פריקות בלנ"ו (1)- יוצאים לדרךleefrok.lanu

נסביר רק את הרעיון לגבי התגובות:

אם אין לכותב/ת הפריקה העדפה מיוחדת- לא נציין אותה.

במצב שיש בקשה מיוחדת- נציין אותה בראש השרשור.

נא עקבו אחרי זה!

נא לא להגיב להודעה הפותחת (הזו) אלא רק להודעה של הפריקה עצמה

בכל פעם ששרשור יתמלא, נפתח חדש.

הנה זה מגיע!! פינת הפריקות של פורום לנ"ו - לקראת נישואין וזוגיות

#1leefrok.lanu

בעקבות כמה וכמה מקרים הבנתי שהמראה החיצוני תופס אצלי מקום גדול והוא ממש קריטי לי.

ניסיתי לעבוד על זה, עדיין מנסה.

עכשיו שאלה:

נניח וניק מהפורום מתחיל איתך או את איתו ונשמע פוטנציאל. האם נכון לבקש תמונה? איך הייתם מגיבים? ובכללי איך אני יכולה לשחרר קצת מהקטע הזה???

מרגישה שזה ממש תופס אצלי מקום גדול.

להשלים עם עצמך במקום הזה.חדשכאן
אלא אם כן את מרגישה שאת ממש מגזימה וזה לא באמת מאפשר לך.
..מבשר שלום
אני יכול לדבר רק בשם עצמי- אם באמת יש פוטנציאל ואפשרות שהשיחה זורמת- אני חושב שהגיוני לבקש תמונה- למרות שאולי הייתי מתפדח לבקש, אבל אם ביקשה הייתי מעריך את התעוזה וזורם.

אממ, אולי לחשוב שגם בנים הם בני אדם, ולא כל כך מפדח לשלוח תמונה- אם את באמת לא מכירה אותו- תמונה זה בכלל לא הורס את האנונימיות שלך.
#2leefrok.lanu
היה לי מאוד טוב איתו בקשר ונהניתי (על אף הקשיים), ובכל זאת אני לא יכולה לחשוב ללא הרף -
איזה מזל שנפרדנו.
מה זה אומר?
שמזל שנפרדתםחדשכאן
#3leefrok.lanu

אף אחד בעולם לא יאהב אותי כמו שהוא אהב אותי ואני זו שנפרדתי.

אני זו שלא רציתי. הוא התחתן לפני שנתיים.

זה אוכל אותי מבפנים..

מאז יוצא לי לצאת עם בנים שלא מאוהבים בי כמו שהוא היה מאוהב - איך להסביר את זה?

בנים שהם בסדר איתי ורוצים להמשיך אבל אין את האהבה המטורפת הזאת, וכל פעם כזאת אני אומרת לעצמי שמגיע לי יותר מזה, ושאני יודעת כמה אפשר לאהוב אותי בכל פעם כזאת

כואב לי הלב כפשוטו.

בא לי לשים סימן שאלה על המשפט הראשון: זה עוד יכול לקרות?

(לא. לא היינו בגילאי הטיפש עשרה)

..מבשר שלום
מאיפה לך?
יודע על עצמי שבמצבים כאלה כדאי לחשוב שכל מה שהקב"ה עושה זה לטובתנו, גם אם במבט ראשוני, שני ושלישי לא נראה ככה.
לא יודע מה היה לכם, אולי זה קשור כי זה הקשר הראשון שהיה לך (?).
אני חושב שאחד הדברים היותר גרועים זה השוואות. -יכול להיות שאם ההתחלה עם מישהו לא מאוד טובה את ישר נכנסת למצב שאין אהבה מטורפת ולכן את לא באמת נותנת לו הזדמנות אמיתית? כדאי לחשוב על זה.

כן, אני לא נשוי, אבל אני חושב שאהבה לא מתבטאת רק במילים שהוא אמר לך, או מתנות כאלה ואחרות שהוא נתן לך.
זה מתבטא גם בלוותר לך על התוק לניקיונות/בישול, מתנות והפתעות ומן הסתם יש עוד.
כשאתם לא חיים ביחד- זה נורא קל להיות מרשיםולהגיע עם בושם, תסרוקת ומילים יפות- אבל בחיים של יומיום זה לא ככה- לפחות ממה שנראה לי.

בהצלחה רבה.
קודם כל - כן, יכול לקרותultracrepidam

העולם מלא הפתעות. את לא יודעת מה מחכה מעבר לפינה.

לחכות לזה? זה הימור. את לא יודעת מה יהיה המחיר.

אבל לא להתייאש. תמיד יש לך את הזכות להאמין שהקשר הקרוב יגיע לרמה הזאת.

כשאת בקשר, מתחילה ההתלבטות האמיתית. כן, זה החסרון של להיות בקשר עם דמות אמיתית ולא עם מי שדמיינתי, ריאלי ככל שיהיה - לפעמים יש חסרונות שלא חשבנו שנתפשר עליהם, אבל המכלול הוא בסדר, ולוותר על הטוב בגלל החסרונות זאת שאלה קשה.

כמה זמן את יוצאת עם כל אחד? אהבה לא מופיעה ביוםיעל מהדרום
#4leefrok.lanu

קשר ארוך שהסתיים, ואני עדיין כל הזמן חושבת שאולי כן היה יכול לצאת מזה משהו.

וניסינו 3 פעמים לחזור והוא חתך

המחשבות גומרות אותי לפעמים :/

אבל נשמע שכדאי להמשיך הלאהיעל מהדרום
#5leefrok.lanu

איך זה שכל פעם שמציעים לי מישהו מבוגר, הוא 'צעיר ברוחו'? זה נראה כאילו החל מגיל מסוים, אתה הופך להיות צעיר ברוח, בהגדרה.

מה קורה אם אני מחפשת מישהו שרוחו בגילו? מה שיותר מתסכל, שכשאומרים לי את הביטוי הזה- 

אני חושבת שהמציע לא מכיר את הבנאדם, והוא מנסה להצדיק את הפער גילאים. לא נשמע אמין, ואז זה מרים אותי לתהות על שאר הדברים...

תבקשי לדבר עם מישהו שמכיר אותו אולי....יעל מהדרום
#6leefrok.lanu

השאלה "כמה ילדים רוצים שיהיו" היא שאלה מסובכת.

כי מצד אחד, העולם המודרני מספק את האפשרויות הבלתי מוגבלות - מצד אחד צמצום (יחסית בקלות) ומצד שני הרחבה (עם הרבה מאמץ). וכמה שהגיל עולה, ברור שעלול להיות צורך במאמץ.

אבל איזו בחורה תרצה לנהל על זה דיון בשלב ההתחלתי של קשר?

ומצד שני - אם רואים את זה כאחת המטרות העיקריות של הקשר - בשביל הרבה אנשים הגודל של המשפחה לא פחות חשוב מהאיכות של הזוגיות, והבחירה תלויה אך ורק בידי האישה.

ויותר מזה - גם מישהי שרוצה לעשות את המאמץ, לא תדבר על זה בשלב הראשוני של הקשר.

אז יוצא, שהגבר צריך לנחש לבד מי כן תרצה ומי לא תרצה להתאמץ בשביל ילדים (וגברים, כידוע, לא מבינים רמזים..).

ברור גם שהרצון הראשוני הוא רק כיוון חשיבה ראשוני ושדברים משתנים. ברור שיש הרבה דברים שאף אחד לא יודע מראש.

אבל אפילו המעט שאפשר לדעת - אין דרך להעביר, וכולם מפסידים.

מתייגadvfb
אני חייבת להבין את דפוס התיוגים שלך ענבל

בס"ד

אבל תמשיך, זה חוסך לי את קריאת השרשורים וכל התגובות

כל מה שאני קולט שמשהו קשור אל משהוadvfb

אני מתייג, מאוד פשוט.

הנחתי כךענבל

בס"ד

פשוט מרשים אותי שמהדברים המעטים שכתבתי אתה יכול להסיק מה קשור אלי

זאת לגמרי מחמאה.

רק רוצה להגיד שהרצון והשאיפה ההתחלתיתכבתחילה
יכולים להשתנות במהלך החיים.

אחרי שאישה חווה מה זה הריון, איך הוא משפיע עליה, לידה וחוויותיה - הדעה יכולה להשתנות לשתי הכיוונים.
אשה שהריון ולידה אצלה זה יחסית קל ועובר בטוב, יכולה להחליט שבא לה 'יותר' ילדים ממה שחשבה בהתחלה.
ולהיפך..

שיקולים כלכליים.
אתה לא יודע מאיפה יפלו עלייך דברים. לטוב ולרע.
נגיד בתקופת הקורונה, פתאום מלא אנשים מובטלים/חל"ת וזה עלול להשפיע על החלטה שלא להביא עוד ילד במצב הכלכלי שלא מאפשר.. וילד זה יקר.

אפשר לדבר על זה גם בתחילת הקשר, כדאי קצת יותר בהמשך ולא ממש על ההתחלה. רק צריך לקחת בחשבון שמה שהיא אומרת לך בדייט 3 זה לא מחייב שזה מה שיקרה במידה שתינשאו..
ממש ממש מסכימה!חצילוש
אני חושבת שעד שלא מביאים ילד לעולם לא באמתחופשיה לנפשי
יכולים לדעת כמה רוצים
אפשר לחשוב על זה לפני אבל רק אחרי שמתמודדים עם זה בפועל אפשר לדעת כמה כוחות יש בשביל זה
מסכימה ומוסיפהמישהי 1
שאתה יכול להעלות את הנושא דרך דיבור עקיף כזה
נגיד לספר על איזו משפחה שאתה מאוד אוהב ולהגיד שגם אתה היית רוצה משפחה גדולה כזו
זה יכול לעורר לדיון וככה תדע מה השאיפות שלה
בטח שיש- דברו.ענבל

בס"ד

אני אגיד מה אני עשיתי אבל זה באמת לא מומלץ לציבור הרחב-

דייט שלישי, אמצע הלילה, מחכים לאוטובוס שלי מתל אביב, אני מספרת על השבת שהייתה לי, מפה לשם אומרת שדיברתי עם חברה שלי ואני בוודאות רוצה למנוע ילד ראשון. הפרצוף שלו באותו רגע היה פרייסלס

בכל מקרה, בדיוק הגיע האוטובוס אז "נאלצתי" לברוח ולהותיר אותו בשוק חייו. באותו ערב דיברנו מלא בוואטסאפ אחרי והוא הגיע למסקנה שהרגשות שלו כבר מספיק גבוהים כדי שזה לא יהיה דיל ברייקר [סביר להניח שבכללי הוא לא היה פוסל על זה אבל זה כן בא לו בהפתעה והוא לא ציפה] והקשר רק המריא משם. 

משזה נאמר, אין הדבר הדרכה לכלל הציבור. יש דרך לשבת ולפתוח דברים וזו לא הדרך אם כי יש בה משהו משעשע לספר לאחרים. אז סיכמנו שהדרך- לא, מה כן? כן לדבר, כן לפתוח, כן לספר מה הציפיות. נכון, דברים יכולים להשתנות ואף אחד מאיתנו לא יודע איך הוא יחווה ילדים [גם לגבר זה יכול להיות לא פשוט, תתפלאו], אבל מותר לדבר על רצון בסיסי. גם רמה דתית והקפדה על דברים יכולה להשתנות במשך החיים ועדיין אנו מנסים לברר איפה אדם עומד ברגע זה ומה שאיפותיו. אף אחד לא נגד שינוי, אבל כן מנסים כמה שיותר להכיר ולהסיק מכך להמשך.

אז כן, פתחו את זה, דברו, תחליטו מה דיל ברייקר מבחינתכם וקחו בחשבון שגם הדיל ברייקר יכול להשתנות וגם אחרי החתונה דברים יכולים להשתנות. בכללי בזוגיות לא בריא להיות ראש בקיר. 

#7leefrok.lanu

לחיות עם ההורים עד גיל 30.. אררר

חיות צבעונית
לפחות לא משלמים שכירות
...חמדת66

אפאטי

אני כנראה די חסכן, אבל הייתי מעדיף לשלם שכירות...

#8leefrok.lanu

עד הקורונה, לא יכולתי לדמיין את החתונה שלי.

עברו כל כך הרבה שנים מאז שרוב החברות שלי התחתנו, וכבר התחלתי לחשוש אם בכלל חברות שלי יטרחו להגיע לחתונה,

וזה די מבייש להיות בלי.

וחוצמיזה, ריקודי חתונה וכאלה אף פעם לא משכו אותי יותר מידי. בקיצור, לא רציתי להיות המרכז שלי אירוע כזה...

אבל עכשיו אני מרגישה שזה לגיטימי להתחתן רק המשפחה וחברים בודדים בחצר, וזה נראה לי מדהים.

הבעייה היא שאין לי עם מי... והלוואי שזה יקרה מהר... זה יחסוך לי הרבה מבחינה נפשית...

..מבשר שלום
ב"ה שיצא משהו טוב.

בעז"ה בקרוב ממש.
אם זה מעודדהארה--

שמעתי יותר מדי אנשים שממש התלהבו מהקונספט של חתונות קטנות.

לכן אני בטוחה שזה ימשיך אחר כך, מבחירה.

גם אם תמיד תוכלי לעשות חתונה קטנה,

מאחלת לך שזה יקרה בקרוב ממש!

מתוך שמחה שלמה, מתוך רוגע וודאות.

חתונה שתהיי בה את, עם האנשים שאת אוהבת,

באווירה משוחררת והכי שמחה שאפשר.

לגמרי.חמדת66

#9leefrok.lanu
בדידות.

ככל שהשנים עוברות, ומספר החברות הרווקות מתמעט (ב"ה), אני יותר ויותר בודדה. אין עם מי לשחנ"ש...
כן, יש לי קשר עם חברות נשואות. אבל זה לא אותו דבר..

אני עובדת בסביבה חילונית, ולא רוצה ליצור שם קשרים חברתיים.
וכשאני יוצאת עם מישהו, אני מחפשת מישהו שיהיה גם חבר שלי.
אבל לא מצליחה למצוא.
חדשכאן
לבינתיים אולי תוכלי למצוא כאן חברים..
ומבאס שאת לא מצליחה למצוא מישהו שיהיה גם חבר 😔
#10leefrok.lanu

מה הבינשיים שחוזרים לישיבות שאסור לצאת מהם חושבים לעצמם?

מילא הם מוכנים לחכות עוד קצת עם החתונה,

אבל לנו כבר יצאה הנשמה.

גם לביינישים חשוב להתחתןאנונימי12ע34
אני מניח שיש הרבה ביינישים שחשוב להם להתחתן והם לא חוזרים עכשיו לחודש בלי לצאת לדייטים..
חייב להודות שזה נקודה מעניינת שלא נכנסה לשיקולים אצלנו.מלון
#11leefrok.lanu
עבר עריכה על ידי leefrok.lanu בתאריך ו' בחשון תשפ"א 19:49

יש דוסים שיודעים להינות מהחיים? ונראים טוב?

עם עמוד שדרה אבל פתוחים?

איפהההההה

זה שאלה שעולה פה בלי סוף.אנונימי12ע34
זה כנראה אומר שיש.. אבל הכל שאלה של סגנון..
#12leefrok.lanu

הגעתי למסקנה שאני כנראה מחפשת את האביר על הסוס הלבן..

משהו מאוד אגדי (ואולי קצת רחוק, כי זה נשאר בגדר אגדה)

ומבאס אותי ממש שאני מוצאת פגמים או אפילו סתם דברים אנושיים שלא תמיד מחמיאים..

איך אני יכולה לצאת מהמחשבה הזאת?

לחשוב על זוגיות בהקשר היום יומיadvfb

ולא באופן התיאורטי המרחף.

ביום יום - מה את צריכה, אדם משולם?

ברגעי חולשה ובזמנים רגילים שגרתיים אנחנו נעדיף להיות ביחס עם בעלי חולשות כמונו.

כמו כן, 

אם לאדם אין חולשות אי אפשר לעניק לו שום דבר וזה ממש מבאס את החיים חח

מסכים מאוד! תגובה יפהוהוא ישמיענו
#13leefrok.lanu

איך אתם מתמודדים כשיש קצבים שונים בקשר? זה ממש יכול לסבך..

ובעיקר- מה קורה כשאתם בצד שצריך עוד זמן?

איך אתם מקדמים את עצמם מהר יותר ובכל זאת מבינים את הצד השני שממש רוצה להתקדם כבר?

אוף איזה מצב לא נעים

לא צריך 'להתקדם מהר'advfb

ברגע שמשהו יתחיל להיות מלאכותי - זאת הסכנה של הקשר.

הצד ש'מאחר' צריך להביע רגישות ולהביע איפה הוא נמצא בקשר ולהביא אמפתיה כמה שהוא יכול.

אם הוא יקח את זה בתור 'רגשות אשם' זה בכלל מסוכן לקשר.

להבין שהעיקר זה הקשר עצמו

הקשר עצמו בנוי מההתייחסות של שני הצדדים אל הקשר

התובנה הזאת יכולה לתת לאדם להרים את הראש מהיחס האישי שלו לקשר,

ולהתייחס ליחס של השני ולא להבהל מזה.

חשוב מאוד לעשות כל דבר שיגרום לך להרגיש נעים.

לפעמים שאנחנו עושים דברים טיפה לא נעימים לטווח הקצר הם עוזרים לנו להרגיש נעים לטווח הארוך

בהצלחה!!

#14leefrok.lanu
האם יש אנשים שיש להם חרדה והצליחו להקים משפחה, והאם יש לזה קשים גדולים?
לדעתי זה עלה פה בפורום.אנונימי12ע34
היה נשמע שאנשים הצליחו ומצליחים להתמודד עם זה.. אבל ברור שכל מקרה לגופו. מאמין שרוב גדול של האנשים מצליחים ומתמודדים עם זה יפה ובשמחה.
...advfb

@ענבל ;)

היי, אניענבל

בס"ד

זאת אומרת, הצלחתי להתחתן, עוד לא יכולה להעיד על ילדים

אני לא בטוחה בהגדרה לקשיים גדולים. אין ספק שיש תקופות שהאפיזודה היא קשה ואז התפקוד קשה יותר, אבל זה מאד משתנה מאחד לאחד ותלוי חומרה. מעבר לזה, יש אנשים שיראו בזה קושי גדול ויש אנשים שיראו בסוכרת קושי גדול, כל אחד והחבילה שהוא מוכן לסחוב איתו. 

אני יכולה לתאר בערך מה קורה לתפקוד כשנמצאים באפיזודה, זה עלול קצת להזכיר גם אפיזודת דכאון. אנא קחו בערבון מוגבל כי זה חוויה אישית ומאד אינדיבידואלית, היא גם קרתה לפני שנה בערך אז אני אתאמץ לתאר באופן המדויק ביותר שאני יכולה. 

אז ככה, להיות באפיזודת חרדה אומר שאני כל הזמן בסטרס. לא סטרס כמו שכולם מדברים עליו אלא סטרס של ממש- כתפיים קפוצות, צמרמורות שמגיעות יותר מדי פעמים ביום, תחושת חולשה, התקפי חרדה שמגיעים לעיתים תכופות יותר ובשיא זה היה כמעט כל שעה. זה בפן שנוטה יותר לפיזיולוגי. 

בפן הנפשי זה אומר שיש המון דברים שמהווים טריגר, אפילו דברים שבימים רגילים לא מהווים טריגר. זה אומר שהיו דברים שלא יכולתי לדבר עליהם עם בעלי כי הם היו טריגר, זה אומר שהיו דברים שהוא עבר ופחות יכולתי לתמוך בו כי עצם הדיבור על הדברים האלה היה טריגר, זה אומר שכל העולם נראה לי מפחיד, שהיו סרטים וסדרות שלא יכולתי לראות, שהתקשיתי להתרכז, שכל רעש מקפיץ אותי ובאמת חוסר אונים משווע מול המציאות שבמקום כלשהו גורם לי להרגיש מרוקנת, צל אדם שכזה. 

תכלס אני כן הצלחתי לקום וללכת לעבודה, עשיתי את זה על אוטומט והצלחתי ברוב הפעמים [פעמיים- שלוש נאלצתי ללכת הביתה או לצאת להפסקה ארוכה כי הרגשתי רע ממש], אבל ב"ה מהבחינה הזאת לא נפגענו. יש אנשים שגם את זה לא מסוגלים לעשות ואז באמת הקושי הוא אחר וטיפה גדול יותר לדעת רוב האנשים. 

כן היו זמנים שבעלי עשה את רוב הדברים בבית [לא שהיום אני עושה המון, אני בכללי לא טובה בעבודות הבית אבל זה לא קשור לחרדה] כולל בישולים לשבת, נקיונות, כביסות, ממש הכל, כי אני לא הייתי מסוגלת לקום מהמיטה מרוב אפיסת כוחות. 

אחרי שכל זה נאמר- האפיזודות האלה קורות בתדירות משתנה מאחד לאחד. לא דומה אדם שיש לו אפיזודה פעם בחצי שנה לאדם שיש לו אפיזודה פעם בכמה שנים. המשאבים הנפשיים שמצליחים להתמלא לפני האפיזודה הבאה הם קריטיים. אני גם אוסיף שאישית לא אושפזתי מעולם וגם פה יש הבדל מאד גדול בין אנשים. מה שאני רוצה לומר זה שבסופו של דבר צריך לבדוק כל מקרה לגופו מה הם הקשיים שלו. אין ספק שזה תיק אבל בעיניי זה יכול להיות תיק מעניין ויש לו את היתרונות שלו [לרוב זה בא עם אישיות ונפש מסוג מסוים]. בכל מקרה, אני חושבת שבסוף בסוף זה כמו כל מחלה אחרת- פיזית או נפשית, הכל תלוי בחומרה ובמה שבן הזוג מרגיש שהוא יכול להתמודד איתו וגם באיך שהמתמודד עצמו מתמודד עם המחלה\הפרעה שיש לו. זה נכון גם למחלות פיזיות. 

לסיום אגיד שפגשתי אנשים עם מחלות שונות שהתחתנו ונשואים באושר, אז תקווה יש לכולם

מקווה שהובנתי וכמובן שאני בפרטי אם יש רצון לדבר על זה או לשמוע עוד. אפשר גם לשאול פה, לא מבטיחה לענות על הכל.

וואו!חדשכאן
#15leefrok.lanu
אז היינו בקשר.. והקשר בהתחלה התחיל יחסית טוב.. והיתה התקדמות היו קשיים אבל הכיוון היה טוב וחיובי..

ואז התגייסתי... והיציאות בצבא לא היו משו.. וגם השיחות טלפון היו מוגבלות..
ואז לאט לאט התחילו לה קשיים.. שבסופן היא החליטה לסיים...

אני חושב שיש סיכוי שזה בגלל הצבא והבאלגן והלחץ מסביב..
וקצת חבל לי שיכול להיות שהקשר נגמר בגלל זה..
ואני מתלבט אם וכאשר הסיטואציה תהיה יותר רגועה לשאול אותה אם היא רוצה לחזור....
מצד שני אני בעצמי לא בטוח שאני רוצה לחזור..

בסוף באמת היה קשה... וכרגע אני במצב של קשה להמשיך הלאה כי האופציה מבחינתי עדיין בראש למרות שמאד הגיוני שהיא בכלל לא בעניין....
יש שאלה?או שזה סתם פריקה?אנונימי12ע34
#16leefrok.lanu
אני רוצה לסיים קשר אבל לא יודעת אם זה לגיטימי כי בכל זאת אולי אני עלולה לפספס את הזיווג שלי בגלל שאני נתפסת לקטנות..?

האם זה לגיטימי לסיים קשר עם בחור מתאים לי בגדול אבל יש לי לפעמים סלידה מגוון הקול שלו (זה בא והולך לכל אורך הקשר וחלפו כבר חודשיים. ., כנ"ל היציבה שלו.)
לא אוהבת.
מה אעשה?
לגיטימי זה לא השאלהאנונימי12ע34
לגיטימי זה לא השאלה.. השאלה אם טוב לך ושמח לך ואת מרגישה שמתקדמים... אם הקול שלו זה דבר שאת לא יכולה להסתדר איתו אז את לא יכולה... זה בכלל לא משנה אם זה לגיטימי או לא...
כל אחד והטעם שלובינייש פתוח

אז תפספסי את הזוויג יבוא אחד אחר..הפי
קשה לי להאמין שהדחייה היא רק מגוון הקול
תנסי לבדוק אולי את לא אוהבת את הטון דיבור?
אולי משהו בו מבהיל אותך? אולי קצת מפחיד?
תנסי לדייק
לגבי הלפספס את הזיווג אם את נרתעת ממשהו אצלו חשוב לברר מה הוא באמת.
ואז תוכלי להבין כמה הוא מפריע לך ומה יושב סביבו

לגבי מה יהיה ? כל עוד עשית את ההשתדלות שלך אז יבוא אחד אחר
#17leefrok.lanu
רציתי להיות אמא צעירה, אבל עוד לא הייתי בשלה מספיק לצאת בגיל צעיר, והתחלתי לצאת בגיל יחסית מבוגר, אחרי שסיימתי תואר במקצוע שאפשר להתקדם בו.

יצאתי מאז עם הרבה מאוד בחורים, אבל אני עדיין רווקה.
ובנתיים התקדמתי בעבודה, אבל אני חושבת עכשיו על הסבה למקצוע אחר, כי האמהות חשובה לי.

אני אוהבת את העבודה שלי, מאמינה שיש לי עוד לאן להתקדם מבחינה מקצועית, יש לי סיפוק מזה -
אבל ברור לי שבגלל שזה מקצוע בשוק הפרטי, ברגע שאתחיל בעז"ה להקים משפחה - לא יהיו הרבה חברות שירצו להעסיק אישה דתייה בגיל הפיריון....

בשלב הזה של חיי אני מתלבטת אם להתחיל הסבה להוראה או משהו כזה (שאני מצפה שיהיה לי גם סיפוק והנאה מזה, אבל אחרת...),
או לקחת משרה בכירה בעבודה, ומאוד לא יודעת מה לעשות.

הלוואי שיכולתי לעמוד בהתלבטות הזאת עם בן זוג, ולבדוק דברים כמו היתכנות כלכלית וכו', אבל אני עוד לא יודעת אם זה יהיה אברך או מישהו עם משרה בהייטק....
מרגישה שזה סוג של לעשות ויתור על משהו פוטנציאלי, ומי יודע מה זה הפוטנציאלי הזה?
לדעתי כדאי להתקדם. לחזור אחורה תמיד קלultracrepidam
עבר עריכה על ידי ultracrepidam בתאריך ו' בחשון תשפ"א 23:25

תבחרי את המסלול שמביא לידי ביטוי את היכולות שלך הכי הרבה, ואם תראי שזה יפריע לך להיות אמא - תוותרי. אבל כרגע כמה שתשקיעי יותר זה יוסיף, לא יזיק.

ברור, שכרגע צריך לקחת בחשבון את הצורך של עצם החתונה - שזה אומר שיהיה ברור למי שמחפש, שהיעד של אמהות הוא חשוב בעינייך, ובינתיים גם שיתאפשר לך להשקיע במציאה של זוגיות.

בהצלחה!

אל תוותרי על העבודהחיים של
בגלל מה יהיה אילו.. או כאשר.
תעבדי ותתקדמי במה שאת עובדת!
אני גם חושב שלא כדאי לוותר על משרה בכירהכבר לא ישיבישער

בגלל חשש עתידי שמעסיקים לא ירצו אשה דתיה שמגדלת ילדים.

#18leefrok.lanu
יש בחורים שרוצים להמשיך ללמוד רק תורה כמה שנים(אברכות) אחרי ההסדר/גבוהה,
ואז ללכת ללמוד מקצוע כמו:חינוך, יעוץ, דיינות וכו, ולשלב תוך כדי לימוד תורה ברמה יפה(מעבר לשיעור דף יומי ביום)?

מתסכל אותי שמציעים לי רק בחורים שרוצים ללמוד תואר ולהקטין משמעותית את לימוד התורה בחיי היומיום.
ודאי שישultracrepidam

והרבה פעמים גם הם מתוסכלים כי אומרים להם שבנות רוצות מישהו שילך לעבוד במקצוע רווחי

בוודאי!והוא ישמיענו
מצטרף לדברי @ultracrepidam
מצטרף לקודמיי ומוסיף.דג כחול
שזה קצת מורכב יותר מאיך שהצגת את זה.
כי אני בטוח שיש הרבה בחורים תורניים ששמחים ללמוד תורה ורוצים יותר מדף יומי.. אבל מה לעשות כשאתה מבין שלא תיהיה ר"ם. או מחנך. על-מנת להתפרנס תצטרך בשנים הקרובות ללמוד תואר "שיגזול" שעות רבות של תורה..

כמובן. ייתכן ולך מתאים דווקא הטיפוס שהצגת.

בהצלחה רבה במציאתו..
#19leefrok.lanu
אוהבת אותו. אוהבת אותו עד כדי שיגעון, מתגעגעת בכל רגע שנפרדים או כשהשיחה מתנתקת.
הוא רוצה לחשוב. ולחשוב. כבר חודשיים שהוא חושב ומתלבט, ואני מחכה כי אני רוצה. אבל כמה שאני משתוקקת להתקדם הלאה, וכמה שאני מחכה לסכם סופית.
לא פשוט להמתיןיעל מהדרום
לק"י

או בכיוון חיובי או שחצי חצי?
איך היא יכולה בדיוק לענות לך??לחם מלא
היא יכולה לדבר איתו על זהיעל מהדרום
לק"י

התכוונתי לשאול אם הוא בכיוון חיובי (כתבתי בטעות או במקום הוא).
#20leefrok.lanu
סיימתי קשר משמעותי וארוך...אני יודע שהיא לא אהבה אותי כמו שאהבתי אותה ובכל זאת..קשה להמשיך הלאה ...מתי זה יעבור?!?!?!
מתי תגיע האחת שתקטוף לי את הלב כמו שהיא עשתה לי אז,שאני יאהב אותה ללא תנאי וסייג ואוכל להתגבר על כל מכשול בזוגיות?!!?
שיחזור לי האמון במילותיה ולא אחשוב שאלו מילים חלולות?!?!!?
נשמע לא פשוט להתנתק מקשר כזה.יעל מהדרום
זה בדיוק הסיכוןהפי
בלהיכנס לזוגיות. ובנינו שנכנסת לזה זה חלף על פניך , ההרגשה של הסיכון , אבל בחרת להתמקד בטוב.
לפעמים נפגעים , אין מה לעשות , יכולת להיות הכי מכיל והכי טוב בעולם .
ועדיין נפגעת
לקבל את הפגיעה , להבין שהיא אכן התרחשה , לא לאבד פרופורציות אם אתה יודע למה היא החליטה לסיים לדייק לך על מנת לא להכליל את הפגיעה לקשר הבא.

בהצלחה
#21leefrok.lanu
אני יודעת שהוא אוהב אותי כמו שלא אהב אף אחת.. הוא מזכיר לי אותי לפני כמה שנים כשהייתי מאוהבת תמימה עם לב פתוח לרווחה ואז בא הבום הזה ממנו, השקרים וההסתרות, המשחקים והפער שבין איך שהוא מציג את עצמו לעולם למי שהוא.. והמחלה שלו..

ניסיתי לעשות הכל כדי לנסות להמשיך כי אהבתי אותו, לא התקבל על לבי שבחור כל כך דוס ועם ידע נרחב בתורה יכול להיות כזה אז דנתי לכף זכות בצורה מוגזמת עד שהגעתי למצב שנותרתי חבולה ומוכה והכל זעק להפרד ומהר.
ב"ה בסוף אזרתי אומץ ונפרדתי, היום כבר לא אוהבת אותו, נשארתי רק עם הטעם המר מהחוויה שהייתי שמחה לדלג עליה בחיים.

עכשיו אני אמנם לא מסתירה, לא משקרת כמו הבחור ההוא אבל מאוד מפחדת להשאיר אותו פגוע כמוני, הוא מתרגש ממני, אני מרגישה.. זה כזה כיף ונדיר אבל רק אם הייתה הדדיות.. ואין.
נראה שבחיים הוא לא ישיג את הלב שלי למרות שאם זה היה תלוי בי הייתי שמחה לתת..

אז מה, השתבשתי לנצח?
נשמע לא פשוט.יעל מהדרום
את יודעת בעצמך שלאהפי
מה שכן עברת חוויה לא פשוטה , חשוב להתנתק ממנה לטפל בה על מנת לשחרר ולעבור הלאה .

אני ממליצה לך לקחת דף ועט לכתוב את כל התחושות שעלו לך בקשר הקודם .. ופשוט לקרוע את הדף.

היה נגמר את עכשיו יודעת מה את לא מחפשת
אבל תזהרי לא לפסול אם התנהגות הכי פיצית שמזכירה לך אותו ,תזכירי שאת שיחררת עומד מולך אדם שונה לגמרי.
#22leefrok.lanu

אני עובדת 4ימים בשבוע מלא-מלא, יום אחד חופש ויום שישי פנוי שמנוצל היטב היטב להכנות לשבת..

הבחור החליט על דעת עצמו לחפש עבורי עבודה ביום החופשי שלי למרות שמעולם לא ביקשתי ממנו.. אמרתי לו שלא.

הוא רוצה שאעזוב את העבודה ואחפש קרוב למקום מגוריו..

מה הוא חושב לעצמו? אמרתי לו שלא.

הבחור רוצה שאחליף את הסמארפון למכשיר טיפש. אמרתי לו שלא.

מעיד אולי על שתלטנות? מה הבעיה שלו?

יש בזה משהו...חמדת66

תלוי בהמון פרמטריםultracrepidam

הוא מציע? לוחץ? מאיים שיעזוב? מבקש? חושב שאת חייבת כי הוא מחליט?

רק האופציה האחרונה נשמעת לי שתלטנית.

כמה זמן אתם ביחד? מה האופק? את מרגישה שאכפת לו ממש וממה שאת מרגישה? אם את אומרת שמשהו לא טוב לך, הוא מבין ומקבל? כל הפעמים שאמרת לו "לא" - הוא קיבל את זה? מה חסר לו בהתנהלות שלך שגורם לו לנסות לשנות? (הוא רוצה שיהיה לך טוב? הוא חושב שזאת מחויבות שלך כלפיו? הוא מנסה לעזור? קשה לו לקבל משהו בהתנהלות שלך?)

האמת?חיים של
נשמע לא טוב..
מה שאת מספרת מדליק נורות אדומות.
קראתי את "שבויות" השבת.
אז אולי בהשפעת זה..

טייםאוטadvfb

לדבר על זה!

נשמע נורה אדומה חזקהכבתחילה
למה שתחליפי מקום עבודה?
למה שתחליפי את הפלאפון?
לחפש לך עבודה בלי שאת מעוניינת?

לא נשמע לך מוזר?
תבדקי טוב טוב

אומרת לך מניסיון מר קודם שאם הייתי שמה לב לנורות האדומות בזמן- הרבה דברים היו נחסכים..
נשמע רע. רע מאדאורות הכתובה
לא נשמע טוב בכלל נשמה.אני זמנית כאן
כן נשמע מעד על שתלטנות או אלימות..תפוחית 1
שווה להתייעץ עם ארגון בת מלך. לפני שנכנסים לקשר מחייב
הוא לא נראה לי כזה נוראבינייש פתוח

אבל גם לא מי שיתן לך ביטחון ויקבל אותך כפי שאת. אין לך מה להמשיך את הקשר עם הבחורצ'יק הזה

זה נשמעהפי
מההודעה שלך "מה הבעיה שלו" שאת לא מצליחה להעריך אותו.
לגבי מה שציינת נשמע לי לא הכי חיובי , אני ממליצה לך להתייעץ עם גורם יותר נכבד ממני.
אבל שימי לב לנורה האדומה הזאת.
#23leefrok.lanu
הוא אהב אותי ואני אותו וכ"כ נהייתי תלויה בקשר. רק רציתי לרצות אותו כל היום.
ואז פתאום התחילו נורות אדומות והבנתי שהוא כנראה יהיה בעל אלים. וחתכנו וקשה לי כ"כ להמשיך הלאה.

בשום קשר אין לי חיבור כזה מטורף. אני די קטנה ועם הרבה צלקות מזה. מבואסת מעצמי שלא עצרתי את זה בזמן
יש קטע דפוק כזה באולפנותsomeone
גישה של 'כל גבר הוא אלים עד שיוכח אחרת'. כל פיפס וכל תזוזה לא נכונה, והופ הוא נהפך לבעל מכה...
לא אומר שזה המקרה איתך, רק שזה מה שעלה לי לראש. וכדאי לשים לב ולבחון באמת דברים לאשורם...
מדברים על זה ומדגישים באולפנות, אכן...אני זמנית כאן
חושבת שבאותה נשימה צריכים גם לדבר על הטוב שבזה. כי לפעמים מרוב זהירות כבר לא מדברים על הטבעיות ועל קשר בריא טוב מעולה
שווה להיזהר יותר מאשר פחות.תפוחית 1
אל תהיי כזאת בטוחהבינייש פתוח

אם הבחור היה בסדר גמור אז להפריד ביניהם על סמך פרנויות ולהשאיר אותה מצולקת ללא סיבה ובלי לדעת עד כמה זה יזיק זה חמור לא פחות. הכל בהנחה שזה אכן המצב אני לא אקבע בלי לדעת פרטים לעומק

אני הייתי באולפנה ונותנים קריטריונים מאוד מדויקיםתפוחית 1
זה לא סתם הוא חסר טקט/ הזוי..
והדרכה נוספת שנותנים לבנות היא לא לפסול על שטויות.
ככה שאפשר להסיר דאגה⁦;)⁩
ב"ה. אבל לא כל האולפנות כמו שלךבינייש פתוח

לא שיש לי דעה מוצקת בעניין. זאת אופציה. למיטב ידעתי דווקא מראים לבנות את הסרטון "אחת מעשר" של אולפנת נווה דקלים שהוא ממש מתאר דפוסים בעייתים של בחור שמי שאין לה מודעות לא תדע שזה סימן למשהו חמור יותר שזהו בעל מכה ה' ישמור ויציל

גם אצלינו מראים. חשוב מאודתפוחית 1
גם אני שיתפתי אותו בפורום לפני כמה שניםבינייש פתוח

המלצתי לבת דודה שלי כשהגיעה לגיל 20 לראות אותו והיא סיפרה לי שראתה אותו בשמינית ושבכללי הוא נפוץ מאוד מאוד באולפנות

יישר כוחתפוחית 1
למי שפספסה. יש פה גם את הדיון שעלה בעקבות השיתוףבינייש פתוח
הרגע השלמתי פעריםsomeone
אם רק זה מה שמראים באולפנות, אני חוזר בי. אין אפילו טיפת הכנה לגילוי גבר אלים.
המקרים שם מאוד קיצוניים, לא נראה לי שזה קיים במציאות...
כנס לקישור שצירפתיבינייש פתוח

ותראה בדיון הישן שכתבתי בתגובות תסמינים ברורים, חלקם מעשים וחלקם תכונות וזה מתאים לכל אחד ואחת ברמות שונות

אתה מדבר על זה?someone
האמת שלא התעסקנו בעיקר וזה התסמינים - לקראת נישואין וזוגיות
את כל אלה הבנתי לבד מהסרטון...
עדיין עומד על דעתי, להראות אפילו אחד מהמעשים/תכונות האלה לפני החתונה, זה מאווווד קיצוני...
אם כך אני מאוד שמח בשבילךלחם מלא
לא פגשת אנשים שתלטנים בחייך. יש אנשים עם תכונות כאלה ואפשר לראות זאת בהחלט אחרי 3-4 חודשים ולא רק במקרי קיצון. כמובן ברמות נמוכות. יש אנשים שתלטנים בלי אלימות פיזית או מילולית קשה וכך גם התכונות באות לידי ביטוי בפגישות ברמות נמוכות אך קיימות וחשוב לשים לב ולהיות עירני
המממ...someone
אם ניקח למשל את המעשים שהוא הביא,
תסכים איתי שאחרי 3-4 חודשים הראשון לא יהיה רלוונטי כי הקשר מתקדם ואז זה לגיטימי, השני אם זה ברמה נמוכה זה בסדר ( הוא צריך להתקשר מתישהו...) השלישי ברמה נמוכה בס"ה מצביע על התעניינות כנה, והרביעי נשמע לי הזוי שקיים לפני חתונה כשהיא מסובבת במשפחה וחברים, אז איך הוא יכול להרחיק?
אחרי 3-4 חודשים, כשבנאדם מקיים שיחת יחסינו לאן כדי לדעת איפה הבחורה עומדת, זה לא כזה אובסביבי או חסר סבלנות. ולהחליט לבד על חתונה גם נשמע לי מקרה קיצון.
אצלינו גם היתה שיחה עם מישהי מקצועיתתפוחית 1
לא רק סרט..
נו?someone
ומה היא אמרה? אם היא גם הביאה מקרי קיצון, לא עזר כלום...
הרבה בנות התחתנו מאז והכל בסדר..תפוחית 1
אישית אני רואה חשיבות גדולה מאוד בשיחות/ סרטים האלה
בסוף בנות לא סתומות ולא פסולות סתם. ואם בפורום כותבים להיזהר (וגם לי יצא לכתוב לפעמים) זה רק כדי לפקוח את העיניים, ותמיד הכי טוב להתייעץ עם מישהי מקצועית ולא בפורום.
מוסיפה- גם אם מישהו (או מישהי אותו רעיון) סתם מעצבן, ולא אלים, עדיין מותר לבחורה (או לבחור, שוב זה לא משהו נגד גברים) לא לרצות אותו.
אבל שואלים פה המון שאלותוהוא ישמיענו
על גברים אלימים.
אני חושב שזה לא קשור לשכל, פשוט הרגשות והאינסטינקטים עובדים שעות נוספות ואז בהחלט ייתכן שכל דבר כמעט עלול להדליק נורה אדומה..
לא?

כי בזמנו אני זוכר שקראתי פה בפורום, שהביאו את הסימנים- אמרו שמי שנורא שתלטן הוא כנראה אלים (הגיוני מאוד), ומי שהוא נורא לא שתלטן גם יכול להיות כזה.. וגם באמצע..
לא יודע, אני התרשמתי שבערך כל תכונה שהיא לא הכי מושלמת יכולה להיות עילה לחתוך על יסוד הטייטל 'חשד לגבר אלים'. וזה היה נראה פחד לא בריא..
יש גברים שתלטנים, אבל זה לא כזה הרבה כמו שמוצג כאן. (לא יודע איך זה מוצג באולפנות.)
כדי לסבר את האוזןבינה.
צפיתי בהצגה של נועה אריאל ושמעתי את השיחה שלה אח"כ פעמיים. פעם אחת כתלמידה, ופעם שניה כבת שירות במוסד חינוכי דתי לנערות בסיכון.
אני יכולה להעיד, שמעבר להצגה ולשיחה עצמם (נועה מדהימה וסופר מקצועית), יש חשיבות מאוד גדולה לשיחת עיבוד שמתרחשת אח"כ בכיתה. לא דומה שיחת העיבוד בכיתה שלי כתלמידה, לשיחת העיבוד בכיתה של חניכותיי כמדריכה.
אני חושבת שהרבה תלוי במחנכת, ובכלל בצוות החינוכי, בשיח סביב נושאים רגישים, באיזון הנכון בין זהירות בריאה לבין לא להלחיץ יתר על המידה. וזה חייב להיות מותאם ספציפית לקבוצה ולהעשות עם אשת/ נשות צוות שמכירים את התלמידות מקרוב ולא מגיעים למפגש חד פעמי. הם יכולים לתווך ולדייק את מה שמועבר בהצגה ובשיחה של נועה אריאל.
ישנה רשימה של סימנים ורק אם מתקיימים מספר תנאים במקביל זה נחשב "נורה אדומה". לא חושבת שמישהו באולפנות מחנך נשים לחשוד בכל גבר שהוא אלים ולהזהר באופן חסר פורפורציה. מכינים אותך, כי לבנות אין מסגרות המשך מסודרות, ולא מחייב שתהיה לך דמות בוגרת להתייעץ איתה בהמשך חייך. כמו כן, יש בנות שנמצאות בקשר כבר במהלך התיכון, ובגיל הזה מומלץ להיזהר שבעתיים, כי כל מיני סערות של גיל ההתבגרות וצרכיים רגשיים לא מאוזנים עלולים להוביל לקשרים הרסניים.

(רק מציינת שבאופן אישי לא צפיתי בסרט של אולפנת נווה דקלים, ככה שאני לא יודעת על מה מדובר)
>>ברוקולי

המטרה של ההכנה הזו היא לא רק לנישואין (כמובן שבעיקר) 

היא גם ביציאה לחיים ובמפגש עם דמויות שונות שיכולות לגרור ולהיגרר לדפוסים בעייתיים - למשל מה עושים בשירות לאומי שהממונה על הבחורה מתנהג בצורה "לא נעימה" אבל שנכללת בתחום האפור

לא חסרים מקרים כאלה (בשירות לאומי, בלימודים) 

וגם בהקשר של נישואין- 

הסרט הוא קיצוני, אבל הוא מגיע אח"כ עם שיח של מחנכת או יועצת 
או אשת מקצוע חיצונית 

אם דיון ודיבור על זה באולפנות היה בעייתי אחוז הרווקות היה גדול בהרבה

אצלינו הביאו את ההצגה של נועה אריאליעל מהדרום
לק"י

ואחריה היא גם דברה ונתנה סימנים לבעל אלים וכו'.
גם אצלנו. והייתה אח"כ שיחת עיבוד עם המחנכתבינה.
גם אצלנו היה ככה ^ברוקולי

והאיזון הזה חשוב מאוד
למה האיזון חשוב מאוד?והוא ישמיענו
נגיד מה שכתבה @תפוחית 1-
"בסוף בנות לא סתומות ולא פסולות סתם. ואם בפורום כותבים להיזהר (וגם לי יצא לכתוב לפעמים) זה רק כדי לפקוח את העיניים, ותמיד הכי טוב להתייעץ עם מישהי מקצועית ולא בפורום."
האיזון שמחנכים באולפנותברוקולי

למה צריך לאזן?והוא ישמיענו
זה משהו שאפשר לדעת לבד, לא?
ברור שרוב הגברים הרי לא אלימים, כן?
באופן כללי את צודקתחדשכאן
וככה אנחנו מתנהלים החיים בכלל. אבל הניהול "סיכונים" הזה צריך להיות משוקלל עם המחיר. והמחיר של חשד בכל בחור כשתלטן יכול להיות גדול.

(ממשיך לכתוב כאן מה שיש לי לדעתי לתרום בנושא)
אקדים ואומר שאני לרגע לא אומר לבחורה להתחתן עם בחור שהיא לא בטוחה איתו ב100%.
בסופו של דבר, המאפיינים האלה הם של קשר זוגי. אלא שבקשר שתלטני זה נלקח לקיצון (נראלי, ואולי אני טועה). כל בחורה מציירת איפה עובר הקו "הקיצוני" הזה לפי ראות עיניה ומכאן החשש. (בעבר עלו פה שאלות וחששות בנושא שגרמו לי לפעמים לחשוב להיבדק אם אני כזה.. 😏)
צריך לדעת שהמציע, והבירור, והקשר שבין בני הזוג, כולם אמורים להעיד עד כמה יש לחשוש. באופן רגיל זה לא אמור להיות..

חושב שבמקרה של ה"פריקה", ומקרים דומים, תקשורת יכולה להסיר את הערפל. לשאול מדוע זה נצרך/נראה הגיוני. אולי התשובה תספק הסבר מניח את הדעת ואולי לא. בכל אופן זה יעזור לתת כיוון.
עכשיו שם לב שערבבתי שתי פריקות..חדשכאן
אני מודה לה' שלימדו אותי באולפנה את זההפי
זה לא קטע דפוק תסלח לי. אלא הפוך .
בנוסף אני אוסיף שמה שמלמדים באולפנה זה יותר אלימות פיזית לא מדברים על אלימות רגשית , שתלטנות, חוסר ביטחון של גבר שכתוצאה מכך מקטין את אשתו ולא נותן לה מרחב וכו'..
וחבל לדעתי צריך לשים דגש על זה
הוא דיבר על זה-והוא ישמיענו
"גישה של 'כל גבר הוא אלים עד שיוכח אחרת' "
שזה קטע דפוק.
אני מסכים איתו, הרי יש חזקת כשרות בסיסית על כל אדם, עד שיוכח אחרת.
אבל אין לי מושג אם אכן זה מה שמלמדים באולפנות
מי אומר את המשפט הזה ?הפי
מאיפה הוא?
הוא אמר בתוך התגובהוהוא ישמיענו
מה. לאברוקולי

אני לא יכולה לדבר בשם כל האולפנות וכל השנתונים 

אבל זה ממש לא מה שמחנכים 

מחנכים להאמין באנשים, מחנכים להיזהר

ובעיקר מחנכים להקים בתים טובים 

לא יודעת לגבי אולפנות דווקא אבל יש גישה כזאתחופשיה לנפשי
היה פה בעבר שרשור שפתחו על הנושאוהוא ישמיענו
וכתבו רשימה ארוכה מאוד של סימנים, שאין מצב בתכל'ס שיש מישהו כמעט שאין לו אף אחד מהם ולו קצת.
אולי מישהו זוכר ויוכל לקשר
אבל בכל השיחות מבהירים שרק אוסף של כמה סימנים הוא בעייתיתפוחית 1
סימן אחד לא מעיד על אלימות
לא זוכרת כמה בדיוק.
אוקיי, תודהוהוא ישמיענו

אני מקווה שזה לא משהו שרירותי אלא באמת משהו אמפירי.

שוב- לא יודע מה קורה באולפנות

#24leefrok.lanu
מכירים את זה שהמשפחה כ"כ רוצה לעזור ועושים השתדלות ומנסים לחפש ולדבר עם שדכנים בשבילכם ופשוט מצעים הצעות לא קשורות! לגמרי לא קשורות, פשוט לא הסגנון, ונסתי להסביר להם יפה, לא פעם ולא פעמיים מה כן הסגנון ומה אני מחפשת אבל כנראה בגלל שהראש אחר הם לא יבינו.
ואז שאני אומרת שזה בסדר ולא מעוניינת לשמוע הצעות דרכם אני יוצאת בררנית שלא מאמינה שהישועה יכולה לבוא מכל מקום ולא מעריכה את כוונותיהם הטובות.

קשה לי, גם שלא מבינים אותי וגם שטוענים שאני לא רוצה כשאני הכי רוצה בעולם.
וגם שטוענים שאני לא נותת אופציות כשיצאתי עם כ"כ הרבה סגנונות ביחס לסגנון המאד סגור שלהם.

תמיד ימצאו למה הרווקים לא בסדר שבגלל זה הם עדיין רווקים,
אוווף
אוף באמתיעל מהדרום
לק"י

אין לי עיצה. אז רק להגיד שקראתי ושזה באמת נשמע ממש מעיק.
לגמרי מזדהה. חוויה מאד נוכחתultracrepidam

לא רק עם משפחה אגב. גם עם אנשים קרובים מסוגים שונים ומשונים.

#25leefrok.lanu
שלום, אחרי מספר שנים שהספיקו לי ברווקות החלטתי לפנות לסיוע חיצוני שיקל ואולי אף יקצר את התהליך: רבנית ומאמנת.
רציתי לברר אם מישהי מכירה רבנית בציבור הדת"ל תורני שידועה כמלווה רווקות (עדיף מאזור המרכז), וכן מאמנת טובה המתמחה בליווי רווקות.

לעניין האימון, האם מתקבל על הדעת ללכת למאמנת שדורשת בין 300-400 ש"ח לשעה? תודה!
לגבי המחירadvfb

מאמן טוב חוסך פגישות. אן זה טווח המחיר שלך עזבי אם זה מתקבל על הדעת או לא.

אם יש לך אמצעים ואת מוצאת מישהי טובה שתעזור לך - עופי על זה.

אלו המחירים של מאמנים

מתייגsomeone
@בינייש פתוח כתב פה באחד השרשורים שהיה אצל מאמנת, אם איני טועה...
אכןבינייש פתוח

ממליץ אבל רק לאחת שתגיד לך מה הכי מתאים לך (או נקודה חשובה אחרת) אחרי פגישה אחת. זה מה שהרווחתי מפגישה אחת עם מיכל וולשטיין. שילמתי 300 והיה שווה את זה

ההכרעה של מחיר היא אישיתultracrepidam

כן, פגישת ייעוץ יכולה להגיע ל300-400 שקל. לאחרונה פירטתי טוח מחירים מקובל. מי שרוצה פרטים מפורטים יותר אני יכול לענות בפרטי. אבל שוב, אם לא מדובר בשרלטן, אלא במישהי שעוזרת לך ומקדמת אותך, תחליטי בעצמך מה המחיר שת מוכנה לשלם. לפעמים נדרש תהליך ארוך כדי להגיע לנקודות שבכלל לא חשבת שמפריעות לך

300-400והוא ישמיענו

זה המון
זה לא איזה אנשי מקצוע שלמדו את המקצוע במשך עשר שנים ככה.. זה לא פסיכולוג קליני, או אפילו עובד סוציאלי...

אצל פסיכולוגים נניח מחיר סטנדרטי הוא בסביבות 250. אלה שלוקחים יותר- נגיד עד 400 בד"כ. והם אנשי מקצוע, כלומר, שחוץ מהניסיון גם למדו את זה כמו שצריך

(להבין ממייעצים בענייני דייטים...)

אני לא מודד אנשים לפי שנות לימוד אלא לפי מה אני צריך מהםultracrepidam

אם למישהו יש משהו שאני צריך, לא אכפת לי כמה שנים הוא השקיע בזה - מעניין אותי אם המחיר שהוא דורש משתלם בעיני.

ואם למישהו יש משהו שאני לא צריך, העובדה שהוא השקיע עלולה לרגש אותי, אבל לא אשלם לו על זה (אולי מעשרות אם הוא רעב).

אם אנשים משלמים 400, כנראה זה משתלם להם. עקרונות שוק חופשי. בן אדם מגלה שהוא מביא תועלת לאנשים והם משלמים על זה.

אני רק אומר, שלא בטוח שיש להם מה להביא שגם מצדיק את המחירוהוא ישמיענו

אתה מכיר את השוק?advfb

ממה שאני יודע זה סביר 

גם @יודו ל-ה' חסדו הסבירה פעם על זה.

זה שונה מפסיכולוג קליני שלומד מסלול של שבע שנים וזהו.

מאמנים אישיים כל הזמן לומדים ומשתפרים ולכן המחיר בהתאם.

בכללי אימון אישי הרבה יותר 'פרקטי' מפסיכולוג.

פסיכולוג הוא יותר בקטע ש'להכיל' ולשקף. מאמן אישי הוא ממש יורד לרמות רזולוציה הרבה יותר קטנות בשביל ההתקדמות האישית של הבנאדם.

אני יודע להשוות למחיר שפסיכולוג ממוצע לוקח.והוא ישמיענו

אני מניח שפסיכולוג קצת יותר מקצועי מאדם שהחליט לרכוב על המקצוע ולעשות כסף, גם אם יש לו חושים טובים ושכל.

גם פסיכולוג לומד כל הזמן.. לא חושב שפסיכולוג נשאר קפוא במקום.

מאמנים אישיים לומדים את המקצוע בקורס מזורז כזה או אחר- זה לא משתווה בשום צורה

לגבי השורה האחרונה אני לא מסכים. כל אחד והגישה שלו

ברור שכל אחד והגישה שלוadvfb

כשם שפרצופיהם וכולי

"מאדם שהחליט לרכוב על המקצוע ולעשות כסף, גם אם יש לו חושים טובים ושכל" -

ממש ממש לא מסכים עם המשפט המזלזל הזה.

מכיר מקרוב אדם יקר (תרתי משמע ;)) ומקצועי שעוסק בקאוצ'ינג וזה ממש לא מתאר את המקצוע.

להיפך - אני חושב שקאוצ'רים הרבה יותר יעילים בהרבה מקרים מפסיכולגים.

ההבדל בין קאוצ'ר לפסיכולוג שפסיכולוג יודע רק לשקף ולהכיל.

קאוצ'ר בונה איתך מסלול בדרך ליעד שאתה רוצה להגיע אליו. (הוא גם יכול לתת כאפה לבנאדם מתי שהוא צריך לקבל, פסיכולוג בחיים לא יעשה את זה). זה יכול להיות ממש מדוייק להפליא.

ובגלל שהמקצוע הזה מאוד ספציפי עם המון תרגילים שונים ומשונים זה הגיוני שיהיו יותר השתלמויות לדביו מאשר מקצועי 'כללי' כמו שפסיכולוג.

אם היית מכיר מקרוב - לא היית מדבר ככה. אין לי ספק בזה.

(ברור שיש גם חרטטנים שעשו תעודה והרבה יותר קל לחרטט מאשר לעבור מסלול 7 שנים של פסיכולוגיה אבל זה לא סותר את כל הנ"ל)

לא דיברתי על גישות של אנשים בכללי,והוא ישמיענו

דיברתי על גישות שונות בין הפסיכולוגים.

לא כל הפסיכולוגים הם כמו שאתה מתאר יודעים 'רק לשקף ולהכיל'.

ואני לא מזלזל בהם, אני מזלזל במקצוע- אמרתי שיש להם שכל אולי וחושים טובים. אבל המקצוע הזה הוא לא מקצוע שמשתווה לעובד סוציאלי. עם כל הכבוד לאנשים שנמצאים במקצוע (אכן לא מכיר מקרוב, אלא את המתוקשרים מביניהם)- הם לא למדו שיטה או משהו. הם אומרים מה שנראה להם בעקבות מה שהם חושבים, ובעקבות מה שהם ראו על אנשים שבאו אליהם במשך כמות של שנים.

זה לא משהו שמצדיק את המחיר הזה. זה מוגזם, זה כאילו לשלם על השם ולא על התמורה.

קורס nlp, או קורס קאוצ'ינג עם כל הכבוד לא משתווה לתואר אקדמי במקצועות האלו של תחום טיפולי. בעיני.

עכשיו ברור שמדובר בקטגוריות מעט שונות, אבל אני לא חושב שזה מוצדק הסכום הזה

מסכימה לגמריחצילוש
פסיכולוג קליני לומד 7 שנים כדי להתעסק בנפשותחצילוש
ובנוסף עושה התמחות. בדיוק כמו רופא שמרפא את הגוף הוא למד לרפא את הנפש. וזה ממש לא עניין פעוט. נכון- יש אנשים עם כישרון טבעי להבנת נפש האדם שיכולים לאמן, אבל ברור לגמרי שאין שום הצדקה שיקחו כמו שפסיכולוג קליני ומנוסה לוקח. זה כמו שאחד שלמד לערבב אלוורה עם עוד כמה עלים בהודו יחליט שהוא מרפא טבעי ויקח כמו שרופא פרטי מומחה שבתחום 30 שנה לוקח. סבבה שהשוק חופשי.. שידרשו מה שהם רוצים, בעיני לא מוצדק שהצרכן הפשוט יורגל שזה בסדר ורגיל התעריף הזה.
לא מזמן יודו לה' כתבה על זהadvfb

יש צד באימון אישי שהוא הרבה יותר תחום פורה מאשר פסיכולוגיה.

דווקא בגלל שהוא פחות 'מדעי' זה נותן לו אפשרות לפרוח יותר.

יש בזה חסרנונות .

אבל אתם פשוט לא מודעים לעובדות

ראוי לציין שהוא תחום "פורה"ענבל

בס"ד

בעיקר כי הוא לא נחקר כמעט ויכול להתפתח להמון כיוונים שהם לא בהכרח יעילים כי אין עליהם פיקוח וביקורת. 

בנוסף כדאי להגיד שבשביל להיות מאמן אישי לא צריך לעבור כמעט שום תנאי קבלה בסיסיים. 

זה לא אומר שאין אנשים טובים בתחום, זה כן אומר שזה תחום פרוץ וראוי להיזהר בו. 

בכל מקרה, האמירות שלך על פסיכולוגים לא נכונות כהוא זה. מלבד לימודים של חמש שנים הם צריכים לעבור התמחות שכדי לקבל אותה מחכים לפעמים גם שנתיים. בשביל להתקבל לתואר שני בפסיכולוגיה צריך המון השקעה, יותר ממה שמאמנים אישיים צריכים וזה עלול לקחת זמן כך שעד שנהיים פסיכולוגים בהחלט יכולות לעבור שש או שבע שנים. המשכורת ההתחלתית לפסיכולוג היא כלום ושום דבר, בטח בהתמחות. מעבר לזה, רוב הפסיכולוגים בהחלט הולכים להשתלמויות ומתמקצעים, אף אחד כמעט לא מסתפק בלימודי החמש שנים. זה ברור לגמרי שפסיכולוגים מוציאים יותר כסף על הלימודים שלהם, מוזמן לעשות את החישובים ולהיווכח. 

[הכותבת סיימה לימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה]

להזהר בוודאי!!! לזלזל - לאאא!!!advfb

כן תחום פרוץ - זה גם יתרון וגם חסרון. כדאי לקחת מזה רק את היתרונות 

חוזר בי ממה שכתבתי על פסיכולוגיה.

צריך לדעת להבחין בין היתרונות לחסרונות בשביל זה ענבל

ברורadvfb

אין מאן דפליג

בכלל, 

הבחנה זה דבר חשוב בחיים.

מקבל שלא צריך לזלזל. אני אדייק- יותר מחשיב את המקצועותוהוא ישמיענו

האחרים שהובאו כאן.

אני מחשיב אחרת (שתי הדעות לגיטימית)advfb

אבל מסתמה רק אחת מהם נכונה בצורה מסויימת ;)

^ כתבת את מה שרציתי להגידברוקולי

גם מ "הפורה" הזה צריך להיזהר, התחום פרוץ ובהתאם לכך גם החסרונות. 

מה גם שצריך לעשות הבדל בין הצרכים השונים שבגינם אנשים הולכים לטיפול .

לא עניין של עובדותחצילוש
יש מאמנים מדהימים באמת. נתנו פה דוגמא את מיכל וולשטיין, מדהימה! רק שבעיני זו גוזמא לשלם עבור מפגש כזה יותר מ150 גג 200 שח. זה פרקטי. בעלי מעביר שיעורים פרטיים במתמטיקה- זה גם מאוד פרקטי!! וגם הוא בורך בידע ובכישורים מתמטיים. אבל ברור שהוא לא יקח 400 שקל וגם לא 300 או 200 עבור שיעור פרטי, נכון? נכון. אותו דבר
מסכים, ונכון- היא באמת עוזרת להרבה אנשים.והוא ישמיענו

לא אותו דברadvfb

זה בדיוק העובדות - מורה למתמטיקה לומד ללמד מתמטיקה וזהו. אין לו יותר הכשרה מזה חוץ מנסיון רגיל שהוא צובר.

עצם ההכשרה היא דורשת השקעה

ממש לא מדויק, למורים יש השתלמויות כל הזמןענבל

חחח משרד החינוךadvfb

ומשרדים ממשלתיים בכלל - לא ידוע בסופר אמינות בשלון עדינה.

ובצדק מסויים

הם לא גוף כלכלי מסחרי שמתחרה בשוק מסויים אז אין לו מה כ"כ מהצד הזה.

הוא לא מורה למתמטיקהחצילוש
פשוט עם הרבה שכל ב"ה.. אין לו שום הכשרה ללמד שמיניסט לבגרות של 5 יח"ל, אלא מהידע שהוא צבר. אותו דבר. ואגב לאותו עניין, ברור שמורה למתמטיקה או אדם אחר עם תואר מתמטי יוכל לגבות תעריף יותר גבוה לשיעור. ככה זה.
עזבו את כל הטענותadvfb

הכל עניין של היציע וביקוש

לא חושב שמדובר בעניין מוסרי כזה או אחר.

אתה לא רוצה לקחת שירותיים מסויימים בגלל שהמחיר יקר בשבילך - זכותך המליאה!

מורים כל הזמן לומדים.והוא ישמיענו

זה שאתה לא סומך על משרד החינוך.. בסדר.

אבל זה חלק מהענין של הוראה, כל הזמן ללמוד ולהתחדש

ברור שיש מורים שפחות משקיעים.. אבל יש מורים שמשקיעים המון, הרבה יותר מבמקצועות אחרים..

זה לא רק הזמן בבית ספר/ תיכון. זה תופס את כל היום

למורים יש מונופול על השוקadvfb

אפשר לומר שזה תוקע מאוד את מערכת החינוך.

(איפה פייגלין חחח)

עזוב.. נושא אחרוהוא ישמיענו

יש דברים שצריך לשפר במערכת החינוך, ויש דברים שצריך ללכת בהם לקראת המורים..

לא חושב שהוגן רק למתוח ביקורת על המערכת הזאת,

בשעה שבכל מקצוע אחר מקבלים שכר קצת יותר משמעותי

זה היה אמור להיות בין המקצועות הכי חשובים במדינת ישראל, אם לא החשוב ביותר

זה לא בא ממקום שיפוטיadvfb

אלא לצורך כך שלומר שאין השוואה.

אם לא היה מונופול לצורך העניין - השוק הזה היה נראה שונה לגמרי.

את משווה בין לעזורחיות צבעונית
לתלמיד ללהעביר מישהו תהליך נפשי ופנימי?
בעיניי זה לא דומה בכלל.
להעביר מישהו תהליך פנימי,והוא ישמיענו

עלול להיות עם תוצאות לא רצויות בכלל, אם לא מדובר במטפל מקצועי.

לכן אני חושב שההבהרה של @ענבל חשובה מאוד..
ראוי לציין שהוא תחום "פורה" - לקראת נישואין וזוגיות

יש מצבים שבהם אולי באמת הייתי שולח למאמן, אבל ממש לא כל אחד שתקוע בדייטים הייתי שולח לכיוון הזה..

ממש לא משווהחצילוש
נתתי דוגמא ספציפית לעניין המחיר..
את יכולה להגידחיות צבעונית
את זה על מלא דברים, אבל כל עוד זה לא בר השוואה אז..
לא הבנתי..חצילוש
התכוונתי שאם אתחיות צבעונית
אומרת שזה סכום גבוה מידי למפגש אימון ונותנת דוגמא למשהו דומה שלוקחים פחות אז זה צריך להיות באמת משהו דומה
דומה באופן יחסיחצילושאחרונה
נתתי דוגמא לאדם בלי הכשרה אקדמית לעניין מסויים שיש לו כישרון לזה, בדיוק כמו שלמאמן יש כישרון לאמן.. לא מתוך זלזול חלילה.. אלא כדי לומר שבעיני מאמן לא אמור לקחת כמו פסיכולוג. ואמרתי שזה רק *לדעתי* ושהשוק בכ"מ חופשי.. ושכל אחד יעשה כראות עיניו ושיקוליו הכלכליים כמובן..
פרקטי תלוי למה..ברוקולי

והסוגריים שלך בהודעה השניה לא נכונות באופן גורף
הכוונה למי שצריך יותר עזרה בצורה פרקטיתadvfb

מעבר לדיבור הכלה, תמיכה ועקרונות חשיבה (שהם מאוד חשובים!)

ממש כאילו מסלול מחושב למטרה מסויימת.

פסיכולוג בגדול הדגש שלה הוא יותר על הכלה.

ק'אוצינג כמו שכן הוא - אימון, דרך. יעד.

גם לפסיכולוג הולכים בשביל עזרה פרקטיתברוקולי
תמיד זה פרקטי לקבל עזרהadvfb

לפי מה שידוע לי פסיכולוג הרבה פעמים נשאר ברמת הדיבור והמודע.

קאוצ'ינג לרוב מתעסקים בהמון המון תרגילים מה שנראה לי פחות הצד של האימון.

בקוצ'ינג זה הרבה יותר ברור שיש יעד וצריך להגיע אליו. 

נשמע איכשהו יותר בקרקע.

אולי אני טועה. 

אתה מייצג יפה מאד את הצד של האימוןצהרים
אל תשכח שגם לצד השני יש טיעונים משמעותיים.

בסוף זה מאד תלוי במטרה של האדם.
קשה לי שמזלזלים בכלי חשוב, זה הכל.advfb

זה יכול לעזור להרבה אנשים וחבל להוציא עליו שם רע.

לא מזלזל. אני פשוט לא חושב שהמחיר מוצדק בכללוהוא ישמיענו

בינינו, חצי מהנושאים של קאוצ'ינג לדייטים זה (ממה שרואים בהרצאות ביוטיוב למשל) איך להתלבש, שפת גוף, איך להציג את עצמי.

דברים חשובים אבל.. קצת פרופורציות נראה לי

אם הייתי מכיר מקרוב לא היית אומר את זהadvfb
מה השאלה הספיציפית?יודו ל-ה' חסדו
אני פחות בעניין להכנס לדיון פה. כל אחד יבחר את מה שטוב לו ונכון לו.

מה?חיות צבעונית
מאיפה הבאת את זה?
לא רק שזה לא נכון, זה אפילו מעליב
אני לא רוצה לפגוע, ולכן אני תקוע בהבאת דוגמא/ות והוא ישמיענו

לא חושב שזה עניין של פגיעהadvfb

לא הבנתי?והוא ישמיענו

אמוירותך לא פוגעניותadvfb

אני עדיין לא מסכים איתם אבל זה לא נראה לי פוגע

לא יודעת במי נתקלתחיות צבעונית
יצא לי לשמוע המון מאמנות, מאמנים, מכוונות ומכוונים. המון
זה כל כך לא העניין
את התפלאת מאיפה הבאתי את הנושאים, אז אמרתיוהוא ישמיענו
עבר עריכה על ידי והוא ישמיענו בתאריך ח' בחשון תשפ"א 17:01

שלא ראוי שאתן פה דוגמאות.. אני לא רוצה לפגוע

אתה מדבר על משהו אחרadvfb

זה ממש לא העיקר של קאוצ'ינג. זה לא זה.

נראה לי שאתה צודקצהרים
וזה כלי שיכול לעזור. אבל לא ראיתי כאן אף אחד שזלזל
אשריך advfb

יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

בתור בת מאה אחוז הייתי רוצה להמשיךהגבעות בלב תמיד

דבר ראשון, אני אישית הייתי רוצה להמשיך בוודאות. לא לכולן חשוב הדומיננטיות של הצד השני בדייטים!

אני ועוד הרבה חברות שלי חיפשו או מחפשות אדם רגיש, עדין, מכיל, מאוזן, שרואה את האחר ומבין ניואנסים. והשאר גם מתפתח העיני עם הזמן - לפעמים אדם צריך להרגיש מספיק בנוח ועם ביטחון בסיסי בקשר בשביל להוביל, להביע את דעתו, להיות קול ההגיון וכו'.

וגם בעיני בכל מקרה צריך לזכור שדייטים הם די 'מחוץ לחיים האמיתיים' - לא בהכרח משקפים את כל צדדי האישיות, מגיעים לחוצים, הפגישות נעות במסלול מובנה, בחיים האמיתיים מביאים הרבה יותר את כל המורכבות וכל צדדי האישיות. לדוגמא אני לא מנהיגה בדינימיקה קבוצתית, אבל כשצריך - לדוגמא יש מצב חירום בעבודה וכו' - אני לגמרי תופסת פיקוד, יש לכולנו רבדים באישיות ויש המון סיטואציות בחיים האמיתיים שאני בטוחה שאתה מוביל, הקול השפוי וכד' ויש סיטואציות שאתה צריך להיות עם עצמך ולעבד רגשות (כמו כולם בעצם..).

גם בעיני תפרגן לעצמך על הרגישות שלך, זו מתנה גדולה ואישית ממש עודד איתי לקרוא שיש כמה גברים רגישים בעולם, ועם עדינות נפש שחשבתי שאולי לא קיימת..

אני גם רוצה למשל מישהו שירצה להקים איתי חווה עם כלבי תרפיה, ולא מוצאת כי מסתבר שאין הרבה שמתחברים לרעיון (לגיטימי לגמרי). אז כמו שאומרת לעצמי, אומרת גם לך - מי שתתאים לך ויהיה לכם טוב ביחד, תגיע! מי שחתכה או הקשר לא היה שייך, כנראה שאם הייתם ממשיכים היו כל מיני קונפלקטים וקשיים שה' חסך ממך 😉

ותזכור - רגישות היא לא חסרון, היא מעלה גדולה! אל תכנס לסטריואטפים על צד נשי וגברי, או על ציפיות של אחרים.. אתה לא אמור להכנס לתבנית שהיא מאוד מוכללת ומוקצנת כמו סטריוטיפ גברי, או להיות בריצוי כלפי חלומות ושאיפות של אחרים. תהיה מי שאתה, מי שמתאימה תגיע!

מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

מה הקשר?!הסטורי
חחחחחחח הסטורי אני מדמיין אותך על פי הודעותיךצדיק יסוד עלום

עם וריד נפוח במצח אדום מזעם 💢

פותח האשכול הוא משהו בין טרול לרחפן (ואני נשמר במילותיי)

לא אדום מזעםהסטורי
יותר סקרן, חוויה אנתרופולוגית לנסות להבין את הראש של חסדי.

(לגופם של דברים, הוא לא טרול, גם לא 'רחפן' במובן הפשוט של המושג. אולי כן 'רחפן', במובן שהוא עוסק בדברים מאוד גדולים ורעיונות נשגבים, בלי מספיק 'בסיס ארצי לנאצלות'. מה שיוצר אצלו פער עצום בין האידאות ליכולת לממש אותן בעולם).

אני הייתי מדבר אפילו יותר בחריפות ממךצדיק יסוד עלום
אבל צריך לכבד ומי אנו בלא נימוסינו?
נכון. אבל האם מפני כך נעזוב את האמתחסדי הים

והאידיאות.

"כָּל זֹאת בָּאַתְנוּ וְלֹא שְׁכַחֲנוּךָ וְלֹא שִׁקַּרְנוּ בִּבְרִיתֶךָ. לֹא נָסוֹג אָחוֹר לִבֵּנוּ וַתֵּט אֲשֻׁרֵינוּ מִנִּי אָרְחֶךָ".

האם עם ישראל בגלות שהיה גוף מת עם תורת אמת הנטועה בתוכו, עזב את האידיאות?

לא. עסקנו באמת והרחבנו אותה בציצים ופרחים עד ש-ה' ברחמיו ריחם עלינו . "יְחַיֵּנוּ מִיֹּמָיִם בַּיּוֹם הַשְּׁלִישִׁי יְקִמֵנוּ וְנִחְיֶה לְפָנָיו".

אולי אני בינתיים סריס עץ יבש אבל אני לא יעזוב לעולם את ה' ולימוד תורתו, עד שה' ירחם עלי.

ממש לא לעזובהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך ב' בטבת תשפ"ו 20:22

עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך ב' בטבת תשפ"ו 20:22

אבל להתאמץ למצוא איך מקיימים אותם בפועל בארץ, בלי דמיונות שווא. איך מקיימים בארץ הזאת, לא באיזה עולם של ענני כבוד דמיוניים.

המצווה שלך היא לשאת אשה ולפרות ולרבות. כשיוולדו לך בעז"ה בנים המצווה עליך ללמד אותם תורה ולחנך אותם לקיום מצוות. האם הם יצאו גדולי הדור או קטני הדור - לא צריך לעכב אותך או לבלבל אותך כשאתה מחפש אשה מציאותית, 

"בהדי כבשי דרחמנא למה לך - מאי דמפקדת עלייך למעבד!!!"

"כַּלָּה קִשֻּׁרֶיהָ"חסדי הים
עד כמה שאני יודע, תקופת הגאונים הסתיימה ממזמן…נייקיי

איפה שהוא לפני כ 1000 שנים…

הסתיימה עם ירידת קרנה של יהדות בבל והעברת מרכז הכובד למערב

כדאי לפתוח שותי"ם של המאות השניםחסדי הים

האחרונות ולראות מה הם מכנים את חכמי דורם.

על כל פנים, בפסוק בפתיחת השרשור, כמובן רמזתי להחיית ישיבת הגאונים בארץ ישראל.

ישאלו אותך בשמים למה לא הייתקעלעברימבאר
חסדי הים, לא למה לא היית גאון או אבא של גאון (כמו הסיפור על רבי זושא).

כל אדם והתפקיד שלו בעולם. אחד המרבה ואחד הממעיט ובלבד שיכוון לבו לשמים. אני בריה וחברי בריה

אנא לא ר' זושא ידענא אלא מתניתא ידענא:חסדי הים
"לפיכך יהיו אומרים כל אחד ואחד, מתי יגיעו מעשיי למעשה אברהם יצחק ויעקב" (תנא דבי אליהו פרשה כג)
זה שכל אחד צריך לשאול, זה אומר שבהכרחadvfb

כולם צריכים להגיע למעשי האבות?

ואם נדייק הכתוב מתקמד במעשים, זה לא בכדי.

הכתוב לא מדבר על המדרגה הרוחנית של האדם.

אני לא מבין בדרגות רוחניות. אני רקחסדי הים

יודע ש'הברית מנוחה' כותב שאפשר להגיע למדרגות רוחניות יותר גדולים מהדורות הקודמים.

במיוחד בזמן הגאולה, כמו שהרב קוק מאריך בכמה מקומות.

ומי אמר,שאתה לא יכול וראויקעלעברימבאר
להיות בעל דרגה רוחנית גבוהה?
מסכים עם הרישאadvfb
מעשיך כמו אברהם זה לא חייב להיותקעלעברימבאר
כמו גדול הדור. כתוב כמו האבות, לא כמו משה
הכח הזה נטוע בנו מכח האבות להגיעחסדי הים

לדרגתם.

הם הורישו לנו את כח המידות והמעשים שלהם.

(כמעט כולנו לא צאצאים של משה, וגם יש להאריך ברוחב ובעומק שמשה לא הוריש את כוחותיו לדורות הבאים.)

..שפלות רוח

רק תיזהר לא להפיל את הילד בדרך עם הלחץ של התפקיד.

וגם עד כמה שזכור לי "נחית דרגא ונסיב איתתא" וגם שאישה עולה(או נשארת ברמתה) ואינה יורדת, בעוד הגבר יורד. ולכן ידידי וכו

לא ?

"בְּחַבְלֵי אָדָם אֶמְשְׁכֵם בַּעֲבֹתוֹת אַהֲבָהחסדי הים
וָאֶהְיֶה לָהֶם כִּמְרִימֵי עֹל עַל לְחֵיהֶם וְאַט אֵלָיו אוֹכִיל".
אם אתה אדם שמקשיב לאנשיםadvfb

כדאי לך להקשיב לכל האנשים שאומרים לך לרדת מהעץ.

אולי הם טועים, אבל כדאי להקשיב לקול הזה ולקחת אותו ברצינות. אולי הוא אומר משהו, אולי לא.

..צדיק יסוד עלום
עבר עריכה על ידי צדיק יסוד עלום בתאריך ב' בטבת תשפ"ו 13:48

לא חשוב

לרדת מעץ החיים?חסדי הים
"וְעֵץ הַחַיִּים בְּתוֹךְ הַגָּן". "עֵץ חַיִּים הִיא לַמַּחֲזִיקִים בָּהּ וְתֹמְכֶיהָ מְאֻשָּׁר". "פְּרִי צַדִּיק עֵץ חַיִּים. "וְעֵץ חַיִּים תַּאֲוָה בָאָה". "מַרְפֵּא לָשׁוֹן עֵץ חַיִּים".
לא, מעץ הדעת טוב ורעadvfb
"מסטרא דעץ הדעת טוב ורע דקשיר לון ביצר הטוב למהויחסדי הים
עזר בהדייהו".
..advfbאחרונה
מסכים עם הכותרתפשוט אני..
עם ההמשך פחות
הוריו של מר שושני דחפו אותו להיות גדול הדוראריק מהדרום
זה לא הפך את שושני להיות מאושר יותר, בספק אם הפך את הוריו.
לא דברתי על לדחוף. התכוונתי שאני ואשתי לעתידחסדי הים

נבנה בית מלא תורה וקדושה וניתן לו את מרב הכלים להיות גאון הדור, ואם הוא ירצה ויזכה הוא יהיה.

זה לא שנגיד לו תהיה גאון הדור.

"בַּיּוֹם הַהוּא יִהְיֶה צֶמַח ה' לִצְבִי וּלְכָבוֹד וּפְרִי הָאָרֶץ לְגָאוֹן וּלְתִפְאֶרֶת לִפְלֵיטַת יִשְׂרָאֵל".

רב' חסדי, אתה איש חמוד.די שרוט
ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי

הבחורה כמעט מתעלפת מקור

והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..

הבנת מה אני אומר?

אחי , היא בעולמות עליונים

ביטקוייןמשה

זה באמת מקום לרחף בו.

כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.

מה שבטוח.

ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.

תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.

בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.

הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.

ברור שהיא צריכה להגידהפי
לא ציפיתי שידע לבד
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
כולן סירבו. אולי הגיע הזמן לכבס אותו. 
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfb
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד

אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.

ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.

חחחח לא נראליהפי

אני צוחקת כי עכשיו שעה אני אומרת לחברה די קר לי בואי לאוטוו כבר

פתאום דוכן של תכשיטים סייל כל הדוכן

מה לא ניקח????

והיא כולה עלק קר לך

הורידה לי את החשק לא לקחתי .

סתם פשוט היה יש ים אנשים

קיצר יש משהו שמעניין לך פחות קר

אבל בדייטים לי ספציפית קפוא

ואני חופרת לבחור שקר לי!

הוא לא יכול לפספס את זה

אז תקבעו מראש במקום סגורבחור עצוב
ואי אני חושבתהפי

שהתסכול הכי גדול שלי בדייט היה שנכנסו למסעדה ואז גילנו שאנחנו בטעות בחלק החיצוני שלה אומנם מקורה אבל חיצוני היה שם קור בלתי נסבל.

שזה קטע זה יחסי  כי עם גברים קפוא לי רצח

ועם חברות שלי חם לי כל הזמן המזגן על חום דולק 

אז אפשר לעבורבחור עצוב

זו לא בושה לומר לבחור שקר לך ותשמחי לעבור.

בסוף המטרה שלו שיהיה לך הכי נוח בעולם כדי שתוכלי להביא את כל כולך לפגישה( וגם להיפך כמובן).

אני אישית הייתי שמח אם מישהו תאמר לי מה יגרום לה להרגיש טוב יותר. 

ברור שאמרתיהפי
סוף טוב הכל טוב?בחור עצוב

יש כאלו שמתפדחות לומר וסתם סובלות. 

אפשר להגיד בטל ומבוטלהפי
לא הבנתיבחור עצוב
קורה לי הרבה בשרשור הזה
אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה

והיא עדיין התפדחה להגיד

אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה

את ההרצאות בנושא כלכלה שהיית נושא בפני😂יעל מהדרום
אשה היא לא יועץ השקעותבחור עצוב
אשה היא אכן לא יועץ השקעותאריק מהדרום
אבל אתה הולך לאחד את ההון שלך וההון שלה להון אחד.

זה נושא מספיק חשוב כדי שלפחות תהיה לכם ראיה משותפת לגבי איך נכון להשקיע.

המצב שבו צד אחד משקיע כראות עיניו בכל מיני השקעות וצד שני כלל לא מעורב זה המצב הנפוץ אבל הוא מאוד לא בריא בעיקר בעיתות משבר שבו צד אחד יקבל תרעומת על ההשקעות הגרועות שלו.

וגם איך בן אדם משקיע אומר הרבה מאוד על הנפש של בן האדם ועל איך הוא רואה את העתיד שלו ושל משפחתו.

זה לא אומר שצריך לאכול לה את הראש על זה בפגישותבחור עצוב
ולגמרי אין לי בעיה לקחת אחריות על הצד הכספי בקשר. לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכל. 
אכן לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכלאריק מהדרום
אבל בנושא הספציפי הזה זה מאוד חשוב לעבוד יחד כי ישנן החלטות מאוד גורליות.

אם מישהו אחד אחראי על שטיפת כלים, זריקת זבל או ספונג'ה זה לא נורא כל כך אם הפרטנר לא יהיה לו מושג בנושא.

אבל בנושאים כמו ניהול ההון המשפחתי וחינוך הילדים זה מאוד קריטי ששני ההורים יהיו אחראים ביחד.

וזאת כי שני בני הזוג מוציאים ומכניסים (בדרך כלל) ואם לשניהם יש מטרה לחסוך להון עצמי לבית או לחתונות ובר מצוות לצורך העניין לא הגיוני שאחד מבני הזוג על דעת עצמו יחליט להוציא יום אחד הכל על ביטקוין כי הוא ראה טיקטוק ששכנע אותו זה הדבר הנכון.

חחח גדולהפי
אוחזיויקאחרונה
שוב נר בלי ביתאנונימיכלשהו

כל משב רוח מכבה אותו. נשארה רק פיסת שעווה חסרת צורה.

בעז"ה שנה הבאה 'נר לבי בית'חסדי הים

לפעמים רק צריך להחליף כמה אותיות בראש, כמו הדוגמה המפורסמת 'מחשבה-בשמחה'.

בעז"ה בקרוב ממש!

היום זה עדיין "זאת חנוכה" וההשפעה עדיין קיימתנפש חיה.אחרונה

אפשר עדיין להתפלל ולבקש ליד החנוכיה אפילו שהיא כבויה

בע"ה

לשנה הבאה נר איש וביתו

מתוך בריאות ושמחה#

איך עוברים את הפגישה השנייה?אביעד מילוא

יצאתי עם בחורות מקסימות אבל אף פעם לא עברנו את הפגישה השנייה (נחתך תמיד על רקע שהן לא היו בשלות לשידוכים ונכנסו לזה מתוך לחץ חברתי)

💁🏻‍♂️אבטיח ברזילאי

ענית תשובה מאוד מרגיעה בסיפא, פשוט תצא עם בנות שלא נדחקו לפני בשלות לדייטים.

אם זה גורף אז או שמאגר ההצעות שלך מזעזע או שיש סיבה אחקת וזה היה רק התירוץ. זה לא נורמטיבי סטטיסטית שעם כל הבנות לא עוברים מאותה הסיבה את הדייט השני.

נוטה לחשוב שזו לא רק "חוסר בשלות" מצידן, ושאם תהיה איתך אווירה נעימה וכיפית הן ימשיכו

זה לא שאין איתי אווירה נעימהאביעד מילוא

אני לומד מטעויות ומשתפר ומבין איך לעשות דברים פעם אחת התעלמנו מהטריגרים ובפעם אחרת זה צץ משום מקום

מחזק אותךאבטיח ברזילאי

קשה הזיווג כקריעת ים סוף

ההשתדלות היא לא רק לוגיסטית אלא גם להשתפר בתדר, ללמוד מטעויות וצעירויות, לקרוא את הבחורה, לרצות להיות נעים...

בהצלחה

יוצאים עם בחורות בשלות יותר…מבולבלת מאדדדד
אולי כדאי גם לחפש בחורות גדולות יותר
^^^ארץ השוקולד

ואם ההצעות ברובם הגיעו מאותו מקום/שדכן/שדכנית כדאי לשתף אותם ולהבין מהם איך להתמודד עם זה.

בהצלחה

כפי שכבר אמרובחור עצוב

לצאת עם בשלות יותר.

כדאי רק לוודא עם עצמך \שיחה עם חבר שבאמת זו הסיבה וזו לא גרסה מנומסת שלהן ל"זה לא אתה, זו אני". 

משקיעים יותרהפי
ומנגד משדרים נחת נעימות
אולי לבדוק בעדינות את הנקודה הזאת בבירוריםadvfb

אתה מדבר עם החברה שלה ושואל אם יוצא לה לדבר על הרצון לבנות בית וזה משהו שמעסיק אותה.. תוהה לעצמי איך לשאול את זה בדיוק. נשמע לי לגיטימי לשאול.

אם יצאת עם כמה בנות, ואף פעם לא הגעת לפגישה שנייה-לגיטימי?אחרונה

אולי לא נכון להפנות את האצבע כלפי חוסר הבשלות שלהן, אלא כלפי הגורם האחר בעסק?

אולי כדאי לברר עם מי ששידך, שינסה לברר אם יש משהו ספציפי וקיצוני בהתנהגות שלך שמרתיע.

שדכנים לחוצניקים ודומיהםTachyon

האם מישהו מכיר שדכנים לחוצניקים או בכללי אנשים שיכולים מצד אחד להיות מאוד דוסים ומצד שני מאוד פתוחים לעולם? 

אתה יכול לפנות אלי במסר (לא בשיחה אישית) ואתן לךחסדי היםאחרונה
מספר של שדכנית שעוסקת בזה.
לבנותמישהי 1
אני מנסה לשדך כמה שרק אני יכולה ואם יש לי עצה בשבילכן היא שהתמונה שאתן מעבירות תהיה הכי וואו שיש
לבנים גורמים להרגיש רע על חיצוניותלאצעיר

אותה שדכנית שאמרה לי לא לפסול על מראה, לא מצמצה כשאמרה לי שפוסלות אותי כי לבחורות חשוב שהבעל יהיה יפה בעיניהן, בלי שמץ של ביקורת.

אף אחד לא אומר להפגש עם מישהו ברמת "דוחה". לשני המינים. רק אומרים לוודא שריחוק קטן-בינוני לא יהפוך אצלך בראש ל"דוחה".

ובגיל מסויים באמת שצריך להעיף את תווית ה"קשיש"( מבזה בפני עצמו) הזו. במיוחד שביולוגית אכן יש הבדלים קריטיים.

ברווקות מאוחרת - בחור שמבוגר ממישהי גם ב10 שנים מתמודד( סטטיסטית) עם פחות מורכבות מבחינה ביולוגית. טענות לקב"ה. 

הרהורים בעקבות שירשורים: למי לדעתכם יש יותר סיכוי?יוני.ו.

ולמה

1. "לא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "זאת הסיבה שהפכתי להיות פריק/ית ומוזר/ה" >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

2. "אני פריק/ית ומוזר/ה" >> "זאת הסיבה שלא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

נגיד שאלו שני סוגי האנשים. שניהם לא אידיאלים, אבל כנראה יותר נפוצים מהסוג האידיאלי, אז תנסו להתייחס אליהם, ולא לשבור לסוג שלישי. אם תקלטו את הלך הדברים תגלו שיש הרבה פחות מקום לקטנוניות.

(חסכתי את הניסיון לעדן/ פוליטיקלי קורקט למינהם)

אולי יעניין אותך