נקדן שירה חינמי!חנה א.

רוצה להכיר לכם את הנקדן החינמי של דיקטה.

אני אישית משתמשת בו גם לניקוד שירה.

במסך הראשון ניתן לבחור את סגנון הטקסט (אם מדובר בטקסט שירה)

השתמשו ושתפו!

נקדן אוטומטי - חינמי מבית דיקטה

יש גם כלי מדהים לאיתור חרוזיםחנה א.
מגניבבין הבור למים

תודה (:

הוא אכן כלי מצוין.מתואמתאחרונה
כמובן - יש להכיר את כללי הניקוד, לפחות הבסיסיים, כדי לנקד בו נכונה.
הייתה היענות ממש טובה למשימה הקודמת אז בואו שוב...תמימלה..?

הפעם אולי ננסה משהו שקשור בשבועות? תורה, הקב"ה, להבדיל-אוכל, גבינות... מה שתרצו....

בהצלחה🙏

בחג שבועותנחלת

הייתי בבית החלמה אחרי לידה ושם יולדת אחת, אישיות בעלת שיעור קומה,

מסרה שיעור על מגילת רות;

הדבר שעשה עלי רושם מאותו שיעור היתה ההדגשה על המאמץ שרות

עשתה; ותתאמץ....

לא היה זה קל. לא היה זה פשוט. אבל היה המאמץ. ההתגברות, על אף הקושי.

מעניין שבאותה סיטואציה, ישבנו, אמהות אחדות, יחד עם המרצה,

ושוחחנו על כוס קפה (מן הסתם לווה עם עוגת גבינה....).

יולדת חדשה הצטרפה וחיפשה כוס. אין.

האשה הזו קמה מייד, ממש קפצה מהכיסא, נטלה כוס

מהשולחן, רצה להדיח אותה וחזרה ונתנה אותו למבקשת.

אם זה לא נאה דורש ונאה מקיים, אז אני לא יודעת מה זה....

אז את רואה תמימה'לה - יש לך כאן בסל אחד, כל הדרוש:

מגילת רות, מה שהשם רוצה ומעריך ואיך לא - עוגת גבינה!

חג שבועות שמח לכולם!

😅😅תמימלה..?
מהמם, אני לא מבינה איך הצלחת לכתוב משהו שיכיל את כל הרעיונות שהצעתי😅 אבל מהמם, כל הכבוד👏👏
..מוריה.

עזבי,

חזרי,

אין לך מה לחפש פה.

הרפי,

וותרי,

את בכלל לא שייכת.

אך היא עומדת, עיניה מושפלות, גווה כפוף,

והיא לוחשת:

לא.

אשאר,

אתמסר,

אעשה הכל, ובלבד שאהיה שייכת.

וגם אני, שמביטה מהצד,

לוחשת לעצמי:

אשאר,

אתמסר,

אהיה שייכת.

ריצוי.משה

אוי איזה נוראי

חס ושלום!מוריה.

בעיני זאת ממש בחירה. בחירה להיות כפופה, בחירה להתמסר.

אני בוחרת לשים את הקב''ה מעלי, להשתייך אליו, בוחרת בשייכות הזאת, לא כי אין לי ברירה, לא כי מאיים עלי שלא, אלא כי זה ממלא אותי. מילוי אמיתי.

וכן, בלעדי השייכות שלי לה', אין בי כלום. זו אמת פשוטה, מי שאני זה מה שהוא יוצק לתוכי.. ועדיין הרצון לשייכות הוא ממקום בוחר ורוצה, ולא מרצה.

מעניינת הגישהמשהאחרונה

אפילו מאוד מעניינת. אולי כי אני התרגלתי לראות את ההתמסרות הזו מהצד השלילי שלה. אבל זה נכון שיש לה גם צד חיובי.

(בעיניי, גם מול הבורא צריך להתנהל בצורה קצת אחרת)

וואו, איזה יפה❤️תמימלה..?

רצון לשייכות, ולתורה, ולה' ....

כתוב מהמםםם!!

שבועותמשה

החג הזה שנדבק לשבת. החג הזה שבו אנשים אוהבים לקלקל לעצמם את הלילה כדי לספר לעצמם שהם מתפללים אבל בעצם הם מנקרים על השולחן. מזל שאין תפילין. אסור לישון עם תפילין.

ואני בכלל לא אוהב עוגות גבינה וגם מחלב אני די מתרחק. חוץ מגלידות. שאני מאוד אוהב אבל עושות לי כאב בטן.

צריך לשרוד את היומיים רצוף. האלה. אין לי כח אליהם אבל איכשהו עוברים אותם בכל זאת.

לפני כעשר שנים הגעתי לתפילה ב8:30 בשבועות. היינו בערך 10 מתפללים. אבל אף אחד מהם לא היה מהסוג שיודע להיות שליח ציבור. אילו שיודעים התפללו לפנות בוקר ועכשיו בחלום העשירי פחות או יותר.

אז הייתי שליח ציבור. בשחרית, ואחר כך גם לפני קריאת התורה. אינני זוכר אם  הרצתי גם את מוסף או לא .רק שזה היה מפתיע.

מצחיק איך כל אחד מרגיש משהו אחר על כל דבר...תמימלה..?

אני מאוד אוהבת את החג, מרגישה משהו מיוחד בזה שלומדים כל הלילה(אולי בגלל שאני לא לומדת😅😅)

אבל יפה, תודה ששיתפת...

כן. אותו דבר על מוריה פה מעליימשה

היא בטח חשבה שזה טוב וחיובי וצדיק. אני קראתי את זה ונחרדתי.

מילה כגרעין / חןחן קורקוס

מילה כגרעין

מילה כגרעין 

מאמין וזורע 

חודר כחץ 

ומבקיע 

פורס שורשיו 

ומפציע 

מרים גבהו 

ומוציא פרחיו 

מתוקה המילה 

ומתוקים פרותיו 

דאגות של מבוגריםסופר צעיר

עִם סִיגַרְיָה חֲצִי גְּמוּרָה

וְטִיטוּל מָלֵא

אֲנִי מְטַפֵּס בַּמַּדְרֵגוֹת

וְחוֹשֵׁב עָלַיִךְ

...תמימלה..?

תמיד כשנעלמים

אז מעריכים

ומבינים כמה טובים

היו כל הסובבים...

כי בשעת מעשה

אי אפשר לדעת

כמה יחסר לי האדם

כשכבר לא יהיה איתי...

ובזמן שאחרי

כבר אין בי כל דעת

והדמעות נוזלות כמו הדם

בורידים שלי...

אז למה אי אפשר להעריך

לפני שהכל יחשיך..?!

למה אי אפשר הכל לומר

לפני שנפרוק רק אל הנייר...?!

ולמה אי אפשר שנדבר

עוד לפני שהכל ייגמר...?!

ואולי כן אפשר,

לא לדבר רק לנייר,

לא לשים מאחור,

לשתף גם בשחור...

להתעודד יחד,

להתיידד בלי פחד,

להתחבר לעצמנו,

לפני שנאבד אותנו.....

משהאחרונה
מדי פעם לעשות רשימה של דברים להגיד עליהם תודה. גם אם הם 'מובנים' מאליהם.
מרדף - סיפור קצרסופר צעיר

ערב ישנוני הזדחל בין הרחובות, תחבתי את כפות ידיי אל הכיסים, שומר את מחשבותיי לעצמי. אי אלו אנשים עוד התגודדו בקרן זווית, מלחששים את סודותיהם זה לזה. יונים דאו במעגלים סביב הגגות, מכבדות את החשיכה הקריבה ושבות להסתופף בקיניהן. מבטי שטף את הרחוב, צולל לעומקן של סמטאות, מקפץ מעל ראשי אנשים. תחושה מוזרה, מדגדגת אבל גם מעקצצת ריחפה על נקודה מסוימת בגבי, מישהו צופה בי. בלי להאט את קצב ההליכה, הסבתי את ראשי לאחור והרצתי את אישוניי כה וכה, הרחוב הריק בהה בי בחזרה בדממה. אף אחד, חשבתי לעצמי, וכמעט יישרתי את ראשי בחזרה – אך תנועה חפוזה בצד הרחוב משכה את תשומת ליבי, עצרתי מיד והסתובבתי לאחור. אכן, שם בקצה, אחרי עיקול נסתר מן העין, רץ איש בפְרָאק שחור ששוליו מתנופפים ברוח. מיהרתי להסב את פניי ופתחתי בדהירה, שועט בין תמרורים ומעברי חצייה. אין ספק, הוא בא כדי לתפוס אותי, אבל לחוסר מזלו, אני מכיר את הסמטאות האלה כמו את כף ידי. ברגע שאכנס אל הסמטאות אהיה כמו עכבר בביוב. פניתי בחטף אל תוך סמטה אפלולית, מדלג מעל שקיות אשפה עזובות, מזגזג בין כלי רכב דו גלגליים ומבהיל מספר חתולים כהוגן. פניתי שמאלה וימינה ואז שוב ימינה ולבסוף שמאלה, הנה הוא! שיח גדול על יד גרם מדרגות, מספיק גדול כדי להסתיר אותי. הסתתרתי במהירות מאחוריי ענפיו הצפופים והסדרתי את נשימתי הקצרה, שום רחש לא נשמע, לא, בעצם כן, הנה זה מתגבר, בכל רגע הוא יהיה כאן, מה עליי לעשות? תנטרל אותו – קפצה מחשבה במוחי –  תוודא שהוא לא מסוגל להמשיך לרדוף אחרייך עוד. זה מסוכן, אבל אולי נבון, הדהדוד ריצתו כבר נשמע מעליי – הנה הפראק השחור מציץ מבין לענפים – הוא פנה לכיוון שלי! עכשיו! קפצתי לעברו בפראות ודחפתי אותו בכל הכוח, מופתע מכך שנתפס לא יציב בעת ריצה – הבחור עף הצידה בשיא הכוח, והתרסק על האדמה. התנשאתי מעליו כמנצח והבטתי מטה לעברו, אך עד מהרה השתנה מבטי, הבחור הביט בי בעיניים פעורות מהפתעה, ורק שאל בפחד – למה? – אוי לא, טעות שלי – מלמלתי אליו בהכנעה. איך יכולתי להניח סתם כך שהבחור הזה רודף אחריי? איך יכולתי לטמון לו מארב ולתקוף אותו סתם כך – בכל הכוח? הושטתי לו את ידי ומלמלתי התנצלות מעומק הלב, הוא תפס את ידי בפנים מוקירות תודה. חייכתי, אבל גם החיוך תכף השתנה, ושפתיי התעוותו בחוסר אמון – למרות שניסיתי למשוך אותו מעלה שוב ושוב, הבחור התעקש לא להתרומם מהקרקע, הבעת פניו המטופשת גם לא השתנתה כלל, רקיעות רגליים החלו להדהד ברחבי הסמטה. המנוול הזה! הוא רק מנסה לעקב אותי! לעקב אותי עד שחבריו יגיעו ויתפסו אותי. קפצתי את ידי השנייה ושילחתי אותה אל עבר אפו, ניצוצות של כאב ניתזו מעיניו, והצלחתי לנתק ממנו את ידי באחת. מגיע לך! צעקתי לעברו בעודי דוהר במורד הסמטה, הם חושבים שהמשחק הזה גמור, שאני כבר בידיהם, שאני כבר ציפור בכלוב, אבל הם לא יודעים עד כמה הבית שלי קרוב! ובביתי מנעול פלדה, כזה גדול, שלא משנה כמה הם ידפקו וינענעו הדלת לא תמוש ממקומה! רצתי ישר, פניתי ימינה ושמאלה, קפצתי מעל גדר פח מכופפת, השתחלתי בין שני רכבים מסחריים ונמלטתי מנביחות כלב, הנה הרחוב שלי, מוכר ורוגע. הנה הוא! נשמעה קריאה משמאלי, שלושה בחורים בפראקים שחורים רצו לעברי, מבטם לא מש ממני על אף מרוצתם, השמיים כבר הכחילו לגמרי. ניעורתי מהחולמנות בהרגשת בהילות דחופה, הבית לא רחוק, רק תגיע אליו בזמן, רצתי בכל כוחי, קולות צעדיהם התחזקו, הם מתקרבים אליי, אבל גם אני מתקרב אל הדלת, רק עוד קצת, הנה היא, נפתחת במהירות על ידי כף ידי המנוסה, והנה המנעול, מורכב בזריזות מתחת לידית, וננעל במיומנות ביד אומן. הבחורים הגיעו כמה שניות מאוחר יותר אל דלת ביתי, והחלו מיד לדפוק עליה כמשוגעים, בכל הכוח, בלי לומר מילה. שתקתי והבטתי בדלת, משתיק אפילו את נשימתי, על אף שכבר ידעתי שאני בטוח, כי אי אפשר להיות זהיר מדי במקרים כאלה. לאחר זמן מה נמאס להם לדפוק – הבטתי בשעון שלי, אחרי שלוש דקות – רק לאחר שחדלתי לשמוע את קול צעדיהם נשפתי בהקלה, גם הערב ניצלתי.

עוד כמה דקות אביבצדיק יסוד עלום

"תטעם מהקפה," אמר האדם המבוגר בקול רך, "הכנתי לך."

"כבר שתיתי," ענה קול באס צעיר ביובש.

"נס או שחור? זה קפה מיוחד, הבאתי מהטוחן."

"היה חור בכילה שהבאת לנו ועקצו אותנו יתושים כל הלילה. גיל אמרה שאסור לקחת ממך דברים. אח שלה עשיר."

"חשבתי שהבאת לך את הכילה התקינה, אני אחפש ואביא לכם בפעם הבאה. זאת כילה ממותג איטלקי, משתמשים בה במחנאות באמזונס."

"טוב. נחפש קודם אצל אח של גיל במחסן."

"זה קפה ממש טוב, כדאי לך; היום הבאתי אותו מהטוחן." אמר המבוגר וקולו התרכך עוד.

"יש לי צרבת." השיב בחצי קול.

"תבואו לבקר בקרוב, תביאו את הילדים, קניתי להם סוכריות, שישמחו."

"גיל עובדת עד מאוחר ולילדים יש חוגים."

"אני אוכל לנסוע אליכם, לביקור קצר, רק להגיד שלום ולחבק אותם ואסע."

"נראה."

"רן רן, טוב!.. מה אני יגיד, מה יש להגיד. טוב רן רן, טוב. מה אני יגיד". קולו הרך התנדנד בשקט.

"אסתכל בWaze כמה זמן תארך הנסיעה," ענה בקול חנוק הצעיר, כחכח בגרונו וגירד במופגנות במרפקו.

"לא תרצה את הקפה, אפילו לא להריח?"

"אמרתי שלא, תודה."

הם קמו זה אחר זה. כמעט הישירו מבט.

הצעיר אמר בטון נמוך ונקי: "טוב, נדבר. גבי באה לאסוף אותך?"

"כן. אולי תחכה איתי שהיא תבוא, תגיד לה גם שלום?"

"רוצה להספיק לצאת לפני הפקקים."

"היתה השבת פרשת הבר מצווה שלך, זוכר?" הוא לחש וקולו מלא אוושה ובעיניו לחלוחית כזו שבעיניהם של מבוגרים. הוא נשען על דלת הרכב הפתוחה והביט על בנו פנימה.

"אני חוזר אליך עוד כמה דקות אביב, אני בשיחה פה עם מישהו, תודה אחי, ביי, ביי", הוא ניתק, ופנה לאביו: "מה בר מצווה?"

"תגיד לילדים שאני אוהב אותם, טוב?"

"טוב."

"תמסור להם שסבא אוהב אותם, תגיד להם טוב?

"בסדר, א-"

"תבטיח, תגיד להם, תבטיח טוב?"

"טוב, אני זז, נדבר".

האבנים המתפצחות תחת הגלגלים הנעים הפיקו קולות נתז, ורוח נעימה שרקה בעשבי הקיץ. ציפורים רדפו זו את זו במחול קופצני ומהיר, מפרפרות בין גבעולים ומיד טסות הלאה והלאה. בין שיחים גבוהים נשמע לפתע רחש מהיר; חיה מסתורית חלפה ונעלמה.

השמש העריבה לשקוע ומיהרה להיפרד מהעולם, נחפזת למחבואה המבודד מעבר להרים. הציפורים חדלו מלצייץ והרוח החלה שוככת.

צבעים נעימים ונוגים צובעים את העולם.

ושקט.

כואב כל כךארץ השוקולד
יפה. כואב.נחלת
עצוב🥺תמימלה..?
כשהוא אומר לחבר שלו שהוא מדבר עם "מישהו", לא אבא, מישהו......💔💔
נכון. לא שמתי לב.נחלת
אולי זה נועד להבליט מורכבות שבלתי מוצגת לקוראצדיק יסוד עלוםאחרונה
אַתּחתול זמני

שערות ראשך חלקות

או שהן ממש מתולתלות

עינייך החומות נוצצות

או שהן בכלל כחולות

גובהה את או נמוכה את

צנומה או חסונה את

מעולם לא ראיתיךְ

וכלל איני יודע מי את.

אבל מחבב אני אותך מעכשיו

ומקווה שנתראה

ותספרי לי מה את אוהבת

ואיזו גלידה את מעדיפה (יש לי זיכרון גרוע)

ולמה את קמה בבוקר

וזה בסדר גם להשאיר כמה סודות

ויהיה לנו בסדר, בלי זיקוקים ושוֹאוּ

רק שיהיה בסדר, יקירה.

///

טיוטה אקראית שמצאתי באמתחת הכתבים.

זה יפה. ונוגע מאוד!אשר ברא
זה ממש יפההה🤩תמימלה..?
משהו ממש מרגש בלקרוא את זה, לאהוב מישהו לא בגלל איך שהוא נראה......
זה גם לאהוב מבלי שעדיין מכירים לדעתי..אשר ברא
כן... חיבור נשמתי כזה......תמימלה..?
בנות אוהבות להתייפותחתול זמני

אבל שיאהבו אותן לא בגלל היופי P:

נכון, זה לא קשור...תמימלה..?
בנות בטבע שלהן אוהבות להיות יפות אבל לא בשביל מישהו אלא בשביל עצמן וכל בנאדם צריך שיאהבו אותו בלי קשר לאיך שהוא נראה...
יפה מאודשפוי

אני מבין שזה נכתב בהתאם לגישה של לא לראות תמונה לפי שנפגשים... 

מתוק ופשוטמחפש שם
ומעורר את הלב❤️
האם קל יותר לאהוב מישהי שכלל לא מכירים?נחלת

יותר בטוח אולי? 

סליחה. זו תגובה מצד האפל של הירח....שלי.נחלת
ראשית, לא דיברתי כלל על אהבה,חתול זמני

אלא על חיבה. חיבה חתולית כזאת שחתולים רוכשים אחרי שמאכילים אותם כמה פעמים.

גם, לא נראה לי שזה מכוון לאישה ספציפית, או לאישה כלל. יותר כמו על סוג־של אישה קוסמית או רוח נשית תאומה בנפש או משהו בכיוון הזה. כמו "החתולה הסופרת" שאני מדבר עליה מבלי לדעת מי היא או מה היא, או אם היא בכלל קיימת (זה לא ממש משנה).

גם המפגש, בסופו‏־של־דבר, הוא די "שטחי" ולא נוגע לא במהות שבדברים וגם לא בכללות שבדברים ("וכלל איני יודע מי את"). נקודת המגע היא זעירה ושברירית – גלידה מועדפת (שגם הופכת לזיכרון נשכח). זה נסוב יותר סביב מה לא (להשאיר את הסודות, לא רעש, לא להביט בפנים) מאשר מה כן.

אבל מצד שני, זה הכי אמיתי שאני יכול להרשות לעצמי, נראה לי. חיבה ביישנית בלי היכולת להיישיר מבט. זה מזכיר לי אהבה אבודה, שככל שאני מנסה להיזכר איך פניה נראים, איני יכול. אבל חיבבתיה באמת.

אידיאה אולי? מופשט? כמה (עם ציירה) אבל זהיר?נחלת
משהו כזה.חתול זמניאחרונה
אוקיי, בואו ננסה איזו משימת כתיבה....תמימלה..?

אז השבוע יום ירושלים אז אולי ננסה להציע לכתוב משהו בנושא, שיר או סיפור קצת שקשור איכשהו בירושלים...?

כי כולנו אוהבים לכתוב אבל לפעמים טוב למקד קצת, לתת משימת כתיבה ולראות לאן זה יוביל....

בהצלחה לנו😀

נורא מאוחרנחלת

פעם היייתי בארץ יפהפיה - המון מים, בכל מיני מצבים, פרחים ענקיים (בר), אנשים יפים,

רגועים, גבוהים, תמירים, עם עיניים ספירים..

שהינו באחת מאכסניות הנוער שהיה בהם ספר אורחים גדול. המתאכסנים שהיו לפני

כן, כתבו שם באריכות והתפעלות את התרשמותם. גם אנחנו. ובאמת, היה מה להתרשם.

כל אחד כתב בשפתו, והיו שם מכל מיני מקומות בעולם.

פתאום, הופיעו שתי שורות בעברית:

על אף הכל ולמרות הכל, אני מעדיף את ירושלים.

יאא, איזה יפהההה😍תמימלה..?
ממש נכון וכל כך מרגש😇
תודה רבה וכל הכבוד תמימה'לה על היוזמה!נחלת
♥️🙏תמימלה..?

האמת שזה היה רעיון גם של @נתקה...

אבל תודה🙏♥️

תודה רבה!נחלת
סיפור קצר(טוב, אולי לא מאוד קצר😅)תמימלה..?
'תגידי אמא, למה ירושלים קשורה לכל דבר?' שאלה אותי הבת הקטנה שלי ביום שלישי אחד, תוך כדי שאני מקפלת כביסה, לא אשקר, הופתעתי מהשאלה, 'למה ירושלים קשורה לכל דבר...' השתמשתי בטכניקה הידועה של לחזור על השאלה כדי למשוך זמן להרהר בשאלה, 'מעניין, למה את שואלת?' הגבתי, ממשיכה למשוך זמן וגם מנסה להבין באיזה הקשר באה השאלה, 'כי המורה שלי מתחתנת והיא אמרה שהיא בונה ככה את ירושלים אז יעל מהכיתה שלי שאלה אותה אם היא תהיה עם שמלה לבנה או עם בגדים של בנאים והיא צחקה ואמרה שזה ביטוי כי כשהיא מתחתנת היא גורמת לירושלים לשמוח...' היה ההסבר המפורט, 'אהה...' המהמתי, מסיימת עם קיפול הבגדים ועוברת לגרביים, היא המשיכה, 'אז בכלל לא הבנתי איך ירושלים בכלל יכולה לשמוח כי זה דומם, אח שזה עיר, עיר זה דומם אמא?' המהירות בה היא עברה לנושא אחר גרמה לי לתהות ביני לעצמי האם אני באמת חייבת לה תשובה או יכולה לדחות אותה בקש, סילקתי את המחשבה, שלא לומר התקווה, יש תשובה, גם כדאי שהיא תדע אותה, אני פשוט צריכה לחשוב קצת... שנייה של שקט, 'אמא? עיר זה דומם? כי בארץ עיר זה יהיה בעיר או אולי גם בשם, לא בדומם...' חייכתי, חמוד לראות איך היא חושבת... 'עיר זה... כן, אפשר לומר שהיא דומם, אבל ירושלים היא שונה...' התחלתי ואז עלתה בי הארה ולפני שהיא תספיק לשאול מה שונה בירושלים- כבר המשכתי בהתלהבות, 'כשמדברים על ירושלים לא מדברים על העיר עצמה, מדברים על מה שבתוכה, על היהודים, על בית המקדש, על הקדושה שבה...' מבט חושב עלה על פניה של הילדה, 'אז הקדושה שמחה שהמורה רותי מתחתנת?' שאלה, חייכתי, 'הקדוש ברוך הוא שמח מזה' עניתי וכבר הרגשתי שאני יכולה לסמן וי על השיחה הזו, עברתי אותה כמו גדולה... אבל אז הגיעה הגדולה שלי ותהתה, 'ולמה דווקא ירושלים?' טוב, לזה באמת לא ציפיתי, 'למה ירושלים? היא קדושה, היא יפה, היא מקור הטוב, בהר המוריה היתה עקדת יצחק, אבן השתייה, ממנה נוצר העולם, שם נבנה בית המקדש...' כנראה הייתי נלהבת מידי ובת ה-12 קירקעה אותי, 'אוקיי, את זה אני יודעת, אבל למה? למה דווקא בה?' שאלה, לרגע המוח שלי נסתם ואחריו-התחלתי להעלות במוחי את כל הרעיונות שיכולים להתאים בתור תשובה, 'ירושלים היא מרכז ארץ ישראל וישראל היא מרכז העולם, בדיוק בין שלושת היבשות החשובות...' אמרתי, אם כי לא במספיק ביטחון, 'ירושלים זה לא מרכז הארץ, את בעצמך אמרת שאת נוסעת למרכז לסבא וסבתא מראשון לציון...' תיקנה אותי הילדה, אז הנחתי את הגרביים מידי, לרגע תוקפים אותי רגשות אשם אימהיים האם אולי לא נתנו את המשמעות הנכונה למרכז האמיתי אבל אני מסלקת אותם מיד, שטויות, הילדה גדלה, מתבגרת ובודקת, זה לא קשור לעניין... 'את יודעת מה אביגיל, שבי רגע, אני רוצה להגיד לך משהו רציני...' אמרתי, הזזתי את הגרביים הבודדות לצד וחיכיתי שתתיישב על הספה, 'את יודעת, להכל יש תשובות, אם לא לי-אז למישהו אחר, ועל כל תשובה שיתנו לך-תוכלי להקשות עוד ולקבל עוד תשובה ושוב להקשות ושוב לקבל תשובה, אבל בסוף נגיע לתשובה אחת-כי ככה ה' החליט, אבא יכול לפתוח לך ספרי קבלה ולהסביר על ירושלים של מעלה ושל מטה, על ספירות ועוד דברים עליונים וגם על זה תוכלי להקשות, בסוף תגיעי לשורה התחתונה-זה מה שה' החליט, זה לא אומר שאסור לשאול שאלות, הפוך, תשאלי, תראי שיש תשובה להכל, אבל בסוף-כשהתשובה שתגיע תהיה כי ככה ה' רצה-תביני שזו תשובה בלתי נמנעת...' היא קטעה אותי, 'למה?' שאלה, 'כי אנחנו בני אדם והוא הבורא שלנו, מה יהיה ההבדל ביננו אם נדע את כל הסיבות להכל?' היא שתקה לרגע, 'אז איך אנחנו כן יכולים לדעת חלק מהתשובות?' שאלה, 'כי יש בנו חלק א-לוקי' עניתי והיא שתקה, מעכלת... 'תגידי, אמא, נכון את יודעת מה לענות לאביגיל גם בזכות ירושלים?' שאלה הקטנה, החלפתי מבט עם הגדולה, 'למה הכוונה?' שאלתי, 'כי ירושלים מביאה חוכמה ודיברנו עליה אז לכן את חכמה...' ענתה, תפסתי אותה לחיבוק, 'היא חכמה כי היא אמא שלך' הגיבה אביגיל והצטרפה לחיבוק... אולי ירושלים לא משפיעה רק יופי, שמחה, חכמה וקדושה, כנראה שזכותה מביאה גם חיבור ואחווה....
זה כה מתוק וחמוד!חתול זמני

אבל פליז פסקאות פליייזזזזזז

תודה🙏🙏תמימלה..?
אני לא טובה בלסדר פיסקאות, כותבת הכל בנשימה אחת😅...
עדין לא קראתי תמימה'לה. ולא התחלתי להכין לשבת כלוםנחלת

אקרא בעז"ה.  גיט שעבעס!!!!!!!!!

אולי באמת אפשר להעלות נושא מסויים וכל אחד יכתוב?נחלת

במקום להתפזר ולכתוב ככל העולה על רוחינו. ואולי לא - אולי זה יצור תחרות

איזו שהיא. דעתכם.

תרגיל כיפיאשר ברא

כולם רוצים אותך.

מוכנים למות למענך.

להילחם.

רק עם אחד זכה בך.

זכה לבנות בך, להתקדש.

עם שעושה את כל זה בשביל לחיות לצידך,

להלך לשבילי גופך.

"אם אשכח ירושלים, תשכח ימיני"..

ואיך אפשר לשכוח אותך אהובתי?

קריה יפיפיה משׂוֹשׂ לעריִך.

עטופה אבנים שספגו דמעות, גשם זלעפות, שמש מחבקת, תפילות המוניות.

אף אחד לא שואל מה מיוחד בך,

מעצם היותך את- כולם מתייחדים להיות הם.

מכוונים עצמם אלייך בכל תפילותיהם,

בעומקיי ביתך רוצים להלך ברגש.

רוצים לשוב. רצים שוב ושוב.

אל תבכי ארץ אהובה.

ושם נעלה. ונראה. ונשתחווה לפניך.

מהמם, כתבת ממש ממש יפההתמימלה..?
השילוב של הפסוקים והמקורות יחד עם החרוזים והכתיבה הכללית פשוט ממש יפה🤩
מרגש!נחלת
ביתי קיריחתול זמני

קירות ביתי

קירות לבי

קורות ביתי

ביתי קִירי

קורות חיי

רסיסי אהבתי

שברי משאלותיי

נֶחמתי

כולם שם לחושים

חלום זעיר ותקוותי

כתלי לבי

קירות חיי

לבי כותלִי

ביתי קירי.

יפה, משחקי מילים מעוליםםםתמימלה..?
באתי גם מתגעגעת לזמנים שהיו פה אתגרים קבועים..מוריה.

ישנו מקום אחד, ושמו ירושלים.

אותו המקום אמצע העולם הוא, כל מי שיחפוץ, ימצא עצמו מרחק נגיעה ממנו. אך כדי לטעום ולהבין את סודותיה של העיר יש לעמול.

חומה לירושלים. סוגרת ומסוגרת. ושער נעול - חתום. ועוד שישה שערים לה, מצידם השני פורצת החוצה ירושלים במלוא עוזה ותפארתה.

אכן, ירושלים זו עיר מפותחת, קדמה ותרבות ברחובותיה. ובה בשעה אדם זקן רוכן על ספר בבית כנסת עתיק יומין ברחובה של עיר.

גם מלחמות רבות נסבו עליה, פעמים בין עמים שונים, פעמים בין דתות, ועיתים בין אחים שאבדה אחדותם. ואף על פי כן ממנה יפרוץ שלום בין עמים, בין דתות. וכן, גם בין אחים תשוב ותשרור האחדות מכוחה של העיר.

זוהי ירושלים שלי. עיר המחברת יחדיו. מחברת בין חלקיה ורבדיה השונים, מחברת בינה וביני, מחברת ביני לבינך.

שמחה שבאת🤗 מוזמנת גם לתת אתגרים...תמימלה..?
כתוב ממש יפה, כאילו תמצתת את העניין של ירושלים בשתי פסקאות, מהמםםם😍
יפה מאוד ואכן זה כך. עיר של ניגודים ואף על פי כןנחלת

ממנה יבוא השלום. השלמות.

ירושלים, עיר שפקוקה לה יחדיומשה

בוקר אחד אני קם בבוקר ונוסע לעבודה. הר חוצבים דאז. עוד מלפני הכניסה לעיר פשוט עומדים.

אפשר להתעצבן ולהגיד שאני מאחר לעבודה. אפשר להתחרפן..

ואפשר פשוט להגיד אשרינו שזכינו.

ואז לרדת מהאוטובוס ולקחת שני גלגלים בתקווה שהם יקדמו אותי יותר מהר ליעד.

ממש נכון!!תמימלה..?
אם היו אומרים לנו כשהיינו בגלות שאלו יהיו הבעיות שלנו בארץ-זה היה כל כך מנחם.....
רעש בירושליםימח שם עראפת

ירושלים. שירים, סיפורים, מרחצאות דמים,

צעקות רוכלים פטפוט נערים צעקות חיילים.

ירושלים. ריחות בשמים, דנדון פעמונים,

קריאות מואזין, אבל.. משהו חסר..? ילדים שואלים.

אולי. אולי משהו באמת חסר. כנראה.

ייתכן שמה שחסר הוא יהודים, כן.

לא כאלה, כאלה שרוצים ששינוי שיקרה.

שיהיה להם גם רעש ייחודי בעיר, שרוצים להשתכן.

נחלי הדם והעשן, אבני הבניין המנופצות,

צווחות כל מי שאותך ירושלים אי פעם אהב,

דמעת אמהות שכולות, טרטור רובים ומרגמות,

והכל, כולל הכל, ירושלים, הכל לשווא.

בצריח המסגד מואזין קורא בעוז,

דנדון הפעמון מהדהד מכנסיות ומנזרים,

אבל אלו שדמם הקיזו עלייך, אחרונים בך לאחוז,

דווקא להם אין רעש ייחודי בתוכך, כמו היו זרים.

מרגש. וכן יש קול יחודי בה. שלנו. וזה ה ק ו ל.נחלת
ספרי לי, מהו הקול?ימח שם עראפת

האם קול נבל עשור ומצילתיים המנגנים?

אולי זו סוף סוף מקהלת הלוויים?

ושמא זו תקיעת השופר המהדהדת מקדשי הקודשים?

מהו הקול, הייחודי לנו, היהודים?

זה מאה שערים, זה בתי האבן, זה שיחי יסמיןנחלת

המשתלשלים רכות מעל קירות אבן לבנה מתמסרת,

הכותל, עדיין רק כותל אבל סימן לבאות, זו תקווה(כן כן למרות שאתה רוצה שלמות וע כ ש י ו), זה

האמהות הדוחפות.עגלות עם תינוקות, כשלהקה שלמה של זאטוטים בגילאים קרובים

מקיפה אותן;

זו  צפירת השבת, זה הכהנים המתאמנים, זה האנשים

שלא נראים דתיים אבל הם כן, זה הסיסים השחורים, גדולי העיניים

המבצעים לולייניות שמחה ומוקפדת

לפני לכתם לישון, זה היונים בגומחות הכותל (יש אחת לבנה 

לגמרי), זו התקווה המורגשת באוויר, זו גם המועקה,

המתח, שאלת המתי הנשמעת ללא קול,,

זה הר הטומן בחובו גדולי עולם, צדיקים, תלמידי חכמים,

עושי דברו, זה תימני זקן המגיח משוק מחנה יהודה, נושא

בשתי ידיים מגויידות,  שני סלים גדושים, שאגודת ריחן

צפופה, נעה קלות למעלה;

הערבים הצוננים החותמים יום שרבי מעיק, זה האוויר הצלול כיין

זה כתובות נושנות על משקופי הבתים, בגאולה, מקור ברוך,

זו אפילו התחנה המרכזית שמשדרת משהו שונה מהשאר

ושמייד בכניסה מוכרים כיסויי ראש לנשים יהודיות...

זה כיכר השבת, זה כהן מהחמוצים שבזמנו הוא או אביו

הכניס אותי לחדרו של הרב כדורי זצ"ל, זה המכונית

הלבנה של הנ..נח...נחמנים עם הכיפות הסרוגות

הגדולות הלבנות, שמרקדים עליה, לצידה, בקולי

קולות....

בירושלים מבטאים 200 בצורה המיוחדת רק לה,

ומשחק הקלאס, נקרא כאן ארץ

ולגלעיני המשמש קוראים כאן.....שכחתי,

אולי גוגואים? אבל לא כמו במקומות אחרים בארץ.

זו עיר ש...עולים אליה, ואם נוסעים למקום אחר,

אז... יורדים. וגם בתוכה, עולים ויורדים, כי

זו לא עיר פשוטה, חלקה, עם רחובות ישרים,

ושדרות עצים גזומים בכפייה.

זו עיר שאתה צריך להתאים לה

לא היא לך. וזה לוקח זמן, כי היא בוחנת את

אלה הרוצים להישאר בה, בשבע עיניים,

בקפדנות, בלא  לפסוח על שום פינה, שום פינה....

וכשהיא מגיעה (בטובה) למסקנה

שאפשר מגיע לך לחיות בה, 

היא מואילה לחשוף

בעדינות את חמודותיה, היפים,

המשמחים, החמימים.....

(ואתה, העולה החדש אליה

עוד חשבת שהיא...קשוחה!)

זו עיר היודעת, הרבה יותר ממך,

מאיתנו, מתי נכון לה זמן הגאולה

ואי אפשר, ממש אי אפשר!

ללחוץ.

כי עדיין, אתה שלה,