מאורסת ולא מצליחה לסמוך בלב שלם על הבחור!!Shoosh52
שלום לכולם !! ברוך ה' התארסתי עם בחור מיוחד ומדהים.. יש לי חששות לגבי כל העיניין של הסתכלות שלו על נשים , יש לו בעיות קשב וריכוז ואני מרגישה שזה מקשה עלי לקשר, הוא הרבה פעמים מוסח מהרחוב וקשה לי לראות שהוא מסתכל על בנות אחרות..האם זה ראוי לפתוח איתו את הנושא ? אני מרגישה ממש עצבות וחוסר בטחון לאחרונה בגלל הנושא הזה ..תודה רבה לעונים !!! אשמח לעצות בנושא
לדעתי זאת שאלה לפורום נשואים ואסבירהפי
אולי מישהו היה בשלב שלב והחליט להמשיך ..
הייתי כותבת שם
יש כאן 2 נקודותכבר לא ישיבישער

וחשוב לעשות סדר ולא לערבב בין הדברים.

1. בעיות קשב וריכוז - זה לכשעצמו מפריע לך? קורה שהוא מוסח (בלי קשר לבנות ברחוב) ולא מקשיב למה שאת אומרת? 

2. הוא מסתכל על בנות אחרות - זה נושא אחר שצריך באמת לברר, ואשאיר זאת לחכמים ומנוסים ממני שיש כאן.

בתור מאורסרק הי"ת.
אני חושב שממש ממש כדאי לך להעלות את הנושא... לא יודע עד כמה אתם פתוחים אבל אני לגמרי לגמרי אוחז שאסור להתמודד עם שום דבר לבד והכל צריך לשתף ולחלוק, כמובן שבדרך יפה וכו' וכו' אבל לא להשאיר בבטן...
נגיד בנושא הזה, הייתי מעלה את הנקודה בכללי ולא בו, אלא נושא כללי של צניעות ושמירת העיניים ואפילו תספרי איזה משהו על עצמך ועל הקשרים שלך עם גברים וכדו' ותשאלי: ומה אתה? ואחרי שיענה תאמרי לו שדווקא רצית לשאול אותו על כך שמסתכל וכו' ותפרטי כאילו מה שמפריע לך...
ואם את מרגישה שאת לא פתוחה איתו עד כדי כך, הייתי בודק ובוחן את הדברים עוד כמה פעמים ורואה אם יש מקום לתחושות או לא ובהתאם לזה פועל...
בהצלחה רבה, כל הברכות והישועות בעה
כדאי לדבר איתו על זהקוד אבל פתוח

היultracrepidam

קודם כל, צריך להבחין בין היסח דעת שלו לבין מסתכל על בנות אחרות.

ומצד שני, צריך לדעת שבמיוחד אם הוא מוסח בקלות, זה לא אומר בהכרח שיש משמעות לזה שהוא "מסתכל" על אחרות (כי אם מדובר סתם בהסחת דעת, יכול להיות שהוא בכלל לא מסתכל אלא סתם רואה אותן)

ותוכלי לקבל תשובה טובה יותר @נגמרו לי השמות

לדעתי לפני שתדברי איתו

מסכימה איתך.נגמרו לי השמות
חשוב לעשות הפרדה בין הקשב וריכוז
לבין ההסתכלות.

וכל נושא פני עצמו - לברר ולבחון מה בדיוק זה אומר *בפועל*
ומה זה אומר מבחינתו
ואיך את מרגישה עם זה
ולתווך את זה אחד לשנייה, לתקשר ולדבר על זה.

אחרי כל הבירור והליבון של הדברים יהיה בידיכם מידע מאוד רחב - גם על מה זה בכלל אומר, מכל צד,
גם על איך שהשני/ה תופסים את זה ומרגישים עם זה וכן הלאה...
ועם המידע המקיף והעמוק הזה לחשוב הלאה מה עושים בכדי שגם את וגם הוא תרגישו טוב, ותרגישו שיש מענה עמוק ורחב לצרכים שלכם

בהצלחה רבה רבה 🌷
מצאתי שרשור על הנושאכבר לא ישיבישער

בחור שמסתכל על בנות - נשואים טריים

האמת שכשקראתי את התגובות שם הסתפקתי מאוד אם לצרף את הקישור. 

מקווה מאוד שהחלטתי נכון וזה הדבר הראוי לעשות.

לק"י

בתור אחד עם קשב ופריכוז חחחחחצילים
זה דבר שלגמרי הגיוני ועוד יותר הגיוני שזה מפריע לך
אני בטוח שאם תדברי איתו על זה הוא לגמרי יבין ויעשה השתדלות גדולה. וגם ברגע שיהיה מודעות תוכלי להסיט אותו מזה במילה או שתיים
וואווו תודה רבה לכולםםShoosh52
תודה לכל העונים והעונות!!! אני ממש מעריכה !! מקבלת הכל ..המון בהצלחה לכולםם😁😁
נקודה חשובה:הָיוֹ הָיָה

יכול להיות שדווקא זה שיש לו קשב וריכוז זה מה שמסביר את ה"הסתכלות" שלו על נשים?

אולי הוא פשוט סתם מרחף?

שרשור כואב שהיה פה לפני כמעט 6 שנים, שווה הסתכלותadvfb

שלום..אשמח לקבל עצות למצב קצת בעייתי.. - לקראת נישואין וזוגיות

(בסוף השרשור הבחורה חוזרת לספר מה היה בניהם לאחר שפתחו)

בקיצור, בעד לפתוח בצורה עדינה ועקיפה אם אפשר.

קשר חייב להיות כנה. 

ממש מבין שזה כואב, לא נעים, מפחיד.

בהצלחה רבה!!!!

דומני שכדאי לדבר על הכל, בנחת. אם לא עכשיו, אימתי...ד.

אח"כ תעשי הערכת מצב האם עדיין הדברים מפריעים ועד כמה. ומה הפרופורציה ביחס לעניינים אחרים. בכנות כלפי עצמך וללא "רמאות עצמית" לאף כיוון.

...אור וחיים

מה הכוונה שקשה לך לסמוך עליו? הוא רק מסתכל על מישהי אחרת... את נותנת לזה יותר מידי משמעות. 

באופן טבעי אנשים מסתכלים עם אנשים אחרים כשהם הולכים ברחוב. אצל גברים העין נמשכת להסתכל על נשים, העין נמשכת ליופי שלהן. זה לא בהכרח ממקום מיני, אלא זה יותר יצר של סקרנות.

הדרישה של התורה לשמירת העיניים, באה לרומם את האיש מעל הטבע. אבל את לא יכולה לבטל את העובדה שזו הנטייה הטבעית של האיש. לכן קודם כל תביני את הקושי ואת ההתמודדות. ותתייחסי לזה ממקום של הכלה. 

דבר נוסף תזכרי שאין הרבה משמעות למראות כאלה אצלו. כנראה שחמש שניות אחרי שהוא הסתכל על מישהי, הוא אפילו לא זוכר שהוא עשה את זה, ועל מי הוא הסתכל בכלל. בטח אם את אומרת שיש לו בעיות קשר וריכוז, אז העין שלו מוסחת מכל מיני דברים מושכים, זה יכול להיות בחורה יפה, או כלב נובח, או כל דבר שמעורר סקרנות. אבל אין לזה יותר מידי משמעות.

אני לא חושב שאת יכולה להפוך להיות המשגיחה שלו על שמירת העיניים. זה לא נראה לי בריא לקשר זוגי. אולי אפשר לעורר אותו לזה בדרך עקיפה. 

כל מה שכתבתי זה בתנאי שהוא לא מתחיל לבהות כל פעם במשך חצי דקה על בחורות. שאז זה מראה על מצב קצת יותר בעייתי. אם זה המצב שהוא ממש בוהה בבחורות, אז כדאי לדבר על זה.

ובכללי כדאי לך לשאול רב. הוא יעשה לך סדר בנושא. 

זה לא הזמן להביע אמפתיה לגבריםadvfb

שמתמודדים עם היצר המיני שלהם. זה דבר מאוד חשוב, אבל זה לא שייך לכאן.

היא לא אמורה להיות המשגיחה שלו, 

היא אמורה לסמוך עליו שהוא לא מסתכל בנשים אחרות.

המהות של קשר זאת נאמנות. שבירת בסיס הנאמנות זה דבר חמור מאין כמותו.

הפרשנות של 'להסתכל על נשים' היא מאוד ברורה ולכן אם היא מודעת באמת למה שהיא רואה אפשר להבין שמדובר בסקאלה מסויימת אבל זה לא הופך את זה ללגיטימי בשום פנים.

זה מאוד בריא שהיא מייחסת חשיבות רבה לשמירת העיניים של בעלה. לנאמנות של בעלה אליה.

השאלה מה גורם למהימ''ל

כלומר; האם הוא מסתכל על בנות וזה גורם לך לחוסר אמון, או שיש לך חוסר אמון (שיכול לנובע מחוסר בטחון עצמי או מסיבה אחרת) וזה גורם לך לחשוב שהוא מסתכל על בנות.

איך שאמרו חכמנו, מי שיש לו פטיש ביד כל דבר יראה לו כמסמר.

כי לענ''ד, הבעיה מקרה השני יותר מהותית ויותר דורשת התייחסות.

טעותמיונז

כדאי להיעזר במדריכת כלות שלךהיום הוא היום
באירוסים צצים כל מיני קשיים וספיקות והן יכולות לעזור בהן
הי.. מוזמנת להיכנסמיונז

@Shoosh52 

לפני הכל, חשוב לי לומר שאני לא מטפלת או משהו כזה, רק מדברת מהרהורי ליבי וממה שחויתי/שמעתי. אז קחי בעירבון מוגבל.

דבר ראשון, אני ממש מקווה שאין לך נקיפות מצפון על מה שאת חווה.

התחושה שלך הכי לגיטימית בעולם! הכי שבעולם!!

את רוצה שהלב שלו יהיה באמת איתך, ורק איתך, זה דבר טבעי!

ואם לא מרגישים את זה, זו באמת באמת הרגשה לא נעימה ואפילו מכווצת ומרחיקה.

דבר שני, אני מציעה לדבר על זה איתו.

אמנם זה נושא שעלול להיות קצת לא נעים לדבר עליו אבל אני חושבת שזה יכול לעזור ולהרגיע אותך וזו כבר סיבה מעולה לכשעצמה לדבר על זה.

חושבת שכדאי לשבת קודם עם עצמך ולנסות להבין על בסיס מה התחושה הזו מגיעה ועל מה זה יושב.

• יכול להיות שזה מגיע ממקום של קנאות טבעית שקיימת בין בני זוג.. רצון להרגיש שאני מספר אחד בלב שלו והשאר לא מעניינים אותו.
  • יכול להיות גם כמו שימ"ל כתב שהתחושות והחששות האלו מגיעים על בסיס חוסר אמון.
  • יכול להיות שזה באמת מגיע ממקום של משהו שהוא צריך לעבוד עליו של שמירת העיניים וכו ואז באמת זה מקרה אחר וצריך לראות מה מו מי. (זה נניח משהו שבזה שתשבי ותחשבי עם עצמך לא תעלי על זה לבד ולכן כדאי לדבר בכל מקרה)
  • יכול להיות שזה מיקס של כמה דברים.

בעיני, שווה לדבר על זה לא משנה על מה מהנ"ל זה יושב. בכל אחד מהמקרים השותפות והדיבור יכולים לעשות טוב.

(חשוב לי לומר שבמידה ויתגלה שזה עניין של קושי רציני בשמירת עיניים, כדאי לשים לב מה לומר ומה לא, לא הכל טוב לשמוע ולא הכל אישה מסוגלת להכיל לדעתי בהקשר לנושא הזה, אבל זה גם תלוי נשים.)

אחרי כל ההקדמה הזו, אני רוצה להרחיב קצת על הנקודה של החוסר אמון.

בכלל לא בטוח שזה שייך לך, יכול להיות שהמקרה הוא אחר, אבל למקרה שזה כן קשור אז מוזמנת לקרוא

אני חושבת שחוסר אמון באהבה שלו כלפיי יכול הרבה פעמים לנבוע מחוסר בביטחון עצמי.

ואין הכוונה דווקא למחשבות של 'אני דפוקה' ומשהו קיצוני כזה, אלא סתם חוסר אמון וביטחון שבאמת ב-י הוא בחר ורק אותי הוא רוצה ושהוא באמת סבבה עם כל החסרונות שלי וכו וכו

כשאני לא בטוחה בעצמי אז הרבה פעמים כל דבר קטן מרגיש לנו עוצמתי יותר ומטלטל כשבעצם בכלל לא בטוח שהחוויה "מבוססת על סיפור אמיתי".

מאוד יכול להיות שזו רק חוויה שנוצרת כתוצאה מחוסר האמון.

כלומר, אני לא בטוחה בעצמי ובמי שאני מביאה ולכן לא מאמינה לו באמת שהוא אוהב אותי ומפחדת שהוא יסתכל על אחרות.

במצב כזה, יש סיכוי טוב לפרש מבט רגעי שלו על מישהי כ'וואי חסר לו שאני לא כזו וכזו ולכן הוא מסתכל עליה ואומר וואו היא כזו ולמה ארוסתי שתחיה לא כזו' והמחשבות רצות מכאן עד אמריקה...

בעוד שיתכן מאוד שהמציאות היא שזה היה מצידו ממש סתם, והוא באמת איתך ושמח בך איך שאת, אבל כיוון שאת לא מאמינה לזה, המבט שלו או הדיבור שלו על מישהי אחרת יוצר אצלך את החוויה המטלטלת ש'אני לא מספיק טובה לו'.

דוגמא קטנה,

את לא יודעת לסרוג ויש לו חבר שאשתו סורגת מעולה והוא מציע שתקנו ממנה כיפה לחתונה ואת מרגישה צביטה בלב שיש לך ידיים שמאליות והיא יותר טובה ממך ואולי הוא מתבאס עלייך.. כשבעצם הוא רק הציע משהו קונקרטי ותכלס מה זה בכלל שאת לא יודעת לסרוג לעומת כל שאר הטוב שאת מביאה איתך?

כנל לגבי מישהי שיודעת לבשל.. וכו וכו

זה בעצם פרשנות שלנו ואיך אנחנו רואים את עצמינו.. 

במקרה כזה, שהקושי במבט/ דיבור שלו עם בנות יושב על חוסר הערכה עצמית כדאי לנסות ללמוד ואולי שווה גם להתייעץ בצורה מקצועית איך להיות יותר בשלום ובאהבה כלפי עצמי ולהרגיש שאני באמת טובה על כל מה שאני מביאה איתי, כדי להצליח ל ה א מ י ן לו שהוא באמת אוהב אותך ורוצה רק אותך.

זה דבר חשוב באופן כללי לאו דווקא לעכשיו... גם להמשך...

וגם סתם באופן כללי חיבור לעצמי זה דבר חשוב בחיים, ככה שעבודה על זה בהחלט משתלמת ומשמחת.

2 נקודות חשובות:

• כמו כן, כדאי לשים לב שלא מאשימים אותו בתחושות האלו או בחוסר נאמנות, כשזה בעצם השלכה של מה שאני חווה - עליו.
  • כמו כן 2, במה שכתבתי פה, לא הפכתי מבטים על נשים ללגיטימיים, ממש לא, פשוט ניסיתי לבודד ולראות האם באמת יש פה משהו קיצוני ממש או שזה יושב על משהו אחר. וכמו שכבר אמרתי בהתחלה - יתכן שזה מיקס של כמה דברים יחד.

דבר נוסף, שלא קשור לכל הנ"ל ויכול גם להוות קריטריון משמעותי לדעתי..

אני חושבת שכדאי לראות מאיזה מקום כל אחד מכם מגיע ומה הגדרותיו וגבולותיו בנושא.

כלומר יכול להיות שאת מגיעה ממקום שכל הסתכלות על בת/דיבור איתה הוא לא לעניין ומראה שהבחור 'לא איתך' ויכול להיות שהוא מגיע מחברה אחרת שקצת יותר פתוחה בנושא ובכלל לא מעלה בדעתו שהוא עושה משהו בעייתי.

זה לא הופך את זה לבסדר ולטוב, אבל זה מסביר לך איפה הוא ואז אפשר לדבר על הדברים.. מה הגבולות שלכם בזה..

ודבר אחרון, 

זה מציק לך כרגע.

ובצדק זה מציק לך.

את רוצה להרגיש שאת טובה.

ומגיע לך להרגיש שאת טובה, כי בטוח את כזו!

הרצון שלך שהוא יהיה שלך, משמח! הגיוני! טבעי! לגיטימי! בריאאא!! מעולה!

וזו אולי באמת שיחה לא הכי נחמדת, אבל אני בטוחה שעצם זה שתאמרי לו שהקושי שלך נובע מתוך הרצון להרגיש שהוא שלך ואת הכי חשובה לו, שיסתכל עלייך, שישמח בך ורק בך, זה ישמח אותו לשמוע את זה.

כי בהנחה שהכל תקין וטוב, אז הוא רוצה להיות האיש שלך ורק שלך ולשמח אותך ושיהיה לך טוב.

בהצלחה גדולה גדולה! 

שיהיו בשורות טובות ומשמחות!

דברי חכמה!חדשכאן
דברים חשובים בלי קשר דווקא לשאלה של הפותחת.
בהחלט!מיונז

מזל שבאת.. למה 'אין הנחתום' וכו...

ננה-בננה

תודה

כתבת מדהים!נגמרו לי השמות
ממך זו בהחלט מחמאה! 🙂חדשכאן
תודה!🤗מיונז
חח כתבתי בסוף 'וואי מרגישה כמו נגמרו לי השמות' אבל זה לא תייג לי על אף נסיוני 3 פעמים, אז מחקתי..
אשריי שזכיתי בלי תיוג;)
כתבת ממש יפה! תודה על ההשקעה!יהודי משתדל
בעית קשבשילה פילה
ייתכן בהחלט שמה שנראה לך כ"הסתכלות" על נשים אחרות הוא חלק מהפרעת הקשב...
גם אני, בתור מופרעת קשב מוצאת את עצמי הרבה פעמים בעיצומה של בהיה באנשים... וממש לא שמתי לב שהם נמצאים שם...
קצת לא נעים אבל יתכן ששתי הבעיות שהזכרת הן בעצם בעיה אחת וסימפטום, אפשר להתמודד עם זה.
לרוב, מופרעי הקשב הם אנשים חכמים ומוצלחים!
בהצלחה
קשב- לבדוק ספציפיתהעני ממעש
הסתכלות- כנל.
אין קשר בדווקא ביניהם.

הסתכלות היא התמודדות קשה מאד. אז לא ליפול מהכסא.

בסבלנות והצלחה רבה
אם עכשיו זה מפריע לךמחושלת
כשתיהי נשואה זה יפריע לך פי כמה.
מה שמהדהד בשלב הזה רק יתפוס יותר נפח כשתהיו נשואים ולא יעלםמר שוקו
באופן ספציפי ממליץ על אתר שמור עיניך ל"נשים של"רדיאק2עצשן
@Shoosh52
סליחה על התיוג, אבל היה לי חשוב,
בגלל נסיון של חברים מאוד קאובים באופן אישי והיכרות עם התחום.
אני ממש מחזק את דבריה של @מיונז.
הייתי רוצה לכתוב לך גם משהו באורך הזה (ויש לי), אבל אני לא אעמוד בזה, ולא רוצה לכתוב סתם.
בקצרה, אבל אל תזלזלי,
יש אתר "שמור עיניך" שעוזר מאוד לצדיקים שמתמודדים ומחרפים נפשם כפשוטו כדי להצליח להשתחרר מהדבר כזה. ולמה הם צריכים את זה? ה' יודע למה יש כטלה שזה יותר טבעי להם ויש כאלה שצריכים לעבוד על זה כל החיים. למשל, יש שם כאלה שנמשכים לגברים, והחליטו לא להכנע ליצר שלהם, שהיום נהוג לומר שהגיוני שהוא מולד, ואשריהם ואשרי חלקם.
מקוה, כמו שכתבו קודמי, שזה בכלל לא המקרה של ארוסך, ושהוא בכלל אינו צריך להתמודד בתחום, אבל רק אומר שתדעי. זה גם לא מעיד על הדוסיות שלו. רק אולי על קושי.
וזוגיות זו עבודה של שנים. גם מבחינתך. צריך להתאמץ ולא לחיות באשליות שעם בחור אחר תצטרכי להתאמץ פחות (לא שאמרת את זה. רק בא לחזק את הבחירה שלך בארוסך).
האם קל להיות נשואה לאדם כזה? לא אמרתי, אבל ממליץ להתאמץ.
האם חובה להתאמץ? לא אמרתי, אבל באופן ספציפי הייתי ממליץ לך להעזר באתר המקביל (במידה ורלוונטי למקרה של ארוסך) של שמור עיניך, שהוא אתר לנשים של גברים עם אובססיה. בגלל שיש שם נשים מהתחום, מאמין שתקבלי שם תשובות טובות יותר מפה, בפורום.

וואו. בזבזתי רבע שעה.
'בזבזת'?.....קול ברמה
אם את היחידה שהגיבה לירדיאק2עצשן
אז עלול להיות שאת רק אחת משלושה שקראו.
מה שמוכיח שבזבזתי.
אם מישהו קרא ולא הגיב, אז סימן שזה לא הואיל לו מספיק בשביל שאבזבז רבע שעה, או שהוא סתם לא מפרגן למרות שהועיל לו, או שאני חי בסרט.

ובנימה הגיונית יותר,
אני מרגיש שהכתיבה בפורום היא בעיקר תרפיה בשבילי (והאם זה בזבוז זמן, זו שאלה לשרשור אחר), ופחות מועילה לקוראים. בדרך כלל אני רואה שאנשים יכולים לדון הרבה, וכל אחד יוצא בסוף כמו שנכנס. אז זה שוה את כל זה?
אבל תודה על ההערכה. בכל זאת היה לי כיף לקבל את התגובה שלך.
זה שקוראים לא אומר שיגיבוultracrepidam

אחרת לכל אחד פה היו מאתיים אלף הודעות, השרת של האתר היה קורס, וכדי למצוא תוכן בתוך השרשורים היה צריך לחפש חצי שעה לשורה.

כתבת דברים, שמבטאים את דעתך, אף אחד לא חשב שזה לא נכון - או לא התנגד מספיק כדי להגיב, ואף אחד לא הזדהה מספיק עם הניסוח שלך כדי שהוא ירגיש צורך לציין "תקראו את התשובה שלו, זה ממש מה שרציתי להגיד וממש חשוב לי שתקראו", ואז נשאר בלי תגובה.

וזה גם לגבי זה שכתבת שבזבזת רבע שעה. אם כך אתה מרגיש, אנחנו לא נתווכח איתך. למה הרגשת שזה בזבוז? כי כתבת דברים שאתה חושב שהם ידועים? כי אתה חושב שזה לא משכנע? כי אתה חושב שכתבת גרוע? כי זאת תגובה שצריכה לקחת שלש דקות לכתוב ולקח לך הרבה יותר זמן? אנחנו לא יודעים, וכיון שזה לא נושא השרשור, לא נכנסנו לזה.

איפה ראית שהיא כתבה שיש לו "אובססיה"? אני לא מאמין שעדייןפלונפון מירוסלב

יש פה מאבחנים קליניים עם יד קלה על ההדק.

היא תיארה בחור עם הפרעת קשב, זה הכל.

לא כל מי שמסתכל הוא עם אובססיה, ולא כל מי שמסתכל עושה מעבר.

כן, זאת עדיין עבירה, אבל אין שום קשר בין האתר של GYE לבין מה שהיא תיארה.

את סתם מנפחת את הסיטואציה ומייצרת לחץ מיותר

קשב וריכוז... לא נעיםaviv6456
זו בעיה קשה של הרבה אנשים רבים וטובים.
אם ההרגשה שלך נובעת בגלל האירוסין זה בגלל שאת מתרגשת וכו'. מותר לך להתרגש וזה טבעי.
אבל אם הוא מורגל בלעבור מקשר אחד למשנהו, כלומר היה בקשר עם בנות לפני שהכרתם בכלל זה כן נראה לא טוב.
דבר אחד ברור; כל שיחה ביניכם יכולה לעזור בעניין.
עדיף לדבר עכשיו על הכל מאשר לחיות בספק שמייסר אותך.
בהצלחה, לפחות התארסת ואנחנו כרגע רק משרשרים...
🥳
הימציאות.
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך ב' בניסן תשפ"א 20:20

איזו קשה את, וואי🤦‍♂️aviv6456
עברה חויה קשה... לא נראה לי שכדאי לדון...קול ברמה
בכל אופן, באמת אי אפשר תמיד להקיש ממקרה אחד לשני...
ספר מומלץ בנושא, יש לו פרק שנוגע לזוגיות עם הפרעות קשבפלונפון מירוסלב

מריטת עצבים-הפרעת קשב - האלוול מ. אדוורד ד"ר,רייטי ג'.ג'ון | ספרים זה סטימצקי (steimatzky.co.il)

מומלץ לבחור, ומומלץ לבחורה.

כדאי לקחת בחשבון שבלי מודעות להשלכות (גם הרגשיות) של הפרעת הקשב, אפשר לפספס דברים טובים

בעיות קשב וריכוז יש ל90 אחוז מהמדינהאמאל'ה23
תלוי באיזו רמה.קול ברמה
תקשיבי, קשב וריכוז בזוגיות זה רציני וצריך להתכונן.sista
לסמוך עליו בקשר לבנות אחרות זו הסעיה הכי קטנה שלך,
למעשה יש מצב שזו לא בעיה כלל אלא רק חששות שלך.
אבל חיים בזוגיות עם קשיי קשב וריכוז- תתחילו כבר מעכשיו להתייעץ עם גורמים מקצועיים כי זה משפיע ממש.
אני לא אפרט את הכל כי אני מתמודדת עם חיים עם בעל כזה וזה מורכב מאוד ואין לי כח להקליד על הפלאפון כרגע...
זה יכול להיות הכי מתוק בעולם וגם הכי מר וצריך ללמוד איך להפוך למתוק. לא יודעת איך שולחים פה בפרטי אבל שלחי לי הודעה ואתן לך יותר מידע לגבי לאן לפנות.

בכללי לכולם- תמיד כדאי ייעוץ תקשורתי וזוגי גם בלי קשב וריכוז בעייתיים לפני ואחרי החתונה, כי זה רק יעשה יותר טוב.
כל הכבוד, זה מידע תורם.aviv6456אחרונה
אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלתאחרונה
מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלתאחרונה

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמותאחרונה

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי

אולי יעניין אותך