שאלה רגישה. אשמח לתגובות מכבדותהיאוש אינלו סוף
לאחרונה יצא לי לקרוא בכמה עלונים/פוסטים בפייסבוק על העובדה שיש הרבה מאוד בחורים ובחורות דתיים שצופים בתכנים לא צנועים, ולא רק בגיל ההתבגרות.

אני בשידוכים עכשיו, וממש ממש ממש ממש ממש ממש מפחידה אותי העובדה שאני אתחתן עם מישהו כזה..
אין לי שום דרך לברר את זה לפני, ומצד שני אני פשוט לא מדמיינת חיים עם בחור שנופל בזה/ מתמודד..

(בטוחה שיש גם בחורים צדיקים מאוד מאוד שמתמודדים! לא אומרת שלא פשוט לי אישית ולעיניים שלי זה לא מתאים....)

מה אתם אומרים? איך אפשר לברר דבר כזה אם בכלל?

זה פחד שמשתק אותי ממש!
ממממadvfb

נראה לי שכדאי למקד את בפחד הזה ולדייק את המשמעויות של מיניות בהקשר האישי ללא זוגיות.

תחשבי שלדוגמא בשיח החילוני, אפילו השמרני, מה שאצלנו הוא 'חס וחלילה' אצלם הוא יותר מלגיטימי.

את בנית תדמית מפחידה ל'בחור שנופל', אני חושב שההשלכות הן פחות משמעותיות ממה שנשמע שאת מייחסת אליהן.

יותר מהמשמעות של החטא, המשמעות של ההתמודדות איתו היא קריטית. אם החטא משתלט על השיח אז הוא יותר נכוח בעשרות מונים וזה יותר מסוכן ומשמעות מ'נפילות' נקודתיות.

אני מאוד ממליץ על הספר החדש של אוריה מבורך ביחס למיניות (זזה בלי קשר ישיר לנושא מה שעניתי לך, אלא בכללי)

אני חושב שאת צודקת ברגישות לנושא אך את מוציאה מפרופורציות את השפעת התופעה. 

הייתי מציע לך לבחון את האקסיומות שדעתך ורגשותיך בנויות עליהן.

מנגד כשבחור דתי נופל בדברים כאלה זה משפיע עליו הרבה יותראוויל מחריש

ההשפעה היא לא בגלל העניין כשלעצמו אלא באיך תופס אותוadvfb

יש על זה הרצאה בTED.פלונפון מירוסלב

מכיוון שהאינטרנט שלי מסונן, לא אוכל למצוא אותה.

אבל מדעית מוכח אחרת

מה מוכח אחרת?advfb

שזה לא רק עניין פסיכולוגי או פסיכוסומטיפלונפון מירוסלב

יש בזה גם צד פיזיולוגי

ברור והוא קיים אצל דתיים וחילונים באותה מידהadvfb
יש תנועה כזאת של גוייםפלונפון מירוסלב

אני לא חושב שרק על יהודים זה משפיע.

תנועה של מה?advfb

גגל בנושאפלונפון מירוסלב

תנועה של מתנגדים לעצם המעשה ומתארים את ההשפעות האשמתיות שלהם

יש גם את הצד של איך הוא תופס אותואוויל מחריש

אך גם המעשה חמור הרבה יותר והנפש שלו עדינה יותר...

למה חמור יותרadvfb

המעשה חמור באותה מידה

שימרת מצוות של אדם אחד לא שווה יותר משמירת מצוות של אחר

ברור שאצל דתי זה חמור יותר, מחילוני נדרש פחות בהווה.אוויל מחריש

החלוקה בין חילונים ודתיים היא שלנו, לא של א-להיםadvfb

הקב"ה דורש מכולם. הציווי הוא אחיד

גם הקב"ה מקבל את החלוקה הזואוויל מחריש

מי אמר לך?advfb

יש לו את החשבונות שלו, והם לא בגלל שיוך חברתי

אתה מוזמן לבדוק איתואוויל מחריש

מקובלנו שהוא מדקדק עם חסידיו כחוט השערה, משמע שעבירות של צדיקים חמורים הרבה יותר.

...advfb

חשבונות שמיים נשאיר לקב"ה ולגבי העניין הזה אנחנו מדברים על בנאדם מהצד שמסתכל ולא מלך מלכי המלכים

תשאל אנשים באוטובוס מה יותר חמור ותראה מה הם יגידואוויל מחריש

זה ממש לא מעניין מה הם יגידוadvfb

לא דייקתי בדברי

ההקשר פה בשרשור -

איך להתייחס לאדם אחר שעבר עבירה.

התשובה על כך - אני לא מסתכל על רמת הצדיקות שלו או איך שהוא נתפס בחברה.

המעשה כשלעצמו הוא המדד מבחינתי לראות במה מדובר

אינו דומה מעשה ילד המתפלש בבוץ לזקן שעושה זאת.אוויל מחריש

מישהו מזהה את המקור של זה?

נראה לי שזה די ברור מאילו מה שאני מנסה להוכיח לך, מכיוון שאיני מצליח להבין את הסברות שלך אני מציע שתבדוק את הנושא עם רב או שתפתח שרשור בצעירים מעל עשרים ואולי מישהו שם יצליח להסביר יותר טוב.

מה חמור הרבה יותר?פלונפון מירוסלב

לא ברור. מצד הפשט? מצד הסוד?

למה אנשים צועקים על העבירה הזאת ולא על עבירות אחרות שהקבלה אומרת שהם חמורים יותר?

מה עם לשון הרע? אין לו חלק לעולם הבא, לשיטת רבנו יונה כפשוטו. ולשיטת המקובלים שמירת הלשון כנגד הנ"ל, ולאור ה"גובה" של הלשון (הרוחני, כמובן), זה מזיק הרבה יותר. עיין בשמירת הלשון.

חמור יותר שאדם דתי עובר עבירות.אוויל מחריש

לגבי לשון הרע זה לא קשור לנושא ויש התעסקות רבה בנושא הזה.

אין כמעט התעסקות בנושא, מלבד בריונותפלונפון מירוסלב

וזה גורם לנזקים רוחניים גדולים בהרבה.

יש לאנשים אובססיה לנושאים שיש עליהם טאבו.

ומשום מה על לשון הרע נעלם הטאבו. פעם היה לא-מכובד לדבר על אחרים. היום זה כבר... וכו'.

זה גם אחד הסימנים, מי שפגום בלשון פגום גם וכו' (מובא גם בשמירת הלשון וכמדומני גם בראשית חכמה בי"ז מקדושה). אז די בזה להבין.

אולי בסביבה שלך...אוויל מחריש

עם כל הכבודפלונפון מירוסלב

בסביבה שלי מתעסקים במצוות, לא בעבירות.

התגובה הנ"ל לא מעידה על דברים טובים. מי שמתעסק באובססיה בדברים כאלה מעיד איפה הראש שלו מונח (גבר, או אישה).

ליל מנוחה.

לפי הלוגיקה שלך יוצא שאתה מתעסק הרבה במה לא בסדר...אוויל מחריש

המסקנה המתבקשת מבחינתי היא שזה תוצאה של הסביבה שלך, בסביבה שלי אין לשון הרע לכן אני גם מצפה שההתעסקות בנושא תהיה בהתאם.

כל זה אליבא דידךפלונפון מירוסלב

משמע, הלוגיקה שלך

קודם כל לשחרר לחץ עודף..נוגע, לא נוגע
מישהו משגיח שם מלמעלה.

ולעצם העניין- קודם כל אפשר פשוט לעשות בירור טכני. מישהו שיש לו חסימה באינטרנט.
כשאת נפגשת, תראי אם הוא מסתכל על בנות ברחוב וכו.
אפשר גם לראות מתוך שיחה עם בנאדם איפה הראש שלו נמצא. אם הלב שלו בקודש, אם יש לו אכפתיות כלפי בני אדם, אם הוא רגיש לאחרים, אם הוא מתלהב מתורה ואידיאלים וכו וכו. אם כן, הסיכוי שהוא צופה קטן.
אם ממש ממש ממש מפחיד אותך - פשוט תשאליultracrepidam

אם את לא סומכת עליו שהוא יאמר אמת, אל תתחתני איתו גם ככה

אבל לפחד מזה ברמה של ממש ממש ממש ממש...

תחשבי על זה ככה:

לדעתך, יש הרבה מאד כאלה. כל כך הרבה, שאת מעריכה שיש סיכוי סביר שלא תמצאי מישהו "נקי".

ואת גם מעריכה שאי אפשר אפילו להבדיל בין מישהו שהוא "כן" למישהו שהוא "לא".

אז ממה את בעצם מפחדת? מדובר ממש באותו סוג של אדם. אין הבדל ביניהם. לא משהו שאת תרגישי.

האם הגיוני לומר "ממש חשוב לי"? כן, 100%. אבל פחד משתק? לדעתי שווה לבדוק עם מישהי מקצועית שתוכל לעזור לך

כמובן יש אפשרות שניה - שיש הבדל בין בחור שכן לבחור שלא. כמו שכתבו בתגובות מעלי. אבל אם זה ככה, אז תסמכי על התשובות שלהם, שבסופו של דבר תוכלי לזהות. רק תשתחררי מהפחד המשתק

כל כך הרבה?...הרמוניה

מי שרוצה להמנע מזה יש סינון אז למה? כאילו נפילות אוקיי אבל הרבה שצופים קבוע??

או שאמרת את דעתה ולא הבנתי אותךהרמוניה

נכון. אמרתי את דעתהultracrepidam

יש כאה שמדברים על סטטיסטיקה מאד גבוהה, יש כאלה שמכחישים את זה.

מה המציאות? אין לי מושג

נכון מאוד. מסכים וגםישיבישעעעער
מוסיף: במקרים שיש צורך, אפשר למצוא אדם ראוי מקצועי ואמין, גבר או אישה לפי העניין, שעל פי הסכמת שניכם, או אם זה לפני החלטות משותפות על פי הסכמת מי שרלוונטי, אפשר לבחור ולמצוא מישהו שיעזור.

כמו כן, @הרמוניה צודקת שלא צריך להניח מראש מציאות של בעיות יותר מידי, ואם יש אפשר לבדוק את טיב הסיפור, וכנ"ל.

מישהו ישן מהעבר, (סוג של קנקן) לימד אותי שבכל מקרה נשואים הולכים בדורנו לקבל ייעוץ.
לדעתילב אוהב

אם משדרים הכלה ורוגע זה משהו שלדעתי כן רוצים לשתף אותו

אבל אני כל כך מבינה שאת פוחדת מזה...

לצערי אין לי יותר מדיי מה לומר...

נראלי מוזרהפי
שפתאום נפתח שירשור כזה ישר אחרי שירשור שבחור העלה שקשה לו ..
לכן לא אגיב
מה בעצם את מנסה להגיד?חדשכאן
אני אפעם לא מנסה אני אומרתהפי
מה את אומרת בעצם?חדשכאן
מממש ממש סליחה! בכלל לא ראיתי את השרשור שלו..היאוש אינלו סוף
את צריכה לשאול את עצמך אם את מאמינה באמת ובתמיםekselion

שקיים בחור אחד מושלם שמעולם לא פגם בעיניים

במציאות כמו של היום לצערי הרב אני חושב שזה בלתי אפשרי נקודה.

כמובן כל אחד עם הנסיונות שלו..

להיות צדיק משמע גם מדיי פעם ליפול אין מה לעשות זה חלק מהטבע..

כמובן שיש המון בחורים צדיקים שמקפידים קלה כבחמורה בעניין הזה, אבל תחשבי על זה שצדיקים ככל שיהיו מתוך שנים על גבי שנים של רווקות תמיד תהיה נפילה.

את צריכה להתחיל לעכל את העובדה שלא תתחתני עם מלאך 

אלא עם אדם, שכמו בדברים אחרים גם בזה יש לו נסיונות..

תשובהענווה1

אני בטוח שיש יותר בחורים ובחורות שלא צופים מאשר כאלה שכן צופים. בטח לאחר גיל ההתבגרות, שההורמונים מקבלים איזון מסוים. וגם אלו שכן מתמודדים, אצל כל אחד הניסיון הזה מקבל צביון שונה, וזה משתנה מאחד לשני. מכאלה שנמצאים במקום יותר קל, עד כאלה שבמקום יותר קשה. 

אני מאוד מבין את המקום שלך ואת הרצון שלך לבחור שנקי מכל זה. אבל זה לא בריא שיש אצלך כל כך הרבה פחד מזה עד רמה שזה משתק אותך. 

תבררי עם עצמך מה המשמעות של הפחד. על מה הוא יושב, למה הוא משתק אותך, ואיך זה ישפיע עלייך אם תגלי שהוא כן מתמודד. ואולי כדאי לך לדבר עם רב או איש מקצוע, לשמוע ממנו מה המשמעות של זה, איך זה עלול להשפיע. ככה תקבלי מבט יותר אובייקטיבי על הדברים. כי הפחד גורם לנפח את המציאות הרבה יותר ממה שהיא באמת. 

באופן מעשי תבררי אם יש לבחור סינון. לא יודע מה עוד אפשר לעשות מעבר לזה... 

לי השתמע שהיא מחפשת מושלמותekselion

כמובן שיש המון שלא צופים

אבל זה לא סותר את העובדה שהם לא נפלו מדיי פעם.. יכול להיות שעל הברית הם הצליחו לשמור 

אבל על העיניים?

לדעתי זה בלתי אפשרי

דוגמא ממני רק לפני חצי שעה גלשתי באיזה פורום שלא אנקוב בשמו 

פורום שאני דיי מחבב, ופירסמו שם סרטון יוטיוב של אישה לא צנועה בלשון המעטה 

(לא שנכנסתי) אבל כן מעצם הראיה של הבקגראונד של הסרטון זה בעיה

וזה לבד יכול לגרום להירהורים

אפשר לשאול.ד.

את תאמרי שמאד חשוב לך הענין הזה, ואת מבקשת מאד לומר לך את האמת.

אני בטוח שבחור ישר, יאמר לך "דוגרי".  או שסתם יאמר ש"לא מתאים", כי לא ירצה לפרט.

יתכן גם שמישהו יאמר שהוא בטוח שבנישואין זה לא יהיה וכד', ואז זה שיקול שלך.

מכל מקום, בהתיחס לשאלה שלך - חושבני שאם תאמרי שזה קריטי לך, בחור יאמר אמת, או יםסיק לצאת איתך.

בהצלחה.

למה להתמודדויות מיניות יש יח"צ כל כך גבוה?advfb

אני מבין למה, אבל אני חושב שזה מוגזם

ומה עם שמירת הלשון?

ומה עם גזל?

ומה עם עין טובה?

כמו בכל הדברים הללו, אם אתה תמצא בנאדם נכשל באחד מהם אתה לא תשליך אותי ישר עמוק שלושים קומות מתחת לאדמה של הגיהנום. כמובן אם בנאדם באופן קבוע בעל התנהגות מגעילה - זה אכן לא סבבה אבל אם פעם?

בכלל, מה אישה יכולה להבין על מיניות גברית (וכן להיפך)?

כי זה יושב הרבה יותר עמוק בנפש וכי זה משהו שיותרנוגע, לא נוגע
אישי ופוגע.
כשנשואה- אם יש לו אותי מה הוא צריך לראות עוד נשים? האם הוא לא אוהב אותי?
כשרווקה- אם הוא רואה תכנים כאלה זה אומר שהוא מחפיץ ולא מבין שזה קודם כל נפש ואדם. ואצל אישה, שהכבוד משחק אצלה יותר תפקיד והוא פנימי יותר זה קריטי.

נשים לא מבינות אבל הן שומעות דברים ואז הבורות מסוכנת יותר מאשר קצת לשמוע ולהבין איך זה עובד אצל בנים.

בן צריך להעלות את המשיכה שתהיה רק כלפי מישהי שהוא מכיר אותה או לפחות כלפי מישהי מציאותית שעושה רושם של אישה טובה ולא כלפי נשים וירטואליות, ובת צריכה להבין שבנים נולדו עם כח חיובי בשורשו שצריך לדעת איך לתעל אותו ואז הוא יכול להעצים מאוד את הקשר, וכידוע למי שדיבר קצת עם נשואים אישה היא בעלת פוטנציאל הרבה יותר גדול ליהנות.
בלי להכנס לדקויותadvfb

אדם נשוי שפוזל זה שבירת אמון. זה שונה

לא חושב שנשים צריכות ממש להבין, כמו שגברים לא צריכים להבין לעומק התמודדויות של נשים.

לסמן איקסים על אנשים זה נראה לי מוגזם. זה לא בא מחוסר הבנה אלא מהבנה לא נכונה.

איזה איקס היא סימנה? בסה"כ אמרה שלא רוצה להתחתן עם מישהונוגע, לא נוגע
שצופה בתכנים לא צנועים. ואדרבה, בסוגריים היא סייגה.
צודק, התבלבלתי בין שני שרשורים שונים :Sadvfb

חח האמת עלתה לי המחשבה הזאת בראשנוגע, לא נוגע
עם כל השרשורים היום בעניין
אולי עושים הכנה לקיץ או מתנקים לפני פסח
חחחחadvfb

יש דברים שעדיף לא לקשר אותם לשום דבר

אדרבא, שמירת הלשון חמורה יותרפלונפון מירוסלב

לפי המקובלים ולפי מי שדן את זה כפשוטו (שז"ל פחות מלשון הרע לפי רבנו יונה וסיעתו)

אתה מערבב בין דבריםנוגע, לא נוגע
זה שמשהו חמור יותר (ועל זה אני לא נכנס לדיון) לא אומר שהוא עמוק יותר בנפש.
קודם כל, ודאי שכן וד"לפלונפון מירוסלב

ודבר שני, ההשפעה על הנפש (והרוח והנשמה וכו' וכו')  היא להגדרתם של המקובלים, והם אומרים אחרת ממך.

אתה רוצה להגיד שאתה מבין יותר מהם בנפש האדם?

כן? הרצון לדבר לשון הרע עמוק בנפש יותר מהרצון לאותו החטא?נוגע, לא נוגע
דווקא נראה שמי שחולק על המקובלים זה לא אני..
הזוה"ק כתב את מה שכתב על חטא זה גם על חטא לה"ר?
אלו שהסבירו שהכוונה שצריך תשובה עילאה סוברים שגם בלה"ר בעינן תשובה עילאה?
תלמד,פלונפון מירוסלב
ואז נדבר
עיין אורות הקודש, חלק ג - מוסר הקודש, עמוד רצ״ח:אוויל מחריש
יצרא דעריות יוכל ללפף את האדם יותר עמוק מהשורש של קישור החיים שלו עצמו, מפני שהוא נעוץ בנטיית המשך החיים של הדורות כולם.
זה היצר של החיים וכמו שהוא חשוב ככה אפשר להזיק איתו...הרמוניה

*רק אומרת שגם לבנות יש יצר

*ושלא צריך להיות גאון כדי להבין שמי ששאוב לדברים האלה זה משפיע במקומות עמוקים

*בעיניי זה קצת כמו צניעות לבנות... יצא מפרופורציות.. אנשים נלחמים במשהו בלי לדעת מה לב המלחמה או בלי כלים ואז המלחמה נהיית משהו מעיק וחסר סיכוי

ברור ברורadvfb

אני זה עניין חשוב מאוד שיש לו איכויות ייחודיות

אבל לסמן איקס על אנשים בגלל זה, נראה לי מופרך.

וכמו שאנחנו לא מסמנים איקס על דברים אחרים גם פה. ככה נראה לי

העבירות האלה גם מאוסות ע״י כולםאוויל מחריש
עין רעה זה לא עבירה אלא מידה רעה לכן זה לא קשור לנושא.
עבירה זאת בעיה נקודתיתadvfb

מידה רעה היא משהו רוחבי שגורם להרבה עבירות.

עדיין לא ראיתי שרשור על וואי אני אומר/שומע לשון הרע ואני לא יודע אם זה מאפשר לי לצאת.

הלוגיקה הזו הגיונית לגמרי, זו עבירה מתחום שונהאוויל מחריש
כמו שאני לא אגיד לאדם שנכשל בגזל להיות רואה חשבון ככה אנשים מבינים בעצמם לא להיכנס לקשר שעלול להתנתק באמצע, הגיוני לא?
חוץ מזה ממך נפשך? אם אנשים שנופלים בזה מבינים את הבעייתיות אז למה אתה נכנס להם לחיים?
אמרת יפהadvfb

אדם שחושב שלא יהיה נאמן לאשתו - זה לא בעייתי מחוסר נאמנות לקב"ה - אלא מחוסר נאמנות לאותה אישה.

בעבירות שכרוכות ליצרים מיניים יש סקאלה.

אם מישהו מכור לפורנוגרפיה אז ברור שהוא צריך קודם להפסיק ואז לחשוב על זוגיות.

אך יש גם 'נפילות' שעליהם אפשר גם לומר "אינו דומה מי שפיתו בסלו למי שאין פיתו בסלו".

וחלק מתפקידו של היצר זה למשוך את האדם למה שהוא צריך לעשות - אם מונעים ממנו בקדושה הוא יעשה זאת בטומאה.

חוסר הנאמנות לקב״ה מתבטאת גם בחוסר נאמנות לאישהאוויל מחריש
אני מסכים איתך לגבי שאר הדברים, שכל אחת תחליט איפה היא שמה את הגבול.
למה?advfb

אדם אוהב את אשתו ונאמן אליה ולא נאמן לקב"ה. לא מצאנו דברים כאלו?

ולגבי "כל אחת שמה את הגבול" - מוטב לבנות (וכמובן לבנים) שיתרכזו באתגרים המיניים שלהן. זה לא דבר שאפשר להבין בו את שני המינים משני הצדדים ולכן אין יכולת להכנס לדקויות. וגם שניים מאותו מין מתמודדים באופן שני, אז אפילו ברמה הזאת אין יכולת.

כך מקובלני מרבותיי, אהבת אישה מושפעת מאהבת הבוראאוויל מחריש
כנראה שאנשים כאלה אוהבים את הבורא בתוכם, זה עובד גם להפך, אנשים שלכאורה אוהבים את הבורא אבל בוגדים בנשים שלהם.

זה לא נכון, היא צריכה להחליט מה מתאים לה ומה לא, לא משנה מה היכולת להבדיל ושאר הדברים שהזכרת. מישהי שזה באמת אכפת לה זה יכול להרוס לה את הנישואים, אני לא מבין מאיפה אתה ממציא את מה שאתה אומר...
אז אדייקadvfb

נאמנות לציוויי הבורא אינם מעכבים בהכרח אהבה לאישה. לכל הפחות, לא בדרך ישירה.

אדם יכול לעבור עבירות ולעשות מצוות וזה לא יפחית או יוסיף את אהבתו הפשוטה לאשתו. או לכל אדם אחר.

כל אחד יודע את עולם הערכים שמתוכו הוא מקבל החלטות וע"פ הוא צריך לקבל החלטות. נכון. מסכים.

מה המצאתי בדיוק?

מה החידוש הכ"כ מפוצץ?

אני חושב שלהכריע על פי היסטוריה של בנאדם זאת טעות ערכית.

אדם הוא מעבר להיסטוריה שלו.

בנושא הזה בפרט וגם בכלל בלי קשר לנושא הזה.

אדם הוא גם מעבר להתמודדויות האישיות בנוגע למיניות שלו.

אז תלך על האפשרות שזה משפיע בדרך עקיפה.אוויל מחריש
לעשות מצוות/ עבירות זה לא הכל, השאלה גם מתוך מה הוא עושה אותן.

אדם הוא מעבר להיסטוריה שלו, אבל הנושא של השרשור זה בחורים שנופלים בהווה אי לכך דבריך אינם רלוונטיים לדיון.
אכן אדם הוא מעבר למיניות שלו, אבל המיניות היא חלק משמעותי באדם. לכן אני מבין לגמרי שכמו שמישהי תעדיף לא להתחתן עם גבר בעל נטיות ככה היא תעדיף להימנע מנישואין עם גבר שנופל בתחום. קל וחומר כשיש הרבה יותר זכויות ללמד על בעלי נטיות מאשר על מי שנופל בדברים האלה.
בגלל שמצוות/עבירות זה לא הכלadvfb

ויותר חשובה הגישה (באופן העמוק של העניין) - אז לא צריך למדוד את הצדיקות של הצד השני. זה ממש מיותר. 

אם על הבעיה שזאת 'עבירה' - אז פה יש צד משותף של שאר המצוות. בצד הזה אותו דבר לשון הרע וכולי.

מה זה 'נופלים'? זה לא חד מימדי. זאת סקאלה רחבה. בדברים מסויימים אני חושב שאדם עושה לעצמו ולאשתו לעתיד עוול בזה שהוא מונע ממנה מפגש שלא בצדק. 

מיניות זה דבר חשוב אך יש דברים יותר חשובים. 

לא כדאי שאדם יתקע לעצמו את החיים כי הוא לא מושלם בעניין הזה. 

היה מי שאמר - חלק מהתמודדות עם האתגר - זה להתחתן. יש צד כזה.

גם בגמרא מופיעות אמירות שמצדדות בגיל נישואין מוקדם בשביל לא לחטוא.

וכם מופיע שזה עניין משמעותי בנישואין להציל מן החטא (ברור שלא המטרה של הנישואין אבל כן זה נותן נופף נוסף לנישואין). 

באופן כולל יותר - העיקר בקשר זה לא הבנאדם מולך אלא הקשר שאתה יוצר איתו. לכן זה לא העניין עד כמה האדם מולך צדיק. העיקר זה מה הקרבה שלו אליך גורמת לך. לפיכך זה לא משנה אם הוא צדיק יותר או צדיק פחות. הכי חשוב מה הקשר עושה לבחורה עצמה. 

ואי אפשר לבחון קשר עם בנאדם אחד לקשר עם בנאדם אחר. כי קשר זה בבחינת 'דבר שלא בא לעולם' ולכן אפילו קשר עם אותו בנאדם בזמנים שונים ונסיבות שונות יראה אחרת.

אין שום מקום להשוואות בין אנשים שונים בבחירת בן/בת זוג. 

הגישה יותר חשובה לכן נשים צריכות לבדוק את הגישה.אוויל מחריש
והגישה היא חלק מהצדיקות, וזה חשוב מאוד לבדוק האם האדם שמולך הוא מספיק צדיק בתחומים שונים שתהיו באותה רמה תורנית פחות או יותר.

בא לא נדייק מהגמרא דווקא לנפילות מהסוג הזה, ההתייחסות של הגמרא היא בדר״כ להרהורי עבירה ולא להסתכלות בנשים. (על אף האבסורד שזה יוצר בדיון שכן הרהורי עבירה קשים מעבירה וכל הדיון הוא כמה שומרים את העיניים ולא את המחשבה)
אני מסכים איתך שיכול להיות שאדם יאלץ לצאת כשהוא לא מושלם בקטע הזה, אבל שוב פעם, הדיון הוא לא עליו אלא על מי שיוצאת איתו. במקרה שלנו מדובר במישהי שהנושא חשוב לה (אשרייך על כך ואשרייך אם את עוד קוראת את הדברים האלה..), למה אתה כל הזמן עובר לדבר על מי שמתפשר ונופל בתחום? מי שמתפשר שיחפש מישהי מתפשרת כמוהו, אי אפשר להחליט לחטוא ולצפות להתחתן עם צדיקה במקביל...

אני לא מסכים עם השיטה שלך, אבל יש המצדדים בה. לעניות דעתי העיקר בקשר זה האדם שמולך, מתוך האהבה כלפיו בונים את הקשר, שכן אם אדם שאתה לא אוהב אז לא תרצה לבנות קשר בכלל...
ה'התפשרות' בדיני לשון הרע במידות וכוליadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך ה' בניסן תשפ"א 11:55

היא הרבה יותר משמעותית ומזיקה. כי היא הרבה יותר משפיעה על קשר (בהנחה שלא מדובר ב'חוסר נאמנות')

אנשים אבדו את הפרופורציות בתחום. זה סתם מזיק. חבל.

עזוב גמרות, אני באמת חושב שזה חלק מהתמודדות עם היצר - לנתב איתו למקום הנכון. ולהיפך - זאת עיקר ההתמודדות עם היצר. זה יותר חשוב מאשר למנוע ממנו לבוא לידי מעשה.

אנחנו לא מסכימים בכלל מה העיקר בקשר אז נראה לי באמת מצינו בקטע הזה.

ברור שאם אתה לא אוהב את האדם מולך אז לא תוכל לבנות איתו קשר. זה לא סותר את זה שהעיקר זה הקשר עצמו ולא הבנאדם מולך. האהבה לבנאדם זה הקשר עם הבנאדם עצמו. ואתה לא תאהב אותו פחות אם יקפיד פחות בדבר פלוני או אלמוני.

את מי אתה מנסה לשכנע? את עצמך?אוויל מחריש
התפשרות בדיני לשון הרע לא קשורה לנושא, תפסיק לחזור לזה כל תגובה.

הבנתי שאתה חושב שלהתחתן זה חלק מהפתרון ליצר, אני גם מסכים אם זה במידה חלקית. בנוסף לכך אני חושב שאישה לא צריכה להחליט שהיא פתרון לבעיה של איזה גבר. אם הכרתם והכל טוב והיא מוכנה לשים את זה בצד אז סבבה, אבל שוב, השרשור פה הוא על מי שלא רוצה לעשות את זה והיא צודקת לגמרי.

היית ממשיך לאהוב אדם שרצח חפים מפשע?
היית ממשיך לאהוב פדופיל?
אם לא היית נגעל מהבן אדם הזה אז יש לך בעיה חמורה...
אותו דבר אנשים שנופלים בנושא, יש אנשים שבמעלתם זה פשוט מגעיל לצאת אם מישהו שאין לו בושה להסתכל בדברים האלה.
ללא ספק יש מקום לחלק בנושא הזה בין מצוות שמעיות למפורסמות.
...advfb

אתה יכול להביע את דעתך בצורה מכובדת יותר, גם אם אני אומר דברים לא קשורים.

אני חושב שזה כן קשור. מי שאומר לשון הרע, לא מכבד הורים וכן הלאה - הוא בן זוג שפחות טוב להיות איתו. לכן זה לא פחות חסרון מהעניין הנל

בעניין היצר - שנינו מסכימים. אני לא חושב שזה עניין בלעדי שאפשר רק איתו להתחתן. זה בהחלט יחסית חיצוני לשיקולים, רק חושב שצריך לתת לעניין הזה מקום.

לא הייתי ממשיך לאהוב.

מה זה אהבה שאין תלויה בדבר? הרמב"ם מפרש "שאינה תלויה בדבר בטל". יש דברים עקרוניים שעליהם מבוסס כל האהבה. לא כל חסרון או חוסר הקשבה לציווי א-להי הוא אחד מהם. גם זה לא.

אני חושב שהבעתי את דעתי בצורה מספיק מכובדתאוויל מחריש
אתה לא מפסיק לחזור לנושא שלא קשור לשרשור, אמרתי לך בכל תגובה כמעט שתפסיק לעשות השוואות ואתה כל פעם עושה את זה מחדש, מה אתה מצפה? לפי איך שאני קולט את דבריך אתה מנסה לצנן את השואלת בנושא מהותי ביותר לכן אולי אפילו היה ראוי שהייתי נוקט ביותר תקיפות.

ברור לכולם שלשון הרע זה חסרון, אבל מטרת השרשור היא ברורה מאוד, כיצד לברר על אנשים שנופלים בשמירת עיניים, לא צריך לנסות לשכנע בכל תגובה מחדש.

לשיטתך שמירת עיניים אינה עיקרון מסוג זה, לשיטת רבים אחרים וביניהם השואלת זה כן עיקרון חשוב.
מותר לי להביע את דעתי גם אם היא לא נכונה בעיניךadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך ה' בניסן תשפ"א 21:23
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך ה' בניסן תשפ"א 21:22

לא מבין מה הביג דיל שלך

אם לך זה מהותי כל כך ודברי הם לא קשורים ואין לך רצון לדיון ענייני - אז אפשר לומר זאת פעם אחת ודי.

אני חושב שהערך של שמירת העיניים/הרהורים וכולי לא מבורר אצל אנשים ולכן בטעות הם תופסים מזה יותר ממה שזה באמת. אסור לי להביע עמדה? מבחינתך אני 'מצנן' משהו חשוב ומבחינתי אני מעיר על טעות נפוצה מחוסר עיסוק בנושא.

אם עולם הערכים שלי שונה משלך אני צריך להתנצל על זה?

פותחת השרשור מספיק חכמה כדי להחליט בעצמה ואם היא קוראת מה שאני כותב ולא מסכימה - זכותה.

אם אני רואה משהו שצריך להגיב אז אני מגיבאוויל מחריש
מותר לך לחשוב מה שאתה רוצה, אני לא בא לשכנע אותך. אך מכיוון שאתה מציג תפיסה שלעניות דעתי אינה תואמת לדעת תורה ועוד מביא ציטוטים ממקורות שונים אז אני חולק על השיטה שלך כדי שלא יהיה לאנשים הווא אמינא שכך דעת התורה.
אה סבבהadvfb

בדרך כלל אני רגיל שהפורום פה הוא מקום לדיון. זה מצויין גם אם לא רוצים לדון.

וודאי שמקום לדיון, לכן אני דן איתך.אוויל מחריש
אני מתנצל אם דבריי לא הובנו כראוי או גרמו לך לתחושת זלזול.
מבחינתי הדיון היה מה דעת התורה שנכון לומר לשואלת השאלה, אולי הדיון מצידך היה שונה וזה גרם לחוסר הבנה בינינו...
נכוןadvfb

רוב מוחלט של בנים נופלים בכךמזמור לאל ידי
אצל הבנות האחוזים יותר נמוכים.

כמה זה נפוץ אצל בנים?
מבחינת אחוזים זה כמו הטרדות אצל בנות.
על סמך מה כבודו מספק את הנתונים האלה?פלונפון מירוסלב

ועל איזה ציבור מדובר?

זאת אמירה לא נכונהadvfb

הרבה בנים שומרים

וגם מי שלא שומר - יש סקאלה רחבה!!!

לא ניתן לשים את כל הפגמים תחת קטגוריה אחת

יש הבדל עצום בין להיות מכור לבין ליפול פעם ב.. just sayinekselion

אני מאמין שהרוב הגדול לא מכורים

מדיי פעם יש נפילות, אבל זה החיים

מסכימה ממשאנושית1
לעניות דעתי השיטה הכי טובה היא להכיר את האדם שמולך.אוויל מחריש

יש אנשים שהאישיות שלהם משדרת גבורה ודבקות במטרה, הם יפלו לעיתים רחוקות יותר (או בדברים דקים יותר, הרי תמיד יש ניסיונות בתחום הזה...) לעומתם יש כאלה שהפסידו מראש והם רק מחפשים תירוצים, לעניות דעתי אפשר לראות איך זה מתבטא אצל שני הקצוות האלה בכל התחומים בחיים...

קודם כל - אני מבין אותךנרו יאיר.

כן, יש לי אמפתיה לפחד הזה והוא מובן בעיניי.

שנית, אני חושב שאת צריכה להתפלל על זה המון המון המון. המון.

אבל זה לא אומר כלום.. ה' יביא לך מה שנכון לך בעיניו.

וניגש לעניין.

להשגתי, יש פה באמת סיפור שהוא גדול מאיתנו.

התמודדות שמעולם לא היינו בה, ובעזרת ה' נמצא כלים להתמודד ולהתגבר עליה.

אני לא בא להחליש או לבאס- רק לנסות את המציאות כפי שאני מכיר אותה:

לצערי, רובם המוחלט של בחורי הישיבות שאני מכיר, גם שמוגדרים "רציניים" מתמודדים ברמה כזו או אחרת.

המציאות היום היא כמעט בלתי אפשרית.

האם זה הופך את זה לבסדר? לא. האם זה אומר שיש להתייאש מהדור הזה - גם לא.

יש איזה שהוא משהו במפגש עם החטא שמכניס באדם קצת דעת, קצת תחכום מסוים (לדעתי זה קשור לפגם עץ הדעת אבל אין לי עסק בנסתרות), את צריכה לבקש לך אדם תמים תמים תמים שאין לו מושג יד ורגל מהו יוטיוב ומהו פייסבוק.

וגם זה לא ערובה לכלום. אבל בהשתדלות, וכאמור, לכל אחד יש את החבילה שלו.

שה' ייתן כוח לכולנו בעזרת ה'.

אבל יש הדגשה חשובה שיש לומר פה, וכבר כתבתי אותה פעם -

לא מדובר במאבק שלנו, הבנים, בלבד

יש פה מאבק שלם שצריך להרעיד את רמות הסיפים.

עכשיו יש בחירות - על זה כולם אמורים לדבר!

המציאות הפכה להיות נסיון כמעט בלתי אפשרי.

יש פה מאבק בין כוחות שמאמינים בקדושה, בטהרה, שהאדם יכול להתעלות מעל הטבע שלו.

שיש פה משמעות!

מול כוחות אינטרסנטיים שרוצים רק את הכסף שלנו וכל השאר לא נחשב כלום בעיניהם.

אנחנו רק גוף להשגת המטרה...

כל בן וכל בת ששייכים לצד הטוב, לטוב, לאמונה בטוב שבעולם באדם ובעתיד,

צריכים שיהיה אכפת להם מזה.

לא רק לנו צריך להפריע שיש פרסומת לא צנועה ברחוב, זה צריך להיות אכפת לכן בדיוק כמונו

(הני נשי במאי זכיין.. דמצילות אותנו מן החטא ואכמ"ל)

יש לי עוד הרבה מה לומר אבל אסתפק בזה כרגע

ועוד הדגשות חשובות - תפקיד האשה בבית בנושאנרו יאיר.

כפי שאני רואה את המציאות לאשה יש גם כן תפקיד לעזור לבעלה בנושא,

וזה לא משנה אם היא יודעת אם וכמה הוא מתמודד, היא צריכה להוביל מציאות שבה יש כמה שיותר מניעה.

שזה אומר:

אי הכנסת עיתונים מקולקלים הביתה (ובכללם עלוני שבת עם פרסומות גבוליות. יש כאלה לצערנו)

סינון בפלאפון ובמחשב - כמה שיותר גבוה  שאפשר להסתדר איתו.

גם בפלאפון שלך!!!

מחשב בבית של ההורים - שלך ושלו

לשים לב שיש סינון, אם אי אפשר לדאוג לכך לוודא שאין שום מצב שהוא נמצא ב"ייחוד" עם מחשב

גם לא במוצש שאתם אצל ההורים שלך וקפצת לחברה והוא נשאר לבד.

זהו, אלו דברים שלא צריך לדבר עליהם הרבה. רק לדאוג שככה המציאות שלכם תיראה

ובזה כבר תאמיני לי שתגדילי בסיכויים מרובים את היכולת של בעלך להצליח לשמור על הקדושה שהוא חפץ בה

(ברור לי שאת מחפשת מישהו שזו השאיפה שלו, ואין ספק שגם אם יש לו התמודדות כלשהי, לא בטוח, הוא ישמח ככל שהוא יצליח יותר לממש את שאיפותיו ולגדול בעזרת ה'.)

חזקי ואמצי. ונזכה כולנו לתקן את המציאות ולרפא את כל הלבבות השבורים 

לא תוכלי לדעתצהרים
בכלל, אי אפשר לדעת עם איזה קשיים נתמודד במהלך החיים. צריך להאמין שה' יוביל אותנו בדרך הנכונה בשבילנו.

למה יש לך בעיה עם בחור שמתמודד?יהודי משתדל
לה' אין בעיה איתו, הוא גיבור במלחמה. לדעתי זה כמו שתהיה לי בעיה עם לוחם שנלחם בעזה, כי איך יש מולו בכלל מחבל? הוא כנראה לא מתאים כי המחבל לא הרג את עצמו מלראות אותו. צריך להאמין בכוחה של התשובה, באמת להאמין, (לא להגיד שהוא צדיק אבל זה לא מתאים לי) כי התשובה העלתה אותו יותר מאותו שלא מתמודד. אין חכמה בלא להצטרך להתמודד. לי לא הייתה בעיה אם הייתי בת להתחתן עם האמוראים עמרם או אביי...
אבל יתכן שלא בדיוק הבנתי את כוונתך(:
נראה לי זה לגיטימי לרצות מה שהיא רוצהאפרת????
כי היא מבחינתה שומרת על עצמה בנושא הזה, אז מגיע לה גם מישהו ששומר על עצמו בזה. כמו שאשה ששמרה על עצמה מגברים לא תרצה מישהו שלא שמר על עצמו מנשים.... אותו דבר... היא בעצם רוצה מישהו באותה רמה רוחנית שלה..
ברור. להבנתי שומר על עצמו=מתמודד.יהודי משתדל
מלאכים יש בשמים, גם גדולי הרבנים מתמודדים לפום דרגא דיליה. למעט גדולי עולם שלא ראו כלל אישה כמו מרן הרב קוק, אך זו גם התמודדות שהרי הרב ברח מהאולם כשאישה התחילה לשיר
נפל לי האסימון שעברו 5 שנים מאז שהתאהבתי..ראומה1

ההרגשה הזאת המרחפת שכיף, שטוב, שמעניין, שנעים.

טוענים שזו לא אהבה באמת שזה שילוב של הורמונים ופרשנות שלנו על המציאות.

למה לחפש את זה בכלל בתחילת קשר אם זו מערכת הורמונאלית ופרשנות עצמית למציאות?

תהיה מתוך יאוש

נוצר לי הרושםintuscrepidam
שבנות נוטות יותר להגיע סגורות מראש ופחות עם פתיחות פנימית לחפש את הטוב בצד השני ואת דרך להתחבר. יש כמובן גורמים הרבה מסביב, אבל בסוף אם שני הצדדים מגיעים פתוחים להכיר אז ההתאהבות נוצרת ע"י החשיבה על הצד השני והמעשים כלפיו 
למה לחפש את זה בכלל אם זו פרשנות של המוח שלי?ראומה1
לא אמרתי לחפש, התכוונתי ליצור את זהintuscrepidam
המוח זה המשכן של העצמיות שלך 
המח הוא כלי מצויין שמשרת אותנודרייב

גם רעב נובע מפעילות מוחית בעקבות מחסור באוכל. אחרת היינו שוכחים לאכול...

זה לא מוריד מחשיבות וחווית האכילה

התאהבות היא טובה וחשובה, בלעדיה היינו בודדים ומרוחקים.. זה מוסיף רגש וחיבור לאדם שאליו אנו רוצים להתקרב. 

התאהבות אבל היא דינמית, שיכולה להתעורר בשלבים שונים בקשר והיכרות.

כנראה שלרוב היא לא תתעורר בדייט ראשון בו אנו יותר לחוצים ובוחנים אחד את השני. לכן כדאי לתת לזה קצת זמן ולראות אם מתפתח משהו 

לא חייב לחפש את זה, אבל לא בגלל שזו רק פרשנות שלנונוגע, לא נוגע

כי בהקשר הזה העולם מתווך לנו דרך הפרשנות שלנו. אין פה עניין אובייקטיבי של אמת או שקר. יש מישהו שיהיה לך חיבור טבעי אליו ולמישהי אחרת לא יהיה, ולהיפך.

בנוסף לכך, המצע שעליו אנחנו מתנהלים זה המוח שלנו, נרצה או לא. אם למישהו יש לדוג' חסימה כלשהי, הוא לא יכול להגיד לעצמו "תתעלם ממנה, זו רק פרשנות שלך למציאות" וזה יפתר, כי המוח שלו מתנהל לפי החסימה גם בלי שירצה. ואפילו אם הוא כל הזמן יקדיש תשומת לב ויבדוק אם הוא מתנהל לפי החסימה או לפי מה שנכון, זה עדיין לא ישנה את המבנה הפיזיולגי שנוצר במוח שלו שיוצר את החסימה, וזה ישפיע על הרצון שלו. צריך "לחווט" מחדש את המוח.. ועם עבודה זה אפשרי. רק צריך קצת ללמוד איך המוח עובד כדי לעשות את זה בצורה הכי מהירה יעילה.

ולעצם העניין- חיבור יכול להיות טבעי ומיידי אבל גם יכול להיבנות עם הזמן. אם חושבים שזה חייב להיות כבר בהתחלה יכולה להיווצר במוח חסימה שתמנע מהחיבור לקרות גם בקשר שהוא כן היה יכול לקרות בו.

וגם יאוש יוצר דפוסים לא טובים במוח.. אז כדאי נסות לחשוב טוב

כי זה פשוט עוזר...פצל"פ

אהבה אמיתית זה דבר שנבנה עם הזמן והנתינה והקבלה וכל מה שזוג חווים

אבל את כל זה אין מספיק בהתחלה

וזה קשה או אפילו בלתי אפשרי לעבור את כל הדרך הזאת עד לשם בלי שיש לך כלום שמניע אותך

אז לכן הקב"ה ברא לנו את ההורמונים...שיתנו לנו את הכוחות בדרך להגיע לאהבה אמיתית

הרבה הצלחה בע"הadvfbאחרונה

לגבי התהיה - אפשר לדמות את זה למצת ברכב. 

כדי שהרכב יתניע זה ניצוץ קטן שידלק ויפעיל את כל המערכת.

הניצוץ הזה הוא ההתאהבות.

זאת אולי תחושה שיטחית בתחילת קשר

אך בקשר יציב, וק"ו קשר ממוסד, התאבהות יכולה להיות ביטוי לאהבת אמת כלפי בן/בת הזוג.

מסקנה מעוד דייט כושל:קנולפ

גבר רוצה אישה יפה (עם מידות טובות ויראת שמיים חלב ביצים סוכר)

אישה רוצה גבר יציב (עם שלוש תפילות ביום ויראת שמיים חלב ביצים סוכר)

המכוערות והבלתי יציבים רוקדים יחד אל הרווקות המאוחרת

זה לא הגיוני כי אני עדיין רווקההפי

דבר שני די כבר עם האין 

יש הכל גם גברים יציבים 

מצד מי הדייט היה כושל?מבולבלת מאדדדד

אם מצידך, אז זה מזעזע שאתה כותב את זה. רוצה להוריד כי היא לא יפה בעיניך? עניין שלך. אבל לכתוב שבגלל שהיא מכוערת היא רווקה, זה לא לעניין.

אם מצידה, זה עדיין לא בסדר שאתה כותב ככה על עצמך.

(וסליחה על ההבדל בין איך אני מגיבה כשזה קשור לבנות או לבנים. פשוט יופי זה משהו מולד ושאפשר טיפה לשחק איתו עם איפור וכדומה, אבל כמה תפילות אתה מתפלל ביום זו לגמרי בחירה שלך, וזה פשוט אומר שאתם לא באותו מקום ולא מתאימים)

ויש הרבה מאד בחורות יפות שהן רווקות, וגברים יציבים שהם רווקים. וכמובן מכוערות וגברים לא יציבים שנשואים. אז לא להכליל.

ואל תדאג, בע"ה שלך תגיע בקרוב🙏 המושלמת שלך☺️

(יופימשה
כולל מרכיב גדול של אנרגיה, לא רק מתנת הבורא והגנטיקה)
ועדייןמבולבלת מאדדדד

אנחנו מדברים על המקרה הסטנדרטי. 

ואני מבינה שעל השאר אתה מסכים איתי, אם לא הגבת על זה?

נכוןמשה

בכל מקרה לא מדברים ככה לא על הצד השני ולא על עצמך.

יכול להסביר מה הכוונה?שפלות רוח
את הכי יפה כשנוח לך😉מבולבלת מאדדדד
(נכון חלקית למה שהוא התכוון, לדעתי)
מילים כדורבנות אני בעדשפלות רוח

בואו נוריד לרמת הפרקטיקה..

אני אתחיל

די לאיפור

מוזמנים להמשיך

להגיע עם פיג'מהמבולבלת מאדדדד
אנרגיהמשה

אנשים עוד לפני שהם קולטים מראה חיצוני הם קולטים עם איזו אנרגיה הגעת לפגישה. מכיוון שאנחנו לא באמת מצליחים להגדיר "אנרגיה" (למרות שהגוף קולט אותה נהדר) אז אנחנו אומרים דברים אחרים.

למשל "היא מכוערת"  או "לא היה לי חיבור איתה" או "אני מרגיש לא נעים לידו". זה הכל שמות של אותו דבר. הצד השני לא עשה שום דבר רע במודע אבל אנחנו לא רוצים להיות שם. אז אנחנו צריכים להסביר לעצמנו משהו אחר.

מבין מה אתה אומרשפלות רוח

רק לא הצלחתי להבין איך זה קשור ליופי כל כך, אם מישהי יפה בעיניי אז היא יפה ואם לא אז לא, בלי קשר לאנרגיה שלה, יכולה להיות מישהי עם אנרגיה וואו אבל לא כזאת יפה-נכון שפה יש כאלו שיגדירו אותה כיפה כי היה להם כיף איתה וכו על זה אתה מדבר?

'כיף איתה'משה
זה מילה לנעים לי להיות לידה וליד האנרגיה שלה.
אנרגיה זה מרכיב כל כך חשוב?הודיה לה':)
ה- דברמשה

וכל השמות האחרים שלה. של אנשים שנותנים לתחושה הזו שמות אחרים.

כן את זה הבנתי דודשפלות רוח

אבל יש הבדל בין "היא יפה" שהכוונה שהיא באמת יפה בעיניי לבין להגיד שהיא יפה כי אני לא יודע איך לתאר שכיף לי איתה..לא חושב שיש בחור שיתאר ככה מישהי אבל איני מכיר ויודע כל אז יכול להיות שאנוכי טועה.

ולכן, וכו.

לעניות דעתי הרישא נכונה במידה מסוימת והסיפא לאintuscrepidam
יש הרבה נשים יפות אובייקטיבית, היופי הסובייקטיבי, זה שמתחבר עם האישיות הסובייקטיבית שמתאימה לי, זה מה שמכריע.

אבל גברים יציבים, לא חושב שזה כל כך נכון… 

כל כך לאאני:)))))
רדודהאופטימיאחרונה
איך מרימים ידיים?אנונימיכלשהו

נמאס לי ואין כבר שום סיכוי. ואני כל כך עייף 🙁

מישהו חכם אמר לי פעםש.א.צ

כשמגיעים הכי למטה -משם אפשר רק לעלות...  

אחי היקר!

לכל אחד יש סיכוי! 

חזק ואחוז עצמך!

כוון עצמך אל מי שאמר - והיה העולם!
בסך הכל הוא יכול והוא בטוח דאג לך כבר...

רק עוד קצת סבלנות...

הישועה כבר מעבר לפינה...

האופטימי

אתה יודע כמה פעמים גיליתי שיש תחתית יותר עמוקה ממה שהייתי?

וברצינות:

התחתית היא לא מציאות אובייקטיבית, של נקודה ספציפית שממנה אפשר רק לעלות.

לרוב בן-אדם יתחיל לעלות, בנקודה שהוא יבין ויפנים שהוא האחראי הבלעדי על האושר שלו ולא לתלות את האושר שלו בגורמים אחרים (כמו מציאת בת-זוג).

בונוס, כשזה יקרה הוא גם ימצא מישהי שמתאימה לאדם מאושר ולא מישהי שמתאימה לאדם מיואש.

אם תסתכל סביבדרייב

תראה, כל כך הרבה שמרימים את ידיהם, עד שזה נראה כמו מוראלים בסניף😉

תהיה חזק בויה. שוק השידוכים קשוח מאוד אבל היעד הנכסף שווה את כל הסבל בדרך.

עוד כמה הרמות והורדות ידיים ותזכה להרים למישהי יד ולהשחיל בה טבעת

הבהרהאנונימיכלשהו

אני לא מחפש עזרה, תמיכה או עצה כאן. אני פשוט רוצה להבין איך אפשר להשתיק את הקול הקטן והמכאיב שעדיין מנסה וללמוד להמשיך בחיים בלי תקווה בכלל.

לכודים אסירי התקווהצדיק יסוד עלום

לא יודע למה אלוהים ברא ככה את העולם ולמה כל כך כואב, אבל עד שלא תפצח את זה אתה תגלה שאי אפשר להשתיק את הקול הזה, חרף הבזיונות והכאב. עד שלא תעז ללמוד את חוקי המשחק - החוקיות האכזרית של העולם תמשיך לטגן אותך.

"ודווקא כשרואים את האופק הלב נשבר מן המרחק

כאן לומדים איך לאהוב את זה

ואני עובד בזה

עד שהפחד בי יצחק"

כתב את זה רותם בר אור, אדם שהחיים כנראה פירקו לו את הצורה והוא לומד מחדש את חוקי המשחק

Short קצר ויפה שלו בנושא:

בהצלחה!

למה חייב תקווה? עדיף לקבל מה שבאהרמוניה

אם הציפיות מעמיסות מדי עדיף לוותר עליהן. 

וזה סוג של אתחול. אח"כ מפתחים תקווה טובה עם איזון נכון.

אפשר גם וגםהודיה לה':)

גם לקוות וגם לאזן את זה עם עומסים

ציפיות למשו גבוה יכולים להפריע, אבל זה לא חייב להעסיק אותנו 

צא לחופשהאופטימי
לא מרימיםאני:)))))
נוו איך אף אחד לא כתבאדם פרו+

אין מצב שאתה מרים ידיים אחי!!

אם אין לך דאודורנט טוב..

אתה לא מרים ידיים, אחי!!

בגללכם הייתי צריך לכתוב את הבדיחה המטופשת הזו.

לא צנועקעלעברימבאראחרונה
כמה זמן לחכות לרגש?איזו

נפגשנו כבר כמה פעמים. מבחינה שכלית, אני מעריך אותה, נחמד ומעניין לי, לא קורה עם כל אחת. מצד שני, מרגיש לי כמו עם חבר, כיף אבל לא מחכה להיפגש, לא מרגיש איזה רגש כלשהו כלפיה, ניטרליות כזו...

היו אחרות שעל הפעם הראשונה כבר היה רגש ורצון להיפגש עוד.

השאלה כמה זמן לחכות שיתפתח רגש?

כמה זמן אתה מתכנן לצאת עם מישהי עד שתסגרו?מבולבלת מאדדדד

זה לא בהכרח מה שיקרה בפועל כמובן.

אם 5-6 פגישות, אז אם זה לא עולה בראשונה, גג בשניה- לא הייתי ממשיכה.

אם 3-4 חודשים- הייתי מחכה שבועיים- שלושה, עם 2-3 פגישות בשבוע

אם שנה- הייתי מחכה חודש-חודשיים.

תחשוב על עצמך איך אתה מרגיש כשאתה חושב על להיפגש איתה. משהו מעיק לך? טוב לך?

אם היית צריך להיות איתה עכשיו יום שלם. כמה מהר היית ממצה את העניין?

אתה מסוגל להיפתח איתה ולשתף אותה בדברים אישיים? רוצה בזה?

מרגיש נייטרלי איתה, נחמד איתהאיזו

הייתי מעביר איתה יום שלם כי היא מעניינת, יש לה אנרגיות, ונחמד איתה סה"כ. מה שבטוח לא מעיק.

לגבי פתיחות אני פתוח עם הרבה אנשים, אז לא מרגיש שזה משהו מיוחד לספר לה דברים אישיים

מסכים עם השאלה בהתחלהארץ השוקולד
אולי הייתי מכפיל ב2 את הזמן לתת בכל אפשרות
קוראים לזה ידידהמשה

אם תוך כמה מפגשים לא מתפתח משהו אחר, ביי.

שאלת השאלותדרייב

מבחינת מראה, אתה מתחבר אליה? משהו מפריע?

יש משיכה כלשהי גם אם קטנה? 

מראה בסדר בעינייאיזו
אין את מה שעושה לי את זה בד"כ. לא מרגיש משיכה, מחבב אותה, אבל לא מעבר
תחליט לפתח רגש או שתחתוךintuscrepidam
רגש הוא תוצאה של החלטה, חשיבה ועשייה.
>>100

דברתם על איפה עומד הקשר? אתה יודע איך היא מרגישה?

לנסות להגיע לקומה הבאה..

יותר לשתף לעומק וברגש.. לספר גם על חולשות, התלבטויות בעבר ובהווה..

וגם להביא אנרגיה אחרת ביניכם..

לאסוף אותה. /ללוות לתחנה

לשאול  אותה מה יעשה לה טוב ויפתח אותה יותר..

להחמיא (ברמה המתאימה)

לארגן פקל/מבשלים יחד משהו שאוהבת. וכו'

כדאי לשתף בעולם הפנימי אחד של השני/הנגמרו לי השמות

דבר זה יכול לאט לאט לפתח את הרגש.

בנוסף, ליצור מפגשים חוויתיים יחד ולא רק ישיבה וכד', אלא ממש דייטים חווייתיים,

לשוחח על חלומות, שאיפות,

וגם על קשיים או כאבים,

זה יכול יותר לחבר.

ובתוך הפגישה עצמה - להיות רק בה.

לא לנסות לחשוב ולנתח תוך כדי הפגישה,

אלא לשהות

להיות ברגע

בנוכחות

ולאחר ובין לבין הפגישה אפשר לחשוב על כך בצורה תחומה ומסודרת.

וגם לא למהר ולרוץ לשום מקום מחד

ומאידך לא סתם "למרוח" אם מבינים בוודאות שלמה שזה לא זה (באופן כללי, לא כהתבטאות לכאן או לכאן על המקרה הספציפי כמובן).

אבל כן, נתינת הזמן גם היא חשובה

והמקום ללב להיפתח

בטח אם יש לו או היו לו מחסומים או כוויות מהעבר

בטח אם הוא נפגע ורוצה לשמור על עצמו חזק

וגם אם לא - עצם הזמן, ההיכרות, העמקת ההיכרות, היצירה של התנאים להשביל להרגיש יציבות בתוך הקשר, רגש בתוך הקשר, ביטחון בתוך הקשר, שייכות בתוך הקשר - אלו דברים שבונים ונבנים ולא באים ב"פוף".

וכמובן הרבה תפילה לקב"ה שיכוון אותך גם תוך כדי וגם בכלל להחלטות הכי נכונות וטובות.

המון ברכה והצלחה ב"ה

זה לא רק עניין של זמן אלא בחירה ומעשיםadvfb

דיברתי על נושאים יותר אישיים?

התקדמתם קצת בשיח?

גם לי זה קרההאופטימי

אבל אצלי במבחן התוצאה זה לא עבד כך..

היו בנות שפגשתי והתפתח רגש מהר..

אבל כשפגשתי את אשתי, במשך חודש וחצי זה היה כמו שתיארת.

נעים, נחמד, מעניין וכו', אבל ללא התפתחות של רגשות.

בשלב הזה שנינו המשכנו, רק מפני שלא מצאנו סיבה מספיק טובה להפסיק.

אחרי חודש וחצי החלטנו שאנחנו הולכים לסדנא אצל מישהי שתעזור לנו לפתח את הרגשות.

שבועיים לאחר הסדנא כבר התארסנו (עם הרבה רגש אחד אל השניה).

מעניין... מה עשיתם בסדנא?איזו

מה עוזר לייצר רגש מאפס?

לי זה תמיד היה נראה שזה או שיש רגש או שאין. אי אפשר לייצר רגש.

נפגשתי עם אחת 10 פעמים, ועדיין לא היה שום רגש, למרות ששאר הדברים התאימו. שאלתי איזו יועצת בתחום מה לעשות, היא אמרה שאם רגש לא התפתח אחרי זמן כזה, כנראה גם שלא יתפתח ואין טעם להמשיך.

אם אין רגש, כנראה שגם אין משיכה, לא?

נניח שפיתחת רגש כלפיה, מה עם המשיכה? זה גם יכול להתפתח?

ובכלל, כמה זמן מחזיק הרגש שפיתחתם בסדנא? זו מניפולציה שצריך לתחזק כל כמה זמן?

הרגש נבנה מכמה אופניםהאופטימי

כרגע מה שעולה לי לראש:

עשיית מעשים למען האחר,

חשיפה של נושאים רגישים,

צבירת חווייות משותפות

ויש כמובן עוד..

הסדנא מתחילה בהיכרות,

היא מנסה לאתר את חסם הרגש בקשר, ולתת כלים לזוג להתגבר על החסם.

כשהיא מזהה דפוסים לא טובים, היא גם יכולה לעזור לזוג להיפרד.

אני הגעתי אליה עם 2 בנות.

עם הראשונה הרגש היה לא הדדי (היא הייתה עם רגשות ואני לא).

היא הצליחה לשבור לי מחסום, התפתח לי רגש אבל הוא לא היה יציב.

בהמשך,יחד איתה הבנתי שבת-הזוג 'חונקת' אותי, והיא עזרה לי להיפרד ממנה (כי בת הזוג לחצה עליי להמשיך וזה לא היה לי פשוט).

עם אשתי,

היא נתנה לנו כלים שעזרו לנו להיחשף יותר זה בפני זו.

וגם המליצה לנו לצאת לטייל, להצטלם יחד ולצבור חוויות משותפות.

לגבי אי התפתחות רגש לאחר כ-10 פגישות.

אני מסכים שזה כנראה לא יקרה מעצמו, אבל מניסיון אישי זה יכול לקרות עם עזרה (כפי שהיה אצלנו).

לגבי משיכה, אם אין משהו שממש גורם לדחיה, אז זה יכול לקרות.

אצלנו המשיכה התפתחה יחד עם הרגש.

לגבי כמה זמן זה מחזיק מעמד..

עם הראשונה, זה אכן לא היה יציב.

עם אשתי זה מחזיק כבר כמה שנים ללא צורך בעזרה מאז.

רגש לא מחזיק אם יש שגרה יומיומית שוחקת, אז מדי פעם יוצאים לדייטים, טיולים, חופשות וכד'.

(כל זוג עם מה שטוב לו והתדירות שהוא צריך) 

תודה רבה על הפירוט!!איזו

מה שעולה מכאן שעבדתם על חסימה רגשית. זאת אומרת, הרגש הפוטנציאלי קיים רק שהוא חסום ולכן לא מופיע בפועל.

אבל ייתכן שבאמת אין שום רגש וזה לא עניין של חסימה. צריך פשוט לעבוד בהנחה שיש חסימה רגשית, ואם זה לא עזר אז כנראה שאין שום רגש פוטנציאלי.

הבנתי נכון?

נכוןהאופטימיאחרונה

רק אחדד שאם יש התאמה שכלית, *הערכה הדדית, דיבור נעים ואין דחיה מבחינת הנראות.

אז הסבירות לחסם רגשי היא מאד מאד גבוהה.

*לגבי הראשונה שהזכרתי לעיל, לקראת סוף הקשר היא אמרה לי שהיא מרגישה שאני לא מספיק מעריך אותה, עד אז לא שמתי-לב לזה, אבל כשהיא אמרה את זה פתאום הבנתי שזה נכון..

התלבטתי רבות אם לדבר על הנושא הזה אבל..מוקי_2020

אין לי מה להפסיד. מקסימום מי שיקרא את זה בלי להתייעץ עם אחרים יפסיד. אז בקטנה.

ויותר ברצינות.

סיפור קצר. מקרה אמיתי.
כשהייתי בתיכון,  היה לנו תלמיד אחד שאבא שלו היה קבלן יחסית מבוסס לתקופה.
זה היה בגיל שהיה לנו רישיון נהיגה.
והיו לו 2 רכבים.
רכב אחד ששווה 500,000 שקל בשווי של היום. 
ורכב אחד ששווה 5,000 שקל בשווי של אז. 

כשהוא מגיע לדייט הראשון, הוא לוקח את הרכב הזול.
בלי שרשרת זהב לבן, בלי משהו שיכול לשדר שיש לו כסף. כלום. הכי פשוט שיש.

אם הבחורה המשיכה לדייט שני (וגם הוא כמובן),
הוא היה מגיע עם רכב של 500,000 שקל.

ועכשיו תוך כדי שאני מקליד אני נזכר בסיפור נוסף. הורים של חבר.
לפני שהתחתנו,
לבחור שהיה בזמנו בן 28 ?  משהו כזה..
כבר היתה דירה (משכנתא כמובן)
רק אחרי שהם התחתנו, הבחורה גילתה שיש לו דירה. לא דקה אחת לפני.

עכשיו לתובנות,
רוצה להדגיש שאני מסתכל על זה מנקודת מבט גברית.  אני באמת לא יודע מה הכי מתאים לבחורה. 
התחושה שלי שזה שונה. אבל אין לי מושג, כי אני לא בחורה. אני בחור.

עכשיו כמובן שאין כאן איזה נוסחא מדוייקת..
אבל אני באמת מאמין בזה, שזה חשוב מאוד לבוא לדייט הראשון הכי נקי שיש
ועדיף לעשות הכל כדי שהצד השני לא ידע כלום על דברים ממש ממש טובים. על נקודות חזקות במיוחד.

למה ?
למרות שזה כאילו מובן מאליו, אבל צריך להפנים את זה :
כי אם בחורה עדיין תרצה להפגש איתך למרות שהכל על פניו נשמע "פשוט", 
אז זה אומרת שאתה, מי שאתה -באמת-,  זה מה שהיא רוצה להמשיך להכיר.

בנוסף.
ברגע שאתה מציג את הצד הכי רגיל שלך, הכי פשוט שלך, בלי שום עטיפה, בלי שום הצגה..
אז מי שתגיד "אוקי, הבנתי שאין כאן שלמות, אני מעוניינת"
זה אומר שהיא רואה את מי שאתה באמת ומקבלת את זה.

היתרון הוא, שמכאן זה רק יכול לעלות ולהתשפר.
החסרון הוא שתפסיד חלק מהבחורות. אבל איזה בחורות תפסיד ? תענה בעצמך. לדעתי התשובה קלה וברורה.

שלב השאלות
שאלה : אוי לא..רק לא שלב השאלות
תשובה : מה הבעיה בשלב השאלות ?

שאלה : נו...
תשובה : מה נו , תשאלו

שאלה : זה לא עמוס מדי להציג בדייט ראשון את כל התמונה, גם חולשות ?
תשובה : תראה, אם זה חולשות שאתה יכול לשפר ואתה יודע שזה יכול להפריע לבת הזוג אז תשפר...אם לא, אז בכל מקרה היא תגלה את זה מתישהו.
נכון שיתכן שיהיה קליק ריגשי לפני שהיא תגלה ואז כאילו יהיה לה יותר קשה לשחרר, אבל הקליק הריגשי במהשך יכול להיות בדיוק בכיוון הפוך. המח זוכר הכל. תהיה בטוח.

שאלה : דוגמא ?
תשובה : נניח אתה בן אדם שמקשקש המון. זה מי שאתה. אתה מדבר פי 2 יותר מבן אדם ממוצע. או הפוך, אתה מדבר מעט מדי ביחס לבן אדם ממוצע.
אם זה מי שאתה, אם אתם שלם עם זה, אם אין לך מה לעשות בנושא הזה, אז תתנהג ככה בדייט הראשון. תהיה מי שאתה. לטוב "ולרע". תהיה אתה.

שאלה : אוקי, תחדד לי את זה.
תשובה : אתה נפגש עם חבר ותיק בפעם  ה 300. איך אתה מתנהג בגדול ? אותו דבר בדיוק. זה הדייט הראשון שלך.

שאלה : תסכם לי את זה.
תשובה : תבוא הכי פשוט שאפשר. תסתיר את כל היתרונות שלך (עבודה בשכר גבוה ,תהיה עבודה בשכר רגיל, תפקיד מיוחד יהיה תפקיד ממש רגיל ונפוץ, בצבא אם היית בסיירת ועשית מצבעים מעבר לקווי האויב תספר שהיית חייל פשוט וואל תכנס לנושא הזה יותר מדי).

שאלה : בטוח שיש בזה הגיון ?
תשובה : לא

שאלה : אז כל החפירה הזו ואתה לא בטוח שיש בזה היגיון ללכת בגישה הזו ?
תשובה : נכון. כי אולי זה לא מתאים לכל אחד. נתתי זוית מסויימת וכל אחד צריך לבדוק עם עצמי מה הוא לוקח מזה ומה לא. 

שאלה : לגבי..
תשובה : זהו, אין יותר שאלות. אני צריך להכין דגים.

שאלה : רגע, אם תפגש עם מישהי תגיד לה שאתה יודע לבשל ?
תשובה : ברור שלא . מקסימום חביתה. אבל לזה יש כמה סיבות. נדבר על זה בהמשך.

שאלה : אבל..
תשובה : שבתתתתת שלוםםםםםםםם.

הערה טכנית - הפוסט לא עבר בדיקה לפני שליחה, עמכם הסליחה. עייפות החומר.

מענייןארץ השוקולד
יכול לפתוח פה דיון על שיתוף והסתרה בהתחלה
יש הבדל בין יתרון שלך לבין טייטלמרגול

למשל, אם אתה לוחם ומתאמן הרבה וגם ממש אכפת לך מהחברים לצוות, וקופץ מתחת לאלונקה. זה חלק ממך…

זה דברים שאתה פרקטית עושה.

ומסכימה שהטייטל לא חשוב (גבעתי או סיירת מטכל? זה בעיקר טייטל)

להסתיר? נגד. לא חייב לספר הכל בדייט ראשון. אבל להתחתן בלי שהיא יודעת שיש לך דירה? אחרי שהתארס לא מספיק סמך עליה בשביל לספר?

או כשהם ממש היו כשהחתונה על הפרק וברור שזה רציני?

וכהערת שוליים אכתוב שגם מתגובה לטייטלים יש מה ללמוד על האדם… אין דבר שיותר מעורר בי בחילה מאנשים שמתלהבים על טייטלים…

נכון ממשתמיד בבטחהאחרונה

אני למשל ידעתי שבעלי הייטקיסט אבל רק אחרי שהתארסנו גיליתי במקרה כמה בדיוק הוא מרוויח. ורק שבוע שעבר גיליתי כמה יש לו בחסכונות...

אבל זה ממש תלוי אם זה בהסתרה או פשוט כי זה לא חשוב.

לא היה לי משנה הכסף, אס לא טרחתי לשאול, אבל אם הייתי שואלת הוא היה עונה בלי בעיה וזה מה שחשוב. זה בהחלט עוזר לביטחון של הקשר לדעת שהכסף הוא בכלל לא חלק מהשיקולים - הרי התארסתי איתו בלי לדעת מה המשכורת, אבל להסתיר בכוונה תחילה זה בעייתי

אתר הבארבחור עצוב

מתברר שיש לו מתכנת זריז

טופלמשה

נפלאות תחילת השנה הלועזית ומשהו קשור.

ואו!בחור עצוב
תודה על המענה המהיר. ועוד ביום שישי. 
דווקא מיום שישי אני לא מתלהבתמבולבלת מאדדדד
צריך למצוא דרך להתחמק מהכנות לשבת😉
חחחחבחור עצוב
אני גבר. סה"כ מכין את השעון שבת ואת המיחם.. 
10 נקודותארץ השוקולדאחרונה
עדיין רואה שנה פחותבחור עצוב
מה זה אומר לכם או לדעתכםיוני.ו.

שהפורום הזה הוא הפורום הכי פעיל?

שיש מתח והתרחשות בכל מה שקשור לתחוםadvfb
שיש יותר מדי רווקים/ות, אבל זה ידועהגבעות בלב תמיד
הוא לא הכי פעיל. כך שאין שאלה😅יעל מהדרום

לק"י

פעם הוא היה באמת פעיל...

(למרות שנראה לי שעכשיו שוב יש בו יותר פעילות).

שרוב האנשים פה בגיל הרלוונטיביינישנון
ותכלס הוא כולל הרבה שנים
זה לא נקרא פעיל.. וזה בעיקר טכנינוגע, לא נוגעאחרונה

פעם הייתה פה סוג של קהילה נקרא לזה.

היו דיונים מחכימים על כל המסביב, כולל דיונים תורניים מחשבתיים עמוקים, צחוקים בכמויות, גם מריבות..

היה אחרת לגמרי. אני חושב שגם לא מעט דייטים יצאו מכאן.

קבוצות וואצאפ שידוכיםראובן255
אשמח לקבל קישורים של קבוצות וואצאפ של שידוכים או שקשורים לשידוכים

אולי יעניין אותך