התנסחותינו:צחקן
בעז"ה.
ראשית, אפתח בסיפור.

חבר שלי סיפר שיש לו דוד שמנהל אתר לקרוב רחוקים בנט. הוא סיפר לי שהוא מוכר להם כ"סגולות" מצוות כמו נט"י, ברכות ותפילות. הוא ממלא את האתר ב"סודות" מפי מקובלים, כמו למשל - תחזיקו חזק - ש"מודה אני" הוא סגולה להצלחה לכל היום.

ולא שאני מזלזל! ברור שכל מה שאנחנו עושים לש"ש מועיל. והוא 'סגולה', כי הוא מבטא את היותנו עם סגולה, שכל מעשיו הוא לשם שמים.

אלא, שכמו שהבינו המחזירים בתשובה, שצריך להתנסח בכללים המקובלים בז'אנר של "העולם החדש" -סגולות, בקשות, אהבה, יצירתיות, הצלחה, חמסה, בית קפה, פרסומות מדהימות עם הרבה אור, כוכבים, ריקודים, שמחה, "האמת שלי!" וכיו"ב,  אז ככה צריך לעשות גם בשיווק ארץ ישראל.

אין הכוונה שצריך לשווק אותה כביטחוניסטית. חס ושלום! בטחון הוא שיקול ענייני. גדי טאוב, בספרו "המתנחלים" מנסח את הכשלון של גוש אמונים באי תרגום האידיאל הרוחני הגדול שלנו באופן נכון. הוא כותב בערך משהו כמו - לא הצליחו להוריד את האידיאל של ארץ ישראל השלמה להסבר הגיוני לא שמיימי. הוא צודק: הרעיון של ארץ ישראל הוא רעיון א-לוקי, שמימי. כלומר, כזה שהוא לא בשליטתנו או בחירתנו או האינטרס שלנו, אלא - האמת היחידה שהגיעה מהמסורת ומהשכלתנו.
כשאני מציג את ארץ ישראל כמקום תועלתני, שאני מחזיק בו לשם בטחון בתל אביב- אז יותר בטוח בוילנא, בווינה ובניו-יורק. זה אותו דבר כמו להצדיק את מדינת ישראל על ידי יד ושם. ברור לכולנו שזו טעות היסטורית, וכל עוד אנחנו מנהלים את המאבק ביו"ש תוך שלילית זכויות (בעיני אומות העולם. לערבים אין שום זכות בארץ ישראל!), אז אפשר להאשים אותנו ב"לאומנות" (נאציזם - נשיונל- לאומנות),  כלומר: מדינת ישראל היא נאצית, לטענתם במקרה זה.

אני לא הולך להרחיב בסגולת ישראל, בהפרעת יושבי הארץ שאינם מוכנים לקבל שבע מצוות בני נוח, לתיקון העולם ולהפיכתנו למדינת ישראל, שכל מה שהיא עושה זה ברצון ד', והיא ראשית צמיחת גאולתינו, ולמה גרוש ערבים מוסרי (ולא רק בטיעון של בן גוריון - שטוב לשנינו שנפרד, כי הטיעון שלו לא מסביר מדוע דווקא הם אלה שצריכים ללכת), אבל זה בערך.

גם זה שהמורשת שלנו היא ביו"ש (ולאחרונה מסתבר שגם הנפט. כנראה שהנפט של ראש העין לא נמצא ליד פתח תקווה אלא... יותר קרוב לאורנית ומזרחה.), זה סיבה נחמדה. אבל בלי א-לוקים -אפשר להשאיר אותה בערבון אמרקיאי, כמו גם את הר הבית וכו - ולגור בחו"ל. ידוע, שהרי מורשת שלנו יש גם באושוויץ. ואני לא חושב שרוב החבר'ה כאן רוצים לבקר שם ולגור שם. (למעט כמה משוגעים, או כאלה שכן עושים את זה. אבל גם ההיתרים לטוס לקברים בחו"ל הם לזמן מוגבל).

לכבד את הקב"ה
אני מדריך בראשל"צ, בתנועת אריאל. בראשל"צ, ישנם עלונים קהילתיים אזוריים מחולון-בת ים, שם ישנם הרבה ספרדים חוזרים בתשובה.העלונים הללו לא מכבדים את הקב"ה ואת מוציאיהם -אף כי יש להם קהל. הם פשוט לא מקצועיים ברמות מזוויעות מבחינת רמה גראפית (ועל זה עוד ניתן למחול. לא סוף העולם), אבל יותר גרוע: רמת הניסוחים, אורך הדברים (4 עמ' A4 של דבר תורה), שזה לא רע, אבל זה ב-2 טורים צפופים מאוד, פסקאות לא מפוסקות כמו שצריך. הדברים עצמם לעיתים ברמה גבוהה כי הם מועתקים ממקומות ברמה, אבל בהחלט לא הרמה המתבקשת מתורת ד'.

גם קונטרסים עם רעיונות על רמה של ברסלבים, לוקים באותו המחסור. ברור, שגם אני לא כתבתי ברמה מההתחלה, אלא שאת הניסויים עשיתי בקטן. לדוג', מכל מה שברסלב מוציאים בשבועי, אני קורא עלון אחד בלבד - הוא פשוט ערוך באופן רציני (ומעוצב באופן נעים לעין).

בקצרה: חבל להדפיס את זה. העלונים נשארים במקום, למעט קהל יעד מצומצם מאוד שקורא אותם - הם נשארים שם. גם אם מישהו לוקח אותם, ספק אם מישהו לוקח אותם ברצינות. יכול להיות שאני טועה וזה מתאים לקהל היעד (ספרדים מתחזקים וכיו"ב.), וברור שזה עדיף מכלום.

בא נעבור לאנשים אחרים, מגזר אחר.
המכון הישראלי לדמוקרטיה.
לא ברור בדיוק כמה הוא "ישראלי" ואיך הוא מגדיר את זה (כמו גם את המילה דמוקרטיה), אבל הוא וכן "מכון טאוב" לחקר החינוך, ואן-ליר ועוד עוטפים את כל הזבל שלהם במסווה אקדאמי בעיצוב נקי עם הרבה סמלים יהודיים, פלורליזם, אחדות וכיו"ב.

איך הם עוטפים את זה הארס השמאלני?
 - סקרים
 - מחקרים
 - כנסים
 - כסף.
 - עיצוב גרפי מושקע.
  - אנשי אקדמיה.

כמה לוקחים אותו ברצינות? את האמת שהשמאל אף פעם לא היה חזק בתעמולה על השטח הנמוך של ש"ס ששונאים את הערבים, את פרס ו"העיקר הרב עובדיה. מה שהוא אומר - אני עושה!" ו"עזוב אותך מהכל. רק ש"ס. הרב עובדיה.", אבל הוא בהחלט גורם לדתיים באקדימה (במיוחד אלה שלא כל-כך דתיים) אי נוחות רצינית, וכמובן - על הציבור זה עובד (לאחרונה קצת פחות.)

בשותפות עם נחמיה שטרסלר ושות' הם משניאים את החרדים בגלל... סטטיסיטקה! שז"א - מחקרים וסקרים על ידי ד"ר ואקדמאים, בעיצוב מושקע שהם מפיצים בכנסיהם.. והמעגל חוזר.

בקצרה: השמאל עוטף יפה את הרעיון שלו, ולכן הוא מצליח.
 ההחזרה בתשובה, כבר למדה את זה. מדוע התעמולה על ארץ ישראל עוד לא למדה את זה? איפה הכבוד של הקב"ה? וכי הקב"ה שווה יותר מאריק כרמון, נשיא המכון הישראלי לדמוקרטיה שמציג את עצמו כפרופ' בעוד הוא רק ד"ר?

אני לא אומר שצריך לשקר. אלא רק שצריך ללמוד שיווק. איך לשווק את הרעיון שלנו  בבחינת חכמה נאה בכלי נאה. גם מה שלא מעוצב גרפי טוב, יכול להיות כתוב ולהיות עם מטרה ברורה.
לא הכל חייב להשאר ברמה של "נוער רמת-העקרון שולטטטתת!!!!!!111" פה בפורום, וגם להגיד שברק רוצה להרוג אותנו וההקפאה היא מילת צופן לחיסול - יש דרך.
יש דרך לכתוב!
תסתכלו את דודו אלהרר, ב"בשבע" האחרון  (קישור לשרשור סמוך), הוא היה יכול לכתוב שברק רוצה לחסל יהודים. ברק היה יכול לתבוע אותו דיבה, ולהעמיד את בשבע כולו בסקנה כלכלית. הוא פשוט כתב היתולית את מה שברק רוצה באמת, לפחות לפי דעתו.

וגם  למחלוקת רבנים. קחו למשל את המאמר של הרב אברהם וסרמן, אף אחיה השילוני חתם וטעה, שיוצא חוצץ נגד הרבנין מטעם והאנשים העדינים מדי כדי לנהל מו"מ, עם ערב רב, בצורה יוצאת מן הכלל. היסטוריה ושייכות לעכשיו, תוך קישור לגדול דור אחר שטעה -כלומר: להגיד לרב מלמד שהוא טעה בהעברת ההחלטה לשאר הרבנים, אבל לא להוציא מילה אחת בפועל נגדו.

בקיצור: אני לא אומר לא לכתוב כלל "שר"י" וי"יש"ו", אלא להשתדל פחות להשתמש בביטוי הזה (כמו גם בביטוי נאצי). על אף שגם חלק ממקימי המדינה [הם לא ציונים!] וגם הנאצים הם באותה מטרה, לא ראוי לכללום במילה אחת. זה מרחיק את הציבור, ויש ביטויים טובים יותר (לדוג': מה שמוביל ברק- זה מדיניות חיסול ההתישבות, שעלול לגרום לחיסול עם ישראל). זה יותר מתפתל -אבל מתקבל בהרבה יותר הבנה.

בישיבה, מישהו אמר משהו כמו "אריה דרעי נבלה", כשהזכירו אותו. רוב החבר'ה לא קיבלו את זה ,למעט מי שישבתי איתו באישי והסברתי לו למה אני חושב שהוא שיקר לרב עובדיה, ובאותה הזדמנות גם למה הרב עובדיה אומר שהוא זכאי (נכון - הוא לא עשה מה שאף אחד  אחר לא עשה, וזה אפליה להעמיד אותו לדין.) מה שהפסיד הבחור שאמר את זה - זה תמיכה. נכון שיצרתי כותרת, אבל להגיד שהוא "שיקר לרב עובדיה" -זה הרבה יותר מתקבל ,מדויק ומתקרב למטרה.

בקיצור:
לפעול בשכל.
כמו שכתבה 'רכס רמת מגרון'- צריך להבדיל בין פרסום להסברה; לדעת לבחור סטוידו טוב שיביע את הרעיונות שלך, וכדאי בכמה שפחות מלל בכמה שיותר רמה (אבל להזהר לא להיות מנותקים מפשוטי העם. זה אחת הסיבות שהשמאל לא מצליח בקרב הרבה מהליכודניקים, וכן בקרב הרבה ממצביעי ש"ס).

וכן - לא להתבייש לקחת כלים מהאקדמיה. מחקר, סקר, ד"ר - הכל זה מצוין ומכובד! רק לא לשכוח שהד"ר הראשון קיבל את התואר בזכות עצמו, ולא כמו 'רב' שזה תואר הניתן לתלמידי חכמים שמקור סמכותם הוא הקב"ה. לא צריך מהם אישור, אבל אם יש - למה לא להשתמש; וכן - לא צריך מהם הרבה, אבל אם הם כבר פיתחו כלים למחקר, שפה מקצועית וכו' -כל עוד היא לא נוגדת את תורתינו, אין סיבה שלא לקחת. אם היא נוגדת את תורתינו- אין סיבה לקחת.

וכבר, הנה לכם דוגמא למאמר כושל. ארוך, ללא מטרה כל-כך ויכולתי לכותבו  במחצית מהזמן. אבל שיהי'ה.

ב"הצלחה לנו.
הדמיה של אוטובוסים ממותגים - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 2 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 3 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 4 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 5 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 6 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 7 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 8 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 9 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 10 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 11 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 12 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 13 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 14 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 15 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 16 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 17 - חל"פ הגבעות AIנ אאחרונה
כל דכפין ייתי ויחזהימח שם עראפת

קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?

בואו נארגן קבוצה ונתקדם.

ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א

ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.

אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..

תודה

קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשה

אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.

שמעתם על חוות חסד לאברהם ועל חוות האורנים ליד עפרהנ א

אשמח למידע

איזה מידע?רקאני
כל מידענ אאחרונה
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה