קודם כל, נעשה סדר בכמה עובדות לא נכונות שכתבת:
א. לא סיפרתי דבר למשטרה. ראש הישיבה סיפר, בהתייעצות עם היועץ של הישיבה.
ב. לא סיפרתי דבר להוריו, לא דיברתי איתם כלל.
ג. לא על דעת עצמי סיפרתי לארוסתו, אלא אחרי התייעצות עם רב שאני מאוד סומך עליו. אמנם הרב שמע רק את הצד שלי, ובמצב נורמלי הוא היה צריך לשמוע את שני הצדדים לפני קבלת החלטה, אולם הוא אמר שהנושא כ"כ בהול עד שלא ניתן להמתין לבירור העניין עם הצד שני, כאשר ברור שהצד השני כלל לא יהיה מוכן לדון.
ד. אם היה מגיע עם ארוסתו להסכמה, אז ודאי שלא הייתה משנה את דעתה מכך שסיפרתי לה. העובדה שהאירוסין בוטלו, והיום הוא עדיין רווק (עברו כבר לא מעט שנים) - מעידה כאלף עדים שהוא הסתיר זאת ממנה.
ה. מה זה "ועוד דומות לה"? זה היה מקרה חד פעמי, זה לא שביום יום אני מדבר עם ארוסות של אנשים כדי לספר להן דברים...
ועכשיו למהות:
אני לא שש אלי קרב. ממש ממש לא חיפשתי לעשות לו צרות. האמת היא שההפך הוא הנכון.
הסיבה שהוא הרגיש חופשי לספר לי על הסוד שלו - היא שאני סיפרתי לו על הסוד שלי כמה חודשים לפני כן. הוא הניח שאני לא אשפוט אותו על המשיכה שלו, שהרי מי כמוני מבין שזו לא אשמתו.
הוא לגמרי צדק בהנחה שלו.
היינו מדברים שעות על גבי שעות, שהצטברו לימים ארוכים של שיחות והתכתבויות, שיתפנו בכאב שלנו ובקשיים שלנו. ידענו שרק אנחנו מבינים זה את זה, שני נערים צעירים שאף אחד בעולם לא יכול להכיל.
כשהוא סיפר לי שהוא צופה בפורנו של קטינים, לא כעסתי עליו ולא שפטתי אותו, למרות שיש בזה גם איסור חוקי ולא רק הלכתי.
כשהוא סיפר לי שהוא נגע בכוונה תחילה בחניכים שלו בעזרא, לא כעסתי ולא סיפרתי לאף אחד - כי אותם חניכים ממילא לא סבלו, הם מבחינתם רק שיחקו.
כשהוא סיפר לי בחנוכה שהוא לא יכול ללמוד בערבים כי הילדים של האברכים מגרים אותו, לא העליתי בדעתי לספר זאת למישהו. אז הוא נמשך, מה קרה? זה פגע במישהו? הרי זאת לא אשמתו.
את מבינה שכבר בשלב הזה, רוב האנשים היו מספרים. הם לא היו לוקחים את הסיכון שמשהו יקרה באשמתם. בדיעבד, גם אני לא הייתי צריך לקחת את הסיכום.
בהמשך השנה, כשראיתי איך הוא מתקרב עוד ועוד לאותו תלמיד בכתה ז', התחלתי לפחד. ראיתי שהוא יושב ליידו בחדר אוכל (אתה מבוגר ממנו ב-5 שנים, למה אתה יושב לידו ולא בשולחן של השמיניסטים?), ראיתי שהוא מגיע אליו בהפסקות, ראיתי שהוא לא מפסיק לספר לי כמה אותו תלמיד יפה בעיניו ומגרה אותו (אני חושב שהוא השתמש במילה "מדליק" על הטיותיה השונות, כמו "אני דלוק עליו").
אבל יותר מזה: ראיתי איך הוא לא שולט בעצמו יותר. מבטיח לי שהוא יתרחק מהתלמיד הזה, אבל לא מתרחק. שומע ממני איום מפורש שאני אספר לר"מ שלנו אם זה יימשך, מת מפחד שזה יקרה, אבל יומיים אחרי זה חוזר לסורו. הבנתי שהוא כבר באמת לא מצליח (או לא רוצה) לשלוט בזה.
הוא לא רצה ללכת לטיפול כי לא היה לו כסף והוא סירב לערב את הוריו. לא רצה ללכת ליועץ כי חשש שהיועץ ידווח עליו (מה שכנראה נכון).
הר"מ שלי סיפר להורים שלי בכיתה ט', בלי שאני הייתי מוכן לכך. אי אפשר לתאר כמה נזק זה עשה לי ולמשפחה שלי. את לא יודעת כמה לא רציתי להגיע למצב הזה של לספר לרב על הסוד שלו, כמה שנאתי את עצמי כשעשיתי את זה, על הבגידה בחבר הכי טוב שלי - שסיפר לי את הסוד הכי כמוס שלו, דווקא בגלל שהוא ידע שאני אבין אותו.
אבל באמת, באמת שלא הייתה לי ברירה.
ראש הישיבה החליט שאותו תלמיד לא יהיה יותר בשטח הישיבה, למעט מתכונות ובגרויות. יבוא, יבחן, ייסע הביתה. את חושבת שהוא עשה את זה סתם? לא, הוא פשוט דאג לתלמידים שלו.
בשנה שלאחר מכן הוא התחיל ללמוד באותה הישיבה שבה הוא היה בשבוש, ישיבה שבה הוא לא מצליח ללמוד כשיש ילדים בסביבתו. שאלתי את הר"מ שלנו האם צריך לספר שם למישהו, הוא ענה לי "מספיק הרסנו לו את החיים, לא צריך להמשיך. תן לעולם לעשות את שלו".
לדעתי הרב טעה. אני ממש פחדתי שהוא יפגע שם. התקשרתי לקרוב משפחה שלי שהיה בישיבה הזאת, וסיפרתי לו. ביקשתי שישגיח עליו, שישים עין במיוחד כשהילדים נמצאים. בכוונה לא סיפרתי לאיש צוות כי לא רציתי ששוב יעיפו אותו או יזמינו את ההורים שלו. סיפרתי לאדם קרוב שלי שאני מאוד סומך עליו, והוא הבטיח להישאר דיסקרטי אלא אם כן יחשוב שיש סכנה.
את רואה את הצד שלו ומיד חושבת שאני הרסתי לו את החיים, אבל זו חכמה קטנה לדעתי.
החכמה היא לראות גם את מי שאנחנו לא מכירים כלל. את הילד בכתה ז' שאולי הצלתי, את האשה שאולי מנעתי ממנה עגמת נפש עצומה. אין לי מושג אם היא התחתנה בינתיים, אבל אני בטוח שגם אם לא - היא מודה לי מאוד על זה שסיפרתי לה. כמה מודה? היא לא האמינה לי בהתחלה, כי לדעתה זה לא יכול להיות שהוא הסתיר ממנה מידע כ"כ חשוב. כשהיא אימתה את הדברים, היא מיד הודיעה שהיא מבטלת את החתונה. כגודל חוסר האמונה בכך שהוא יסתיר ממנה פרט כזה, כך גודל ההודיה על כך שאני כן סיפרתי לה.
בפעם הראשונה שיצאתי עם בחורה, סיפרתי לה אחרי שבועיים על כל העבר ה"מפואר" שלי. היא מיד נפרדה ממני, וזה מאוד כאב לי, אבל לרגע לא התחרטתי על כך שסיפרתי לה.
בפעם השנייה שיצאתי עם בחורה, היא כבר ידעה אחרי הדייט השני. היום היא אשתי.
אף פעם, בשום שלב בחיי, לא דמיינתי לחיות עם מישהי בלי לספר לה. לספר לה הכל: איפה הייתי פעם, ומה הסטטוס שלי היום. יכולתי "להציל את עצמי" בקלות ולא לספר לבחורה הראשונה, אבל אסור לשכוח שגם היא צד במשוואה. להציל את החיים שלי במחיר של החיים שלה - לא בא בחשבון.
אחרי שהודענו על אירוסינו, אשתי התחילה לקבל לנייד הודעות דואגות. אנשים טובים סיפרו לה שאולי היא לא יודעת, אבל ככה וככה. את חושבת שאני כועס עליהם? שאני לא מבין אותם? ברור לי שהם עשו את זה מתוך חובה קדושה, ולא מתוך יצר נקמנות או שנאה.
אולי אם תראי את הסרט "חתונה הפוכה", שם מדברים על הומוסקסואלים שהתחתנו בלי לספר על כך לנשים שלהם, תוכלי להבין מה זה להיות בצד של האשה בסיפור הזה. ושם עוד מדובר על הומוסקסואליות, שזה הרבה פחות גרוע מפדופיליה, ולו בגלל זה שהומואים לא פוגעים מינית באנשים אחרים יותר מאשר סטרייטים, אבל פדופילים מועדים לפורענות ולניצול ילדים.
אני כנראה לא עומד לקבל פרס על מה שעשיתי, וברור לי שמי שהיה חבר שלי היום מתפלל למותי. כואב לי עליו. כואב לי על כך שלא הייתה לי ברירה. אבל אני שלם עם מה שעשיתי.