אני אענה בעז"ה על כל שאלה שתשאלו אותי כאן בשעה הקרובהפשוט אני..

(לפני כמעט 8 חודשים פתחתי שרשור כזה, ב"ה היו שם למעלה מ-250 תגובות אז חשבתי לנסות שוב את מזליחיוך גדול)

*כל שאלה = לא כולל דברים שאפשר לבדוק בגוגל וכו', אלא שאלות שמיועדות ספציפית אלי. וכמובן לא כולל שאלות שיחשפו את הזהות האמתית שלי. 

*שעה = עד שיימאס.

*אם לא תשאלו כלום אני אשב לבד בחושך, לא נורא.

מאיפה האומץ לחשוף את ההתמודדות שלך בפורום?חיים של
דווקא בפורום זה קלפשוט אני..

לא צריך להיות אמיץ בתור אנונימי...

מה השעה?ekselion

וואי וואי פספסתי...נחשון מהרחברון

הייתי שואל ע"ג הפורום איך אפשר לערוך אחרי שהגיבו לך...

סתם.... אבל כן הייתי שואל דבירם מעניינים

מה הסוגיא שלמדת לאחרונה

איזה ספר אתה קורא עכשיו

אם היית חיה איזה צבע היית

תשובותפשוט אני..
סוגיא - לפי הדף היומי, פלוס מינוס.
ספר - המטופלת השקטה.
אם הייתי חיה הייתי בצבע זהוב.
נחשון מהרחברון
למה מותר לאכול שניצל עם ביצה ....
שאלת השרשור אחר ולא ענית אז תענה כאן
מאותה הסיבה שמותר לנעול נעלי קרוקס נוחות בתשעה באבפשוט אני..
כי זה לא נאסר!
לא פשיטא לן שמותר נעלים שלא מרגישים דרכם אבניםנחשון מהרחברון
עבר עריכה על ידי נחשון מהרחברון בתאריך כ"ד באייר תשפ"א 11:37

יש המחמירים וסברתם נכוחה וכך אני נוהג הן בתשעה באב והן בהר הבית

ח – נעילת הסנדל – פניני הלכה

לא מאמין. אתה מחמיר!?!??אניוהוא
תתפלא לשמוענחשון מהרחברון

אכן כן

זהוב נוצץ כמו דג או זהוב מט כמו אריה?קורא ממעמקים

השלישית ⁦חדשכאן
האם אתה מפהק כשאתה רואה מישהו אחר מפהק?ekselion

ממליץ על הסרטadvfb

חתונה הפוכה?

מאוד, בערבון מוגבלפשוט אני..
ראיתי אותו ביחד עם אשתי, בהחלט היה ערב מעניין וגדוש בשיחות...

הסרט מציג בצורה טובה מאוד, שבאמת פוצעת את הלב, את הנשים שגילו בדרך לא דרך שהתחתנו עם הומו.

לצערי יש בסרט שתי בעיות מהותיות:

א. עם כל ההבנה לקושי של הגברים, ומי כמוני מבין, הסרט מציג אותם בתור אנשים ש''נקלעו לסיטואציה'', שלא הייתה להם ברירה. זה פשוט לא נכון. הבחירה להתחתן עם אשה שאתה לא יכול לאהוב בצורה רומנטית, שאתה לא מסוגל לקיים איתה יחסים, היא בחירה אכזרית שלא הייתה צריכה להיעשות - ולהציג אותם בתור אנשים שפשוט ''עשו מה שכולם עושים'' זה פשוט חוטא לאמת, ועלול לעודד עוד אחרים ללכת בדרך הקלוקלת הזאת.

ב. הסרט לא מציג זוגות שנשואים באושר, כאשר אחד מבני הזוג הוא להט''ב. לפי הסרט עוד אפשר לחשוב שזה בלתי אפשרי, וגם זה לא נכון.
...advfb

בדיוק עכשיו סיימתי לצפות בסרט ותודה על המילים הללו.

אתה בעמדה כזאת ולכן אני מבין את מה שאתה אומר.

אני מאמין בבחירה חופשית וחושב שזאת בחירה אומללה ובטח (אני חושב שגם אתה) לא לרגע לא שופט אותם.

לגבי ב' - אתה דוגמא למקרה כזה?

באמת לפי הסרט זה נשמע בלתי אפשרי.

כן, אני דוגמהפשוט אני..
ויש גם הומואים שנשואים לסטרייטיות וכן להיפך, ללא הסתרה, והם חיים באושר. כולל מישהי שכתבה על כך בפורום:

הי, אני נשואה לאחד כזה - נשואים טריים
ובכל זאת מה שאני לוקח מהסרט זה השקיפותadvfb

ברור לי שאני לא יחווה דעה על אם זה אפשרי או לא.

ברור לי שגם זוגות גאלו חייבים בחירה בזה ושקיפות לגבי זה.

תודה רבה על תשובה.

עברה שעה ובכל זאתפריקה2
עבר עריכה על ידי פריקה2 בתאריך כ"ב באייר תשפ"א 23:33
עבר עריכה על ידי פריקה2 בתאריך כ"ב באייר תשפ"א 23:24
עבר עריכה על ידי פריקה2 בתאריך כ"ב באייר תשפ"א 23:01
איך הם חיים באושר? נשמע לי ממש מוזר במקרה שאחד מבני הזוג אינו נמשך לשני...
כסטרייטית נשואה לסטרייט אינני יכולה לדמיין מצב כזה..

עכשיו ראיתי את השרשור. היא בעצמה אומרת שהיא פחות מינית. זה נראה לי חריג. לא נשמע לי סביר שאדם ממוצע יהנה הזוגיות כזו. מי שדרישות הזוגיות שלו המיניות שלו נמוכות יכול להסתדר, אבל כיום אצל הרוב זה לא כך.

@פשוט אני..
לא אמרתי שזו הוראה לדורות... ברור שזה לא מתאים לכולםפשוט אני..
ואו שימח אותי לקרוא את זה... תודה ממשלב אוהב

מה אתה עושה בחייםאיש השקים
משתדל לעשות דברים טובים, לא תמיד מצליחפשוט אני..
האם יש בך טרוניאשום וחניכה
כלפי הבורא שסיבב (למ"ד גנטית ולמ"ד ע"י מאורעות החיים) שתהיה עם נטייה כזאת?
אתה מנסה למצוא לזה הסבר פרטי או כללי?
המשיכה של גבר לגבר היא באותה עצימות של משיכת גבר לאשה?
האם הדרישה לא לממש את הנטייה הזאת מאותם אנשים מקבילה מבחינת הקושי לדרישה מאדם נורמלי לא לממש את יצר המין או שזה לא עד כדי כך? (אני יודע שקצת קשה לך לענות על השתיים האחרונות כי לא היית בצד השני, ובכל זאת)
יפה!פשוט אני..
ובכן...

בעבר, בוודאי שהייתה טרוניה. למעשה, טרוניה זה אנדרסטייטמנט למה שבאמת הרגשתי כלפי הבורא.

כמו כן, בעבר הייתי טרוד מאוד בשאלות כמו ''למה דווקא אני'', למה מכל האנשים בעולם דווקא אני קיבלתי את ה''מתנה'' הזאת...

בשנים האחרונות, אין טרוניה ואין שאלות. אני חי בשלום עם עצמי, אוהב את עצמי, ואפילו מתבדח על הנושא לא מעט ביחד עם אשתי (ממש בשבת האחרונה, סביב איזה נושא, אשתי שאלה ''אתה מאמין בי?''. אמרתי לה שאני מאמין ואני בי, אז אני מקווה שזה נחשב 🤭)

עצמת המשיכה משתנה מן הסתם מאדם לאדם, כלומר יהיה בי שיימשך יותר לנשים ויהיה בי שיימשך יותר לגברים, ויש כאלה שזה תלוי תקופה, או תלוי אדם, או השד יודע מה. זה בוודאי לא זהה אצל כולם. ההגדרה ''ביסקסואל'' היא די רחבה, וכוללת את כל מי שנמשך לשני המינים בקונסטלציה זו או אחרת. הומו יימשך לגבר הרבה יותר ממה שהוא נמשך לנשים, מן הסתם.

לדעתי הדרישה לא לממש את הנטייה, במקרה של הומוסקסואלים, היא הרבה יותר כואבת וקשה מהדרישה מאדם סטרייט לא לממש (אני לא מתיימר להיות אובייקטיבי בעניין).

הסיבה העיקרית לכך היא שאין אופק. זה לא שהיום אסור ובעוד שנתיים יהיה מותר, וזה לא שאתה יכול לצאת לדייטים בתקווה שייצא מהם בית נאמן בישראל, אלא אתה יודע שנגזר עליך לעד לחיות בנזירות או בחטא.
לגבי העניין האחרוןלב אוהב

מול הקושי שיש להומוסקסואלים

האם לדעתך יכול להיות פיתרון לקונפליקט הזה?

או מענה לפחות?

זה לאו דווקא הומסקסואלים. זה קיים גם אצל עגונות לדוגמא (היוםנוגע, לא נוגע
הרבה פחות כמובן). ויש עוד דוגמאות בהלכה לזה.
מה שאני בא להגיד שזה לא קושי נקודתי, זה משהו כללי, מה יעשה אדם שנגזר עליו לא לממש את הכח כמעט הכי מרכזי שיש בו (ההשוואה לעגונה היא כדי להראות שלא בזה מתמצים חיי האדם (עם כל ההזדהות והקושי), ובעגונה קל יותר לראות את זה כי זו סיטואציה שקרתה לה ולא משהו מראשית יצירתה)
דומה אבל שונהלב אוהב

עגונה יכולה לחיות בתקווה שיום אחד תצא מעגינותה

ובכלל עצם המחשבה שהיכולת שלך לאהוב היא בעצם איסור

זאת מחשבה קשה 

מתישהו אני חושב שכבר ברור שזה לא יקרהנוגע, לא נוגע
לגבי ההמשך (אם הבנתי אותך נכון)- היכולת לאהוב אינה איסור, המעשה אסור.
הייתי כותב כמה מחשבות שיש לי בעניין אבל אין טעם כי בכל מקרה המאבק הקשה של הלהט"ב הוא רגשי, הרצון שלו מול רצון ה', והסברים שכליים לא מגיעים למישור הרגשי פה.
אה, לא ידעתי שאתה בי.שום וחניכה
בי לכאורה זה ממש ממש לא נורא, כמו שאדם רגיל בסוך מתחתן עם אשה אחת למרות שסביר להניח שיש עוד הרבה נשים שיכלו למצוא חן בעיניו, כך גם הוא בוחר בימן אחד למרות שיש עוד מין. מאי שנא?

ושאלתי האחרונה הייתה בהנחה שהדרישה לגביהם תהחה במידה שווה, ללא אופק לצורך העניין.
הרבה שנא...פשוט אני..
ביסקסואל יכול להתאהב בגבר למרות שהוא נשוי לאשה, וזה קורה הרבה יותר מאשר סטרייט שיכול להתאהב באשה שאינה אשתו.

כבר כתבתי זאת כמה פעמים כאן, כולל קישור למחקרים (שעברו ביקורת עמיתים ופורסמו בכתבי עת מדעיים, לא סתם כתבה מטומטמת בעיתון) - לביסקסואלים יותר קשה לבחור במונוגמיה, הן בהשוואה להטרוסקסואליים והן בהשוואה להומוסקסואליים.

בהנחה שאדם הוא ביסקסואל והוא נמצא באמצע הסקאלה, יש בנפשו שני צדדים הרוצים להגיע לסיפוק ולהשלמה, ואף צד לא יהיה שלם בזוגיות מונוגמית - מה שאין כן אצל אדם הטרו/הומוסקסואל.
יש כל הזמן צורך לא ממומש. זה להיות נשוי ובאיזה שהוא מקום, לפעמים, להרגיש בודד.

בלי להעליב, קשה למוח סטרייטי להבין את זה עד הסוף

בנוגע לשאלה השנייה:

אם שניהם ללא אופק בגלל דבקותם בהלכה, אז זה באמת דומה במידת מה (ועדיין לא במאה אחוז לדעתי). אבל אם למשל הסטרייט ללא אופק בגלל שהוא פשוט לא מצליח, בלי שום קשר להלכה, אז זה שונה מאוד.

דוגמה קצת שטחית, סליחה מראש:

יותר קל להיות רעב כשאין לך אוכל בחדר, מאשר להיות רעב כשיש אוכל טעים בחדר אבל ההלכה אוסרת עליך לאכול אותו.
יפה, מעניין.שום וחניכה
לי אישית יש מחשבות בנוגע להסבר התופעה הכללית וכתבתי קצת מהן בעבר כאן.
ולגבי הצד האישי - על משקל דברי האר"י והגר"א שלחטא שאדם נמשך אליו שם טמון תיקונו, ובהצטרפות ההנחה שצדיק ה' בכל דרכיו ולא יתכן שיהיה בציוויו עיקול מוסרי, אני נוטה לצדד בתיאוריה שבגלגולים קודמים באמת היתה לכל אלו בחירה שקולה, וכשבחרו מה שבחרו אז, נוצרה בגלגול הזה ההטייה לצד השלילי, והקושי להימנע ממנו למרות שהוא מולד ולא בחירי לכאורה, הוא חלק מהתיקון.
וואו, כל כך רחוק ממני...פשוט אני..
אני ממש לא מהמאמינים בגלגול נשמות וכו'
בסדר. העיקר שדעתך נוחה איכשהו מההיבט המוסרי.שום וחניכה
בדת המודרנית קוראים לזהנוגע, לא נוגע
פצלש
יכול לקשר למה שכתבת? מעניין אותינוגע, לא נוגע
אפשר גם לומר שזה חלק מתיקון חטא אדה"ר (ולאו דווקא בגלל חטא פרטי בגלגולים קודמים) ומישהו הרי צריך לקבל את הנסיון הזה (אפשר לקשר כמובן למקום שורש נשמתו אצל אדה"ר וכו')
ניתוח מעניין. לא יודע אם הכי מסכיםנוגע, לא נוגע
ומניין ההנחה שבסדום לא ידעו אישה?
לוט היה יוצא דופן שהשיא את בנותיו? איך הם נתנו לו?
אני לא יודע אם באופן גורף.שום וחניכה
אבל די ברור מלשון הכתובים ("מנער ועד זקן כל העם... ונדעה אותם") שזאת היתה תופעה מאוד רחבה ונפוצה.
כמובן. הנקודה היא שלפי מה שהבאתנוגע, לא נוגע
מהרב שרקי הם לא רק היו מקיימים משכב זכור אלא גם לא היו עם נשים (כי כבר אין צורך להביא ילדים)
מה בדיוק הכוונה במשפטנוגע, לא נוגע
"יש בנפשו שני צדדים הרוצים להגיע לסיפוק ולהשלמה".
מאיזו בחינה?
שעם חבר בן יש מכנה משותף גדול יותר בתחומים מסויימים אז זוגיות איתו תהיה בעלת אופי שונה?
במה זה שונה לדוגמא מסטרייט שכלתן שמצד אחד רוצה אישה רגשית שתאזן אותו ותתן לו הרבה לאב ומצד שני רוצה אישה שכלית שיכול לדון איתה בהרבה דברים כשהם באותו ראש, ולכן לא משנה באיזו אחת יבחר הוא יפסיד משהו ו"באיזה שהוא מקום ירגיש לפעמים בודד"?
לא מהבחינה שכתבתפשוט אני..
כאמור, קשה להסביר מה זה צורך בזוגיות עם גבר...

זה משהו אחר לגמרי, לא דומה לגבר שמתחתן עם אשה שאינה עונה על כל שאיפותיו.
אתה בעד לאפשר ל 2 גברים לגדל ילד משלהם?די שרוט
שואל אותך לאו דווקא מהפן ההלכתי למרות שאין איסור כזה אלא מהפן המעשי.

אם נניח היה לך המנדט לחוקק חוק שיאפשר את זה, ההית מחוקק?
אבל כבר יש חוק שמאפשר את זהפשוט אני..
יותר נכון, אין שום חוק שאוסר על זה...

גם 30 אנשים יכולים לגדל ביחד ילד, אין בזה כל בעיה.
הכוונה למסד אותם כמשפחה לגיטימיתדי שרוט
לגיטימציה נקבעת על ידי הציבור, לא על ידי המחוקקפשוט אני..
כן אבל יש ציבור שרוצה לגיטימציה ויש שלא. זה 50-50די שרוט
לו בידך להכריע את המאזניים, מה תצביע?
איך אדם בודד יכול להכריע בנושא של לגיטימציה?פשוט אני..
כל אחד מאמין במשהו אחר, זה לא מאזניים כי להבדיל מבית משפט לא דרושה הכרעה. זה לגיטימי לנסוע בשבת לים? אני חושב שלא, אנשים אחרים חושבים שכן, והנה אנחנו חיים בשלום באותה חלקת אדמה...
נו יא מעצבן תענה כבר די שרוט
זאת שאלה תיאורטית.

קח סנריו.
אתה חבר כנסת מטעם סיעת "ישראל מלוכדת בעבודה ימנית". יש לך 4 מנטים.

הצעת חוק בקריאה ראשונה ושניה עברה לאפשר משפחות חד מיניות.

קריאה שלישית, עיתונאים ולוביסטים מצפים בכיליון עיניים, חילונים מחכים במתח, דתיים מתפוצצים מחרדה לראות האם הקריאה השלישית תעבור או לא.

צריך 61 אצבעות.

טדדדדדם, נספרו 119 קולות.
60 בעד 59 נגד. כיצד תצביע??
אבל אין דבר כזה!פשוט אני..
מה זה ''לאפשר משפחה חד מינית''?

היום מגיעים שוטרים לכל דירת שותפים, כדי לבדוק אם הם סתם חברים או שהם בני זוג?

אם אשה מביאה ילד לעולם, הרווחה בודקת אם היא חיה עם גבר או אשה?
לאפשר הכוונה לאמץ ילד ולקבל מעמד של משפחהדי שרוט
לעברי לידר יש תאומות נראה לי והוא כל הזמן טוען שהוא מקופח כי המדינה לא באמת מכירה בתא המשפחתי שלו.

אני לא בקיא איפה הוא באמת מרגיש מקופח אם בכלל אבל הוא ועוד הרבה כמוהו רוצים להכיר בתא משפחתי חד מיני.

59 הצביעו נגד ו 60 הצביעו בעד.

כיצד תצביע????????????????????????

סתם אחי, אם לא נוח לך לענות אני לגמרי מבין.
אני אצביע נגדפשוט אני..
וזה לא שלא נוח לי לענות, אלא שרציתי להביא אותך בדיוק להבנה הזאת:

כל אחד יכול לחיות בישראל איך שהוא רוצה. אם בתעודת הזהות שלי לא היה רשום שאני אבא של הילדים זה היה מאוד מבאס, אבל לא באמת משפיע על היום יום שלי. כלומר כל הנושא של ההכרה מצד המדינה הוא די שולי בעייני, כי בתכלס אף אחד לא לך איך לחיות.
זה מסתכם רק ברישום בת.ז?די שרוט
אין לזה השלכות מיסויות? כלכליות?

מה לגבי הקלה על תהליך האימוץ? אימוץ של גברים גאים הרי לא שווה לאימוץ של זוג הטרו חשוך ילדים לא?
יש לזה השלכות מכל מיני כיווניםפשוט אני..
מצד אחד בן הזוג של האבא לא מקבל נקודות זיכוי, מצד שני האבא הביולוגי מקבל ניקוד כפול כי הוא במשפחה חד הורית כביכול. אגב, כל ההנחות כמו מעון תמת או הנחה בארנונה וכו' מחושבות לפי משפחה חד הורית.

לגבי אימוץ, זה קיים..
אתה מכיר בעוד מבנים שונים של תא משפחתי מלבד אמא אבא וילדים?advfb

אתה מכיר בנסיעות לים בשבת?פשוט אני..
זה לא משנה, כי זה פשוט קורה...
רגע...advfb

זוגיות הומוסקסואלית שאיננה עוברת על משכב זכר היא מסתדרת אצלך ערכית?

אשמח גם לשמועפריקה2
השאלה גם מה האלטרנטיבה, לא?
כלומר האם בכלל זה מעשי מהומוסקסואל להיות בודד (מהבחינה הזו) כל ימיו?

מצד שני, אולי דווקא קשר זוגי יותר קשה לשמור בו לא להגיע לאיסור..
אז לא בטוחה שזה פיתרון פשוט כל כך. .
...advfb

"וְאַל יֹאמַר בֶּן הַנֵּכָר הַנִּלְוָה אֶל ה' לֵאמֹר הַבְדֵּל יַבְדִּילַנִי ה' מֵעַל עַמּוֹ וְאַל יֹאמַר הַסָּרִיס הֵן אֲנִי עֵץ יָבֵשׁ. כִּי כֹה אָמַר ה' לַסָּרִיסִים אֲשֶׁר יִשְׁמְרוּ אֶת שַׁבְּתוֹתַי וּבָחֲרוּ בַּאֲשֶׁר חָפָצְתִּי וּמַחֲזִיקִים בִּבְרִיתִי. וְנָתַתִּי לָהֶם בְּבֵיתִי וּבְחוֹמֹתַי יָד וָשֵׁם טוֹב מִבָּנִים וּמִבָּנוֹת שֵׁם עוֹלָם אֶתֶּן לוֹ אֲשֶׁר לֹא יִכָּרֵת"

זה אולי לא תואם מאה אחוז את הסיטואציה אבל יש נקודת דמיון שאפשר לקחת משם.

זה מעבר לילדים..פריקה2
זה ניסיון קשה מאוד.

אני בהחלט מאמינה שה' נותן שכר למי שעומד בו..

בכל אופן, עדיין שאלה בעיני איך צריך להדריך הומוסקסואל... מבחינה הלכתית, לאור הניסיון הקשה והייסורים שהוא עובר.

@פשוט אני...
אין לי תשובה טובהפשוט אני..

רק להיות נחמדים, לא משנה מה הוא בחר...

אין לי שאלה, אבל קוראת אותך ברתק באופן קבועruthi
יאאא תודה רבה 🌷פשוט אני..
קשר זוגי בין בני אותו מיןadvfb

הוא קשר של אהבה במובן שאנחנו רגילים לייחס בין גבר לאישה?

בוודאיפשוט אני..
החשק המיני יוצר את ההבדל הנפשיadvfb

וזה לא משנה בין בני אותו מין לבין שאינם בני אותו מין?

לא הבנתי...פשוט אני..
אוקיי, אולי הבנתי...פשוט אני..

אתה אומר שבעצם אם אני נמשך מינית לבנים, זה יגרור גם משיכה נפשית?

לא יודע, דווקא יש לי תחושה שזה בדיוק הפוך...

זה מה שאני שואלadvfb

כאילו בגלל שאתה נמשך מינית לבני מינך אז גם הקשר הנפשי הוא זהה ביחס מי שנמשך לבת?

או שזה דברים שונים?

דברים שונים, אם כי מן הסתם יש לעיתים קשר ביניהםפשוט אני..

מעניין. תודהadvfb

מה דעתך על זוגיות של בני אותו מיןצהרים
האם היית ממליץ למי שאינו מסוגל להתחתן עם אשה לחיות בזוגיות עם גבר? לגדל ילדים בדרך כלשהי? (נניח בלי לעבור על ההלכה פרופר)
לא אמליץ ולא אשפוט את מי שעושה זאת'פשוט אני..
מה הסיבה שלא תמליץ? אשמח להרחבה אם תוכלצהרים
אני לא יכול להמליץ לאנשים לחיות בצורה כזאתפשוט אני..

מכיוון שאני מאמין שצריך לחיות בדרך אחרת.

אני לא אשפוט, כי באמת שהכאב הוא עצום, ולפעמים זאת הברירה האחרונה לפני התאבדות רח"ל. 

מה כן תמליץ להם לעשות?צהרים
לנסות לפתח משיכה לנשים, או להתחתן עם לסביתפשוט אני..
הבעיה היא ששתי האפשרויות האלה לא ישימות עבור הרבה מאוד אנשים...
הבנתי. ומה תמליץ למי ששתי האפשרויות לא ישימות עבורו?צהרים
לא אמליץ לו דבר, אשתתף בכאבופשוט אני..
ואי איזה אמיץ אתה! יש לי שאלות(;פשוט.
איך בחרת כן להתחתן עם אישה ולשים בצד (אני מניחה) את המשיכה הנוספת?
ובהמשך לזה, איך בוחרים בקב''ה, לחיות חיים דתיים כשזאת המורכבת?

בגדול, חייבת להגיד שמהדבר הראשון שכתבת אני בהתפעלות מאד גדולה מכל מה שאתה מתאר. ומהאופטימיות שבלחן של הכתיבה שלך. ןאו. אני בלי התמודדות כזאת לא נשמעת לעצמי ככה שמחה. איזה זכות🙏🏼
סליחה על העיכוב פשוט אני..

החלום הכי גדול שלי, שגרם לכך שכל-כך כאב לי במשך תקופה ארוכה מאוד, היה להתחתן עם אשה ולהקים איתה בית נאמן וכו'.

גם כשלא הייתה בי שום משיכה לנשים, ואף חשתי סלידה מסוימת מגוף נשי, רציתי לעשות את זה בדרכים שונות ומשונות (בעיקר להתחתן עם לסבית). לא היה אכפת לי לוותר על המשיכה לבנים, העיקר שאחיה את חיי בדרך בה אני מאמין.

לכן, כשהשתחררה הסתימה וגיליתי שאני כן נמשך לנשים, זה היה ברור לי שעכשיו אני זונח מיידית את המקום שאני נמצא בו, ומתחיל (או חוזר) לשאוף לקשר עם אשה - אבל הפעם מתוך אהבה.

הייתה תקופה שבה לא חייתי כאדם דתי, אבל גם זה לא היה מתוך חוסר אמונה בקב"ה. סבלתי מדחייה קיצונית על ידי האנשים הכי קרובים אלי, והאמנתי שזאת הסיבה לכך שיש לי רגשות שנאה עזים כלפי עצמי. האמנתי שאם אני אתרחק מהציבור הדתי, ואתחיל לחיות בתל אביב כחילוני - אוכל להתחיל לאהוב את עצמי, או לכל הפחות להפסיק לשנוא.

בפועל זה לא קרה. הרגשות הקשים כלפי עצמי לא נעלמו, ואליהם הצטרפו רגשות חדשים - רגשות אשמה על כך שאני לא מניח תפילין, על כך שאני לא שומר שבת. לא האמנתי בחיים האלה, הניתוק מהקב"ה היה לי מאוד מאוד קשה. רציתי להיות קרוב אליו, לא להעלים אותו מחיי. פעם אחת שמעתי את הפיוט "ידיד נפש" בליל שבת, והמילים שם פשוט תיארו בצורה כל כך כואבת את המצב שהייתי בו...

משוך עבדך אל רצונך... נפשי חולת אהבתך...

החלטתי להפסיק להיאבק בזה, במי שאני, וחזרתי להגדיר את עצמי כדתי.

זה נכון שהיה לי כעס כלפי רבש"ע על איך שהוא ברא אותי, וכמובן היו לי כ"כ הרבה שאלות קשות... אבל בסופו של דבר זה לא גרם לי להפסיק להאמין בו או לאהוב אותו.

אשמח שתראה את הצד השני של המטבע שלא רואיםadvfb

מה שמאוד כואב בכל הדיונים על שינוי נטייה מינית הוא שאין כמעט אנשים שמוכנים להודות בצורה גלויה ולא אנונימית שטיפול עזר לשנות את הנטייה ולעומת זאת שומעים המון קולות שמדברים על סבל מטיפול.

ת'אמת נראת לי פרשנות סבירה לזה - אנשים שמודיעים על כך שטיפול הרס אותם הם צועקים מתוך כאב ואנשים שטיפול עזר להם עדיין חיים בסביבה שהיא עויינת לאנשים בעלי נטייה תוך מגדרית ולכן הם מתביישים בזה ומאוד מתקשים בלהוציא את זה החוצה..

מה אתה חושב? אתה לא חושב שצריכים לקום קולות שאומרות בצורה מפורשת שזה אפשרי?

הצדק עמך. צריכים לקום, וזה למעשה מה שאני עושה כבר מספר שניםפשוט אני..

אמנם לא בתקשורת ולא בפנים גלויות, אבל אני בהחלט מגיע לכמות מסוימת של אנשים...

*לפעמים גם בפנים גלויות, אחרי שיש היכרות ואמון... בעיקר תלוי בגיל של הצד השני ובדרך שבה הוא הגיע אלי.

אבל אתה בעיקר מדבר על בי, לא?צהרים
לאפשוט אני..

אני עצמי לא הגדרתי את עצמי כבי רוב השנים, וממילא אני גם לא אומר לאף אחד שהסיפור שלי הוא דוגמה לאיך מתחיל או איך מסתיים המסע הזה.

הסיפור שלי הוא רק דוגמה לכך שלא כל מה שאנחנו חושבים על עצמנו נכון, ולפעמים נדרשת עזרה *מקצועית* (ולא שרלטנית) כדי לברר זאת.

יש לי שאלה שמציקה לי כבר הרבה זמןבין הטיפות

שאני רוצה לשאול אותך ספציפית

אפשר עדיין?

אממה שאין לי זמן כרגע לחפש מקורות

אתה יכול לדחות בשבילי את הסוף?

חחחח לדחות את הקץ איני יכולפשוט אני..
אבל מוזמנת לשאול מתי שתרצי
בבקשהבין הטיפות

לגבי ההודעה הזאת מעשה שהיה כך היה - נשואים טריים ועוד דומות לה

אני לא מבינה באיזו זכות אתה ככה הורס לבנאדם את החיים

אולי הוא עבר טיפול מסוים? אולי הוא הגיע עם ארוסתו להסכמה?

ככה על דעת עצמך אתה מלשין עליו למשטרה, לארוסתו, להוריו - מאיפה הזכות הזאת?

היית רוצה שגם חברים שלך ככה ימסרו כל מידע עליך לאנשים שקרובים אליך?

זה נשמע לי לא לענין, 

יש לך הסבר? (אני לא כ"כ מבינה בנושא הזה ב"ה.... אולי אני זאת ששופטת לא נכון)

בוודאי שיש הסברפשוט אני..

קודם כל, נעשה סדר בכמה עובדות לא נכונות שכתבת:

א. לא סיפרתי דבר למשטרה. ראש הישיבה סיפר, בהתייעצות עם היועץ של הישיבה. 

ב. לא סיפרתי דבר להוריו, לא דיברתי איתם כלל.

ג. לא על דעת עצמי סיפרתי לארוסתו, אלא אחרי התייעצות עם רב שאני מאוד סומך עליו. אמנם הרב שמע רק את הצד שלי, ובמצב נורמלי הוא היה צריך לשמוע את שני הצדדים לפני קבלת החלטה, אולם הוא אמר שהנושא כ"כ בהול עד שלא ניתן להמתין לבירור העניין עם הצד שני, כאשר ברור שהצד השני כלל לא יהיה מוכן לדון.

ד. אם היה מגיע עם ארוסתו להסכמה, אז ודאי שלא הייתה משנה את דעתה מכך שסיפרתי לה. העובדה שהאירוסין בוטלו, והיום הוא עדיין רווק (עברו כבר לא מעט שנים) - מעידה כאלף עדים שהוא הסתיר זאת ממנה.

ה. מה זה "ועוד דומות לה"? זה היה מקרה חד פעמי, זה לא שביום יום אני מדבר עם ארוסות של אנשים כדי לספר להן דברים...

ועכשיו למהות:

אני לא שש אלי קרב. ממש ממש לא חיפשתי לעשות לו צרות. האמת היא שההפך הוא הנכון.

הסיבה שהוא הרגיש חופשי לספר לי על הסוד שלו - היא שאני סיפרתי לו על הסוד שלי כמה חודשים לפני כן. הוא הניח שאני לא אשפוט אותו על המשיכה שלו, שהרי מי כמוני מבין שזו לא אשמתו.

הוא לגמרי צדק בהנחה שלו.

היינו מדברים שעות על גבי שעות, שהצטברו לימים ארוכים של שיחות והתכתבויות, שיתפנו בכאב שלנו ובקשיים שלנו. ידענו שרק אנחנו מבינים זה את זה, שני נערים צעירים שאף אחד בעולם לא יכול להכיל.

כשהוא סיפר לי שהוא צופה בפורנו של קטינים, לא כעסתי עליו ולא שפטתי אותו, למרות שיש בזה גם איסור חוקי ולא רק הלכתי.

כשהוא סיפר לי שהוא נגע בכוונה תחילה בחניכים שלו בעזרא, לא כעסתי ולא סיפרתי לאף אחד - כי אותם חניכים ממילא לא סבלו, הם מבחינתם רק שיחקו.

כשהוא סיפר לי בחנוכה שהוא לא יכול ללמוד בערבים כי הילדים של האברכים מגרים אותו, לא העליתי בדעתי לספר זאת למישהו. אז הוא נמשך, מה קרה? זה פגע במישהו? הרי זאת לא אשמתו.

את מבינה שכבר בשלב הזה, רוב האנשים היו מספרים. הם לא היו לוקחים את הסיכון שמשהו יקרה באשמתם. בדיעבד, גם אני לא הייתי צריך לקחת את הסיכום.

בהמשך השנה, כשראיתי איך הוא מתקרב עוד ועוד לאותו תלמיד בכתה ז', התחלתי לפחד. ראיתי שהוא יושב ליידו בחדר אוכל (אתה מבוגר ממנו ב-5 שנים, למה אתה יושב לידו ולא בשולחן של השמיניסטים?), ראיתי שהוא מגיע אליו בהפסקות, ראיתי שהוא לא מפסיק לספר לי כמה אותו תלמיד יפה בעיניו ומגרה אותו (אני חושב שהוא השתמש במילה "מדליק" על הטיותיה השונות, כמו "אני דלוק עליו").

אבל יותר מזה: ראיתי איך הוא לא שולט בעצמו יותר. מבטיח לי שהוא יתרחק מהתלמיד הזה, אבל לא מתרחק. שומע ממני איום מפורש שאני אספר לר"מ שלנו אם זה יימשך, מת מפחד שזה יקרה, אבל יומיים אחרי זה חוזר לסורו. הבנתי שהוא כבר באמת לא מצליח (או לא רוצה) לשלוט בזה.

הוא לא רצה ללכת לטיפול כי לא היה לו כסף והוא סירב לערב את הוריו. לא רצה ללכת ליועץ כי חשש שהיועץ ידווח עליו (מה שכנראה נכון).

הר"מ שלי סיפר להורים שלי בכיתה ט', בלי שאני הייתי מוכן לכך. אי אפשר לתאר כמה נזק זה עשה לי ולמשפחה שלי. את לא יודעת כמה לא רציתי להגיע למצב הזה של לספר לרב על הסוד שלו, כמה שנאתי את עצמי כשעשיתי את זה, על הבגידה בחבר הכי טוב שלי - שסיפר לי את הסוד הכי כמוס שלו, דווקא בגלל שהוא ידע שאני אבין אותו.

אבל באמת, באמת שלא הייתה לי ברירה.

ראש הישיבה החליט שאותו תלמיד לא יהיה יותר בשטח הישיבה, למעט מתכונות ובגרויות. יבוא, יבחן, ייסע הביתה. את חושבת שהוא עשה את זה סתם? לא, הוא פשוט דאג לתלמידים שלו.

בשנה שלאחר מכן הוא התחיל ללמוד באותה הישיבה שבה הוא היה בשבוש, ישיבה שבה הוא לא מצליח ללמוד כשיש ילדים בסביבתו. שאלתי את הר"מ שלנו האם צריך לספר שם למישהו, הוא ענה לי "מספיק הרסנו לו את החיים, לא צריך להמשיך. תן לעולם לעשות את שלו". 

לדעתי הרב טעה. אני ממש פחדתי שהוא יפגע שם. התקשרתי לקרוב משפחה שלי שהיה בישיבה הזאת, וסיפרתי לו. ביקשתי שישגיח עליו, שישים עין במיוחד כשהילדים נמצאים. בכוונה לא סיפרתי לאיש צוות כי לא רציתי ששוב יעיפו אותו או יזמינו את ההורים שלו. סיפרתי לאדם קרוב שלי שאני מאוד סומך עליו, והוא הבטיח להישאר דיסקרטי אלא אם כן יחשוב שיש סכנה.

את רואה את הצד שלו ומיד חושבת שאני הרסתי לו את החיים, אבל זו חכמה קטנה לדעתי.

החכמה היא לראות גם את מי שאנחנו לא מכירים כלל. את הילד בכתה ז' שאולי הצלתי, את האשה שאולי מנעתי ממנה עגמת נפש עצומה. אין לי מושג אם היא התחתנה בינתיים, אבל אני בטוח שגם אם לא - היא מודה לי מאוד על זה שסיפרתי לה. כמה מודה? היא לא האמינה לי בהתחלה, כי לדעתה זה לא יכול להיות שהוא הסתיר ממנה מידע כ"כ חשוב. כשהיא אימתה את הדברים, היא מיד הודיעה שהיא מבטלת את החתונה. כגודל חוסר האמונה בכך שהוא יסתיר ממנה פרט כזה, כך גודל ההודיה על כך שאני כן סיפרתי לה.

בפעם הראשונה שיצאתי עם בחורה, סיפרתי לה אחרי שבועיים על כל העבר ה"מפואר" שלי. היא מיד נפרדה ממני, וזה מאוד כאב לי, אבל לרגע לא התחרטתי על כך שסיפרתי לה.

בפעם השנייה שיצאתי עם בחורה, היא כבר ידעה אחרי הדייט השני. היום היא אשתי.

אף פעם, בשום שלב בחיי, לא דמיינתי לחיות עם מישהי בלי לספר לה. לספר לה הכל: איפה הייתי פעם, ומה הסטטוס שלי היום. יכולתי "להציל את עצמי" בקלות ולא לספר לבחורה הראשונה, אבל אסור לשכוח שגם היא צד במשוואה. להציל את החיים שלי במחיר של החיים שלה - לא בא בחשבון.

אחרי שהודענו על אירוסינו, אשתי התחילה לקבל לנייד הודעות דואגות. אנשים טובים סיפרו לה שאולי היא לא יודעת, אבל ככה וככה. את חושבת שאני כועס עליהם? שאני לא מבין אותם? ברור לי שהם עשו את זה מתוך חובה קדושה, ולא מתוך יצר נקמנות או שנאה.

אולי אם תראי את הסרט "חתונה הפוכה", שם מדברים על הומוסקסואלים שהתחתנו בלי לספר על כך לנשים שלהם, תוכלי להבין מה זה להיות בצד של האשה בסיפור הזה. ושם עוד מדובר על הומוסקסואליות, שזה הרבה פחות גרוע מפדופיליה, ולו בגלל זה שהומואים לא פוגעים מינית באנשים אחרים יותר מאשר סטרייטים, אבל פדופילים מועדים לפורענות ולניצול ילדים.

אני כנראה לא עומד לקבל פרס על מה שעשיתי, וברור לי שמי שהיה חבר שלי היום מתפלל למותי. כואב לי עליו. כואב לי על כך שלא הייתה לי ברירה. אבל אני שלם עם מה שעשיתי.

ירבו כמוך!ברוקולי

מול עוולות שונות
אשמח לשמוע את תגובתךפשוט אני..

@בין הטיפות

אני לא רוצה לסיים כשאת כ"כ כועסת...

עכשיו קראתי את התגובה הזאת....בין הטיפות

כן, אני כבר ממש לא כועסת.

מתנצלת על האיחור בתגובה, אני פשוט בעומס דיי גדול.בין הטיפות

אני מבינה למה עשית מה שעשית, ומסכימה איתך

אז כשקראתי את ההודעה זה היה נשמע לי ממקום נוקם (?)

אבל אני מבינה שממש לא

שמחה ששאלתי, ושמחה שענית את זה

וכמו שאמרתי לך כבר פעם, אתה אדם גדול!

לא הייתה לי שום סיבה בעולם לנקום בופשוט אני..

להפך, הוא היה החבר הכי טוב שלי, והוא מעולם לא עשה לי כל רע.

לכן ההחלטה לספר הייתה כל כך קשה...

וצודקתבין הטיפות

בסופו של דבר, ניסיתי לבדוק את זה על עצמי

וברור שאם הייתי חלילה בכזו סיטואציה הייתי מודה למי שסיפר לי כזה מידע על חתני/בעלי

מאיפה החבר ידע שאתה סיפרת?

הייתי היחיד בעולם שידע, וגם אזהרתי אותו מראש שאספר...פשוט אני..

אתה חושב שהוא יכל לשלוט בזה?בין הטיפות

דבר נוסף

למה אסור חוקית לצפות בפורנו ילדים?

ובכן...פשוט אני..

אני לא יודע האם היה יכול לשלוט, באמת.

אסור בגלל שהילדים האלה מנוצלים לצרכי התעשייה הזאת, הם לא בגיל שבו הם יכולים להסכים בצורה מודעת ליצור את התכנים האלה. הרבה פעמים אלה ילדים שנחטפים לצרכים האלה, או הורים שמעלים תכנים ללא ידיעת הילד (למשל הורים שמצלמים את הילדים שלהם כשהם עושים מקלחת, בשביל להפיץ באינטרנט תמורת תשלום).

מקרה מזעזע שכזה קרה לא מזמן גם בישראל:

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5335385,00.html

לא להאמיןבין הטיפות

אנשים סוטים ושרוטים

אוף

חחח עכשיו הבנתי מה זה "לחפש מקורות"... פשוט אני..

רוצה לשאולהרמוניה

מקווה שזה לא אישי מדי...

מתי בפעם הראשונה גילית שאתה נמשך לגברים ומה עשית עם זה?

מה עזר לך להתמודד, לקום, ואיך זה קרה שנמשכת גם לאשה?

האם זה מתבטא בעוד נטיות חוץ ממשיכה מינית? כלומר האם זה קשור לאופי גברי/ נשי שבעצם מהווה חלק במשיכה?

האם זה משהו שמשתנה במהלך החיים? איך זה הגיוני?

בדיוק השבוע שמעתי על זוג עם ילדים שהאישה יצאה כלסבית ועזבה את בעלה והוא ממש בכה על זה.. אפילו אמר שמרגיש סוג של ניצול כדי שהיא תביא איתו ילדים ממש עצוב

אז לא הבנתי איך היא התחתנה איתו? היא לא אהבה אותו? זה מוזר לי שזה מתגלה באמצע החיים לכן ברור לי שזה משהו מורכב יותר מאשר נטייה מולדת שסוג של נקבעת לך... 

האם לדעתך זה עובר בגנים? 

רוצה לענות פשוט אני..

על שתי השאלות הראשונות, עניתי בעבר בשרשור הזה:

למה ואיך אני נמשך לנשים? - נשואים טריים.

כשאני קורא אותו עכשיו, אני לא מבין איך היה לי האומץ לכתוב דברים כל כך אישיים, אבל אם בזמנו היה לי האומץ אז כנראה שזה בסדר .

בגדול, גיליתי כי פשוט... הרגשתי משיכה לחברים שלי. מה עשיתי עם זה? בעיקר הייתי עצוב, בודד, מפוחד, מיואש, ובהמשך הגיעה גם שנאה עצמית.

כן, זה מתבטא בכל התחומים, ממש לא רק משיכה מינית.

האם זה משהו שמשתנה במהלך החיים?

יכול להיות. בני אדם הם יצור מורכב, לא כמו תוכנת מחשב שיודעת לבצע רק את הקוד שכתבו לה. אירועים מסוימים יכולים להשפיע לכיוון זה או אחר, אולם בוודאי שבדרך כלל הנטיות מתעצבות סביב תחילת גיל ההתבגרות ולאחר מכן קשה מאוד לשנותן, והקושי גדל ככל שעובר הזמן.

צר לי על אותו אדם. לצערי אני מכיר כמה וכמה סיפורים כאלה, וכמו שכתבתי אחד מה"גיבורים" של הסרט "חתונה הפוכה" הוא חבר טוב שלי, ואפילו התייעצתי אתו לפני שקיבלתי החלטה להתחתן עם אשה.

אני מקווה ש@בין הטיפות קוראת את זה, בשביל ההבנה שיש שני צדדים לכל חתונה, וצד אחד לא יכול להביא את עצמו למימוש (בין אם זה הרצון הדתי/חברתי/קהילתי להתחתן ובין אם רצון טבעי להיות הורה וכו') על חשבון החצי השני של הזוגיות הזאת.

האם זה "עובר בגנים" - בוודאי שלא. רוב ההומואים נולדו לסטרייטים, ומולידים סטרייטים. מה שכן, יכול להיות שיש איזה ערבוב מסוים של גנים מסוימים שבמצבים מסוימים יכול להעלות את הסיכוי. כרגע זה עוד לא ממש ברור. אבל כן ברור שאין "גן הומואי", כלומר איזה שהוא גן משותף לכל או אפילו לאחוז גבוה מההומואים.

וואי קראתי את הקישור...הרמוניה

ארוך אבל מרתק. השאיר רושם. איזה דברים עברת... וממש אהבתי את המשל של הפסיכולוגית הזאת... בנוסף שמעתי על מחקרים שרוב האנשים הם בי ברמה מסויימת אז זה מסתדר...

לא הרחבת באיזה עוד תחומים זה מתבטא?

ותודה רבה!

אתה ממליץ לראות את הסרט...?

אה הבנתי תודה!הרמוניה

זה מתבטא בכל תחום, כמו משיכה של סטרייטיםפשוט אני..

משיכה מינית, רגשית, רומנטית, אהבה, דאגה, בחינה...

הכל מכל כל.

התכוונתיהרמוניה

אם עצם המשיכה קשורה גם בזה שהרבה הומואים מרגישים עדינים יותר או שיש לסביות שמרגישות גבריות... אז אם המשיכה מתבססת גם על אופי...? 

אוווווווו, שאלת השאלות...פשוט אני..

אתחיל בסיפור קטן:

כשהייתי בשיעור א', התחלתי ללכת לקבוצה הדתית של איגי (ארגון נוער גאה). בהמשך גם צירפתי את החברים מהקבוצה לפייסבוק שלי, ורציתי ליצור קבוצה של כל החברים (כדי שאוכל לפרסם דברים ולהגדיר שרק הם יוכלו לראות).

חשבתי עם עצמי איך אקרא לקבוצה, שהרי "הומואים דתיים" זה לא שם רצוי לבייניש בארון... אחרי מחשבה קצרה החלטתי לקרוא לה "הרגישים". לא סתם הגעתי דווקא לשם הזה. אחרי שחייתי בחברת בנים רוב חיי, זאת הפעם הראשונה שהרגשתי שאני נמצא עם אנשים שניחנו באינטלנציה רגשית פנומנלית. שיש לי שפה משותפת איתם. שיש משהו בנשמות שלהם, שאי אפשר להסביר, שפשוט הופך אותם לאנשים רגישים שמבינים בדיוק מה אתה מרגיש גם בלי שתפתח את הפה, והם יכולים לנסח את זה (כמו גם את הרגשות שלהם) בצורה מעולה.

עם השנים, הבנתי שזה לא היה במקרה. אני מכיר סיפורים מכמה נשים שונות, שהתחתנו עם הומואים (חלקן לא ידעו זאת בחתונה), והן מספרות שהיה בבעל שלהן משהו מאוד רגיש ומבין, משהו שהן לא ראו אצל גברים אחרים. 

תראי מה למשל היא כותבת כאן על בעלה:

הי, אני נשואה לאחד כזה - נשואים טריים

"אין לו את הכשלים האוטיסטיים שמייחסים לגברים. הוא יכול לקרוא אותי ולדעת מה אני רוצה ומרגישה בלי שאני צריכה לדבר"

עם זאת, גם לי וגם לרבים מההומואים שאני מכיר, אין שום מאפיין חיצוני נשי. לא בדיבור, לא בתנועות, לא בהליכה ולא בחשיבה. לפעמים אהבתי את זה, ולפעמים זה דווקא עצבן אותי (כי זה גרם לרוב האנשים שסיפרתי להם להגיב לי "מה?! אבל אתה בכלל לא נראה כזה!").

אני מכיר גם הרבה גברים "נשיים" שהם סטרייטים לחלוטין, ואני בטוח שיש נשים שדווקא מאוד מתחברות לגברים שאוהבים לדבר על רגש ולא על כדורגל...

בקיצור - אני לא עונה בשם המדע או משהו כזה, אלא רק מתוך ההיכרות שלי.

אבל מתוך אותה היכרות, אני יכול להעיד שיש משהו שונה באופי ובתכונות של הומואים, גם אם לא תמיד ניתן לשים עליו את האצבע באיזו בדיקה מדעית.

הרמוניה

מעניין ממש!!

אז עולה שיש קשר בין הדברים, אבל האם היה להרגשה הזאת חלק במה שגרם למשיכה?

לפי הבנתי...פשוט אני..

אני חושב שאת צודקת. לא יודע לשים את האצבע, ובטח שלא לקבוע מסמרות. אבל לדעתי יש קשר בין הדברים, ובהחלט יתכן ואף הגיוני שדבר הוביל לדבר. בסופו של דבר משיכה נוצרת בגלל שלל תכונות באופי שלנו (בלי קשר לנטייה מינית, למשל יש אדם שירצה אשה "מסמר" ופטפטנית ויש אחד שירצה אשה יותר נחבאת אל הכלים, שקטה וכו'), ולכן זה מאוד הגיוני שהאופי ישפיע במקרים מסוימים גם על הנטייה המינית. 

למה בחלק מהמקרים זה קורה וחלק לא (הרי ברור שיש המוני סטרייטים רגישים)? אין לי מושג. גם אם יש קשר כלשהו, אין זה אומר שהקשר חד חד ערכי.

נכון...הרמוניה

וואו. בכנות, אני מחכה שנהיה בתקופה כבר שאחרי זה, אחרי כל הבלאגנים והבירורים של הנושא הזה. אין ספק שזה חתיכת דבר, אבל באלי כבר שהיחס לזה יהיה בריא ומאוזן.

אמן ואמןפשוט אני..

באמת מענייןנוגע, לא נוגע
אם נמשיך לפי הקו הזה, יתכן שבגלל שהחברה של האדם (כלומר ילדים ונערים במקרה הזה) מתייחסת לאנשים כאלה כלא גבריים, זה יוצר אצלם צורך בגבר שישלים את התחושה שחסרה להם.
כלומר יתכן שעצם ההבחנה של גבר כדפוס מסויים (גם אם מובן למה זה ככה) יצרה את הבעיה בהרבה מקרים, ובעצם אם היו מקבלים את האדם איך שהוא בצעירותו לא היו צריכים לקבל אותו איך שהוא בבגרותו..
לא חושבפשוט אני..
כאמור, אף אחד מעולם לא התייחס אלי כ-לא גברי. כל כך לא התייחסו אלי ככה, עד שלא האמינו לי כשסיפרתי...
דיברתי על מה שאתה דיברת. על רגישותנוגע, לא נוגע
לא על מאפיינים חיצוניים
על זה אני מדברפשוט אני..
זה לא גרם לאף אחד להתייחס אלי כאל לא גברי, ומעולם לא הרגשתי חוסר קבלה סביב זה.

אגב, לפי ההנחה שלך, כל ההומואים היו צריכים להימשך ל''אידיאל הגבריות'' כביכול, איזה ארנולד שוורצנגר כזה, אבל בפועל זה לא ככה...

אני לא מסכים עם הניתוח הזה.
אז לא הבנתי את הקישור שעשיתנוגע, לא נוגע
למה שרגישות תשפיע על הנטיה המינית?
למה שגבר רגיש ימשך לגבר רגיש כי יש להם שפה משותפת, הרי גם אישה היא כזאת?

אם הבנתי נכון גם @הרמוניה התכוונה למה שכתבתי.

לגבי ההמשך על שוורצנגר- לא, בגלל שיחד עם הצד הזה יש להם צד רגיש, אז הם יחפשו איזון.
לא בדיוק לזההרמוניה

בגלל הרגישות בעצמה...

מה שאתה אומר יכול להיות גם חלק מזה, אבל זה לא עד כדי כך פשוט וחלק

קשה לי להסביר..

התכוונתי שזה רק חלק כמובןנוגע, לא נוגע
אני לא יודע למה...פשוט אני..
רק כתבתי שלדעתי הגיוני שזה עובד כך.

כמו שיש סיבה לכך שגברים מסוימים יעדיפו אשה שקטה וביישנית ואחרים יעדיפו אחת שהיא מסמר הערב, אבל לא תמיד הסיבה ברורה, ולפעמים שני אנשים עם אופי מאוד מאוד דומה יעדיפו נשים לא דומות.

העולם הזה מאוד סבוך...

אני רק אומר שלדעתי זה משהו פנימי, שלא קשור לתגובות של הסביבה החיצונית.
מאוד מאוד סבוך..נוגע, לא נוגע
אוקיי, פשוט גם את ההגיון הבסיסי אני לא מבין.
באותה מידה גבר לא רגיש יכול להימשך לגבר לא רגיש כי יש להם אותו ראש ואין להם כח לשיח אישי נשי. ולפי ההיכרות שלך זה לא שכיח.
יואוו תקשיב...שושיאדית

זו הפעם הראשונה שקראתי את הסיפור שלך.

ו... אתה פשוט מושא הערצה!

אין לי מילים פשוט, אתה ממש ראוי להערכה ולהיות מודל לחיקוי.

כתבת את זה כ"כ בטעם, בחכמה ומזויות מבט מאד נכונות.

אשריך שזכית להיות אתה!

תודה רבה לך, ממש מרגש!פשוט אני..

ובכל זאת, אני מעדיף שאף אחד לא יחקה אותי, ומקווה שלאנשים יהיו חיים קלים ומלאים באהבה עצמית...

שמי שצריך את זה-שושיאדית
ינהג כמוך.

לזה התכוונתי
יש לי שאלה קשה. בבקשה .אניוהוא
איך אני גורם לבחור שאני יודע שהוא עם משיכה תוך מגדרית לקרוא את השירשור הזה בלי שהוא מבין שאני יודע שהוא כזה?
נתחיל בזה שלא תזלזל בו, ואל תקרא לזה ''משיכה תוך מגדרית''פשוט אני..
למעשה, לצערי, אין לי רעיון... אולי באופן כללי תספר לו על הפורום בתקווה שהוא ימצא את השרשור?
א. לא מזלזל בו. זה השם המקצועי במקום להשתמש בביטויים רחובייםאניוהוא
ב. זה רעיון מעניין, אבל בעייתי מסיבות אחרות...
זה ממש לא שם מקצועי, אלא שם שהמציא הרב ארלה הראלפשוט אני..

הייתי בהרצאה של פסיכולוג קליני, הוא אמר שזה השם המקצועי.אניוהוא
נו באמתפשוט אני..

השם הזה הומצא על ידי הרב ארלה הראל, לפני מספר שנים. לא מקצועי ולא בטיח. לא תמצא בו שימוש באף מאמר מקצועי, עבודת דוקטורט, התייחסות רפואית או משפטית או כל מקום אחר שאינו דתי.

למה זה מזלזל?צהרים
משיכה הפוכה זה גם מזלזל?
הוא לא התכוון שזה מזלזלרדיאק2עצשן
להבנתי. הכוונה היא שני דברים: א. אל תזלזל. ב. אל תקרא לזה משיכה תוך מגדרית.
לא בטענה שזה מזלזל
הבנת לא נכון 😉פשוט אני..
כןפשוט אני..
כי יש לזה שם. הנטייה נקראת הומוסקסואליות, מי שזו נטייתו הוא הומוסקסואל או בקיצור הומו.

בשפת הדיבור יש גם כמה סלנגים, כמו גיי (עליז באנגלית).

כל הניסיונות להחליף את המילה הזאת כאילו זו מילה גסה, כאילו מדובר בקללה נוראה וכו' - גורמים למושא הדיבור להבין שהוא בעצמו קללה, לא ראוי וגס, וזה עוד לפני שהוא בכלל עשה משהו.

דברים שכתבתי לא מזמן:

כשהייתי נער, כל כך נעלבתי מהשימוש ב"נטיות הפוכות" (המצאה של עצת נפש אם אינני טועה), ובהמשך הגיעה גם ההמצאה של הרב הראל - מת"מניקים (משיכה תוך מגדרית).

כאילו מה שאני, זה גס.

עוד לפני שעשיתי משהו, אני אסור.

עצם היותי כמו ש-ה' בראני, זה משהו שצריך לנצזר.

כמה כוח יש למילים.

הרי המילה "הומו" לא טומנת בתוכה אג'נדה כלשהי, זו מילה נייטרלית לחלוטין. כל אדם שלמד קצת כימיה, פיזיקה, מתמטיקה או סוציולוגיה מכיר את המילה הזה, שמשמעותה "זהה". כיתה הומוגנית היא כיתה עם תלמידים באותה הרמה, אדם הומוסקסואל הוא אדם שנמשך לאותו המין. ככה פשוט.

לא סתם יש כאלה שמפחדים להגיד "סרטן", ובמקום זה אומרים "המחלה" (במיוחד בציבור הדתי והחרדי). "היא קיבלה את המחלה".

לא סתם כשג'יי קיי. רולינג רצתה להמחיש לנו עד כמה וולדמורט הוא מפחיד, היא הראתה לנו שאנשים אפילו מפחדים לקרוא לו בשמו. ואז בספר החמישי הרמיוני קוראת לו בפעם הראשונה בשמו, ומציינת שהפחד מהשם רק מגביר את הפחד מהדבר עצמו. וואו, כמה שהיא צדקה.
בשונה מסרטן על המילה הומו גדלנו כקללהרדיאק2עצשן
וזה מה שהופך אותה ליותר רעה מהמילים המכובסות.

אתה יכול לטעון, וזה מקובל בעיני שתטען, שהומואים לא אוהבים את המילים המכובסות אלא את ההגדרה המדעית.
כי בתור צופה אני לא יודע מה עדיף, למרות ההסבר שלך.
החלפת המילה רק מנציחה את העובדה שזו קללהפשוט אני..
אבל כשאומרים הומו מתכוונים לאדם שמממש את זה ולא כמה שזההרמוניה

אז הגיוני שזה דבר שלילי

מה רע בלהשתמש במונחים מקצועיים שאומרים את אותו דבר?

לא נכוןפשוט אני..
המילה הומו לא מתארת אדם שמקיים יחסי מין עם גברים, אלא אדם שנמשך לגברים.

יש גם סטרייטים רבים שמקיימים יחסים עם גברים, בעיקר בפנימיות ובכלא, והם לא נחשבים הומואים.

המונחים ''נטיות הפוכות'' (שכולל בתוכו ביקורת) ו''מתמניקים'' אינם מקצועיים כלל וכלל, אלא הומצאו על ידי אנשים בודדים ומעולם לא נכנסו ללקסיקון מקצועי כלשהו.
זה מה שאני מכירה...הרמוניה

גם אם בפועל המשמעות היא כזאת יש הבדל בין איך שמשתמשים ומפרשים את זה... אז לפחות תדע שהכוונה היא לא לזלזל גם אם אומרים ככה🙃

זה לא טיעון מספיק משכנערדיאק2עצשן
א. המילה כבר הונצחה.
ב. אפילו אם לא היתה מונצחת לא אכפת לי להנציח אותה.
לא מספיק חשוב לי ולכל האנשים למנוע את השימוש המקולקל במילה. מה אתה מנסה ללמד אותנו, עברית אקדמית?
אני לא רואה את החשיבות החברתית. ולא הצלחתי לקרוא שכתבת כזו (חוץ מהדיון הנפרד על וולדמורט).
גם מפגר ואוטיסט משמשות כקללהחופשיה לנפשי
ועדיין אני לא רואה שום סיבה ועניין להפסיק להשתמש בהן בהקשר המתאים.
זה רק להכנע לשימוש הלא מתאים.
תשתמשי, אבל אל תעירי לאחריםרדיאק2עצשן
אם הם בחרו להגיד "לא מאה" במקום מפגר.
או שתעירי להם בקטע אקדמי, אבל לא בקטע מאשים שהם יוצרים תופעה של פחד ממפגרים.
אני לא מעירה לאף אחד(חוץ מכאלה שמשתמשים בזה כקללה)חופשיה לנפשי
ולא מאה לא פחות פוגעני ממפגר אם אתה דווקא מתעקש על זה
דיברתי אל אלה שמעיריםרדיאק2עצשן
שזה יצא לך בהקשר שאת כאילו מסבירה אותם.

אכן, לא מאה זו דוגמה גרועה. אני לא שופע במיוחד...
ועד שאתה מביא הוחכה מרולינג, תלמד מהגמרא בפסחיםרדיאק2עצשן
על שימוש בלשון נקיה. למה, חזיר זה דבר רע?
אבל שוב, אם תטען דברים בשם ההומואים, אני כנראה אקבל את דבריך.
אכן לא ראיתי דתיים שמוצאים לחזיר שם חדשפשוט אני..
מלבד הקיצוניים שבחרדים, כולל חלק מעיתוניהם, שאומרים ''להקות של דבר אחר בר מסתובבות בחיפה''
אני מיושן אבל מאמין בדרכירדיאק2עצשן
פוסק לפי גמרא. לא רולינג.
ואם אני דומה לחרדים אז יחי!
והעיתון שאתה מדבר עליו, לשיטתך, אנשים שם מפחדים מדבר אחר? לא.

גילוי נאות: זה לא מוזר בעיני. אולי אני חושב ככה בזכות (בגלל) הגמרא, אבל אני לגמרי מאמין בזה. אני לא מנסה להיות מוזר, וגם לא כל דבר מוזר שכתוב בגמרא אני עושה. אבל בעיני להגיד "דבר אחר" זה לא מוזר.
קודם כל גם שחפת זו קללהultracrepidam

כמו שראינו בפרשת השבוע

וגם כמו שצויין כאן יפה גם מפגר ואוטיסט משמשות כקללה - צעירים מעל עשרים

ובאמת לא יפה לקלל ולגדף, בין השאר כדי לא לפגוע באנשים שהם באמת דומים למה שמתואר בגידוף.

אני באופן אישי לא גדלתי על הקללות האלה. אתה אולי כן, אני לא. בעיני זאת מילה לא ראויה בגלל ההקשר שלה. רוב המילים שאנחנו לא אומרים שייכות להקשר מאד מסוים, ומשיכה שייכת לאותו הקשר. זה לא משהו שאנחנו מתביישים בקיומו, זה משהו שאנחנו מצניעים את קיומו. אתה לובש חולצה ומכסה ו"מצנזר" את הגוף שברא הקב"ה.

בדיוק כמו שכשהאוכל שברא הקב"ה עובר דרך מערכת העיכול שברא הקב"ה, אנחנו מתפטרים ממנו בחדרי חדרים ולא על הספה בסלון.

נכון, יש מילים שנשמעות יותר שייכות להקשר הזה ויש מילים שפחות, ולפי זה הסלידה של אנשים מלהשתמש בהן. אבל עצם הסלידה מביטוי היא דבר הגיוני, שמירה על לשון נקיה זה מושג של חז"ל (וגם את זה ציינו כאן).

להרבה דברים יש הסבר פשוט והוא לא נובע מאג'נדה, ריחוק, תיעוב או שנאה.

יפה. יישר כחנוגע, לא נוגע
אני מניח שבדיוק בגלל זה הרב אהרלה הראל חידש את "משיכה תוך מגדרית". ביטוי שאין בו שום רמז לפגיעה (בניגוד אולי לנטיות הפוכות) אבל בלי הקונוטציה השלילית שיש להקשר של המילה המקורית.
קצת הוצאתם את מה שכתבתי מהקשרוחופשיה לנפשי
אני אומרת בדיוק ההפך-להשתמש במילים בהקשר הנכון בדיוק בגלל שזו לא קללה
אני התייחסתי למה שאולטרה עצמו כתבנוגע, לא נוגע
או לחלופין לבחור לא להשתמש בהםultracrepidam

אבל לא להתייחס לשאלה אם זה קללה

אני לא חייב להשתמש בכל המילים שקיימות

אתה בעצמך כתבת שהומוסקסואל זה מי שנמשך לבני מינואניוהוא
אז למה לא לקרוא לזה בעברית משיכה תוך מגדרית?
למה הרב הראל חש צורך לתרגם לעברית את המושג הזה?פשוט אני..

לא מהסיבות שאליעזר בן יהודה חידש את המילה "תאריך", תהיה בטוח.

אלא אך ורק מתוך תפיסה ש"הומו" זו קללה, מושג מביש, משהו שצריך להסתיר ולפחד ממנו.

הביטוי כולו לא נשמע טוב באוזן לאנשים יר'ש.אניוהואאחרונה
גם הומו הפך לקללה
גם סקסואל - זו מילה שלא משתמשים בה אנשים יראי שמים.
אני הייתי מראה את השרשור בפורום רחב יותרsomeone
מאחד על אחד, וכמובן, לא לעשות את זה בצורה מחשידה, אלא סתם בתור שיתוף של משהו מעניין שנתקלת בו...
אולי לשלוח בקבוצת ווצאפ משותפתמישהו איתי
מתנצלekselion

על "השאלות" הראשונות שלי.. לא חשבתי שזה יהיה שירשור כזה רציני

אלא סתם שירשור כיף כזה...

יצא לי לקרוא כאן כמה הודעות שלך 

ריגשת ממש -אתה בן אדם מאוד מיוחד

אני מקווה שהצלחת גם לחזק ולתת תקווה לכמה אנשים כאן שעוברים אולי חוויות דומות

אשריך איש יקר

חחח הכל בסדר, תודה רבה לך!פשוט אני..

גם הומור זה דבר חשוב, במידה הנכונה

מה אתה עובד?בין הטיפות

שימי לב לכוכבית הראשונה בהודעה הפותחת...פשוט אני..
זאת שאלה שתחשוף את הזהות האמיתית שלך?בין הטיפות

אם ככה אתה כנראה עובד בתפקיד מאד ספציפי...

בכל אופן, אני בשאלה התכוונתי למקצוע בכללי

רואה חשבון, רופא, נגר, מובטל

לא צריכה רופא בבי"ח X מחלקה Y עם חלוק Z

(אפשר, אבל לא יקרה....)

זה לא יחשוף, אבל עדיין אני מעדיף לא לספר...פשוט אני..
אני יכול רק להגיד שאני לא גנן ולא טייס
פורום תורני דתי לאומירוצה להשתחרר

מכירים את פורום אוצר החכמה? לתורה? ועוד כמה קצת פחות מוצלחים?

יש הרבה פורומים תורניים חרדיים. הראשונים שהזכרתי מוצלחים מאוד בהרבה מובנים, פעילים, ואפשר למצוא בהם דברים מעניינים גם לאחר זמן.

האם יקום פורום תורני דתי לאומי? שיהיה ברמה, פעיל, לגופו של עניין (בדרך כלל כמובן), ומעניין?

תגיד אוצר החוכמההפי

תגיד לי אלפי ספרים תורניים ב"ה שעזרו לי שנים

באיזה הקשר זה פורום? 

תחפשי בגוגל 'פורום אוצר החכמה'רוצה להשתחרר

ותגלי מקום מעניין מאוד. זה לא 'אוצר החכמה' עצמו - ספריית הספרים הענקית, אם כי יש ביניהם קשר כמובן.

זה פורום תורני, רובו חרדי אך לא כולו. חלק מהכותבים מוכרים (הרב איתם הנקין ז"ל, יבל"א הרב יוסף בדיחי, הרב יואל קטן, ועוד מן הסתם), אם כי כולם משתמשים בשמות אנונימיים כמו כאן.

זה קצת מצחיק אבלנקדימון

מי ששם בפורומים אלה מי שנחלשו רוחנית והתדרדרו לפורומים. אצלנו, החזקים לא משוטטים בדברים כאלה באינטרנט וממילא לא תראה מקבילה.

זו פרשנות בלבד.

לא חושב שזה נכוןרוצה להשתחרר

כלומר, מן הסתם יש שם רבים כאלה, אבל ודאי לא כולם. יש שם אנשים גדולים, ידענים ומעניינים, יראי שמיים בהחלט.

חלקם גם רבנים מוכרים, כפי שכתבתי להפי.

בסוף השימוש בכלים כאלה מועיל לפיתוח של שיח תורני, לפתרון שאלות, ועוד.

אה, ואני מכיר חברה חזקים מאוד אצלנו שמכירים את הפורומים האלה. כל מי שמחפש באינטרנט מדי פעם תשובות לשאלות תורניות עיוניות (לא הלכתיות פשוטות), כמעט בטוח נפגש בזה. דווקא חברה ברמה גבוהה לדעתי. אז אמנם הצדיקים הנ"ל אינם משוטטים יומם ולילה באינטרנט, אבל יוצא לפעמים להיכנס.

בינינו, קשה ברשת להישאר בדיונים מעמיקים כל הזמןמתוך סקרנות
להבנתי, סוד ההצלחה של הפורומים שהזכרת הוא שרוב גולשיו עם חסימה חזקה מאוד לרשת, ככה שאין לה באמת "רשת" שמושכת אותם לכל מיני מקומות ומפריעה לריכוז...
יש סיפור מעניין עם אוצר החכמה והפורום שלהםמשה

לעצם העניין. כנראה בעולם הדתי לאומי יש לא מעט פעילות כאן (פחות משהייתי רוצה) ולא מעט גדולי תורה צעירים כותבים דווקא בפייסבוק.

יש קבוצת פייסבוק/ווטסאפ של רבנים לדעתיארץ השוקולדאחרונה
אבל לא יודע אם היא סגורה, רק שמעתי עליה מרב שאני מכיר
טרמפיסטים - היום זה היה השיא 🤢זיויק
תת-קל-חו!!!!!!
ממש מושך אותי כל הנושא הזה של בניה ויצירהרק נשמה

עכשיו יש לי אפס ניסיון אבל אני ממש רוצה לדעת לעבוד עם חומרים לעשות חריטות בעץ לבנות רהיטים וכאלה לא בקטע של מקצוע סתם כתחביב אבל אין לי מושג איך מתחילים וגם איך משלבים הכל עם לימודי תואר

יש למישהו רעיונות לקורסים או סדנאות או ליודעת מה?

פשוט להתחיל, בכל דרך, להשקיעזיויק
מהאינטרנט בשלב א', ואחר כך תתקדמי לדברים ממשיים יותר
יש ביוטיוב כמויות של חומר בחינםמשהאחרונה

משם אפשר להתחיל. אחר כך להתקדם...

דייטיםאבוד
בנות תעזרו לי, אני לא מבין אני לוחם משוחרר נראה באמת טוב, אבל בנות פוסלות אותי סתם, מה קטע?
הפורום הלא נכוןארץ השוקולד

יש פורום לנו שנועד לזה.

לגופו של עניין, יש מגוון סיבות להחליט שכן או לפסול, לא הייתי מניח שהמראה היה הסיבה.

מוזמן לשאול בפורום לקראת נישואין וזוגיותפשוט אני..אחרונה
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך א' בטבת תשפ"ו 22:03

ו...

בנות הן לא בנים, תחליף דיסקט 🤭

פלאפון חדש. באיזה מחיר כדאי? מה היתרון של דגם יקר?מתיעצת28

אממ... מניחה שזאת שאלה קצת מצחיקה וילדותית כי זה כמו לשאול למה יש רכב שעולה 50K ולמה פרארי עולה 300K..

ובכל זאת.. אני רוצה לקנות סמארטפון חדש אחרי 5 שנים..  מה היתרונות לקנות ב2000 ולא ב1000/1500 ש"ח? ואולי בכלל כדאי חד"פ להוציא 3000 ש"ח?

השאלה מה חשוב לךפשוט אני..

לדעתי, לאדם הממוצע טלפון ב-1,000 ש"ח (מהדור האחרון של שיאומי למשל) יכול לספק את כל הצרכים +++. 

אבל אם למשל חשוב לך מצלמה מעולה, כזאת שתאפשר לך לפתח את התמונות שצילמת בלי שיראו שזה צולם בטלפון (כלומר בלי פיקסולים, מריחות וטשטושים), אז המחיר כבר קופץ פי כמה...

נתונים נוספים שאם הם חשובים לך, יכולים להשפיע על המחיר: עמידות למים ואבק, בהירות מסך (לנוחות צפייה באור שמש), עמידות לנפילות, זיכרון RAM (ככל שגבוה יותר - הטלפון יוכל לשרוד יותר משימות גם בלי להאט ולהיתקע), קליטה של דור 5 (מאז שיש לי דור 5 - אני כבר לא מחפש WIFI באף מקום, כי האינטרנט שלי במכשיר יותר מהיר מרוב הרשתות הביתיות), אפשרות לסים וירטואלי (בשביל להתחבר לחברות סלולר בלחיצת כפתור בלי צורך בסים פיזי, כולל למשל אם רוצים חבילת גלישה בחו"ל כמעט בחינם), טעינה מהירה, סוללה חזקה...

מכשיר שמצטיין בכל מה שכתבתי עכשיו, כנראה יעלה לפחות 3,000 ש"ח. אבל מי שלא חייב את כל התכונות האלה, בהחלט יכול לקנות מכשיר פשוט יותר.

נקודה למחשבה: מכשיר פשוט של היום שעולה רק 1,000 ש"ח, הרבה יותר משוכלל ומתקדם ממכשיר דגל שעלה לפני 5 שנים 3,000 ש"ח.

מצטרף לנאמרנפשי תערוג

הכל תלוי מה תרצי לעשות עם זה

לאחרונה קולגה רכשה את הדגם האחרון של אייפון הכי טוב.

עלה 7000+

שאלתי אותה מה הצורך, היא הסבירה שהיא מצלמת הרבה סרטונים לפרסום העסק שלה והיא חייבת שזה יהיה הכי טוב שיש

לעומת זאת.

אצלי התכונה הכי חשובה במכשיר סלולרי זה אינפרא אדום. לצורך שליטה במזגנים במקום עבודתי. לכן חיפשתי דווקא את התכונה הזאת. 

את חייבת להגדיר לעצמך מה אופי השימוש שלך בוזיויק

כי זה יכול להיות כלי זניח שאת לא נוגעת בו כמעט וזה יכול להיות מרכז היום שלך ללימודים / עבודה וכאלה.

אם למשל את מצלמת ועורכת סרטונים זה גם שיקול ובגלל זה כדאי לחשוב עם עצמך מה הפונקציות שחשובות לך ומה התקציב.

כמו שכתבו כולםפצל"פ

זה תלוי למה את משתמשת...

וגם לכל חברה ודגם יש יתרונות וחסרונות

אני מציע לך אם את באמת פחות מבינה ומכירה את העולם הזה של מפרטים של פלאפונים וההבדלים ביניהם

אז פשוט תכתבי מה השימושים שאת עושה בפלאפון וכמה מהם במקביל

אם בא לך אז יכולה גם לומר איזה מכשיר יש לך עכשיו ומה את מרוצה ולא מרוצה ממנו ככה יהיה מקום להשוואה וידעו לתת לך יותר מדויק

אם יש לך גם חברה של פלאפונים שאת רוצה רק מהם אז תכתבי

מה הצורך?משה

מכשירי ביניים (1500+) מספיקים לדעתי לרוב השימושים. אני עצמי מסתפק במכשיר ביניים שקניתי בפסח של 2021 ועבר מאז קצת שדרוגי תוכנה קצת יותר מורכבם (כן, בניתי לו רום !). הוא אחלה ומשרת אותי יפה לבינתיים.

קנית בסוף גלאקסי כלשהו אבל אל תשאלומתיעצת28

נמחקה לי כל היסטורית הצטאים בווצאפ במכשיר *הישן* .. ואחרי דו שיח ארוך עם הצאט GPT/גמיני נראה שאין לי שום גיבוי... מצד שני אם להיות רציונלית מה כבר איבדתי? הודעה ממשהי מהעבודה שמארה לי כמה אני מיוחדת.. נראלי נחיה.. 

תתחדשי🤗 ומעכשיו את מקפידה לגבות את הדברים בסלולריפ.א.

שלך באופן שוטף 

תתחדשי! נשמע לא קריטי בכללזיויק
"הודעה ממשהי מהעבודה שמארה לי כמה אני מיוחדת.. "יוני.ו.אחרונה
נשמע די מבאס לאבד חחח
כתיבה ברשתות חברתיות: מה אתם אומרים עלחסדי הים

הכלל לא לכתוב למישהו ברשתות החברתיות אלא אם כן הייתי אומר לו את זה בפנים או שדווקא המרחב נותן לבן-אדם אפשרות להביע את דעתו באמת מה שהוא לא יכל לעשות בפנים של הבן-אדם?

איזה צד עדיף.

תמיד עדיף לבחור באופציה הראשונה.בנות מרכלות עלי

זה מונע מהמצב להדרדר למקומות לא נעימים.

הבעיה שזה מונע יצירתיות וכנות.חסדי הים

יש צד טוב שאפשר להתבטא ככה, כשאתה ממש לא מול השני.

השיקול שלך מאוד רציני, וזה יכול למנוע הרבה דברים לא נעימים.

קשה להכריע.

ברור לי, צריך להיזהר מאוד במה שכותבים, אבל אולי לא יותר מדי.

כלל נחמדזיויק
נראה לי רחוק מאד ממה שהולך שם
דווקא פנים מול פניםהפיאחרונה
יותר קל לי
חברים - אלו שצופים מדי פעם בסרטים\סדרותשפיכת לב

כמה הייתם מוכנים לשלם עבור שעת וידאו, עבור מעבר על כל התוכן וסינון המקומות שבהם יש בעיה של צניעות (נניח שניתן לבחור מידה - עירום, בגדי ים, או גם מקרים גבוליים יותר כמו שמלות לא צנועות וכד') חותך ומסדר את הקובץ הסופי לצפייה?  אני מדבר פר שעה (נניח לסרט שאורכו שעה וחצי: אני מוכן לשלם 2 שח).

לא הבנתי מה השאלהבנות בזות לי

אתה שואל כמה היינו מוכנים לשלם בכדי שיצנזרו לנו סרטים? אם גוי היה עושה את זה.. הייתי משלם הרבה.

בטח לא 2 שקל..

בעיתונות הכתובה פתרו את הבעיה בצורה יותר חכמהפ.א.

במקום לצנזר ולשפר את בעיות הצניעות בעיתונות החילונית, יש עיתונות המותאמת לציבור הדתי.  

נראה לי מוזר לצרוך תוכן ומדיה עם בעיות צניעות גם אם יש מי שיחתוך וידביק וינקה את מה שמפריע. 

אם זה חותך לגמרי את החלקים הבעייתיים..בנות בזות לי

ולא רק מצנזר בקטע של להסתיר, אז אולי יש בעיה אחרת של עצם הסרט והתוכן שלו. זה כבר דבר אחר..

לא הבנתי כלוםכְּקֶדֶם
ומרגיש לי לא מתאים בכלל 
אם הייתי צופה, הייתי משלם אלף שקל לכלחסדי הים
דקה, אבל הכסף זה גם סיבה לא לצפות.

יש גם בעיה של אלו שצופים כדי לסנן, אבל אולי אתה מתכוון אם איזה אלגוריתם.

הבהרה חשובהשפיכת לב

מדובר כמובן על סרטים או סדרות שבגדול הן 'נקיות', אבל לפעמים יש פתאום כמה שניות של בעיה.

הסינון מתבצע ע"י AI ולא ע"י שום אדם יהודי וכד'.
השאלה הייתה האם מבחינתכם הייתם משקיעים סך מסוים שעבור כל סרט או פרק שאתם צופים - תוכלו לשים אותו בתוכנה שתעבור על כולו ותחתוך את המקומות הבעיתיים.

אם זה נקיהרמוניה

גם מבחינה רעיונית אז כן

אבל הרבה פעמים סרטים אפילו בלי קשר לחוסר צניעות לא תואמים את הלך הרוח של יהודי.

נ.ב

המטרה של סרטים היא לא לשרוף את הזמן או להוות ריגוש אלא ללמד דרך חוויה

כי זה גם ככה מחנך מהדלת האחורית... אז צריך לראות שזה עונה גם על זה 

וזה מסובך, לכן הפיתרון הוא כמו שכתב @פ.א. 

הייתי קוראת לזה נקודות למחשבה/ מסר, אבל לימוד?נפש חיה.
חינוך בעיניי הוא לא דרך סרטים ודומיהם
למה?הרמוניה

סרט זו חוויה חזקה ולכן זה כלי שאפשר לרתום אותו לקדושה את לא חושבת?

אנשים הולכים לסרטים, להצגות, כדי להתענג, להתנתקפ.א.

לשעתיים מטרדות היום יום, מלחצים ודאגות.

הולכים לקולנוע או צופים בבית בסרט, יוצאים להצגה,  כדי להכנס לזמן קצר לעולם אחר.  ההפוגה הזו מעניקה למוח "מנוחה" מרעשי הרקע של המציאות.

לפעמים אנחנו נהנים אפילו מסרטים שגורמים לנו לפחד או לבכות. זה קורה כי המוח שלנו יודע שזה "רק סרט" 🙃

מי מחפש לקבל שעת חינוך בצפייה בסרט?

לשם כך יש שיעורים ולימודים.

אני חשבתי על סיבה אחרתנפש חיה.

סרט הרבה מחצין דברים ומציג אותם בדו מימד ולפעמים תלת מימד חזותי

יש נושאים יפים וחשובים שמעבירים אותם בסרט,

עדיין הדיבור ןהעומק שבשיח או לימוד אמיתי מתוך ספר, נותן מימד אחר שא"א להעביר בצורה שטחית וצבעונית

נראלי שמסר או תוכן אמיתי או רעיון זה דבר שצריך עיבוד או שיח עמוק, לא דרך רדודה

שתעביר אותו

או תתיימר לחנך איתו  

..הרמוניה

בסרט יש יתרון שאין בלימוד מספר וכן להיפך.

זה כמו סיפור רק בצורה משודרגת וחיה יותר. בעיניי אין רע בלשלב... כל עוד הסרט חיובי.

ולאו דווקא בתור שעת לימוד, גם בשביל העשרה.

..הרמוניה

בין אם תרצה ובין אם לא הסרט מעביר מסרים, ובצורה הכי חזקה שיש... שאגב המטרה שאתה מתאר לענ"ד לא אידאלית בכלל. זה לברוח מהמציאות. אבל אם כבר, אז לפחות שיהיה משהו יחסית מועיל ולא מזיק. (מסייגת שאין בעיה בעיניי שיציאה לסרט תהיה שעת בילוי מדי פעם, אבל שוב שזה יהיה סרט חיובי)

מנסה להבין אותך - למה את מתכוונת לברוח מהמציאות?פ.א.

בניגוד למדיום ויזואלי שבו הכל מוגש לנו "מוכן", הקריאה דורשת מאיתנו להיות שותפים ליצירה. כששוקעים בספר טוב ומעניין, אנחנו בונים בדמיון שלנו את הדמויות, את תיאור המקומות, המוח שלנו הוא זה שמפיק את הסרט מהמילים הכתובות. וממש נכנסים למציאות המתרחשת בספר, ומתנתקים זמנית מהמציאות סביבי בזמן שאני שקוע בספר.  

וכשעוצרים באמצע קריאת ספר וחוזרים אליו כעבור יום/יומיים, שוב צריך להכנס למציאות המדומיינת של העלילה. 

התכוונתי לגבי המטרה של הצפיה.הרמוניה

סרט יכול למלא בהשראה, להעשיר וללמד כמו ספר, אבל אם המטרה היא להסיח את הדעת מהמציאות אז משהו במציאות לא תקין. אלו שתי מטרות שונות. לא קוראים או צופים רק בשביל להפעיל את הרגש ולכבות את השכל... מסכים?

המטרה היא הנאה נטו, בילוי חברתי נעיםפ.א.
הולכים לסרט, להצגה בתיאטרון , להופעה של אומן מוכשר, כדי להינות. כדי לגוון את השגרה של עבודה, בית, נסיעות. אנחנו מחפשים רגש. בין אם זה לצחוק מכל הלב, להתרגש עד דמעות, או פשוט להתפעל מיצירה טובה.

וככה גם מספר טוב.

נראה לי מרחיק לכת להגדיר יציאה לסרט שנהנים ממנו, ובעקבות כך התנתקות לשעה/שעתיים, כבריחה מן המציאות. 

אין בעיה עם בילוי מדי פעםהרמוניה

כי המטרה מוגדרת, כמו שמכניסים מנוחה בלו"ז אבל זה לא מה שהיה נשמע שאמרת. חוץ מזה גם בילויים צריכים להיות כשרים, ותאמין לי שאין בזה אמצע בד"כ... או שזה חיובי וממלא, או שזה מוריד.

חזרתי לקרוא עכשיו את התגובה מאתמולפ.א.

אכן אפשר היה להבין ממני משהו אחר ממה שהתכוונתי

אז אני בא להדגיש שאני מדבר על יציאה לבילוי מידי פעם כדי להינות מהפנאי ולא כדי לברוח ממציאות חיים, מצרות ובעיות. 

אוקייהרמוניהאחרונה
לא ברור לי איך זה יעבודברגוע
אתה תוריד את הסרט בצורה לא חוקית ואז תצנזר אותו בעזרת התוכנה שלך? אתה הרי לא יכול לצנזר את הסרטים/סדרות כשהם באתר המקורי שלהם (רימון אולי כן יכולים).
המקום שלכם בעולםזיויק

הוא קיים בכלל? הוא ברור לכם?

יהיה ברור אי פעם?

איך אחרים רואים את המקום שלכם?

זה למעשה תפקיד? שליחות? כישרון?

רק מי שהבין את השאלה שיענה. תודה 🙂

אולי הבנתי, אז-הרמוניה

אין לי "מקום" בעולם... אני כאן כל רגע שה' מחליט שאהיה כאן, כל רגע מחדש. 

שליחה, כל מה שיש לי זה מה', ממה שהוא נותן לי משתדלת לתת.

אחרים רואים את מה שאני באמת מכוונת. כשאני מצליחה באמת לכוון ולהיות בתודעה של מה שכתבתי לפני- אנשים רואים את זה, זה ממש כאילו "שם ה' נקרא עליך ויראו ממך". יראת כבוד כזו.

אבל לא תמיד אני ככה, וכשאני פועלת ממניעים אגואיסטים זה ניכר.

זה לא יוצר פיזור? לא עדיף מיקוד? יש דבר כזה בכלל?זיויק
תלוי אולי בסוג האנשים? איך הקב"ה עובד עם היצורים שברא?
לא, כיהרמוניה

אין לנו תפקיד אחד בעולם חוץ מלעשות את רצון ה' ולהתקרב אליו.

וזה כן בא ביחד עם מודעות עצמית, לראות מה הכלים שה' שם לך.

אם זה יכולת לשמח אנשים, אם זה לימוד שאתה צריך להפיץ... מבינים את זה לפי מה שקורה איתך, אתה יודע במה אתה טוב, ועדיין כל פעם ה' שם אותך בסיטואציה אחרת, כל רגע בפני עצמו. 

יכול להיות שאתה אדם תוסס ואתה יודע איך להשתמש בזה לטוב אבל עכשיו ה' רוצה אותך בפקק ולראות איך אתה מגיב ואם תתעצבן. זה מלא דברים. המגמה היא אחת.

בלבלתזיויק
כי אישרת שבאופן כללי יש מיקוד בתכונה, גם אם יש יוצא מן הכלל.
התכונה היא לא המיקוד בעינייהרמוניה

היא הדרך, לא המטרה. 

מי שמתקבע על התכונה שבעיניו היא התפקיד שלו עלול לחטוא לעיקר.

הטלת כאן פצצהזיויק

כי תמיד חשבתי שכישרון ויעוד קשורים זה לזה.

תוכלי לבאר את כוונתך?

אין לי כוחהרמוניה
בעיהזיויק
😆
היעוד שליoo

ברור לי מאד

לעשות טוב לעצמי ולאחרים

ללמוד ולהשתפר מיום ליום

אני לא מוטרדת ממה אנשים אחרים חושבים על התפקיד שלי

את התפקיד שלי רק אני קובעת ושאחרים יתעסקו בתפקידים שלהם

זה לא יעוד של כל אחד?זיויק
חשבתי יותר בכיוון של משהו ממוקד: לדוגמא חסד, רפואה, שליחות ציבורית, יצירה, חינוך, ביטחון, קדושה וכאלה
זה יכול להיותoo

יעוד של כל מי שרוצה בזה

לא רואה צורך לתחום את תפקידי לתחום מסוים 

לגמרי הבנתי את השאלה. עונה:די שרוט

בסוף, זה תלוי במינון של כמה אתה צורך. כי אם תגזים אתה בסוף תמצא את עצמך בחמש לפנות בוקר מתעורר ליד פח זבל עם גרביים שהם לא שלך.

ככה זה בחיים. צריך לקבל אותם כמו שהם. כל ניסיון להתכחש להם נועד לכישלון. כי מה הם החיים אם לא צבר אירועים שמפריעים לנו לישון?

מתברר עם הזמן-יש כיוון אבל רק ה' יודעהרשפון הנודד
אם רק ה' יודעזיויק
אז איך אתה גם יודע?
אני יודע את הכיוון לפי מה שאני מבין ומרגישהרשפון הנודדאחרונה

אבל בסוף מה יקרה איתי בפועל זה רק ה' יודע ומוביל

אולי יעניין אותך