י"ט בטבת תש"ע 16:32
יש שני דברים שחשבתי עליהם לגבי מדור שירה באתר, וחשבתי לשתף אתכם כדי שכולנו נשתפר:
א. השירה עצמה רדודה, הרבה שירים בעייתים- בלי משקל, חריזה (-לא חייב, אבל צריך איזה 'קישוט'), דימויים, מבנה וכדו'. אני חושבת שקצת שכחנו ששירה זה לא רק ביטוי להרגשות- רגשות- מחשבות- חוויות וכו', זו אומנות שצריך להשקיע בה, לחשוב עליה ביצירתיות ולפתח אותה. יש כאן הרבה יוצרים שיודעים לכתוב מאוד יפה, ואני ממש לא מתכוונת אליהם, אבל שכל אחד לא סתם יעלה כל שיר, כולנו רוצים שיהיו כאן שירים ברמה.
(הכוונה היא לא לשירים שאני חושבת בעצמי שהם לא יפים, אלא שיש תופעה של כל מיני שירים לא רציניים, אולי העורכים צריכים גם לקחת את זה לתשומת ליבם, למרות שאני חושבת שזה תלוי בכותבים.)
ב. כדי שנוכל להשתפר ולהתייעל, צריך גם לענות תגובות עניניות. דיברו על זה הרבה באתר, ואני חושבת שהעניין הזה מומש במדור צילום ובשמע, אבל בשירה יש בעיה מגמתית של תגובות כמו 'וואו!' וכאלה, שהן מאוד נחמדות, אבל צריך לזכור שכל אחד רוצה להשתפר, והתגובות האלה לא באמת עוזרים לזה. אני ממש לא מדברת על תגובות של ניתוח שירים, אלא על ביקורת בונה על מבנה, חריזה, פיסוק, אחידות וכדו'.
י"ט בטבת תש"ע 17:46
י"ט בטבת תש"ע 19:24
י"ט בטבת תש"ע 19:29
י"ט בטבת תש"ע 22:56
י"ט בטבת תש"ע 23:09
כ"א בטבת תש"ע 19:06
כ"א בטבת תש"ע 19:36
כ"ב בטבת תש"ע 00:09

עוד שרשורים מהפורום

ז' בשבט תשפ"ד 00:43
האמת.אנונימי
י"א בשבט תשפ"ד 12:05