פסיקת בגץ - פונדקאות להומואיםפשוט אני..

אני פשוט לא מצליח להבין את כל הבכי והנהי.

ההתנגדות נובעת משני טיעונים מרכזיים:

א. סחר בנשים

ב. משפחה יהודית

ובכן, נענה על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון:

א. איך אפשר לקרוא לזה "סחר", אם הנשים הפונדקאיות עושות זאת מרצונן החופשי? הן הרי עוברות בדיקות פסיכולוגיות, פסיכיאטריות, רפואיות וסוציאליות מלאות לפני תחילת התהליך, כדי לוודא היטב שהן מסוגלות פיזית ונפשית לעמוד בתהליך הזה, והן נכנסות אליו בעיניים פקוחות מסיבות הגיוניות.

ואם למרות זאת מדובר בסחר, אז למה לסטרייטים מותר להשתמש בתהליך הזה? וכי יעלה על הדעת שלסטרייטים מותר לנצל נשים חסרות ישע ולסחור ברחם שלהן?

ב. אוקיי, המשפחה היהודית צריכה להיראות בצורה מסוימת. מסכים. אני גם חושב שאנשים צריכים לצום בתשעה באב הקרב ובא, ולשמור שבתות כדת משה וישראל.

מה לעשות, אף אחד לא שואל אותי. לאנשים יש חיים פרטיים, והמדינה לא מחייבת אותם לחיות בהתאם להלכה. מה חדש כאן? למה אנשים חושבים שזה לגיטימי לקבוע לאנשים פרטיים שהם לא יכולים להביא ילדים, על חשבונם ובעזרת טכנולוגיות שכבר קיימות עשרות שנים? תגידו, אתם גם שורפים צמיגים בכבישים ראשיים כדי למנוע מאנשים לנסוע עליהם בשבת? 

ובכלל, ממתי אנחנו קובעים מי יכול ומי לא יכול להביא ילדים? אולי גם נמנע זאת גם מעניים, חילונים, עבריינים ואתיופים? אני באמת מאמין שהעולם יהיה יפה יותר אם בני סלע לא יתרבה, אבל האם אני אמנע ממנו לעשות זאת?

דבר אחרון: המדינה מכירה כבר שנים רבות בנישואין חד מיניים (שנערכים בחו"ל), הומואים ישראליים מביאים ילדים בפונדקאות באירופה, אסיה וארה"ב ואז חוזרים איתם הביתה, כלומר בתכלס שום דבר לא ישתנה כאן - מלבד חיסכון של כמה מאות אלפי שקלים לאותם אנשים.

בקיצור, זה לא יום חג בשבילי, אבל אני בעיקר לא מבין את אלה שבטוחים שההחלטה הזאת היא הסוף של המדינה היהודית.

זה לא סחר בנשים - זה סחר בילדיםספק

ואתה צודק - אין הבדל בין זוגות של סטרייטים לבין זוגות אחרים. 

זה פשוט סחר בילדים. 

אני לא רואה איך אפשר לתאר את זה אחרת. 

אישה מוכרת את הילד שלה (או הביצית שלה - מה שהופך אותה לאמא של הילד) לאנשים זרים. 

הילד הזה לעולם לא יכיר את האמא האמיתית שלו. 

אפשר לטעון שלסחור בילדים ופעוטות זה בסדר - אבל צריכים להכיר בכך שזה מה שזה. 

כמו כן, אף אחד לא קובע למישהו מי יכול להיות הורה ומי לא - כל הומוסקסואל יכול להכניס להריון כל אישה (רצוי בהסכמה...) אפילו בלי לקיים איתה יחסים. כל מה שהוא צריך זה כוס סטרילית ומזרק. סה טו. 

אז למה הם לא עושים את זה? 

למה האובססיה הזאת לטשטש את זהות האם האמיתית? למה העמדת הפנים הזאת? 

למה לדחוף ל-2 נשים שונות הורמונים מיותרים ולהעביר אותן טיפולים (אחת מהם בהרדמה מלאה)? 

אני לא מדבר על "סוף המדינה היהודית" - זה פשוט דבר מזעזע מבחינה אנושית. 

ברוב מדינות המערב למיטב ידיעתי, פונדקאות היא לא חוקית כלל. 

2 הערות: 

1. כן, גם תרומת זרע בעיני היא בדיוק אותו הדבר כשההבדל היחיד הוא טכני - הרבה יותר קל לתרום זרע מאשר ביצית. 

כלומר, אם מישהו ירצה לתרום זרע הוא יעשה את זה עם או בלי פיקוח. ביצית זה קצת יותר מסובך. 

2. יש הבדל בין פונדקאות עם תרומת ביצית לבין פונדקאות בלי תרומת ביצית - כלומר, שהזוג לא יכול להיכנס להריון בגלל שהאישה לא יכולה לשאת עובר - אז, התינוק הוא של הזוג ואין כאן שום סחר בבני אדם. 

פונדקאות של זוגות הומוסקסואלים בלי תרומת ביצית היא לא אפשרית. 

בשתי מיליםדעתן מתחיל

מתן לגיטימציה.

ראוי להתחיל בכך שזה לא סוף מדינתינו היקרה מכיוון שה' מנהיג את העולם ואף לא אחר. אם הוא מגדיל את החוק הקלוקל זהו ללא ספק חלק מתוכניתו.

ההשוואה שלך שגויה בעיניי. לנסוע ברכב פרטי בשבת זה לא מעשה אסור, אך לא נתנו לו לגיטימציה. זה פשוט חלק מהסכם שאינני נותן לגיטימציה (כתוצאה מאיסור בתחב"צ) ואני לא נכנס לתוך מעשיך הפרטיים. על להט"ב שחי את חייו בדרך זו לא הצענו שיכנס לכלא, אך לא נתנו לו לגיטימציה להכיר בכך כמשפחה. הרי על זה המאבק מצידם. גם אם נישואין אזרחיים אפשר גם בקפריסין, ההבדל עצום, אם ניתן לגיטימציה לכך או רק בדיעבד באמירה ברורה שנישואין כאלו אינם חלק ממדינה יהודית.

גם כאן, איננו מוכנים כמדינה יהודית לתת לגיטימציה למעשים שכאלו. לא לסחר הנוראי, לא לפירוק המשפחה ולא להכרה שכך דרכו של עולם - כי אינה כזו. אז יש שיטוסו לאירופה עבור זה, אך הם ידעו שמדינה יהודית אינה נותנת אישור לכך, אלא רק בדיעבד, אולי.

והארה: המשפט הראשון שלך מרגיש מזלזל משהו. זו הסיבה שהגבתי. ראוי להתייחס בצורה עניינית.

^מדוייקאיציק0

שתי תגובות מעולות ומשלימות.א/א
טענה נוספת נגד החוק הזה,קורא נלהב לשעבר
עבר עריכה על ידי קורא נלהב לשעבר בתאריך ז' באב תשפ"א 00:18

ובמובן מסויים חמורה וכבדת משקל יותר מהטענות האחרות הנכונות גם הם שהזכירו פה,

זה שאתה מכניס ילד קטן- שלא שאלו אותו ולא בחר בזה- למציאות חיים לא בריאה ולא נכונה. למציאות שאין לו אמא. האם שאלת אותו על זה? מי יירשה לבג"ץ לקחת לו את אמא?! (כן, זה בדיוק לקחת את אמא שלו!)

הבג"ץ טוענים בשם ה"שיוויון זכויות" ומה אם שיוויון זכויות לילד? מי שמכם להחליט בשבילו שאין לו צורך באמא ואבא בשם אג'נדה קיצונית שאימצתם??

עריכה- אולי גם @ספק התכוון לזה (ואני יותר מדגיש שזה לקחת לו את האמא שלו והוא אולי יותר מדגיש את עצם הסחר-מכר בילד) או שהוא התכוון גם יותר בכיוון של מה שכתבתי ואז פירטתי קצת יותר זווית מסויימת

יש הרבה אנשים שנולדים למציאות לא בריאהפשוט אני..
ואנחנו לא אוסרים על הוריהם להביא אותם לעולם.
לא לאסור אבל גם לא להתירניב שטרן

אתה לא צריך ''להתיר'', אנשים יכולים לעשות כל דבר שאינו אסורפשוט אני..
נכון לרגע זה אסורניב שטרן

אולי יש לך טענה נגד מי שחוקק את החוק אבל אני לא עומד להתיר את זה

ועוד לא דיברנו על מקרה שאיזה סוטהחסוי מאוד
ירצה לקנות לעצמו ילד שעשועים...
הרי זו גם אפשרות
אוי נו באמתפשוט אני..
בפונדקאות ההורים המיועדים הם בהכרח ההורים הביולוגים של הילד, או לפחות אחד מהם (כמו במקרה של זוגות חד מיניים).

לטעון שמישהו ירצה להביא לעולם ילד בשביל לאנוס אותו זה פשוט חולני, ואין שום סיבה לחשוב שזה יהיה קיים בפונדקאות יותר מאשר בהריונות רגילים.
ברור שזה חולניחסוי מאוד
לצערי קיימות בעולם מלא תופעות חולניות.

זה יהיה קיים בפונדקאות יותר מהסיבה הפשוטה - כשמאפשרים את זה לאדם יחידני אין הורה נוסף שישמור על הילד (אני לא מדבר על זוג הומוסקסואליים, אם כי גם שם זה צורם לי)
לא צריך הורה נוסף שישמור על הילדפשוט אני..

זאת טענה כל כך מוזרה, שבאמת קשה להתחיל לענות...

יש הורים יחידנים רבים שמגדלים את ילדיהם באהבה, המקרים שבהם יש פגיעות מיניות של הורים כלפי ילדיהם הם נדירים ביותר - ובטח שלא מצדיקים קיום מדיניות כמו איסור להביא ילדים.

אני מסכים שמדובר במקרה קצהחסוי מאוד
אני סובר שזה מזעזע לגדל ילד עם הורה יחיד.
למען האמת, אני סובר יותר מזה, שזה מזעזע לגדל ילד בלי אמא.

האם הזכות ההורים לילדים גוברת על זכות הילדים לאמא? שאלה מעניינת. לדעתי לא. אבל גם אם כן, ברור לי שהיא לא גוברת על זכות הילד לשני הורים.
בכלל, איזה דמגוגיה.חסוי מאוד
"איסור להביא ילדים".
כאילו ילדים זה משהו שאפשר לקנות.
מי דיבר על לקנות?!פשוט אני..
אתה מביא טיעון על הורים שיאנסו על הילדים שלהם, ויביאו אותם לעולם במיוחד בשביל המטרה הזאת, ואז אתה מדבר על דמגוגיה?
זה לא בהכרח הילדים (הביולוגים) שלהםה-מיוחד

כן בהכרח נכוןפשוט אני..
אחרת המדינה לא מאפשרת בשום פנים לעשות פונדקאות.
בשביל לגדל ילדים שהם לא שלך אפשר לפתוח בהליכי אימוץ, פונדקאות לא מיועדת למצב הזה.
הולכים למדינת עולם שלישי מי מבטיח משהו?ה-מיוחד

עם סיסמאות אי אפשר לנהל דיון...פשוט אני..
אם כל אחד יכול להביא ילד מחו"לה-מיוחד

מה מונע ממנו למצוא מישהי בהריון ולקנות ממנה את התינוק?

שיש גבר ואישה אז יש את הזרע והביצית. מאיפה גבר ישיג?

שאלה טובה, וכמובן יש תשובה פשוטהפשוט אני..
א. גם מדינת המוצא שבה הילד נולד וגם מדינת ישראל - לא יאפשרו לתינוק לחצות את גבולן בלי בדיקת רקמות המוכיחה שהוא עובר את הגבול ביחד עם הורה ביולוגי.

נסה להכניס לישראל תינוק בלי שום מסמך מתאים, ותגלה שיעצרו אותך עוד הרבה לפני שתגיע לדיוטי בנמל המוצא... בדיוק לפני חודש - חודשיים הייתה כתבה בעובדה על אב יחידני שהביא 2 תינוקות בפונדקאות בגאורגיה. מלווים אותו בהליך של הלידה השנייה, ורואים שהוא מחויב לעבור שתי בדיקות אבהות - אחת בתל השומר בשביל שמדינת ישראל תנפיק לתינוקת דרכון ותתן לה להיכנס לכאן, ואחת בבית חולים גאורגי כדי שהם יתנו לה לצאת משם.

ב. אפשר לקבל ביציות מתורמות, אשר בדומה לפונדקאיות מקבלות שכר שמפצה על ההליך המורכב שהן עוברות.

יש בבתי הדין לגיור התייחסות מיוחדת לילדים שנולדים ככה, והם מאוד מאוד מקלים עליהם את הגיור (למשל לא דורשים שיתחנכו בבי''ס דתי כתנאי לקבלת הגיור). אולי זה היחס לכל גר שיש לו אבא יהודי, איני יודע.
לגבי הגיורמארי
אני מכירה זוגות גברים שברבנות מאד מקשים על הגיור של הילדים. לזוגות סטרייטים מגיירים בלי בעיות.
אני מקווה שאתה צודק והמדיניות תשתנה. יש כל כך הרבה ילדים לזוגות חד מיניים ורק המחשבה על כך שהם בעצם לא יהודים ומן הסתם יכירו בני זוג יהודים, היא לא פשוטה.

דעה לגיטימית אם אתה קומוניסט שחושב שהממשלה צריכה לאסורפשוט אני..
על אנשים לקיים הסכמים האחד עם השני, מתוך איזו פטרונות כאילו המדינה יודעת מה הכי טוב
לא קשור לקומוניזם, כן קשור לניצולshaulreznik

מבחינתה של אם פונדקאית פוטנציאלית, מדובר בהליך מפתה כספית ומסוכן רפואית. כשהם שלא מזמן המדינה חייבה אנשים לפתוח קופות גמל על מנת לא למצוא את עצמם בפני שוקת שבורה בגיל הזיקנה, אותה המדינה בהחלט רשאית למנוע ניצול מסוכן.

לא כל התערבות בחיי האזרחים היא קומוניזם. רמזור, גביית מסים ועוד אלף ואחד דברים הם התערבות מועילה.

גם לעבוד בבנין זה מפתה כספית ומסוכן רפואית.ספק

גם לכרות פחם או יהלומים או אפילו לנהוג במונית. 

שני אנשים בוגרים בחרו לבצע אינטרקציה כלשהי שלא פוגעת באף אחד אחר מלבדם, אולי - איזו זכות יש למישהו להתערב? 

זה לא טיעון משכנע. 

👍פשוט אני..
אגב,
להיות פועל בניין הרבה יותר מסוכן מללדת...
לא נראה שקראת את הטור של ליבסקינדshaulreznik

תחזור, תקרא לפחות את החלקים המחקריים

זה לא משנה. גם אם הפונדקאיות נפגעות - זכותן לבחור בזה.ספק

מה עם מכירת כליה?shaulreznik

להתיר גם את זה, לכל המרבה במחיר?

בא נחשוב...ספק

ישנו אדם מאוד עני שמוכן למכור כליה ובתמורה לכך, הוא יוכל להאכיל את הילדים שלו בשנים הקרובות. 

ישנו אדם מאוד חולה שבזכות רכישת כליה הילדים שלו לא יהיו יתומים. 

כן, זה נשמע כמו דבר נורא ואיום לאפשר להם את זה. 

עדיף שהילדים של הראשון יהיו רעבים ושל השני יהיו יתומים... השתכנעתי... 

בגלל זה יש חוקי בטיחות בעבודהה-מיוחד

ועדיין יותר אנשים מתים בענף הבנייה מאשר נשים בהריון/לידהפשוט אני..

גם במספרים מוחלטים, קל וחומר בן בנו של קל וחומר ביחס לאוכלוסייה של כל אחת מהקבוצות הנ"ל.

אבל זה מותר ופועלי בנין עדיין צונחים אל מותם לא מעט פעמיםספק

הם לא צונחים סתם באמצע עבודהה-מיוחד

מי שקושר את עצמו לפי הכללים לא צונח אל מותו

לפעמים יש תקלות גם אם עומדים בכל הכללים.ספק

בלידה יש סכנות ואפילו גדולות יותרה-מיוחדאחרונה

רק לאחרונה שנהרג מישהו בת"א מנפילה בגובה. איתו ביחד היה עובד שלא נהרג. 

אתה בטח יודע מה הסיבה

ובקשר לנושא קביעת בגץ נעשתה אחרי ששר הבריאות הודיע "שאין התכנות פוליטית" להחלטה 

וכמו שאנחנו יודעים מבגץ מה שהנחה אותו זה לא חופש הפרט או איזה קפיטליזם טהור

כל מי שמתנגד לסחר בבני אדם או באבריהם הוא קומוניסט?ק"ש
בוודאי שלאפשוט אני..

בקומוניזם יש למדינה אפשרות להתערב בהחלטות של בני אדם, מתוך מחשבה שאם כל אחד ידאג לעצמו - נגיע לקטסטרופה, ולכן המדינה חייבת להתערב.

מי שמאמין בנושא ספציפי שעל המדינה להתערב בהחלטות של אנשים, הוא לא קומוניסט אלא רק באותו נושא הוא מאמץ את הגישה הקומוניסטית.

כמו שלא כל הייטקיסט שמקבל 30,000 ש"ח בחודש, ושמח שהמדינה לא מתערבת בשכר שהוא מקבל, מאמץ באופן מוחלט את הגישה הקפיטליסטית.

תודה על ההבהרה, כי נדמה לי שדווקא במדינות קומוניסטיותק"ש
או קומינסטיות לשעבר, אפשר לקנות/לשכור איברים מבני אדם. לעומת זאת במדינות דמוקרטיות חופשיות, החברה מקבלת על עצמה, ע"י הנציגים הנבחרים בחופשיות, שזה מחוץ לגבול הלגיטימי, או בתוכו בתנאים מאוד מסויימים (כמו בכל הדוגמאות שהובאו במאמר).

אצלנו, בדיוק כמו במדינות הקומוניסטיות - קבוצת אנשים, בעלי אידיאולוגיה זהה, שלא נבחרו ע"י העם ולא עומדים למבחן העם בשום דרך, כופים את ערכיהם על העם. במקרה הזה - לאפשר סחר בגופם ונפשם של נשים וילדים.

אלא שבניגוד למדינות הקומוניסטיות, בהן אף אחד לא יכל להוכיח את עמדת העם, אצלנו עמדת העם כפי שהוכרע ע"י נציגיו ברורה - מה שלא מטריד את הנאורים בבג"ץ.
לא כורתים איברים בשם הקומוניזםפשוט אני..

בסין כורתים איברים לא בשם הקומוניזם, אלא בשם המשטר המושחת שקיים שם, שפוגע בזכויות האזרח כדי למשול.
או כמו שקומוניסטים אוהבים להגיד, קומוניזם אמיתי אף פעם לא נוסה... ''איכשהו'' זה תמיד התערבב עם דיכוי אזרחים ורצח של מיליונים.

בקשר לבגץ - הוא לא "כופה ערכים על העם'', פשוט כי הפסיקה הזאת לא מתווה מדיניות שתשפיע על העם, אלא על יחידים בתוכו *שיהיו מעוניינים להיות מושפעים ממנה*. המשפחה שלך תוכל להמשיך לחיות בדיוק אותו הדבר אחרי הפסיקה הזאת.

עכשיו יגידו לי "אבל זה משפיע גם עלי", בסדר. גם חילול שבת של פלוני מקיבוץ מגידו משפיע עלינו, ועדיין אנחנו לא כופים על כל האזרחים לשמור שבת.

המילים "סחר בגופם ונפשם" אלה ססמאות לדעתי, ככל שמדובר באנשים בוגרים שעושים החלטות רציונליות עבור עצמם.

כלומר לדעתך אם אדם מחליט למכור איברים מגופוק"ש
אין לציבור זכות להתערב?
אם הוא לא לוקה בשכלו/גופו, ולא מופעל עליו לחץ או איומיםפשוט אני..

כלומר לגיטימי שאדם יחליט להתאבד באופן חופשי?ק"ש
כלומר, אם זה לגיטימי תמורת כסף, ק"ו שזה לגיטימי באופן אלטרואיסטי...
ואיך תמנע את זה? אגב, זה אסור ע"פ חוק למכור איברים.מתנחל בראבק

יש חוק לא תעמוד על דם רעךמישהו כל שהוא
אם אתה רואה אדם שמנסה להתאבד אתה מחוייב להציל אותו ואם לא תענש כחוק
בנוסף בתי חולים לא עושים המתת חסד בדיוק בגלל שאסור להתאבד
וזו אמירה ערכית חברתית ולא עניין פרטי של מישהו

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://he.m.wikipedia.org/wiki/%25D7%2597%25D7%2595%25D7%25A7_%25D7%259C%25D7%2590_%25D7%25AA%25D7%25A2%25D7%259E%25D7%2595%25D7%2593_%25D7%25A2%25D7%259C_%25D7%2593%25D7%259D_%25D7%25A8%25D7%25A2%25D7%259A&ved=2ahUKEwjU0Yi7te_xAhVJ5eAKHUOxDnwQFjABegQILBAC&usg=AOvVaw2SqZxYn2rU0o_ysWIRz1Xg
יש הבדל בין חילול שבת לנושא הנ''למישהו כל שהוא
החילול שבת של אותו פלוני דומה למה שעושה אלמוני בחדר משכבו .
ובשניהם אני לא מתערב למרות הצער על עוברי עבירה.

אבל הכרה במשפחה הוא נושא ציבורי. בכל מדינה וחברה החתונה ואישורה היא נושא ציבורי קהילתי ומדיני לכן רישום הנישואין נעשה מאז ומעולם בפני או מטעם ראשי הקהילה או המדינה.
והכי חשוב על פי הערכים של אותה קהילה.
יש מקומות בהם מקובל לשאת כמה נשים ויש כאלו שלא. יש מקומות בהם קירבה משפחתית מסויימת אסורה ויש מקומות שמותרת.
כך גם רישום הילדים הוא נושא חברתי מדיני בכל חברה.

שינוי החוק בנושא הזה זו אמירה ערכית , תרבותית ומוסרית . ממש כמו ההחלטה מי הוא יהודי . או להתיר לאב להתחתן עם ביתו.
ועל שינוי בנושאים שכאלו אי אפשר לעבור על סדר היום
קומוניזם זה בכללניב שטרן

שיטה סוציליסטית, זה לא קשור לזה שהממשלה יכולה או לא יכולה להתערב במעשיהם של האזרחים שלה.

הרעיון העומד מאחורי השיטה, הוא שאם הממשלה תחליט עבור כולםפשוט אני..

איך ובמה לסחור, מה לקנות, בכמה לקנות, מה לייצר, כמה לייצר, כמה לשלם לעובד וכו' - אז הרווחה של הציבור תהיה הכי גבוהה. כלומר האנשים לא מספיק חכמים בשביל לדאוג לעצמם, וצריך שהממשלה תחליט עבורם. 

ממש לאניב שטרן

קוֹמוּנִיזְם הוא שיטה כלכלית-חברתית בה כל מוצרי ההון (ובפרט, אמצעי הייצור) נמצאים בבעלות משותפת, תוך שמירה על שוויון כלכלי וחברתי

יופי, אחלה ציטוט. מה עומד מאחורי השיטה הזאת?פשוט אני..
במה מאמינים התומכים בשיטה הזאת?

רמז:
בכל מה שכתבתי קודם
זה אומרניב שטרן

שהכל שייך לכולם וכולם שווים בזכויות ובכמות הכסף שהם מקבלים.

זה לא שהכל שייך לכולם, אלא הכל שייך למדינהפשוט אני..

אזרח במדינה קומוניסטית לא יכול להיכנס למפעל ולקחת מכל הבא ליד, למרות שזה "שלו". 

המפעלים, החנויות ואפילו כוח האדם שייכים לממשלה, ולכן היא זו שקובעת מה לייצר, כמה לייצר, בכמה למכור, מה יהיה שכר העובדים וכו'.

למה?

כי אם ניתן לאזרחים לבחור עבור עצמם, החזקים ידפקו את החלשים, החלשים יקבלו החלטות לא חכמות ולא כדאיות, ולכן הכי טוב שהמדינה פשוט תנהל את הכל.

מה המציאות מלמדת אותנו?

שבכל מקום שבו נותנים לאנשים לקבל החלטות עבור עצמם, הם מצליחים להתקדם הרבה יותר מהר מאשר במדינות קומוניסטיות.

לא בכל הקומוניזם הכל שייך למדינהניב שטרן

זה רק הגרסה הרוסית של הקומוניזם.

ברור שהוא לא יכול לקחת כי זה לא שלו, זה של כולם.

הקומוניזם מאפשר שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה, הוא פשוט מונע אי שוויון. הרי כל אחד עובד כמה שהוא יכול. (וגם אחת הסיבות שהקומוניזם נפל זה שהמון אנשים פשוט לא עבדו ובכ לזא תקיבלו כסף.)

כפי שכבר אמרו כולם לגיטימציהמישהו כל שהוא
ולכן לענ"ד עיקר הבעיה היא ברישום האב השני.
כלומר כל גבר יכול להביא לו ילד ללא נישואין אם ימצא לעצמו פרטנרית שתרצה בכך בחינם או בתשלום .

אבל לילד יש אב אחד בלבד. אם במקרה יש לו שותף לחיים אין בינו לבין הרך הנולד שום קשר של הורות .

להפך זכותו של הילד הזה לדעת מי היתה אימו בדיוק כמו לכל ילד מאומץ אחר.

לא לכל ילד יש זכות לדעת מי הוריו הביולוגייםפשוט אני..
זה כל הרעיון בתרומת זרע/ביצית.

אתה יכול להתנגד לכל סוג של הבאת ילד לעולם שלא על ידי שני הורים בדרך הטבע, אבל:

א. מעניין שכולם נזכרו בזה עכשיו למרות שבכל שנה מגיעים הרבה מאוד ילדים בתרומות זרע או פונדקאיות.
ב. אוקיי, אתה מתנגד, אבל אתה לא יכול לכפות על אנשים את האמונות שלך, כל עוד הם לא עושים משהו שפוגע בך בצורה ישירה. אחרת, אל תתפלא אם הפרוגרסיביים מונעים ממך ללכת לאירוע נפרד, ש''פוגע'' ברגשות ובערכים שלהם.
יש בזה משהומישהו כל שהוא
כלומר לגבי א. אכן לא שייך למנוע מגבר להוליד ילד עם יש אישה שרוצה להוליד לו.

לגבי ב. כלומר לא על עצם זה שגבר יכול לפנות לאישה שתוליד לו ילד אלא שגם גבר אחר זר הופך לאב.
אם זה היה מהלך של הכנסת הייתי אמנם לא מרוצה מזה אבל זה היה מקובל עלי .כי ככה זה דמוקרטיה לא תמיד אני מסכים אבל זה רצון הרוב.
זה לא דומה לאירוע נפרד או מעורב כי זה עניין פרטי של אדם איך ועם מי בא לו לרקוד. אלא זה דומה להחלטה בנושאי משפחה כפי שכבר הדגמתי. וכך מקובל בכל עם ועם.

אבל באיזו סמכות בגץ מחליט לחברה מה מוסרי ומוקבל עליה?

עכשיו, עוד עניין זה סדרי העדיפויות על משאב צר. ניקח למשל תרומת אברים , לא יתכן שלמשל עשירים יקבלו כליה לפני עניים .(לדעתי ) או שמישהו שרוצה ללא סיבה לב צעיר ונמרץ יותר יהיה לפני מי שבאמת צריך זאת כדי לשרוד. אפשר להגיד , אתה לא יכול לקבוע לי למי לתת את הכליה שלי. אבל בפועל יש פה אמת מידה מוסרית חברתית שלדעתי כן שייך שהציבור ינהיג.

כנ"ל גם כאן לדעתי חברה יכולה להחליט שנשים שלהן יש בעיה להרות קודמות לגברים . ברור שיש כאלו שלא מסכימים אבל זו לא שאלה משפטית אלא מוסרית או חברתית ולכן היא לא בסמכות משטר הדיקטטורה של בגץ
כי זה לא נורמלי ולא טבעיא/א

שילד יגדל בלי אבא ואמא.

צריך להשאיר את הפונדקאות מוצא באמת אחרון למקרים באמת קשים כמו לנשים שחלון הזמן שלהן הולך ונסגר מבחינת פוריות.לגברים אין בעיה כזאת ,הם יכולים להביא עם לסביות בארץ מתי שירצו,אם הם לא מוצאים פרטנרית עכשיו הם יכולים לחכות ולחפש עוד שנים קדימה, אבל משום כנראה זאת אידיאולוגיה לטשטש לכתחילה את זהות הילד אז הם הולכים ומביאים מגויות אנונימיות בחו"ל.אם זה היה תלוי בי הייתי מונעת אפשרות להביא גם ילד לאם יחידנית.סבבה יש לך רצונות אבל באיזה עולם ילד צריך לגדול לכתחילה במציאות לא נורמטיבית ובלי שידע מי הם שני הוריו??

לכל להט"ב יש אבא ואמא אז מאיפה האגואיסטיות הזאת למנוע מילד חסר אונים את מה שהם עצמם קיבלו??

זה אגואיזם לשמו.

אתה היית מוכן לוותר על אמא שלך וחס ושלום לגדול עם בן זוג להט"ב של אבא שלך?

רק מחשבה על לגדול עם גבר שאינו אבי הביולוגי מבעיתה אותי.

חוץ מזה, ידוע שאצל להטבים יש הרבה יותר פגיעות מיניות.מותר להודות בזה והשמים לא יפלו(מניחה שהבעיה נפוצה יותר אצל הומוהים מאשר לסביות כי גברים בד"כ יותר יצריים) -עוד סיבה למנוע.

אף אחד לא יודע מה יהיו ההשלכות של המציאות המשוגעת הזאת לטווח הארוך.ברור שיהיו לזה השלכות הרסניות- אנשים שיגדלו בלי שורשים, חייב שזה יצור דפקטים כאלה ואחרים אצל ילד,וגם אם בסוף יתברר שלא יהיה -באיזה זכות מהמרים על חייהם של ילדים?

לא מצליחה להבין את מי שלא מבין את זה אלא אם הוא מרוכז בעצמו בצורה חולנית כמעט.

ומה על הטענה שזה יכול לגרום לפגיעה בילדתפוחית 1
על ידי פדופיליה חלילה?

או בכללי טובת הילד אבא ואמא
הטענה על הורים שיביאו ילדים לעולם כדי לאנוס אותם מופרכתפשוט אני..
או שתמצאי מחקר לפיו יש יותר עבירות מין במשפחה כלפי ילדים שהגיעו לעולם בפונדקאות לעומת ילדים שבאו בדרך הטבע, או שתנטשי את הטענה ההזויה הזאת.

לגבי טובת הילד כבר עניתי פעמים רבות - טובת הילד להיוולד למשפחה עשירה ממרכז הארץ, עם הורים שעובדים 5 שעות ביום. בכל זאת אנחנו לא מונעים מאנשים אחרים להביא ילדים.
רוב מוחלט לא כאלה. אבלתפוחית 1
זה כן פתח לאפשרות כזו חלילה וחס
(ולא שאני משמיצה הומואים חלילה. גם אדם סטרייט שירצה ככה ילד יוכל להשיג)
ולא אני אמרתי את הטענה הזו. קראתי עליה באחד העיתונים שיוצאים נגד הסכנה שבדבר
מי שחשב על זה - חולה בראשופשוט אני..
במקוםרועישםטוב

במקום פעם אחת ולתמיד לגמור את הסיפור (להפציץ את כל מה שקשור לחשמל, מים והתשתיות הכי בסיסיות ככה שפשוט טכנית

לא יהיה אפשר לגור שם), עוד פעם כמה טילים לפה, כמה טילים לשם. הכל מטומטם לחלוטין.

כי ביביshaulreznik

צעד קדימה, שני צעדים אחורה, "תחזיקו אותי חזק". תמצית המדיניות של הגאון האסטרטגי עם האנגלית המוצחצחת (שיש לכל ילד שלומד בחו"ל מגיל 8).

תחליטו: ביבי או טראמפנקדימון
הדילוגים האלה בין ביבי שולט בטראמפ לבין טראמפ שולט בביבי; ביבי האשם או טראמפ האשם. אתם נראים כל כך מבוהלים ועלובים עם התנודות ברוח האלה. רחמיי...
שניהם הרע במיעוטוshaulreznik

נתניהו הוא זגזגן, טראמפ הוא זגזגן חולה נפש.

תתעסקו בשלושת רבעי הכוס המלאהנקדימון
במקום להתגולל בקיא של העין הרעה, ולחפש איפה אתם עליונים על האחר.
בקושי שמינית כוסshaulreznik

הישגים: זיני וגופמן, מבצע הביפרים, פגיעה בתוכנית הגרעין האיראנית

הפסדים: הרפורמה המשפטית בוטלה, היועמ"שית לא פוטרה וממשיכה להשתולל, שירות קרבי לחיילות הולך ומתרחב, חמאס מתעצם, חיזבאללה משתקמת, איראן משתקמת.

אני עדיין ממליץ להפסיק להתגולל בקיא של העין הרעהנקדימון

צריך להיות טיפש או רשע כדי לכתוב את הרשימות הפגומות שהצגת כאן.

אני לא מתכוון להיכנס למלחמת רשימות, וגם לא לתקן את הפגמים בשלך.

פשוט תנסו להתבגר מעבר לעכברנות המקלדת הזו...

אם היו כותבים לך בפאתוס דומה בימי ממשלת בנט-לפידshaulreznik

היית משתכנע או שהיית מצביע על הצלחות וכשלים?

קודם הייתי מצביע על העובדותנקדימון
וברשימות שלך מכעט ואין כאלה
תכל'ס.. במקום לשחק משחקי קופסאנקדימון
אנחנו מתעסקים עם החיים האמיתיים. הגיע הזמן לחזור למשחקי קופסא, שם הכל קל ונגמר בקלות מדהימה.
כנראה שניהול מדינה ומלחמה אינו דומה למשחקי מחשבפ.א.
זה שאתה לא מבין לא הופך את זה למטומטםקורא נלהב לשעבראחרונה

יש שיקולים רחבים.

-'מדיניות הכלה' של 'טיפטופים וסבבים'- באמת על הפנים.

-מדיניות אחראית בשביל לאפשר לטראמפ למצות את המו"מ עם איראן שתפרד מהגרעין?- שווה לתת צ'אנס.

להזכירכם לכן גם מראש מבצע שאגת ארי הופסק בשביל לאפשר את המו"מ הזה. כי כנראה קשה מאד להגיע לכל האורניום המועשר.

כמובן תוך המשך הלחימה הנוכחית מול חיזבאללה

טראמפ החדש: יריתם מספיק, חיזרו למשא ומתןאיתן גיל

אירן בתגובה: מי סופר אותך? ג'יננ'י טיפש, וגס רוח. 

עוד מאירן: צוחק מי שצוחק אחרון.

טראמפ החדש: שוב תימרנתי את איתן גילנקדימון
🤣🤣🤣הסטורי
אנחנו חוטפים, ואותך זה מצחיק.איתן גיל
המצחיק זה שהאירנים הם אלו שחוטפים, ואתה חגגת כאןהסטורי
בשמם
דבר איתי על הג'ינג'י ולא על האירניםאיתן גיל
אנחנו תוקפים, ואותך זה מעציבנקדימון

זה עכברנות המקלדת שמוציאה ממך כל כך הרבה עין רעה וחצי הכוס הריקה, או שגם במציאות אתה כזה?

אנחנו חוטפים ומגיבים.איתן גיל

טראמפ החדש לא מצטרף.

כבר לא סופר אותנו.

אתה מפטפט את עצמך לדעתנקדימון

בלי לדעת

אתה אחלהאיתן גיל

ד"ש מאוסטרליה הרחוקה.

טראמפ החדש: ישראל ואירן חייבות להפסיק מיד את היריאיתן גיל

פעם הוא היה איתנו ועכשו הוא מהאו"ם

הוא ממשיך לעשות בך פסיכולוגית מה שבא לונקדימון
ואתה ממשיך כמו עלה נידף ברוח, כלומר כמו ברק רביד. זה פשוט בדיחה
נתניהו וטראמפ, בתיאום מלא, משחקים מול אירן אתהסטורי
השוטר הטוב והשוטר הרע.

משום מה אתה נבהל מכל הצהרה, בלי להבין שההצהרות הן חלק מהמשחק.

ולכן שפך עליו מטר של קללות וניבולי פהאיתן גיל

שבשום מגרש כדורגל לא יעזו להשמיע אותם.

"מטר"נקדימון

מכל נמחה עושים פיל.

יש יותר ממטרי ברכות מאשר טפטופי התעיה של "ניבולי פה"

לטראמפ יש פה גדול וזה לא חדשהסטוריאחרונה
לא צריך להתייחס לדיבורים שלו, אלא למעשים. למעשה הוא עושה על אירן מצור ובעוד שהם וכל העולם קונים את ההצגה שהזמן עומד לרשותם והוא לחוץ על הסכם - למעשה הוא לא מסכים להסכם שלא מפרק את יכולתיהם הצבאיות, מה שיביא לסופו של המשטר.

בנתיים, כחלק מההצגה, הוא כביכול מרסן אותנו, חוץ ממתי ש"ביבי לא הקשיב לו" וצה"ל היכה הלילה והבוקר באירן היטב. מה שיזרז אותם להגיע להסכם שהוא רוצה או לקרוס.

פשוט מדהים שאנשים שמבינים דבר או שניים, עוד קונים את ההצגות על 'פערים בין נתניהו לטראמפ'.

לא נראה שפייגלין צודק:קעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך י"ט בסיוון תשפ"ו 19:19

פייגלין לערוץ 7: זהות מחזירה לגוש הימין קולות שזלגו לליברמן ולבנט | ערוץ 7

שמעתי על הרבה לייטים שלא יצביעו לבנט בגלל שבעיניהם הוא שקרן, ויצביעו לסמוטריץ בלית ברירה, לא כי אוהבים את סמוטריץ.

יש מצב שפייגלין ישתה לסמוטריץ את המצביעים. ואם גם פייגלין וגם סמוטריץ לא יעברו את אחוז החסימה, הלך על גוש הימין

אין לך מושג על מה אתה מדברהסטורי
תשאל כל חרדי ישר שקצת מבין, סמוטריץ' עשה הרבה מאוד לקראת החרדים בקואליציה, למרות ששילם על כך מחירים כבדים בציבור שלו.

אין לי מושג איזו עזות מצח החרדים עוד מסוגלים, כשאחרי השלוש שנים הללו, הם מתנגדים לכך שלמשרת מילואים תהיה קדימות בקבלה למעון.

בכלל, תסתכל בכל במה חרדית עצמאית, הביקורת שלהם היא על הח"כים שלהם, שבשם הורדת הידיים בין תתי-תתי הקבוצות בין אגודה לדגל, בין גולדקנוף לאייכלר, לא הצליחו להגיע ולהציל אפילו חלקית את הישיבות. רבים מאוד כועסים על גור, שבשם הרצון לחוק יותר טוב, הפילו את החוק האפשרי.

אם רוצים שמצביעים לא יזלגו לבנט/הנדל/ליברמן - בהחלט צריכה להיות נציגות נאמנה של אלו ששוקדים על התורה ומתגייסים לעזרת ישראל מיד צר.

"שאגת הארי" "ארי שאמרת נעשה שועל"סיעתא דשמייא1
שהשועל שברח לאדמה טמאה, ישתוק לפחותהסטורי
המרגל שימות במדבר האוסטרלינקדימוןאחרונה
ניתוח מקורי וקצר של מה שקרה ביומיים האחרוניםסביר11
אי אפשר שלא להסכים עם הרב אילעאי עופרן, שכתב:פ.א.

הפרעות שנעשו אתמול בביתו וברכושו של השופט סולברג, שמצטרפות לאלו שנעשו לאחרונה בביתם של קצין משטרה צבאית ראשי ושל ראש אגף התנועה, הם תופעה חדשה במלחמה החרדית נגד מדינת ישראל ואזרחיה. החברה החרדית עברה מלהפגין ולמחות נגד מוסדות, רעיונות וארגונים, למחאות אישיות נגד שופטים וקצינים. בכל המקרים לא מדובר בקומץ או ביוזמה מקומית, אלא בארגון מערכתי - הסעות מאורגנות, ממוסדות עם כסף והיררכיה. לא אפול מהכסא אם יתגלה מחר שאת האוטובוס שהביא את הפורעים לביתו של סולברג, שילם באופן זה או אחר משלם המסים הישראלי.

החברה החרדית היא החברה האלימה ביותר בישראל. אלימות היא לא רק מכות והתעללות, אונס או ונדליזם (שגם מכל אלה יש בה בשפע). אלימות היא כתיבת התסריט לחייו של הזולת. אדם שאינו יכול לכתוב את מהלך חייו בעצמו, ואחרים שולטים בו, כופים עליו ושוללים את חירותו, הוא אדם שחי תחת אלימות. ובישראל אין אף קבוצה שמפעילה באופן כל כך אגרסיבי, כפייה אלימה על הפרטים החיים בתוכה. מוסדות וארגונים ששוללים את חירותם של חבריהם ובעלי כוח שמחליטים בשביל אחרים, איך ייראו החיים שלהם. הסיבה שרובנו לא מודעים לכך היא שרוב האלימות החרדית הופנתה עד היום רק כלפי חרדים. רק לאחרונה היא החלה לזלוג גם לשאר החברה הישראלית.

האדם החרדי הממוצע בישראל אינו אדון לעצמו. הוא אינו רשאי לבחור היכן יגור והיכן יעבוד, איפה ילמדו ילדיו, עם מי יתחתן או כמה ילדים יוולדו לו. הוא לא יכול לבחור האם לשמור מצוות, וגם לא באמת יכול להחליט אם להתגייס לצבא. המחירים האישיים שתגבה ממנו החברה החרדית ומוסדותיה אם יחליט איזושהי החלטה על דעת עצמו, הם בלתי נתפסים. הוא יהיה חשוף לחרם ונידוי, ילדיו יסולקו ממוסדות הלימודים, משפחתו עלולה לנתק איתו קשר, וכל הקרובים לו עשויים שלא להצליח להשתדך. הוא תלוי במוסדות הקהילתיים כדי לשרוד, פיזית וכלכלית, שכן הוא חסר השכלה ויכולת לרכוש מקצוע, להתפרנס או לקבל הלוואה, ויש לו בדרך כלל ב"ה הרבה ילדים שעליו לדאוג להם.

כמו כל ראש ארגון פשע, גם דרעי וגולדקנופף, או הרבנים לנדו והירש, לא צריכים לאיים הרבה. הם פשוט "יודעים איפה אתה גר" ו"איפה לומדים הילדים שלך". המנגנון כל כך אלים, והתלות כל כך גדולה, שהפרט החרדי חי בתודעה (הדי מוצדקת) שרק הם יכולים להציל אותו. והם צודקים - במשך שנים רבות זה היה הדיל - אתם תשלטו בחיי, אבל גם תדאגו לכל מחסורי.

אלא שבחודשים האחרונים משהו השתנה. זה לא חובת הגיוס (הלא חדשה) וגם לא הסנקציות (הבאמת אפסיות ושוליות). גם מעצר העריקים הוא לא סיפור דרמטי - מדובר במעצר של בודדי בודדים לשעות או ימים ספורים. לא במאסר עולם בצינוק באלקטרז. הסיפור הוא שלראשונה אי פעם, מדינת ישראל הפסיקה להתייחס לחברה החרדית כקבוצה והתחילה להתייחס לאזרחים החרדים כפרטים. עד היום מי שהתנהל מול הצבא היה הישיבות, העסקנים, הפוליטיקאים וה"רבנים". הבחור החרדי היה תלוי לגמרי בכל אלו, אבל חופשי לחלוטין ממוסדות המדינה.

כשהמדינה מתחילה להתייחס אל האדם החרדי כפרט בודד - הן בזכויות ובמענקים שהיא מרעיפה עליו והן בחובות או בסנקציות שהיא מטילה עליו, היא משחררת אותו במידה רבה מהלפיתה של העסקנים והפוליטיקאים החרדים. אם הם לא יכולים להגן עליו ממאסר, ולא יכולים לשלוט בכסף שהוא יקבל, אז מי צריך אותם? למה לו להישמע להם?

הסנקציות המדוברות לא פוגעות ב"לומדי תורה" (שחלקם כזכור בכלל נופשים בתאילנד), הן פוגעות בארגון הפשע החרדי שמדינת ישראל טיפחה פה במשך שנים. קצפם של הפוליטיקאים והרבנים החרדים לא יוצא על שלילת החירות של האברכים החרדים. הוא יוצא על כך שהמדינה מעזה להתייחס לחרדים כפרטים ולא כקבוצה מאורגנת, וכך לפרק את השליטה של הפוליטיקאים החרדים וראשי הישיבות באנשיהם.

המאבק האישי בשופטים ובקצינים, נובע בדיוק מכך - אתם מתייחסים אלינו כפרטים ולא כמוסד, גם אנחנו נתייחס אליכם כפרטים ולא כמוסדות. לא עוד איומים על פירוק הממשלה או על הפרת המשמעת הקואליציונית, אלא איומים על חייה של אשת השופט, או הטלת אימה על בניו של הקצין.

לכן גם ברור לי כשמש בחצי השמים שלא מדובר ביוזמה פרטית של כמה בחורים חרדים אלא במערך מאורגן וממוסד, שמגיע בהכוונה ברורה מלמעלה. למרות הגינויים הרפים של הפוליטיקאים החרדים, האלימות הזו היא לגמרי בצלמם ובדמותם. הם לא יכולים להרשות לעצמם שלאדם החרדי תהיה זהות פרטית. "הפסקת האש" שהם שואפים לה היא כזו שתחזיר את הדיון לרמת המוסדות - אנחנו נחזור להפגין מול בית המשפט ולא מול בתי השופטים, ואתם תחזרו להטיל סנקציות על הישיבות אבל לא על המשתמטים.

בדיוק בגלל זה אסור להיכנע לטרור. לא רק למען מדינת ישראל, בטחונה וכלכלתה. לא רק למען תורת ישראל שהייתה לביזה ולמרמס. אלא גם למען אחינו החרדים - לא הקהילות והמפלגות המתועבות, אלא האנשים והנשים, שחיים תחת הדיכוי המחריד הזה, שטיפחנו ויצרנו פה בעשרות שנים של הזנחה. מדינה מתוקנת מתנהלת מול כל אזרח בנפרד, לא מול אוטונומיות, חמולות או חסידויות. גם אם אזרח מסכים או אפילו מבקש שתדבר עם השכן שלו עליו או שהרב שלו יחליט במקומו, במדינה מתוקנת פשוט אין אופציה כזו.

משפחת סולברג הגיבורה ושכניה היקרים בגוש עציון, ספגו אמש את הנזק האגבי של פיצוץ שחייב היה להתפוצץ. למרות הקושי - אסור להתבלבל ואסור להרפות. אם נמשיך להזניח, המחיר בעוד שנה או שנתיים יהיה גבוה הרבה יותר.

והקרדיט לגלי ביהרב:קעלעברימבאר

שאמרה: "אין מחאה אפקטיבית ללא הפרעת הסדר הציבורי"

אילעאי עופרן... נו נו.. לא מפיו אנו חייםנקדימון

אני רוצה לראות טקסטים זהים על קפלן והשמאל הדיקטטורי. 

אני רוצה לראות טקסטים זהים על הערבים והבדואים בישראל.

אחר כך שישוב ללהג את הגיגיו.

טרמפיסט שמצא סיפור להיתלות בו.

אפשר קצת ללמד זכות,קעלעברימבאר

שכשזה נקורה לאנשי שלומך וחברים שלך וביישוב שלך. זה הרבה יותר מטריד את הגושניקים מאשר כשזה קורה במרכז הרחוק (למרות שהרב עופרן לא משם, אבל האווירה הכללית)

הבליםנקדימון

אדם שיודע לכתוב על כל במה גבוהה ותחת כל עץ רענן יכול לספק טקסטים נוספים. אל תעשה מעצמך דביל, בבקשה.

אבל היי, תראה יולדת !! והנה עוד אחת !! ועוד אחת !! כביש מלא ביולדות !! ב"ה כולן נתקבצו לכביש אחד, אפילו הגברים שם יולדים !!

לא דיברתי דווקא על הרב עופרן,קעלעברימבאר

אבל אם תבדוק בפייסבוק כל הליברלים ורוב הגושניקים זועקים על זה, חלקם תושבי אלון שבות או גוש עציון, ומשם זה עובר הלאה לכל אנשי שלומם. כשזה קורה לחבר שלך או בשכונה שלך זה מקבל עוצמה שונה מאשר זה קורה רחוק.

אין לי שום זכות ללמד על הצבועים ועל מי שדומה להםנקדימון
"החברה האלימה ביותר בישראל". הוא צריך לשטוף את הפה באקונומיקה, ומוטב פעמיים.
נו לא דיברתי עליו. דיברתי על ההדהודקעלעברימבאר

של זה אצל הליברלים

אני דווקא ראיתי 'גושניקים' שממתנים את האירועהסטורי

הרב מידן (שהיה שם אתמול בערב) אמר היום בראיון שהדיבורים על "חורבן" כששברו כמה חלונות ועציצים, הם מוגזמים.

הרב חיים נבון הבהיר שהפשע של החרדים חמור, אבל לא יותר  הפשעים שנעשו בקפלן:

ההפגנות של החרדים הן פשע - אך הם לא הפושעים הראשונים

לא דיברתי על רבנים גושניקיםקעלעברימבאר
רבים וטובים חיים ברוח ובהשקפה זו של הרב עופרן,פ.א.
הרב של קיבוץ יבנה

הרב חיים נבון סובר ההפך ממנוקעלעברימבאר

כתה מפורשות שהאשמים בכל פרעות החרדים הם קפלן שנירמלו זאת . ושזאת צביעות שמזדעזים ממעשי החרדים ולא ממעשי קפלן

נכוןמשה
לא יודע כמה רבים וכמה טוביםנקדימון

חיים מפיו של הנכד בבשר וברוח של ישעיהו ליבוביץ שר"י. ותנועת הקיבוץ הדתי בוודאי אינה ראיה לכלום ושום דבר. שוליים אזוטריים בציונות הדתית. לא בטוח שאפילו הם עצמם יסכימו שיכלילו אותם אצלנו...

אם כבר אי אפשר להסכים עם הדברים...קורא נלהב לשעבר

איזה הגזמות פרועות, הכללות, מניפולציה ומה לא?

יש חברה חרדית, שחיה את חייה לפי אמונתה, הם סגורים ו'מקימים חומות' זאת השיטה חינוכית שלהם לשמור על החברה שלהם ברוח שלהם. מי ששם מרוצה ושם מבחירה מי שלא, לא חייב להיות שם.

יש מי שלא מוצא חן בעיניו הסגירות הזאת, זכותו ואני מבין אותו. אבל החברה החרדית מאמינה באורח חיים כמו שהיא מקיימת אותו- עם אילוצים חברתיים, נורמות חברתיות, חומות וכו'. שוב אפשר לא לאהוב ולהסכים עם זה אבל זה אמונתם והם לא כופים אותה על אף אחד אלא נכנסים תחתיה.

ומי שלא רוצה יש דתיים, חרדי מודרני, קהילות יותר פתוחות וכמובן מסורתי חילוני וכו'.

כאילו, לקחת את הפחד מהאחר, חרדים במקרה הזה, ולבנות עליו תאוריות קונספירציה הזויות

אפשר שלא להסכיםזיויק
הוא לא כתב את זה על החברים שלו בשמאל
החברה החרדית בסה"כ למדה מהקפלניסטיםshaulreznik

שהציקו לח"כים של הקואליציה בתקופת הרפורמה המשפטית. זו נבלה וזו טריפה.

חסימות כבישים והצקות לציבור שומר חוק תמים היופ.א.

גם לפני מחאות קפלן.

למי שאולי שכח, מחאות הנכים וחסימת כבישים וצמתים מרכזיים היו כאן הרבה לפני מחאות קפלן. למשל ב-2018.

זה נוהג שהלך והתפתח במדינת ישראל כבר מזה זמן.  לא רק בממשלה הנוכחית של נתניהו.

אבל אז אף אחד לא הכשיר את זהנקדימון
וגם זה לא היה נוהג נפוץ
מחאות הנכים בשנים 2017-2021 ומחאות קפלן החל מ-23’פ.א.
הם מחאות מאוד שונות מבחינת המטרות והמשאבים, אך שתי המחאות הבינו שעל מנת לייצר כותרות ולכפות את הנושא שלהן על סדר היום הציבורי והפוליטי, יש צורך בשיבוש פיזי של השגרה.

בשני המקרים, הביקורת הציבורית והממשלתית נגדם השתמשה באותם טיעונים: פגיעה בציבור הרחב שאינו אשם, יצירת פקקי ענק, פגיעה במשק ובכלכלה, והגדרת הפעולות כ"אנרכיה" או "הפרעה חמורה לסדר הציבורי".

במחאת הנכים, המשטרה נתקלה בקושי מוסרי ותדמיתי עצום. פינוי בכוח של אנשים בכיסאות גלגלים או עם מוגבלויות פיזיות קשות מצטלם רע מאוד ומעורר אנטגוניזם ציבורי. המשטרה נטתה להכיל את החסימות הללו זמן רב יחסית.

מחאת הנכים השתמשה בהפרעה לסדר הציבורי כזעקה אחרונה של קבוצה שחשה שקופה ומורעבת על ידי המערכת - מחאת קפלן השתמשה באותן טקטיקות ככלי לחץ מסיבי של קבוצה חזקה ומשפיעה במשק, המרגישה שכללי המשחק המשטריים משתנים לרעתה.

וכיום, התפרעות החרדים כנגד הגיוס לצבא, אכן דומים מאוד למחאת קפלן - מצד קבוצת אוכלוסייה מאוד גדולה המרגישה שכללי המשחק המשטריים משתנים לרעתה.   

דיברנו על הגעה לבתים של יריבים פוליטייםshaulreznik

לא על חסימות כבישים. ואת זה החרדים בהחלט למדו מהקפלניסטים.

מזל שכיום אפשר, מה שלא היה ניתן בעבר, לחפש במקורותפ.א.

מידע ולמצוא שחרדים אלופים במהומות אלימות אישיות בנושאים שרגישים מבחינתם. גם כנגד בעלי תפקידים במגזר החרדי ולא רק כנגד אלו שאינם חרדיים.

הרבה לפני מחאות קפלן.

המאבק נגד מה שנתפס בציבור החרדי כ"חילול קברים" (באתרי ארכיאולוגיה, תשתיות או בנייה) הוא אחד הנושאים הטעונים והוותיקים ביותר, והוא הוביל לא פעם למחאות קשות, ונדליזם והפגנות ממוקדות מול בתיהם של בכירים – הן פוליטיקאים והן אנשי עסקים ויזמים.

הנה כמה מהדוגמאות הבולטות, החל מאירועים שהתרחשו לאחרונה ועד למאבקי עבר:

1. המתקפה על בית מנכ"ל חברת "אאורה", יעקב אטרקצ'י (מאי ויוני 2025)

אחד המאבקים הסוערים והאלימים ביותר שנרשמו לאחרונה התרחש סביב פרויקט פינוי-בינוי גדול של חברת הנדל"ן "אאורה" בעיר יהוד, שם התגלה אתר קבורה עתיק (כ-300 קברים) שרשות העתיקות הגדירה ככזה שלא ניתן להוכיח שהם יהודים, בעוד החרדים טענו שמדובר בקברי ימי בית שני.

המחאה מול הבית: לאחר שבעלי החברה, יעקב אטרקצ'י, סירב להפסיק את העבודות, פעילי מחאה קיצוניים העתיקו את המאבק לביתו הפרטי. כמאה מפגינים הגיעו לביתו, תקפו אותו במקלות ואבנים, השליכו שקיות צואה על שער הבית, ריססו כתובות נאצה ואף ביצעו עליו טקס "פולסא דנורא". בנוסף, בוצע ונדליזם והשחתה של קברי הוריו של המנכ"ל בבית עלמין אחר.

באתר עצמו: המהומות כללו פריצות המוניות לאתר הבנייה והצתת טרקטור וציוד מכני הנדסי.

2. הכתובות וההפגנות נגד ראש עיריית טבריה, זוהר עובד (2012)

סביב בניית מלון בוטיק ברחוב אלחדיף בטבריה (פרויקט שהיה שייך לבניו של ראש העיר דאז, זוהר עובד), טענו אנשי "אתרא קדישא" כי העבודות מתבצעות על גבי קברים עתיקים.

הפגיעה האישית: לצד הפגנות יומיומיות באתר, המפגינים הפנו אש ישירה כלפי ראש העיר. המהומות גלשו לריסוס כתובות גרפיטי קשות על בניין העירייה וסמוך לנכסי המשפחה, בהן כונה ראש העיר "החופר קברים". המשטרה נאלצה לעצור שוב ושוב מפגינים שהפרו צווי הרחקה והגיעו להטריד את מעגל המשפחה.

3. המאבק ההיסטורי על חפירות קברי בית שערים וטבריה (שנות ה-50 וה-90)

נושא חילול הקברים ליווה את המדינה משנותיה הראשונות, וכבר אז בכירי הממסד סומנו בבתיהם:

חפירות טבריה (1955–1958): במהלך בניית מלון "גני חמת" בטבריה על שטח קברים עתיק, נערכו הפגנות ענק בכל הארץ. פעילי נטורי קרתא והעדה החרדית הגיעו להפגין בקביעות מול בתיהם של שרים ובכירי ממשלה בירושלים ובתל אביב, כשהם מאשימים את הממשלה ב"אפיקורסות וחילול כבוד המת".

חפירות ירושלים ובית שערים (1993) -  פינוי של מאות שקי עצמות ממערות קבורה עורר גל הפגנות חסר תקדים בירושלים. המפגינים לא הסתפקו ברחובות, אלא ניסו להגיע פיזית אל בתיהם של ארכאולוגים בכירים ברשות העתיקות ושל פוליטיקאים שאישרו את העבודות, כדי לייצר מורא אישי

4. מתחם גולובנציץ בבית שמש (2013)

אחד המאבקים המרתקים ביותר, משום שהוא הפנה את האלימות וההפגנות מול בתיהם של **בכירים חרדים עצמם**. בפרויקט בנייה ענק בבית שמש של היזמים החרדים אריה גולובנציץ ואברהם סלונים, נטען כי יש קברים בשטח.

אנשי "אתרא קדישא" ניהלו מלחמת חורמה. הם הגיעו לבתי היזמים החרדים, השמיצו אותם בבתי הכנסת שלהם, ואף הפגינו בצורה אגרסיבית מול ביתו של ראב"ד העדה החרדית, הרב משה שטרנבוך, לאחר שזה פסק הלכתית כי מותר לבנות במקום (היות ולא הוכח שמדובר בקברי יהודים).

תודהshaulreznik
כן כי התקשורת מעידה על משהוזיויק
😆
בהכל אשם מרדכי בן דוד כשנכנס לכלוב התנינים, מאזקעלעברימבאר

התחילה האנרכיה לחגוג. אה, וגם ביבי (וכמובן שניהם אשמים בהתחממו תבגלובלית, עאובדה שזה קרה במשמרת של ביבי)

איזה יופי שאתה מביא מ1993קעלעברימבאר

ברור שהקפלניסטים קיבלו השראה מזה.

מזל לשלא הלכת לאלטלנה

אפשר גם לחזור לתנ"ך- לא חסרות שם מלחמות אחיםפ.א.

או לפחות מ- 

אז החרדים יבדקו אותי במחסום שאומר שיבולת? קעלעברימבאראחרונה
"מלכודת הדבש" הכפולה: איך איראן והיועמ"שית נפלוhamedinai

תיאוריית "מלכודת הדבש" הכפולה: איך איראן והיועמ"שית נפלו באותו פח (ובאותו היום)

​יש צירופי מקרים, ויש תוכניות שפשוט נראות טוב מדי בשביל להיות מקריות. באותו היום ממש, התפתחו לנגד עינינו שתי קונספירציות פוליטיות-ביטחוניות שונות לחלוטין, אבל אם צוללים פנימה, הן מבוססות על אותה טקטיקה בדיוק: בימוי חולשה מדומה כדי לגרור את היריב לטעות פטאלית.

​הנה ההקבלה המטורפת בין השתיים:

​קונספירציה 1: המלכודת האמריקאית-ישראלית לאיראן

* ​ההצגה: הנשיא טראמפ מביים "ברוגז" ומריבה פומבית מתוקשרת עם ראש הממשלה נתניהו.

* ​הפיתיון: איראן מפרשת את הסדק לכאורה ביחסים כחולשה ישראלית וכחוסר גיבוי אמריקאי.

* ​התוצאה: האיראנים מתפתים להתגרות בישראל, מורידים את הכפפות - ואז חוטפים מנה אחת אפיים מישראל, שהייתה מוכנה ומגובה לחלוטין מאחורי הקלעים.

​קונספירציה 2: המלכודת הפרלמנטרית שעשתה טלי גוטליב ליועמ"שית

*​ההצגה: שר הביטחון נותן אור ירוק ומאפשר להעמיד לדין את חברת הכנסת טלי גוטליב.

* ​הפיתיון: המהלך הזה מחייב את העברת התיק דרך ועדת הכנסת - מה שפותח לה במכוון במה פומבית וחסינה.

* ​התוצאה: גוטליב מנצלת את הבמה הזו בדיוק כפי שתוכנן, "שופכת" את כל המידע והטענות שיש לה על השולחן, ומאלצת את היועמ"שית להתמודד איתן ישירות ופומבית.

​השורה התחתונה:

בין אם מדובר באסטרטגיה גיאופוליטית מול איראן ובין אם במשחקי כוחות בכנסת - בשני המקרים המערכת כביכול "הפקירה" חזית מסוימת, רק כדי לגרום לצד השני לרוץ קדימה בעיניים עצומות אל תוך המארב.

​צירוף מקרים שיצאו באותו יום? אולי. אבל הדמיון המחשבתי בין שני המהלכים פשוט מרתק.

למה החסימה של החרדים את הכבישים מוצדקתקעלעברימבאר

כל עוד החילונים רוצים לגייס בכפיה בנות דתיות לצבא, אז חסימת הכבישים של החרדים לגיטימית.

כי דרישה לחייב גיוס חרדים לצבא+דרישה לחייב בנות דתיות בגיוס=דרישה לגייס בנות חרדיות לצבא בעתיד.

החילונים רוצים שלא יחסמו כבישים? שמחר יחוקקו חוק יסוד ברוב שני שליש שנותן פטור מגיוס לבנות דתיות וחרדיות שלא מעוניינות להתגייס. ושגופי התקשורת יפרסמו התנצלות בכותרות הראשיות על רדיפתם את הדתיים (למשל את סמוטריץ בין בתנו לבתו של סמוטריץ' ) על כך שאמרו שלא יחנכו את בנותיהם להתגייס.

לא רוצים לעשות זאת? כדאי שיתחילו להתרגל לסוע בכביש 6, כי את הלגיטמיות לסוע בכבישים אחרים הם איבדו, אלא אם כן החרדים יואילו בטובם לא לחסום אותם לפנים משורת הדין.

אבל ברגע שכן יעשו זאת ויחוקקו את חוק היסוד הנ"ל , החרדים יאבדו כל לגיטימציה לחסימות, כי הגברים החרדים חייבים להתגייס למלחמת מצווה, ואני בעצמי אצטרף למשטרה להעיף את החרדים שחוסמים

שום חסימה אינה לגיטימיתshaulreznik
עבר עריכה על ידי shaulreznik בתאריך כ"ב בסיוון תשפ"ו 7:29

1. כי אין חוק המתיר לחסום כבישים למטרות פוליטיות/חברתיות/אחרות

2. כי מבחינה רציונלית, פעולת מחאה כלשהי צריכה להיות מופנית כלפי הגורם שנגדו מוחים ולא כלפי אזרחים שלא קשורים לאירוע. איך החסימות יעזרו לחרדים? הנהגים החסומים יתחילו להתקשר לשופטי בג"ץ ולבקש מהם שיבטלו את הסנקציות?

מאיפה הבאת שמגייסים בכפיה בנות דתיות?פ.א.

בינתיים כל בת שרוצה מוציאה בקלות אישור על כך שהיא דתיה

דרך משרד הרבנות בעיר מגוריה - פגישה קצה, כמה שאלות, והאישור ניתן במקום.  

האישור נשלח ללשכת הגיוס והיא מקבלת פטור. 

מי שפורץ גדר, שלא יתפלא שגם אחרים נכנסים שםנקדימוןאחרונה

אני נגד כל החסימות, אבל לא אפלה חרדים רק בגלל שקפלן צווחים שזה מפריע להם.

ומבחינתי אני מקלל את שניהם בזמן אמת.

אולי יעניין אותך