נגיד ו..ekselion

אחד ממנהיגי התנ"ך הגדולים כגון יהושע בן נון, או דוד המלך.

היה חיי בדורנו והיה נבחר לכהן כראש ממשלה.

מה לדעתכם הצעדים הראשונים שהוא היה עושה?

משחרר את כל שטחי הארץמח"פ

תוך 48 שעות הורג את הנייהאריק מהדרום
היה מכריז כעזרא בשעתואמלתרא

שהיה לוקח הזכות להקים בית דין הגדול ובית המקדש, ומי שלא מצטרף מוקיע כהצדוקים והקראים. 

גם אם זה 80% מהעם?ekselion

למה 80אמלתרא

העם אתנו, יש רקיחידים שהם מפחדים מהאמריקאים ולוקים בחטא המרגלים שמפחדים בציון חטאים

ולכן אם כולנו היו מאמינים שהבורא עולם אתנו, ואפשר לבחור בעוצמה יהודית ובזהות בלי פחד  ומורא, כבר היה כל עם ישראל בוחר בהם, אז כן 100 אחוז יהודים מאמינים בימיניות גמורה, וברגע שמישהו יכוף [לפחות כמו שבנט כפה עצמו וכולם מקבלים...] ויכירו בו רשמית כנציג העם, כולם ינהו אחריו

רק צריכים להיפטר מנגע המרגלים ובעיקר בהיהודים שומרי תורה ומצות חרדים ודתיים שהם הכופרים הכי גדולים היום ולא מאמינים בהקב"ה שיש לו הכח בטבע ונס לחולל פה שינויים בלתי נתפסים, ולא צריכים לא ביבי ולא קמיעות ולא עמריקא ולא מחבלים אלא הוא לבדו ימלוך

לא יפה מה שאמרתekselion

על החרדים.. גם אני מאוד אבל מאוד מסתייג מהדרך שלהם

אבל ממש לא חושב שהם כופרים חס ושלום, יש להם פשוט השקפה שונה זה הכל.

"אם כולנו היו מאמינים שבורא עולם אתנו" שים דגש על *אם*

כמדומני כרגע בישראל יש 30% שומרי מצוות קצת יותר מחצי מהם הם חרדים שלא מעוניינים כרגע בהר הבית.

70% מהציבור לא שומרי מצוות אדוקים בלשון המעטה, כאשר בערך 30% מהם חילונים שספק אם עושים קידוש בשבת..

וגם מתוך ה15% שהם דת"ל לך תמצא את אלה שבאמת רוצים כרגע לפוצץ את כיפת הסלע ולהקים בית מקדש 

זה מיעוט של מיעוט.

צריך להיות ריאלים בקטע הזה, כרגע אנחנו לא במצב שהעם מוכן לתהליך שכזה.

זה יקח זמן, לעניות דעתי 100 שנה מינימום

הנקודה שלי היא, שמי שלא שומר תורה מצוות לא אבוד, כמו שהרבה דתיים חושבים. 

לכל אחד יש חלק בגאולה של ישראל גם השמאלני הכופר מהקיבוץ

וגם החרדי הגלותי מביתר עילית

לא יפהאמלתרא

אבל כל זמן שנמשיך עם השקר אז זה יקח עוד מאה שנה...

צריכים לדעת שהם כופרים וצדיקים כאחד, ובעיקר מה שמדרבן אותי לקרוא להם כך היא בשביל שהם מעכבים מעם ישראל להתחבר ליהדות, כי עם ישראל לא רוצה להיות ביהדות לקויה ושגיאה, ולכן אם נתקדש ונזכה לראות שהם רק מתיימרים להיות נציגי הקב"ה בעולם אבל באמת הם מסרסים ומצנזרים התורה, אז כל עם ישראל יתחבר להקב"ה ויקבלו התריג מצות בכיף, פשוט לא רוצים העושים מעשה זמרי ומבקשים שכר כפנחס.

ובכל זאת אני מניח שאתה טועה בגדול באחוזים

לגבי אחוזים את מוזמנת לבדוק כאן :ekselion

דמוגרפיה של ישראל – ויקיפדיה

דווקא עכשיו שבדקתי מתברר שהמצב יותר גרוע משציינתי.. 

היהדות החרדית ברובה אשכנזית, שהיא באמת מכילה המון "פגמים" והיא זרם יחסית חדש ביהדות.

בגדול בזכות העדה החרדית עשרות ואולי מאות אלפי חילונים חזרו בתשובה, זה לא סוד שהזרם הדת"לי לא מחזיר הרבה יהודים בתשובה (לצערי) כך שלומר שהם מעכבים את עם ישראל מלהתחבר ליהדות זו נשמעת לי אמירה דיי תלושה מהמציאות. אלא אם כן התכוונת בפן העמוק יותר, שהם מציגים את היהדות רק כ X כשבפועל מה שהם מציגים היא אחד הזרמים היחסית חדשים ביהדות. אם לזה התכוונת באימרה שלך אז כן יש בזה מעט מן אמת, אבל עדיין עדיף שיהודים יהיו מחוברים למקורות בצורה הזאת מאשר כלום.

היהדות שהם מציגים מושפעת מ 2000 שנות גלות, הם לא "המציאו" את הגישה הזאת.. היא לקוחה ממנטליות גלותית של רבנים שהקימו לעצמם גטו מחשבתי על מנת לשרוד בגולה. אגב, אפשר למצוא את ההבדלים בין הגישות הרבה מאוד פעמים בין סגנון התלמוד הבבלי, והתלמוד הירושלמי. כאמור התלמוד הבבלי כשמו כן הוא מייצג את הזרם היותר גלותי ופרטי, והתלמוד הירושלמי מייצג את הזרם היותר כללי של ארץ ישראל. אחת הדוגמאות הטובות לעניין הזה היא פרק חלק בסנהדרין. אשר מתחיל אם המשנה המפורסמת "כל ישראל יש להם חלק לעולם הבא.." התלמוד הבבלי מכנה את הפרק הזה חלק, ואילו התלמוד הירושלמי מכנה את הפרק הזה "כל ישראל". כלומר כביכול עבור התלמוד הבבלי יותר "חשוב" החלק לעולם הבא, כלומר הפרט. ועבור התלמוד הירושלמי יותר חשוב הכלל - כל ישראל.

הנקודה שלי היא, שהחרדים אינם כופרים ח"ו, הם אמנם טועים בהרבה מאד דברים. אך דרכם נשענית על גדולי הדורות לדורותיהם, הם מופיעים בעולם צד אחד של התורה, הצד היותר פרטי. ואנחנו מופיעים בעולם יותר את הצד הכללי.

אנחנו קרובים יותר לאמת מאחר שאנחנו כבר חיים בארץ ישראל ולא בגלות, ולכן עם ישראל צריך לצאת מהגלותיות שלו ולהיות יותר לכלל ולהתייחס לאידיאלים היותר גדולים שהשם מצפה מאתנו "נברכו בך כל משפחות האדמה", נבואה, בית מקדש וכו

מציאות בשטח גודלאמלתרא

במקום שהיום נמצא יחיד, יבואו מחר עשרות ומחרתיים אלפים ורבבות. יהושע חנ

לא הבנתיekselion

מי שבשלטון עכשיו הם יותר פיצי ובקושי מניןאמלתראאחרונה

היה מכריז כעזרא בשעתו 

שהיה לוקח הזכות להקים בית דין הגדול ובית המקדש, ומי שלא מצטרף מוקיע כהצדוקים והקראים.

ובמקום שהיום נמצא יחיד, יבואו מחר עשרות ומחרתיים אלפים ורבבות. יהושע חנ

אני מניח שדוד המלך היה לומד מהטעויות של הנכד שלו ומוריד מסיםספק

שום דבר. המשפטנים לא יתנו לו.מיכאלצ

😔 מה שנכון....חסוי מאוד
ילמד תורה לפי הסדראפשר שאלה
קודם יגדיר מה זה משפחה כי מצוות פרו ורבו ראשונה.
למה זה צריך להיות עיסוקו של ראש ממשלה?אריק מהדרום
אוקי אז הוא ידאג להקים קואליציה שתחוקק חוקיאפשר שאלה
משפחה תקינה
כמו שהממשלה הזאת מחוקקת חוקי להט"ב,מניפה דגלי להט"ב,מתעדפת ניתוחי להט"ב וכו'
הוא דוס,יש לו ברירה?
את חושבת שדוד ויהושע היו דוסים?אריק מהדרום
בטח שלא במובנים שאנחנו מכירים.
מה לא היה דוס בהם?אפשר שאלה
הנשים?
נו,תרחיב.אפשר שאלה
מה היה פעם שהשתנה היום והאם אתה חושב שהם יחזירו ,אם הייתה אפשרות,את הדוסיות להיות דומה למה שהיה בתקופתם?

למה?
לא קשיא -הם היו מגה דוסיםekselion

וגם פייטרים

שנאמר על דוד 

"עדינו העצני"

בשעה שהיה עוסק בתורה היה מעדן את עצמו כתולעת

ובשעה שהיה יוצא למלחמה מקשה עצמו כעץ

נאמרו עליו עוד כמה דברים...עוד סתם אחד
לא כולם ראויים לבן ישיבה
ועל דברים אלו עצמם נאמרו כמה דבריםהָיוֹ הָיָה

שכולם ראויים מאוד שבן ישיבה יידע אותם.

אלו דברים?אפשר שאלה
"כל האומר דוד חטא" וכו'הָיוֹ הָיָה

חזקekselion

יצאת מנקודת הנחה שישיבה בויekselion

אמור להיות צדיק גמור?

רמת דוסיות לא קשורה לנפילות

נו נועוד סתם אחד
כשחבר שלך ישכב עם אשת איש (סליחה, כזאת שיש לה גט על תנאי שעוד לא התקיים) ואז ידאג למוות של בעלה (כמובן לשם שמיים - כדי שהתנאי יתקיים ויתברר למפרע שהוא סתם שכב עם פנויה שראה אותה מתקלחת) - חזור הנה וספר לי כמה דוס אתה חושב שהוא.

בחייאת, אפילו אם מאמינים ל"כל האומר דוד חטא" וכו' - התנהגות דוסית זה לא. זה גם לא 'נפילה'. חבל לעבוד על עצמכם.
חבר שלי אינו מלך, לכן אין מה להשוות בכלל.ekselion

וכמה נחמד לקחת נפילה אחת מתוך 70 שנים של עמל 

ומכאן ללמוד על אופיו

נכון, כשאתה מלך זו אפילו התנהגות בזויה יותרעוד סתם אחד
כפי שהמשל של נתן מביע בפירוש.
נניח שהחבר שלך הופך לראש הממשלה. תחזור אליי אחרי שזה יקרה לו וספר לי אם אתה מתכנן להצביע לו.

גם שרון פינה את גוש קטיף ו'נפילה' אחת גרמה לשיפוט שלילי של עמל של שבעים שנה. קורה. עובדה שמתוך שבעים השנים הללו זה מה שהנביא בחר לספר לנו (לעומת זאת על לימוד התורה של דוד לא היינו יודעים בכלל אלמלא מישהו בתקופת הגמרא היה מחליט לפרש ש"עדינו העצני", שמופיע בכלל ברשימת גיבורי דוד, הוא בעצם דוד, וגם מסביר לנו מה פשר הכינוי הזה...).

מאחר שכנראה אין לנו שום הנחות יסוד משותפות לדיון אני חושב שהמשכו מיותר.
חחח לא היינו מודעים ללימוד תורה של דוד?ekselion

להזכיר לך מי כתב את מרבית פרקי תהילים?

בטח סתם מישהו שהוא לא כ"כ דוס..

אצטט פה כמה פסוקים מאותו ספר שמישהו לא כ"כ דוס כתב אותו

"לוּלֵי תוֹרָתְךָ, שַׁעֲשֻׁעָי--    אָז, אָבַדְתִּי בְעָנְיִי

לְעוֹלָם, לֹא-אֶשְׁכַּח פִּקּוּדֶיךָ:    כִּי בָם, חִיִּיתָנִי

מָה-אָהַבְתִּי תוֹרָתֶךָ:    כָּל-הַיּוֹם, הִיא שִׂיחָתִי

עַל-כֵּן, אָהַבְתִּי מִצְו‍ֹתֶיךָ--    מִזָּהָב וּמִפָּז

וזה בשלוף

אין הנחות יסוד משותפות...הָיוֹ הָיָה

@ekselion , נראה שכוונתו היא שאתה אדם ירא שמים ומאמין, הניגש בחרדת קודש אל הסוגיות, והוא כנראה שייך לאסכולת תנ"ך בגובה הגרביים, הנהנים לעלוב בקדושי עליון, לרקוד על דמם ולהגחיך את דמותם.

אף אתה אמור לו כהלכות הפסח: הבא על אשת איש מיתתו בחנק ויש לו חלק לעולם הבא, והכופר בדברי חז"ל חייב מיתה ואין לו חלק לעולם הבא. (עוד מידע ביינישי בסיסי. תרתי משמע)

שיט, רק אל תגיד שאני לא ירא שמיים. פליז.עוד סתם אחד
למרות הכלאפשר שאלה
הקב"ה בכבודו ובעצמו בחר בו ובזרעו כממשיכי המלוכה,רק זה לבדו אמור להכריח אותנו להסתכל עליו בענווה יתרה.
גם אם נגיד שדוד חטא- הוא הודה,עשה תשובה,עבר יסורים ,הצדיק את הדין עליו. יותר מזה?
אתה לא מאמין בתשובה?
עזבי, הבחור כופר.הָיוֹ הָיָה

קראי מה שהוא כתב כאן: טוב, ממש חידשתי לי. בחיים לא ראיתי את זה קודם - אקטואליה וחדשות

ותלכי להגיד פרק תהילים "מזמור לתורה" מספרו של מושא הדיון, בהודאה לקב"ה שלא שם חלקך עם יושבי קרנות.

הנה הוכחנו כמה חסר לך מידע ביינישי בסיסיהָיוֹ הָיָה

"אוריה מורד במלכות הוה" ונהרג כדין, קידושין מ"ב ע"א.

אף אחד לא עובד על עצמו, פשוט מסתכלים על גדולי אומתינו במבט עליון ורחב יותר מאשר מבטם של גמדים טרוטי עיניים שכמוך.

טוב, ממש חידשתי לי. בחיים לא ראיתי את זה קודםעוד סתם אחד
טוב שאתה מוכיח לעצמך את מה שאתה משוכנע בו מלכתחילה.

אני מתחיל להבין למה אני מפחד מדוסים, אם המודל לחיקוי שלהם הוא מלך שכשמנסה להסתיר את חטאיו וזה לא מצליח לו דן את מי שהוא נאף עם אשתו למוות בגלל מרידה. אם אתה חושב שזה הופך אותו ל'דוס בייניש' אז אשריי שאנשים סבורים שלא הייתי פעם בייניש.
להפך, אתה זה שמשכנע את עצמך במה שאתה משוכנעמבקש אמונה

אתה מאמין לסיפור שכתוב בתנ"ך

אבל באותו תנ"ך הקב"ה קורא לדוד "עבדי" לא פחות! ואומר לשלמה שהוא מרחם עליו רק בזכותו של דוד.. 

מלכים א יא יג

"רק את כל הממלכה לא אקרע שבט אחד אתן לבנך למען דוד עבדי ולמען ירושלם אשר בחרתי"

ואת זה אתה מוחק כי זה לא מסתדר לך? חצי חיוך

..רחל יהודייה בדם
היי..
לא השתתפתי בשרשור.
אבל עקבתי. הנושא מעסיק גם אותי.
והתגובה שלך באה לי במקום..
והוסיפה לי נקודה למחשבה
תודה לך
אז נוסיף:הָיוֹ הָיָה

חז"ל כותבים שהקב"ה מחל לו לדוד מחילה גמורה על אותו עוון - ולמדים זאת מכך שהוא אמר לשלמה שרק בעבור דוד, כאמור.

הגמרא מתארת בפרוטרוט איך כשבא שלמה להכניס את הארון לקה"ק לא נפתחו השערים, אף כשחזר ואמר "פתחו שערים" והזכיר זכויות שונות, עד שאמר "זכרה לחסדי דוד עבדך" ומיד פתחו. (ותאמיני לי, הצטמררתי עכשיו תוך כדי ההקלדה, פיזית)

ועוד אמרו, שלא היה דוד ראוי לאותו עוון כלל, שנאמר "ליבי חלל בקרבי", שביטל את כח הרע שבו (צדיק על פי התניא, את זוכרת בטח) אלא משמיים הביאוהו לידי כך ללמד לכלל ישראל כוחה של תשובה, שנתקבלה תשובתו במלואה. ואף מה שכן היה היה בחטא דק מן הדק, לא באשת איש, לא ברצח, ואפילו לא בתאווה גסה.. ולא לחינם התמקד מוסר נתן ב"כבשת הרש" בלבד, ואף זאת אחרי שאנו זוכרים שהקב"ה מדקדק עם צדיקים כשערה והגערה היתה שיא ההחמרה האפשרית.

ובזכות תשובתו ועמלו הבטיחו הקב"ה שלא תפסק המלוכה מזרעו, ואכן - אף כאשר נקרעה הממלכה, תמיד היו מלכי יהודה מבית דוד. והתנ"ך כולו מלא בשבח הקב"ה לדוד, וחז"ל מלאים בדברי מעלתו. עבד ה' האמיתי, "האהוב לאלוקיו" כלשון רמח"ל. והוא בפינו "משיח ה'"

ומאותה תשובה אנו למדים סדרי תשובה, עד שנתכנה מזמור "כאשר בא אל בת שבע" בפי מרא דשמעתתא דתשובה - רבינו יונה, בכינוי "מזמור התשובה". ובו אנו רואים גודל טהרתו וזכותו של דוד ותשובתו.

..רחל יהודייה בדם
תודה לך על התוספת..
,..ekselion

זה באמת ממש מרגש

אז הגיע סקרכמו🐌תמס

שהתעניין לדעת למי אני מצביעה.

אז זה לא כמו לכתוב כאן

ולקבל עגבניות 🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎

אבל בהחלט אחרי שראיתי פה עם מי יש לנו עסק.

היה קל לענות.

פעם ראשונה שחציתי לשמאל.

אז אם כברשלג דאשתקד
אולי תספר למי מהשמאל אתה רוצה להצביע. זה יכול לעניין אותנו ואולי גם תצליח לשכנע!
מנסור עבאס?זיויק
איך שאני זוכר כאן הודעות קודמות שלךהסטורי
עד הבחירות את תחליפי עמדות עוד 17 פעם...

בכל מקרה, הכותרת שנתת לא משמעותית. נשמח לדעת למי את טוענת שתצביעי ולמה.

זה לא יכול להמשיך ככהכמו🐌תמס

שכל העול על קבוצה קטנה. אני מצביעה לגנץ. ההערה לגבי החלפת העמדות נכונה. נכון לעכשיו נדרשת בלימת חירום לאחינו החרדים.

ואם לא שירתת קרבי בצבא בבקשה תבין גם אותי

גנץ, זה שהציע לחרדים נייר ריק עם חתימה?!הסטורי

זה שהתגאה בהפקרת חיילי גולני למותם?!

זה שהלך לאזכרה של מחבלים?!

אז מה אתה מציע?כמו🐌תמס
שאנשים יתמוטטו כי החרדים עומדים מנגד?
ומה את מציעה?זיויק
תמות נפשי עם פלשתים?
לא. אני מציעה לשים גבול.כמו🐌תמס
עיין לעילכמו🐌תמס
וענו לךזיויקאחרונה
אני מציע שתצטרפי ללימור לבנתאיתן גיל

בפעם ה- 17 היא עזבה את הליכוד

גם אני חוצה לשמאל, תנו לי עגבניות!ימח שם עראפת
בטח תרצה עגבניות משה דייןשלג דאשתקד
רק מזכירנקדימון
שמי שרגם בעגבניות את תמונת חברי הממשלה היו חולי נפש שמאלניים בפארק המסילה בתל אביב
הערות חשובות אחרי הבאתו לקבורה של רן גווילי הי"דהסטורי

א. ברוך הטוב והמיטיב - העובדה שכל החטופים חזרו או הוחזרו לקבורה ולא נשארנו עם עוד כמה 'רון-ארדים', היא נס גמור וגלוי למרות כל ההשתדלויות והוכחה למאמץ עצום של כל הגורמים מלמעלה ועד למטה. אז קודם כל - הכרת הטוב והודאה עצומה לקב"ה, יחד עם הערכה רבה לכל העוסקים במלאכה החל מראש הממשלה והעמידה שלו על העניין, חברי הקבינט, הממשלה, חברי הכנסת, ראשי זרועות הביטחון וכל החיילים ושאר העוסקים במלאכה עד האחרונים חביבים - צוותי היס"ר של הרבנות שכבר שנתיים וחצי כמעט מוסרים את נפשם על מציאת חללינו ושרידיהם.

ב. רק לחץ צבאי החזיר את החטופים. נכון שרוב החטופים חזרו בעסקאות ורק בודדים במבצעים צבאיים, אבל שלושת העסקאות הגיעו, רק כשהחמאס הבין שהוא עם הגב לקיר, הראשונה כשחייליו התחילו להתמרד מרוב רעב, השניה כשהבינו שהאיום בשערי הגיהינום בפתח והשלישית כשהעיר עזה עמדה להפוך לפירורים.

ג. מחיר שחרור החטופים כבד, כבד מאוד.

כבר שילמנו מחירים כבדים, על עצם העמדת השבת החטופים כמטרת מלחמה ראשית שסותרת מהותית את הכרעת חמאס, כולל בדם עשרות מחיילנו הי"ד ובהמנעות מחיסול מחבלים באיזורים שהיה חשש שמא אולי עלול להפגע חטוף.

ד. בנוסף שילמנו מחירים כבדים בשחרור המחבלים, שרובם ככמעט כולם יחזרו לעסוק בטרור ולפגוע בנו. מומלץ מאוד להכנס לאתר 'המחיר' של הקול היהודי ולהבין על אלו מפלצות מדובר.

ה. יותר מכל אויבינו למדו היטב, שמכל השיטות של הטרור - חטופים, כאלו שיש להם שם ופנים, הם הדרך הכי יעילה לקרוע אותנו מבפנים ולערער את הלגיטימציה שלנו.

ו. שחרור החטופים הראשון חייב אותנו להכניס סיוע לוגיסטי לאוייב והשחרור הסופי חייב אותנו להפסקת אש כשעזה היא עדיין איום (גם אם פחות) והחמאס עדיין קיים ושולט חלקית, גם אם מוחלש.

ז. יחד עם הנאמר לעיל, יש גם הישגים מאוד משמעותיים מהמלחמה בכלל בכל הגזרות וגם בעזה עצמה יש שמירה על הישגים ששנתיים האשימו את כל מי שמסרב לוותר עליהם בהפקרת החטופים.

(לוקח זמן לכתוב כזאת רשימה, חייב להפסיק, המשך יבוא)

המשך - אחריות המנהיגיםהסטורי

כל האמור לעיל, שם אותנו במצב ביטחוני משונה מאוד. מצד אחד, בהשוואה לימי פרוץ המלחמה - מצבינו הביטחוני מעולה:

ציר הרשע קרס, אירן רחוקה מאוד מפצצה גרעינית, חיזבאלה כמעט שלא קיים ובוודאי לא מאיים, חמאס חלש הרבה יותר ומנהיגותו כמעט כולה הם טירונים.

מצד שני, כמו שצויין בהודעה הפותחת - חמאס עדיין לא הוכרע וגם החלופות, הן בעזה, הן בסוריה ומי יודע מה ילד יום באירן - רעות מאוד. כלומר בהחלט ניצחנו בנקודות בהרבה חזיתות, בחלקן בנקודות רבות מאוד, אבל הנצחון עדיין ממש לא מוחלט.

מעל הכל, כפי שצויין בהודעה הפותחת - סכנת החטיפות והשלכותיהן רק החמירה.

כמובן נמתין בסבלנות, עוד לא נאמרה המילה האחרונה - אבל בהינתן שנגיע לבחירות בלי עוד שינויים מהותיים - אלו שיבקשו את אמוננו, יצטרכו לתת תשובות מהותיות.

(המשך יבוא 2)

המשך "אל תתיראי... אלא מן הצבועים"הסטורי
את הביקורת שהועלת בהודעה הקודמת, יכולים להשמיע אלו שהלכו עם הממשלה כל הדרך לנצחון מוחלט, או אלו שבקרו אותה מימין (כמובן, בהבנה שהמציאות מורכבת).

אלו ששנתיים צעקו 'בכל מחיר', אולי צריכים ומוכרחים להיות שותפים למשימה של צמצום המחיר - אבל אין להם לא היום ולא בהמשך שום זכות לביקורת.  הצביעות של כאלו שזעקו 'בכל מחיר' ובאותה נשימה האשימו את רה"מ על שחרור סינוואר - נשפכת מהאוזניים.

זה יהיה נכון גם בהמשך, כלי תקשורת שדחפו את 'בכל מחיר', פתאום מאשימים את הממשלה במחיר, שכמה שהוא מחיר כבד, הוא נמוך עשרת מונים מהמחירים שהם דרשו באגרסיביות לשלם.

וענין אחרון - סימון מטרות אמתהסטוריאחרונה
עם כלביא יקום, לא מסתיים במילים הללו, יש המשך "לא ישכב עד יאכל טרף ודם חללים ישתה"

הציבוריות הישראלית, כנראה לא היתה בשלה לאמירה חד משמעית מייד עם הטבח - שהמלחמה שנכפתה עלינו מסמנת את סיום מגמת ההתכווצות שהתחילה בהסכמי הפרדת הכוחות מייד אחרי מלחמת יום כיפור.

זה נכון מצד האמת - כי עזה וצפון הגליל העליון והבשן, הם כולם חלק מארץ ישראל שלנו. זה גם נכון ביטחונית, כי התשובה האמיתית בשכונה שלנו הן לטבח והן לחטיפה. אם ברגע שהבינו את המצב, או לכל המאוחר מייד עם סיום טיהור העוטף - היו מתחילים הפצצות והפגזות ארטילריות, תוך הבהרה לעזתים שמי שחייו יקרים לו, שיעלה על הסירה הקרובה ויתחיל לחתור, כנראה שפחות חטופים היו חוזרים בחיים וחלק מהחללים אולי לא היינו מוצאים - אבל הם היו החטופים האחרונים, לדורות.

אם היום, שנתיים וחצי אחרי, היו מסתובבות בעולם תמונות של עזה היהודית החדשה - ערביי יהודה ושומרון, הבדואים בנגב, התנועה האיסלמית במשולש ובגליל - היו מתחננים שרק ניתן להם להשאר תוך נאמנות מוחלטת ואפס עיסוק בטרור, או לעזוב בצורה מסודרת, לפחות לקחת איתם את הרכוש.

איך יסתיים האירוע עם איראן?זיויק
לדעתכם.

טראמפ מקרב כוחות. זה ללחץ בלבד? או מעבר לזה?

ילקוט שמעוני ישעיהו רמז תצטאריק מהדרום

עתידה פרס שתיפול ביד רומי.

אמרה פרס לפני הקב"ה:

ריבונו של עולם, למה אתה מוסרני ביד אומה שטימאה ביתך?

אמר לה: גזֵרה היא, כדי שיתגרו אלו באלו ויאבדו מן העולם.

ואם איראן במקרה ינצחו אז תמיד נוכל להגיד שמדרשים צריך לקחת בערבון מוגבל וזה לא אומר כלום.

כבר אמר אלתר דרויאנוב, על התמודדות עם מצב קשהזמירות
המקום ירחם! או ש"הפריץ" ימות בינתיים, או שהכלב ימות בינתיים, או שימותו שניהם בינתיים...
מנחש שתהיה תקיפהברגוע

כי רואים שארה"ב מביאים לאיזור המון כוחות, ואיראן כנראה לא יתקפלו במו"מ.

השאלה אם היא תהיה תקיפה ממוקדת או שיתפתח למשהו גדול.

בדיוק כמו שעניתי בשאלה הזהה שלךהסטוריאחרונה
הוא בוודאי יפול - אקטואליה וחדשות

(והאמת, איני מבין למה פתחת שרשור זהה)

עופר וינטר: עם בנט אני לא אלך.איתן גיל

נפתלי בנט: אני עם לפיד לא אשב.

אני מאמין לשניהם במידה שווה.

אני מבין שבדוברות הליכוד החליטו למחוק את וינטרהסטורי
אין לי שמץ של מושג על מה אתה מבסס את טענתך נגד וינטר.

בליכוד רוצים את וינטר, אבל הוא לא רוצה את הליכודאיתן גיל

סקרים שהוא הזמין או שהוזמנו בשבילו מנבאים לו 6-7 מנדטים בראשות הציונות הדתית.

אלא שהוא לא רוצה את סמוטריץ' כמספר 2 שלו, ובצדק, וגם להיפך.

לא יודע מי הזמין סקרים ובעיקר מי סומך עליהםהסטורי
זקנים כמוני עוד זוכרים כמה פינטזו על הצנחת אפי איתם לראש הרשימה, כמה זה לא באמת עזר בבחירות וכמה הוא, איש עתיר זכויות באמת, היה פוליטיקאי כושל והקדנציה הפוליטית הקצרה - רק הורידה את מניותיו הציבוריות.

לו ווינטר יקשיב לי, המלצתי החמה לו להניח כרגע לפוליטיקה. הוא בהחלט אידיאליסט ואדם שהוכיח הרבה הקרבה לעם ישראל - אבל יש הרבה מה לתרום גם לא בפוליטיקה. כדאי לו להכיר קודם כל את המערכות האזרחיות וצורת החיים בהן.

שאפו, כל מילה.איתן גילאחרונה
קצינים בכירים לא מתאימים לפוליטיקה.
אני בעד למנות את וינטר לרמטכל.קעלעברימבאר
אפילו מצביאים מפורסמים כנפוליאון והיטלר הובסו בקרב נגד גנרל חורף (למרות ששם זה תמיד היה ברוסיה)
מסוכן באמתזיויק
אני מתקשה להבין על מה אתה מתבוססמרדכי
בס"ד

נדמה לי שאתה יוצא מתוך נקודת הנחה שבעבר הם היו חברים (ובצוק איתן וינטר הדליף מסמכים לבנט) אז זה אומר בהכרח דהקשר נמשך עד היום והשניים רוקמים תוכנית זדונית מתחת לאף של הליכוד.

אני בספק מאוד מאוד גדול שזה המצב. העובדה שבנט חצה את הקווים, לא מצביעה בהכרח על כך שוינטר עשה זאת בעקבותיו. בנוסף, אנחנו לא יכולים עכשיו לחשוד על כל מי שהיה בעבר בקשר עם בנט שהוא שותף לרקיחת אותה מזימה זדונית (נתניהו או סמוטריץ') לדוגמה.

אז אם יש לך משהו ספציפי להצביע עליו שוינטר אכן מתואם עם בנט - אנא הצג את זה כדי שכולנו נווכח בעצמנו. אם לא, אז אפשר לשחרר ולהאמין לבן אדם שדרכו אפילו עוד לא דרכה במערכת הפוליטית.

שאלה רגישה: טריגר- התאבדויות בצה"ל והתאבדויות בכללפתית שלג

בעקבות זה הרחבה משמעותית בזכויות המשפחות השכולות 

זה נושא גדול, ואני כמובן לא פסיכולוג, וכותב את זה בתור אזרח מתוך דאגה אמיתית לשלום הלוחמים ומתמודדי הנפש אחרי מלחמה, כי להבנתי היחס הציבורי הוא גורם משמעותי שיכול להשפיע על אדם בנקודת הקצה שלו-

האם אתם חושבים שאין סכנה שזכויות והטבות והוקרה וכבוד למשפחות השכולות, במקרים שבהם הן שוות לזכויות משפחות שיקיריהן התאבד על מדים, לא יכולה לתת מעין פתח למתאבדים עתידיים ח"ו? 

זאת אומרת- לפעמים אדם חושב להתאבד ומה שמחזיק אותו להתמודד, לשרוד, ולבחור בחיים זה המחויבות למשפחה הקרובה לו, או לפעמים המחשבה על שמו הטוב ואיך יחקק זכרו, ומה הוא ישאיר בציבור. אבל במקרה כזה שהוא יודע שהוא יקבל כבוד והבנה, ותמיכה גדולה במשפחה שלו- לא יכול להסיר לו מחסומים בדרך אל הוויתור על חייו?

זה נכון גם לעניין קולות הלכתיות וחמלה ציבורית בכבודו של מאבד עצמו לדעת, שצריך עיון ודקדוק שלא לייצר יותר מידי הבנה וחמלה שיכולות להסיר מחסומים בפני האדם שהיד שלו על ההדק ח"ו.

כמובן שגם יד נוקשה מאוד כלפי מתאבד יכולה למנוע ממתמודד לחשוף את הקושי שלו ולהשתקם.

(מזכיר לי שפעם ראיתי נתון (אולי היום כבר לא אקטואלי) שאומר שיש יותר נשים שמטופלות בקשר לנסיון התאבדות מאשר גברים, אבל שיש יותר גברים מתאבדים בפועל מאשר נשים (פערים מספריים ענקיים). המרצה ניסה לתת הסבר שהרבה פעמים הבושה\אגו של הגבר מלנסות ולא להצליח, גורמת לו להיות חד יותר ברגע הקצה (מן הסתם הוא הביא עוד טיעונים, אבל זה זכור לי הכי חזק, ויכול להיות שהוא היה העיקרי יותר)

שנזכה ל "ונתתי שלום בארץ", "ושמחת עולם על ראשם"❤

נ.ב התחלתי לכתוב על התאבדויות בצה"ל, אבל כנראה שהשאלה העיקרית היא כללית- איך היחס שלנו למתאבדים יכול להשפיע על אדם שנמצא בנקודת הקצה?

אתה מציג דרך לוגית של סיבה ותוצאהזמירות

אבל אנשים שהגיעו למצבים פסיכוטיים קשים, פוסט - טראומה, דיכאונות עמוקים, שרואים במוות פתרון למצוקתם העצומה, כנראה שלא טרודים במחשבות לוגיות שכאלו.

אנשים עם משפחות, שיש להם ילדים שיגדלו כיתומים ללא אבא, משאירים אישה ש תצטרך להתמודד עם האו דן העצום - ועדיין כל זה לא עצר את אלו ששלחו יד בנפשם. הראש שלהם לא עושה ניתוח לוגי הגיוני. 

ברור שהוא לא טרוד בזה וזה מעשה רגשי לגמריפתית שלג

אבל ברור גם שסיבות לוגיות מסוימות יכולות להרחיק אנשים עם נטייה לאובדנות ממעשה בפועל ומעודדות אותם להשתקם, ומן הסתם סיבות לוגיות אחרות יכולות להקל יותר על התפרצות רגשית כזאת.

זה נכון, אבל מה המשפחה אשמה?קפיץ
היא לא אשמה בכללפתית שלג

בדיוק כמו משפחה שיקירה התאבד בתור אזרח, ומקבלים מעטפת הרבה פחות רחבה.

זה לא אותו דברזמירות
 ברור שיש קשר בין השירות הצבאי לבין מה שקרה לחייל/חיילת, שנפשם התרסקה בעקבות אירועים טראומתיים בצבא. 
לא תמיד מדובר במי שחווה טראומות במסגרת הצבאיתפתית שלגאחרונה

אבל גם אם כן, ורוצים להוקיר את זכרו, צריך לחשוב איך זה ישפיע הלאה.

אחי השמאלני,אם אתה באמת מאמין שלא הייתה בגידה מבפנhamedinai

אחי השמאלני, שאלה אליך בכנות:

אם אתה באמת מאמין שלא הייתה בגידה מבפנים ב-7 באוקטובר, אלא "רק" המצב הבסיסי הזה:

צה"ל לא מסוגל למנוע מתקפת פתע על הגבול, ובשעות הראשונות יש בלבול עצום, קריסת תקשורת, כוחות מפוזרים – ולוקח בערך 10–12 שעות עד שמתחילים להתארגן מחדש בצורה משמעותית,

איך בדיוק אתה לא מפחד ממצב דומה – אבל בסדר גודל הרבה יותר גדול – אם ניסוג גם מיהודה ושומרון?

הרי אורך הגבול עם יו"ש הוא פי 4–5 מהגבול עם עזה (תלוי איפה בדיוק מודדים), וביחד עם רצועת עזה מדובר על פי 6 בערך.

אם מחר בבוקר יקרה משהו דומה – חמאס מעזה + חיזבאללה/ג'יהאד אסלאמי/כוחות מקומיים מיו"ש תוקפים בו זמנית – כמות הקורבנות הפוטנציאלית יכולה להיות פי כמה  

כל המרכז (גוש דן, השרון, ירושלים) הופך להיות חזית ממשית, לא רק עורף  

אין לאן "להימלט" פנימה כמו ב-7/10  

אין מספיק כוחות סדירים שיוכלו להגיע במהירות לכל כך הרבה נקודות פריצה בו זמנית.

אז איך אתה – בתור אחד שמבין ש-7/10 קרה בלי "בגידה" אלא בגלל חולשה מבנית ומבצעית – לא רואה בזה סיכון קיומי ממשי?

מחכה לשמוע את ההיגיון שלך.

התזה של השמאל הציוני בישראל מוכר וידועפ.א.

התזה של השמאל הישראלי (הציוני ברובו) בעד פתרון שתי המדינות והחזרת שטחים מבוססת על שילוב של טיעונים דמוגרפיים, מוסריים, ביטחוניים ומדיניים. המטרה המרכזית אינה רק פתרון הסכסוך, אלא הבטחת עתידה של ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית.

להלן עיקרי התזה מחולקים לנושאי ליבה:

1. הטיעון הדמוגרפי: שמירה על הרוב היהודי

זהו אולי הטיעון המשמעותי ביותר בשמאל הציוני. התזה גורסת כי שליטה ארוכת טווח על מיליוני פלסטינים ביהודה ושומרון ובעזה מעמידה את ישראל בפני בחירה בלתי אפשרית:

* מדינה יהודית או דמוקרטית: אם ישראל תספח את השטחים ותעניק לפלסטינים זכויות אזרח, היא תחדל להיות מדינה עם רוב יהודי מוצק.

* סכנת האפרטהייד: אם ישראל תספח את השטח אך לא תעניק זכויות אזרח מלאות, היא תהפוך למדינת אפרטהייד ותאבד את אופייה הדמוקרטי ואת הלגיטימציה הבינלאומית שלה.

הפתרון: היפרדות מהפלסטינים למדינה משלהם כדי לשמור על ישראל יהודית ודמוקרטית.

2. הטיעון הביטחוני: יציבות מול שליטה

בניגוד לתפיסת הימין שרואה בשטח נכס אסטרטגי, השמאל טוען כי:

* נטל ביטחוני: השליטה באוכלוסייה אזרחית עוינת מחייבת הקצאת משאבים עצומים של צה"ל, שוחקת את הצבא ויוצרת חיכוך מתמיד שמייצר טרור.

* גבולות מוסכמים: הסדר מדיני יביא להכרה בינלאומית בגבולות ישראל, שיתוף פעולה ביטחוני עם המדינה הפלסטינית (שתהיה מפורזת) וקואליציות אזוריות עם מדינות ערב המתונות נגד איומים כמו איראן.

3. הטיעון המוסרי והמשפטי

השמאל מדגיש את ההיבט של "סיום הכיבוש":

* זכות להגדרה עצמית: כשם שלעם היהודי מגיעה מדינה, כך גם לעם הפלסטיני יש זכות להגדרה עצמית.

* השחתה מוסרית: שליטה צבאית על עם אחר לאורך עשרות שנים משחיתה את החברה הישראלית, את ערכי צה"ל ואת המוסר הציבורי.

* המשפט הבינלאומי: השטחים נתפסים כשטחים כבושים (או "מוחזקים") על פי הדין הבינלאומי, והמשך ההתנחלות בהם נתפס כבלתי חוקי ומבודד את ישראל בעולם.

4. הטיעון המדיני-כלכלי: השתלבות במרחב

* לגיטימציה בינלאומית: פתרון הסכסוך יסיר את איום הסנקציות, החרמות (BDS) והבידוד המדיני של ישראל במוסדות כמו האו"ם או בית הדין בהאג.

* צמיחה כלכלית: סיום הסכסוך יפנה תקציבי עתק מהביטחון ומההשקעה בתשתיות בשטחים לטובת רווחה, בריאות וחינוך בתוך הקו הירוק ("דיור ולא שטחים")

גם אם ניסוג עד הסנטימטר האחרון, לא יפרקו מחנות פלhamedinai
גם אם ניסוג עד הסנטימטר האחרון, כולל ירושלים (אגב, אז תצוץ דרישה מתושבי ירושלים הערבים לעבור לישראל הקטנה, כי כבר התרגלו לחיות במדינה מערבית, והשמאל גם הוא יסכים איתם ויעמוד לצידם, בג"ץ), אף אחד אינו משלה את עצמו שהם יפרקו את מחנות הפליטים. לא יקרה, הם ידרשו את זכות השיבה. גם ישלפו החלטות או"ם על זכות השיבה, ובמקביל ידרשו לחזור לחלוקת 47 שהיא החלטת האו"ם (שגם ישראל הסכימה). ובמקביל תעלה דרישה שכל היהודים שעלו ארצה מאז 48 מכוח חוק השבות יחזרו לארץ מוצאם.

אם פונים שמאלה זה לא נגמר רק אם ילכו עד הסוף לפרק לגמרי את המדינה, חס וחלילה.

מצד שני, אם הולכים ימינה ומחזיקים את שטחי ארץ ישראל, אי אפשר לספח עכשיו את השטחים, כי אז הערבים ביחד עם השמאל יהיו רוב.

חייבים קודם לעודד בדרכי נועם ובדרכי שלום - על ידי מתן הטבות כספיות וכל עזרה אפשרית - הגירת אלו שקיים חשש סביר שהם לא רוצים שתהיה ליהודים מדינה, שיהגרו אל מחוץ לגבולות ארצנו. משימה קשה, וצפוי שהשמאל יפריע, אבל אין ברירה, אם רוצים להגיע לאיזשהו פתרון יציב. ובסוף גם השמאל יודה לנו על זה. 

כמדומני שמעטים ביותר אותם שרוצים להתנתק מ*כל* יו"שפתית שלג

כל שכן עזיבה צבאית

אין אמצע. אם נוותר על חלק מהשטחים ביו"ש, ברור שהםhamedinai
במאבק על ארץ ישראל, כמעט שאין מקום לאמצע בין ימין לשמאל. כי אם נוותר על חלק מהשטחים ביו"ש, ברור שהם לא יסתפקו וידרשו את הכל עד הסוף. כאשר מצרים קיבלו מאיתנו את כל חצי האי סיני, הם בשום פנים ואופן לא הסכימו לוותר על מלון טאבה. גם בהסכם עם ירדן הם דרשו שטח משנת 48, ובסוף קיבלו.

וגם אם חלקם יתפשרו, אחרים לא יסכימו. ואנחנו כבר מכירים שיש להם אש"ף, חמאס, ג'יהאד, החזית העממית ועוד, ומה שסוכם עם אחד או כמה מהם לא מחייב את השאר. אם כן, יצטרכו לסגת עד הסוף, כולל ירושלים, אחרת כל ההשקעה בשלום תהיה לשווא.

לא חושב שאני שמאלני, אבל גם לא חושב שהיתה בגידהאנונימי חדש

אני לא זקוק לתזה המורכבת הזו (של הבגידה).

אני חושב שהבעיה היא יוהרה מטורפת של אנשים מסוימים... נראה לי שברגע שמבינים את זה- זה גם עונה גם על השאלה שלך בקלות יתרה, הם לא חוששים לזה...

אותו דבר יכול לקרות גם כשיו"ש בידינו…רוני 1234
אולי הנפגעים הראשונים יהיו "מתנחלים" ולא תושבי גוש דן אבל מה זה משנה בעצם?
כבר 3 מקרים של דריסה בהפגנות. זה לא נורמלי!!נ א
עבר עריכה על ידי נ א בתאריך ג' בשבט תשפ"ו 19:21

עבר עריכה על ידי נ א בתאריך ג' בשבט תשפ"ו 19:19

אי אפשר לשמוע בחדשות שתוך תקופה קצרה היו 3 מקרים של דריסת מפגינים.

פשוט לא הגיוני!!!

מה אתם מציעים לעשות?

עקרונות לסיום המלחמהרועישםטוב
ראש הממשלה נתניהו מציג את "סיום המלחמה"
מה רצית לומר כאןאיתן גיל

יש יעדים ויש מציאות. כאשר שני היהודונים וויטקוף וקושנר בוחשים בקדרה, ואינטרסים אישיים יש להם לרוב... תמשיך לבד.

למהרועישםטוב
עבר עריכה על ידי רועישםטוב בתאריך ט' בשבט תשפ"ו 6:01

למה אתה מאשים אחרים ולא את מי שבראש - ביבי?

האם אתה עובד כמו השיטה בת העשרות שנים שלו שהוא תמיד מוצא אחרים להאשים?

קחאיתן גילאחרונה

פירוק חמאס מנשקו- בדרך.

השבת כל החטופים- בוצע.

פירוז הרצועה- בדרך.

שליטה בטחונית- הושג חלקית.

ממשל אזרחי- בדרך

אתה הבנת את זה?

אולי יעניין אותך