מזעזע אותי העובדהekselion

שלערבים פורעי חוק נותנים חיבור לחשמל (על פי החוק)

וליהודים שומרי חוק לא נותנים חשמל (על פי החוק)

גוש שילה מבקש: עזרו לנו להתחבר לחשמל שלא יהיה לנו קר | ערוץ 7

משתמע שאין קו שחור שהממשלה הזאת לא תחצה

מזעזע הם מסכנים אנשים! יש שם תינוקות וזקנים והם נשארים בקור!תולעת ספריםם

פשוט ביזיוןekselion

לא רק שומרי חוק. גם תורמים המון למדינהנוגע, לא נוגע
השמאל עובד בצורה חכמה, סבלנית ובלי להתייאש.
לאט לאט ועם הרבה מאמץ ובסוף הצליחו להפיל את ביבי (שבעצמו לא הסדיר את ההתיישבות הצעירה אבל לפחות לא עשה איפה ואיפה) וגם ניצלו את המצב עם ביבי וגררו לצד שלהם אידיוטים שימושיים מהימין ובעזרתם הקימו ממשלה.
קנו את בנט הנרקיסיסט בזה שנתנו לו להיות ראש ממשלה כי ידעו שבפועל הם אלו שינהלו את המדינה (כמו שרואים בפועל ששום עניין ימני לא מקודם לעומת ענייני שמאל). ולהם זה מאוד פשוט לעשות מה שהם רוצים כי היעוץ המשפטי וכל מערכת המשפט וגם התקשורת כמובן בצד שלהם.

יש בממשלה הזאת קבוצה של אוטואנטישמים (יאיר גולן, עומר ברלב), קבוצה של פוסטמודרניסטים סהרוריים (גנץ ולפיד לדוג'), קבוצה ששנאת ביבי העבירה אותם על דעתם (סער וחבריו), אבל הכי גרועים זו קבוצת ה"דתיים". כהנא, אורבך, סילמן, כלפון, שיורקים למצביעים שלהם בפרצוף, מתנהגים בעזות פנים, לא סופרים רבנים ואפילו משקרים בשמם, פועלים נגד כל הערכים שהתחנכו עליהם.
כל זה רק בשביל שיהיה מישהו עם כיפה על כסא רוה"מ והם ירגישו שהם הכי הכי והם אלו שהושיעו את המדינה כמו דור תש"ח. אבל אנחנו כבר יודעים שעל מי שמשתמש בתורה ובדת בשביל טובתו האישית נאמר "דאשתמש בתגא חלף".
הדבר היחיד הטוב שאני רואה מהממשלה הזאתekselion

זה שאנשים רדומים שלא הצביעו/שמאלנים/דתיים שהעריצו את בנט

מתחילים להתפכח, חבל שאנחנו צריכים לעבור את כל זה רק כדי שאותם אנשים יקבלו קצת שכל.

אבל אין מה לעשות

כנראה זה הצבי שמדלג מאחורי ההרים

נקווה שזה באמת ככה. רק אם הימין המסורתי לאומינוגע, לא נוגע
הרדום יתעורר יש לנו סיכוי לנצח בפעם הבאה (לי אישית אין תקווה מאלה מדתיי בנט שלא התפכחו עד עכשיו וגם לא משמאלנים שדופקים את הראש באותו קיר פעם אחר פעם ולפני כל פעם בטוחים שבפעם הזאת בטוח שהקיר יתנהג כמו ספוג כי הם הרי החליטו מראש שהוא ספוג ולא קיר ומי חכם ומבין יותר מהם)
ברור שרוב השמאלנים ימשיכו בסורם. אבלekselion

יש גם כאלה שלא.

הדוגמא הכי טובה לזה היא איילה חסון

ואני מאמין שיש עוד כמוה, לא יודע אם הרבה, אבל זה גם משהו..

בעז"ה.. אגב, כבר מאז רצח בראל שמואלי הי"דנוגע, לא נוגע
וכל התפילות ההמוניות של עמך ישראל שהיו ליד בבית החולים ודעת הקהל וכו' היה נראה שזה הכיוון אליו ה' מוביל את הדברים. שעם ישראל המסורתי לאומי יתעורר ויצא להילחם. וההמשך של התהליך בפגישה של פעילי ליכוד מרכזייים עם הרב דרוקמן, בהפגנות המשותפות, ואני מקווה שגם בהבנה של תושבי הדרום שהדרך להפסיק את הפשיעה הבדואית זה רק לא פעילות של המשטרה אלא שעם ישראל יחזור לעצמו, לאמונה בצדקת דרכו, למעורבות כדי לשנות, ואז ממילא יהיה לנבחרי הציבור המאמין והציוני רוח גבית לעשות מהפך במערכת המשפט שמשם מתחיל כל הבלאגן ושינוי התודעה ורצון העם יחדור גם למשטרה שתפסיק להיות כח נאט"ו ותחזור להיות משטרת ישראל.

* הבעיה בשמאל וב"מרכז" עמוקה מאוד כי היא נעוצה בתפיסה פוסטמודרנית ולא רק ברגש. לכן גם אחרי פרעות תשפ"א לא חל שם שינוי, למעט אנשים דתיים שאצלם ההשקפה השמאלנית לא נבעה מפוסטמודרניזם, כמו הלברטל ואריה דרעי, ולכן הם כן שינו את דעתם.
יפה כתבתThe Lion

^^^הָיוֹ הָיָה
אנחנו עומדים באמצעו של תהליך אדיר. עליית קומה מטורפת בתהליך הגאולה, ממש רואים את המכונה עובדת לברור ולזכך את הבר מהתבן.
התפקיד של כולנו הוא לתת לה את הדחיפה מאחורה, לעלות את השפיץ האחרון של הקסטל לפני שאפשר להתיישר מחדש בנינוחות.
המאמר המכונן של סמוטריץ', שהגדיר בדיוק את גודל השעה ואת התהליך שאנחנו עוברים וצריכים להעביר: ח"כ בצלאל סמוטריץ': הגיע הזמן לכרות את ברית ישראל המאמינה | ערוץ 7
עושים היסטוריה!!

ובהזדמנות זו נציין, שחבל מאוד שיש כאלו שגם בשעה גדולה כזו, במקום להצטרף ולחזק את התלכדות ישראל המאמינה, לבצר את מעוזינו ולייצר חזית אחידה ומשותפת ואיל ברזל שיפרוץ את הדרך, עסוקים עדיין בתככים קטנים כדי לעשות שרירים, ועלולים בסוף להיות אלו שיכשילו את המהפך הגדול, למרבה הזוועה. לידיעת הקורא איתמר בן גביר.
@מרדכי, אתה מוזמן להתעלות ולקחת אחריות על עמישראל, ולהעביר את הדברים לאזני הנ''ל.
בתנאי שאתה מעביר את הדברים האלה לסמוטריץ'מרדכי
בס"ד

כי מהדברים שאמר רק השבוע בריאיון אישי לשמעון ריקלין בעכשיו 14 נשמע באופן ברור שהוא תומך בכך שכל אחד יבחר את הרשימה שלו וימשיכו לרוץ ביחד. אחרי שתתעלה ותעביר את המסר לסמוטריץ' אז נמשיך הלאה. לטובת עמיראל, כמובן.
סגור. אני מעביר לבצלאל ואתה לאיתמר?הָיוֹ הָיָה
כי בחייאת רבאק, בקצב הזה ימינה (או קונסטלציות ממרכיביה) עוד תעבור את אחוז החסימה אחרי הבחירות ותשאיר לכולנו אבק.
בלנ"ד אמסור לו שיש מי שחושש מהפריימריז הנפרדיםמרדכי
בס"ד

והם ממליצים לשקול את הנושא מחדש.
יש מפקדים נפרדים לכל היותר. לא פריימריז נפרדים.אריאל יוסף

לא זה מה שהם אומרים, כמו שסיפרתי לך...שפרינצא בוזגלו

ככה פוקדים יותר אנשים, עם ספקולציות של אם ואולי...
למכור קצת יותר מבקבוקי אוויר של א"י. 

ידוע. תסבירי למרדכי. הם אלופים בלמכור לו אשליות.אריאל יוסף
עבר עריכה על ידי אריאל יוסף בתאריך כ"ה בשבט תשפ"ב 16:27

עשו לו את זה בסבב א' עם דמיונות שיקבלו יותר מ-4 ו-8. על זה בדיוק הסתכסכנו והוא לא מוכן להתפייס עד היום.

אחר כך עשו לו את זה עם "הסכם" שהיה לאיתמר על 4 ו-7. גם את זה הוא קנה.

עשו לו את זה שוב בסבב ב' עם תירוצים מטופשים להצדיק את פירוק איחוד הימין.

הוא עבד קשה מאוד כאן כדי להסביר שזה מהלך נכון שיוביל לדברים טובים...

עשו לו את זה שוב בסבב ג' עם הסכם על קרח בין איתמר לרב רפי על הראש של בצלאל.

מזכיר שאיתמר הסביר שוב ושוב שהוא חסיד של פריימריז גדולים ומאוחדים...

@מרדכי, אולי לפחות פעם אחת אני צודק?...

הנה כמה שרשורים עם "תחזיות" שלך:

וואו. הפוך לחלוטין. - אקטואליה וחדשות

בפעם הבאה שוב תסביר שיש מו"מ שיוביל לאחדות..

קודם תודה אתה שאכן היה חתימה על הסכם - אקטואליה וחדשות

הסיבוב של הסביבון בחג החנוכה והמערכת הפוליטית בציונות הדתית - אקטואליה וחדשות

בפעם הבאה תספר לנו שאיתמר יודע לעבוד כדי להביא את בצלאל לאן שהוא רוצה.

נו, זה הרעיון...שפרינצא בוזגלו

תכל'ס לסמוטריץ' יש מה להפסיד מפריימריז.
לבנגביר בכלל לא. עוצמה זה לא מפלגת רעיון, זו מפלגת איידול יחיד.
אז הם יצאו לפריימריז שככל הנראה יראו כמו בחירות קומוניסטיות (שיש רק מפלגה אחת שניתן להצביע לה), או שיהיה מתמודד נוסף (יצחק ככל הנראה) שאף אחד לא יציץ עליו בכלל.
אם אין לו מה להפסיד- אז הוא מנפיץ הבטחות בכיף, מה אכפת לו? העיקר שיתפקדו.

הצרה היא שאם יהיו הרבה מתפקדים הוא ידרוש דרישות מפליגותאריאל יוסף

ואז יפוצץ הכל כשלא יקבל אותן.

יש למישהו מושג כמה בדיוק הוא כבר פקד?

הם לא מספרים. כמו כל מפלגה.שפרינצא בוזגלו

משרפת קולות אגדית, חבל שהשמאלנים לא כאלו נאיביים...

עברו את האלף?...אריאל יוסף

יש כאלה שיודעים...אריאל יוסף

אז תשאל אותם...שפרינצא בוזגלו

לא מכיר כאלה.אריאל יוסף

4??????? אפילו אני מבינה למה זה לא ריאלי בעליל...שפרינצא בוזגלו

ואני לא מבינה גדולה בפוליטיקה.

הלוואי והיו פריימריז מאוחדים, כל הזרמים בציבור היו מקבלים יצוג הולם שמשקף את מצב המגזר במקום ח"כים שלא מייצגים יותר מידי שקיבלו מקומות גבוהיים בגלל מו"מים אלימים וסחטניים של הרגע האחרון...

הציעו לו 4 ו-8. הוא רצה 4 ו-7. בסבב א'. איחוד הימין.אריאל יוסף

אהה, חשבתי מנדטים 🤦‍♀️שפרינצא בוזגלו

כמו שאמרתי, לא מבינה גדולה בפוליטיקה חחחח

מקומות ברשימה. מקום 4 ומקום 8.אריאל יוסף

כן כן עכשיו הבנתי חחחשפרינצא בוזגלו

עזוב הוא מעדיף לשתות שוב ושוב את ההצהרות על אחדותאריאל יוסף

במין התמכרות מתוקה לאשליות בלי ללמוד לקח.

כבר כתבתי על כך כאן באריכות. הוא לא הגיב.

אני מבין שכבר הפסקת לשכוח איך ניסית ליצור אחדות - אקטואליה וחדשות

*הספקת

והנה דברי מספר 2 ברשימת הציונות הדתית, מיכל וולדיגר -אריאל יוסף
עולם קטן של היום.

יישר כח. אני מקווה שאחרי שממשלת הטרור תיפול, בעז"ה בקרוב,נוגע, לא נוגע
הצינות הדתית תצליח איכשהו למשוך את כל אותם מצביעים. צריך לחשוב איך עושים את זה. זו כמות גדולה של מנדטים, שיחד עם החוזרים בתשובה מימינה יכולה להפוך אותנו למפלגה השניה בגודלה בימין עם כח השפעה גדול מאוד.
אחרת הם ילכו לליכוד ולש"ס שעליהם אי אפשר לסמוך שיקימו ממשלת ימין אמיתית וישנו את המצב, לפחות כל עוד בראשם ניצבים דרעי וביבי/אדלשטיין/כץ/ברקת.
ההתחלה היא להתאחד במקום לירות בתוך הנגמ''ש.הָיוֹ הָיָה
ואחרי זה לעשות חלוקת עבודה לפי גזרות מתאימות, ולהביא לקונצנזוס ולתמיכה אחידה מכל המשפיעים במגזר.
אבל כל עוד יש מי שעסוק בלהתקטנן ולהמשיך בפלגנות, אני מוטרד.
@מרדכי, מחכים לך.
רגע, רגעמרדכי
בס"ד

ירי בנגמ"ש? פלגנות? התקטננות? על מה בדיוק אתה מדבר?

אני מזכיר שההחלטה על פריימריז נפרדים התקבלה ביחד מתוך ראייה שזה מה שיעשה טוב למפלגה המאוחדת. לא אני אומר את זה, אלא סמוטריץ' עצמו אומר את זה בראיון אחר ראיון שהוא נשאל בנושא. זה פלגנות? זה ירי בנגמ"ש? בינתיים זה נראה כמו שיתוף פעולה והחלטה משותפת.

מי שמעורר פילוג זה אותם אנשים שמחפשים בנרות כיצד להאשים צד כזה או אחר. אם זאת הכוונה - אז כמו שהבהרתי כבר בעבר, אני לא שם.
סמוטריץ' לא אמר את זה.אריאל יוסף

גם לא חושב כך. אתה מעוות את דבריו בשביל להגן על טעויותיו של איתמר.

כמו שעשית כאן לא מעט ואח"כ הכל התפוצץ לך בפנים.

גם אין פריימריז נפרדים. יש מפקדים נפרדים, כאמור.

תוכל להסביר לי איפה כל ה'טוב' המדובר בהתפקדויות נפרדות?שפרינצא בוזגלו

עזבי. כשאיתמר היה בעד פריימריז גדולים -אריאל יוסף

מרדכי הסביר למה זה הכי נכון.

עכשיו כשהוא בעד מפקד עצמאי - מרדכי שוב מדברר נאמנה את עמדתו.

מדובר בשופר של עוצמה. גם היה חבר בצוות האסטרטגי שלהם שרקח את ההסכם עם הרב רפי בסבב ג'.

כן, למרות שהשם שלו שייך יותר לפורים, הוא חי בר"ה. מצד שני, אולי בגלל זה הכל אצלו הפוך...

בבקשה -מרדכי
בס"ד

הסברה היא כזאת: בעוד הציונות הדתית, כשמע כן היא - פונה לציונות הדתית (כ"ברירית מחדל" לאחר מכן בוודאי שהיא רוצה לפנות לקהלים נוספים), הקהל של בן גביר ועוצמה יהודית הוא מלכתחילה מגוון יותר. במידה וכל אחד יפנה לקהל היעד שלו, זאת אומרת סמוטריץ לכיוון המגזרי ובן גביר לקהלים שלו (מסורתיים, סוגים שונים של חרדים) אז יהיה ניתן להביא מגוון רחב יותר של אנשים.

נכון שבשורה התחתונה הכוונה היא שהם ירוצו תחת אותה הרשימה ואותו הפתק, אבל למפקד יש חשיבות רבה. קודם כל שאדם משלם כסף, הוא מרגיש מחוייב יותר. שנית, יש למפלגה את הפרטים שלו והם יכולים להפעיל אותו בזמן אמת, וזה לצד יתרונות נוספים. משאמרנו את כל זה, נבין למה יש מפקדים שונים. בסופו של דבר אדם חרדי או מסורתי שמזוהה עם בן גביר יהיה לו יותר קל להתפקד אליו מאשר להתפקד 'לציונות הדתית'. לכן, במקרה הזה הם מעדיפים לערוך מפקדים נפרדים מתוך אסטרטגיה ברורה.

זאת בניגוד לנעם לדוגמה ששם המאבק הוא על אותו קהל יעד. שם הם אומרים אין הצדקה למפקד נפרד שמדובר באותו מגזר ורק בתי מדרשות שונים. אגב, לא מדובר ברעיון חדש ופורץ דרך. זו היה הטענה של האיחוד הלאומי כל השנים מדוע לא להתאחד עם הבית היהודי אלא רק לשמור על מסגרת הריצה המשותפת. האיחוד הלאומי פנה לקהל התורני יותר והבית היהודי לליברלי יותר ובכך הם יכול למקסם את הכוח שלהם.

עכשיו צריך לציין דבר חשוב: זו עמדתם של סמוטריץ' ובן גביר, לא בהכרח העמדה האישית שלי. אני כן מאוד שמח על כך שהיא הגיעה מתוך הסכמה וחשיבה אסטרטגית, אבל אם היו שואלים אותי אני חושב שכן יש מקום לפריימריז פתוחים, אבל לא בצורה שמוצעת כיום על הפרק. אבל כאמור כל עוד הייתה הידברות בין הצדדים, התחשבות של כל אחד בצרכים והרצונות של השני אז אני שמח כי זה מראה על כיוון של שיתוף פעולה ורצון בטובת הצלחת החיבור.

מקווה שהסברתי טוב את העמדה הזו.
זו לא עמדת סמוטריץ'. חד משמעית.אריאל יוסף

אתה אומר כאן דבר והיפוכו -אריאל יוסף

מצד אחד "זו עמדתם של סמוטריץ' ובן גביר", מצד שני "התחשבות של כל אחד בצרכים והרצונות של השני"...

תחליט: שניהם חושבים שעדיף ככה או שאחד מקבל את התעדוף של השני?...

נהדר שבנגביר פונה, השאלה מה הוא מקבל בסופו של דבר.שפרינצא בוזגלו

ואת זה אני דווקא כן יודעת.

ומתוך היכרות עם הציבור החרדי מבפנים- מעטים מאד מאד תומכים שלו בקלפי (בתיאוריה יש מלא, כולם מתים על 'בנגביר הגבר'), בסופו של יום הם מתפקדים ל'ועשית ככל אשר יורוך'. מצבעים יפה יפה ש"ס וג' כמו שהורו להם.

ומתוך היכרות עם קהל היעד של בנגביר- הוא מורכב מדתיים לאומיים שמתפקדים, חרדים בודדים, ומלא ביביסטים שאומרים שהם מתים על בנגביר אבל ביבי הוא בבחינת חריימה.
כך שקהל היעד המדופלם הזה לא באמת מצריך התפקדות נפרדת. ויש לי היכרות.

ואין יותר מידי הידברות ושקיפות, שתדע.

כמה מגוון את חושבת שאפשר להכניס -אריאל יוסף

ב-19,402 קולות?

(זה מה שבן גביר מקבל כשהוא לא מרמה את כולם שהוא עובר...)

אין מגוון. בדיוק מה שאמרתי.שפרינצא בוזגלו

כולם מתים על בנגביר הגבר שמפוצץ לערבים את הצורה, גם לי כיף שהוא מכניס לעבאס.
האם זה מספיק בשביל שאצביע לו? לא. וכמוני הרבה מאד אנשים. 
אם היה לו רעיון חוץ מוורבליות מטורפת ורצון לכסאח ערבים- אולי היו לו קצת יותר קולות בקלפי.
כרגע אני מסתפקת בלהינות מהסטנדאפ שלו. באמת גבר גבר...

עד שהוא מפוצץ לימין את הצורה וזורק לפח כ-2 רבבות קולות.אריאל יוסף

נו, גבר גבר..שפרינצא בוזגלו

יודע ללכת מכות.
בדיוק מה שאמרתי.
חוץ מלפוצץ אנשים שהנס שלנו הוא שהם האוייבים שלנו (אם הוא היה בצד הנגדי הוא היה ממרר לנו את החיים קצת יותר ממה שקורה היום) - הוא לא עושה כלום.

שאלת מה עומד מאחורי זה ועניתימרדכי
בס"ד

מה שכן, אני רוצה לנהל דיון ענייני, אבל ממש אין לי כוח להיות חלק משק החבטות שחובטים בבן גביר ואם זה הכיוון שלשם הדיון הולך אז להתראות. רק אח"כ לא לדבר על יצירת פילוגים.
איתך הידיינתי מאד בענייניות. שים לב.שפרינצא בוזגלו

לא מבינה מה אתה רוצה.

אתה טוען שמפקדים נפרדים זה תועלתי, אני שואלת למה.
אתה עונה שזה בגלל קהל היעד, אני מסבירה שאין קהל יעד כזה.
אז אני חושבת שזה ברור וחד משמעי שהמפקדים הנפרדים לא באמת יעילים. לא?

לא, אני אישית טוען משהו אחרמרדכי
בס'ד

את דעתי האישית כתבתי בסוף ואת מוזמנת לקרוא את הודעתי פעם נוספת.
אוקי, אז גם אתה חושב שהוא טועה?שפרינצא בוזגלו

לא חושב שנכון להשתמש כאן מלכתחילה במושג 'טעות'מרדכי
בס"ד

יש בעיניי כמה אתגרים במצב של הפריימריז הנוכחים. לדעתי יש אפשרות אחרת שניתן לפתור את אותם האתגרים, הם מצאו דרך מוסכמת אחרת להתמודד עם זה. כל עוד זה נעשה מתוך הסכמה והבנה הדדית אז אני מברך על כך, גם אם לדעתי היה כדאי לפתור את זה בדרך אחרת.
מברך על מה? על שריפת הקולות העתידיים?שפרינצא בוזגלו

מברך על כך שהדברים נעשים בכבוד והסכמהמרדכי
בס"ד

זה הכלל הראשון בדרך להמשך שיתוף הפועלה. כיפופי ידיים סופם לפיצוץ, הסכמות ועובדוה משותפת סופם לחיבור.

ממליץ להאזין לדברים שנאמרים פה בדקה וחצי האחרונות של הראיון (10:58) שנערך השבוע -
https://fb.watch/aOvkMAk3NK/

ברגע שמכבדים אחד את השני הכל בסדר, ברגע שמחפשים מריבות בכוח ויוצרים בכוח סכסוכים אז בהחלט תהיה בסוף ריצה נפרדת שתגרום חלילה איבוד קולות.
בצלאל כיבד מאוד את איתמר בסבב א'.אריאל יוסף

עמד בכל התחייבויותיו, הלך איתו לעתירות כשפסלו את מיכאל וכו'.

זה לא עזר. איתמר פירק את אחד הימין, וכלשונך "חיפש מריבות בכוח ויצר בכוח סכסוכים".

כך הכתיר מחדש את בנט והביא לריצה נפרדת.

למה? כי הוא רוצה שני נציגים בכנסת. חוץ מזה לא מעניין אותו שום דבר.

הזהרתי בזמן אמת. אני מזהיר שוב. אתה מתעלם.

ממש נמאס לי לומר "אמרתי לך", @מרדכי, אבל נראה שלשם זה הולך.

אתה כתבת - טוב שכתבת את זה. - אקטואליה וחדשות

עזבי. הוא לא מוכן לומר בשום צורה שאיתמר טועה.אריאל יוסף
אף אחד לא מחפש לחבוט בוהָיוֹ הָיָה
מחפשים דבר פשוט וקטן - שהוא יואיל בטובו לרדת מהעץ שלו, מהשרירים המטופשים שהובילו אותו פעם אחר פעם לעברי פי פחת, ויתאחד עם בצלאל כמו בנאדם.
ידוע המשפט על כך שטיפש הוא מי שעושה את אותו דבר שוב ושוב ושוב ומצפה לתוצאה שונה.
לרדת מאיזה עץ? על איזה שרירים אתה מדבר?מרדכי
בס"ד

בינתיים מי שמסביר את הצד של בן גביר זה בכלל סמוטריץ' (ראיון לבשבע לאחר היציאה למפקד, ראיון לעכשיו 14 ביום ההשקה, ראיון לשמעון כהן בערוץ 7). הוא זה שמסביר מדוע הם החליטו שעדיף מפקדים נפרדים והוא זה שמזכיר מה היה בין האיחוד הלאומי לבית היהודי לאורך כל השנים. לא איתמר מסביר את זה אלא בצלאל.
אוי ההיתממות.אריאל יוסף

כאילו שהמפקד לא נועד כדי להציג אח"כ כוח ציבורי ולדרוש יותר במו"מ.

הצרה היא שאם יהיו הרבה מתפקדים הוא ידרוש דרישות מפליגות - אקטואליה וחדשות

כאילו שמישהו יתמודד נגד איתמר על הראשות או על מקום בודד נוסף שיקבל ברשימה...

אני שמח מאוד שאתה רוצה שת"פ והצלחת הציבוראריאל יוסף

ולכן הצעתי לך לנסות לעבוד יחד ולשים משקעים מאחור.

אתה מתעקש ומאשים בניסיון לחבוט בבן גביר במקום להבין שיש בעיה אמתית.

נראה שלעומתך דווקא חברי הפורום מבינים מצוין, אבל אתה הכי חכם. תמיד.

ידוע. תסבירי למרדכי. הם אלופים בלמכור לו אשליות. - אקטואליה וחדשות

@מרדכי

@נשמה כללית

@שפרינצא בוזגלו

ההחלטה לא התקבלה יחד. חד וחלק.הָיוֹ הָיָה
מה שכן, זה שבצלאל לא תוקף את איתמר בפומבי. דווקא מתוך ראיה גדולה ואחראית, כדי למנוע ירי בתוך הנגמ''ש.
בוא לא נלך סחור סחור, ההליכה של איתמר למפקד עצמאי היא לא מתוך מחווה לבצלאל. כולם יודעים שבצלאל הוציא מתחת ידו מפלגה שהיתה בשליטתו, קרא לכל מי שמעוניין - להצטרף אליה, במטרה שאכן יאוחד כל המחנה הרלוונטי סביב מפלגה אחת שנציגיה יבחרו באופן דמוקרטי על פי חלקם היחסי של תומכיהם הוא לחלוטין מעוניין שכולם יבואו, לסגור חזית מוצקה ולהמשיך קדימה בראש חץ.
איתמר החליט לא להצטרף לזה, כדי לצבור כח פוליטי, שישמש לו כקלף במשא ומתן. וזאת מתוך ראיה צרה, ראיה אופורטוניסטית, ראיה שעוסקת ב''מלחמות היהודים'' במקום להתאחד בבגרות למען המלחמה האמיתית.

אני לא מחפש בנרות להאשים שום צד, ואשלח לך באישי ראיה. אני רק רוצה את טובת המחנה הלאומי והתורני, ומנסה לגרום להחלטות טובות לעם ישראל.
איפה הממשלה נותנת חשמל לערבים?בן מכיר

חוק החשמל?ekselion

לא יודע אם הממשלה בפועל תוציא אותובן מכיר
עבר עריכה על ידי בן מכיר בתאריך כ"ה בשבט תשפ"ב 12:08

אבל אם כן, אז מוסדרת יחד איתו גם התיישבות צעירה בצו אלוף פיקוד

שרשור לא רלוונטי.אוהב אי והעם 2
למה לא?ekselion

מחברים את ההתישבות הצעירה לחשמלאוהב אי והעם 2
כשזה יקרה, נדבר. טוב?חצילוש
כמה ניתוק.. יושב לך בחו"ל ומפטיר "לא רלוונטי" על סמך כתבה מאתר לא מוכר, כשאנחנו חיים את המציאות בשטח. קצת טאקט בבקשה.
למה לא יללת ככה בפורום לפני שנה למשל?אוהב אי והעם 2
כבר מתחילים לאסוף תרומות משמע זה הולך לקרות.
אגב למה צריך תרומות????
מאותה סיבה שצריך תרומות לבתי חוליםekselion

כל תרומה לחיזוק עם ישראל היא מקודשת.

עבור אנשים שאשכרה תורמים את החיים שלהם ומסתכנים יום יום למען אדמות ישראל שרגל יהודי לא דרכה בהם מאז חורבן הבית, צריך לתרום כמה שאפשר.

אירוני שעם ניק כמו שלך אתה לא מבין דבר כל כך פשוט

זה תרומה קשורה בפרוש לחיבור החשמל. מספיק לגלגל עניים.אוהב אי והעם 2
יש פה שני דברים שוניםמרדכי
בס"ד

יש מצד אחד דיבור של גנץ להורות על חיבור התיישבות הצעירה לחשמל בצו אלוף מרכז (לא יקרה - מרצ כבר הבהירו שלא יתנו לזה לקרות, וכידוע הם אלו שבאמת קובעים).

מצד שני יש קמפיין גיוס תורמות של גוש שילה בלבד, לאסוף כסף בשביל לפעול ליצור חיבור לחשמל משלהם. כמובן שזה נעשעה מתוך הבנה שהממשלה לא תעשה את זה, אלא עליהם לדאוג לעצמם.

אין שום קשר בין הדברים למעט הצורך בחשמל להתיישבות הצעירה.
בכל זאת יש מומנטום חדש. מה שלא היה בממשלות הקודמות.אוהב אי והעם 2
וצריך לברך על כך. נראה שיש הענות רבה לתרום.
אבל המומנטום לא קשור בכלל לממשלהמרדכי
בס"ד

ישנה עכשיו יוזמה לממן חרמוניות לנוער הגבעות שמקריב את נפשו גם בימים קרים אלו למען ארץ ישראל. איך זה לעזאזל קשור למומנטום של ממשלה כזו או אחרת?
למה לא עשו את זה לפני שנה?אוהב אי והעם 2
כמה זמן גוש שילוה קיים?
למה הנושא בכלל צף עכשיו?
בזה אולי דווקא אפשר להאשים את הממשלהמרדכי
בס"ד

מכיוון ויש כעס ציבורי בנושא על הממשלה שאישרה את החשמל לבדואים, אז הם ניצלו את מומנטום הכעס בשביל להעלות קמפיין. א' ב' בהנעת קמפיין זה למצוא טריגר (פיגוע ונרצחים זו לצערי הדוגמה הכי מוכרת), אז בקטע הזה באמת מגיע קרדיט לממשלה על הטריגר, אבל לא מדובר בקרדיט חיובי.
עז עדיף לא להסדיר לבדואים…אוהב אי והעם 2
… שממש לא אכפת לי מהם ולא להסדיר להתיישבות הצעירה?
אסביר את זה שוב -מרדכי
בס"ד

הקשר הייחידי בין ההסדרה של הבדואים לבין הקמפיין של גוש שילה הוא הטרגיר שזה נתן לזה. זה לא שבגלל ההסדרה של הבדואים מסדירים גם להתיישבות הצעירה, אלא רק נתן סיבה לקמפיין. באותה מידה, אם חלילה היה מת ילד מקור, ואני בכוונה מקצין, אז גם היה סיבה לקמפיין כי הנושא היה עולה לסדר היום.
אז זה טוב או לא טובאוהב אי והעם 2
חד משמעית זה רע, אלא שמפיקים ממנו גם טובמרדכי
בס"ד

האם זה טוב שיהודי נרצח בחומש? לא. אבל עושים מזה טוב בכך שמביאים עשרים אלף יהודים למקום ומעלים את נושא הסדרת הישיבה במקום לסדר היום. מובן?
מעניין. אז הטרור הערבי משרת….אוהב אי והעם 2
… באופן כללי את הימין.
לא זה מה שאמרתימרדכי
בס"ד

באותה מידה, אם נחזור לדוגמה ממקודם, אם היה מת ילד מקור בישובים אלו, אז היה סיבה לקמפיין. וכן, בכללי אסונות הם טריגר לקמפיינים. האם הם משרתים אותנו? לא. האם אנחנו חפצים בהם? ממש לא.
רע, וטוב איך אתה מבין את….אוהב אי והעם 2
עבר עריכה על ידי אוהב אי והעם 2 בתאריך כ"ו בשבט תשפ"ב 08:54
… מה שאמר רבי עקיבה:
כָּל דְּעָבִיד רַחְמָנָא - לְטַב עָבִיד.?
היה מקרה אמיתי על מחבל שדקר יהודי שנפצע ופונה לבית חולים ובזכות זה גילו לו גידול בבטן. הרופא אמר לו שהוא חייב את חייב לאותו מחבל.
אני בטוח שאתה מאמין שיש סובב ומסבב ושחוק החשמל תוכנן מראש לחבר חשמל להתיישבות הצעירה שמלכתחילה השמיצה חוק זה. אין כאן טוב או רע . הכל לטובה.
מחשבה כזאת גם מונעת תסכולים.
בכל מקרה השבת פה עוד מעט נכנסת אז שיהיה שבת שלום.
יללתי? וואו. איזו בחירת מילים מדהימהחצילוש
קודם כל, אני לא נוטה ליילל ובמיוחד לא בפורום, קל וחומר בפורום הזה.

אני לא מגייסת תרומות, אז אין לי מושג. אני חיה בשטח, ולבן שלי היה קר הלילה. זה מה שאני יודעת.

קצת ענווה.. דבר על מה שיש לך מושג, לא על מה שלא.
מגייסים בשמך תרומות ואת מתממת?אוהב אי והעם 2
אל תוציאי את התסכול שלך עלי בבקשה.
כדאי שתעריכי את העובדה שיש אור בקצה המנהרה ואת תתחברי לחשמל סוף סוף.
וכן את מייללת.
איזה אופי משונה יש לכם. קשה לכם לעכל שבסוף ממשלת הזדון הזאת ולא ביבי או סמוטריץ יחברו אותכם לחשמל. בכסף כמובן הרי את לא צריכה תרומות.
הזוי. מגייסים בשמי?חצילוש
כי ראית מודעה, אז החלטת? אולי זו יוזמה פרטית? מאיפה לך מי מגייס?

מי זה "לכם"? כולנו הרי מקשה אחת בעיניך.. אתה עושה מעצמך צחוק. סיימתי להגיב לך.

הבנאדם טרול מתוסכל שמוציא כאן את כלנחשון מהרחברון

השריטות שלו

הקשר בין דבריו למציאות באופן כללי לא קיים

^^^הָיוֹ הָיָה
מדובר באפס שכבר לעג פה בגסות רוח למשפחות שכולות.
עכשיו הוא החליט להשתלח באמהות צעירות וללעוג לתינוקות סובלים.
זה התחביב שלו. מוטציה מזוויעה במיוחד של אוטואנטישמיות קלאסית.
אתה נשמע כמו אדם מתוסכל מהחיים שלוekselion

שמסיבה כזאת או אחרת בוחר לפרוק את כל הג'יפה שלו פה באנונימי בפורום של אנשים יראי שמים.

לא פשוט לעצבן אותם, מגלילה מהירה בפורום הזה אני רואה שאתה אשכרה רב עם כל אחד.

במקום לחשוב שהבעיה בכולנו ושאנחנו הפנים המגעילות של הציונות הדתית, אולי יצא לך לשקול את העובדה שהבעיה לא בנו אלא בך?

קודם כל אתה טועה בגדול….אוהב אי והעם 2אחרונה
עבר עריכה על ידי אוהב אי והעם 2 בתאריך כ"ו בשבט תשפ"ב 08:55
אם אני הייתי איש ימין (ואני לא. אני גם לא איש שמאל) ואני משער שאתה כזה אז באמת הייתי מתוסכל. כל פעם שאני בוחר איש ימין הוא מישם מדיניות שמאל . אתה מספיק נבון לחשוב על דוגמאות. אז אל תשליך על אחרים מה שעובר אולי עליך.. אגב יכולתי להביא הרבא שרשורים שמביעים תסכול ואזלת יד מאנשי ימין בפורום הזה.
בכל מקרה השבת פה עוד מעט נכנסת אז שיהיה שבת שלום.
פייגלין לא מרפה: בלי תיק בטחון אני באופוזיציהאיתן גיל

הסיכוי שנתניהו יתן לו את התיק הוא אפס מוחלט, ולא סביר שמאיזנקוט בדווקא הוא יקבל את מבוקשו.

בלי פייגלין אין קואליציה אפילו לשיטת פילבר.

צודק איפוא נתניהו שמעוניין, לכאורה, בממשלה עם איזנקוט.

הכל שאלה אם ד"ר לריסה עמיר תסכים לשבת עם נתניהואריק מהדרום

היה כבר מי שהציע אמש לא לספור אותו בגוש הקואליציהמרדכי

בס"ד

הוא כמובן לא יקבל את תיק הביטחון (גם אחרי הפיצול הוא נותר עם מנדט אחד או שניים ביום טוב), אך עם זאת אני לא חושב שעד שהוא הצליח להתקרב שוב לכנסת, הוא יחסל את זה פעם נוספת בגלל התנהלות לא חכמה ושל אגו (מה שהכשיל אותו בעבר). לכן השאלה האמיתית היא כמה הוא הבין מה הכשיל אותו והוא בא לעבוד שונה הפעם, או שהוא נשאר ראש בקיר ואז באמת תסתיים הקריירה הפוליטית שלה.

עם חברי כנסת בודדים "מורדים"משה

אפשר לנהל מו"מ. זה קרה בעבר בממשלות 61. כך למשל אברהם נגוסה דאג לכך שיעלו עוד כמה פלאשמורות תמורת כל מיני הצבעות.

הוא היה בתוך הליכוד, היו נגדו מנופים סיעתייםהסטורי

ועדיין. פייגלין עצמאי.

כן אבל פייגלין גם ירצה לקדם דבריםמשהאחרונה

אני מקווה לפחות. אז הוא יסחט קצת את התקציב כמו כל חבר כנסת (למרות שזה נגד המצע שלו). זה התקווה.

וכל זה עדיין לא משתווה לתפקיד שר הביטחוןמרדכי

ברור שלא יתנו לוהסטורי

השאלה היחידה היא אם הוא התבגר (פוליטית), אני בהחלט חושש שלא...

כמובן, זו הייתה תגובה לתגובה של משה שעשה השוואהמרדכי

בס"ד

אני רוצה להאמין שעצם האיחוד, כבר מסמל נקודה של התבגרות. נמתין 40 יום כדי לגלות מה הלאה.

השאלה היחידה היא תרבות שלטונית.איתן גיל

כמו שלא משליכים קליפת בננה ברחוב, כך לא דורשים שר בטחון עם מנדט וחצי, וראש ממשלה עם ששה מנדטים.

קוראים לזה גם: תקינות פוליטית. מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך.

'מגדל בבל' של מפלגת נעם, קורס על בוניוהסטורי

בנתיים ההתעקשות של נעם לטעון שרצים עד הסוף, לא רק שלא מחזקת אותם, אלא רק שוברת את ההגמוניה בקו. כבר לא מדובר רק על 'מקווקוים' כמו הרב יהושע שפירא או הרב חיים גנץ - שאמנם קשורים אבל תמיד היו עצמאיים פוליטית וגם לימודית.

הציטוטים מהרב קלנר והמכתב של הרב רודריגז, הם רעידת אדמה:

מצפה שאבי מעוז ברגע האחרון יודיע שפורש

המכתב שמטלטל את ישיבות הקו

רעידת אדמה זה לא.אריק מהדרום

מפתיע שהוציאו את זה וצילמו את זה לערוץ 7, אני מקווה שזה היה באישור של הרב יוסי אבל לא נפלתי מהכסא בכלל.

הרב גנץ בעבר לא כתב עם כל הגינונים ותארי הכבוד האלה אלא פשוט אמר "אנחנו לא מבינים את הרב טאו".

לא יודע מי הוציא, זה רץ בהרבה מקומותהסטוריאחרונה

הרב גנץ זה לא חידוש, הוא כבר שנים במעגל המצומצם של סמוטריץ'. החידוש שגם במיניסטרים של הקו - מתנגדים לנעם.

(דביר עמר טוען שמהבדיקות שלו עוד לפני המכתבים הללו - ברב מוחלט של מה שנחשב 'ישיבות הקו', הרוב המוחלט יצביעו לציונות הדתית ואחרים יתחלקו בין עצמה לליכוד ורק מעטים מאוד יצביעו באמת לנעם על הפרנציפ.

איפה האנשים שהקימו את המפלגה הזו בשביל קצת תעמולה?משה

כלומר, אתם זוכרים. אף אחד בכלל לא רצה באמת את המפלגה הזו. רק כדי לכפות על אמצעי הפרסום את הקמפיינים נגד הלהט"ב.

איך משם הגענו לכאן?

אכן, הרב דרור אריה פרש, ברגע שהפכו מגימיק למפלגההסטורי

שמתיימרת להתמודד על אמת...

ירי בנגמ"ש או ראיה מפוכחתאיתן גיל

בן גביר בטוח שהנצחון מונח בכיס של נתניהו, וחושש שנתניהו יעדיף ממשלה עם אייזנקוט כאשר הוא עצמו נשאר בחוץ. נתניהו מכחיש תיאומים עם אייזנקוט, ואייזנקוט שותק.

מישהו כאן יודע לפרשן את האירוע?

'הפריפריה' של מצביעי בן גביר - הם ליכודניקיםהסטורי

אנשים שרוצים ממשלה בראשות נתניהו, אבל רוצים את הסגנון והוולגריות של בן גביר. הוא איבד לליכוד את אלמוג כהן, שהוא בדיוק הפרופיל של המצביעים הללו ו'קיבל' את טלי גוטליב, שבדיוק מושכת סגנון כזה.

לא חושב שהוא בטוח בשום דבר, הוא פשוט רוצה קולות.

לא עושה רושם שהירי בנגמש פוגע באף אחד מהםאריק מהדרום

מן הסתם הכל נבדק היטב בסקרי עומק.

ביבי מעדיף את בן גביר קטן קטןנפשי תערוג

ובן גביר מבין שכדי להצליח הוא חייב להיות גדול

אם הוא יהיה קטן הוא יקבל תיקים שוליים שדרכם לא יוכל "להשפיע"

ביבי צריך את בן גביר עוברמשה

אבל לא יותר

זה בדיוק הענייןאיתן גיל

גודל הגוש קובע, אבל לא פחות מזה מאזן האימה של ראש הגוש מול השותפות בפוטנציה. אם השותפה הראשית, הליכוד, לא תהיה גדולה בפער משמעותי מול כלל השותפות המשניות, היא תוחזק בגרון כל שני וחמישי, והקואליציה תקרוס בתוך זמן קצר.

ואכן צריך את בן גביר עובר, ומוטב שלא יהיה לשון מאזניים, ואם יאיים בפרישה יאמרו לו: אל תפל דבר מכל אשר דיברת.

זה מאבק הגיוני, אבל הוא מוגזם, ולכן נראלינוגע, לא נוגע

שהמטרה היא גם לעשות הייפ גדול ולהוציא את אדישי מעוזי הימין להצביע.

כלומר ככה הם לא יסמכו על זה שלביבי יהיה 61 בכל מקרה (לדעתם) ויצאו להצביע ויצביעו בן גביר.

אם ביבי רוצה לשבת עם אייזנקוט זה בכל מקרה לא יזיק לו יותר מדי שבן גביר יהיה חזק יותר, אז אין לו מה להפסיד.

ולבן גביר ברור שיש רק מה להרוויח.

נראה לך שמהבייס של גולן או איזנקוט יצביעו בן גביר?איתן גיל

הוא מכוון את כל הקמפיין שלו לראש של מצביעי הליכוד, ולא מפתיע שהליכוד מחזיר מלחמה.

ואם המתמטיקה לא תאכזב- בן גביר ישאר מחוץ לממשלה, ללא קשר מי ירכיב אותה.

אלה הם כללי המשחק.

איך הבנת את זה ממה שכתבתי?נוגע, לא נוגע

כתבת שלא יזיק לביבי איתמר חזקאיתן גיל

הפוך

לא זה מה שכתבתינוגע, לא נוגע

מה כתבת?איתן גיל

נקודה מעניינת בנושא -מרדכי

בס"ד

קיבלתי עכשיו לענות על סקר, לדעתי מניסוח השאלות הוא יצא מטעם הליכוד, ואכן אחת השאלות בסקר עסקה בשאלה של צירוף בן גביר לממשלה הבאה וכן בשאלת ממשלת האחדות עם אייזנקוט. אני חושב שאם הדברים לא היו על הפרק, כפי שטוענים הליכוד (ובניגוד לתדרוכים הרבים בנושא) כלל לא היה צריך לשאול על זה, אבל נראה שבליכוד כן בוחנים מה נכון להם בקרב אזרחי ישראל.

מיותר לציין שאני לא מאמין להכחשות של נתניהו בנושא. הוא רואה בסקרים שהליכוד נמצא בעדיפות שנייה אצל מביעי עוצמה יהודית (זה היה ניכר גם בפינת הניתוח סקרים שפורסמה פה בערוץ 7 לפני שבועיים-שלושה) ולכן הוא החליט ללכת לו על הראש. זה התחיל מקמפיין האנטי אחדות שכל בר דעת הבין שהחיבור הזה יעשה יותר נזק מתועלת, וממשיך עכשיו בתדרוכים שלו.

בדרך למבוי סתוםאיתן גיל

נתניהו רוצה לסיים את מערכת הבחירות עם 50 מנדטים, ולתת לשותפות שלו להזיע על 3 משרדים לענייני כלום, אבל זה לא ריאלי. הסקרים הכי מפנקים, של פילבר, מנבאים לו 30 מנדטים, וזה אומר שבכל מקרה הוא יהיה מיעוט בכל קואליציה, אם אכן יקים אותה.

כולנו זוכרים את המשא ומתן הקואליציוני הקודם, ואיך "השותפות הטבעיות" מרטו את נוצותיו, וביתר שאת זוכר הוא עצמו.

הלקח שהוא הפיק, והמתבקש, זה ממשלה לאומית רחבה, ולא ממשלת סחטנים צרה, ולשם הוא חותר.

במרחק 40 ימים מהבחירות, פייגלין מאיים שבלי תיק הבטחון הוא בחוץ. סמוטריץ' בטוח שתיק הבטחון תפור על פי מידותיו. בן גביר רוצה את משרד המשפטים עבור גוטליב, וגם רוטמן רוצה אותו. וינטר אם יעבור את אחוז החסימה, ידרוש גם הוא את תיק הבטחון, וגם גיוס מלא לפי מתווה ליברמן, שהחרדים יתנגדו לו, ובמילים אחרות זה או וינטר בפנים, וחרדים בחוץ, או להיפך.

ככל שהמפלגות הקטנות יהיו גדולות יותר, סל הדרישות שלהן יגדל באופן לא פרופורציונאלי, ולכן נתניהו מתלבט אם ללכת להם על הראש. אוי לי מיצרי, ואוי לי מיוצרי.

גם אם יקרה נס בגודל ים סוף, ואיזנקוט יסכים לשבת עם נתניהו, הסך המשולב של שניהם הוא כ- 50 מנדטים, ועדיין חסרים 11 לפחות, ואין מאיפה להביא אותם. כי בנט, גולן, וליברמן לא ישבו עם נתניהו.

במצב אידיאלי כל השותפות בפוטנציה צריכות להתכנס ולחלק את עור הדוב בטרם ניצוד, אבל זה לא יקרה, כי חרב איש ברעהו.

סוף דבר, כולם ביחד וכל אחד לחוד קוראים לשמור על גוש הימין, אבל אף אחד לא יודע לספר לנו איך עושים זה.

משחק סכום אפס.

ואולי הבעיה היא נתניהו עצמו?מרדכי

בס"ד

אפילו שיריונים הוא לא הצליח להביא. יוסוף חדאד ונטלי שם טוב הלכו לוינטר, דדי שמחי הלך לגלעד ארדן (הייתה תקופה שהוא חיזר אחרי צביקה מור שהלך לסמוטריץ'). מה בסוף הוא הביא? את ברדוגו?

גם מבחינת קמפיין, חוץ מלהתריע שאייזנקוט יקים ממשלה עם רע"מ, וללכת על הראש של וינטר ובן גביר - אין שום דבר אחר.

לא סתם בחלק מהסקרים הליכוד צונח על חשבון התחזקות של הגוש (שאגב, מתחזק גם בגודלו ככל שהליכוד יורד).

לא רלוונטיאיתן גיל

כשנתניהו פנה ליוסוף חדאד ולשם טוב נודע לו שהם סגורים עם וינטר.

דדי שמחי לקח לעצמו יועץ איסטרטגי קפלניסט בשם אלדד יניב, שכוון אותו לדרך אחרת, וגם הפיל אותו.

כל זה אירע בחודשים האחרונים ולכל היותר בחצי שנה האחרונה. הלקחים שנתניהו הפיק היו עם הרכבת הממשלה היוצאת כפי שצויין קודם, כלומר, מוקדם יותר.

לעניין הסקרים, לפי פילבר סוקרים אחרים עושים מניפולציות ומרימים מלאכותית את וינטר כדי לגמד את הליכוד. בסופו של יום אין יותר מ- 120 מנדטים. אין לי כלים לבדוק את ההערכות של פילבר.

מאוד רלוונטימרדכיאחרונה

בס"ד

כל אלה העדיפו ללכת למפלגות שלא בטוח עוברות את אחוז החסימה, מאשר לקבל שריון מובטח במפלגת השלטון. כל ניסיונות השכנוע של נתניהו לא הצליחו (למעט טליק גויאלי, שלפי פרסומים הייתה במגעים גם עם בן גביר) אז כן, זה מעיד אך ורק על נתניהו.

נז"א- כמו שנאמר….סיעתא דשמייא1

…."דל כבודנו בגויים ושיקוצנו כטומאת הנידה".

כמו שאשה נטמאת כל 28 יום שלא באשמתה כך הגענו למצב שנטמאנו שלא באשמתנו.

כדאי שנתעורר משנתנו. לא במקרה הדברים קורים.

הצללים של ה-7 באוקטובר: השאלות הקשותNachman Wilhelm

הצללים של ה-7 באוקטובר: השאלות הקשות שחייבות להישאל על תפקוד יחידות העילית

תחקור אירועי ה-7 באוקטובר אינו יכול לפסוח על שרשרת קבלת ההחלטות בזמן אמת בדרגים הטכנולוגיים והמבצעיים של אגף המודיעין. עולה תהייה קשה הדורשת מענה: האם כוחות מיומנים מיחידות כגון 8200, שהיו אמורים לקחת חלק פעיל במענה הראשוני בשטח, חוו כשל תפקודי, סירוב פקודה או קבלת פקודות הפוכות שאינן עולות בקנה אחד עם צורכי השעה?

חמורה מכך היא האפשרות המדאיגה, לפיה ננקטו לכאורה מהלכים מודעים ומשלימים שנועדו לטשטש את מחדל אי-ההתייצבות או המענה המאוחר. בהקשר זה, קיימת סבירות כי אותם פרסומים והפקות מדיה שהטיחו האשמות קשות והכפישו את לוחמי וחיילי צה"ל, לא נולדו מקריות – אלא הוכוונו ונוהלו כמהלך תודעתי מתוכנן, שנועד להסיט את האש, לייצר מסך עשן ולכפות על אותה סרבנות פנימית.

ללא חקירה אובייקטיבית ובלתי תלויה של היקף הפקודות, התגובות בתוך היחידות הללו, והקשר המסתמן בין כשלי השטח לבין מהלכי ההסברה והמדיה שליוו אותם, לא ניתן יהיה לרדת לשורש האמת ולתקן את הדרוש תיקון.

הלוגיקה ההרסנית של טרור, תעמולה ועידוד הלחימהhamedinai

הלוגיקה ההרסנית של טרור, תעמולה ועידוד הלחימה

מתקפת ה-7 באוקטובר מעלה שאלה מתבקשת: מה היה החשבון של המחבלים שפתחו במלחמה מול צבא החזק ממנו פי כמה? התשובה טמונה בהבנת ה"אסטרטגיה הבלתי-סימטרית" שלהם. חמאס מעולם לא בנה על ניצחון צבאי בשדה הקרב; הוא בנה על לגיטימציה בינלאומית, לחץ מדיני ושימוש באזרחים כמגן אנושי.

החישוב של ארגוני הטרור מתבסס על כמה הנחות יסוד:

* שימוש באזרחים כנכס: מבחינת חמאס, ה"בלתי מעורבים" והסבל של אוכלוסיית עזה אינם נזק היקפי, אלא כלי עבודה מרכזי שנועד ללחוץ על הקהילה הבינלאומית לעצור את צה"ל.

* הסתמכות על המערכת הבינלאומית: הארגון סומך על הגינויים באו"ם, על בית הדין בהאג ועל דעת הקהל במערב שיכפו על ישראל הפסקת אש עוד לפני הכרעת הטרור.

כאן נכנס לתמונה הטרגדיה שבדה-לגיטימציה:

יוצרי סרטים, ארגונים ופעילים המפיצים תעמולה המכפישה את חיילי צה"ל חושבים אולי שהם פועלים למען זכויות אדם, אך בפועל הם משמשים כחוד החנית של הטרור. כשהם מעניקים לטרור את גלגל ההצלה ההסברתי, הם מעלים את מחיר הדמים של האזרחים בעזה. ככל שחמאס רואה שהשימוש באזרחים כבשר תותחים "משתלם" לו ומניב גינויים נגד ישראל, כך גובר התמרור להמשיך להשתמש בהם כמגן אנושי ולסרב להרים ידיים.

המבט לעתיד:

אם המלחמה הזו תסתיים בתחושה שהתעמולה הבינלאומית והסרטים הללו הצליחו לבלום את ישראל, ארגוני הטרור יסיקו את המסקנה המתבקשת: הטרור משתלם. בסיבוב הבא, הציפייה לתמיכת אותם גורמים ויוצרי סרטים תהיה חלק מרכזי בשיקולים שלהם לצאת למלחמה חדשה – מלחמה שגבות מחיר כבד מכל הצדדים.

בברכת שבת שלום וגמר חתימה טובה

נתקלתם פעם בשוטר כותב דו"ח על חניה כפולה ליד מסגד?משה

פקח חילק דוחות - רק למי שאינם מוסלמים

בעקבות הכתבה הזו נזכרתי שבירושלים בימי שישי יש רחוב ראשי (עאבד אל חמיד שומאן, בין פסגת זאב למחלף בנציון) שנחסם קבוע על ידי חניה כפולה ליד מסגד. והמשטרה שלנו והעיריה שלנו?

צרצרים.

ברור, כי תמיד מתחשבים ברגשות שלהם ומתייחסים אליהםפ.א.אחרונה

בסלחנות ובהבנה ובהכלה

ליברמן ויפן במלחמת העולם השנייה: מה הקשר?hamedinai

ליברמן ויפן במלחמת העולם השנייה: מה הקשר?

הקשר הוא פרדוקס דומה.

יפן במלחמת העולם השנייה הציגה סתירה בולטת. מצד אחד, היחס של השלטונות היפניים לפליטים יהודים בשטח שבשליטתם היה הוגן יחסית. הם סירבו לבקשות נציגי גרמניה הנאצית להסגיר יהודים שהגיעו לתחום שליטתם. מצד שני, בזירה האסטרטגית הם היו בעלי ברית של גרמניה הנאצית. כלומר: במבחן היחס המקומי ליהודים הם לא התנהגו כנאצים; במבחן הברית הגדולה הם חיזקו את הצד הנאצי.

אותו מבנה מופיע אצל ליברמן. מצד אחד הוא מדבר ימינה: ביטחון, תקיפות, "רק לא שמאל". מצד שני, במבחן הקואליציה הוא נמצא שוב ושוב בצד של מי שמונע ימין מלהרכיב שלטון יציב. הדיבור הוא ימני; הברית בפועל היא שמאלנית.

וכאן עיקר ההשוואה. במלחמת העולם השנייה עם כל הכבוד איך יפן התייחסה ליהודים בשטחה, השאלה המכרעת הייתה באיזה צד היא עמדה במערכה הגדולה. הברית עם גרמניה האריכה את המלחמה ודחתה את ההכרעה. כך גם כאן: המערכה היא לא רק על סיסמאות, אלא על מי מרכיב קואליציה. מי שמדבר ימינה אך בפועל מונע הכרעה ימנית, דוחה את הניצחון הפוליטי ומחזק את הצד שכנגד.

זה לא חריג אצל יפןארץ השוקולד

נראה לי שגם באיטליה אצל מוסוליני וספרד אצל פרנקו מצב היהודים היה עדיף מהמצב במדינות שנכבשו על ידי הנאצים.

השוואה קיצונית אם כי מעוררת מחשבה.

לא אוהב את ההשוואה כי הקמת ממשלה שאני לא אוהב היא לא מתקרבת בשום צורה לשואה

באיטליה עשו צרות ליהודים, למרות שהיה פחות מגרמניהhamedinai

לא השוויתי לשואה, אלא למדינות שלא עשו שואה, אבל התעלמו מהתמונה הגדולה ואפילו שיתפו פעולה.

יפן לא שנאו את היהודים אישיתנפשי תערוגאחרונה

אבל ככלל. היו גרועים ואכזרים מהנאצים

כך שמעתי ממקור ראשון שניצל מהתופת בכיבוש היפני

הלחץ של נתניהו על מעוז וסמוטריץ מוציא אותי מדעתימרדכי

בס"ד

הדיווח הבוקר על הלחץ של נתניהו לאיחוד בין אבי מעוז לבין בצלאל סמוטריץ' - הוא טעות בעיניי

מפלגה שפעם אחר פעם רצה ומתאבדת בשביל בסוף להצליח להיכנס - זה בעיניי סביר. יש אחוז חסימה גבוה שצריך לצלוח וזו הדרך היחידה בסוף לעשות חיבורים, וזה אכן מה שעשו נעם בתחילת דרכם. אבל זה לא הסיפור כעת. אבי מעוז קיבל פעמיים את הצ'אנס שלו ולא עשה כלום! העשייה שלו בכנסת מסתכמת בנאומים נגד הפרוגרס ושני חוקים וחצי שעברו בקריאה טרומית.

למה צריך לעזור לבן אדם כזה, שקיבל את ההזדמנות שלו להוכיח את עצמו, להיבחר שוב פעם?! בן גביר לדומה, הצהיר כל הזמן שברגע שהוא יכנס לכנסת הוא יוכיח את עצמו וייצור לו בייס - מה שאגן קרה. אבל אצל מעוז זה לא קרה והוא עדיין מייצג את עצמו ולא הרבה מעבר לזה.

אתמול פרסם דביר עמר, פה בערוץ 7, שגורם בסביבת רוה"מ אומר לו "מהסקרים שלנו גם אם אבי מעוז ירוץ לבד ישרוף בגג כמה אלפי קולות בודדים. לעומת זאת אם יתחבר עם סמוטריץ יבריח קולות שינדדו לאופוזיציה - יותר מהקולות שיביא". מוטב שכך ינהג נתניהו גם הבוקר.

חוקי סדום הם לא ערכיםנוגע, לא נוגע

אני לא מכיר באופן ישיר קהילות חרדיות, אבל אני מכיר באופן אישי לא מעט חרדים, ואיך שאתה צובע אותם זה ממש לא נכון.

התנהלות קהילתית שונה לדעתי מסיבות ברורות.

אולי יעניין אותך