מה דעתכם על היהודים שעולים להר הביתekselion

עם כוונה להקריב קרבן

ונעצרים?

לדעתי האישית, למרות שאני לא מאלו שעולים להר, אני כן ממש מעריך אותם! 

והלוואי שירבו אנשים כאלה שחיים ממש ממש את התורה.

אע"פ שיש מחלוקת גדולה בעניין הזה, אני כן חושב שזה טוב שיש אנשים שעושים את זה

כי זה מכניס לציבור את התודעה של בית מקדש.

שמרוב הגלות נראה שזה לגמרי נשכח וקרוב לגדר פנטזיה

בעוד שבפועל אנחנו ממש קרובים לזה, רק צריכים לרצות.

אשריהם ואשרי חלקםultracrepidam

צדיקים וחלוצים.

אפשר לנהל דיון אסטרטגי או הלכתי, אבל ודאי שהם צדיקים 

אני הבנתי שekselion

זה בעייתי להקריב בלי מזבח.. 

אבל כנראה שלהיכנס כן מותר ואפילו רצוי(לגברים)

ולכן כתבתי שאפשר לנהל דיון הלכתי סביב זהultracrepidam

בדיוק כמו הדיון לגבי תכלת או כל מצוה אחרת שיש ויכוח איך לקיים

אבל הם עושים מצוה שאתה ואני לא

והם מתקרבים א ה' ואל עבודתו ומוסרים נפשם על זה

והם גם זוכים, "בתמורה", להיות קרובים אל ה' ואורחים בביתו.

הלוואי והייתי זוכה להיות מהעולים

רוצה להאמין שהאיסור הוא הסיבה ולא תירוץ לעצלות שלי מהעיסוק בבניית בית ה'

וואי אחי שימחת אותי מאדחצילים
הלוואי שעוד יהודים יתנו יחס כזה..
זה משמח ממש וזה סימן שבאמת זה משנה משו אצל האנשים
איזה זכות נפלה בחלקי לשמח חצילekselion

חחח אתה מאלה שעולים?

אשריך

חחחח יאחחצילים
ששששש זה סוד
אם מישו פה יגלה שאני עולה להר הבית עלולים להחרים אותי קנאי הדור (חחחח מוזר שפתאום הם הקנאים) אז אני לא מגלה לאף אחד

אבל בהחלט זה דבר קדוש ומיוחד אתה חייב לנסות
טרולים חביבים נוסח בן גבירתילי חורבות
למדו איתי.
אין עליהם!יו0י

יחד עם כל מי שדואג לבנות את הקומה הבאה בעם.

בין בענייני הר הבית, ארץ ישראל, חזרה בתשובה וכו'..

אבל יש מעין דרך להיות שותפים לציפיה הזאת-

מנוי קרבן פסח תשפ"ב - טיקצ

מתוק בעיני ממש!!טיפה של אור
לא יודעת אם אני הייתי עושה ככה, אם הייתי יכולה .. אבל הרעיון, המחשבה.
למה לא?! בגלל ממשלת שמאל? בגלל הימי שמם?

בכל הכוח!! כהנא צודק!
..הרמוניה
אני לא מבינה בזה בשום צורה אני מודה אבל זה נשמע לי אנשים שחיים בדמיונות... כשתהיה מצווה כזאת אני מאוד אעריך את מי שעושה את זה.. בינתיים אני יותר מעריכה אנשים שמטפלים בצרכי עמ"י הנוכחיים
יש בזה משוekselion

בתכלס אנחנו דיי רחוקים מזה, ויש עוד המון דברים לתקן לפני שניגשים לנושא הזה.

אבל וזה אבל גדול, להחיות רעיונות כאלה זה דבר עצום 

כי אנחנו לא יודעים מזה בית מקדש 2000 שנה, ככל שיותר מדברים על זה

יותר אנשים מתחילים לרצות את זה

וככה יבנה הבית, כרגע אנחנו רחוקים מאוד כי רוב העם לא מודע/לא רוצה

אבל מתי שכן נרצה, יבוא מנהיג אמיתי שיכנס באמאמא שלהם ויעיף תמסגד הזה

אולי...הרמוניה
אין לי מילה בנושא לגבי אם זה כן טוב או לא טוב בגלל שזה מורכב אני רק יודעת שבינתיים המאמץ שבטוח מועיל זה להתחזק כדי להיות ראויים לבית מקדש לפני ששואפים לקיום של המצוות שלו באופן פיזי
אם נניח0x1694
את רוצה להתחיל לעבוד במשרת חלומותייך, אבל לא שלחת קו"ח ואת לא עושה שום דבר בפועל - מה הסיכוי שהמשרה תנחת עליך מהשמיים? וגם אם כן, כמה זמן יעבור מאז שהתעורר בך הרצון ועד שתתחילי לעבוד?

(כשאנשים מסיימים תואר אומרים להם להתחיל להגיש קו"ח לכל מקום אפשרי בלי לחשוב אם מתאימים בדיוק לדרישות התפקיד ובמיוחד בלי לחשוב שהם חסרי נסיון לא מוצלחים. אפילו שהם באמת לא מוצלחים כ"כ... האמונה בעצמך מושפעת הרבה מהמעשים בפועל ולא רק במחשבה או ידיעה בלב)
חזקekselion

זה מורכב נקודההרמוניה
אל תכניס אותי לזה בכוח!
ארצ'יבלד

אין על העם שלו

אנחנו עיקשים!!

בחרנו בה', אנחנו נעשה הכל גם אם זה ללעוס מסטיק שעתיים בשביל זה

....תות"ח!

אה, טענה קלושה. אם זה רצון ה', אפילו שרצון ה' ואהבת ה' בוערת בך, כנדב ואביהוא בשעתו, אתה תעצור ותתאפק כי זה לא רצון ה', ותעשה כמה שאתה יכול לדבר על זה, לעורר על זה, לכסוף ולרצות את זה. וראה זה פלא, אלפיים שנה עם ישראל לא היה בארצו, היה רחוק ומנותק מעמו, ובכל זאת, נגד כל התחזיות, בזכות הכיסופים והרצון שבערו בעם ישראל כל השנים, הוא עלה לארץ והקים את מדינת ישראל. אז אני חושב שגם לעניין המקדש אנחנו נשרוד בעניין, כמובן, צריך לעשות השתדלות לעורר על זה...

לא הבנתי מה הקשר0x1694

הגבתי לטענה של הרמוניה שבגלל שזה לא ברור לה מה צריך לעשות אז היא מעדיפה מן "שב ואל תעשה" ורק לדבר על זה בלי לעשות מעשים. אז אמרתי שזה לא עובד ככה, ואם רוצים שיקרה משהו אז כדאי לפעול פעולות בשבילו.

לגבי נדב ואביהוא - ה' אמר במפורש מה לעשות ומה לא לעשות והם עשו כנגד. פה, איזו אמירה מפורשת יש לך מנביא או מפסוק מפורש בתורה? נכון שהמציאות לא מסתדרת כ"כ אבל את זה אפשר לומר כהסבר דיעבדי למה עד היום לא הוקם המקדש ואי אפשר להוכיח מזה על מכאן ולהבא.

כמו כן החזרה לארץ הייתה בהיסח הדעת ולא בגלל שעוררו לזה, עובדה שלא הדתיים עשו משהו בשביל זה אלא דווקא הלא דתיים הם בעירק בנו את הארץ (וכמובן שיש את העניין של השפעה רוחנית כשלומדים ומדברים וכו', אבל יש גם צד של בפועל ועל זה מדברים כאן).

....תות"ח!

נו, אני יודע...ואני גם חושב שאל לנו לעשות מעשים.

אין הכי נמי, פה אין אמירה מפורשת, יש פה ספק ורוב הסיכויים (כי רוב הרבנים אומרים ככה...) שזה נגד רצון ה'. הבאתי את זה להראות את החומרה של הקרבה למקדש בלי שזה רצון ה', ולהגיד שמכיוון שזה הרצון שלנו זה אומר שצריך גם לממש אותו הוא לא נכון, עובדה שנדב ואביהוא אפילו שרצו מאוד ואהבו את ה', היה אסור להם לקחת את זה שלב אחד קדימה ולעשות מעשה, ולכן לצערינו הם נשרפו....

ההיפך, עד עכשיו כל הרבנים אמרו לא לעלות, אתה צריך להביא לי שינוי בשביל להגיד שמותר לעלות, לא אני....

אני לא מבין, מה שונה יום מיומיים? מה שונה מזמן הרב זצ"ל שאסרו לעלות כל הרבנים?

מה אתה רוצה לטעון בכך שהרבה דתיים עלו לארץ? זה לא משנה, אז הרב זצ"ל ועוד גדולים אחרים אמרו לעלות, וזה היה רצון ה' (עובדה שהייתה הצהרת בלפור וועדת סן רימו שהגויים עצמם הרשו לעם ישראל לעלות, וזה אות מן השמים לכך....).

על הצד הרוחני אני מסכים שצריך לעשות, אך אני חושב שכרגע הוא היחיד שיש לנו, אין מה לעשות, ועדיין לא תיקנו את כל התיקונים הנדרשים ולא הגענו למצב הראוי שנוכל לעלות, אין מה לעשות...

התת שרשור הזה0x1694

הוא בנוגע לאלה שמנסים להביא קרבן בפסח ולא על העולים באופן כללי. במקרה הזה, ברור לי שברור להם שהם לא באמת יקריבו כלום, אלא זו סתם פעולה מחאתית, ועל זה אני אומר - למה לא?

ואל תביא שוב טיעונים בדיעבד מההיסטוריה. זה לא חכמה להגיד שהרב קוק עלה ברצון ה' אחרי שבעים שנה שכבר יש לך מדינה. כי בזמנו לא הייתה מדינה וצריך ראיה חדה מאוד כדי להבין מה כל מני הצהרות של גויים אומרות ואיך הן ישפיעו על העתיד הרחוק.

הסיטואציה היום שונה לגמרי, הממשלה היא שלנו (ובלי להכנס לנושא הממשלה הנוכחית חח...) ולכן אופן הפעולה יכול להיות אחרת לגמרי. כבר לא צריך להיות נפעלים מהאומות אלא אפשר להחליט דברים בעצמינו. ושוב, נכון שהמשטרה לא מרשה, אבל אל תשווה משטרת ישראל לאיזה איש בכיר במדינה אירופאית.

....תות"ח!

בוא נשאל הפוך, למה כן?

בזמן קום המדינה כל הרבנים שהתנגדו לעלייה להר, הקריבו קרבן פסח או אמרו שמותר להקריב וסייגו את דבריהם שמותר להקריב? לא, אז עליך מוטלת חובת הראיה.

לכן אמרתי שגם עכשיו צריך שגדולי הרבנים יגידו לנו האם אכן אם יהיה איזה סימן מהשמים זה אכן סימן מהשמים או שלא, בזמנו הרב זצ"ל הוא זה שהראה לנו שזה אכן מהלך היסתורי א-לוקי, וגם בימינו נצטרך שהרבנים יאמרו לנו כך. (אבל זה סתם התקטננות, בסוף תכלס', אז היה סימן משמים והיום אין, לא שיש סימן ואנחנו עכשיו דנים עליו האם זה כן סימן משמים או לא....).

גם בשלוש השבועות כתוב שאסור לעם ישראל להחליט שהוא לא נפעל מעצמו ולעשות פעולות ולדחוק את הקץ, עיין חטא המעפילים וכן נסיון בני אפרים לעלות טרם הזמן. אם אסור, אז גם אם יש בידינו את הכוח, לא עושים, עד שיהיה מותר.

גם אם השלטון בישראל יגיד שמותר, זה לא משנה את העובדה שאסור...(וגם פייגלין לא ישנה את זה...).

אם אומות העולם יחליטו שמותר, פה זה כבר משהו פלאי א-לוקי, ידועים הדברים ש"לב שרים ומלכים ביד ה'" והיסתוריה זה לשון הסתר י-ה, ע"י המהלכים העולמיים הקב"ה מנהל את עולמו וכך הוא מסמן לנו דברים, אז גם אם ראש ממשלת ישראל יחליט משהו, זה לא יעזור, צריך שזה יהיה משהו כללי-עולמי, בחינת: "קול המון כקול ש-ד-י".

אתה לוקח הוכחה רק מהגויים?0x1694

ורק מרבנים שהצמידו להם זצ"ל אחרי שמתו? בזמנו הרבה מאוד התנגדו לרב קוק, אולי גם היום אתה ממשיך דרכם של אלה שהתנגדו לו?

(ורק לפרוטוקול שלא תתעצבן עוד יותר - אני לא עולה. בגלל כל המחלוקת בנידון ומה שעושים בישיבה. ועדיין, יש הבדל בין מה שעושים בפועל בגלל מחלוקת הלכתית לבין דיון רעיוני על מה שצריך להיות)

....תות"ח!

אוי, די עם הדמגוגיה הזולה הזאת....

תגיד לי סיבה אחת שמותר לעלות לא"י, הרי יש את שלוש השבועות....(תשובה: גויים. אוי, איזו באסה, גם אתה חייב להודות בכך...).

אל תלעג לרב זצ"ל בחיים שלך....! בזמן הרב זצ"ל היה מכתב רבנים שכולם התנגדו לעלייה להר הבית, וכן כל רבני הרבנות הראשית לדורותיה התנגדו לעלייה להר הבית.

ב"ה יש את דברי הרב שרקי המפורסמים (בסרטון הידוע ביוטיוב: "מדוע הרב קוק תמיד צודק"), ששם הרב שרקי מסביר באופן מופלא (אגב, אתה מוזמן לצפות, הוא אומר את זה הרבה יותר טוב ממני....), שהרב זצ"ל הוא ה"מומחה" בענייני א"י ואין שני לו בתורת א"י, ולכן הלכה כמוהו בעניינים האלו. (וב"ה שהקב"ה הוריד לנו את הרב זצ"ל בדור של גאולה שינחה אותנו ויסביר לנו את כל התופעות האלו ואת השינויים האלו ואיך להתייחס לכל המצבים האלו....). כמו בכל ענייני ההלכה שפוסקים ע"פ רב מסויים אם הוא הכי מבין בתחום (לא זוכר דוגמאות, אבל יש בש"ס הרבה כאלו, רב באיסור והיתר נראה לי, ועוד הרבה כאלו....כלל הלכתי....).

היום להגיד על אחד מהרבנים הגדולים המתירים שדווקא הוא הכי מבין בענייני המקדש, לא חושב שזה נכון, ולכן זה לא תקף לגבי היום...

(אגב, ידעתי שתשאל את זה, שאלה מוכרת, שאלה טובה, אבל התשובה ב"ה יותר טובה....).

נו, כ"כ הרבה אנשים פה בשרשור מצדדים בעד לעלות ולא עולים בפועל. אני שמח בכך שהם לא עולים, שלא תבין אותי לא נכון, אבל זה מראה עד כמה הם בעצמם סומכים על מה שהם אומרים, ועד כמה הם מבינים שיש פה ספק רציני שאי אפשר להכריע בו, וכמו בכל המצבים בהלכה: "שב ואל תעשה עדיף".

לא זלזלתי ברב זצ"ל. רק קצת צחקתי עליך0x1694

אבל זה לא עזר לך להבין מה אני רוצה להגיד... טעות שלי.

שים לב, אני חוזר שוב, אתה לוקח את הדיון למקומות אחרים - של עלייה בכללי להר הבית - ולא לעניין השרשור שהוא על הגדי שלא הולך להיות מוקרב כי אפילו מזבח אין אז טכנית אי אפשר.

....תות"ח!

לא יודע, אחי, אני רואה שהשרשור פה מדבר על עלייה להר הבית ולא על הקרבת קרבן פסח....

כן, עכשיו הוא לא חי. ומאיפה לרבינו שהמציאות השתנתה?

א. תחילת השרשור חחח0x1694

יש לך למטה דיונים עם אנשים אחרים שמדברים כנראה על הר הבית, זה כן

ב. לא טענתי שהמציאות השתנתה. אלא אמרתי שאתה לא יכול לדעת בוודאות (או בכלל) מה נקרא סימון מהשמיים ומה לא ומה צריך לעשות כיום ומה לא (וזה לא כוון לגבי הפסיקה האם לעלות להר הבית או לא אז אל תחזור לזה בבקשה) 

....תות"ח!

לא זכיתי לראות את המעבר...(לא התכוונתי למטה, השרשור עצמו כולו נפתח על הנושא הזה, אני לא רואה מי מדבר על קרבן פסח בשרשור הזה...).

ב. נכון, לכן כל עוד יש לנו ספק, אין לנו ספק. (זו ההלכה במצבים שיש ספק בין יחיד לרבים, הולכים ע"פ הרבים אא"כ אתה תלמיד של אחד מהרבנים הגדולים שמתירים....). ובמיוחד בנושא חמור שכזה של חיוב כרת. ואין הכי נמי, כאשר יהיה משהו שיהיה "סימן משמים", יכול להיות שגם עליו יהיו דיונים האם זה אכן סימן משמים או לא, התפקיד של הרבנים הוא לדון בעניינים האלו, אבל כרגע אפילו סימן משמים אין....

נ.ב. עכשיו אני רואה ש@יו0י אמר את זה, אבל נראה לי התבלבלת, כי אתה כתבת את התגובה שלך על מה שהרמוניה כתבה, והיא התייחסה לתחילת השרשור, שהוא מדבר על עלייה באופן כללי....

בסדר לא משנה, כנראה ככה אני הבנתי0x1694

שטויות. תלמידי הגר"א והבעש"ט קדמו להם בשנים רבות.אריאל יוסף
עבר עריכה על ידי אריאל יוסף בתאריך ט"ז בניסן תשפ"ב 00:39

הרב אלקלעי, הרב קלישר, הרב אליהו גוטמכר ורבים נוספים מגדולי ישראל עוררו לכך הרבה לפני הקמת התנועה הציונית. גם בין חובבי ציון היו דתיים רבים. מייסדי המושבות הראשונות היו דתיים (פתח תקווה וראש פינה, למשל, הוקמו ע"י בני היישוב הישן).

זהו, שעפ"י הפשט זה צורך מאוד נוכחי.יו0י

מצוות עשה דאורייתא ממש.

לא מתייחס לכל הבעיות ופתרונן- רק לעצם המצווה- שחסרה לנו כל שנה בליל הסדר כבר המון שנים.

יש פה סקירה קצרה ומסודרת https://www.yeshiva.org.il/midrash/15755 

סתם כדי שנדע מה המקום של זה באמת.

מה הפירוש "כשתהיה מצווה כזו"?! יש! כיום!רפרם בר פפא
בסדרהרמוניה
אני לא מבינה בזה
וחוץ מזה, למה נראלך שאני אסמוך עליכם אתם עם שגעונות של ציוינים😝😜

תסכים איתי שזה דבר לא נורמטיבי בימינו ולכן הוא צריך בדיקה
אני לא שמעתי על הדבר הזה עד אתמול אז אל תצפה ממני לומר על זה משהו
בינתיים אף אחד שאני מכירה לא מעלה את זה על דעתו אפילו אז אין לי מה להתעסק בעניין יותר מדי, לחדש מנהגים זה לא התפקיד שלי שכל אחד יעשה לפי הדרך של רבותיו.. העיקר הכוונה
סבבה. את יכולה לומר לא מכירה ולא מעסיק אותירפרם בר פפא
אבל לא לקבוע שאין כזו מצווה.

אגב, בעצם המטרה העיקרית של זה היא בדיוק זו: להכניס את המצווה למודעות של אנשים שלא מעלים בדעתם ואף אחד שהם מכירים לא שמע על זה וכו' וכו'... כי זו בדיוק הבעיה
..הרמוניה
לא..תשמע, שיש אנשים שמראים לקב"ה שאכפת להם, שהם רוצים את בית המקדש בפועל אני מעריכה אותם על הרצון, אבל כאן אין חיוב כזה בימינו (אולי חיוב זו מילה יותר נכונה ממצווה) ולבוא ולהחמיר במשהו שכדי לעשות אותו צריך לעורר פרובוקציה זאת לא נראה לי הדרך...
כאילו "וואו הם עושים את זה במסירות נפש", "הם נאבקים כי חשוב להם" "הם לא שמים על אף אחד"..אבל לא צריך אז למה??
חסר דברים שלהקדיש להם את המאבק יהיה יותר נכון בזמן הזה?
"לעורר פרובוקציה"...רפרם בר פפא
התחלחלתי.
עצוב לי שכך את רואה את זה.
אבל אין לי כח להכנס לויכוח עקר.

(רק משפט אחד: תזכרי שכך בדיוק מכנים ארגוני השמאל כל דבר של קודש שנעשה. גם שמירת המסורת בכותל, גם איסור חמץ בבתי חולים, גם מעצר מבוקשים בכפר ערבי, גם הגנה על יהודים בשמעון הצדיק... הכל בעיניהם "פרובוקציה".
כנראה שזה תלוי בהסתכלות, ברגש היהודי, ובערכים)
שבוע טוב ומועדים לשמחההרמוניה
אולי יש לי מה לעשות חשבון נפש, צריכה לעבוד על זה וללמוד כדי שההשקפה שלי תהיה טהורה. נכון. וגם אני קטנה בשביל כזה נושא היה עדיף שאני לא אכנס לזה אבל זה באמת לא כזה ברור מאליו. אני בטוחה שיש פה מחלוקת אמיתית ולדעתי חשוב שכל אחד לא יכריע בה כראות עיניו אלא ישען על רבנים גדולים וקדושים. רק שתהיה מודעות לאחריות שנדרשת גם למעשים מגניבים עם כוונה טובה...
יש דרך לממש רצונות טובים, יש סדר.

להכניס חמץ לבית חולים זה באמת משהו שאסור שיעבור ולכן זו לא פרובוקציה זו מלחמת חובה. זה המעשה הישר.
אבל ללכת עם גדי להר הבית בימינו שזה מעשה לא מוסבר בעליל ולא הכי נצרך עכשיו זה פרובוקציה כי העם לא מאחוריך אתה רק מביא אותו נגדך. אתה רוצה שילחמו בך בכוח? לעורר בעיות בכוונה? זאת מטרה אחרת רק תגיד...
מחזקekselion

אני לא יודעת למה את קוראת לא נצרךשפרינצא בוזגלו

אני לא קוראת למשהו שאם הייתה לי הזדמנות ולא עשיתי אני אקבל כרת- משהו בלתי נצרך.

🤦🏻‍♀️הרמוניה
די די
לא נצרך= לא חובה (ואם זה היה חובה כל יהודי ירא שמיים היה עושה את זה)
ושוב, אני אחזור על מה שאמרתי, אני לא סמכות הלכתית או משו וגם את לא ואיך אחרי כל הדיונים את בוחרת להתעלם מצד אחד או שכבר הכרעת אני לא יודעת. כבר אמרתי שאני לא הולכת לפי הדעות האלה ומצד עצמי אין לי מה לומר חוץ מזה שוואלה יש דברים שאני חושבת שקודמים למאבק על זה.
וודאי שחובה.שפרינצא בוזגלו

אנחנו חייבי כרת אם יכלנו להקריב ולא הקרבנו.
זה אמור ללמד אותך על כמה שזה כן חובה.

את יכולה להגיד שמבחינה פרקטית א"א, אבל לא 'בלתי נצרך' או 'לא חובה'.
ואני לא נכנסת לדעות. אני אומרת לך את ההלכה הפשוטה.

אבל לזה התכוונתי יווואווווהרמוניה
סליחה אני פשוט עכשיו גמורה מעייפות אז אל תיכנסי איתי לקטנות
🙈
כפרה, איך אני אמורה להבין מדבריך שסותרים את דבריישפרינצא בוזגלו

שהתכוונת למה שאני אומרת?

אם לא כתבת בניסוח נכון לא הגיוני לבקש מאחרים להבין אחרת.

הם לא סותרים, רק בנקודת מוצאהרמוניה
את מדגישה את זה שבמקור זה חובה, ואני מדגישה את זה שתכלס בימינו אי אפשר להגיד שזה חובה
טאורה??ekselion

איך הגעת לכאן ומה עשית לקטרה?!

שוב. אין דבר כזה שמצווה בטלה. עד היום החובה קיימת.שפרינצא בוזגלו

זה שמבחינה פרקטית זה בלתי אפשרי- לא מבטל את החובה.

חחח אם זה מה שעושה לך את זה סבבההרמוניה
....תות"ח!

מחילה שאני מתערב בדיון, אבל באמת את מציגה את הצד כאילו הוא דיכוטומי מבחינה הלכתית, ממש לא, אם אדם עולה להר הבית כשהוא לא טהור, הוא חייב כרת, לא ההיפך. (וכידוע, בכל המצבים האלו, "שב ואל תעשה עדיף". עדיף שאדם ייענש (למרות שיש צד שזה גם חובה על הציבור וכשהציבור לא חייב במצב כיום אז בכלל אין איסור כרת על זה, אבל אפילו בלי זה...) על כך שלא עשה ולא ייענש על כך שעשה).

ושוב, דווקא ההיפך, כל הרבנים במאה שנה האחרונות אמרו שאסור לעלות להר הבית וזה איסור כרת, רק בזמן האחרון יחסית התחילו רבנים אחרים להתיר, וטענו שהשתנה המצב, אך ה"סטטוס קוו" הוא שאסור, ולכן מכיוון שאנחנו הקטנים נמצאים במצב של ספק, אין עלינו להיכנס למחלוקת ולהכריע כצד המתיר, אלא להשאיר את המצב על תיקונו, שהוא שאסור. (וכן "המשנה ידו על התחתונה"...).

לגבי הפרובוקציה, מי שהולך ע"פ הרב דב ליאור בכל הדברים (או הרב שילת, או הרב רבינוביץ'...), בהחלט אין בעיה שיעלה וזה לא נחשב פרובוקציה, זה המקום שלנו, ואין לערבים שום זכות במקום הזה. אמנם, כל עוד המדינה לא עושה את זה ומאפשרת ליהודים לעלות, היה אפשר להגיד שלא לעשות חשבונות פרטיים אלא חשבונות כלליים ולא "לדפוק" את הכלל בגלל רצון פרטי, אבל מבחינה אסטרטגית דווקא זה שיהודים מתפללים בהר זה רק נותן עוד יותר ועוד יותר אפשרויות, כל עוד לא עושים דברים קיצוניים שיוצאים ממה שאסור, אבל היום מותר לעלות ולהתפלל בהר ויש שם מניינים, וכל עוד לא עושים פרובוקציה כנגד וצועקים שמע ישראל בקולי קולות וכאלו (שזה באמת לא ראוי, זה סתם דווקא, כי במקום רגיל אדם לא צועק שמע ישראל, וגם אם כן צועק במקום רגיל, זו אמנם לא פרובוקציה, אבל מעשה "חסר טאקט" בלשון המעטה....), זה דווקא אחלה ומצויין, ורק מגביר את הנוכחות היהודית בהר ומחזק את ידינו במקום. (ולא אכפת מהערבים, שהערבים יעופו, כל עוד יש תמיכה ממשלתית/משטרתית אין בעיה...אא"כ המצב ממש חם שאז זה גובל בסכנת נפשות....).

במקרה פרובוקציה זה כן המונח הנכון...ultracrepidam

פרובוקציה, מילולית, פירושו משהו שמעורר אנשים לתגובה

אז גם כאן המטרה של כל האנשים האלה - שלצערי כנראה לא יזכו להקריב קרבן פסח השנה - היא לעורר אנשים לתגובה ולדרוש את המקדש

(*התגרות* שנועדה לעורר לתגובה)רפרם בר פפאאחרונה
עבר עריכה על ידי רפרם בר פפא בתאריך כ"ו בניסן תשפ"ב 09:55
המעשה הזה לא נועד להתגרות בשביל התגובה, אלא לגרום לאנשים להיחשף. זו לא ההגדרה של פרובוקציה.
אין מי שאומר שאנחנו לא מחויבים היום.יו0י

זהו עיקר עניינו של החג, החג גם נקרא על שם הקרבן הזה.

יש חיוב מהתורה על כל אחד ואחת מישראל.

מה שכן, אנחנו בפלונטר רציני ויש הרבה מניעות. 

להווי ידוע שיש המון שאוסרים על הציבור לעלות להר, אבל בעניין קרבן פסח סוברים שזה שונה..

כי זה חיוב חמור יותר מאשר כל חשש רחוק בעליה להר. 

לשנה הבאה בירושלים!

(או כבר בפסח שני? נושא מסובך..)

אין מי שאומר שאנחנו לא מחויבים היום בקורבנות????אלפיניסטית

מהותית? חס וחלילהultracrepidam

בפועל אפשר לטעון שבמצבנו אנחנו לא יכולים להקריב קרבנות

עבודת הקורבנות לא פסקה עם החורבן?אלפיניסטית

(כמה מאות שנים לפני הקמת אל-אקצא)

זה לא מהותי, זה כי לא היתה אפשרותultracrepidam

כמו ההבדל בין לא לאכול גבינה כי אכלתי שניצל

לבין לא לאכול גבינה כי נגמר הגבינה מהמקרר

כן יש סבירות מסוימת שאם יום אחרי החורבן היו שני אנשים מעלים כבש לתמיד אף אחד לא היה מפריע להם....

אבל יש סיכוי טוב שהיו הורגים אותם

וסביר מאד שגם לא היו להם כבשים

..אלפיניסטית

בית המקדש נחרב.

איסור הקרבה בבמות בתוקף.

אין מצווה בשחיטת כבש סתם כך (למעט חזרה על הלכות ואימון לעתיד לבוא - דר"א זה עלול לגרום לעבירות אחרות של עלייה לא נכונה להר)

"מצבנו" הוא שאנחנו בגלות. צודק, אכן במצבנו אין אנחנו יכולים להקריב.

מקריבין אף על פי שאין ביתultracrepidam

אין משמעות לגלות בהקשר הזה. מצבנו לא שונה מדורו של ר' יהושע שקיבלו רשות לבנות את המקדש מחדש ורצו לבנות

חוץ מזה, אנחנו יכולים תיאורטית לבנות

..אלפיניסטית

אוקי, אז קראתי על העניין קצת והבנתי שאני לא יודעת הרבה.. כך שאפרוש לבינתיים מדיון זה.

יש הרבה מצוות שעדיין עומדות, שאנחנו לא יכוליםekselion

לקיים מכורח המציאות.

זה חלק מהכלל הידוע של קמעא קמעא.. לאט לאט הדברים ישתנו

אם זה באמת אפשרי הלכתית, כל הכבוד שמנסיםמבקש אמונה

הם לא באמת מתכוונים להקריב0x1694

כי המזבח לא במקומו.

זה סתם סוג של הפגנה כזאת של הרצון והעלאת מודעות - זה מצריך יחס של המשטרה כל פעם והשופטים ואולי קצת בתקשורת.

אני אישית לא הייתי יוצא להרפתקה כזאת, בייחוד כשאתה בא בידיעה שתכנס למעצר סתם, אבל כל הכבוד למי שיש את כוחות הנפש האלה. (לא צריך שיהיו הרבה כאלה, כי הם חיים את החלום ולא עושים משהו פרקטי, אבל גם אנשים חולמים צריך שיהיה)

לא יודע מה ההלכהארצ'יבלד

אנחנו אוהבים את ה', ומתים כבר להיות איתו!!!!

לא יודעים איך. אבל זה השורש הרוחני.

ערסים- יאללה כפרע עלייך בוא כבר אחי! מה נסגר?? מחכים אבוייה

אשכנזים- 

חבד-

חסידים-

קיצ

יאללה שיבוא כבר

....תות"ח!

הם אנשים יראי שמים צדיקים, וברור שאני חושב שהם הרבה יותר אידיאליסטים מאנשים שחושבים שכן צריך לעלות להר, ולא עולים, או בכלל לא מבררים את הסוגיה ולא לומדים את ההלכות כי זה לא בוער בהם...

אבל אני חושב שבאופן ציבורי זה גורם לעוד אנשים לעלות ומחטיא אותם (לא לכל הדעות, כמובן, אבל מי שלא הולך ע"פ הרב דב ליאור בכל הפסיקות ולא מברך אדמה על שוקולד, זו דעת יחיד, וכללי הפסיקה הם שכשיש דעת יחיד נגד רוב רבנים שאומרים אחרת, אם הוא לא הרב שלך, אסור לך להקל לפסוק לעצמך ע"פ דעת יחיד....).

אבל מי שפוסק ע"פ הרב דב ליאור בוודאי שאין לחשוש לפן ציבורי, שלפי דעת הרב דב ליאור זה מותר לכולם, כמובן, הוא נחרץ בדעתו, ואדם כזה שעולה אני מאוד מעריך אותו ואין לי אף תלונה כלפיו אלא רק הערכה וגם קצת קנאה....

אבל גם לכל הדעות שאוסרות ולמי שלא עולה, אני חושב שאסור להגיד: "טוב, אם אני לא עולה, אז ללמוד הלכות בית הבחירה זה לא פרקטי", חייבים לעודד את לימוד ההלכות של בית הבחירה ולעורר כיסופים לבית המקדש, בשביל שנוכל שיהיה לנו בית המקדש צריך שנהיה מוכנים וראויים לכך, וגם כתוב שכל דור שלא נבנה בית המקדש בימיו כאילו נחרב בימיו, וכן כתוב שאם אדם נכשל במשהו מסויים, יעזור מאוד ללמוד על אותו עניין וכך זה גם עוזר לו לתקן את אותו דבר (וכן כתב החפץ חיים שאולי בלימוד הלכות לשון הרע בראות היצר הרע את כל הנזקים ינגף, זו בערך הלשון שלו, לא זוכר את הציטוט המדוייק....), ולכן כשאדם לומד על עניין בית המקדש, לומד איך הוא נחרב ומה הדרכים לתיקון, לומד על העניין שלו, ומגביר את הכיסופים אליו ואת ההבנה מה חסר לנו, אז אולי נוכל יותר לתקן את החסרון, ונזכה בעז"ה לבניין בית המקדש במהרה בימינו אמן.

..הרמוניה
אתה יכול לכתוב על זה? וואי אני אשמח בבקשה שתכתוב על כל השורות האחרונות את הדרכים לתיקון וההבנה מה חסר לנו וכו'...
אבל רק אם יש לך זמן ואפשרות בבקשה🙏
....תות"ח!

בעז"ה בלנ"ד בהמשך, עכשיו אין לי כ"כ אפשרות.

ואם את רואה אחרי קצת זמן שלא הגבתי תשלחי תזכורת....

...תות"ח!

טוב, אני סיימתי להדיין פה נראה לי בשאר הדיונים...

תזכירי לי אם לא אכתוב בימים הקרובים, ואכתוב בעז"ה בלנ"ד את הידוע לי...

אוקיי תודההרמוניה
,,הרמוניה
תות"ח! אתה באמת תות"ח. לא יודעת אם אני אהיה פה בימים הקרובים אז כשאתה כותב גם אם זה בשרשור נפרד איפשהו תתייג אותי. תודה!
...תות"ח!

👍

חחחח, תודה.

יכול להפנות למקורות...ultracrepidam

החפץ חיים כתב שני ספרים של פירושים על מסכתות סדר קדשים, וההקדמות שלו מדברות על החשיבות של הלימוד של ההלכות ולחזור להיות בקיאים בהלכות האלה

לגבי ההבנה מה חסר - זה עמוק יותר, אבל בגדול זה מה שעושים בתשעה באב (הביצה בקערת הסדר מזכירה את זה...) ההבנה שבית המקדש הוא בית חיינו, הוא המקום שאליו הנשמה היהודית משתוקקת, הוא כמו אבא ואמא לכל יהודי... אם לדוגמה יש אנשים ששמים על המסך של הטלפון תמונה של מישהו שנורא חשוב להם - בני זוג, ילדים, הורים, הרב עובדיה וכו', כל אחד לפי מה שהוא רוצה לראות מול העינים כל הזמן - אז ההלכה מצווה אותנו לזכור את ירושלים ואת בית המקדש כל הזמן ברמה הזאת, כי אנחנו צריכים להרגיש ולהבין שבית המקדש הוא בשבילנו יותר מכל אלה. הרי עם ישראל מסר נפשו על המקדש ועבודת הקרבנות כל עוד זה היה, כי עבור אנשים זה באמת היה הדבר הכי יקר בחיים שלהם

ברור שאנחנו רוצים בית מקדש וזה הדבר הכי חשובהרמוניה
עבר עריכה על ידי הרמוניה בתאריך י"ד בניסן תשפ"ב 14:33
עבר עריכה על ידי הרמוניה בתאריך י"ד בניסן תשפ"ב 14:31
אבל זה בגלל שזה מבטא את הרמה הרוחנית והשראת השכינה שנהיה בה, בית מקדש במצב הרוחני הנוכחי לא שווה כלום
כרגע להקריב גדי לא אומר לי כלום
גם כל המצוות של הקרבנות זה לא שאם נקיים אותם הכל יהיה מושלם, הגאולה הרוחנית קודמת לזה
לרוץ קדימה יכול לגרום לסילוף דברים
האנשים שקצת שמים את התפקיד של הקב"ה בצד אני לא אוהבת אותם. אתם רוצים לגאול את עצמכם אז למה אתם צריכים תקב"ה, כל המעשים המוגזמים האלה זה בכלל לא הדרך בעיניי כשאני רואה אותם כאלה הזויים אני חושבת "אלה קצת לא איתנו כאילו..."
בשביל מה כל מה שאנחנו עושים זה זכר לקרבן פסח? כי יש אפשרות להקריב? לא. אם הייתה אפשרות היו עושים את זה מזמן. הם ככ כוספים לירושלים הם אומרים תיקון חצות? זה קודם כל, מעשים צריכים לבוא מתוך זה לדעתי... אבל שוב, בקטע ההלכתי אני לא מבינה בזה שום דבר ואני גם בת אז אין לי סיכוי להבין כי אני לא מונחת שם בכל הדיונים... בקיצור זה משהו שאני לא רוצה להכניס את עצמי אליו, אם הכוונה שלהם טובה שילכו שיהנו אבל אני לא אדחף אותם

ובנוסף זה מרגיש לי מנותק משאר העם וגאולה זה גאולה של כל עם ישראל כאחד אז במקום לדאוג להתאחד ולהחזיר את עצ"י בתשובה הם עסוקים ברעיונות משיחיים שרוב העם בכלל לא שם.
כשאני חושבת מה השם רוצה מאיתנו זה קודם כל לקיים את מצוותיו, את הגאולה הוא יביא אחר כך.

@0x1694 זאת גם תשובה לך...
זהו. אל תצעקו עליי זה מה שאני חושבת אני פשוט לא בראש הזה ואני גם לא אהיה.
אבל מה "התפקיד של הקב"ה"?ultracrepidam

נכון, אנחנו יכולים להניח שאם נכשלנו, זה כנראה עונש על החטאים שלנו ועל זה שאנחנו לא ראויים.

אבל קודם כל זאת באמת חובה שלא באמת הפסיקה. פשוט איבדנו את היכולת כי הרומאים/בבלים לא נתנו לנו להקריב את הקרבנות במשך מאות שנים ויש המון לוגיסטיקה

השינוי שהציונות עשתה זה לתת את הבטחון העצמי שלנו לממש את מה שאנחנו מאמינים בו ולא לשבת ולבכות שאנחנו לא מצליחים. שאלה של גישה. 

היחס שאת מציגה כאן הא בדיוק היחס שהיה לציונות כשהיא התחילה - כולל ההתנגדות שהיום נראית לרובנו הזויה

בדיוק. אתם ציונים ואני לא כאן נעוץ ההבדל.הרמוניה
האם ציונות (בלי קשר למדינה כמדינה) נראית לך מוזרה?ultracrepidam

אם כן, אז הגיוני שגם בניית בית המקדש נראית לך מוזרה

אבל אם הגיוני לך שאנחנו יכולים פשוט לחזור ולהיות עם עצמאי וליישב את ארץ ישראל, אז לבנות את בית המקדש אמור להיות חלק מזה

יש ציונות ויש ציונותהרמוניה
אני יותר ציונית כמו הרב עובדיה יוסף ולא כמו דתית לאומית...

*הרבנים שלי בגדול זה הרבנים של הידברות וראיתי את הקישור הזה בדיון ש@אריאל יוסף הביא כאן
למה לא מקריבים קרבן פסח בזמן הזה? | שאל את הרב - הידברות
התשובה של הרב שם היא מתחמקת מאדultracrepidam

בעצם הוא מפרט סיבות פרטניות למה אי אפשר. זה בסדר, אבל אם אלה הסיבות היחידות, אז בעצם הוא מסכים שמי שלא חושש לסיבות האלה, יכול להקריב קרבן פסח ברגעים אלה

מה מתחמקת?הרמוניה
הסיבות היחידות? אני ראיתי בזה תשובה מנומקת ולא מתחמקת בכלל עם סיבות שאי אפשר להקל בהן את הדעת
אם זה לא מספק אותך זה עדיין לא אומר שהעניין פשוט כל כך
השאלה בעיני היא כך:ultracrepidam

האם אנחנו רוצים ומעוניינים להקריב קרבן פסח אבל יש לנו בעיה ש..

או: אנחנו מבינים/חושבים/סבורים שזה לא הזמן, ויש לנו סיבות הלכתיות להסתמך עליהן

התשובה של הרב הזה נשמעת כמו "יש לי המון הסברים למה לא להקריב קרבן פסח" ולא "יש לנו רשימה של דברים לעשות עד שנוכל להקריב קרבן פסח". ולכן אני רואה בזה התחמקות

וואו זה מעניין.הרמוניה
זה דקויות אבל יש בזה משהו.
אני לא יודעת מה להגיד לך על זה צריכה לחשוב
יש עוד כמה אופציות שהתעלמת מהן.אריאל יוסף

ואיני חושב שמרן הרב זצ"ל חשוד כמי שאינו מעוניין לקדם את הגאולה עד כמה שבידינו.

אעפ"כ כתב: "אם יהיה רצון ה' שנבנה בית המקדש... לא יהיה כ"כ עיכוב בדבר".

ריבוי העיכובים בדורנו מראה שאין זה רצון ד' כעת וכאשר ירצה ודאי אין כל עיכוב מלפניו.

$$ultracrepidam

אם אנחנו לא מנסים לבנות, זה בהחלט עיכוב, שנובע מזה שאנחנו לא מנסים.

העונש על זה שאנחנו לא בונים את בית המקדש, הוא שאין לנו בית מקדש.

החלק העצוב הוא שאנחנו לא מבינים איזה עונש חמור זה ואנחנו חוגגים את החופש שלנו

אם היינו מנסים בכל כוחנו ולא מצליחים, זה אומר שאין רצון ה' שנבנה את בית המקדש כרגע, ואז היינו צריכים לעצור ולהבין מה החטא שבגללו יש עיכוב.

הנקודה היא שהשאלה צריכה להיות "מה עשית היום כדי שייבנה בית המקדש" ולא "מה התירוצים שבגללם אתה לא בונה"

מה עשיתי? התקדמתי בגאולה בלי לקפוץ מדרגות.אריאל יוסף

אתה קורא ללבנות את בית המקדש "לקפוץ מדרגות"?ekselion

להזכיר לך מה היה בימי עזרא?

לא צריך להזכיר, זה לא קשור. זה לקפוץ מדרגות.עברי אנכי

מכיר את המדרש, "בית חרוב החרבת"?

זה מה שיהיה היום. בכלל רוב עם ישראל לא בארץ ישראל.

החינוך כותב שבכלל בניין בית המקדש נוהגת רק בזמן שרוב ישראל שרוין על אדמתן.

עם כל הכבוד לבעל החינוך, הוא לא השיג על עזרא הסופרekselion

אם הבעיה היחידה שלך זה שרוב העם עדיין לא כאן, אז אל תדאג עוד 10 שנים המצב יהיה שונה לפי כל התחזיות.

ומה אז? 

עזרא בנה את הבית עם כמה אלפי אנשים בעוד שרוב ככל העם היו בגולה.

....תות"ח!

מה דעתכם על היהודים שעולים להר הבית | ערוץ 7

עוד 10 שנים נפתח את הדיון מחדש, קודם כל נגיע למסקנה שעכשיו לא העת....(שלב-שלב...).

הבנתי, אז בגלל שאתה לא הבנת את המקרה נכוןעברי אנכי

אתה נשאר בקושיא עצומה על החינוך שהוא אחד הראשונים..

זאת לא הדרך בלימוד התורה. מתנצל.

ראשונים כמלאכים. ולהגיד שאתה הבנת פסוקים בעזרא יותר טוב ממנו בלי שום ראיה לזה.. תשמע.. לא משכנע בכלל.

אז עוד 10 שנה נדבר על זה.

לא אנחנו - אלא גדולי הדור

מה אתה בא לומר? שפסוקים מפורשים בעזראekselion

הם לא כפשוטו..?  נו בעמת..

ראשונים כמלאכים 

ועזרא?

ראוי היה עזרא שתינתן תורה על ידו.

מהה?!?!עברי אנכי

בגלל שאתה לא מבין משהו החלטת שזה מחלוקת בין ספר החינוך לעזרא

מההה

לא ככה לומדים תורה

אף אחד לא לומד ככה. אז מה אם עזרא היה עצום? גם החינוך ידע את זה ולכן החינוך לא חלק עליו

אצל עזרא היה נבואה, עזרא היה נביא, מלאכי.

הייתה נבואה שיחזרו אחרי 70 שנה

זה פשוט בכלל לא קשור

אל תתמלל אותיekselion

קודם כל לא בשמים היא.

זה א. 

ב. הרמב"ם לא הזכיר את זה, 

ואת בית שני בנו אחוז ממש קטן מהעם.

ג. כל דור שלא נבנה הבית בימיו כאילו נחרב בימיו.

נראה לך שהקטרוג הקשה הזה לא חל על דורות הגלות רק בגלל שהם לא היו רוב בארץ? 

מה הקשר לא בשמים היא?!עברי אנכי

נבואה זה משהו אחר.

תראה ברמבם שאם יש נביא שכבר מוחזק לנביא אמת מקשיבים לנבואות שלו חוץ מדברים מאוד מסויימים.

וירמיה הוא נביא אמת והוא אמר (כה, יא-יב):

וְהָיְתָה כָּל-הָאָרֶץ הַזֹּאת לְחָרְבָּה לְשַׁמָּה וְעָבְדוּ הַגּוֹיִם הָאֵלֶּה אֶת-מֶלֶךְ בָּבֶל שִׁבְעִים שָׁנָה
וְהָיָה כִמְלֹאות שִׁבְעִים שָׁנָה אֶפְקֹד עַל-מֶלֶךְ-בָּבֶל וְעַל-הַגּוֹי הַהוּא נְאֻם-יְהוָה אֶת-עֲוֹנָם וְעַל-אֶרֶץ כַּשְׂדִּים וְשַׂמְתִּי אֹתוֹ לְשִׁמְמוֹת עוֹלָם

ב. הרמבם לא הזכיר

(לאיודע, לא בדקתי. מאמין לך)

בית שני בנו אחוז קטן  מעם - כבר עשיתי לך חילוק

ג. זה לא ציווי. זאת עובדה. תתקן את הדור שנהיה ראוים שהוא לא יחרב בימנו.

אתה רוצה לבנות בית של עצים ואבנים, אבל הוא חרוב כשלעצמו? כמו המדרש שכבר הבאתי קודם? הדורות שלפני החרבן היו ראוים ולכן לא נחרב. ומאז החרבן עד היום אנחנו לא במדרגה של ביהמק ולכן הוא נחרב גם עכשיו. זה בדיוק משמעות המשפט שציטטת. בירושלמי כתוב "כאילו החריבו". כן. הוא נחרב שוב ושוב ושוב עכשיו.. אז צריך לתקן את העם לפני שבונים עצים ואבנים..

אין קשר בין מה ששאלתי למה שענית(בסעיף ג)ekselion

תסביר לי איך יש קטרוג על דור שנמנע ממנו לבנות את בית המקדש(אנוס)(לפי בעל החינוך)

"הדורות שלפני החרבן היו ראוים ולכן לא נחרב"

איך בדיוק דורות על גבי דורות של עובדי אלילים יותר רואים מאיתנו לבית מקדש?

איך דור של מתבוללים יותר ראוים מאיתנו לבית מקדש? 

אתה אומר דברים שאין להם סמך מהכתובים ומהסברא.

הדורות שלפני החורבן הסאה שלהם התמלאה מדור לדור וזאת הסיבה היחידה שבגינה החורבן נדחה קצת, לא בגלל שהם היו ראויים..

"ומאז החרבן עד היום אנחנו לא במדרגה של ביהמק ולכן הוא נחרב גם עכשיו"

תסביר מה זה מדרגה של בית מקדש כי למיטב ידיעתי הדור שהקימו את בית שני לא היו ברמה כ"כ גבוהה.. ושוב אנחנו מגיעים למה שאמרתי בהתחלה..

זה לא קטרוג. זה תיאור מציאות. שהדור הזה באותה דרגהעברי אנכי

או פחות..

מהדור שנחרב הבית

כן, הדורות של העובדי אלילים ההם הוי ראוים יותר. וכי אתה יודע חשבונות שמים?

למשל חזל לומדים שבית שני נחרב בגלל להר, ששקול כנגד ג"ע שפכ"ד וע"ז. וכי מופרך בעיניך שהיום יש יותר לשון הרע מפעם? אולי... לאיודע. ואולי אז עמדה להם זכות שרוב העם בארץ או אני לא יודע מה. אבל זאת המציאות. כן.

וגם אם אקבל את מה שאמרת, על עד שהסאה התמלאה.. זה עדיין לא קשור לטענה של לבנות עכשיו את המקדש. כי אולי הסאה עדיין מלאה.

אינני יודע, אני יודע שרוב עם ישראל לא אדמתם ויש לי ראשון שאומר שאין מצווה. אני יודע שרוב עם ישראל היום בכלל לא רוצה ביהמק, ולבנות בית מעצים ואבנים זה לא הפתרון. זה לקצר תהליכים. זה לוותר על החלק השנה שזה לחזור בתשובה ולהחזיר בתשובה, להתחזק ולחזק.

לגבי דבר אחד אני מסכיםekselion

רוב עם ישראל היום לא רוצים בית מקדש.

וזהו האות שלפיו נדע אם השם מצפה מאיתנו לבנות את הבית או לא.

צריך שיהיה איתערותא דלתתא.

התנ"ך ניתן בישביל שנדע דברים בעתיד

כל הנביאים כולן לא נתנבאו אלא לימות המשיח

ולא .. לא צריך רוח הקודש בישביל להבין תנ"ך @תות"ח!

מספיק להבין חז"ל.

בספר דברי הימים ב פרק כט מופיע העניין הזה, וגם בכמה פרקים בתהילים שאני לא זוכר כרגע.

וגם בהתחלת ספר עזרא.

הרצון של העם הוא רצון השם, אין רצון לעם אין רצון השם.

כמים הפנים לפנים..

נכון שבשביל זה בא התנךעברי אנכי

אבל להקשות מתנך על ראשונים?!

זאת לא הדרך של אף אחד מגדולי הדורות.

.....תות"ח!

אני מסכים איתך שצריך יותר אתערותא דלתתא ויותר לכסוף ולרצות את המקדש, וזה מה שיקדם יותר את הגאולה...(ואחד מהדברים שמעכבים זה שאין רצון מספיק בעם....).

אבל צריך להבין שגם אם כל עם ישראל ירצה בית מקדש, זה לא יהיה אומר שיהיה אפשר לבנות בית מקדש, צריך שיהיה רצון ה'. בזמן בניית מגדל בבל כל האנושות התאחדה (ואפילו אברהם אבינו לחלק מהשיטות....) בשביל לעשות משהו מסויים, אבל הוא לא היה לרצון ה', וה' עצר את זה והפיץ אותם על פני כל הארץ ובלל את שפתם....צריך להבין שיש רצון א-לוקי שהוא קצת יותר גבוה מהרצון האנושי ורק הקב"ה יודע אם אנחנו ראויים או לא, אם הגיע הזמן או לא, אם זה טוב לנו עכשיו בית מקדש או לא...(לא הכוונה שחלילה בית המקדש לא טוב, אלא שאם אנחנו לא ראויים אז זה סתם יגרום לאנשים לחטוא ולהקריב קרבן וחוזר חלילה, שאז זה יותר נורא....אבל לא משנה כרגע, אם לא מובן לא קריטי....).

ועוד שאלת אגב, אתה באופן אישי, האם אתה מספיק רוצה את בית המקדש? אתה מכריז שאתה רוצה, אולי בעצם אתה לא מספיק רוצה? (שוב, זה לא היה אישי נגדך, אני מדבר על כלל העם...). השאלה היא לא שחור-לבן, סקר קהל האם אתה מעוניין בבניין בית המקדש כן או לא, כאן אני דווקא חושב שרוב העם מצפה ורוצה בבית המקדש, אלא עד כמה אתה רוצה בבניין בית המקדש, עד כמה אתה מבין מה חסר, עד כמה אתה מבקש על זה ואומר תיקון חצות וכו'...עד כמה זה בוער בך ואתה מנסה לתקן, וזו שאלה שאני לא חושב שאחד כמוך יכול לענות עליה....

...ekselion

התכוונתי לומר 

שרצון ה' יתבטא ברצון העם

המלבי"ם מסביר את זה בצורה טובה

על הפסוק בדברי הימים

"וַיִּשְׂמַח יְחִזְקִיָּהוּ וְכָל הָעָם עַל הַהֵכִין הָאֱלֹהִים לָעָם כִּי בְּפִתְאֹם הָיָה הַדָּבָר"

מלבי"ם:"אחר שהיה פתאום ובלי הכנה באתערותא דלתתא, הרגישו שהוא ע"י אתערותא דלעילא שהכין לבם לטהרת הקדש והכין להם ריבוי הזבחים כפי שמחת היום"

....תות"ח!

שוב, אני לא אומר שההתעורתא דלתתא לא שייכת בכלל במשחק ולא קשורה. אבל להגיד שזה הקריטריון היחיד והקובע, לא נכון. נכון שאם תהיה התערותא דלתתא בצורה מופלאה וקיצונית ופתאום כולם ירצו, זה יאמר משהו, כמו שהיה אחרי השואה, שפתאום כולם נהרו לארץ באופן בלתי מוסבר. (הדפיקות המפורסמות של הרב סולובייצ'יק....). אבל גם אם זה יקרה, יש מה לדון האם זה סימן משמים כן או לא, ובזה הרבנים ידונו, אבל גם ההתערותא דלתתא זה רק מסמל את רצון ה', שבאופן פלא מכניס בלב ישראל פתאום רצון, וזה מסמל את רצונו, אך זה לא מצידנו, זה מצידו, האם יש חפץ א-לוקי או אין חפץ א-לוקי, וזה יכול להתבטא ברצון בלתי מוסבר המוני של כלל ישראל. (וגם אז, אולי זה לא מספיק, אולי גם צריך שהגויים ירשו ואז זה יהיה סימן משמים, לא יודע, זה כבר הרבנים ידונו, אבל השאלה היא מה החפץ הא-לוקי....).

לא, ואתה?ekselion

מה שאני כן יודע.

זה חומרת עבירות מסוימות.

ע"ז לא היה העוון היחיד של דור התנ"ך.

אם אתה מעוניין להיזכר, תעבור על ספר הושע

אני לא רוצה לקטרג, אבל זו האמת.

אני לא יודע מה יש היום.

לא ראיתי עדיין נביא מדורנו שכתב ספר "קיבוץ גלויות"

אז כל מה שתאמר כרגע על הדור שלנו הוא בחזקת קטרוג על עם ישראל והייתי מציע לך להיזהר בזה.

כל מה שאני יודע על דורות התנ"ך אני יודע .. מהתנך!

עליהם נאמר "וְלֹ֤א שָֽׁמְעוּ֙ וְלֹא־הִטּ֣וּ אֶת־אׇזְנָ֔ם וַיֵּֽלְכוּ֙ בְּמֹ֣עֵצ֔וֹת בִּשְׁרִר֖וּת לִבָּ֣ם הָרָ֑ע וַיִּהְי֥וּ לְאָח֖וֹר וְלֹ֥א לְפָנִֽים"

תראה מה חז"ל אומרים על הפסוק הזה

אם הסאה הייתה היום מלאה, השם לא היה מזכה אותנו לשוב לארץ.

מה גם שכל גלות מכפרת המון על העם כידוע..

בקיצור, אין ראיה שהדורות ההם טובים משלנו, אלא אדרבא

..עברי אנכי

עפ המדד שלך לעבירות מסויימות לא היה יוצא שביהמק יחרב בגלל לה"ר.

....תות"ח!

אני גם עושה חשבון נפש עם עצמי, אבל לפחות אני לא מתיימר להגיד שאני מספיק ראוי לעלות וכבר הגיע הזמן, קודם כל נעבור את השלבים הראשונים ואז יהיה מה לדבר...

מכיר את המשפט: "כל דור שלא נבנה בית המקדש בימיו כאילו נחרב בימיו?". הרב זצ"ל היה מלמד זכות על פושעי ישראל וכו'...והוא בעצמו אמר שלא הגיע הזמן ולפי דעתך: "קטרג על עם ישראל". כל הטענות האלו שעם ישראל נמצא עכשיו במצב של בית המקדש ומי שאומר אחרת הוא בלעם הרשע, אלו טענות קלושות וחסרות תוכן שאין להן בסיס.

אני לא יודע לאיזה פירוש התכוונת, אבל במקרה הנה פירוש המלבי"ם:

""ולא שמעו", ר"ל ותכליות אלה שכונתי בציוי הקרבנות לא השגתי, שהגם שהרבו להביא קרבנות לא הביאום לתכלית הנרצה, לא עמ"ש שמעו בקולי כי "לא שמעו" וגם "לא הטו את אזנם" כלל, ולא שילכו בדרך אשר צויתי אותם כי "הלכו במועצות" שלא היה החטא בשגגה רק אחרי העצה והסכמת השכל ועם "שרירות הלב" והמינות, ולא שאהיה להם לאלהים כי היו "לאחור ולא לפנים", ר"ל שהכונה האלהית היתה שילכו העם בשלמותם ממדרגה למדרגה לפנים עד שישרה שכינתו עליהם בתמידות ויהיה להם לאלהים, אבל הם היו לאחור ששבו לאחוריהם ממדרגה שהיו ממלכת כהנים וגוי קדוש עד המדרגה השפלה שירדו ממדרגת המין האנושי ונמשלו כבהמות, כמ"ש בפי' ישעיה (א' ד') על מ"ש נזורו אחור, ולא הלכו כלל לפנים, שלא תאמר שהיו כמי שהולך אל השלמות וחוזר לאחוריו ושוב חוזר לפניו כי הם היו לאחור, כי כן היה.".

הם לא תיקנו את עצמם, וחשבו שכל העניין זה שיהיה בית אבנים בנוי, אבל שכחו שזו עבודה פנימית שבית המקדש רק מממש ומבטא אותה, ואתה רוצה לדלג על השלב הזה.

מה הקשר? ברור שהגלות תיקנה ו"הסאה לא מלאה", וב"ה אנחנו דור שזכינו להיות בארץ, אבל אלו שני שלבים, זה שאנחנו ראויים לשבת בא"י לא בהכרח שאנחנו ראויים לבניין בית המקדש.

היית יכול לחסוך לעצמך את כל המלל הזה..ekselion

כי הכל לא רלוונטי למה שאמרתי

משום מה יצאת מנקודת הנחה שאני סובר שאנחנו מוכנים כרגע לבית מקדש..

הדבר היחיד שאמרתי הוא שסביר להניח שהדור שלנו במצב טוב מרוב דורות התנך

כבר הסברתי מתי נהיה מוכנים לבית מקדש

...תות"ח!

אה, עכשיו אני רואה, מחילה שטפלתי לך דעה של ניקים אחרים פה...

להגיד משפט כזה זה קצת יומרני ולא מדוייק, אפשר להגיד שאכן התעלינו ומבחינות מסויימות אנחנו יותר טובים, אבל בוודאי שאנחנו לא יותר טובים מהדור של חזקיה שכל תינוק ידע הלכות טומאה וטהרה ולא יותר טובים מתקופת שלמה המלך. (אמנם, כמו שכתבתי, יש בחינות שכן, כי אפילו שהייתה נבואה והיו נביאים ו"גדולים", במובן מסויים "חכם עדיף מנביא", והתעלה כוח הפרט, כמו שהרב זצ"ל מאריך במאמר הדור, ויש הרבה מה להאריך, ובוודאי שאם זכינו למשהו שאבותינו כבר אלפיים לא זכו, להיות בא"י, וזכינו להיות חלק מדור הגאולה, זה מראה על רוממותינו וגדלותינו, אבל לא לשכוח שאנחנו כל תפילה מתפללים: "חדש ימינו כקדם", "וערבה לה' מנחת יהודה וירושלים כימי עולם וכשנים קדמוניות", וכל דור שלא נבנה בית המקדש בימיו כאילו נחרב בימיו, ולכן בהרבה מאוד מובנים אנחנו פחות גדולים מדורות שזכו לבניין בית המקדש...). 

שוב, היית יכול לחסוך לעצמך המון מלל(:ekselion

שים לב שלא כתבתי שהדור שלנו טוב מכל דורות התנך, אלא מרוב דורות התנך

הדורות הטובים היחידים שהיו לאורך התנך

זה דור יהושע, שהיה כנראה ברמה הכי גבוהה.

דור דוד ושלמה שזה בערך 80 שנה

דור חזקיהו שזה פחות מ 30 שנה

והדור של יהושפט

המלכים אסא ויאשיהו ניסו אבל לא כ"כ הלך להם.. 

מהכניסה לארץ עד חורבן הבית יש לך בערך 900 שנה

שמתוכם גג 200 שנה היינו "בסדר" 

....תות"ח!

קיצר, יצאתי דג, מחילה....

פשוט היה קצר וכל הדיון חשבתי שאתה טוען בעניין עלייה להר הבית...

בקיצור, מחילה....

אכן מבין שככה השתמע, כנראה בגלל התקיפות שליekselion

סורי

אבל היה מעניין

...תות"ח!

הכל בסדר....

כן, אשריך.

לא הבנתי באיזה קטע אתה עושה את החישובים האלו?הרמוניה
בית המקדש יכול להיבנות כל שניה כשה' יחליט, יש לו את החשבונות שלו.
אנחנו צריכים לעשות את התפקיד שלנו והוא לא תלוי באם אנחנו ראויים או לא.
אני לא אומרת את זה בהקשר לכל הדיון שלכם אלא בהקשר של כמה הדור שלנו טוב ביחס לדורות הקודמים...
(ראוי הוא בטוח לא, אבל אפשר ללמד עלינו הרבה זכות.)
לפי הרמב"ם התפקיד שלנו הוא לבנות את בית המקדשekselion

..הרמוניה
הוא דעת יחיד?
הוא אומר מה התנאים לזה?
...ekselion

לא.

מציע לך ללמוד את הלכות בית הבחירה

הוא מפרט ומסביר שם באריכות הרבה דברים שקשורים לזה

קודם כל תודה על ההפנייה.הרמוניה
בכל זאת משו בחישובים לא נראה לי מתאים.
ולא הבנתי, אתה חושב שאנחנו צריכים לבנות את בית המקדש? כי זה וודאי לא נכון... צריכים שיהיה נביא ובכל מקרה לפי מה שידוע לי אנחנו נהיה שותפים בסיום הבניה ולא נהיה אלה שיתחילו לבנות אותו...
את צודקתekselion

באמת אנחנו נצתרך נביא שידריך אותנו

כי בית שלישי הוא ע"פ מה שמתואר בספר יחזקאל

שזה שונה מבית ראשון ובית שני.

והכל שם סתום ולא מובן, לכן נצתרך ביאור של נביא, כנראה שזה אליהו הנביא.

בשורה תחתונה, כן יקום מנהיג שיבנה את הבית, זו מצווה כללית אז כל אחד יצווה לתרום לבניית הבניין. 

ואת המנהיג הזה נזהה כמשיח אחרי שהוא יעשה פה ביעור חמץ שזה מלחמות ה' כלשון הרמב"ם

" ואם יעמוד מלך מבית דוד, הוגה בתורה ועוסק במצוות כדוד אביו, כפי תורה שבכתב ושבעל פה, ויכוף בה כל ישראל לילך בה ולחזק בדקה, וילחם מלחמות יי – הרי זה בחזקת שהוא משיח. אם עשה והצליח, ונצח כל האומות שסביביו, ובנה מקדש במקומו וקבץ נדחי ישראל – הרי זה משיח בוודאי"

כמו שכשבני ישראל נכנסו לארץ נצטוו ב3 מצוות כדברי חז"ל:

"להעמיד מלך,להכרית את עמלק, ולבנות את בית הבחירה"

ככה כנ"ל יהיו לעתיד, נצתרך שתחזור לנו המלוכה האמיתית, נשמיד את האויבים, ורק אז נתחיל לבנות את הבית בע"ה

ה' אחדארצ'יבלד

ושמו אחדekselion

יאללה ענק הברזל, הגיע הזמן לפעולארצ'יבלד

בלי אישור של הוגארט אני לא זזekselion

יש אישור. תפסיק לחרטטארצ'יבלד

....תות"ח!

אתה קצת שכחת שיש הבדל בין בית שני לבית שלישי...

בית שני עצמו היה רק אור קטן לפני הגלות שיחזיק את עם ישראל מאמין ושלא יכבה בגלות, כבר בטקס בניין בית המקדש השני רואים שבית המקדש השני הוא לא תיקון כל החטאים ובית המקדש השלם (אם היה תיקון שלם בית המקדש השני היה אמור להיות יותר גדול מהראשון), אבל חז"ל אומרים לנו בעצמם שהיו כמה דברים שהיו חסרים בבית המקדש השני, ו"טובה צפורנם של ראשונים מכריסם של אחרונים", וכן בטקס עצמו קול הבכי היה יותר גדול מקול השמחה. (אפילו שקול השמחה הוא יותר גבוה ובדר"כ יותר נשמע, והבוכים היו רק מיעוט, רק הזקנים שנותרו מזמן בית ראשון, עדיין קול הבכיה התגבר...). כל זה מראה לנו שבית המקדש השני איננו אידיאלי כלל, אלא רק אור לפני הגלות הארוכה, ולא צריך להזכיר שהיו כהנים גדולים צדוקים והכהונה הגדולה נמכרה בכסף בסוף זמן בית שני....

אז אין מה להשוות לבית שלישי, הבית שבו יהיה את התיקון השלם, ולא יחרב לעולם, ותחזור שכינה וכל הדברים שהיו חסרים בבית שני, ויהיה גדול יותר מבית ראשון, ויתקיים הפסוק: "זאת מנוחתי עדי עד פה אשב כי איוותיה", ונגיע אל המנוחה ואל הנחלה. (טוב, לא בדיוק, תמיד יש מה להתעלות, אבל באופן כללי המשפט הזה יהיה נכון....).

אז כל מה שאמרנו זה שאנחנו לא ראויים למקדש שלישי האידיאלי הזה....הגיוני בסה"כ, לא?

(ושוב, נזכיר את הדברים ש:"ראשונים שנתגלה עוונם נתגלה קיצם, אחרונים שלא נתגלה עוונם לא נתגלה קיצם", התיקון שהיה צריך בשביך חטא שנאת חינם, שהוא חטא פנימי והאדם לא יודע שחטא הוא הרבה יותר גדול, ולכן צריך גם הרבה יותר עבודה קשה בשביל לתקן את החטא הזה, ובמצב שלנו היום, אני חושב שגם אתה מסכים שלא תיקנו את החטא של שנאת חינם לצערינו....).

מאיפה החינוך יודע שצריך רוב ישראל על אדמתן?ultracrepidam

האם זה גזירת הכתוב? איפה כתוב?

ביובל יש דין כזה, במקדש לא כתוב דין כזה ואכן בבית שני ובימי ר' יהושע לא חששו לדין הזה.

יכול להיות שהחינוך נוקט רוב ישראל והכוונה הרבה מישראל באופן שקיום המצוה יהיה של הרבים ולא של היחיד.

בכל מקרה, אפשר להתחיל לבנות ולהגיד לאנשים שיבואו כדי שקיום המצוה יהיה כדין. נראה לי שבמצב שלנו היום לשכנע את ישראל לעלות לארץ קל יותר מאשר לשכנע אנשים שיש חובה לבנות מקדש ולהקריב קרבנות

לא הסתכלתי שם בפרשניםעברי אנכי

אבל החינוך הוא אחד הראשונים

ואי אפשר להקשות עליו ככה קושיא וללכת. הוא ראשון.

ולא, כשהוא כותב רוב ישראל זה רוב ישראל.

נו אדרבה, אז תעלה אנשים ארצה

מצאתי במאמר של הרב שלמה אבינר תשובה לעניין:ekselion

"בספר החינוך נפסק: "ונוהגת מצווה זו בזמן שרוב ישראל על אדמתן. וזו מן המצוות שאינן מוטלות על יחיד כי אם על הציבור כולו" (חנוך צה). מצוות תלויות בארץ אינן חלות אלא "בבואכם אל הארץ" (במדבר טז), לא אחד מעיר ושנים ממשפחה, אלא "בביאת כולכם אמרתי ולא בביאת מקצתכם" (כתובות כה, א), או לכל הפחות רובכם. "לכל יושביה" (ויקרא כה, י) "בזמן שכל יושביה עליה" (עירובין לב, ב). כל שכן המצווה הכלל ישראלית של בנין הבית. כשאין רוב עם ישראל בארץ ישראל, מובנו של דבר שאנו לא במצב נורמלי. גם מצבנו העכשווי שרוב העם בחוץ לארץ אינו מצב נורמלי לגמרי, ולכן לא מצב קדושתי לגמרי. המהר"ל פותח את ספרו נצח ישראל בהגדרה שעם במצבו הטבעי השלם והבריא והגאולתי, חייב להיות בארצו ולא במקום אחר, עצמאי ולא תחת שלטון אחרים, מאוחד ולא מפוזר (נצח ישראל למהר"ל פ"א). לכן פשוט הוא שהשכלול הגדול והעצום של בנין בית המקדש צריך לחול על המצב הבסיסי הפשוט של רוב עם ישראל בארץ ישראל.

אם כן, חוזרת השאלה איך בנו בית מקדש בימי עזרא, אף בימי רבי יהושע בן חנניה. כך שואל רבי יהושע מקוטנא בעל "ישועות מלכו" (ליקוטי תורה). שלכאורה לא קיימו אז "ועשו לי מקדש"? אלא שכל מה שאמרנו לגבי תנאי של מלך גם יפה לגבי תנאי של רוב ישראל. אין חיוב לבנות את המקדש כאשר אין רוב ישראל בארץ ישראל, אבל אם בנוהו, קדוש הוא. לכן היה מקום להוראת שעה מפי נביא לגשת למלאכה"

התשובה הזאת היא הכי הגיונית שיש, ולזה חתרתי בתגובות הקודמות, שלא ייתכן שלכאורה עזרא יעשה את ההפך הגמור..

לפי מחקר שנעשה בפסח של שנה שעברה

יש בעולם 15.2 מליון יהודים, ומתוכם 7 מליון חיים בישראל

שזה 45% מכלל היהודים.

אז קרוב מאוד היום שגם התנאי הזה של רוב ישראל על אדמתם, יתגשם.

בע"ה

....תות"ח!

שם הייתה נבואה במפורש שלאחר 70 שנה יבנה המקדש, ומדובר על עזרא הסופר, נביא, והייתה את הצהרת כורש, שהיא גם "אות מן השמים" לכך שהגיעה השעה. כרגע אף מדינה לא בדיוק בעד שנבנה את בית המקדש (לא שזה מה שמעניין אותנו, אבל הרבה פעמים זה הסימן שדרכו ה' מתגלה אלינו....), ואין לנו נביא ואין לנו נבואה מפורשת שהגיעה השעה. ("ראשונים שנתגלה עוונם נתגלה קיצם, אחרונים שלא נתגלה עוונם לא נתגלה קיצם", גמרא מפורשת....).

אם טעיתי במשהו פה אשמח שתאירו את עיניי....

וכי כל הנביאים לא ניבאו על ימנו?ekselion

אם אתה מכנה את הצהרת כורש
"אות מן השמים"

איך תכנה את הצהרת בלפור? ועדת סן רמו?

מלחמת השחרור? ששת הימים?

ההצהרות הללו נגעו לבניין המקדש?אריאל יוסף

....תות"ח!

נו, לגבי א"י זה אכן סימן מן השמים. בוועדת סן רימו לא דנו האם היהודים יכולים לבנות מקדש, אלא האם הם יכולים להקים מדינה, שזה רחוק מאוד אחד מהשני, אלו שני שלבים שונים מאוד בגאולה. אם באו"ם יגיעו למסקנה שהר הבית שייך ליהודים והם יכולים להקים שם מקדש, אכן אתה צודק שזה יהיה אות מן השמים...(גם אז, קטונתי מלפסוק בעניינים כאלו, זה יהיה נושא שהרבנים יגידו מה לעשות, אבל על פניו זה אכן אות מן השמים...).

האם לכבודו יש רוח הקודש שהוא יכול להגיד לנו איזו נבואה שייכת לאיזו תקופה בדיוק....? פששי, לא ידעתי שיש כאלו עוד בתוכינו....ועוד בפורומים....

ממש דומה לטענה חילוניםekselion

"מה אתה חושב שאתה מבין תורה כל פסוק לא מובן אתה ממציאים דברים"

זה ממש דומה למה שאתה אומר.

הטענה שבישביל להבין נבואות בישעיה ובתרי עשר צריך רוח הקודש

היא מטופשת ולא שווה תגובה.

לפי השיטה הזאת קח את התנך ותנעל את זה באיזה ארון כי הכל שם לא מובן.

השקפה כזאת גרמה לבורות נרחבת גם בין שומרי מצוות ביחס לתנ"ך

מתייחסים לזה כאילו זה משהו סתום לגמרי

....תות"ח!

מה הקשר?

האם אמרתי שהפשט הוא לא הפשט? עיוותתי פסוקי תנ"ך?

יש נבואות גם שגר זאב עם כבש, האם זה מתקיים היום? לא. לא כל הנבואות מתקיימות כיום, עדיין לא הגענו למצב האידיאלי, וגם זו אחת מהן...

להזכיר לך איך זה נגמר בימי עזרא?...אריאל יוסף

להזכיר לך כמה נביאים העידו להם על מקום המזבח, למשל? ושבכלל הגיע הזמן לבנות?

ועוד משהו -אריאל יוסף

להזכיר לך את נבואת נתן לדוד שרצה לבנות מקדש 400 שנה(!) אחרי הכניסה לארץ?

....תות"ח!

יפה. וזה עוד אחרי שכל התנאים החיצוניים בשביל בית המקדש הושלמו....! (אחרי שה' הניח לכל אויבי דוד מסביב, מה שלא נכון היום....וכן מצב הרוחני של העם, עובדה שבימי שלמה כבר היה בית מקדש, כל החסרון היה בדוד שידיו דמים מלאו...).

מה שאומר שקודם כל נחכה לתנאים החיצוניים, וגם אז יש לנו לחשוש שאולי לא הגיע הזמן....(ובשאלה הזאת הרבנים ידונו, אבל זו כבר שאלה אחרת....).

.....תות"ח!

שמעת על נדב ואביהוא?

נדב ואביהוא קפצו מדרגה, ואז ירדה אש מהשמים ושרפה אותם....(טוב, יש הסבר של השפת אמת שהם כן היו במדרגה, אלא שזו מדרגה שלא הייתה שייכת במציאות והעם לא היה שייך אליה, אבל בכל אופן, המדרגה הזאת היא מדרגה עתידית שאסור לקפוץ אליה כל עוד העם לא הגיע למדרגה....).

וכן פסוקים מפורשים: "והכהנים והעם אל יהרסו להרוס אל ה' פן יפרוץ בם".

ואפילו משה רבינו לא יכל להיכנס לבית המקדש כי שכן שם הענן, ורק אחרי שהענן הסתלק יכל משה להיכנס לשם, רואים את החומרה שבדבר.

וכן קודש הקודשים, אפילו כשעם ישראל היה בדרגה שהקפיד על טומאה וטהרה ובמצב טוב והיה בית מקדש וכהן גדול, גם אז רק הכהן הגדול ורק ביום אחד בשנה היה נכנס לבית קודשי הקודשים, ושאר המקומות הפחות פנימיים היו מיועדים אך ורק לכהנים וגם אז לא כל הזמן, אלא רק בזמן עבודתם ששימשו במקדש.

"...ומקדשי תיראו אני ה'". אם מורא מקדש בוער בך, איך אתה מעז להניח כף רגליך אם יכול להיות שאתה דורך במקום שאסור לך לדרוך? מדובר באיסור כרת, נפש האדם נכרתת, זה עונש נורא ואיום, שוודאי לא "שווה את הסיכון", וגם לא סיכון שמותר לאדם לקחת על עצמו.

ועוד, אם יש רבנים גדולים מאוד שבעצמם לא עולים, ולא אומרים את דעתם בנושא עלייה להר הבית, איך אתה מעז לעלות? זה לא קצת יוהרה מבחינתך?

כרגע יש הרבה נסיונות של אנשים לעלות, ורואים שאין זה רצון ה'. אמנם ב"ה יש את מכון המקדש ויש הרבה יותר מודעות וכיסופים והרגשה של קרבה לבניין בית המקדש מפעם, וזה מראה שאנחנו בהתקדמות, אך לא הגיעה השעה, עדיין אין חפץ ה'. "אם תעירו ואם תעוררו את האהבה עד שתחפץ", הרב שרקי מפרש שכנסת ישראל חולת אהבה, נמצאת בחולי לא בריא, וצריך שתהיה אוהבת כמו שצריך. התופעה הזאת של קרבה למקדש ועלייה בלי שום חשבון, זה פשוט חולי אהבה, אהבה שמקלקלת את השורה ואיבוד הדעת שלא שייך במקדש. (אמנם, מי שבירר את הסוגיה והולך ע"פ הרב דוב ליאור, "החבר'ה של הרב דב ליאור", סבבה, אין בעיה, אני לא מדבר על אלו....).

נכון שהשאלה היא מה עשית היום כדי שיבנה: אילו מעשים טובים עשית, איזה דברים תיקנת ושיפרת, או דברים ספציפיים יותר שקשורים לבית המקדש כגון לימוד על בית המקדש, על מה צריך לתקן, על מה חסר, לעורר את הכיסופים ואת הערגה לבית המקדש וכו'...אבל לא אקטים מעשיים ח"ו...

.....תות"ח!

ממש לא.

אפשר להיות ציוני שרוף ונלהב ולכסוף למקדש, ולדעת שאנחנו בדור של גאולה, אבל לדעת שאכן לקב"ה יש את הדרך שלו לנהל את הגאולה (גם א"י, הייתה ועדת סן רימו וכן הצהרת בלפור שהיא זאת שנתנה לנו את האות שהקב"ה נותן לנו לעלות, זה לא היה רק מצידנו...).

הרב זצ"ל אומר שהיסתוריה זה לשון הסתר י-ה, הקב"ה מסתתר ע"י מהלכים היסתוריים, ודרכם הוא מנהל את העולם. אסור לנו לעשות רק חשבון פרטי, אני רוצה קדושה גדולה של בית-המקדש כן או לא, בית המקדש זה עניין ציבורי כללי שקשור לכלל עם ישראל, וכל עוד הכלל לא זכה לבית המקדש או לטהרה, אל לנו להרוס אל ה' פן יפרוץ בנו. "ומקדשי תיראו", התפיסה היא שמי שעולה הוא הכי צדיק, ומי שלא הוא לא מספיק חזק ולא מספיק בוער לו. אבל זה לא נכון, דווקא מי שמבין את גדלות המקדש ירא מלהיכנס לבית המקדש כל עוד לא הגיע הזמן. אני לא יודע בדיוק מה הסימן שהקב"ה יתן לנו שנדע שהגיעה העת, אבל תסמכו על הקב"ה שימצא את הדרך לאותת לנו. (כמובן, אינני אומר שזה אסור מכל וכל, שכן יש מתירים, אני מדבר לדעת רוב מניין ובניין של הרבנים, מי שהרב שלו הוא אחד מהרבנים הבודדים הגדולים שמתירים, מותר לו לעלות...).

(ועיין שיעור של הרב מגנס באזכרה של הרב צבי יהודה שדיבר באריכות בעניין הזה...)

לא אמרתי שמי שלא עושה את זה הוא לא ציוניultracrepidam

אמרתי זה השלב הבא של הציונות, זה מבוסס על אותה צורת מחשבה.

דעתי האישית - מי שטוען שבנין ארץ ישראל כן ובנין בית המקדש מהותית לא, עליו חובת ההוכחה

(מי שטוען שהעם לא בשל לזה וצריך לחכות שיהיה בשל - אני מסכים, ולדעתי האנשים האלה מנסים בדרכם לגרום לתודעה להבשיל)

אתה כותב יותר מדי טקסט וקשה לעקוב אחריך, ולא ברור לי איזו תפיסה אתה מייחס לי

אבל התפיסה שלי מאד פשוטה - אם יש חובה ואנחנו מסוגלים לעשות אותה, אנחנו צריכים לעשות אותה

אם אנחנו לא מסוגלים, אנחנו צריכים לעשות מה שאפשר כדי שנהיה מסוגלים, ולכסוף לזה מתוך רצון ומתוך הרגשת חוסר.

לא טענתי באופן פרטי בשום מקום שאם אדם עושה או לא עושה משהו זה מעיד על רמת הצדקות שלו. מצד שני ברור שזה עלול להעיד על היחס שלו לדברים מסוימים, אחרי שמבינים את מכלול השיקולים

.....תות"ח!

בדיוק, השלב הבא, זה לקחת צעד אחד קדימה, ובשביל זה צריך כתפיים רחבות ומשהו מבוסס ויציב כדי לשנות, "כל המשנה ידו על התחתונה".

בזמן הרב זצ"ל יצא מכתב של הרבה מאוד רבנים שאסרו לעלות. גם הרבנים שאומרים שמותר לעלות אומרים שהשתנה המצב והיום גם הם יודו (כולל הרב זצ"ל...) שמותר לעלות. אבל שוב, רוב מניין ובניין גם היום של הרבנים, כולל כל רבני הרבנות הראשית לדורותיה, אסרו לעלות להר הבית. אז אני חושב שבמיוחד בעניין כזה חמור של איסור כרת ומורא מקדש, המשנה ידו על התחתונה....

(לפי מה שכתבתי עכשיו מוסבר שדווקא ההיפך, על מי שטוען שצריך לעלות, עליו חובת ההוכחה....).

(וודאי שהעם לא בשל, אבל זה רק חלק מהעניין, צריך שיהיה סימן משמיים שיאותת לנו שיש שינוי, במה שונה מהותית המצב מזמן הרב זצ"ל?).

אני לא רואה מה הקשר בין ניתוח אופי לבין אדם שלא עולה להר. גם אדם ש"האופי" שלו הוא "כן לעלות להר", לא יודע בדיוק על מה אתה מדבר, אבל נזרום, עדיין יש איסור הלכתי....(אא"כ הוא הולך ע"פ אחד מהרבנים הגדולים שמתירים בכל הדברים והוא הרב שלו....).

השאלה היא מה הם אמרוultracrepidam

האם הם אמרו שאסור לבנות את בית המקדש, או שאסור למונטיפיורי לטייל בהר הבית?

1 הצעד הבא הוא לא שינוי, הוא המשך.

2 מי אמר שצריך סימן משמים? לא כתוב ברמב"ם או בשו"ע שצריך סימן משמים (אפילו ה"סימן משמים" היה ש"סר פחד השבועות" - לא היה אסור לפני זה, אלא התרת השבועה. והשבועה היתה לגבי העליה ולא לגבי בנין המקדש)

3 לגבי האיסור ההלכתי - אני יודע שיש תורה אחת בלבד וכולנו מחויבים בה. מה שאסור אסור לכולם, מה שמותר מותר לכולם. הדרכת הרבנות הראשית היא הדרכה נכונה לציבור ולכן אני מקפיד עליה, אבל אותם אנשים שעולים מחליטים שלא לציית להדרכת הרבנות הראשית, כמו שהרבה יהודים עושים בתחומים אחרים.

("אופי"? זה אתה שערבת את הנושא של האופי.... כתבת שההוא צדיק או לא צדיק. לזה הגבתי)

....תות"ח!

אם אסור להיות בהר הבית, ק"ו שלא לבנות אותו.

2. הוא שינוי, אם אתה לוקח משהו שבמתכונתו הנוכחית הוא לא כולל משהו מסויים, ולוקח אותו הלאה, משליך אותו הלאה, זה אמנם המשך, אבל זה שינוי, שלב אחר. ולא בטוח שהשלב הזה הגיע זמנו. (אם אדם לוקח רעיון של איזה ראשון או אחרון ו"משליך" אותו לגבי משהו אחר, זה לא פשוט, זה משהו חדש שצריך כתפיים רחבות כדי לעשות את זה, ולא בטוח שזה נכון ואותו ראשון התכוון אליו....).

3. דבר ראשון, זה לא נכון. לכהן מותר להיכנס למקומות בבית המקדש שאסור לישראל רגיל, אז הקביעה הזאת לא נכונה....

יש רבנים שאוסרים, ויש דעות יחידות שמתירות, לכן יש פה ספק לאדם הפרטי מה לעשות. למי שמתיר, כל הציבור יכול לעלות. למי שאוסר, לכל הציבור אסור לעלות. אתה בתור אדם פרטי יש לך ספק מי צודק, ולכן מכיוון שרוב מניין ובניין אוסר, אסור לסמוך על דעת יחיד במקרה של ספק, ובמיוחד בנושא כה חמור כמו בית המקדש, שזה איסור כרת ועניינים ציבוריים שיכולים להזיק לכלל.

נכון שאני אמרתי לגבי הצדיק, אבל שים לב, טענתי שאי אפשר להגיד שהוא צדיק בגלל זה, אתה טענת שכן ולכן אני, בתור בן אדם שמשתדל להיות עקבי בדבריו, לא הבנתי את דבריך ולא הבנתי מה הקשר בין כך שהוא צדיק לאופי שלו, אא"כ תגיד לי סיבה טובה לעשות את הקישור הזה....

נ.ב. ערכת, אז אוסיף על מה שהוספת....

כמו שאתה כבר כתבת, הר הבית זה המשך של הציונות. כמו שבשביל לעלות לא"י היה צריך סימן משמים (ועדת סן רימו והצהרת בלפור), כך גם לגבי עלייה להר הבית, צריך סימן משמים. ובבקשה אל תערב את הרמב"ם, אני לא הכנסתי אותו לסיפור, אבל אין קשר, הרמב"ם הוא לא איזה אחרון שמדבר על סוגיה רלוונטית לחיים ופתח עליה את כל הפסיקות, הרמב"ם כתב בכללי הלכות בית הבחירה מה לעשות כאשר יהיה לנו בית המקדש ונהיה במצב שנוכל לעלות, כמו שהרמב"ם לא דיבר על ועדת סן רימו והצהרת בלפור והתייחס לנושא האם בימינו צריך לעלות לא"י, אלו שאלות שמתחדשות בזמנינו וב"ה יש בכל דור רבנים שעוסקים בשאלות האלו ומגיעים להכרעות מה לעשות....

$$ultracrepidam

יופי. אם אסור לגעת באשה שאינה אשתי, ק"ו שאסור להתחתן איתה

2 אבל מה מבדיל ביניהם? למה עליה לארץ ישראל כן, ובניית בית המקדש לא? בכל מקרה, אני חושב שתסכים איתי שמדובר באותה צורת חשיבה. ההכרעה למעשה פחות קריטית בדיון שלנו כאן

3 נו באמת. גם לכהן גדול אסור להתחתן עם אלמנה ולך אסור לתת את הכסף שלי לצדקה. 

בכל אופן, אני בסך הכל התייחסתי לאמירה שלך שלתלמידי הרב ליאור זה מותר ולנו אסור

(נ.ב.) הרמב"ם כותב שיש מצוה לבנות את המקדש. בכל אופן, אין שום מקור שכתוב בו שצריך סימן משמים. כתוב שיש שבועות, יש את הציטוט הידוע שאחרי סן רמו סר פחד השבועות, מספיק. איזה סיבה יש לאסור על בניית המקדש?

....תות"ח!

נכון, בזמן שאדם נשוי אסור לו לשאת עוד אשה (אם כבודו לא שמע על חרם דרבינו גרשום....). ודי עם ההתחכמויות בבקשה...בוא לא נשחק את עצמינו שוטים, אם אסור להיות בהר הבית, ק"ו שאנחנו לא יכולים לבנות אותו. אם אותם רבנים היו סוברים כמוך, היו עושים מכתב לא נגד עלייה, אלא מכתב נגד עלייה כאשר הבית איננו בנוי, בצירוף מכתב עידוד בבניית הבית, (ובוא לא נגיד שאם הם חשבו שצריך לבנות הם לא היו כותבים כלום, בוודאי שכן...). כולנו יודעים, ואני מקווה שאתה לא עוצם עיניים ומשקר לעצמך, שהרבנים האלו סברו שלא הגיעה העת (שמעתי כך מתלמיד של הרב צבי יהודה שכך אמר לי שהרב צבי יהודה אמר, אם זה מה שמניח את דעתך....), וגם הרבנים היום שמתירים לא מתווכחים עם העובדות האלו אלא סוברים שהיום השתנה המצב וגם הרבנים שאז אמרו לא לעלות יאמרו היום לעלות...אז בבקשה לא לעוות את דברי הרבנים למה שאתה חושב...(מחילה אם סתם טעית וחשבת ככה...).

כבודו שמע על שלבים בגאולה? רגע, למה יש משיח ולא גם תחית המתים ביחד? נו, שיהיה הכל ביחד. למה כשיבנה המקדש לא ישר נעבור לחזון הצמחונות של הרב זצ"ל? יש שלבים בגאולה, ואי אפשר לקפוץ מדרגות וישר להגיע לאידיאל, זה אמנם אומר שיש לאדם רצון להיות שם וזה טוב, יש כאלו שזה כבוי אצלם הרצון הזה, אבל ההסתכלות הזאת של "או שיש לי רצון ואני מממש אותו או שלא כלום" היא לא נכונה, קשה להודות שאנחנו לא נמצאים במצב ובמדרגה, אבל צריך לעכל את זה ולהבין שאין מה לעשות, אנחנו לא הגענו לתיקון השלם, למציאות האידיאלית השלימה, אמנם אלו ייסורי גיהנם, הריחוק הזה מבית המקדש ומהגאולה, ואני בטוח שהרב זצ"ל חש את החסרון של בית המקדש הרבה יותר חזק מכולנו יחד, אבל זו המציאות וצריך לקבל אותה וגם להתנהל על פיה, אין מה לעשות. (תגיד לי מה השתנה מהותית מזמן הרב צבי יהודה שפתאום עכשיו שייך בית המקדש, עדיין לא זכיתי להבין...).

3. מה אתה לא קולט? הרב ליאור סובר שלכולם מותר, הוא נחרץ בדעתו, והרבנים האחרים (שהם רבים מלספור אותם על יד אחת, לעומת הרבנים המתירים...) סוברים שלכולם אסור. אנחנו הקטנים נמצאים במצב של ספק, מה קורה כשיש גדולים משני הצדדים שחלק אומרים ככה וחלק אומרים אחרת, ולכן אנחנו צריכים לנהוג כמו בכל דיני יחיד ורבים, הולכים ע"פ הרבים, ואם אדם תלמיד של אותו רב יחיד, בחינת "ברי לו", והוא יכול לעלות, אלו הכללים ההלכתיים. (אם אתה חולק על ההלכה, שיערב לך. כרגע אין לנו סנהדרין שתכריע כמו מי ההלכה ותפשוט את כל הספיקות וע"פ מי כל כלל ישראל הולכים, וזה המצב כרגע, אין מה לעשות...).

נ.ב. טוב, אז תסביר לי את דעת הרב זצ"ל והרב צבי יהודה, שהרב זצ"ל היה ממייסדי הציונות והרוח שמאחורי הציונות, והוא אמר לא לעלות, תסביר לי מה הרב זצ"ל חשב, מה יקרה כשיבנה בית המקדש, איך נדע שיהיה אפשר לעלות. (אם בית המקדש מהשמים, אז בכלל אין מה לדבר והכל יהיה משמים, אבל על הצד שהוא יבנה על ידינו, מה סברת הרב זצ"ל...). אם תסביר לי אותה באופן אחר, שוין...(אגב, גם הרב שילת שהוא תלמיד של הרב צבי יהודה שלא עלה להר הבית וסבר שלא הגיע הזמן, סובר שעכשיו כן הגיע הזמן, אז מסתבר שהוא הבין שקרה איזה שינוי מסויים ועכשיו אנחנו בזמן אחר שהגיעה העת, בכל אופן, צריך איזה שינוי מסויים, ה"סטטוס קוו" בזמן הרב צבי יהודה שלא הגיעה העת, צריך להבין מה גרם לשינוי ושיהיה שינוי מסויים כדי שיהיה מותר לעלות....).

$$ultracrepidam

הק"ו שלך הוא ק"ו של שטות. מותר לעלות כדי לבנות את המקדש או להקריב קרבנות, אסור לעלות כדי לבקר. אחרי מלחמת ששת הימים אנשים היו עולים להר הבית סתם בלי לדעת בכלל שיש בעיה הלכתית, ולכן הגיוני שהרבנות גזרה על זה. אין לרבנות סמכות לבטל את מצוות התורה לבנות את המקדש ולהקריב קרבנות.

אם אסור לעלות כדי לבנות, המשמעות היא שהבית לא יבנה. די טריוויאלי. אלא אם אתה משוכנע שאתה ראוי לבית מקדש שירד משמים.

אותם רבנים מבינים שמעשית זה מסובך מאד ואולי בלתי אפשרי לבנות את בית המקדש - ואולי גם מבחינה הלכתית יש בזה בעיות. אבל מי שרואה את המציאות אחרת ומתעקש לנסות - קדוש יאמר לו.

לגבי המדרגות בגאולה, הגיעה העת, ודברים בסגנון הזה - לא תחום ההתעסקות שלי ואני לא רואה בזה דבר שמחייב אותי. אני מחוייב להלכה שאומרת שצריך לבנות מקדש ולהקריב קרבנות. לא כתוב בשום מקום שאני צריך לחכות למשהו.

משיח ותחיית המתים - אם אני הייתי צריך להיות המשיח ולהחיות את המתים, הייתי עושה את שניהם בשבוע שעבר. להוותי, נשללה ממני האחריות על התחום.

מעולם לא הייתי מחויב לא לדעת הרב זצ"ל ולא לדעת הרב שליט"א ולא לדעת הרצי"ה. אינני רואה את עצמי לא כתלמידם ולא כתלמיד תלמידיהם, התורה כפי שקיבלתי אותה לא עברה דרכם ואין לי שום מחויבות לדעותיהם יותר מכל אדם אחר שהיו לו דעות וסברות בהלכה. אם הם סברו שצריך להמתין זמן כך וכך, אני לא רואה איך זה מחייב אותי בלי שאבין מה הסיבה.

מטבע הדברים גם חזון הצמחונות או כל דבר אחר לא מעניין אותי בכלל.

מבחינתי, היעד הכללי שאני שואף אליו הוא בנין המקדש והקרבת קרבנות, ואני לא רואה למולי שום סיבה מהותית (כמובן ברמה הפרקטית יש הרבה עיכובים) לעכב את ההתקדמות לקראת זה.

קיבוץ גלויות זה אחריות של המשיח, מפתח תחיית המתים בידי הקב"ה, לקרב את אחינו התועים מצוה בכל רגע ורגע.

.....תות"ח!
עבר עריכה על ידי תות"ח! בתאריך י"ז בניסן תשפ"ב 01:43
עבר עריכה על ידי תות"ח! בתאריך י"ז בניסן תשפ"ב 01:42

יש מצווה מדאורייתא: "ועשית ככל אשר יורוך" "לא תסור מן הדבר אשר יגידו לך ימין ושמאל", "אפילו יגידו לך על ימין שהוא שמאל ועל שמאל שהוא ימין". עם כל הכבוד לכבודו, אתה מחוייב לגדולי הרבנים ולמה שהם אומרים, ולא יכול להתנהל רק מהסברות שלך, ואפילו אם הן כתובות (זה כבר דיון אחר, אם זה סברות כרס או שהן כתובות, אבל לא משנה...).

את החילוק הזה אף אחד לא כתב ולא אמר. אסור לעלות וזהו. במכתב רבנים לא ראיתי הערת כוכבית: "למעט בניית הבית והקרבת קרבנות", האיסור הוא איסור גורף וזה הכל. חבל להיות כמו הבן החכם ממשל החכם והתם, שבסוף מרוב חכמתו מאבד את הבסיס.

לרבנות יש סמכות, בוודאי. אבל בלי קשר לדיון של סמכות הרבנות, תפסיק עם הגאווה שלך והמחשבה שלך שכל הגדולים האלו לא הכירו תורה, ש"ס ופוסקים, הם הכירו את כל הדברים האלו, והבינו אחרת מכבודו, אז כדאי שתכופף דעתך בפניהם ולא תצא בהצהרות, הם מבינים קצת יותר ממך בדברים האלו. (או במשל, האם אני אקשיב לרופא מומחה מספר אחת בתחום מסויים, או ברופא מתלמד שהרגע נכנס לתפקיד?).

אם יהיה מותר לבנות, אז יהיה גם מותר סתם להיכנס כדי להתפלל. אתה יודע, בית המקדש נקרא: "בית תפילה", גם אם לא מקריבים קרבנות, אפשר לבוא ולהתפלל.

נו, אז גם אתה מודה שאסור לבנות הלכתית את בית המקדש כל עוד לא הגיע הזמן וזה מה שהרבנים אומרים, תודה רבה.

אה, אז כבודו לא מחוייב לרבנים, לא מחוייב במצוות מורא מקדש, לא מחוייב בפסוק: "אם תעירו ואם תעוררו את האהבה עד שתחפץ" שעליה חז"ל דרשו את שלוש השבועות וכו'....אולי נגיד אחרת, כל עוד הקב"ה לא ציווה אותך במפורש, אסור לך לבנות? אלא שיכול להיות שהקב"ה יצווה בצורה פחות גלויה, ויתן לנו סימן, אבל הנחת הבסיס היא שכל עוד לא הגיעה העת, אסור לנו לעורר את האהבה עד שתחפץ, ולא להרוס אל ה' פן יפרוץ בנו. חבל מאוד שאתה לא מפעיל את ההגיון ורק צווח: "מצווה, מצווה", בזמן שכל הרבנים מבינים אחרת ממך. (וכן מתעלם מדעת החינוך....).

ב"ה שאתה לא המשיח, אבל גם אם אתה לא המשיח, גם אתה יכול להבין שיש שלבים בגאולה, וכמו שחטאו המעפילים בזמנו שעלו מבלי לתת דין וחשבון ורק רצו, למרות שמשה רבינו, גדול הדור, הזהיר אותם שזה לא רצון ה', נענשו. (וכן בני אפרים שעלו טרם הזמן....).

היה מכתב של כל הרבנים הגדולים בזמן הרב זצ"ל שכולם התנגדו לעלייה להר הבית. אז בוודאי שאתה מחוייב לפסק של כל גדולי הדור, שאפילו אחד מהם לא פצה פה נגד ואמר אחרת...(וגם הרבנים המתירים סוברים שאותם אלו שאסרו אז יודו שהיום המצב השתנה...אבל להבין שהסטטוס קוו הוא שאסור, אלא אם כן יש שינוי, ועל זה אתה לא מסכים ולא עונה תשובה במה בדיוק השתנה המצב....).

ההיפך, כל הרבנים סברו כך, אז אם אתה רוצה להישאר בקושיא על כל הרבנים הגדולים דאז, שיערב לך. ההיפך, אני לא מבין את הרבנים המתירים היום, במה בדיוק השתנה המצב מהותית שהם אומרים שהגיעה השעה.

חזון הצמחונות היה רק דוגמא לכך שיש שלבים הגאולה, ואם אתה רוצה למחוק את חזון הצמחונות, אז נותרה הדוגמא האחרת שנתתי לגבי תחית המתים. (חוץ מזה, שאף רב אחר לא חלק על חזון הצמחונות, כך שלכאורה זה משהו שמוסכם לכו"ע, אא"כ כבודו רוצה לחלוק על הרב זצ"ל....).

כולם שואפים וכוספים לזה. השאלה היא ברמה הפרקטית מה לעשות. אז תקבל את זה שכל גדולי הרבנים חשבו אחרת ממך, וסברו שאע"פ שיש געגועים וכיסופים, ואנחנו מאוד משתוקקים לבניין בית המקדש והקרבת הקרבנות ורוצים שזה כבר יקרה, אל לנו לנקוט מעשים בפועל ולדחוק את הקץ. והרבנים שמתירים וטוענים שהשתנה המצב הם טעונים הסבר, לא ההיפך.

עוד לפני שאמשיך להתווכח איתך בסברות, תסביר לי בבקשה את מכתב הרבנים הזה, הוא קצת סותר את דעתך, בלשון המעטה...

נ.ב. קיבוץ גלויות זה אחריות שלנו, שעם ישראל פשוט יחליט שהוא עולה וזה הכל, תחית המתים בידי הקב"ה, נכון, אך גם מפתח גשמים בידי הקב"ה ואנחנו צריכים לעשות את ההשתדלות שלנו ולהתפלל על הגשמים, כך גם אנחנו צריכים להיות מוכנים לשלב של הגאולה ושל תחית המתים וזה תלוי גם בנו. (כידוע, "זכו-אחישנה..."....). ואלו שני שלבים שונים בגאולה, שאין להקדים אותם. או אם אתה כ"כ מתחכם, תיאורטית אם היה צדיק מאוד גדול שאם היה אומר מספר תפילות מסויים היה מקדים את תחית המתים, הקב"ה היה אומר לו שלא יתפלל אותן, אלא אחת פחות, כי צריך שזה יהיה בתהליך, ותחית המתים תהיה רק בסוף. אבל עזוב, זו סתם פינה ששנינו יודעים שהיא מיותרת, בוודאי שיש שלבים בגאולה. (הירושלמי המפורסם: "כך גאולתן של ישראל מתחילה קמעא קמעא וככל שהיא הולכת היא רבה והולכת", לא בבת אחת, לא משיח יגיע, יעשה הוקוס פוקוס, והכל יבוא על מקומו בשלום ונגיע ישר למציאות האידיאלית, יש שלבים ותהליכים עד שנגיע לתיקון השלם....).

@נשמה כללית, אני קצת מותש, אפשר קצת עזרה?

שכוייח על התיוג, אבל אין לי כל כך כח להכנס לזה...רפרם בר פפא
ממש לא נכוןekselion

"הרמב"ם כתב בכללי הלכות בית הבחירה מה לעשות כאשר יהיה לנו בית המקדש"

תעבור שוב על הלכות בחירה

תראה שיש לפחות 4 סעיפים שהוא אומר שם במפורש, שהם חלים אע"פ שאין בית 

אתן לך דוגמא אחת:

"לפיכך מקריבין הקרבנות כולן אע"פ שאין שם בית בנוי ואוכלין קדשי קדשים בכל העזרה אף על פי שהיא חריבה ואינה מוקפת במחיצה ואוכלין קדשים קלים ומעשר שני בכל ירושלים אף על פי שאין שם חומות שהקדושה ראשונה קדשה לשעתה וקדשה לעתיד לבא:"

....תות"ח!

נו, כבר שלחו פה תשובה של רב שאמר שזה לא כ"כ פשוט, ואמנם כשאין בית מקדש אפשר, אבל צריך טהרה וכו'...(עיין בקישור ש@אריאל יוסף שלח...).

הרמב"ם ברור מאוד בפסיקותיו ביחס לבית המקדש.ekselion

שוב שלא תבין לא נכון, אני לא נמנה מהעולים (אע"פ שאני כן מקנא באלו שעולים)

אני נמנע בגלל המחלוקת, וגם בגלל שהרוב סוברים שלא כדאי לעלות, עם כל הכבוד לרמב"ם.

רק היה לי צורם שכתבת משהו לא מדויק ביחס להלכות בבית הבחירה של הרמב"ם

....תות"ח!

אני מאושר שכך.

אבל זה לא נכון לתלות את דעת המתירים ברמב"ם, נו. כל הרבנים שאסרו את העלייה להר הבית טוענים שהרמב"ם לא אמר שמותר לעלות, וכן הגדולים המתירים לא תולים את דעתם בדעת הרמב"ם, אז בוודאי שזה לא נכון להגיד כך. (אני לא העמקתי בדעת הרמב"ם ולא יכול להסביר לך מה כוונתו, אבל בוודאי שהיא לא כך...אולי יש מתירים שאני לא מכיר שכן אומרים כך, אבל הגדולים העיקריים שמתירים לא טוענים כך למיטב ידיעתי....).

עיין דברי הימים ב כט, לקראת סוף הפרקekselion

ותבין מה הסימן

אחלה כסף, בקלות ;)פה לקצת
חחחחחחחחצילים
האלה שמכים בפטיש בקיר פעם אחר פעםמשה
עד שהקיר נשבר.

בינתיים יש קיר. חזק ומאסיבי מאי פעם. אבל הוא נסדק יותר ויותר.
חייב להגיד שמשמחים אותי פה ממש!!חצילים
ציפיתי להרבה פחות אהדה ותמיכה.. אשריכם!
(חחחח לא לצערי לא הלכתי להקריב השנה..)
.....תות"ח!

שמעתי השבת משפט חזק מרב יישוב (רב תלמיד חכם גדול) (לא ציטוט, אבל העקרון של מה שהוא אמר...).

אנחנו צריכים לזכור שהר-הבית שלנו. אל-אקצא זה שטויות, השורש של זה שהם כופרים ביהדות ורוצים להכחיש את הקיום של עם ישראל, בטענה קלושה שהסוסה של מוחמד הייתה שם.

שהחבר'ה של הרב טאו לא יעלו (לא רק של הרב טאו, של הרב צבי יהודה, הוא אמר בעצמו שהוא לא עולה כי כך אמר הרב צבי יהודה בהמשך לרב קוק זצ"ל, שלא הגיע הזמן לעלות להר-הבית....), והחבר'ה של הרב דב ליאור יעלו. אבל זה עניינים בינינו היהודים, זה לא קשור לערבים, המקום שם לא שלהם, הוא שלנו, ואם אנחנו נבין את זה ונעיף אותם משם, תוך חודש יהיה כהן גדול. (לא יודע אם הוא התכוון לזה בתור הבטחה בחינת: "צדיק גוזר והקב"ה מקיים", אבל העקרון הוא כזה...).

דברים נכונים וחשוביםממלא כל עלמין

שליחים של כולנוממלא כל עלמין

זה מה שאני אישית מרגישה כלפי זה

אתה בעצם בא לרמוז שאתהekselion

הרב אריה שטרן?המום

....תות"ח!

חתיכת אווטינג עשיתי לעצמי...

לא חשבתי שאנשים פה כ"כ חכמים ויעשו 1+1...

איך מנקים עובש מספר?הודעה1

עזרה בבקשה!

ספר שמלווה אותי 17 שנים.

הופיע בכריכה ובדף האחרון עובש, בגלל שהיה מונח על רטיבות. מה עושים? 

בינתים פתחתי אותו והפעלתי מאוורר קטן

תודה רבה

יש תרסיס טמבור לזה...הסטוריאחרונה
האם בבקשהנחלת

יש למישהו ידע אם חברת HOT - שייך לעבור אליה מרימון?

הרבה יותר זולה.

יישר כוח.

זה מוצר אחר לגמרי. סינון כמו של רימון עולה כסףפשוט אני..
אם את חושבת שהמחיר שווה לך, אז אל תעברי.

לא הבנתי נכוןנחלת

יש לנו רימון. חשבנו לעבור לHOT (אולי המודם בזק) יותר זולים בחצי, נדמה לי.

השאלה אם הם טובים. ברור ששניהם עולים כסף.

תודה.

בהוט אין סינון כמו ברימוןפשוט אני..
לכן כתבתי שזה מוצר אחר
תודה רבהנחלת

הם אמרו לי שאפשר לסנן כמו רימון, או להישאר עם הסינון שלהם ואפשר לעבור לנטפרי.

אז אם זה כך, שווה לעבור אליהם? (חצי מחיר) 

יש 2 דבריםרקאני

ספק אינטרנט

והגנה

HOT מספקים אינטרנט

רימון מספקים הגנה

רימון הם גם ספק אינטרנט עצמאישלומית.
נכון נכוןנחלת

הם דיברו על ספק. האם כדאי או שיהיו מליוני תקלות מביכות?

זה ככהפצל"פ

יש ספק תשתית שזה אומר הוט ובזק

ויש ספק אינטרנט שזה יכול להיות הוט בזק אינטרנט רימון פרטנר סלקום ועוד

אני מבין שאת רוצה לברר על מצב של לקבל תשתית מהוט ואינטרנט מרימון

ממה שזכור לי מפעם, רימון והוט פחות מסתדרים ביניהם

מה שאומר שאם תהיה לך תקלה כל אחד מהם ישלח אותך לצד השני לטפל בזה, ואת תישארי תקועה, וזה חתיכת כאב ראש לסנכרן בין שתי המוקדים עד שאחד מהם מוכן באמת לטפל בזה

אולי היום זה כבר השתנה... אני לא מעודכן

יש אבל לרימון חבילת בנדל, שזה אומר שגם את התשתית של בזק והוט וגם את האינטרנט את מקבלת דרכם, ואז אם יש לך תקלה באינטרנט אז את פונה רק לרימון, והם ידאגו ויטפלו לך בהכל כי רק להם את משלמת

אין לי מושג לגבי מחירים, ומן הסתם שיש חבילות של הוט ובזק שמשלבות אינטרנט לבית עם טלפון ביתי למי שעוד משתמש בזה וזה יכול להיות גם כולל מנוי סלולרי משפחתי של הוט מובייל אולי, ואז בסוף זה יוצא יותר זול מאשר הבנדל של רימון

אבל בעיניי בכל מקרה כדאי את הבנדל של רימון נטו בשביל התקלות

אלא אם אתם מברי המזל שאף פעם אין להם בעיות באינטרנט ואז אתם יכולים להיות סבבה עם השילוב של תשתית מהוט ובנפרד אינטרנט מרימון

בס"דנחלת

תודה רבה.

תקלות?!   אף פעם אף פעם......אוף! שובפם הלך לי החומר......

אי אפשר ספק של רימון על כל תשתית. צריך לשאול אותםיעל מהדרום

תודהרבה!נחלתאחרונה
כלנחלת

כך אוהבת לכתוב על ספרים

האם יש כאן ניקים

עם אותם תחביבים?

וזה בלי קשר - האם כדאי לעבור לספק HOT?????????

חברת HOT ידועה בתעריפים מושכים ואטרקטיבייםפ.א.

תעריפים הבאים לחפות על מיתוג מאוד גרוע ומעמד בעייתי מאוד בשוק התקשורת, מבחינת שירות הלקוחות שלה ותמיכה טכנית בתקלות.  

תשובת Gemini:

המוניטין השלילי של חברת הוט (HOT) בשוק הישראלי אינו מקרי, והוא תוצאה של הצטברות תלונות וביקורת ציבורית לאורך עשרות שנים. למרות ניסיונות של החברה להשתפר בשנים האחרונות, היא עדיין נתפסת על ידי רבים כ"סדין אדום" בתחום השירות.

להלן הגורמים המרכזיים שהובילו למעמד הזה:

1. שירות לקוחות ומערך הטלפוניה

במשך שנים, הוט הייתה מזוהה עם זמני המתנה ארוכים במיוחד (לעתים מעל שעה) במוקדי השירות והתמיכה. למרות שמשרד התקשורת החיל תקנות מחמירות (כמו "חוק ה-3 דקות"), הזיכרון הציבורי של חוסר האונים מול המענה האוטומטי נותר צרוב. בנוסף, לקוחות רבים התלוננו על יחס לא מקצועי או חוסר יכולת של נציגים לפתור תקלות מורכבות.

2. קשיים בתהליך ההתנתקות

אחד המקורות המרכזיים ל"שנאה" כלפי החברה הוא הקושי להתנתק משירותיה. בעבר נפוצו סיפורים רבים על לקוחות שביקשו להתנתק אך נתקלו בנציגי "שימור לקוחות" אגרסיביים, או שגילו כי החברה ממשיכה לחייב אותם חודשים לאחר שהודיעו על סיום ההתקשרות. התופעה הזו הובילה להקמת אתרים כמו "Hot Sucks" (בעבר) ולתביעות ייצוגיות רבות.

3. "שיטת מצליח" וחיובים עודפים

החברה נקנסה לא פעם על ידי הרגולטור בשל חיובי יתר או העלאות מחיר חד-צדדיות ללא הודעה מספקת. לקוחות חשו שהם צריכים "לשמור על המשמר" ולבדוק את החשבונית מדי חודש כדי לוודא שלא נוספו לה שירותים שלא ביקשו או שהמחיר לא קפץ פתאום.

4. תקלות טכניות ותשתית

בעוד שתשתית הכבלים של הוט נחשבה בעבר למתקדמת, היא סבלה (ועדיין סובלת באזורים מסוימים) מתקלות שדורשות ביקור טכנאי. הדימוי של "הטכנאי שלא הגיע" או "חלון זמן של 4 שעות" הפך למזוהה מאוד עם החברה, מה שהוסיף לתסכול הצרכני.

5. שיווק אגרסיבי

הוט ידועה במאמצי שיווק ומכירה אינטנסיביים מאוד. לקוחות שעזבו את החברה או כאלו שרק התעניינו בשירות מדווחים לעיתים קרובות על טלפונים חוזרים ונשנים ממוקדי המכירות, גם לאחר שביקשו להפסיק זאת.

נתונים מהתקופה האחרונה (2024-2025):

* דו"ח משרד התקשורת: גם בנתונים העדכניים, חברות מקבוצת הוט (כולל הוט מובייל) מככבות לעיתים קרובות בראש רשימת התלונות המוצדקות של הציבור.

* קנסות: רק לאחרונה הוט מובייל נקנסה במאות אלפי שקלים בשל חיובי יתר, מה שמעיד על כך שחלק מהבעיות המבניות טרם נפתרו לחלוטין.

לסיכום: השילוב בין שירות בעייתי בעבר לבין קשיים בירוקרטיים בהווה יצר "מותג" שנתפס כדורסני ולא קשוב לצרכן. עם זאת, חשוב לציין שהחברה משקיעה בשנים האחרונות משאבים רבים במעבר לערוצי שירות דיגיטליים (וואטסאפ, צ'אט) כדי לנסות ולשנות את התדמית הזו.

תודה רבהנחלת

זה לשון הרע לתועלת, נכון?

דווקא המוקדנית שפנתה אלי היתה נחמדה. אמרתי לה שאני אחשוב על זה ואענה לה והיא לא פנתה יותר (עדיין. עבר די זמן)

אמנם רימון השתפרו מבחינת זמני ההמתנה, אבל עדיין קורה לא  פעם שאני מספר 35 או משהו כזה, וקרה שהספקתי לחלום כמה חלומות

מאוד נחמדים תוך כדי ההמתנה וממש התעוררתי בחלחלה כשהם ענו....   צריך כנראה להתקשר מוקדם בבוקר.

אבל הם בסדר. תמיד אדיבים תמיד סבלניים  והאמן לי שעם חוסר הכשרון הטכני שלי - הם מלאכים!

הבעיה היא שלמרות החסימה הגבוהה, לפעמים נפתחים דברים בעייתים ולעומת זאת, נחסמים דברים לגמרי כשרים, כמו למשל: כיצד להחמיץ מלפפונים מלוחים.

כך שמעדיפה חסימה הרמטית יותר. נטפרי למשל. רק חוששת שאם ארצה להקשיב למוסיקה אחרת, הם יוקיעו אותי בשער העיר....

אני קצת מרחמת על הוט ומקווה שבכל זאת יצליחו.  

תודה לך.

אז תכתבי ותשתפי אותנוחיה.מושקא

גם אני מתעניינת בתחביבים של אנשים, כי משעמם ליי בחיים 😩 (לא כל היום אבל לפעמים באלי למלאות את היום שלי במשהו והכל מבאסס).

ועל הוט שאלת כמה פעמים, לא קראתי את כל התגובה שכתבו לך אבל ידוע שמלאא אנשים מתלוננים עליהם וזה משו שצריך לדעת לפני כדי להתחשב בו.

תודה!נחלת
מהנחלת

עם חוגי אמנות למשל: ציור, קרמיקה, שזירת פרחים וכו' וכו'.

או טיול פעם לחודש, או לנסוע לעיר חדשה שאף פעם לא היית בה,

או להתנדב במשהו שמעניין אותך ואת יודעת לעשות זאת טוב וללמד אחרים?

(עד כמה שזה נשמע משעמם ומעצבן, שמתי לה שללמד או לעשות משהו

חינם לזולת, נותן סיפוק; מרגישים שעושים משהו משמעותי בחיים..

או לקרוא, או לרקום לך תמונה, או לסרוג לך משהו נחמד, בשתי מסרגות

או אחת - באינטרנט אפשר ללמוד הכל - יש המון דברים...

לא שאני טובה בזה, אבל חייבים למצוא משהו שמעניין, שמעסיק

שמעשיר את החיים...

אני אומרת לפעמים לבת שלי: אסור להגיד : משעמם. אסור שיהיה משעמם בחיים. הזמניים והיקרים האלה. אסור!

(גם לעצמי אני אומרת את זה. נכון שהכי קל זה ללכת לבית קפה עם חברה, לאכול עוגה, להזמין גלידה, לראות

סרט...זה נחמד אחת ל.....אבל באמת, זה לא שנותן באמת שמחה)

לחיות כל יום בפני עצמו ולהשתדל למלא אותו בטוב, בעניין, בשמחה, בחסד כל שהוא..

לא שאני טובה בזה. לצערי. אבל יודעת שזה כך.

יש ס פר "אל דאגה" ויש לו עצה טובה שהוא קורא לה: רק היום. ומביא רשימה של דברים. מאוד יפה.

התחביבים שלי הם קריאת ספרים (אבל אין הרבה ספרים איכותיים), לאכול (אללי!), בעלי חיים, טיולים בטבע (שאני כמעט אף פעם לא עושה)

וללמוד איזו שפה. סתם כך. זה נחמד.

אבל באמת אני חושבת שצריך וכדאי לעשות מעשה חסד אחד ליום, קטן ככל שיהיה.

טוב. זו לא הטפת מוסר. זו הצעה. והיות ואני כבר סבתא (ראי הבורות שלי במחשבים...) אז אני פשוט משתפת אותך במה שאני חושבת שכדאי. בראש ובראשוה - לי. לאדם שאני.

ואז - גם לך.

אגב, אפשר ללכת לגן חיות אחת ל....הפינגווינים מקסימים ושמעתי שיש להם פנדה אדומה!

למדור של הזוחלים את לא חייבת להיכנס. אלא אם את אוהבת..

הא, יש את האתר "התבוננות פנימית" - מכירה? אם את חבדניקית אז בטח כן. ואם את לא מכירה. כדאי מאוד. נפלא. זה של ד"ר יחיאל הררי, שכתב את "סודו של

הרבי" והוא מדבר שם על כל הדברים שבעולם: שמעסיקים אותנו, שמדאיגים  אותנו, שמעציבים אותנו....הכל. הוא חבדניק חבדניק!

שבוע טוב!!

יפה מאודשלג דאשתקד

בהצלחה בהגשמת התחביבים.

לכבי הוט, אם כוונתך לפלאפון של הוט-מובייל, טל תתקרבי. התעריף אולי נמוך אבל פעם עברתי אליהם והייתה קליטה על פנים (או ליתר דיוק: לרוב לא הייתה קליטה), ומאז ועד היום (כ6 שנים) לא הצלחתי לנתק את הקו הזה...

באינטרנט הביתי נדמה לי שהם בסדר. יש לי וכשקראתי הגיעו מהר ותיקנו והיה בסדר. יש לפעמים בעיות אבל יכול להיות שזה לא דונה מחברות אחרות.

זה תלוי אזוררקאני

לי יש קליטה מעולה בהוט

אבל השרות לקוחות שלהם מזעזע

רודפים אחריך ולא משחררים וחופריםםםםם

וברגע שאתה עובר אליהם אין מענה ואין תקשורת

אני חושב שגם אצלינו זה בסדר כיוםשלג דאשתקד
יותר מדבר על הקטע שאי אפשר להשתחרר מהם...
להוט ולפרטנר אנטנות משותפותזמירות
אין בעיות קליטה באופן כללי. אולי היה לך נקודתי בבית שלך. בכל זאת מדובר בכ-1/3 ממנויי הסלולר בישראל. 
יש לי מחשב. לא פלאפון חכם. תודה רבה!נחלת
תודה!נחלת
ישכויח!נחלת
זהו. התכוונתי לאינטרנט במחשב נייד.נחלת

בני הבית אומרים שלא כדאי וגם רוב התגובות כאן לא המליצו בחום...

תודה!

תודה!נחלת
איזה ספריםצדיק יסוד עלום
האם זו תגובה לשאלה שלי?נחלת
באמת, במחשבה שניהנחלת

אחרי שאני זוכה להכיר קצת את המשתתפים (שונאת את המילה "ניקים"....)

חושבת, שכפי שלא הייתי מציעה לבחור ישיבה חרדי "ספרות יפה" - אז גם לכם - לא.

הרי אתם בחורים "נקיים" (לא ניקים!)

וזה לא מתאים.

לא מדובר כמובן על ספרות  "מלוכלכת" ולא צנועה בעליל -

אבל על כל מי שמחליף בספריה ציבורית עירונית, לדעת שלא

ימלט מאי אילו דברים שלא שייכים אלינו. ושומר נפשו ירחק.

משתדלת מאוד, בעזרת השם, לקחת כאלה שכמעט מאה אחוז,

אבל כפי שאמרתי למעלה... לעתים, יכול להופיע משפט או

פסקה לא שייכת. (לא מדובר חלילה על חוסר צניעות בוטה).

אז אם אתה/אתם בכל זאת קוראים לעתים בשביל להתאוורר

או משהו, יכולה להמליץ על ספרים שאני אוהבת ולטעמי -

הם טובים.

וחס חלילה לא רוצה להכשיל אף אחד.

בנות - זה קצת אחרת. אני בכל אופן קוראת

וגם לבנות, משבגרו מספיק, נתתי.

(לפעמים עם קצת יסורי מצפון, אבל יש ספרים

שהסיפור, הרעיון, התיאור בהם - משותפים

לאנושות כולה). ולפעמים, מה לעשות, קשה לי

עם "עם לבדד ישכון", מבחינה זו.

שבת שלום לכולם!

יש כמובןנחלת

ספרים על השואה, חרדים, שאין שאלה בכלל.

צדיק יסוד עלום

אני קורא כעת את המתבגר של דוסטויבסקי

לפני כן קראתי את למי צלצלו הפעמונים של המינגוואי

לפני כן קראתי את נרקיס וגולדמונד של הרמן הסה

ע"ע וידויו של ר' אריה לוין על קריאת הרוזן ממונטה כריסטו

ובכן...נחלת

דוסטויבסקי כנראה נקי

המינגווי - מן הסתם גם כן

השלישי - נשמע כמו משהו פילוסופי , לא?

אלה לא ספרים שהתכוונתי אליהם. 

יש למשל סופרים אמריקאים טובים, אבל הם לא ספרים העוסקים במלחמה כמו "למי צלצלו הפעמונים".

יותר במצב החברתי וכו'.

לא הבנתי "וידויו של הרב לוין זצ"ל"; לא ייתכן שהוא קרא את הרוזן ממונטה כריסטו!

תגדירי נקיצדיק יסוד עלום

המינגווי לא לגמרי נקי

הרמן הסה בכלל לא נקי ואמנם הרעיונות פילוסופיים אבל העלילה עלילתית

אילו סופרים אמריקאיים?

תחפשי בספר "איש צדיק היה"

הוא קרא כילד ואמר שהוא נהנה (הסתיר מהמשגיח). אבל הפואנטה בסיפור שם היתה שספרים עלילתיים מעניינים רק פעם אחת וספר בראשית מעניין כל שנה מחדש

ובכןנחלת

נקי - לא בינו לבינה , לא ניבול פה , לא לשון גסה (למעט אם זה ז'רגון חברתי), לא זול.  וכו'.

ויליאם פוקנר

ג'ון סטיינבק

אלה הסופרים האמריקאים שהתכוונתי אליהם;  את ויליאם פוקנר ניסיתי פעם אבל זה מן סלנג (של כושים אני חושבת)

שלא התאמצתי.

סטיינבק, אולי "קדמת עדן" (לא בטוחה), גם סלנג כזה של אנשים פשוטים, ומדכא. אז לא המשכתי.

אבל נחשבים לסופרים רציניים. איכותיים. 

יש ספר של עמוס אילון (אם אינני טועה) העוסק נדמה לי בתקופה של לפני עליית הנאציזם: רקווים גרמני. 

הרב נויגרשל הזכיר אותו אז לקחתי אותו מהספריה. ספר חשוב. מרתק. היסטורי.

אהרן אפלפד - איכותי אבל מדכא (אותי בכל אופן)

תומאס מן הגרמני. איכותי.

יש ספרות טובה יפנית וסינית כשהרקע קומוניזם ומלחמת העולם השניה, כמו:

(נראה לי שהסופרים היפנים/סינים (לא מכירה כמובן את הכל, לא את המודרנים,, יותר נקיים).

עץ המשי

רח' הפרחים הלבנים

ברבורי פרא (לא קראתי הכל אז לא מתחייבת)

מוות בשנחאי

סודוקו רוצה לחיות (סופר גרמני למרבית הפלא)

ועוד. 

ואת הספרים של מסורבי העליה דאז:

לא אירא רע  - שרנסקי

יד בחשיכה  - אידה נודל (משהו!)

האמריקאיםנחלת

גם סלינג'ר - התפשן בשדה השיפון.  יש קטע שאפשר לדלג עליו אבל זה לא "לא נקי" במובן שהתכוונתי אליו. אבל לא בטוחה שזה מתאים לך.

זה ספר, עד כמה שהבנתי, על נער בגיל ההתבגרות עם כל הבלבולים (אבל לא בקטע של בינו לבינה).

עד כמה שאני יודעת, סלינג'ר עצמו לא היה "חלק" נפשית. אבל בעיני הוא סופר טוב. איכותי. אמיתי.

ספר סוחט דמעות ויפהפהצדיק יסוד עלום
נכוןנחלת

לומדים אותו עכשיו לבגרות, נדמה לי.

קראתי סיפורים אחדים שלו באנגלית (לא בטוחה שמתורגמים)

האנגלית שלי לא מאה אחוז, רחוק מזה, אבל סיפורים שאינם

קשים לקריאה. 

עצוב ומדכא. מאוד. הוא עצמו , נדמה לי,  סבל מהתמוטטות עצבים,

לפי אחד הסיפורים. אולי קשור למה שעבר במלחמה (השנייה?)

לא בטוחה.

אילו ספרים של תומאס מאן?צדיק יסוד עלום

קראתי ואהבתי את

הר הקסמים

בית בודנברוק

מוות בוונציה

התחלתי וזרקתי לפח במיאוס: הנבחר

כןנחלת

קראתי את שני הראשונים; הר הקסמים - תיאורי המחלה הגעילו אותי וגם לא הבנתי איך זה משל על החברה באירופה (לא סיימתי הכל)

יש את "יריד ההבלים" של תומאס הרדי הבריטי. לא סיימתי כי גם הוא לא ספר המביא לשמחה יתירה....נחשב לספר טוב.

יש ספר אמריקאי "עדין הוא הלילה". של פיג'רלד. דפדפתי. נראה ספר טוב. 

יש את "במערב אין כל חדש"

"החייל האמיץ שוויק"

מאוד מאוד ישנים. בזמנו, התרשמתי. אנטי מלחמתים.

אפשרנחלת

את "היום אינו כלה" סופר מאחת הארצות ששמותיהן מסתיימות בטן...פקיסטן, קיריגיסטן, אוזבקסיסטן.......

ואת  "הדבר" של קאמי.  אקזסיסטצינליזם. אז כמובן כפירה בהשם ובמשהו רוחני בכלל.

שבת!!!!   עדיין לא התחלתי כלום!  אנחנו נרעב!!!

שבת שלום!

די דינחלת

התחביב שלי (ספרים) הוא בעוכרי. ממש!

מה יהיה עם שבת?

דוד זריצקי - בצל צח - כל כך יפה ויהודי ועדין. נוגע ממש בנשמה.

עשינו כבר מרק!נחלת

סלינג'ר מסתבר כן מתורגם. אבל מציעה לקרוא את רוב הסיפורים רק במצב רוח טוב! (ממוצא יהודי: אמא קתולית ואבא יהודי)

עוד משהו:

גם ספרים טובים ובעיקר ספרים טובים, עלולים להכניס אלינו, מבלי שנרגיש, דרך הדלת האחורית,

מושגים והשקפות זרות. הרבה. זה לא הכי מיטיב עם הנשמה היהודית שלנו....

בעיקר נוצריות.

למשל, קראתי על "מובי דיק" שיש הרבה נצרות;  לא קראתי, אבל חושבת שכנראה

הכוונה לא שמטיפים שם לנצרות. אבל ההשקפה, מושגים, ראיית החיים, העולם -

לזו הכוונה כנראה.

הרב ד"ר ליכטנשטיין (ראש ישיבת ? ) ז"ל, שהיה ד"ר לספרות אנגלית מאוניברסיטת הווארד,

אמר בשיחה עם חיים סבטו שיבדל"ט, שהספרים המסוכנים ביותר (דיבר על ספרות   ילדים)

הם דווקא אלה הטובים.

אז אולי באמת כדאי  להתרכז יותר בספרים כמו הארי פוטר וכל הספרות הבדיונית הקיימת

עכשיו (ערפדים וכאלה...). זה לפחות לא מכניס שום דבר דרך הדלת האחורית ואם כן

- לא עמוק מדי.   וילדים לא מתרכזים בזה. זה עוד סממן של מתח או הרפתקאה עבורם.

(מוטיב האייל שראיתי שם, שייך למסורת הנוצרית. נדמה לי. שים לה לגרביים החמות,

וכאלה שמוכרים אצלנו בחורף (ענקיות כאלה עם פרווה בפנים), או סוודרים -

יש שם בד"כ הרבה איילים.

הארי פוטר קראתי את הראשון ולא יכולתי לישון בלילה; הרגשתי כזו טומאה...

ולא שאני צדיקה, הלוואי. הספר השני היה מגעיל ומפחיד.

אחר כך התרגלתי.   השלישי...

וזהו - יותר אני לא אמשיך לקרוא כדי להתחנף לנכדים. בלי נדר. (חייבים למצוא נושא אחר לשיחה עם הילדים!)

אבל למבוגרים, לא חושבת שקיימים ספרים מ סוג זה.

יש ספרי מסעות. גם לא כולם. מה שכן אפשר:

מסע קונטיקי

אינדיורנס

שניהם - מסעות אמיתיים.

מסעות אחרים - לפני שמתחילים לקרוא אותם, אפשר לשאול אותי. אני אהיה הרעה שקראה ועכשיו מזהירה את האחרים...

אפשר גם "3 כוסות של תה". לא ממש מסע אבל הרפתקאה אמיתית. 

:

ממשיכה לשבת.

באמת שבת שלום.

הדבר נפלאצדיק יסוד עלום

אחד הספרים היפים והמוסריים ביותר שנכתבו בעולם החילוני

הרב חיים וידאל מצטט ממנו בבלוג:

פרשת אמור תש”פ – והאלוקים יבקש את נרדף (יש לו ‘חולשה’ לאוכלוסיות חלשות ולחלשים)

לא כל כךנחלתאחרונה

הבנתי;

אבל גם לא קראתי את הקישור.

אם זו התייחסות לדברי על חוסר אמונה לומה שעבר ב"דבר" - זה לא סותר את החמלה והמעשיות

שבדברי הרופא אליבא קאמי;  אולי, נכון, זה אפילו נותן לה עוצמה מיוחדת אמנם וכוח, דווקא בגלל

העובדה שהאדם הוא לבד לבד במאבק שלו: לפי הרגשתי (לא מכירה ממש את התפישה של הוגי הזרם הזה), נושבת מהספר רוח של....יאוש.

נואשות. האדם הקטן שנלחם בציפורניים בגורלו של בן תמותה; לבד.

או קי, יש כאן יושר ו אומץ ומסירות - אבל האדם

נתפש כלבד לבד. בדידות איומה מול המאורעות החזקים ממנו.

כל הויכוח עם הכומר.... אם אני לא טועה, גם הוא נשבר בסוף.

אין שום יד התומכת מלמעלה ולכן   אין שום יד הנתמכת  מלמטה. אין אלוקים. אין שום דבר שמעבר. גם אין איזושהי

משמעות למגיפה  (צריכה אולי לקרוא שוב, ייתכן שהם נותנים לזה איזו משמעות)

זה נפל עלינו כרעם ביום בהיר ואנו עושים ככל שביכולתנו;. יותר מיכולתנו. אבל נורא לבד. עולם בלי אלוקים. ובעצם-

בלי חמלה גדולה המכילה ורואה ומבינה את הכל ("מאזין ומקשיב.."..) האדם נעזר באדם . אין לו דבר אחר  ומשכך

הוא מועד לאכזבות, יאוש, נפילות.

זה לא "הסתרת פניך הייתי נבהל", כי כאן יש מישהו שאמנם מסתיר עכשיו פניו, אבל יש גם אי הסתרה. מחר, מחרתיים,

בעוד חודש......

שים לב שאין שום יאוש בשירים יהודיים. יש לפעמים עצב, געגועים, תחנונים, בקשה לגאולה, אבל אף פעם לא יאוש

או דיכאון.

גם אחרי השואה, שיר שהיו שרים:

הבט משמים וראה

איך היינו ללעג וקלס....

ובכל זאת בריתך לא שכחנו...

איזה יופי! איזו נחמה! איזה כיף שיש השם.  איזה מסכנים אנשים שלא לוקחים אותו בחשבון....

(לא שאני תמיד קרובה ותמיד שמחה ותמיד מודה ותמיד זוכרת שהכל ממנו , אבל ככה צריך לחשוב ולהרגיש  ו ל ד ע ת   יהודי.

מה כבר ביקשתי? כרית לישון עליה?נקדימון
מה זה מיליארד סוגים ואפשרויות בשביל סך הכל כרית לישון עליה בלילה? איזה מילוי, איזה חומר, איזה ריח, עם/בלי קימור, נושם או נחנק, מרופד או כאילו מרופד, לשינה ישר/על הצד/על הצדדים/על הירח.

הלכתי לאיבוד, ורק רציתי כרית

כדאי לחפש מה שיעשה לאדם טוב לטווח הארוךצדיק יסוד עלום

ולכן כדאי לשלם באהבה את המחירים שיכולים להיות ביחס לעניינים של יציאה מאיזור הנוחות.

יש עיקר ויש טפל

מה שעיקר - כדאי להתעקש ולא לוותר

מה שטפל - כדאי להתגמש ולוותר.

אני מאמין שלכל אדם יש עיקר וטפל שונים (קצת או הרבה)

בהצלחה! 😴

נראה לי הבנת את זה כמשלנקדימון

אבל אני באמת דיברתי על כרית לשינה.

לא יודע איך להתייחס לכל הוריאציות האלה.

לא מבין את זה בכלל

בכל מקרה, תודה 😀

עשיתי העתק הדבק לתגובה בשרשור אחר 😁צדיק יסוד עלום
כדאי לחפש מה שיעשה לאדם טוב לטווח הארוך - לקראת נישואין וזוגיות

שלח צילומסך של הגלריית כריות נעזור לך לבחור

אני פשוט נכנסתי לחנות ושאלתיטיפות של אור

"אפשר כרית? הכי פשוטה"

היום אני יודע שכריות שהן לא רכות מדי יותר נעימות לי, אז הייתי מרגיש רגע ואם היא לא טובה הייתי שואל "יש אחת פחות רכה?"

(אבל בטח יש כאן אנשים שיהיה להם דברים חכמים יותר להגיד 🙃)

לאדעת אם יותר חכםחיה.מושקא
אבל גם אני לא אוהבת כרית רכה וגם מזרן רך. והבנתי את ההבדל בכמה שנוח לי ובאיכות שינה (או יותר נכון איך שאני קמה בבוקר) רק אחרי שממש בחרתי ובררתי את ההעדפות האלה. אני מקנאה באנשים שיכולים להירדם פשוט בכל מצב אבל אני לא ככה 🧕🏽
אפשר תמיד להכנס לבית של 3 הדובים ולנסות אתקעלעברימבאראחרונה
כל הרכיות. מה קשה מדי ומה רך מדי
יש במילוי נוגט, שוקולד או וניל. מה תרצה? יש גםקעלעברימבאר
כריות מצופות. אבל אל תפתח ציפיות
מה בסך הכל צריך בן אדםנחלת
שאלהנחלת

1.  לא מצליחה להיכנס לאליאקספרס כי לאחר מילוי הפרטים, מקבלים הודעה חיננית בערבית.

ניסיתי בפורום מחשבים ולא ראיתי שענו.

2. אילו ספרים קוראים רוב המגיבים כאן? בנות? בנים? הכוונה לספרות יפה.

יש ביניכם כאלה שהולכים לספריה ציבורית?

זה לא בשביל סקר...סתם מעניין.

תודה.

את עם סינון של רימון?פצל"פ
הוא הרבה פעמים עושה בעיות עם אליאקספרס
כן.תודהנחלת

עם נטפרי יותר קל אם את יודעת?

אני בןפצל"פ
ואני לא מכיר את נטפרי
מחילה!נחלת
עונה לדעתיחיה.מושקא

1. כנראה קשור לסינון כמו שאמרו ובהצלחה עם זה!!

2. לאחרונה אני אוהבת לקרוא ספרות בעברית ופחות מתורגמת. תלוי בסיגנון שלך גם על העלילה אם את אוהבת משהו יותר עם קשר מקומי אלייך או סיפור דימיוני זר יפה או מרגש במיוחד. וברור שהולכים לספריה מאיפה עוד תביאי ספרים? אם יש באיזור מגורייך ספריה ציבורית טובה יהיו שם גם ספרים ישנים שלא מוצאים בחנות וגם חדשים וטובים וזה נחמד, ובכלופן אפשר לבקש מהם (אני בכוונה לא ממליצה ספציפית כי אני גם לא כזאת תועלת ספרים. היום יש לי יותר פנאי לקרוא ספרות יפה אבל אין לי ידע רחב בזה 🤷‍♀️ אני מכירה אחד גיק של ספרים אבל) ממליצה בכולופן לבקש המלצות או לקרוא ביקורות לפני שאת בוחרת כי באסה להתחיל ולהישבר אחרי 3 עמודים חחחח

תודה!נחלת

בס"ד

תודה על התשובה! אני דווקא קראתי הרבה ויכולה להמליץ על ספרים איכותיים (לענ"ד).

דווקא ספרות עברית, פחות מכירה כי פחות אוהבת. יש את אהרן אפלפלד שהוא מצויין

אבל...מדכא קצת. סביב השואה.

אם את רוצה לקרוא ספר נחמד ולא ארוך, נסי את "זאת הפעם....." , תמר  וייזר.  למרות שמדובר

על קשר שלדעתי אינו מומלץ. אבל היא כותבת נחמד, זורם וכיף לקרוא את הספר.

זה אגב סיפור אמיתי.

"משחקת באש", טובה מורדו. מתורגם מאנגלית. מרתק.  

😊 תודה! אעיף מבטחיה.מושקא
תודה על ההמלצה על אהרן אפלפלד לקחתי ספר שלוחיה.מושקא
אספר אחרי שבת איך היה 😊
המ...מנחלתאחרונה

הוא די כבד ומדכא. לוקחת את זה בחשבון?

ממליצה שוב על "זאת הפעם.." של תמר וייזר. כיף לקרוא. ויש שם קטע תפילה - משהו! מעורר קנאה ממש.

מה דעתכם?אני:)))))

תשמרו בבקשה על שיח מכבד.

טוב, לזה אני קורא 'לא מסכימה איתו' טיפות של אור
(הסברים אחרים לאי גיוס, הערכות שונות למה שיקרה למי שילך לצבא, נתינת משקל שונה לערכים מסויימים)
שאלות ששאלתי בפורום טכנולוגיהנחלת

ואולי גם מישהו כאן יודע?

1.  נעלם מקובץ וורד האפשרויות: שחזר מסמכים. נעלמו לי כמה. איפה הם?..... 

2.האם השמירה האוטומטית של וורד (צפינו בסרטון המסביר) חזקה כמו זו שהם מציעים בתשלום? לשמור כל דקה - שוכחים.

3. האם מישהו מנוי על נטפרי ויכול לאמר אם הוא מאפשר דברים נקיים (נופים, הרצאות,  מוסיקה ) או שישנן תקלות לא פרופורציונליות?

שונאת מחשב. מצד אחד ממכר, מצד שני מתסכל.

תודה רבה!

עונה על השלישינקדימון

בנטפרי הכל חסום כברירת מחדל, ואם את רוצה לפתוח משהו אז צריך להגיש בקשה, והם מחליטים אם לאשר או לא. בכל מצב של ספק החסימה נשארת. בכל מצב של אי עמידה בתקנון הרבנים החסימה נשארת. ועל זה הדרך.

נופים - יש אתרים של מאגרי תמונות מאושרים.

הרצאות - רק אם זה חרדי. גם רבנים מהציבור שלנו חסומים שם.

מוזיקה - לא יודע, אבל מן הסתם כמו לגבי נופים. כלומר מאגרים ספציפיים של מוזיקה ממקור חרדי.

מניין הידע שלי? לאח שלי יש נטפרי.

תודה רבה!נחלתאחרונה

אולי יעניין אותך