לא צריך לפחד מבחירות; יש סיבה לאופטימיותמרדכי
בס"ד

הציבור הימיני מסתכל על הסקרים שמתפרסמים בשבועות האחרונים, ומתבאס. הוא תוהה לעצמו איך אחרי שנה שלמה של כהונת ממשלת בנט, ואחרי כל השלוש שנים האחרונות, הימין עדיין לא מצליח להגיע ל61 האצבעות המיוחלות. ובאמת, גם על פי סקר חדשות 12 שפורסם הערב (שני) אנחנו נמצאים במרחק נגיעה משם, אך עדיין לא מתקרבים אליו. האם בגלל זה יציאה לבחירות היא מיותרת בשלב זה ורק תשאיר את מדינת ישראל באותו הכעוס? הרשו לי להציע זווית אופטימית יותר.

אפשר להתחיל ולומר שבכל הסקרים האחרונים גוש הימין, הכולל את הליכוד, הציונות הדתית והחרדים, התקבע על 60 מנדטים. אבל זה לא תמיד היה כך. למעשה את השנה מאז הבחירות התחיל גוש הימין עם 52 מנדטים בתוצאות האמת, אבל לאט לאט ובעקביות המספרים עלו, כפי שגם היה ניתן לראות בגרף שהציג אתמול עמית סגל עם תוצאות הסקר. זה לא בא ביום אחד, אלא כאמור נמשך על פני שנה שלמה, ולא מן הנמנע שגם רף ה-61 יחצה עד יום הבחירות.

אבל נעזוב את זה, בסוף אלו השערות שמתבוססות על סקרים. עם זאת, גם אם נגיד שהסקרים רק מראים מגמה ולא בהכרח שנגיע ל60 מנדטים, אז עדיין אפשר להישאר אופטימיים. גם אם יהיו 59 מנדטים, או אפילו 58 מנדטים, זאת כבר לא תהיה אותה המציאות שחברים 9 מנדטים לגוש הימין. במציאות כזאת, וקל וחומר אם יש 60 מנדטים, האפשרות להביא עריקים תהיה קלה משמעותית, במיוחד שהצד השני, על פי הסקרים, מגיע ל60 מנדטים רק עם המשותפת, והאופציה השנייה היא בחירות.

האם במציאות כזאת, שאפשר לשלם במזומן ולהקים ממשלה ימנית, יהיה קשה להביא עריקים? התשובה היא לא. על פי הסקרים, ימינה נעה בין חמישה לשבעה מנדטים, האם בתרחיש שבו ניתן להקים ממשלה לא יהיה ניתן למצוא את האצבע החסרה, או האצבעות החסרות, להקמת ממשלה? כנראה שהעסק יהיה פשוט יותר, במיוחד לאור העובדה שכל הטענה שלהם להקמת הממשלה הייתה שלא הייתה להם ברירה אלא למנוע בחירות נוספות.

לאור כל זה, אין מה לחשוש מהפלת הממשלה ויציאה לבחירות נוספות. נכון שיש מי שיטען שעדיף להקים ממשלה חדשה בכנסת הנוכחית, אבל אם זה לא יקרה, ולכולם ברור שזה לא פשוט גם אם זה אפשרי, עדיין האפשרות לצאת לבחירות לא צריכה להפחיד. לא בהכרח נחזור לאותו שיתוק מתמשך, ולא בהכרח שוב תהיה כאן ממשלת מעבר אין סופית. בהחלט ישנה אפשרות ריאלית להקים ממשלה ימנית-לאומית שתתחיל לתקן את כל הנזקים שעשתה הממשלה בשנה האחרונה.

יש מקום לאופטימיות.

הגרף שהציג עמית סגל בחדשות 12 המציג את עליית המנדטים של גוש נתניהו והמפלגות הדתיות.
יישר כח.צריך גם לזכור שסיכוי טוב שבמתכונת הנוכחיתנוגע, לא נוגע
אחת המפלגות של הקואליציה לא תעבור את אחוז החסימה.

אבל בסופו של דבר כנראה הכל יקום או יפול על האחדות בציבור הדת"ל ושתיעשה מהר ובשקט.
איתמר בן גביר, לידיעתך.
חגית משה, אל תנסי להחיות מתים. את לא אלוקים, לא אליהו ולא אלישע.
שקט כבר לא יהיה...אריאל יוסף

לקראת בחירות: מפלגת נעם תדרוש שני מקומות בעשירייה הראשונה | ערוץ 7

אם נעם רוצה 2 נותרו 8.

איתמר רוצה ריצ'רץ'.

תחשוב כמה נשאר לבצלאל ומה הסיכוי שיסכים לכך.

שכחת נציג אחד למפדל..נוגע, לא נוגע
חבל על הכח והזמן של כולם כשהסוף ידוע מראש
מניח שזו הסיבה שנעם מבקשת 2.אריאל יוסף

אמרו שם כמה פעמים שצריך לחבר את הבית היהודי בחזרה.

כמו שכתבתי: שקט כבר לא יהיה.אריאל יוסף
מה שהכי מפחידנעה ונדה

זה שמפלגות הדת"ל שוב יתפצלו או יצרו חיבור מוזר ואידיוטי ויפסידו מנדטים, או שח"ו תוקם מפלגת חדשה... (עמיחי שיקלי כבר מתכנן משהו כזה).

בבקשה אלוקים שהם יישארו בחיבור הנוכחי ושהבית היהודי תבין שתם זמנה או שתתחבר גם היא לציונות הדתית בלי יותר מידי משחקי כבוד על כיסאות. הלוואי!

צאי מהסרטים.אריאל יוסף

נעם כבר דורשת לשפר מקומות, עוצמה לא תטמון ידה בצלחת והבית היהודי נערכת. להערכתי מישהו יזרוק קולות לפח בסופו של דבר ואכמ"ל.

לקראת בחירות: מפלגת נעם תדרוש שני מקומות בעשירייה הראשונה | ערוץ 7

אוי ואבוי. רק ה' יציל אותנו מעצמנונעה ונדה

או שהציבור יתחיל ללחוץ ללכת למיזוג מלא.אריאל יוסף

קשה לי להאמין...נעה ונדה

שהציבור ילחץ? מי שיסרב יימחק בקלפי.אריאל יוסף

שהציבור ילחץ.נעה ונדה

יש דרכים להפעיל לחץ ציבורי.אריאל יוסף

כל אחד יכול לפנות לראשי המפלגות ולהתחיל להציק להם.

מה עם הפריימריז? משהו התקדם?ברגוע
מה אמור להתקדם?אריאל יוסף

יש מפקד. אתה מוזמן להצטרף.

התפקדות - מפלגת הציונות הדתית

כשתהיינה בחירות, תוקם ועדת פריימריז לראשות המפלגה ולרשימתה לכנסת.

כך נערכים לפריימריז במפלגת הציונות הדתית והחשש של חברי הכנסת - כיפה

בעוצמה ונעם לא צפויים להתקיים פריימריז.

נראה שיש מי שחושש מבחירות ובצדק -אריאל יוסף

"האם מפלגות הימין יתפצלו, ירוצו בנפרד, ויכשילו את סיכויי גוש הימין-חרדים להרכיב ממשלה בשל החשש כי לא כולם יצליחו לעבור את אחוז החסימה?"

הסקרים מחמיאים ל'ציונות הדתית' וגורמים לכאב ראש לבצלאל סמוטריץ' - JDN

יש כבר אמירות שהקואלציה רוצה להוריד את האחוז חסימהברגוע

ואני מנחש שבן גביר ומעוז גם יתמכו

סתם איום של גפני כלפי אגודת ישראלמרדכי
בס"ד

מסימני כל מערכת בחירות בישראל שלא יכולה להתחיל בלי מריבות פנימיות בין הסיעות החרדיות, שכמו כל שלושים השנים האחרונות, ממשיכים ביחד אחרי שרירים מפה ושרירים משם. לא צריך להתרגש.

אגב, על פי רוב הסקרים שמתפרסמים בימים אלו, הציונות הדתית היא המפלגה השלישית בגודלה. אני חושב שגם איתמר בן גביר, גם אבי מעוז וכמובן בצלאל סמוטריץ' לא ירצו להתפצל גם אם אחוז החסימה היה יורד, ולו בשביל לשמור על ההצלחה הזאת.
*מפלגות הקואלציה*ברגוע
לדעתי הוויכוחים שהולכים להיות יגברו על הרצון להיות המפלגה השלישית
את החוק יזם גפני והוא יכול לעצור אותו בכל שלבמרדכי
בס"ד

ולקואליציה אין רוב (במיוחד שמשותפת לא תתמוך)
הם יכולים להביא חוק משלהםברגוע
וכתבתי שבן גביר ומעוז כנראה גם יתמכו
וגם מרצ, ימינה ותקוו"ח... אבל הגדולות יתנגדו.אריאל יוסף

הערה: בן גביר רוצה להביא קולות חרדיים, אבל מלחמה פנימית בין האגודה לדגל תוריד מאוד את הסיכויים שלו לעשות זאת; כל צד יגבש היטב את הבייס שלו כדי לנצח את הצד השני ורשימה של האגודה (בלי גפני) נראית לרוב החרדים ימנית מאוד. ייתכן שגם אלי ישי ינסה את כוחו אם יורידו את אחוז החסימה (שלא לדבר על הפלג מצד אחד והחרדים המודרניים מצד שני).

שתי סיבות שהם לא יתמכו -מרדכי
בס"ד

א. משמעת אופוזיציונית והבכת הקואליציה
ב. יותר משהם רוצים לרוץ בנפרד, הם רוצים להיות חלק מהמגזר, מהציונות הדתית. ההכרה הזאת, בשלב זה, יותר חשובה מאשר הכנסת רשימה משל עצמם. מספיק לראות את כברת הדרך שעשה בן גביר בשנה האחרונה בכדי להבין שהוא עובד בשביל להכשיר את עצמו בציבור (ובהצלחה יתרה, יש לומר, אם אפילו נתניהו כבר משתמש בו בקמפיין שלו השבוע)
לגבי ב' - אם זה היה המצב, כבר היו חותמים עם בצלאל.אריאל יוסף

כרגע הם מנסים - שוב - לשפר עמדות ולהיכנס למו"מ שעלול להיגמר בפיצוץ וזריקת רבבות קולות לפח.

לפיד רמז היום בישיבת הסיעה שהם יתנגדו להורדהמרדכי
בנט ולפיד מתאחדיםאיתן גיל

עתידות:

סקר ערוץ 12: 55 מנדטים

סקר מעריב: 66 מנדטים.

בנט ישגיח שלא יצטרפו לבן גביר, ולפיד יוודא שמנסור בעניינים

חחחחחשלג דאשתקד

אהבתי את הקטע שיש כותרת באיזה אתר: "מפץ פוליטי", כאילו התאומים הסיאמים האלו אי פעם עבדו לבד...

ועכשיו כשלפיד בקרשים, רק בנט שיוסיף 3 קולות  יכול לפתור את כל בעיותיו 🤣🤣

בהחלטאיתן גיל
בעקבות "המפץ" הימין הבטיח לעצמו את השלטון לארבע שנים נוספות.
"שובו של הנוכל 2: נפתול תעלול" עכשיו באקרניםנקדימוןאחרונה
מה זה הביגוד המצחיק הזהרועישםטוב

בסרטון של ניסיון ההתנקשות בטראמפ יש את האנשים האלו שמופיעים, מה זה הבגדים המצחיקים האלו?

מה מוזר פה בדיוק?ayal perez

יש להם ווסט קראמי וקסדא בליסטית, מכנסיים ומעיל טקטיים, מה מוזר פה בדיוק?? 

שאלה שמעידה שהשואל כנראה לא היה בצבא …פ.א.אחרונה
אם אני יקים איש צררות אני יכל להזמין עסקית משולבת?קעלעברימבאר
למה לאחתול זמני

בשנת 1946 הכיסא כשל בהוצאה להורג של וילי פרנסיס, שלפי הדיווחים זעק "עצרו! תנו לי לנשום!" ("Stop it! Let me breathe!") בעת שבוצע ניסיון ההוצאה להורג. התברר שהכיסא (הנייד) הותקן שלא כהלכה על ידי אחראי שיכור. התיק הובא בפני בית המשפט העליון של ארצות הברית, כשפרקליטיו של פרנסיס טוענים שאף שפרנסיס לא מת, הוא למעשה הוצא להורג. הטיעון נדחה, ופרנסיס הוצא להורג בשנית בכיסא החשמלי בשנה שלאחר מכן.

יש פה צוועיי דיני!

זו הסיבה ששחיטת חיות יותר הומנית מחשמול (ברצינות),קעלעברימבאראחרונה

לפחות ככה שמעתי.

כי חשמול חיות יכול להשתבש ורק לגרום להם כאב עז כי יש תקלות במכונות גדולות ופסי ייצור המוניים. בעוד ששוחט חייב להיות עירני, לבדוק כל פעם שהסכין חלקה ללא פגימות, ולשחוט כמ ושצריך אחרת יטריף את הבהמה ויפסיד הרבה כסף. בנוסף כנראה החיה לא מרגישה את השניה הראשונה של השחיטה כי חתך חלק לא מרגישי םאותו בשניה הראשונה, ובשניה השניה כבר לחץ הדם שלה במוח יורד משמעותית כי הדם יוצא מהמוח דרך עורק הצוואר הראשי והיא מאבדת את ההכרה תוך שניה

סופה של "ראשית צמיחת גאולתנו" ידוע מראשshaulreznik

וְאֶת זָכָר לֹא תִשְׁכַּב מִשְׁכְּבֵי אִשָּׁה תּוֹעֵבָה הִוא. כִּי אֶת כׇּל הַתּוֹעֵבֹת הָאֵל עָשׂוּ אַנְשֵׁי הָאָרֶץ אֲשֶׁר לִפְנֵיכֶם וַתִּטְמָא הָאָרֶץ.  וְלֹא תָקִיא הָאָרֶץ אֶתְכֶם בְּטַמַּאֲכֶם אֹתָהּ כַּאֲשֶׁר קָאָה אֶת הַגּוֹי אֲשֶׁר לִפְנֵיכֶם.

זה דווקא נעים לקריאהצדיק יסוד עלום
היתה בגידה ב7.10?זיויק
אני עוד לא גיבשתי דעה 
ולכן לפתוח על זה שרשור בפורום זאת הדרך לגבש דעה?קפיץ

כל מידע שמתפרסם רק מעלה עוד שאלות, לשני הכיוונים

בוודאיזיויק
ככה אשמע במסודר טיעונים ואגבש אולי דעה 
בגידה של מי?ברגוע

של כל מערכת הביטחון?

הרי אם רק אחד בגד זה לא היה משפיע הרבה

של בכירים בצמרתזיויק
אתה רציני?ברגוע

אתה באמת חושב שיש אפשרות  שכמה בכירים החליטו לעזור לחמאס לפלוש לישראל ולטבוח באלפי אנשים? 

למה שאנשים שכל חייהם פועלים להגן על עמ"י יחליטו לעשות דבר כזה?

אתה רציני??זיויק

והסרבנות? רמטכ"לים וראשי ממשלה לשעבר!

לא יודע אם עזרו לחמאס כמו שאולי קרצו להם שהמדינה בלי הגנה. אין להם גבולות מוסריים זה כבר הוכח.

...ברגוע

אם אתה חושב שדבר כזה אפשרי בכלל אני לא חושב ששום טענה או הוכחה שמישהו יביא כאן תשכנע אותך.

זה כמו להתווכח עם מכחיש קורונה.

חיפוש הבגידה, זה לעשות חיים קליםהסטורי
אני לא יודע מה היה או לא היה בתאריך זה או אחר. אני כן יודע שחיפוש הבגידה או הבוגד זה לעשות חיים קלים. הכל היה בסדר, חוץ מבוגד אחד שנמצא אותו, נתלה אותו והכל יחזור להיות בסדר.

לא, הכל לא בסדר. לא בסדר שהפקירו שטחים לטובת האויב. לא בסדר שראו את האויב מתאמן ומתאמן, מתכנן ומתכנן ודמינו שזה בסדר, "הם רק מתאמנים" כמו שהרגיעו תושבים מהעוטף שהתלוננו (על מה הם התאמנו?...). לא בסדר שרמטכ"לים אחד אחרי השני הקטינו את הצבא ולא בסדר שהממשלות לא דפקו על השולחן. לא בסדר שגורמים משפטיים התערבו בנהלי פתיחה באש ובעניינים ביטחוניים בכלל ולא בסדר שהכלנו עשרות שנים של ירי לעבר אחינו. לא בסדר גורמים מופקרים במחאה, פוררו את צה"ל לעיני המצלמות והפקרות מוחלטת שבפיקוד הבכיר ובמערכת המדינית לא עצרו את הטירוף הזה.

אולי זה היה קשירת קשר של קבוצת גדולה?זיויק
אני מסכים שבמובן המהותיהסטורי
כל תהליך אוסלו, על שלל הבטיו הוא בגידה ברעיון היהודי/ציוני.

אבל במובן עליו אתה מדבר, אני ממש לא חושב, שאלו שחתמו על עיסקת שליט הנפשעת לדוגמא, עשו זאת על מנת שיטבחו/ישרפו/יאנסו יהודים.

לא בגידה, אלא מחלת נפש, קולקטיביתhamedinai

תקשיבו לסרטון המצורף למטה 👇

הנה איך הגיעו לזה...

אין חולק שבמבצע עלות השחר בשנת 2022, שכוון אך ורק נגד הג'יהאד האיסלאמי, הייתה הידברות טקטית עם החמאס לפעול אך ורק נגד הג'יהאד האיסלאמי, והחמאס יהיה בשקט. הממשלה בראשות לפיד אף התגאתה בהישג זה.

סינוואר דיבר עברית רהוטה, כיוון שהיה שנים רבות בכלא. המחבלים אוהבים לדבר עם הסוהרות.

אז לפני הגעת בן גביר, חשבו שזה מרכך את המחבלים, ובשב"ס היו מרשים את זה והתעלמו גם כאשר זה היה מביא להטרדות, והדברים ידועים. בכל אופן סינוואר שלט היטב בעברית.

להרבה ישראלים יש חולשה ידועה: אם יוצא להם לדבר עם מישהו לא יהודי, מתנפח להם האגו, והם מאבדים את השיקול הרציונלי. הדבר מחמיר כשמדובר באויב – הרי 'שלום עושים עם אויבים' - ובמיוחד אם הוא עוד מדבר עברית.

סביר להניח שהיה קו ישיר עם סינוואר עצמו ללא מתווכים.

ומכאן אני משאיר את כל השאר לדמיון הפורה של הצייצנים.

ולסיכום: לא הייתה בגידה, אלא מחלת נפש, קולקטיבית.

טוקבקיסט בשכר (@tokbekist86) on X

והבית משפט קבע שזו הייתה מחלת נפשhamedinai
אין ספק שתופעה זו היא בגדר מחלת נפש קולקטיבית. במובן זה, קביעת בית המשפט לגבי אסף שמואלוביץ' – כי מחלת נפש היא שמנעה ממנו לעמוד לדין – מקבלת משמעות רחבה ועקרונית הרבה יותר. הדפוס הזה חוזר גם אצל הפצ"רית לשעבר; שם, הלחצים הכבדים מצד גורמים בארה"ב להפליל חיילים כבסיס להטלת אמברגו נשק על ישראל, פגשו מערכת שמוכנה להקריב את האינטרס הלאומי לטובת ריצוי הזרים. 
אתה לא תדע לעולםנקדימון
נוטה לחשוב כמוךזיויק
בימים הראשונים הייתי בטוח שהייתה בגידהנקדימוןאחרונה

והיום יותר נראה לי שהבגידה היא של אנשים בזהות של עצמם ואובדן ה"מוחין" שלהם בגלל השנאה לימין ולנתניהו,

כלומר באופן שאולי הוא אפילו לא מודע הם הזיקו למדינה - אבל אלה לא דברים שאפשר להעניש עליהם וגם אין איך להוכיח.

הדבר היחיד שכן אפשרי זה הסרבנות וההמרדה. אלה גלויים וידועים, ואפילו בזה לא יהיה אפשר לטפל.

ייתכן מאוד שוועדת חקירה לאסון מירון היה הטריגרhamedinai

קשה לקבוע בוודאות האם אירועי ה-7 באוקטובר היו תולדה של רשלנות פושעת או שמא מדובר בבגידה מתוכננת מבפנים. אך אם אכן מדובר בבגידה, נראה שהזרע נזרע במקום בלתי צפוי: בוועדת החקירה הממלכתית לאסון מירון.

​1. ועדת מירון כמודל פוליטי

​התקדים המסוכן נוצר כאשר ועדת מירון בחרה להטיל אחריות אישית ישירה על ראש הממשלה נתניהו, למרות שלא היה לו כל קשר לפרטים המבצעיים בשטח. עבור מי שחיפש דרך להפיל את השלטון, זה היה רגע של התגלות: הוועדה "הממלכתית" הפכה לכלי נשק פוליטי רב-עוצמה, המסוגל לעקוף דרגים מקצועיים ולהפנות אצבע מאשימה ישירות לדרג המדיני העליון.

​2. הכישלון בהנדסת התודעה החרדית

​למרות הניסיון של ה"חונטה" והתקשורת להשתמש במסקנות הוועדה כדי להסית את הציבור החרדי – שנפגע בצורה הקשה ביותר באסון – נגד נתניהו, המהלך נכשל. הציבור החרדי, שאינו ניזון מהתקשורת הממסדית, לא "קנה" את הבלוף והבין שמדובר ברדיפה פוליטית במסווה משפטי.

​3. שינוי אסטרטגיה: מהר מירון לעוטף עזה

​כאן, ייתכן שנולד הרעיון המעוות: אם החרדים חסינים להנדסת תודעה, יש צורך באסון שיפגע בקהל יעד שחשוף יותר למסרים התקשורתיים. המודל שנוסה במירון – הטלת אשמה מוחלטת על ראש הממשלה תוך דילוג על מפקדי שטח, מפכ"ל ושרים – שוכלל לכדי תוכנית פעולה.

​4. הקונספט: פתיחת שערים לשם הפלת שלטון

​על פי תאוריה זו, ההחלטה (האפשרית) "לפתוח את השערים" בפני חמאס נבעה מהביטחון המוחלט של המתכננים ב"מכונת האשמה" המשומנת:

* ​האירוע: אסון נורא ביישובי העוטף.

* ​הכלי: ועדת חקירה ממלכתית "אובייקטיבית".

* ​התוצאה: הנדסת זעם ציבורי חסר תקדים שיופנה אך ורק כלפי נתניהו, בדיוק לפי התקדים של ועדת מירון.

​לסיכום: ייתכן מאוד שמסקנות ועדת מירון, שקבעו כי ראש הממשלה אחראי לכל פרט טכני במדינה, היו הטריגר שנתן לאותם גורמים את הביטחון לבצע מהלך קיצוני, מתוך ידיעה שבסוף היום – הציבור יקבל "חותמת ממלכתית" לכך שרק אדם אחד אשם.

ואני חשבתי שכלי ai הם הרבה יותר חכמים...שלג דאשתקד

מר מדינ-ai יקר, יש כמה בעיות בתיאוריה שלך, ואכתוב לפי הסדר של המספרים:

1. הכלי של ועדת חקירה ממלכתית לא התגלה ככלי רב עוצמה אלא להיפך. הרי למרות מסקנות הועדה לא קרה כלום, לא בדעת הקהל ותוצאות הבחירות, לא בפיטורין וכו' בפועל.

2. הציבור החרדי לא היה קונה את זה בכל מקרה, כי יודעים היטב מי האשמים לאסון מירון... הם הרי יודעים איך מתנהלות עצרות והילולות והם נהנו מזה כבר בלווית הרב וואזנר וכל קדושים עמו.

3. מה יעזור לשסות את תושבי העוטף? הרי הם שנאו את ביבי עוד קודם והם בכל מקרה מיעוט קטן במדינה.

4. אתה מתכוון שגם אסון מירון וגם הטבח בשמחת תורה תוכננו מראש נגד ביבי? זה כבר מעניין מדי...

5. על הסיכום וגם על ההקדמה: הרבה יותר כדאי לומר את התיאוריה הזו, בהנחה שבשני המקרים זו רשלנות ולא בגידה...

אבל כל הכבוד על היצירתיות. אני לא הייתי מצליח להוציא כזה מאמר יפה מהai.

עלה והצלח!!

הAI עזר בשגיאות כתיב ותחבירhamedinai

וזה גם לא משנה, קבל את האמת ממי שאמרו. 

ועל השאלה הראשונה עניתי בגוף הכתבה:

הציבור החרדי, שאינו ניזון מהתקשורת הממסדית, לא "קנה" את הבלוף והבין שמדובר ברדיפה פוליטית במסווה משפטי.

ועל יתר השאלות, אם תחשוב קצת תוכל לענות לבד.

מצטער, לא אוכל לענות להצעתךשלג דאשתקד
אין לי את הכלים לחשוב, אפילו לא קצת 😉

ותודה על תגובתך

"איך את נראית בלי איפור?"hamedinai

מספרת אישה על התקופה כאשר נפגשה לשידוכים, שהיה בחור ששאל אותה "איך את נראית בלי איפור?" היא לא נבהלה וענתה "עוד יותר יפה".

אם אתה רוצה לראות את הכתבה לפני השיפוצים של AI. הנה...

לא סגור האם הייתה בגידה מבפנים, אבל אם כן, מירון.. - אקטואליה וחדשות

אכן, הרבה יותר יפה!שלג דאשתקדאחרונה
אני לא מסכים עם הכתבה הזאתרועישםטוב

אני לא מסכים עם הכתבה הזאת, המציאות לגבי איך שנתניהו מתנהל הרבה יותר רעה מכפי שהוא מתאר

הרסני, מסוכן וטרגי: נתניהו הוא הטיפש הכי מוכשר בעיר - וואלה חדשות 

אויש תנוחאיתן גיל

כותב דברי ההבל האלו הוא אברום בורג מגדולי התומכים והפעילים הבולטים של הרשימה המשותפת, ומשתתף קבוע בכינוסים שלה.

איש שמאל אולטרא אולטרא קיצוני, בנו של מנהיג המפד"ל המיתולוגי יוסף בורג. אביו מתהפך בקברו לנוכח מעללי הבן יקיר לי שיצא ממעיו.

שם רשעים ירקב.

רפואה שלמההסטוריאחרונה
חחחח מסתבר שהיהודים היום צלבו את ישו מחדשקעלעברימבאר

אבל למה הוא לא מדמם?

"קרעו ולא דמו"חתול זמני
מזעזעשבור לרסיסים

למה אתם בכלל מדברים על זה ככה?

הומור עצמי זו תכונה יהודית. מכיוון שישו הוא יהודי,קעלעברימבאר

אני בטוח שהוא צוחק בשמים מהבדיחה שלי

כן תוך כדי שמעלים אותו באשאני:)))))
אולי הוא כבר סיים את תקופת הגיהנום שהוקצבה לו?קעלעברימבאר
לא אין מצב. עם כל הנזק שהוא עשה, יש לו עוד הרבה..ל המשוגע היחידי
לא בטוח שהזמן בעולמות הרוחניים עוברקעלעברימבאר

בקצב של הזמן של העולם שלנו.

אולי מליארד שנה שם עוברות בשניה בעולמינו.

כך טוען אחד המקובלים לפני 300 שנה.

והרב קוק הביא את דבריו במכתב לאיינשטיין , שאומר שרעיונות דומים לתורת היחסות נמצאים כבר בקבלה.

ככה נראה לי אולי עובדת עילוי נשמה, אולי אין הכוונה בעילוי נשמת שמעלים את נשמת הנפטר, כי בעולם האמת רק מעשיו שלו מועילים. אלא שמבחינת הזמן בעולם שלנו, נשמתו תתעלה מהר יותר ביחס לזמן בעולמינו

יש עדותשלג דאשתקד
של נשים שראו אותו צוחק מהבדיחה הזו
לא רק של רחל אימנו?קעלעברימבאר
צדיק אתהשלג דאשתקדאחרונה

ניסיתי לרמוז לעדויות של נשים שהסיקו שיש"ו יצא מקברו.

כנראה ללא הצלחה 🙈

אולי יעניין אותך