א. שמע, יש ספר, קוראים לו הרב שלמה גורן משיב מלחמה חלק ד' - הר הבית. בתוכו נמצאת מפה עליה מסתמך הרב גורן והיא בפשטות שגוייה. המפה היא מפה אותה שירטט חיל ההנדסה בחיפזון, ועל פי מפות מאוחרות יותר אנו יודעים שהחישובים שם אינם נכונים.
ואם אני רוצה להביא ראיה מהרב גורן שצריך לעלות להר הבית, אני לא צריך להביא ראיה שהמחשבה שלו על מיקום הגבולות תשתנה, יש פה משהו עקרוני - צריך לעלות להר הבית, עכשיו לאיפה בדיוק כבר לא השאלה, השאלה היא אם מותר או אסור.
מכיוון שהמפה של הרב גורן שגויה ולפיה הוא שירטט את תק על תק אמה, ואנחנו יודעים שהיא שגויה ולכן הוא חשב שהמערבי הוא אחד מתק על תק, יוצא שהחישוב שלו היה טעות. לפי זה בוודאי אם הייתה לו מפה מדויקת היה מגיע לאותם תוצאות.
דעתו לא יכולה להיות קיימת כאשר הוא נסמך על טעות, פשוט לא מתייחסים לכך.
ב. אלמלא מוראי מימ"ל הייתי משסה בך את מיטב הקללות העולות בעיני רוחי.
אתה אויבער חוכעם. חכמים לא תיקנו שחייבות לטבול אפילו שיש סברה שטבילה בזמנה מצוה כמבואר במסכת שבת למשל. ולמה? מפני שלא רצו לרבות הזנות בישראל, כמו שכותב הריב"ש, שאנשים מפחדים מאיסור נידה החמור ולא מאיסור ביאה הקל, כביכול, שהוא רק לאו.
לגבי מה שכתבת שנראה כאילו עומדת לעבור איסור, כתב הרא"ש וכן הרמ"א בסימן כו אבן העזר עיין שם.
שוב, אוייבער חוכעם, אין תקנה לא לטבול, כי כל הסימנים מראים שצריך לתקן תקנה שצריך לטבול. וגם המג"א והמ"ב והשו"ע הרב והקיצוש"ע כתבו שצריכות הבתולות לטבול בערב יום הכיפורים. מה שכתב @נשמה כללית לגבי התנאת המ"ב שלא יהיו טהורות - הרי זה (מילה שימ"ל אסר עליי לומר) גס.
ואדרבה, עיין שם בריב"ש ובמקורות שהוא מביא, מעשה שהטבילוה קודם לאמה, דהיינו הטבילו את התינוקת הנידה לפני שאמה הייתה נידה. ורואים מכך שהיו מטבילין את הבתולות. וכן במסכת שבת, "אבוה דשמואל לא שביק להו לבנתיה דנפקי בחוטין ולא שביק להו גניאן גבי הדדי ועביד להו מקואות ביומי ניסן ומפצי ביומי תשרי לא שביק להו יוצאות בחוטין" למה היה עושה להן מקוואות דווקא אז - מבואר שם, דף סה. רואים שלא הייתה שום תקנה ושום נעל בית.
חכמים לא אמרו לרווקות לא לטבול, הם לא תיקנו שהן חייבות לטבול, אבל ממש לא אמרו להן לא לטבול, ההיפך הוא הנכון כמו שמוכיחים המ"ב המג"א הקיצוש"ע והשו"ע הרב.
ג. אמת, אולם הוא כתב שורה אחרי כן: הרבנים שלא התירו - אסרו, קא משמע לן.
ד. אמור נא למה להביא סימוכין ואביא, ל(צנזורה של ימ"ל) אינו פיתרון.
שמע, אני חושב שדילגת על דברי נשמה כללית אם אתה טוען שאני הקללן פה.
אחרי שהלז גידף וחירף את הרב אלישע וולפסון ואת כל מי שעושה כמותו, שלדברי הנ"ל הוא שקרן קטן, משמע גם הרב דב ליאור הוא שקרן קטן וכן הרב ישראל אריאל הרב אליעזר מלמד הרב יעקב מדן הרב יצחק שפירא ועוד רשימות רבנים שמוחי צר מלהכיל.