שמישהו יתחיל לפענח את דרכו הפוליטית הסמוטריצ'ית
סינדרום סמוטריץ'איתן גיל
שמישהו יתחיל לפענח את דרכו הפוליטית הסמוטריצ'ית
בן גביר שיכור ניצחון, אבל לא כ"כ בצדקנעה ונדה
14 המנדטים שקיבלה מפלגת הציונות הדתית מורכבת מהשישה שהצביעו לה בבחירות הקודמות, עוד שישה ממאוכזבי ימינה (מנדט אחד של סהרוריים נשאר בבית היהודי) ועוד שני מנדטים שהטרנד הבן גבירי גייס. בן גביר היה שווה עד עכשיו 3 מנדטים לבדו, ובתוספת מנדטי הטרנד הוא בהחלט היה צולח את אחוז החסימה עם 5 מנדטים מכובדים. אבל סמוטריץ היה צולח גם הוא את אחוז החסימה עם 9 מנדטים לדעתי מהסיבה הפשוטה שמאוכזי ימינה הליברליים לא היו מצביעים לבן גביר. איך הגעתי למספר הזה? ובכן סמוטריץ לבדו שווה גם כן שלושה מנדטים ובתוספת ששת המנדטים של מאוכזי ימינה הוא היה מגיע בקלות ל9 מנדטים.
^^^^ גם עמית סגל מעריך בערך כךהסטורי
לא יודע אם שישה, אבל כנראה שלפחות ארבעה מנדטים ואולי יותר, שהצביעו ימינה בפעם הקודמת הצביעו בגלל סמוטריץ'. גם חרדים (או כאלו על הגבול) שלא אוהבים את המפלגות החרדיות, אבל בעבר לא סמכו על ראשי המפד"ל/הבית היהודי בענייני דת הצביעו בזכות סמוטריץ'. כנראה שגם ליכודניקים לשעבר, ששמחים שסוף סוף מגיע מישהו עם תכניות סדורות להוביל סדר יום ימני, מה שראשי הליכוד לא באמת הצליחו בארבעים שנות שלטון.
דיבורים באוויר.בן מערבא
להפך, הנתונים מהקיבוץ הדתי, הם נתונים מוכחיםהסטורי
טיעון מאוד משכנענעה ונדה
הגזמת, לא כל מנדטי בנט הלכו לסמוטריץsomeone
כל אחד זכה לייצוג ככמות המנדטים שהביא
סמוטריץ עם בייס של 3.5 פלוס 4 מאוכזבי ימינה, בן גביר עם 3 פלוס 3.5 שהעביר מליכודניקים צעירים (מה שאת קוראת לו "טרנד בן גבירי") את שני החצאים העודפים לקח אבי מעוז
יכול להיותנעה ונדה
בכל אופן ההצלחה האדירה שמייחסים אך ורק לבן גביר היא מוטעית.
מסכים עם התוכןsomeone
מניח שעוד מנדט אחד נשאר בבית/ הצביע מחל
לא נכנס למי השפיע יותר ומי פחות זה שילוב של כולםקורא נלהב לשעבר
ועוד כמה גורמים חיצוניים שהזניקו כך את הרשימה. לדעתי זה מן גל התלהבות כזה שבן גביר הביא שסמוטריץ בן גביר ונעם, בהרבה עבודה, הפכו להמון מנדטים.
רק כמה הערות:
- אמרת "מאוכזבי ימינה הליברליים" אין שבעה מנדטים של ימין ליברלי שהצביע בנט. (חוץ מהבחירות שקיבל בהם 12 מנדטים) יש בקושי 2.
רוב הקולות שקיבל בנט היו דת"ל קלאסיים שפשוט "יותר מתחברים לסיגנון של בנט ופחות לקיצוניות של סמוטריץ." (ובבחירות האחרונות גם כמה שקנו את זה שרק הוא ינצח את הקורונה והצביעו לו).
הם דת"ל סטנדרטיים אלא שהם פחות מתחברים לקיצוניות הזאת של סמוטריץ. אבל באין ברירה, ועם קמפיין מסיבי שיעודד אותם לצאת להצביע, הם יעדיפו להצביע לגוש נתניהו בלית ברירה. והם עברו באמת לסמוטריץ ובן גביר ברובם הגדול.
אבל הדת"ל הליברליים רובם כבר מזמן אצל גנץ, לפיד ואפילו אצל ליברמן לצערי..
- מניח שכמנדט ליכודניקים שהצביעו ט בפעם האחרונה בגלל העידוד של נתניהו חזרו לליכוד, ולא נשארו ט. (הגיעו הרבה אחרים במקומם מהפרפריה דרום וזה אבל הם חדשים לא מהשישה מהבחירות הקודמות)
ובאמת עמית סגל אני חושבקורא נלהב לשעבר
אמר שהדת"ל בחרו בחרד"לים ולא במתן כהנא וחילי טרופר. ומה שכתבתי יכול להסביר את זה.
זה הפרשנות שלי על כל פנים...
זה שקר מוחלט וגלויאמנדיס
הרשימה קיבלה אחוזים עצומים בערים חילוניות, הרבה יותר מימינה ו-ט יחדיו בבחירות הקודמות. תבדקו, ראשון, חולון, בת ים, רמת גן וכו'.
וכמובן שרוב הדתיים הליברליים שהצביעו ימינה לא הצביעו למפלגה עם בן גביר אלא לכהנא-סער-גנץ או שקד.
איתמר בן גביר הביא קהלים חדשים לחלוטין מקרב מצביעים חילוניים לגמרי. וגם חרדים. מי שמנסה להפחית בהישג שלו - עושה זאת מקנאה ופחד. לא תכונות טובות לחיות לפיהן.
אז בדקו היטב במעוזי ימינה, הם בהחלט הצביעו לציונותהסטורי
כן, מזה שדוברי נתניהו קיבלו הוראה לתקוף את סמוטריץהסטורי
@אריאל יוסף, התלבטנו בזה אתמול, נראה לי שיש אינדיקציה להכרעה...
בן גביר רכב על הטרור הערבי והביא גשם של מנדטיםאיתן גיל
ואתה צודק, בן גביר נמצא בתהליך של התמתנות, ואם יתמנה לשר בט"פ הוא בהכרח יפרד מסיסמאות: מוות למחבלים וגירוש מחבלים, כי זה לא יעבוד פעמיים.
כפועל יוצא אני מעריך בסבירות גבוהה שהוא מכשיר את הקרקע להציע לנתניהו לקראת הבחירות הבאות, להשתלב בליכוד עם שיריון לווסרלאוף.
מנגד, סמוטריץ' יוכל לחבור שוב לחברתו שקד, שבעוד שבועיים תשב בבית ותמתין לו, לא בלי סבלנות.
אתה ממשיך להתעלם מעובדותהסטורי
רוב גדול של מצביעי ימינה לשעבר (4/5 מנדטים!) הצביעו לצה"ד, הם בוודאי עשו זאת למרות בן גביר ולא בגללו. זה מוכח.
בנוסף, בן גביר הביא אכן חרדים צעירים שרוצים עוצמה, אבל סמוטריץ' הביא הרבה חרדים קלסיים שמכל מיני סיבות לא מרוצים מהמפלגות שלהם. למשל, אתמול סמוטריץ' הגיע להודות לגר"ש אלתר, שרוב בני קהילתו הצביעו לצה"ד בזכות הקשר שסמוטריץ' שומר איתו.
וזה לא רק זה.הָיוֹ הָיָה
@בן מערבא, גם זה לתשומת ליבך. (ובתקווה שתתייחס לניתוחים ולא רק תכריז הכרזות מזלזלות...)
שטויותמגובלת-
שכנעתהָיוֹ הָיָה
השכבה הבוגרת לא תצביע למפלגות חיצניותמגובלת-
אלא אם כן , לא שייכים למגזר.
הצעירים מעריצים את בן גביר ועליו הדיבור
לא לחינם ראשי ישיבות וכו', דברו רבות נגדו, כי הוא האיום! לא סמוטריץ.
כן, ככה את חושבת. הגיוני.הָיוֹ הָיָה
אנשים רציניים מזלזלים בו ומעריכים את סמוטריץ ומעוניינים להצביע לו. אני מבין שקשה לך לעכל את זה, אבל אלו העובדות, והן מגובות בבדיקות עומק רבות, בשונה מהרגשות שלך...
טובמגובלת-
אין לי ענין להתחיל עם הציונית שתקפוץ לך.
אני רק מנסה לומר
שהשכבה השניה שאתה מדבר עליה תצביע או לג או לש"ס.
מי שלא יעשה כן, לרב זה צעירים או אנשים שחצי רגל בחוץ.....(כמובן שיש חריגים)
בכל מקרה, יודע מה יכול להיות שאתה צודק, אין לי ענין להתווכח.
בתור אחת שחיה במגזר וחיה תתקופה של הבחירות מידי טוב.
אני יודעת על מי מדברים וכו
סמוטריץ לא בדיבור בכלל, כתבתי קודם וערכתי בהקשר למה כן מדברים עליו.
אבל שוין,
אתה יודע הכי טוב על מגזרינו
אני מסכימה שאם בן גביר היה רץ לבד , יכול להיות שלא הייתי מצביעה לו למשל, אבל המשיכה היא אחרי בן גביר, ללא ספק!!
הבנתי מה את מנסה לומר, הבעיה היא שאת לא צודקת.הָיוֹ הָיָה
בסדרמגובלת-
מי ישמע המעגל הענקי שלך,
נשמע כאילו ישבת לעשות סקרים .
מדוע אני לא צודקת?
למה זה? מה הם מבינים שצעירים לא?ראשיתך
שפיקחות, תורניות ויכולת עשיה, עדיפות פי אלףהָיוֹ הָיָה
אבל למה שחרדי יצביע לסמוטריץ ולא לגפני?
מגובלת-
כי הוא מפעיל את השכלהָיוֹ הָיָה
אתה חי בסרטמגובלת-
אולי אתה מכיר איזה 5 אנשים כאלה
שלא במקרה הם החברים שלך
עכשיו סופית השתכנעתי שאת צודקתהָיוֹ הָיָה
יש לו תכונותראשיתך
כריזמה כן.הָיוֹ הָיָה
ואם אני לא נאמן עלייך, תקשיבי פשוט למה שאומרים עליו מגדליו ומחנכיו, פטרוניו, רבותיו וחבריו עד לפני לא הרבה זמן. ברוך מרזל ומיכאל בן ארי.
בנוסף, גם עמידה על עקרונות זו לא הכשרה אוטומטית להנהגה. יש עוד כמה דברים נצרכים - כגון שהעקרונות יהיו שאובים מתוך תורה ולא מתוך תחושות בטן, שהם יהיו יציבים ולא ברי-חלוף, שנושאם יידע כיצד לממשם וליישמם, ועוד.
קחו. תהנו.אריאל יוסף

הם בתוך 2.5 מנדטים שציינתיאיתן גיל
לגבי בן גביר, הוא נגס 5 מנדטים בליכוד ועוד 5-6 מנדטים (חילוניים) שהיו נשארים בבית ולא מצביעים.
אין מצב שיגיעו להישג כזה בבחירות הבאות ואין מצב ששוב ירוצו יחד.
אתה ממש עושה נס קדש הקדשים...הסטורי
מה שעמית סגל הוכיח מהקיבוץ הדתי, זה שרוב מוחלט של מצביעי ימינה לשעבר הצביעו לצה"ד. זה לבד בין ארבעה לחמישה מנדטים. תוסיף להם חרדים רבים כנ"ל וחילונים ימנים שהשתכנעו שסוף סוף (בניגוד לליכוד) יש כאן מישהו שלא רק מדבר בססמאות ימניות, אלא יש לו גם תכניות מעשיות איך לבצע.
הגעת ללפחות שישה, אם לא שבעה מנדטים שהוסיפה הציונות הדתית.
יש לך חוש הומוראיתן גיל
נמשיך, אני לא יודע כמה מצביעים יש בקיבוץ הדתי, ויורשה לנחש שמרביתם הצביעו ללפיד וגנץ.
תכל'ס, לא שוכנעתי שסמוץ' שווה יותר משניים וחצי מנדטים. נסה לשפר את הטיעון שלך.
נ.ב. למיטב זכרוני סמוץ' מעולם לא רץ ברשימה עצמאית, גם לא אורי אריאל. פעם נדבקו לגנדי, ופעם לבנט, ופעם לרב רפי, ופעם לבן גביר, ואם פיספסתי מישהו בדרך עימך הסליחה.
"אני לא יודע, אבל יורשה לנחש"הָיוֹ הָיָה
מילא שלא טרחת לבדוק לפני שבלבלת את המוח, אבל גם אחרי שהגישו לך את הנתונים על מגש של כסף, אתה מתעלם מהם באורח מעורר גיחוך ו"מרשה לעצמך לנחש" ניחושים שהפוכים לחלוטין מהמציאות, ושוב: לא רק ממציאות שלא טרחת לכתוב, אלא ממציאות שעליה עצמה דיברו איתך לפני רגע.
אבל תודה. אתה מחכים אותנו. אני מתבונן ולומד עד כמה אדם יכול לטוח את עיניו כדי שהפוזיציה שלו תסתדר לו.
וקח שיעורי בית: לך תעשה גוגל על תוצאות הבחירות, חפש תוצאות לפי יישובים, ותחזור לכאן למחוק את השטויות שניחשת ביוהרא מביכה.
אני מבין שאתה עדיין מתגעגע לנפתלי בנטאיתן גיל
יותר מזה אין צורך להוסיף.
תודה על תשובתך ה"עניינית".הָיוֹ הָיָה
תתיחס פעם אחת לעובדות ולא לניחושיםהסטורי
העובדה היא שרוב מצביעי ימינה בפעם הקודמת (4/5 מנדטים מתוך שבעה) הצביעו הפעם לציונות הדתית. הם לא עשו את זה בזכות בן גביר.
(האמת, זה נמצא בשרשור אליו קשרתי, אבל נגיש לך בכפית, אולי זה יעזור)
וכמה מצביעים יש לקיבוץ הדתי?איתן גיל
ועדיין, לא אכחש, לסמוטריץ' יש יכולות ביצוע מעולות, והוכח במשרד התחבורה, ועם זאת כח אלקטוראלי ממשי אין לו.
טוב אז צר לי לאכזב אותך עם עובדות...הסטורי
אבל, זו לא הנקודה. הנקודה היא שהאלפים שם, הם כולם ציונים דתיים, שבבחירות קודמות רוב גדול שם הצביע לימינה וכמעט אף אחד שם אינו כהניסט.
כלומר, אחרי שמורידים את אחוזי ההצבעה, שתמיד היו שם למפלגות השמאל, 'מימד' לשעבר (קינלי טור פז, כזכור), שבבחירות האלו היו מאוד דומים למערכות קודמות, בניגוד לאגדות מתן כהנא, על המוני 'ממלכתיים' שילכו איתו שמאלה...
זה אומנם מדגמי, אבל זה המקום לבדוק מדגמית, הכי קרוב למציאות, לאן הלכו מצביעי ימינה לשעבר (7 מנדטים!).
מהמדגמיות הזאת יוצא, שמיעוט קטן מאוד נדד שמאלה, מיעוט נשאר 'באש ובמים' עם האות ב' והרוב הגדול (40% מכל המצביעים, אבל בניכוי ה'מימדניקים' הוותיקים, זה כבר רוב משמעותי) - הצביעו לציונות הדתית.
לגבי הנ.ב.נעה ונדה
סמוטריץ מאז ומתמיד היה טפיל הא? ב"ה שבן גביר לא. בן גביר לא אוהב להיות טפיל, רק היה לו תחביב כזה לרוץ לבד ולשרוף עשרות אלפי קולות כל פעם מחדש.
סליחה על הציניות.
והבנתי שעדיף להיות ישירים, אז הינה - סמוטריץ' מאז ומתמיד היה אחראי וריאלי בניגוד לבן גביר (ותומכיו).
^^^אריאל יוסף
אגב, גם הם נטפלו, רק שרפו...הסטורי
גם כשנטפלו לאחרים, הפסידו ושרפו קולות.
הפעמים היחידות שנכנסו לכנסת, הן כש'נטפלו', כלשון המקטרגים לתקומה...
זה נכון שבן גביר נגס במנדטים חילוניםסודית
מה שהכי מוזר, זה שבקלפי שלנו במעוז השמאל היו רק שלטים ודוכנים של השמאל מגנץ ועד שר"צ,
לצד שלטים של בן גביר וסמוטריץ.
לא היה שום רמז לביבי בקלפי שלנו...
יצאה סודית מהליכוד, פנה הודו פנה זיוו פנה הדרו...הָיוֹ הָיָה
האמת החלטתי אחרי הפיגוע בו נרצחהסודית
פיגוע רדף פיגוע ובתקשורת טענו ת"ד.
כמה צדיקים נלקחו מאיתנו
זה לא יכול להמשיך ככה
סמוטריץ עזוב את האוצר תילחם על תיק הביטחון, שלא יקח אותו גנץ‼️
ואם אי אפשר - אז לפחות להוציא כמה סמכויות משם לטובת היהודים זה הכי דחוף
אנא ה' הושיעה נא🙏
זה לא קשור לכן או לא אוצרהסטורי
גם האוצר לא מקום בטוחסודית
ההסתדרות תפעל ממש מהר כך דהוא לא יספיק שום דבר
אבל במשרד הביטחון אולי יספיק לבצע כמה מהלכים טרם שגנץ יחבוש את העקיצה
בכלל לא חושב שהשאלה היא אוצר או ביטחוןהסטורי
אם גנץ יסכים להכנס, נתניהו ירוץ אליו על ארבע, אם לא - אין לו ברירה אלא לסבול את סמוטריץ' ארבע שנים.
לא יודע למה את כל כך מפחדת מההסתדרות. כללי המשחק השתנו. ממשלת ימין, זו ממשלה שבה התפקיד של הגורמים שלא נבחרו ע"י הציבור, הוא בדיוק בהגדרת תפקידם. ההסתדרות תצטרך לדעת את מקומה, בדיוק כמו בג"ץ, כמו הפרקליטות וכמו כל האחרים. הצעקות שלהם עכשיו הם בבחינת כלב נובח אינו נושך.
את מי תכניס במקום סמוטריץ'?בייניש אנונימי
כי בלי הציונות הדתית, ועם המחנה הממלכתי, אין 61 - לא עם מתן כהנא והחרדים באמת לא מוכנים לשבת ביחד...
הם ישבו ביחד. לא אכפת להם שיהיה ח"כ פשוט.אריאל יוסף
אדרבה. עם הצה"ד יהיה להם יותר קשה להתנהל כשהיא דורשת את משרד הדתות. הוא לא ידרוש אותו...
אבל בקואליציה האחרונהבייניש אנונימי
הוא עשה הרבה מאוד דברים, שלא מצאו חן בעיניהם, ואם הוא יהיה האצבע ה-61 - הוא יוכל לכפות יותר דברים ממה שסמוטריץ' יוכל, כי עם סמוטריץ' יש יותר אצבעות ולא כולם חושבים כמו סמוטריץ' בדיוק... אני לא יודע בוודאות אבל נראה לי לא מאוד סביר שזה יקרה
הוא מודע למגבלות הכוח הפוליטי.אריאל יוסף
הוא ח"כ בודד בשולי מפלגה של 12 מנדטים.
למחנה הממלכתי יש מספיק דרישות אחרות בנושאים אחרים לחלוטין לדרוש.
לא יוכל לכפות יותר מדי וממילא החרדים לא יטילו עליו ווטו (הם שומרים אותו לליברמן...).
כללי המשחק לא השתנו, נתניהו נשאר נתניהוסודית
במיוחד ביטחון תעסוקתי של ועדי הליכודסודיתאחרונה
פחחחח... שטויות ממשיעל...
שבאמת פועל.
בן גביר לגמרי אחריו בתור
כל מילה.נעה ונדה
סמוטריץ' היה שר תחבורה מצויין אבל בלי חיילים.איתן גיל
יתכן, אבל לתקומה יש 2 מנדטים נצחייםאמנדיס
מי שהביא חצי מליון קולות, רובם של חילונים גמורים, זה בן גביר ורק הוא. גם אם הוא יהיה שר גרוע, התפקיד הבכיר חייב להיות שלו.
כמובן. וכל שאר הציונות הדתית הצביעה כנראה לפיראטיםהָיוֹ הָיָה
*הרבה אחריו.אריאל יוסף
האם צה"ל ממלא את הוראות הממשלה?הסטורי
לכאו' כולנו יודעים ששר הביטחון הורה ודובר צה"ל פורסם תמונות של הביצוע - של ניתוק צפון הגליל העליון (שמשום מה סייס-פיקו חתמו שהוא בצד הצרפתי שהפך למה שמכונה היום 'מדינת לבנון'), ממה שמעבר לליטני.
ואז מגיע הידיעה המשונה הזאת:
הגשרים המופצצים שוקמו, תושבים חצו דרומה
לא בונים גשר בשעות בודדות, המשמעות של השיקום המהיר - שההריסה היתה קוסמטית בלבד. אם צה"ל באמת היה מבצע את הוראת הממשלה ומנתק בין צפון הליטני לדרומו - אף אחד לא היה יכול לחזור עכשיו, גם לא בעשרה ימים של הפסקת אש.
האם הצבא באמת נשמע לממשלה? האם הממשלה קיבלה החלטה על הפסקת אש, על דעת שמעברי הליטני הרוסים והמציאות שונה?
כן, וכנראה המדינה החליטה לאפשר את זה.קורא נלהב לשעבר
שוב כנראה מהשיקולים שהביאו מראש להחלטה האומללה של הפסקת האש- גם אם יש לה צידוקים מדיניים
ועכשיו שר הביטחון אמרקורא נלהב לשעבר
שבקו הנ"ט צה"ל ימשיך להחזיק בשטח ולשטח אותו ולא יתן לאזרחים לחזור, ומשאר המקומות הם יאלצו להתפנות מחדש אם [וכאשר- הוספה שלי... ] תחודש הלחימה.
קיצור, צריך לחכות לראות איך למעשה הדברים יראו בשטח ואז לדון שוב..
ובעצם הוא אומר ששיקרו לנו אתמול, כשאמרו שצה"ל נשארהסטורי
איש חסיד היה בלי מזון ומחיהאיתן גיל
וכמו בזמירות למוצאי שבת, הגשרים המופצצים נבנו בן לילה. בורא עולם בקנין השלם זה הבנין.
ובענייננו, ברור שהממשלה משקרת (גם סמוטריץ'), וגם צה"ל משקר, וגם התקשורת מסתירה את האמת.
רק הג'ינג'י שאומר דבר והיפוכו באותו משפט מוחזק לדובר אמת.
מעולם לא טענתי שהוא דובר אמתהסטורי
כתבת שלא בונים גשר בכמה שעותאיתן גילאחרונה
אז הוכחתי לך שכבר היו דברים מעולם.
לגבי טראמפ החדש, ביבי למד לעשות איתו עסקים (=פוליטיקה). תן לי לחסל את חמינאי ואתן לך הפסקת אש בלבנון, וכו'.
הפסקת האש עם לבנוןקורא נלהב לשעבר
דעתי-קורא נלהב לשעבר
על פניו ממה שידוע לנו היא גרועה.
אנחנו צריכים להעיף בעצמנו את כל המחבלים מעבר לליטאני ולשטח את כל הכפרים שם לפחות בכל שטח 'קו הנ"ט'. ולא לסמוך על צבא לבנון- שכבר הוכיח במלחמה הזאת ממש שהוא לא יכול ולא רוצה לעשות זאת לבדו. כך שלעשות שוב הפסקת אש ולצפות לתוצאה אחרת זאת טיפשות.
וכרגע הדיבור זה רק להשאר על קו הנ"ט, כעשרה קילומטרים, וגם בתוך הקו הזה לא חושב שיהיה לצה"ל חופש פעולה מלא לשטח את הכפרים ולהשמיד תשתיות טרור.
אבל אולי קצת אפשר להבין מהצהרת נתניהו שהפסקת אש קצרה כזו עם לבנון תביא את איראן יותר ברצינות למו"מ עם ארה"ב בניסיון להגיע להסכם איתה שתמסור את האורניום המועשר- שזה איום מרכזי מאד שעוד לא סר סופית ושכרגע לא הצליחו להגיע אליו לא ישראל ולא ארה"ב.
וכמובן גם שיקולים מדיניים יכול להיות שגורמים לו אבל אז זה עצוב ובעייתי מאד שישראל כ"כ תלויה בארה"ב שגם נאלצת לפעול בניגוד למה שרצתה..
מורכבהסטורי
אבל, אם למדנו משהו בשנתיים וחצי האחרונות, זה שהפסקה אינה סוף פסוק. גם בהפסקת האש הראשונה ובוודאי בשניה בעזה, אנשים טענו שויתרנו וזה יסתיים בלי כלום - המשכנו והבאנו הישגים משמעותיים. גם באירן, כל מיני בנטיסטים ביכו את העצירה אחרי עם כלביא בלי שסיימנו ומתברר שראשי המדינות כבר אז תכננו עוד סבב. גם בלבנון - אנחנו מפסיקים בעמדות טובות מהעמדות הקודמות, שגם מהן, המשכנו לזנב בחיזבאללה.
יש מכלול שיקולים הן פנימיים והן בין-לאומיים, שמקבלי ההחלטות צריכים לתמרן בינהן. בסופו של יום, אנחנו במקום הרבה יותר בריא מבעבר, ביטחון ישראל הרבה יותר חזק מלפני שלוש שנים.
לא הבנתי איפה המורכבותברגוע
כתבת למה זה לא כ"כ נורא לעשות עכשיו הפסקת אש, וגם שאין ברירה מבחינה דיפלומטית, אבל לא כתבת שום דבר טוב בהפסקת אש.
פשוט מאוד - השורה הראשונה הסבירה למה אני לכאו'הסטורי
יתכן שאנחנו לא יודעים הכל, וזה ישרת אותנו בהמשך.
האמת שמאוד קיוויתי, שכמו בסוף המבצעים באירן - צה"ל ינצל את השעות האחרונות לחיסולים משמעותיים. לפחות לפי מה שידוע לנו כרגע, צה"ל תקף 'מטרות', שבד"כ זה לא יותר מידי...
ועוד נקודה שהתחדדה לי משיח עם חבר שבשטחהסטורי
אז לא שזה אידיאלי. עדיין הקולות שיוצאים מהקבינט הם שיש כאן אילוץ מול טראמפ, בתוך המהלך הגדול של מניעת אירן גרעינית, שגם הוא הולך קמעה קמעה. אבל לא כמו שזה נדמה בעורף, שהמצב הוא בינרי 0 או 1 - פעילות או חוסר פעילות. יש הרבה בין לבין.
מסכים עם הדברים שאתה כותב.קורא נלהב לשעבר
ואכן ימים יגידו ונוכל להחליט האם היה מוצדק/מוצלח וכו' הפסקת האש.
אבל צריך להזהר גם לא לקבל כל דבר בשוויון נפש וישר לומר שיש שיקולים שאני לא יודע.
זה אולי נכון, אבל בתור אזרח התפקיד שלנו זה להזדעק על מה שנראה כהסכם רע- גם בשביל העמדה הנפשית, וגם בשביל להראות למקבלי ההחלטות שהציבור שלהם מצפה לראות שהם אכן יפעלו הכי נכון בסיטואציה שלפניהם.
למשל קצת הפריע לי שכשהודיעו על הפסקת האש מיד ינון מגל אמר שהוא מבין את זה והעלה את הסברות שתומכות, ויש באמת כאלה! אבל צריך קודם לומר שזה נראה רע ורק אח"כ לומר אבל יתכן שיש נסיבות שמצדיקות את המהלך הרע ולכן נמתין ונראה..
מסכים אתךהסטוריאחרונה
פרדוקס ה"בגידה מבפנים"hamedinai
ככל שאתה פחות מאמין ב"בגידה" ויותר מאמין ב"מחדל מערכתי" – כך המסקנה שלך לגבי יו"ש צריכה להיות יותר ימנית.
הרי אם צה"ל הגדול קרס מול 60 ק"מ של גדר בעזה רק בגלל בלבול וחולשה, איך בדיוק נגן על 700 ק"מ בלב המדינה?
בלי שום תיאוריות קונספירציה, המסקנה נשארת אחת וברורה:
נסיגה מיו"ש היא לא "מחיר השלום" – היא התאבדות קיומית.
ה-7 באוקטובר הוכיח שהמערכת פגיעה.
ביו"ש הפגיעות הזאת תעלה בפי עשרה קורבנות.
אתה צודקהסטוריאחרונה
החסרון הגדול של קונספירציות הבגידה - הוא שהיא משחררת מחשבון נפש.
אם היתה בגידה, נתלה את הבוגד ונחזור לישון.
לא צריך ביקורת על שיטות איסוף המודיעין, לא על הניתוח שלו, לא על רמת המוכנות של צה"ל לאירוע פתע, לא על בניית מפקדת האוגדה ושתי המפקדות החטיבתיות באותו שטח צפוף ונשלט על ידי האויב, לא על כך שדרשו מכיתות הכוננות להפקיד את הנשק, לא על כך ששלושים שנה כל הממשלות ידעו שהאויב חמוש ומתאמן ובמקרה הטוב התעלמו, במקרה הרע - עזרו לו, גם לא על כך שפיתחנו כיפת ברזל, לא כאמצעי עזר ללוחמים, אלא ככלי שמאפשר לנו לספוג בלי להגיב. גם העובדה שהיתה שנה מטורפת, שאנשים שצה"ל השקיע בהם שנים הודיעו שלא יגיעו, היא לא בעיה אם נתלה בוגד אחד.
ביבי האפס הטוטאלירועישםטוב
איזה עוד מנהיג הוביל אותנו לכזה שפל שהנשיא הכי אוהב ישראל בהיסטוריה
אסר במילים הכי מפורשות על ישראל להפציץ בלבנון???!!!???

למה שמו צפירה השנה?קעלעברימבאר
גם חזבאללה היו יכולים לנצל ולירות בצפירה.
העיקר את הכותל סגרו כי זה פיקוח נפש.
אבל משום מה החליטו שצפירה דוחה פיקוח נפש וזה יהרג ואל יעבור...
יש דברים שהציבוריות הישראלית לא מסוגלת לקבלהסטורי
אבל, יש דברים שגם אם הם הגיוניים - הציבוריות הישראלית לא מסוגלת לקבל. אחד מהם זה כל נגיעה בזכרון השואה.
צודקקעלעברימבאר
הבעיה זה שזה ככה כבר המון שניםא.ק.צ
גם אני נלחצתי ממש לרגע. עד שנזכרתימשה
וגם אבא שלי.
נו, באמתמרדכי
בס"ד
אני הכנתי הבוקר את הילדים שלי, גם את בן השנתיים וחצי ובטח את הגדולת ממנו, שתהיה צפירה. גם הסברתי להם מה ההבדל בין צפירה לאזעקה שיבינו שאין להם מה להיבהל. הכנה כל כך פשוטה - שאין בינה לבין פיקוח דבר או חצי דבר.
בסוף כל אחד יודע מה השעות של הצפירה (10:00, 20:00, 11:00). מרבית האנשים עוצרים דקה לפני כן וזה לא תופס אותם במקרה.
גם החשש מירי רקטות מצד חיזבאללה הוא תירוץ קלוש. ברדיו ובכל מקום מחדדים בכל שנה, וביתר שאת מאז פרוץ המלחמה, איך זה יתנהל במידה וחלילה במקביל יש אזעקת אמת.
בקיצור, אין שום הצדקה לבטל את הצפירה. 2 דקות של שקט שבה מדינה שלמה מתייחדת עם שישה מיליון יהודים שניספו זה דבר חשוב דיו כדי להמשיך את זה למרות המלחמה.
אפילו שיר יותר טוב מצפירה.כינור יהודי
כמו מה? "שריפה, אחים שריפה"?מרדכי
האופציות רבות הנהכינור יהודי
יש גם עוד אופצייהמרדכי
לשים כבר עכשיו תזכורת בפלאפון ליום שני בשעה 19:55 וביום שלישי לשעה 10:55 ובה יהיה כתוב "לשים לב - צפירה עוד חמש דקות". אז, כשהפלאפון יצלצל, למצוא מקום לעמוד בו, לפתוח פרק תהילים ולהתייחד עם זכר הנופלים מבלי שהרקולים יצטרכו לנן את מנגינת "אצלנו בגן" או "אחי הצעיר יהודה".
וחלילה, אם יהיה אירוע אמת, תהיה אזעקה עולה ויורדת בעלת הבדל ניכר בינה לבין הצפירה.
אתה מודע לזהכינור יהודי
שלא כל עם ישראל קוראים את ההודעה הזו, כן?
גם אם עזרתי לשלושה אנשים - זה מעולהמרדכי
בכל מקרה, ביום הזיכרון רבים מהאנשים נמצאים במילא בטקסים ובבתי העלמין, כך שגם מהבחינה הזאת הדבר הרבה יותר פשוט.
כמובןכינור יהודי
רק שאני מנסה להקל על כולם. זה זמן רגיש.
זה לא אומר שאי אפשר להתייחד עם זכרון הנופלים, רק קשה לי שהראש בקיר לגבי הצפירה (הראש של מקבלי ההחלטות)
זה לא עוזררקאני
לקפיצה הראשונית של הלב כששומע את תחילת הצפירה
ולא עוזר לילדים קטנים כמה שמסבירים להם מראש
התכוונתי להגיב להודעה מעלייךרקאני
לא עוזר שהמוח מביןרקאני
הגוף עדיין נבהל
מסכימהכינור יהודי
ומאוד מאוד יכול להיות שלא כולם זכרו שבדיוק תהיה צפירה
נכוןמשה
בעיני צריך לשנות את הצליל שלהשוקולד לבן
ההתחלה אותו דבר וגם אם מוכנים זה עדין מלחיץ
(אצלנו גם היו פשלות במערכת הכריזה וחלק מהאזעקות נשמעו כמו צפירה אז בכלל זה מלחיץ מאד)
נו, באמתהסטורי
מידיעה וודאית - יש אנשים ידעו שצפויה צפירה ועדיין נכנסו ללחץ. יש ילדים בבית ספר, שאחרי הכנה עמדו בטקס וחיכו לצפירה שידעו שעוד רגע תגיע - ועדיין כשהגיעה רצו למקלט במבטים מבוהלים.
האזעקה והצפירה בנויות ככה שעוד לפני המודע, הן מפעילות אצלינו את התת-מודע. עוד לפני שאנחנו בודקים האם זאת צפירה עולה ויורדת או רק עולה ולא יורדת - אנחנו כבר במצב פעילות.
למעשה כמו שכתבתי - אני חושב שהיה ראוי לבטל, לא חושב שאפשר היה לבטל. השיח הציבורי לא היה מסוגל לשאת את זה, אבל לא לזלזל.
נ.ב.
יכול להיות שיש לכם ממ"ד והילדים פשוט ממשיכים לישון בו?
אני לא מזלזל בלחץמרדכי
בס"ד
אבל בסוף הנקודה המרכזית בעיניי היא שיש פה משהו שגורם לנו לעצור שתי דקות ולהתייחד. אני לא מכיר שום תחליף הגיוני לזה, ובלעדי זה יום השואה היה הופך ליום של סיפורים ברדיו ובטלוויזיה.
הצעד הבא זה אם אין צפירה אז למה לעשות את הטקס דווקא בעשר ולא בשעה האחרונה של המערכת - במקרה הטוב. או במקרה הרע לבטל לחלוטין כי יש הרבה חומר לימודי להשלים בגלל המלחמה וצריך להספיק עד סוף השנה.
הצפירה, גם אם היא לא מושלמת, היא ההזדמנות היחידה לעצור את היום למדינה שלמה. במיוחד ביום הזיכרון לחללי מערכות ישראל שבו עלינו לזכור מי הם החיילים שהקריבו את נפשם שאנחנו נוכל להמשיך את חיינו.
לא רואהרקאני
משהו נעלה בלעמוד ולחשוב על 6 מיליון הנרצחים
כן חשוב לזכור
ולהגיד תהילים או משניות לעילוי נשמת
אבל לעמוד בצפירה זה טקס חסר יתרון
הנשמות בעוה"ב לא מתעלות בזכות העמידה הזאת
ובטח לא מתעלות בזכות בהלה של מליוני ישראלים
אבל חשוב לאלפרוש מהציבור אם את ברחובקעלעברימבאר
נכוןרקאני
גם לא רואה מעלה בלהמשיך את החיים כרגיל כשכולם עוצרים...
אין לי בעיה לעמוד ומשתדלת לומר גם כמה פרקי תהילים
אבל באמת שלהבהיל את כל המדינה זה מיותר כל כך
כדאי להתבגר מהססמאות החרדיות המביכותהסטורי
וכמו שאמר אחד מגדולי רבותי: "אני מבין למה אני עומד, אבל גם מי שלא מבין - ביארצייט של אבא שלו הוא עושה כמה דברים שהוא לא מבין ואני יודע להגיד לו שאין להם סיבה, אז שלא יפרוש מהציבור..."
לא מביך אותי 🤷♀️רקאני
וכאמור אני לא פורשת מהציבור בדרך כלל
ובכל זאת לא רואה חשיבות גדולה בזה
הנחתי שאותך הססמאות המביכות הללו לא יביכוהסטורי
חחחרקאני
הייתי פה לפני כן בניק אחר
ככה שיש יותר ותק
סליחה מראש על הנאום הציונימרדכי
אנחנו זכינו להכיר ניצולי שואה ולחיות בניהם. שמענו את העדות שלהם מכלי ראשון, ראינו את הסימן שחקוק על בשרם ואת הצלקות שהם עדיין נושאים משם. אבל כדרך העולם, זה לא יימשך עוד הרבה שנים. ניצולי השואה הולכים ומתמעטים. שתי הילדות הגדולות שלי זכו להכיר את הסבתא רבה ששרדה את השואה, יתר האחים שלה יכירו מהסיפורים.
הצפירה לא נועדה בשביל עילוי נשמתם של הנרצחים, אלא היא נועדה קודם כל בשבילנו. שאנחנו נזכור אותם, שאנחנו נזכור את מה שעבר על העם שלנו. ביום אחד בשנה, בשעה אחת, עם כולו עוצר מלכת ומתייחד עם ההיסטוריה, עם המשפחה שנספתה, עם הזיכרון.
זה מה שישאר לנו עוד כמה שנים. לא יהיה זיכרון בסלון, כי הם כבר לא יהיו עימנו. מה שיהיה לנו זה את הסיפורים שאנחנו שמענו מהם ואותם אנחנו נצטרך להעביר לדורות הבאים. לכן בא היום הזה, ובאות שתי הדקות האלו להזכיר לכולנו את המסר הזה.
אני לגמרי מסכימהרקאני
עם העובדה שצריך לזכור
ואסור לשכוח
ולהנציח
אבל לא רואה יתרון דווקא בצפירה שמקפיצה לכולם את הלב
מאמינה שיש עוד דרכים
האמת היא שאני לא חושבת שצריך לבטל את הצפירהשוקולד לבןאחרונה
אבל כן שצריך לשנות אותה לצליל שלא דומה לאזעקה.
אם לאמבולנס שינו את הסירנה כי זה מזכיר אזעקה ולא רצו להלחיץ אנשים בזמן מלחמה אין סיבה שלא ישנו את הצפירה לצליל פחות מלחיץ
להגיב ב "נו, באמת" זה לזלזלהסטורי
האם לולי צפירה כולם היו עושים את זה? כנראה שלא כולם. גם אם הצפירה, לא כולם עשו את זה. לא האישה שנכנסה להסטריה, לא המורה שתלמידה רצו למרחב המוגן ולא רבים אחרים.
אני לא חושב שזה בכלל בר השוואהמרדכי
גם טקסים שהיו נערכים במוסדות הלימוד, צה"ל ומוסדות המדינה לא היו נראים אותו הדבר מבלי הצפירה. השעה 10 לא הייתה 10, הכובד ראש לא היה אותו כובד ראש ובכלל זה גם האווירה. הטבת לכתטב פה על הבסיס שעליו מושתת הצפירה וזה בדיוק חלק מהאווירה של היום הזה. מבלי זה, זה יהיה עוד יום חול.
אני אתן דוגמה על עצמי. מ-09:10 המתנתי על הקו שנותן שירות ייענה לי. ב-09:55 ניתקתי וכמה דקות לאחר הצפירה התקשרתי מחדש והמתנתי בשנית. אני רוצה להאמין על עצמי שהייתי מנתק גם מבלי הצפירה, אבל לא בטוח שכולם היו עושים כך.
מסכים, לכן אני בעד בשנים כתיקונןהסטורי
גם אני כועסת על זה שיש צפירהכינור יהודי
בזמן ככ רגיש מבחינה בטחונית. גם בזמן המלחמות מאז ה7 לאוקטובר. אפשר ממש ממש לוותר על זה.
אני חושבת שהפכו את זה לדת.
תרחיש פיטורי בן גבירזיויק
מה קורה מיד אחר כך?
נחכה ונראה… מה יש לזרוק ספקולציות?פ.א.
אם זה מה שיקרה, הכל יהיה בסדרהסטורי
משום מה בהרב מיארה עדיין מוזמנת לישיבות הממשלה,
משום מה תחנת גלי צה"ל עדיין משדרת דה-מורליזציה, על חשבון תקציב הביטחון של כולנו,
משום מה רואי כחלון עדיין לא מכהן במינוי קבוע כנציב שירות המדינה.
בנתיים, עצם הדיון, עצם העובדה שנציגי הממשלההסטוריאחרונה
מבקשים להגיע להבנות עם המכהנת כיועמ"שית, רק בגלל הוראה לא חוקית של בג"ץ - אומרת שהממשלה מתכופפת לזה שבג"ץ שודד סמכויות לא לו מהרשויות המוסמכות לכך.
עכשיו, זה נכון שנתניהו לא מסוגל לפטר את בן גביר, זה הסוף של הממשלה, ולכן הכריז שיסרב. אבל שופטי בג"ץ אינם מטומטמים. הם לא יתנו את הפסק שיביא את מפלתם. הם פשוט פסקו שורה של הגבלות, שישאירו את בן גביר בתפקידו, אבל כ'ברווז צולע':
בג"ץ קובע: מגבלות על מינויים והתבטאויות של השר בן גביר | ערוץ 7
כך מצד אחד לא יגיעו לנקודה בה הממשלה מסרבת (כשזה יקרה, יגמר ברגע הסיפור של בג"ץ הכל יכול) וגם יצרו תקדים לכל הממשלות הבאות, שהם מנהלים את השרים...
..קעלעברימבאר
..
ישראל פותחת בשיחות ישירות עם לבנוןאיתן גיל
על פירוק חיזבאללה.
ומה עם חמאס לבנון?
ומה עם ארגוני טרור נוספים?
שלוש הנחיות צריכות לקבל המשלחת הישראלית לשיחות:
1. פירוק כל ארגוני הטרור והוצאתם אל מחוץ לחוק.
2. הסוגיה "הפלשתינית" לא תעלה כלל ואם תעלה- המשלחת הישראלית תנטוש את השיחות.
3. תיקוני גבול עם לבנון, וקביעת הגבול הבינלאומי על נהר הליטני.