עבר עריכה על ידי כמהה ליותר בתאריך י"ח בשבט תשפ"ג 00:43
עבר עריכה על ידי כמהה ליותר בתאריך י"ח בשבט תשפ"ג 00:30
עבר עריכה על ידי כמהה ליותר בתאריך י"ח בשבט תשפ"ג 00:17
אבל אולי הבאתי את זה על עצמי כי גם אני לא התנסחתי בעדינות לפני כן.
לא קראתי את כל השירשור, הגבתי די לתגובות ספציפיות.
אז סתם ניסיתי ליקרוא שוב ממש בריפרוף רק את ההודעות שלך, ולא ניראה שמדובר רק על שיתוף...
אצטט כמה:
"אני מאשימה את החברה שיש בה רק אופציה אחת, ללדת מגיל צעיר והרבה"
"יש הבדל ענק בין להביא ילדים ביגלל מוסכמות לבין להביא ילדים בלי מוסכמות"
"אוהבות ילדים ומקבלות את האידיאל עליהן. לא קשה להבין את הסיטואציה, אלא קשה לי לראות אותן מתמודדות עם הקושי הגדול אחרי שהן ׳בחרו׳ באופציה היחידה שלהן."
במישפטים האלו הפכת את כל הנשים שבוחרות להביא הרבה ילדים - לנשים שאין להם יכולת בחירה אמיתית ולנשים שניגררות אחר מוסכמות ללא יכולת להפעיל שיקול דעת על מה טוב להן...
זה מה שהפריע לי.
בעיני זאת ממש לא גבורה לחשוב על עצמך. זאת אמורה להיות ברירת המחדל של כל אישה.
אולי לי קל לדבר כי ברוך ה אין לי סביבה מישפחתית חטטנית או חסרת טאקט, וגם אני לא שייכת לחברה שיש בה לחץ כזה (אני חרדית), אז לא הייתי צריכה גבורה מיוחדת כדי ליבחור במה שטוב לי.
(וגם *בחרתי* לשאול על זה רב, ולא ביגלל שאני ניגררת או חלשת אופי, אלא כי ככה אני מאמינה ורוצה)
אני יודעת שיש נשים שמאוד מאמינות באידיאל הזה של להביא הרבה ילדים, ויש לי אפילו כמה חברות כאלו, ואני ממש לא חושבת שהן חלשות או ניגררות ביגלל זה, באותה מידה שהן לא חושבות עלי שאני חלשה או ניגררת ביגלל שאני מונעת.
פשוט כל אחת מאיתנו עושה את מה שטוב *לה*.
אני אישית, דווקא מאוד מעריכה אותם על זה, כי להיפך - הם עשו בחירה קשה מאוד, למרות שמקובל יותר לימנוע, ולמרות השיפוטיות של אנשים מיסביב.
ולגבי מה שכתבת על זה שאני מנסה להדגיש שאני חזקה או שאני רוצה שכולם ירגישו כמוני או משהו כזה, לא כזה הבנתי מה התכוונת.