עוד דעה לא פופולרית שלי: אני לא חושב שעצם העבדותחסדי הים

היה עוול.

היה קללה לכנען: "עבד עבדים יהיה לאחיו" והיה לנו חיוב להחזיק בעבדים לעולם כדברי רבי עקיבא שפוסקים על פיו על פי הפסוק בפרשת השבוע: "והתנחלתם אתם לבניכם אחריכם לרשת אחזה לעלם בהם תעבדו".

המדרש בראשית רבה מרחיב את קללת העבדות לכל זרע חם, שבעצם עשה את החטא לנח. הלכתית כל נכרי צריך להחזיק אותו כעבד עולם ואסור לשחרר אותו.

(כמובן שהיו תופעות שנלוו לעבדות שהיו גרועים מאוד. הרמב"ם מפרט איך צריך להתייחס בהגינות ורחמים כלפי עבד.)

בימינו אין חיוב לקנות עבדים כדי לעבוד בהם לעולם. אבל לפי דעתי צריך להיות מסגרות דומות לעבדות, כמו לחייב הומלסים בארה"ב לעבוד כך וכך שעות, במקום להתמסטל כל היום. מי שלא מכיר זו תופעה בעייתית מאוד בערים הגדולות בארה"ב.

גם הרבה מהמלחמות, העוני והרעב שיש באפריקה, יהיה נפתר אם אנשים יהיו פרודוקטיבים ויהיה באינטרס של חברות גדולות להשקיע שם.

גם לי יש דעה לא פופולאריתekselion

אני אוהב להשאיר שקית במבה פתוחה לכמה ימים

ואז לאכול אותם כשהם אווריריים...

מממ טעם החטא😎

לאאא😮😮אלפיניסטית

זה לא אוורירי זה מסטיקי

במבה רטובהמבולבלת מאדדדד

יש כאלו שחושבים שהיא יבשה. אבל ככה היא רטובה

ואני אוהב אורז לא מבושל. ישר מהשקית.די שרוט
ואני אוכל מנגו עם הקליפה (באמת!)פשוט אני..
ואני אוכל את הקליפה בלי המנגודי שרוט
אני לא מנגו ולא קליפהekselion

החביבים עליי הם

המבורגרים לא מטוגנים

Holy cowדי שרוט

אתה כותב דבר והיפוכופשוט אני..

אנשים מתאמצים בעבודה ומתקדמים בה (ועל ידי כך מקדמים את העולם כולו) בשביל לקבל שכר. ככל שהם יתאמצו יותר כך הם יקבלו שכר גבוה יותר, זאת הסיבה שמדינות קפיטליסטיות נמצאות בקדמת העולם ואילו הקומוניזם נכשל בכל מקום שבו הוא נוסה.

אז אתה מציע לקחת אנשים, להפוך אותם לעבדים (כלומר לא לתת להם שכר או לכל הפחות לנתק את הקשר בין הצלחה לבין שכר), וחושב שזה מה שיפתור את הבעיות?

זה לא דבר והיפוכוחדשכאן

זה פשוט דבר אחר

אתה מציע לקחת מהאנשים את התמריץ להצליח בחייםפשוט אני..
איפה ההיפוכו כאן?חדשכאן
המחשבה שמה שיקדם אנשים זה לקחת מהם את הרצון להתקדםפשוט אני..
לא הבנתי איפה ההיפוכו כאןחדשכאן
הוא אומר שמה שיקדם אנשים זה להפוך אותם לעבדיםחושבת בקופסא

שחייבים לעבוד בניגוד לרצונם ולא מקבלים שכר, זה הפוך למציאות שבה מה שגורם לאדם להתקדם זה הרצון שלו לקבל גמול על ההשקעה שלו, עבד לא מקבל גמול, לכן הרעיון הזה לא הגיוני.

אז זאת לא עבדותחושבת בקופסא

אין שום עניין למתג משהו בתור עבדות כשהוא לא כזה.

עם הכבוד לציטוטים החלקיים שלך, לך תמצא אנשים שחושבים שנשים נחותות מגברים ותומכים בעבדות עד כדי כך שאתה צריך להציג להם העסקה נורמלית בשכר בתור עבדות.

זה עבדות מהבחינה שהם חייבים לעבודחסדי הים

ולא יכולים להתחמק.

מה יכריח אותם?אלפיניסטית

תעקל להם את הנכסים אם הם לא יעבדו?

המדינה תכריח. יש להם מספיק אמצעיחסדי הים

כפייה.

כבר קיים דבר כזה: עבודות שירותפשוט אני..

שניתנות כתחליף למאסר.

בקיצור אתה פשוט מחפש להיות לא פופולרי...

זה קצת דומה. אבל אני התכוונתי לעשותחסדי הים

את זה לכל ההומלסים בארה"ב (שאולי זה נשמע רע, אבל אם היית מבין את גודל המצוקה אז אולי היית מסכים).

אני התכוונתי לעשות את זה במדינות עניות.

אז תגיד הסינים כבר עושים את זה.

אני מתכוון דווקא לעשות את זה בצורה מכובדת וחכמה ולא מדכאת. מצד אחד, חייבים לעבוד והכסף הולך לצרכים הבסיסיים שלך, מצד שני יהיו עובדים סוציאליים, יהיו חופשים, יהיו תגמולים, והמטרה להוציא אותם מהמעגל של העוני או ההתמכרות שהם נמצאים בו.

והסברים שלך לגבי בני חםחושבת בקופסא

הם בדיוק התירוצים שנוצרים בקונפדרציה האמריקאית ניסו לתת כדי להצדיק את העבדות במהלך מלחמת האזרחים.

יופי לך, עם כל ההתעלמות מהמשנה ומהגמרא, הגעת לפרשנות נוצרית לחלוטין.

האמירה של רבי עקיבא נמצאת במדרשי ההלכהחסדי הים

לפני המשנה ומופיע בגמרא כמה פעמים ש"לעולם בהם תעבודו זה מצוה" וגם אם ר' ישמעאל אומר שזה רשות, הראשונים פוסקים כרבי עקיבא.

לא התעלמתי משום גמרא. דווקא יש חבילות של סוגיות שמדברות על העבדות בלי לגנות אותה כלל.

אלא מתייחסים אליו כדבר נורמלי לחלוטין.

גם אם יש מסורות נוצריות מסוימות, הם לפעמים מגיעות מחז"ל או היה להם אותו מקור.

איך את מתמודדת עם בראשית רבה לו, ז:

"כיון שעשה לו חם אותו מעשה. אמר: אתה מנעת אותי מלהעמיד לי בן קטן שישמשני, לפיכך יהיה אותו האיש עבד לאחיו, שהן עבדים לי.

ר' הונא בשם ר' יוסף אמר: אתה מנעת אותי מלעשות דבר שהוא באפילה, לפיכך יהיה אותו האיש כעור ומפוחם.".

התכוונתי שבימינו העבודה יהיה מחוייבת לכך וכך שעותחסדי הים

ויקבלו שכר על כך.

כמובן שגם השכר לא יהיה שכר גמור, אלא stipends זאת אומרת שיהיה להם זכות להשתמש בזה לקנות מצרכים בסיסיים וקיומיים, שלא ישתמשו בזה לסמים, אלכוהול ושטויות, עד שיצאו מהמעגל, ויוכלו לחיות לבד.

וואו. נשמע אידאלי.אלפיניסטית

אפשר אפילו לקרוא לזה עולם חדש ומופלא.

באמת מזכיר קצת את הסיפור הזהחושבת בקופסא

אבל אולי בלי המופקרות המינית והכחדת מושג המשפחה...

זה בטוח עולם מופלא יותר מכל שכונות העוני שיש שםחסדי הים

פשע, זנות, סמים ואלכוהול.

את חיה בישראל. עברת פעם בלוס אנג'לס או בסן פרנסיסקו לאחרונה? היו שם שכונות עשירות ותוך כמה שנים נהפכו לדראון.

אל תדבר על מה שאתה לא מכירחושבת בקופסא

עולם חדש מופלא – ויקיפדיה

הדמיון לתרחיש המוזר שלך הוא שבעולם הזה יוצרים תינוקות במעבדה לפי מעמדות של התפקיד שהם הולכים למלא. מחשמלים ילדים שנועדו להיות פועלים אם הם מתקרבים לספרים.

בסדר אני לא הכרתי את הכותרת בעברית.חסדי הים

אני לא מבין איך Huxley קשור לכאן. הוא כותב דברים הרבה יותר קיצוניים ממה שכתבתי.

היופי בעולם זה החופש לבחוראלפיניסטית

אז אתה מוזמן לסדר אנשים בתבניות שקבעת שהן נכונות ולהכריח אותם לעבוד בעבודות שאתה רוצה. אבל תאבד את היופי והחיוניות של האנושות - המחשבה החופשית והיצירתיות. 

קודם כל לא הבנתי את הודעתך הראשונה, ואניחסדי הים

מבקש סליחה כי אני בקושי קורא דברים בעברית חוץ מקודש או מחקרים היסטוריים.

עכשיו חיפשתי וראיתי שהתכוונת לספר Brave New World. אני לא מסכים עם הרבה דברים שכתובים שם וזה דיון לשרשור אחר.

אני מסכים עם המילים היפות: "היופי והחיוניות של האנושות- המחשבה החופשית והיצירתית".

אבל לא כולם הם מסוגלים לבחור בטוב לבד, והרבה דוקא בוחרים לעשות רע.

הרי גם את מודה שיש גבול מסויים לשלול את חופש הבחירה, למשל כלא. בזה דווקא אני יותר ליברלי ואני בעד הכיוון של בתי כלא כמו שיש בארצות סקנדינביות שמתקרבות לערי מקלט.

לא הבנתי איך מהרעיון שזה בסדר לקנות עבדחדשכאן

הגעת למסקנה שזה בסדר לחייב אדם להיות עבד

אז למה מותר לפי התורה לקנות, ולמה יש מצווה שיהיהחסדי הים

עבד עולם ויהיה אסור לשחרר.

מה?חדשכאן

באיזה אופן הציוויים שכתבת גורמים לך להבין שיש עניין להכריח אנשים לעבדות?

אותו אופן שגרם לו לכתוב את הדברים האלו אתמולחושבת בקופסא

התכוונתי לדבר על ערכי המשפחה, כי בעיניי - צעירים מעל עשרים

אני באמת לא מבינה, אתה מנסה לזכות בתחרות ה"כמה אנשים אני יכול לעצבן היום?"

חס ושלום. לא לעצבן. אלא לכתוב דברי אמתחסדי הים

שלא פופלארים, כדי שאחד או אחדים יקראו והתבוננו בה בינה.

כדי להרוס את יסודות האפולוגטיקה המעוותת הסוטה דרך לא סלולה, העומדת על קנה רצוץ, ובאתי בכפי ונקבה.

אפילו כולם יתנגדו לי וירדו עלי, אבל אחור לא נסוגותי ופני לא הסתרתי מכלימות.

כמו שאני בעצמי התנגדתי לאמיתות בחיים ואפילו שנאמרו כאן, אבל כאשר הלב נפתח האמת חודרת פנימה.

פעם אמרתי שאתה הטרול הכי חמודחדשכאן

מסתבר שהחלטת פשוט להיות טרוך בלי החמוד

עצוב לי שאתה אומר את הדברים שלך בשם התורה.

מן הסתם אתה מכיר את דברי רבי עקיבא שמצוהחסדי הים

לעבוד בעבדים מן הנכרים לעולם ואסור לשחרר אותם. זה מובא במוני המצוות ובראשונים.

עצם זה שאסור לשחרר וצריך להוריש לבנים, זה סוג של הכרח.

הסביר החינוך הטעם: "משרשי המצוה לפי שעם ישראל הם מובחר המין האנושי ונבראו להכיר בוראם ולעבוד לפניו, וראויים להיות להם עבדים לשמש אותם".

הנביאים נבאים שכך יהיה לעתיד לבוא במהירה בימינו כגון ישעיהו יד: כי ירחם ה' את יעקב ובחר עוד בישראל והניחם על אדמתם ונלוה הגר עליהם ונספחו על בית יעקב. ולקחום עמים והביאום אל מקומם והתנחלום בית ישראל על אדמת ה' לעבדים ולשפחות והיו שבים לשביהם ורדו בנגשיהם".

כבר כתבתי לך פעםחדשכאן

אולי לא הרחבתי מספיק וכאן המקום..

אתה לומד לא נכון. אצלך פוגשים את הבעיה בלימוד שסומך על השכל הישר (לכאורה) ולא על המסורת/מנהג/מה שמקובל.

יש סיבה לזה שבדרך כלל אנחנו מתנהגים ככה בחיים. ואתה ממש מדגים את הצורך בזה.

לסמוך על השכל הישר יכול להיות רק במקום שהשכל באמת ישר. כפי הנראה הלימוד שלך אינו כזה.

חשוב ללמוד תורה מתוך ענווה. אתה מביא מקורות חלקיים ולומד אותם באופן לא נכון. ואז לומד מתוכם דברים מעוותים. זה לא דרך.

מסורת חשובה מאוד מאוד ולמדתי אצל רבניםחסדי הים

גדולים.

רק הבעיה שהמסורת התנוונה עם השנים בגלות ושכחו יסודות של הדת.

אני רק בא במה שכתבתי בשרשורים האחרונים כש"שכחום וחזרו ויסדום".

יש גם את הרובד של הויקרא רבה על הפסוק בישעיהו: "תורה מאתי תצא-אמר רבי אבין בר כהנא אמר הקב"ה תורה חדשה מאתי תצא חידוש תורה מאתי תצא".

זה כבר רובד שלפעמים יוצא פה, אבל לא בשרשורים האחרונים שפשוט אני חוזר ומייסד את דברי חז"ל והראשונים.

אתה מקשקשחדשכאן

ואתה לא מצליח להבין שהסברות שלך עקומות (בחלקן כמובן).

ומה שאתה עושה זה זלזול בתורה.

האמת שאין לי מושג אם באמת איכפת לך או שזו הדמות שלקחת על עצמך כאן..

אגיד רק פעם אחת ואחרונה ובלי כוונה לפגועחסדי הים

בכלל בכלל: התשובות שלך הם לא ענייניות.

במקום להתמודד עם המקורות שאני מציג,

אז אתה רק אומר אמירות כלליות אישיות נגדי.

אתה יכול להמשיך בזה וזה לא פוגע בי כלל וכלל, רק שתדע שאני אישית לא מתייחס ברצינות לכל מיני הערות לא ענייניות.

אז אתה יכול להמשיך לתקוף אותי אישית, כדי להזהיר את הציבור ממני וכדומה, אבל תדע שאתה לא משנה את דעתי כלל וכלל.

חלק מהמטרה שלי להציג את הדברים זה כדי לשכנע אנשים לדעתי, ובנוסף חלק גדול זה לראות אם יוכיחו הפך מדעתי. אני מוכן להודות איפה שמראים או מוכיחים לי שאני טועה. מטרתי זה לברר את האמת.

אבל לא עוזר לי כלום, כשיש תגובות לא ענייניות.

שוב, אתה יכול להמשיך בזה וזה בכלל לא פוגע בי, וגם אם כן היה פוגע, זכותך להגיד מה שבא לך.

רק שתדע שאותי אישית דברים כאלו לא משכנעים.

אתה כותב שטויות ואז מצפה שיוכיחו לך אחרתחדשכאן

הצבעתי על הסקת המסקנות המוזרה.

על הקו חשיבה הרופף.

אבל במקום לענות אתה מוסיף עוד מקורות.

ואם זו התשובה שלך, אז אין באמת יכולת לדון.

הדבר הראשון אצלך הוא להבין שיתכן ואתה טועה. לצאת בנחרצות נגד כולם בדרך כלל דווקא מעיד על טעות.

אגב, עדיין לא ענית לי לגבי הדיון במקור על זה שלא בונים ציון על קברי צדיקים.

למזלך אני בפיגור גדול בדף יומיחדשכאן

ורק השבוע התחלתי סוטה.

בין מנחה לערבית יצא לי להסתכל קצת במקורות שהבאת..

מספיק להביא את הקטע המלא של החינוך כדי להבין את הסילוף של הדברים:

משרשי המצוה לפי שעם ישראל הם מובחר המין האנושי ונבראו להכיר בוראם ולעבוד לפניו, וראויים להיות להם עבדים לשמש אותם. ואם אין להם עבדים מן האומות, על כל פנים יצטרכו להשתעבד באחיהם ולא יוכלו להשתדל בעבודתו ברוך הוא.

בבירור זה לא הכיוון אליו לקחת את זה. 

דעת רבי עקיבא לא קשורה בכלל. יש איסור לשחרר, אין חובה לקחת.

הרש"ר הירש מדייק באופן נפלא שאין לנו ביהדות מושג של כפיה לעבדות. אנחנו יכולים לקנות עבדים מגויים ששעבדו אחרים, אך ביהדות אין כזו פרוצדורה להפוך מישהו לעבד.

(מלבד עבד עברי וזה כבר עניין אחר.)

המקורות בכלל לא היו עיקר הדיון מבחינתי. אין לי בעיה לדון איתך על המקורות מכאן ועד להודעה חדשה.

הנק' שהצבעתי עליה היא שאתה לוקח את כל אותם מקורות, רעיונות ומסקנות שאתה מסיק, ומנופף בהם באיזה תחושת עליונות וצדק. אתה מנסה כביכול לגלות את תורת האמת (לפעמים) ע"י הבנה חלקית במקרה הטוב וסילוף במקרה הפחות. אני רק מנסה להאיר את עיניך שהלימוד שלך לא חף מטעויות (בכלל לא) ולכן אין שום היגיון לרוץ עם המסקנות השגויות שלך, ועוד לנופף בהם בעליונות.

ענווה.

שנזכה לכוון אל האמת!

זה ברור לחלוטין המשפט הראשון של החינוךחסדי הים

שיש אידיאל שעבדי הגויים ישמשו אותנו וכן יהיה לעתיד לבוא כמו שהבאתי את הפסוק המפורש מישעיהו.

הנקודה השניה של החינוך זה שגם אם הגוי לא יהיה לנו עבד, אז נצטרך לעבוד באחינו שזה לא טוב.

אם היה כדבריך שהחלק השני עיקר, הוא לא היה צריך להגיד "הם מובחר המין האנושי" או בכלל המשפט הראשון.

אם זה לא אידאל למה האל מבטיח את זה: "כי ירחם ה' את יעקב ובחר עוד בישראל והניחם על אדמתם ונלוה הגר עליהם ונספחו על בית יעקב. ולקחום עמים והביאום אל מקומם והתנחלןם בית ישראל על אדמת ה' לעבדים ולשפחות והיו שבים לשביהם ורדו בנגשיהם."

מה האל מבטיח דבר לא מוסרי לעתיד?

ברור שאין חובה לקנות! מה עם מי שאין לו כסף או שלא מסתדר לו מבחינות אחרות?

מבחינת ההלכה אפשר לקנות כל גוי.

אם התורה הייתה רואה בזה משהו לא מוסרי, המצווה היה לשחרר אותם ולא לשעבד בהם לעולם.

מה הנק' שאתה מנסה להעביר?חדשכאן

ואיך זה קשור להודעה הפותחת?

היום יש עבדות חוקית ולגיטימית. לאישתי יש אחד בבית.די שרוט
זה לא נחשבekselion

I-robot 

שמנקה שטיחים? ומנייד חתולים ממקום למשנהו? אין לו רגשות.

הוא לא באמת עבד

הוא לא רק מנקה שטיחים, הוא גם כותב בפורומיםultracrepidam
העבדות אולי אינה עוול, אך היא עדיין רעהבועית מחשבה
יש מקור בחז"ל או בראשוניםטיפות של אור

שטוען שהעבדות מיטיבה עם העבדים מבחינה חומרית? שלולא העבדות היה להם רע יותר מבחינה חומרית, בסגנון הפיסקה האחרונה שלך?

האם לפני הערעור המודרני על העבדות, היה מי שניסה לחפש לה הצדקה מוסרית (כמו הרב באגרות או כמו בהודעה שלך)? אם לא, למה התשובה שלך היא פחות "זיוף וחנופה"?

זה פשטות הפסוק: "הנה כעיני עבדים אל יד אדוניהםחסדי הים

כעיני שפחה אל יד גברתה". רד"ק: "שאין להם מחיה ופרנסה אלא מהם ואליהם תלויות עיניהם" והמאירי: "שאין להם פרנסה אלא מהם".

זה דומה לדברי הרב קוק באגרות.

זה נשמע כמו תיאור של המצב בזמן העבדותטיפות של אור

לא אמירה שאם הם היו משוחררים לא היה להם פרנסה (כשרבי אליעזר שיחרר את עבדו העבד מת מרעב?)

כך גם הפירוש השני במאירי וברדק שםטיפות של אור
הפירוש השני מדבר על ענין אחר של הכאת העבד.חסדי הים
נכון, וגם הוא תיאור של המצב בזמן העבדותטיפות של אור

כלומר הפסוק לא מתאר מה קורה אילולא העבדות, אלא מה קורה בתוך העבדות

זו הפרשנות שלך ואני מסכים שאפשר להבין כך.חסדי הים

אבל זה קצת דחוק למה הם לא יכולים לברוח או לנסות להשתחרר.

בראייה היסטורית הרבה פעמים העבדות הצילה אנשים מרעב ונתן להם מחסה, כמו שהרב קוק כותב, לכן אני מבין את הפסוק שזה גם שלא יהיה לו אוכל מחוץ למסגרת העבדות.

נראה לי שהם לא יכלו לברוח כי הם נחשבו רכושטיפות של אוראחרונה

ובאמת אם הם הצליחו לברוח לארץ אחרת כיף להם (לא תסגיר עבד אל אדוניו וכו')

בקיצור, אני לא חושב שהראיות שהתשובה שאתה מציע הייתה קיימת לפני הערעור המודרני יותר "משכנעות" מהראיות שמביאים מי שדוגלים בהסברים אחרים

ושגם אתה מתחיל בעצם מהאינטואציה המוסרית המודרנית, שעבדות היא עוול (שדורש לפחות הצדקה)

וזה נהדר ומצויין בעיניי, האמון שהאינטואיציה שלנו חשובה והיא חלק מדבר ה', אפילו שפעם העבדות הייתה מקובלת

עזרה - המבט הנכון על התורה של הדת"למחפש אהבה

בתור מי ששנים גדל על זה שהתורה נמצאת רק אצל החרדים..

למרבה ההפתעה משהו בליבי מושך אותי דווקא לרוח הלימוד של הדת"ל.

אני לא מכיר הרבה, אבל נשמע לי שיש שם משהו יותר בריא.

תוכלו להחכים אותי בנושא?

אשמח לשמוע גם את מי שחושב שזה לא נכון.

שאלה כללי מדי אחיזיויק
האמת שאני ממש מכירה את המקום הזה.....תמימלה..?

לומדת במוסדות חרדיים ותמיד נמשכתי לדתל, משהו היה נשמע לי מאוזן יותר, אהבת עם ישראל, ארץ ישראל, השילוב שלהם בתורה, השמחה שראיתי שם......

מבינה מאוד מאיפה זה מגיע.....

אין פה דרך נכונה או לא נכונה, לכל נשמה יש את מה שמושך אותה, אצלי אישית כרגע הבנתי כמה דברים על הדתל ועל מגזרים בכללי אבל לא משנה מה דעתי, רק תדע שכנראה זה קורה לעוד ופשוט תבדוק עם עצמך מה בדיוק הנקודה שמושכת אותך לשם, נניח אם זה הדגש אהבת העם והארץ(כמו שהיה אצלי) פשוט תעתיק אתזה לחיים שלך...

לאידעת מזה אומר חרדי ומה נער גבעות אבל הדרך חיים שלי היא לקחת את הטוב מכל המגזרים, יכול להיות שיתאים גם לך... אם לא-יכול גם להיות שהדרך של הנשמה שלך היא באמת יותר בדרך הדתל ופחות בחרדי....

אגב, יכול להיות שדווקא בגלל שכל השנים אמרו לך שהתורה האמיתית היא אצל החרדים ולא אצל המזרוחניקים-אתה עכשיו אולי קצת בהלם שזה לא נכון ורוצה לברר את זה...

בקיצור, תנסה, הרב קוק נשמע לך דתל? תנסה ללמוד אותו, רבנים אחרים? תחפש ספרים או מאמרים ופשוט תקרא, תראה אם זה מה שהנשמה שלך חיפשה......

ובין אם כן ובין אם לא-תמיד אפשר לשלב, זה קשה מאוד ועבודת חיים אבל אתה יכול להיות עם כובע וחליפה ולאהוב את כל עם ישראל, למרות שלפעמים זה לא נראה ככה😅🫣😅

באמת בהצלחה🙏🙏

(אני צעירה ולא מעל עשרים אבל פשוט תפס אותי מאוד... לא לסקול אותי😜🫣)

יפה מאוד! תודהמחפש אהבה
להבנתי הרב קוק היה נחשב בימינו חרדיזיויק
ואפילו קיצוני
אבל בחרדי הוא נחשב מאוד "מזרוחניק"תמימלה..?
לדעתי לא בצדק כי אם הוא היה בתקופתנו כנראה גם הדתל היו מגדירים אותו חרדי אבל זו המציאות🤷‍♀️......
תראה לי רב חרדי מיינסטרים שדומה לרב קוקמחפש אהבה

הוא אולי הלך שחור לבן, וגם לא היה פתוח.

בסוף גם היום, קח את החבר'ה מחרשה - הם לא חרדים, הם שמורים כמו חרדים אבל הראש אחר

היום "חרדים" זה סוציולוגיהנקדימון

זה מגזר עם התנהלות. ושם הרב קוק לא שייך.

ומבחינת תפיסת עולם ותפיסת התורה, הרב קוק אמנם זכה לכבוד מהחזו"א שבא לפגוש אותו (החזוא את הרב קוק, ושמא היה זה הרב שך?) אבל בדעותיהם היו שונים.

נאמר כך, הרב קוק הסמיך את הרב צבי יהודה להיות אחראי על הוצאת כתביו - שכידוע הם ליקוטים מכלל פנקרי הראי"ה והכתבים שהשאיר אחריו. דהיינו הרצי"ה נחשב לממשיך בפשטות של הרב קוק.

האם הרצי"ה נחשב חרדי, ואפילו קיצוני? אני סבור שהתשובה ברורה.

ימימה,לה, את כל כך צעירה?!נחלת

התשובה שלך מאוזנת ובוגרת.

תיקון קל: המגזר החרדי אוהב את העם לא פחות מהדתי לאומי. הוא פשוט מסתגר יותר מהטעמים שלו. 

זו ממש טעות לחשוב אחרת.

אבל (נקדימון), הבה לא נגרר שוב למחלוקת דאז. בבקשה. טוב?

סליחה. תמימה'לה!נחלת
כןכן😅😅תמימלה..?אחרונה

תודה, מחמיא לי מאוד❤️😅

אני לא מדברת על אנשים אלא על המגזרים, מההיכרות שלי עם שני המגזרים-שניהם לא אוהבים במיוחד אחד את השני וזה הגיוני, הרבה פעמים כשאנחנו בטוחים בצדקת הדרך שלנו עלולים קצת לדחות את הדרך של האחר(למרות ששבעים פנים לתורה וכל הדרכים כן צודקות לאנשים שהולכים בהן...) וגם כשמחנכים ילדים צריך לחנך אותם שהדרך שלנו נכונה, אמנם לא שהדרך של השני שגויה, לכן אני גם מדברת רק על המגזר ולא על האנשים אבל בכללי-במוזגות הלימוד של שני המגזרים די מחנכים לכך שהדרך של האחר שגויה...

האנשים עצמם אוהבים אחד את השני, לפחות רובם, מי שמתייחס לואהבת לרעך כמוך יותר משהו מתייחס לצורה בה חינכו אותו....

זו שאלה מורכבת ועדינהנקדימון
הציונות הדתית היום כוללת כמה מגזרים, ולמעשה מקיפה כמעט את כל מי שאינו חרדי ואינו חילוני (ולא מסורתי). על מי אתה רוצה לשאול? איזה דמות, ישיבה או רב הם אלה שתופסים אותך?

ומה הכוונה ב"רוח הלימוד"? איך לומדים גמרא והלכה? או שאתה מתכוון לתפיסה של התורה עצמה ולאופן שהיא מתממשת בחיים.

אל תכריח את עצמך להתאים למסגרת, פשוט תלמדמרגול

תלך ללמוד במקום של דת"ל שמושך אותך

לא חייב שזה יהיה ה-ישיבה שלך, אפשר ערב בשבוע.

תלמד תורה במקומות שנוגעים בך ומתחברים לך. לפעמים זה אפילו לא עניין של הגדרה מגזרית אלא מי הרב הספציפי ומה רוח המקום מבחינת אווירה

מכירה איש צדיק שלמד במגוון ישיבות על ספקטרום מגזרי מאוד מאוד רחב (אני עצמי הייתי בהלם, למרות שמכירה אותו). ברובן כאיש נשוי. מבחינת מגזר שלו הוא בערך כמו הבית בו גדל, זה לא היה מתוך בלבול, אלא מתוך ללמוד תורה. גם מרבנים שהם לא רבנים שקשורים למגזר שלו.

בקיצור- לא הכל חייב להיות בתוך תבנית מוגדרת. אתה בין לבין? תלמד גם מפה וגם מפה.

לאט לאט אני מניחה שתמצא דרך שלך.

יפה מאוד מרגול. צודקת לגמרי. תודה!נחלת
שואל מסקרנות..מחפש אהבה

מה האסוציאציה הראשונית שעולה בכם כשאתם רואים חרדי?

תלוי איזה חרדיזיויק
יהירות, ניתוק, וגסות רוחנקדימון

אותם הקילקולים שראה רבי ישראל סלנט כשהקים את תנועת המוסר.

בעניין הזה המציאות מוכיחה, לצערינו, שנפש החיים טעה כשכתב שלימוד גמרא מתקן את מידותיו של האדם. תנועת המוסר צדקה.

למעשה כבר קדם הרמח"ל ותיאר במדויק בהקדמה למסילת ישרים את המצב שבו החכמים לא לומדים מוסר והבעלבתים גם לא לומדים מוסר. ללמוד על מנת לעשות.

חושבת ששאלה מעין זו עלולה להזמין לשון הרע.נחלתאחרונה

על כל אדם/מגזר איזשהו.

לו יכולתם - איזה תגובה שלכם הייתם מוחקים מהפורום?מחפש אהבה

יש כזה דבר?

בוודאי. לא מעט.נקדימוןאחרונה
אבל כנראה בעיקר שינויי טון ולאו דווקא מחיקה לגמרי.
וידוי של עריק...מחפש אהבה

ישבתי אתמול, מאוחר בלילה, עם חבר.

שנינו עריקים (אני מאתמול.. מזל טוב!), שנינו עובדים ולומדים כמה שעות בערב.

סיפרתי לו שהציעו לי מסלול מיוחד לחרדים. משהו תקדימי שעוד לא היה.

לא רוצה להרחיב בפרטים, רק אומר שלכאורה אין שום מניע דתי לסרב לו. זה אפילו יותר טוב רוחנית מהעבודה שלי היום.

אמרתי לו: "יוסף, אתה בא?"

זה לקח כמה דקות, כמה שתיקות.

ואז זה השפריץ ממנו החוצה:

"לא רוצה ללכת למקום שלא אוהבים אותי שם",

"לא רוצה ללכת למקום שרוצים שאשתנה"

"מקום שיאהבו אותי רק אם אהיה כמו כולם".

פתאום הבנתי, המסלול שאני הולך להתגייס אליו, לא יתרום כלום לצבא. הוא סוג של מסלול מומצא כדי לגייס אותי בכל מחיר.

אתם פשוט מנסים לשנות אותי.

גלית דיסטל, במה זכית שיצאו מפיך המילים האלו: "רוצים שהחרדים יתגייסו? ... זה לא יבוא בקללות. זה לא יבוא בכפייה. ... זה יבוא כשנקשיב למצוקה שלהם. ... אפשר לפתור את זה. אפילו בקלות. אם רק נעצור רגע להקשיב להם"

"אני רוצה שתדעו אחיי החרדים, אתם לא לבד, ספינת הדגל של הימין מאחוריכם במאה אחוז ולא כנדבה ולא כתרומה אלא כי אתם סיירת המטכ"ל של הזהות היהודית במדינה הזו''.

היא תקפה בחריפות את הקואליציה: "מה שקורה עכשיו הוא בלתי נסבל. על לפיד אמרה: "מרכז בור ונבער שמי שעומד בראשו אין לו אפילו תעודת בגרות ושהיהודי הקדוש בעיניו הוא ישו, ובזכות שמאל קיצוני, לב המדינה הזו נדחק לשוליים".

היא הזהירה: "אתם יושבים כאן זחוחים ולא מבינים איזו רעידת אדמה תתרגש עליכם, אנחנו על סיפו של הר געש, אני כרגע עומדת על הלבה ומתריעה - לא יימשך יותר מצב שבו רוב יהודי ציוני יהיה מדוכא, לא יימשך! אנחנו מילימטר מלהבעיר את האדמה הזאת, אתם לא מבינים? כמה אפשר לדכא?''

"אני ממש לא אופטימית, אלא מודאגת מאוד מפני העתיד, כי ברור לי שגם אם החרדים יתגייסו זה לא ירגיע את הרוחות, כי תמיד ימשיכו להיות נגדם טענות: 'למה מפרידים בין גברים ונשים?' 'למה משקיעים כל כך הרבה כסף בהתאמת חטיבות לאורח חיים חרדי?' ועוד, אבל אני גם מאמינה בלב שלם שהקב"ה הוא זה שמנהל אותנו ורוצה שנגיע לימים טובים יותר. אז כן, עוד יהיה טוב, ועד שזה יקרה אני מבטיחה להמשיך לפעול"

"הדבר שפועם בי יותר מכל הוא לא תחושת הביטחון, אלא דווקא תחושת החופש. חופש כערך עליון חופש מקסימלי בכל תחום אפשרי. החופש שלי כיהודייה לבנות בית על אדמת אבותיי כי זוהי האדמה שלי ושל בני עמי. החופש של יזמים ישראלים צעירים חרוצים ומלאי מוטיבציה לבנות עסק משגשג מבלי לשאת את עולו של המגזר הציבורי ואני יודעת כמה עול זה מכביד, סחבתי אותו על כתפיי במשך שנים לא מעטות".

"החופש של בני האדם להיות בטוחים בכל מקום. החופש של נשים ערביות לזכות בלילה אחד שקט ונטול חרדה מבלי להתהפך במיטה ולתהות האם בנם יהיה קורבן לאלימות. החופש של נשים חרדיות לבחור במחיצה ציבורית כי זהו צו מצפונם וזוהי בחירתן החופשית הלגיטימית והמלאה. החופש של כל הורה לבחור את חינוך ילדיו על פי תפיסת עולמו גם כשמדובר בהורה חרדי".

"החופש הנפלא להתבטא ולהחליף רעיונות מבלי לחשוש מהענישה המצמררת ואכזרית של משטרת התקינות הפוליטית. החופש של הציבור לצרוך רעיונות ולגבש מחשבות מתוך היצע של תקשורת חופשית. כי שוק חופשי הוא מחשב חופשית. החופש של נבחרי הציבור שיושבים בכנסת הזאת לממש את רצון העם מבלי לחשוש מאיום השוט הבלתי נראה אך קיים תמידית של מערכת אכיפת החוק, שלא תמיד חקר האמת הוא נר לרגליה ולא תמיד רדיפת הצדק הוא המנוע שמניע אותה".

בתחילת דבריה סיפרה ח"כ דיסטל על הוריה שלא הורשו לגעת בירקות בשוק באיראן על מנת שלא "יטמאו" אותן ביהדותם, ובהמשך הדברים אמרה: "המערכת הפוליטית כמו שילבה הידיים מימין ומשמאל כדי ליצור אחדות, אלה שהאחדות הזאת איננה כוללת את אבי ואת אמי. הם נדרשים כעת אחר כבוד פשוט לזוז הצידה. הוריי אמנם אינם טמאים עוד, הם רק המחלה שבגללה קם לו גוש הריפוי, הם רק הפגם שבגללו קם לו גוש השינוי, הם רק אבן בנעל של ישראל הראשונה שבגללה קם לו גוש האיחוי. אבי ואימי ולמעלה משני מיליון בני אדם חרדים, דתיים, מזרחים ומסורתיים הפכו שקופים או נלעגים או מוחרמים או נרדפים והכל בשם איזו אחדות מזויפת שבאה להסתיר שיסוי עמוק מאוד ושנאה עמוקה ביותר".

זה באמת מוזר - התגייסתי ואני עריק ביחד..מחפש אהבה

חסר סנכרון במערכות.

בקרוב יש לי יום מאסר ומשפט לשם הפרוטוקול.

תודה על התגובות החמות.

מחר בע"ה אקרא לעומק ואגיב

לילה טוב

זהו, עניתי כבר חודש אחורה... מה קורה???מחפש אהבה

העסק ישן..

תתחילו להפציץ

יאוש - זה בלקסיקון שלכם?זיויק
אני מתלבט בקשר לנושא מסוים אם זה שם
אצלי זה נוכח הרבה..מחפש אהבה

כל פעם כשאני מצליח לצאת ממנו, אני מופתע כל פעם מחדש.

ת'אמת, שזה לא בדיוק 'מצליח' אלא שהשם מוציא אותי ממנו.

אבל נשמע מסקרן הנושא

אמoo

מעצמי אני לא מתייאשת (כנראה) אף פעם

אני יודעת שתמיד יש דרך להשיג את מה שאני רוצה

לפעמים זה לוקח זמן למצוא/ ליישם אותה

מאחרים כן

אני לא נותנת צ'אנס שוב ושוב

אני לא מצפה מאנשים לעשות אחרת ממה שהם תמיד עושים 

ככה מרגישזיויק

לגבי עצמי.

השאלה היא אם זה נכון ו/או מציאותי ומעשי

זה אומרoo

במילים אחרות

סטנדרטים גבוהים

עצמיים ומאינטרקציה עם הסובבים

באופן מעשי זה אומר לסמוך בעיקר על עצמי

להבין יתרונות/ חסרונות של הסובבים

ולפעול בהתאם 

מזדההמחפש אהבה

לפעמים לוקח שנים כדי להבין את עומק הייאוש שאתה מיואש ממישהו אחר..

אין יאוש בעולם כללדוסיתת
פרטי ונמקיזיויק
😀
או הו, במקום מכובד מאודנקדימון
לצערי
😒זיויקאחרונה
מה שלומכם אנשים? משיח נאו בפומ!
חיים נושמים יומיום ב"הל המשוגע היחידי

אני מבין שאת מהוותיקות פה

חסדיזיויק
מישו יכול להסביר מה הסיפור של 'ל המשוגע היחידי'?מחפש אהבה
מה אתה רוצה לדעת?ל המשוגע היחידי
אתה מגיד קצת לא לעניין, סליחה על ההתקפהמחפש אהבה

קמתי במצב רוח קרבי..

מחילה.ל המשוגע היחידי

אשמח להבין מה הפריע לך, כי אני לא ראיתי שום בעיה במה שכתבתי.

(אני גם לא מגיב פה הרבה בכללי...)

ב"ה מעולהדוסיתת
בטוב! משהאחרונה
אוף! מחפש מישהו אחד בעולם שיבין אותי...שבור לרסיסים
אתה יכול לנסות לשתףנקדימון
מחוץ לשיחות פוליטיקה יש כאן אנשים טובים וחכמים
גם בפוליטיקה!מחפש אהבהאחרונה
אני כבר לא מחפשזיויק
תתנחם בזה

אולי יעניין אותך