... שיש ממשלה כלבבכם, יש תקציבים ויש משרות ולעזאזל כל השאר.
בושה וחרפה!!!!!
... שיש ממשלה כלבבכם, יש תקציבים ויש משרות ולעזאזל כל השאר.
בושה וחרפה!!!!!
זה הרבה יותר מהר, והתוכן יהיה אותו תוכן: "הנה! במקום X קרה Y, אוי אוי אוי! אתם קוראים לזה ממשלת ימין על מלא?!"
...שהרבה משתתפים בפורום הזה לפתע נעלמו.
כנראה שהם משלימים עם המצב. הם השיגו את מה שרצו. הפורום כבר לא מעניין.
מכסימום אפשר להשתמש באופן ציני באב שאבד את ילדיו ואשתו כשגריר בעולם להראות עם כמה פראי אדם
אנחנו חיים. בושה.
איפה כל המחסומים שאתם בקשתם בעבר?? כנראה שהעדפתם לתקצב כסף במקומות אחרים.
מרדכי...שקבלו תקציבים ומשרות ופוחדים מהאג. למחסומים דרוש תקציב לא קטן. הייתי מציע שתלחצו על שרת ההתישבות שלכם שתשחרר כסף לכך מהתקציב הנדיב שחברה למפלגה הקציב לה. מספיק לבכות ולילל ולסמוך על ניסים!!!!
הם יותר גרועים מהשמאלנים הכי קיצוניים!!!!! הם בפה הגדול שלהם מאתרגים יותר את הערבים ולא עושים כלום.
אף פעם לא היו יריות בהקף כזה.
אלוהים אדירים ממש כמו שכתוב "עם נבל ולא חכם"
....אבל אני יודע בברור למי מרדכי וחבריו הצביעו ואני רואה טעם לפגם את שתיקתם בנושא.
ההפקרות באיו"ש גברה עשרות מונים ולפי מה שנראה בפורום הזה יש מידת סלחנות לגבי הממשלה הנוכחית.
לדעתי אתה טועה.יש הבדל גדול. כמו שאמרתי : הממשלה הזאת יותר גרועה מהשמאלנים הכי קיצוניים!!!!! הם בפה הגדול שלהם מאתרגים יותר את הערבים ( הרי נאמר על ישמעאל שהוא פרא אדם וזה לא ישתנה) ולא עושים כלום למנוע את הטרור. אף פעם לא היו יריות בהקף כזה.
הם הגיעו אל המנוחה והנחלה בתופסם את השלטון ועושים קודם כל פעולות כדי לשמר את שלטונם ( רפורמה משפטית לדוגמא).
עליהם ועל בוחריהם נאמר: "עם נבל ולא חכם"
אני מדבר מדם ליבי. אין לי טעם לבטא את דעותי בפורומים שחושבים כמוני.
בס"ד
אם אתה מצפה לשמוע התנצלות על הבחירה שלי, אז לא תהיה כזאת. אומנם הממשלה הזאת לא מושלמת, אבל היא טובה עשרת מונים מאשר קודמתה. גם בסוגיה הביטחונית, נעשו בחודשים האחרונים פעולות שונות שלא נעשו כלל בעשרים השנים האחרונות, זאת לצד התרבות הפעולות בקיני הטרור לאור יום ובגלוי.
בין כך ובין כך, אין שום שתיקה בנושא. אין כמעט שבוע בלי הפגנות של מתיישבים למען ביטחונם בצירים. אלא שהפעם לא צריך לצעוק חזק, כי יש לנו דלת פתוחה. יש ממשלה ששומעת אותנו, ולא ממשלה שאוטמת את אוזניה להתיישבות.
יש שר בכיר ושני חברי כנסת שעושים מידי יום את אותה הדרך שאני עושה כל יום. הם גם עוברים בחווארה, והם גם שומעים את אותם היריות שאני שומע בלילה מחלון ביתי. הם מכירים שם את המציאות בעצם ועושים את אשר ביכולתם לפעול.
נכון, יש להם עוד הרבה מה לפעול בנושא, אבל בינתיים יש שרת תחבורה שמקדמת לנו את הכבישים שיהיו יותר טובים, מה שהוקפא בממשלה הקודמת. יש שדולה למען חומש שהובילה לביטול חוק ההתנתקות ובניית מבנה קבע במקום, הסדרת יישובים נוספים, הגדלת הבניה בהתיישבות, ועוד דברים שהתיישבות הייתה זקוקה להם.
אז לא, הטרור אינו בדיחה, ויש ביקורת.
אבל מה שאתה מחפש הוא לא ביקורתב אלא הכאה על חטא חמה בחרנו בממשלה הזאת. את זה, לפחות ממני, לא תקבל.
...זה היה מצחיק.
חומש זה שמחה לעניים. אתה מדבר על תוכניות בעתיד כאשר יש יריות בהווה. לא בטוח שקרובי קורבנות הירי חושבים
כמוך. פתרת את עצמך בזה שאתה אומר "אז לא, הטרור אינו בדיחה, ויש ביקורת." . מצטער זה לא מספיק וזה מצדיק את מה שאני טוען:
"הגעתם אל המנוחה והנחלה בתופשכם את השלטון ואתם עושים קודם כל פעולות כדי לשמר את שלטונכם ( רפורמה משפטית לדוגמא)."
הטענה הפותחת של השרשור היא "אתם דממה". הסברתי מדוע זה לא נכון (גם היום היו הפגנות) ומדוע ההפגנות והזעקות מקבלות מימד אחק בזמן שהשרים וחברי הקואליציה הם בשר מבשרנו שחווים את זה גם הם.
אני לא צריך לצאת להפגין נגד ממשלה שבישוב השכן גר שר בכיר שיודע מה אני מרגיש וחווה את זה גם כן מידי יום, או שכנה שחברה בוועדת חוץ וביטחון. זה כל ההבדל.
אתה השקעת מאמץ אדיר בלהוציא מליונים בעד הרפורמה המשפטית .
לא נראה לי שאתה משקיע את אותו מאמץ כנגד תהליך הלבנינוציה של יהודה ושומרון.
קח לדוגמא תקציב של משרד ממשלתי אחד:
מפתח התקציב - תקציב משרד ההתיישבות (04.52.13)
91% מהתקציב זה העברות לגופים חיצונים אז לא חבל על הכסף. לא צריך משרד ממשלתי בשביל זה
מי כמוך יודע שתקציב הגון זה ערובה לתוכנית מוצלחת.
כשאני שומע מאנשי בטחון שהשמיכה קצרה אני מבין שיש בעיה תקציבית בנוסף על סדר עדיפויות.
תתעוררו תוותרו על הגאווה שלכם ותצטרפו להפגנות של קפלן כדי שהממשלה תפסיק עם כל
הצעות החוק ההזויות כמו : חוק למען יושב ראש ועדה קרואה בטבריה, רפורמה משפטית, חוק דרעי ועוד ועוד ועוד
ותעסוק בדברים החשובים באמת.
והיא חשובה לבוחרים של הממשלה.
(אומר זאת בתור אחד שנמנע בבחירות האחרונות בכלל)
....חברי הקואליציה הלא הזויים חושבים כך.
מעבר לכך האם זה הדבר הכי חשוב????
אתה לא חושב שהטיפול בלבנינוציה ביהודה ושומרון יותר חשוב???
אתה לא חושב שהטיפול ביוקר המחייה יותר חשוב????

גם בממשלה הקודמת לא ממש הייתי פה.
גם לא בפרעות לוד.
כדי לפתור בעיות, לא מספיק להיות ימין על מלא, צריך להיות ימין שלא מהסס להפעיל כוח מתי שצריך ובהיקפים הנדרשים. נתניהו ושות' חזקים בעיקר בדיבורים, בין אם בגלגול הנוכחי או בגלגולים הקודמים.
.....יהודה ושומרון יהפכו לדרום לבנון.
כל כל מגעיל שעושים מאמץ להוציא לרחובות מליון אזרחים בתמיכה לרפורמה משפטית הזויה ולעומת זאת מצב בטחוני כזה עובר אצל "המגזר" כמעט בשוויון נפש (או אולי בהלם). זה לא מקרי שדווקא בממשלה כזאת יש עליית מדרגה רצינית בטרור.
שמעתי את ההתפתלות של יוסי דגן שאומר שהממשלה הנוכחית היא טובה אבל היא נכשלה בנושא הבטחוני. אם זה לא היה עצוב זה היה מצחיק.
..... עם קצת ענווה צא ולמד מקל וחומר. ואם לא תרצה ללמוד המציאות כמו תמיד תתפח לך על הפנים.
עדכון:
שוב חוכח שהרפורמה המשפטית ההזויה יותר חשובה מבטחון המתיישבים ביהודה ושומרון.
אתה גר בארה"ב, למה זה הזוי שאופן המינוי של מערכת המשפט בישראל תהיה כמו אצלכם?
כידוע, אינני מחובבי הקואליציה, אבל מגוחך לטעון שהרפורמה הזויה.
ובאופן כללי, אני חושב שמצב בטחוני ביו"ש לא תלוי בשאלה מי בממשלה
.... בשאלה מי בממשלה.
1. אני גר באוסטרליה ששם תרבות השלטון הרבה יותר הגונה וקהל הבוחרים לא מתיחס למפלגות כמו שמתייחסים לקבוצת כדורגל כלומר הערצה עוורת.
2. המצב הבטחוני בישראל שונה ומצריך מערכת משפט עצמאית לחלוטין אחרת ישראלים יצטרכו כשהם יוצאים לחו"ל לעבור דרך האג והמבין יבין.
3. אל תשכח שלא כמוני וכמוכה העולם רובו ככולו רואה את מה שקורה בארץ ישראל בצורה אחרת לגמרי.
4. בני ישמעאל שאביהם לא סתם נקרא "פרא אדם" באופן כללי הם חיות דו רגליות. רבי עקיבא וחבריו ראו שועלים , חיות על ארבע, יוצאות מקודש הקודשים ואנחנו מה לעשות "זכינו" לראות חיות דו רגליות יוצאות משם ולכן:
ממשלה מתלהמת שרק חזקה בדיבורים אבל רוב חבריה כולל מי שעומד בראשה, אנשים נהנתנים שבאופן שקוף חולים בתסמונת האג, רק מגבירה את המוטיבציה בצד השני.
ונשענים רק על אבינו שבשמים.
די.
זה כבר לא משנה למי נצביע.
......אתם בחרתם בנביאי שקר.
"התרגיל" באש חיה של חטיבת הקומנדו במחנה הפליטים של גנין בא בעקבות איום מטעני הצד על
הכוחות שנכנסים למחנה כדי יעצור מבוקשים. זה ממש לא ימנע המשך טרור הירי.
תתעוררו תוותרו על הגאווה שלכם ותצטרפו להפגנות של קפלן כדי שהממשלה תפסיק עם כל
הצעות החוק ההזויות כמו : חוק למען יושב ראש ועדה קרואה בטבריה, רפורמה משפטית, חוק דרעי ועוד ועוד ועוד
ותעסוק בדברים החשובים באמת.
....תצאו לקפלן בקריאה להפסיק למען השם את החקיקה המשפטית המטורללת, את ההחלטה להקים מחדש את הרשות הפלסטינאית
ותעשו מעשה. אתם מזלזלים בחיי אדם רק כדי לשמר מנהיגות מופקרת.
הפיגועים הם בגלל הרפורמה המשפטית? פיגועים היו כאן מאז ומעולם, לפני "אקיבוש" ואחרי. כמו כן, הפתרון לפיגועים הוא טרנספר. אלא מה, אתה ושכמותך תחסמו כבישים כדי שחלילה שיערה אחת לא תיפול מראשיהם של הערבים אהובי נפשכם. אז שתוק.
....לממשלה רופסת ולא יוצאים בהמוניהם לקפלן כדי למחות על הברדק שיש ביהודה ושומרון.
צריך לתת בראש לחמס ולחיזבלה מבלי למצמץ.
1. ישראל יוצאת למלחמת לבנון השלישית
2. השמאל: "לא נשרת תחת דיקטטורה פשיסטית משיחית גזענית"
.... מכוון שחמס מקבל אחריות על היריות בכל חלקי יהודה והחיזבלא מתגרה בצפון צריך לעשות מעשה
ולעזוב את כל הטרלול הזה שנקרא רפורמה משפטית.
או אפילו בגלל הרפורמה המשפטית?
למה לדעתך אכפת לו?
צריך להבין, יש לנו מלא אויבים, הם ינסו לפגוע בנו כשהם יכולים, זה ממש לא משנה מבחינתם מי בשלטון.
הביקורת בנושא כלפי דמויות בממשלה הנוכחית שהאשימו את הקודמים בכך שלא בצדק ומן הראוי שיתנצלו...
לענ"ד, "אוהב העם וא"י 3" הוא פנסיונר משועמם שסובל מירידה קוגנטיבית
....אני טוען שיש דברים הרבה יותר חשובים מהתוכנית המשפטית המטורללת של יריב לוין ׁ( וגם חוק טבריה כמשל)
וגם יש דרך אחרת לבצע שינויים במערכת המשפט. לראייה השינויים שבצעו איילת שקד וגדעון סער
בזמנו.
החוק של טבריה לדעתי פסול, הרפורמה המשפטית לדעתי ברובה טובה, ההתנהלות מול אויבינו כנראה טעונה שיפור אבל כל עוד יש לנו אויבים תהיה בעיה.
כל ממשלה יכולה לבחור איך לנתב את כוחותיה, ומכיוון שאין סתירה בין הדברים אין סיבה שהם יבחרו אחרת במישורים אחרים.
וכן, מבחינה דמוקרטית חשוב שלא יעצרו עם חקיקה ברגע שזה יובן ככניעה למרד צבאי, כי זו סכנה גדולה יותר.
... יש לעצור את החקיקה ולחשב מסלול מחדש.
המושג "יובן ככניעה...." זה גאווה ואגוצנטריות.
אגב לדעתי הצנועה במובן העמוק המושג "לא קשור " לא צריך להיות שגור אצל יהודי ירא שמיים.
דוגמאות לכך יש במקורות למכביר.
אסיים בסיפור:
העכבר רץ מבוהל אל התרנגולת וסיפר לה שבעל החווה פיזר רעל עכברים.
התרנגולת משכה כנפיה והשיבה שזה לא עניינה.
העכבר רץ לפרה וסיפר לה שבעל החווה פיזר רעל עכברים.
הפרה השיבה שזה לא עניינה.
בלילה אשת בעל החווה דרכה על המלכודת של העכברים , נחבלה קשות ונפלה למשכב
בעל החווה שחט את התרנגולת כדי להכין לאשתו מרק עוף.
לימים נפטרה האשה והבעל נאלץ לשחוט את הפרה כדי להאכיל את כל האנשים
שבאו לנחם אותו.
אלא הבנה שזה נורא למדינה אם אנשים מבינים שברגע שהם יאיימו כקבוצה להפסיק לעשות מילואים הם ישיגו את מה שהם רוצים פוליטית, הצבא ייקרע.
סגל כתב את זה יפה:
N12 - עמית סגל | את המערכה הזו אסור שחיל האוויר יכריע
זה אפילו לא משנה אם החקיקה הזו טובה או לא, אסור שצה"ל יהיה כלי משחק פוליטי.
....וכנראה יגמר בגאווה. שיטת העז הנלוזה תהיה בעוכרנו תמיד.
יש חוק מילואים וישנם יחידות שמבחינה לוגיסטית לא יכולים להוציא צו מילואים על פי החוק הזה.
גם אני בזמנו נעניתי לבקשת מפקדי לעשות מילואים על בסיס התנדבותי למרות שלא הייתי חייב.
אף אחד לא יסרב להתייצב אם יקראו לו על פי חוק. ׁ(אגב הממשלה יכולה לחוקק חוק חדש לגבי
טייסים וכל מיני יחידות מיוחדות).
.... לא רוצה להכנע ולהוציא אותם, מאכיל אותם הקריאה טרומית ראשונה ושניה
טובי המומחים האשה הילדים וקרובי המשפחה מנסים לשכנע אותו ללא הצלחה להוציא אותם
מן הסתם הם עושים בנתיים בלגן. חבריהם לעדר דופקים מבחוץ על הדלת שוברים את החלונות
והאיש עומד על שלו.
אומר לך בצער רב שלאחר שירדתי מהארץ לפני 31 שנה, ניסיתי לחזור עם משפחתי לפני 10 שנים
וירדתי בחזרה עם הזנב בין הרגליים כעבור שנתיים הפסקתי לקחת את מדינת ישראל כדבר מובן מאליו.
אמנם יש לי שני ילדים בארץ אחד מהם עדין בצבא אבל זה לא אותה המדינה שגדלתי בה.
לא פלא שיש הרבה צעירים שרוצים לרדת מהארץ. לא פלא שהרבה אזרחים ישראלים מנסים להשיג דרכונים זרים.
לחמס מותר להיכנע? לחיזבללה מותר להיכנע? למצריים מותר להכנע?
השם לא סתם יוצר לנו "התגרויות" מביכות ומצערות עם
אויבנו מהצפון עד הדרום בריכוז כזה דווקא עכשיו.
לצערי המדינה שטופה בגאווה בכל אספקט של החיים וזה לנו
יהיה כרועץ. קשה לכם לקבל את זה אבל לדעתי הצורך לקבל בכל מחיר
רק יביא לאסון אם לא תתעשתו. פעם הייתי ישראלי שחצן כמוכם.
להבדיל בין אויבים לאחים.
ובכל זאת, כניעה לאלימות ויצירת מיליציות במקום הצבא זה רע.
שקד עשתה דברים טובים במערכת המשפט,
סער לא עשה שינויים משמעותיים,
הוא נתן וטו לשופטי בית המשפט העליון עוד בימיו בליכוד שזה רע,
הוא חייב את ההסתדרות בשקיפות בממשלה הקודמת שזה טוב.
אבל שניהם לא מהווים שינוי עצום של כללי המשחק.
אדרבה בלבנון זו היתה מלחמה. חיילים מאומנים בכוננות תמידית ואילו כאן זה טרור ממש נגד אזרחים
בזמנים לא צפויים ביחוד כאשר אזרחי ישראל מתעקשים שמי ששונא אותם יכנס לשכונות ינקה, יגנן ,ישטוף כלים,
יאסוף את הזבל ויסיע את אותם באוטובוסים.
....22 גדודים ועוד היד נטויה. אם זה היה תחת ממשלה אחרת אתם הייתם בוכים ומיילילם. העיקר שסמוטריץ מחלק מליונים לשרת ההתישבות
בושה וחרפה.
ראיתם את הדיון של התלמידה מקריית ארבע מול ליאור שליין?
מה זה? הוא ממציא שה 7 באוקטובר זה בגלל בן גביר. איזה שטויות. הכל בגלל שאריק שרון פינה את ההתנחלויות ואת היישובים מגוש קטיף!!
הגיע הזמן לעצור את הטירלול נגד ארץ ישראל.
ארץ ישראל היתה שייכת רק לעם ישראל ותהיה שייכת רק לעם ישראל.
ארץ ישראל זאת מתנה שהקב"ה נתן אותה רק לנו. כל אמירה אחרת נגד ארץ ישראל - היא שקר גמור!!!
נכון שעכשיו הוא מאוד עקשן. כיוון דאתי למיפלט לא אתי למבלע. אבל עם עוד קצת השתפשפות עם הנוער והערכים האלה הוא איתנו.
רק עכשיו הוא התחיל לצאת לשטח להקשיב ולראות את האותנטיות של הערכים הימניים.
כל הערבים מארץ ישראל
אל תגידו שלא אמרתי לכם.
הוא עובד אצל מדינות המפרץ ולא אצלנו
לשיטתם, ספיחי הפלת משטר האייטולות האירני יציפו דרישות לדמוקרטיה בכל מדינות האזור, ויסתיימו בהפלת המשטרים הסונים- כולם.
מסתבר שגם באירן עצמה אחוז התומכים בהחזרת יורש העצר, אינו גבוה בלשון המעטה.
אמר טרנספר, אז אמר.
אמר לאירנים לצאת להפגין, אז אמר ושלח אותם לתליה.
ויש עוד כהנה וכהנה.
טראמפ הוא מנהיג משוגע וקשה לחזות איך ומה יהיו מהלכים שלו. זה שחשבת שתהיה תקיפה בתאריך x וזה לא קרה, לא אומר כלום. הניסיון הנואש של כל האינטרנט לנחש מה טראמפ יעשה היא העדות הטובה ביותר ליכולת שלו לשמור על עמימות. פרשנות נחרצת בסגנון ידלין היא בדיחה עצובה, ולא הייתי מציע לחקות אותו.
במלחמה הוקדמת מול איראן היה את אותו לוטו סביב ההחלטות של טראמפ. היה ים של דיסאינפורמציה ופייקים שטראמפ עצמו דאג לפזר, ובסוף התקיפה הגיעה. פרשנים ליהגו על המיסים לסין, אבל בפועל זה עבד. מישהו האמין שהוא יתקוף בוונצואלה ואשכרה יחטוף את הרודן? מישהו חשב שטראמפ ישלח מכתב למצרים שבו הוא מבהיר שהוא עומד לדאוג לכך שמצרים ואתיופיה יגיעו להסכם ברור על הנילוס? לקנות את קנדה? לקנות את גרינלנד? להזמין את נתניהו 6 פעמים בשנה אחת? להחליט לאהוב פתאום את א-שרע?
טראמפ הוא מתוחכם, והיחידים שנופלים בפח הפרשנות אלה הטיפשים. אל תבחר להיות בצד הלא נכון.
כרגע, אם תנתח את כל הדיווחים שמגיעים על תנועת הציים, על הודעות NOTAM, על פינוי אזרחים ופינוי שגרירויות, על ציוצים צוקפניים של איראן, על אמירות של סנאטורים תומכי ישראל - המסקנה מתכנסת לכך שתהיה תקיפה. השאלה היא העיתוי של הפעולה, ולא הפעולה עצמה.
אל תנתח את טראמפ. תנתח את הגיאופוליטיקה שמחוצה לו. תנתח את מה שמדיד. אל תנסה לפסכלג אותו. זה נועד לכישלון.
כתבתי שהפלת משטר האייטולות והחלפתו במשטר דמוקרטי תשליך אוטומטית על כל מדינות האזור.
טראמפ לא מבין את זה כמו שקודמו אובמה לא הבין את זה.
ההתערבות של אובמה במצרים הביאה לתוצאות הפוכות, ואידך זיל גמור
שחברים בה מצרים, פקיסטן, טורקיה, קטר, ירדן, ועוד "ידידי ישראל" מובהקים.
מאחורי גבה של ישראל כמובן, ושבועיים בלבד אחרי אוקיאנוס של תשבחות על נתניהו.
קצת צניעות לא תזיק לך.
בעניין אירן, הוא עודד בפיו את המפגינים לצאת לרחובות, ועשרות אלפים אכן יצאו ושילמו בחייהם. איך שלא יהיה הוא מילכד את עצמו.
טראמפ בונה גשרים כדי להושיב בהם, וכו'
טראמפ הפטפטן אוהב את טראמפ.
שלג דאשתקדרואה בך רק ת'נקודות הטובות
עצום את העיניים תשכח את העבר
תתמסר אל החיבוק החם
ומביא לנו תכנית איך להחזיר את כספי הבית היהודי שנעלמו
אה, לא.
הוא גם זכור כמתווך האגדי שבין רוסיה לאוקריינה שגבתה עד עכשו מיליוני קורבנות משני הצדדים, ועוד לא רואים את התחתית.
שומר נפשו ירחק מן הכיעור ומן הדומה לו.
ימח שם עראפתאחרונה61 מנדטים לא טועים
חמוץ 🥒
..
על כל ההסכמים שבין ארהב לישראל בנושא הזה.
זה נראה רע מאוד כרגע, אבל באמת קשה לדבר בלי מידע...
יחד עם זאת, חשוב לשאול את עצמנו איך המצב היה נראה אילו "שמנו פס" על בעלת הברית הגדולה, החזקה והטובה ביותר שיש לנו כרגע.
F15IA? עוד F35? כל החטופים? איראן? תימן? אמל"ח? או"ם? המאזניים בסיפור הזה מאוד קשות לאיזון.
אבל אחזור ואומר: באמת קשה לדבר בלי מידע על אחורי הקלעים...
אבל לצערי הממשלה ככלל לא כנועה. אם דיוק כזה או אחר - מה שטראמפ מציע, זה המקסימום שנתניהו והליכוד מסוגלים לשאוף אליו.
אנשים אומללים מצפון קוריאה
או ממדינות מסוימות באפריקה
או נשים במדינות מוסלמיות קיצוניות
ועוד
התשובה היא שהם לא מעניינים את בעלי הכוח
מה שמעניין את בעלי הכוח זה הון ושלטון
לאדם הפשוט אין הרבה מה לעשות
נצלה הזדמנות בסוריה
כנראה שמי שאמור לעקוב אחר הזדמנות באירן ערני למצב
זה שמתו אלפי מפגינים לא אומר בהכרח שזו ההזדמנות
יכול להיות שעדיין מסוכן להתערב
מתו מאות אלפים וישראל לא התערבה. היא התערבה הרבה יותר מאוחר בנסיבות אחרות לגמרי.
(סתם מציין עובדה)
ההרוגים לא מענינים אף אחד (בעמדת כוח)
רק אינטרסים
לכן ההתערבות באירן (אם תהיה) תהיה רק כשהתועלת תעלה על העלות
(כמו ההתערבות הגלויה הקודמת)
אמריקאי/ ישראלי
1. להשמיד/ להפחית איום צבאי
2. להחליף לממשל ידידותי/ פחות עוין
לא חושבת שהפגנות אלימות זו הזדמנות מספקת
היו הפגנות דומות בעבר (לא עוקבת אחרי העוצמה המדויקת בעבר/ בהווה)
טראמפ יכול להרשות לעצמו לאיים ולעשות מעצמו צחוק
הוא בעמדת כל יכול
זה שהוא איים לא בהכרח אומר שיהיה משהו עכשיו או עתידי
והתנהלות אכזרית מול האזרחים המשוועים לחיים אחרים.
אירן היא רק עוד אחת מהן.
במדינות רבות האוכלוסייה סובלת מדיכוי זכויות אדם, רבים נמצאים בעוני קיצוני, ורדיפה פוליטית.
קוריאה הצפונית, אריתריאה, אפגניסטן, סוריה, סין, אירן, תימן, ועוד ועוד.
עזרה וסיוע יעיל הוא רק ברמות הבינלאומיות.
איפה כל אלו שהפגינו והרעידו עולמות נגד ישראל במלחמתה בעזה, בגלל הסבל שנגרם לאזרחים הפלסתינים, כאשר השלטון האיראני טובח באזרחים שלו?
איפה כל אלו שצרחו “זכויות אדם” בעזה, כשבאיראן השלטון יורה, תולה ומענה את העם שלו?
מוסר שלא עקבי הוא לא מוסר — הוא פוליטיקה.
מי שבאמת נלחם על זכויות אדם — לא בוחר קורבנות לפי אג'נדה.
כמו המראיינים באולפנים.
התפקיד שלהם רק הוא רק לשאול…
לא לספק תשובות ופתרונות
מי כמוהם יודע כמה קשה ומסובך להפיל משטר.
זה יקרה, טראמפ יתקוף - איראן לא תוותר לעולם.
מה שקורה כרגע זה שהקואליציה של החירות מתארגנת לקראת המהלך הגדול. העם הפרסי צריך להיאזר בגבורה, ולדעת, שאוהבי החירות והאדם מכינים כרגע את המלאכים שישחררו בעז"ה את העול הנאצו-איסלאמיסטי שמכחיד אותם. אל תתיאשו!
הרמטכ"ל לשעבר הרצי הלוי בפרשת הדלפת המסמכים לבילד
כ"ה בטבת תשפ"ו / 14.01.26
הסתיימה עדותו של הרמטכ"ל לשעבר הרצי הלוי בפרשת הדלפת המסמכים לבילד. העדות נמשכה כשש שעות.
אם התכשיט הזה צח כשלג, על מי היה לו ללכלך במשך כשש שעות
מוקדש באהבה ל- @הסטורי
כי ב- 30 השנים האחרונות היא ניהלה משאים ומתנים קואליציוניים שלא בתום לב. היא משכה זמן על דרך השגרה, ובהמשך ניסתה לחמוד תיקים שבינתיים הובטחו לשותפות אחרות.
כאז גם היום. הים אותו ים, והיורשים מפטירין כאשתקד.
זה כל הסיפור על רגל אחת שבגינו ש"ס מגרדת את המנדט השנים עשר, וסמוטריץ' את הרביעי.
רק ג'ובים עוד ועוד.
זרח וורהפטיג מתהפך בקברו.

היא מובילה את החינוך היהודי - תשאל כל ראש ישיבה בציבור (שמעתי באוזני מכמה וכמה), כל ראש אולפנה, כל מנהל בית ספר.
היא מובילה את יישוב ארץ ישראל - בזמן שאתה מקשקש על אנטנות, יהודה אליהו מקים עוד ארבע חוות.
היא מובילה את שמירת שבת - כולל קידום הכלכלה על ידי לדוגמא פתיחת הבורסה עד שעתיים לפני שבת.
וחוזרים הביתה במקרה הטוב כעבור 4 שעות
בשעת ברכת המזון בכל בית יהודי.
"יהדות ליברלית".
הרב קוק מתהפך בקברו.
אני לא מבין גדול בבורסה, אבל ככל הידוע לי כמעט כל המסחר היום הוא ווירטואלי, זה לא שבשביל לקנות/למכור מניות צריך להגיע פיזית.
נשמח לתגובת המבינים:
לפעם אחת- לפחות.
במקום לקשקש...
וכך זה עובד: עמך ישראל שקונה ומוכר מניות בסכומים קטנים, נותן הוראות דיגיטליות לנציג שלו בבנק או בבית ההשקעות.
ואפילו אין לו דריסת רגל בבורסה.
ויש את הסוחרים והמשקיעים הבינוניים והכבדים שנפגשים בבורסה וסוגרים עסקאות/ קומבינות בארבע או בשש או בשמונה עיניים.
כמו עם סיעת הציונות הדתית בכנסת.
שאל את סמוטריץ', הוא מבין בזה.
כמה וכמה ענו לך שאנשים לא צריכים להגיע פיזית.
אם אתה מדבר על פגישות שמתקימות ב'מתחם הבורסה', הן יכולות להתקיים בכל מקום אחר.
(וכפי שענו לך, מגיעים מרמת גן לחיפה בהרבה פחות זמן)
ספר לנו ממקור ראשון איך זה עובד.
קרא שוב מה שכתבתי קודם.
למה נסיעה מתל אביב לחיפה אמורה לקחת 4 שעות?
למה אמורים להיות שם עובדים מחיפה?
וב-4 שעות מגיעים לאילת, לא לחיפה
כשהערתי למישהו שהוא פלש לתחום חילול שבת דאורייתא הוא ענה לי שיש עוד 4 דקות עד כניסת שבת.
נבל ברשות התורה.