עבר עריכה על ידי עברי אנכי בתאריך ט"ז בסיון תשפ"ג 18:07
מי אמר? ואם הוא אמר, מי אמר שהוא צודק?
אני יודע שהשל"ה אמר (והרב מאזוז מרבה לצטט אותו) שאתחלתא דגאולה זה מניין בארץ ישראל.
מכאן ואילך.. כל אחד יעשה את החשבונות שלו..
וגם אם לא, נניח ואנחנו בגלות.. מה זה משנה בכלל?
מה הקשר בין זה - לבין העובדה שאת מתנגדת למה שכתבתי? אני יכול להגיד שאנחנו בגלות - ועדיין כל הדברים בתגובה שלי יהיו נכונים. זה החפצא של המצווה, כנ"ל..
אלו שני דברים שונים ולא ככ קשורים. האם אנחנו בגלות, והאם מה שכתבתי הוא נכון..
המדינה לא קדושה היא מלכות הרשעה - מי אמר? מחלוקת בין גדולי הדור. אני הצגתי צד אחד - את הצגת את השני.
הקימו אותה כופרים רשעים - זה נכון, זאת עובדה. ו..? אז מה? וגם המשיח שהוא מזרע דוד יבוא מביאה אסורה שיהודה בא על תמר, יבוא מזרעה של רות המואביה. זה חדש בהיטוריה של העם היהודי זה שצדיקים מלאכתם נעשית ע"י אחרים? ממש לא. בספר אם הבנים שמחה הרב טייכטל רוצה לומר שהקמת המדינה עי רשעים זה כמו שדוד המלך בא מרות המואביה. יש טומאה (של גויים), יש טומאה של ביאה אסורה של יהודה על תמר, שממנה עתיד לצאת משיח ה', אותו משיח מלא קדושה...
וזה גם לא דבר חדש שמלכות ישראל היא רשעה. בית חשמונאי החזירו את המלכות למעלה ממאתים שנה, הם בכלל כהנים שאסור להם למלוך וחלקם היו רשעים גמורים. ועדיין. כל שנה. 8 ימים. הלל גמור בברכה כהודאה לה' ש"חזרה מלכות לישראל" (כך לשונו של הרמבם)
מי שאויב של ה' אני קורא לו קדוש - אולי.. מי שהוא קדוש את קוראת לו אויב של ה'? נכון הוא לא שומר שבת. אבל באמת.. למי נראלך שזה יותר כואב שהוא לא שומר שבת.. לאדם כמוני שרואה בו שליח של מלכות ישראל, מלכות ה', האם יש חילול ה' גדול מזה??
ועדיין, הוא חייל בצבא של ה', הוא מבסס את מדינת היהודים פה בעולם כדי שלעתיד לבוא, כשנתקן את עצמנו, נוכל להאיר לגויים. כמו שהארכתי קצת בתגובה שלי למעלה.
אני מתחבר אליו - אני לא מתחבר אליו. אני לא ממש יודע מה איתך ואיפה את היום. אבל די משוכנע כמעט ב100% שאת הרבה יותר מושפעת מהעולם החילוני (וגם הגוי) יותר ממני. תשאלי את עצמך - למה את מתחברת אליו? אני..? מה הקשר בתרבות שלי אליו? מתי נהייתי חבר שלו?
לא ממש הבנתי את הביקורת הזאת שלך..
הכי מעצבן זה הכוחי ועוצם ידי - מסכים. במקום לשמוח ביום העצמאות על הגבורה היהודית שהקימו מדינה, בוא נשמח על הנס הגדול שה' עשה לנו שהקימו מדינה. דרכה נוכל להאיר לגויים, להשפיע טוב, לחיות כמו שעם ישראל צריך לחיות בארצו. בקדושה ובטהרה. עם רמטכ"ל תלמיד חכם, עם ראש ממשלה תלמיד חכם. יה"ר שנזכה להגיע ליום הזה.
כאילו אנחנו נגאל - מי אמר שהגאולה לא צריכה לבוא עם השתדלות שלנו? אדרבה. אני איתך! ה' גואל אותנו - תראי, לפני 80 שנה טבחו יהודים באשוויץ, והיום כשמרביצים ליהודי באמריקה אז מדינת ישראל מתערבת ומייצגת אותו. היום יש לעם ישראל צבא, כלכלה, כוח, מעמד. לא בזכות כוחנו ועוצם ידנו - בזכות ה'! ה' נתן לנו מדינה וכלכלה וכוח וצבא. האם נהיה כפויי טובה למתנה שה' הביא לנו? לגאולה שמתחילה וקורית מול עיננו? האם נעצום את העינים מאחורי אמירות קנאיות חסרות תוכן וחסרות קשר למציאות? אני מעדיף שלא...
במקום לעבוד את ה' לבדו חרטנו אידיאלים על הדגל - במקום לעבוד את ה' לבדו, ולהודות לו על חסדיו איתנו. יש כאלה שחורטים כל מיני סיסמאות חסרות הקשר. כמו.. בגלל שאת המדינה הקימו רשעים - אז לא נודה לה' על זה. מה הקשר? באמת, מה הקשר? תלמדו קצת תורה. תראו. בחנוכה אמרנו הלל על מלכות ישראל שהיא אסורה עפ דין תורה. תראו איזה קידוש ה יש בעולם רק בזכות המדינה הזאת. הנוצרים אמרו שאין יותר קשר של ה' ליהודים, והמדינה הזאת.. ה..דגל הזה, הוא פשוט מגחיך את האמירות האלה. אולי נתעלם גם מזה כי זה לא נוח לנו?
אדרבה. אנחנו עובדי ה', הרבנים שלנו הם אלה שלוחמים במסירות נפש כדי לתקן את הצבא. לא מאותם רבנים שצועקים נגדו ונותנים לאחינו בית ישראל להתפקר. אנחנו אלה שעובדים ה', ועושים מה שצריך גם אם זה לא נוח לנו. חרטנו על הדגל את דגלי היהדות התורה והשבת. ובנוסף אליהם גם את שאר המצוות שבתורה. גם את מצוות יישוב ארץ ישראל שהיא מצווה מדאורייתא. גם את היותנו אור לגויים. מוסריים מתוך תורה. עובדים מתוך תורה. לוחמים מתוך תורה. זה לעבוד את הקבה גם כשלא נוח. זה לעבוד את ה ולא את עצמנו.
ואיך נהיה אור לגויים בלי לחזק את מעמדנו הגשמי? וכי איך תהיה לנו גאולה רוחנית בלי גאולה גשמית שתהיה כלי לדברים האלה? קוממיות - קומה גשמית ועליה רוחנית. ככה זה עובד. ככה הכל עובד בעולם. גם כשזה מורכב ולא מובן, וזה מצריך לדעת להכיל מורכבות.. אנחנו נעשה את זה כי אנחנו רוצים לעבוד את ה' באמת גם כשלא נוח. וגם כשלא כיף.
לנשק מדים - מי אמר שאני מתנגד ללנשק בגדי רופא וכיוצ"ב? כל אחד בתפקידו שלו למען עם ישראל, ולעזור לעם ישראל להגשים את החזון שלו להיות אור לגויים. אדרבה. כמה זכויות יש לרופא שהוא מציל חיים של בני אדם. ק"ו שהם חיים של ישראל. וכי יעלה על דעתנו שהרופא הזה לא ייתן את הדין על חילולי שבת שלו (לא אלה שבבית חולים.. אלא בבית..)?? ודאי שהוא ייתן. זה לא סותר את המעלה הגדולה שלו כאדם שמשרת את הקב"ה בעבודת הקודש שלו.
הוא הדין חיילים. כמה פריצות יש שם, כמה קושי, וכי יעלה על דעתנו שלא יתנו על זה את הדין?? ודאי שכן. זה לא סותר את המעלה הגדולה של החיילים בעבודת הקודש שלהם.
[והאמת, שלדעתי בחיילים יש משהו גבוה יותר מרופא. הצבא הוא שייך לעם ישראל, לכולו, תפקידו ככלל להגן על עם ישראל בארץ ישראל. הרופא הוא אדם פרטי שעושה מעשה שכזה. אבל החייל הוא חלק מצבא כללי שעושה את זה. לוחמים את מלחמות ה'. מלחמות מצווה. יש פה משהו שהוא יותר משרת את הכלל מאשר המון פרטים. את יכולה לראות שעם ישראל מאוד מעריך חיילים ורופאים, אבל יש משהו "ישראלי" בצבא, יש יום ממלכתי להוקרת זכר הנופלים. יש פה משהו יותר כללי, שיותר משרת את הכלל. הרמבם במורה נבוכים כותב שמסירות נפש למען כלל ישראל יש בה בחינה של רוח הקודש. אבל זו רק דעתי. אפשר לדון על זה..]
ואני רוצה לומר עוד משהו. לא, לא דיברתי מתוך רצון לראות את הטוב שברע. כמו שכתבתי בתגובה ההקודמת.. מי שרוצה לראות את הטוב ברע - ודאי היה שמח ביום שבו הקימו את המדינה. אלב הרציה לא הצליח לשמוח כי חילקו את ארץ ישראל. אחרי התיישבות בדבר הוא החליט לשמוח וכו'. כל ההשקפה הזאת, לא מגיעה בשום פנים ואופן מתוך הסתכלות על החצי המלא גרידא. זה ודאי נכון, אבל לא זה ההבדל בין השיטות. ממש לא. אני אוחז בדעה הזאת משום שלדעתי הדעה השניה לא מכילה מספיק את המורכבות. לא כל מחלל שבת אין בו כוונה טובה. זו סברא של החזו"א עם נפקמ להלכה. זה מאמר הדור של הרב קוק. זה אמיתי. כל מי שמכיר אפילו מסורתיים יודע שזה נכון המון פעמים. המון. כי זו דעה שאוחזת, כמו כל דבר, שקדושה צריכה לנחות על משהו גשמי. ואם הקבה יצר את עם ישראל כדי להשפיע ולהאיר לגויים (וכמובן שכרגע אנחנו לא ככ מסוגלים לזה.. קודם כל שנדאג לעצמו..), אני שואל את עצמי, וכי באמת אפשר להשפיע ללא כוח? להיות ארגון בע"מ? צריך מדינה. צריך ייצוג. עם ישראל אינו עם ככל העמים. אינו דת ככל הדתות. המדינה שלנו לא ככל המדינות! היא כלי לאור ה' שיבוא. שמגיע כבר. והכל הכל מתוך היצמדות לדברי רבותנו הקדמונים ושאינם. ואני לא בא להתחיל דיון איפה היו רוב גדולי ישראל. בשביל זה צריך ללמוד היסטוריה ללא השקרים שהעלילו ושיקרו. לשני הצדדים.
ואני פשוט לא מוכן לקבל את ההסתכלות שהצגת כי בעיני (ורק בעיני, אני הקטן, שאני יודע שיש גדולי ישראל אחרים שאחזו כך, אבל יש לי גדולים להיתלות בהם) זאת הסתכלות רדודה. אני פשוט פותח את העינים ולא מצליח להבין איך את כותבת את מה שאת כותבת. החיים אף פעם הם לא שחור לבן. הם אפור וכרגע הוא אפור. אז בגלל שהכל קם עי גויים אז זהו? נגמר? נו. שטויות. רבני הצביור הדתלי מעבירים הרבה יותר ביקורת ודואגים לתיקון כל המערכות במדינה הרבה יותר מהרבנים החרדים, אז שאף אחד לא יגיד לי שהגישה שלי היא גישה פשרנית. הגישה הפשרנית היא לזנוח ולוותר על המתנה הגדולה שהקבה הביא לנו כי זה יותר נוח לנו. הרבנים (אפילו כאלה שלא התגייסו) שלנו הם אלה שצווחים על הצבא. לא החרדים! למה? איפה החרדה הזאת לקדושה? לשאיפה לטוב? הם פשוט ויתרו על המתנה הגדולה הזאת כי זה מורכב מידי. וזהו. וזה בעיה של הציבור הזה, שאני חושב שיש הרבה אנשים פשוטים בשבוחרים לעצום עינים, ממש בוחרים לעצום עינים כדי לא לראות בחסד ה' עלינו בדורות האלה. שבוחרים לעצום עינים ולא לקלוט את התהליכים של עם ישראל מה שהוא עובר וכמה ואיך. אני בוחר שלא לעצום עינים. להכיר טובה ותודה, ולפי המציאות שהדיינים רואים הם פוסקים את הדין.