האהבה מעוורת- זה בהכרח רע?בלומה נאכט

שלום לכולם

אשמח לעזרה בתהייה

אני מרגישה שבקונספט של הפגישות/דייטים בעולם השידוכים, ההתמקדות הקרה בפן השכלי פשוט לא מאפשרת להגיע לפתיחות רגשית באמת (אולי זאת רק אני?)

כאילו, מתי אמורים לעשות את המעבר המחשבתי והמעשי הזה, מראיון עבודה לסוג של "שיחת נפש"? 

זה אמור להגיע? איך זה קורה? איך סגנון הדיבור משתנה פתאום? מתאהבים? אפשר להתאהב במרואיין?

יותר מזה, המיקוד השכלי הקר באדם שאין לי אליו עוד שום רגש, גורם לי פשוט לשים לב לכל פרט ולנתח אותו,

אין מה שממסך על כל מיני מחוות שלכאורה מעידות על היעדר התכונות הרצויות או על מאפיינים לא רצויים במרואיין (ויכולות להתפרש באופנים נוספים).

וכשזה לא קורה בשידוך, אלא יותר בדרך של "שמתי עין על מישהו"- רגש מסוים קיים, אך אינו מאפיל על השכל הישר לגמרי, ואולי יכול לטשטש כל מיני סימנים שבסופו של דבר היו גורמים לי לדחות את בן שיחתי, אבל הם לא באמת קריטיים?

אני אישית מרגישה שזה הגורם המרכזי לכך שעוד לא התחתנתי.

אשמח לשמוע אם מישהו מזדהה

אפשר לשאול כמה זמן את נפגשת?לאצעיר
והאם היה לך קשר משמעותי? 
כןבלומה נאכט

שנתיים בערך

תגדיר קשר משמעותי?

בהקשר השאלה הנוכחילאצעיר
האם היה חסר לך מעבר לפגישות? האם שיתפת דברים אישיים?

ולשאלה בסוף הפוסט המקורי - המון זמן הייתי במצב הזה ולכן נזדהה, מצד שני אני גבר וזה קצת אחרת. 

יותר משהיה חסרבלומה נאכט

והיה חסר בהחלט- עניין בבחור, חיבה בסיסית, רצון להמשיך לפגישה הבאה- היו חששות. כל החיים לימדו אותי להתרחק מגברים: לא לדבר, לא לחייך, לא לצחוק. פתאום אני אמורה לעשות את כל אלה עם גבר וזה לכתחילה? אולי זאת אחת הנקודות, אני פשוט חסמתי את עצמי בפני אפשרות כזאת (פתיחות רגשית עם גבר)? זה משהו שנפתח? איך? עם הגיל, עם הניסיון?

שוב, תגדיר דברים אישיים..

באתי לכתובלאצעיר

אבל הפי הקדימה אותי. מסכים בגדול עם מה שנכתב כאן:

אני אגיד משהו קצת מציק - לקראת נישואין וזוגיות

לגבי ההרחקה - אשריך. יצא הפסדך בשכרך, נכון שקצת פחות רגילה אבל מצד שני לא בזבזת את הכוחות האלו קודם סתם. 

צריך קודם כל לשנות חשיבהנוגע, לא נוגע
שמעכשיו צריך לדבר ולחייך ולצחוק ואם יש חיבור אז גם לשתף יותר ויותר בעולם הפנימי שלך ככל שהקשר מתקדם, כדי שתוכלי להגיע לדבר שלשמו נשמרת מלכתחילה.
שים לבבלומה נאכט

ברור שמחייכת וצוחקת ומדברת, יש דינמיקה כמובן

אך החסימה בעינה עומדת, התנהגות חיצונית בריאה אין בעיה לסגל..

לוקחת לתשומת ליבי, תודה!

בבקשהנוגע, לא נוגע
זה לא רק עניין של התנהגות חיצונית. שינוי חשיבה דורש הפנמה של ה"למה".

אולי מה שעוד יכול לעזור זה להקטין את המקום של השכל הקר בהסתכלות על החיים (פשוט לא הבנתי אם זה ספציפי בעניין הזה או בכללי)

לגבי ההרגשה של אסור: הגיוני שאת מרגישה ככהחופשיה לנפשי
ואני מקווה שתמצאי מישהי(או מישהו) לחלוק איתו את ההרגשה הזאת ושתצליחי להשתחרר ממנה
וואו שאלה מעניינת מחכה לתגובות של אנשים ויש לך שפהמיפ
ממש גבוההה
ששששלאצעיר
סליחה אמרתי משהו לא בסדר?מיפ
הכל טובלאצעיר
חחחחבלומה נאכט

תודה..

אני אגיד משהו קצת מציקהפי

אני חושבת שתחושות התעקיעות הזו נובעת כי הבחורה לא באמת משתפת בתחושות שהיא חווה + העולם שלה.

ואז הכל נשאר טכני , לפעמים זה נוח לבחור

אבל זה פשוט תוקע את הקשר ולא מבינים מה נסגר מה תוקע מה עשו לא נכון .

כבר מההתחלה נדרש מהאישה לפתוח מעט את הלב אם היא לא עושה את זה זה בעיה .. אהבה חזקה בריאה ונכונה גם לעתיד (יש זוגות נשואים שגם קורה להם התקיעות) לא מבינים למה .

האישה פשוט לא משתפת מהעולם שלה מהחוויות מהרצונות ( לא אכפת לה / לא מחוברת לרצון

קצת אפילו כבויה  / הגבר לא מרגיש שהוא משפיע עליה שהוא רואה את העולם שלה )

כדי שזה יקרה זה ממש דורש מהאישה לפתוח את הלב

הגבר לא צריך לפתוח את הלב ככה ברמת סיכון כזו אלא פשוט לתת

מבינה מה שאת אומרתבלומה נאכט

מסכימה, אני אישית מעולם לא שיתפתי גבר בתחושות שלי באמת או בעולם הפנימי שלי.

זה מעניין שאת אומרת שזה נוח לבחור, למה זה נוח לו? את חושבת שגברים חשים אי נוחות כשנשים משתפות אותם ברצונותיהן ובעולמן?

זה קשה לחשוב על לפתוח את הלב בפני מישהו שעשוי לעזוב אותי ואת ליבי הפתוח...

זו בדיוק הנקודהלאצעיר
ההפתחות הזו בלי לדעת מה יהיה. זה קשה. זה מפחיד אבל זו הדרך היחידה. 
זאת הדרך היחידה?בלומה נאכט

כי אם כן, באמת שחידשתם לי, ואני מודה מאוד.

אין לי מושג אם זו הדרך היחידההפי

אבל שהאישה לא מכווננת לתחושות שלה

זה קשר בין 2 אנשים ולא כל כך גבר ואישה

(מצטערת אם זה חורה למישהו זו דעתי )

כוונתילאצעיר
לשתף בדברים אישיים, להפתח ו"להסתכן". איך לעשות זאת - כל זוג כלפי עצמו אבל כן, זה מאוד בולט באשה. 
כן זה בהחלטהפי

מעורר משהו (לא תמיד חיובי אם הגבר לא בתדר הנכון ) שיש אישה נשית מולם (אני לא מדברת על חיצוני כרגע)

שסופסוף מכוונת לזה .

לגבי אי נוחות. כן. ולאלאצעיר

אנחנו דוברים בד"כ שפה פחות רגשית. יש בנו גם את החשש לפגוע אם הקשר יסתיים. אלו דברים שגורמים לאי נוחות.

ככל שהקשר טוב יותר וצוברים ניסיון גם זה נפתח. 

וכשמצליחים - זה נפלא 🙂

כן זה באמת תחושה מאוד כואבתהפי

אם הוא בוחר לא לקחת את העולם שלך / את מי שאת

מצד שני הוא ראה אותך את מי שאת באמת

שוב כותבת , בקשר שהוא בריא את צריכה לאט לאט להרגיש בנוח ..

אבל בנגעת בנקודה זה בהחלט דורש מאיתנו לפתוח את הלב לפעמים זה עובד לפעמים זה הכי כואב בעולם ולפעמים זה מביא לך את הבעל שלך וגם זוגיות כלכך מאורת

אני דווקא חושב שלפתוח מעט את הלב כבר מההתחלהנוגע, לא נוגע

במובן שאת מתארת- יכול לגרום לרתיעה.

עדיף קודם כל לפתוח את הלב באופן שמראה את העוצמה של הרגש ולא את החולשה שלו (זו לא באמת חולשה, אבל ככה זה נתפס). נניח תיאורים איך  שהיא אוהבת את האחים הקטנים/אחיינים או שהיא מראה שאכפת לה מהבחור כי זה האופי שלה שאכפת לה מאנשים ובפרט מזה שהיא נפגשת איתו עכשיו.

אם בחורה ישר מדברת או משדרת את הרצונות שלה- זה אמנם מראה על חיבור לעצמה ורצון לקבל (במובן החיובי), אבל מצד שני זה מראה על בעייתיות בהבנה של התהליך, שקודם היא צריכה להכיר אותו טוב וקודם נקשרים ברמה מסויימת ורק אז היא מרשה לעצמה לקבל ממנו- לשתף בעולם הפנימי שלה בהקשר הזה (אולי אנחנו מסכימים ואת התכוונת לשלב מאוחר יותר בקשר), או לחילופין כשהיא רואה שהוא רוצה לתת לה כאישה ספציפית ולא פשוט כאישה.

אני מסכים שאם בחורה רואה שיש לקשר פוטנציאל כדאי לה לצאת מאיזור הנוחות ולשתף ראשונה למרות שיש בזה סיכון מסויים, וזה מעיד על בגרות וראש גדול ואכפתיות, אבל היא צריכה להיות שלמה עם ההחלטה הזאת.

ואווחתולה ג'ינג'ית

השורה האחרונה של הפסקה השנייה...

"כשהיא רואה שהוא רוצה לתת לה כאישה ספציפית ולא פשוט כאישה."

דייקת לי הרבה עכשיו.

תודה!

דווקא את החלק הזה לא אהבתיהפי

היא ממש לא אמורה לשבת ולחכות עד שהיא רואה  שהוא רוצה לתת לה כאישה ספציפית ולא פשוט כאישה

זה ממש מיותר וילדותי

למה שלא תראי לו מי את עוד לפני שהוא בוחר אם את שלו או לא 

איך ידע אם את שלו אם את לא את בכלל?

לא נראה לי שאנחנו מדברים על אותו שיתוףנוגע, לא נוגע
מענייןהפי
אני לגמרי בעד שיתוף בעולם הפנימינוגע, לא נוגע

רגשות, תחושות, חוויות, עומק (כמובן בהדרגה). ביחס לעולם, ביחס לה', בקשרים עם המשפחה ועם חברים, ועוד ועוד.

כמו חברים ויותר מזה.

אבל לדבר על צרכים רגשיים נשיים בקטע זוגי, נראה לי לא שייך (בלי קשר לדת) אם הקשר עדיין לא חזק. זה כמו שמחמאה על מראה בתחילת הקשר מורידה.

אולי אפשר להקביל את זה לנסיון של בנות עם צניעות- יש לבחורה צורך נפשי שיחשבו עליה שהיא נראית טוב, אבל כשבן (נורמלי) יפגש עם בחורה לא צנועה לדייט זה יוריד לו ממנה כי זה זה נתפס שהיא מנסה לקבל משאר האנשים את מה שהיא אמורה בסופו של דבר לקבל ממנו (גם אם יש לו בטחון עצמי והכל).

אז ככה גם פה- כל עוד לא מכירים טוב, גם הוא נחשב כחלק מהעולם ולא כאדם ספציפי ולכן השיתוף הזה לא במקום.

אז נגדיר את זה ככה- גבר ספציפי שרוצה לתת לאישה ספציפית..

ככה בכל אופן אני מסתכל על זה

ואבוי זה ממש לא מה שהתכוונתיהפי

לכן פניתי לנשים , אתה לצערי לוקח את זה למקום אחר .

שאני מתכוונת שאני אומרת לאישה לפתוח את הלב .. זה אומר תפסיקי לדאוג לו + לרצות כלומר זה אומר לא לשאול את הבחור מיליון שאלות , אלא לנסות שהוא ישאל אותך ואם הוא לא שואל לנסות לשתף בעצמך .

לא להחביא את עצמך להגיד מה את חושבת + מרגישה .

נגיד אם זה מקום שלא נוח לך תגידי אשמח למקום אחר , תהיי את הכי טובה שאת את.

כי פעמים רבות , בנות אחרי שיחת טלפון / דייט מרגישות הוא לא רואה אותי מספיק , אם היו משנות את הדרך התוצאה היתה שונה .

קשה לי להסביר בדרך כלל בנות יודעות יפה על מה אני מדברת .

ובנוגע מה שכתבת לנשים שמתלבשות פחות לפי גדרי ההלכה, תתבגר.

שאישה הולכת כך זה לא אומר שהיא רוצה שיראו אותה יש הרבה נשים ביישניות + עם אופי צנוע שהולכות ככה מסיבות שונות לא בגלל שהן רוצות שתסכל עליהן.. החשיבה הזו גאד כל-כך איכס

ולקחת את זה כל-כך לעולמות אחרים 

ויש פה משהו בהחלט בוסרי גם מבחינתך 

כגבר, שאתה אומר אני אתן לה רק אם היא תהיה האחת.

אתה יוצר פה חסימה של הכוחות שלך שהם נצרכים על מנת למצוא את האחת שלך.

סבבה. מקבלנוגע, לא נוגע

לגבי האמצע- לא דיברתי על גדרי הלכה מדוייקים או לא אלא על "חוסר צניעות".

לא אמרתי ש"להיראות טוב" זה משהו חיצוני ורדוד, להיפך, ציינתי את זה כצורך נפשי של בחורה. רק אמרתי שבעיני בן זה נתפס לא טוב (דווקא בגלל ההבנה שיש פה צורך נפשי ולא רק משהו חיצוני).

את יכולה לטעון שלבחורה אין עניין שבנים יחשבו שהיא יפה, אני לא חושב שזה נכון (וזה לא סותר שהתחושה הזאת מתאזנת כשבנות יודעות שבמבטים האלה אין מבט פנימה ברוב הפעמים וזה לא סותר שיש גם תחושה הפוכה בנפש של רצון להיות צנועה).

אגב, לפני שאת מחלקת כל מיני מחמאות נחמדות, כדאי לקרוא שוב עם עין טובה.

לגבי הסוף- זה תלוי בסוג הנתינה. נתינה של דברים כמו שאת תיארת לעומת נתינה של זוג בקשר מתקדם.

מבינה שהתעצבנתהפי

אבל לשייך חוסר צניעות לתסתכלו עלי אני נראת טוב + חסרת ביטחון .

זה ילדותי לחשוב שכל מה שמתלבשת פחות בגדרים עושה את זה כדי לקבל ממך אישור שהיא יפה

אני זה שהתעצבן?..נוגע, לא נוגע

אני דווקא חושב שהרצון הזה עמוק הרבה יותר ממה שאת מתארת.

לפרש "צורך נפשי" במובן של תסתכלו עליי אני נראית טוב ושל חוסר בטחון, זה כבר עניין שלך.

אני מזה לא עומדת להתווכח איתךהפי

על דברים שכתבת, בכל אופן לקחת את הדברים לעולם אחר לחלוטין, את זה אתה מבין?

שיתוף שאני כתבתי שונה בהחלט ממה שאתה התכוונת כאשר הגבת לדברים שכתבתי 

זה ממש אבסורדי..נוגע, לא נוגע
עבר עריכה על ידי נוגע, לא נוגע בתאריך ב' באב תשפ"ג 15:11

את שואלת אם אני מבין שלקחתי את הדברים שלך לעולם אחר (כשכבר אמרתי לך למעלה שאני מקבל. וגם מי ישמע איך כבר הבנתי אותם שאת אומרת "אוי ואבוי", "עולם אחר לחלוטין"),

ומצד שני כשאני אומר לך שלקחת את הדברים שלי לעולם אחר, לא רק שאת לא מנסה להבין למה כן התכוונתי, את גם נשארת עם ההבנה שלך ואומרת "אני מזה לא עומדת להתווכח איתך" (לא שהתכוונתי), כאילו שאת מבינה יותר טוב ממני למה התכוונתי.

בהצלחה עם הגישה ההגיונית והבוגרת הזאת.

יפה קיבלתיהפי

אהבתי ממש

זה לא כל-כך פשוט כמו שאתה מתאר ועדיין זה כן דורש ממנה לפתוח את הלב ולשתף

נכון באיזון בהדרגה.. לא בבום

אבל כן לפתוח ולספר מהעולם שלה .. זה לא אמור להיות בדייט מאה. 

וואו תודה רבה לכםבלומה נאכט

זאת לא תהיה גוזמה לומר ששיניתם לי צורת הסתכלות

מצוייןלאצעיר
נכתבו כאן הרבה דברים שהייתי שמח לדעת בתחילת הדרך. כמובן שמדובר על קצה המזלג ותמיד טוב להמשיך לברר ולדייק, במיוחד כלפי עצמך. 
תלוי בך בגישה שלך ובאיך שהנפש שלך בנויהאנונימי. ת

אני לא כ"כ הזדהתי.

את צודקת לגמריחדשכאן

זה אמור להיגמר בערך בדייט שלישי.. 😏

אם לא מאפשרים, שום דבר לא מגיע. להתמקד במה שעושה טוב ולזרום.

כן, גם שאלות שכליות יכולות בסופו של דבר להביא לקרבה. אם זה בגלל שהזמן שמנצלים יחד, אם זה בגלל רגש ההתעניינות שמתלווה ואם זה בגלל שאם נקשיב לרגשות שלנו נוכל לשים לב שהתשובות לשאלות האלה בדרך כלל מעוררות אצלנו רגש. אם נקשיב לרגש הזה, נשים לב שהוא גם בסיפור, מה שיעזור לרגש יבוא באופן נוכח יותר.

דייט זה לא ראיון, פשוט לא! - לקראת נישואין וזוגיות

בהצלחה!!

לא בערךבלומה נאכט

בדיוק בדייט שלישי...

מה שאתה אומר מעניין מאוד וגם נשמע הגיוני, אבל על מנת ליצור בסופו של דבר קרבה זוגית נראה שלא מספיקה צורת ההיקשרות הזאת, המבוססת על הפן השכלי. אני יכולה לדבר עם מישהו שעות בלי ששום רגש התעניינות חריג עולה, ובלי הרגשת קרבה מיוחדת.

אני מעלה עוד רעיון בהזדמנות זו- אולי צריך להתחשב בפרמטר "שורש הנשמה"- הוא משורש נשמתי ואז באופן טבעי הוא באמת יותר מעניין אותי? אולי החיבור הנשמתי בעל משמעות בהקשר הזה?

אפשרחתולה ג'ינג'ית
להשתמש פשוט בביטוי של מציאת חן. או משיכה. אין צורך להפליג עד לשורשי הנשמות.
כן,בלומה נאכט

אבל אני דווקא משתמשת בביטוי "שורש הנשמה"

טובחתולה ג'ינג'ית

אני פשוט חושבת שזה מושג שאין לנו השגה בו, בחינת " במופלא ממך אל תדרוש"

ראיתי אנשים שהתיימרו להשיג בו. הם לא מאושרים יותר.

מה קורה עם אנשים אחרים?אנונימי. ת

חברות קרובים קרובות, מכרות,סתם אנשים ברגיל? את מתעניינת בהם באמת והתקיעות היא רק הפן הזוגי?

נראה לי שזאת נק' מאוד חשובה.

אם הקשר שלך עם כולם שכלי אז לא מפתיע שגם בדייטים זה מה שיהיה כי זאת לכאורה את אבל

אם האובר שכליות מופיעה רק הפן הזוגי תבררי מה קורה שם. מה צריך לקרות או אלו תנאים צריכים להתקיים כדי לשחרר את המקום הזה.אולי יש פחד שחוסם?

אני יכולה לומר שיש לי לפחות חבר אחד שאני מאודחופשיה לנפשי
אהבתי לדבר איתו, לא כל קשר בהכרח מתפתח לזוגיות ומאוד חשוב בעיניי לא להיבהל מזה שנעים לדבר עם גברים למרות שזה לא מוביל לזוגיות(גם בעלי וגם החבר הנ"ל נוהגים לומר לי שזה בריא וזה בסדר גמור להתחבר לגברים ולאו דווקא לנשים, זה ממלא חלק אחר בנפש ולאו דווקא בקטע זוגי)
בגדולהיום הוא היום
כדאי מאד להפוך את הדייטים למשהו שכולל בניית קשר וכיף. הניתוח הקר יכול להיות בין הפגישות
קודם כל גילוי נאות: האדם שאיתו התחתנתי הוא אדםחופשיה לנפשי
שדיברתי איתו הרבה לפני שהתחלנו לצאת(סיפור ממש חמוד אגב) אם את מרגישה שאין לי מה לתרום לך בגלל זה זה לגיטימי לגמרי.

עכשיו: אני לא בטוחה איך דייטים נראים אבל לדעתי הם לא אמורים להראות כמו ראיון באף שלב, זה מוזר, זה טכני וכמו שכתבת: זה קר.

אני לא מרגישה שהתאהבות היא חלק ממש קריטי(היא כיפית ברמה מסוימת ויכולה להכביד משלב מסוים) אני אישית מפתחת חיבה לאנשים די מהר ובאופן רנדומלי לחלוטין אז שוב קשה לי לומר שיש לי הרבה מה לתרום לך(אני סתם נהנית לחפור כנראה) ולפעמים החיבה הזאת מתפתחת לאהבה ואם זכינו אז לאהבה זוגית.

סוף חפירה וסליחה עליה: הרבה פעמים כשמסיימים את ההיכרות הטכנית(אפילו תוך כדי זה) יש דיבורים שונים וגלישה מנושא לנושא(אני רואה את זה המון בחיים שלי), אני כן מרגישה צורך לומר שלפעמים אני צריכה שישאלו אותי את השאלות הנכונות כדי שהשיחה תזרום

אהבה מעוורת, חד משמעית.אנונימי/-
היא שואלת אם זה טוב או רע..יופישל

אני נוכחתי שזה רע בינתיים..

אם לא היה לי בחסד שמים סבב שני,שלישי ורביעי איתו לא הייתי יודעת בחיים את מי בחרתי אם הקשר היה מתמסד ח"ו...

צריך להתפלל חזק.

וואובלומה נאכט

דברים קשים. אני כל כך מסכימה, צריך להתפלל!

אבל בכל זאת, התאהבות היא כוח שה' ברא. איך אפשר לומר שזה רע? אני מאמינה שכל כוח שה' טבע לנו בנפש בעל משמעות מעשית.

אם לא נפלת על מישהו בעייתי אז זה מעולהיופישל
תלוי עם מי זה קורה
לא היה לי כוח להתחיל לפתוח את הנושא הזהאנונימי/-

אבל מנסיון כואב, אהבה מעוורת. חד משמעית.

יותר נכון להגיד התאהבות מעוורת. בשלב הזה זו עדיין אינה אהבה.

@בלומה נאכט

כפי שכבר ציינולאצעיר
תלוי מאוד מי נמצא בצד השני. 
נכון..יופישל

מי שגילו את זה על בשרם לפחות הרוויחו את ההתפכחות, זה מה שקורה אחרי שמתחתנים בנישואים רגילים,שלא לדבר מה קורה כשמגלים גילויים מטלטלים,הרגשת ה'עבדו עלי'..

הכי מסכן לדעתי מי שנשאר בערפל התאהבות כשהקשר נחתך מהצד השני..זה באמת  מאוד מאוד קשה ..לא יעזור כלום אתה נשאר עם תחושה שמצאת את *ה*דבר שלא תמצא לו תחליף ומאוד קשה לפוגג את זה..סיוט.

מתחברת לכמה מתגובות כאןהשתדלות !

זה לא ראיון בשום שלב!

זה בנאדם חדש, אנרגיות חדשות. תצאי איתו כדי להכיר אותו.

כשאת בוחרת אם לצאת איתו- כן, יש שכל. בין הפגישות הראשונות- גם שכל. יש לנו אותן שאיפות? יש בו דברים שמפריעים לי.... אני אוכל להסתדר עם זה? זה שווה את כל המכלול? תמיד עולות שאלות שכליות, אבל בחוויה הכללית הן לא אמורות לתפוס הרבה מקום. הן צצות אוטומטית בקצב שלהן

כשאת יוצאת תנסי להנות מזה כמה שאת יכולה בגבולות המותרים- איפה את אוהבת להסתובב? מה יעזור לך להרגיש בנוח? תדברי על דברים שאת אוהבת לעשות. וכן, תדברי גם רגש. כמה עשה לך טוב כשקרה לך ככה וככה... קצת ביאס אותך כשמישהו אמר לך היום ככה.. בטאקט, כן? לא לפתוח ישר את כל הלב, לאט לאט, בקצב שעושה לך טוב.

כשאת מספרת סיטואציות תוסיפי איך הרגשת, זה תורם המווווןןןןן לנוחיות שלך ולפתיחות של הקשר. וגם הצד השני מעריך את זה.

וגם, יכול להקל עלייך פשוט להגיד שלוקח לך זמן לפתוח את הלב והרגש, וככה את גם לא בלחץ מציפיות שאולי יש לצד השני, כי עדכנת אותו

היבלומה נאכט

תודה על התגובה

האמת שאני קצת מתביישת להודות באיזו רמה התגובות כאן חידשו לי...

לדבר רגש = לתאר איך הרגשתי בסיטואציות מסויימות? אילו עוד דרכים יש? איך אני יכולה לגרום לו להתחבר, לגרום לו בעצמו לדבר רגש?

אני מרגישה שהצד השני ממש משקף את ההתנהלות שלי באופן כללי.

את יכולה לדבר איתו כמו עם חברהיופישל

תשכחי שהוא בחור אם זה מסבך אותך

תדברי אל  ועם בנ"א.

דווקא חושבת הפוך מזו שמעלייהשתדלות !

תזכרי שהוא בחור.

הוא לא ידבר רגש ברמה שאולי את רוצה, אל תצפי לשחנשים ארוכים על כל נושא בעולם כמו עם חברות שלך.

אני חושבת שמה שהכי מנרמל את הציפיות זה לדבר עם מישהי נשואה, ולהבין שגברים שלא מדברים הרבה רגש לא אומר שאין בהם רגישות אלייך, זה אומר שהם... גברים והם רגישים בטירוף פשוט בדרך שונה. ולפעמים מביעים אחרת רגש או מראים את זה אחרת ממה שהיית חושבת.

אני יכולה להעיד על עצמי שאני נפתחת לאט, אני נורא שומרת על עצמי, אבל בדייטים צריך להעז.

אז כשסיפרתי על סיטואציה מסויימת הוספתי איך הרגשתי בה- זה היה יותר אימון בשבילי, לפתוח את הלב ואת עולם הרגש שלי למישהו זר, אחר, ועוד לגבר.

כשחושבים על זה זה מוזר, לגבר? באמת תמיד התרחקנו מהם. אבל החיבור הזה בין גבר לאישה זה הדבר הכי מתוק וקדוש שיש. ודווקא זה שזה לא בא טבעי הופך את זה לעוד יותר מיוחד. אנחנו צריכות להתאמץ, להראות את הלב שלנו, להבין שיכולים להיות מקרים בהם נפתח את הלב והצד השני יחסום אותנו. אבל זאת הדרך.

בהמשך כדי לפתח יותר אינטימיות מספרים על מקרים שלא היית מספרת לכל אחד, על תחושות שאת בדרך כלל לא משתפת. בזמן שנוח לך, כשאת מרגישה שאת רוצה יותר להתקרב, יותר להרגיש בטוחה בקשר, בלי לחשוש איך הוא יגיב לנושא הזה.

הרבה פעמים זה ממש לקפוץ למים.

תנסי להרגיש אותויופישלאחרונה

תזדהי,תהיי אמפטית באמת, תראי את הטוב שבו,תני לגיטימציה והערכה למי ולמה שהוא.תהיי שם בלב. זה מה שמחבר.

אנחנו מתחברים למי שמתחבר אלינו.

לא רק להבין אותו בשכל.

אתר הבארבחור עצוב

מתברר שיש לו מתכנת זריז

טופלמשה

נפלאות תחילת השנה הלועזית ומשהו קשור.

ואו!בחור עצוב
תודה על המענה המהיר. ועוד ביום שישי. 
דווקא מיום שישי אני לא מתלהבתמבולבלת מאדדדד
צריך למצוא דרך להתחמק מהכנות לשבת😉
חחחחבחור עצוב
אני גבר. סה"כ מכין את השעון שבת ואת המיחם.. 
עדיין רואה שנה פחותבחור עצובאחרונה
מקום של תורהשירגול
שלום אני מתעניינת לשמוע על מקומות עם קהילה תורנית שמתאימה לזוג צעיר. מקום שיש בו נגיד כולל( במקום ישיבה).

לא מקומות גדולים כמו עיר.

אולי גבעת שמואל?תפוחית 1
לא יודעת אם את סרקסטיתפשוט אני..

אבל אם את רצינית,

אז רק תדעי לך ש**** ו****

וגם *******

סיננתי את עצמי כדי לא לעבור על לשון הרע.

וכן אני יודע שגם כך זה לשון הרע, אבל פחות חמור...

יש בית מדרש קהילתי בגבעת שמואל. ומסביבוקעלעברימבאר

קהילה דוסית (בסגנון די הר המורניקי נראה לי).

זה סוג של ישיבה גבוהה כזו

אני חושבת שאפשר להחשיב אתשלומית.אחרונה
גבעת שמואל כעיר 
אולי תשאלי פהadvfb
יש בעינבאביעד מילוא

ביישוב עינב יש כולל מאוד חמוד וגם קהילה גדולה ובנו עכשיו שכונה חדשה 

איזה סגנון? ב"ה בהרבה יישובים יש כוללפתית שלג
הר ברכה?ארץ השוקולד

עלי?

אלון שבות?

מה זה אומר לכם או לדעתכםיוני.ו.

שהפורום הזה הוא הפורום הכי פעיל?

התלבטתי רבות אם לדבר על הנושא הזה אבל..מוקי_2020

אין לי מה להפסיד. מקסימום מי שיקרא את זה בלי להתייעץ עם אחרים יפסיד. אז בקטנה.

ויותר ברצינות.

סיפור קצר. מקרה אמיתי.
כשהייתי בתיכון,  היה לנו תלמיד אחד שאבא שלו היה קבלן יחסית מבוסס לתקופה.
זה היה בגיל שהיה לנו רישיון נהיגה.
והיו לו 2 רכבים.
רכב אחד ששווה 500,000 שקל בשווי של היום. 
ורכב אחד ששווה 5,000 שקל בשווי של אז. 

כשהוא מגיע לדייט הראשון, הוא לוקח את הרכב הזול.
בלי שרשרת זהב לבן, בלי משהו שיכול לשדר שיש לו כסף. כלום. הכי פשוט שיש.

אם הבחורה המשיכה לדייט שני (וגם הוא כמובן),
הוא היה מגיע עם רכב של 500,000 שקל.

ועכשיו תוך כדי שאני מקליד אני נזכר בסיפור נוסף. הורים של חבר.
לפני שהתחתנו,
לבחור שהיה בזמנו בן 28 ?  משהו כזה..
כבר היתה דירה (משכנתא כמובן)
רק אחרי שהם התחתנו, הבחורה גילתה שיש לו דירה. לא דקה אחת לפני.

עכשיו לתובנות,
רוצה להדגיש שאני מסתכל על זה מנקודת מבט גברית.  אני באמת לא יודע מה הכי מתאים לבחורה. 
התחושה שלי שזה שונה. אבל אין לי מושג, כי אני לא בחורה. אני בחור.

עכשיו כמובן שאין כאן איזה נוסחא מדוייקת..
אבל אני באמת מאמין בזה, שזה חשוב מאוד לבוא לדייט הראשון הכי נקי שיש
ועדיף לעשות הכל כדי שהצד השני לא ידע כלום על דברים ממש ממש טובים. על נקודות חזקות במיוחד.

למה ?
למרות שזה כאילו מובן מאליו, אבל צריך להפנים את זה :
כי אם בחורה עדיין תרצה להפגש איתך למרות שהכל על פניו נשמע "פשוט", 
אז זה אומרת שאתה, מי שאתה -באמת-,  זה מה שהיא רוצה להמשיך להכיר.

בנוסף.
ברגע שאתה מציג את הצד הכי רגיל שלך, הכי פשוט שלך, בלי שום עטיפה, בלי שום הצגה..
אז מי שתגיד "אוקי, הבנתי שאין כאן שלמות, אני מעוניינת"
זה אומר שהיא רואה את מי שאתה באמת ומקבלת את זה.

היתרון הוא, שמכאן זה רק יכול לעלות ולהתשפר.
החסרון הוא שתפסיד חלק מהבחורות. אבל איזה בחורות תפסיד ? תענה בעצמך. לדעתי התשובה קלה וברורה.

שלב השאלות
שאלה : אוי לא..רק לא שלב השאלות
תשובה : מה הבעיה בשלב השאלות ?

שאלה : נו...
תשובה : מה נו , תשאלו

שאלה : זה לא עמוס מדי להציג בדייט ראשון את כל התמונה, גם חולשות ?
תשובה : תראה, אם זה חולשות שאתה יכול לשפר ואתה יודע שזה יכול להפריע לבת הזוג אז תשפר...אם לא, אז בכל מקרה היא תגלה את זה מתישהו.
נכון שיתכן שיהיה קליק ריגשי לפני שהיא תגלה ואז כאילו יהיה לה יותר קשה לשחרר, אבל הקליק הריגשי במהשך יכול להיות בדיוק בכיוון הפוך. המח זוכר הכל. תהיה בטוח.

שאלה : דוגמא ?
תשובה : נניח אתה בן אדם שמקשקש המון. זה מי שאתה. אתה מדבר פי 2 יותר מבן אדם ממוצע. או הפוך, אתה מדבר מעט מדי ביחס לבן אדם ממוצע.
אם זה מי שאתה, אם אתם שלם עם זה, אם אין לך מה לעשות בנושא הזה, אז תתנהג ככה בדייט הראשון. תהיה מי שאתה. לטוב "ולרע". תהיה אתה.

שאלה : אוקי, תחדד לי את זה.
תשובה : אתה נפגש עם חבר ותיק בפעם  ה 300. איך אתה מתנהג בגדול ? אותו דבר בדיוק. זה הדייט הראשון שלך.

שאלה : תסכם לי את זה.
תשובה : תבוא הכי פשוט שאפשר. תסתיר את כל היתרונות שלך (עבודה בשכר גבוה ,תהיה עבודה בשכר רגיל, תפקיד מיוחד יהיה תפקיד ממש רגיל ונפוץ, בצבא אם היית בסיירת ועשית מצבעים מעבר לקווי האויב תספר שהיית חייל פשוט וואל תכנס לנושא הזה יותר מדי).

שאלה : בטוח שיש בזה הגיון ?
תשובה : לא

שאלה : אז כל החפירה הזו ואתה לא בטוח שיש בזה היגיון ללכת בגישה הזו ?
תשובה : נכון. כי אולי זה לא מתאים לכל אחד. נתתי זוית מסויימת וכל אחד צריך לבדוק עם עצמי מה הוא לוקח מזה ומה לא. 

שאלה : לגבי..
תשובה : זהו, אין יותר שאלות. אני צריך להכין דגים.

שאלה : רגע, אם תפגש עם מישהי תגיד לה שאתה יודע לבשל ?
תשובה : ברור שלא . מקסימום חביתה. אבל לזה יש כמה סיבות. נדבר על זה בהמשך.

שאלה : אבל..
תשובה : שבתתתתת שלוםםםםםםםם.

הערה טכנית - הפוסט לא עבר בדיקה לפני שליחה, עמכם הסליחה. עייפות החומר.

מקומות "חוויתיים" בבית שאןאני הנני כאינני
מחפשים מה לעשות ברביעי בבית שאן, אטרקציה זוגית שווה/מעניינת וכדומה. עדיפות למקום סגור.

רעיונות?

חחחחחחחחחחחחחחחחח אין כאלה 😂צדיק יסוד עלום
בפרטי
חחחחח זה היה באינסטינקט שלי להגיב והתאפקתי פתית שלג
היה איתי בצבא מישהו מצחיק שגר שם אם זה עוזרנוגע, לא נוגע
יש לא רחוק משם את בית אלפאארץ השוקולד
באיחור, סליחה
השטלה מה מחפשיםשלג דאשתקדאחרונה

האזור מאוד יפה לטיול שקט ורומנטי.

הרבה מאוד מעיינות, חלקם לא מוכרים אז יתכן שתהיו בשקט שלכם. אפשר לנסוע לכוכב הירדן ולהנות מהשקט והנוף (אתם תהיו שם לבד, מובטח לכם שאף אחד מגיע לחור הזה...).

אטרקציות וכדו אני פחות מכיר.

מה מחבר אתכם?intuscrepidam

אשמח לשמוע מה גורם לכם להתחבר לצד השני?

וכנ"ל לגבי חברים / חברות.

פעילות משותפת, תחומים משותפיםארץ השוקולד
שיח טוב שזה הרבה פעמים תלוי
הקשבהadvfb

כשאני מקשיב למישהו ביחס לעולמו הפנימי, מה שמעניין ומעסיק אותו אני מרגיש שאני פותח צוהר לעולם שלו.

וכן, להיפך, שמישהו מקשיב לי וממוקד בי ובעולם שלי, אני מרגיש שהוא מתחבר אלי.

במקרים שתחומי העניין הם שונים אז העניין יותר בולט. כשאיש מקשיב לרעהו בצורה אקטיבית בנושא שאין לו בו יד ורגל, זה יכול לעורר חיבור גדול.

עין טובה ואהבת החייםהרמוניה
מצאתי מקור חדש לגביי דיון עתיק שלי פהאני הנני כאינני

והאחד שהשקעתי עליו הכי הרבה מאמץ...

מלאכיות או רגלים על הקרקע? - לקראת נישואין וזוגיות

מאיפה המקור?פצל"פ
הספר 'אהבה' של הרב גינזבורגאני הנני כאינני
יפה, במיוחד לאנשי פרק ב' כמונו שכבר "ריאליים"מתוך סקרנות

ו"לא מתלהבים משטויות"...

הכי טוב זו מלאכית עם רגליים על הקרקענוגע, לא נוגע
אני מעדיף איזה אוגית ירוקה כזאתelico
עם חמור או בלי חמור?נוגע, לא נוגע
נראה לי הוא יכול להביא את החמורארץ השוקולד
ולא צריך שהיא תביא אותו
תלוי כמה גמלים צריך להוסיף כדי שהעסקה תצא לפועל elico
זה שהגבר מביא חמור כזה או אחרנוגע, לא נוגעאחרונה

זה כבר בסטנדרט

"וצביאת מרת אוגיתא דא, והוית ליה לאינתו.

ודן נדוניא דהנעלת ליה: חד חמרא לובא מעליא, בריא, גמיר וסביר, דידע לבדוחי ליבייהו דאינשי"

אני לא אוהב את זה בכללמשה

כלומר, ברור שיש בזה אמת ולא קטנה בכלל, מצד אחד. אבל המשמעות של זה היא שאני עכשיו צריך להגיע לקשר כשאני "מושלם" (או לפחות עוטה מסכה של כזה). וזה לא נכון, כי החסרונות שלי והדפיקויות שלי יצופו בקשר כל עוד הוא קרוב מדי. למעשה, זה במידה רבה מבוא למערכות יחסים קצרות ומתחלפות כאשר עולה פגיעות או חיסרון.

זה בסדר לרצות להשתפר כדי להיות בן זוג ראוי יותר. אבל זה לא בסדר לצפות "למושלמות". אנחנו לא. לעולם לא נהיה. מלאכים יש בשמים ואמא שלי טוענת שאם בן הזוג טוב מדי אז אלוקים לוקח אותו.

זה נהיה טרנד?הפי

לדבר עם בחורה ולברוח?

2 נשים שלוותי השבוע היו מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי.

אם אתם לא מתכוונים לצאת לדייט תגידו את זה מראש

ולא ברור לי איך גבר שמגדיר את עצמו דוס עושה שטויות כאלה.

ובעצם דוס או לא לא מתנהגים ככה

לא סתם שולחים הודעות בוואצפ לבחורה שהעבירו לך את המספר בשביל שידוך ..ואז בורחים .

איך זה גורם לשדכן גם להרגיש?

ולא סתם קובעים עם בחורה דייט ומבטלים באותו יום

שלא נתחיל לדבר על שגרירים/ שליש/ וחבריו

ששם בכלל פותחים הודעות מדברים ואז יום אחרי נעלמים .

מדוע?

אני תמיד אומרת אף בחורה לא כועסת שלא רוצים אותה בחורה כועסת כי הראו לה שרצו אותה (בואי נקבע דייט )

ובסוף הלכו בלי הסבר בבום

אני כבר התרגלתי לזה שיש כאלה שדיבורים לחוד ומעשים לחוד ..

ואני אומרת את זה בכאב אם אדם בוחר להתנהג ככה או ניצלתי.. עוברת הלאה ..

אבל לא כולן לוקחות את זה ככה

יש בנות שלא רוצות לשמוע על דייטים בזמן הקרוב בגללכם..

באמת קחו אחריות.

גוסטינג זה גועל נפש

אתם גועל נפש

השרשור מופנה לאדם שבורח/ מבטל דקה 90 בלי לזכור שיש צד שני לסיפור.

אדם אשר לא יודע לבטא את רגשותיו ..

נכון לא תמיד אפשר להביע מה אתה מרגיש אבל אפשר שיהיה לך עמוד שדרה . אל תגיד סתם דברים .. מזה??

(אפילו הודעת נימוס יהיה מתאים .. מצטער על הזמן שלך.. בכל זאת אני חושב שלא מתאים .קשה?

אפשרי גם אם לא מסתדר הכל בסדר .מידות יש פה צד שני לעזאזל 

דרך ארץ

כנל הפוך!! כלפי גברים

מעצבן ממשארץ השוקולד
פעם אחת קרה ליאביעד מילוא

התחיל איזה קשר והבחורה נעלמה כאילו בלעה אותה האדמה

קרה גם הפוךבחור עצוב
דיברתי עם מישהי איזה שבוע ופתאום פשוט נעלמה מעל פני האדמה. לא הגיבה להודעות. כלום.

אחרי חודש פתאום שלחה הודעה משום מקום. הגבתי לה ביובש שתבין שלא מעוניין. 

תגיד לה ברחל ביתך הקטנההפי
ההתנהגות הזו של היבוש לפני חודש לא היתה לעניין
לא בא לחנך אותהבחור עצוב
רק חתכתי וזהו. 
הלוואי עליadvfb
אם אחרי כל הבירורים זה מה שהתגלהintuscrepidam

אזי צריך להודות לה' יתברך ששמר את נפשך.

היה כנראה צריך את הבירור בשביל שני הצדדים, אך ברוב חסדיו ה' חסך לך את כל הפגישות והסבל מהבחור.

ואני לא אומר את זה רק מהצד של הכל לטובה וכו', אלא פה באמת רואים את ההצלה עצמה ישר.

לדעתי החלק שקשה זה שבסיטואציה כזו אפשר לומר לעצמך למה אני שוב פעם בסרט של להתבאס מקשר שהיה רלוונטי והתברר שלא…

התופעה שנקראת "גוסטינג"משה

נפוצה הרבה יותר משנדמה לך. ולתחושתי נשים מעיזות להתנהג ככה יותר מאשר גברים. אבל זה בסדר לטעון גם הפוך.

נשים תמיד צודקות, גברים תמיד טיפשיםצדיק יסוד עלום
בעולם המודרני? כןמשה

בעולם הקלאסי זה היה הפוך.

יחי הפמיניזםצדיק יסוד עלום
אף אחד לא דיבר דווקא על שגברים עושים את זהמבולבלת מאדדדד

הפי כתבה בלשון שנוח לה לכתוב, כי בזה היא נתקלה.

וכנראה בגלל ההערות המעצבנות של כולם פה בפורום (לא דווקא אתה) היא גם כתבה בסוף במפורש שזה מיועד לשני המינים.

תפסיקו להיות מעצבנים ולצאת מנקודת הנחה שהבנות תמיד נגד הבנים. זה ילדותי ברמות. 

נשים עושות את זה גם וזה ילדותי ברמותהפי
זה אכן מזעזע, אבל תשמחו שלא התחתנתם/ן אתו/המתוך סקרנות

מי שלא מסוגל להיות רציני ולעמוד מאחורי מה שבוחר לעשות, לכאורה גם בנישואין יתנהג כך (גם בנישואין יש הרבה דרכים לעשות גוסטינג וד"ל).

" מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי."מוקי_2020

איך שלא מסובבים את זה,

זה אומר שהן עושות משהו לא נכון ( שזה -שונה- ממשהו שבאשמתן).

עכשיו אם אחרי שירגעו ויתאפסו, יעשו בדק בית ויגידו "אוקי, איך נמנעים מהקרקס הזה שאני מתפרקת בגלל בחור שאני בכלל לא מכירה" ויבצעו צעדים 1,2,3 שקרקס כזה לא יקרה יותר - מעולה. זה נקרא החיים.  יש תקלות. משתפרים ומשתכללים לפעם הבאה.

אבל...אם הן יהיו עכשיו בחרדה או בהפסקה ויתנו כ"כ הרבה כח לצד השני...

אז ...אולי באמת עדיף שקודם יטפלו בעצמן יסודית כי בזוגיות אמיתית המצבים יהיו פי 8000 יותר מורכבים מזה.

אה עכשיו זה המשחקהפי
שנתפסים על מילים מוצאים אותם מההקשר? 
הוא לא התכוון בכוונהקעלעברימבאראחרונה

אולי יעניין אותך