החלום הרטוב של הימין....אוהב העם וא"י 3
על תעמיס עלינו את החלומות שלךshaulreznik
הימין, בניגוד אליך, מאז ומעולם ראה בשלל ארגוני הטרור חמישים סוגים של חרא, בעוד שאתם כל הזמן עסוקים בהכשרתם ובנרמולם.
קבל את הדביל התורן, שהוא לא פחות מראש אמ"ן הנוכחי
הדבילים הם אלה שמתעלמים....אוהב העם וא"י 3
....כמו ששמיר לא הבין שטילי סדאם חוסין הביאו לנו את טילי חיזבאלה והחמס.
נראה לי שאתה ושכמותך לא מבינים מה הפוגרום הזה עושה לכל ערבי ביהודה ושומרון.
אין מחילה למי שהאכיל מפלצת כל השנים רק כדי לחשוב שזה יפצל את העם הערבי בארץ ישראל
וינציח את האחיזה שלנו ביהודה ושומרון. אין לי ספק מי אשם !!!!
תמשיכו להתעלם.
הנה תזכורת למה שהשקרן אמר פעם:
בשונה ממך, אני קורא ערביתshaulreznik
ולכן יודע מכלי ראשון על האורגזמה ששוטפת את ערביי איו"ש. לביבי הצבעתי בפעם הראשונה והאחרונה ב-1996, ומיד הבנתי שהוא בלון נפוח המפחד מהצל של עצמו. במקום לבטל את הסכמי אוסלו, המשיך ליישם אותם. אז כן, בניגוד להפחדות השמאל, דיקטטור הוא לא, וחבל. דיקטטורים אמיתיים לא מאפשרים לפתוח נגדם תיקי סרק על שמפניות וסיגרים. מי שלא מסוגל להגן על עצמו, איך יגן על העם שלו?
אז בחרת במי שתומך בו. זה אותו הדבר בפרט שזה...אוהב העם וא"י 3
הדבילים הם אנשי הצבא והמודיעיןshaulreznik
הם כבר התנצלו לפחות. הבעיה העקרית...אוהב העם וא"י 3
... שנתנו למפלצת לגדול וגם סרסו את הצבא ונתנו לו משימות של משמר הגבול באיו"ש.
הבן שלי הוכשר כנהג טנק ורוב השירות שלו הוא עסק בבט"ש ביהודה ושומרון. עכשיו רק החברה עושים תרגילים. זה ממש בושה.
אף אלוף בצבא לא תרגל הובלת אוגדה ממש. ועוד כהנה וכהנה דוגמאות וזה בזמן שחמס תרגל יום יום במשך שנים
את מה שהוא בצע ביום הארור שבו הצטוונו לשמוח. ביבי היה צריך ממזמן לקטוע את זה.
שיתביש כל מי שיבחר בו , בליכוד ובכל מי שיתמוך בהם. זה סכנה קיומית למדינת ישראל ממש.
אין בעיה, הליכוד יפסיד בבחירות הבאותshaulreznik
ואז ינצח גנץ, ואז מי שימשוך בחוטים, אלה יהיו אנשי המחאה שיכפו על הדחליל חזרה לקווי 67.
התוצאה: לבנון מס' 2 עם חיזבאללה מס' 2 במרחק של יריקה מת"א ונתב"ג.
עד עכשיו רק הימין פינה, גרש, החזיר,הכיל....אוהב העם וא"י 3
שמעת על הניסויים של סולומון אש?shaulreznik
Asch conformity experiments - Wikipedia
אז כן, מנהיגי הימין הממוסד הם אנשים קונפורמיים. כהשמאל עשרות שנים מפיץ את התיאוריות ההזויות שלו, באים בגין וביבי ומאמצים אותן. ואם היו מעזים להתנגד, היו מקבלים פי 1000 מחאות של לוחמי הד-מו-קרט-יה.
הנה, קבל וידוי של איש שמאל מצוי.
Shaul Reznik - קבלו וידוי של מגיש "גיקונומי", איש שמאל מצוי...
כי ראבין כידוע לא גירש כלום,ימח שם עראפתאחרונה
אני כל כך מסכים עם המשפט הזה!!!ימח שם עראפת
לא רוצה לקלקלמרדכי
אבל גם בממשלה הקודמת, בעת שיאיר לפיד כבר עמד בראשות הממשלה, התגאו בהפרדה בין חמאס לג'יהאד. בראייה אחורה, אנחנו מבינים שאז זה הזמן שהם כבר התאמנו למלחמה ובגלל זה הם לא התערבו.
לממשלה הקודמת לא נתנו לעבוד....אוהב העם וא"י 3
.... אתה משווה את הידע הצבאי של לפיד לעומת הידע הצבאי של ביבי???
מספיק עם הסגידה העוורת. אתם באיו"ש לא מרגישים את הסערה?
כבר הרבה זמן יש יריות באיו"ש תחת הממשלה הנוכחית . אם זה היה תחת ממשלה אחרת
אני בטוח שלא היתה עסוק בבחירות המקומיות ואתה וחבריך היתם מציפים את הפורום הזה .
ולממשלה הזאת כן נתנו לעבוד?! נו, באמתמרדכי
אחרי המלחמה הרבה בדרג הפוליטי והביטחוני יצטרכו לתת דין וחשבון וללכת הביתה. אבל אל תטעה, בנט, לפיד וגנץ גם הם חלק ממי שיצטכו לתת את אותו דין וחשבון, לצד (חלק מ)ההנהגה הפוליטית כיום. הם היו שבויים באותה קונספציה לא פחות מנתניהו. גנץ עצמו, לדוגמה, היה גם רמטכ"ל וגם שר ביטחון באותם השנים (וזה שמינה את ראש אמ"ן).
והדאגה שלך לתחביב המוניציפלי שלי מאוד נוגעת לליבי. אני יכול להרגיע אותך ששהייתי כותב אותה בכל ממשלה וכמעט בכל מציאות (מלחמה זה באמת חריג).
אפשר להגיע עד בגין שלא התעקש...אוהב העם וא"י 3
....להחזיר את עזה למצרים. אתה יודע מיהו זה שרוצה להרחיק את עדותו.
בכל מצב ביבי והליכוד החזיקו בהגה ברוב המוחלט של הזמן בשנים האחרונות.
לא צריך ועדת חקירה. צריך בחירות, ביבי יפרוש והעם "הנבון" יחליט.
אתה לא מבין מה אני מנסה לומרמרדכי
בס"ד
אם אחרי המלחמה רוצים שינוי אמיתי, אז זה לא יעזור להחליף את נתניהו בגנץ. גם לא בלפיד או בנט. כולם, כולם נקטו בעזה באותה הגישה. היה זה בנט שהתיר את כניסתם של מאות פועלים עזתים, "בניגוד לעמדת ראש הממשלה הקודם", כאשר אנחנו יודעים היום שהם ניצלו את זה לאיסוף מודיעין.
לכן, אם באמת תהיה פה לקיחת אחירות אז יש לשנות את כל ההנהגה הפוליטית, את כל המערכת הצבאית ובראשם ראש אמ"ן. השב"כ שידע ולא עדכן את. המזכיר הצבאי של נתניהו עד עשרים דקות לפני התקיפה.
אבל אם גנץ, שהיה הרמטכ"ל שהקים את המכשול והיה שר ביטחון בשנים האחרונות, מקבל הבוקר 40 מנדטים בסקר מעריב, שבוע שני ברציפות, אז כנראה לא מחפשים פה אחריות, אלא מחפשים את ראשו של נתניהו. ובין השגגות של שניהם אני מעדיף את נתניהו על פני בני - מארח אבו מאזן -גנץ, וגדי - נהפוך את צפון השומרון לאוטונומיה פלסטינית - אייזנקוט.
אם כולם אשמים אף אחד לא אשם.אוהב העם וא"י 3
ברוב מוחלט של הזמן ישב איש אחד ומפלגה אחת על מושב ההגה.
אי אפשר להחליף את כולם אלה אם כן אתה רוצה להכהות את האשמה.
גולדה ומפלגת העבודה נעלמו כתוצאה ממלחמת יום כיפור. הם איבדו את השלטון
ובהדרגה הם נעלמו ובצדק. הארוע שהיה היה הרבה יותר גרוע
ואני מצפה אותו דבר לגבי ביבי והליכוד. אחרת אנחנו חברה לא בריאה.
ברשותך מעניין אותי מה אתה חושב על הסוגיות הבאות:
1. כאשר החמס השתלט על עזה בזמן שלטון מפלגת קדימה אולמרט ראה בזה יתרון
שהתנועה הערבית בארץ ישראל מפוצלת. האסטרטגיה שלו היתה לחזק את אשף איו"ש
ולהחליש את חמס עזה. כשביבי עלה לשלטון הוא שינה את האסטרטגיה והחליט להחליש את אשף איו"ש
ולחזק את חמס עזה . אתה לא חושב שזאת היתה טעות עקרונית.
2. למה אין הצהרה רשמית לביטול הסכמי אוסלו? מחמוד עבס לא גינה ,לא משתף פעולה.
בכלל הסכם אוסלו היה צריך להתבטל ממזמן!!!!
תודה מראש.
השבת נכנסת כאן בקרוב יש לי עוד להתקשר עם שני ילדי החיילים מצפה לקרא את תגובתך
עם צאת השבת.
שבת שלום
אז פה הטעות הגדולה,מרדכי
בס"ד
לא מדובר באשמה, הרי נתניהו לא אשם בכך שפרצה מלחמה, פה האשמה היא על אמ"ן ושב"כ. נתניהו אשם בגישה שלו לאורך השנים - את זה צריך לשנות, וזה לא יבוא אם נחליף את נתניהו בגנץ או בבנט. הם חלק מאותה הגישה בדיוק.
ביום שאחרי המלחמה, אני לא רוצה שמה שהיה הוא שיהיה. שבמקום שיקראו לו בנימין נתניהו יקראו לו בני(מין) גנץ, שבמקום שבט בנימין ימלוך פה שבט נפתלי - אבל הגישה תהיה אותה גישה מוטעת שהייתה פה תמיד?
אני מדבר על שינוי של הכל. להוציא את כל מי שהיה שבוי בקונספציה, ולהשאיר את מי שהרתיע, שהיה עם עין פקוחה ולא נכנע לתכתבים של המומחים ממערכת הביטחון.
מציע לקרוא גם את קלמן ליבסקינד מהשבוע וגם את רן ברץ משבוע שעבר. הם לא מסירים אחריות מנתניהו, אבל הם בהחלט מסבירים איך צריך לשנות את הגישה
קלמן -
אחרי אוסלו, אחרי הנסיגה מלבנון, אחרי ההתנתקות, הגיע הזמן להפנים: הניסוי נכשל
רן -
מחדל העומק: צמרת הביטחון הפכה לקליקה סגורה וזחוחה - מקור ראשון
שבת שלום (או שבוע טוב)
טוב זה שקוף. זה דפי המסר שמעבירים....אוהב העם וא"י 3
....בין חברי הליכוד כדי לשמר את שלטונם לאחר המלחמה, עם או בלי "אב האומה".
מחילה אבל יהיה האסון האמיתי של מדינת ישראל.
אגב התעלמת מבקשתי ( תחינתי) להתיחס לשתי הנקודות שציינתי.
והשנאה שלכם לנתניהו תותיר פה את מורשתו לעדמרדכי
בס"ד
מי שלא מסוגל להתסכל על התמונה המלאה, אלא מתרכז ברצון לראות את ראשו של נתניהו תלוי, לפעמים עוד לפני סיום המלחמה (סימה קדמון, כמשל), אז הוא לא ישנה כלום. אבל אם בכל זאת רוצים שאחרי המלחמה יהיה איזה לקח שילמד - חייבים להסתכל כל כל התמונה המלאה.
אם גנץ מקבל 40 מנדטים בסקרים, זה אומר בתורה הכי ברורה שלא רק ששום דבר לא יתוקן, אלא זה רק יחמיר. הרי שר הביטחון המיועד בממשלת גנץ, וזה לא סוד, הוא אייזנקוט. זה שבמשך שנים צחק על האלוף בריק וזלזל במה שהוא אומר (היום כולם יודעים כמה הוא צדק), וזה מי שרוצה להפוך את צפון השומרון לאוטונומיה פלסטינית. כך לא משנים קונספציה, כך מעמיקים אותה.
לשאלותך -
1. אני חושב שצריך להילחם בשניהם באותה הצורה. ההחלטה להלחיש את אשף יו"ש היא נכונה, וההחלטה לחזק את חמאס עזה היא מוטעת מיסודה והימין היה הראשון להתריע על זה. אבל יש עדיין מי שקורא להם "משיחיים" ו"קיצוניים".
2. בעיניי לומר "לבטל את הסכם אוסלו" זו סיסמה בלי שום משמעות.
זה לא שנאה, זה תיעוב של מעשיו והרי שוב תזכורת....אוהב העם וא"י 3
אז מה הפתרון?מרדכי
בס"ד
להחליף את בנימין בבני?
זה כן יביא שינוי של המציאות?
התשובה היא לא!
לכן שאנחנו מדברים על אחריות, זו אחריות כוללת. זה לשנות את התפיסה הביטחונית והמדינית של כל מדינת ישראל מהיסוד. פורום מטכ"ל שדוגל כבר שנים באותה השיטה, לא יכול להישאר אחרי המלחמה, אלא להביא את אותם אנשים שהתריעו ועמדו מול כולם. אותו הדבר במדיני. אין הבדל בין נתניהו לגנץ או בין בנט ללפיד. כולם אותו חלק מאותה מחשבה מוטעית, לעומת סמוטריץ', בן גביר וליברמן (מגיע לו את הקרדיט) שתמיד התנגדו לתפיסה הזאת.
השמות שהזכרת ויתרו ויותרו על שינוי תפיסה תמורת...אוהב העם וא"י 3
... משרות ותקציבים ש"אב האומה" וחבר מלקקיו מהליכוד נתנו להם.
מי שהקים את גוש קטיף כמו את רוב ההתיישבות באיו"ש זה "השמאלנים" ממפלגת העבודה ומי שגרש אותם
זה אנשי "הימין" מהליכוד.
נעים להזכר:
על האדמה הזאת תרגל החמס במשך שנים את הזוועות שקרו לנו ביום שהיצתוונו לשמוח.
לו רק היה לנו צבא אחר.איתן גיל
אבל זהו שאין.
הצבא שלנו מבוסס דוקטרינת ווקסר, וקצין שמערער עליה תקרת הזכוכית שלו תהיה תת אלוף. פה ושם יתקדם מישהו שונה לדרגת אלוף, ותמיד יהיה זה בתפקיד חצי ייצוגי, חצי ג'ובניק.
על מינוי הרצי הלוי כרמטכ"ל הוכרז ימים ספורים לפני הבחירות מטעמי זהירות, כדי לוודא שבכל תוצאת בחירות יהיה האיש מהדוקטרינה הנכונה ומהמחנה הנכון.
תכל'ס, יקח 15 שנים, לפחות, לעצב מחדש את צה"ל כצבא יותר התקפי ופחות פוליטי.
מפר את החרם שלי על הפורוםהסטורי
כדי לשאול אותך @מרדכי, למה אתה לא חוסם סוף סוף את הניק הזה?!
יורד מהארץ, שלא מתבייש באופן אובססיבי להשמיץ ככל יכולתו את מיישבי הארץ במסירות נפש. אגב, זה חלק ממה שהוביל לייבוש הפורום, לרבים שהיו כותבים כאן, נמאס מהשיח המשמיץ המעגלי האובססיבי שלא מתקדם לשום מקום.
אם זה לא מספיק ביום יום הרגיל, כעת תוך כדי מלחמה, הוא ממשיך ככלב השב על קיאו וממקום מושבו על אדמה טמאה, מתאמץ ליצור דה-מורליזציה נגד ההנהגה.
אולי זה הזמן לחסום אותו סוף סוף?!
תתביש לך!!אוהב העם וא"י 3
יש לי שני ילדים שמשתתפים במאמץ המלחמתי. הלואי והיתי מחליף אותם.
גם כאן בגלות אנו מנהלים מלחמה לא קטנה.
אני לא אשם בזה שהאכילו מפלצת בעזה במשך שנים בעידודכם רק כדי להוריד מהפרק איזה פשרה ביהודה ושומרון דבר שהתנפץ לכולנו בפנים והביא לפוגרום הכי גרוע על יהודים בארץ ישראל מאז מרד בר כוכבא. מספיק עם הכפיות תודה. כדאי שלא תשלו את עצמכם לאחר הנצחון בעזרת השם יהיה תהליך הפרדות. אם הערבים לא ישתפו פעולה כמו בפעמים האחרות נמשיך להכות אותם אבל תמיד ידינו תהיה מושטת לשלום. אם זה לא יקרה ואתם שוב תצאו נגד הרוב הדומם ״ותשרפו אוצרות״ אז ….. השם ישמור
תזכור כאן זה פורום שאפשר להביע דעות ללא קשר למאמץ המאוחד יחד כנגד האוייב המשותף.
כולנו מגוייסים כולל אתה אני מקווה.
ישראל פותחת בשיחות ישירות עם לבנוןאיתן גיל
על פירוק חיזבאללה.
ומה עם חמאס לבנון?
ומה עם ארגוני טרור נוספים?
שלוש הנחיות צריכות לקבל המשלחת הישראלית לשיחות:
1. פירוק כל ארגוני הטרור והוצאתם אל מחוץ לחוק.
2. הסוגיה "הפלשתינית" לא תעלה כלל ואם תעלה- המשלחת הישראלית תנטוש את השיחות.
3. תיקוני גבול עם לבנון, וקביעת הגבול הבינלאומי על נהר הליטני.
גם ככה לא יצא מזה כלוםברגוע
^^^^הסטורי
גם הנוכל חושב כמוךאיתן גיל
אולי אם הוא יתווך, לאור נסיונו בהשכנת שלום בין רוסהסטורי
סתם, אפשר לסכם עם ממשלת לבנון כל דבר, היא ממשלה חסרת משמעות ולכן כל סיכום איתה הוא חסר משמעות. אני מבין לגמרי, שכדי לטשטש את הביקורת הבין לאומית, רה"מ צריך להסכים לשיחות סרק הללו. כל עוד שבמקביל צה"ל ממשיך לכתוש אותם - זה בסדר
עצם ההצעה הלבנונית לשיחות ישירות עם ישראלאיתן גיל
מהווה הכרה דה פאקטו במדינת ישראל, וזה הישג בפני עצמו.
יתכן שהצרפתים דחפו אותם למהלך זה בגלל מעמדם הבינלאומי שהולך ונשחק.
היה לנו פעם הסכם שלום עם הלבנונים שהופר בטרם יבשה בו הדיו. אולי יוציאו אותו מהגניזה כבסיס להסכם חדש ורציני יותר.
כך או כך, בניגוד לטראמפ החדש שיש לי עליו ביקורת עקבית, על הנוצרי הלבנוני אני סומך יותר.
וכמובן- משא ומתן תחת אשאיתן גילאחרונה
סיבוב שעריםאשר ברא
איך זה עובד? ומאיפה זה יוצא?
ראיתי שיש שבוע הבא בחמישי מהכותל.. אבל לא ברור אם צריך להירשם ומיקום מדוייק.. והאם מתאים לנשים.
קיצור אשמח אם מישהו יוכל לפרט על זה קצת
)
לא צריך להרשםברגוע
יוצא מהכותל, את תראי כבר מאיפה
יש שם גברים ונשים בהפרדה
והמסלול הוא אותו מסלול?אשר ברא
אני חושב שיש הבדלים קטניםברגוע
סיבו"שפצל"פ
לא צריך להירשם, יש כל ערב ר"חל המשוגע היחידי
מתחילים מהמערה ליד הכותל (ליד השירותים)
יש הרבה אנשים.
מחיצה ניידת בין הגברים לנשים.
מומלץ באהבה להגיע לכל מי שרוצה להכיר קצת ולהיפתח לרצון למקדש.
חצי לפחות נשיםזיויק
תודה רבה לכולם! עזר לי מאודאשר ברא
שתפי אח"כ בחוויהזיויקאחרונה
קחו שבועיים קדימה, מה המצב במלחמה מול איראן?זיויק
מי שעונה לך תשובה נחרצתהסטורי
מדמיין -
מה שחשוב כרגע לדעת ולהחזיק איתו, זה שהכנו את האירנים שוק על ירח. צה"ל (וגם צבא ארה"ב) פעל בשמי אירן, כבמגרש הבית. הגענו למרחקים הרבה יותר גדולים ממה שהגענו ב'עם כלביא' מהים הכספי ועד האוקינוס ההודי. אירן איבדה את כמעט כל ההנהגה הרוחנית, הפוליטית והצבאית ואלפים מכוחותיה. חטפה מכות קריטיות לתשתיות, לתעשיה שמיועדת ליצור טילים ובכלל - לכלכלה שלה.
את כל זה עשינו בלי אף נפגע מכחות האוויר והקרקע שפעלו באירן ו(כל אחד עולם מלא ובכל זאת )מעט מאוד נפגעים בעורף.
לגבי ההמשך יש כמה אפשריות, מיידית -
*קריסה של הפסקת האש, מה שאומר שנמשיך לכתוש אותם
*האירנים מבינים כמה הם איבדו ושומרים על הפסקת האש באדיקות ואנחנו פנויים לטפל בלבנון ועזה.
לטווח יותר ארוך, האפשרויות -
*שרידי השלטון הנוכחי (אלו שטראמפ הכריז עליהם כ'מתונים שהשארנו בכוונה') מחזיקים מעמד וכדי לשמור על ראשם מחובר לגופם, מתחילים לשתף פעולה במידה זו או אחרת. (בדומה לוונצואלה כיום)
*הם מנסים להשתקם צבאית ואז בעוד שעתיים/יומיים/שנתיים נעשה עוד סבב כמו שהיה.
*החלשנו את השלטון כל כך, שהתהליך הפנימי יביא להחלפתו. כמעט קרה לפני שלושה חודשים, רק שעדיין היה להם כח לטבוח באזרחים.
נ.ב.
למי שכבר מתכנן ליום העצמאות להשלים את כל מה שלא עשה בפורים/פסח, רק מציין שזה בדיוק המועד הרשמי של סיום הפסקת האש...
לאו דווקא עוד שבועייםoo
איראן פשוט נכנסה לסבבים
ותכלס
חיזבאללה חי ובועט
כנ"ל איראן
(כן פגעו בהם
מסתבר שהם עדיין חיים כרגיל)
מקווה ששומרים טוב שחמאס לא יחזרו לחיים
ואנחנו נמשיך לחיות על החרב
כי לעצום עיניים זו כבר לא אופציה
לא, הם ממש לא חיים כרגילהסטורי
הם אמנם עדיין מצליחים לבעוט, אבל חלשים מאי-פעם.
כמה הפחידו שנים מאיך תראה המלחמה עם חיזבאלה (זוכרים את הבהלה לגנרטורים?) ושלא לדבר על כמה שבועות מתחת לאדמה. אז פעלנו חופשי בשמי אירן מצפון לדרום וממזרח למערב וכל כחותינו שבו בשלום מהאוויר וכן, גם מהקרקע. הישג עצום שאיש לא חזה.
אז כן, הדרך לגאולה השלמה מורכבת וארוכה. בניגוד לאיך שהדברים מצטיירים ממרחק של שנים - אף מלחמה לא הסתיימה בניצחון מוחלט. יתכן שכעת כשההנהגה האירנית חלשה מאוד - השלטון שם ישתנה בתהליך פנימי ויתכן שאכן נצטרך עוד סבב. עם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה. מסבב לסבב אנחנו חזקים יותר והם מצליחים פחות ופחות. אם לפני ארבע שנים חיסול של בכיר אחד בעזה, הריץ את גוש דן לשבוע במקלטים, היום חיסלנו את כמעט כל ההנהגה הדתית, הפוליטית והצבאית של אירן והחיים המשיכו קרוב לכרגיל.
צה"ל יושב היום על כל קו הנ.ט. בלבנון, והולך ומחליש את חיזבאלה. גם מול חמאס, עדיין הנצחון לא מוחלט - אבל צה"ל חוצץ בין הישובים לבינם ממשיך לחסל בהם והם לא מגיבים.
בעז"ה עוד לא נאמרה המילה האחרונה.
חיים מספיק כרגילoo
כדי לתקוע את תושבי הצפון מעל חודש בממד/ כדי לשתק מדינה שלמה כנ"ל
מנטרות של גאולה שלמה לא יעזרו לתושבי הצפון במערכה הבאה כפי שלא עזרו להם במערכה הזו או בקודמות
זה לא מנטרות, זה הבנה של בתוך איזו מציאות אנחנוהסטורי
חיים.
תושבי מטולה, נאחזו בקרקע במציאויות קשות מאלו ובזכותם יש לנו מדינה וצבא ואנחנו יכולים לשבת כאן ולדון בזה...
(רק נזכיר, הריצה לקנות גנרטורים מחשש מחיזבאלה, היתה בתל אביב, לא במעלות).
תגובה כללית, על החיפוש שלך בשרשור הזה ובשרשוריםהסטוריאחרונה
מוכרי הוודאות: הפרשנים לא מספקים מידע אלא ממלאים צורך פסיכולוגי
אני ממש ממליץ להשתחרר מחיפוש הוודאות. זה מובן, זה צורך אנושי, אבל זה רק משבש אותנו.
מציע, כמו שפעם שרו בשמאל: "אל תגידו יום יבוא - הביאו את היום!", במקום להתבחבש בתחזיות מתבדות, שכל אחד ישאל את עצמו, מה הוא עושה כדי להביא את עם ישראל למקום יותר טוב מעשית, תודעתית ורוחנית.
סידני היא עיר אלימההסטורי
אדם בסידני תקף כמה אנשים. העובדה שאביר המוסר, נציג הקב"ה עלי אדמות, הממונה על המצפון נשאר בשוויון נפש ולא פתח על זה שרשור מעידה על כשל מוסרי עמוק.
אדם שמטיף מוסר לכל בר בי רבאיתן גיל
ומציג את עצמו כאן כשומר מצוות...
מן המעט שנדרש ממנו הוא שיתאפק מתגובותיו "המחכימות" עד מוצאי יום טוב שני של גלויות.
הוא תקע יתד אי שם בין סידני למלבורן ומפיץ רעל קפלניסטי בתפזורת כמו פצצות מצרר.
נזק מדיני זה החומרים שהוא מקושש מן הגורן הקיצון שמאלני ומן היקב הקפלניסטי כדי לעשות מהם צימעס בטמפל שהוא חבר בו, לאחר תרגום כמובן לשפת המקום. לא מפיו אנו חיים
אני לא מבין איך אפשר לחגוג את חג האביב בסתיו,קעלעברימבאר
ליהודי אוסטרליה
זאת סוגיא נוספת. אני כאן עסוק בסוגיה המוסריתהסטורי
העובדה שהוא בחר לחיות באדמה טמאה, שלא מתאימה למצוות התורה בשום צורה, היא כמובן היסוד שמביא אותו לעבירה גוררת עבירה, אבל לא בזה עסקתי כאן.
האמת שאוסטרליה בדיוק כמו הארץ. רק הפוך.קעלעברימבאר
אקלים ים תיכוני, אבל עונות הפוכות
מה עם מלבורן?קעלעברימבאר
באמת אני חושב שכל מי שלא פותח שרשור זעזוע הוא שותףהסטורי
מסכים איתךקעלעברימבאר
עדיין לא הבעת זעזועהסטורי
איך אתה יכול לא להזדעזע מאירועים אלימים ביבשת שלך?!
להלן הסיבה:שלג דאשתקד
קטע מהספר "בעל שם טוב", פרשת ראה אות ו:
אמרו חכמינו ז"ל: "ולמה נקרא שמה ראה? שרואה ביותר כו' תנא עומדת בבבל ורואה נבלה בארץ ישראל". שמעתי [בשם ר"י בעש"ט ע"ה זצוק"ל] ... פירוש, אדם שאינו הגון נקרא בבל - כי עומדים בשטותים והבלי עולם, ואדם הצדיק נקרא ארץ ישראל. וזהו פירוש הגמרא: עומדת בבבל, פירוש בשטותים, ורואה על אדם כשר נבלה, והיינו נבלה בארץ ישראל באדם כשר.
עכשיו גמרתי לשתות יין ומצות בסעודת משיח….סיעתא דשמייא1
מוזר לכבד בהפטרההסטורי
מעליל עלילות דם.
בלנ"ד, עד שלא תתנצל על הדהוד העלילה כאן, לא נניח לך:
אתה רואה….סיעתא דשמייא1
… כנראה שבגלות יש יותר אהבת ישראל.
אתם בארץ ישראל משחזרים את ימי סוף תקופת בית שני. גם שם היתה שנאת חינם לא רק בין יהודים ליהודים גם בין יהודים לגויים בארץ ישראל. רבי יוחנן בין זכאי ראה את הנולד.
מה?!?!?שלג דאשתקד
באיזה מצב אתה עכשיו, מיסטר הייד או ד"ר ג'קיל?
עם אוהבים כמוך, שמהדהדים עלילות, מי צריך שונאים...הסטורי
אני תמיד נעלב כשמעלים אותי למפטיר. כיקעלעברימבאר
רק לישו נתנו מפטיר (אפילו הנוצרים הקימו כנסיה במקום שלטענתם היה בית הכנסת שהוא קרא שם מפטיר בגליל, והם קוראים לה "כנסיית בית הכנסת")
והאמת שבגלל שנתנו לוקעלעברימבאר
מסקנה - לתת לאנשים עליה שהם רוצים
למה לשון הרע? הסיבה היחידה...סיעתא דשמייא1
.... שאני רוצה לקרא בסגנון תימני בבית כנסת ספרדי .
חוץ מזה זה הפטרה שאני אוהב לקרא.
אגב את ההפטרה הזאת אנו קוראים ביום העצמאות.
אתה מתפלא על לשון הרע, אתה אלוף הלשון הרעהסטורי
חילול השם לשמו!!!! - אקטואליה וחדשות
כאן הוצאת שם רע, בפרסום שקרי ומזיק, של שקר שערבים המציאו. הוספת חטא על פשע כשהשפרצת האשמות על הערוץ שלא פרסם ועל כל מי שהעז להטיל ספק.
תתנצל לפני כל דבר. קשוט עצמך תחילה!
חחח דיברתי על ישו לא עליךקעלעברימבאר
מנסה לתקן את ההודעה כך שלא ישתמע שדיברתיקעלעברימבאר
עליך. זה לא נותן לי כרגע.
והאמת שבגלל שנתנו לישוקעלעברימבאראחרונה
מפטיר ולא שלישי הוא נעלב והחליט להקים דת חדשה.
מסקנה - לתת לאנשים את העליה שהם רוצים 
אני מניח שרק בגלל יו"ט שני של גלויותהסטורי
אין שום ספק, שכאחד שרואה פשע בכל חוסר יחס למקרה אלימות יחיד של נער שוליים באיזשהו מקום - הוא יזדרז לגנות את האלימות ביבשת שלו...
דיון חשוב בחסות הפוליטיקה - תפקידה המכבד של האישהשלג דאשתקד
כפתיחה, אני מציע לעיין בכתבה המצורפת:
לא אכנס לפרטי האירוע והפולמוס. ניתן כמובן לקרוא ולהביע דעה (ויש הרבה מה לומר בנושא). לי חשוב פרט אחד וקצת שולי, אבל מאוד חשוב:
לפני הרבה שנים, הייתה תפיסה פמיניסטית כזו שנקראת כיום "הפמיניזם המרקסיסטי". תפיסה זו, טוענת שאין סיבה שנשים לא תעשינה מה שגבר יכול לעשות. העניין הוא שהזרם הזה אמנם דיבר על ליברליות וחופש בחירה ופעולה, אך עודד בפועל שנשים תעשינה דווקא דברים שמיוחסים תרבותית לגבר.
עם השנים, מהרבה סיבות (שבטח קשורות גם לגברים וגם לתרבות), הגישה הזו פחות מדובר בשיח הפמיניסטי. גישה אחרת לעומת זאת, שקיימת כיום בשיח, נקראת "פמיניזם תרבותי". כלומר התייחסות להבדל מהותני בין המינים, תוך הכרה בחשיבותו של על מין והערכה לתפקידו המכריע בניהול המשפחה, החברה והקהילה.
קיימות כמובן עוד גישות פמיניסטיות, אבל לצורך הדיון הזה כדאי לשים לב לדיאלקטיקה בין שתי הגישות האלה.
מבחינתי, האירוע הזה שקרה עכשיו בשב"כ, הוא אירוע משמעותי מאוד לדיון אוגות הייחוס והשימוש של החברה במונחים פמיניסטים. כי גם אחרי הרבה מאוד שנים ולמידה, כשניתן למצוא תפיסות שונות ואף מנוגדות ביחס לפמיניזם, איש/ה לא חלם/ה שייצא העגל הזה: תפיסות פמיניסטיות יזלזלו באישה, יפחיתו את חירותה וידרשו ממנה להשתעבד לתכתיבים שנוחים למגדר אחד (במקרה הזה: המין הנשי).
אז איך למען השם, הפמיניזם הוליד תנועה כל כך מיזוגנית?!
כל השמאל בפאניקה שביבי ינצחקעלעברימבאר
בבחירות בגלל המבצע. אז הם מתחילים ללכלך עליו שהביא הפסד מביש.
אפשר לחלוק על ההחלטה להפסקת אש. אבל:
א. מה הם היו עושים במקום?
ב.הם יודעים עוד מה התכנון בעתיד?
ג. איך הם היו המתמודדים עם טראמפ?
ד. אין ספק שזה הישג מרשים שהחליש מאוד את איראן במחיר מינימלי מאיתנו. גם אם לא מה שציפינו לו
ובתגובה הורים אחרים התנערו מההורים המופקרים הללוהסטוריאחרונה
עם ישראל משחרר את צפון הגליל ומי שירא ורך הלבב - ישוב לביתו ולא ימס את לבב אחיו, בשטח או בפורום, כלבבו.
למה נתניהו עושה לעצמו את זה?הסטורי
למה נתניהו היה צריך להוציא שעתיים לפני ההודעה הרשמית על כך, הודעה מיוחדת על השארתו של אגמון "עד למציאת מחליף (שכבר נמצא)" ולחטוף כל כך הרבה תגובות (הזויות, אבל זה לא משנה) מבפנים?
אולי זיו אגמון הוציא את ההודעה;)ברגוע
אולי באמת...הסטורי
אולי הוא רוצה להראותקורא נלהב לשעבראחרונה
אנשים יקראו לזה שהוא רוצה 'לשלות בסדר יום', אני קורא לזה שכל ישר שלא נכפף ברוח התקשורת וכו'