עדיין לפרשת נח אקטואלי למצבהרמוניה

פעם שאל אחד המלכים הנוצרים את החכם של היהודים, כיצד ייתכן שהיהודים, המעטים שבאומות, ישלטו על כל העולם?

שהרי, הם אפילו לא אחוז אחד מכלל אוכלוסיית העולם.

ביקש ממנו החכם היהודי, שלמחרת היום יאסוף 20 תרנגולי קרב זכרים מורעבים, שלא אכלו כבר כמה ימים.

לאחר יומיים, הגיע החכם היהודי עם אפרוח קטן, ועם פרוסת לחם קטנה, וביקש להכניס את התרנגולים והאפרוח לחדר אחד.
אך לפני כן, שאל החכם את המלך: "האם לדעתך האפרוח יהיה מסוגל לאכול מחתיכת הלחם הקטנה, או שמא תרנגולי הקרב לא יאפשרו לו זאת?". המלך השיב: "בוודאות, אין סיכוי שהאפרוח יתקרב אל פרוסת הלחם!".

והנה, הוכנסו כל התרנגולים המורעבים, עם האפרוח ופרוסת הלחם, אל אותו החדר. מיד התחילו תרנגולי הקרב המורעבים להילחם האחד עם השני במקורם, עד לזוב דם, כדי לתפוס ולאכול מפרוסת הלחם, בעוד שהאפרוח מתחבא בפחד מתחת לאחד השולחנות.
לא עברו דקות רבות, עד שכל התרנגולים שכבו שותתי דם על הרצפה.

מיד יצא האפרוח מתחת לשולחן, עלה על גב אחד התרנגולים המתים, הביט ימינה ושמאלה, וכשראה את כולם שרועים שותתי דם, ניגש אל פרוסת הלחם, ואכל אותה לתיאבון...

אמר החכם היהודי למלך: "רואה אתה? זה מה שאומר הנביא ישעיה (יט'): "וְסִכְסַכְתִּי מִצְרַיִם בְּמִצְרַיִם וְנִלְחֲמוּ אִישׁ בְּאָחִיו וְאִישׁ בְּרֵעֵהוּ...מַמְלָכָה בְּמַמְלָכָה".

לעתיד לבוא, יסכסך הקב"ה בין רשעי אומות העולם, שיהרגו ויטבחו אלו את אלו. ואז יתקיים בעם ישראל (הם ה"אפרוח"/ העם הקטן שבאומות) מה שכתוב בתהילים (צא'): "רַק בְּעֵינֶיךָ תַבִּיט, וְשִׁלֻּמַת רְשָׁעִים תִּרְאֶה".
לישראל יישאר רק להביט ולראות את "שִׁלֻּמַת רְשָׁעִים" – כיצד הקב"ה משלם לרשעים בגאולה העתידה.

והנה, על עניין ההצלה שהציל הקב"ה את נח מן המבול, אומרים חז"ל, שהוא יסוד ואבן פינה לכל ההצלות שיציל הקב"ה את ישראל, בבחינת "מַעֲשֵׂה אָבוֹת סִימָן לַבָּנִים".

חז"ל מבארים ענין זה ואומרים, שכל ישראל היו כלולים בתוך נח. לכן, כאשר הציל הקב"ה את נח, הרי שהציל בכך את כל ישראל, שהיו כלולים בו. ובכך עשה הכנה לכל ההצלות העתידיות של ישראל. (והביאו חז"ל רמז לכך: "נח איש צדיק תמים" ראשי תיבות נאצת(=541) בגימטריה ישראל(=541)).

ויש להוסיף את מאמר חז"ל בגמרא (סנהדרין קח'): "אף על נח נחתך גזר הדין, אלא שמצא חן בעיני ה'". דהיינו, נח מצד עצמו לא היה ראוי להינצל, משום שלא הוכיח את בני דורו, וגם לא התפלל עליהם.

אלא, שמצא חן בעיני ה'. ומהו מצא חן?

אלא, מצד זה שהקב"ה הֶעֱרִיךְ/השווה אותו לעומת בני דורו, שהיו רשעים וחטאים גדולים, ובזכות זה זכה נח להינצל.

מעתה יש לומר, שמאחר והצלתו של נח היא יסוד לכל ההצלות שיציל הקב"ה לעתיד את ישראל, יוצא אפוא, שגם אם אין ישראל ראויים להצלה בזכות עצמם (כמו נח), הקב"ה מציל אותם, מצד זה שהוא יתברך מעריך את ישראל אל מול רשעת הגויים.
(מאותו טעם זכו ישראל לרשת את הארץ, כמו שכתוב: "לא בצִדְקָתְךָ...אתה בא לרשת את ארצם, כי בְּרִשְׁעַת הַגּוֹיִם האלה ה' אלהיך מורישׁם מפּניך").

לפי זה יובן, מדוע אנו מזכירים בתפילה בראש בשנה את ההצלה של נח (כמו שכתוב: "וַיִּזְכֹּר אֱלֹהִים אֶת נֹחַ וְאֵת כָּל הַחַיָּה...אֲשֶׁר אִתּוֹ בַּתֵּבָה"). שכן, היות וראש השנה הוא יום הדין והמשפט לכל באי עולם, ולפעמים, בעוונותינו הרבים, אין אנו ראויים לצאת זכאים בדין מצד מעשינו – לכן אנו מזכירים בתפילה את ההצלה שהציל הקב"ה את נח, כאשר העריך והשווה אותו לעומת רשעות בני דורו. וזאת אנו עושים, כדי שגם הקב"ה יזכנו בדין תמיד, על ידי שיעריך אותנו לעומת רשעת הגויים.

וכך יהיה לעתיד לבוא, בגאולה הקרובה. גם אם ישראל לא יהיו ראויים, חלילה, להיגאל בזכות עצמם, יעריך אותם הקב"ה לעומת רשעת הגויים, ויתקיימו דברי הנביא יחזקאל (לח'), שהתנבא על מלחמת גוג ומגוג: "חֶרֶב אִישׁ בְּאָחִיו תִּהְיֶה" – הקב"ה יסכסך בין רשעי אומות העולם, שיהרגו ויטבחו אלו את אלו. ומיד הוא יתברך יגאל אותנו ברחמים רבים ובניסים גדולים, כדברי הנביא "כימי צאתנו מארץ מצרים אראנו נפלאות..." – במהרה בימינו, אמן.

והחלק העסיסי (המשך)הרמוניה

אולם, ברור הדבר שאין לנו לסמוך רק על כך שהקב"ה מעריך אותנו מול רשעת הגויים, אלא צריכים אנו תמיד תפילות ותחנונים לפני ה' יתברך.

אולם, למדנו בגמרא (ברכות לב'): "מִיּוֹם שֶׁחָרַב בֵּית הַמִּקְדָּשׁ, נִנְעֲלוּ שַׁעֲרֵי תְּפִלָּה, שנאמר (איכה ג'): 'גם כי אזעק וַאֲשַׁוֵּעַ, שָׂתַם תפלתִי'". 
ומדוע ננעלו שערי תפילה?

מביאה הגמרא את הפסוק (איכה ג') "סַכּוֹתָה בֶעָנָן לָךְ מֵעֲבוֹר תְּפִלָּה". דהיינו, שערי התפילה בשמים ננעלו, מכיוון שעוונותינו הם מסך/ענן, המונע "מֵעֲבוֹר תְּפִלָּה" לעלות השמים.

אם כך, מה נעשה אנו כדי שתפילתנו תבקע את המסך/הענן, ותעלה מעלה מעלה לפני ה' יתברך?

התשובה היא, כפי שאומר ה"חתם סופר": "את קַשְׁתִּי נתתי בענן" – קַשְׁתִּי ראשי תיבות: קְ דוּשָּׁתִי שְׁ מִי  תּ וֹרָתִי יְ מִינִי.

הכוונה כאן היא על מה שאנו אומרים בסוף תפילת העמידה: "עֲשֵׂה לְמַעַן  שְׁ מֶךָ. עֲשֵׂה לְמַעַן יְ מִינֶךָ. עֲשֵׂה לְמַעַן תּ וֹרָתֶךָ. עֲשֵׂה לְמַעַן קְ דֻשָּׁתֶךָ". (ראשי תיבות קַשְׁתִּי). ומה המיוחד בתפילה זו?

אלא, אמרו חז"ל ("הטור"): "כל הזריז לומר ארבע דברים הללו – 'עֲשֵׂה לְמַעַן שְׁמֶךָ. עֲשֵׂה לְמַעַן יְמִינֶךָ. עֲשֵׂה לְמַעַן תּוֹרָתֶךָ. עֲשֵׂה לְמַעַן קְדֻשָּׁתֶךָ' (ראשי תיבות קַשְׁתִּי) – זוכה ומקבל פני שכינה".

כלומר, אמת שבעת החורבן ננעלו שערי תפלה, אבל כל המתפלל למען שמו יתברך, למען כבוד תורתו ולמען כבוד קדושתו – מובטח לו שתפילתו תפרוץ כל ענן ומסך, ותפילתו תעלה מעלה מעלה עד כסא הכבוד. (וזוהי עצה נפלאה).

ה"בני יששכר" אומר, שכאשר האדם מתפלל בשביל עצמו (חיים, פרנסה, בריאות וכו'), יכול להיות שתפילתו לא תעלה כלל לשמים, מחמת המקטרגים והמשטינים המעכבים את תפילתו. אבל, כאשר האדם מתפלל, לא על צרכיו שלו – אלא לכבוד שמים, למען קַשְׁתִּי – ראשי תיבות קדושתי(=קדושת ה' יתברך), שמי(=שמו יתברך), תורתי(=תורתו), ימיני(=ימינו) – הנה כל צבא מרום מסנגרים עליו, שראויה תפילתו לעלות לפני שוכן מרומים, וממילא תפילתו מגיעה חיש עד לכסא כבוד.

וזאת, כפי שרמז הנביא נחמיה (ט'): "וְאֶת זַעֲ קָ תָם שָׁ מַעְ תָּ  עַל יַ ם סוּף...וְהַיָּם בָּקַעְתָּ לִפְנֵיהֶם" ( קַשְׁתִּי בדילוג 2 אותיות). לומר, שהמתפלל לכבוד שמים, נבקעים לו שערי שמים כמו בקריעת ים סוף...

אחים יקרים! בימים אלו של מלחמה קשה בחמאס, הבה נתפלל מעומק הלב רק למען שמו, תורתו וקדושתו יתברך, כדי לבקוע רקיעים, ולהשמיד את קן הנחשים בעזה.

שאז בוודאי יתקיים הכתוב (תהילים צב'): "כִּי הִנֵּה אֹיְבֶיךָ ה' יֹאבֵדוּ... וַ תַּ בֵּט  עֵ י נִי  בְּ שׁ וּרָי  בַּ קָּ מִים עָלַי מְרֵעִים". (כל אות שניה קַשְׁתִּי). בזכות תפילת קַשְׁתִּי (ראשי תיבות: קדושתי שמי תורתי ימיני) יתקיים הכתוב: "כי הנה אֹיְבֶיךָ ה' כי הנה אֹיְבֶיךָ יאבדו".

וצריך לדעת, שאנו עומדים לפני גאולת ישראל המלאה, שאז בוודאי נראה כיצד מתקיימים דברי הנביא ברשעי אומות העולם ("וסכסכתי מצרים במצרים ונלחמו איש באחיו...ממלכה בממלכה") – שתבוא בזכות תפילותינו (תפילת קַשְׁתִּי) לפני בורא עולמים, אמן!

לעילוי נשמות כל הנרצחים הי"ד!

מאת: אריאל שולדמן

וואווו את רבנית??רק ילד
🤭😂הרמוניה

כתבתי למטה בהודעה השניה מי הכותב של זה

אהההה😅רק ילד
דברים מדהימים...אני הנני כאינני

באמת, מיוחד.

יש"כ שקראתהרמוניה

גם זה מיוחד-

במיוחד בשבילך אבל לכולם...! חזק ביותר ממליצה לקרוא - צעירים מעל עשרים

סתם לא אכפת לי אם תקרא או לא אבל אני סקרנית אם זה הניח את דעתך כי הוא מתייחס ישירות למה ששאלת 

אשמח לתגובתך

(אתה יכול לקרוא רק עד הקטע הרלוונטי לא חייב הכל חח)

או.. יפה שהוא נגע בנושא. שומר לעצמיאני הנני כאינני

למאוחר יותר..

קראתי את זהאני הנני כאינני

אה... יש לי מה להשיג. יש שם כמה דברים שגרמו לי לתמוה מי האיש (באמת מי זה? הוא תלמיד חכם? מה הוא עושה בחייו?) נגיד מאיפה הוא המציא את הראשי תיבות "גרש את בן" (האמה) כאשר אין צירוף מילים כזה בתורה, זה כמו סתם לבחור מילים שיתאימי לי לראשי תיבות..

אבל הרעיון על מוצאי שביעית מעניין.. לקחתי. ומעניין איפה הגר"ח מולאז'ין כת' את מה שהוא הביא.. אשמח לקרוא בפנים.

...הרמוניה

כן הוא תלמיד חכם (מלמד דף יומי בין היתר)

ממ... אני לא יודעת, אבל גם אם המילים לא באות ברצף הן באותו פסוק: "...גרש האמה הזאת ואת בנה כי לא יירש בן האמה הזאת עם בני עם יצחק"

באמת שאלה מעניינת. 

טוב,אני הנני כאינניאחרונה

יותר התחברתי לסגנון של אריאל שולדמן (גם אותו לא הכרתי לפני), יותר תואם את הסגנון שלי, את התורה שאני מוכן "להכניס"..

שרשור ראשי תיבות תשפ"זאריק מהדרום

שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"

בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.

תהא שנת פח זבלאריק מהדרום

למתכנתים ב Agile - תהא שנת פיתוח זריזפ.א.

לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת

והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה

וביקשת בלי "תהא שנת":

תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת

תפילה, שירה, פתיחות זולת

תקופה של פרנסה זמינה

תהא שנה פחות זוועהאריק מהדרום

תהא שנת פחות זמבורותנקדימון

מהשנה של הבחירות הקודמות

תהא שנת פרקי זימרהנקדימון

תאמינו שיש פה זהבנקדימון

תדעו שהוא פחות זוכרנקדימון

תספורת שעושה פאדיחה זועקתפ.א.

תאכלו שוקולד פלוס זנגביל

תנין שבולע פטריה זוהרת

תוכי שאוכל פסטה זולה

תעלה שוב פסוקי דזמרהפצל"פ

תביאו שוקולד, פיצה, זיתים!אשר ברא

תדחה שוב פגישה זואשר ברא

תיזהר, שוב פלסטינאי זומםנקדימון

תתחיל שרשור פעיל, זריזנקדימון

תהא שנת פינוי זבליםנקדימון

תעיזי שאפי פעלי זכיoo

בלי תהא שנת!משה

תלך שמוליק פה זורעיםחושבת בקופסאאחרונה

תרצה שנעשה פוקר זבל

תהה שנת פתרון זהב

תופסת שנכנסת פה זהירות

ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון

אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה

אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם

איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ

אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?

אשמח לכל מידע או סיפור מקרה

בשורות טובות ושמחות

ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד

רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.

ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.

כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

ארץ השוקולדאחרונה

זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

יש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צע

אולי יעניין אותך