אתה מחזיק את כולם כרשעים או כמטומטמים שמתכחשים לאמת הפשוטה והנהירה, ההלכה האולטימטיבית המפורשת ברמב"ם
ובעצם כבר שאלתי אותך, איך לדעתך, רבנים שהקדישו את כל החיים שלהם ללימוד גמרא ורמב"ם ומפרשים בעמקות נפלאה וחיברו אינספור ספרים חשובים בהלכה ובכל נושא, לא "עלו" על האמת הפשוטה הזאת, הגם שדשו עד אינסוף ברמב"ם הזה ובכל המקורות האחרים (מקור חשוב נוסף זה הלכות מדינה חלק ב') התשובה שלך היא שהם רשעים ומושחתים (וכמובן העדר החרדי מטומטם וחסר חשיבה עצמאית)
או... שהם יודעים משהו שאני ואתה לא יודעים...?
תראה אם אומר לי ארץ השוקולד "אכן צריך לגייס את כולם לפי ההלכה כיום" ואומרים לי הרב עובדיה זצ"ל / ציץ אליעזר / רשימה אינסופית של רבנים "לא בדיוק", למי אתה רוצה שאני אאמין??? אז סבבה, יש גם רבנים עצומים שאומרים גם את מה שאתה אומר אבל מה בעצם נותן לי את היכולת לחלק ציונים מי הבין את הסוגיה טוב יותר?
///
"וחז"ל לא אמרו כדבריך שקודם שאחרים יהיו זמן רב יותר ואחר כך גייס תלמידי חכמים אלא מגייסים את כולם כמה שצריך."
תחליט, או כולם, או כמה שצריך
זה שזה מלחמת מצווה או לא, לא משנה את העובדה שיש כמות מסוימת של חיילים שאתה זקוק להם
נגיד שנכון לכרגע אתה צריך בעזה 30K חיילים, זה אומר שאתה צריך לגייס 10 מיליון אזרחים ולהביא עוד מיליארד שכירי חרב מאפריקה כדי לשבת בעזה? או שזה אומר שאתה צריך 30K חיילים?
ואם הגענו למסקנה שאתה צריך 30K חיילים, ויש לך 10 מיליון אזרחים, בוא תסביר לי, את מי תגייס לפי סדר העדיפויות:
- בן 30 העובד לפרנסתו
- פנסיונר בן 70
- בחורה בת 20 בשירות לאומי
- ת"ח שתורתו אומנותו
- חתן שהולך להתחתן מחר
התשובה תהיה משהו כמו, "קודם את הת"ח כי הוא עצלן שלא עושה כלום, אח"כ את החתן (מוצא אני מר ממוות את האישה אולי יתמזל מזלו ויתחמק ממנה), אח"כ את בן ה-30 הרי הוא הרבה יותר חשוב למדינה כי הוא תורם בכספי מיסים כו', לגבי הבחורה לא סגור צריך לבדוק, הפנסיונר גם אם הוא יכול לעזור באפסנאות אין לי מה לקרוא לו יש מספיק חרדים במקומו"
ת"ח לא חייב בשירות צבאי מדין לא תעמוד על דם רעך כי בכלל לא ברור שהמצווה הזאת שייכת בחשש סכנה
הוא גם לא חייב מדין "שיוויון בנטל" כי אין מושג כזה ביהדות
הוא כן חייב מדין מלחמת מצווה כאשר הדין הזה תקף וכאשר יש צורך באותו ת"ח רק שקודם תסביר לי למה עדיף לגייס ת"ח לפני מילואימניק
עכ"פ אם מעניין אותך להבין מה ההיגיון מאחורי זה המקורות שאני ממליץ הם הלכות מדינה של הרב ולדנברג זצ"ל, לשאול ראש ישיבה או ת"ח חרדי נחשב מה דעתו בנושא ולמה (האם אי-פעם טרחת לעשות את זה?), וגם האתר "צריך עיון" מלא בדיוני עומק מאוד יפים בנושא ממליץ לקרוא גם את התגובות (למשל במאמר הזה)
///
מה שאני מנסה לומר, בסה"כ, זה שזאת סוגיה לא פשוטה, שיש הרבה מה לדון בזה, לחפש פתרונות יצירתיים, לשמוע מה כל צד אומר, במקום לדקלם קלישאות עוצרות מחשבה