בגדול ביחס לגיוס חרדים לפיד צודקארץ השוקולד

למה הפוליטיקאים מהימין לא מוכנים לגייס חרדים ועדיין מפלים בין דם לדם?

בכל מקום יש נופלים מחללי צהל חוץ מבני ברק וביתר עילית, שם אין מי שמוסר נפש בשביל העם, זה הזיה.

ראוי להעריך את המגזר שלנו על כמות הנופלים שמוסרים נפש בשביל עמנו, אבל דווקא בשל כך ראוי לחשוב אם אולי השותפים הטבעיים שלנו אמורים להיות מי שמוכן לשאת במחיר הדמים של להיות עם בארצנו או מי שלא?

אל תהיה צודק, תהיה חכםadvfb

אין סיבה להיות כפופים לתכתיבים של החרדים ובמיוחד לאלה של הפוליטיקאים שלהם, אך גם לא חכם להכנס בהם ראש בראש.

בטח שלמות הממשלה קודם ולעזאזל הבטחוןאוהב העם וא"י 3
וזה חכם שקבוצה מסוימת באוכלוסייה פטורהארץ השוקולד
וכל האחרים צריכים לשלם בדם ובזמן?

אם המנהיגים שלהם מוכנים להיות חלק מהמדינה סוף סוף אז מעולה, אחרת, עדיף להחליף אותם במנהיגים שמוכנים להשקיע בלהיות חלק מהעם.

להחליף את המנהיגים שלהם? איך בדיוק?ברגוע
בממשלה, אפשר לצרף את ליברמן ואז לא צריך אותםארץ השוקולד

תהיה קואליציה בלעדיהם, וקואליציה שבה כל חברי הקואליציה מוכנים למסור את נפשם למען המדינה.

ליברמן למשל, אפשר גם את לפיד, אבל ליברמן יותר ימין אז מתאים יותר לקו.

(וגם מבחינת הדרישות שלנו ביחס למלחמה, נראה שהן יותר מסתדרות עם מה שהנבחרים שלנו רוצים)

ליברמן יותר מדי תוקפני מול עזהמשה

היום אנחנו יודעים שלכן כנראה הוא התפטר ממשרד הביטחון בזמנו. המערכת רוצה מינימום פעילות ברמה מסויימת.

כלומר, אנחנו מעדיפים חוסר פעילות וחוסר גיוס?ארץ השוקולד
עד 7.10 בגדול מדינת ישראל העדיפה לא להתעסק עם עזהמשה

כולם יודעים את זה היום וכל מי שהיה במערכת ידע את זה בדיעבד. גם בחיזבאללה אף אחד לא רצה להתעסק מעבר למה שהיו ממש חייבים. מדינת ישראל רצתה שקט וכל עוד יכלה לקבל אותו שילמה עליו בכל מטבע שרק יכלה לשלם.

כך נראה, השאלה היא האם אנחנו רוצים לתקןארץ השוקולד
או שנח לנו לתחזק קואליציה על חשבון יכולות הצבא?
איך זה יגרום לגיוס חרדים?ברגוע
שיעבירו חוק עם סנקציותארץ השוקולד
בתור התחלה, תקצוב מוסדות לפי אחוז גיוס.
זה רק יגרום לחרדים להסתגר עוד יותרברגוע

אי אפשר לעשות שינוי אמיתי בלי שיתוף פעולה של החרדים

אז שילמדו לשתף פעולהארץ השוקולד

הם בעיה, נורא פשוט.

מדובר בקבוצה אגואיסטית שרק לוקחת כעת.

ואם הם לא מוכנים לשתף פעולה ואין לי דרך לגרום להם לשנות אז שנפסיק לתת להם דברים.

מצידי צריך להגדיר שהטבות מס ובכלל הטבות דורשות גיוס.

ממשלת ישראל ומנהיגי המגזר החרדיארץ השוקולד
צריכים ללמוד למצוא פיתרון שכבר לא יפלה בין דם לדם, יש להם הזדמנות לעשות זאת בהסכמה כי הם בקואליציה.
אין ספק שהחרדים צריכים לשנות ראשברגוע

השאלה היא מה אנחנו צריכים לעשות.

מסכים שצריך ללחוץ עליהם לשתף פעולה, אבל לא לעשות איתם מלחמה ראש בראש. כי זה אולי יחסוך קצת כסף למדינה, אבל מצד שני לא יגרום לאף חרדי להתגייס.

אז השאלה היא האם המטרה שלך היא לעבוד חכם כדי לגרום ליותר חרדים להתגייס ולהרגיש חלק מהמדינה, או שאתה רוצה להיות צודק ורק לגרום להם להתרחק עוד יותר מצהל ומקשר עם המדינה.

המטרה שלי שהם יתנו חלקארץ השוקולד

ואם זה לא קורה ברצון אז צריך לכפות עליהם.

אגב, כפייה עבדה ביחס לעבודה, ראש הממשלה הנוכחי בהיותו שר אוצר קיצץ בקצבאות ילדים והפלא ופלא יותר חרדים התחילו לעבוד כי הם צריכים כסף.

גם כאן אם נתחיל לדרוש מימון בתמורה לגיוס אז יהיה גיוס.

אני לא מקבל מוסרית את האמירה של נמשיך להפלות בין דם לדם כי האחרים לא מוכנים להשקיע 

..ברגוע

בשנים האחרונות יותר חרדים יצאו לעבוד למרות שלא קיצצו בתקציבים, דווקא בזמן שהייתה ממשלה בלי החרדים פחות יצאו לעבוד.

יש הבדל גדול אצל החרדים בין לעבוד לבין ללכת לצבא.

העליה בעבודה היא פשוט תוצאה מתמשכתארץ השוקולד
של הקיצוץ של נתניהו, ההחלטה לא מתקבלת ברגע ולימודים לוקחים זמן
הנתונים מראים אחרתברגוע

הייתה עלייה עד 2014 בערך, ואז היא נעצרה לכמה שנים (ואפילו הייתה ירידה קטנה), ובשנה האחרונה יש עליה בחזרה.

בכ"מ כתבתי שיש הבדל גדול בין להתגייס ללעבוד

אולי הייתה עליה בשנה האחרונה כתוצאה מליברמן?ארץ השוקולד
בכל מקרה, רוצה להביא את הנתונים?
מה ליברמן עשה?ברגוע

ההנחה במעונות המשיכה הסוף גם לאברכים.

אני אשלח בהמשך ב"נ את הנתונים

נכון, בפועל הוא רק דיברארץ השוקולד
אחלה, מחכה לראות.

מעניין באמת מה השפיע

לא נראה שהנתונים מסתדריםארץ השוקולד
אחד עם השני ב2014, לא יודע מה זה אומר ואם זה אומר משהו
מה לא מסתדר?ברגוע
לפי הנתונים במכון הישראלי ל"דמוקרטיה" היה פחות מ52ארץ השוקולד

% ב2014, ולפי הנתונים כאן בשם הלמ"ס היה 52% ב2014.

חוץ מזה שבגרף אין היפוך מגמה כעת, אלא תחילת כיוון מגמה מיציב פחות או יותר כמה שנים, אבל אולי נתוני הלמ"ס שונים?

הגרף לא לגמרי מדוייקברגוע

כי לא רואים שם בדיוק מה קורה בשנה ספציפית.

והגרף עד 2021.. לא רואים את העליה של השנה האחרונה.

תודהארץ השוקולד
אעיין בהעמקה בגרף בפעם הבאה שאכנס
תודה על הבאת הנתוניםארץ השוקולד
מענייןארץ השוקולד
זה גרף בגדול בעליה מאז תחילת ההצגה שם (2003, האם זה אומר שהיה כיוון זהה לפני או אחרי? לא יודע)
מסכים שיש הבדלארץ השוקולד
ומכיוון שהגיוס כרגע הוא צורך קיומי למדינה אז ראוי שימצאו פיתרון בהקדם, אם רוצים בהסכמה אז שימצאו הסכמה בממשלה הכי מוטה לחרדים שיש
ואני גם לא מביןארץ השוקולד
הארכת שירות חובה לכולם יכול להתבצע בכפייה וזה יצליח, למה אצל הציבור הכללי והדתי כפייה עובדת ובמגזר החרדי היא לא?
כי החרדים מוכנים ללכת לכלא בשביל לא להתגייסברגוע
לא צריך כלאארץ השוקולד
אפשר למנוע תקציבים, הכסף יענה את הכל.

אני רוצה לראות כמה ישיבות קטנות ימשיכו לא לשלוח תלמידים לצבא אם התקציב שלהם תלוי בגך

טוב.. אז אני חושב אחרתברגוע
אם לא יעבודארץ השוקולד
לפחות יהיה פחות עוול מוסרי שאנחנו לא דורשים מאחרים לממן אנשים שלא מוכנים לתת כתף למען חיינו פה 
ואם הם לא רוצים פתרונות קיצוניים של ליברמןארץ השוקולד
שיתחילו לקלוט באיזה מדינה הם חיים ויתנו את חלקם כדי שיישארו בממשלה 
כמו יהודי טוב, אתה עונה בשאלהadvfb

לא אמרתי אתה לא צודק.

אתה צודק.

השאלה הגדולה מה יהיה חכם לעשות או לומר

חכם, לדרוש מהם בצורה שלא משתמעת לשני פניםארץ השוקולד
שזו חובתם.
השאלה איזה מסר להעביר בצורה מדוקדקת היא קריטיתadvfb

דרך אחת תהיה חכמה,

דרך שנייה תהיה לא חכמה

איך אתה מציע בדרך חכמה?ארץ השוקולד
שאלה מעולה, אינני יודעadvfb

מה שבאתי להגיד הוא כי השפה של חלק מהח"כים היא שפה רעילה.

צריך לבוא גם מתוך רגישות לציבור החרדי וההבנה, גם אם אין הסכמה, ומתוך כך לדוש. לא מתוך זלזול או התנשאות או קנאה וכולי

רק זה רציתי להוסיף. מסכים דזה לא מספיק. צריך אלטרנטיבה מעשית

הם צריכים גם רגישות כלפי שאר הציבורארץ השוקולד
שמוסר את נפשו עבורם כפשוטו.

כואב לי שדורשים רגישות בדרישות רק להם, לא צריך רגישות בדרישה יותר מאלה שמשרתים כבר, אבל מהם צריך...

זה סותר?advfb

אני לא בין הדורשים רגישות רק להם, שאתה מציין

לא יודע, כאשר שרים מדברים על רגישותארץ השוקולד

כלפיהם וזהו אז זה מעלה שאלות אם זה סותר.

שמח לקרוא, בעיקר התבכיינתי על פוליטיקאים מסויימים

אני חושב החטא של הפוליטיקאים בצד הזה של המפהadvfb

הוא אותו חטא של הפוליטיקאים שבצד השני של המפה - לא מצליחים לנהל שיח משותף על בסיס כבוד הדדי.

מסכים עם זהארץ השוקולד
אבל ראוי שאנחנו כציבור נדרוש מהם טיפול בבעיות
להגיד תאמתadvfb

התחלחלתי שהזכרת את לפיד. עם ליברמן או גנץ אפשר עוד לחיות בשלום, אבל לפיד שבר שיאים באמירות המפלגות שלו. הדרישה המוצדקת לגיוס היא נכונה, אך הסרבנות היא איומה.

אני גם פגוע באופן אישי שהוא קרא לי ול12 מנדטים שאני בתוכם "כוחות האופל".

סבבה. צריך לדרוש מהחרדים להתגייס. לפיד הוא לא המודל לאיך עושים את זה נכון.

אגב, מאוד מעריך את חילי טרופר בתחום הזה באותה עמדה אך מקדם אותה בצורה עניינית כפי שנראה. וגם מתן כהנא זכור לטוב.

לפיד הוא אכן מודל גרועארץ השוקולד

ובכל זאת, ביחס לגיוס חרדים הוא צודק וביחס לסרבנות הוא טועה מאותה סיבה.

אי אפשר שקבוצה תתחמק מהגנה על שאר עמנו מערכים כאלה ואחרים.

אז למה את חייב לומר את זה בשמו?advfb

תגיד את זה בשם ההגיון.

גם אמא שלי צודקת שהיא חושבת את זה אבל אני לא אומר את זה בשמה.

במקרה כי ראיתי כתבה שלו באותו יוםארץ השוקולד

לא הייתי חייב, אבל כך יצא

אוקי, רק היה חשוב לי להבהיר את הנקודהadvfb
דווקא יש נופלים מבני ברק וביתר ע (או מודיעין ע)משה

(דתלשים)

לפי אתר חללי צה''ל - איןארץ השוקולד
הצבא לא רוצה חרדים. נקודה.איתן גיל

נצח יהודה נכפה על הצבא.

באשר לעילויים מוסכם על כולם שהם לא צריכים להתגייס, ולגבי קוטלי הקנים, ליחידות המובחרות אין סיכוי שיגיעו.

כל קצין מדרגת סרן ומעלה יגיד לכם שהוא לא רוצה חרדים.

בקיצור, סוגיה פוליטית שלפיד רכב עליה לפני 11 שנים, ונכנס לכנסת עם 19 מנדטים.

אגב, מה עם גיוס ערבים? למה בכל מקום בעולם מותר להם להלחם זה בזה ורק אצלנו נאסר?

הצבא רוצה חייליםארץ השוקולד
השאלה היא האם מי שבן מגזר מסוים פטור ורק האחרים חייבים?
ולגבי מוסכם על כולם,ארץ השוקולד
לא יודע מי זה כולם, על חז"ל זה לא מוסכם ביחס למלחמת מצווה וכל מי שלא עיוור יודה שמדובר כעת במלחמת מצווה.

אני מכיר קצינים מדרגת סרן ומעלה שבעד , אס אתה משקר.

אני בעד שהם יגוייסו גם

מבחינת המערכת למעלה חרדים (וחרד"לים !) זה כאב ראשמשה

מצד אחד הם יכולים להיות לוחמים טובים, מצד שני הם מעמתים את המערכת עם הרבה מאוד דברים. גם סיפורי טוהר הנשק ונוער הגבעות (שרוצה להתגייס, אבל צה"ל לא רוצה אותו).

נצח יהודה הוא גדוד טוב ונחמד אבל מייצר לצבא הרבה כאבי ראש מעבר לגדוד רגיל. דוגמא: רב גדוד. 

דוגמא של בלגן חרדלי: הרבנות הצבאית היום קונה בשר חלק ושמיטה לחומרא (כלומר לא היתר מכירה, וכן אוצב"ד השנוי במחלוקת חרדית) לכל צה"ל כדי לא לסבך את המטבחים עם בעיות כשרות. הכנסת חרדים למערכת רק תחמיר את המצב במובן הזה.

צריך למצוא לכך פיתרוןארץ השוקולד
זה אבסורד יותר גדול שצהל מחפש חיילים ויש קבוצה לא קטנה באוכלוסייה שפשוט לא מוכנה לסייע בכך.

(הם עסוקים כמובן, כי הם צריכים להתעסק בהפגנות אלימות כנגד בדיקות באבו כביר לנער שנפטר בפתאומיות)

אלו שעסוקים באבו כבירמשה

לקחו את הצד של נטורי קרתא אידיאולוגית, לא בדיוק החומר האידיאולוגי להילחם בצבא, למרות שכושר גופני יש להם בשפע והיו אחלה מול החמאס.

זה לא נכון מציאותיתארץ השוקולד

אלא אם כן אחוז נטורי קרתא שם גבוה בטירוף?

בפעם השנייה השבוע: הפגנת חרדים אלימה בירושלים נגד נתיחת גופה | ישראל היום

לאור מידע רפואי חדש שהגיע: גופת הנער תשוחרר לקבורה ולא תנותח | ישראל היום

כואב הלב, הם לא חלק מהמלחמה אז צריכים להמציא לעצמם מלחמות...

אמרתי לקחו אידיאולוגיתמשה

לא אמרתי שהם כאלה. הם לא היו כאלה לפני 20 שנה אבל הם התקדמו לשם.

וזה בעיה גדולה שדורשת תיקוןארץ השוקולד
אני מכיר קצינים שחושבים שהיה צריך לגייס את בן גביראיתן גיל

בפועל הוא לא גוייס, כי לצבא יש שיקולים מסוגים שונים בניגוד לאלה שבראש שלהם זה לעשות סיבוב פוליטי.

והגיע הזמן לחזור לקירוב לבבות, פנים אל פנים, ובאהבה ננצח... במקום להתחרות על המקום הראשון בהובלת מחנה השנאה.

זה שנאה לדרוש שכשם שמאריכים את השירותארץ השוקולד
לחבריי וקרוביי, כך ראוי שאחרים יקחו אחריות וחלק גם?

העניין הוא שברגע שאמרת שכולם ואני מכיר דוגמאות שלא אז אתה משקר.

אני בעד לעשות בהסכמה, אבל לצערי אני לא רואה רצון מצד ההנהגה שלהם, אולי אם הממשלה תבין שהסכמה בנושא היא קריטית אז היא תלחץ עליהם להסכים?

גיוס חרדים לא עסקךאיתן גיל
אגף כח אדם בצהל מטפל בזה, ועוד לא שכחנו את אורנה ברביבאי שהודתה שזייפו נתוני גיוס של חרדים, כי פשוט לא צריכים אותם. זה הסיפור, והוא כמובן סיפור פוליטי מלא מלא.
למה זה לא עסקי?ארץ השוקולד

אני הולך לעבוד יותר קשה בגלל זה,

קרובים וחברים שלי הולכים לעבוד יותר קשה בגלל זה.

ידידות שלי בלי בעליהן עם הילדים כבר יותר תקופה ארוכה שיכלה להתקצר אילו היו יותר לוחמים (דבר שהיה קורה אילו חרדים היו מתגייסים)

אז כן, נראה לי שזה כן עסקי שהמדינה פה מתחלקת לכאלה שאכפת להם מהמדינה ומשקיעים וכאלה שלא.

בדמוקרטיה התפקיד של השלטון לפעול בדרך שהאזרחים רוצים, ממילא אני אמור לנסות להשפיע על דברים חשובים.

זייפו כי פעם לא היה צריך (ולכן קיצרו שירות אבל זה לא המצב כעת ולכן מאריכים שירות), וגם כי נח לצבא להעלים עין ולא לריב עם אנשים אלימים, ההפגנות נגד הגיוס הן אלימות, זה שנח לא לריב עם אלימים לא אומר שאין בעיה.

הצבא הוציא מעזה מאות אלפי לוחמיםאיתן גיל

כי לא צריך אותם, ולא בגלל שחרדים החליפו אותם.

מישהו שיחק לך בראש ונתן לך להבין שסוגית גיוס חרדים היא עניינית ולא פוליטית.

ומי שצריך לטפל בזה זה המחוקק שידאג לטפל בעיוותארץ השוקולד
אגף כח אדם אמור לבצע
אני לא בעד סיבוב פוליטי בנושאארץ השוקולד
ולכן חושב שכדאי שיטפלו בכך כדי שזה לא יוכל להיות סיבוב פוליטי
אתה לא בעד אבל אתה כןאיתן גיל

כי יש הסכם קואליציוני שכל מפלגות הקואליציה חתמו עליו, והסכמים צריך לכבד...

ברקע מרחפת החלטת בג"ץ שיכול לתת אורכה למשך שנה נוספת בגלל המלחמה, אבל למה לתת אורכה אם אף אחד לא מבקש אותה?

יש מלחמהארץ השוקולד
ובמלחמה צריך לנצח, לשם כך צריך חיילים, אם מאריכים שירות לכולם אז הגיוני לשנות גם את הפטור לחרדים.
מה עניין שמיטה...איתן גיל

חיילים צריך להכשיר, קודם טירונות, ואחר כך מתקדמים.

יקח לפחות חצי שנה... למיטב הבנתי עשרות חרדים לכל היותר יתנדבו למסלול קרבי, היתר יופנו, אם בכלל, לעבודות רס"ר, משגיחי כשרות וכיוצא בהם.

כאמור, הצבא לא צריך אותם, ולא בכדי זייפו נתוני גיוס.

מוצע בחום רב לבחון כל דבר עניינית, ומתוך מחשבה, ולא מתוך אנטי.

אוקיי, מתכוונים להקדים גיוס ל1,300ארץ השוקולד
בני מכינות וישיבות כי להבנת צה''ל צריך,

למה אי אפשר לגייס את אותו מספר מהמגזר החרדי לקרבי?

כי לקרבי מתנדבים, ולא כופים התנדבות.איתן גיל
וביתר שאת כאשר הדרישה לגיוס באה מפוזיציה פוליטית.
באמת?ארץ השוקולד

שואלים כל מלשב שעם פרופיל קרבי אם הוא רוצה להיות קרבי?

היא לא באה מפוזיציה פוליטית, גם אם יש כאלה שמחזיקים בה וגם שונים ממך פוליטית.

אל תעשה סלטאיתן גיל

כן, הצפת סוגיית הגיוס בעת הזו באה מפוזיציה פוליטית נטו.

ואוסיף, אם תגייס חרדים בסיטונות על כורחם, מובטח לך שיהיו מי שיתדרכו אותם מראש איך להוריד פרופיל, ואיך להפוך לנטל על מפקדיהם בפרט ועל הצבא בכלל.

אני הצפתי אותה בגלל הכאב מהמציאותארץ השוקולד
שאני רואה ולא בגלל אף פוזיציה פוליטית, אין מישהו בכנסת שאני רוצה כעת.

זה אכן בעיה

ומניח שיש רבים כמוני שכואביםארץ השוקולד
שבני משפחתם בלי הילדים כבר חודשים והם רואים את השכנים שלהם עם עניינים כרגיל וזה כואב
מכיר אישיתאיתן גיל

שניים בני אותה כיתה שהתאמצו להגיע ל- 8200. אחד התקבל- האשכנזי, והשני- המזרחי, עם הישגי לימודים טובים יותר לא התקבל.

ולענייננו, אם אתה רוצה לטפל בכל העוולות תחת הכותרת שוויון בנטל- צא לדרך, ודרך צלחה. את סוגיית גיוס חרדים תפגוש איפה שהוא בתחתית הרשימה.

ולא הבנתי איפה שייך ה"יתנדבו"ארץ השוקולד
חייל אחר "מתנדב" לקרבי או חייב בכך?

יש פה קבוצה שהדם שלה דורש התנדבות יותר מאחרים?

התנדבות אינה חובהאיתן גיל

אפשר להציג בפני הנוער החרדי מגיל בר מצוה וצפונה את הגיוס לצבא כמצווה דתית לכל דבר, אבל מצד שני מוכח מידי יום שהצבא פשוט לא רוצה חרדים, ככה פשוט...

הקצונה הבכירה נקרעת בין שני אינטרסים מנוגדים, מחד- היא עושה הכל, הכל, כדי להרחיק חרדים, ומאידך- פניה לפוליטיקה סמוך אחר סיום השרות הצבאי ותקופת הצינון.

יש חובה חוקית על כולם להתגייסארץ השוקולד
ומי שמסוגל לקרבי לרוב מחויב בכך, ממילא הטרמינולוגיה הנכונה היא לא התנדבות אלא חובה שיש כאלה שמצליחים להתחמק מקיום החובה.
אף אחד לא מחויב להתגייס לקרביאחו

לא משנה איזה פרופיל יש לך אתה תמיד יכול ללכת לחימוש / נהג תובלה / כל תפקיד "נוצץ" בסגנון

אם אתה רוצה לדעת מה המקורות התורניים לכך שחרדים לא משרתים אתה מוזמן לגשת לרב חרדי נחשב שיסביר לך מה השיקולים, כמו בכל סוגיה

כמו שאמרו הצבא לא ממש ערוך לחרדים, גם מבחינה הטכנית וגם מהבחינה הערכית, חרדים מאוד קנאיים ביחס לחינוך שלהם כו' וידוע גם מה האווירה בצבא אין פה מה להאריך באמת.

ומהצד השני החרדים לא ערוכים לצבא כי אין להם האתוס הזה, אי-אפשר לכפות אתוס על ציבור, יש להם מערכת אמונות מסוימת ואיתה הם רצים. לצורך העניין בישיבות תיכוניות אפשר לראות הרבה "מורעלים" וכאלה שרוצים שייטת וסיירות ועניינים והולכים לכושר קרבי, זה חלק מהאתוס והעניין הציבורי-חברתי, זה פשוט משהו שלא יקרה בציבור החרדי במיליון שנה הקרובות כי הם בנויים על ערכים אחרים

אני פשוט מדמיין את עצמי כבחור ישיבה חזק, אומרים לי שמע צריך דחוף שתתגייס לתפקיד שחור, אגב יהיו לך ים בנות בשירות, חצי מהמפקדים שלך חילונים, הקצינים הבכירים שלך חושבים שצריך לחנך מחדש את הציונות הדתית, מדי-פעם יהיו לך טקסים של שירת נשים מקסימום תאטום את האוזניים, 3 שנים אתה הולך לשמוע קללות ולהריח סיגריות, כל שבת תתחיל להתווכח עם המפקד שלך האם מה שהוא מבקש ממך לחלל שבת זה נצרך או סתם, אם יתמזל מזלך תזכה להיכנס לעזה ושם יקריבו אותך בשביל לא לפגוע בכמה "בלתי-מעורבים" שהספיקו להחביא את הקלאשניקוב שלהם לפני ששמו לב... תודה אבל לא תודה

הנכון לדעתי הוא לשלב אותם בכל-מיני מסגרות חוץ-צבאיות (או פרה-צבאיות), זק"א והצלה דוגמה טובה, אבל אפשר לעשות הרבה מעבר לזה ואני חושב שיזרמו, תחומים כמו לוגיסטיקה, משמר אזרחי גם סבבה, אני זוכר שאיפה שהתנדבתי פעם, היה צוות רגיל והיה צוות חרדי שהיה אחראי עליו חסיד גור, יש לזה הרבה פוטנציאל

אשמח שתסביר לי ענייניתארץ השוקולד

למה ראוי שמגזר מסוים יקבל פטור אוטומטית?

מי נתן פטור הלכתי ממלחמת מצווה?

למה ראוי שחבריי יצטרכו להכפיל שירות מילואים, יאריכו את שירות הסדיר לכל המשרתים אבל יש מגזר מסוים שמקבל פטור?

לא ראוי שמגזר מסויים יקבל פטור.איתן גיל

גם המגזר הערבי הוא מסויים, וממנו אתה מתעלם משום מה.

ביום שיתחילו לטפל בכל הבעיות אבין שיש רצון אמיתי לתקן, אבל עד אז לא אתן יד לדמגוגיה זולה.

הערתי שגם אותם צריך לגייסארץ השוקולד

פשוט:

1. הם לא במעגל ההחלטות.

2. כתבתי בפורום שבתקווה קוראים גם חרדים ויחשבו על הנתון המבהיל ביחס מי שמוסר נפש ומי שלא (בניגוד להלכה)

זה חסר משמעותאלפיניסטית

אתה רוצה שינוי מהותי

נו באמת.איתן גיל
מביאים לפלוגת חרדים מדריכת ספורט עם מכנסיים קצרים וגופיה, וכשהם מתלוננים- אומרים להם: כאן זה צבא ולא ישיבה, ואחר כך מעיפים אותם.
אתה באמת חושב שככה קורה בנצח?ארץ השוקולד
יש עדיין הלכה פשוטה שמחייבת להתגייס, אולי כדאי גם לא לקנות ארבעת המינים כי צריך ללכת בכביש ואולי מישהי שם לא לבושה כמו שצריך? 
למה חסר משמעות?ארץ השוקולד

נכון, אני רוצה שינוי מהותי, אני רוצה שכל תושבי מדינת ישראל יסכימו גם להשקיע בכך שהמדינה תתקיים ולא רק לקחת. (אגב, ברור כאן מה ההלכה במלחמת מצווה שזה המציאות כעת)

ויש מגזרים שלצערנו זה לא המצב וזה דורש תיקון דחוף.

הכתיבה על כך בפורום היא חסרת משמעותאלפיניסטית

אני לא רואה איך הצבא בונה מערך לגיוס חרדים שבאמת מתחשב בצרכים ובערכים שלו

יתכןארץ השוקולד

1. אני יודע שאני לפעמים משתכנע בדיונים בערוץ, אולי אחרים גם מוכנים להקשיב?

2. מקווה שיש בכך לחץ על הפוליטיקאים שלנו.

3.

א. הצבא יצטרך לבנות.

ב. בינתיים יש חובה הלכתית להתגייס גם אם זה לא הותאם עדיין (לא תהיה מצווה קלה מדרך הרשות כאשר "אין דרכא אחרינא") אבל כנראה שציפייה שינהגו לפי ההלכה כאשר זה קשה זה יותר מדי...

וודאיאלפיניסטית

1. אבל גם אם אחרים השתכנעו זה לא יגרום לשינוי. אתה לא נואם על במת הכנסת, אתה רושם את הגיגך בפורום אנונימי לקהל מצומצם של אנשים ועוד יותר מצומצם של חרדים.

2. הדתיים? 

3. אפשר תמיד למצוא סיבות ותירוצים למה בעצם זה לא מלחמת מצווה. או לטעון שהלכות מלחמת מצווה הן כמו הלכות רבות שרלוונטיות רק לתקופה של ביאת המשיח (כמו קורבנות ועונש מוות למחללי שבת)

שומעארץ השוקולד

1. נכון, זה לא ישפיע הרבה.

2. כן.

3. אפשר תמיד להמציא שטויות, אבל אין שום הסבר ישר איך זה לא מלחמת מצווה.

אצרף שוב את דברי הרמב"ם:

"אין המלך נלחם תחלה אלא מלחמת מצוה ואי זו היא מלחמת מצוה זו מלחמת שבעה עממים ומלחמת עמלק ועזרת ישראל מיד צר שבא עליהם ואחר כך נלחם במלחמת הרשות והיא המלחמה שנלחם עם שאר העמים כדי להרחיב גבול ישראל ולהרבות בגדולתו ושמעו." (הלכות מלכים ומלחמותיהם פרק ה הלכה א)

אין מלכיםאלפיניסטית

בעיני החרדים מדינת ישראל היא לא חלק מהגאולה או מתהליך ביאת המשיח (אני לא חושבת שהם רואים בכלל את ביאת המשיח כתהליך כלשהו)

זה שהרמב"ם נותן הסבר על מהי מלחמת מצווה לא מונע מהם לטעון שהוא דן בדברים שהיו נכונים לשעתם ולא עכשיו

מה הקשר מלך?ארץ השוקולד

מלחמת מצווה=עזרת ישראל מיד צר.

אלא אם כן חושבים שהמלחמה הזו היא לא מול אויב שמנסה לפגוע בנו אקטיבית אז ברור שזו מלחמת מצווה 

כן.אלפיניסטית

אבל הטענה היא שההלכה הזאת שהיא רלוונטית רק לזמנים עברו. שעם ישראל ישב בארצו תחת מלכות ה'.

באותה מידה הם לא יגדירו את מרד גטו וורשא כמלחמת מצווה. בשיעורי ההיסטוריה החרדיים המרד נתפס כדבר שלילי מאוד שלא מתכתב עם עקרונות היהדות.

איך הטענה מסתדרת עם ההלכה?ארץ השוקולד
יש הלכה נורא פשוטה, איך הטענה מסתדרת איתה?
לטעון שדברי הרמב"ם נכונים לשעתםארץ השוקולד
זה טענה די רפורמית ומסוכנת, אלא אם כן מצליחים להוכיח למה היא ספציפית שם ולא בכל מקום ואז הסיכון יורד.
אולי באמתאלפיניסטית

החרדים הם מבצעי הרפורמה הכי משמעותית. יש קשר קלוש בין היהדות של בית ראשון ליהדות החרדית.

היהדות ופסקי ההלכה הם לא סטטיים הם דינאמיים ומשתנים עם הזמן.

אני חושב שהאמירה הזו שלך די נכונהארץ השוקולד
אגב אני באמת לא מבין מה אתה מציעאחו

להבדיל זה כמו שנחוקק חוק שכל החילונים צריכים לחזור בתשובה

א' הם באמת צריכים לחזור בתשובה בדחיפות

ב' זה לא בעיה להגיע למסקנה שהתורה אמת

ג' הצלת עמ"י תלויה בזה וזה יקרב את הגאולה

מה לעשות החרדים מסיבותיהם שלהם לא מקבלים את הטענות בעד גיוס

וכנראה אם הם לא מקבלים, סימן שגם אם זה נכון, זה self-evident truth ויש סיבה לכך שהם לא משוכנעים

לא רואה את התועלת בדיון הזה חוץ מלומר "יואו הם כאלה עיוורים, איך הם ואלפי רבניהם לא יודעים רמב"ם מפורש"

ולא רואה את התועלת בחקיקה

ולא רואה איך הצבא מתכוון לקלוט אותם

אלא שבניגוד לנושא החילונים והכפירה, במלחמה אין לה' מעצור להושיע ברב או במעט

ומשום-מה עם החילונים תמיד דרכי נועם, אהבה, דיפלומטיה, בלי כפייה, תינוקות שנשבו, הגם שאין ספק שהם מחריבים את המדינה מבחינה רוחנית

ורק החרדים געוואלד געוואלד

עכשיו תגיד שלהכריח לעשות מצוות לא עובד, זה צריך לבוא מהם, זה רק ייצר אנטי ומרמור

וחייל מגויס בכפייה שמעדיף לשבת בכלא כמה חודשים כדי להשתחרר, הולך לעזור במשהו?

אני חושב שאם הם יתגייסו זהארץ השוקולד
גם יעזור לנו לנצח מהר יותר וגם ישחרר אנשים לנוח בבית ולראות את המשפחה שלהם.

אין לי עניין לכפות על מישהו כשזה לא משפיע עלי, אבל בדיוק כפי שאני כופה על אנשים לא לגנוב אז אני חושב שנכון לכפות על אנשים לתת כתף כאשר צריך וצריך כעת.

נו אבל זה בדיוק אותו דבראחו

אם כל החילונים יחזרו בתשובה זה גם יעזור לנו לנצח מהר יותר

וזה מאוד משפיע עלינו גם באופן הרוחני הנסתר

וגם בכל רמה אחרת, אני רוצה שיהיה ציביון יהודי ושלא יצפרו לי מכוניות בשבת

ורצוי מאוד שיתנו כתף לכן נביא עכשיו חקיקה שתחייב אותם לחזור בתשובה ולהניח תפילין

לא, כי זה טיעון מטאפיזי שדורש אמונהארץ השוקולד

פה זה הבנה מציאותית,

יש חיילים שארבעה חודשים לא ראו את הילדים שלהם כי הם נלחמים באויב.

ברור שמישהו צריך להילחם באויבים פיזית 

ואם הם לא מאמינים בטיעונים פיזייםארץ השוקולד

האם הם לא נועלים את הדלת מחשש לגנבין כי ברור שאם הם צדיקים אז לא יגנבו אצלם?

ואם מישהו חולה הם לא הולכים לרופא אלא רק חוזרים בתשובה?

אלא ברור שכאשר יש מציאות פיזית מסוכנת שצריך לטפל בה.

דווקא יש הסבר די ישר לדעתימבקש אמונה

ששמעתי מרב גדול

זה לא עזרת ישראל מצר כי לא מתכוונים לכבוש את עזה ולמגר את האיום.. כן יש מחבלים הרוגים וזה נראה שאנחנו מכסחים אותם

אבל הכל זה סבבים שאח"כ נותנים לאויב שוב להשתקם וגם עוזרים לו בזה.

המטרה כעת היא למגר את האיוםארץ השוקולד
אם לא שמת לב זה שונה מאוד מהסבבים שהיו עד כה.
זה בדיבורים.. לא במעשיםמבקש אמונה

כרגע מעבירים להם סיוע שהולך לחמאס ונותן לו כוח ויודעים את זה

וגם לא הולכים לכבוש את עזה, וכולנו יודעים שכולם או רובם שם עם אידיאולוגיה של החמאס. אז חמאס יעלם יקום ארגון אחר.

אני חושב שהוא צודק, זה לא עזרת ישראל מצר.. עם כל הצער שבדבר

המעשים שונים בתכלית משאר הסבביםארץ השוקולד
באיזה סבב נכנסו כך ברצועה?

יתכן ולא עושים מספיק, אבל אולי זה קשור לכך שלא כולם מוכנים לשלם את המחיר?

מה זה משנה לעיקר הטענה?מבקש אמונה

נכנסו כך או לא כך... מה זה משנה אם בסוף יחזירו הכל לעזתים?

נכון כנראה המנהיגים לא מוכנים לשלם את המחיר. אדרבא זה חלק מהטענה

עוד חיילים (חרדים או לא) לא ישנה את המדיניות

אחת הטענות החלשות ששמעתיאלפיניסטית

הרי אם הצבא הה יושב בחיבוק ידיים ממש. ברור שהטבח היה נמשך. מה גישתו? שהיה צריך רק למגר את הטרורסטים שפלשו לישראל וזהו?

להפך, היה צריך להרוג את כולם וגם לכבוש את עזהמבקש אמונה

להרוג את המחבלים שפלשו זה וודאי עזרת ישראל מצר.. זה פשוט וברור

אבל ההתנהלות כרגע היא לא מלחמת מצווה כי עושים משחקים במקום למגר את האיום

תמיד יש הבדל בין הרצוי למצויאלפיניסטית

בעיני המלחמה נכללת תחת הגדרת מלחמת מצווה

אם לא היו יוצאים להילחם אין ספק שההשלכות היו חמורות יותר. 

למרות שלא כבשו ולא הרגו את כולם. יש משמעות להרס ברצועה. וגם, אולי יהיה מודל של שלטון שישראל כן תהיה מעורבת בו.

איזה השלכות לדוגמא?מבקש אמונה

והטיעון הזה - שיש לזה משמעות אחרי הכל - הוא כבר נתון לאומדן הדעת

זה לא הלכתי טהור.  זה בעיניך כמו שאמרת..

אפשר לטעון לשני הצדדים.  אני דווקא חושב שהוא צודק וזה לא מלחמת מצווה

ושכחתי לצייןמבקש אמונה

שכמובן כמו שהרבה חושבים - שההתנהלות שאנחנו רואים זה בכלל לא ה"מצוי" 

זה נתון לאומד הדעת שהמלחמה הזו היא צורך?ארץ השוקולד
או שהיא מצילה חיי יהודים בעצם קיומה?
התוכן.מבקש אמונה

אני לא בקיא בכל הטענה של אותו רב, הוא לא אמר את כל המהלך שלו

אבל אני מאמין שגם הוא יסכים שיש צורך כלשהו... רק שזה לא מלחמת מצווה אלא מלחמת רשות

אחר המחילה זו שטות גמורהארץ השוקולד

מלחמת מצווה זה עזרת ישראל מיד צר, ברור שהמלחמה הזו עוזרת לישראל מיד צר.

אפשר גם לטעון באותה מידה ששבת זה רשות אם לא מחמירים ברשות הרבים כי לא מקיימים הכל

לא הבנתי למה ברור לך שזה עזרת ישראל מצרמבקש אמונה

אם הכל יחזור לקדמותו כמו לפני המלחמה רק עניין של זמן.. איך זה עזרת ישראל מצר?

אולי הרמב"ם כנ"ל היה אומר שזה חרטא כל העסק הזה, 

והוא התכוון רק למיגור הרוע ולא למשחק סבבים עם האויב

כי אנחנו מונעים מהחמאס לבצע שוב טבחארץ השוקולד
או שלא ברור שאם יש כמה אלפי מחבלי חמאס פחות אז יש פחות סכנה?
הם לא יכולים להיכנס מתי שמתחשק להם.מבקש אמונה
עבר עריכה על ידי מבקש אמונה בתאריך ט"ז באדר א׳ תשפ"ד 15:29

זה לא שעכשיו בלי המלחמה הייתה עוד פלישה כזאת. 

אלה שנכנסו זה כי הייתה שמירה גרועה על הגדר...

פחות מחבלים זה תמיד טוב, אבל זה לא עזרת ישראל מצר כי זה לא מלחמה נגד מי שצר אותנו - למגר אותו

אלה שאנחנו לא יורים בהם כי הם יעני "בלתי מעורבים", זה המחבלים של הדור הבא.. כולנו יודעים את זה.

רק מחלישים אותם ונותנים להם להתארגן מחדש (ואפילו עוזרים להם בזה)

האם יש מי שמפרש ברמב"ם מה נקרא עזרת ישראל מצר? נסתכל שם ונראה 

זה כן עזרת ישראל מיד צרארץ השוקולד

כי זה מלחמה נגד מי שצר אותנו-ומנסה למגר אותנו, אולי לא מחסלים את כולם אבל בוודאות מחסלים כאלה שמנסים להרוג אותנו.

מוזמן למצוא מפרש שאומר שאם לא מחסלים את כל מי שמנסה להרוג אותנו אז זה לא עזרת ישראל מיד צר.

הפניות כאן מדוע זה דבר פשוט כעת שזו מלחמת מצווה:

עזרת ישראל מיד צר שבא עליהם | תורת הר עציון

אין פה אחד שמסייג שזה מלחמת מצווה רק אם מצליחים להשמיד את כולם.

אלה שניסו/הרגו כבר הרגנו או תפסנו אצלנו..מבקש אמונה
עבר עריכה על ידי מבקש אמונה בתאריך ט"ז באדר א׳ תשפ"ד 21:19

אלה שבפנים ברור שהם אויבים, אבל הם לא מנסים כרגע.

האם זאת מצווה להיכנס שלא על מנת לכבוש ולהרוג חלק ממי היה שמח להרוג אותנו? 

ולסכן חיילים בשביל זה. אני לא בטוח בכלל...

לא העניין כמה הרגת, אלא שיהיה עזרת ישראל מצר ולא במטרה להחזיר את הכבוד האבוד ותו לא

יתכן מאד לומר שאם הרמב"ם כתב עזרת ישראל מצר, צריך שזאת תהיה מטרת העל ולא משחק כזה אע"פ שחלק מהאויב נהרג

מה?ברגוע

רק אם הם באים בפועל לתקוף מצווה להרוג אותם? למה להקדים תרופה למכה לא חלק מהמצווה?

חמאס במלחמה תמידית איתנו כבר עשרות שנים.

חוץ מזה שהמון ממי שטבח בשמחת תורה חזר לעזה ומסתתר שם עכשיו.

הטענה היא שזה גם לא הקדמת תרופה למכהמבקש אמונה

בסוף משאירים את המכה במקומה.

ובסוף מתים לך יותר יהודים מאשר אם לא היינו נכנסים וכל הבלאגן

ברור שחלק מסתתרים, 

אני דיברתי על מי שמהווה איום באותו רגע שצריך לחלל שבת אפילו כדי להילחם בו

אבל זה לא נכוןברגוע

עושים עכשיו טיפול שורש בחמאס, ממש לא נראה שהמצב יחזור לקדמותו.

גם המחבל שמהווה איום רק בטווח הארוך, ויש הזדמנות לחסל אותו, חייבים לעשות את זה בשבת.

איך זה טיפול שורש?מבקש אמונה

אם אח"כ הילדים ה"בלתי מעורבים" נהיים חמאס והכל חוזר אליהם? אז הכל יחזור רק עניין של זמן.

הרגת רק את אלה עם המדים.. יש עוד שני מיליון בלי מדים.

זו לא הזדמנות שהייתה בורחת אם יכנסו אחרי שבת..לקח כמה שבועות עד שנכנסו 

אבל אני גם לא חושב שאתה צודק בזה. 

גם ביו"ש הרוב תומכים בחמאסברגוע

אז למה חמאס לא שולטים שם? למה הם לא עשו טבח כזה? ולמה הם לא מטרידים אותנו במשך המון שנים עם רקטות?

לא כי הם לא רוצים, אלא כי צהל פועל שם כל הזמן, וגם אין להם אפשרות להבריח נשק כמו שחמאס מבריחים דרך מצרים.

את המציאות הזאת רוצים לייצר גם בעזה, לנטרל עד כמה שאפשר את היכולות הצבאיות של חמאס, לתת למישהו אחר לשלוט שם, לבנות מכשול תת קרקעי בגבול מצרים, ולתת לצהל חופש פעולה אם ידרש לכך.

מסכים שזה לא פתרון מושלם, אבל זה גם ממש לא כלום ושום דבר.

אם יעשו את זה, זה משהו אחר...מבקש אמונה

כמובן כל הטענה היא על סמך ההתנהלות עד עכשיו.. 

מי שאמר את זה לא סומך על אנשי הקונספציה שפתאום ישתנו.   (וגם מי זה ה"מישהו אחר" הזה שיתנו לו לשלוט)

אפשר לומר שיש חזקה עליהם שהם לא יעשו את זה.

אי אפשר לבוא לבנאדם ולהגיד לו "הפעם זה מלחמת מצווה, סמוך עלי" ואם הוא לא מאמין (ובצדק) הוא עובר על ההלכה. 

עושים את זה בפועל, זה לא סתם דיבורים באווירברגוע

אין מה לשוות בכלל בין המלחמה עכשיו למבצעים הקודמים שעשו בעזה.

ד"א אם כל מי שרוצה שהמדיניות שלנו תשנה רק ישב בצד ולא יתגייס, המצב אף פעם לא ישתנה.

רק בסוף זה יהיה בפועלמבקש אמונה

יכול להיות שפתאום יחליטו שיאללה יוצאים וזהו...

לא מתגייסים מסיבות אחרות הדיון היה אם זה ספציפית מלחמת מצווה או לא

(וזה כבר דיון אחר אם זה ישנה משהו ואם זה שווה את ההקרבה של הרוחניות בדרך. אני לא הכתובת לזה)

נראה לי שמטרת העל היא לגרום לאויבינו לא להיותארץ השוקולד
מסוגלים להרוג אותנו לפי רוב העם וממילא בסוף הפוליטיקאים ייאלצו להשיג את המטרה הזו
יש הסבריםאחו

אפשר שלא להסכים איתם אבל הם ישנם

"על הגאולה ועל התמורה" דף י' ואילך (ובכללי כל הקונטרס עוסק בזה, קראתי רק חלק אמנם)

עריכה: אגב מתייחס גם לדברי הרמב"ם איפשהו שם פשוט אני כבר לא זוכר איפה כל דבר נמצא

תן הסבר שמסתדר?ארץ השוקולד
אין לי את הספר תחת ידי
זה נושא ארוךאחו

יש כאן קישור https://mysatmar.com/docs/shite_hakdoshe/al-hagileh.pdf

באותן פסקאות אפשר לראות את רוח הדברים אבל ההסבר המעמיק הוא מאוד מאוד ארוך

עכ"פ: זה לא שהחרדים בחיים לא קראו את הרמב"ם הזה, ולו היו קוראים היו מתגייסים בהמוניהם, או שקראו ומתעלמים להכעיס

הטיעון שלו לא רלוונטיארץ השוקולד

הוא מדבר על מלחמה מסברת אפיקורוסים, ברור שכאן המלחמה לא הייתה מסברה ובחירה אלא מצורך קיומי.

אז בבקשהאחו

גש לחרדים, תסביר להם שהטיעון הזה לא רלוונטי למקרה שלנו, ושהם חייבים להתגייס ברגע זה, ושאתה בעד להעביר חוק שיכפה עליהם לעשות את זה, כשהצבא לא ערוך לזה, וכל רמטכ"ל שלו ב-20 שנה האחרונות מנהיג מפלגת שמאל אנטי-דתית

ועל הדרך אתה מוזמן לגשת לחילונים ולהסביר להם שהם מוכרחים להניח תפילין לפי התורה, אחרת הם פוגעים במאמץ המלחמתי ועומדים על דם רעיהם, ושאתה גם בעד חוק שיחייב כל גבר בישראל להניח תפילין לפחות דקה אחת בכל בוקר.

אני כותב כאןארץ השוקולד

בתקווה שלחלקם זה יגיע.

ושאולי הם יתקנו את דרכיהם לבד,

ולפחות הדתיים בכנסת יבינו שראוי להם לדאוג לכל עם ישראל ולא רק לכיסא

מעבר להבדל בין הפיזי למטאפיזיארץ השוקולד

שים לב שאני מסביר מדוע לפי אמונתם ותורתם הם חייבים, חילוני טוען שהוא לא מחוייב וממילא הוא עקבי לפחות.

חרדי שלא מתגייס כעת גם לא מקיים את ההלכה שבה הוא מאמין לטענתו.

וביחס לרמטכליםארץ השוקולד

אולי הם אנטי כי הם רואים את הנזק הבטחוני הגדול בכך שהם לא מתגייסים?

סתם מעלה נקודה למחשבה לדבריך,

אני לא חושב שכל רמטכל בעשרים שנה האחרונות היה אנטי דתי ובטח שלא כולם היו ראשי מפלגות.

אולי אנחנו הרוצח והחמאס הםארץ השוקולד

האיש התם?

כי אם לא, אז ברור שהטיעון פה לא רלוונטי. 

ונראה לי ברור לכל בר דעת שאנחנו לא הרוצח במשל וחמאס לא האיש התם.

אני פשוט לא מבין איך הטיעוניםארץ השוקולד
בספר רלוונטיים לדברי הרמב"ם שהם הלכה פשוטה ומוסכמת.

ורואה כמה הטיעונים יותר ויותר מנותקים מהמציאות ועצוב לי על כך

אענה במרוכזאחו

א. הכוונה שלי היא שכל המקורות הברורים לכאורה כשמש שאתה מצטט, צוטטו ונידונו לעומק על-ידי גדולי ישראל כולל סאטמר שמגיעה למסקנה קיצונית והפוכה ב-180 מעלות מהציונות הדתית. זה לא נובע מתוך טמטום, או מתוך כך שהם לא מכירים את המקורות, או מתוך רשעות, אלא מתוך הבנה אחרת, גם אם לא לגמרי נכונה, או מנותקת מהמציאות. אז אתה מצטט את הרמב"ם, ואת הטיעון המוסרי של לא תעמוד על דם רעך, כאילו שאף-אחד לא מודע לזה, כאילו בפעם בראשונה שמעו על המושגים האלה, וכאילו אין מערכת שלמה של הסברים ארוכים עד אין קץ לכאן ולכאן.

אם אתה רוצה להבין באמת למה החרדים כאלה אטומים, כבר אמרתי לך, פנה לרב חרדי גדול ותשאל אותו את כל השאלות שלך, ותעדכן האם הצלחת לשנות את דעתו ואם לא אז למה.

ב. הטענה של סאטמר ביחס למלחמת מצווה היא שלמדינת ישראל אין דין מלך, וממילא אין חיוב על האדם להכניס את עצמו לסכנה בשביל חברו

הטענה החרדית הנפוצה היא שכשם שחיל מודיעין ותומכ"ל תומכים בלחימה כך גם לומדי התורה, בבחי' "אלף למטה"

ברמה ההגיונית בכל מלחמה היו שואלים מי האיש הירא ורך הלבב כלומר מי לא רוצה להשתתף. מהסיבה הפשוטה שמי שלא רוצה, לא מועיל.

ג. לגבי האיש התם הכוונה היא שהרוצח הם הציונות שמגרים את הכלבים הרעים באיש התם שהוא עם ישראל, ואז מתפארים בהצלתם. הגירוי הוא בעצם קיומה של מדינת ישראל. אני לא סאטמר, אבל אני מבין שאין טעם להתווכח איתם.

ד. חרדי בהחלט מקיים את ההלכה שהוא מאמין בה, הוא מאמין שלומדי תורה פטורים משירות צבאי. זאת מבחינתו ההלכה וזה גם מה שרבותיו אומרים לו. אבל זה לא העניין, העניין הוא שביחס לחילונים אנחנו באים עם מעגלי שיח, קירוב לבבות, סמינר ערכים, זיכוי הרבים, משתדלים להתחשב ברגשותיהם, לא נגיד לחילוני "למה אתה עומד על דם רעך בכך שאתה כופר?" כי זה לא יפה ורק מייצר אנטי... אבל חרדים זה משהו אחר, אפשר לבוא עם חקיקה ובואשית ואלות כי למה לא.

ה. לגבי הרמטכ"לים. אני לא מדבר על כך שהם בעד גיוס חרדים או לא. אלא על היותם אנשי שמאל, פרוגרס, עם מטרה לחלן את החרדים או עכ"פ לשנות את זהותם, מעבר לשירות בצבא.

הבה נסתכל מי היו הרמטכ"לים אחרי רפול ז"ל (1997+):

אהוד ברק (אין מה להאריך)

שאול מופז: "קורא לשחרר את כל המחבלים מהכלא וגאה בתכנית ההתנתקות"

משה יעלון + בני גנץ + גדי אייזנקוט + גבי אשכנזי => ידוע

////

יאיר גולן (סגן הרמטכ"ל לשעבר) בעד חינוך מחדש לדתיים

את שאר הבעיות העליתי בתגובות אחרות

אשיב על הדברים:ארץ השוקולד

א. זה תורף העניין, הטיעונים לא רלוונטיים למציאות כיום וממילא טענה שלהם כעת שגויה.

ב.

1. לא צריך מלך כדי להכריז על מלחמת מצווה כפי שהראיתי.

2. אלף למטה היה במלחמה אחת, לא רלוונטי במלחמת מצווה וזה ברור מכך שלא מוזכר בהלכה אמירה כזו ואפילו כתבו רבותינו בפירוש שלמלחמת מצווה הכל יוצאים.

3. ירא ורך לבב הופך לתומך לחימה ולא משתחרר הביתה כפי שכתב הרמב"ם:

"כל אלו שחוזרין מעורכי המלחמה כששומעין את דברי הכהן חוזרין ומספקין מים ומזון לאחיהם שבצבא ומתקנין את הדרכים." (הלכות מלכים ומלחמותיהם פרק ז הלכה ט)

ובכלל החוזרים מעורכי המלחמה לא שייך במלחמת מצווה חוץ מירא ורך הלבב כי אנחנו מפחדים שהפחד שלו ידביק אחרים.

4. האם הם לא הולכים לרופא ומסתמכים על ניסים? כי המלחמה דורשת בדרך הטבע גם תומכי לחימה.

ג. מהסיבות מדוע הטענה לא קשורה למציאות כיום וממילא חוזרים לרמבם.

ד. אפשר לשאול על היחס,

1. נראה לי שזה דו כיווני.

2. מעבירים כעת בכפייה חוק שיאריך גיוס לכולם, לצפות שתהיה קבוצה מיוחדת שעליה החוק לא חל זה דווקא התמוה.

ה. לא ידעתי שזה ידוע על גנץ, אייזנקוט ואשכנזי, תרצה לתת דוגמאות?

אין בעיהאחו

א. אבל אתה מבין שזה לא דיון שטחי נכון? ושהטענות לכאן ולכאן לא נובעות מתוך טמטום? תאמין לי אם זה היה כל-כך ברור כשמש אז לא הייתה כאן סוגיה. אז משמע שזה לא ברור כשמש. לדעתך זה מנותק מהמציאות, לדעתם, הציונות היא הסיבה לשואה ולכל הצרות מאז. לך תתווכח.

עזוב, בוא תסביר לי, אם זה כל-כך פשוט וברור כשמש, אם כל מה שצריך לעשות זה רק לקרוא את הרמב"ם, למה ציבור שלם, כולל רבנים מאוד גדולים שיודעים את כל הש"ס בע"פ, כתבו המון ספרים בהלכה ובאגדה, נחשבים ומוערכים על-ידי הציבור כולל גם מעבר לציבור החרדי, פשוט לא חושבים ככה?

כמו שאמרתי לך ואני חוזר על זה, אתה מוזמן לגשת לבר סמכא חרדי ולשמוע את טענותיו למה בכל-זאת הוא לא מסכים איתך. אני מכיר את הטענות רק באופן שטחי למדי, ולא עם כולן אני מזדהה.

ב. דבר ראשון י"א שצריך מלך, אלה מקורות גם לפני סאטמר, דבר שני גם אם מרחיבים את המושג מלך לשלטון, אם מתייחסים למדינת ישראל בתור שלטון כפירה, הרי שאין סמכות כזאת, שוב זה לא שאני לא מסכים איתך אישית. פשוט אני מבין שאני בסך-הכל בן-אדם קטן ויש רבנים גדולים ממני פי מיליון שמורים לציבור שלהם אחרת, ואין לי הכלים להתווכח איתם כרגע. ואם היו לי, הייתי מתווכח דווקא איתם, אחד היסודות של הציבור החרדי הוא מוסד גדולי הדור ואמונת חכמים, אם רוצים שינוי עומק זה צריך לבוא משם

לא נכנס לכל טענה וטענה כי זה פשוט לפתוח מאות עמודים של חומר, שוב אם יש לך קושיה ספציפית אתה מוזמן לפנות למישהו גדול שמבין בזה תאמין לי אתה תקבל תשובה גם אם לא תסכים איתה.

לגבי החוזרים מעורכי המלחמה שמתקנים את הדרכים ראינו יפה מאוד את ההירתמות של הציבור החרדי לטובת העניין הבעיה וכמו שאמרתי במקומות אחרים אני חושב שזה יכול להיות מהלך מוצלח לשלב אותם בכל-מיני תומכ"ל חוץ-צבאיים בתור התחלה. לחרדי ממוצע, במיוחד אם הוא לא בישיבה, אין בעיה עקרונית לעשות קווי תובלה אם לא מחיילים אותו

ד. דרוזים דתיים, נשים צ'רקסיות, עדי ה', כלל לא חייבים בשירות

שוב אם אתה רוצה לגייס חרדים בבקשה לפתור את כל הבעיות הכרוכות בזה, אם תכפה עליהם הר כגיגית מה שתקבל זה מחנות מעצר עצומים מסודרים לפי חסידויות

ה. אכן הם יחסית מתונים ביחס לחרדים אבל זאת רק סוגיה אחת, בסוף הם פוליטיקאים שמאל גם אם לא הרדקור, מדינה פלישתית, פרוגרס ולהט"ב, השותפות הטבעית עם לפיד ליברמן ושות', בקיצור יש כל-מיני סיבות לא לאהוב אותם ולא לסמוך עליהם, וזה באמת מטריד שכל רמטכ"ל שמסיים תוך זמן קצר נהיה פוליטיקאי שמאל, אבל אני לא מדבר רק על רמטכ"לים אלא כל על המערכת וביחס לכל-מיני סוגיות

יש בעיה ציבורית למען האמתארץ השוקולד

א. שיקולים פוליטיים, כספיים וחוסר היכרות עם המציאות וחשש מהלא ידוע כנראה,

כי ההלכה פשוטה והמציאות שעליה מי שהבאת דיברו פשוט לא אותה מציאות.

(זה גם לא קל להתגייס ולא לראות את הבית, אז ברור למה מעדיפים לנצל את הפטור כשאפשר)

חושב שזה בעיקר ניצול ולא טמטום. (הניצול מומחש עוד יותר בקביעת הבחירות המקומיות תוך כדי המלחמה על ידי מפלגה שמרוויחה מאחוז בחירה נמוך יותר בעת מלחמה)

ב. יש אומרים?

מי?

ג. אתה באמת חושב שאחוז המתנדבים החרדים גבוה יותר משאר הציבור שלא בצבא?

כי זה לא מה שאני רואה ושומע ממתנדבים.

ד. אכן, צריך לגייס גם אותם, וכפי שהערתי בפורום אחר זה שפלוני גנב לא מתיר לי לגנוב.

ה. אמרת רמטכלים אנטי חרדים, עכשיו זה השתנה כשהתחלתי לשאול אם זה המציאות?

belowאחו

א. גדולי הדור מה שמניע אותם זה כסף ופוליטיקה? הטענה שזה נובע מניצול ציני פשוט חסרת שחר

אתה מוזמן לשאול כל רב וגם בחורי ישיבה האם הם לא מתגייסים כי זה לא כיף ולא נוח

או כי זאת השיטה האמונית-הלכתית שלהם

לגבי שחיתות אצל העסקנים זאת בעיה אחרת אבל אני מדבר על החרדי הממוצע / גדול דור ממוצע

ב. לא זוכר מקור מדויק אבל ראיתי את זה, גם מה זה משנה? אמרתי לך אתה רוצה מקורות מסודרים ומדויקים פנה למישהו שמבין

ג. אין בידיי סטטיסטיקות אבל רואים הירתמות ואפשר למנך אותה

ד. בוא נגייס גם את הבנות הדתיות, את כל הגברים עד גיל 80, גם את כל הנשים, את הילדים, את החתולים ואת הכלבים, אפשר להביא גם שכירי חרב

השאלה היא כמה סד"כ צריך ולפי זה לגייס

ובאמת חכמה גדולה שבכירי הצבא מתעלמים במכוון מאיומים, אין מדיניות של הכרעה, עובדים לפי בג"ץ ופרוגרס, מבזבזים ים סד"כ על שטויות כמו ניצנה, ופתאום צריך מגלים שצריך המון חיילים

ה. לא באופן מהותי

הנה יעלון למשל

השאר אולי קצת יותר פרגמטיים אבל אין פה בשורה

והנה הנוכחי מתבכיין על שמע ישראל בשדה הקרב

הרמטכ"לים זאת רק דוגמה לבעיית עומק

לסיום, רק הציונות הדתית יודעת ללמוד תורה, החרדים נוכלים ונצלנים, לא יודעים אפילו רמב"ם בסיסי, או שיודעים ומתעלמים ממנו בשאט נפש מתוך ביזוי דבר ה' ואי-קיום הלכה במזיד, בלי שום טעם הגיוני כלשהו, גם הם, גם רבניהם, כולל כל האדמו"רים והחזון אי"ש והרב שך והרב עובדיה יוסף וכו' כו' כו', אשרינו שזכינו להיות בין מזגר הנאורים, שזכינו להיות ת"ח הגאונים שיודעים ללמוד סוגיות לאשורן.

תשובותארץ השוקולד

א. לצערי כן.

ב. כשאראה אאמין.

ג. אני רואה הירתמות בכל מקום ודווקא פחות מהמגזר החרדי.

ד. יש הבדל קל ביכולות ביו גבר בן 18-20 לגבר בן 70.

ובאמת ביחס לגיוס בנות דתיות זה שאלה טובה.

איך תרצה שהמדיניות תהיה הכרעה כשרבע מהקואליציה לא מוכנה לתת כתף לסייע בהכרעה ולדאת במחיר?

איך יש לה לגיטימציה ציבורית?

כעת נוצרה מלחמת אין ברירה כי הם תקפו ולכן הם יכולים להיות אחראים כי הם בשלטון, אבל הם לא יכלו ליזום במצב כזה.

belowאחו

א. אשרינו שלנו יש מושגים נכונים יותר. עכ"פ לא תשכנע ציבור שעמוד היסוד הכי מרכזי שלו הוא אמונת חכמים, להפסיק להאמין בהם

ד. אין בעיה, אבל כמו שאמרתי, לכל משימה יש סד"כ מסוים

מלחמת מצווה זה אומר שחסר לך בסד"כ ואתה צריך להוציא חתן מחופתו ות"ח כדי להשלים, לא לרווחא דמילתא, לא כדי לשחרר אחרים

לפני שמגייסים ת"ח צריך למצות את כל האפשרויות וזה כולל לגייס את כל הציבורים האפשריים, וגם להאריך מילואים למשרתים

עדיין נשארת בלי? אפשר להתחיל לדבר

לגבי שיוויון בנטל ת"ח אינם מחויבים בשיוויון בנטל, נקטינן אם בונים חומה לעיר הרי שת"ח אינם משתתפים בעבודות (הגם שזה חשוב ביטחונית)

וכמו שאמרתי אם הדרג המדיני (כולל מפלגות חרדיות ומי שתרצה) מתנהל בטמטום ואח"כ תמה למה אין לו חיילים ורץ לגייס בחורי ישיבות, תמוה

תלמיד חכם זה הקל מול חתן מחדרו וכלה מחופתהארץ השוקולד

ואכן צריך לגייס את כולם לפי ההלכה כיום.

ולגבי הדרג המדיני,

א. אשמח שיפעלו אחרת.

ב. זה שהם פועלים באופן אחר משהייתי רוצה לא פוטר אותי מחיוב הלכתי.

אם אין לך רכב וזה קשה יותר לקנות ארבע מינים אז אתה פטור מהמצווה?

יש חובה מצד הקב"ה (ומי שלא מוכן עובר על דברי חכמים ועל "לא תעמוד על דם רעך") 

נ.ב. מעניין שאתה מחליט להתייחס לענייני חובה וחובות ממוניות ולדמות מילתא למילתא במקום ללמוד מהדברים הפשוטים והמפורשים בנושא חובת יציאה להילחם של כולם. (וחז"ל לא אמרו כדבריך שקודם שאחרים יהיו זמן רב יותר ואחר כך גייס תלמידי חכמים אלא מגייסים את כולם כמה שצריך.)

כמו שאמרתיאחו

אתה מחזיק את כולם כרשעים או כמטומטמים שמתכחשים לאמת הפשוטה והנהירה, ההלכה האולטימטיבית המפורשת ברמב"ם

ובעצם כבר שאלתי אותך, איך לדעתך, רבנים שהקדישו את כל החיים שלהם ללימוד גמרא ורמב"ם ומפרשים בעמקות נפלאה וחיברו אינספור ספרים חשובים בהלכה ובכל נושא, לא "עלו" על האמת הפשוטה הזאת, הגם שדשו עד אינסוף ברמב"ם הזה ובכל המקורות האחרים (מקור חשוב נוסף זה הלכות מדינה חלק ב') התשובה שלך היא שהם רשעים ומושחתים (וכמובן העדר החרדי מטומטם וחסר חשיבה עצמאית)

או... שהם יודעים משהו שאני ואתה לא יודעים...?

תראה אם אומר לי ארץ השוקולד "אכן צריך לגייס את כולם לפי ההלכה כיום" ואומרים לי הרב עובדיה זצ"ל / ציץ אליעזר / רשימה אינסופית של רבנים "לא בדיוק", למי אתה רוצה שאני אאמין??? אז סבבה, יש גם רבנים עצומים שאומרים גם את מה שאתה אומר אבל מה בעצם נותן לי את היכולת לחלק ציונים מי הבין את הסוגיה טוב יותר?

///

"וחז"ל לא אמרו כדבריך שקודם שאחרים יהיו זמן רב יותר ואחר כך גייס תלמידי חכמים אלא מגייסים את כולם כמה שצריך."

תחליט, או כולם, או כמה שצריך

זה שזה מלחמת מצווה או לא, לא משנה את העובדה שיש כמות מסוימת של חיילים שאתה זקוק להם

נגיד שנכון לכרגע אתה צריך בעזה 30K חיילים, זה אומר שאתה צריך לגייס 10 מיליון אזרחים ולהביא עוד מיליארד שכירי חרב מאפריקה כדי לשבת בעזה? או שזה אומר שאתה צריך 30K חיילים?

ואם הגענו למסקנה שאתה צריך 30K חיילים, ויש לך 10 מיליון אזרחים, בוא תסביר לי, את מי תגייס לפי סדר העדיפויות:

- בן 30 העובד לפרנסתו

- פנסיונר בן 70

- בחורה בת 20 בשירות לאומי

- ת"ח שתורתו אומנותו

- חתן שהולך להתחתן מחר

התשובה תהיה משהו כמו, "קודם את הת"ח כי הוא עצלן שלא עושה כלום, אח"כ את החתן (מוצא אני מר ממוות את האישה אולי יתמזל מזלו ויתחמק ממנה), אח"כ את בן ה-30 הרי הוא הרבה יותר חשוב למדינה כי הוא תורם בכספי מיסים כו', לגבי הבחורה לא סגור צריך לבדוק, הפנסיונר גם אם הוא יכול לעזור באפסנאות אין לי מה לקרוא לו יש מספיק חרדים במקומו"

ת"ח לא חייב בשירות צבאי מדין לא תעמוד על דם רעך כי בכלל לא ברור שהמצווה הזאת שייכת בחשש סכנה

הוא גם לא חייב מדין "שיוויון בנטל" כי אין מושג כזה ביהדות

הוא כן חייב מדין מלחמת מצווה כאשר הדין הזה תקף וכאשר יש צורך באותו ת"ח רק שקודם תסביר לי למה עדיף לגייס ת"ח לפני מילואימניק

עכ"פ אם מעניין אותך להבין מה ההיגיון מאחורי זה המקורות שאני ממליץ הם הלכות מדינה של הרב ולדנברג זצ"ל, לשאול ראש ישיבה או ת"ח חרדי נחשב מה דעתו בנושא ולמה (האם אי-פעם טרחת לעשות את זה?), וגם האתר "צריך עיון" מלא בדיוני עומק מאוד יפים בנושא ממליץ לקרוא גם את התגובות (למשל במאמר הזה)

///

מה שאני מנסה לומר, בסה"כ, זה שזאת סוגיה לא פשוטה, שיש הרבה מה לדון בזה, לחפש פתרונות יצירתיים, לשמוע מה כל צד אומר, במקום לדקלם קלישאות עוצרות מחשבה

רק הערהמשה

ההקבלה המהירה בין בחור ישיבה לבין ת''ח לא כל כך פשוטה.

בטח לא לגבי כולם.

בהחלט נכוןאחו
קשה לקרוא כעת בטלפוןארץ השוקולד

אבל בקצרה:

1. הם צריכים לענות על איך הם מסתדרים עם ספרי ההלכה, השאלה עליהם.

2. יש מושג שקוראים לו כסף... (תסתכל על הבלאגן שהחרדים עושים על חוק הגיוס כאשר המשמעות היא כספית)

3. תשובה נוספת היא חוסר אכפתיות מהמדינה, יצא לי להיות כמה וכמה פעמים במניינים חרדים או עם חזן חרדי (ולא במקומות קיצוניים) מאז תחילת המלחמה, הם מסרבים לומר תפילה לשלום החיילים.

4. לגבי הציניות כלפיי, אעדיף להתעלם.

אבל לגופו של עניין, על היחס בין הנהנה מיגיע כפיו שעליו חז"ל אמרו "גדול הנהנה מיגיע כפיו יותר מירושלים" לעומת אברך המתפרנס מן הצדקה שעליו אמרו הרמב״ם והטור ש"הרי זה חילל את השם" ועוד כינויים חריפים ברור שהתעדוף אחר.

5. טענה מעניינת על לא תעמוד על דם רעך, יש לך מקור?

6. עצוב שדברי הרמב"ם וחזל נחשבים אצלך קלישאה.

(מקווה שאתה ישר לפחות וחושב שגם הרפורמים פועלים כהוגן ואז מה שיש קלישאות בחזל אירת לדבריך על קלישאות)

7. היו מי שהעירו שאם אדם חושב שהוא פטור ממלחמת מצווה מעצם מהותו תלמיד חכם והוא פוטר את עצמו ממחיית עמלק במלחמה אז הוא לא יכול להוציא בקריאת פרשת זכור.

אני לא רואה לאן זה מתקדםאחו

אני עונה לך, התשובה שלך היא "אבל זה מפורש בחז"ל", אני מנסה להגיד שאם נכתבו על זה ספרים וגדולי דור בשיעור קומה רציני ביותר מגיעים למסקנות אחרות, מכל מיני סיבות (שכמובן אתה לא רוצה לשמוע עליהן כי "זה מפורש בחז"ל"), אתה אומר שהכסף יענה את הכל והם נגועים בשחיתות, והציבור עדר שהגם שהאמת הברורה מול עיניו (הלא אפשר פשוט לפתוח את דברי חז"ל) מעדיף את השקר מטעמי נוחות, אני אומר שאם נכתבו על זה ספרים והם מכירים את המקורות סימן שיש משהו מלגאו, חוזר חלילה

אותו דבר העתק הדבק לאברכים המתפרנסים מן הצדקה

יש חרדים שלא מכירים במדינה ולא רוצים חלק בה טעמם ונימוקם עמם

יש כאלה שלא מתלהבים מהנוסח של התפילה לשלום החיילים מטעמים שונים

יש כאלה שאומרים שחובה להתפלל עליהם ומצד שני מתנגדים לגיוס למשל הרב עובדיה זצ"ל

קלישאה עוצרת מחשבה = משפט בומבסטי שעוצר דיון עומק

לומר שוב ושוב "אבל זה מפורש בדברי חז"ל" (אולי זה באמת מפורש אני לא יודע) זה בומבסטי ועוצר את הדיון

7. תגיד לי האם זקן בן 80 חייב במלחמת מצווה? האם הוא חייב במחיית עמלק? אם לא, האם הוא פטור מללכת לבית הכנסת ולהוציא אחרים? או סתם בעל מום? או ירא ורך הלבב שבהחלט חוזר מעורכי המלחמה אף במלחמת מצווה?

כמה דברים:ארץ השוקולד

א. צריך להיות נימוק בתוך הספרים, בינתיים אף אחד לא הביא נימוק אחד ששווה משהו חוץ מהפניה לשמות (שלא כך נהגו לפסוק הלכה)

ב. אולי זה בומבסטי, אבל ככה זה במסורת.

ג. אגב, אם הקשבת להפטרה אתמול, גם אז היה צבא די גדול.

ד. לא דיברתי על תפילה לשלום המדינה, דיברתי על תפילה לשלום החיילים (אפילו עם השמטת חלקים שנויים במחלוקת, אלא רק שהשם ישמור על חיילינו ושינצחו את אויבינו, יש נוסח בבית כנסת שהחזן מתבקש לומר ואם הוא עם כיפה שחורה אז הרבה פעמים הוא פשוט מסרב לומר והולך)

אז כן, זה מלמד על חוסר אכפתיות.

ה. בכל אותם אנשים יש פגם שמונע מהם להשתתף.

נורא פשוטארץ השוקולד
צה''ל רוצה חיילים ומאריך לכולם, הגיוני שהכולם יכלול את כלל המדינה ולא את רוב המדינה חוץ מקבוצה מסוימת.
תעשה סיבוב בתל אביבאיתן גיל

רובם לא מתגייסים, לא כולם.

ויש להם תשובה מוכנה: לא מוכנים לשרת בצבא של מדינה לא דמוקרטית.

אז במטותא, של נעליך מעל רגליך. אם היו חרדים היית קורע להם את הצורה.

עשיתי הרגע סיבוב וירטואלי בתל אביבארץ השוקולד
https://www.idf.il/%D7%A0%D7%95%D7%A4%D7%9C%D7%99%D7%9D/%D7%97%D7%9C%D7%9C%D7%99-%D7%94%D7%9E%D7%9C%D7%97%D7%9E%D7%94/?page=2&firstName=&lastName=&unit=&city=%d7%aa%d7%9c+%d7%90%d7%91%d7%99%d7%91-%d7%99%d7%a4%d7%95&startDate=&endDate=

16 נופלים חללי צה''ל מתחילת המלחמה.

לעומת זאת, בבני ברק + ביתר עילית + מודיעין עילית (שני שליש מתל אביב-יפו כולל הערבים) יש נופל אחד.

אז במטותא ממך, אתה אומר שטויות, יש הרבה מגויסים כעת מתל אביב.

עריכה, עשיתי חישובארץ השוקולד

ואם מחשבים את אחוז הנופלים בתל אביב (כולל רק היהודים) ביחס לחלקם באוכלוסייה היהודית (כולל חרדים), אז מספר הנופלים מעט מעל שני שליש, כך שאכן זה פחות ממקומות אחרים אבל הרוב מגוייסים שם גם.

ואם מכלילים לא יהודים בחישוב זה קצת מתחת לשני שליש.

בלי מניפולציות בבקשהאיתן גיל

אין יחס ישר בין מספר המתגייסים ובין הנופלים מאותה עיר.

לשיטתך, תל אביב היתה צריכה להיות במקום ראשון בהנתן שהיא העיר עם מספר היהודים הגדול ביותר, והיא לא.

איזה מניפולציה?ארץ השוקולד

מספר נופלים נותן תחושה לרמת הגיוס. (אני לא יודע איפה רואים אחוז גיוס)

לא, יש יותר יהודים בירושלים מתל אביב.

וציינתי שבתל אביב יש פחות מהיחס באוכלוסייה אבל עדיין פי הרבה יותר מהערים החרדיות

ונהפוך הוא.איתן גיל

3023 חרדים נרשמו לגיוס, הצבא קלט 520 וכל השאר שלח הביתה.

לגבי תל אביב, השר במשרד הבטחון לענייני כלום מסרב לחשוף נתוני גיוס אמיתיים כי הוא עושה פוליטיקה.

ואתה תמשיך עם הסטטיסטיקות.

נרשמו לגיוס אמיתי או לעשות שבועיים הכשרהארץ השוקולד

כדי לסמן וי?

לגבי סטטיסטיקות, יש סטטיסטיקה של נופלים במלחמה מכל עיר מהצבא, כלומר, האנשים שבחרו למסור את נפשם בשביל אחרים.

לגבי מספר הנרשמים,ארץ השוקולד
כמה מתוכם הסכימו להתגייס לשירות מלא כמו כל אזרח ועם משכורת סדירה כמו כל אזרח?

אגב, אני לא מחובבי סמוטריץ ורואים עליך שאתה ממש לא בכך שאתה מאשים אותו במשהו בכלל לא רלוונטי , כדאי שתכיר שאין שום קשר בין תפקידו של סמוטריץ למספר מגוייסים.

תביא נתונים מסמוטריץ' או מטיבי.איתן גיל

לא משנה.

אל תדבר. תביא.

נתוני חיילים שמסרו נפשם עבורנו:ארץ השוקולד

https://www.idf.il/%D7%A0%D7%95%D7%A4%D7%9C%D7%99%D7%9D/%D7%97%D7%9C%D7%9C%D7%99-%D7%94%D7%9E%D7%9C%D7%97%D7%9E%D7%94/

תבחר עיר שתרצה.

לי אין נתונים חוץ מזה שאני יודע שהם אמינים, אתה זרקת פה מספרים שתלויים בפרמטרים רבים ולכן שאלתי עליהם, יש לך נתונים של זה?

שוב, הצבא מגייס את מי שהוא רוצהאיתן גיל

ולא את מי שהוא לא רוצה.

לגבי תל אביב, הם מתגייסים לשלישות הראשית, ולקריה, ולגלי צה"ל.

מעטים הולכים לשרות משמעותי ללא קשר למספר הנופלים.

אם יש הרבה נופלים משםארץ השוקולד
כנראה שיש שם הרבה קרביים (שני שליש מהממוצע הארצי ביחס לנפש, כך שזה פחות מהשאר אבל הרבה יותר מהחרדים)
כמה נפלו מהמגזר הערביאיתן גיל

ולמה עליהם אתה לא עושה סטטיסטיקות.

הם אזרחי ישראל בדיוק אבל בדיוק כמו חרדים.

וגם, ערבים נלחמים נגד אחים שלהם בכל מקום במזרח התיכון, וגם ישראל נמצאת במזרח התיכון.

יודע מה?ארץ השוקולד

בוא נעשה,

מעניין באמת מה יהיה.

אבל לפני שנעשה, רבים מהערבים במדינה הם אויב וממילא מהם אני לא מצפה שיילחמו בשבילנו.

החרדים הם חלק מעמנו ולכן אני מצפה מהם להיות בצד שלנו.

אם אתה רוצה שהמפלגות החרדיות יהיו מוקצים מקואליציות כמו המפלגות הערביות על ידי רוב הציבור בישראל, זה רעיון לא רע.

אויביםאיתן גיל

כולם פה אויבים זה לזה, המזרוחניקים לחרדים, הקפלניסטים לביביסטים, ואחים לנשק לנוער הגבעות.

אבל חוק אחד צריך להיות לכולם, וזה אומר שערבים צריכים להתגייס, אם לא ליחידות מובחרות, אז לשרותי סיעוד בבתי חולים, לעבודות בניין, וחקלאות.

אתה וחבריך טובלים ושרץ בידם, מחזרים אחרי הקפלניסטים תמורת תעודת כשרות פוליטית. זה יפסק מתי שהוא במועד לא רחוק.

אני לא חושב שכולם אויבים זה לזהארץ השוקולד

ולגבי התוכן, זה מצחיק לומר זאת כשראית שיש יותר ערבים שמסרו נפשם עבורנו במלחמה הנוכחית מחרדים+חרדים לשעבר...

ציינתי מספרים מדויקים פה:

בדקתי כעת - אקטואליה וחדשות

שלא נדבר על דתיים לאומיים וקפלניסטים שעם מספרים גבוהים הרבה יותר שמתגייסים ומוסרים נפשם עבורנו.

חוק צריך להיות אחיד, ודווקא בשל כך המגזר החרדי נדרש לתת תשובות על אי הגיוס, כי כל מגזר אחר מתגייס יותר ממנו.

לא מחפש ולא צריך שום הכשר פוליטי, זה לא שיש מישהו שאני רוצה בכנסת שיהיה אכפת לי מהכשר פוליטי, בסך הכל רוצה לחיות כאן ומבין שצריך צבא חזק בשביל זה.

רק אדם מנוכר לחברה בישראל או שלא מסוגל להביט למציאות בעיניים יכול לחשוב שזה נובע משיקול פוליטי בעת מלחמה.

טענתך שקולה לטענה שעדיין חמאס מעוניין בשקט ומי שחושב שלא פשוט מונע מרצון לקבל הכשר פוליטי, שני הטענות מתעלמות מהמציאות הקשה שגילינו במלחמה...

צבא חזק, עלאקאיתן גיל

פירקו אוגדות, ומכרו טנקים ואמל"ח לחוץ לארץ, ועל הדרך שחררו ממילואים יותר ממאה אלף לוחמים. לא מחזירים אותם לשרות, כי אפילו שמיכות ונעליים לא נשארו לאחר ריקון הימ"חים.

אז מספיק לקשקש!!!

אתה רוצה לגייס טנקיסטים בלי טנקים?

לוחמי סיירת בלי ג'יפים?

נו באמת...

חרדי ללא מוטיבציה יהיה לכל היותר בעל כורחו: טבח, ש"ג, או אפסנאי, וכאלה לא חסרים בצבא.

אל תסלול דרך לממשלת לפיד גנץ בנט סמוטריץ טיבי על גבם של החרדים.

תתעסק במה שאתה מבין בו באמת.

למה חרדי יהיה בלי מוטיבציה?ארץ השוקולד

היתכן שפשוט לא אכפת לו מאיתנו ולכן הוא חסר מוטיבציה?

אני לא חושב שיש מחסור בציוד כה גדול ואתה בטח לא יודע כי לא נראה שיש לך קשר לצבא.

מה שחשוב לי זה לא מי בממשלה אלא האם ידאגו לעמנו, וזה חשוב לי יותר מכיסא למנהיג זה או אחר בשונה מדבריך שתמיד שואל מי בראש.

וצריך להחזיר גם אותם לגיוס אם כל כך הרבה שוחררו,

סיג לחכמה שתיקה- אתה לא יודע ולא תדע מה עשיתי בצבאאיתן גיל

לגופו של עניין, לחרדים אין מוטיבציה כי לא חינכו אותם לכך מגיל אפס.

מצד שני הם אזרחי המדינה כמו הערבים, ולכן מגיע להם זכויות שוות וגם פטור שווה.

על זה שהם לא רוצחים כמו ערבים מגיע להם העדפה מתקנת... ולא להיפך.

חרדים לא גורסים ראשית צמיחת גאולתנו, כן, כמו ערבים, וגם מסיבה זו מגיע להם זכויות שוות. <צ>

אפשר לא לתת זכויות לאף אחד מהםארץ השוקולד

אם הם לא דואגים לנו ולא מוכנים לעזור לנו לחיות, לא מבין למה שיקבלו זכויות.

בסופו של דבר, זכויות זה בעצם כפיה על אחרים לתת משהו למישהו, לא מבין למה לכפות על מישהו שדואג שחברו יחיה לתת לו דברים כשאותו חבר כפוי טובה ולא מוכן לדאוג לחיי מצילו.

זה לא מוסרי בעליל לכפות על אדם לתת למי שכפוי טובה בחזרה.

מחילה על ההערה האישית, היא לא הייתה במקום.

צפוף פה, אפתח שרשור חדש.איתן גיל
הגיוניארץ השוקולדאחרונה
בדקתי כעתארץ השוקולד
עבר עריכה על ידי ארץ השוקולד בתאריך ט"ו באדר ב׳ תשפ"ד 23:05

היו 4 נופלים ערבים מהערים הערביות.

(לא בדקתי מקומות דרוזים או מקומות מעורבים - ערבים ודרוזים)

כלומר, יש יותר ערבים שנפלו במלחמה כחלק מהצבא מאשר חרדים חרדים...

תן לנתון הזה לחלחל,

הדהים אותי גם.

(היו שלושה נופלים ממקומות בהם חלק גדול מהאוכלוסייה הם חרדים, נראה שאחד מהם הפסיק להיות חרדי בעבר אבל כללתי אותו כדי לתת יותר סיכוי לחרדים.)

הצבא בעבר לא חשב שהיה צריךארץ השוקולד

אבל כיום הוא חושב שצריך.

(כך למשל אמר הרמטכל אתמול, דמות שאמורה להבין משהו בנושא)

זייפו נתונים מאותה סיבה שנמנעו מטיפול בטרור, העדיפו שקט על פני פיתרון.

אין פה בדיוק מ.ש.לארץ השוקולד

היה טעות,

איפשרו עבריינות כי זה קל להם,

התברר שהיה טעות,

איפה ההצדקה להמשיך בעבריינות כי פעם העלימו עין?

ההפקרות התחילה ב1977 אבל בנושא הגיוס...אוהב העם וא"י 3

...כל בוקר אנו אומרים "ותלמוד תורה כנגד כולם".

מי שבאמת תורתו אומנותו צריך לקבל פטור ותמיכה.

אנחנו קודם כל יהודים ואחר כך ישראלים,

איו לי כח כבר להגיב לשטות הזוארץ השוקולד

אבל צריך לזכור שבן גוריון הורה לאסור אחרים שלא הסכים איתם, סירב שעצמות ז'בוטינסקי יובאו ארצה.

גולדה סירבה לפתוח במלחמה בגלל האמריקאים.

אז היו בעיות כבר אז.

וביחס לתורתו אומנותו, בוא תגיד לי היכן הרמב"ם או חז"ל כותבים שתלמוד תורה פוטר ממלחמת מצווה?

בעיות תמיד היו אבל פילוג כזה....אוהב העם וא"י 3

....בחייך בא לא נהיה כמו בת יענה ונתעלם מהמציאות העגומה.

אגב בו גוריון לא היה סוגר בתי חרושת לפצצות ומסתמך על ארצות הברית בנושא וזה רק דוגמא.

גם לי אין כוח להגיב אבל מטבעו של פורום וענין של כבוד צריך להתייחס עניינית לתהליכים שמוצגים

ולא להרחיק עדויות כדי להכשיר הפקרות.

בקשר לתורתו אומנותו הא לך מאמר שמבאר את כוונתי:

https://asif.co.il/wp-content/uploads/2021/04/1-21-10.pdf

כל מלחמות דוד המלך היו מלחמות מצווה.

שבת שלום

פילוג כמו באלטלנה?ארץ השוקולד
צודק, מאז בן גוריון לא היה צד שהורה להרוג את הצד השני
בא לא נסיט את הדיון....אוהב העם וא"י 3

.... גיוס חרדים היה תמיד נושא לדיון בחברה הישראלית אבל הנושא הפך למפלג ממש

רק כתוצאה מצעדיה של ממשלת "הימין על מלא".

ובקשר לרצח הצד השני לא טמן ידו בצלחת.

הסיבה שסיפור הגיוס הפך למפלג זה פשוטארץ השוקולד

כי חלק גדול מהעם חזר לצבא בגלל המלחמה, ממילא זה נושא מציאותי מאוד

הוא מפלג כי הרבנות הראשית לא הכריזה על מלחמת מצווהאיתן גיל
למיטב ידיעתי בדברי ימי מדינת ישראל מעולם לא הוכרזה מלחמת מצווה, לפיכך הדיון הוא פוליטי נטו.
אף גוף רבני לא אמור להכריז על מלחמת מצווהארץ השוקולד

מבחינה הלכתית.

דברי הרמב"ם מפורשים בעניין:

"מלחמת מצוה אינו צריך ליטול בה רשות בית דין אלא יוצא מעצמו בכל עת וכופה העם לצאת אבל מלחמת הרשות אינו מוציא העם בה אלא על פי בית דין של שבעים ואחד." (הלכות מלכים ומלחמותיהם פרק ה הלכה ב)

לעומת זאת על מלחמת רשות כותב רש"י:

"ונמלכין בסנהדרין – נוטלין מהם רשות כדי שיתפללו עליהם:" (ברכות דף ג עמוד ב על מלחמות הרשות של דוד המלך)

כלומר, רק במלחמת רשות רק נמלכין בסנהדרין והם לא מכריזים על מלחמה אלא רק מתפללים.

לעומת זאת, במלחמת מצווה אפילו לא מתייעצים איתם כי ברור שזה נכון הלכתית.

ובטח אין משמעות לרבנות שלה אין תוקף הלכתי כמו הסנהדרין.

ממילא, ברור שההלכה היא שכל בני הישיבות אמורים להתגייס כעת, הסיבה היחידה שזה לא קורה היא שיקולים פוליטיים נטו.

וכדי שיהיה ברור מה מלחמת מצווהארץ השוקולד

אצרף את דברי הרמב"ם בהלכה הקודמת:

"אין המלך נלחם תחלה אלא מלחמת מצוה ואי זו היא מלחמת מצוה זו מלחמת שבעה עממים ומלחמת עמלק ועזרת ישראל מיד צר שבא עליהם ואחר כך נלחם במלחמת הרשות והיא המלחמה שנלחם עם שאר העמים כדי להרחיב גבול ישראל ולהרבות בגדולתו ושמעו." (הלכות מלכים ומלחמותיהם פרק ה הלכה א)

ונראה לי ברור לכל בר דעת שהמלחמה כיום היא עזרת ישראל מיד צר הבא עלינו!

אין לנו סנהדריןאיתן גיל

ולכן אחת מהשתיים: הרבנות הראשית נכנסת בנעליה של סנהדרין, או שמלחמת מצווה אינה נוהגת בזמננו.

אי אפשר לאחוז בחבל בשני קצותיו.

תגיד, קראת את הרמב"ם???ארץ השוקולד

הוא אומר שסנהדרין לא רלוונטי ביחס למלחמת מצווה.

היא רלוונטית רק למלחמת רשות.

והוא מגדיר מלחמת מצווה = עזרת ישראל מיד צר.

נראה לי שברור לכל בר דעת שהמלחמה כזו היא עזרת ישראל מיד צר.

אחר המחילהארץ השוקולד

אילו היית קורא את דברי הרמב"ם שהבאתי היית רואה שנאמר הפוך מטענתך.

נותן תחושה שאתה אפילו לא מוכן לקרוא וישר עונה 

מלחמת רשות כמובןאיתן גיל
אבל המלחמה הזו היא מלחמת מצווהארץ השוקולד
כי היא ממש "עזרת ישראל מיד צר" כפשוטו
זה גמרא מפורשת בברכות שמלחמות דודארץ השוקולד

היו מלחמת רשות.

"כיוון שעלה עמוד השחר נכנסו חכמי ישראל אצלו אמרו לו אדונינו המלך עמך ישראל צריכין פרנסה אמר להם לכו והתפרנסו זה מזה אמרו לו אין הקומץ משביע את הארי ואין הבור מתמלא מחולייתו אמר להם לכו ופשטו ידיכם בגדוד מיד יועצים באחיתופל ונמלכין בסנהדרין ושואלין באורים ותומים" (ברכות דף ג עמוד ב)

כלומר, כל טענתך מבוסס על בסיס שגוי כי מלחמות דוד הם מלחמות רשות (חוץ מקעילה אבל שם הוא לא גייס אנשים) כי אין לך מלחמת רשות יותר מובהקת ממלחמה שבאה לאסוף שלל.

עברתי במהירות על המאמר ששלחת, לא רואה שהוא הביא מקור לפטור תלמיד חכם ממלחמה. (ובטח לא מלחמת מצווה בשונה ממלחמות דוד שהן רשות)

ודאי שזה לא מלחמת מצווהultracrepidam

מלחמת מצוה זה רק מלחמת יהושע ומלחמת עמלק

כנראה שזה לא ודאי לרמב"ם שפסק אחרת...ספק

"איזו היא מלחמת מצוה זו מלחמת שבעה עממים ומלחמת עמלק ועזרת ישראל מיד צר שבא עליהם"

או שהוא פסק אחרת, או שהוא פיסק אחרתultracrepidam

זאת רשימת המלחמות שהמלך נלחם, לא רשימת מלחמות מצוה.

רשימת מלחמות מצוה יכולה להיות גם "איזו היא מלחמת מצוה זו מלחמת שבעה עממים ומלחמת עמלק" וכך נראה בסוגיה. אין דרכו של הרמב"ם להמציא מושגים.

אני מוכן לוותר על ה"וודאי" שכתבתי.

אבל נניח שכן, כל עוד אתה לא מוציא כל חתן מחדרו וכל כלה מחופתה, המשמעות היא שאתה לא מגייס את כולם ואז השאלה את מי לא לגייס.

הוא לא פסק אחרת ולא פיסק אחרתספק

צריך להיות מאוד יצירתי כדי להבין את זה בצורה שבה אתה הבנת. 

מאוד מאוד מאוד יצירתי. 

אם הרמב"ם היה קורא את מה שכתבת, אין לי ספק שהוא היה תופס את הראש ומלמל: "מה לכל הרוחות?... איך אפשר לכתוב את זה יותר ברור?... אין שום דבר שאני יכול לכתוב שאנשים לא יעמידו פנים בעתיד שהם לא מבינים?..."

אני ממש יכול לדמיין אותו. 

זו ודאי מלחמת מצווה. 

ועכשיו התחלנו עם התירוצים... לא, לא יעזור לך להוציא חתן מחדרו אם הוא לא יודע לדרוך m-16 או לטעון פגז בטנק - אבל כאמור, זה כבר סתם התירוץ החדש שלך אחרי שהרמב"ם סתר לחלוטין את מה שכתבת. 

זאת מחלוקת תנאים, הרמבם לא ממציאultracrepidam

בהנחה שלא מקבלים את דעת ר' יהודה, ובהנחה שדברי הרמב"ם בסוף הקדמת ספר המצוות מקובלים עליך, זאת לא מלחמת מצוה.

הנקודה היא המרדף אחרי ההגדרות ההלכתיות בזמן שברור מה הרצוי. בדיוק כמו מצוות יישוב ארץ ישראל. לפי הרמב"ם אין מצוה כזאת ולא בגלל שהיא מצוה כללית או תירוצים אחרים. בדיוק כמו שאין מצוה לא לדרוך על חתולים באמצע תפילת מנחה.

זה לא מלחמת מצוה, ובכל זאת זאת מצוה להלחם. הערתי רק על ההגדרה הקטגורית.

לגבי עצם זה שהמלחמה היא נדרשת אני לא חולק. אבל המרדף אחרי סיבות דתיות רק מפריע.

מה בספר המצוות עובד כדבריך?ארץ השוקולד
מישהו מוכן לצטט מקור שעליו הוא מסתמך שזה לא מלחמת מצווה?
הנהultracrepidam

"ידוע שהמלחמה וכבישת עיירות לא יהיו אלא במלך ובעצת סנהדרי גדולה וכהן גדול כמה שנאמר ולפני אלעזר הכהן יעמוד"

כלומר, כל מלחמה שאיננה על פי מלך וסנהדרין וכהן גדול, אין לה דיני מלחמה

זה לא אומר שלא עושים את זה, אנחנו עושים הרבה דברים שהם לא מלחמה, אבל זה לא נקרא "מלחמת מצוה" אלא "עזרת ישראל מיד צר" שזה דבר מאד חשוב שאיננו מלחמת מצוה

וכמו שכותב הרמב"ם שציטטת,:

אין המלך נלחם תחלה אלא:

1. מלחמת מצוה, ואי זו היא מלחמת מצוה:

1.1 זו מלחמת שבעה עממים, 

1.2ומלחמת עמלק, 

2. *ועזרת ישראל מיד צר שבא עליהם* , 

ואחר כך נלחם 

1. במלחמת הרשות והיא המלחמה שנלחם עם שאר העמים כדי להרחיב גבול ישראל ולהרבות בגדולתו ושמעו

וכאמור, הפרשנות הזאת מתאימה לסוגיה במסכת סוטה.

האם אפשר, במאמץ, לפרש אחרת את הסוגיות ואת ספר המצוות, וללכת עם המשמעות הפשוטה של הרמב"ם? ודאי שאפשר. אבל זה לא הכרח.

בכל מקרה, כמו שאמרתי, זה לא באמת משנה

אחלה מספור הבאת כאן... כמה חבל שהוא לא מתיישבספק

עם הטקסט המקורי בשום צורה... 

אבל מלחמה שדורשת סנהדרין היא מלחמת הרשותארץ השוקולד

"מלחמת מצוה אינו צריך ליטול בה רשות בית דין אלא יוצא מעצמו בכל עת וכופה העם לצאת אבל מלחמת הרשות אינו מוציא העם בה אלא על פי בית דין של שבעים ואחד." (הלכות מלכים ומלחמותיהם פרק ה הלכה ב)

כך שמה שהבאת מדבר על מלחמת רשות ולא מלחמת מצווה.

גם הסוגיה במסכת סוטה לומדת שאסא גייס תלמידי חכמים מקל וחומר שהוא גייס חתן מחדרו וכלה מחופתה, מכאן שאם מגייסים חתן מחדרו וכלה מחופתה אז מגייסים גם תלמידי חכמים. ובמלחמת מצווה זה המצב.

אסא מלך יהודה לא נלחם מלחמת מצווה, אלא נלחם ביהודים אחרים, הוא נלחם במלחמת ישראל.

בעיה נוספת בפרשנות שלךארץ השוקולד

ו אחת באה לקשר וו שניה באה להפריד, כלומר, הפירוש שלך פשוט לא עקבי עם הטקסט.

ואני אשמח לשמוע אם תמצא פרשן אחד שאומר כדבריך על דברי הרמב"ם 

איזו לוליינות מילולית חסרת כל תוכן ממשיספק

את דברי הרמב"ם, אי אפשר להבין אחרת. הוא מאוד מאוד ברור. 
די, רד מזה. 

הרמב"ם, כאמור, פסק אחרת.ספק

הניסיונות ה"יצירתיים" שלך להעמיד פנים שלא, הם מגוחכים. 

לא, תלמד את ההקשר ותראה שזו מלחמת מצווהארץ השוקולד
אחר המחילה, אצטט לך את הרמב"ם שאין עליו חולקארץ השוקולד
"אין המלך נלחם תחלה אלא מלחמת מצוה, ואי זו היא מלחמת מצוה זו מלחמת שבעה עממים, ומלחמת עמלק, *ועזרת ישראל מיד צר שבא עליהם* , ואחר כך נלחם במלחמת הרשות והיא המלחמה שנלחם עם שאר העמים כדי להרחיב גבול ישראל ולהרבות בגדולתו ושמעו. " (הלכות מלכים ומלחמותיהם פרק ה הלכה א)

עדיף ללמוד לפני שאומרים דברים לא נכונים בתכלית.

...אלפיניסטית

אם גיוס חרדים היה נפוץ יותר אז הגדודים החרדים היו גורמים פחות כאב ראש 

הבעיה שאני לא חושבת שבאמת יש רצון לגייס חרדים במסות. או לפחות אין רצון לגייס אותם וגם להתחשב בערכים שלהם. כי ברגע שהצבא יגייס חרדים וגם יפסיק להתייחס לצבא כאל כור היתוך הצבא (והמדינה) יעברו שינוי רציני שאי אפילו לצפות אותו מראש.

הכיפות הסרוגות מתגייסים, ושלושים אחוז מתפקריםאיתן גיל

יש אומרים שישים אחוז.

החרדים לא רוצים להיות בסרט הזה, אותם זה מדאיג, ואת הסרוגים זה לא.

האחוזים הרבה יותר נמוכיםארץ השוקולד

בסדרי גודל.

אני מכיר הרבה מאוד שהתגייסו ואפילו לא עשר אחוז ממי שאני מכיר הפסיק להיות דתי.

ברור שלא היה רצוןארץ השוקולד

יש רווח פוליטי בוויתור על הגיוס,

המנהיגים חשבו שזה בסדר שפחות יתגייסו,

ולחרדים היה נוח לא להתגייס ושיש פטור אוטומטי.

המלחמה הזכירה לנו מציאות של אויבים שצריך צבא גדול כדי להתקיים וכעת צריך לעשות חישוב מסלול מחדש על הפטור הזה והטבות אחרות כגון הסדר, יחס סלחני לסרבני המילואים ועוד

שמאלנים מסרבים להתגייס בגלל חוסר דמוקרטיה במדינה.איתן גיל

וחרדים- בגלל חוסר יהדות בצבא.

בשביל מיזרוחנקים המצב בצבא הוא אחלה, ובשביל חרדים- לא. זאת המשוואה.

שאל כל קצין מסגן אלוף וצפונה, והוא יגיד לך שהצבא לא צריך ולא רוצה חרדים מסיבות שלא צריך לכתוב פה.

ושני הסרבנים הללו פושעיםארץ השוקולד

ולא אכפת להם מחיי יהודים.

מזרוחניקים לא חושבים שהצבא מושלם, אלא שיותר חשוב שנחיה כאן מלדאוג לערך זה או אחר. (מי שלא מתגייס פשוט לא דואג לחיי יהודים ומעדיף דברים אחרים.)

במקרה מכיר כאלה שחושבים שצריך והם רוצים. (למשל, האלוף לשעבר יצחק בריק, הרמטכל הרצי הלוי)

אבל יפה שאתה משנה את טענתך על הקצינים ומצמצם אותם.

הפוך, הצבא זייף נתוני גיוס כי הוא לא רוצה אותם.איתן גיל

וגם היום הוא לא רוצה אותם למרות כל הרעש והצלצולים שעושים פוליטיקאים שכולם מכירים את מניעיהם

אגב, אם היה רוצה אותם הוא היה מפתה אותם בגזרים ולא במקלות.

וכך כך אני תוהה למה המזרוחניקים תוחבים את אפם לסוגיה לא להם. בינתיים החרדים חורקים שיניים וכוססים ציפורניים, ובבוא היום הם יגישו חשבון הוצאות עם ריבית דריבית והצמדה.

לפני שמחת תורה צהל חשב שיש לו מספיק חייליםברגוע

עכשיו הכל התהפך.

לא סתם מאריכים עכשיו את השירות הסדיר והמילואים.

ברוראיתן גיל

הוא חשב שחמאס מורתע, ואפשר לסגור אוגדות, ואפשר להפחית את מספר הטנקים הפעילים בשני שליש...

וחשב שאפשר לשקר לכולם כל הזמן, וחשב שזה סבבה לתת תמיכה שקטה לסרבנות...

וחשב שתפקידו לקדם את האנשים מהמחנה הנכון שיכינו את התשתית למדינת כל אזרחיה.

והוא טעהארץ השוקולד
וכדאי שכולנו נפיק מכך לקח וגם נפנים שכולם צריכים לעזור 
אז למה אתה ממשיך לטעון שהצבא לא צריך עוד חיילים?ברגוע
שוב, אתה חוזר לעבר כשקיצרו שירות סדיר ומילואיםארץ השוקולד
המלחמה שכנעה בנחיצות שצריך יותר חיילים ולכן מאריכים שירות, אז רק הגיוני שאם מכפילים פי ארבע את שירות המילואים לכולם אז כולם ישתתפו 
אתה לא יכול להכניס חיילים לצבא שלא בנוי לקליטתםאיתן גיל

החרדים מפיקים לקחים מהכיפות הסרוגות. אחוזים לא מבוטלים מתפקרים, וזה הולך ומחריף. את ההנגה החרדית זה מדאיג.

עסקן חרדי אחד הציע להקים חטיבה חרדית, אבל בצבא דחו בטענה שהיא תהפוך למליציה שתלחם בנשק חי נגד חטיבות אחרות.

בקיצור, הצבא לא רוצה חרדים ולצד זה לא מפספס שום הזדמנות לזרוק עוד קיסם ועוד קיסם למדורה.

דבר ראשון, אנחנו צריכים לנצח ולהמשיך להתקייםארץ השוקולד
לשם כך, צריך חיילים, האם הם מוכנים לדאוג שנחיה או מעדיפים רק לאסוף גופות בזקא?

דבר שני, דיברנו על החיוב ההלכתי וטרם הובא טיעון אחד הלכתי לגופו של עניין למה יש להם פטור.

דבר שלישי, אתה מדבר על עליה בהתפקרות ולא הבאת שום נתונים שמחזקים את טענתך, יש לך או שזה המצאה?

דבר רביעי, שוב אתה מדבר על העבר שחשבו שלא צריך, החרדים כרגע נצרכים בקואליציה אז שידאגו שיהיו את ההתאמות שהם רוצים.

הוא מנסה בגזריםארץ השוקולד

חרדים מקבלים שנת לימודים על חשבון צה''ל למשל.

אבל העניין הוא שזה צורך קיומי כדי שנחיה כאן, מי שמתחמק פשוט לא אכפת לו מחיינו.

ולכן זה כן ענייננו כי מה שקורה זה שכל מי שדואג לחיינו פה פשוט מפסיק את כל שאר עיסוקיו ומוסר את נפשו ולא בטוח שזה לבד מספיק אם יש אחוז ניכר שפשוט לא אכפת לו.

חרדים רוצים קודם יידישקייט, ואח"כ שנת לימודיםאיתן גיל

הכשרות הבסיסית בצבא אינה מספקת אותם אפילו בדיעבד, וגם בסוגיות אחרות, ותקצר היריעה...

יתרה מזו, עצם העובדה שהמזרוחניקים מצטרפים למקהלת הטורפים שמטרתה לחלן את הצבא- מדאיגה במיוחד, ויהיו לכך השלכות פוליטיות לא מבוטלות.

הם יקנו את עולמם אם יכריזו שלא נכון לעשות סיבוב על חרדים בזמן שבקפלן ומבואותיו מתגודדים עשרות אלפים חייבי גיוס במקום לשאת בנטל ברצועת עזה .

מצד שני, בשביל מה להתאמץ בהנתן שמדובר בגוויות פוליטיות.

כבר הראיתי לך שיש הרבה מקפלן שמתגייסיםארץ השוקולד
בנופלים יש רבים מתל אביב והשמאל, אין כמעט חרדים, אז ניתן לראות בבירור מי מוסר נפש בשביל עם ישראל ומי לא.
ואגב, ביחס לכשרותארץ השוקולד

עובדתית, הכשרות שמסופקת לחרדים בצבא לא שונה ממה שהם אוכלים בבית, אבל למה שניתן לעובדות לבלבל אותנו.

מסלול שירות צבאי "נצח יהודה" לחרדים

הנה התייחסות לכשרות ולטענות אי ההתאמהארץ השוקולד
כך שומרים על אורח חיים דתי בצה"ל

אבל ברור שעדיף להמציא תירוצים כדי לא לעבוד קשה

ניצחתאיתן גיל

אם זה כל כך סבבה למה 50 אלף חרדים לא דופקים על הדלתות בלשכת הגיוס.

האמת, אין צורך להשיב .

ברור למהארץ השוקולד

כי קל יותר לא להיות בצבא,

אתה לא מסתכן וגם עובד פחות קשה.

הייתי אתמול בחתונה חרדיתאיתן גיל

כמות הקללות שהומטרה על הציונות הדתית ברקע השיח על הגיוס דמתה למערכת ביוב סתומה...

את הקרע הזה שבין המחנות יקח שנות דור לאחות.

וכן- החרדים מתגעגעים לליברמן ואפילו ליאיר גולן.

הם עכשיו מבינים מי באמת סכנה ....אוהב העם וא"י 3

......קיומית למדינת ישראל כמדינה יהודית.

סכנה הם לא, מטומטמים הם כן.איתן גיל
אני לא חושב שזה טמטום להעדיף ביטחוןארץ השוקולד
על פני קואליציה נוחה.
האמת שיש לי מה להעירארץ השוקולד

1. היו כאלה בעת ההפגנות נגד הרפורמה שהרגישו שזכותם לשליטה היא זכות מולדת ועל לקיחת הפריבילגיה הם קיללו, טוב לדעת שהחרדים מסכימים איתם כשמדובר על פריבילגיה שלהם.

2. אותי לימדו שאם מישהו נתן מתנה לאורך שנים והפסיק לתת אומרים לו תודה ולא מקללים אותו אבל כנראה שהם לא מכירים בנימוס בסיסי.

3. מעניין שאיסור לא תקלל חרש הוא איסור שנזנח לדבריך.

כולם טועים - אבל זה פשוט "לא הזמן" להגיד את האמתספק

גיוס החובה צריך לעבור מן העולם. 

לא, לא צריכים יותר חיילים בצבא ממה שיש היום - למרות המלחמה וגיוס המילואים. 

יש הרבה יותר מדי חיילים מיותרים כבר היום בצה"ל - לפי מה שראיתי בצבא בתקופתי, אפשר לוותר על מחצית מהחיילים בצה"ל והתפקוד שלו לא ייפגע בכהוא זה. 

אולי צריכים יותר לוחמים - ואותם יהיה יותר קל לתגמל כראוי אם יהיו פחות חיילים מיותרים שמקבלים משכורות מיותרות ופחות פיות מיותרים להאכיל, להלביש ולדאוג להם. 

מי שיתנדב לצבא כחלק מתנאי ההעסקה שלו, יתחייב גם לשירות מילואים שבהם יתוגמל בהתאם.  

ברגע שנעבור לצבא מקצועי, כל הריב המטופש הזה ייגמר - לא יהיה גיוס בכפיה. 

יותר מזה, המון משאבים יתפנו לדברים שקצת יותר חשובים לביטחון המדינה והחיילים יפסיקו לקבל כאפות מהמערכת על ימין ועל שמאל. 

בלי קשר, ביחס של הציבור הדתי-לאומי כלפיי הציבור החרדי הוא חידה בעיני. 

אין מגזר שנפגע יותר מהמגזר החרדי מאשר המגזר הדתי לאומי, ועדיין, כל הזמן המגזר הדתי-לאומי מרגיש צורך להגן עליו. 

תזכורת: החרדים יכלו לעצור את ההתנתקות. הם אפשרו אותה כי שרון נתן להם כסף. 

באופן אישי, אני לא מסוגל למשל לתרום צדקה לחרדים שבאים לקבץ נדבות בבתי הכנסת בבוקר. שיעלו לקבר של אריק שרון ויתפללו לתקציבים.  

יש פתרון הרבה יותר טוב מלגייס בכוחהמואזין

המואזין: הפתרון לשוויון בנטלהמואזין: הפתרון לשוויון בנטל

מילואימניק - מי אוהב אותך יותר מבנט? 🥰🥹צדיק יסוד עלום

וואי וואי וואי תאמין לי להכנס לים עם כרישים עם בשרקעלעברימבאר
מדמם פחות מסוכן מלפתוח שרשור על בנט בפורום אקטואליה😂
אין לי אלוהיםצדיק יסוד עלום
בנט זה אחוקעלעברימבאר
גם לבנט שלג דאשתקד
הוא מנסה לשחד אותנו להצביע לו?!נקדימון
הוא אוהב אותך והוא תמיד מתפאר בךצדיק יסוד עלום

רואה בך רק ת'נקודות הטובות

עצום את העיניים תשכח את העבר

תתמסר אל החיבוק החם

לאיש יש שיגעון גדלותנקדימון
הוא מתפאר בעצמו.
הנוכל שידע לספר לנו איך לנצח מגיפה מגיח שובאיתן גיל

ומביא לנו תכנית איך להחזיר את כספי הבית היהודי שנעלמו

אה, לא.

הוא גם זכור כמתווך האגדי שבין רוסיה לאוקריינה שגבתה עד עכשו מיליוני קורבנות משני הצדדים, ועוד לא רואים את התחתית.

שומר נפשו ירחק מן הכיעור ומן הדומה לו.

איך לנצח מגרפהימח שם עראפת

חחחח אתה מאמין לנוכל הלאומי?זיויק
בנט גימטריה 61צדיק יסוד עלום

61 מנדטים לא טועים

חמוץ 🥒

..קעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך כ"ח בטבת תשפ"ו 21:14

..

עם הכוילל בנט זה 62, ככה שגם אם סילמן תפרוש לו, עםקעלעברימבאר
האברכים החרדים הוא יצליח להקים קואליציה
אם רק היה ניתן להקים קואליציה באמצעות גימטריות...שלג דאשתקד
הכל אפשרצדיק יסוד עלוםאחרונה

טראמפ החדשאיתן גיל

אל תגידו שלא אמרתי לכם.

הוא עובד אצל מדינות המפרץ ולא אצלנו

לשיטתם, ספיחי הפלת משטר האייטולות האירני יציפו דרישות לדמוקרטיה בכל מדינות האזור, ויסתיימו בהפלת המשטרים הסונים- כולם.

מסתבר שגם באירן עצמה אחוז התומכים בהחזרת יורש העצר, אינו גבוה בלשון המעטה.

ממש מאכזבזיויק
טרטמפ פקה פקהאיתן גילאחרונה

אמר טרנספר, אז אמר.

אמר לאירנים לצאת להפגין, אז אמר ושלח אותם לתליה.

ויש עוד כהנה וכהנה.

המפגינים באיראן שואלים אתכם למה אתם לא עוזרים להם.זיויק
מה תענו?
תוסיף לשאלהoo

אנשים אומללים מצפון קוריאה

או ממדינות מסוימות באפריקה

או נשים במדינות מוסלמיות קיצוניות

ועוד

התשובה היא שהם לא מעניינים את בעלי הכוח

מה שמעניין את בעלי הכוח זה הון ושלטון

לאדם הפשוט אין הרבה מה לעשות 

לא דומה כי כאן יש אינטרס ישראלי גדולזיויק
ישראלoo

נצלה הזדמנות בסוריה

כנראה שמי שאמור לעקוב אחר הזדמנות באירן ערני למצב

זה שמתו אלפי מפגינים לא אומר בהכרח שזו ההזדמנות

יכול להיות שעדיין מסוכן להתערב

צודקתזיויק
גם בסוריהשלג דאשתקד

מתו מאות אלפים וישראל לא התערבה. היא התערבה הרבה יותר מאוחר בנסיבות אחרות לגמרי.

(סתם מציין עובדה)

זה הענייןoo

ההרוגים לא מענינים אף אחד (בעמדת כוח)

רק אינטרסים

לכן ההתערבות באירן (אם תהיה) תהיה רק כשהתועלת תעלה על העלות

(כמו ההתערבות הגלויה הקודמת)

נכוןזיויק
ומה ההסבר? מתי יגיע אינטרס שכשזה?
אינטרסoo

אמריקאי/ ישראלי

1. להשמיד/ להפחית איום צבאי

2. להחליף לממשל ידידותי/ פחות עוין

לא חושבת שהפגנות אלימות זו הזדמנות מספקת

היו הפגנות דומות בעבר (לא עוקבת אחרי העוצמה המדויקת בעבר/ בהווה)

טראמפ יכול להרשות לעצמו לאיים ולעשות מעצמו צחוק

הוא בעמדת כל יכול

זה שהוא איים לא בהכרח אומר שיהיה משהו עכשיו או עתידי

טובי המומחים מתלבטים בנושאזמירות
מאמר הבוקר במקור ראשון

האינטרס עכשיו הוא לא להתערב במחאותברגוע
מדינות העולם מלאות בדיקטטורות עם מנהיגים מושחתיםזמירות

והתנהלות אכזרית מול האזרחים המשוועים לחיים אחרים.  

אירן היא רק עוד אחת מהן.  

במדינות רבות האוכלוסייה סובלת מדיכוי זכויות אדם, רבים נמצאים בעוני קיצוני, ורדיפה פוליטית.

קוריאה הצפונית, אריתריאה, אפגניסטן, סוריה, סין, אירן, תימן, ועוד ועוד.

עזרה וסיוע יעיל הוא רק ברמות הבינלאומיות.  

אין לי f16ברגוע
כי הם לא פלסטיניםאני:)))))
תסביריזיויק
היא מתכוונת לצביעות העולמיתזמירות

איפה כל אלו שהפגינו והרעידו עולמות נגד ישראל במלחמתה בעזה, בגלל הסבל שנגרם לאזרחים הפלסתינים, כאשר השלטון האיראני טובח באזרחים שלו?

איפה כל אלו שצרחו “זכויות אדם” בעזה, כשבאיראן השלטון יורה, תולה ומענה את העם שלו?

מוסר שלא עקבי הוא לא מוסר — הוא פוליטיקה.

מי שבאמת נלחם על זכויות אדם — לא בוחר קורבנות לפי אג'נדה.

במה בדיוק אני יכול לעזור להם?הסטורי
זיויק הוא זה ששואל. ומבקש מאחרים לענותזמירות

כמו המראיינים באולפנים.

התפקיד שלהם רק הוא רק לשאול…

לא לספק תשובות ופתרונות 

שהם טועיםנקדימוןאחרונה

מי כמוהם יודע כמה קשה ומסובך להפיל משטר.

זה יקרה, טראמפ יתקוף - איראן לא תוותר לעולם.

מה שקורה כרגע זה שהקואליציה של החירות מתארגנת לקראת המהלך הגדול. העם הפרסי צריך להיאזר בגבורה, ולדעת, שאוהבי החירות והאדם מכינים כרגע את המלאכים שישחררו בעז"ה את העול הנאצו-איסלאמיסטי שמכחיד אותם. אל תתיאשו!

למה הממשלה כל כך כנועה לטראמפ בעזה? יש בזה הגיון?זיויק
סמוטריץ' הוציא הודעה אבל מה מעבר?
למה המפדל ( מפלגה פייק דתית לאומית) לא בממשלהאיתן גיל

מוקדש באהבה ל- @הסטורי

כי ב- 30 השנים האחרונות היא ניהלה משאים ומתנים קואליציוניים שלא בתום לב. היא משכה זמן על דרך השגרה, ובהמשך ניסתה לחמוד תיקים שבינתיים הובטחו לשותפות אחרות.

כאז גם היום. הים אותו ים, והיורשים מפטירין כאשתקד.

זה כל הסיפור על רגל אחת שבגינו ש"ס מגרדת את המנדט השנים עשר, וסמוטריץ' את הרביעי.

לא חינוך יהודי, לא שבת, לא כשרות, לא תריג מצוותאיתן גיל

רק ג'ובים עוד ועוד.

זרח וורהפטיג מתהפך בקברו.

חחחברגוע
באמת הבאת את ש"ס בתור דוג' למפלגה אידאולוגית שלא מחפשת ג'ובים?
אובססיה, כבר אמרנו?הסטורי
המפד"ל לא קיימת, אבל הציונות הדתית בממשלה והיא מובילה.

היא מובילה את החינוך היהודי - תשאל כל ראש ישיבה בציבור (שמעתי באוזני מכמה וכמה), כל ראש אולפנה, כל מנהל בית ספר.

היא מובילה את יישוב ארץ ישראל - בזמן שאתה מקשקש על אנטנות, יהודה אליהו מקים עוד ארבע חוות.

היא מובילה את שמירת שבת - כולל קידום הכלכלה על ידי לדוגמא פתיחת הבורסה עד שעתיים לפני שבת.

היא מובילה ואתה באובססיה וכפיות טובה מקשקש כאן בפורום. בהצלחה.

חיפאים סוחרים בבורסה בתל אביב עד שעתיים לפני שבתאיתן גיל

וחוזרים הביתה במקרה הטוב כעבור 4 שעות

בשעת ברכת המזון בכל בית יהודי.

"יהדות ליברלית".

הרב קוק מתהפך בקברו.

למה שיקח להם 4 שעות מת"א לחיפה?ברגוע
בכלל 'סוחרים' נוכחים היום בבורסה?הסטורי

אני לא מבין גדול בבורסה, אבל ככל הידוע לי כמעט כל המסחר היום הוא ווירטואלי, זה לא שבשביל לקנות/למכור מניות צריך להגיע פיזית.

נשמח לתגובת המבינים:

@משה

@אריק מהדרום

@פשוט אני..

מה פתאום?אריק מהדרום
הכל באפליקציה בלחיצת כפתור, אפילו המאמץ של לחיצת הכפתור נחסך מאיתנו, בטח שלא להגיע לתל אביב בשביל זה.
יישר כחהסטורי
מ.ש.ל

@איתן גיל, תתאמץ לבסס את ההשמצות המגוכחות שלך, לפחות על איזשהו רקע מציאותי...

כדאי שתטריח את עצמך לבורסהאיתן גיל

לפעם אחת- לפחות.

במקום לקשקש...

וכך זה עובד: עמך ישראל שקונה ומוכר מניות בסכומים קטנים, נותן הוראות דיגיטליות לנציג שלו בבנק או בבית ההשקעות.

ואפילו אין לו דריסת רגל בבורסה.

ויש את הסוחרים והמשקיעים הבינוניים והכבדים שנפגשים בבורסה וסוגרים עסקאות/ קומבינות בארבע או בשש או בשמונה עיניים.

כמו עם סיעת הציונות הדתית בכנסת.

שאל את סמוטריץ', הוא מבין בזה.

תקשיב לעצמךהסטורי

כמה וכמה ענו לך שאנשים לא צריכים להגיע פיזית.

אם אתה מדבר על פגישות שמתקימות ב'מתחם הבורסה', הן יכולות להתקיים בכל מקום אחר.

(וכפי שענו לך, מגיעים מרמת גן לחיפה בהרבה פחות זמן)

מתי היית לאחרונה במתחם הבורסהאיתן גיל

ספר לנו ממקור ראשון איך זה עובד.

קרא שוב מה שכתבתי קודם.

לא הסוחריםברגוע
אבל כן יש עובדים שצריכים להיות שם.

בכ"מ המסחר נגמר בשעה שתיים, ככה שאין סיבה שלא יספיקו לחזור הביתה לשבת.

למה זה אמור להיות שונה מכל מקום עבודה אחר?אריק מהדרום

למה נסיעה מתל אביב לחיפה אמורה לקחת 4 שעות?

למה אמורים להיות שם עובדים מחיפה?

למה אתה שואל אותי?ברגוע
כבר 30 שנים שהמסחר לא מתנהל במקום פיזיפשוט אני..

וב-4 שעות מגיעים לאילת, לא לחיפה

אם אתה כל כך מודאגהסטורי
תפסיק את האוטובוסים לשכונות/ערים חרדיות, שמגיעים רבע שעה לפני שבת. אין שום אופציה שהנהג מגיע לחניון ואז עובר לרכב שלו ומגיע הביתה לפני השקיעה.
אכן כךאיתן גילאחרונה

כשהערתי למישהו שהוא פלש לתחום חילול שבת דאורייתא הוא ענה לי שיש עוד 4 דקות עד כניסת שבת.

נבל ברשות התורה.

מידע חדש על המרגל הסודי, ואשמת המשטרה בטבחסביר11

סיכום חלקי של הראיון המצ"ב-

א. כמה סימים נדלקו? 3000  ולא עשרות כפי שפרסמו .

מתי נפתחו? ארבעה -5 ימים לפני הטבח, ולא בחמישי כפי שטוענים.

גם המשטרה ידעה אז על פתיחת הסימים, ואיפשרה את כל הפעילות ומסיבת הנובה,

כלומר גם המשטרה אשמה בטבח הנובה.

ב. גם בלון התצפית של הקמ"ג בדימונה זיהה את הפעילות החשודה מספר ימים לפני הטבח, והודיע לכל מי שצריך ,

והכל הושתק .

תחליטו האם זה לא מריח כמו בגידה.

ג. כידוע המרגל הסודי עו"ד א' , שנצ"מ  אבי וייס אמר/אומר וכותב את שמו  הפרטי -

מנע את שחרור רוב/כל החטופים שהיו בתחילת המלחמה מתחת לשיפאא, הוא הוכנס לבור הפיקוד על ידי קצין בכיר מאחים לנשק.

זאת מכיוון שידידנו א' העביר למפעיליו את תוכניות הפעולות המיוחדות שישראל הכינה כדי לפרוץ לשם ולשחרר אותם -ודי מהר הועברו החטופים למרחבי העיר ומאות/אלפי הק"מ של המנהרות,

ונוצרה סאגת החטופים בגללו.

ד.הוא עקב אחר:

1 פעילות מדינת ישראל באוקראינה ,במיוחד אחר גופי המודיעין של ישראל שם ,

ודיווח  מן הסתם למפעיליו .

סיפור הכיסוי נקרא לב כחול ,שהוא כביכול סיוע ליהודי אוקראינה. חלק מסיפור הכיסוי שלו נחסף על ידי כתבת הארץ.

2. פעילות והתנהלות מערכת המשפט בישראל, וזאת עשה  כנראה בהיותו מתמחה במשרד עורך דין שהיה אחד המשנים של היועמ"שית ,שהוא נקי כפיים ולא קשור לבעיה כלשהיא.

3. ניסה להשפיע על התקשורת בישראל  ובמיוחד על עיתון /אתר ישראל היום, כנראה כדי  שהתכנים יהיו בצורה המתאימה למפעיליו.

ד.עו"ד בכיר סירב לטעון עבורו שאיננו שפוי כדי לפטור אותו מאימת הדין,

ומאז הוא מיוצג על ידי עורכי דין שהם אנשי הפצ"ריה והשבכ (בשירות מילואים), כנראה כדי להשיג את התוצאה הרצויה- שחרור מלא בטענת אי שפיות, וכך יוכל להמשיך בחייו.

אי-שפיות היא כידוע הטענה שבה צפויים לשחרר את הפצ"רית עצמה, והעולם יחזור לנהוג כמנהגו.

ה. 75 קצינים בכירים שעמדו איתו בקשר, בהם שני אלופים ,וכל השאר תא"לים ואל"מים ,לא נחקרו .

התרשמותי האישית מדבריו של נצ"מ אבי וייס היא שהמרגל הסודי עו"ד א' עבד עבור ה cia והעביר לו את המידע. (כמובן אולי אני טועה).

הראיון כאן:

הרצי שלנואיתן גיל

הרמטכ"ל לשעבר הרצי הלוי בפרשת הדלפת המסמכים לבילד

כ"ה בטבת תשפ"ו / 14.01.26

הסתיימה עדותו של הרמטכ"ל לשעבר הרצי הלוי בפרשת הדלפת המסמכים לבילד. העדות נמשכה כשש שעות.

אם התכשיט הזה צח כשלג, על מי היה לו ללכלך במשך כשש שעות

א. שליטת INSS בויקיפדיה. ב. ויקיפדיחה ודברי חרטהסביר11

מי שמנסה לכתוב נתונים על הנפגעים בעזה בויקיפדיה (לפחות בתקופה שבדקתי) מקבל חלון קופץ  שמתריע בפניו שהגוף המוסמך לכתוב על זה בויקיפדיה הוא רק מכון INSS

הפנים האמיתיות של inss:

כשהשוויתי בעבר את מספרי הפצועים האמיתיים לעומת נתוני ויקיפדיה מצאתי פער גדול.

ויקיפדיחה: לצערנו המורים שולחים את התלמידים להביא חומר לעבודות, מפלטפורת ההסתה והשקרים ויקיפדיה.

לארי סנגר ,מייסד של הויקיפדיה,הביע חרטה לאורך השנים על הקמתה, וביקר את השינוי בגישה של ויקיפדיה והפיכתה ל"אפלה" או מוטה, והוא מביע תמיכה בפרויקטים אלטרנטיביים ששואפים לשמר את המודל המקורי של ידע חופשי, אך ללא הטיות.

הביקורת מתמקדת בהטיה פוליטית (בעיקר בכיוון השמאל( וניהול לא תקין של הקהילה.

בהמשך/מחר אשלח מקרה שקרה לי עם המנהלים הישראלים שם

קטע מה שכתבת על INSSמשהאחרונה

מעניין. צריך לבדוק את זה יותר.

אולי יעניין אותך