ולא מסורת שנמסרה מימי משה רבנו ועד דורנו זה. כל דור חידש משהו בהתאם לאווירה דאז, אבל ביסס את חידושיו על מדרשים ופשרנויות מתוחכמות.
באשר לסיפורי הניסים ולעדות מכלי ראשון, ככה זה בד"כ נראה במגזר החרדי כשבאים לבדוק עובדות:
"ולפעמים מתבלט סיפור יוצא דופן, כמו זה שסיפר הרב חיים זאיד, מכוכבי הערוצים החרדיים, לפני כמה חודשים. "מצלצלת אליי תלמידה, קוראים לה טלי. בת 25, גרה היום בבית שאן", פתח זאיד את הסיפור המובא כאן בתמצות שעושה עוול לכישרונו הרטורי. בהדרגה מתבהרת התמונה: שני הוריה מתו, היא מתקשה למצוא בן זוג ובקשתה היחידה היא לשבור תוכנית חיסכון, עם 6,000 שקלים, כדי לקנות ציציות לחיילים.
"אירגנתי ג'יפ, עם אלוף משנה וכל הציציות", סיפר זאיד. "היה סכנת נפשות. בצומת סעד היתה היתקלות עם מחבלים. שלושה הרגו, אחד ברח לשטח". הרב ושותפו חיכו ברכב, אבל "שעה וחצי לא מוצאים את המחבל". לבסוף הגיע האישור, וזאיד התחיל לחלק ציציות לחיילים ולשוטרים במקום, וגם זרק אחת לשוטר מעט מרוחק. "הוא לא הצליח לתפוס, והציצית עפה עם הרוח והתיישבה על אבן — בדיוק איפה שהיה המחבל. הוא לא יודע מה זה, החוטים נכנסו לו לאף, הרים את הראש — והשוטר קלט אותו. באו כמה חבר'ה וחיסלו אותו. המחבל הזה, יימח שמו, עלה בסערה השמימה עם ציצית", סיפר זאיד על רקע קולות צחוק של השומעים.
"טלי, מסיבות שלה, לא רוצה להתראיין", אמר השבוע הרב זאיד בשיחה עם מוסף הארץ. כעבור זמן תיקן והבהיר כי אינו מכיר אותה. הוא גם לא נסע לדרום, חילק ציציות או גילה מחבל. "אני אמנם מספר את זה על עצמי, אבל זה לא אני. את הכל סיפר לי מישהו, שגם הוא לא מוכן להתראיין. אתה יודע איך זה: עושים סיפורים כדי לעשות את זה יפה, מטעמים". ואחר כך הוסיף: "אני לא יכול להגיד באופן ברור אם הסיפור אמיתי. אם זה עושה טוב למישהו, זה מצוין".
וגם ככה (בזמנו התכתבתי עם מפיץ הסיפור בפייסבוק, גם הוא התחיל לגמגם ולהתחמק ממתן תשובות באשר לזהות התלמיד שלו שכביכול מפעיל את כיפת הברזל).