לא בדיוק קשורה לאר"מ ספציפית אבל נראלי פה היא תתקבל יותר.
בחודשים האחרונים קצת בדיליי יש לומר אבל ראיתי את רוב הסדרה 'בטיפול', כמו גם את המקבילה החדשה שלה 'טיפול לילי' וגם קראתי ספר עלילתי שזה חלק מהעניין בו.
ברור לי שזה לא בדיוק מצג מציאותי וכו' בסוף צריך להפוך את זה לעלילה שתרתק את הצופים/קוראים.
אבל בסוף זה כן בא לדמות סיטואציות טיפוליות באופן רציונלי כלשהו... עם הקצנות מסוימות ואיזשהו מסגרת נוספת וכו' אבל כן בא לדמות סיטואציות טיפול כביכול.
אז מה הקטע תמיד להפוך את המטפל לכזה שמשקיע הרבה מעבר לתפקיד שלו?
אם ניתן דוגמא, אז מטפל במציאות לא ילך פיזית לחפש ברחוב מטופל שהוא לא מכיר שהחליט להבריז מפגישה ראשונה (!!). (טיפול לילי. והיו שם יותר קיצוניות אבל איפשהו זאת יותר מוזרה בעיניי)
או מטפל שמתחרפן עד כדי לתת סטירה למטופל...(בטיפול) זה גם מעורבות רגשית מוגזמת. דיי ברור שהוא מההתחלה פחד שהוא הולך להתאבד ונורא נורא התערבב רגשית עם הכעס והדאגה כאילו זה מינימום ילד שלו עד כדי כך שזה השפיע על דברים אישיים בחייו הפרטיים.. העסיק אותו מאוד!!
כאילו איזשהו נסיון להוציא אותם סופר סופר אכפתיים ומעורבים רגשית בתוך הסיפורים של המטופלים שלהם...
נכחתי לראות פסיכולוגים שזמינים למטופלים שלהם מחוץ לפגישות בעיקר למקרי קצה, חרדות והתקפים כלשהם... וכנראה שזה דיי מצוי אפילו...
אבל המעורבות הרגשית המוגזמת שמציגים היא בעיניי מוגזמת עד כדי בדיחה... כי בואו נרגע זה כמו שרופא לא יכול להכנס להיסטריה על כל חולה שמגיע אליו.
ואני מנסה להבין מה הקטע להציג את זה ככה? מה עומד מאחורי זה? זה הופך את זה לכמעט בדיחה בעיניי. הופכים את זה כאילו הדאגה למטופלים נמצאת בראש מעייניהם כל הזמן... וזה מאבד את האפקט של לנסות לדמות את הסיטואציה באופן קרוב למציאות...
מה אתם חושבים?🙉
וכן...זה שאלות אמצע הלילה😶
נראה אם מישהו ישרוד עד לפה בלי לרצות להעיף לי כאפה...