לא יודע אם הוא נכון אבל מביא אותו כאן
זיו רובינשטיין:
במהלך 2018 התקיימה ארוחת ערב נחמדה , במסעדה נחמדה, אי שם במערב ארה״ב .
הנוכחים היו בנימין נתניהו ראש ממשלת ישראל, אשתו שרה ומולם ישבו מרים ושלדון אדלסון.
זוג יהודים אמריקאי שבין אלפי הנכסים שלהם, יש להם גם את עתון ׳ישראל היום׳.
זו לא הייתה הפגישה הראשונה של שני הזוגות אבל בהחלט זו הייתה הפגישה האחרונה.
לפי דבריה של מרים אדלסון בעדותה במשטרה, לא הפסיקה שרה לנדנד לה שתקנה לה מתנות ודרישותיה לא פסקו.
בנוסף היא לא הפסיקה לבוא בטענות על היחס שמקבל ביבי מאנשי העיתון .
ואז ברגע אחד של זעם אמרה שרה משפט, שהוביל למהלך שמתחיל היום - סיום שלטונו של נתניהו .
המשפט היה : ״ רק תדעי לך שאם לאיראן תהיה פצצת אטום וישראל תושמד - זה יהיה באשמתך״
אלו משפטים שאפשר לומר להרבה אנשים בעולם אבל יש אנשים שלא מדברים אליהם ככה.
שרה לא באמת יכולה להבין את נפשה של הגב׳ אדלסון.
עם כל הכבוד לכמה עשרות המיליונים שיש לשרה נתניהו בבנק, היא ענייה . היא תמיד הייתה ענייה והיא תמיד תהייה ענייה.
העושר של גב׳ אדלסון זה לא משהו שבני תמותה רגילים יכולים להבין .
אדם שמכניס 12,000 דולר בשנייה!!!!! גם כשהוא ישן ( כן.. הקזינואים ברחבי העולם שבבעלותה עובדים 24/7)
לא מתעסק בכסף כי הכסף עבורו הוא לא כמותי.
הוא אמוציה.
זה שדה נפשי אחר לגמרי שלעולם לא נבין.
אנו עובדים עבור כסף.
הכסף של גב׳ אדלסון עובד עבורה.
מרים אדלסון היא יהודיה אמריקאית שנולדה בישראל עוד לפני שהייתה פה מדינה. ציונית גאה שלהגיד לה משפט כזה , זה אומר שאין לך מושג אודות נפשו של היהודי האמריקאי.
שרה חשבה שהם מעריצים את ביבי .
לא, הם העריצו את ראש ממשלת ישראל.
זה לא אותו דבר.
אנשים ברמה של גב׳ אדלסון גם לא ממש נעלבים.
הם חיים אחרת - הם רושמים.
כפי שהזמן רק מגדיל את ממונם כך הם יודעים שהזמן עובד לטובתם בכל פרמטר אחר.
אדלסון רשמה וחיכתה.
לגב׳ אדלסון יש מעריץ.
אדם שמאד מאד מעריך אותה.
קוראים לו דונאלד טראמפ.
הם קרובים בגיל, הם אמריקאים והם מאד מאד עשירים.
כל עת שהם נפגשים אומר לה טראמפ:
״Please let me know what I can do for you”
ותמיד היא עונה בנימוס שתודה אבל יש לה הכל.
במערכת הבחירות הם נפגשו לארוחת ערב.
טראמפ הציע לה להיות חלק מהממשל שלו - לא פחות ולא יותר - טראמפ רואה בה יהודייה משכילה (בעלת תואר דוקטור) שיודעת להזיז עניינים.
אדלסון כמובן צחקה ואז הרצינה ואמרה :
״יש דבר אחד שפעם ראשונה אני רוצה לבקש ממך אדוני, אפשר?״
״כל מה שתבקשי, אבל יש לי הרגשה שאני יודע מה זה..״
״נו..״ אמרה מרים.
״אני מאמין שאנחנו מדברים על נתניהו״
אדלסון הביטה בעיניו של מי שעוד 48 שעות הופך להיות נשיא ארה״ב ואמרה: ״נכון אבל יש דבר חשוב מזה , אדוני, אחרי עשרות שנות חברות, אני מבקשת שתתחייב לי שאתה משחרר את החטופים מעזה, אני אעזור לקמפיין שלך בכל דרך - הם חייבים לחזור הביתה״
טראמפ הסתכל עליה , הרי רק לפני שבוע כבר קיבל מהגברת 100 מיליון דולר, חיבק אותה ואמר לה: ״ אחות יקרה, אין צורך בדבר יותר, הנה פה אני מתחייב לך שזה ייסגר עוד לפני כניסתי לתפקיד״
״תודה״ ענתה לו
ואז פלט טראמפ כבדרך אגב..״ואז אטפל בסוגייה השנייה״.
אי שם, ב2018, משפט אחד יותר מדי של שרה נתניהו לאשה ששווה יותר מתל״ג של מדינה קטנה , גזר את גורלו של בעלה.
ההכנות לטקס ההכתרה הסתיימו.
ביום שני החטופים מתחילים לחזור.
כשהאחרון יחזור, יקיים טראמפ את הבטחתו השנייה לזו שתעמוד חצי מטר מאחוריו על פודיום ההשבעה.
גם אם זה יקרה בבחירות הבאות בישראל בעוד שנה, או לפני , אין זה משנה… יגיע הרגע שהאיש החזק בעולם ירים טלפון לגב׳ אדלסון ויגיד לה ״עוד משהו יקירתי?״
היא תענה בנימוס: ״זה הכל כבוד הנשיא, תודה רבה לך״
ותחזור לשכשך במימי הבריכה שבאחוזת ה160 מיליון דולר שלה.
שרה תחזור לדירה ברחוב עזה בירושלים.
מי שאינו יודע את מקומו, אין לו מקום.
היהדות האהובה מלמדת אותנו שהמקום הוא כינוי לשם האל.
לשרה אין מקום כי אף פעם לא היה לה אלוהים…
דונאלד טראמפ באמת אוהב אותנו, מספיק לשמוע ראיונות איתו מלפני 30! שנים כדי להבין שאיש העסקים הצעיר שהיה אז, פשוט חושב שישראל זה פלא.
צדקו כל אנשי הימין שפיארו אותו, רק שהוא עושה הבדלה בין המדינה לבין ראש הממשלה שלה .
נתניהו, קראתי השבוע, הוא שחקן שח מעולה.
שחקני שח מעולים יודעים שלא משנה מה יקרה, המלך חייב להמשיך לעמוד- הוא יקריס את הצריחים שמגנים על ממלכתו, הוא יקריב את חייליו, הוא ישחק עם כל מה שיש לו עד אשר יקריב אפילו את המלכה- רק שהמלך ישאר עומד.
העניין הוא שטראמפ כלל לא משחק איתו שח.
טראמפ לא משחק. נקודה.
הוא נותן לביבי לנצח על תזמורתו בישראל כי הוא יודע שזה שאתה המנצח של התזמורת, לא אומר שאתה כתבת את המוזיקה.
והמוזיקה שמנוגנת עכשיו כבר נכנסה לפרק הסופי של היצירה שכתב טראמפ.
ומעבר להכל … הבטחות לחברתו היקרה, צריכים לקיים…
ליגה אחרת.