יש כאן תמונה מלאה, רחבה, ששני הצדגים מנסים להתעלם מחלק ממנה.
יש כאן שתי זוויות, וכל צד פוליטי בוחר (בצדק) לשרת את הזווית שלו.
מהכיוון החרדי:
ברור לי ולכולם, שבנט והליצנים שלו מושכים בחוטים, והם כנראה יוכלו להעביר חוק גיוס סבבה כי כשזה "אנשים אחרים" בגצ והיומשית והתקשורת וכולם שותקים והכל טוב. וכן, גם הקפלניסטים עם הדרגות (שהם השיגו על חשבון מוסרי נפש עם כיפות), פתאום כולם יהיו ממש בעד לימוד תוירע. - זה כמובן בהנחה (מאוד סבירה) שכלל המפלגות החרדיות יהיו לשון מאזניים בבחירות הבאות (כמו בכל בחירות).
השאלה היא אם זה הגיוני מהכיוון החרדי, לנטוש את הגוש ולהעביר לשמאל ואז לרקוד משמחה כשמפנים יישובים ועושים צרות למתנחלים ופיגועים לכולם (אחרי הכל, בני ברק חסינה מטילים כמו שאמר מי שאמר...). אני חושב שהם יהיו ממש טיפשים אם הם ינהגו ככה, אבל אני גם חושב שבראש שלהם זה מהלך הגיוני ומבריק. ואפרט:
לדעתי הם יהיו טיפשים, כי ברגע שהם יבהירו שניתן לסחור אותם בכסף, גם המניה שלהם תהיה זולה יותר ולטווח הארוך הם לא יגישו הרבה בזכות זה. וגם בגלל שבסופו של דבר יש גוש חרדי לא קטן שלא ימשיך לתמוך בהם, יש הרבה ימניים וממורמרים ומודרניים תןמכי גיוס ועוד ועוד - ברגע שתהיה תפנית הם יפסידו הרבה מאוד כוח (ואל תשכחו שכמו שיהדות התורה ושס פונות לבוחר החרדי, מפלגות נוספות גם יכולות לפנות אליו).
למה לדעתם הם גאוניים, כי הם באמת נמצאים בפלונטר שאין איך לצאת ממנו. וגם כי הם באמת חושבים שכיף וחשוב להשפיל את הציונות הדתית. הפוליטיקאים החרדיים ממש שמחים ומחכים לזה, אולי בגלל שנאה אבל בעיקר בגלל פחד מהקשר עם החרדלים, שתכלס הרבה יותר מעניינים ומוצלחים מהם.
מהכיוון הציוני-דתי:
עם כל הכבוד, גם לילד קטן או לא שפוי שעושה טרור, בסוף צריך לשים גבולות. הציבור נאנק, השטח בוער, משפחות קורסות כדי שישדרו בערב את "שבבניקים", שמראה במוחש מה חרדיים רבים עושים בזמן הזה (בעצם גם הם רואים שבבניקים). נכון שיש לומדי תורה, אבל לא בטוח שסה שונה בהרבה באחוזים ובאיכות מתוך החרדלים.
בסופו של דבר, יש כאן אפשרות להיות קצת חכם ומאוד מאוד לא צודק, ומובן שעל הגבול הזה יש וויכוח מסוים בתןך הציונות הדתית. על זה יושב הוויכוח, ולדעתי זה לגיטימי שתהיינה דעות ופעולות שונות.
בשולי הדברים, אני חושב שהחרדים מתנהגים בצורה הכי מחפירה ומטונפת שאפשר. הרי כולם יודעים שהבעיה היא לא הכנסת את אנשי הפרוגרס ובעיקר בגצ והיועמשית. והם שבקושי נקפו אצבע ברפורמה המשפטית, ובתחילת המלחמה עשו כל שטות אפשרית עם הנאומים של הרבנים שלהם, עכשיו מגיעים לנשוך את המקל שתכלס כל הזמן ניסה להגן עליהם.
אני מניח שלצד הרבה מאוד תרחישים, יש תרחיש חשוב מאוד - שהם ייתפסו ככפויי טובה ואופורטוניסטים, וככה יתייחסו אליהם מכל הזוויות הפוליטיות