בוקר טוב לשר איתמר בן גבירהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך כ"ד באב תשפ"ה 18:28

דיווח: חמאס הגיב בחיוב להצעת המתווכות

מתוך הכתבה דברי בן גביר: "ואני אומר לראש הממשלה: אין לך מנדט ללכת לעסקה חלקית ולא להכריע את החמאס!".

סילחה, בן גביר, הזכרון שלך כל כך קצר?!

כשלפני שבוע וחצי, הוא הצביע בעד החלטות הקבינט, בלי שום הסתייגות (חוץ מהסיוע) ולמרות שהנושא עלה לדיון בפירוש, לא הצטרף לדרישת סמוטריץ' להחליט שאין יותר עסקאות חלקיות (ועוד הוא וחסידיו, גם כאן בפורום, לעגו לסמוטריץ' על הדרישה) - הוא בעצמו הסמיך בפועל את רה"מ לדון בעסקאות חלקיות.

לא ברור על סמך מה הוא טוען כעת שאין מנדט, כשהוא עצמו הצטרף לדרעי להחלטה שיש מנדט...

ערב טוב לשר ההיסטוריאיתן גיל

הידיעה קובעת שחמאס הגיב בחיוב להצעת המתווכות.

להצעת המתווכות- כן.

להחלטת ממשלת ישראל- לא.

הבעיה היא שהרמטכ"ל הפחדן שלנו זה שהחליף רמטכ"ל פחדן אחר, לא רוצה להלחם... והדברים נאמרים בחדרים סגורים, שסמוטריץ' יושב בהם, ובנסיבות אלה אין לממשלה ברירה אלא למזער הפסדים.

לי מותר לומר שצהל חייב להכריע את חמאס, עכשו, גם במחיר מותם של כל החטופים. אגב, גם לסמוטריץ' מותר לומר, אבל הוא לא יאמר, כי על איתמר הוא גיבור גדול.

סמוטריץ' אמר מזמן, שמבין שתי מטרות המלחמההסטורי
המטרה העיקרית והמובילה, היא הכרעת חמאס.

הבעיה אינה מתחילה בצה"ל, היא מתחילה בראש הממשלה ובקבינט, אם ראש הממשלה אכן סובר כמוך, עליו לשנות את מטרות המלחמה ולהגיד זאת בקול.

אגב, כשהם התעקשו למנות את זמיר לרמטכ"ל, 'תורת לחימה צעקו שהוא עוד מאותו דבר, לפי מורשתו ומאמריו, למה נתניהו וכ"ץ האמינו אחרת?!

סמוטריץ' צריך לומר שאין יותר הצעות תווךאיתן גיל

אבל הוא לא יאמר כי הוא חושב שאמירות שיכולות להתפרש לכאן ולכאן ישרתו אותו פוליטית גם בריצה עצמאית וגם כשוליה של פלוני.

הוא כמובן טועה בגדול וישלם בענק.

על סמוטריץ' להביא הצעות למזכירות הממשלה ולוודא בפעולות שכנוע שיש להן רוב, אבל בינתיים הוא רק מדבר.

לגבי זמיר, צריך לומר ביושר שלא היו מועמדים רציניים אחרים, ושכל המטכ"ל היה מעורב באירועי שמחת תורה במידה כזאת ואחרת.

אין לו רוב וגם לא יהיה לו, ממילא לא סביר לצפותהסטורי
ממנו למה שלא באפשרותו.

מה לעשות שהחרדים תומכים אידיאולוגית בכניעה, לא משנה איזה ציטוט מלבישים על זה ובליכוד לעולם לא מורדים ב'מנהיג'. כלומר, אולי יהיו שניים או שלושה שיצביעו נגד כל עוד שזה חסר משמעות, אבל כשיגיע רגע האמת, מנהיג הליכוד, מי שזה יהיה ישיג רוב למה שהוא רוצה.

אם הטפשים בציבור שלנו, בישובי יש"ע בהמוניהם ובערים יפסיקו להצביע ליכוד ויצביעו סוף סוף למי שבאמת מייצג אותם - יהיה יותר כח מול הליכוד. כרגע בכח המוגבל שלו, הוא עושה את המקסימום.

סמוטריץ' עושה מעשה זמרי ומבקש שכר כפנחסאיתן גיל

הוא לא החמיץ שום הזדמנות להכות בחרדים, ועכשו מיילל שהם שמים לו אצבע בעין ומסנדלים אותו, ופועלים על דרך השגרה הפוך ממנו מסיבות טקטיות.

לו ישמע בקולי הוא יאזור עוז וימצא את הדרך והזמן להתפייס איתם.

הטפשים לדעתך בציבור שלנו, מסתבר שהם לא כל כך טפשים.

שקר וכזב, כמה אתה יכול למחזר שקריםהסטורי
ולחשוב שבסוף יאמינו לך...

הוא לא עשה שום דבר נגד החרדים. הוא כמעט היחיד שלא עשה דבר נגדם, למרות שבהחלט החוצפה שלהם להתעקש, כשאנחנו שנתיים בתוך מלחמה, שאף שבאבניק לא יגוייס - היא עזות מצח ועמידה על הדם שאין כמוה.

תעשה גוגלאיתן גיל
בן גביר אמר דברים ברורים מהרגע הראשוןמרדכי

בס"ד

כל עוד מדובר על כיבוש הרצועה ואין עסקה על הפרק - הוא נותן מנדט מלא לנתניהו. ברגע שיעלה שיח על עסקה חלקית - נתניהו יודע את עמדתו, והוא יפעל מחד לעצור אותה. לא זוכר אם זה היה בראיון לשרון גל ב-i24news או בראיון בערוץ 14, אבל זה בדיוק מה שהוא עשה הערב.

ושוב, חובת ההוכחה כבר לא חלה על בן גביר. הוא הוכיח במעשים, ולא בדיבורים, מה הקו האדום שלו. בכל מקרה הלעג לסמוטריץ' היה על האיומים (סליחה, התדרוכים באיומים, אני מדייק) החוזרים ונשנים מבלי לעשות שום צעד בפועל, לא על עצם הדרישה.

אגב, הקבינט לא הסמיך את נתניהו לדון בעסקאות חלקיות, כך שבן גביר לא יכל להצטרף לבן גביר ולתמוך בהצעה. נכון שלא יצא סעיף או תת סעיף ששולל עסקאות חלקיות - אבל יש הבדל בין הדברים. כך שהטענה שהוא הסמיך את נתניהו לדון בעסקאות חלקיות - לא נכונה בשום צורה.

כפי שכבר הובהרהסטורי

סמוטריץ' לא מאיים ולא מתדרך באיומים.

הוא דרש דרישה פשוטה לפני ששוב שולחים אלפי ועשרות אלפי חיילים, במסירות נפש לכבוש וכשידוע שחלקם לא יחזרו וחלקם יחזרו פצועים בגופם ובנפשם - שיהיה ברור ומוחלט שהמסירות נפש שלהם היא על מנת לנצח ולא על מנת ללחוץ עוד קצת בשביל משא ומתן עקר.

משום מה בוויכוח הזה ובתדרוכים שבעקבותיו, בן גביר היה בצד של דרעי וטען שעדיף לצאת למבצע, למרות שכולם יודעים והחוסר החלטה (שסוכמה מראש ונתניהו התקפל בגלל דרעי!) אשרר זאת - שנתניהו משאיר דלת פתוחה למשא ומתן חלקי.

בן גביר, בהצגת הפרישה שלו, כשמראש מסוכם עם הממשלה שהתיקים יוחזקו זמנית אצל שרים מכהנים וכל הכוורת נשארת, ולבסוף חזר בלי שום הישג תמורת חזרתו, לא הוכיח כלום. רק הפסיד הזדמנות להועיל לעם ולארץ.

לא יודע איפה הדברים הובהרומרדכי

בס"ד

אבל אם אתה רוצה, אני מסוגל ללכת גם עשר שנים אחורה, לקדנציה הראשונה של סמוטריץ' בכנסת בשנת 2015, כדי להוכיח שמכל האיומים לעזוב את הקואליציה או להצביע נגדה - מעולם לא קרה דבר.

הנה לקט קטן (הדוגמה מגלצ היא האהובה עלי ביותר. אותו מראיין, אותה התוכנית ורק שבוע הבדל)

אם בשביל למצוא משהוהסטורי
חוץ מציטוט אחד (באמת לא מוצלח) במקור ראשון, הייתה צריך ללכת עשור אחורה, מצבו מעולה.

בקדנציה ההיא, כשהוא מקום אחרון ברשימה, שכל הזמן מזכירים לו שנכנס רק כי אורי אורבך נפטר - הוא עדיין הביא הישגים משמעותיים מאוד והיה הח"כ המצטיין. למצוא ציטוטים מלפני עשור, כדי לטעון שהוא 'כל הזמן מאיים', זה פשוט מביך.

לי ברור לחלוטין, שבמודע לגמרי הוא לא איים השבוע. הוא חזר שוב ושוב על צפיותיו והצליח לקפל את האמירות של רה"מ. אין שום ממשלה טובה יותר באופק וכל מי שמאיים/פורש, כדאי שיקח זאת בחשבון.

אני חושב שאנחנו יכולים להסכים על עוד שני דוגמאות:מרדכי

בס"ד

1. הריאיון ליהודה שלזינגר בו הוא אומר בבירור שיפרוש מהממשלה במקרה של שחרור חטופים - גם אם זה יביא לסיום דרכו הפוליטית (15.07.24).

2. ישיבת הקבינט האחרונה בא סמוטריץ' צוטט שהוא אומר "מבחינתי אפשר לעצור הכל ולתת לעם להכריע" - כמו שאני מבין, המשמעות של לתת לעצור את הכל = פירוק הממשלה, ולתת לעם להכריע = בחירות.

לצד זה יש כאמור דברים ברורים של השרה אורית סטרוק וח"כ סוכות, ובנוסף רשימה של תדרוכים, שאותם כבר הבאתי, בהם ניכר שהמטרה היא לאיים/להלחיץ/ליצור שיח בנושא. תדרוכים זהו כלי עבודה ודרך להעברת מסרים לכל דבר, וכולם כולם משתמשים בו, לא רק פוליטיקאים.

חצי ציטוט מתוך שיח שלם, אף פעם אינו רלוונטיהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך כ"ה באב תשפ"ה 9:57

אנחנו לא יודעים מה בדיוק נאמר, באיזה טון, באיזה הקשר, האם הנוכחים תפסו זאת כאיום או שלכל מי שנכח היה ברור שיש כאן חידוד של נקודה.

יפה, הצלחת למצוא שני ראיונות, שבהם אמר פעם אחת את מה שבן גביר אומר ארבע פעמים בכל ראיון.

בסופו של דבר, דרישה שעלת בקבינט וסורבה, לא סורבה סתם, היא סורבה כי מבחינת נתניהו הדלת פתוחה - גם אם כרגע בנסיון לרצות את סמוטריץ' הוא מצהיר אחרת. 

מי שיצא מהדיון שבו מול הדרישה של סמוטריץ', להחליט שאין עסקאות חלקיות, התקבלה בו העמדה החולקת של דרעי (שלמד מבן גביר שאפשר 'לפרוש' מהממשלה, בלי באמת לפרוש...) - לא יכול לטעון שאין לרה"מ מנדט. הוא נתן את המנדט.

יש פה כמה נקודותמרדכי
בס"ד

1. אני מרשה לעצמי לנחש שמי שהביא למיכאל שמש את הציטוט זה סמוטריץ' עצמו, כמו גם את התמונה בכניסה לבנין של הרב יהושע שפירא וכמובן ההדלפה ביום שישי בצהריים (במקביל לעמית סגל). ניחוש שלי בלבד שאני מעז לזרוק לאוויר.

2. ההבדל בין בן גביר לסמוטריץ' שבן גביר גם עשה את זה, ולא איים/תדרך/לחץ.

3. מתקשה להבין איך מצד אחד גם חוגגים על הההישג של סמוטריץ' שהצליח ללחוץ את נתניהו להימנע מעסקה חלקית, וגם לציין במקביל שזה רק למראית עין.

4. אני מחדד שוב - אין לי בעיה עם איומים ולחצים. מבחינתי זה מעולה ללחוץ את נתניהו, כי בסוף הוא נגרר ימינה. הנקודה היא שאם פעם אחר פעם האיומים האלו ישארו תלויים באוויר ולא ימומשו - אז ברגע האמת לא תהיה להם השפעה. זה כל הסיפור.

האמת, זה לא הנושא, מוזמן לפתוח שרשור נפרדהסטורי
רק אמרתי ואחזור ואומר, אם בוויכוח על היציאה למבצע, היית בצד של דרעי והסכמת לוותר על התנאי *שסוכם מראש* למבצע - שהוא בתנאי שאין יותר עסקאות חלקיות - נתת לרה"מ מנדט לדון בזה.
זה לא קשור לשרשור ולא משנה לזה,שמי שיחד עם דרעיהסטורי
הסכים להוריד מההחלטה כפי שסוכמה מראש, את הסעיף שמבטיח שהולכים עד הסוף בלי עצירות להסכמים חלקיים - לא יכול לטעון שאין לרה"מ מנדט לזה. הוא נתן אותו.
אין בעיה, אבל בכל זאת כמה דבריםמרדכי

בס"ד

שואל כי אני לא מכיר - האם יש לך במקרה מקור לכך שהייתה החלטה שסוכמה מראש? מה שאני מכיר זה מצד אחד הודעה מעומעמת של משרד ראש הממשלה, שיצאה ביום שני באותו השבוע, והעלתה שאלות רבות ומצד שני התנגדות של צה"ל למהלך. בלי טיפה אחת של ציניות - אני באמת אשמח לראות על מה אתה מתכוון.

להבנתי, מה שקרה באותה הישיבה, ואת התוצאה אנחנו רואים בימים אלו שצה"ל מסיים את ההיערכות שלו ללחימה ומתחיל לתמרן בפתאי עזה (על פי דו"צ אתמול), שלחה את צה"ל "לעשות שיעורי בית" ולגבש תוכנית שעונה לדרישות הממשלה. זאת הייתה הסוגיה שבגללה דרעי (וסער) קיצרו את ביקורם בחו"ל. כדי לתמוך בעמדת הרמטכ"ל זמיר ביחס ללחימה בכלל. להבנתי, מחזרה אחורה על הדיווחים מאותם הימים, אין התייחסות בכלל לשאלה של עסקה חלקית כן או לא, אלא על אופי הלחימה

כאמור, מה שאנחנו רואים במציאות שעמדת זמיר לא התקבלה. יתרה מזאת, במהלך הלילה, באחת מההצבעות, היו עוד שרים שנמנעו/התנגדו כי הם רצו לראות איך צה"ל מכין תוכנית אופרטיבית שתענה על החלטת הדרג המדיני מאותה הישיבה (מניח שחלק מזה זאת הישיבה הערב).

אגב, גם בהודעה שלשכת רוה"מ הוציאה ביום שישי לפני שבועיים בשעת בוקר מוקדמת אין התייחסות לעסקה חלקית או מלאה אלא נכתב 'השבת כלל החטופים - החיים והחללים, כאחד'. אותו ניסוח מעורפל שהיה עוד לפני ישיבת הקבינט ולמעשה נותר עד לימים אלו.

כך שבשורה התחתונה בן גביר הצביע, כמו רוב שרי הקבינט, נגד עמדת הרמטכ"ל (ודרעי?) ובעד כניסה לעיר עזה. על זה הייתה המחלוקת בישיבת הקבינט שבגללה דרעי מהר לחזור - ולבסוף כלל לא הייתה לו השפעה.

ואני שוב אחזור ואומר - בכל הקשור לעסקה חלקית, בן גביר כבר נמצא מעבר לחובת ההוכחה. הוא שירטט את הקו האדום מבחינתו מתי הוא בממשלה ומתי הוא לא. הוא הוכיח את זה במעשים, (וסליחה שאני בכל זאת חוטא לדיון שלכאורה לא קשור) ולא רק באיומים. בסוף, בסוף, ברגע האמת, כולנו זוכרים מה עמדתו על עסקה חלקית.

אגב, הייתי מחזיר אותך לדברים שאמר סמוריץ' בעצמו, אך לפני חודש, בכנס בכל לבבך של ישיבת רמת גן ביחס לעסקה חלקית. שם הוא קרא לראש הממשלה להציב דד ליין לעסקה שכזאת, ואם היא לא תענה אז לחזור ללחימה. אז נכון, מצד אחד ראש הממשלה לא הציב דד ליין שכזה ומצד שני דברים השתנו מאז, אבל הנה - מסתבר שגם סמוטריץ' השאיר עד לא מזמן דלת פתוחה לעסקה חלקית באופן כזה או אחר.

סמוטריץ': להציב לחמאס דד-ליין של 24 שעות לעסקה חלקית

המקור הוא תאורי הישיבה כפי שהופיעו בכל מקוםהסטורי

כולל בכתבה של זאב קם בבשבע שבוע שעבר:

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://besheva.co.il/6765&ved=2ahUKEwja2LrIvJyPAxWpSfEDHScOLyAQFnoECCYQAQ&usg=AOvVaw2th_N8SP6yiNpWzWBNVeUC

(אא"כ תטען שגם זה תדרוך של סמוטריץ'...)

מתאים לעובדה שעד הישיבה סמוטריץ' הכי עזר לנתניהו, ישב איתו שעות הן בפורומים אלו ואלו והן בארבע עיניים וגיבה את המהלכים וההשארות בממשלה.

לגבי הכותרת המוצאת מהקשרה שהבאת, אני מתלבט אם הגעת מהחלל החיצון. אני מסכים שחייזר שהגיע מהחלל החיצון ולא מכיר את המציאות בארץ באותם ימים, היה עלול להבין משהו כמו שניסת להוציא משם. מישהו שכן היה כאן, לא אמור להבין כך.

המציאות אז היתה שממשלת ישראל חיכתה וחיכתה וחיכתה וחיכתה... לתשובת חמאס, שמרח את התשובה כמו מסטיק. בתנאים הללו, סמוטריץ' שכולנו יודעים שהתנגד לעסקה כזאת, קרא לנתניהו שגם לשיטתו לא יתן לחמאס לקבוע את סדר היום ויציב להם אולטימטום. 

אגב, בשולי הדברים, אני בהחלט מעריך את רה"מהסטורי
על העובדה שכרגע הוא מורח את חמאס ולא נלחץ להחזיר תשובה.

צבי יחזקאלי ומוטי קידר, שנים אומרים שכשאנחנו נלמד את כללי הבאזר המזרח תיכוני ולא נהיה 'התייר המערבי' שהכי קל לנצל אותו - מצבינו בכל ההתנהלות ב'שכונה' יהיה הרבה יותר טוב.

את הטור של זאב קם בשבוע שעבר באמת לא קראתימרדכי

בס"ד

אבל גם בהשלמת הקריאה עכשיו - נכון שנכתב שהכל היה מושלם ומותאם, אבל אני לא בטוח שזה אומר שמסקנת הדיון נכתבה מראש. להפך, זה נראה שהשר דרמר הציג את עמדת האמריקאים ולפיכך את עצתו מה לעשות - וזה מה שעורר את הדיון בסופו של דבר.

ואגב, ברור שיש פה תדרוך של סמוטריץ' (זה לא בקטע רע, כאמור זאת דרך עבודה לכל דבר. אבל די ברור שהשניים שוחחו לפני שהטור נכתב. וזה גם מסביר פתאום את הידיעה אתמול של זאב קם, שכבר ממזמן לא משמש ככתב בכאן אלא כמגיש).

בכל מקרה, זה שהם עבדו נהדר קודם לכן ושדרו על אותו הגל - לא אומר בהכרח שהיה סיכום מראש איך תסתיים הישיבה, ועל כך שלא יכולים להתגלות מחלוקות. 

דרמר הוא קודם כל איש של רה"מהסטורי

בפשטות - דרמר מקורב לאמריקאים, אבל הוא קודם כל איש של רה"מ, לא סתם הוא זה שפרס את הדברים בקבינט, בפשטות הוא הציג את עמדת רה"מ ואחרת לא הוא זה שהיה מציג את הדברים - 

אלא שרה"מ נלחץ שמול קואליציה של דרעי, סער והנגבי, הוא לא יוכל לצאת 'האיש הרע' בעיני התקשורת ולכן התקפל.

שתי הערות יש לי על זהמרדכי

בס"ד

1. אגב, ברור שהוא יציג את זה, הרי זה כל תפקידו בממשלה - להציג את הנושאים מהזווית האמריקאית ולהוריד את זה לאסטרטגיה.

2. באמצע היה את הדיווח שדרמר מתכוון לעזוב את החיים הפוליטים בקרוב. מכיוון ואני מתקשה להאמין שהוא בגלל פעם אחת של התקפלות (על פי שיטה זו) של נתניהו, אני רוצה להאמין שהפרישה היא בגלל חילוקי דעות נוספים שהתגלו בין השניים.

כך שלאור שתי הנקודות האלה אני לא בטוח שאפשר לומר *שבהכרח* הוא הציג את עמדת נתניהו.

להבנתי הוא לא הציג את עמדתוהסטוריאחרונה
אלא (לכה"פ איך שהדברים נשמעו בתיאור של זאב קם וגם אצל אחרים) את האסטרטגיה של הממשלה, עד אותו רגע.

בעניין הדיבורים על פרישה - ראיתי לא זוכר איפה, שמבחינתו מפעל חייו היה לעצור את הגרעין האירני וכעת יכול לנוח.

"דל כבודנו בגויים ושקצונו כטומאת הנדה"סיעתא דשמייא1
דווקא כבודינו גדול בגויים:קעלעברימבאר

וראו כל עמי הארץ כי שם ה נקרא עליך ויראו ממך.

טומאת נידה זה מי שמזדעזע מהרס אנדרטה של רוצח תינוקות כמו עראפאת

זה מה שאתה חושב כשאתה אומר את זה בתחנון??סיעתא דשמייא1
ברור. כרגע הגוים שקצונו כטומאת הנידה בפרוגרס,קעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך י"ב בניסן תשפ"ו 13:17

ובהכנסת ארס של מוסר נוצרי לתוך הבית מדרש.

"אמר נבל בליבו" ואכמ"לנקדימון
ראוי היה להקים כוח ייחודי שיתעסק בהשמדת מצבותיהםנקדימון
ואנדרטאותיהם שמפארות רבי מרצחים ושמאדירות 3ת השמדת עם ישראל וארץ ישראל.

הלוחם שהודח על מצבת עראפת הודח בצדק כי היה עליו לבוא עם פטיש אמיתי ולא עם פטיש גומי. לא ככה מבערים את הרוע המונצח באבן.

וראוי היה לגרש את העיתונאים המחבליםנקדימון
תעודת עיתונאי אינה ג'וקר. מי שמפלצת ייענש, מי שמטריד חיילים ייפגע, מי שבא לעשות פרובוקציות ישא בתוצאות. פשוט. קל. צודק.
אצלכם התפילה היא מהפה לחוץ.סיעתא דשמייא1
צבוע! טול קורה מבין עינך!הסטורי

אתה שלוש פעמים ביום מבקש מהקב"ה שיביא אותך לארץ. הוא הביא, אתה בעטת במתנה שלו!

אין יותר תפילה מהשפה ולחוץ מהתפילה שלך. בכוזרי כתב זאת גם על מי שנולד בחו"ל ולא עולה לארץ:

מאמר שני

כג - אָמַר הַכּוּזָרִי: אִם כֵּן אַתָּה מְקַצֵּר בְּחוֹבַת תּוֹרָתְךָ, שֶׁאֵין אַתָּה מֵשִׂים מְגַמָּתְךָ הַמָּקוֹם הַזֶּה וּתְשִׂימֶנּוּ בֵּית חַיֶּיךָ וּמוֹתֶךָ, וְאַתָּה אוֹמֵר: "רַחֵם עַל צִיּוֹן כִּי הִיא בֵית חַיֵּינוּ", וְתַאֲמִין כִּי הַשְּׁכִינָה שָׁבָה אֵלָיו, וְאִלּוּ לֹא הָיָה לָהּ מַעֲלָה אֶלָּא הַתְמָדַת הַשְּׁכִינָה בָהּ בְּאֹרֶךְ תְּשַׁע מֵאוֹת שָׁנָה הָיָה מִן הַדִּין שֶׁתִּכָּסַפְנָה הַנְּפָשׁוֹת הַיְקָרוֹת לָהּ וְתִזַּכְנָה בָהּ, כַּאֲשֶׁר יִקְרֶה אוֹתָנוּ בִמְקוֹמוֹת הַנְּבִיאִים וְהַחֲסִידִים, כָּל שֶׁכֵּן הִיא שֶׁהִיא שַׁעַר הַשָּׁמַיִם. וּכְבָר הִסְכִּימוּ כָל הָאֻמּוֹת עַל זֶה. הַנּוֹצְרִים אוֹמְרִים, שֶׁהַנְּפָשׁוֹת נִקְבָּצוֹת אֵלֶיהָ וּמִמֶּנָּה מַעֲלִין אוֹתָן אֶל הַשָּׁמַיִם, וְהַיִּשְׁמְעֵאלִים אוֹמְרִים, כִּי הִיא מְקוֹם עֲלִיַּת הַנְּבִיאִים אֶל הַשָּׁמַיִם, וְשֶׁהִיא מְקוֹם מַעֲמַד יוֹם הַדִּין, וְהוּא לַכֹּל מְקוֹם כַּוָּנָה וָחָג. אֲנִי רוֹאֶה, שֶׁהִשְׁתַּחֲוָיָתְךָ וּכְרִיָעְתָך נֶגְדָּה חֹנֶף,אוֹ מִנְהָג מִבִּלְתִּי כַוָּנָה, וּכְבָר הָיוּ אֲבוֹתֵיכֶם הָרִאשׁוֹנִים בּוֹחֲרִים לָדוּר בָּהּ יוֹתֵר מִכָּל מְקוֹמוֹת מוֹלַדְתָּם, וּבוֹחֲרִים הַגֵּרוּת בָּהּ יוֹתֵר מִשֶּׁיִּהְיוּ אֶזְרָחִים בִּמְקוֹמוֹתָם. כָּל זֶה עִם שֶׁלֹּא הָיְתָה בָעֵת הַהִיא נִרְאֵית הַשְּׁכִינָה בָהּ, אֲבָל הָיְתָה מְלֵאָה זִמָּה וַעֲבוֹדַת אֱלִילִים, וְעִם כָּל זֶה לֹא הָיְתָה לָהֶם תַּאֲוָה אֶלָּא לַעֲמֹד בָּהּ, וְשֶׁלֹּא לָצֵאת מִמֶּנָּה ְּבִעּתֹות הָרָעָב אֶלָּא בְמִצְוַת הָאֱלֹהִים, וְהָיוּ מְבַקְשִׁים לִנְשֹׂא עַצְמוֹתָם אֵלֶיהָ.

כד - אָמַר הֶחָבֵר: הוֹבַשְׁתַּנִי מֶלֶךְ כּוּזָר, וְהֶעָוֹן הַזֶּה הוּא אֲשֶׁר מְנָעָנוּ מֵהַשְׁלָמַת מַה שֶּׁיְּעָדָנוּ בוֹ הָאֱלֹהִים בְּבַיִת שֵׁנִי, כְּמָה שֶׁאָמַר: "רָנִּי וְשִׂמְחִי בַּת-צִיּוֹן", כִּי כְבָר הָיָה הָעִנְיָן הָאֱלֹהִי מְזֻמָּן לָחוּל כַּאֲשֶׁר בַּתְּחִלָּה אִלּוּ הָיוּ מַסְכִּימִים כֻּלָּם לָשׁוּב בְּנֶפֶשׁ חֲפֵצָה, אֲבָל שָׁבוּ מִקְצָתָם וְנִשְׁאֲרוּ רֻבָּם וּגְדוֹלֵיהֶם בְּבָבֶל, רוֹצִים בַּגָּלוּת וּבָעֲבוֹדָה- שֶׁלֹּא יִפָּרְדוּ מִמִּשְׁכְּנוֹתֵיהֶם וְעִנְיָנֵיהֶם. וְשֶׁמָּא עַל זֶה אָמַר שְׁלֹמֹה: "אֲנִי יְשֵׁנָה וְלִבִּי עֵר", כִּנָּה הַגָּלוּת בְּשֵׁנָה וְהַלֵּב הָעֵר הַתְמָדַת הַנְּבוּאָה בֵינֵיהֶם. "קוֹל דּוֹדִי דוֹפֵק", קְרִיאַת הָאֱלֹהִים לָשׁוּב. " שֶׁרֹאשִׁי נִמְלָא-טָל" עַל הַשְּׁכִינָה שֶׁיָּצְאָה מִצִּלְלֵי הַמִּקְדָּשׁ, וּמַה שֶּׁאָמַר: "פָּשַׁטְתִּי אֶת כֻּתָּנְתִּי", עַל עַצְלוּתָם לָשׁוּב. "דּוֹדִי שָׁלַח יָדוֹ מִן-הַחוֹר", עַל עֶזְרָא שֶׁהָיָה פוֹצֵר בָּהֶם וּנְחֶמְיָה וְהַנְּבִיאִים, עַד שֶׁהוֹדוּ קְצָתָם לָשׁוּב הוֹדָאָה בִלְתִּי גְמוּרָה,וְנָתַן לָהֶם כְּמַצְפּוּן לִבָּם, וּבָאוּ הָעִנְיָנִים מְקֻצָּרִים מִפְּנֵי קִצּוּרָם, כִּי הָעִנְיָן הָאֱלֹהִי אֵינֶנּוּ חָל עַל הָאִישׁ אֶלָּא כְּפִי הִזְדַּמְּנוּתוֹ לוֹ, אִם מְעַט – מְעָט וְאִם הַרְבֵּה – הַרְבֵּה. וְאִלּוּ הָיִינוּ מִזְדַּמְּנִים לִקְרַאת אֱלֹהֵי אֲבוֹתֵינוּ בְּלֵבָב שָׁלֵם וּבְנֶפֶשׁ חֲפֵצָה, הָיִינוּ פוֹגְעִים מִמֶּנּוּ מַה שֶּׁפָּגְעוּ אֲבוֹתֵינוּ בְּמִצְרָיִם. 

וְאֵין דִּבּוּרֵנוּ: "הִשְׁתַּחֲווּ לְהַר קָדְשׁוֹ",וְ"הִשְׁתַּחֲווּ לְהֲדוֹם רַגְלָיו", וְ " הַמַּחֲזִיר שְׁכִינָתוֹ לְצִיּוֹן", וְזוּלַת זֶה, אֶלָּא כְצִפְצוּף הַזַּרְזִיר, שֶׁאֵין אֲנַחְנוּ חוֹשְׁבִים עַל מַה שֶּׁנֹאמַר בָּזֶה וְזוּלָתוֹ, כַּאֲשֶׁר אָמַרְתָּ מֶלֶךְ כּוּזָר.

רבינו יהודה הלוי, נאה דרש ונאה קיים ויצא ועזב כל טוב בארץ ספרד ושם פעמיו בדרכים מסוכנות, מלאות שודדים, ספינות טובעות ומסעי צלב, לארץ ישראל.

אתה בתקופת שפע כזאת, נטשת את ארץ ישראל. 

להתרפס בפני הפריץ במה יפית כדי שיאהב אותך זה לאקעלעברימבאר

"גדול כבודינו בגוים"

להתרפס בפני הקדוש ברוך הוא זה כבוד גדול. ושוב...סיעתא דשמייא1

... אני שואל:

מה אתה חושב כשאתה  עומד לפני הקדוש ברוך הוא ואומר:

"דל כבודנו בגויים ושקצונו כטומאת הנדה"

אם לא תענה אבין שגם אתה מאלה שמתפללים מהפה לחוץ.

אמרתי:קעלעברימבאר

"דל כבודינו בגוים" זה שמצוקמקים כמו חות'ים מעיזים לירות עלינו, ושאנו עוד נאלצים לקבל טילים מארגון מצוקמק כמו חזבאללה ולא לכבוש את כל לבנון. ושאנו נאלצים שבעיר העתיקה תהיה מלאה בצלבים ועבודת אלילים. שאנו מכילים את זה שהגויים לא מכירים בירושלים כבירת ישראל ובעיר העתיקה כנשלטת על ידינו. שהערבים עושים כבשלהם בהר הבית ומשחקים בו כדורגל.  שהגויים לא מכירים בלב המולדת שלנו יהודה ושומרון כחלק מהמדינה ושיהודי לא יכול לסוע בצורה בטוחה בלב המולדת שלו ביהודה ושומרון.  שהגוים מצטטים את עיתון הארץ ואת אולמרט ואורמים "אפילו ישראלים טוענים שמדינת ישראל פושעת מלחמה".

"ושקיצונו כטומאת הנידה" - השפעת הפרוגרס על התרבות במדינה, חדירת המוסר הנוצרי לחלקים מהבית מדרש, והעובדה שחצי מיהודי ארצות הברית הם רפורמים  אוטו אנטישמים שונאי עמם והסירו המתפילה את הבקשה לחזור לארץ

ורק אתה ושכמותך הצדיקים הבלעדיים שעושים...סיעתא דשמייא1

... את הדבר הנכון. אין ספקות  ואין חרטות. וידוי מושלם.

לא רק אני. כל מדינת ישראלקעלעברימבאר
מדינה שיושב ראש הפרלמנט שלה עושה....סיעתא דשמייא1

.... מעשה תועבה.

ומה זה קשור לעניין? אז תעלה לארץקעלעברימבאר

ותצביע למפלגת נעם

כל מי שמשתמש...סיעתא דשמייא1

.... במילים "מה זה קשור" בורח מהמציאות.

אתה יודע טוב מאוד שזה רע בעיני השם.

אז תעלה לארץ ותצביע למפלגתקעלעברימבאר

נעם

נכנסנו ללופ. עזוב , הכל טוב. חג שמח וכשר.סיעתא דשמייא1
חג שמח ושיתקיים בנו "לשתא הבאה בארעא דישראל"קעלעברימבאר
אמן ואמן. כן בראש השנה אני אבוא לבקר בעזרת השםסיעתא דשמייא1
פשט ההגדה הוא ששנה הבאה כל היהודים יגורו קבעקעלעברימבאר

בארץ ישראל

לא תחונם זה רע יותרנקדימון
בדיוק כספי הטרור שממשלת השנאה נתנה לעמותת 48 של הטחים המוסלמים ללא פיקוח.

בדיוק הפקרת שדות גז בצפון הארץ בנחלת שבט אשר. הפקרה שפינקה את איראן דרך חיזבאללה בלבנון.

בדיוק הסכמי אוסלו שהקריבו אלפי חיים על מזבח השקר השמאלני של רבין ופרס.

שר הבריאות ההומו ניצן הורוביץנקדימון
קידם מדיניות סדום ועמורה. שוטה!
מי ששם נחלת ד' לתועבה, שלפחות לא יקטרגהסטוריאחרונה
אכן כן ועוד רבים כמונו, אבל אתה בוודאי שלאנקדימון
לא, פשוט אצלנו אומרים את כל התפילהנקדימון
ולא תולשים ממנה את מה שבא לנו
חייב לציין שאני מסכים עם *כל* הביקורת שלוקורא נלהב לשעבר

ותקראו הכל.

ביקורת חריפה: "חוק אווילי"

באמת לא רציני. זה לא יביא לגזר דין מוות נוסף אפילו אחד.

מניח שכמו עם אייכמן שעשו חוק אז גם לנוחבות המוכחות יעשו חוק מיוחד. ולכל פעם- שלא יהיה מקרה כזה- יעשו בשבילו חוק מיוחד.

נוסיף לדברים שלו- א- יש כבר בחוק אפשרות לקביעת מוות והחוק שעבר רק מרחיק בפועל מקיום שכזה עם הניסוח המעורפל שלו.

ב- זה חוק מעורפל שפשוט קורא לשופטים לפרשן אותו כרצונם, ונותן עוד כח לפרקליטות ולבית המשפט.

בדיוק מה שניסו למנוע בתיקון לחוק השפיטה- ביטול עילת הסבירות.- נותנים שוב כח לשופטים לפרשן ולא פשוט לאשר/לפסול משפטית.

אל תתנפלו עליי, ואם כן אז עם דברי טעם לפחות...

אז מה כן?קורא נלהב לשעבר

אולי הצהרה ערכית? מן מסמך עקרונות כזה מתי להפעיל עונש מוות שקבוע בחוק.

זה הרבה יותר באוויר כמובן אבל יש בזה הצהרה מדינית בלי כח נוסף לשופטים.

וכשיתוקן בית המשפט אפשר לחוקק שוב או שיעבירו חוק מפורש כחוק יסוד עם פסקת התגברות- שבג"ץ יפסול מיד וחזרנו לאופציה הראשונה

נ"ב- אני לא רב, אבל נראה לי פשוט וברור לכל, שמבחינה הלכתית זה מותר ומצווה גדולה לחוקק חוק מתוקן של עונש מוות למחבלים.

האמת שאני יותר מוטרד מהדברים שאמר דווקא אבי מעוזהסטורי
(כידוע לחברי הפורום, יש לי לא מעט ביקורת על חלק גדול מההתנהלות שלו. הפעם הוא מעלה חששות נכונים)

ההגדרות הם כאלו, שתואמי יצחק עמית, עלולים לא להכיל אותם על מחבלים, אבל כן להכיל אותם על יהודים שלא באים להם בטוב בעין.

שמחה רוטמן הסביר בעבר, שהחוק שהוא מכין לנוח'בות, בכוונה בונה על טריבונל משפטי מיוחד - כי כל כלי שנתנו למערכת המשפט הקיימת לטיפול בטרור הערבי, זלג להתעללות ביהודים. צריך מאוד להזהר בכך.

ממה שאני יודע בהתחלה רצו לקבוע את החוק שיחולקורא נלהב לשעבראחרונה

על כל רצח על רקע לאומני, מתוך מניע של טרור.

אבל חששו שזה יחול גם על יהודי.

אז קבעו מניע 'מתוך רצון לפגוע במדינה' או משהו כזה.

אבל כמו שאתה אומר זה מאד באוויר, ועדיין אם אותו חשש כשנתת את הפרשנות לשופטים..

אגב אז למה רוטמן תמך עכשיו בחוק?

חוק עונש מוותידידיה כ

העברת "חוק עונש מוות למחבלים" בקריאה שלישית היא רגע שבו המדינה מחשבת מסלול מחדש, אך בעוד חגיגות הניצחון נשמעות מצד אחד, זעקות האזהרה מצדו השני של המתרס חריפות מתמיד. בלב הסערה ניצב השר איתמר בן גביר, שהוביל את החוק כדגל מרכזי, בטענה נחרצת שרק יד ברזל וגרדום ישיבו את ההרתעה שאבדה ויעשו צדק עם המשפחות השכולות. עבור בן גביר ותומכיו, זוהי הדרך היחידה להבהיר לאויב שכללי המשחק השתנו וכי דם יהודי אינו הפקר. אלא שמול הגישה הזו מתייצבת חזית רחבה של מתנגדים, ובראשם דמויות ביטחוניות ופוליטיות כמו בני גנץ ויאיר לפיד, המזהירים כי מדובר ב"הימור מסוכן על חיי אדם". טענת הנגד המרכזית, שמהדהדת גם במסדרונות השב"כ, היא שעונש המוות אינו מרתיע את מי שיוצא למשימת התאבדות ממילא, אלא להפך – הוא מעניק למחבל את הפרס הגבוה ביותר מבחינתו: מות קדושים ("שהאדה"). המתנגדים טוענים בנחרצות כי המהלך הזה רק יתדלק גלי טרור אכזריים של נקמה, יגביר את המוטיבציה לחטיפת חיילים ואזרחים כקלפי מיקוח נגד ההוצאות להורג, ויבודד את ישראל מוסרית ודיפלומטית בעולם. ראש הממשלה בנימין נתניהו, שבחר להעניק את קולו ותמיכתו המכרעת לחוק, מצא את עצמו בלב הדילמה בין הצורך המבצעי-ביטחוני לבין הדרישה הציבורית והפוליטית לצדק גלוי ומרתיע. כעת, כשהחוק כבר כאן, השאלות הופכות למטלטלות יותר: האם תמיכת נתניהו ובן גביר תתברר כנקודת מפנה חיובית, או שמא צדקו גנץ ולפיד באזהרתם שהחוק הזה הוא רק דלק למדורת המזרח התיכון? האם אנחנו באמת בטוחים יותר היום, או שמא פתחנו תיבת פנדורה של אלימות שאין לה סוף? ומה יקרה ביום שבו פסק הדין הראשון יצא אל הפועל – האם נרגיש שנעשה צדק, או שנבין שהמחיר הביטחוני כבד מנשוא? אלו השאלות שנותרו פתוחות לשיפוטכם, והן דורשות מאיתנו להחליט: היכן עובר הגבול בין נקמה מוצדקת לביטחון לאומי?

ידידי(ה), כדאי גם לחלק לפסקאות..-קורא נלהב לשעבר

אם אתה שם בצד אחד את בן גביר ובצד השני של הטיעונים את יאיר לפיד וגנץ לא העלת שום דילמה... כל הימין ישר ילך עם טיעוני הימין כמובן, ובצדק.

טיעונים של 'אנשים בשב"כ'- זה אותם שטענו לאורך שנים שצריך 'להכיל אירועי אלימות', 'להאכיל את החמאס' ועוד טיעונים של הבל, שהיום, אחרי השבעה באוקטובר, כמעט כולם כבר מבינים כמה הם מוטעים ומסוכנים.

מי שרוצה למנוע אירועי טרור צריך למגר את הרשעה ביד ברזל. להרתיע אותם. לשבת על כיני הטרור ולמגרן ביד רמה. לא לתת להם לנשום, לא כסף, לא שלטון, כלום.

אתה רואה שתחת אבי בלוט ואילוצים מרצון! של הגברת נוכחות צבאית בגלל החוות, ומדיניות תקיפה (תרתי משמע), מיגרו בצורה דרמטית את כיני הטרור, נכנסים חופשי לכל הקאסבות שלהם.

והתוצאה? הרבה פחות פעולות טרור, ואפילו פחות נפגעים בקרב חיילי צה''ל למרות שלכאורה מסתכנים יותר בכל הפעולות האלו.

ולכן במקום לרדוף בפאניקה אחרי נערי גבעות פוחזים שעושים 'תג מחיר- שנבעה מההפחדה העצומה ושטיפת המח שרק בגלל התג מחיר הערבים שונאים אותנו ואם רק הם יפסיקו הערבים יהפכו לשבדים- גילו שהם תמיד שונאים אותנו ושהדרך לעצור אותם זה הרתעה, הרתעה, הרתעה!!

(תג מחיר זה חמור מאד וכולם יוצאים נגד שולי השוליים שעושים זאת ויש לי הרבה מה לומר בזה אבל הם לא הדיון פה)

וחוץ מזה ראש השב"כ היום תומך בחוק כזהקורא נלהב לשעבראחרונה
נ"ב- אם תרצה טיעונים משכנעים של אנשים בימין תראה את השירשור שאני פתחתי
וחוזר מלך פרס ומחריב את כל העולםסודית

אין לאיראנים שום כוונה לוותר על מיצרי הורמוז.

וטראמפ ביקש 200 מליארד מהקונגרס ולא מקבל -

אמריקה רוצה שהמלחמה תיפסק.

זה אומר מיתון למערב.

אשמח למחשבות מעודדות🙂

אם יש פה

נסתרות דרכי ה' ונפלאותנקדימון
הרבה קינות נזרקו לחלל האוויר בשנתיים וחצי האחרונות, וכולן התבררו כבטלות.

גם כאן לא הייתי ממהר להיצמד לדברי הרהב של פרשנים יהירים. בניסן נגאלו ובניסן עתידים להיגאל.

אמן ואמן!!סודית
תודה
פרס זה לא רק איראן אלא האסלאם כולו, עייני מהרל נצחקעלעברימבאר
ישראל
כן הם כבשו את אירופה מבפנים.סודית

איך זה מעודד?

שאנחנו בדרך לגאולה

כתוב "מלך פרס מתגרה במלך ערבי"אדם פרו+

אז מי זה מלך ערבי?

כן פה זה באמת איראןקעלעברימבאר
הפרסים הם אומנם מוסלמים אך הם לא ערביםפ.א.

פרסים אינם ערבים. מדובר בשתי קבוצות אתניות שונות עם היסטוריה, שפה ותרבות נפרדות.

הנה ההבדלים המרכזיים שחשוב להכיר:

1. מוצא ואתניות

* פרסים: שייכים לקבוצת העמים האיראניים (מקור הודו-אירופי). הם חיים בעיקר באיראן, שם הם מהווים את הרוב המכריע של האוכלוסייה.

* ערבים: שייכים לקבוצת העמים השמיים, שמקורם בחצי האי ערב.

2. שפה

זהו אחד ההבדלים הבולטים ביותר:

* פרסית (פארסי): שפה הודו-אירופית. למרות שהיא נכתבת באלפבית המבוסס על הכתב הערבי (עם כמה אותיות נוספות) ושאלה מילים רבות מהערבית, היא קרובה דקדוקית הרבה יותר לשפות אירופיות (כמו אנגלית או גרמנית) מאשר לערבית.

* ערבית: שפה שמית, הקרובה מאוד לעברית מבחינה מבנית ודקדוקית.

3. דת

בעוד ששתי הקבוצות הן ברובן מוסלמיות, יש ביניהן הבדל זרמי מובהק:

* רוב הפרסים הם מוסלמים שיעים.

* רוב הערבים בעולם הם מוסלמים סונים (אם כי יש מיעוטים שיעים גדולים במדינות כמו עיראק ולבנון, וכן מיעוטים נוצריים).

4. היסטוריה

הפרסים מתגאים בהיסטוריה של אימפריות עתיקות (כמו האימפריה האחמנית של כורש הגדול) שהתקיימו הרבה לפני עליית האסלאם והתפשטות התרבות הערבית. כיבוש פרס על ידי הערבים במאה ה-7 אמנם הביא את האסלאם לאזור, אך הפרסים שמרו על זהותם האתנית והלשונית הייחודית.

(נעזרתי ב Gemini)

עיין מהרל נצח ישראל שמבארקעלעברימבאר
שמלכות ישמעאל ומלכות פרס זה היינן הך.

מלכות זה לא עם אלא ציווילזציה.

כשם שאירופה כיום אינה רומאית, ועדיין ממשיכה של מלכות רומי

האם שמעתםנחלת

אי פעם את הדעה שהאיראנים הם ממוצא ארי וכך גם הם רואים את עצמם?

ארים = עמלק. 

מוצא ארי אינו קשור לעמלקהסטוריאחרונה

אם כי נכון שהם והם התנדבו לבצע את תפקידו.

בגדול בחקר העמים והבלשנות, בעוד שאנחנו הערבים, הארמים ועוד נחשבים 'שמיים', יש את האירנים שהם מקור השפות ההודו-אירופיות, כלומר ההנחה היא שקבוצות הברברים שפלשו לצפון ומרכז אירופה ופגשו מצפון את היוונים והלטינים (רומאים), הגיעו במקורן ממרכז אסיה.

סעודיהסודית
הקב"ה לא הניח את המפתחות ועזבהסטורי
אז להתעודד וודאי אפשר.

מדרשי אגדה יכולים להתפרש בכל מיני דרכים. כשעם ישראל קם ונלחם, יש סיע"ד.

כתוב שפרס תיפול ביד רומיקעלעברימבאר
מה גם שנבואה רעה לא חייבת להתקייםקעלעברימבאר
נכוןהסטורי
תודה על התגובה שלךסודית
אליהו יוסיאן ראיון ערוץ טוב מאתמול. ו..הקב"ה מנהלנחלת

את העולם שלו, כידוע. אפילו אם לא רואים זאת בעיני הבשר ודם שלנו.

סבלנות.

איך להכניע את אירןנחלת

בס"ד

אין מילים.

אליהו יוסיאן. ראיון בערוץ טוב. מאתמול.

חכם. מפחיד. שונה.

אבל: רבות מחשבות בלב איש ועצת השם  ה  י   א   תקום.

עצת ה' למשה רבינו על ים סוף:נקדימוןאחרונה

"מה תצעק אלי?! דבר אל בני ישראל וייסעו!".

עייני רש"י במקום; שני פירושים בדבריו.

בנט מתלונן על 'ביזה לילית'קורא נלהב לשעבר
כי למה ביזה לילית, כשאפשר לאור יום? -צ-

האירוניה מתה... כמו כל משפט של האיש הזה...

פקה פקה טראמפ.איתן גיל

שוב זרק אותנו מתחת לגלגלים.

טראמפ: אם מיצרי הורמוז לא יפתחו, נשמיד...איתן גיל

וואו.

איום שמעולם לא שמענו.

מלחמת התשה דה-לוקס ובכל זאת השמאל מקטרhamedinai
כרגע המלחמה מול איראן היא מלחמת התשה – אבל בגרסת דה-לוקס.  

בניגוד למלחמת ההתשה הראשונה, שהחלה מיד אחרי מלחמת ששת הימים והייתה קשה פי כמה, כאן האופוזיציה מתנהגת בצורה שונה לגמרי. אז, האופוזיציה הייתה אחראית בהרבה: היא לא קיטרה, לא דרשה להפסיק את הלחימה ולא ניסתה למוטט את המאמץ. מי שעצר את מלחמת ההתשה ההיא הייתה דווקא הממשלה עצמה, כשהסכימה להפסקת אש. בהמשך התברר שזו הייתה טעות אסטרטגית נוראית – כי בדיוק בגללה, שלוש שנים אחר כך, פרצה מלחמת יום כיפור. היה עדיף להמשיך עוד עשר שנים במלחמת התשה מאשר להגיע למלחמה ההיא.

מצד שני, יש כאן עכשיו נקודת אור משמעותית: המלחמה נכנסה עכשיו לשלב שבו היא פוגעת בראש הנחש עצמו. אחרי שראש הנחש ימוגר – לא יישאר נחש.  

בניגוד למלחמת ששת הימים ולמלחמת ההתשה, שבהן ראש הנחש היה ברית המועצות. גם אז ניצחנו את כל צבאות ערב, אבל ברית המועצות נשארה על כנה, ללא פגע. הפעם – זה שונה לגמרי.

גם הפעם ראש הנחש היא ברית המועצות (רוסיה)איתן גיל
האמת שאולי הם מחליפים ספונסרהסטוריאחרונה

*היום זה אירן (ויתכן שבמידת מה עומדות מאחוריה רוסיה וסין),

*מחר אולי תהיה תורכיה של ארדואן וגם כל מיני גורמים ממפרקי הזהויות במערב.

*עד לפני שלושים שנה זו היתה בריה"מ,

*במלחמת השחרור זו היתה בריטניה הגדולה שהלגיון הירדני ובמידה רבה גם מצרים היו תחת חסותה,

*לפני כן המופתי קיבל חסות מהיטלר.

אבל לפני ואחרי הכל, האויב העיקרי והמהותי זה הערבים בארץ ובסביבתה.

אם 'ראש הנחש' מתחלף, אבל הניבים העיקריים, נשארים אותם ניבים במשך מאתיים שנה - כנראה שהם הראש האמיתי שרק מוצאים כל פעם נותן חסות חדש...

אולי יעניין אותך