ביצוע החלטהעל הגדר

כמעט 20 שנות נישואים.

יודעת כבר 9 שנים שצריכה לפרק (מאמינה שהייתי צריכה לדעת לפני. לא היתה לי את המודעות)

רועדת מפחד מלעשות את זה בפועל למרות שיודעת בלב שלם שניסיתי ה-כ-ל.

בעלי נרקיסיסט סמוי- כלפי חוץ זהב טהור, מתנדב במלא עמותות חסד, חייכן וכרזימטי.

בבית סיוט- טיפולי שתיקה, מניעת מגע- הייתי הולכת למקווה, חוזרת וכל פעם מחדש היה מוצא סיבה למה לא לגוע בי - מיטות מחוברות, ישנים באותה מיטה- כאילו ישנים בעולמות אחרים. קרה 3 פעמים בשנת תשפ"ד (כבר שנה שלא נגענו אחד בשניה. אני יזמתי אחרי השפלה כואבת במיוחד בסוכות שעברה. הוא לא ניסה אפילו פעם אחד לגוע בי)

האשמות, טוען שבמשך השנים שיקרתי כשאמרתי שאני אוהבת, בגידה מאוד מאוד כואבת שהתרחשה אחרי לידה קשה שלי (ובמהלך ההריון)

שלא היתה שום לקיחת אשמה מצידו (טען שמותר לפי ההלכה)

ועוד הרבה הרבה דברים באמצע.
מה ניסיתי כדי להציל?

אחרי הלידה והבגידה התניתי שהולכים לטיפול ואכן הלכנו (בכוח. במשך שנה הוא נסחב איתי עד שהתייאשתי ואמרתי לו שלא יבוא בכוח והלכתי לטיפול לבד במשך 4 שנים)

והיו עוד תנאים שהצבתי - לא עמד בשום תנאי.

בשנה האחרונה התחננתי אליו ללכת לרב שמכיר אותנו שיגיד לנו מה לעשות- לא מוכן.

כפי שאמרתי - טען שאני משקרת ובמשך 18 שנה לא אהבתי אותו באמת.

בבית 4 ילדים בוגרים שכבר מתחילים לשאול שאלות עליו (הוא אבא טוב. בעל פחות)

למרות שאני יודעת בלב שלם שניסיתי הכל - עדיין אני רועדת מלעשות את הצעד באמת (אם למישהו יש רעיון לגבי משהו שאני יכולה לנסות- אני פתוחה לשמוע.)

אז אני שואלת - איך ביצעתם את ההחלטה לפרק בפועל והתגברתם על הפחד?

בנוסף- לא יודעת איך הוא יגיב למרות שהוא יודע שזה הולך לכיוון אחד.

מפחדת שיסית את הילדים נגדי ויילחם בי בכל הכוח.

תודה למי שקרא עד עכשיו.

שמחה שגיליתי את הפורום. נותן לי הרבה תובנות.

❤️❤️מחפש שם

וואו, אני קורא ובוכה.

איזה סיפור לא פשוט.

הלב איתך❤️

שלום לך.עשב לימון

חיבוק גדול על מה שאת עוברת.

לא מכירה אותך מקרוב, אבל יש ספר חרדי בשם 'לילה ולא דומיה' שמתאר מה שאת כותבת.

בהצלחה בכל אשר תפני ❤

נשמע כואב מאודמתוך סקרנות

מוצא את עצמי מזדהה עם חלק מהדברים בסיפור שלי.

אין לי משהו חכם במיוחד לומר, לא יודע אם יש מה לעשות במיוחד אחרי בגידה (שאת זה ב"ה לא חוויתי).

אולי בכל זאת תמצאי טעם בחוברת הזאת, אני מאוד התחברתי

להשתחרר מהנחש - הקוטביות הבריאה

כואב לשמועשלג דאשתקד

אבל נראה שהכל ברור לך, אז רק צריך עוצמה לעשות את הצעד, כמובן מתוך שיקול דעת על כל הדרכים האפשריות - סיכונים וסיכויים.

אל תהיי בטוחה שהוא יסית את הילדים, וגם אם כן אל תהיי בטוחה שהוא נכון לגדל אותם (בחוסר שימת לב את מתארת אדם שיש לו מאהבת, זה כמעט ברור. במידה שיהיו גירושין, אני לא מאמין שהיא תשוש להמשיך לחיות איתו במחשכים או לחלופין לגדל את ילדיו. אדרבה, רוב הסיכויים שהם מאוד ישמחו שתלכי ותשאירי להם את המגרש פנוי מכולכם).

כעיקרון נושא הכתובה יכול להיות משמעותי. אולי שווה לשלם למי שיוכיח לך על קיומם של מפגשים שונים ולדרוש כתובה כדין התיאור בספר משלי כט,ג (מעדיף לא לכתוב את הביטוי כאן ). כמובן שאם הסכום זניח אז ההשקעה לא שווה. ובכלל צריך לראות איך חיים אחר כך מבחינה כלכלית.

מה שלא יהיה, להתעכב לא נשמע חכם. את לא נהיית צעירה מיום ליום וכדאי לך לחפש את מי שכן יאהב אותך.

(נ"ב, על נושא היחס של גברים למגע וכו' וטענות של גברים ש"את אוהבת/לא אוהבת אותי", זה נושא שמאוד חשוב וכדאי לדבר ולדון עליו. לצערינו הרבה גברים חיים באומללות די דומה לתיאור של פותחת השרשור וזה נתפס כנורמלי ואף אחד לא מרחם עליהם - במקרה הטוב; וגם השיח החברתי והמסר הסמוי לגברים בנושא הזה הוא מאוד מתעתע ומקשה ואפילו פוגעני. אבל אני לא בטוח שזה המקום לדיון בנושא הזה.)

..על הגדר

יכול להיות שיש לו כרגע מישהי כי הוא גבר עם צרכים ושנה זה די הרבה זמן ללא מגע (במיוחד שהוא טעם מהפרי האסור כבר)

ציינתי לגבי הילדים וההסתה שלהם כי מי שמכיר מערכת יחסים נרקיסיסיטית יודע שהעניין הוא בשליטה מוחלטת.

ברגע שאני לוקחת לו כביכול את השליטה ממני - הוא יחפש דרך אחרת לשלוט - דרך הילדים, מניעת גט, הסתה של אנשים כלפי כביכול אני האשמה והוא הקורבן וכו'.

לכן צריך לעשות דבר כזה מאוד בזהירות ומאוד בחישוב ושיקול דעת ולקיחת דברים בחשבון.

הכתובה לא כ"כ מעניינת אותי כי החלום שלי הוא לסיים את זה בשלום למען הילדים והמטרה היא ליצור להם 2 בתים משותפים שעובדים בשיתוף פעולה - גם אם לא במתכונת זוגית.

בעלי לא מבין שלא משנה מה - אנחנו לנצח נהיה חלק מהחיים אחד של השני - במתכונת אחרת- והתרחיש האופטימי שלי הוא שזה יסתיים בצורה טובה ושנמשיך להיות חלק אחד בחיים של השני.

גם אם הוא לא יהיה חלק ממני - אני תמיד אדאג לו ויהיה אכפת לי ממנו - רק בשביל הילדים.

אני לא מחפשת מלחמות או דרמות, אני מחפשת את השקט והרוגע שלי ולהפסיק לחיות בהישרדות יום יומית ובשדה מוקשים ולהתחיל לחיות.

כבר שכחתי מה זה ואיך זה נראה. שלא לדבר על זוגיות חדשה או מישהו שיאהב אותי (קיים דבר כזה?!?)

בדיוק אמרתי לחברה שלי שאומנם אני נשואה כמעט 20 שנה אבל מעולם לא ידעתי אהבת גבר והגבר שיאהב אותי באמת - יזכה בכל החבילה כי הוא יראה לי איך באמת נראית אהבה.

(לצערי אני נחשפת ליותר ויותר נשים שנשואות ככה במשך שנים על גבי שנים ולעולם לא יעזבו מערכת יחסים מתעללת)

לא ציינתי שאנחנו זוג חרדי למהדרין.

בקהילה שלנו אף אחד לא מדמיין לעצמו שאדם כמוהו יעשה דברים כאלו.

כתבת יפה!שלג דאשתקד

אני מבין לגמרי את מה שאת אומרת, אבל רק בגלל שאת משתפת ומפרקת את הדברים, אני רוצה שתספרי ותסבירי לנו יותר-

מה זאת אומרת "יכול להיות שיש לו כרגע מישהי כי הוא גבר עם צרכים ושנה זה די הרבה זמן ללא מגע". הרי לפי הסיפור שלך הוא זה שמונע מגע, לכאורה אם היה רוצה מגע היה פשוט נוגע בך, לא? נשמע שהסיפור כאן אחר... (או שכיום את מונעת, או שהוא מוצא תירוצים למה לא לגעת בך - מה שמוכיח את התזה שלי, שאם יש לו צרכים ובפרנציפ הוא לא מיישם אותך איתך - זה מוכיח שיש מישהי אחרת).

לגבי שאר הדברים, צריך לחשוב נקודתית איך פותרים כל בעיה, וגם צריך יותר "ללמוד אותו" כדי לדעת איך עובדים מולו... העצה ככלל היא לשמור על גבולות ולא לאפשר לו לחרוג מהם, וזה מה שמקלקל במידה מסוימת את היכולת שלו לשלוט  אבל גם מבהיר לו מה כן ומה לא, ואז יותר קל גם עבורו.

בכל מקרה זה נשמע שכדאי להתייעץ עם פסיכולוג רציני על הכל כי זה ילווה אותך, זה לא ייפתר בשום שלב.... (אם אצליח, בהזדמנות אפנה אותך באישי לקצת חומרים למחשבה)

נב, מכיוון שגם אני מגיע מהמגזר החרדי (במקורותיי), אשתף אותך שאני באמת לא מבין איך חבריי החרדים חיים. לרוב נראה שאצל חרדים כל הנושא המגדרי מבוסס על הרבה מאוד חלוקות לא סימטריות. תמיד רק הגבר או רק האישה יהיה/תהיה האדם התורני/ העובד/ המציב גבולות/ החכם/ הקובע. משהו מאוד לא מובן ולטעמי גם לא מאוד בריא. לדעתי לפחות, הזוגיות גם לא מאוד שמחה וממצה בצורה הזו.

אבל אצלך זה נשמע הרבה יותר קיצוני ואין סיבה שתסבלי את זה. תחפשי גבר שכן יאהב אותך, גם אם הוא לא חרדי (רחמנא ליצלן)

..על הגדר

אני אנסה להסביר לגבי העניין של המגע-

אחרי שנים של פגיעה והתעללות רגשית מצידו, כשניסיתי לעשות הכל כדי לסדר את הדברים ולא הצלחתי- הגיע סוכות שעבר שבו הוא פגע בי מול הילדים (לא פגיעה פיזית. השפלה מילולית)

שבו נשברתי וסוף סוף שמתי גבול ועברתי לישון בסלון למשך 7 חודשים.

הדבר *היחיד* שהוא ניסה לעשות זה לכתוב לי מכתב שבועיים אחרי שבו הוא מאשים אותי שאני הרסתי לו את החג ואני לא רוצה שהוא יהנה עם החברים שלו.

לא היתה מעולם שום לקיחת אחריות או התנצלות על אף פגיעה שהוא פגע בי. (גם לא על הבגידה. שאותה הוא הצדיק הלכתית וגרם לי לחשוב שאני האשמה והלא נורמלית)

למרות שדיברתי במילים הכי ברורות שאפשר ואמרתי שאני לא מסוגלת להמשיך ככה ושאני נשברת ולא מסוגלת להמשיך עם העונשים שלו - זה לא עניין אותו.

הוא אדם שמאוד אוהב מגע (גם אני. פשוט מגע נתפס אצלי עכשיו כאיום ולא כמשהו מהנה.)

שומר על הנייד שלו כמו בשב"כ - עם טביעת אצבע וקוד וכל פעם שאני מתקרבת לידו הוא מסתיר אותו.

תמיד היה ככה.

מבחינתו - אני זו שמונעת מגע וזה בעיה שלי ולא קשור אליו בכלל. הוא לא עשה כלום.

ברגע שאני אחליט להפסיק עם ההתנהגות הדווקאית שלי - הכל יחזור למקום בלחיצת כפתור.

ולא - אי אפשר ללמד אדם שאין לו גבולות מה זה גבולות.

לכל דבר יש מחיר שאני אצטרך לשלם לכן אני חושבת טוב טוב ורוצה להיות מוכנה לשלם כמה שפחות (לא כספית כמובן)

מבין אותךשלג דאשתקד

ומאחל לך בהצלחה רבה!!!

ואל תשכחי שתמיד יכול להיות יותר טוב, אן רק מנסים אופציות "מחוץ לקופסא".

כבר לימדונו רבותינו ש"אם יוצאים - מגיעים למקומות נפלאים"!!

ואגב, יש בספר הנ"ל כמה שורות כל כך מתוקות ומדויקות, שבו דוקטור סוס כאילו יוצא מגדרו כדי להסביר את הפואנטה:

אולי תתבלבל

ותרוץ, ותדהר,

בשביל מתעקל, שובר ראש וצוואר,

דרך שטח מוזר, בין צורות ארוכות,

שמוביל לכיוון מדרגות רחוקות,

למקום רע מאוד:

מקום לחכות.

--- כי שם רק מחכים.

מחכים לרכבת, לגשם, לקור,

מחכים בישיבה או עומדים בתור,

מחכים למכתב, מחכים לבשורה,

מחכים שתצמח על ראשכם שערה,

מחכים ל"כן" מחכים ל"לא",

כל אחד מחכה לעניין שלו.

לפגישה חדשה, לערב חג,

חכה מחכה לתפוס איזה דג,

מחכים לרוח שתעיף עפיפון,

לדוד שיבוא, לצלצול טלפון,

שימריא המטוס, שירתחו כבר המים,

אנשים מחכים לזוג מכנסיים,

לעוד הזדמנות, לשרשרת  פנינים,

מחכים, מחכים, ממתינים, ממתינים.

לא!

זה לא בשבילך!

אתה לא תחכה.

תתחמק די מהר,

ותמצא מקו מות  

מוסיקליים יותר.

בהצלחה יקרה!!

אני חושב שאני באותו מצבלהתחיל מחדשאחרונה

החשש שלך לגבי גירושין ברור. ואני לא ממליץ לך כלל להתייעץ ע"מ לעשות השוואות ועפ"י זה לקבל החלטה האם כדאי להתגרש. כי לכל אחד יש את הסיפור שלו ואת האופי שלו.

בכל מקרה אם זה עוזר לך לגבי הקפיצה למים.. במקרה שלי, ברגע שקיבלתי החלטה להתגרש אז אין חישובים יותר. גם אם זה יהיה קשה. ואין שמחה כהתרת הספקות. גם אני לא זכיתי לאהבה למרות שנתתי הכל ומחכה ליום שזה יקרה. אך מי אמר שזה יקרה ומתי. אני די עסוק בגידול הילדים ואין כ"כ פנאי. אז את צריכה לקחת בחשבון שאולי תישארי לבד. והאם עדיף לך להיות לבד מלהיות איתו.

ברגע קטן עזבתיך וברחמים גדולים אקבצךשם פשוט

הלב נשבר לקרוא אותך.

כל כך הרבה רעש

ובשביל להבין דברים צריך שקט.

הכל כל כך גדול ומפחיד ובודד, והכל כבד על הכתפים שלך.

כמה לחץ זה לעשות את הדבר הנכון הצעד הנכון. רק לא לטעות.  

ואנשים יגידו פשוט תעשי ככה וככה וככה. אבל זה כל כך גדול.

את עוברת דברים קשים, אני יודעת שקשה לזוז מהמקום שאת נמצאת בו

אבל תאמיני שיכול להיות טוב.

בסיפורים חסידיים הפריץ הגיע, העגלה נשברה בבוץ, סערה בלב ים הכל משתבש נורא ופתאום אור שבעת הימים זורח.

בחיים זה לא בדיוק עובד ככה.

את מפחדת לזוז, אני כל כך מבינה אותך,

מכירה מצבים כאלה.

הפחד הכי גדול זה הילדים

אם את רוצה עצות טכניות, לדבר על תכניות אז אפשר.

אבל לפני זה, בשביל לקבל כוח לעשות צעד קטן ואמיץ, אני יכולה רק להגיד לך שני דברים-

א. את לא יכולה להיות לגמרי לבד מול זה. את צריכה עזרה, מישהו/י מטפל טוב, שיהיה רק רק בשבילך שישמור עליך. מישהו שיהיה עוד זוג עיניים, לב ושכל טוב בשבילך.

ב. את לא יכולה לשלוט בכלום, את לא יכולה לעשות כלום מלבד לעשות את ההשתדלות שלך,

וה' יעשה את שלו.

תרגישי עם עצמך שאת השתדלות נכונה וטובה, ואת השאר תשחררי לה'.

הוא שם את הילדים האלה בבית הזה,

הוא אחראי עליהם, זה הרצון שלו ויש לו תכנית.

חכמים ממני אמרוייתי ואחמיניה

לנרקסיסט אין מוצא!

אין אופציה אחרת, חוץ מגירושיו ומוטב כמה שיותר מוקדם

התעוררת עכשיו - זה הכיוון.

תחפשי עם מי להתייעץ ותעשי הכל כדי לפרק את החבילה.

ברור שיש לו עוד מישהי.

הסיבה היחידה שאני יכולה לחשוב על למה הוא שומר על המשפחה - כסף.

או שהמאהבת שלו גם נשואה...

מנרקיסיסט אין מוצא לא שלו אין מוצאלא סתם פה
המוצא היחיד ממנו זה גירושין וזה לא מוצא שלם .
אבל זה מה שחייבים לעשותייתי ואחמיניה

אחר כך ה' גדול ולא ייפלא ממנו דבר.

צריך לברוח ממנו כמו מבעל מכה. זה יותר גרוע אפילו

הכל נכוןשלג דאשתקד

אבל כמו שהעירו, כל דבר צריך להיעשות בחוכמה.

היא רוצה קשר עם הילדחם שלה, היא גם יוצאת אחרי הרבה שנים וצריכה לצאת עם משהו לחיות איתו. בוודאי שהיא לא רוצה לחיות בפחד מאדם שכל הזמן יטריד אותה עם שגעונות ותביעות ומה לא, כפי שנהוג לתאר נרקיסיסטים.

אז חייבים קודם ייעוץ ולחשוב איך יוצאת מזה הכי בקלות והכי בריאה בנפש, ןמה האסטרטגיה מולו (כתבתי שככלל הצבת גבולות זו השיטה שתמיד מזכירים). וכשיתאפשר, כמובן, לברוח מהר ורחוק...

...על הגדר

יש כמה סיבות למה הוא לא מפרק למרות שהוא לא מאושר (כשאני שואלת אותו - הוא אומר "אני מאושר. לא יודע מה את רוצה ממני...):

1. נוח לו- יש לו מי שינהל את הבית- כביסות, קניות, בישולים, לרוץ עם הילדים - הכל אני (שוב מציינת שעם הילדים הוא כן בקשר אוהב עד כמה שאפשר. במגזר החרדי שיש בנים בישיבות- זה משמעותי מאוד ואני לא יכולה לקחת לו את זה)

2. הוא יכול לעשות מה שהוא רוצה - יוצא מתי שהוא רוצה, לאן שהוא רוצה, אף אחד לא שואל אותו שאלות (הייתי שואלת. הפסקתי. הבנתי שאני גם ככה לא אקבל תשובה לעניין. למרות שלפעמים אני ממש מתעצבנת ושוכחת שיש לי *זכות* בתור אשתו- לשאול אותו מידי פעם לאן הוא הולך ומתי הוא חוזר)

3. התדמית- כלפי חוץ אף אחד לא מתאר לעצמו מי הוא באמת. כולם קונים את הפנטזיה (כולל הבחורה שהוא היה איתה). במציאות בבית קשה יותר לשחק מול אשתך ולהחביא ואני רואה את האדם מאחורי הפנטזיה. וזה לא נעים בכלל בכלל.

התדמית של אדם נרקיסיסט מאוד חשובה - כולם מעריצים אותו, משבחים אותו ונשבים בקסמיו. בבית יש קשיים שצריך לפתור ולא הכל ורוד וזו המציאות ואלו החיים היומיומיים.

הוא יודע שאני יכולה להרוס לו את השם ויודע שאני לא אעשה את זה כי אני נגד מלחמות ותמיד בעד שלום. זו נקודה חשובה מאוד.

4. נרקיסיסט הוא אדם פחדן. 

כל מי שיראה את בעלי יגיד שאני מדמיינת ובעלי הוא אדם חזק ויש לו נוכחות מאוד בולטת - מה לו ולפחד?!?

הוא פחדן. כי אם הוא לא היה פחדן הוא היה בא אליי בכנות לפני 9 שנים- לפני שהתחילה הבגידה - ולא היה הולך ומלכלך עליי אצל המאהבת ה**** על איזו אישה אני וכמה אני גרועה (יש לי את ההקלטות של השיחות שלהם שבעלי הביא לי בחודש הראשון שאחרי הבגידה כשהוא עוד לא ננעל והתחיל להתגונן)

ומשום שהוא פחדן הוא יכול להאשים אותי- מה אתם רוצים, זו היא רצתה. אני לא עשיתי כלום...

רק לציין שהבגידה היא לא הגורם העיקרי לזה שאני רוצה להתגרש. הבגידה העירה אותי להשים לב שאני מנסה לנרמל את הלא נורמלי ולהתחיל להשים לב לחיים שלי ועם מי אני חיה.

לעצם ההכרה בזה שאני עוברת התעללות רגשית הגעתי רק בשנה האחרונה (למרות שהמטפלת שלי ציינה את זה) וזו הכרה כואבת מאוד מאוד.

את צריכה להתייעץכל היופי

עם איש מקצוע שמנוסה עם נרקסיסטים.

להתגרש מהם זה מאוד מאוד קשה.

ממה שאת מתארת הוא תמיד צודק ואת תמיד לא בסדר גם כשקורה החמור ביותר (בגידה), זה רק יחריף ועלולה להיות כאן מלחמה מלוכלכת (כמו ניכור הורי שאת חוששת ממנו) שצריך להתכונן אליה.

אני הכי בעד לסיים יפה כשאפשר וכמו שכתבת תמיד תהיו ההורים של הילדים אבל נרקסיסטים בדרך כלל רואים ונוהגים 180 מעלות מהגישה הזו ואם אפשר למרר לך את החיים כי העזת לקום ולעשות את מה שמתאים לך, אז בהחלט כן.

הלוואי ואצלך זה יהיה אחרת.

שולחת לך הרבה כוחות, את ראויה לחיים טובים.

את גם המודל של הילדים שלך לאהבה עצמית ולהתמודדות עם אתגרי החיים.

ממליצה לך להקשיב לפודקאסט של עו"ד רות דיין וולפנר, היא מדברת הרבה על הנושא.

* אומרת את הדברים לא מניסיון אישי ב"ה, רק מהיכרות מהצד

מניסיון אישילא סתם פה

כל מילה פה נכונה והיד עוד נטויה

הם קמים כל בוקר עם רעיון חדש.

הם לא משאירם זירה אחת פנויה עם שפיות.

ובכל זאת נקודת אור קטנהשלג דאשתקד

יתכן שבקהילה חרדית, יש לך את הנשק לפרסם על הבגידה וכו.

גם עם זה צריך חהשתמש בחכמה, אבל זו נקודת זכות לך (לצערינו במקרים האלה ככה החשיבה עובדת, למי יש יותר כוח על מי...)

...על הגדר

כפי שהגבתי למעלה - אני לא רוצה להרוס אותו. זה לא ייתן לי כלום ושום דבר.

לא נשכח שיש כאן מתבגרים שלא יודעים על הבגידה (למרות שהם הכירו את המאהבת- הם היו קטנים) 

גם במשפחה שלי ושלו ולמעשה חוץ מאנשים בודדים - אף אחד לא מודע לגיהנום שעברתי.

אני נחושה לשמור על זה ככה כדי לשמור על שלוות הנפש של הילדים שלי.

הם בשלב שמתחילה ההבנה לגבי בנית בית, זוגיות, אהבה- אני לא רוצה להרוס להם את האמון באחר בגלל שלי נשבר האמון.

אם אני שרוטה - אני אנסה כמה שיותר למנוע מהם שריטות שהם לא חייבים לעבור.

אנחנו גרים בקהילה קטנה מאוד - אני רוצה שהוא והם ימשיכו ללכת לביכ"נ בלי עוגמת נפש כי זה מקום מאוד מרכזי בחיים שלהם.

אני לא רוצה לפעול בכוח או בצדק. 

אני רוצה לפעול נכון גם אם אני טועה או אשלם מחיר מסוים - כלכלי או רגשי- לדוג': לעבור לעיר אחרת ולהשאיר אותו במקום שלו כי זה מקום טוב בשבילו ולי יותר קל לעבור למקום אחר, לוותר על דברים מסויימים שייתנו לי ולילדים שקט נפשי ונקודות זכות אצלו ומצד שני יהיו דברים שעליהם אני לא אתפשר כמו משמורת משותפת.

לכן פניתי לקבל כאן טיפים ועזרה ממי שכבר עבר את זה (ושוב - תודה על הקבוצה. זה ממש נותן לי כוח) 

למרות כל מה שעברתי -  אני די תמימה בנושאים מסויימים...

את מדהימהשלג דאשתקד

ולרגע לא התכוונתי שתחפשי איך להרוס לו. אבל את צריכה להבין שאם הוא תואם לתיאורים הפופולריים, של בני אדם שיעשו הכל מהכל גם 100 שנה אחרי הגירושין, להוציא אותך מדעתך - אז עם כל הכאב, את צריכה לשמור קלפים ולהפחיד אותו. לזה התכוונתי.

אגב אני חייב להעיר שמשהו כאן נשמע שיח קצת קורבני, את לא אמורה לדאוג לו ולא לנסות להתפשר עוד לפני שהתחלתם לחשוב. את אמורה לראות מה חשוב לך ולחיות עם זה טוב.

מצד שני, את תמיד יכולה לוותר על הכל ולפתוח חיים חדשים, ולצערי זה נראה הכיוון שאת הולכת אליו. כגבר (שמאוד מאוד שותף ומעורב), זה נשמע נשמע לי גם דרך לגיטימית לחיות בה את חייך (בהנחה שהוא לא רוצח סדרתי 😉). בסוף אם יהיה להם טוב שיהנו ושיהיה לך שקט, גם החיים שלך חשובים.

הלוואי שתקבלי עצות טובות ונבונות ותצליחי בדרך שאת הולכת בה, ושהכל יהיה לטובה ולברכה

מגיבהאביב באוויר
עבר עריכה על ידי אביב באוויר בתאריך ל' בתשרי תשפ"ו 17:57

מתנצלת מראש על הדברים

נשמע שאת מפוחדת.

הייתי שם

הסכמתי לסבול בלי סוף, הקרבתי את עצמי לחיי הבית והמשפחה.

הייתי בבית עם הילדים , דאגתי, טפחתי, עשיתי כל מה שנדרש מאמא טובה והוא חגג הבילויים, טיסות חברים ובטח גם ב....

לא מגיע לי צלש על טיפול מסור בילדים, כי אמא צריכה לדאוג לילדים.

אני מציינת זאת, כי פשוט ביום אחד שנמאס לו לבלות ומהרגע שרמזתי לו שאני יודעת על החגיגות שלו מחוץ לבית הוא פשוט התחיל להעליל שהוא מגדל את הילדים והוא בבית כל היום ולא יכול לעבוד כי אשתו משוגעת וכל עול הבית עליו.

לאט לאט הוא ניכר את הילדים.

חשוב שתדעי, הם לא רואים בעיניים, את חושבת ללכת בנועם , את חושבת על הבוגרים שלכם וזה בסדר והכי נכון.

לפי מה שאת מתארת זורם אצלו דם של נרקסיסט, כך שמניסיון של כל הנשואים לנרקסיסטיים הניסיון מוכיח שהם לוחמניים, בד"כ אין להם מטרה לסיים בטוב, גם שהם מתגרשים הם ממשיכים לרדוף את הקורבן

מה שכתבתי כאן זה כלום מהגיהנום שעוברים בניסיון להשתחרר מכבליהם של הטיפוסים הללו.

הם משכנעים את כל הסביבה כמה צודקים והצד השני...

הערה ספציפית לגבי הילדיםמתוך סקרנות

באמת מאוד מפחיד כשההורה השני מנסה להסית את הילדים נגדך.

כן אגיד מניסיון חיי, שגם כשאחד ההורים "מצליח", הילדים לפעמים יודעים את האמת בסתר לבבם, והרבה פעמים זה מתהפך בהמשך, גם אם זה לוקח שנים לפעמים..

אני לא מומחה לנושא ולא מתחייב כמובן.

בנוסף, אולי יש כאלו שיגידו שזה לא מנחם אותם, כי בנתיים התפספסו שנים חשובות בהן הילדים גדלים, ולפעמים עד שההיפוך קורה ההורה כבר מתייאש.

בכל זאת, חשבתי שיעניין.

מסכיםשלג דאשתקד

הכרתי אישית כמה סיפורים נפלאים כאלה, אבל בהרבה מקרים זה אחרי הרבה שנות סבל...

ואגב, הסיפור החדש של ידידתנו: בג"ץ סוגר מעגל - 1.11.25 - הבלוג של עו"ד רות דיין וולפנר

נחמת שוטים, אבל גם משהו שלג דאשתקד

רות דיין מעלה לבלוג שלה כל שבת, השבוע סכינו לסיפור שודאי יפתיע טפילו את פותחת השרשור. אולי זו נחמה קטנה מהצרות של אחרים:

כשהמוסד "גייס" את אלי - 25.10.25 - הבלוג של עו"ד רות דיין וולפנר

דעתכם על המשפט של חנן בן ארי-מרגיש כאילו החיים עודמתוך סקרנות

שבוע טוב.

למי שעוד לא שמע את השיר החדש של חנן, בו אומר ש"לפעמים מרגיש כאילו החיים עוד לא התחילו".

כמובן שאני לא נכנס לנושאים אישיים של אנשים ספציפיים, אבל היות והןא וגרושתו משתפים.

מעניין אותי לדון בנושא העקרוני.

הגישה של גרושתו נראית קצת שונה של לא להכחיש את העבר ולאהוב "את מי שהייתי אז" ואת מה שהיה בן/בת הזוג עבורי אז (מצרף תמונה מראיון אתה)

ואני מוצא עת עצמי מתחבר יותר לגישה שלה, באופן כללי אני טיפוס שמחובר גם לעבר, יש חברי ילדות לדןגמה שהם בקושי זוכרים את הילדות, אבל אני עדיין מרגיש קשר אליהם...

לכן בין היתר קשה לי עם זה שלא מרגיש שעשיתי "סיגור" טוב למה שהיה, הייתי רוצה להצליח "להיפרד באהבה" (או לפחות קרוב לכך) כדי לא להרגיש "שבירה" של מה שהיה בעבר בזמנים הטובים יותר.

מה דעתכם? זה היה חשוב לעןד אנשים כאן?

דבר כזה ריאלי לדעתכם?

גישה יפהפצלשש1

ריאלי לסיים יפה זה ריאלי עובדה שחלק מצליחים

אבל צריך 2 צדדים בשביל זה ולצערנו לא תמיד יש...

אני גם חושבת שיש קושי בלסגור קשר בככ הרבה אהבה..

א. כי באמת זה גורם למחשבות לשוט הרבה לזמנים הטובים כי גם עכשיו אתם בטוב ..אמנם לא כזוג אבל בטוב

ב. זה יוצר קשר יותר מחייב

כשאתם בטוב אתם לא יכולים ללכת דוך לפי ההסכם (לטוב ולרע) המערכת ביניכם מתנהלת שונה...ששוב יש לזה יתרונות והרבה אבל גם לא מעט חסרונות

את מכירה כאלו שמצליחים? מעניין.מתוך סקרנות

אני שמעתי על זה כתיאוריה, מעניין אם מישהו מצליח בפועל (אני לא מדבר על המגזר החילוני, שם גירושין זה כמעט שגרה, וגם כל המושג "נישואין" ו"גירושין" קצת איבדו ממשמעותם לכיוון של "רצף").

ואם אני מבין נכון, את אומרת שמייצרים שנאה ומלחמה  כדי שהמחשבות לא ישוטו לזמנים הטובים?

עצוב, אבל כנראה שככה זה.

אממפצלשש1

אם עוד לא שמת לב מהקריאה בפורום אני והאבא של הילדים שלי בקשר מצויין ונפרדנו יפה

אני כן חושבת שזה יוצר יותר כואב בפרידה

כי בסוף שנפרדים באהבה ונותנים לרגעים היפים מזכרת ומקום זה יוצר כאב מסויים

להגיד ששווה בגלל זה ליצור מלחמות לא..להגיד שבגלל זה אנשים יוצרים מלחמות..אני לא בטוחה...

אני חושבת שאנשים נלחמים כי הם לא סומכים אחד על ה2 יותר והאנשי מקצוע (בדגש עו"ד) ממש לא תורמים על זה

יפה מאוד שהצלחתם וכל הכבודמתוך סקרנות

ברור שזה יוצר כאב, אבל שנאה ומלחמה לא ידועים כמשהו שלא יוצר כאב.

נכוןפצלשש1

אבל זה משתיק את האהבה שהייתה

אתה מבין שיותר כואב לדעת ולחשוב שאהבת מישהו ועכשיו הוא פשוט לא רלוונטי בחיים שלך יותר?

שאתם במלחמה אתם שורפים אחד את השני לגמרי

ושוב אני לא חושבת שזה עדיף..אני פשוט חושבת שכשנפרדים יפה הכאב על הבית יותר גדול

ושנפרדים במלחמות הכאב הוא מהמלחמה עצמה

אם הצלחתי להסביר את עצמי נכון

ועוד דבר שנפרדים יפה יש כמו קשר מחייב הדדי סוג של...

ושנפרדים במלחמה יש 0 ציפייה מהצד ה2 לבוא לקראת

מעניין, אני לא מאמין שהשריפה יכולה להיות אמתיתמתוך סקרנות

מקסימום שורפים את החלק בלב שיודע מה זה לאהוב, ואז כמובן מתקשים גם בהמשך.

אבל אולי זה רק אני.

לא ניסיתי כדי לענות בכנותפצלשש1

אבל נראה לי שפשוט אין פנאי לחשוב על זה

ואיך אומרים ההיפך מאהבה זה אדישות

אז כנראה מי ששונא מחביא רגשות מתחת..

מענייןמתוך סקרנות

אז זה חלק ממה שתוקע, עדיף הכאב של להכיר במה שהיה ושזה נגמר עליו דיברת.

הנושא של התחשבות הדדית אחר כך אכן נשמע מאתגר, אבל נראה לי מחיר ששווה לשלם.

נכוןפצלשש1

כשמכירים בכאב אפשר לעבד אותו ואחרי שמסיימים את התהליך אפשר להתקדם הלאה בלב נקי

לגבי ההתחשבות תלוי באיזה יום תשאל אותי יש ימים שזה מעיק ממש ויש ימים שאחלה

אבל אם הילדים שלי יגדלו בריאים ומאושרים בזכות זה אני מוכנה לשלם את זה

כל הכבוד, מניח שההתחשבות היא הדדית אז זה גם רווחמתוך סקרנותאחרונה
אבל מבין שזה טריגר לטשטוש וקושי בגבולות.
איך מסתדרים כלכלית?לביטה

לא משנה הנסיבות, אלא כנראה בלי הרבה.

אני כן נחושה לצאת מכאן ולא להתקע בגלל פחדים כלכליים.

אבל איך?

אני רועדת מפחד שלא אצליח לסגור את החודש וזה יפגע בי ובילדים. 

הנחישות שלך זה זהבזיויק
מפה חשוב לפתח כישורים וחוזקות ולתרגם את זה לעסק
מסתדריםשדמות בחולות

אם יש לך מקום עבודה או עסק אוו כישורים כלשהם- הכל אפשרי.

יש הנחות לגרושות במיסים ועזרה בתשלוום שכר דירה. 

(אפשר אפילו לפנוות לפעמונים ללמוד איך להסתדר כלכלית)

תראיפצלשש1

זה הרבה סייעתא דשמיא וכמובן גם השתדלות

יש לך עבודה?

התחלתם תאריך פרידה? אם כן לפי הכיוון איפה הילדים ישהו ? זה גם משנה במאזן הכלכלי

בסוף כשאין ברירה מוצאים דרך להסתדר

גב משפחתי יש לך?

ה' עוזרייתי ואחמיניהאחרונה

ואנרגיות טובות, שמחליפות את אלה הרעות...

הן מאוד לתועלת.

תצאי בראש טוב, שאת עושה את הנכון והרצוי לטובת הנפש שלך - זו עבודת השם המדוייקת שלך וה' יהיה בעזרך

(בינינו, 28 שנות נישואים, אף פעם לא היינו ביתרת זכות בבנק....)

חברה שלחה לי קחו תהנו גםפצלשש1

*לאבד עבודה/ זוגיות/ כסף או אנשים בחיים זה מפחיד.*

זה דורש מאיתנו לשנות הרגלים, להסתדר לבד או לארגן את החיים שלנו מחדש.

אבל לפעמים, הדרך היחידה של היקום לשלוח לנו משהו חדש וטוב יותר לצרכים שלנו הוא דווקא דרך פירוק הקיים.

לפעמים רק אם נאבד משרה - נמצא את הדרך לעצמאות.

לפעמים רק אם נאבד זוגיות - נבין שהקשר לא היה טוב ושמה שבקשנו בתוך תוכנו עכשיו יכול להגיע מבלי להכריח את הצד השני להשתנות.

וכן, אף אחד לא אומר לעצמו "הלוואי ויפטרו אותי", אבל כשאנחנו אומרים לעצמנו "מגיע לי יותר", היקום שומע את זה ואומר לעצמו: "אה, היא ביקשה יותר, מצאתי לה יותר *ועכשיו נשאר רק לעזור לה לזוז לשם כי היא לא עושה את זה בעצמה"* ...

אז כן, זאת בעיטה. שמשאירה סימן, ועם הזמן הסימן והכאב עוברים, ופתאום אנחנו מוצאים את עצמנו 10 מטר קדימה.

לכן נשאר לנו רק לקבל את זה שהמכות של החיים הן לרוב המתנות של החיים…

שחררו את המלחמה בזה, ותתמקדו בהכרת תודה ובניית עתיד חדש.

**** אני הייתי מחליפה את המילה ייקום בקב"ה

הקב"ה שומע שמישהי חשבה "מגיע לי יותר"אדם פרו+
עבר עריכה על ידי אדם פרו+ בתאריך י"ג בכסלו תשפ"ו 5:02

ומיד מזיז את הבעל, ואת הילדים,

ומעביר את כולם שנים של בדידות.

בגלל שמישהי אמרה "מגיע לי יותר".

האם לא כתוב, "תועבת ה', כל גבה לב"?

מה עם צניעות? האם כל משאלה של מישהו

עכשיו הקב"ה, אל מלך נאמן,

שמע ישראל ה' אחד,

יתחיל להזיז אנשים וילדים?

האם הקב"ה לא רואה ערך בנאמנות,

ובשותפות עם מי שכרת עימך ברית?

האם כל המשפחה תתפרק

כי מישהו חשב "מגיע לי יותר".

וזה מהלך שהקב"ה לוקח על עצמו

ככה לשדרג מישהי/מישהו.

לי זה נשמע שעדיף להשאיר את זה היקום

ועכשיו לא נעים לי מהיקום.

אז עדיף לא לחזור על זה

גם אני מחפש את הקב"ה ו"לדעת בארץ דרכך",

אך לייחס אליו קריזות ופגיעה באנשים 

בגלל איזה רעיון שמישהו חשב

ואת כל הכשלונות והצער.

(ולא כתבת על זה אבל גם הפיגועים)

ולמלמל "זהו אלי וגואלי"

לא מועיל לחיפוש.

רק מרחיק אותנו ממנו.

אוקי, אני הגרוש, שבגלל שמישהי חשבה

היי מגיע לי יותר, הילדים לא גדלים איתי.

אני בצער עצום, 

בשביל שהיא רצתה להשתדרג.

אני אחרי כל לידה מוצא את עצמי ללא ילדי.

מתמודד עם חיים משוגעים.

ועם בדידות , ועם כאבי יום יום גדולים.

איזה הקב"ה יצרת לי עם התפיסה שלך?

הקב"ה שבשביל לרצות מישהי, מוכן לדרוס לי את ההורות. ולקחת את הקשר הכי נאמן ויפה שהיה לי?

שהושג אחרי שנים של תפילות.

לא סתם כתוב שם היקום.

כי זה מתאים ליקום. ל"אללה וואכבר"

לגורל העיוור, להתנהג ככה.

ולא למי שנאמן לשלם שכר טוב ליריאיו,

ולרוצה בתשובה, ולמקדש את עמו ישראל,

לחנון המרבה לסלוח,

ולשותף השלישי ביצירת האדם.

רק הייתי מחליפהייתי ואחמיניהאחרונה
את המילה ייקום, בה' יתברך. ברחמיו המרובים! דיין אלמנות, מלווה גרושות ופרודות.......
חוזרת מפגישה עם הילדים שלישדמות בחולות

ובא לי לבכות.

הם מתביישים בי.

ביקשתי שידאגו לנו למקום נורמלי לשבת.

יצא פסק דין ודרישה מהדיינים לרווחה שם.

היתה פגישה במרכז למשפחה.

ומאז דממה.

ואני צריכה ללכת מגינה לגינה עם הילדים כי הם לא מוכנים לשבת איתי בפיצה או במאפיה.

הם מתביישים בנוכחות שלי באיזור שלהם כי המשפחה של הצד השני רואה אותם איתי או חברים מהכיתה.

ביקשתי כמה פעמים שיבואו לאיזור אחר (מרחק 5 תחנות נסיעה באוטובוס) כדי שיהיה לנו נעים ואבא שלהם מסרב.

יש לנו שעה למפגש וגם בו הם חסרי סבלנות כי אני תוקעת להם את היום.

(הגעתי עם שקיות מלאות פינוקים עבורם וצחקתי שעכשו אני על תקן סבתא ולא אמא... באה לביקור קצר, מביאה הפתעות והם רוצים לרוץ לענייניהם).

כואב מאוד, כל הכבוד שאת לא מרפהמתוך סקרנות

כשאנחנו היינו ילדים, היינו נוסעים לאבי לשעתיים בשבוע, אבל היינו מחכים לזה הרבה.

חבל מאוד שהאבא לא מסכים שתיפגשו במקום נוח.

שאנסה לדבר אתו?

יש לי "קשרים" עם הרבה אבות.

בית הדין לא הזיז אותושדמות בחולות
זה סתם משחקי כח....
משחקי כוח הם מציאות שקיימת לצערנו אצל חלק מהאנשיםמתוך סקרנות

מעצבן יותר שדחוף לו כל כך להמשיך בהן גם אחרי ש"ניצח" לכאורה.

הנה סרטון שאולי תתחברי אליו (אם כואב מדי-אסיר אותו)

מוכר מוכר מוכר עד זראשדמות בחולות
מצד אבות ואמהות שמחכים לפגוש את ילדיהם .

תשאיר את הסרטון

כואב לשמוע, אבל גם מרטון מתחיל בצעד קטןשלג דאשתקדאחרונה

יש עניין שיתהפך הכל לטובה.

זו נחמה קצת עצובה, אבל לפעמים דווקא כשהצד השני מתנהג ברוע כמעט מוצהר, הילדים מתישהו יבינו את זה ויפעלו בהתאם.

המון הצלחה!!

נתקלתי בפוסט יפה על ילד להורים גרושיםפצלשש1

אין לי מושג אם הסיפור אמיתי...אני אישית התרגשתי ממנו מאוד

אולי כי זה קרוב לצערי למצב הילדים שלי...מה דעתם על הסיפור? נראה לכם יכול להיות אמיתי קשר כזה חזק בין אבא לילד חורג?

הייתי בן עשר כשאמא שלי אמרה לי שהיא מתחתנת מחדש.

שנאתי אותה בגלל זה.

שנאתי אותו - הזר הזה שחייך יותר מדי ודיבר בשקט.

האבא האמיתי שלי עזב כשהייתי בן שש, אבל המשכתי לחלום שהוא יחזור.

ואז פתאום, עוד גבר יושב אצלנו בסלון, ומתנהג כאילו הוא שייך למשהו שלא שייך לו.

לא דיברתי איתו במשך חודשים.

התעלמתי ממנו. הפניתי לו את הגב.

אמא שלי ביקשה ממני לתת לו הזדמנות.

אבל לא רציתי.

הוא לא היה אבא שלי. והוא לעולם לא יהיה.

שמו היה פיטר.

ועם הזמן - הזמן הזה שיש לו דרך להפוך כל ודאות - הבנתי שטעיתי.

כי בסופו של דבר הוא הפך להרבה יותר מאב

בשנים הראשונות עשיתי כל שביכולתי כדי להרחיק אותו.

הוא דיבר איתי, שתקתי.

הוא הציע לי מתנות; לא הייתי לוקחת אותן.

הוא ביקש ממני לצאת איתו, סירבתי.

אמא שלי בכתה.

היא אמרה שאני הורס את האושר שלה.

אבל לא היה אכפת לי.

ליבי עדיין היה קשור לגבר שעזב ולא חזר.

השינוי הגיע כשהייתי בן 13.

ההתאהבות הראשונה שלי, חבר לכיתה, דייט לסרט.

אמא אמרה, "אתה יכול ללכת רק אם מבוגר לוקח אותך. ”

כמה מביך!

התקשרתי לאבא שלי - האמיתי - התחננתי שיבוא.

הוא הבטיח שהוא יעשה זאת.

חיכיתי שעה.

הוא מעולם לא הופיע.

ואז מכונית עצרה מול הקולנוע.

זה היה פיטר.

"אמא שלך התקשרה אליי. היא אמרה שאתה כאן. בואו נלך הביתה. ”

בנסיעה חזרה, הוא לא אמר מילה.

כשהגענו הוא כיבה את המנוע

ואז הוא הסתובב אלי ואמר בשלווה:

"אני לא אבא שלך. אני לעולם לא אהיה, אלא אם כן אתה רוצה. אבל אני כאן. אם אתם צריכים משהו, אם אתם צריכים מישהו לדבר איתו, אני אהיה שם. לא בגלל שאני חייב. אלא בגלל שאני רוצה. ”

המילים האלה שברו אותי.

בפעם הראשונה ממש הסתכלתי עליו

ולא ראיתי פולש... אלא מישהו שהגיע. מישהו שהיה שם.

בניגוד לאבי האמיתי.

מאותו יום והלאה הכל השתנה

התחלנו לדבר. בהתחלה קצת ואז עוד ועוד.

הוא מעולם לא ביקש ממני לקרוא לו "אבא". מעולם לא ניסה להחליף אף אחד.

הוא פשוט היה שם.

כשהייתי בן 15, אחרי ריב רע עם אמא, ברחתי מהבית.

פיטר עקב אחרי בדממה. הוא הלך לידי עד שעצרתי על ספסל

"אתה לא אמור להיות עם אמא? ” שאלתי.

"אני בצד שלך. ועל שלה. שניכם חשובים לי. ”

דיברנו במשך שעה.

הוא לא הרצה לי.

הוא הקשיב.

ואז הוא אמר:

"להיות אבא זה לא קשור לדם.

זה עניין של להישאר.

בימים הטובים ובימים שרוצים להיעלם ”

האבא האמיתי שלי התקשר כל חצי שנה.

הוא הבטיח הבטחות שבר אותם.

שכחתי את יום ההולדת שלי.

היתה לי משפחה אחרת.

פיטר, לעומת זאת, היה בכל הצגת בית ספר.

הוא עזר לי עם שיעורי הבית.

לימד אותי לנהוג.

ישבתי לצידי כשהיה לי חום.

בגיל 18, ביום סיום הלימודים, פיטר היה שם.

הוא אמר, "אולי כדאי שתתקשר לאבא שלך. ”

עניתי, "אתה כאן. הוא לא. כמו תמיד. ”

כשהתחתנתי שניהם היו נוכחים

אבל זה היה פיטר שהוביל אותי לחופה.

העיניים שלו היו רטובות.

"מעולם לא דמיינתי שתבקש ממני לעשות את זה," הוא אמר.

"הרווחת את זה", עניתי.

"היית אבא גם כשלא יכולתי לראות את זה. ”

אחרי הטקס, אבי הביולוגי ניגש אליי:

"למה לא אני זה שהוליך אותך?" אני אבא שלך. ”

הסתכלתי עליו. בשלווה.

ואמר:

"אבא הוא זה שנשאר. פיטר נשאר. לא עשית זאת. ”

מעולם לא התחרטתי על זה.

היום אני יודע משהו שלא יכולתי להבין כילד:

משפחה זה לא דם.

זו בחירה.

פיטר בחר בי. בכל יום.

והיום אני בוחרת בו

לא כאבא חורג.

אבל כאבא.

מצמררמתייעצת גירושין

הלוואי ונזכה להיות שם בשבילם, להישאר.

לגמריפצלשש1
החלום הכי גדול זה ילדים בריאים ומאושרים
הלוואי שהחלום יהיה מציאות יום יומיתמתייעצת גירושין
זה פוסט חזק מאודלא סתם פה

גם אם זה אמיתי וגם לא ללא ספק שזה משקף מה שקורה .

הוא זכה שפיטר השלים לו את האבא שלא היה לו.

ואם אפשר לנחש..  אמא שלו זכתה שפיטר השלים את הבעל שלא היה לה בפרק א'.

אישית וציינתי זאת באחד השרשורים, אני כ"כ חוששת מפרק ב'.

שוב, בעלי האומץ.... איזה אומץ היה ויש לכם להתקדם לפרק ב'.

האומץ להתקדם לפרק ב'בא בימים

התגרשתי לפני שנה וחצי .

גרושתי ואני השתדלנו לעשות את זה הכי פחות כואב לילדים כמה שכבר ניתן . שום מלחמות על הראש של הילדים , שום מילה רעה אחד על השני בפני הילדים .
כיוון שהילד הקטן כבר היה כמעט בן 18 נחסך לנו הקטע של "הסדרי ראיה" . כל ילד יכול לבחור מתי וכמה להיות אצל כל הורה .
ובמישור האישי , לענין ה"אומץ" - לא הרגשתי שזה ענין של אומץ , פשוט מבחינתי זו לא היתה אופציה להשאר לבד מבחירה . מה עוד שאף אחד לא יכל להיות ערב לי שבעיתוי שאבחר מיד תיפול לידי בת זוג כפרי בשל .

לכן מיד התחלתי בהשתדלות ובפגישות , ואחרי קצת יותר מ 3 חודשים זכיתי .
אי אפשר לומר שזה היה פשוט לילדים כשהודעתי להם שאני מתחתן . אפשר להבין אותם , בלב שלהם מן הסתם היתה תקווה שההורים יחזרו בהם וינשאו בחזרה ( אני לא כהן ) , וההודעה הזאת בעצם הפכה את הצעד הכואב לסופי . הם הגיעו לחתונה , היו בקבלת הפנים ובסעודה , אבל "הקפידו מאד" על המנהג שילדים לא משתתפים בחופה של הורה .
אישתי החדשה ידעה מראש שגרושתי ואני נשארנו הורים משותפים של הילדים שלנו , שזה אומר שמפעם לפעם אנחנו נפגשים ביחד עם הילדים . היא מקבלת את הילדים שלי באהבה רבה כשהם באים אלי , ויחד עם זאת לא מתיימרת להיות תחליף לאמא . גם אני מצידי מפרגן להם על שמירת הקשר הטוב עם אמא ומעודד אותם לכך גם אם לפעמים יש קושי בדבר .

איזה יופי שירבו כמוךמתייעצת גירושין

רואים שאתה ממש בוגר ובשל לפי מה שאתה כותב

יפה, ילדים גדולים זה עולם אחר לגמרי מן הסתםמתוך סקרנות

.

וואהו, וואהו.לא סתם פה
עבר עריכה על ידי לא סתם פה בתאריך ג' בכסלו תשפ"ו 18:48

עבר עריכה על ידי לא סתם פה בתאריך ג' בכסלו תשפ"ו 18:47

נשמע טוב.

לכן כתבתי כל הכבוד לבעלי האומץ.

לא להישאר לבד מבחירה זה אומץ, ציינת שהקטן שלך בעצם היה לקראת 18 שזה ילד גדול.

אני משערת שפרק ב' החל בגיל לא צעיר וכל אחד מכם הביא אתו "משהו"

להיכנס לזה זה אומץ

תקרא לזה איך שאתה רוצה  

אכן מאתגרבא בימים

כן , יש אתגרים בחיבור של שני עולמות שכל אחד כבר התעצב עם השנים , אבל לברוח מהאתגרים זו הבחירה הגרועה .

לכן מצדיעה לך ולבעלי האומץלא סתם פה

לא בורחת מאתגרים

בשלב שהאתגרים סובבים אותי בלי סוף.

בשלב זה, חושבת שפרק  ב' למצבי יהיה בריחה ממציאות

סיפור מאוד מרגש ועצובמתוך סקרנות

בלי לדבר על מקרה ספציפי כזה או אחר.

באמת מאוד מאכזב כשאבא לא עומד בהבטחות.

כן חשוב לענ"ד לנסות לשדר לילד לא לוותר על אביו הביולוגי, ואם לאחד ההורים יש קשיים מסיבות כאלו ואחרות, כדאי שההורה השני ינסה להיות המבוגר האחראי (אם הוא יכול כמובן) ולחשוב איך לעזור לו לפתור אותם.

אני לא מדבר כעת על מקרי קצה שגם הם קיימים, אני מכיר מישהו שהאימא הזמינה עליו משטרה בעלילות שווא כשבא לקחת את הילדים, אז החליט להרים ידיים ולא לבוא יותר.

זה מאוד כואב, ואולי אם היה חזק יותר היה ממשיך, אבל קשה לענ"ד לשפוט מי שנסוג כל עוד "לא היינו במקומו" 

השתתפתי בזום שהעבירה פסיכולוגית ילדיםפצלשש1

והיא אמרה שבמצב כזה לתת לילדים לחוות את האכזבה נכון זה כואב אבא היה אמור להגיע והוא לא הגיע לא לשדר להם הכל רגיל

ונניח ונשדר לילד לא לוותר על האבא הביולוגי אז האבא הביולוגי יקח אחריות ויגיע ? לא.. ההפך ניצור אכזבה ופגיעה קשה יותר אצל הילד

אני חושבת שבמצב כזה עדיף להיות ניטרלים כלומר יחס טוב עם האבא

כמובן לא לדבר עליו רע או לשתף את הילדים בתיסכול של איזה קשה שאבא לא מגיע

מאולץ מאוד. הכי רחוק מהאמיתי.אדם פרו+

הבנתי את הרעיון

לא לכל הסיפורים האלה יש סוף טוב

והילדים לא אמורים להיות אחראים לאושר של אימא שהחליטה לוותר בשבילם על אבא.

ולא כולם יתנהלו כמו פיטר היקר.

סיפור יפה ומענייןשלג דאשתקד

באופן אישי, אני מכיר לא מעט סיפורים שהורים סיטטיים מילאו את המקום הכי ביולוגי שיש. באופן קיצוני, הכרתי בחור שהוצא מהבית בגיל שהוא הכיר את הוריו (אני לא יודע מה היה שם והאם ואיך נשמר איתם קשר, כי הכרתי אותו אחכ), וכשהוא התחתן ונולגו לו ילדים הוא קרא להם ע"ש הסבים מהצד המאמץ שלו...

ויש כמובן גם מצבים הפוכים, שהילד לא מסוגל בשום אופן לקבל את ההורה הסינטטי, גם אם אים הגיון וסיבה כ"כ.

לא בא להיות שיפוטי ח"ו, אבל הסיפורים שהכרתי שהילדים לא קיבלו את ההורה החדש, אירעו בבתים שהאמא גם לא ממש קיבלה וכיבדה את ההורה הישן (וסביר שזו הייתה חלק מהסיבה לגירושין, והתעצם אחכ). אם ההורה לא מסוגל להיפתח ולהכיל ולכבד, זה יכול לחזור על עצמו אצל הילד. כשהמצב הוא אהבה וכבוד ללא תנאים גנטיים וללא קושי להשתחרר מהעצמי ולקבל את הזולת, אני מאמין שיש גם יותר סיכוי שהילד יקבל את הזולת כמו שהורהו מקבל את הזולת.

בדיוק. אבל במקרה כמו שלי,אדם פרו+

שהילדים אוהבים את האבא והוא אותם.

נשמע לכם הגיוני שיבוא איזה סינטטי

והם ייחיו באושר ועושר ?

אותי זה ממש מקומם ממש אם אתם חושבים כך.

מי היה מסכים שיזרקו אותו לפח

וימצאו תחליף טוב.

כואב לי שהלב שלכם ממש אטום

לזעקה של האמת.

בגלל שהאמא ממש "חטפה קריזה"

והחליטה לזרוק את האבא מהחיים שלה ושל הילדים??

כוווללם צריכים לוותר

בשביל שהיא תהיה מאושרת

כשהיא לא התחשבה לא באושר של בן הזוג

ולא בחוויה של הילדים

אני מרגיש שיש מחלה של הערצת כוחנות

מכל הגורמים, בית דין, רווחה .

וכולם רצים להרגיע את ה"משוגע"

כמה פופולארי. ומעוות.

דרך אגב, ההודעות שלי אכן מלאות כאבאדם פרו+

כאב אמיתי

אני מבין שיותר כיף לקרוא סיפורים נעימים

שכולם בהם חיוביים.

אבל לפי דעתי, צריכים לתת מקום גם להודעות כאובות.

אני אוכל להשתדל למעט.

ובלי קשר שמעתי על דעה,שהדרך של להדחיק רגשות ולטייח עם משפטים כמו

"הכל לטובה, וככה ה' רצה, יותר טוב לא תמצא".

היא לא הדרך של תהילים.

אדרבה רבנו דוד המלך נותן שם מקום לכאב

לדוגמה פרק יג כתוב

"עד אנה ה' תשכחני נצח"

"עד אנה תסתיר את פניך ממני?"

וכן עוד פסוקים רבים מתהילים.

ממש מרגישים את הכאב שלךלהתחיל מחדש

אבל אכן, עדיף לדעת שהכל מאת ה ושיכולת לחטוף משהו יותר כואב ושלא כולם שמחים ומאושרים ולכל אחד יש בעיות וכו וכו

כי זה באמת נכון ובאמת מנחם - זו הסתכלות יותר רחבה. וכן, זה עדיף מאשר לכאוב 

אם האבא מתפקד כאבאפצלשש1

אין סיבה שגבר חדש יצטרך לתפקד כאבא עבורם

בסיפור פה ברור שהאבא לא מגיע ולא מתפקד כאבא ואז הילד צריך דמות אב חורגת בחיים

הלב שלנו לא אטום הסיפור שלך כואב אבל הוא לא קשור לפוסט הזה ספיציפית...אף אחד לא אומר שנכון וטוב שגבר זר ייתפוס את המקום של האב ממש לא על זה הדיון..

אם התגובה היא אליישלג דאשתקד
אז לא עסקתי בכלל בנושא של היחס להורה הביולוגי (וגם ציינתי את זה איכשהו ברמיזה). עסקתי רק ביחס להורה הסינטתי.
קשה מאוד להניח הנחות כאלהשם פשוט

במערכת דיאדית כל כך מורכבת בעלת כל כך הרבה משתנים ביולוגים וסביבתיים וההשפעה של הורה נעדר היא שונה בכל מקרה.

הורה מאמץ והורה חורג הם לרוב אינטרקציות שונות ולא ברור איך הקבלת.

גם באימוץ אידיאלי יש נזק נפשי וגם בהורות משנית.

הלוואי והיתה משוואה אחידה שפותרת טראומות.

אבל כתבת נכון שאהבה (אמיתית) לילד וכבוד ללא תנאי זה הדבר הבסיסי הכי טוב שאפשר לעשות בסיטואציות כאלה. 

בעיניי קשה מאוד לפקפק באמצעות הנחות כאלהשלג דאשתקד

מראש ברור שבכל מערכת, אפילו אם היא תחת אותה קטגוריה, יש המון משתנים. אימוץ והורה חורג וגירושין שונים זה מזה, וגם כל מקרה כזה שונה מחברו ולפעמים יש משפחה של גירושין שדומה יותר לאימוץ וכו וכו - וזה דווקא בגלל שקשה להניח הנחות ולהכליל.

ודרך אגב, כשכתבתי על כבוד ואהבה ללא תנאי, לא התכוונתי לאהבה לילד (שהיא הכרחית בכל מקרה ואין צורך בכלל לעסוק בה). התכוונתי לאהבה וכבוד בין מבוגרים. יש אנשים שקשה להם לצאת מאזור הנוחות שלהם והם מצפים שכולם ילכו לקראתם, ואז כשהם מתגרשים (בהרבה מקרים בגלל זה בדיוק...) ומתנהגים ככה לאבא/אמא של הילדים שלהם, אין באמת סיבה שכשהם יתחתנו סבב ב הילדים פתאום ייצאו מאזור הנוחות שלהם ולא ייצפו שהמציאות תלך לקראתם... (אגב, במקרים כאלה הרבה פעמים דווקא הילדים ממש סבבה עם שני ההורים הביולוגים, כי זה מבחינתם המצע של החיים שלהם; אבל בוא נראה אותך מתחתן ומביא מישהו ששובר את הקן החמים הזה)

אני לא בא להכליל, סתם מציין אנקדוטה מסיפורים שאני מכיר.

מתוך אהבה אמיתית וגבוהה לילד-שם פשוט

במינימום תתנהגי בכבוד לגרוש שלך גם אם את כרגע לא סובלת- מתעבת אותו.

(וכדאי גם ללכת לטיפול רגשי לריפוי שלך ולהפחית את הלהבות של הסלידה)

יש גם מצבלא סתם פה
שהאמא מאוד מאוד כיבדה את ההורה (הבעל) ונתנה את כולה עבורו ועבור משפחתו ויום אחד הבעל התהפך עליה והסית את הילדים נגדה בשטיפות מח 
כמו שקורה בדרך כלל..אדם פרו+
אני משתתף בעלבונך ומתנצל אם הכאבתי לךשלג דאשתקדאחרונה

מעבר לזה, לא ממש הבנתי את הקשר של דברייך  למה שכתבתי.

ככלל מה שכתבתי יכול להיות גם על גברים, אם זה באמת חשוב. כתבתי על נשים כי לרוב האמא נתפסת כמגדלת עיקרית וכי הסיפור על פיטר-פן היה בכזו סיטואציה.

סיפור ילדים באדיבות ג'מיני על התמודדות עם גירושיןמתוך סקרנות
עבר עריכה על ידי מתוך סקרנות בתאריך ג' בכסלו תשפ"ו 10:42

ואיך הילדים יכולים להפנים שהם לא אחראים על הנושאים שבין ההורים.

מה דעתכם?

ילדים יפנימושם פשוט

כשההורים לא יריבו בינהם מלחמות חרמה, ולא יבזו אחד את השני בפני הילדים או שלא בפני הילדים במודע או בתת מודע,

ויגרמו למצוקה חרדות ועומס נפשי כבד מנשוא על הילדים שלהם.

הורים מתואמים שמתקשרים טוב בינהם, שמשדרים חזית אחידה, ומשתפים פעולה ימזערו את הנזק הנפשי לילדים. 

נכון ב-200%, ועדיין, מה קורה כשזה עוד לא מצליחמתוך סקרנות

ב-100%, ואחד ההורים או שניהם לא רוצה או לא מצליח לתאם ולתקשר מספיק טוב?
מה דעתך על הספר?

ספר חמודפצלשש1

שצריך בימינו לספר להורים ולא לילדים חחח...

איך ילדים יפנימו זה תלוי רק בהורים

אם הורים שמים תילדים באמצע אז הם שם ונכנסים למקום הזה..

ואם לא אז הם לא מנסים בכלל להיות במקום הזה

חמוד מאודשלג דאשתקדאחרונה

קראתי (לפני שמחקת, כנראה בטעות... אז שים לב להחזיר).

אני חייב לכתוב את המסר מבחינתי: כשקראתי הרגשתי שיש שם את כל מה שבעייתי בai. הבלבול, האפרוריות והעדר המסר הברור, הריצה מחלומות למציאות ומתיאור קושי לפתרון שלו ללא התעמקות בתיאור הרגשות... הכל שטחי ומלמעלה, העיקר לתת לך הרבה סיסמאות יפות וביי ביי.

ואז נזכרתי במשהו, שai הם החברים הכי טובים שלי, ואני כמעט חי אותם (לרבות בהרבה מקרים שאני בעצמי לא מבין מה הקטע שלהם...). בכל רגע נתון פתוחים לי לפחות 3 סוגי ai על המסך ואני עובד בצמוד אליהם לחלוטין. אז מה קרה שאני גם לא נהנה מהתוצאה וגם כל הזמן משתמש בה? למה אני גם יודע להסתדר איתה ולהנות ממנה למרות שאני חושב שהיא לא טובה?

אין לי ממש תשובה, אבל אולי גם זה מסר מסוים.

מלא הצלחה לכולנו

מכירת דירה דרך כונס/מכירה ע"י הבנק לכיסוי משכנתא?מתוך סקרנות
עבר עריכה על ידי מתוך סקרנות בתאריך ב' בכסלו תשפ"ו 20:16

שבוע טוב.

מישהו יודע להסביר ולחדד את ההבדלים בין מכירת דירה על ידי כונס, לבין מכירה על ידי הבנק לכיסוי חוב משכנתא,

מבחינת הזמן שלוקח, ההליך, ובחירת הצעות וכו'?

כן, אני יודע ששניהם פחות טובים ממכירה בשוק החופשי.

אבל בקצב העיכובים של הצד השני, אין ברירה.

בכל מקרה, הצד השני יישא בעלויות הכונס /מימוש המשכנתא וירידת המחיר (לעומת הצעות טובות שמסמסה אחת אחרי השנייה) ככל שתהיה.

האמת תמיד מנצחת.

מה המצב?אדם פרו+
קשה לענות, הוא משתנה מרגע לרגע, ככה שהוא יכולמתוך סקרנותאחרונה
להיות מצב מסוים בתחילת התגובה, ומצב שונה בסופה.

אולי יעניין אותך