הימור בחירות: מה תוצאת המנדטים שתהיה להערכתם?זיויק
תבססו בבקשה עם טיעונים ונתונים ותרחישים סבירים
מקווה שמפלגות חדשות ומקוריות יאתגרו את הקונספציהמתוך סקרנות

אם אחרי אירועים כאלו נמשיך "להפטיר כאשתקד" (מ2 הצדדים!) המצב לא טוב.

אתה חושב שיקום משהו שלא קם עד עכשיו?זיויק
יש הרבה מתחממים על הקוויםמתוך סקרנות

הבעיה היא אחוז החסימה הגבוה, שגודע יצירתיות ויוזמה , בטענה ל"שריפת קולות".

מקוןה שיקרה הנס ויפחיתו אותו

אחוז החסימה באמת פסול דמוקרטיתהסטורי
אבל גם כשהיה נמוך הרבה יותר, היה צריך אחריות והיו כאלו שלא עברו.
כמו כל חסם כניסה לשוק.משה

כמו רשיון מונית או מכסת ביצים.

מקווהארץ השוקולד
אחרת, זה סימן רע עלינו לדעתי
עובדתיתשלג דאשתקד

אלו הרגעים שאני מזמזם את שיר הסזון.

ככה זה ברוב המקרים, ולתשומת ליבך, גם מחדלי יוהכ לא הפילו את המערך...

למה? מהפך 1977 לא היה השפעה של מלחמת יו"כ?מתוך סקרנות
היה אבל מלמד שיכול לקחת זמןארץ השוקולד
לא ממששלג דאשתקד

לפי ויקיפדיה "תוצאותיהן (של בחירת תשל"ד, מיד לאחר המלחמה) הושפעו במידה רבה מהמלחמה, אם כי מלוא ההשלכות של המשבר ניכרו רק כעבור ארבע שנים בבחירות לכנסת התשיעית."

זו אמירה עדינה ומתחמקת, כי בחירות 1977 הושפעו בעיקר מפרשיות השחיתות שנחשפו אז והתאבדותו של השר אברהם עופר. (וגם זה לא הספיק, כי זה רק חצה את הקולות של המערך. המהפך האמיתי היה בכלל ב1982 כשהימין קיבל את מירב הקולות)

בקיצור, מה שהשפיע זה לא ממש המלחמה.

מסכים לחלוטיןארץ השוקולד
כל הימור כאן, לא יהיה יותר מהימור...הסטורי
אז תהמר 😆זיויק
ביבי שוב ינצח, למרבה הצערshaulreznik

למרבה הצער - כי ימין הוא לא, לכל היותר, ימין תבוסתני שעושה את מה שהשמאל דורש ממנו. אבל כישורי המשחק של ביבי פועלים ניסים על קהל הבוחרים שלו, ואלה ימשיכו להצביע לו שוב ושוב, עד לפרישתו לגמלאות או לעולם שכולו טוב.

מי היית רוצה במקומו?זיויק
החל מעמית הלויshaulreznik
דרך אמיר אוחנה וכלה בטלי גוטליב.
באמת חושב שנכון שיהיה למדינת ישראל ראש ממשלה הומו?זיויק
יפתח הגלעדי היה 'בן אישה זונה' ופרחחshaulreznik
מה שלא מנע מעם ישראל למנותו לשופט. זה לא שבישראל החילונית יש לנו בחירה בין מנהיג צדיק למנהיג חוטא. כולם חוטאים, כולל נתניהו חובב השרצים.
סמוטריץ יקח את בן גביר...בני ב

סמוטריץ אחרי כזה מלא עשיה אמיתית ולא דיבורים 69 ישובים ,כבישים ביוש, אחלה כלכלה ורוטמן מספר אחת של הרפורמה המשפטית סטרוק פשוט בנתה את יו"ש חוות, גבעות פשוט הכל ... ומילה שלי יש עוד שחקני מפתח שיצתרפו : 1) עופר וינטר 2) צביקה מור 3) בראלה קרומבי 4) ארז בינר רשימה חלקית ...

הימור אם מפת המפלגות נשארת ככה:

הליכוד:32-37

שס:9-11

יהדות התורה:8

הציונות הדתית:8-12

בן גביר:5-7

בנט:5-8

גנץ:8-15

לפיד:10-17

הדמוקרטים:11-16

ישר: 0-5

חדש תל:5

ראמ:5

בלד, המילואיניקים לא עוברים!

אבל הסקרים מראים להפךזיויק
סליחה שאני קטנונימרדכי

בס"ד

סמל ישוב זה אירוע חשוב, ואני ממש לא מזלזל בו. מצד שני אי אפשר להכניס תחת ההגדרה 'יישובים חדשים' את הישובים נריה (450 משפחות), לשם (700 משפחות), כרם רעים (200 משפחות) שבות רחל (150 משפחות) ויישובים נוספים.

יישובים חדשים, בהחלט יש, ב"ה. לא 69.

(ואגב, נא לא לכרוך ביחד את נושא החוות ואת נושא הגבעות. רק לפני פחות מחודש הסבירו לנו סמוטריץ' וסטרוק שזה לא אותו דבר ומה צריך לחזק ומה צריך לפנות)

לגבי הסוגרייםהסטורי

הם בהחלט דוחפים ומעודדים את הקמת החוות והגבעות, לגמרי. תשאל את כל מי שנמצא שם.

מה שטענו שצריך לפנות זה מקומות בהם הבניה העצמאית, מעכבת את הבניה המסודרת שאמורה להיות הרבה יותר משמעותית.

(אין לי מושג מי צודק בוויכוח הספציפי על הפרטים באותו אירוע ומסכים לגמרי שהאירוע ההוא וההסברה סביבו היו אמורים להראות אחרת לגמרי).

אני גם לא יודע מי צודק בויכוחמרדכי
בס"ד

גם באופן אישי אני לא רואה הבדל משמעותי בין החוות לבין הגבעות. אבל בשורה התחתונה, שהם הסבירו את המהלך, הייתה הפרדה ברורה בין החוות לבין הגבעות. צד אחד הוצג כמעשה פטריוטי בעוד לגבי הצד השני השתמשו במילים קשות יותר.

ביבי ינצח שובמישהי יפה!
לא יודעת למה, אבל ככה יהיהמישהי יפה!אחרונה
נער בשם אהבת השםoo

דתי שגדל ביו"ש

מנצח טורקי שלכלך על ישראל

בתחרות בינלאומיות

כמה טיפות של אור בתוך גשם השנאה הבינלאומית 

מטורףזיויק
בחור מתוק ממשרקאני
יש לו ביטחון עצמי של גדוד שלםנקדימון

והוא מאוהב בעם היקר שלנו,

וגם בנתיים מנצח את כל מי שמתמודד מולו.

יחד עם זאת, זה ספורט אלים ודי שולי. זה לא ממש מעניין את רוב האנשים. זה כמובן תמיד נחמד שיש לך נציג טוב ואמיץ, אבל האירוע עצמו הוא משהו שולי..

ממש לא ספורט אליםה-מיוחד
קשוח כן
לא אלים?? הם רבים מכותברגוע
מה יותר אלים מזה?
אלים זה לפגוע ולהזיקה-מיוחד

בספורט יש כללים וחוקים

אם שופט רואה שמתאגרף לא מגיב ורק צד אחד משתתף בקרב ישר הוא יעצור

ממש כן אליםנקדימון
ברכיות לבטן, אגרופים לפנים, מרפקים, דם מהאף, דם מהראש, מגן שיניים (!!!).

זה ספורט אלים. רוגבי זה קשוח, איגרוף זה אלים.

מעולם לא הבנתיהסטורי
למה אנשים שחוגגים את חנוכה, רואים גאווה בהתיוונות כי 'הוא גדל אצלינו'.
אמנםoo

אני חוגגת חנוכה

אבל הוא לא גדל אצלי (אני לא שייכת לציבור הדתי שגדל ביו"ש)

גאה במי שמגשים את עצמו

מוכשר (וחתיך)

משיג השגים

בגילו הצעיר

מדלג מעל חסמים

ועל הדרך עושה קצת הסברה ישראלית 

ספורט תחרותי (בשונה מהתעמלות בריאה)הסטורי
הוא תמצית ההתיוונות.

(לכן תמיד הצחיק אותי, שעשו משחק של נבחרת יון, נגד המתיוונים שלנו + כמה כושים נרכשים)

לעיתים תרבות יוון כמו באולימפיאדות. ולעיתים יותרקעלעברימבאר
גרוע, כמו במונדיאל - תרבות רומי הרשעה (היוונים לפחות עשו ספורט כי כיבדו את הגוף.

הרומאים הלכו לקולסיאום סתם בשביל אקשן זול)

אתה קצת מרדד את זה ולא בהגינותנקדימון
זה לא ש"הוא גדל אצלנו" והלך ונהיה מתאגרף מוצלח. זה לא העניין.

מה שקורה כאן זה שהבחור הפך את עצמו לשגריר של ישראל: הוא עולה עם כיפה באופן קבוע, הוא מתעטף בדגל לפני הקרב ואחריו, בפאנלים מול קהל הוא מלהיב את הקהל בקריאות למען ישראל, הוא אומר בראיונות שההצלחה שלו היא מאלוהים, וכן הלאה.

אי אפשר לרדד את זה להתיוונות. גם אם לא אוהבים את הספורט האלים הזה. הסיטואציה היא הרבה יותר מורכבת.

אם מישהו היה עולה לפסטיבל של מופעיהסטורי
עירום עם כיפה ודגל ישראל ומנצח, גם היית כותב את מה שכתבת?!
ההשוואה רדודה למדיייעל...
כמו שאמרתי, אתה מרדד ולא בהגינותנקדימון
הרעיון הובןהסטורי
כל התפיסה, שאם מישהו מנצח בקרב חסר מטרה אמתית רק כי יש לו כח, זה מכבד אותו, את אוהדיו, את העיר/המדינה שלו, זו תרבות יוון. ליתר דיוק, תרבות ספרטה, החלק הנמוך בתרבות יוון.

העובדה שבשונה מהדוגמא שהבאתי, כאן חלציו מכוסים, לא משנה את המהות, שההישג כאן הוא הישג של גוף בלבד.

ומה עםoo

ראיון לתקשורת זרה

עטוף בדגל ישראל

כיפה

שרשרת מגן דוד

אומר 'עם ישראל חי'

מזכיר את חיילי צה"ל

זה גוף בלבד

או עוד משהו?

‏TikTok · ONE

את גם יכולה, לא צריך בשביל זה לכסאח מישהו באגרופיםהסטורי
אה, בעצם, מראיינים אותו רק כי הוא כיסח מישהו באגרופים... 
אכןoo

גם כיסח טורקי אנטישמי

וגם התראיין

לא אני לא יכולה

אני לא מעניינת

והאנגלית שלי ברצפה

אני שמח שסוף סוף את בעד לכאסח את האוייבהסטורי
אם כי חייב לציין, שטורקי שרחוק מכאן, דעותיו לא רלוונטיות אלי ולא רואה מעלה בלחפש סתם לריב איתו.

לעומת זאת את אלו ששמו את חמאס השלטון שלהם, או אלו שהנציגים הנבחרים שלהם בבחירות דמוקרטיית הם מנסור עבאס שהעמותות שלו העבירו כספים לחמאס, אימן עודה שתומך בפגיעה של חמאס בחיילי צה"ל ואחמד טיבי יועצו ושותפו הקרוב של רב המרצחים עראפת שר"י - אני בהחלט חושב שצריך לכסאח ולגרש מכאן.

דעותיו מאד רלוונטיותoo

חמאס בלי תמיכה עולמית לא היה שווה כלום

הסברה ישראלית שווה זהב

והוא עושה את זה בכוחות עצמו

בכשרון רב

מציע שנתחיל מלטפל באויב שבתוכינוהסטורי
ושעל גבולותינו ואח"כ נלך לחלק בוקסים לאיזה טורקי...
מה שנקראקעלעברימבאר
להרוג טורקמני ולנוח
מה זו ההתייפיפות הזאת???מיפאחרונה
להזכירך דוד המלך עלה לגדולה כי כרת לגולית  תראש!! הבנאדם הזה עושה קידוש השם ירבו כמותו 
אני לא מסכיםנקדימון
הספורט היום עניינו הוא משחק תחרותי, ולא האידיאולוגיה של הגוף היווני. ביוון זה היה ערך מרכזי, תפיסת עולם, אליל - אבל בימינו? אין קשר.

האם אתה פוסל גם כדורגל, כדורסל, שיט, הוקי, שחמט, האקטונים למיניהם, שני דגלים?! מה לגבי תחרות הפייטנים שהייתה לפני כמה שנים? זה גם רע? הרי כל אחד ניסה להציג לראווה וחיצוניות את קולו הערב ולהתעלות על אחרים בזכות היכולות הגופניות-גרוניות שלו.. אולי אתה מתנגד לכל תרבות פנאי, יכול להיות, אבל זה לא מצד ה"יווניות" אלא מצד הטהרנות.

וכמו שנאמר פה גם על ידי אחרים, בסופו של דבר הבחור עצמו הוא לא "יווני" כהגדרתך, וכפי שהודגם. הסיטואציה מורכבת.

כלומר זה יותר גרוע. זה כבר לא תרבות יוון, אלאקעלעברימבאר

תרבות רומי הרשעה.

ביוון לפחות עשו זאת בשביל שלימות הגוף.

הרומאים הלכו לקולסיאום סתם בשביל אקשן זול

מי חבר הכנסת / השר הכי טוב/ה בעיניכם?זיויק
פרטו ונמקו
סטרוקאיתן גיל
יש לה באמת יתרונותזיויק
אבל גם חסרונות
אז מה?שלג דאשתקד
זו לא הייתה השאלה
נכוןזיויק
רק ציינתי
סמוטריץברגוע
הוא לא מושלם, אבל הוא הצליח לעשות הרבה דברים טובים, יותר מכל אחד אחר בממשלה.
יש כמהקורא נלהב לשעבר

אבל אני לפחות מחזיק במיוחד מיריב לוין. (ולא אצביע לו)

יש שלושה אנשים בכנסת שאם ידברו אשתדל לשמוע-

אבי מעוז. יריב לוין. רה"מ בנימין נתניהו. (ושוב אני לא מצביע ליכוד ואין לי כוונה כזאת)

להבדיל הוא כמו נחשון שקפץ לים...

-הוא לא הכיר בנשיא העליון!

-העיף את היועמשית מהמשרד שלו.

-לא הפסיק לשגע את בג"ץ...

נכון זה צעדים הצהרתיים בעיקר אבל זה מאד חשוב במערכה הכוללת לתיקון מערכת המשפט. זה ייתן אומץ לכולם בסוף לפעול בעניין. זה,  וגם זה שהם באמת הגזימו.. 

וסרלאוףמרדכי
בס"ד

מצד אחד אני לא ממש אובייקטיבי, כי יצחק הוא חבר כ- 17 שנים. מצד שני, המחמאות והתשבחות שהוא מקבל מכל עבר על תפקודו כשר הנגב והגליל מוכיחות שגם מבעד למדד האוביקטיביות - זה באמת נכון.

מענייןזיויק
מה ההישגים?
מספיק איך לשמוע את ראשי הרשויות בנגב והגליל מדבריםמרדכי
רוטמןנקדימון

מי שעוקב אחרי הועדה בראשותו מבין עד כמה האיש הוא תותח מקצועי שיודע להביא שינויים וחקיקה לקו סיום  הוא גם יודע להתראיין בחוכמה רבה. אלמלא בחר לוין (איתו) בקו נוקשה בתחילת הרפורמה המשפטית, היום כבר היינו אחריה ובתוצאות מעולות. אני מקווה שילמדו מזה.

גם סמוטריץ' עושה עבודה טובה, כמו שרואים עם הצמיחה בכלכלה, ניהול התקציב, יהודה ושומרון, החלב, הייבוא האישי, סוגיות החטופים (הוא ידע גם להסכים מהר לעסקה הראשונה של החטופים והוכיח שהוא שוקל כל דבר ולא עובד לפי עקרונות קפואים). הבעיה שלו זה שהוא גרוע ביח"צ. יש ביחצנות שלו משהו מייגע, והוא לא מצליח לעטוף את עצמו במקצוענים בתחום.

נכוןזיויק
האמת, מרגיש שכל תשובה שאענה כאן תהיה לא הוגנתהסטורי
העונים שלפני הזכירו ארבעה, שאני אכן מצטרף לכל השבחים עליהם. יש עוד כמה וכמה שראויים לשבחים. בסופו של דבר, העבודה בממשלה ובכנסת היא 'משחק קבוצתי', גם אם פלוני או אלמוני אכן חדור אידיאולוגיה וגם מבין בדרכי ביצוע - בלי שיתופי פעולה,הוא כמעט לא רלוונטי.
מי טוב במשחק הקבוצתי לדעתך?זיויק
התכוונתי בעיקר, שצריך יכולת לבנות קואליציההסטורי
לדוגמא סמוטריץ' תיאר שישראל כץ שותף אמיתי במהלכים לחיזוק ההתישבות, אבל מול גלנט היה צריך כל הזמן להשתמש בשוט של משרד האוצר.

מעבר לזה, כל שר מוצלח צריך כמה ח"כים שיעשו בכנסת את העבודה האפורה, בוועדות, בדיונים מתישים על הסתייגות זו או אחרת ולהפך, כל ח"כ שרוצה באמת להזיז דברים, צריך שהממשלה תרצה לתמוך.

צבי סוכותadvfb

כי יש לו פאות

סתם, ראיתי לא מזמן ראיון שלו עם יוסי רשק והוא מאוד הרשים אותי.לדבר הוא יודע, אין ספק.

אכן, הוא יודע לדברנקדימון

אבל לא עקבתי ממש אחריו. אני סקרן מה הפעילות שלו היתה בכנסת.

הוא בתחתית הרשימהadvfbאחרונה

לאחרונה נתנו לו להיות ראש ודעת חינוך אז מעניין מה הוא עושה עם זה.

מחפש מפה של קיבוצים שמסביב יו"שhamedinai

קיבוצי עוטף יו"ש, שבמפה יהיו רק קיבוצי השמאל בלי שאר הערים והיישובים שמסביב.

מחפש מפה שדומה למפה הזו:hamedinai
כי כאשר מציגים לשמאל שהקיבוצים שלהם בסכנהhamedinaiאחרונה
בלי להראות שום דבר אחר, נדמה לי שזה פועל עליהם באופן יותר ממוקד מאשר אם יספרו שכל המדינה בסכנה.
האם היועמ"שית והבג"ץ מחזירים אותנו לימי הביניים?hamedinai
בימי הביניים, לפני שהומצא הפטנט הגאוני של בחירות דמוקרטיות – שמאפשר לדעת מה באמת בחר העם בלי להזדקק לחרבות – החלפת שלטון רע או שימור שלטון טוב דרשו כמעט תמיד שפיכות דמים. הדברים השתנו לטובה באופן דרמטי עם המצאת הבחירות החופשיות.

אבל היום, גלי בהרב-מיארה – עם האמירה המפורסמת שלה (שהוקלטה והתפרסמה מחדש) כי "אין מחאה אפקטיבית בלי הפרעה לסדר הציבורי, רעש והטרדה", וביישום המדיניות שנובע ממנה – מחזירה אותנו אחורה, לימים שבהם המחאה היחידה שנותרה אפשרית היא זו שגולשת לאלימות או להתפרעות, כי רק כזו "מורגשת" מספיק.

בפועל, תחת כהונתה כולל אישור (או אי-מניעה) של חסימות כבישים נרחבות, הפרות סדר חוזרות והתנהגות אלימה כלפי שוטרים במחאות מסוימות – ללא אכיפה משמעותית או העמדה לדין רחבה – בעוד שבמחאות נגד ההתנתקות ב-2005 דוכאו הפגנות דומות (ואף פחות אלימות) ביד קשה מאוד: מעצרים המוניים, כתבי אישום רבים ומאסרים ממושכים על חסימת כבישים בלבד.

הבג"ץ, שתומך בעמדה זו (בפסיקותיו העקביות שמגנות על חופש הביטוי גם במחיר הפרעה מסוימת לסדר הציבורי, ומגביל אכיפה רק במקרים של פגיעה קשה ומסרב בכל כוחו לפיטורי את היועמ"שית), הופך בכך לשותף פעיל לדבר עבירה: הוא מאפשר אכיפה בררנית שמעודדת אלימות מצד צד אחד פוליטי, תוך דיכוי צד שני – ובכך מחליש את עצם הרעיון הדמוקרטי שבבחירות יש אלטרנטיבה אמיתית לשפיכות דמים.

זה לא רק "מחיר של דמוקרטיה" – זה סיכון ממשי שהמחאה תהפוך לדרך היחידה האפקטיבית לשנות שלטון, ותחזיר אותנו למציאות של כוח גולמי במקום בחירות.

לא ביצעו את האלימות בעצמם, אבל מנעו את היכולת להגןhamedinai

כולנו זועמים – ובצדק – על הצביעות המחרידה של האו"ם ובית הדין בהאג.  

הם לא אלה שביצעו את הטבח הנתעב בשבעה באוקטובר. אבל ברגע שהיינו במצב להתגונן, להשמיד את היכולת של הרוצחים לחזור על הזוועה הזו – הם קשרו לנו את הידיים באופן שיטתי.  

המזל הגדול הוא שלא הקשבנו להם, והיה לנו את הנשיא טראמפ שעמד לצידנו.

בלי להשוות את עוצמת הזוועות, אבל באותו כיוון עקרוני של צביעות והגנה על אלימות:  

כולנו זעמנו כשהקפלניסטים שברו שמשות על רכבים עם נשים וילדים בפנים, חסמו כבישים, הציתו אותם והטילו מצור על מספרה של שרה נתניהו.  

גלי בהרב-מיארה אמנם לא עמדה שם בעצמה ולא זרקה אבנים – אבל היא סגרה על המשטרה שתיתן לכל האלימות הזו לעבור בלי הפרעה משמעותית.

וגם בג"ץ – הם לא מגעילים וחד-צדדיים באותה מידה כמו היועמ"שית, אבל הם כן סגרו על הממשלה שלא תוכל לפטר אותה, ובכך אפשרו להמשך המצב הזה.

אותו דפוס חוזר: מי שלא ביצע את האלימות בעצמו – אבל מנע מאיתנו את היכולת להגן על עצמנו מפניה – הופך לשותף מלא באחריות.

מפחיד, עד מתי בג"ץ יצפצף על כולםקורא נלהב לשעבר

יקח לו עוד ועוד כח וישים פס על הרשות המחוקקת

השופט עמית מחלק את הכותל המערבי - ומורה לעשות זאת במהירות - ערוץ 14 | C14

ומתי ה64/68 מנדטים שלנו יחליטו לעצור את הטירוף הזה?

ומתי זה יגיע לערוץ 7 סוף סוף🤔

דיברתי מצד הבג"ץ המופרעקורא נלהב לשעבר
אבל כמובן גם העניין עצמו חמור מאד וחייב טיפול דחוף-

בחוק הכותל בפרט לתגובה ראשונית

ובחוק תיקון הרשות השופטת בכלל במהלך שאחריו

פשוט מאוד: עד שלא יצייתו לו!הסטורי
כל הכח שלו, נובע מזה ששומעים בקולו. ברגע שהממשלה תבהיר וגם תעמוד בדבריה, שסמכות בית המשפט נובעת מהחוק וממילא כל פסיקה שאינה עם אסמכתא חוקית פשוטה - לא תכובד, זה מה שיהיה.
העולם החרדי מתנהג ככהמשה
כן יש מעצרים וזה. אבל זה בהיקף קטן. בפועל מה שהם לא רוצים לא ככ קורה.

במישור הכלכלי קורים דברים אחרים. יודע 

לא באמתברגוע
חוק הגיוס מתעקב כבר הרבה זמן בגלל שהחרדים מנסים להגיע להסכמות עם יועמשית הכנסת. אם לא היה אכפת להם מבגץ החוק היה עובר כבר מזמן.
זה ייצור כאוס, וואקום כזה שהממשלהקורא נלהב לשעבר
ובית המשפט יעשו איש הישר בעיניו, ולא יוביל לפתרון כולל בסוף התהליך. וגם יש מקום שיהיה בית משפט כשהוא מתוקן ולא רק שיקול דעת של הממשלה..

לכן יותר טוב לחוקק את החוקים של תיקון המשפט עם פסקת התגברות- מה שיגרום שבג"ץ יפסול כנראה, כמו שכבר קרה לא מזמן- ולהוביל להתנגשות חזיתית.

ולהכריח מכח העם והרוב את *בנייתו מחדש* של כל סדרי המשפט על כל ענייניו.

זה באמת כ"כ פשוט, אבל משום מה ממשלות ימין לא מוכנות לעשות את הדבר הפשוט שבשבילו נבחרו- לקדם מדיניות ימנית.. לליכוד סמוטריץ בן גביר ושו"ת פתרונים... עושים הרבה טוב אבל אפשר וצריך לשאוף להרבה יותר

לא הבנתי אותךהסטורי

בג"ץ עושה מה שבא לו. החוק מבחינתו הוא אותיות מתות.

ע"פ החוק הסמכות למנות/לפטר יועמ"ש נמצאת אך ורק בידי הממשלה.

ע"פ החוק הסמכות לכנס את הוועדה למינוי שופטים, נמצא בידי שר המשפטים.

ע"פ חוק יסוד, אין לשופטים סמכות להחליט שהחלטת הגורמים המוסמכים אינה סבירה - כל זה לא מזיז להם.

מה נרוויח מעוד עומס של חקיקה שבג"ץ יצפצף גם עליה?!

אני חייב להודותשלג דאשתקד

שעם ההגזמות של בגצ בתקופה האחרונה, אני באמת לא רואה הבדל משמעותי בין יצחק עמית למוסוליני.

ולא, אני לא חושב שלמוסוליני הגיע הליך משפטי הוגן.

אתה צודק אבל כרגע הם נתלים על כל מיני תירוציםקורא נלהב לשעבר

אז צריך ליצור התנגשות חזיתית שתבליט בכל הכח את האבסורד.

ותיקון חוק השפיטה- שמזה כל הכח של השופטים בכלל- ואותו הם פוסלים מראה לכל שהגולם קם על יוצרו.

אבל על כל פנים בכל מקרה צריך לעשות חקיקה מסודרת שתסדר את המצב של בתי המשפט ולא תשאיר שום שטח אפור ולבנות שם הכל מחדש. ולהתעלם מרעשי רקע שוודאי יהיו

זה לא יעבודשלג דאשתקד

כי בתכלס, כל אדם שמקיים או עובר על חוק, תמיד עובר דרך שופטים שמחליטים אם הוא יקבל עונש או לא.

ראינו את זה בהפגנות נגד הרפורמה. היועמשית נתנה אישור מפורש לעבור על חוקים ולא הייתה דרך לאכוף שום חוק. לעומת זאת, כל אדם מימין תמיד יימצא אשם גם כשאף אחד בעולם לא מבין מה הסיפור.

לצערי כמו בהודעתי הקודמת, אני חושב שהיציאה תהיה כשהעם בעצמו יפעל, כמו מי שחיסל את מוסוליני ואת הצאר ניקולאי האחרון ועוד ועוד. העם כבר לא יהיה מסוגל לדיקטטורה ויהיו כמה משוגעים שיעשו מעשה. במחקר זה נקרא "המוציאים לפועל" ( קראו את המאמר הבא: https://law.haifa.ac.il/wp-content/uploads/2021/11/LYIM.pdf ). וכולם יכעסו ויגיגו נו נו נו, אבל בלב כולנו נבין שסוף סוף הוקמה כאן דמוקרטיה.

לא קראתי בקישור אבל אין שום צורךקורא נלהב לשעבר

לפגוע בשופטים הם יהודים נחמדים סה"כ... וגם את המבנים של בתי המשפט לא כדאי להרוס עם ד9- חבל על הכסף זה מבנה יפה...

הם לא השתלטו בכח הזרוע ולא צריך להגיע לשם. צריך נחישות של נציגנו בכנסת ונכונות למשול זה הכל.

הפוך רצח רק יחזק אותם כמו עם רבין שחוץ מנוראות המעשה גם פגע קשות בימין ועיכב בשנים את שלטון הימין

אני לא דיברתי בהכרח על רצחשלג דאשתקד

כחומר לדעתי גם מבחינה חוקית ודמוקטית את חלקם אפשר לשפוט על מעשיהם.

אבל אני התכוונתי בעיקר שצריך פעולה מהפכנית וקיצונית

זה כן יעבודהסטורי

כי לא מדובר כאן על אדם, אלא על הממשלה. אם הממשלה תבהיר שפיטורי ומינויי יועמ"ש הם בסמכותינו החוקית ולכן לא נתייחס לבג"ץ - זה יעבוד.

אם הממשלה תודיע שהיות שבסמכותה הבלעדית לסגור יחידות צבאיות - מהתאריך שהממשלה קבעה אין תקציב לגל"צ - אז לא יהיה.

עם ביטחון בצדקת הדרך - המדינה תחזור להיות דמוקרטית.

לתשומת ליבךשלג דאשתקד

כבר מזמן לוין לאמכיר ביועמשית. אבל זה לא ממש עוזר לו...

עובדתית, הם משפיעים על הביצוע של החוקים והפעולות, הרבה יותר מהכנסת

לוין לא מכיר, אבל נתניהו כןהסטורי
אם נתניהו לא ירשום אותה ברשימת המוזמנים לישיבת הממשלה/הקבינט, היא תהפוך ללא רלוונטית.
סוף סוף בגץ עושה את תפקידופשוט אני..

לא מחליף את הכנסת או הממשלה, אלא מחייב את המדינה לעמוד בחוקים שהיא עצמה חוקקה.

כך כתבה דפנה ליאל, האם היא טועה בניתוח העובדתי?

‏6 נקודות שאתם צריכים לדעת על מתווה הכותל והרחבה השוויונית לנשים וגברים יחד, רפורמיים, קונסרבטיביים וכו':

1. לא מדובר ברחבת הכותל המוכרת לכולנו, אלא ברחבה שדורמית לה (דרומית לשער המוגרבים).

2. המתווה מדבר על שיפוץ הרחבה הדרומית הזאת וכניסה דרך הכניסה הראשית

3. ממשלת נתניהו והחרדים (!) אישרה את המתווה הזה ב-2016

4. ב-2017 עוד לפני היישום החרדים נבהלו מעצמם ודרשו לבטל את המתווה.

5. מה נתניהו עשה? מה שהוא עושה כל פעם, לא מחליט אלא ממסמס, ובמקרה הזה הקפיא את המתווה ב-2017. אולי כדי לא להסתכסך יותר מדי עם יהדות ארה"ב. אבל החלטה חדשה הוא לא הביא.

6. בשורה התחתונה בג"צ קבע שכל עוד אין כל החלטה אחרת (ואין) אז הממשלה צריכה לפעול ליישום ההחלטה. שהיא. בעצמה. קיבלה.

מוזמנים לגזור ולשמור למקרה שתקראו כל מיני קריאות געוואלד משרים וח"כים שונים על חציית קו אדום של בג"צ וכו'

ראה נאשלג דאשתקד

אני ממש בעד כותל לרפורמים (אני חושב שזה גם טוב לכל הצדדים).

אבל לא מבין ממתי הכנסת צריכה כלבי שמירה שיזכירו לה מה ומתי עליה לעשות משהו.

בפרט שמבחינה עובדתית הרבה דברים במדינה קורים שלא בהתאם לחוק (אלא אם כן יש חוק שמתיר לשרוף שוטרים ולחסום איילון), ולא זכור לי שבגצ הביע דעה בנושא

הממשלה קיבלה החלטה על המתווה ואז החליטהקורא נלהב לשעבר
להקפיא אותו. אז עובדתית אתה רואה שהיא כבר לא רוצה לקדם אותו. החלטה שלא השתנה חרף עשר שנים וממשלות שעברו מאז.

בא בג"ץ ואומר 'להקפיא זה לא מראה שהוא לא רוצה כבר' אז חוזרים להחלטה ראשונה. מה זה, חזקת מרא קמא? אנן סעדי? בגמרא הפלפולים לא אמיצים כ"כ...

קיצור זה אהרון ברק על סטרואידים עם קלאס של פיל בחנות חרסינה. שזה גם המזל שלנו בסוף...

הממשלה לא קיבלה החלטה להקפיאפשוט אני..
היא פשוט הקפיאה, בלי לקבל החלטה כזאת, כלומר היא לא יישמה את החוק שהיא עצמה קבעה
לגבי הנקודה הראשונה- לא כולם יודעיםקורא נלהב לשעבר
אבל ה'כותל הדרומי' זה המשך אחד של הכותל המערבי. שווה לראות תמונה של זה. אולי החרדים לא ידעו מזה פעם. היום זה כבר יותר ידוע..
כל סיפור, השאלה מאיפה מתחילים אותוהסטוריאחרונה

1. קודם כל חשוב לדייק שלא מדובר כאן על חוק, אלא על החלטת ממשלה. זה דיוק חשוב.

2. אין שום מקום בחוק יסוד השפיטה, שמסמיך את בית המשפט העליון לחייב את הממשלה לקיים החלטות שלה.

3. עוד בלי להתייחס להחלטה הספציפית, כל החלטת ממשלה, מלבד ההחלטה עצמה צריך החלטה על המקור התקציבי שלה. בנתיים אין החלטה כזאת. כשבג"ץ מחייב את הממשלה, הוא מתערב בשאלת חלוקת התקציב (ועל חשבון מה הוא יבוא), זה עניין שבאופן מובהק הוא בסמכות הרשות המבצעת.

4. ההחלטה הספציפית התקבלה לא כי מקבליה רצו לקבל אותה. החרדים לא היו בעד בתשע"ו ופתאום 'שינו את דעתם" בתשע"ז, אלא כי הבהירו להם שאם לא יקבלו את ההחלטה בג"ץ יכפה אותה.

גם נתניהו וגם החרדים העדיפו מעימות ישיר עם בג"ץ על כך שההתערבות שלו אינה חוקית ('דבר המלך במועצתו' שתקף עד היום קובע בפירוש שהמקומות הקדושים הם רק בסמכות הרשות המבצעת ואין לבתי המשפט סמכות להתערב) - להעביר החלטה ואח"כ, בשיטת או שהחמור ימות או שהפריץ וכו' - למסמס אותה.

בעצם זו דוגמא מובהקת לטענת חיים רמון, שבניגוד לטענת חסידי בג"ץ שהם 'ביטלו רק כך וכך חוקים, או התערבו רק בכך וכך מקרים - עצם הידיעה שבג"ץ יכפה, מאלצת את נבחרי הציבור לפעול אחרת מרצון שולחיהם.

5. המציאות היא שהרחבה המדוברת קיימת, הדיון הוא רק על איך תראה הכניסה אליה. המציאות היא שהרחבה קיימת ושוממה. לא מדובר על המונים שכמהים להתפלל בכותל, הם פשוט לא באים. לא מעניין אותם להתפלל בכותל, או להתפלל בכלל. מעניין אותם להתנגח ברבנות.

ידידיה מאיר סיפר כשנה אחרי שהרחבה נחנכה ברוב רושם, שכל פעם בכניסה לכותל הוא מתעניין אצל המאבטח כמה מתפללים מגיעים לרחבה ההיא ומקבל את התשובה: "רק ברסלבר אחד, שמחפש מקום להתבודדות".

עד שלא תהיה ברירה ממלחמת אחים, לצערינונקדימון

זה כמו השאלה מתי נגרש את הערבים. התשובה היא כדלא תהיה לנו ברירה, וזה יהיה או הם או אנחנו.

אנחנו יודעים מה למה השמאל מסוגל, ואנחנו יודעים שבהחלט יהיו אנשים בימין שגם הם ישושו אלי קרב. זה יהיה מאורע עצוב וכואב.

אני אישית מרגיש חסר אונים וחסר תקווה בנושא.

המתנחלים הצילו את מדינת ישראל - ובגדול!hamedinai

המתנחלים הצילו את מדינת ישראל – ובגדול.

בלעדיהם, מה שהתרחש בעוטף עזה ב-7 באוקטובר היה מתרחש גם – ואולי אפילו בקנה מידה גדול יותר – בעוטף יו"ש.

כן, יש דבר כזה שנקרא #עוטף_יו"ש.  

רק שהתושבים שם (בירושלים, ראש העין, כפר סבא, מודיעין, בית שמש, גוש עציון, בנימין, ועוד עשרות יישובים מסביב) לא מודעים שהם "עוטף".  

בדיוק כמו שהיה בעוטף עזה לפני הסכמי אוסלו וההתנתקות – אז אף אחד לא קרא לזה "עוטף", עד שהמציאות הכתיבה את השם בדם.

ההבדל העצום?  

המתנחלים ונערי הגבעות – בזכות נוכחותם, עמידתם, התבססותם והרחבתם – יצרו חיץ אנושי, ביטחוני וטריטוריאלי שמונע (בינתיים) תרחיש דומה בגדה.

והמספרים מדברים בעד עצמם:

- בעוטף עזה (לפני 7 באוקטובר 2023) גרו כ-**62,000** תושבים (כיום כבר עלו ל-65,000+).

- בעוטף יו"ש – כלומר האזור שמסביב לקו התפר, כולל ירושלים רבתי (כ-1.25 מיליון תושבים במטרופולין), ראש העין (כ-77,000–84,000), כפר סבא (כ-100,000+), והיישובים היהודיים ביהודה ושומרון עצמם (כ-**541,000** יהודים נכון לינואר 2026, לפי נתוני עדכניים) – מדובר בסדר גודל של **פי 30–40** יותר אנשים מאשר בעוטף עזה.

בלי ההתיישבות הזו – בלי הנוכחות היהודית ההיא על ההרים, בלי החוות, המאחזים והיישובים – האזור היה חשוף הרבה יותר, כמו עוטף עזה לפני שהוקף בגדר (וגם אז זה לא עזר מספיק).

המתנחלים לא "כובשים" – הם **מגנים**.  

הם לא "מפריעים לשלום" – הם מונעים טבח נוסף, הפעם בלב הארץ.

מי שרוצה להבין את זה – שיסתכל על המפה, על המספרים, ועל מה שקרה כשהסירו התיישבות (גוש קטיף).  

מי שלא רוצה להבין – ימשיך לקרוא לזה "כיבוש".  

אבל המציאות לא שואלת לדעה – היא פשוט נשמרת בזכותם.

הנצחון המוחלט - 50,000,000,000 שקל לעזהרועישםטוב
סליחה - 100,000,000,000 שקל לעזהרועישםטוב

"לפנות ולהרוס את כל האזורים שם ולהכין אותם לרנסנס"

הנצחון המוחלט!!!

נניחרועישםטוב

נניח שיש שם 2 מיליון אנשים, זה אומר שכל אחד מהם יקבל 50,000 שקל. שזה המשכורת שם של הרבה מאד שנים,

ועל מה הם מקבלים את הכסף, על הטבח העצום ביהודים.

הם לא ירוויחו שום דברברגועאחרונה

רק לשקם מחדש את הבתים והתשתיות שהרסנו שם במלחמה יעלה הרבה יותר

אולי יעניין אותך