מקסים, נראה לי שגם את סך הפינויים שהיה בממשלת ביבי לפני בנט עקף סמוטריץ'.
ממש מגוחך שאתה מכניס בפי מילים שלא אמרתי. לא אמרתי שסמוטריץ' רוצה בזה, אמרתי שהוא לא מנסה למנוע את זה. ובהרס צור משגבי הוא רצה, זה וודאי. ומן הסתם במקומות נוספים.
אתה מקשקש, אתה אומר שרוב הפינויים הם מתירוץ בטחוני שלפי מה שהגדרת קודם לכן הכוונה בטחון הגבעה, ואמרת על כך "תביאו כוחות לשמור עליהם". זה קישקוש, גם אם תאמר שרוב הפינויים הם מתירוץ בטחוני (וזה קשקוש) זה תירוץ בטחוני שהגבעות מבעירות את השטח, לא שנשקפת להן סכנה. ורוב הפינויים הם בתירוץ של בנייה בלתי חוקית.
אתה רוצה לטעון שסמוטריץ' לא אחראי על המנהל,אבל הוא זה שנותן את האישורים.
אתה מחרטט בביטחון, וזה משהו. אולי מאחזי נח"ל לא נחשבים בעיניך, ואולי כיתות כוננות כוחות הגנה ונשקים שחולקו גם הם לא מעניינים אותך, אבל זו בעייתך- כי הצבא עובד עם ההתיישבות כבר שנים.
אתה מציג את הרס הגבעות ומסע הדה לגיטימציה כ"מחיר מוצדק" לשיתוף הפעולה של הצבא, מכיוון שלטענתך הדבר יגדיל את שטחי השליטה ההתיישבות והמרעה באלפי דונמים.
אתה מתאר דבר גרנדיוזי ומתעלם מההשלכות ההרסניות שלו, מתאר דבר הזוי כמבטיח, ולא שם לב כמה הוא מטומטם.
ובכן, אתה מתעלם כליל מתכנית פיאד להקמת מדינה פלסטינית, שמשתוללת כבר 15 שנה.
אתה מתאר צבא שכמערכת מסייעת להתיישבות, דבר שלא היה לטענתך מזה 50 שנה. ובכן, אתה שקרן.
היישוב שלי הוקם כהאחזות נח"ל לפני פחות מ50 שנה, הוא מוגן על ידי חיילי צה"ל, תושבי גבעות היישוב קיבלו נשק צה"לי להגנה על בתיהם, הוקמה כיתת כוננות ביישוב עם נשקים צה"ליים, אימונים בלש"ביית אלון מורה הצה"לית, מטווחים בחטמ"ר שומרון, בקיצור- אתה מבלבל במוח.
לעומת זאת, בשנה האחרונה החל הצבא שלא כמדיניות, אלא כיחידים, להוות איום, וסמוטריץ' אחראי במידה רבה למחדל הזה, על ידי דה הלגיטימציה שהוא מייצר. עשרות ארועי ירי לעבר יהודים נרשמו בשנתיים האחרונות, ושלושה מקרים בהם נפגעו נערים מהירי.
זה לגבי החירטוט שלך שכעת הצבא מתחיל לעבוד עם ההתיישבות.
לגבי הגדלת השליטה בשטחים- אתה משקר במצח נחושה.
הבנייה הנרחבת שמתכנן סמוטריץ' הנה בנייה לגובה, שתרחיב את גבולות היישובים בדונמים בודדים אם בכלל, כמו ביישוב שלי, בתחומי היישוב, ולא ישתלטו על שטחים חדשים כלל.
לגבי המרעה- רואים שאתה לא יודע כלום. כל חווה מקבלת שטח מצומצם של מרעה, רחוק מהערבים, כדי שלא לייצר חיכוך.
ואפילו יינתנו שטחי מרעה קרוב לערבים- אלו יהיו רק בשטחי C, באדמות מדינה.
כל שטחי A,B, ואדמות פרטיות ב C- יוותרו חשופות להמשך ההשתלטות הערבית של תכנית פיאד.
על השטחים הללו הולכות הגבעות, והן תופסות מאות אלפי דונמים, מניסות שכונות ומסיגות כפרים. כל הרחבות הבנייה של סמוטריץ' לא יתקרבו לרבע מתפיסת השטח של הגבעות.
בפרשת קדום, כפי שאתה מכנה את ראשית גוש אמונים, לא נהרסו גבעות בתמורה לכך. הפשרה הייתה הגיונית בסופו של יום.
הסכם המאחזים של זמביש ממש לא הוביל לשלל יישובים, קשקוש. מה שהוביל לשלל יישובים היה יהודים שלא נכנעו וצפצפו על ההסכם החצוף של זמביש שהחליט שהוא יקבע מה יקרה עם בתיהם, והמשיכו ליישב את הארץ.
הסכם אביתר הוא כמו פשרת קדום, שום הרס בתמורה.
כל המקרים שהבאת, אפילו ההסכם החצוף של זמביש לא דומים לדה לגיטימציה שעושה סמוטריץ' נגד נוער הגבעות. זמביש דיבר על פינוי מרצון, סמוטריץ' מחריב את בתיהם ומסמן אותם כאוייב.
לא ידוע לי על קשר בין הסכם אביתר לבין החוות ליד מגדלים. והמאחז עליו אתה מדבר הוא קריטי ליצירת הרצף היהודי, שמתחבר לרצף של ציר אלון, והגבעה המערבית של אביתר ממשיכה את הרצף לחווה של כהן, שמתחילה רצף חדש ששומר על הציר לאריאל מההשתלטות הערבית.
אתה לא מבין את חשיבות הרצף וקטיעת הרצף הערבי, וזה חבל, אבל זו בעייה שלך.
בלעדי הגבעות הלא חוקיות תכנית פיאד תצליח. ואתה מתעלם מהתכנית הזו כל הזמן כי אתה יודע את זה.