זה מזכיר את המחלוקת סביב הסכם השילומים מגרמניה; היו שראו בכך כניעה, אך הרוב הבינו שזהו כורח המציאות. גם כאן, אין שום סיבה לתקוף את המשפחות. צריך להבין את המורכבות שלהן ולהסביר לציבור את המניעים, בלי להפנות אליהן אצבע מאשימה.
אי אפשר לבוא בטענות כלפי עופרי ביבסhamedinai
גנץ, זה טוב ליהודים!התקיף
אני שומע מהרבה חברים שאומרים שאם לגנץ היה סיכוי לעבור את אחוז החסימה היו מצביעים לו, ויש בזה הרבה היגיון, כי אולי לראשות ממשלה הוא פחות מתאים, אבל דעותיו מרכז ואפילו נוטות ימינה, מצוין לקבינט ולמוקדי קבלת החלטות, יש לו ניסיון רב (רמטכ"ל, שר ביטחון), דמות מאחדת, באמת איש הגון שאפשר לסמוך עליו, צריכים חברה כמוהו בגוב האריות הפוליטי בישראל, מה דעתכם, מסכימים?.
מה אצל גנץ נוטה ימינה?ארץ השוקולד
ההתנגדות שלו להחלת ריבונות,
או אולי ההתנגדות שלו לרפורמה במערכת המשפט,
או אולי המינויים שלו של שופטים,
או ההתנגדות שלו לרפורמות החקלאיות של פורר בממשלה הקודמת,
או ההתנגדות שלו להמשך הלחימה.
או הבחירה שלו כרמטכ"ל להעדיף חיי אזרחי אויב על פני חיילינו (דבר שהוא היה גאה בו אז, נאום הכלניות כמדומה לי)
או ההתנגדות שלו כרמטכ"ל בצוק איתן לטפל במנהרות ברצועת עזה.
טרם נתקלתי במשהו ימני אצלו.
ולגבי דמות מאחדת, מי שהסכים להצטרף לקואליציה בתחילת המלחמה בתנאי שאנשי הימין יותר מהליכוד יוצאו ממוקדי קבלת ההחלטות לא נשמע לי מאחד במיוחד...
או אולי הפרסומת שלו בכחול לבן של "יותר מדי חרדל על הדגל" נחשב מאחד?
ביחס לאיש שאפשר לסמוך עליו, יש לא מעט הפרות של ההסכם הקואליציוני בממשלת החילופין שהוא הפר (למשל, המשמעת הקואליציונית ביחס לענייני להט"ב שנדמה לי הייתה ההפרה הראשונה משני הצדדים)
אני מאוד אשמח באופן אישי שגנץ ייכשל בפוליטיקה ויעוף ממוקדי השפעה, דמות שאני חלוק עליה ערכית ולא נותן לאחרים מקום.
דמוקרטיההתקיף
ביבי הרי ממש בעד ריבונות..., לגבי הרפורמה בשנים האחרונות אמר בפירוש שהוא בעד תיקונים במערכת המשפט (לגבי הרפורמה של לוין אפילו ביבי הודה שלוין הגזים), אין לי מושג על איזה מינוי שופטים אתה מדבר, הוא לא היה שר משפטים ולדעתי אפי' לא חבר בוועדה למינוי שופטים, (אולי אני טועה, אם יש לך מידע אחר אשמח שתתקן), לגבי המשך המלחמה, אפשר להרחיב ולהתפלמס על זה הרבה, אבל לדעתי בגדול יש לו גישה תוקפנית ומנצחת, ההעדפתו את חיי אזרחי האויב על חיילים, אפשר להתווכח באופן כללי כמה זה נכון אבל בסוף כולם מסכימים במידה מסוימת שזה נכון (לצהל יש משימות שלא יהרוג בשבילם אלפים בלתי מעורבים, אך כן יסכן חיילי צהל), לגבי המנהרות בצוק איתן, לא נראה לי בתור ימני להזכיר נושא זה שבנט וליברמן צעקו, וביבי התעלם (ובכלל עברו מאז 12 שנה והאיש השתנה), ולסיום שלא אגזים, ברור שמי שרוצה סגנון בן גביר או סמוטריץ שלא יתמוך בו, דברתי למתונים שביננו, אבל גם מי שמתנגד לדעותיו, צריך להודות שהוא כנראה היחיד מגוש השינוי, שאין כלפיו התנגדות באופן אישי (ע"ע ליברמן, בנט, לפיד) אלא באופן מהותי ואידואלוגי, אנחנו מדינה דמוקרטית, לא?
א. נתניהו גם לא ממש ימיןארץ השוקולד
אבל נתניהו לפחות יותר ימינה מגנץ, עיין ערך זה שגנץ יצא מהקבינט בגלל שלא עצרנו את המלחמה לטובת החטופים.
כל בחירה היא לגיטימית, אבל הוא בחר בהתנהלות שמאל ולא ימין.
ב. בעד איזה תיקונים גנץ במערכת המשפט?
נניח שלוין הגזים, האם גנץ בעד להפריד את תפקידי היועמ"ש? הוא בעד ששופטים בעליון ימונו על ידי דמויות שאינם מלשכת עורכי הדין או שופטי בגצ? הוא בעד הפרדת מח"ש?
ג. אתה טועה, גנץ היה שר המשפטים אחרי ניסנקורן.
שים לב איך הוא וחיות עקפו את הוועדה למינוי שופטים:
מה אגיד?
איש שמאמין בדמוקרטיה😂😂
ד. שים לב ששינית את סדרי הגודל של החיילים ואזרחי האויב, חשבתי שגנץ לא דיבר על פער בכמויות, אלא חיי מי עדיפים, אפשר לדון מה המסקנה ממה שבאמת נאמר.
נאום הכלניות של גנץ שמלמד על אחריותו כרמטכ"ל להתנהלות מול חמאס.
ה. למה לא לומר את זה כאיש ימין?
בנט וליברמן הם אכן ימין יותר מגנץ בפער, וללא שום קשר למי שאני אוהב או לא בפוליטיקה לא נכון למחוק את ההסטוריה, עובדתית בנט וליברמן קראו יותר נכון בפער את המציאות בעזה מנתניהו או גנץ...
וברור שמי שמכנה את עצמו איש ימין ולא רוצה את הממשלה הנוכחית כדאי שיצביע לליברמן או בנט ולא לגורמים אחרים המתחפשים למה שהם לא.
מנהיג למופת בלי אגו, ענייני….סיעתא דשמייא1
…לדוגמא:
היה לו הסכם רוטציה עם ביבי . ביבי ומפלגתו ערבבו אותו, השפילו אותו והוא מחל על כבודו ועדין מוכן לעבוד עם ביבי ואנשי מפלגתו.
כל רב. שמלמד על צניעות ולהיות מהנעלבים ולא מה מעליבים צריך לציין את האדם הזה כדוגמא מהלכת להתנהגות כזאת.
למיטב זכרוני, הוא התנגד שסמוטריץ ובן גבירנוגע, לא נוגע
יהיו בקבינט בזמן המלחמה.
אתה זוכר נכוןארץ השוקולד
אחד הדברים שמראים כמה האחדות לא חשובה לו שאפילו אז הוא ניסה למנוע מקום לאנשי ימין אצל קובעי ההחלטות.
נכון זה נימוק ענייני….סיעתא דשמייא1
….אסור שמקבלי החלטות יהיו מימין ומשמאל. החלטות בעניני מדיניות חייבות להתקבל על בסיס רציונאלי ולא על בסיס שיקולים פוליטיים או רגשיים.
בדמוקרטיה מאמינים שהחלטות צריכות לייצג את הציבורארץ השוקולד
ממילא, החלטות כאלה צריכות להתקבל משיקולים פוליטיים ולא תפיסה של אדם זה או אחר לבד של מה נראה לו נכון...
נראה לי שאם גנץ קורא את ההודעה הזונוגע, לא נוגע
הוא אומר לעצמו "טפח לעצמך על השכם, בני, ידעת שאתה כזה?"
הכי אירוני זה שכל אלו שדיברו על אחדות המחנות (ארדן, טרופר, גנץ) לא הצליחו להתאחד אפילו בינם לבין עצמם.
מה זה קשור? …סיעתא דשמייא1
…מה שתארתי זה נבזות מצידה של המפלגה השלטת ומנהיגה . ואתה שותק ועוד ממשיכך להעליב את הנעלב וכנראה יתמוך באלו שיתמכו שוב במפלגה שעושה מעשים בזויים כאלה. קצת חשבון נפש לא יזיק!!!!
בני גנץ הוא חיה פצועה ומסוכנתנוגע, לא נוגע
והוא עבד של השמאל הפרוגרסיבי כמו כל הפוליטקאים של המרכז שמאל.
בטבעו נראה שהוא אדם טוב, אבל הוא חלש ונשלט. ולכן לא היה לו אומץ לעמוד מול השמאל והוא נכשל.
ביבי הוא תחמן ונוכל, אבל כרגע הוא הכי טוב שיש (רק לדמיין את גנץ או אייזנקוט על בימת האו"ם מעלה מגוחך).
ביבי מתקרבן מקצועי…סיעתא דשמייא1
… במקום לקחת את האשמות המדומות ולנסות להפריך אותם אחת לאחת הוא מעדיף להתקרבן כי זה טוב להרחיב את מעגל הבוחרים שלו. הוא מעדיף נאום שישרת אותו ואת בוחריו על פני נאום החלטי שיציג את מדינת ישראל בצורה חיובית. שטניות לשמה שמסכנת חיי אדם ממש.
ארדן כתב על גנץ בחריפות בנושא בזמנוארץ השוקולד
צריך לשמוע את שני הצדדיםנוגע, לא נוגע
אני מניח שארדן חשב שהוא זה שצריך להיות בראש
לא ראיתי מי שטען את זהארץ השוקולד
גם לא גנץ, ההתייחסות היחידה של גנץ לאירוע היה: בוא נשפיל את ארדן ואדלשטיין, לא לתת נימוק למה (ולא חסרים נימוקים, כי אין שום מכנה משותף ערכי בין ארדן ואדלשטיין שהם ימין לגנץ)
לדעתי ארדן סתם ניסה לחזור להיות רלוונטינוגע, לא נוגע
איש ימין אמיתי לא מתכוון לשבת עם שמאל בממשלת שיתוק
כן ולאהתקיף
א. יצא בזמן דשדוש בחזית הדרום והצפון ובדיעבד הודה שטעה ב.תמך בהצעת דדי שמחי ויזהר שי לתיקון מערכת המשפט. (היה שר משפטים לאחר פיזור הכנסת, ולא עשה כמעט כלום). ג. לא חושב שאתה מאמין שהעדיף חיי אזרח עזתי על חייל, ברור שהתכוון ליחס מסוים בנזק אגבי שכולנו מסכימים על זה. ד. לא חושב שבנט וליברמן ימניים, הקימו ממשלה ולא עשו כלום, ומה שהתריעו בצוק איתן ולאורך השנים היה אינטרס פוליטי, כפי שהוכח בממשלתם. ה. לדעתי רוב תומכי נתניהו לא מחמת היותו איש ימין אלא הבנתו האסטרטגית וחכמתו ונסיונו המדיניים, וכמו בהקמת המדינה שנלחמו מצוין למרות היותם שמאלנים, וגם תמיכתו ביו"ש וכדומה לא מחמת אידואלוגיית "ארץ ישראל השלימה" אלא אינטרס ביטחוני נטו (הדבר היחיד שימני זה כלכלה שהוא תומך קפיטליזם מובהק). ו. גנץ לא התנה את כניסתו אלא נכנס מייד, מי שהתנה היה לפיד שבשביעי באוקטובר!!! הודיע שיכנס רק אם סמוטריץ ובן גביר יעזבו.
א. אם הוא טעה שם ויצא מסיבות פוליטיותארץ השוקולד
למה להניח שפעם הבאה יפעל אחרת?
ב. מקור?
ג. יש טווח מאוד גדול בדיונים שם, לצבוע דברים כמוסכמים או לא זה מנותק קצת.
אם כי שלחתי פה שטעיתי במקור הציטוט.
ד. עובדתית, בזכותם התחלנו לטפל במנהרות בצוק איתן כי הם הפעילו מספיק לחץ שיחייב את גנץ לעשות משהו כרמטכ"ל בנושא...
בנט סירב להיפגש עם אבו מאזן בשונה מגנץ שאירח אותו בביתו.
ה. יכול להיות, אגב, גנץ סוציאליסט (עיין ערך מאבקו נגד רפורמות של עודד פורר)
ו. אז סתם הוקם קבינט מלחמה בלי סמוטריץ' ובן גביר?
כשבנט סירב להיפגש עם הרוצח מחמוד עבאסמשה
גנץ נפגש איתו בראש העין...
ביבי&בניהתקיף
ביבי נפגש אתו כמה פעמים, לחצו ידיים בחביבות רבה. (לא חושב שזה גרוע, אם יש לכך אינטרס ביטחוני)
העניין הוא שזה עדיין מעשה שמאלניארץ השוקולד
כלומר, ממחיש שוב לאן גנץ נוטה פוליטית
גם ביבי לא איש ימין…סיעתא דשמייא1
…. יש לכם מזל שהוא לא רצוי על ידי אף מפלגה חוץ ממפלגות הימין הקיצוני. יש לכם מזל שהוא ומשפחתו תאבי שלטון מסואבים בכל מחיר אפילו בניגוד לטובת המדינה.
רפואה שלמהארץ השוקולד
חולה כמו בוידיאו פה במחלה הבאה:
אלא אם כן מישהו משלם לך להתמקד בזה, אני לא בטוח...
(השרשור עסק בגנץ ולא בנתניהו)
קודם כל התשובה שלי עניינית….סיעתא דשמייא1אחרונה
… כי הגבתי למי שהגיב " ביבי&בני ".
שנית יותר חולני זה לדבוק באיש ומשפחה נהנתנות על חשבון המיסים ואתם יודעים את זה טוב מאוד (שקרן בן שקרן . אתה זוכר?) רק כדי להגשים חזון לא מציאותי שברגע האמת ביבי לא ילך איתו עד הסוף כי הוא נהנתן.
תזכור:
מצוות ישוב ארץ ישראל היא בן אדם למקום.
מצוות גנבת דעת היא בין אדם לחברו.
עכשיו תבין למה הדרך של הימין הקיצוני לא תצלח. יותר מזה היא מזיקה לשלמות ארץ ישראל.
דלפ. האשם העיקרי באסון השביעי באוקטובר: התקשורת.hamedinai
דלפ. האשם העיקרי באסון השביעי באוקטובר: התקשורת.
אל תרימו גבה, הנה למה:
יש היררכיה: רוה"מ, שרים, מפכ"ל וכן הלאה. אם רוה"מ יתעסק יותר מדי במה עושה כל פקיד, לא יישאר לו את הזמן והאנרגיות על דברים שהוא ורק הוא יכול לעשות. בנוסף לזה הוא צריך גם להיבחר. ואין ברירה, הוא חייב להיאבק, כי אף אחד אחר לא יעשה זאת עבורו.
ולהתעסק עם פקידים שונים ומשונים לא פשוט כלל. הרבה מאיתנו מכירים את זה. תשאלו את כל מי שניסה להתלונן על משהו במערכת הציבורית, וכל הפקידים עשו לו זובור.
ואילו לתקשורת יש את כל הזמן שבעולם גם לחשוב על סכנות תיאורטיות שעלולות להיות, להעביר ביקורת בונה. ואם הם מטפלים במשהו, הכול זז.
והם בראש ההיררכיה: גם רוה"מ מפחד מהם, וגם אין עליהם את ההתעסקות איך להיבחר ואיך לשרוד.
אבל במקום להתעסק עם מה שבאמת נחוץ, על סכנות שאחרים לא שמים לב, הם התעסקו עם כל מיני דברים משניים ביותר: בקבוקי מיחזור של בית רוה"מ, ועוד. בכך הם גם קשרו את הידיים של רוה"מ והעסיקו אותו להיאבק בהם.
ואילו דברים שהם מסוכנים באמת, בזה הם לא התעסקו כלל וכלל.
אמנם אני לא תקשורת, אין לי את המשאבים שיש להם לדעת ולתחקר ואחר כך להפיץ את הרעיונות, אבל את המעט שיש לי, גם עלי מוטלת קצת אחריות.
"אין צועקין על העבר". למרות שבעבר העליתי עד כמה שיכולתי לסדר היום בעיות וסיכונים לשים לב אליהם:
כתבתי:
* אם ניסוג מיו"ש כל המדינה תהיה #עוטף_יוש, כמו עוטף עזה.
* אם השליטה תהיה בידי ערב רב בשילוב שונאי ציון ועוכרי ישראל, המדינה תיהפך ל #לבנון_סוריה, עם כל המשתמע מכך. ו #אין_ציונות_ללא_יהודים.
* כתבתי על ההרפתקאות המיותרות עם #טיסות_לחול, שאפשר לחסוך ובמקום זה לעזור למשפחות נזקקות שלא מסוגלות לעבור את החודש.
לא קל לי כלל. גם לי יש חיים פרטיים, ואני חייב ללמוד תורה ולהתפלל כדי להישאר יהודי ולהשפיע גם ברשת, ואני לא כותב בשכר.
בכל זאת בעזרת ה' בלי נדר אשתדל לעשות גם וגם.
אני אוהב את הרעיונות שלך. יישר כחנוגע, לא נוגעאחרונה
מפלגת ישר קיבלה תרומות מקסימליות גם מאבא וגם מאחיוhamedinai
של רונן בר.
אחרי הצלבה בין שני מנועי AI (גרוק ו-ג'ימיני), ג'מיני כתב לי:
אני חוזר בי לחלוטין ומודה בטעות! גרוק צדק, ואני טעיתי.
בבדיקה ישירה של כתבת כלכליסט מאת עמרי קלישר שנפרסה ב-20 בפברואר 2026 (תחת הכותרת "מיזמי הייטק ועד אנשי עסקים מובילים: רשימת התורמים למפלגה של גדי איזנקוט נחשפת"), הציטוט שהביא גרוק מדויק לחלוטין.
בכתבה נכתב במפורש:
> "שתי תרומות מעניינות הגיעו ממשפחתו של רונן בר, ראש השב"כ לשעבר, המחזיקים בחברת פתרונות המזון פרודלים שהגישה לאחרונה תשקיף לקראת הנפקה: נוח ברוזבסקי (אביו של רונן, מייסד החברה) וצחי ברק (אחיו, המשמש כמנכ"ל) - כל אחד מהם תרם 13.5 אלף שקל."
>
סיכום העובדות:
* הקביעה נכונה: אביו של רונן בר, נוח ברוזבסקי (ברזובסקי), לצד אחיו צחי ברק, אכן תרמו למפלגת "ישר" של גדי איזנקוט בסכום של 13,500 ש"ח כל אחד.
* מקור המידע: הדיווח התפרסם בפורטל כלכליסט ב-20.02.2026.
תודה על התיקון והצגת הציטוט המדויק.
גדולי הדור כיום.רק סמוטריץ'!
מיהם גדולי הדור בציונות הדתית כיום?
והאם יש גם גדול הגדולים?
אין כזה דבר גדול גדולים. זה המצאה חרדיתקעלעברימבאר
הרב סתיו והרב שרלואיתן גיל
הרב דוב ליאור, הרב ישראל אריאל, הרב טאו...אברהם יאיר שטרןאחרונה
יש ויש...
למה לעזאזל, אם אתה "ימין" אתה חייב להסכיםאברהם יאיר שטרן
אני "ימין" ללא ספק, אבל זה לא ריאלי להרוג את כל הערבים, בקושי לגרש אותם.
לספח אסור, אנחנו לא רוצים לאבד את הרוב היהודי בארץ, לספח בלי זכויות גם אי אפשר.
שני האופציות היחידות שנשארו זה - או לשמור על הסטטוס קוו או להקים מדינה פלסטינית,
ואני אומר לכם, אם ממנים את יריב אופנהיימר להיות אחראי על זה, אני סומך עליו.
אם ממנים את ליאור שליין להיות אחראי עלזה, אני סומך עליו.
אם ממנים את דני בולר להיות אחראי עלזה, אני סומך עליו. (יש אנשים חכמים ונורמאליים גם ב"שמאל").
אבל למה אני חייב להסכים ולכשכש בזנב לכל אימרה של הגוש שלי?
אני איש ימין! ואני נגד סיפוח! נגד התנחלויות! (זה התפקיד של הצבא וזה משחית את הנפש של החברים שלי ששם)
אני בעד זכויות לכולם! כן גם לערבים, אומנם לא שיהיה להם זכויות במדינה שלנו כי אנחנו מדינה יהודית, אבל זכויות.
הייתי רוצה להרוג אותם - לא אפשרי.
הייתי רוצה לגרש אותם - אפשרי בקושי.
הייתי רוצה להקים ביו"ש מדינת הלכה תחת ראשות @ימח שם ערפאת - לא ריאלי.
אבל אני מפספס את הנקודה.
חבר'ה, אל תתביישו בדעות שלכם! גם הם נשמעות "שמלאניות" אל תפחדו! זה דעתך? הילחם עליה!
"אל תבוש מן המליעיגים" (אל תפחד גם לדבר עליה, ולדייק אותה ולחדד אותה, ואל תתבייש בה.)
בונו הוא הראשון שיצא נגד הטבח בשביעי לאוקטובר…סיעתא דשמייא1
הציבור השמאלני/חילוני/ליברל (תגדירו איך שבא לכם)אברהם יאיר שטרן
מפחד ממדינת הלכה, כמעט כמו שהציבור הימני/דתי (אותו כנ"ל) מפחד ממדינה פלסטינית...
ולשניהם אין מושג לא מה זה מדינה פלסטינית ולא מה זה מדינת הלכה...
הציבור השמאלני רואה מדינת הלכה אך ורק כ"חורבן הדמוקרטיה" למרות שאין אפילו למי שמקדם מדינת הלכה מושג מה זה מדינת הלכה, הציבור שרוצה אתזה, לא סגור על מה זה...
והציבור הימני רואה במדינה פלסטינית רק כ"חורבן הבית השלישי" ועיין לעיל...
גיוס חרדיםהתקיף
רוצה לשמוע דעתכם על גיוס חרדים לצהל.
נושא טחוןזיויק
בגדול מנוף להפלת הממשלה
^^ל המשוגע היחידי
אם אתה רוצה, אמור להיות פה הרבה שרשורים שמדברים על זה בעבר.
נדושהתקיף
אני יודע שנושא נדוש, אבל דוקא לקראת הבחירות, שהרבה מהקמפיינים מבוססים על נושא זה (בנט, יועז הנדל, מתן כהנא וחבריו מישר) העלתי זאת שוב כנושא אידאולגי וערכי נטו מה לדעתכם הפתרון הנכון מבחינה אידואלגית תיאורטית, ומה שייך ליישום בפועל, ולא מבחינה פוליטית, מה פרשנותכם לאינטרסי המפלגות בענין
גוש קפלן קיבל החלטה לא לעסוק בזהאיתן גיל
הם לא רוצים חרדים בצבא כמו בן גוריון בשעתו
חרדים צריכים להתגייס לצה"לshindov
אבל צה"ל צריך להראות שהוא באמת מוכן לכך. ברור שהם צריכים להתגייס. אם הם באמת גרים פה. שונאים את המדינה וחיים על חשבונה. בלתי נסבל לחלוטין. שישנאו את המדינה ויתגייסו לצבא.
חרדים וצבא.התקיףאחרונה
א. לדעתי הזוי שמדינה שתיימרת להגן על זכויות הפרט, תכפה על אדם, וודאי על חברה לעשות משהו בניגוד לאמונתו הדתית או האידאולוגית, וכמו שברור שלמדינה אין זכות לכפות על אדם לחלל שבת.
ב. מסכים שהצבא צריך להקים מסגרות בתיאום עם החרדים שמותאמות להם, כדי שמי שלא לומד, לא תהיה לו מניעה דתית מלהתגייס ויהיה אפשר לחייבו להתגייס.