פורסם אמש ברדיו, והיום גם כאן באתר על צוערים דתיים שיצאו בזמן טקס בבה"ד 1 אמש עקב זמרת ששרה ונידונו למחבוש.
לדעתי הם טעו. מדוע?
לצערי אני מכיר טוב את החברה שתמיד אוהבים בצבא לשחק אותה צדיקים גמורים, ולעשות את ההצגות של "לא שומעים זמרת" , "לא רצים עם מדסניקית" , וכו' וכו' וכו' - ותמיד מגיעים לכותרות. העניין הוא שהכותרות האלו ממש , אבל ממש לא עושות לנו טוב. זה מצייר את הציבור שלנו כפנאט, לעיתים טיפש... , ואם למשל - חייל שמסרב לפנות יהודים - זה לדעתי לפחות ברור, וגם חילוני יכול להבין / להזדהות חייל שלא מגרש יהודים - כאן במקרים מעין אלו של לצאת מטקס כי יש זמרת - כאן, לא רק שקשה לציבור הרחב להזדהות / לנסות להבין - אלא שזה לדעתי אף מרחיק. ולא, לא עושה יח"צ טובים לציבור שלנו.
עכשיו, שכל אחד מאיתנו יהיה כנה לרגע ויענה לי: כשהיינו בישיבות התיכוניות (ולמדתי בשניים במהלך התיכון - ספינות הדגל...) - לא שמענו קורין אלאל / גלי עטרי בחדרים....? או בשישית - אלאניס מוריסט....
ולאחר מכן - בישיבות הסדר / מכינות - אמנם לא הייתי (למדתי במכון לב) - אבל החברה לא שומעים שם בחדרים את מיטב זמרות ארצינו והעולם...?
ואני לא מדבר על דברים שנתקלתי שהם קצת... מעבר....
אז באמת.. , חברה...
ואני פונה כאן לכל ההסדרניקים / ביינישי"ם בגדודים / בה"ד 1, וכו' - מספיק עם ההצגות. תהיו צדיקים בבית, בישיבה, וכו'.
לא נראה לי שהרמה הרוחנית שלכם תיפגע אם תשמעו פעם ב זמרת בצבא...
אשמח לקבל תגובות