דיון: יום העצמאותבן של מלך

ב"ה

אז ככה מה יום העצמאות מסמל בשבילכם?

הלל שלם בברכה הלל בלי ברכה או לא כלום?

ותסבירו את עצמכם....(=

בברכת חג שמח!!!

אני מתפלל בבגדים חגיגיים הלל שלם בברכה ועכשיו יצעק מי שיצעק גיוועלד!!!! ציוינים כויפרים מדינה של כויפרים איך אתה מסוגל, אז ככה אני לא מתפלל בשביל שריה ויועציה אלא על תהליך הגאולה הענק שקרה פה בארץ ישראל הארץ שלנו.

שמעתי בשם אחד מתלמידי הרב צבי יהודה זצ"ל שאמר בשם הרב "שמי שלא מתגלח ביום העצמאות עופר בגאולת עם ישראל!"

חג שמח(=

(נ"ב אלירז סליחה על פתיחת שרשור נוסף על יום העצמאות...=)

צריך להקים פורום נפרד לדיוני יום העצמאותאלעד
[הלל בברכה ושמחה מעורבת]
הנושא די נידון אבל משהו חמוד-(,")

לא זוכרת איזה רב אמר את זה

אני חוגג כמו בן גוריון

לא אומר תחנון

וגם לא הלל

ואני גם, אבל אני אף פעם לא אומרת תחנון...

שנשכה להכיל אחד את השני באמת

גם אם לא מסכימים על הדרך

אנחנו מאוד מסכימים על המטרה הסופית.

אני צם אומר סליחות ונוהג מנהגי אבלות כמו בט' באבדי"מ

סתאאאאאאאאאאאאם

אני לא אומר הלל ואני אומר תחנון (זה בערך היום היחיד בשנה שאני אומר תחנון)

אבל זה לחא מונע ממני לעשות על האש עם המשפחה

ובקשר לאמרה הזאת: "שמי שלא מתגלח ביום העצמאות עופר בגאולת עם ישראל!" ?

מי שמגלח ולא משנה מתי כופר בזוהר הקדוש

ברור. עכשיו גם אסור להתגלח כלל.tomerittal

וגם, ההוראות בזוהר הם לכלל ישראל, באותה מידה כמו הפסוקים המפורשים בנביאים.

אשריהם ואשרי חלקם של ה'כופרים הללו',שלא מתגלחים...מיכל נגרין

אגב, הרב מרדכי אליהו אוסר בפירוש על גילוח ביום העצמאות, ללא שום הוראת היתר.

הרב אליהו נראה לי אוסר להתגלח תמידדי"מ
הוא לא אוסר להתגלח.מיכל נגרין

הוא טוען שיש בעיה בהרבה מכונות גילוח, ושבודאי עדיף לגדל זקן, אבל לא אוסר את הגילוח בימות השנה.

הרב אליהו אוסר על גילוחאריאל ברוך
"עדיף שלא"אריאל ברוך
דעת הרב אליהואנונימי (פותח)

המקובלים לא מתגלחים\מסתפרים כל ספירת העומר ולא רק ל"ד יום

מעשה בחתן ששאל את הרש"ש אם יכול להסתפר ביום חתונתו ולא התיר לו

לכן הנוהגים כמו המקובלים לא מסתפרים

תגיד גם בפסח.. זוכר את סיר הבשר? רוחקטנה
ימי ניסן הם ימי שמחה מדאורייתאאנונימי (פותח)

ועדיין נמנעו הגאונים והראשונים במרבית תפוצות ישראל מתגלחת בימי העומר שחלים בניסן.

מניין ההיתר להתגלח ביום העצמאות? ההתנערות מהמנהגים וההלכות לכבוד "האתחלתא דגאולה"

מזכירה מאוד את מה שעשה שבתאי צבי: בירך "ברוך מתיר איסורים" וביצע עברות כדי להכניס ללב

ישראל שהגיעה הגאולה וכבר אין צורך במצוות מעשיות. זה גם מזכיר מאוד את השיטה הנוצרית על

פי הסכמת כנסת ניקוסיאה שקיבלה את שיטתו של שליח יש"ו פאולוס (שאול התרסי) שמצוות התורה

הן בטלות ומבוטלות.

אז אני,~nhykb~

אז ככה: אומרת הלל, עם ברכה, תפילה חגיגית וכו' וכו'

לדעתי, אם אנחנו אומרים תפילות מיוחדות על זה שניצלנו לפני אלפי שנים (ע"ע פורים וחנוכה) אין סיבה שלא נגיד גם עכשיו על זה שניצלנו לפני כמה עשרות שנים... ודווקא עכשיו צריך להגיד יותר: כי לא רק שניצלנו, אלא גם חזרנו לשלוט באדמה שלנו, בלי שלטון זר.. וכל זמן שאנחנו חיים פה ולא בגולה- זה נס שצריך להודות עליו לקב"ה

ונכון, יש הרבה דברים שצריכים תיקון.. אבל כמו שהרב קוק אמר:

האהבה הגדולה שאנו אוהבים את אומתנו, לא תסמא את עיננו מלראות את כל מומיה, אך גם אחרי הביקורת היותר חופשית נקייה היא מכל מום. כולך יפה רעייתי ומום אין בך! 

וגם אוריאל פרץ ז"ל אמר:

"עם מכלול הקוצים והצמחים שנכנסו לי לגוף אפשר להקים ערוגה של מטר על מטר, אבל אלו לא סתם קוצים, אלו קוצי ארץ-ישראל".

ככה צריך לדעת להכיר טובה לקב"ה על הדבר הגדול שהוא נתן לנו לחזור לארץ, ולשלוט בה, גם אם לפעמים לא הכל נראה לנו טוב- זה לא משתווה בכלל לגדולה של השיבה לציון.

מי פסק לך שאת יכולה להגיד הלל עם ברכה..?!שמוליק פיין

בס"ד

ואוריאל פרץ אמר א"י ולא מדינת ישראל..וכשהרב קוק אמר את זה הוא לא אמר את זה על המדינה שיש היום..

מצטערת..~nhykb~

הלל בלי ברכה.. כשכתבתי את זה, התכוונתי שאני עושה מה שנהוג, בלי כל מיני פרובקציות..

אוריאל פרץ אמנם אמר ארץ ישראל, אבל אפשר ללמוד מהגישה שלו גם לגבי עוד דברים.. בעיקר על זה שהטוב גובר על הרע (הקוצים לא כאלה נוראיים כי הם קוצים שבאים מטוב) , וכך גם במדינה.. ופה מצטרף מה שהרב קוק אמר..

מתי שהרב קוק אמר את זה, אמנם לא היה בימינו, אך גם בימיו היו הרבה מאוד דברים שדורשים תיקון, והוא בכל זאת אמר את זה..

הפירוש של זה הוא שהדברים שנראים לנו לא טובים- הם בסך הכל קליפה, ולא המציאות האמיתית.. כי בסך הכל כל עמ"י הם טובים מיסודם ואם משהו נראה רע- זאת רק הקליפה.. ע"פי הגישה הזאת, גם מה שקורה במדינה שלנו כיום בעקבות כל מיני החלטות של אנשים, גם אם זה נראה לנו רע, ביסודו זה טוב..

וגם, אם עדיין לא מאמינים שזה טוב, צריך לברך על הרעה כמו שמברכים על הטובה.

אז למה את לא מברכת על השואה..?!שמוליק פיין

בס"ד

וכמה נחמד ש"אפשר ללמוד מזה עוד דברים.." אז בואו נעשה שלום עם הערבים גם כי הטוב גובר על הרע..

ואני בטוח שאם הרב קוק זצוק"ל היה חי בימינו הוא לא היה מדבר על המדינה את מה שאמר על המדינה בספריו..

כי-~nhykb~

שום רב לא אמר לברך על השואה. 

דבר שני- הטוב שוכן רק בתוך עמ"י שיש לכל אחד ניצוץ אלוקי, ועם הערבים- לא רק שהטוב לא גובר על הרע (אני עדיין מתקשה למצוא משהו טוב), אלא שהרע שיש בהם- הוא המהות שלהם, ולא הקפילה (כמו אצל היהודים) . 

אני חושבת שעד שלא תשאל את הרב קוק זצוק"ל, (מה שכנראה לא יקרה בקרוב..) אתה לא יכול לדעת בוודאות.. אז אל תהיה כ"כ בטוח בעצמך.. 

הרב משולם ראטה, הרב שלמה גורן..אנונימי (פותח)

צריך לעשות הפרדההרבי מיאוטו

בין תהליך הגאולה שהולך מתקדם וההודיה על כך לה' ובין הרווח הפוליטי שמנסים לעשות מכך אנשים רעים הנלחמים  בעם היהודי באמצעות מדינת ישראל ומוסדותיה.

מה הקשר בין תהליך הגאולה לה' באייר?!אנונימי (פותח)

אני מבין יום ניצחון במלחמה כלשהי אבל להגיד הלל על יום שבו חיללו את השבת בריקודים פרוצים אחרי שכמה קומוניסטים אנטישמיים חתמו על איזה מסמך הזוי וחסר חשיבות? נו באמת!

מסמך הזוי וחסר חשיבות???מרב.

בזכות זה אתה יכול לשבת פה בלי שאיזה בריטי מלוקק ינהל מעליך ת'עולם. יש לך מדינה- אתה יכול לעבוד איפה שאתה רוצה, במה שאתה רוצה, ואם אינלך בוס- אז גם איך שאתה רוצה.

בלי ה"מסמך ההזוי וחסר החשיבות" הזה, מאוווד הגיוני שכולנו היינו עכשיו באירופה, לבושים באיזה קפוטה של חרדים ושטריימלים על הראש, או להפך- לא לבושים בכלל, קבורים עמוק בעוד איזה מחנה ריכוז/השמדה/עבודה ברחבי אירופה, או שפשוט מאוד- לא היינו.

המסמך הזה לא הזוי, ולא חסר חשיבות.

אם הוא כ"כ הזוי וחסר כל חשיבות וערך, למה לעזאזל אכפת לנו עכשיו מההצעה להקמת מדינה פלסטינית? זה בדיוק כמו המסמך הדבילי שאנחנו קיבלנו, רק שהוא ניתן לערבים. 

ו, כן. אני חוגגת יום העצמאות, ובגאון, לפי כל כללי הטקס- תפילה חגיגית, ארוחה חגיגית בערב, על האש בבוקר, טיולים ברחבי הארץ [מסורת שאני מתחילה לאמץ לעצמי השנה] וכו'. [חולצה לבנה כבר אמרתי שאני לא לובשת, כי מי עושה על האש עם בגדים חגיגים??]

יום העצמאות בשבילי הוא בהחלט סימן לגאולה!!

למדתי עכשיו [אחח מזל שיש בגרות במחשבת], שהרב קוק זצ"ל אומר שהמדינה חייבת לקום גם עם חילוניים, גם עם חרדיים וגם עם דתיים. [זה מדבר על פעם, תחילת הציונות, אבל אני משוכנעת שהוא התכוון גם להיום, עם כל הפריצות שיש בעולם החילוני, והסגירות שיש לחרדים.]

החילוניים פעם היו הכי מוכשרים בעבודה פיזית- החלוצים. קשה להגיד שהם שמרו שבת. ובכל זאת הרב קוק זצ"ל אמר שהם חיוניים ומוכרחים אותם כדי שתצמח לנו מדינה נכונה.

החרדים- רק תורה. אך ורק תורה. אולי זה תורה לעצמם, אבל היא שומרת על כולנו. הם אמנם מתנגדים לנו ולדרך שלנו, אבל זה עדיין- עוזר גם לנו!!

הדתיים- הוא לא אומר עליהם כלום. אבל אני מוסיפה, שבוודאי שגם לנו יש חלק בגאולה, כי אנחנו משתדלים לשלב את שניהם ביחד.

ואני מאמינה שככה גם היום- החילוניים מוסיפים לנו תרבות [לא נכונה! אבל יש הרבה שלאט לאט קולטים מה הולך ומשתדלים לחזור בתשובה (גם אם לא גמורה, אז חלקית. וגם אם יש ת'אלה שלא חוזרים בתשובה וממשיכים לבייש ת'יהדות- הרוב רוצה תורה!!!) ] , החרדיים ממלאים ת'ארץ בתורה, ואנחנו מנסים וב"ה מצליחים לקיים חיי תרבות ותורה ביחד.

ועל זה שיש מעלי יהודי, גם אם אני לא מסכימה עם הדעות שלו, ולא בריטי/צרפתי/וכו.-- על זה אני צריכה להודות! על זה שיש לי מדינה, על זה שיש לי איפה להתפתח, על זה שאני חיה פה ברוב מוחלט של יהודים.

אז אני מכריז על מדינת ברוקולי ירוק בסלון שליאנונימי (פותח)

וקובע שבלי ההכרזה שלי על מדינת ברוקולי ירוק בסלון שלי כולנו היו נשרפים על מוטות שווארמה במחנות השמדה בטנזניה המזרחית. זה בערך אותו ההגיון!

המדינה קיימת בזכות שתי סיבות: א. הצבעת האו"ם לחלוקת הארץ (שלא היתה בה' באייר) ב. מלחמת השיחרור. למגילת העצמאות אין שום השפעה על קיום המדינה היום, זה פשוט קישקוש לומר כזה דבר. המדינה החליטה לחגוג את יום העצמאות ביום החתימה על המגילה בגלל שהמגינה מסמלת כפירה ביהדות וסילוף התנ"ך.

מי שרוצה לחגוג יום שאין בו שום משמעות מלבד שנאה ליהדות מוזמן לעשות את זה...למרות שאפשר גם לחגוג את יום ההולדת של אריסטו באותה ההזדמנות. משוגעים תרדו מהעצים!

תורמוז עכשיו חנקת!!!!שרון כהן

חחחחחחחחחחחצוחק

הרגת אותי מצחוק!!!!! מה אני יכולה לעשות אני חושבת אל איזה מוזר אחד שמחליט להקים מדינת ברוקולי חחחחחחח!!!!!

טוב ועכשיו רגע רצינות(למרות שזה קשה...)

זה לא קשור על מדינת ישראל אלא על א"י ואם אתה לא מוכן להודות על הדבר הזה שאתה יכול לשבת כאן ביום בי-ם, בחברון(נכון שזה חלקי אבל עדיין) ואתה מפריח את השממה של א"י וזה מדהים שאחרי 200 שנה שלא היה לנו שנים אפי' לא קצה קצהו מה שיש לנו היום...

נכון אנחנו יודעים שזו לא הגאולה השלמה אבל זה כבר ממש ההתחלה! בו נשמח במה שיש ביום העצמאות אנחנו צריכים לראות גם את הטוב שיש במציאות אחרת מאוד יהיה קשה לנו להתקדם עוד...

בקשר לה' באייר אולי הגויים נתנו את ההסכמה שלהם כביכול למדינה יהודית בא"י אבל תכלס הערבים רצו להרוג אותנו לכן הייתה מלחמת השחרורו... שנית זה היה באותו יום שבן גוריון הכריז שזה שייך לנון וזו הארץ שלנו יהיה מה שיהיה..

באמת אח"כ הייתה מלחמה.

יש לי דבר אחרון לומר לדעתי זה שאתם לא מוכנים להודות לה' שזו הארץ שלנו ותודה רבה שחזרנו זו כפיות טובה קודם כול כלפי ה' אח"כ זו גם כפיות טובה כלפי כול החיים שמתו בשבילה ועשו הכול כדי שתחיו כאן אפי וותרו על החיים שלהם!!

כמה חיילים נהרגו בלי שהם הספיקו להתחתן ולהיא דור שימשיך אותם?? כמה כאלה שנהרגו והשאירו את האישה שלהם מאחור וילדים יתומים??

אז אתם לא תגידו תודה רבה?? אני לא חושבת שיש לנו זכות בכלל לעשות את זה!

נכון זה לא מושלם ואני לא משלה את עצמי ונכון זה לא ה-מלכות שאנחנו רוצים אוקי נכון אני מסכימה גם אני לא "מתה" על ההמשלה בלשון המעטה אבל זה לא קשור!! זו א"י מה הייתם עושים בלי א"י???

נרקבים בגלות!!!!!!!!!!!!!!!! זה מה שהיה קורה!

ורק על זה שבן גוריון אמר שזו הארץ שלנו על זה צריך להודות לו וזה בכלל לא משנה מה הוא עשה וכמה משחט הוא היה... זה הטוב של בן גוריון ואני חושבת שאנחנו בתור יהודים צריכים לומר את זה במיוחד שהאדם הזה כבר מת ויש עניין להגיד את הדברים הטובים של הנפטר...

אני חושבת שזה לא קשור לממלכתיות לחגוג את יום העצמאות אני חושבת שכאשר מבדילים בין המדינה(הממשלה מערכת המשפט וכו') לא"י אז מבינים למה אנחנו חוגגים את יום העצמאות זה לא קשור לממשלה זה קשור לטובה שה' עשה כדי להביא לנו את הארץ אחרי כ"כ הרבה שנים. ואם אנחנו לא עושים את זה אנחנו כפויה טובה כלפי הקב"ה! 

דבר אחרון!!!! גם אם אתה לא מסכים איתי עדיין על ה' באייר אז פשוט תבין שעמ"י החליט שזה בה' באייר ואנחנו קשורים לעמ"י (האם זה לא הממשלה!!) אז תעשה מה שכול העם עושה כדי להיות חלק מהעם וזהו!

לא יכולת לעבוד איפה שתרצי אחרי קום המדינהצחקןאחרונה

אא"כ אתה חבר מפלגת העבודה.

(הפנקס האדום)

איפה ראית שכתבתי ה' באייר ?הרבי מיאוטו
בפסח גם חיללו שבת כשהלכו 3 ימים במדבררוחקטנה

אתה זוכר את סיר הבשר במצרים? מה היה רע שם? כל הכאב ראש הזה, צבא, מדינה, מס הכנסה....

חחח אתה מבקש ממני סליחה? אני מבסוטה!!אלירז

תודה על השרשור..

אני עושה עבודה על הדעות השונות באשר ליום העצמאות [למכללה] בציבור הד"ל לגווניו (הרבים!!)

והשרשורים האלו פותחים לי חומר....

גמאני פתחתי לא מזמן כזה

[דעתי כתובה שם בגאון.. נוהגת ממש כמוך (וכמו כל המשפחה שלך )]

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t358824#4361277

חצי הללשמי תכלת2
נראה לי שהרב ליאור אומר להגיד הלל שלם בברכהארץ הקודש
אני עדיין לא סגורה על עצמי..בעזרת ה' יתברך

בגלל שגורשתי מביתי מגוש קטיף לפני 6 שנים

אני קשה לי לחגוג את "יום העצמאות",

אני לא מרגישה עצמאית פה בארץ הזאת

שקורים כ"כ הרבה פיגועים,גירושים מחבלי ארץ וכו'..

אני  יותר נגד..אבל באמצע לא ממש פאנטית קיצונית בנושא..

גם המדינה כרגע היא בבחינת מאורסת..סוג'וק

פוטנציאל ענק גנוז אבל עדיין לא מכירים 100%, קצת ריחוק, קצת התרגשות, קצת לחץ, "היינו כחולמים" לטב ולמוטב..

איזו מאורסת? מקסימום שיפחה חרופהאנונימי (פותח)

איך אתם סוגדים למדינה הטמאה הזאתי זה משהו מדהים

מה סוגדים?אוריין

בס"ד! הרב כהנא צדק!
אנחנו מודים לקב"ה שעשה לנו נס והקים לנו מדינה!! אז מה אם אנחו משתמשים בה לדברים רעים??
זה באמת לא כזה מסובך.. תלמדו להפריד ולהבדיל....

מתי היתה לנו הזדמנות להשתמש בה לדברים טובים?אנונימי (פותח)

בפעם האחרונה שמישהו שלא קשור לממסד ניסה לעשות משהו זה נגמר בטבח (אלטלנה, שם, שם).

מצווה להודות לקב"ה על דברים שהוא עשה, אבל לא להתפלל תפילת שווא על דמיונות שלא היו ולא נבראו.

אתה חי בסרט אימה!!^^^^^שרון כהן
פשששש ילד גדול....(לy.s.)ארץ הקודש
יום העצמאות בהללמהיהודים

בעניני דיומא, נושא שפופולרי לדון בו, הוא ענין הלל ביום העצמאות.

אבקש לומר משהו, דוקא על יום העצמאות, בתפילת ההלל.

בשורות האחרונות של מסכת ברכות מובא המדרש המוכר:

'אמר רבי אלעזר, אמר רבי חנינא, תלמידי חכמים מרבים שלום בעולם, שנאמר "וכל בניך לימודי ה' ורב שלום בניך" (ישעיהו נ"ד י"ג). אל תקרי בניך אלא בוניך.'

בפסוק מופיעה המלה "בניך", פעמיים.

הדרשן מציע, להחליף את המלה "בניך", במלה "בוניך" וללמוד מכך, ש-"תלמידי חכמים מרבים שלום בעולם".

הפירוש המקובל למלה בוניך, הוא: "הבונים אותך".

אבא ז"ל, אמר לי, לפני הרבה שנים, שהוא מציע להבין את המלה "בוניך",

באופן  אחר: בוניך - "מבינים בך, בתורה" , משמעות הקושרת, אל המושג "תלמידי חכמים", שבמדרש.

("בוניך" - כמשמעות : "בינו בוערים בעם...").

לעניננו - אני רואה ביהודים שבמדינת ישראל, בחלוקה גסה, ארבע קבוצות, תת חברות.

1. כאלה הרואים במדינת ישראל – מדינה יהודית, ראשית צמיחת גאולתנו.
  2. חברה הקוראת לעצמה – "חברת הלומדים" (לומדי תורה).

אלה רואים עצמם – "בגלות – בארצנו" ומרחיקים מעליהם, הזדהות עם המדינה כמדינתם.

1. חברה הקוראת לעצמה "שמאלנית", רואה במדינת ישראל מדינתם.

חברה זו עסקה בבניה, בשחר ימי המדינה, אבל עושה כל שלאל ידה,

למחוק ממנה את הצביון יהודי.

1. גוש אנשים גדול, אמורפי מבחינה אידיאולוגית, ערכית.

הגישה האידיאולוגית שלהם, מקבלת את הצורה שלתוכה הם נקלעים, בתוך סביבתם החברתית, התקשורתית וכו'.

כאמור, שתי הקבוצות האמצעיות נלחמות, מואסות, בהיות מדינת ישראל, מדינה-יהודית.

האחת אומרת יהדות – כן, מדינה לא.

השניה אומרת מדינה - כן, יהודית – לא.

כשאנו בוחנים עובדתית את המציאות, הרי שבמשך ששים ושלש שנים,

תקופה קצרה מאד, בתולדות חיי אומות, נבנתה בארץ ישראל מדינה מפוארת,

ולו מן הבחינה החמרית.

במדינה זו קיים לימוד תורה, בהיקפים שספק אם היו תקופות רבות, בהיסטוריה

המדינית של עמנו, שזכו לשכאלה.

דהיינו: קמה כאן מדינה-יהודית לתפארת, ממש – "ראש פינה".

כך, מובן לי היטב הפסוק שבהלל -  "אבן מאסו הבונים, היתה לראש פינה".

לעניננו האבן מייצגת את הכרזת-העצמאות, מסמך עליו חתמו בשעתו,

נציגי כל קבוצות היהודים שבארץ-ישראל.

מסמך זה, למרות סתירות פנימיות מעטות בתוכו, הוא הכרזה על המדינה,

כמדינה-יהודית.

על זה אמר הפסוק : "אבן מאסו הבונים, היתה לראש פינה".

מיהם ה"בונים"?

שני הסוגים.

אלה ה"בונים בתורה" ואלה שבשחר ימי המדינה, היו בונים על הפיגומים.

ומדינתנו – "ראש פינה".

מכיון שהסיכוי להקמת המדינה, באותם ימים, היה קטן, וקצב התפתחות כזה למדינה מאז ועד היום,גם הוא אינו טבעי, מסקנה הכרחית היא: "מאת ה' היתה זאת, היא נפלאת בעינינו".

רואים אנו בעליל, שיום הכרזת המדינה, נעשה כיום היסטורי מיוחד, בכח עליון, למעננו.

לכן אנו אומרים : "זה היום עשה ה', נגילה ונשמחה בו".

אבל, התהליך טרם נשלם.

סכנות רבות, עדיין מרחפות עלינו -  "אנא ה' הושיע נא".

עשיה רבה, עדיין לפנינו - "אנא ה' הצליחה נא".

הוא אשר אמרתי - יום העצמאות, נמצא בתפילת ההלל.

איפה אתם חיים?!דידו

אני לא מבינה אתם לא גאים במדינה שלכם?

היא לא טובה בישבילכם או מה?!

אני לא יודעת מה איתכם אבל אני ביום העצמאות שמחה כל כולי אני מרגישה שאני ממשיכה את מה שאנשים נהרגו בישבילו!!!!!אני ממשיכה מקיימת ומפריחה!!!!!!!!!

אני מאחלת לכל מי שבשירשור הזה והגיב כמו השגיב אני מאחלת לו שיבין מה מהותו של יום העצמאות בשבילו ובשבל גאולת עם ישראל!!!!!!!

מה עובר עליכם אנשים?!!!!*טליוש*

בדיוק!אני לא מבינה מה נסגר אתכם?!!!!הלו!זה המדינה שלנו!!מה עדיף, לחיות בארץ זרה כשכל הזמן רודפים אחרינו???תסתכלו מה הולך פה!כל הזמן קמים יישובים חדשים ב"ה!הכל פורח פה ומתקדם!כל זה לא היה קורה אם לא היו מקימים לנו מדינה!

בטח שאומרים הלל!!!!!! זה המדינה שלנו!!!!!!!!!!!!!!E.L.T

לא אומרים תחנון ואומרים הלל שלם עם ברכה ומסתפרים ושומעים שירים וכו'

אני בעד לחזור למה שהיינו לפני 65 שנה..אנונימי (פותח)

ואז לקיים את הדיון הזה שוב.

סתם הערת אגב:מיכל נגרין

הרבה פעמים בדיונים הללו - על יום העצמאות וכדו' -  מזכירים את נושא השואה כ'טענת מחץ'  המוכיחה חד משמעית שהמדינה היא 'ראשית צמיחת' וכו' וכו'.

חשוב לזכור שגם בין ניצולי השואה עצמם, יש רבים המתנגדים למדינה ולציונות החילונית, כך שהנושא הזה איננו 'כול להיות מעין ט'אבו' בלעדי למצדדי צד מסויים.

כך למשל, האדמו"ר מצאנז קלויזנבורג זצ"ל- אחד מגדולי האדמו"רים בדור האחרון, היה במקומות הנוראים ביותר בזמן השואה, שכל את אשתו ואחד עשר ילדיו שם, ועבר עינויים נוראיים וכו' - ועל אף זאת אינו מביט על המדינה בהסתכלות 'ציונית''.

הוא כמובן מאוד אוהב את ארץ ישראל וההתיישבות בה - דבר ברור מאליו - אך לכך אין שום קשר לשלטון פה - על אף שרבים נוהגים לבלבל בין הדברים.

(על דמותו המופלאה והשקפותיו ניתן לקרוא בספר שיצא לזכרו 'לפיד האש').

השואה איננה עילה להקמת המדינה, ואיננה סיבה בגינה הופכת המדינה אוטומטית ל'יסוד כסא ה' בעולם'.

ניתן כמובן להשוות תמיד את מצבנו היום למצבנו אז, ולתלות זאת בין היתר במדינה, אך אל לעושים זאת 'לנכס' את השואה  לעצמם, כאילו כל הצד השני לא יודע מה זו שואה ומה היה בה.

הכוונה לאו דווקא לשואהאנונימי (פותח)

אלא לחוסר האונים שבו היינו שרויים. אני לא מדבר על "יסוד כיסא עולם" ו"אתחלתא דגאולה" אלא על העובדה הפשוטה שאנחנו במדינה יהודית פורחת ומשגשגת. ואין מה לעשות, גם אם נתעלם - העובדה שמיליונים של יהודים נרצחו שנים מועטות לפני המדינה קיימת ונוכחת.

ואגב, לאחרונה שמעתי שיחה בה נאמר שגם בציבור החרדי שמחו וצהלו לאחר הקמת המדינה.

יום עצמאות שמח לכל יהודי המאמין בארץ או לא!!!!!!דידו

אני מאחלת לכולם  שיזכו לחגוג  את יום העצמאות מתוךגאווה לאומית ועצמית במדינה שלו שבה חי!!!!!!!!

תראה מה הרב קוק עונה לך, מיכאל.בן של מלך

<< | אורות   אורות התחיה   פרק מד | >>

מקובלים אנו שמרידה רוחנית תהיה בארץ ישראל ובישראל, בפרק שהתחלת תחית האומה תתעורר לבא. השלוה הגשמית שתבא לחלק מהאומה, אשר ידמו שכבר באו למטרתם כולה, תקטין את הנשמה, ויבאו ימים אשר תאמר אין בהם חפץ. השאיפה לאידיאלים נשאים וקדושים תחדל, וממילא ירד הרוח וישקע, עד אשר יבא סער ויהפך מהפכה, ויראה אז בעליל כי חוסן ישראל הוא בקודש עולמים, באור ד' ובתורתו, בחשק האורה הרוחנית, שהיא הגבורה הגמורה המנצחת את כל העולמים וכל כחותיהם. הצורך למרידה זו, היא הנטיה לצד החמריות, שמוכרחת להולד בכללות האומה בצורה תקיפה אחר אשר עברו פרקי שנים רבות, שנאפסו לגמרי מכלל האומה הצורך והאפשרות להתעסקות חמרית, וזאת הנטיה כשתולד תדרך בזעם ותחולל סופות, והם הם חבלי משיח אשר יבסמו את העולם כולו ע"י מכאוביהם.

בתקווה להבנה..ולראיה גדולה..

רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

אולי יעניין אותך