שלום שלום!<יוני>

אני טיפה תוקף כאן.. (מותר לתקוף אותי גם..)

מעצבן אותי איך שמדברים כל הזמן נגד המדינה..  נכון המדינה עושה דברים רעים!

אבל המדינה עושה הרבה הרבה הרבה יותר דברים טובים.. אם לא הייתה פה מדינה וכל

אחד היה צריך להגן על עצמו-- 100% אתם ואני היינו מתים או שהיינו סובלים בגלות..

אז אל תהיו כפויי טובה וקצת תכירו טובה טובה למדינה שלנו.. וכן, אני שמח וגאה

במדינת הציונים!! ותמיד יש דברים לשפר בכל דבר.  (גם אני לא מושלם..)  

חג שמח ושבת שלום! 

ועכשיו מי מגן עלינו - צה"ל? שהעלה את החמאס בעזה?ימין ה'

או שרי הממשלה שמחליטים לשחרר אלף  רוצחים פלשתינאצים?

הם דואגים לנו?

כמה אפשר לחזור על אותה שטות? היא תישאר אוילית גם אחרי תשעת אלפים פעם, כלום לא ישתנה.

אתה פשוט כפוי טובהאנונימי (פותח)

בלי צה"ל מצבנו היה חמור מאוד.

העלה את החמאס? הרי ללא כח צבאי מגן היו מעיפים אותנו מזמן חזרה לאירופה

לפני הצצההלל הזה היה פה כח צבאי לוחםalex
וגם אחריו יהיה
איזה כוח צבאי ואיזה בטיח....פעמיים חי

בלי הפלמח וההגנה היינו נשחטים כמו בשואה.

אבל צה"ל גם עצר את אותם אלף שמשוחררים עכשיו, ואת..אדם כל שהוא

האלפים ששוחררו בעסקאות קודמות, ואת אותם עשרת אלפים שנשארים בכלא.

לא אמרתי שצה"ל מושלם...אדם כל שהוא

אבל א. מי שמאשים את הממשלה שמשחררת רוצחים חושב כנראה שיותר טוב שהם ישבו בכלא מאשר שיסתובבו חופשי. (גם אם יש אפשרות שלישית טובה יותר).

ב. צה"ל גם הרג לא מעט מחבלים. 

אחינו היקר!!!כל הזמן שמח

1.אמנחנו משתדלים לא לתקוף סתם.

2.יש מצב שאנחנו תוקפים מתי שאנחנו חוטפים על הראש חזק,אתה יודע מתי שאתה מקבל מכה אתה מרגיש רק אותה.....

3.יש כאן אנשים חושבים שהכל בה הרוס...ולכן אין להם בעיה לתקוף......

4.וגם מי שלא סובר שמלכתכילה היא הרוסה ופגומה.......הרי יש בה עדין הרבה הרס בשנים האחרונות בעיקר ולכן אנחנו יורקים על כל השפלות שיש בה.......

המדינה היא האלוהיםאנונימי (פותח)

המדינה היא האלוהים

המדינה מלך המדינה מלך המדינה תמלוך לעולם ועד

המדינה מלך המדינה מלך המדינה תמלוך לעולם ועד

שמע מדינה, מדינה אלהינו, מדינה אחד

ברוך, שם כבוד הציונות, לעולם ועד

ואהבת את המדינה אלהיך בכל לבבך ובכל נפשך ובכל מאדך והיו הדברים האלה אשר הרצל מצוך היום על צה"ליך ושיננתם לסוטיך ודיברת בם בשיבתך בכנסת ובלכתך לבג"צ ובשכבך ובניפוף דגליך.

אולי תענו ברצינות לשם שינויאנונימי (פותח)
ועל זה אמר הרב זווין זצ"ל: אשמנו בג"צנו.ימין ה'
הנה דוגמא לתשובה רצינית...אנונימי (פותח)
מקפיץ<יוני>
המדינה נורא רחמנית:מישהי=)

מכניסה ומכלכלת הרבה סודנים

מוסרת כסף ונשק לערבים וראשי החמאס המסכנים

מגרשת את אזרחיה מהבית ע"י מי שאמור לעשות ביטחון ושקט נפשי

המדינה הרחמנית שלנו !!!!!!מחמל נפשי!

זו, ממשלת הניוול, לא המדינה...האדמו"ר מצנעא

זה כמו שתגיד שמלכות בית דוד עבדה ע"ז... 

מה הנפקא מינה אם זו המדינה או הממשלה?אבגדה

שהממשלה חולפת...האדמו"ר מצנעא
בנתיים הממשלה הרעה לא חלפה,אבגדה
עבר עריכה על ידי אבגדה בתאריך י"ז תשרי תשע"ב 23:29

וגם בשישים שנים הקודמות, כשהיא תחלוף, אני אפסיק להלחם בה.

ומכיוון שהממשלה כנראה לא עומדת לעבור שינויים מהותיים בקרוב (לצערי הרב, לו הייתי יכול, הייתי שמח מאוד לקדם את כצל'ה או אלי ישי לראשות הממשלה, ואולי עדיף בכלל את המפלגה של הרב כהנא...אבל כמה חבל שאפילו אין לה אפשרות להיות בממשלה...(ואולי זה מעיד שהמדינה השולטת כרגע במהותה לא מסוגלת להכיל דעות כשל הרב כהנא?)), אני רוצה שהיא תדע, שיש מי שלא ייתן לה לעשות ככל העולה על רוחה, למרות שהיא המנהלת.

(יש לך אולי תרחיש שבו הממשלה עומדת להתחלף? אם כן, שתף אותנו!)

אין נ"מ בכמות השנים...האדמו"ר מצנעא

גם בזמן פיצולי מלכויות יהודה וישראל היו מלכים רשעים ברצפים הרבה יותר ארוכים מששים שנים...

הילחם בממשלה, לא במדינה!האדמו"ר מצנעא
אני נלחם בממשלה,אבגדה

כשמישהו בא לתת לך סטירה, אתה עוצר לו את היד, או פוגע לו במוח?

בנמשל, הממשלה, היא המוח, וכל השאר-אלו שאר האיברים, הצבא היא הזרוע של הכוח, והיא באה להאבק בי, מאחר ואין לי גישה בכלל אל "המוח", אני עוצר את הידיים, מכה בהם קצת, מחליש אותם, וכדו'.

נכון שאין לי עניין להלחם בידיים, אבל אני נלחם במוח דרך הידיים.

הממשלה זה המדינהalex
דמוקרטיה זה שלטון העם העם בחר את נציגיו שינהלו לו את המדינה כשאתה נלחם בממשלה אתה לא רק נלחם במדינה אתה נלחם גם בעם
הממשלה לא מורכבת בהכרח מנציגי העםרחלקה

בעזהי"ת.

אל תתבלבל עם הכנסת...

הכנסת מורכבת מנבחרי העםalex
הנשיא מטיל אחריות על אחד מנבחרי העם להקים ממשלה ואז הוא צריך להעביר את הממשלה שלו אישור בכנסת
אל תלחמו. תבנו.~מישי~

ובסוף הם גלו...אבגדה

(ולפני רגע ערכתי את התגוב ההיא, אז כדאי שתקרא שוב)

מה גם, ששם המלכות קמה על בסיס יהודי, ובתור מלכות של ה', וכאן, זה בכלל קם כשלטון כופר, ומעולם לא פגש את היהדות.

וחוץ מזה גם אין במהותו שום עניין של מלכות לעם ה', אלא של מלכות לקבוצת אנשים שבאו לקיים תרבות _____(-השלם את החסר...)

כשלושים ממשלות, כמדומני הוקמו בתולדות המדינה-אריאל יוסף

חלקן טובות יותר וחלקן פחות...

בג"ץ הוא לא חלק מהממשלה, וגם הפרקליטותיזהר

גם המנהל האזרחי לא, ואפילו ערוץ 2.

רבה לא הבנתהטוביה2

זה המדינה ואני לא  מאשים בזא ממשלה כזאת או אחרת כי עד עכשוו וגם בעתיד הניראה לעיין אני לא רואה אף ממשלה אחרת ולכן אם לא מתחשבים בנס אז המדינה הכל כך נערצת עלך לא עומדת להפסיק להפקיר חיי יהודים ובשבלך אולי זה רק  לומר שחייהם פחות חשובים מחיי גויים מכל סוג אחר

אתה מחוק אחי....פעמיים חי
שרשור מאוד נדוש אם באמת באמת אתה רוצה תשובה-(,")

אתה מוזמן לשוטט בהיסטוריה של הפורום (בפרט בסביבות אייר)

ולקרוא להנהתך...

ותסלח לי - אבל שמעת עשרות(אם לא מאות) פעמים שיעורים בעד המדינה

אבל פעם אחת שמעת שיעור של רב רציני נגד ?

ואם כן, היית בעמדה של הקשבה אליו (פתיחות לא?)

קשה לי להאמין ....

רבם המוחלט של אלה שבעד המדינה לא זכו לשמוע דעה רצינית בעניין נגד

רב או אדם שיודע לדבר והקשיבו לו (ולא רק כדי לדעת מה לענות..)

ורבם המוחלט של אלה שנגד המדינה ו/או לא חוגגים "יום העצמות"

שמעו גם שמעו שיעורים משנה מסודרת למה כן ובכל זאת מחזיקים בדעתם .  

סתם נק' למחשבה...מה הסיכוי אם ככה שעדיין הם אלה שטועים.        

בהצלחה בבירור האמת- שנזכה תמיד להיות מכוונים לרצון ה'           

אני באמת מוכן לברר את האמת..<יוני>

לזו בדויק המטרה..

סמיילית???? עלייך לא הייתי מאמינה..אלירז

רוב רובם של אלו שמדברים נגד המדינה..

מיואשים..

ופועלים מתוך יאוש..

וגם הם לא שמעו שיעורים בעד המדינה ממקום נקי..

אגב-

מי הוא אותו רב רציני שמתנגד למדינה?

הרב טל?

בחייאת זומזום..

נו באמת אלירז,כאילו הרב טל הוא היחיד.קחו עמכם דברים

יש הרבה רבנים שמתנגדים למדינה,ויש להם הרבה מאוד סימוכין בחז"ל לדעה שלהם.דברים שישכנעו הרבה יותר מכמה הודעות של נוער מיואש,כועס וכואב בפורום ארץ מולדת.

רובם גם מתנגדים להתיישבות ביו"ש...אריאל יוסף
עבר עריכה על ידי אריאל יוסף בתאריך י"ח תשרי תשע"ב 02:03

כמה רבנים יש שמחזיקים בתפיסה שאפשר להגדיר אותה 'גאולית'
(כלומר, שרואים ערך ביישוב א"י ומבינים שאנחנו בתקופה של גאולה)
-והיא אינה ציונית?!

מתי מעט...

[הרב גינזבורג, הרב טל וזהו בערך.

זה נקרא 'הרבה רבנים'?!]

וכמה מגדולי הדור מחזיקים בדעה כזו? אפס.

לא נכון. ממש לא. האדמו"ר משומרי אמונים למשל.ימין ה'

מחזיק בעמדות מאוד ימניות, ומתנגד לשלטון הרשע.

והוא ממש לא היחיד.

כמה מחסידיו חיים בגב ההר? במאחזים?אריאל יוסף

ולא מסתתרים מאחורי תירוצים של 'סכנס נפשוס'?!

מה זה בכלל משנה.ימין ה'

אין קשר בין הדברים.

יש הרבה מאוד רבנים ימניים, שרואים ערך חשוב בהתנחלות בארץ, באו לחזק למשל את גוש קטיף, ולא מחזקים מהמדינה.

יכול להיות שבהרבה סוגיות כאלו ואחרות כמו לימודי ליבה, יציאה לשוק העבודה או מיליון דברים אחרים, הם יחשבו שונה מהרבה מהמתנחלים, וגם בינם לבין עצמם יהיו הרבה חילוקי דעות בנושאים שונים - כל זה לא גורע בכהוא זה מהעובדה שהם כן ימניים מצד אחד וכן מתנגדים לשלטון הכפרני מצד שני.

קרא את מה שכתבתי קודם, ותבין שזה כן משנה-אריאל יוסף

לא על 'ימניות' התחיל הדיון...

גם הרבי מליובאוויטש היה מאוד אנטי-ציוני, ו'מאוד ימני'.
זה לא הפריע לו ולחסידיו להמשיך לחיות באמריקה.

האם אלו הרבנים לפיהם הולכים הכותבים עליהם הגבתי?

אני - שמייצג רק את עצמי- אמנם לא הולך לפיו.ימין ה'

אבל, ואולי זה גם בניגוד להרבה פה, חושב שהעובדה שהרבי וחסידיו חיו בחו"ל ממש לא משנה פה.

נכון שאני סבור שעל היהודים כיום לבוא לארץ ישראל, אבל לענ"ד בסופו של דבר, בכל מה שניתן להגדירו כ'ימין' (שזה בעצם תורה) - אין כמעט שום הבדל בין הגישה של הרבי מחב"ד לגישה של יצהר למשל.

אם זה בנושא של שלמות הארץ והתנגדות למסירת שטחים ולויתורים לערבים , התנגדות לשחרור מחבלים,  התנגדות למעשי השמאל בכל התחומים, ועוד כהנה וכהנה.

לדעתי, המשותף בין זה לבין הגבעות הוא גדול מאוד, וע"ע 'המטה להצלת העם והארץ', שבינו לבין יצהר/פייגלין ועוד יש אמנם הבדלים שונים - אבל כולם מבחינה מסויימת הם אותו הדבר: 'ימין' לא ממלכתי, בניגוגד למועצת יש"ע למשל.

הנושא ההלכתי של מצוות ישוב הארץ כיום או עלייה להר הבית - בעיניי הרבה פחות רלונטית, כי זה כבר ויכוח הלכתי נטו, ופחות עקרוני.

זה מראה שאתה לא מבין את ההבדל בגישה-אריאל יוסף

א. אם אכן היה לרבי מליובאוויטש חשוב לשמור על יו"ש-הוא ורבבות חסידיו היו עולים לארץ, מקימים עיר בעומק השטח-ובזה היה נגמר הויכוח על הסגרת שטחים. (שלא לדבר על הכוח הפוליטי שזה היה יכול להוסיף).

הטיעון המרכזי של הרבי על שלמות הארץ, היה מצד פיקוח נפש.

לא הרבה יותר מזה.

והעובדה שהם לא חיים כאן-משנה מאוד.

זה מאוד נוח לשבת באמריקה ולזעוק נגד מה שנעשה בישראל בלי לעשות (כמעט) שום דבר בנידון.

(אגב, גם הרב גינזבורג-טוען שהוא חב"דניק...

מצחיק לדבר על הגישה שלו ושל הרבי מליובאוויטש כגישות נפרדות...)

ב. מהו ויכוח 'עקרוני' ומהו ויכוח 'הלכתי'?

הדברים שאתה מגדיר כ'עקרונות'-נשמעים יותר כמו פרגמטיזם.

הוא וחסידיו עשו הרבה מאוד למען שלמות הארץ.ימין ה'

ולהבדיל, כמו שאפשר להזיק הרבה מאוד גם מחו"ל - כך אפשר להועיל הרבה גם משם.

ובכלל, כמו שכבר אמרתי קודם, יש מספיק רבנים להשען עליהם עם גישה כמו שהוצגה למעלה ושכגדה טענת, פי כמה וכמה בכמות - אם זה כ"כ משנה - מאשר רבנים שחוגגים למשל את יום העצמאות.

כיום, למיטב ידיעתי, אין אף רב אחד בכל כדור הארץ, שנחשב ע"י ציבור כלשהוא לאחד מגדולי הדור, שחוגג את יום העצמאות.

(יש אמנם את הרב עובדיה, הרב מאזוז, ועוד , שבמידה מסויימת כן מחשיבים מעט את היום הזה, אבל קשה לומר שהם 'חוגגים' אותו, בטח לא כמו אנשי ה'ציונות הדתית' לגווניה, כמו גם שיחסם למדינה שונה - וע"ע הסידורים שלהם, בהם לא מוזכר במאומה מיום העצמאות. יצויין כי גם בסידורים של הרב מרדכי אליהו זצ"ל, לא הוכנסו תפילות ליום הצמאות, אלא רק הערות קצרות המשתמעות לשני פנים באשר להלל ולתחנון).

ויש רב אחד בכל כדוה"א וכו'-אריאל יוסף

שגם פועל כיום למען שלמות הארץ בצורה רצינית, וגם מתנגד ליום העצמאות?!

ולהשוות את מה שהוא וחסידיו עשו למען שלמות הארץ, למה שעשתה, "ר"ל", מועצת יש"ע למען שלמות הארץ? או למה שעשו 'אנשי הציונות הדתית לגווניה' למען שלמות הארץ?

"יש מספיק רבנים להשען עליהם עם גישה כמו שהוצגה למעלה ושכגדה טענת, פי כמה וכמה בכמות - אם זה כ"כ משנה - מאשר רבנים שחוגגים למשל את יום העצמאות."

-אתה רוצה להתחיל לספור?

או שכל מי שאביא תטען ש'הוא לא רב בכלל' וכיו"ב?

במחילה, מישהו מחשיב אותו לגדול הדור?!אריאל יוסף

כמה הלכות הורה?

כמה עגונות התיר?

אשמח לשמוע על פוסק חדש שלא ידעתי אודותיו עד היום....

האמנם האדמו"ר שלכם יכול להתיר עגונות?!האדמו"ר מצנעא

אני לא מדבר כאן על גדלות תורנית, אני מדבר נטו על פסיקה!

וחוץ מזה, מה הנ"מ בכמה אתה מחשיב אותו?האדמו"ר מצנעא

התשובה עובדתית. והתשובה היא לא. פשוט לא. ואני הכי אובייקטיבי בעולם.

הרב אבינר הי"ו גדול הדור?! מי אמר דבר שכזה?!האדמו"ר מצנעא

אני לא עונה למבזה ת"ח ברה"ר, שלדידי זה חילול ד' להידבר עם אדם כמותך. ע"כ אם אתה רוצה אתה מוזמן באישי.

הרצי"ה התיר עגונות?די"מ

הרצי"ה אפילו לא העביר שיעור בגמרא

רק אמונה ותנ"ך

ואתם מחשיבים אותו להגודויל בה' הידיעה

חצוף!האדמו"ר מצנעא

רבנו זיע"א למד את כל התורה כולה פעמיים עם מרן אביו זצ"ל!

הגאון הרב יוסף שלמה זווין זצ"ל אמר כי רק על המקורות שרבנו כתב לסידור הק' הוא מקיף את כל התורה!

בגיל 17 סיים בבלי ויר', ואז מרן הרב כותב עליו כך, מובא באגרות ח"א אגק"ב: "וב"ה שאני יכול לצאת ידי חובתי כמעט במכתבו של בני שיחי' אשר הוא ת"ל הוא כמעט האחד עמי המתרגל לעמוד על דעתי ולהקשיב את שיח נשמתי. נפשו ב"ה טהורה היא ועדינה, והוא מבוסם בהמון רעיונות טובים ומאירים, שיהיו בע"ה לברכה לו ולעולם".  לא רק שהוא מתרגל לעמוד על דעתו של מרן הרב, הוא אפילו מסוגל להקשיב לשיח נשמתו העצומה של מרן הרב!

מו"ר הגר"ח דרוקמן שליט"א מעיד שבפעם אחת בה היה צריך להדפיס תורה של מרן הראי"ה עם בנו הגה"ק מרן הרצי"ה זצ"ל, הוא הקליד ורבנו הק' זיע"א הקריא. הגר"ח הי"ו מספר שבכל פעם שרבנו מגיע למקור של מרן הרב, הוא מאריך ומרחיב מתוך המקור בבקיאות מדהימה! ולמי שמכיר את כתביו הק' של מרן הרב לא צריך להזכיר שהמקורות בהם משתמש מרן הרב מגוונים ביותר: גמ', ירו', ראשונים, אחרונים, קבלה, חסידות, הכל! ובהכל שלט ביד רמה מרן הרצי"ה זצ"ל... עוד גדול כזה אני לא מכיר. 

כאשר רבנו הק' בן 28 בסה"כ, בשנת ה'תרע"ט, מרן נזירא קדישא זיע"א, הגאון ר' דוד הכהן זצ"ל, כותב לרבנו כך בנוגע להגהת גיליוני הדפוס של חלקים מ'אורות': "אשמח לשרת בזה לפי כחי, אך 'להכנה ומסירה לדפוס' לא אדע כוונת מר, כי ודאי אין לסמוך על שום איש לסדר ולהכין כתבי מרן שליט"א, אלא כבודו, ברא כרעא דאבוה, היודע לשקול ולספור כל מילה ומילה לפי טיבה ועניינה, לפי כוונת רבנו – וראוי והגון לכך". (חוברת 'דודי לצבי', חילופי אגרות שבין מרן הרצי"ה והרב 'הנזיר')

בשנת תרפ"ו כותב לו מרן הגאון הרי"ם חרל"פ הסכמה (מובאת בליקוטי הראי"ה לרב נריה זצ"ל): "הרב המאור הגדול לממשלת התלמודיים. פרי קודש הילולים, חכם חרשים ונבון לחשים, צדיק מושל ביראת אלקים, גפן אדרת לגאון ולתפארת מורנו הרב צבי יהודא הכהן קוק שליט"א . . . והנני אומר לו יורה יורה ידין ידין, ועליו יש לסמוך כאחד המורים הגדולים בישראל. אשרי תהי העדה אשר תזכה לבחור בו ולשים אותו אלוף לראשה, רב ומורה ודאין בהלכה. ידוע תדע כי זכתה לגבר בגוברין מיחידי הסגולה שבישראל . . . ". אילו הגדרות מופלאות שהגדירו אחד מתלמידי חכמים הענקים גדולי הדור, מרן הרב חרל"פ, והרצי"ה אז כבן שלושים וחמש.

בשנת תרפ"ח כותב מרן הרב קוק כתב מינוי לרצי"ה ('אור לנתיבתי', ע"מ שע"ז): הנני ממנה בזה, את בני הרב צבי יהודה הכהן קוק להיות בא כחי, בכל ענייני הישיבה הגדולה, העולמית, המרכזית שלנו, בין במצב הרוחני שלה, בין במצב החומרי שלה, וידיו כידי ופיו כפי ועשייתו כעשייתי . . . ". הישיבה היא משאת נפשו של מרן הרב זצ"ל, היא אמורה לגדל תלמידי חכמים שימשיכו את דרכו של מרן הרב זצ"ל והוא ממנה את הרצי"ה לאחראי, בא כחו, בכל ענייניה, בין ברוחניות ובין בגשמיות.

הבורות המדהימה שלא ראתה עין כמותה הבבעלותך, היא פשוט משום שאתה מוסת ומודח ע"י כל מיני גורמים, הכופרים בתקומת ישראל בארצו, שמכיוון שהם יודעים שהעומד מולם הוא אחד מגדולי הדורות כולם, פאר הזמנים, הרי שיש להקטינו! וכיצד מקטינים אותו? פשוט! אומרים שהוא לא לימד יותר מאמונה ותנ"ך (מה שעובדתית, לא נכון. עיין השיעור בהלכה לכהנים שהיה מוסר ע"פ מה ששמעתי, שלא לדבר על כך שמי ששמע/קרא ולו פעם אחת את שיחותיו אף על פרשת השבוע נפעם לשמע הבקיאות המדהימה בכל חלקי התורה - אני קורא אותן הרבה, סמוך עליי).

וחוץ מזה, מנין צצה לה הגישה המטומטמת הלזו של: "מה שת"ח מסויים דורש בו - זה כל מה שהוא יודע!" הרי שר' אברום זצ"ל (למשל), לא ידע דבר וחצי דבר בתורת הנסתר, חלילה וחס ושלום! והרי לא דרש לעולם בסוד...

נלמד עליך זכות, שטפטפו לך את כל הדברים פורי הראש והלענה האלו, ומיום שתעמוד על דעתך במהרה בימינו תשוב בתשובה שלמה.

המקורות והרבה מהחומר לקוח מתשובתו של הרב חיים אביהו שוורץ הי"ו, ר"מ בישיבה הק' בבית-אל הי"ו כתוכ"ת, שהתפרסמה באתר הישיבה.

וחוץ מהדברים שלהלן, זה לא מי התיר עגונות...האדמו"ר מצנעא

אלא מי יכול להתיר עגונות! ומרן הרצי"ה זצ"ל יכול (בל נשכח שהוא גם עמד מאחורי מרן הגר"ש גורן זצ"ל בפסק של 'האח והאחות', כך שטכנית הוא גם התיר ממזרים וכו'...)!

תגיד מה שאתה רוצהדי"מ

נכון הרצי"ה היה תלמיד חכם עצום אבל גמרא וןהלכה איך להגיד את זה:לא היה הקטע שלו

ואם כן אז למה השיעורים היחדים שהוא מסר היו באמונה ותנ"ך ולא גמרא והלכה?

כי הרב גינזבורג כן מלמד גמרא והמון נכון שהוא מלמד גבעיקר חסידות ודרך אגב לא שאני צריך את אישור שלו אבל גם הרבס דודי אמר שהרב יצחק יכול לפסוק בדיני נפשות

אני לא מבין מה לא ברור...האדמו"ר מצנעא
עבר עריכה על ידי האדמו"ר מצנעא בתאריך כ"ב תשרי תשע"ב 22:54

"הרב המאור הגדול לממשלת התלמודיים. פרי קודש הילולים, חכם חרשים ונבון לחשים, צדיק מושל ביראת אלקים, גפן אדרת לגאון ולתפארת מורנו הרב צבי יהודא הכהן קוק שליט"א . . . והנני אומר לו יורה יורה ידין ידין, ועליו יש לסמוך כאחד המורים הגדולים בישראל. אשרי תהי העדה אשר תזכה לבחור בו ולשים אותו אלוף לראשה, רב ומורה ודאין בהלכה. ידוע תדע כי זכתה לגבר בגוברין מיחידי הסגולה שבישראל . . . "

"...לממשלת התלמודיים" = נלענ"ד, שמדובר על הירו' והבב'.

"יורה יורה, ידין ידין" = תארים של מורה הלכה. תעודת "יורה יורה" היא תעודה של אדם שיכול להורות בהלכות מסויימות. זה בעצם אומר: יורה? יורה! "ידין ידין" כנראה זה בדיינות.

"ועליו יש לסמוך כאחד המורים הגדולים בישראל" = מורה זה בעצם מורה הלכה. כלומר, פוסק. "ועליו יש לסמוך כאחד הפוסקים הגדולים בישראל"...

"...רב ומורה ודאין בהלכה" = אני חושב שאין צורך להסביר משפט כזה...

או שמימרא של הרב דודי הי"ו (אודה לך אם תבהיר מי זה...) על הרב גינזבורג הי"ו, אמינה יותר ממימרא של מרן הגרי"מ חרל"פ זצוק"ל על רבנו הק' זיע"א?

שוב, מה שת"ח דורש בו זה כל מה שהוא יודע?

ועוד, כמו שאמרתי, בשיחותיו יש הרבה מההלכה...

אם רבנו לא היה מקדיש את רוב רובו של זמנו להוראת האמונה - אני לא סבור כי לימוד האמונה היה פורח כמו שהוא היום. לימוד האמונה לפניו היה במצב בכי רע. ממש כך. 

לימוד תנ"ך כמו שרבנו זיע"א לימד אף אחד לא ידע ללמד כמו שרבנו לימד. הוא לימד את זה בצורה מיוחדת, הוא עסק בדידקטיקה של התנ"ך לייעול הלימוד וכו'. גם התנ"ך לפני רבנו לא היה משהו. לפחות כך היה בישיבות.

שיעור התנ"ך ביום ב' בערב של רבנו נערך מיום הקמתה של הישיבה עד פטירת האחרון. מספרים שאפילו רה"י הראשון, מרן הראי"ה זצ"ל, היה שומע את השיעור מרוב שהשיעור היה כ"כ מיוחד, אולם כדי לא לבייש את בנו, הוא היה מתחבא בעזרת הנשים ושומע את השיעור, כדי שרבנו לא יראה אותו... 

מלמדי גמ' והלכה מהשורה הראשונה בישיבה המרכזית הק' הי"ו כתוכ"ת באותם ימים לא היו חסרים (גם לא היום ב"ה)... היו ר' נתן, ר' אברום, מרן הגר"ש ישראלי, הגר"י אריאלי זצ"ל וכו'. את האמונה והתנ"ך היה צורך גדול לחזק באופן כללי, ומכיוון שהגמ' וההלכה טופלו היטב ע"י הנזכרים לעיל זכותם תגן עלינו, רבנו ניגש לעבודת הוראת האמונה והתנ"ך...

הגאון הרב איתן איזמן שליט"א מספר, שכשמרן הרצי"ה זצ"ל היה שואל אותך באיזו סוגיה אתה עוסק והיית עונה לו, היית נוכח לדעת שהוא מכיר את כל הסוגיה, כאילו עכשיו למד אותה הרבה זמן, ועיין בראשונים ואחרונים... 

הם לא טענו שהרצי"ה אינו רב,אבגדה

אלא שלא בהכרח שרב ילמד הרבה גמרא.

הנה, אתה בעצמך אמרת, שהצי"ה ראה שצריך תוספת באמונה-ובזה הוא עסק, כל גם הרבנים יצחק גינזבורג ושות', רואים שצריך בירור של סוגיות הקשורות למדינה, ואמונה וחסידות ועוד, ובזה הם עוסקים.

נראה לי שאתה לא קשור לדיון...האדמו"ר מצנעא

כאילו, אני לא רואה איך התגובה שלך קשורה לדיון...

אף אחד לא טען שרבנו לא היה רב, ואף אחד לא טען שהרבנים שלכם לא עושים נכון כשהם מרבים בכל מיני ענייני כמו שהזכרת.

תבדוק את התגובות שוב, נראה לי שאת התגובה הזו רצית לכתוב במקום אחר או משהו.

התגובה מאד קשורהדי"מ

את אמרת שהאדמו"ר שלנו לא התיר עגונות ולכן הוא לא יכול להיות גדול הדור

אז אמרתי שגם האדמו"ר שלכם לא התיר עגונות

אני שאלתי האם האדמו"ר שלכם יכול להתיר עגונות...האדמו"ר מצנעא

לי אין אדמו"ר! מה, אני חוסיד?!

"אל תהיו קוקיסטים", אמר מרן הרב זצ"ל... אז במקום להיות קוקיסטים, אנחנו קוקניקים...

אתם יותר חסידים מחסידים מהבחינה הזאתדי"מ
שכל דבר שאמר הרב צבי יהודה אסור לחלוק עליודי"מ

לא משנה כלום

חלילה!האדמו"ר מצנעא

נתקלנו בהמון סוגיות שבהן יש לנו מחלוקות פנימיות... כמו סוגיית הלל ביום ירושלים, שמרן הגר"ש גורן זצ"ל פסק שיום ירושלים מסתעף מיום קודשנו, יום עצמאותנו - ע"כ אין הלל ביום ירושלים... ורבנו ומרן הגר"ש ישראלי זצ"ל נלחמו את מלחמתה של תורה כנגד הגר"ש גורן! וכן חומרת מסירת שטחי א"י לנוכרים, שנחלקו בכך רבנו הק' זיע"א ומרן הגר"ש ישראלי זצ"ל... וכן עוד מחלוקות רעיוניות רבות בין שני האחרונים. ברם, אני הולך בדרכם של שלושת הגדולים לעיל, ומקבל בלב שלם את כל המחלוקות שיש להם.

אזי אל תגיד דברים כאלה... דברים חסרי בסיס וממילא בטלים ומבוטלים.

נושאים בודדים ביותר ורבנים בודדים ביותרדי"מ

הטענה נגד אלה שאומרים לא לסרב פקודה היא:"איך אתם חולקי םעל הרצי"ה"

מחילה אבל זה טענה מגוחכת.

ממש לא בודדים.האדמו"ר מצנעא
עבר עריכה על ידי האדמו"ר מצנעא בתאריך ל' תשרי תשע"ב 13:35

מי שמעיין בשיחותיהם של רבנו הק' זיע"א לפה"ש (שיחות הרצי"ה, מאורות הרצי"ה, "פעמים" וכו') ובד בבד מעיין בשיחותיו של מרן הגר"ש רואה כמה מחלוקות...

וגם אם אלו עניינים בודדים, הרי שגם הדברים הבודדים הללו לא מקובלים בחסידויות...

ני בסדרדי"מ

אבל רבנים כמו הרב ליאור?

ר' זלמן?

אחת הטענות על הרב ליאור איך הוא מתיר לעלות להא הבית זה איך אתה יכול לחלק על הרצי"ה 

וזה רק דוגמא אחת

גם אנידי"מ
תאמר לי, כמה עגונות התיר הבעש"ט?יזהר
עבר עריכה על ידי יזהר בתאריך כ"ג תשרי תשע"ב 08:29

והרמח"ל?

רב בעל השקפות אמונות ודעות, שמורה הוראה לרבים מבלי שמילא כרסו ש"ס ופוסקים הוא מפורסם של שקר, אבל בהחלט יכולים להיות ת"ח גדולים ועצמים, שמלאו כרסם ש"ס ופוסקים, אבל עיקר עניינם הוא אמונות ודעות, ולא הלכה.

נכון, וכאלו לעולם לא נקראים 'גדולי דור'.אריאל יוסף
עבר עריכה על ידי אריאל יוסף בתאריך כ"ד תשרי תשע"ב 20:01
לאיזה עניין?יזהר

ודאי שבענייני אמונה והשקפה, מילתו של הרמח"ל נחשבת הרבה יותר מאשר זו של הש"כ למשל, שחי כמה עשרות שנים לפניו.

"וכמה מגדולי הדור מחזיקים בדעה כזו? אפס."די"מ

ברור אם אתה זה שמחליט מי הגדולי דור

רוב הציבור שומר תורה ומצוות דווקא חושב שהרב אלישיב הוא גדול הדור וכידוע לך הוא לא ציוני

הליטאים האשכנזים הם אחוזים בודדיםמשה

אבל עם כלי תעמולה לא רעים בכלל.

ההגדרה של זה כיאוש עשויה להטעות.ימין ה'

יאוש יכול להיות גם דבר חיובי.

אין שום מצווה וגם לא עניין להאמין במדינה.

יש מצווה להאמין בה'.

יותר מזה, מי שעדיין מאמין במדינה - חי בסרט, ועמוק.

השמאל שולט פה קרוב למאה שנה, מתוכם יותר מחצי בגלוי, והשאר בדרכי רמייה דרך השתלטו הבולשביקית, בריונית וחסרת מעצורים על כל מוקדי הכוח, קרי: מערכת המשפט, התקשורת, וכו' וכו'.

גם כשהליכוד - שהוא רחוק מלהיות מושא להערצה - שולט פה כביכול, מי שבאמת שולט זוהי מערכת המשפט הרקובה והתשקורת האנטישמית - בלי קשר להתרפסות הליכוד בפני השמאל, תמיד תמיד ובכל מצב.

אין התנגדות למדינה כמדינה.

יש התנגדות לשלטון של משרתיו של האויב, ואלו כאמור שולטים פה שלטון חסר מעצורים.

אלירזו'ש קודם כל לא לזלזל-(,")

מיואשים? ממי?

מיואשים מזה שיהיה טוב -לא!! .

מיואשים מהמדינה- נו זה הרעיון שלהם לא?

אני לא יודעת מה את מגדירה מקום נקי- אז קשה לי להתווכח עם זה

אבל לפחות הם שמעו שיעורים כאלה.

לדעתי גם הקשיבו...

ולא לא אפילו התכונתי לאם הוא שמע שיעור מרבנים גדולים-

כמו הרב טל, הרב סטבסקי או כמו הרב גינזבורג

אלה אם הוא שמע איזה תלמידי חכמים בני 25+ , שקצת יודעים לדבר!!!

בד"כ גם לזה, לרוב מי שאני מכירה -התשובה היא לא

וואי, חסר לי בתגובה הקודמת פיסוק . זה יצא ממש לא ברור...

הרב סטבסקי מתנגד למדינה?ימין ה'
בוודאי.מוזמן לראות שיעור שלו בשם "עצמאות יהודה"קחו עמכם דברים
עכשיו נזכרתי באיזה שיעור שלו.ימין ה'

שהיה ב'שירת הים' בזמן הגירוש.

הוא אמר שם שרק ה' צריך למלוך וביטא עמדה מאוד קיצונית בזה, לפיה לא צריך גם מלך.

מצד שני הוא אמר שאסור לפגוע בחיילים שבאים לגרש - כי הם יהודים, משהו כזה בערך.

מעניין.

מה את מבלבלת את השכל?!די"מ

אני מכיר את תלמידי הרב יצחק והם ממש לא פועלים מתוך יאוש

ואני כן שמעתי שיעורים ממקום נקי

ואפילו כשהגעתי ליצהר הגעתי לשם בראש של "אני ציוני ולא תצליחו לשנותך את זה"

והצליחו לשנות את דעתי די מהר

חוץ מזה את ניסת פעם להבין את השיטה השניה?

קראת פעם את קומי אורי ספר בסיס כדי להבין את שיטתו של הרב יצחק בקשר לציונות?

לא הבנתי. הרב טל לא רב רציני לדעתך?יזהר
מבחינה יחסית - ממש לא...האדמו"ר מצנעא
א. לא שאלתי אותך.יזהר

ב. מה הכוונה?

א. אכן, ואני לא ביקשתי תשובה. למה אתה עונה לי?האדמו"ר מצנעא

ב. הכוונה היא שהוא רעבעלעך, ככל הרעבעלעך. אה, והוא גם צריך משקפיים...

איך אתה מחליט מיהו רעבעלך ומי לא?אבגדה
רב קטן (הכל יחסית לרבנים היותר גדולים)...האדמו"ר מצנעא

ר' אברום זצ"ל היה תדיר מבכה על כך שכיום אין לנו את תה"ח שהיו לנו פעם...

ומי אמר לך מה רמת גדלותם של הרבנים שאתה מכנה פהאבגדה

'רעבעלכים'?

מי אמר לך שאני לא גדול הדור?האדמו"ר מצנעא

זו שאלה באמת מגוחכת.

מי אמר לך שאחמדינג'אד לא צדיק נסתר?

אין לך סמיכה, וכן לאחמדינג'אד,אבגדה

ולכן אין לי בכלל הווא אמינא לחשוב שאתם גדולי הדור.

לאותם רבנים שאתה מדבר עליהם, יש סמיכה, ולכן רק מי שמכיר אותם, וראה שהם ריקים, יוכל לקבוע שהם רעבעלעכים (בתנאי שהוא עצמו סמוך, ודבריו נאמנים על גדולי הדור-שנסמכו ע"י גדולי הדור, וכו' עד למקומות שבהם כבר אין שום ספק).

מאיפה אתה יודע שאין לי סמיכה?האדמו"ר מצנעא

מאיפה אתה יודע בכלל שאני לא רב? אולי אני לא רבנית?

כל השאלות האלה מגוחכות, לא?

סוף דבר, הכל נשמע - אי אפשר להוכיח כלום.

המוציא מחבירו עליו הראיה.אבגדה

אתה רוצה יחס של רב?

תוכיח שיש לך סמיכה, סתם כך אין שום סיבה שאאמין לך...

לעומת זאת הרב טל, יש לו שם של רב (זאת אומרת-הוא מוכר כרב, ולכן הוא נאמן כרב...).

עליך לעומת זאת לא יצא שם כזה...

גם על אחמדינג'אד...

אני לא רוצה ליחס של רב... וגם לא אחמדינג'אד...האדמו"ר מצנעא

כי אני לא רב. וכן אחמדינג'אד לא רב...

מה שרציתי להסביר כאן הוא שאתה לא יכול להוכיח כלום.

אני לא יכול להוכיח, אבל אני יכול לטעון טענהאבגדה

בעלת תוקף הלכתי-המוציא מחבירו עליו הראיה.

אם אתה טוען שאתה רב-אתה צריך להוכיח, משום שאין לנו בנתיים שום הווא אמינא לחשוב שאתה רב, לעומת הרב טל שיש הווא אמינא, והרבה יותר מזה, לחשוב שהוא רב.

לכן, כדי לזלזל ברב טל-אתה צריך להוכיח את דבריך, כי אצלו אנחנו יוצאים מנקודת הנחה שהוא רב.

(כמובן, יש סיבה לכך, לא סתם קמנו בבוקר על רגלינו האחוריות והחלטנו שהוא רב)

אצלך ואצל אחמדינאג'ד-להיפך...

אפשר לשאול שאלה?ענבל

למה הרב טל הוא רב בשבילכם  אבל הרב אבינר לא? או כל רב אחר שאתם לא ממש מחשיבים כרב?

אין לי שום דבר נגד הרב טל ואפילו יש לי הרבה דברים בעדו (טוב נו יותר בעד הישיבה שלו )

אבל למה הוא כן רב ואחרים לא?

כי הוא מסכים איתך?

העניין עם הרב אבינר לא קשור לדעות שלו...אבגדה

אם את ממש רוצה, תעשי חיפוש בפורום, ותבדקי את כל התגובות, עד שתמצאי חומר בעניין...

הוא זוכה עד כמה שאני יודע.האדמו"ר מצנעא

וכמו שאמרתי לפני כן - לא משנה כמה תיכנס לעובי הקורה, אתה לא יכול להוכיח. 

אבל אפשר להגיע למצב כזה, שע"פ מה שיש בידי,אבגדה

אני צריך להתייחס אליו כאל רב/לא רב.

אין לי עניין לעבור ולחפש חומר על הרב אבינרענבל
עבר עריכה על ידי gbck630 בתאריך כ"ג תשרי תשע"ב 03:22

כי הוא היה רק דוגמה.

התיחסתי בכללי לכל הרבנים שאני רואה לפעמים שמשמיצים אותם.

הרב אבינר הוא פשוט דוגמה מאוד בולטת.

אבל אתה לא חייב לענות אם אתה ממש לא רוצה.

אני אנסה להסביר לך..שמוליק פיין
עבר עריכה על ידי אלירז בתאריך ה' חשון תשע"ב 20:30

בס"ד

יש כל מיני "רבנים" שכל עניינם הוא שישמעו אותם ושיאהבו אותם ולכן את אותם רבנים תשמעי קופצים ישר אחרי תגי מחיר(ע"ע טובא זנגרייה)בגיוניינם מפה ועד הונלולו..זה סוג של רבנים שלצערנו הרב יש יותר מידי כאלה..

ויש את "הרב" אבינר..שהוא משהו אחר לגמריי..

איך אתה קובע מה ענינם?ענבל

למה לא הודעת לי שנהיית בוחן כליות ולב??

הייתי משתמשת בזה. אני צריכה מישהו כזה.

לגבי הרב אבינר- הוא היה דוגמה!!!! ובסדר.

בו אני יחסית מסכימה איתכם בזה שהוא לא רב אבל עדיין אמשיך לקרוא לו הרב ולו רק בגלל שהוא תלמיד חכם.

אם תשימי לב תראי מתי הם צצים..שמוליק פיין

בס"ד

הרב של מזכרת בתיה שמעת עליו אי פעם? לא! אף אחד לא שמע עליו! על אף פסק שלו אף שיחה שלו..פתאום אחרי אחד התגי מחיר הוא קפץ ואמר שמי שעושה תג מחיר יש לו דין רוידף..למה לא שמענו אותו אחרי חילול קבר יוסף?אחרי רצח אשר פלמר ובנו הי"ד..? כי "רבנים" מהסוג הזה קופצים כשיש משהו שכולם מתעסקים בו וימשוך אליהם הרבה אהדה ויאמרו הנה זה רב הוא מגנה את התג מחיר..ויש עוד הרבה כאלה..

טוב.ענבל

יאמר לזכותך שהשארת אותי בלי מילים

אני יותר התכונתי לרבנים מוכרים אבל לא משנה.

תודה.

אשריי..שמוליק פיין

בס"ד

פשוט צריך לשים לב איזה רבנים אומרים דברים גם שהם לא הכי אהודים ויכול להיות שיסבכו אותם אבל הם לא מפחדים לאמר אותם..(כמובן בחכמה וכמובן שיש רבנים גדולים שלא אומרים דברים סתם אבל כשצריך הם אומרים בלי פחד..)רק צריך לשים לב..

שבת שלום.

זה לא בגלל זה...האדמו"ר מצנעא

זה בגלל שהם לא רוצים שיחשבו שזה "הציבור שלנו עשה...". כלומר, רבעלעכים ללא עמוד שדרה.

הייי כבר נאמר פה שהוא זוכה מהכל!!אביה7

העלילו עליו עלילות. וזה הוכח.

יש אנשים דוחים בעולם.

והאתר הזה ממש לשון הרע והוצאת שם רע..

וכן, אני יודעת מה כתוב בהתחלה שלקוח מהחפץ חיים.. (אז אל תצטטו), זה שמישהו ציטט שם משהו מקוטע מהחפץ חיים לא אומר בכלל שהוא תקף לגביו..

קיצר.. אם אתם לא ידעים ובררתם עד הסוף אם זה נכון או אם זה לשון הרע, 

עדיף לא להביא לפה את הקישור לאתר הזה.

וזה שאני ממש לא מסכימה איתו על כל מיני נושאים בא"י ונגד הערבים לא אומר שהוא לא רב.. גם רבנים טועים.. בכ"מ הוא תלמיד חכם עצום ומלמד תורה לרבים רבים.

זוכה מהטרדת נשים, אך הורשע בהכשלה בכריתות במזיד.יזהר

את החלק האחרון, משום מה, התקשורת הדתית טשטשה.

גם על הזיכוי המדובר יש להאריך, אבל בכל מקרה כל זה מתגמד לעומת זה שהוא הכשיל וממשיך להכשיל יהודים בכריתות במזיד.

אני מכיר אישית כמה מהאחראיים על האתר הזה. אני כלל לא מרוצה מהעיצוב והצורה שלו, אבל כל הנאמר בו הוא אמת לאמיתה.

אכן עיצוב מזעזעדי"מ

רבי הלל (כמדומני) אמר שלא יבוא משיח...האדמו"ר מצנעא

המפרשים מסייגים את זה ואומרים שהוא התכוון שהגאולה תבוא בדרך שמיימית ולא ע"י משיח, אלא ע"י הקב"ה בכבודו ובעצמו, אמנם זה לא סותר את זה שע"פ הרמב"ם אלו דברי כפירה גמורים ("ושיבוא המשיח"...)!

עכ"ז, המשיכו לקבל תורה ממנו. ולא נא', אלא לשון קבלה ולא לשון שמיעה, שבדברים אחרים קיבלו את דבריו כאמיתיים.

אז במחילה, אם המשיכו לקבל תורה מפיו של אחד שאמר דברי כפירה - אין הכי נמי למי שבשוגג מכשיל יהודים.

אם כבר, הפוךיזהר

מיחס הגמרא לר' הלל, יש להסיק דלא כהרמב"ם, שהכופר במשיח דינו כאפיקורוס. אכן קושיא שכבר הקשה בעל ספר העיקרים ועסקו בה. אף אחד לא העלה על דעתו את האפשרות המגוכחת והמנוגדת להלכה שאתה העלית, שיש לכבד כופרים ומחטיאים.

וחוץ מזה, במקרה הזה הוכח מעל לכל ספק שההכשלה היא במזיד ולא בשוגג.

אם הרב טל הוא רבעלך אז הרב ליאור ר' זלמןדי"מ

וכל הרבנים האלה גם

אתה לא חייב להסכים עם הרב טל בכולם (ואני גם כמעט ואין נושאים שאני מסכים עם הרב טל)

אבל הוא ת"ח עצום

איך אתה משווה בכלל...האדמו"ר מצנעא

מרן הגר"ד ור' זלמן הם שני אנשים שאתה בכלל לא מבין איזו גדלות יש להם... גדולי הדור, ממש כך.

הרב טל הי"ו לא מתקרב אליהם... 

ולא, אני לא עושה כאן תחרות או משהו, אני פשוט מסביר את ההיררכיה הרבנית-הלכתית שכיום כל מיני אנשים מנסים לשבור.

וזה כמובן בגלל שהוא נגד המדינהיזהר
עבר עריכה על ידי יזהר בתאריך כ"ג תשרי תשע"ב 08:49

אחרת לא ניתן להסביר את הקביעות המופרכות וחסרות הבסיס שלך.

אולי כדאי שתסביר את נימוקיך. גיל? מספר תלמידים? כמות ספרים? הסכמות?

אגב, אם כבר ברעבאלאך עסקינן, אתה מוזמן להשוות בין ההסכמות לספריו של הר' שרלו, לבין אלו של מו"ר הרב טל שליט"א.

ממש לא...האדמו"ר מצנעא

אתה מוזמן לעיין בהסכמות לפניני הלכה.

מה משנות לי ההסכמות? למשנ"ב אין הסכמות בכלל כמדומני, מה זה אומר?

הסכמות לא חשובות בכלל לעניין.

גיל - במידה מסויימת גם הוא פרמטר.

תלמידים - בישיבה המרכזית בתחילת דרכה לא היו המון תלמידים, והרב היה רה"י. גם לא פרמטר.

כמות ספרים - ...

איך קובעים? אשאל שוב - איך אתה קובע ש"הר' שרלו" הי"ו הוא לא גדול הדור? 

יש דברים שאי אפשר להוכיח, וגם לא צריך. הם ידועים לכל אחד.

את זה שהרב שרלו אינו גדול הדור,אבגדה

ניתן לקבוע ע"פ פסקים שהוא נתן.

הוא נתן פסקים, וכן הביע את דעתו בצורה הנוגדת את ההלכה, ולא ייתכן שאדם כזה, הינו גדול הדור!!

בדיוק כך, אתה מנסה לקבוע על הרב טל שאינו גדול הדור, לכאורה, כך אתה טוען רואים שרב זה אינו יודע, או יודע ואינו רוצה, לפסוק ע"פ ההלכה, ע"כ, ניתן לדעת מייד כי אינו גדול הדור!

ואיך אתה יודע שהוא אמר דברים הנוגדים את דעת התורה?-מזה שהוא לא מבית מדרשה של התורה הגואלת!!!

טיעון זה, כמובן אינו שייך לר' עובדיה יוסף, שכבר נתן מספיק פסקים, והעמיד תלמידים ומנהיג את הרבים, בצורה שמעידה עליו, הן על כך שרצונו ללכת ע"פ התורה, והן ע"כ שהוא יודע את רצון התורה היטב, ואע"פ שיכול להיות שטעה, גם לגדול הדור יכולות להיות טעויות.

במילים אחרות-לגבי הרב עובדיה, אתה יוצא מנקודת הנחה שהוא גדול הדור (מכיוון שיש בידך מידע מתאים..), ולכן כל עוד לא יוכח באופן ברור וחד משמעי אחרת, אתה תתייחס אליו כאל גדול הדור.

לעומת זאת, לגבי הרב טל, אתה יוצא מנק' הנחה שאינו גדול הדור, ואתה בוחן אותו, ע"פ דעותיו!!

(דבר מוצדק בהחלט, שהרי אין לך כלי אחר לבחון אותו...)

אז היכן הטעות שלך?

כדי לבדוק רב ע"פ פסיקותיו, אתה צריך להכנס בעובי הקורה, ללמוד את הסוגיות לעומק, לבדוק כל טיעון אפשרי, לשקול במאזני ההלכה, ואז לבחון מנין הרב לוקח את טיעוניו (האם מן התורה בלבד, או שמא לא כן). (וגם אחרי זה, אם אתה רואה ששיטותיו אינן לגמרי ע"פ ההלכה, מן הראוי לשאול ע"כ את הרב לפני שקובעים מהו בדיוק, כי אולי יש לו עוד משהו לומר לך, שלא ידעת מלפני כן..)

וכן לבדוק האם הרב הזה אכן בקי בתורה ויודע הלכה (וזה נמדד לפי הרוב, כי כל רב יכול לטעות באיזה שיקול צדדי באיזה משהו), ואם אכן כך הוא הדבר, הרי שהוא ראוי להיות גדול הדור...

מכיוון שלא למדת כהוגן את שיטתו של הרב טל, ולא בדקת היטב את מקורותיו, אין לך היכולת לקבוע האם הוא גדול הדור או לא!

הרב שרלו-אריאל דל"ת

אית דגרסי הרב יובל המבולבל, ואית דגרסי- הרב יובל מרשהרלו

פשש, מרגיש גדול?האדמו"ר מצנעא

כל הכבוד |מוחה זרתות|

אומרים בכלל לקרוא לו שרלובתותי
ויש גם את הניגון הידועדי"מ

"שרלו מתיר איסורים,שרלו מתיר איסורים שרלו מתיר מתיר איסורים ,אבינר מרביץ ליהודים"

(במנגינת ה' מתיר אסורים)

איכסה של הודעה.צחקן
תודהדי"מ
"אשרי רבו שלמדו תורה..."האדמו"ר מצנעא

כשיאמרו זאת הבריות - קידשת שם ד' בעולם. 

כאן היה בדיוק הפוך; חיללת שם ד'. אשרי רבך שלמדך תורה (ר' איציק, הרב יצחק, הרב דודי וכו'...)? ממש לא, האמנם התורה נכנסה לורידיך כ"כ חזק עד שהתעדנת כאדם? והרי הבריות נגעלות מתגובותיך.

פחחחחדי"מ

כי המרכזנקים פה כותבים יופי של הודעות

וזה שאתם חסרי כל חוש הומור זה בעיה שלכם

תתדפקו

ואתה, כמובן, מסוגל לקבוע מי כן פוסק נכון ומי לא.האדמו"ר מצנעא

מחילה, הדיון הזה לא ענייני בעליל.

שב"ש.

במקום לענות בתשובה אולי תענה לנו קודם כלדי"מ

איך אני קובע?

אני לא קורא לאף אחד גדול הדור

לפני כמה שורות טענת שלדעתך הרי"ג גדול הדור...אריאל יוסף
כן נכון זה בהחלט היה טעות הוא נשיא הדורדי"מ

לא גדול הדור

למשנ"ב יש 5 הסכמות מגדולי דורויזהר

הסכמות זה דבר משמעותי מאוד בבחינת גדלות של רב, כל עוד אין לנו פרמטרים בולטים אחרים (כמו אצל הרב עובדיה, למשל).

מספר תלמידים וגדלותם גם היא פרמטר. הגיל הוא נגזרת לא הכרחית של זה.

בדור מלא בלבולים כמו שלנו, מגוחך לדבר על "מוסכמות" בעניין הזה.

למה בדיוק?די"מ

כי הרב טל  הוא לא מבית המדרש של התורה הגואלת?

כי אתה מדבר על נטו גדלות בתורה אין הרבה הבדל בינם לרב טל הרב טל הוא גאון נכון יש לנו המון סברות משונות אתה לא חייב להסכים איתם אבל הוא גדול בתורה לא פחות מהרב ליאור והרב זלמן אם הגיל זה מה שהופך אותם לגדולים יותר אז להזיכרך אומרים מבוגרים יותר ולא גדולים יותר

ממש לא בגלל זה...האדמו"ר מצנעא

גם מרן הגר"ע יוסף שליט"א הוא לא מבית מדרשה של התורה הגואלת שלנו... אז מה? מה, הוא לא גדול הדור? הוא לא פוסק הדור?

גדולים יותר בתורה. גם, מבוגרים יותר, אבל זה פחות חשוב.

שמע, אתם רוצים לשבור את המוסכמות ההלכתיות-רבניות, והכל כדי להוכיח לי כמה בין גדולי דורנו יושבים בנחת הרבי שלכם, והרבי של יזהר ואבגדה הי"ו.

לא רוצה להכנס לויכוח אבל דבר אחד יש לי לשאולענבל

האדמור- מה הבעיה שלך עם הרב טל?

למה הוא לא יכול להיות גם אחד מגדולי דורנו?

האמנם הוא עומד בשורה אחת עם הגר"ע והגרי"ש?האדמו"ר מצנעא
אבל אתה קורא גם לרב זלמן ולרב ליאור גדולי הדורדי"מ

ואני ממש לא רואה למה הרב טל לא שונה מהם ובטח לט מהרצי"ה כי נראה לי שהרב טל יודע יותר גמרא והלכה מהרצי"ה מש שבטוח שהוא פוסק הרב יותר מהרצי"ה

אדר עוד לא נכנס...האדמו"ר מצנעא

מאיפה נפלת? מיצהר או ממאדים?

מרן הרצי"ה זצ"ל היה בקיא בכל התורה כולה. והוכחתי לך את זה כבר.

ממאדים ברור מה השאלהדי"מ

מה אני בת?

גברים ממאדים נשים מנוגה

סליחה שאני מתערב, אבל מהיכרות אישית עם הרב טליהודיזההכי אחי
עבר עריכה על ידי יהודיזההכי אחי בתאריך ה' חשון תשע"ב 00:43

הוא אכן בקיא בכל התורה כולה. לכל הפחות בכל תורת הניגלה (בנסתר אני לא מבין הרבה).

כל שאלה ששאלתי אותו, ושאלתי הרבה, קיבלתי תשובה מפורטת ומנומקת עם מקורות, בלי שהוא יצטרך לפתוח ספר אחד. גם אם השאלה היתה בסוגיה שהוא לא עסק בה בבית המדרש לאחרונה. לעתים רחוקות הוא אומר שהוא צריך לעיין בזה (לי זה קרה פעם או פעמיים), וזה לאחר שהוא פורש את כל הסוגיה לפניך. מעולם לא נתקלתי באדם ששאל אותו שאלה בנושא מסוים והוא לא היה בקיא בו.

אני לא יודע מה המדד להכלל בגדולי הדור, ואני לא חושב שזה צריך להעסיק אותנו, אבל אני יכול להעיד מהיכרות אישית שמדובר בתלמיד חכם עצום עם היקף ידיעות נדיר ושכל חריף במיוחד. גם ההערכה הרבה שאני רואה שרוחשים אליו לא מעט תלמידי חכמים גדולים ומובהקים, אומרת משהו.

זה לפני שדיברנו על המידות ועל איך נראות התפילות שלו, ועל ההתמדה וניצול הזמן הנדיר במשך עשרות שנים (גם היכרות אישית וגם דברים ששמעתי מחברים ותיקים לספסל הלימודים במרכז בקול-תורה ובשעלבים).

א ליטל ריספקט, ג'נטלמן...

אתה לא צריך לבקש סליחהדי"מ

זה פורום ציבורי (גם אם זה לא נראה ככה)

זאת היתה בקשת סליחה רטורית... יהודיזההכי אחיאחרונה

מין טביעת לשון נימוסית שכזו.

נו, באמת, הרב טל עצמו מכנה את הרב ליאור 'מו"ר'.אריאל יוסף
עבר עריכה על ידי אריאל יוסף בתאריך כ"ד תשרי תשע"ב 20:08
נכון. אז מה?יזהר

האם יכול להיות שתלמיד יעלה על רבו בשלב מסוים?

האם הרב עובדיה יוסף לא עלה על רבותיו?

אני כלל לא טוען שמו"ר הרב טל יותר גדול מהרב דב ליאור, אלא רק שאין מכאן ראיה.

אם אכן היה גדול ממנו-לא היה מבטל דעתו בפניו.אריאל יוסף
מתי ביטל דעתו בפניו?די"מ
בכמה סוגיות-זה מופיע בשו"ת שלו בישיבתו.אריאל יוסף
והמון פעמים לאדי"מ
בסוגיא אחת בלבד.יזהר

ובעוד אחת הוא חולק עליו, ובעוד אחת הוא מציין שגם הרב ליאור אומר כמוהו. יש איזכור נוסף שלו בשו"ת, אבל לא בשאלה הלכתית.

בשני איזכורים הוא מופיע כ"מו"ר הרב דב ליאור", ובשניים נוספים בלי מו"ר.

עד כאן נתונים יבשים.

צריך להבין שהשו"ת בנוי טלאי על טלאי, ולצערנו כבר שנים רבות, אם בכלל, לא עבר הגהה מקיפה של הרב, אלא רק הגהות פרטניות ועדכונים.

כמדומני שאין להסיק מסקנות חותכות לכאן או לכאן.

הטרמינולוגיה של "יאוש" כל כך מגוחכת.יזהר

אם מאמינה בשלום עם הערבים?

את מאמינה בדו קיום איתם?

אה, לא?

מה את מיואשת??

^^^^^^^^^^^^די"מ
שכחת פרט קטן מאוד מאיזו שנה ~המדינה~ קיימתalex
ומה היה וקרה קודם להיוסדה ותבדוק בכתבים של הרצל מה היה חלומו וחזיונו של הציוניסט הזה תבדוק תשווה ותראה בתור התחלה תבדוק איך החוזה דמיין לעצמו את הדגל
לא שכחתי.ימין ה'

ואני מדבר על צה"ל כיום.

דוקא אם רוצים לשנות את צה"ל, למי שטרם התייאש ממנו - בדרך היחידה לעשות זאת היא ע"י אי גיוס המוני ועריקות המונית.

אין דרך אחרת.

חייבים להתייאש!!!!!!!alex
כל עוד לא יהיו אנשים מיואשים שום דבר לא ישתנה
אם אתה מיואש וגם אם לא יש לך שני אפשרויות
א.אפשרות פסיבית ב.אפשרות אקטיבית
אקטיבית לא מיואשת - אתה מנסה לשנות את הקיים
פסיבית לא מיואשת - אתה מקווה שמישהו יעשה את זה בשבילך
פסיבית מיואשת- אתה כל היום מתפלל ומקווה שיעזרו לך
אקטיבית מיואשת - אתה מבין שאף אחד לא יעזור לך אם לא תרצה לעזור לעצמך אתה קם ועושה מעשה ( אני לא כותב איזה מעשה כי גם על כך הדעות חלוקות)

צריך לפעול, לא להתיאש חס וחלילה!אחיהוא

צריך להאמין בקב"ה שהכל לטובה באמונה שלמה!

סתכל בחתימה-

אם לא הייתה מדינה באמת לא היה פה כלום. אבל-=)=)

זה לא אומר שאנחנו לא מצפים ליותר. והממשלה הזאת עושה הרבה הרבה דברים דפווקים!!

הרבה מאד!

רק ה' מושלם.יזהר

אף אדם או תוצר אנושי מושלם.

השאלה היא מה הכיון ומהי הכוונה?

נכון, אתה לא מושלם. אבל אתה מכוון לטוב? אתה רוצה ומנסה לקיים את רצון ה'? זה ממקם אותך במקום של הטובים.

המדינה כיום מכוונת לרע. עיקר מגמתה ופעולתה הוא נגד הגאולה, גם שלומי אמוני ישראל, נגד התורה ונגד א"י. אם אצלך החלקים הרעים הם מתוך הכרח, אונס ושוגג, אצל המדינה זו הגדרת החלקים הטובים.

זו ממשלת הניוול, לא המדינה...האדמו"ר מצנעא
די כבר עם ממשלת הניוול הזאתי... חפרת...יהודי מרמ"ג

זו בדיוק המדינה.

ממשלת הטומאה... בסדר?!האדמו"ר מצנעא
לא ממש לא בסדרדי"מ

מדינת הטומאה זה בסדר

אתם צריכים לבדוק את השיטה שלכם.יזהר

יותר מדי ממשלות מתחלפות והמצב לא משתפר.

כנראה שזה לא רק הממשלה.

לו יצוייר...האדמו"ר מצנעא

שתקום מפלגה התיקרא מ', בראשות משיח צדקנו, וכל עמ"י יבחור בה, ותבנה את בית מקדשנו, ותכבוש את כל מרחבי ארצנו, ותשליט שלטון תורה בארץ קודשנו, וימחה עמלק, ויקבץ הגלויות, ותכוף כל ישראל לעבודתו ית' וכו', והיא תהיה הממשלה - גם אז תאמר את מה שאתה אומר כיום?

קיים עיקרון, על פיו אנו עובדים. זה לא סטטיסטי.

"ברוך הבא, משיח. יש לנו כבר מדינה ק', אין צורך..."האדמו"ר מצנעא

הכל עניין של ממשלה. כמו שאמר ר' אברום זצ"ל: "המלוכה והממשלה לחי עולמים" - הרי שמלוכה וממשלה אלו דברים שונים!

אתה שפויטוביה2
הצלחת בהחלט לשפוך אותי מצחוקדי"מ

מרוב ששרתי כל כך הרבה פעמים את זה חיכיתי שמישהו יגיד משהו בסגנון

כשתוב שם בממשלה זה ממש לא מדבר על הממשלה שלח ימינו

חח גם אנחנו ברמה שרנו את זה שעות..שמוליק פיין

בס"ד

ונדבקה לי המנגינה חח אני שעות מחפש כל מיני מילים מא' עד ת' כדי לשיר..

אתה לא יודע בעל פה תבוא אלי אני ילמד אותךדי"מ
עד הבית שלך?!שמוליק פיין
מעצבן אותיאנונימי (פותח)

תקשיבו ברור שהמדינה היא לא הכי טובה שבעולם

אבל אנחנו צריכים להעריך אותה בכל מצב.

היא גם דואגת לאזרחיה במידה מסויימת .

זה הבעיה שרק במידה מסויימת.=)=)
ואותי המדינה מעצבנתדי"מ

אז מה תשרוד את זה

ב"ה! די עם השנאה, הלשה"ר וההוצאת שם רע!~מישי~

אנשים פה בפורום עושים דברים חבל על הזמן אבל צריך גם לזכור שלשון הרע על אנשים בישראל זה איסור חמור מאוד. תלמדו חפץ חיים ושמירת הלשון ותראו כמה לאווים, עשיין וארורים עוברים בלשה"ר. ולא יתכן שתגידו שכל הממשלה כולם לגמרי אפיקורסים ורשעים ומותר להגיד עליהם כי זה פשוט לא נכון. אי אפשר להשתמש סתם ככה בהיתרים שגם הם לא רצויים....

מסכים מאוד!!studiomc8
כיום היהודים נמצאים בתקופה הכי טובה מאז מלכות שלמהפעמיים חי

יש לנו צבא הכי חזק במזה"ת.

מדינה.

כלכלה יציבה.

מדינה שניצחה את צבאות ערב ב48 נגד כל הסיכויים.

מדינה שהכפילה את עצמה באמצעות העלייה.

מדינה דמוקרטית.

מדינה מאוחדת (בהשוואה לימי רחבעם והחשמונאים)

היהודים לא נמצאים בתקופה הכי טובה!אסוס

יש לנו צבא חזק והשימוש בוא לא נכון!

כלכלה לא יציבה

ב-48 רק ניסים לא בזכות המדינה

מדינה דומקרטית על חשבון יהודים

מדינה מאוחדת ? להזכירך את הגירוש ?

מדינת הציונים מתפוררת בעז"ה תקום מדינה חדשה שיעמוד בראשה משיח בן דוד!

אמןsss2
מדינה מאוחדת = מדינה שכל האזרחים בה תחת ממשלה אחת.האדמו"ר מצנעא

למשל, מלכויות יהודה וישראל היו נפרדות, כך שמדינת ישראל באותם ימים היתה מדינה לא-מאוחדת.

טוב..אדם אחד

כולכם (מי שדיבר ברצינות) הזכירו את הרע שיש במדינה. אבל מה עם כל הדברים הטובים שהמדינה עושה, תאמינו לי שאתם יכולים למצוא הרבה יותר דברים טובים....

כלכלה, ושירותי רווחה, ופיתוח ובנייה (כן, יש מקומות שבונים בהם ), וכל אלפי הנושאים שעוברים בממשלה ובמשרדים השונים מידי יום....

וברור, ברור שצריך לתקן את הדברים הרעים, ואסור לשתוק עליהם, אבל שכל אחד יצייר לעצמו איזה תרחיש בראש, שיום אחד המדינה מתפרקת, וברגע אחד אחד אין מדינה... נראה לי שברגע הבא הוא לא יוכל כבר לדמיין כלום....

אז באמת חב'רה, המדינה לא מושלמת, ויש המון דברים שצריך לשנות, אבל אנחנו בתהליך, ובתהליך הדברים לא קורים בבת אחת, אלא לאט לאט...

אז אנחנו צריכים לקוות שהמדינה תתקן את הדברים הרעים שיש בה, ותעצים את הדברים הטובים שיש בה...

המדינה, בתור מדינה, וכן צה"ל בתור צה"ל, בכללי הם טובים לעמ"י, הם לא רעים מעיקרם, רק שיש דברים שצריך לתקן בהם....

זהו, אשמח לתגובות.....

אם המדינה תתפרק, זה יהיה כשה' יחליטאבגדה

שהתפקיד שלה נגמר, והגיע הזמן למלכות ישראל הטובה ממנה (אא"כ אתה סובר שהמדינה הזאת היא לא אתחלתא דגאולה, ואין שום קשר בינה לבין הגאולה), ככה שאני לא ממש מפחד שהמדינה הזאת תתפרק...

אני אפילו די אשמח אם זה יקרה...

(למרות שלא בהכרח שכל המדינה תתפרק, ייתכן גם ששום דבר לא יתפרק, ופשוט תתחלף הממשלה הגרועה, במלכות ישראל הטובה והראויה, והצדדים הטכניים (צבא, כלכלה, תחבורה, ושאר ירקות) ימשיכו לתפקד כרגיל...)

את הדברים האלה יש בכל מדינה..שמוליק פיין

בס"ד

אנחנו לא רוצים מדינה ככל המדינות לא כמו הציונים..אנחנו רוצים מלכות יהודית!!!

הדברים המובנים מאליהם (כביכול) הללו לא היו לך...האדמו"ר מצנעא

אפילו הם לא היו עד לפני 63 שנים. אז במקום לישא עיניים לשמיים ולומר תודה מעומקא דליבא - אתה ממשיך לקטר.

"...ואם אין אתם מאמינים - ראו באורי שזורח."

אתה לא מאמין? ראה באור המשיח שזורח. אל תסתכל על החושך, תמיד יש חושך, אלא הסתכל על האור, אורו של משיח שזורח.

נר מצווה, ותורה אור....אבגדה

איפה אורה של המלכות השולטת פה?

(אגב, מבחינה לשונית, בדקתי את ההבדל בין מלכות לממשלה, והוא אינו דומה כלל להבדל בין מדינה לממשלה (של ימינו), שני המושגים, הם של שליטה, אבל ההבדל הוא שמושל-כופה את דעתו על העם, ומלך-העם מקבל את עול מלכותו.)

אורה הוא התגשמות חזון הנביאים...האדמו"ר מצנעא
ואולי בכלל התגשמות חזון הנביאים היא אני?אבגדה

שהרי, אני האדם הדתי, עובד ה', והנה פתאום יש מי שמגן עלי, ומושיע אותי מיד אויבי...

אמנם בנתיים הוא עושה לי קצת צרות, אבל בסוף....בסוף אני אתגבר עליו ואכבוש אותו, ואז....

(אני כטיפוס.)

וזה בהחלטו דבר הגיוני לומר שהדתיים במדינה, הם התגשמות החזון, ולא כל מיני אנשים שמתנהגים בארץ הקדושה כמו גויים.

ויבוא יום, שהמדינה הזו תהיה שלנו, וזוהי כבר, לא תהיה מה ששמוליק מכנה "מדינת הציונים", כי אם "מלכות יהודה"!!

וזה יהיה האור האמיתי, של סוף הגאולה, ביאת המשיח, בניין המקדש, והופעת מלכות השם בעולם בשיא כוחה.

קשה לומר שחזון הנביאים כוון לאלו שאינם עובדים את ה'....

עיין מזמור י"ט לרבנו הק' זיע"א, סע' ט ויד.האדמו"ר מצנעא

אין לי כוח לכתוב הכל, אבל תקרא את זה, זה עונה לך בדיוק על השאלות.

אתה מערבב שני דבריםיזהר

דברים טובים מאוד קורים לעמ"י, אנו נמצאים בתקופא של אתחלתא דגאולה, ורואים עין בעין בשוב ה' ציון, בקיבוץ גלויות, בניצחון במלחמות, וכו' וכו'. צריך להודות על כך לה' בפה מלא.

עכשיו יש שאלה אחרת: מה היחס הנכון למדינה? התשובה לשאלה הזאת אינה נגזרת של כמות הדברים הטובים שהקב"ה העביר על ידי המדינה, אלא במגמתה וכוונתה העיקריות.

הקב"ה העביר דברים טובים בעולם גם על ידי הנוצרים, כגון הפצת האמונה באל אחד והמשיחויות (יעויין ברמב"ם). צריך להודות על כך לה', אבל לא לנוצרים חלילה, שכל כוונתם היא להרע.

המגמה של המדינה היא קידוש ד' היותר גדול.האדמו"ר מצנעא

"בעצם קיומה של המדינה, יש קידוש ד' גדול. אמנם יש גם חילול ד' גדול. ולמדנו, שכשאר יש חילול ד' וקידוש ד' - קידוש ד' הוא המכריע. כך הורו חז"ל בירו' (קיד')  כי "קידוש ד' גדול מחילול ד'". כמובן אין עניינו של מא' חז"ל ללמדו, כי קידוש ד' גדול יותר מחילול ד', אלא באורו שכשהם נמצאים יחד, כשבאותו ענין יש צד קידו"ד וצד חילו"ד, אין אומרים ספיקא ושב ואל תעשה. אלא שצד קידו"ד הוא הגדול, המרכיע והמחייב. ועל אחת כמה וכמה בקידו"ד הגדול-הא-לקי הזה של ככלל-ישראל ותקומתו." (רבנו הק' זיע"א, מזמור י"ט למדינת ישראל, סע' טו)

אז חזרה הקושיאיזהר

גם בהתפשטות הנצרות יש מימד כלשהו של קידוש השם.

אתה מתחיל לחגוג את חג המולד?

איזה קידו"ד יש בדיוק בהתפשטות הנצרות?האדמו"ר מצנעא

וגם א"כ, הם לא מופיעים יחד, שכן קידו"ד בטל באלף.

יעוין ברמב"םיזהר

הפצת אמונת המשיחיות בעולם, שהחליפה את האליליות שלא שואפת לשינוי, זה דבר של מה בכך?

קפוץ<יוני>
עכ"פ, הם לא מופיעים יחד...האדמו"ר מצנעא

למה לא מופיעים יחד?יזהר

ובאיזה אופן במדינה הם כן מופיעים ביחד שבנצרות הם לא?

זה שהמצב עכשיו יותר טוב מפעם לא אומר שזה אתחלתא...די"מ

ולא אני ממש לא רואה אור שזורח על המדינה ועל ראשיה

לא אור המדינה וראשיה, אור המשיח...האדמו"ר מצנעא

חוץ מזה, אתה עיוור, בין כה ובין כה אתה לא רואה...

על פי מה אתה מחליט שאני עיוור?די"מ
היאך אתה לא רואה עין בעין את ישועת ד' הפורחת?!האדמו"ר מצנעא
אכן, אם מניחים בצד את הצד הרוחני של עמ"ייזהר

ברגע שמנסים להסתכל על הדברים בעיניים יהודיות ולא חילוניות, התמונה קצת משתנה.

סתם דוגמא קטנה: בכל הדורות כולם (כולל אנטיוכוס, האינקוויזיציה והאמנסיפציה) לא היה שמד רוחני כמו שעשה כאן 

בן גוריון ימ"ש, בשנותיה הראשונות של המדינה.

השמד הרוחני הכי גדול היה באירופה בתקופת ההשכלהאנונימי (פותח)

השמד של ב"ג היה בעיקר של עולי יהדות המזרח, ומי שאשם בכך זה רבני עדות המזרח והרבנים הראשיים של המדינה שעזרו לב"ג (מה לעשות, רבנים משת"פים זה לא מהיום ולא מאתמול). 

היהדות האשכנזית היתה די חסינה לקטע של השמד וההתבוללות, והיא זו שהצליחה להשאיר גחלת יהודית קטנה בעדות המזרח עד שהגיעה תנועת התשובה (שאותה ניצלו הרבנים הספרדים כדי להסית את החוזרים בתשובה חזרה לאהבת המדינה ששימדה אותם ולשנאת החרדים האשכנזים שמסרו את נפשם כדי להציל אותם...מין פרדוקס אבסורדי שכזה)

לא מבין מדוע אתה תוקף את רבני הספרדים.השם הוא המלך!
היו להם דעות שונות באשר ליחס אל המדינה, אבל רובם לפחות לא השתייכו לזרם הדתי לאומי, גם אם לא ממש השתלבו בזרם החרדי. רוב מניין ובניין גדולי ספרד דאז היו יוצאי ישיבת ׳פורת יוסף׳ או קשורים אליה, ולענ״ד זו השמצה לייחס להם שיתוף פעולה עם ההעברה על הדת שחוללו ראשי הציונות. נכון שתמיד רבני הספרדים היו קיצוניים פחות מאחיהם החרדים האשכנזים, מהסיבה הפשוטה - שאצלם כמעט ולא היו תופעות של ׳השכלה׳, התבוללות וחילוניות כמו אצל האשכנזים, ולרוב גם מי שהתרחק מעט מהדרך לא היה ׳אנטי׳ וכופר - אך זה ממש לא הופך אותם למשתפי פעולה עם הציונות הכפרנית. אני חושב שמוטב שתחזור בך מדברים אלו, שנראים כאמור חסרי בסיס ומשמיצים.

הרבנים הספרדים בגדו בצאן מרעיתםאנונימי (פותח)

הרב מאיר חי עוזיאל למשל שיתף פעולה עם ב"ג ועם הציונות והוביל את העולים החדשים מעיראק, מתוניס וממרוקו היישר למחנות השמד בקיבוצים.

אף רב ספרדי לא הפגין, לא צעק ולא מסר את נפשו במעבר גדרות הקיבוצים כדי להציל ילדים שהושמו שם.

דור שלם נמחק וכל הרבנים הספרדים שתקו, בתמורה לשלמוני המדינה.

חרפה כזאת מין הראוי שתיזכר לעד.

זה לחלוטין לא נכון. זו הוצאת שם רע.השם הוא המלך!
ואי״ה אוכיח זאת ביתר פירוט בהמשך. רק על קצה המזלג: הרב עזרא עטיה, הרב יהודה צדקה וזקן המקובלים דאז הרב אפרים הכהן (וכמובן עוד רבים רבים נוספים) נלחמו ככל יכולתם נגד גזירות השמד, כשהשניים האחרונים אף נבעו בעצמם לקיבוצים על מנת לפעול לחלץ משם מי שאפשר ולחזק אותם עד כמה שרק ניתן, באם לא היתה אפשרות להוציאם משם. ואגב, הרב אלפנדרי זצוק״ל היה גדול המתנגדים לציונות, והאדמו״ר ממונקאטש שהיה ראש וראשון לקנאים באותה תקופה הכפיף עצמו אליו באופן מוחלט. גם הרב יעקב מוצפי והגב צדקה חוצין נודעו בהתנגדותם התקיפה לציונות, והרב מוצפי אף נפגש עם האדמו״ר מסאטמר בנוגע לכך. מיותר לציין את הבבא סאלי בעניין זה - עיין בספר שכתב חתנו הרב דוד יהודיוף וראה עד כמה גדולה היתה תקיפותו בענינים הנ״ל. גם רבנים ׳מתונים׳ יותר כמו המקובל הגאון והצדיק רבי עובדיה הדאיה ואחרים - הגם שראו בעין יפה את הקמת המדינה משום קיבוץ הגלויות שבכך והתמיכה במוסדות תורה ועוד, מעולם לא שיתפו פעולה עם השמד הציוני. עיין בספר ׳וזאת ליהודה׳ על הרב יהודה צדקה זצ״ל ובספר ׳האיש על העדה׳ על הרב עזרא עטייה זצ״ל, ותמצא שם סימוכין לדבריי. נכון שהיו גם כאלו שאולי שיתפו פעולה עם הציונים בדברים מסויימים - ורובם מתוך תמימות, אבל כאלו היו גם בין האשכנזים, ובאחוזים גבוהים יותר. לא ראוי להוציא כך לעז על ציבור שלם ועל גדולי תורה, בפרט כאשר הדברים רחוקים לחלוטין מן האמת. 
כל אלה רבני היישוב הישןאנונימי (פותח)

רבני העדה"ח הספרדית ופורת יוסף ממש לא היו ממסדיים ולא היתה להם שום אפשרות להשפיע גם אם רצו. 

אוי, אתה רואה שגדולי התורה נגדך אז אתה מוחק אותם?האדמו"ר מצנעא

תמים כ"כ. לשקר אין רגליים, והוא יפול במהרה. ובכך אתה דומה לרשע בן רשע אברהם חזן ימ"ש, שגם הוא מעקם את כל דרכם של גדולי ישראל ע"פ דרכו של האדמו"ר שלו ר"ל ל"ע.

ילד, אל תתערב בויכוח של מבוגריםאנונימי (פותח)

לא הבנת דבר ממה שנאמר פה.

תמשיך לעסוק בסגידה לצה"ל, למדינה, ל"מרן הרב" וביתרת התחום הצר שנכלל ביכולות האינטלקטואליות של רובוט מרכזניק.

מה יש? מצמידים אותך לקיר, אז אתה מתחמק בטענות סרק?אריאל יוסף
מדהים עד כמה הרעל הציוני השפיע.השם הוא המלך!
הנה לדוגמא, בפורום שכן שואלת מישהי על גיוס שלה לצבא, ורבים שם לא רואים בכך כל בעייה. מדובר באחת מהמצוות החשובות של הדת הציונית, אך אחד האיסורים החמורים ביותר, שהרב הרצוג, הרב חרל״פ, הרב פראנק ממיסדי הרבנות הראשית ועוד גדולי תורה אחרים, החשיבו את האיסור הזה בתור ׳יהרג ובל יעבור׳. כמה רחוקה היא הציונות מהתורה, פשוט שני הפכים (אגב, כל מטרת גיוס נשים הוא לטמא את הצבא, וידוע שהדבר פוגע מאוד ביכולת הלחימה-אך זו דוקא סיבה נוספת מצד הציונים לעשות זאת, בניגוד למרבית מדינות העולם הנאור). 
אני רואה שכלאחד שחושבאחרת נהפך לרובוט מזוגג עינייםירוקי
רובוט מזוגג עיניים? מקורי, ללא ספק.האדמו"ר מצנעא

מי יינצל אם אתה תטבע? כבוד התורה, שהוא כבוד הקב"ה.

אייזן התגובות שלך לא מובנות אפשר הסבר?אנונימי (פותח)

אתה מביא ציטוטים מר' אלחנן וסרמן שהתנגד לציונות בעיקר בגלל הסיבה שהוא סבר שהציונות מתגרה באומות

ומזרזת את הקץ הוא אף התבטא ואמר שכל לאומיות לפני ביאת המשיח היא אסורה

ואתה בא ומצטט אותו בתור אחד שמתעסק בישוב א"י ובהתגרות באומות   אתה יכול להסביר?

לא רק זה שאתה מתבטא פה נגד הרב קוק זצ"ל

התגובות פה של חלק מהחבר'ה ממש הזויות אני רק מקווה שזאת פרבוקציה של אנשים שרוצים לעורר פה בלאגן

ולא באמת יש מישהו באנשי הגבעות שחושב כמו ר' אלחנן וסרמן והרבי מסאטמר ואם כן

המצב חמור

תיהיה בטוח שר' אלחנן וסרמן היה מתנגד גם לגור ביו"ש ולהתעסק עם ערבים

אין כל קשר בין הדבריםאנונימי (פותח)

ההתנגדות המרכזית לציונות מצד גדולי כל הדורות היא משום שהציונים הם מינים שזדים להחריב את היהדות ולשמד את העם היהודי. זה בדיוק מה שאמר רבי אלחנן וסרמן, שלא ייתכן שהקב"ה ימסור את מפתחות הגאולה לרשעים ויכריח אותנו להיות כנועים תחתם כי זה נגד התורה, והקב"ה לא רוצה שנעבור "עברות לשמה", בניגוד למה שאומרים השבתאים, הפרנקיסטים והרבנים הציונים - וזו האמת הפשוטה. במקרה הזה הוא קלע לדעת התורה והגרא"יה קוק טעה והטעה. יש גם מקרים הפוכים. אני מצטט גם את הרב עמרם בלוי בנקודות בהן הוא צדק, קרא את הקונטרס שלו ומלכות תהפוך למינות ותראה שהוא בכלל לא מתייחס שם לעניין ההתגרות באומות.

ההתנגדות לציונות משום שלושת השבועות והתגרות באומות היא טענה שונה, אולי אפילו סותרת את ההתנגדות הראשונה. נניח שליהודים אסור להתגרות באומות, מה האיסור הזה נוגע לערב רב ולמומרים  שהקימו מדינה אירופאית שאין בה שמץ של יהדות? מי שטוען את הטענה הזאת למעשה טוען שהמדינה היא מדינה יהודית, וזה השקר הגדול ביותר שניתן לתאר.

עמרם בלוי היה רשע...האדמו"ר מצנעא

כשרבנו הק' זיע"א ראה אותו, הוא ישר כיוון את פניו למקום אחר, וכששאלוהו מדוע עשה זאת ענה ש"אין מסתכלין בפני רשע"!

(כך מספר הרב הושע רבינוביץ' הי"ו, אחד מתלמידיו שסיכם את שיחותיו הק' על פרשות השבוע, "מאורות הרצי"ה"; שמעתי את זה ממש ממנו, מכלי ראשון)

הוא בטוח היה פחות רשע מהרצלדי"מ
איך אתה קובע את זה?האדמו"ר מצנעא

הוא ביזה את הרב זצ"ל...

את בלוי רבנו לא רצה לראות, ואת הרצל ז"ל הוא תלה על הקיר... כך שמשמע שע"פ רבנו הרצל לא היה יותר רשע מבלוי, אם בכלל.

הראי"ה לא תלה על הקיר תמונה של הרצלדי"מ

(עוד אחד מהדברים שהרצי"ה עשה בונה מהראי"ה)

והרצל בכלל לא ביזה את התורה או ת"ח (<צ>

(והוא גם שמר תורה ומצוות)

רבנו הוא הממשיך האבסולוטי של הרב זצ"ל...האדמו"ר מצנעא

ואת זה אומר מרן הגראי"ה קוק זצוק"ל זיע"א בעצמו!

מקור!די"מ

ולא ככה ר' אברום אמר או ככה הרב ליאור אמר

מקום שהראי"ה אומר זאת במפורש

מקור>>>>אריאל יוסף

"הנני ממנה בזה, את בני הרב צבי יהודה הכהן קוק להיות בא כחי,

בכל ענייני הישיבה הגדולה, העולמית, המרכזית שלנו,

בין במצב הרוחני שלה, בין במצב החומרי שלה,

וידיו כידי ופיו כפי ועשייתו כעשייתי . . ."

[נכתב בשנת תרפ"ח; נדפס בספר 'אור לנתיבתי', ע"מ שע"ז]

וליתר פירוט:
http://www.yeshiva.org.il/ask/?id=60031

בסדר אין חולק שהוא התכוון שהוא ימשיך להיות הרה"ידי"מ

זה לא אומר שהם בדיוק אותו דבר והסכימו בהכל

מרן הרב לא היה ממנה להמשיך את דרכו>>>אריאל יוסף
עבר עריכה על ידי אריאל יוסף בתאריך ב' חשון תשע"ב 03:00

החינוכית ולגדל את תלמידיו בישיבה-

(וכן לגבי עריכת הכתבים-עי' בקישור שצרפתי)

מישהו שלא יכל לסמוך עליו במאה אחוז

שימשיך את דרכו כפי שהיא, ולא יסלף את משנתו.

מ"מ, אין ספק שאיש מבין תלמידיו המובהקים של הראי"ה,

לא הבין את דרכו טוב יותר מהרצי"ה.

(וודאי שאנחנו, שלא זכינו כלל להכירו,

לא יכולים לטעון שאנחנו מבינים אותו טוב יותר)

העובדה שהראי"ה קוק סמך על בנו, והעריך אותו מאוד,אדם כל שהוא

איננה אומרת שבכל פרט והכרעה הוא היה נוהג כמוהו. וזה מטבע היותם שני בין אדם, למרות הקשר המיוחד בינהם. וגם מינויו בישיבה ובעריכת הכתבים לא סותר לזה, שהרי הראי"ה לא יכול למצוא אדם שיהיה בדיוק שכפול שלו, ויתכן שאף לא רצה בכך.

אינני יודע מה הייתה דעת הראי"ה לגבי תליית תמונה של הרצל, וקשה להוכיח משהו מאי הימצאות תמונה על קיר ביתו. (האם הוא תלה למשל תמונה של רבי עקיבא איגר? של רבי יוסף קארו? ומה זה אומר?)

(נזכרתי שיש לו התייחסות לגלויות עם תמונות של ד"ר ה. וד"ר נ.,

אבל א. כמדומני שהביקורת היא על תמונתו של ד"ר נ.

ב. כמדומני שזה מכתב בתקופה קדומה יחסית, וייתכן מאוד שחל שינוי מסויים בעמדותיו בנושא זה במשך השנים).

יש מכתב שבו הוא כותב למישהו שיוריד את התמונה שלדי"מ

הרצל

יש לך מקור לזה?אדם כל שהוא

אני מכיר מכתב קצת שונה שהתייחסתי אליו, אבל לא מוכר לי מה שאתה אומר.

ובקשר לטענה שהגאולה לא תבוא ע"י רשעים...האדמו"ר מצנעא

שני מאמרים חשובים של הגאון הרב מרדכי גרינברג שליט"א, ראש הישיבה הק' "כרם ביבנה" הי"ו כתוכ"ת, בנושא זה:

http://www.yeshiva.org.il/midrash/outershiur.asp?id=4606 - היחס לתועים.

http://www.inn.co.il/Articles/Article.aspx/9811 - הגאולה בוא תבוא דווקא ע"י האנשים שנדמה לנו שאינם ראויים לכך.

אז מה?די"מ

זה שאני מסכים איתו בנושא אחד לא אומר שאני לא מסכים איתו בנושא אחר

והתגרות באומות לא הייתה הסיבה היחידה שהוא התנגד לציונות

נ.ב אני מתנגד לציונות לא מהסיבה של סאטמר ודומיהם רק רציתי לציין שזה לא אומר

אז יכול להיות שהוא לא הביןירוקי

מה זאת התגובה הזאת!!!

אתה יכול לומר לו שהוא טעה בלי להתייחס למה שהוא חושב!!!

אתה לא יכול לפסול כל מי שלא חושב כמוך ולומר לו שהוא רובוט

אתה זה שמתנהג כמו ילד! תתבטא בכבוד!

זה שהוא חושב אחרת ומאמין בדברים שונים ממה שאתה מאמין זה לא אומר שהוא לא בן אדם.

על הרב מרדכי אליהו זצ"ל שמעת?יזהר

אז אולי תצא ותלמד?

הדוגמאות של השם הוא המלך היו לעניין, זה ממש לאאנונימי (פותח)

היה בברית הקנאים בעודו נער ואז תהה על הראשונות במלוא מובן המילה, הפך לרב הראשי של מדינה ששימדה מאות אלפים יהודים בני עדות המזרח, וקשר את עצמו בקשר בל ינתק עם הממסד הציוני. 

כשנעצר על אותן פעלויותיזהר

אמר שהוא קיים את תורת רבותיו בפורת יוסף.

אתה משתמש בשקל חדש? אז גם אתה קושר את עצמך בקשר בל ינתק עם הממסד הציוני.

ברית הקנאים עד כמה שאני יודע לא סותרת את תקויבא"ר.האדמו"ר מצנעא

תקויבא"ר = תקומת ישראל בארצו.

והשמד היום ע"י נישואי תערובת? שום דבר אצלך?אריאל יוסף

רק כאן בארץ, רוב מוחלט של היהודים מתחתנים עם יהודים.

זה לא קיים בשום מקום בעולם.

וגם זה-ב'אשמת' בן גוריון שהקים את המדינה ופתח את שערי הארץ ליהודי העולם.

להצדיע לבן גוריון על מיעוט ההתבוללות במדינת יסראלאנונימי (פותח)

זה כמו להצדיע להיטלר על כך שלא היתה התבוללות באושוויץ.

מתאים מאוד לחבר בכת הציונית.

בן גוריון סגר את הארץ ליהודים לא ׳אדומים׳.השם הוא המלך!
בלנ״ד אביא לפה בקרוב תוכנית עם עו״ד שפטל בה הוא מדבר על כך, והדברים הרי ידועים ומפורסמים.
אבל נישואי תערבות ששכן יש היום בארץ הם בזכות השב"כדי"מ

המחלקה הערבית אמנם לר רק בזכותם אבל הרבה כן (פסגת זאב לדוגמא)

מקפיץ!!<יוני>
מדינת הציוינים מתפוררת!!!!!!!!!!!1אנונימי (פותח)
חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

שנים שאני חולם להקים מיזם כזה..יו0י

אולי יעניין אותך