אהלן=] ערב טוב,מתלבטים
עבר עריכה על ידי מתלבטים בתאריך י' ניסן תשע"ב 22:10

, אנחנו זוג בכיתה יא' ( בן ובת) שהכיר פה בערוץ וחשבנו שאולי תוכלו לעזור לנו..קיצור, בתחילת שנה אייכשהו התחלנו להתכתב, ולאט לאט "נמשכנו" אחד לשני.. החלפנו מספרים פלאפונים וזה.. קיצור ממש טוב לנו ביחד=] אנחנו שתינו יכולים להעיד שהקשר הזה מאד עזר לנו (לטובה)  קצת שינה... לאחרונה אנחנו מרגישים לא בסדר עם הקשר הזה, מרגישים שזה לא נכון בגיל הזה. הפסקנו לדבר.. ונשברנו..ושוב הפסקנו לדבר.. ושוב נשברנו.. וחוזר חלילה.. בלילות האחרונים דיברנו אשכרה כל הלילה,(וכן זה פגם בתפילה...) היה לנו קשה לנתק..(: אנחנו רואים שבעתיד יכול להיות שכן יצא מזה משו.... אז מה אתם אומרים? מה אתם חושבים? עזרות\הערות\עיצות\הזדהויות\שיתופים וכ'ו וכ'ו.. יתקבלו בברכה גם באישי!=] 

תודה ענקית מראש!!

אנחנו

וואי! אני ממש לא יודעת! אבלתיפי

תחשבו באמת,אם הקשר הוא סתם לכיף או קשר רציני!!

אם הוא סתם לכיף אז אני מציעה שתפרדו על אף הקושי!

ואם לא,אז ברכה והצלחה,אני חושבת שכדאי להמשיך!!

תודה על הדברים..מתלבטים

יכול להיות שאת צודקת.

אבל אנחנו כבר כמה פעמים נסינו להפסיק, במלא דרכים (למחוק מספרים..ועוד פוול דברים)

וזה פשוט לא עובד לנו..כנראה הרגש ממש חזק 

כאילו..מה לעשות???

לנסות לשמור על אש קטנה...talr123

להפרד לגמרי זה ממש ממש קשה, אבל תנסו בהדרגה להוריד את מס' הפגישות והשיחות...

לדבר נגיד פעם בשבוע, להפגש פעם בחודשיים... או משו כזה... לאט לאט להוריד את עוצמד הקשר ובעז"ה בזמן המתאים תחדשו אותו ותתחתנו!! בל

אם אתם באמת רוצים להיפרד,אדם אחד

נראלי שאם תנסו ממש תציליחו, אולי לאט לאט....

השאלה אם אתם באמת רוצים. כי מהשאלה היה נשמע שאתם לא בטוחים שאתם רוצים להיפרד....

החלטה שלכם. אם זה רק הועיל, אולי אתם באמת לא חייבים להיפרד?

אשמח אם תכנס-אנונימי (פותח)

כמו שהניק שלי מספר- אני מדבר מניסיון.

ואני עדיין בתוך זה.

גם אני הכרתי מישהי מכאן, מישהי נהדרת (באמת!), היה לנו הרבה במשותף, ובהחלט עזרנו אחד לשני והתקדמנו.

הרגשנו גם שזה מתקדם מאוד, והקול הדוסי הקטן לחש לנו שזה לא בסדר.

החלטנו לחתוך, ולהשאר על אש קטנה.

זה לא עזר כמובן, ועם הזמן חזרנו לדבר (אנחנו לא חברים!!) הרבה.

באיזהשהו שלב הבנו שזה לא ילך.

והחלטנו לנתק קשר, בלי שום שאריות.

מה זאת אומרת? אנחנו מנתקים, וזהו. בלי תוכניות לעתיד, בלי חלומות, ובלי ציפיות.

למה זה טוב?

א. כי לא באמת בטוח שנועדנו אחד לשניה. אנשים משתנים מאוד בגיל הזה (ואישית, מאז תחילת שנה אני כמעט לא מזהה את עצמי). אז כגודל הציפייה כך גודל האכזבה.

ב. כי אם מתנתקים, מתנתקים באמת. כמו כשמבטלים חמץ? אז הביטול צריך להיות שלם, ובלב שלם.

אז אם אתם מחליטים להיות גיבורים (ואתם באמת גיבורים!) ומחליטים לנתק, תנתקו עד הסוף. אל תתכננו לסוף תיכון, ואל תבטיחו הבטחות.

תנסו גם לשכוח אחד מהשניה. זה כואב.

ואם אתם חושבים שנועדתם, העולם הזה קטן, ואפשר למצוא אחד את השניה בקלות.

ואם קשה לכם להחזיק מעמד בתהליך, תעשו צעדים כמו למחוק שאריות מהשני (אסמסים, מיילים, מספרי טלפון), תעזבו את הפורומים. אל תעירו ואל תעוררו את האהבה עד שתחפץ.. 

תנסו להבין את החשיבות שבמהלך, תתטפחו קשרים חברתיים קיימים עם חברים (מאותו מין כמובן..).

ותזכרו שאתם לא הראשונים

חמודים.ב.ש.

אשריכם זה קודם כל.

שתזכו בקרוב לעמוד תחת החופה בקדושה ובטהרה!

אשמח מאוד לדבר באישי.

הרבה הצלחה בהמשך דרככם..

עזבו אתכם מהכל,צחקן

תקראו שניה מה כתוב בכתובה. המשמעות שלה היא הכנסות של כ-4,000+ ש"ח בחודש, וכמובן שעוד צריך לממן לימודים, בית, ילדים וכו'..

אתם יכולים לעמוד בזה?

אם לא - תפרדו עכשיו.

כשההלכה אומרת 'לא',אח..

אז אין מושג של 'אש קטנה' וכדו',
אא"כ אתם (באמת [!] מתכננים, עם יכולת כלכלית וכו') הולכים להתחתן עוד חצי שנה..

אלא, שזה קשה.
לכן - אחרי שמעמידים את השאיפה למעלה גבוה,
ואומרים: "כזה ראה וקדש",

מתייעצים (עם רב או בייני"ש שמבין וכדו') איך מתגברים על הקשיים,
ואיך מצליחים באמת להפרד.

אבל בשום פנים ואופן לא להוריד את השאיפה,

ולא לכופף את ההלכה אלינו. אנחנו מתכופפים
להלכה ולא מתכופפים את ההלכה אלינו.

ומוזמן או מוזמנת לעבור כאן,
בטוח אם נחדיר ונחזור שוב על ההבנה,
מהשכל היא תנזול אל הלב ויהיה לנו יותר קל לממש אותה בחיים...

נופל ברשת וכדו' - תהיה גיבור ותברח!

יש לי חברה והיא מהממת ו...
תגיד לאחותך שיש לה מקק על הצוואר...
אך! הצלקת! לא, זה שוב צף...!
'אין יותר יפה ממנה', מתחיל מהרגע, עבודה של שנים.
בנית בנות - איפה הגבול?
עזבו כותרת - יסוד החיים. יסוד החיים.
הפעם, נלמד על המצווה הראשונה בתורה...
אלו-הי הפרטים הקטנים.
אם בן 18 לחופה, אז אני כבר...
18 פלוס בלבד...?!
בנות - תגידו לה שיש,
אין על הבנות הדוסיות, פשוט אין!

[עוד פרט חשוב. אם אתם רוצים להפסיק, אל תעשו דברים ש-מ-ש-ר-י-ש-י-ם את זה שאתם
זוג. אל תפתחו שם משתמש ביחד, אל תכתבו "בתודה, ממנו", וכדו'. אלא שכל אחד יבדוק
ויעשה את התהליך משם משתמש לבד. אי אפשר לתפוס בחבל, להדק אותו, ולבקש להשתחרר ממנו...]

אם אוכל לעזור באישי, בשמחה.
חג פסח כשר ושמח!

יציאה לחירות בגיל ההתבגרות נקדש את שמך..
עבר עריכה על ידי נקדש את שמך.. בתאריך י"א ניסן תשע"ב 02:20
עבר עריכה על ידי נקדש את שמך.. בתאריך י"א ניסן תשע"ב 02:18

ההרגשה הזאת שמשהו "לא בסדר בקשר הזה" ו"שזה לא נכון בגיל הזה", זו בדיוק הנשמה שלך שמדברת בתוכך.

הרגשה כ"כ בריאה. יש פה משהו שמנוגד לטבעי האמיתי, ופשוט אי אפשר להמשיך את המצב ככה.

את צריכה לשמוח (באמת!) שאת עוד מצליחה לשמוע אותה. את הנשמה המיוחדת שלך, שיש לה אומֶר אחר להביא לעולם.

ברצינות, רבים אינם מקשיבים לה וישנם כאלה שכבר הפסיקו לשמוע אותה אפילו.

לצערנו, התרבות המערבית נתנה למושג 'אהבה' פירוש כ"כ מעוות שגרם לכ"כ הרבה רעות בעולם. ואנחנו שניזונים ממנה, מושגינו מתעוותים גם כן.

כמה גירושין יש? כמה בגידות יש? כמה כאב יש? כמה כוחות חיים הלכו לאיבוד?

ותורתנו הקדושה מציעה משהו אחר. משהו קדוש וטהור.

איש ואשה שנישאים יוצרים מציאות שלמה. אחדותית. דבר אחר לגמרי ממה שיש בסרטים..

וכל זה – בגיל הנכון.

בגילכם, הדגש בקשר הוא מענה ליצרים ולתאוות. סיפוק הצרכים שלי. "נעים לי איתו", "כיף לי כשאנחנו מדברים ביחד"..

לא נעים לומר, אבל בהחלט אפשר לקרוא לזה משהו קצת אגואיסטי. וזה לא אהבה.

אז איך כל זה מתקשר לכותרת? הסבר קצת עמוק..

"הרב (קוק זצ"ל) מבאר שהחירות הגופנית תלויה בחירות הרוחנית. חירות הגוף אינה נרכשת אלא על ידי חירותה של הנשמה, והחירות אינה יכולה להופיע אלא על ידי "ביעור חמץ" - סילוק הגורמים המפריעים - המופיעים דווקא בזמן התעוררות ותחיה!"

"ההתעוררות הגופנית היא הרצון של הגוף להרגיש את עצמו, אך גם הביטוי הערכי הפנימי של האדם הוא  הביטוי של הרוח והנשמה. יצירה מול יצר, ביטוי פנימי מול חיצוני.

דווקא בתקופה של בגרות, שבה אנו מרגישים להט ערכי, כשאנו בתהליך גיבוש זהותנו הרוחנית, אנו חווים בד בבד התעוררות של כלל כוחות הגוף. לא, איננו סובלים מפיצול אישיות רוחני. מה שאנו מרגישים הוא טבעי, אי אפשר שיהא אחרת.

אך ככל שניתן ביטוי לזהותנו הפנימית, ככל שנהיה עסוקים בתרומה ערכית, בעשייה רוחנית ואפילו בכל יצירה פנימית שהיא, בה במידה אנחנו מחלישים את הצורך בביטוי ובפורקן של הצדדים הנמוכים שבנו.

כמה גדולה היא האהבה הטהורה הנרקמת בין שתי נפשות, כמה עמוק הוא הקשר הפנימי המחבר עולמות, כמה מרחבים נצחיים חובקת התייחדותם של איש ואישה בטהרה, בקדושה. כוחות הגוף העיוורים הם. רצונם כהה וגס. אנו נדרשים לתת להם מגמה וערך, עידון והכוונה. ככל שניתן מגמה וכיוון ערכי לאישיותנו כולה, הם ילכו אחרינו, וכך נצא אתם ביחד לחירות." (מתוך מאמר של הרב נתנאל אריה, ואשמח להביא את המאמר במילואו אם רוצים..)

אז איך מכל הרעיונות הגדולים יורדים לתכל'ס?

תגידי לי את - מה תאמרי לבן אדם שקשה לו להפסיק לעשן? הוא מבין שזה לא בריא, הוא מבין שהוא פוגע בעצמו, באיכות החיים שלו בהמשך. ועדיין, קשה לו להפסיק...

זה קשה לנתק קשר בין נפשות. עד כה היה מישהו שמילא בתוכי משהו, ועכשיו כשהוא ילך יהיה לי חוסר.

וזה כואב. תהיי מוכנה לזה. ועם זאת, תזכרי שזה 'הכי שווה בעולם' להמשך חייך.

אשמח לעזור גם במסר אם צריך..

עצה-אני77

תשמרו אחד על השני.

זה אמנם נשמע טיפשי קצת, אבל יותר קל לסנן את השני באופן חד-פעמי, פעם ביום, מאשר להתאפק יום שלם לא לשלוח לו כלום, וגם יותר קל להתאפק מלשלוח, כשאתה יודע שיסננו אותך.

זה לא נשמע טיפשי...ענבל

בס"ד

אבל גם לא מאוד נכון...

אני יודעת מניסיון שגם אם השני לא מחזיר

זה לא יעצור בעדי מלשלוח.

אם אני אוהבת מישהו, אני  אשלח לו

כי אני אוהבת אותו.

גם אם הוא לא יחזיר לי, כוחה של האהבה יגבר עלי....

חברותשואף לאור

קשר חברות אישי בין בן לבת שלא למטרות נישואין אסור,וכפי שאת רואה גם מוריד ברמה הרוחנית ופוגע.

http://www.kipa.co.il/ask/show/244772

נתקו את הקשר,וכאשר תהיו בגיל המתאים ועדיין תהיו מעוניינים תוכלו ליצור קשר למטרות נישואין,הקמת בית,וקדושה אמתית ולא קשר פגום שמדרדר מבחינה רוחנית ואינו אמיתי.

בהצלחה רבה !

נקודה קטנה לאו דווקא בקשר אליהם:ענבל

בס"ד

אתם אומרים לנתק ולחזור.

אז בלי להכנס לדיון אני רק אומר שלכתוב את זה, זה קל.

ליישם את זה, אחד הדברים היותר קשים שקימים בעולם.

זהו.

קפיץ=)))מתלבטים
בעייהאנונימי (פותח)

אם באמת הקשר רציני- אפשר לשקול המשך...=חגית=

נכון, קשר בגיל מוקדם זה 'בעיקרון' לא כל כך טוב, אך אם בני הזוג מרגישים שהם בונים קשר בריא מתוך קדושה וטהרה - אפשר לשקול את המשך הקשר למשהו רציני יותר. אני מכירה כמה וכמה זוגות שהתחתנו בגילאים האלה וב"ה הם הולכים מחיל אל חיל. הכל תלוי בבגרות של בני הזוג. אבל, אם הכל הוא למטרות כיף וחוויה בלבד- עדיף לנתק את הקשר לאט לאט כפי שקודמי המליצו. בהצלחה!

נכון זה נוסח של הבת? אתם חמודיםמתו"ש
ניסוח מתוחכםאנונימי (פותח)

אולי של שניהם ואולי לא..

חחח.. זה לא הסגנון כתיבה שלהם!

י"א?!? חחח!!!

~~~~הסנה-בוער

בטח ממש קשה, אז קודם כל שיהיה ממש בהצלחה ומקווה שבעה"י לא יגרם יותר מדי צער...

לקשר בגיל הזה יש בסה"כ הרבה השלכות שיכולות להיות פוגעות- ועל זה נראה לי שפרטו כבר המון.. הלכתית, נפשית, רוחנית, חברתית... אבל נראה לי שאתם כבר 'מבינים' את זה לבד ואין צורך לפרט מדי . אני לא הבנ"א הכי חכם בעולם- אבל סתם כמה דברים שעלו לי מאנשים שראיתי- 

יכול להיות שבאמת אתם יכולים להמשיך להיות בקשר ותחשבו על צורה נכונה וזה יהיה לכם טוב, יכול להיות שכדאי להנמיך מינון, אולי להתנתק לגמרי-- אנחנו באמת, פה בפורום, לא יכולים לעזור לכם לגמרי- כי אנחנו לא מכירים אתכם, ורובנו גם לא ממש גדולים מדי . ממש כדאי- להתייעץ עם מישהו/מישהי חכם/ה ומבוגר/ת שמכיר/ה את שניכם במציאות-- ויתן לכם פרספקטיבה משלו לעניין (כמובן סופו של דבר- אתם אלו שתבחרו ותשאו בהשלכות של זה בסוף אבל כדאי לשמוע מישהו גדול עם נסיון). (וסתם משהו שעלה לי- בדברים האלו- יש נטיה לרוץ לרב מבוגר-- אני נורא מעריכה, אבל לפעמים אשת/איש חינוך- רואים אתכם יותר ומכירים את השטח...). 

ואם אתם מחליטים לנתק כרגע את הקשר- כמו שכבר אמרו פה קודם- אל תשאירו קצוות פתוחים של "בעתיד נפגש בטוח ונראה"- כי או שביחד או שלבד, א"א להתפתח בצורה בריאה כשכל הזמן מרגישים מחוייבים למישהו שכבר לא מכירים באמת. 

גם ממש חשוב- לא לרוץ ישר למחשבות על חתונה בלחץ- ואם אתם לא מוכנים לזה לא להכריח את עצמכם, כן, למרות ששנה הבאה אתם שמיניסטים וזה נשמע 'נורא' גדול... זו לא בושה או משהו שמעיד על ילדותיות לומר 'אני לא מוכן'- זה הכי הגיוני שבעולם. מצד שני- אם אתם כן בעניין אז באמת לראות איך אתם מכינים את עצמכם לזה בצורה הכי טובה (גם טכנית)

ואי שיהיה המון המון בהצלחה! ואם יש משהו שאני יכולה לעזור- ממש בשמחה  

יאלללה איזה קשה...ט!הר

ממש קשה לי לחשוב על תשובה כי בחיים לא הייתי במקום הזה כך שאין לי שום זכות להגיד- תפרדו או לא.

בהצלחה

ישר כח שהגעתם למצב שבו אתם חושבים על דבר כזה

בשיחה אישית יש מצב לשלושה ?שיראל:)

יש לי אם תרצו כמה דברים להגיד לכם

אני ממש אשמח לדבר ולשתף .

דברו איתי קורץ

יש מצב לשלושהט!הר
דעתי:אש להבה

אני חושבת שזה נורא קשה להפרד אם הרגש עוד נורא נורא חזק, אז כמו שכמעט כולם אמרו כאן לפני, פשוט תהיו פחות בקשר, לא צריך שינוי קיצוני, אבל דיבור בטל', פעם ביום יומיים. פגישות, פעם בחודש.

זה גם תלוי בגיל, כי אם אתם כבר קרובים לגיל חתונה, תשמרו על הקשר. חבל לבזבז אותו!

כנסו (לא רק מתלבטים).מתלבט...

מצטער אם זה קצת ניצלו"ש, אבל זה נראה לי יעזור גם למתלבטים..

אם החלטנו שאנחנו לא בנויים כרגע לקשר רציני (בכל מקרה לא לחתונה בעתיד הקרוב...)

עדיף לנתק לגמרי, ולמחוק מספרים וזה,

או שמספיק להחליט שאנחנו לא חותרים לכלום, אבל אין לנו שום דבר נגד הקשר, אלא אם יצא לדבר- נדבר, ואם לא- לא, כאילו אש נמוכה כזה....

מה אתם אומרים?

ו-בקשה, בלי הלכה. אני כבר מכיר את זה די טוב.... וגם בלי- "מזה בלי הלכה, ההלכה זה חלק מהחיים שלנו"...

לדעתידניאלה .ד.

תצטרכו לחשוב.. "אם נדבר נדבר"-בטוח תדברו.. והקשר רק יחזק, הוא לא יתקע

קשר או שהוא עולה או שהוא יורד.

לכן אם הקשר לא רלוונטי לעכשיו, אז להחליט שעכשיו זה הזמן להשקיע בעבודת מידות, לימוד תורה

לימוד לקראת העתיד..

התנדבויות.. התמודדויות.

גם זה יקל עליכם לגדול בצורה יותר אובייקטיבית.. בלי "מה השני יחשוב אם אני אעשה כך או כך"

ולחכות....

וכבע"ה כשתחליטו שזה הזמן המתאים.

לכו על זה.. תצאו לקראת חתונה

ב"הצלחה חברים!!

חג שמח!

הכי הכי גרוע!!!bingo

אל תנסו את האפשרות השניה, זו הדרך שהגבולות בה הכי לא ברורים.

לפעמים מדברים הרבה, לפעמים אם הוא לא מתקשר זהמעליב, וגם אין אפשרות לקשר עם מישהו אחר, וגם אם כן אז הצד השני נעלב...

קיצור הכי גרוע... 

אני חושבת שעם כל הכאב הכי טוב זה לחתוך חד, וסך הכל לחזור כשתתבגרו, אלא אם כן התכנון הוא להתחתן בסוף שמינית...

הקפצה=]]מתלבטים
אין לי מה להגיד.. מעבר ל- ב"הצלחה ענקית!פצפונית

חחח גמני...רק אלוקים
וואי.. אני רוצה להגיד לכם כבר דברים בש''א!כיפה סגולהאחרונה

חג שמח

ושבת שלום!

תכתבו לי שאתם שם ואני יגיב!

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך