אני צריך לפרוק את מה שיש לי על הלבמרדכי

בס"ד

מצד אחד אני מחזיק מאוד בדעה של נוער הגבעות וחשוב לי ליישב את הארץ ואני מגיע לבניית מאחזים וסתם ככה למאחזים ואני חושב שזוהי הדרך הנכונה.

אבל מצד שני אני חושב שבשבוע שעבר הם חצו את הגבול.

כשביקשו ממני לבוא בשבוע שעבר להפגנה בבית אל אמרו לי הפגנה הגד ההסכם אבל לא יכלתי מטעמים אישיים לבוא. היום מהסתכלות אחורה אני שמח שהיה לי אתא אותו הדבר ולא יכלתי לבוא. כי באמת אין שום בעיה למחות נגד ההסכם וזה דבר לגיטימי, אבל למחות נגד הרב מלמד ולקרוא לו בוגד ושמות נוספים זה כבר חציית קו אדום בשבילי.

אם היו אומרים לי על רבנים אחרים שאני לא מחזיק מהם, אז עוד הייתי מבין. אבל זה הרב זלמן - אותו הרב שכל הזמן עומד מאחורי נוער הגבעות וכל הזמן במקום לכעוס עליו הוא אומר בשיעורים שלו וגם בגילוי דעת (הזה) שהוא פרסם עד כמה זה נוער נפלא מלא באידאלים.

אז נכון-

אני ממש לא מסכים עם חתימת ההסכם ואני חושב שזאת טעות אבל מכאן לקריאה נגד הרב זלמן ולהכפיש אותו הדרך היא ארוכה. גם קריאה של בוגד למשהו שכל כך תומך בנוער הגבעות, בשבילי זאת חציית קו אדום.

את האמת, אני לא יודע מה לעשות-

כפי שכתבתי מצד אחד אני מחזיק בדעות האלו אבל מצד שני אין לי איך להמשיך עם התנהגות כזאת של האנשים. שמבקשים ממני (כמו תמיד) להגיד את גירסת נוער הגבעות לאירוע כך וכך אני כבר לא יכול להצדיק אותם. בחטמ"ר אפריים היה לי על מה להצדיק, בתגי מחיר, בפינויים ובהכל, רק פה מה שאני יכול להגיד שנוער הגבעות לדעתי פעל לא נכון ולא כך היה צריך לפעול (ואני יכול להגיד את זה יותר גרוע, אבל עדיין חשוב לי לנסות להשיג תמיכה לנוער היקר הזה).

אני אגיד לכם את האמת-

אין לי מושג איך אני ממשיך מפה. הרי כאן כבר לא נשאר כלום ובפורום ב'למעש' אני לא מוצא את מקומי. אני לא מרגיש שם בנוח עם הדיבור ועם הסגינון של האנשים (וכן, הסגנון השתנה בין אר"מ ללמעש, אולי בגלל החופשיות שעכשיו יש בלמעש וגם זאת אחת הבעיות שיש לי שם).

ובאמת אין לי מושג מה לעשות. אני כן רוצה להיות קשור ולהיות חלק אבל ממש לא בדרך כמו שהם היום

דווקא בהפגנה שהיתה ביום שניאביה7

בכלל לא הפגנו מול הבית שלו.. לפחות לא ששמתי לב..

חוץ מזה שלא כולם קוראים לרב זלמן בוגד. ולא כולם מבזים אותו..

ולא כולם חושבים אותו דבר באופן כללי, בכלל בכלל.. 

גם אפשר להבין את הקריאות האלה לאחר ההסכם הזה שהוא חילול ה' ויגרום לעוד פינויים ושהכל רק שאלה של מחיר.. וגםשהוא אמר שלא צריך להתלונן שמרביצים להם ושהם צריכים טיפול פסיכיאטרי וכו'..

בכ"מ, גם אם אתה ממש לא מסכים עם מה שחלק מהאנשים עשו, אני אענה לך בקטע ממכתב שהרב כהנא כתב לבן שלו.. וזה עונה על 2 דברים שהעלית [גם על הקטע של הרב מלמד וגם על זה שאתה לא יודע מה לעשות בקשר לאנשים] אז תקרא טוב :

"..2) לעולם אל תעבוד "אלילים". אחת מהבעיות בזמננו הוא שתלמידי ישיבות הופכים ל"רובוטים", לאנשים לא חושבים. הם הולכים אחרי "סוסים" בלי לשאול שאלות – אולי בגלל הצורך שלהם בגיבורים. אל תעשה זאת. חשוב בעצמך. למד מרבנים, אך עבוד רק את ה' והתורה.

3) אלה העובדים אלילים – מורים, הורים או מנהיגים – בגלל הצורך שלהם לראות באדם אליל, בהכרח יתאכזבו מרה, כי בסוף ילמדו שה"אלילים" שלהם הם רק אנשים, אנשים שטועים וחוטאים. האכזבה גוררת אובדן אמונה לא רק בהם אלא גם בתורה שהם מייצגים. זה נורא! אף פעם אל תעזוב את התורה, שהיא האמת, רק משום שהאדם שייצג אותה לא היה ראוי לזה. אדם הוא חלש ולא יציב, והתורה היא נצחית. אל תיתן לאף אחד לשבור את לבך או את אמונתך."

אביה -מרדכי

בס"ד

אני מבין מאוד את המחאה אבל מכאן עד לקרוא לו בשמות של בגידה הדרך ארוכה מאוד. וגם אני אחרי ההסכם כעסתי מאוד על חתימת ההסכם הזה אבל בשום פנים ואופן לא יצאתי נגד הרב מלמד.

לגבי הקטעים שהבאת-

2) אני ממש לא הפכתי את הרב מלממד לאליל שלי, אם הוא היה האליל שלי הייתי הולך בשנה הבאה ללמוד בישיבה שלו והייתי מקשיב לשיעורים שלו וכו' אבל אני לא כזה.

3) זה ברור לי שהוא טעה. כמו כל בן אדם גם הרב יכול לטעות בדיוק כמו שמשה רבנו טעה וזאת הייתי דעתי כל הזמן, בחיים לא חשבתי שרב (כל רב, לאו דווקא הרב מלמד) הוא יצור על אנושי שלא יכול לטעותץ

מסכים!!!!!מניי770
עבר עריכה על ידי מניי770 בתאריך י"ד תמוז תשע"ב 08:34

ועוד משהו: מי אני ומה אני שידבר לא  הייתי  אף פעם בגבעות ושום דבר אבל יש משהו  שקצת מציק כל מי שאינו 100 אחוז אתכם  הוא:נאצי.פשסט משת"פ.גוי להמשיך..? מתי תבינו שיש לעוד אנשים דעות ולא כולם חייבים לחשוב כמותכם

*ולא דברתי על אף אחד אישית

(הפורום של "למעש" בכלל לא עולה בגלל שגיאת JS)משה
עולה מצוין לא יודע מה איתךארץ הקודש
(מקבל פה שגיאת סקריפטמשה
נכנסתי לשם ולא קיבלתי שום שגיאהארץ הקודש
עובד טוב.
טופל.תודה על הדיווחקטיף שנית
מסכימה איתך ממש .נושי104
גמאני מסכים!ירוק-לבן!

צודק!

צודק לגמריצילינדר
תדאג לפתח כאן נושאים מענינים בקשר לארץ ישראלמושיקו

למשוך כמה שיותר אנשים שיהיה להםאכפת מארץ ישראל.

לא צריך לעצור הכול בגלל כמה תרגילים פוליטקאים מלוכלכים

בשביל זה מרדכי, אנחנו מחכים לפורומים הגיונייםאלירז

בקול היהודי!

כי גם אני ועוד הרבה, לא מוצאים את עצמם ב"למעש".

זה כבר נשמע יותר טוב (מלמעש) מרדכי
מה ההבדלalezish

בין למעש(לפי מה שהבנתי רמ"ג וסוגם) לקול היהודי שזה  יצהר יש להם את אותם דעות בערך..

יש הבדל אחד שהוא בעצם הכלמרדכיאחרונה

בס"ד

הקול היהודי פועל תחת יצהר, תחת הרב גינזבורג, יש לו דמות שלפיה הוא הולך. לעומת זאת למעש פועל ע"י בני נוער (ואני לא מזלז בהם ח"ו) ואין דמות שעל פיה האתר הולך.

וזה יוצר המון בעיות -

כי אם יש דמות שעל פיה האתר הולך אז הוא מורה שם את הדרך, ואם יש משהו לא טוב הולכים על פיו.

לא יודע מה איתך, אבל-אחיהוא

בתגובות לפחות של הקול היהודי לא נראה לי שכולם שם נורמלים. ד"א, אצטרף אליכם ואומר שגם אני לא מוצא את עצמי כל כך בלמעש, וגם הוא לא מוצא את עצמו כל כך במחשב שלי... (הוא לא עולה, כמו רוב האתר שם.)

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

שנים שאני חולם להקים מיזם כזה..יו0י

אולי יעניין אותך