עאמר.
ברוך ה'!
עאמר.
ברוך ה'!
להזכירך אפילו הרב סתיו עוד לא הוציא הודעה מסודרת..
אני מנסה כרגע לברר באמת אם יש דברים בגו או שסתם עוד לא יצאה הודעה.
נשארו החרדים האשכנזיים שכמובן יתנגדו וכל סיעות הקואלצייה לבד מהבית היהודי עוד לא הודיעו על תמיכה,
אז לאט לך..
כולם זתומרת כל הציונות הדתית.
ואז החוק לא עובר ואתה יוצא זגזגן, הרב סתיו יגרום ליש עתיד וישראל ביתנו להתנגד
ביחד עם התנועה ויהדות התורה ומרץ סה"כ 50 מתנגדים מובהקים
תומכים מובהקים= בנט וש"ס שזה 23
שאר המפלגות או ישתכנעו או הצבעה חופשית, מאוד קשה לנצח במצב כזה במיוחד שזה מפיל את הרב סתו שאהוד על החילונים.
הליכוד שהוא עשרים נוטה להתנגד, אז איך בדיוק זה יעבור?
האלטרנטיבה עלול להיות בעייתית יותר מבחינתם), ואני גם לגמרי לא בטוח שהרב סתיו יגרום ליש עתיד ולישראל ביתנו להתנגד, אם כי לצערי ישנם אחרים שעלולים לעשות את זה במקומו.
כאילו שיש לתפקיד הזה איזו חשיבות...
אם לא היה, הרב אליישיב בזמנו לא היה רוקם את הקנוניה עם הרב מצגר, תמורת השמיטה.
הדבר הכי מעשי שרב ראשי עושה, זה ללכת לחלק ספרי קוראן במסגדים.
אבל לא כולם מאוחדים.
אני מרגיש בימים האחרונים שהמלחמה הזאת תהיה שוב פעם סבב ולא באמת ובתמים מלחמה
שתעיף את השלטון האיראני וסוף סוף יהיה פעם אחת בחיים שלי נצחון אמיתי ולא רק דחייה
לסבב הבא שאז האויב הרבה יותר מחומש, חכם ויודע איך להתנהל.
והנה במקרה קראתי שגם ניר דבורי אומר את זה.
הערב הנוראי של ניר דבורי חשף משהו עמוק יותר על המלחמה הזאת | גיא מרוז


הקב"ה לא הבטיח לנו כמה זמן ומאמץ אנחנו עוד צריכים עד הגאולה השלמה. עד אז יהיו עוד סבבים בוריאציה כזאת או אחרת, נגד האויב הזה או האחר. התפקיד שלנו אינו לפרשן מהצד ובוודאי שלא לזרוע דכדוך ויאוש. יש *איסור מהתורה* לירא בשעת מלחמה.
עם ישראל חי ומנצח. בשנתיים וחצי האחרונות שינינו את מפת ישראל ומפת העולם. רוב ככמעט כל ראשי הטרר שונאי ישראל, ירדו שאולה.
האיום הכמעט מיידי, של אירן גרעינית שמשמעותו ח"ו שואה, הוסר במבצע עם כלביא וכעת משלימים את המלאכה. חסרי סבלנות כמותך, התלוננו כל כך, על זה שלא סיימו. עם קצת סבלנות, היית מבין שהיו צריכים להיערך לכך - מבחינת תכניות, אימונים, חימושים. לכן עשו הפסקה ופייק מו"מ.
בנתיים החזרנו את כל החטופים (מי היה מאמין)! כשאנחנו נשארים עם פרימטר מאוד רציני ויושבים על 'רכס השבעים' השולט ברצועה. המשכנו להחליש את חיזבאלה ולבסס את האחיזה בבשן.
עוד רבה הדרך, אך אחד לא משלה את עצמו שמחר בבוקר גר זאב עם כבש ונמר עם גדי ירבץ. אבל קצת עין טובה לא תזיק...
משהאחרונהשתמשיך לשתוק.
כי סייג לחכמה שתיקה.
היא הופכת עמדה, וטוענת שכוחות מיוחדים נשלחו ללבנון לשם מטרה מיותרת.
אוי הפוזיציה.
להביא חלל לקבר ישראל, זו מצווה גדולה מאוד, אבל לא מצדיקה סיכון חיים.
עדיין היא היתה מהצעקניות היותר בולטות של קפלן.
לו בשל כך בלבד, מול כל עמדה שלה תהיה אשר תהיה, אני אציג עמדה הפוכה.
יש לי תמיהות גם לגבי התנהלותה בחייה הפרטיים, אבל זה לא שייך לכאן.
אז אתה מודה בפה מלא שאינך ענייני.
תודה.
אשתמש בזה בהמשך, כשמול כל מיני אחרים שאינך מחבב, תציג עמדה הפוכה על כל הדברים הטובים שהם עושים...
זה מה שכתבתי, ובמטותא, אל תעשה מניפולציה על דברי.
זה לא יפה.
ולגופן של עניין, ידעו טייסי חיל האויר שמרחיקים טוס עד 2000 ק"מ מהבית, שצה"ל יעשה הכל, ה-כל, כדי להשיב הביתה אותם או את גופותיהם.
כלפי הדעות של תמי ארד הודת שאינך עניני, זה נכון באותה מידה כלפי רבים וטובים אחרים, שאתה אובססיבי לגביהם.
לגופו של עניין, כשאתה אומר "צה"ל יעשה הכל, הכ-ל", מה זה כולל?
אם בשביל להשיב את גופותיהם יהיה צריך להפציץ את תל אביב על יושביה, או לשחרר את יחיא סינואר הבא, אתה גם בעד?!
מחילה, אתה מדבר כל היום על 'קפלניסטים' ומגדיר כל מי שבפרומיל לא מוצא חן בעינך כ'קפלניסט', אבל אתה נופל באותו מקום בדיוק. בדיוק השיח של "לעשות הכל כדי להחזיר אותם" - הוא השיח שגרם שלמרות הישגים מדהימים שלנו במלחמה, החמאס עדיין קיים ושולט בחלק מהרצועה.
אם אומה חפצת חיים אנחנו, חייבים לחזור לתודעה שבה הכלל קודם לפרט. כמובן, איננו רוסים ששולחים אלפים כבשר תותחים. כמובן נעשה מאמצים רבים שחיילנו יחזרו ממשימותיהם בשלום ונעשה *מאמצים רבים*, שמי שמסר נפשו - יושב לקבר ישראל. אבל ממש לא *הכל*.
הדעה שלה לגבי החזרת נעדרים היא פוליטית נטו, וכשגילתה הזדמנות לנגח את הממשלה היא קפצה כמוצאת שלל רב.
כשהיו חטופים ונעדרים בעזה היא נבחה בקפלן: את כולם ע-כ-שו... וכשחיילים נפלו במהלך פעילות מבצעית להשבתם, זה לא הזיז לה.
מעבר לכך, זמן קצר ביותר לאחר שנשבה בעלה היא היתה בזוגיות חדשה... שיהיה לה לבריאות.
בניגוד למשפחות נעדרי קרב סולטן יעקב שלא מוותרים על יקיריהם, רון מעניין אותה רק לשם עשיית הון פוליטי.
לכן, כל מה שאצלה שחור, אצלי הוא לבן, וכן להיפך.
לגבי איתור נעדרים, מדיניות משרד הבטחון לא השתנתה כהוא זה מאז מלחמת השחרור וטוב שכך, וגם עכשו אין לשנות.
והדעה שהיא הביעה השבוע נכונה, בלי שום קשר לשום דבר אחר. לא טענתי שבגלל שהיא אומרת זה נכון (וממילא ממש לא חושב שכלל מה שאתה חושב עליה רלוונטי).
אמרתי שהדברים שהיא אמרה אתמול נכונים, לא בגללה, אלא כי אני משתדל להיות ענייני.
לגבי מה שכתבת ספציפצת , לא יודע אם היא אמרה "את כולם עכשיו" (חיפשתי בגוגל, לא מצאתי), אבל כן ראיתי אותך, כאן, בהודעה הזאת:
*מול כל עמדה שלה* - אקטואליה וחדשות
טוען שצריך לעשות *הכל* כדי להביא גופות לקבר ישראל. כולנו מסכימים שצריך לעשות מאמצים מרובים, אבל בשום אופן לא *הכל*. כשאתה אומר *הכל* אתה לחלוטין מאבד את השיקולים הכלליים לטובת השיקול הפרטי.
לגבי פדיון שבויים, ההלכה היהודית ברורה לגמרי.
וכאן זה סיפור אחר.
פדיון שבויים וכל מה שנאמר עליו בפוסקים, עוסק ביהודים שנשבו וגויים מחזיקים בהם על מנת להשיג כסף תמורתם או למכור אותם לעבדים וכד'. כאן יש הלכות שדורשות הכרעה בכל מציאות ספציפית, שמצד אחד זו מצווה גדולה, הקודמת לכל הצדקות ומותר למכור בשבילה ספר תורה וכד'.
מאידך יש הגבלה ברורה ש"אין פודין את השבויים יותר מכדי דמיהם", בדיוק בשביל לא להפוך את העניין לכדאי לגויים - כלומר גם במצב של גלות, הכלל קודם לפרט.
בימינו גם שבויים חיים, אינם בגדרי 'פדיון שבויים' המדובר. השבויים הם חלק מהמלחמה של האוייב בנו. השיקולים לפעמים דומים ולכן לפעמים אפשר בזהירות לדמות מלתא למלתא, מהלכות שנאמרו לגבי פדיון שבויים, אבל פשוט שאין זהות. השיקול הכללי - מצד אחד לא לתת לאוייב להשפיל אותנו במציאות של שבויים ומצד שני לא להפוך את השבי לנשק קטלני, היחיד שמדינת ישראל מתקפלת בפניו - גובר על שלל השיקולים הפרטיים והפרצופים של פלוני ואלמוני שדחפו לנו בכל פינה.
כשמדובר על גופה, זה בכלל לא הסיפור. אין כאן שבוי שנמצא בסכנה. כמובן, הבאתו לקבר ישראל היא מצווה גדולה של גמילות חסד עם המתים ועם החיים - אבל אינה מצדירה כלל סיכון חיים נוספים.
שים לב לצילום מסך שהעלתי בתגובתי הקודמת.
מתקשה להאמין שאינך מכיר את זה.
מבין שבשביל להתנגד לתמי ארד, אתה מוכן לזרוק את השכל הישר. רחמנות עליך.
מאז מלחמת השחרור.
לא כולל לתלות את כל הג'ינג'ים... אם זה יהיה המחיר שידרשו מאיתנו לשלם.
בשביל חטופים חיים, מדינת ישראל עשתה הסטוריה, בשורה של מבצעים הירואיים שאומרים שאכן הפרטים מוכנים לסכן את עצמם בשביל טובת הכלל, אכן חלק מטובת הכלל - שלא יהיו קלפי מיקוח בידי האוייב.
רק בארבעים השנה האחרונות, במסגרת רוחות השלום והעייפות ממלחמות, מדינת ישראל איבדה את הראש בנושא.
הדיון פה הוא על השבת גופות נעדרים, ולא על עסקאות שערורייתיות.
בענייננו, משרד הבטחון וצה"ל מעולם לא ויתרו על נעדר כלשהו. החריג הוא נעדרי הצוללת דקר שירדו למצולות.
הרבנות הצבאית מציינת מידי שנה את ז' באדר כיום זכרון לחיילי צהל שמקום קבורתם לא נודע.
ופתאום קמה בבוקר אשה שנויה במחלוקת פוליטית, ודורשת הלכה למעשה לנטוש את החיפושים אחר מי שהיה פעם, בעבר הרחוק, בעלה או בן זוגה.
היא אמרה דבר שהוא כל כך פשוט והגיוני וגם נכון הלכתית, שאיני מבין איך הפוזיציה כל כך מעוותת את דעתך, שאתה מלביש תילי תילים של עניינים לא קשורים כדי להתנגח.
כל מה שהיא אמרה, זה שלא *לסכן חיים* בשביל הבאת חלל לקבורה. ככל הידוע לי, האזכרה של הרבנות הצבאית, לא כוללת סיכון חיים...
ואין לנו קצה חוט אמין באשר לגורלו, משכך מרוכזים המאמצים בתחום המודיעיני, וכשמגיע מידע ולו קלוש, יוצאים למבצעים גדולים או קטנים במדינת אויב, שמטבע הדברים כרוכים בסיכון חיי אדם.
אשר לתמי ארד, אם נחושה שלא לסכן חיי אדם, משתמע שהשבת רון נמצא אצלה במקום לא גבוה, ולא יכול להיות אחרת.
אלא שלאור התנהגותה הקפלניסטית בסוגיית הגופות בעזה, אנן סהדן שבבחירה בין השבתו, מה שיביא אולי עוד חצי מנדט לנתניהו, ובין השארתו לנצח בידי האוייב- האפשרות השניה מועדפת עליה.
דחילאק, קצת יושרה. בשרשור הזה אתה משמיע בדיוק את המסרים ששנתיים פימפמו בקפלן.
קפלניסטים לא יכולים להטריד את טלי גוטליב ואחר כך ליילל שמרדכי דוד מטריד אותם.
ומרגע שהקפלניסטית תמי ארד פערה את פיה, היא תבחן לגופו של אדם ולא לגופו של עניין.
וכאן גופו של עניין וגופו של אדם כרוכים וקשורים זה בזה.
סיימתי
והאמת, לא ראיתי עד עכשיו וזה גם לא משנה במיוחד. כפי שציינתי, לא הבאתי את זה כי "אם תמי ארד אומרת - זה נכון", ממש לא. הבאתי את זה כי הפעם היא אמרה דבר נכון.
חשובה מאוד מאוד, אך לא מצדיקה סיכון חיים.
לגבי האירוע הספציפי - איני יודע יותר מידי. יש הרבה רחשים שלמרות הכרזת רוה"מ, היו לו עוד מטרות מה שמשנה את התמונה.
מלבד זאת, לפי מה שטוענים ברוטר ובכל מיני וואצפים, מעז יצא מתוק. כחות של חיזבאלה שבאו משני כיוונים וחשבו לסגור על כוחותינו, תקפו אחד את השני והרגו לעצמם עשרות רבות.
באיזו זכות מגיע לארצנו אוכל חזיר מארץ זרה, רוסיה אוקראינה ארגנטינה או כל ארץ אחרת, ועוד מקבל חבילת סיוע, ואילו צאצאי הטוענים שהיו פה בשנת 1948 אינם מורשים כלל.
ויהדות שנשענת רק על הגזע היהודי, בנוסף לזה, שזה גם לא נכון, כי היהודים כוללים כל כך הרבה גרים שהתגיירו במשך כל הדורות, אם היהדות תסתכם רק עם הגזע, יוצא שזו גזענות. וזה למה בן גוריון, על אף היותו חילוני, אימץ את חוקי הנישואין, השבת ואיסור חמץ בפסח, וקבע אותם כסטטוס קוו של המדינה.
או שפשוט כל הכוכבים הסתדרו כי ככה ה' רצה?
לגמרי.
כמובן, ד' רוצה שעם ישראל ינצל וזה מה שיהיה. אם לא מכאן, אז משם, רווח והצלה יעמוד ליהודים ממקום אחר. אבל, בהחלט לבחירה שלנו יש משמעות. זה ממש לא הכוכבים הסתתדרו.
בתוך המציאות המסובכת, נתניהו שממש לא חף מטעויות עבר והיה לו חלק מרכזי בבניית הקונספציה שהביאה אותנו עד שמחת תורה תשפ"ד - התגלה כמנהיג גדול מאוד.
ההחלטה להמשיך להלחם בחורף ובקיץ תשפ"ד מול לחצים מטורפים מבית ומחוץ, גם כשאולי עמדו על השולחן הצעות כאלו ואחרות להפסיק בתנאים שהציבוריות והתשקורת היתה מקבלת, תחשב לדורות שניה רק להחלטה של בן גוריון להקים מדינה למרות כל הלחצים וההפחדות.
שה' "מסדר את הכוכבים".
חז"ל מדברים הרבה על השפעת הכוכבים על מאורעות העולם, ואפילו כשהם אומרים "אין מזל לישראל" - ההוכחות שלהם לזה הן מהסיפורים שדברי האסטרולוגים כמעט התקיימו!
אלא שהכוכבים אינם עצמאיים, ויש מי שמנהל אותם, והם לא "מחליטים" מה יקרה לנו וכו'.
אז כן, הכוכבים הסתדרו לפקודת מפקדם - הלא הוא הקב"ה - כדי לעזור לנו...
"לב מלך ביד ה'" ולכן הכוכבים פה מקבלים עזרה כשהם מסתדרים.
והשילוב הזה עכשיו קורה בימינו.
עד 7 באוקטובר, ספגו יישובי עוטף עזה טפטופי רקטות, ואנחנו לא התייחסנו לכך ברצינות מספקת – פשוט כי לא חשנו זאת על בשרנו. אנחנו חיינו בשקט מוחלט, רחוקים מהאיום.
עכשיו, אנחנו יכולים להבין מעט ממה שהם עברו, אבל רק מעט: לנו יש דקה וחצי להגיע לממ"ד, ועוד כ-10 דקות נוספות אם מדובר בטיל מאיראן. לעומת זאת, לתושבי העוטף היו רק 15 שניות, ולפעמים אפילו פחות. אותו דבר נכון גם לתושבי הצפון.
ומעל הכול, ישנם המתיישבים ביהודה ושומרון: כל נסיעה בכבישים עבורם היא סיוט של אבנים, ירי קטלני או איומים אחרים. אנחנו, שלא חווים זאת יום-יום, לא מבינים ולא חשים אותם מספיק. והשקט שאנו נהנים ממנו? הוא בזכותם – אחרת, אנחנו עצמנו היינו על קו הגבול.
הרבה פחות מהעוטף אבל לגמרי חטף. חשבנו פעם שטילים על תל אביב (או ראשון, זכור לי מצוק איתן) יעזרו לטפל בבעיה והסתבר שגם זה לא נכון.
אבל ההתנתקות לא הגיעה מחלל ריק, זה הגיעה בעקבות הסכמי אוסלו שהפכו את עזה לגיהינום.
העוטף חטף המון, החיים היו כמו מצב חירום נצחי. קשה להבין איך המדינה ככה הפקירה אותם ואיך כולם חיו עם זה בשלום (לא מעניין אותי מי היה הרמטכל או ראהמ בכל רגע. להיפך, כשבנט/לפיד נכנסו לתמונה הייתי בטוח שכשמאל-מרכז וככאלה שחייבים להוכיח את עצמם, הם יעשו מה שביבי לא עדה כל השנים. עובדתית, קיבלנו בדיוק את אותה גברת בשינוי אדרת...).
זה אכן מזעזע, ומי שמכיר את תושבי האזור שם יודע כמה זה היה מפחיד והזוי...
לא יהיה עוד פינוי יישובים בארץ ישראל
האם זה כי לא יהיה צורך או שלמרות שיהיה צורך הצפון לא יפונה?
יש מקומות על הגבול שבלתי אפשרי לחיות שם כרגע
הצורך כבר קיים
ולא מפנים אותם
במלחמת השחרור, בגוש עציון ועוד פינו את האמהות והילדים. כל הגברים נשארו ככח מגן לישוב. כך היה צריך לעשות גם בגבול הצפון ובישובח העוטף.
היום כשמטולה ומרגליות הן מטווח ברווזים של רקטות וRPG (או שהיום RPG כבר אין?) - אין סיבה שכל הגברים ישארו. (בטח לא ילדים וזקנים)
מה שצריך זה פשיטה ללבנון
ובשטחי היישוב צריך כח לוחם ממוקד ומקצועי. אם את מתכוונת להעדיף את תושבי המקום ככוח הגנתי במרחב- זה הגיוני.
כיתות כוננות
ונראה לי גם עובדים חיוניים
איראן הייתה יציבה ועוצמתית, נסראללה היה חי, רדואן לא ספגו שום פגיעה, כל מאגרי הטילים היו שלמים וממתינים לפקודה.
זה לא שום בושה לפנות יישובים בסכנת השמדה. זה אחריות וזה גאווה לקבל החלטה נכונה. לא רצינו 7.10 לאורך הגבול הארוך והמסובך יותר של לבנון.
השאלה היא גם של קונספציה. במצב מלחמה, כל הגברים הלא חולים הם חלק מהצבא, ממילא תושב מטולה/שלומי/מעלות שמסוגל להחזיק נשק - אם אין לו תפקיד במקום אחר, תפקידו יהיה בישוב שלו.
ונראה לי שאתה לא קולט מה זה רדואן, איזו מומחיות יש להם, וכמה אנשים הם כוללים.
אם היתה החלטה של מדינת ישראל, שלא מוכנים לשאת את החרפה שערי קדשינו שממה למעלה משנה - היו פועלים אחרת.
אבל המציאות השתנתה. הטכנולוגיה השתנתה. שטח הקרב השתנה. הטופוגרפיה השתנתה. וגם המוכנות הישראלית הייתה פחותה מזו של מגיני רמת רחל.
החלטות בטחוניות מתקבלות ,אני מקווה, בצורה יותר מושכלת מאשר "שלילת השוואה" על בסיס היכרות עם סיפור הסטורי פופלרי.
טענתי פשוטה, גם החלטה צבאית, אינה מתמטיקה טהורה. כנראה שאם כולנו נעזוב את הארץ, הסיכוי שלנו למות בפיגוע יקטן מאוד, עדיין איננו עושים זאת. מאחורי כל החלטה צבאית, עומד סדר עדיפויות ערכי מסויים, שממנו נובעות שלל שאלות של חלוקת משאבים ותשומת לב.
דוגמא פשוטה: בתחילת שנת תשס"א (מלחמת אוסלו/האינטיפדה השניה) הצבא דרש מתושבי אחד הישובים ליסוע רק דרך אחד משני הכבישים המובילים לישוב ורק בשיירות מתואמות. רב הישוב התייעץ עם חבר מנצרים שאמר לו בשום פנים ואופן לא להסכים לזה. בנצרים הסכימו והפכו מנצרים (ע"ש נצר של עץ) לנצורים - כל נסיעה דרשה פתיחת ציר, אין שום גמישות ובאירוע חירום הישוב סגור ומסוגר. באותו ישוב לא הסכימו, דאגו שאחד יסע מכאן והשני משם - הישוב נשאר פתוח וקיים עד היום. לשיטתך 'הצבא יודע ואין לך רשות להרהר אחריו'.
גם כאן - יש קודם כל שאלה ערכית. בדיוק כמו שלא מפנים את תל אביב, לא אמורים לפנות את מטולה. מזה צריך לגזור מצבת כחות וסדרי עדיפויות.
המרחק בין לפנות הצפון בגלל רדואן לבין "אז כולנו נצטרך לרדת מהטרץ" הוא מרחק מלאכותי שיצרת כדי לפטור את עצמך.
אותו דבר עשית עם 'הצבא יודע ואין לך רשות להרהר אחריו'. הצבא אכן יודע, וגם לך כן יש רשות להרהר מה שתרצה - אבל ההחלטה של צהל כעת לעומת ההחלטה ב7.10 מראה שיש כאן שום שכל. שכל שאתה מרדד בתגובות שלך כדי להעצים ערך מסוים.
אז היה הגיוני שכל גבר שיודע להשתמש בנשק ישמש ככוח מגן בישוב, גם כשזה כרוך בסיכון גדול.
כשהלחימה היא הרבה יותר מאורגנת [משני הצדדים] אין הצדקה שתושב הישוב יכניס את עצמו לסיכון גדול, כשתרומתו ללחימה מזערית, וחיילים שמגיעים במסגרת של יחידה צבאית מאורגנת עושים את העבודה הרבה יותר טוב ובפחות סיכון.
אירן צריכה לשלם בעד תוקפנותה.
התשלום צריך להיות בשטח ובאדמה.
אירן גדולה פי 19 מישראל, ויש בה די שטח והותר כדי לקלוט את 4 מיליון הישמעאלים שיושבים בקרבנו כאבן רחיים על צוארה של מדינת ישראל.
ספוילר: זה לא יקרה כי נתניהו לא יתן לזה יד, והימין שמימין לימין יגבה אותו.
בתכנית ההכרעה של בצלאל זה נמצא בהחלט, בנתיים מבצעים מהתכניות את מה שהליכוד מסוגל לבלוע. זה יגיע בשלבים הבאים.
שהפלסטינים הפסידו במלחמה הזו. לא בנוק אאוט כמו שרצינו אבל הפסידו מאוד יפה.
לא שמעתי שבצלאל אמר את זה.
ואם אמר, ויחזור על אמירתו כמו קאטו הזקן, אחרים יצטרפו, וזה יעבוד.
כי סדר חדש במזרח התיכון מתחיל בסילוק האויב הפלשתיני מן החצר האחורית של הבית שלנו.
וזה יעבוד כאמור, כי האמריקאים מתחילים להפנים שכל המפרציות וכל העולם הערבי הוא משענת קנה קצוץ, וביום פקודה מסתבר שהם לא עם האמריקאים.
הנה דוגמה אחת מיני רבות, רק מלפני שבועיים:
ובגדול, אם קראת את תוכנית ההכרעה, היית יודע שיש לו תוכנית סדורה, שכוללת העמדת הערבים בפני "שלוש אגרות שלח יהושע וכו'", כמובן בתרגום לשפה מודרנית.
מאז ועד היום הוא עובד סדור לפי התכנית הזאת. כל המהפכה שהוא הוביל ביו"ש בקדנציה הנוכחית (נכון שיש הרבה שותפים מלמעלה ועד אחרון המתנדבים בחווה ובכל זאת אף אדם ישר לא יכול להתכחש למהפכה), היא שלב בתוכנית. לא הכל בידינו, אף שלב בגאולה לא עבד אצל אלו שמתאכזבים כשלא הכל כאן ועכשיו. ובכל זאת אנחנו בתהליך עם יעדים ברורים.
"מעט מעט אגרשנו מפניך עד אשר תפרה ונחלת את הארץ"
אמר האיש שלפני 8 שנים טרפד בפועל ריבונות על יהודה ושומרון- בכלל ועל בקעת הירדן- בפרט.
במהלך כל הקדנדציה הנוכחית הוא מדבר ומדבר ומדבר... ואין ערך לדבריו. כי על מילים לא משלמים מכס.
מה שעשו יוסי דגן וישראל גנץ הליכודניקים, אחד במוצהר, ואחד במשתמע, במשך השנה האחרונה הוא לא עשה מאז שפרש מתנועת רגבים.
בעוד כחצי שנה הוא יתפנה מהכנסת, ויוכל להמשיך בהצהרות שאין עימן תוכן ולא כלום.
בשום סקר הוא לא צולח את אחוז החסימה ואפילו אצל פילבר המפנק הוא על הסף. כלומר, כדי לעבור הוא יזדקק לפתקים שלא מצא חברו הנוכל באשפה של ועדת הבחירות המרכזית.
בדבר אחד צודק בצלאל, דרוש עידוד הגירה כדי לגרום לאויב הערבי לפנות את השטח.
מעט מעט אגרשנו מפניך.
הוא לא טרפד ריבונות, הוא טרפד מדינה פלסטינית.
תכנית המאה היתה תוכנית להקמת מדינה פלסטינית על רוב השטח, וחניקת הישובים כבלונים על חוטים תוך הצהרה חסרת משמעות על ריבונות. תושב מגדלים ה'ריבונית' שהיה רוצה ליסוע לירושלים לפי תכנית המאה היה צריך להאריך את הדרך בשלושת רבעי שעה, כי גם הכביש לתפוח וגם לכוכב השחר היו במדינה פלסטינית. היום בזכות המהלכים של סמוטריץ', יש בשטח הזה שלושה ישובים חדשים עם סמל ישוב, הכרה בעוד ישוב שהיה קיים אבל לא מוכר ולמעלה מעשר חוות.
מה שסמוטריץ' עושה היום זה ריבונות דה-פקטו, בלי מחירים מטורפים שאנחנו צריכים לשלם על כך.
מה גם שהתברר שמבחינת נתניהו כל הכרזת הריבונות הזאת היתה ספין, כדי 'לוותר' עליה תמורת כינון יחסים עם האמירויות.
אתה יכול להרגע, סמוטריץ' יהיה בכנסת הבאה ובעז"ה גם שר בכיר שימשיך את תכניתו עד ההכרעה.