"בעלי חיים", - הם היו קרובים יותר ללבו של שר האוצר"
לנוכח התבטאותו של שר האוצר לפיד בדיון על הקיצוץ הצפוי בקצבאות הילדים כי ההורים הם האחראים על ילדיהם תקף ח"כ אורי מקלב (יהדות התורה) בחריפות רבה את שר האוצר:
"אתה באמת חושב שעם 240 השקלים הללו אתה מחזיק להורים את הילד? זאת אמירה מקוממת מאוד. לא אנושית, לא חברתית. היא לא ראויה להיאמר בכלל, ודאי לא מאחד שאמור להיות שר האוצר שאחראי לכל תושבי מדינת ישראל, מתוכם 800,000 ילדים שנמצאים מתחת לקו העוני".
הדברים חמורים שבעתיים לאור הדברים שאומר מנכ"ל הביטוח הלאומי לפיהם בקיצוץ הקרוב יתווספו עוד 50,000 ילדים למעגל העוני.
לבוא ולהגיד: ההורים אחראים., ואם ההורה לא יכול אז אין לנו אחריות?
עד כדי כך השבע והמדושן לא מרגיש את הרעב?" תהה חה"כ מקלב."
זאת אמירה לא אנושית, לא אחראית, לא ציבורית וגם לא יהודית. אם לא בתור ילד, אולי נסווג אותו כצער בעלי חיים, ואז נראה לי שזה ידבר אליך יותר.
אני רוצה להגיד לשר האוצר", אמר מקלב, "אתה באמת חושב שאתה מגדל את הילדים עם ה־ 240 שקל בקצבאות הילדים? אתה משלם את הבריאות
שלו? אתה משלם את החינוך שלו? אתה משלם את הלבוש שלו? את המזון שלו? צר לי להגיד לך שגם את זה אתה לא יודע.
רק בתוספת המס שההורים מוציאים על הטיטולים, על המטרנה ועל התוספת מזון, המס ערך שהם מחזירים, זה כל מה שאתה נותן".
מקלב הוסיף עוד: "את קצבאות הילדים לא המציאו במדינת ישראל. בכל אירופה נותנים קצבאות כאלו והרבה יותר מזה, ויודעים לעודד ילודה!
ועוד, זה התשובה לאומה שאיבדה למעלה משליש ממנה לפני כמה עשרות שנים בלבד, כמה חשוב לה לחזק את העם היהודי, כמה שהיא סובלת מבעיות דמוגרפיות. הרי גם את ההיסטוריה שר האוצר לא יודע, למה נותנים קצבאות ילדים, מובן מאליו שלוקחים מס הכנסה מאדם שמפרנס משפחה, כמה שהוא מפרנס יותר, כך יש צורך והיגיון להתחשב בהכנסה שלו במספר הנפשות!
-- כשביטלו את נקודות הזיכוי בהורדה במס, הוחלט לתת את הזיכוי הזה דרך קצבאות הילדים!!!!!!!".
לכן האמירה הזאת, שחוזרת ונאמרת מפי שר האוצר בפעם השניה, היא לא סתם אמירה אלא מראה על מהות ודרך חשיבה. מכאן אפשר להבין את ההחלטות האחרות שהוא מקבל", סיכם אורי מקלב.