בושה לרבנות הראשיתמושיקו

לא משנה מי עומד מאחורי אבל עצם העובדה שלטקס הכתרת הרבנים הראשיים לא הוזמנו הרבנים הראשיים הקודמים זו בושה לכל מה שהמוסד הזה מייצג..

מצד שני אולי טוב שכך נחשפו הפנים האמיתיות שלו.

ושוב הרבנים שליט"א לא קשורים לזה אלא העסקנים שמסביב

הפוך.בחורצ'יק

לא בושה לרבנות הראשית.לא בושה לכל מה שהמוסד הזה מייצג.לא טוב שכך נחשפו הפנים האמיתיות שלו.

ולא שלא קשורים לזה הרבנים.

בושה שהעומדים בראשה\מי שקשור לזה,מתנהגים כך. ולא הרבנות הראשית אשמה בכך!

במקום להאשים את האשמים,אתה מאשים את מוסד הרבנות הראשית..מי שעשו, 'לא קשור אליהם' מי אשם?? 'המוסד הזה'.. עיוות.

^^^פייגליניזית

זו חולשה של אנשים, זה הכל. זה אותו עניין כמו ההכללות המטורפות שרצות כאן.

תתקן את הכותרתלדבר יפה

בושה לעסקני הרבנות הראשית...

כמו שסיימת שזה קשור רק לעסקנים שמסביב

תודה

אילו עסקנים שמסביב??בחורצ'יק

דרעי למשלמושיקו
נכון מאוד..ולדרעי כניראה יש בובה או אפי' שתייםבחורצ'יק

ברבנות הראשית.

2 בטוח לא.לדבר יפה

כי הרב דוד לאו הוא לא פראייר, והייתי מכנה אותו ביושר ''רב ציוני''....

כי הוא אומר הלל?דתי לאומי

או כי הוא "בובה" של הגדוילים החרדים שאליהם הוא רץ להתברך לפני ואחרי הבחירות? (אין בזה דבר רע, אבל אי אפשר לומר שהרב שטיינמן והרב קנייבסקי אינם חרדים)? ולהם הוא יקשיב בצמתים שיהיו לרבנות?

רב נחמד זה נחמד, רב שאומר הלל זה אחלה. אני לא אקבע לאנשים מי ציוני ומי לא. שורה תחתונה-יעשה מה שרבותיו החרדים יורו לו.

אז כנראה שאינך מכיר את הרב לאומרדכי
הלוואי שאני טועה.דתי לאומי

נחייה ונראה

למה??בחורצ'יק

אם הוא ניפגש עם החרדים העסקנים החרדים והרבנים החרדים,וגם תמכו במועמדותו,וגם הוא נחשב 'חרדי' אולי מודרני,ואולי גם ישראלי וציוני (ואני ממליץ לקרוא טורו של מנחם רהט ב'מצב הרוח' של פרשת ראה התשע"ג,על 'זהות הרב הראשי הרב דוד לאו) אבל אינו נחשב לדעתי ציוני-דתי,ואפשר להעריך שהוא כן יהיה בובתם של העסקנים והרבנים החרדים.

לא אמרתי שהרב לאו לא "חרדי"מרדכי
בס"ד

אלא שמי שיודע מה הרב לאו חולל במודיעין שכשהוא היה רבה וכל הציבורים נהרו אחריו כולל החילונים מבין שאולי אביו (הרב הראשי לשעבר) יהיה בדרגת השפעה עליו.

אגב, אחיו של הרב דוד לאו שהוא בערך כמותו מעביר בכל שבת שיעור בבית הכנסת הגדול בנתניה ורובו המוחץ של המשתתפים בו הם לא מכונים "חרדים" ויש כיפה סרוגה לראשם. ותמיד תמיד משפחת לאו הייתה קשה מאוד גם לציבור הדתי לאומי והלכה גם איתו.
זה כל הקטעדתי לאומי

הוא נחמד הוא סבבה. אבל אותי לא מעניין כמה סרוגים משתתפים בשיעורים של אחיו. אותי מעניין האם הרב הראשי בסוגיות הרות גורל יפנה לרב דרוקמן, לרב אריאל, לרב צוקרמן  או לרב קנייבסקי ולרב שטיינמן. או גם וגם. הרב לאו יבחר באפשרות השנייה. (שזה לגיטמי לגמרי. אבל לא הופך אותו לאחד ש"שם ליבו אל דיברת הקץ המגולה".)

צודק... זה באמת הכי חשוב <צ>מרדכי
בס"ד

אנשים כנסו לפרופורציות, גם הרב קנייבסקי הוא ענק שבענקים ואני דווקא אשמח מאוד שהתייעצו איתו באותה המידה שאשמח שהתייעצו עפ הרב אריאל שהוא גם ענק שבענקים
אני לא מדבר על הלכות שבת כלי שני או כלי שלישידתי לאומי

ומיותר שאני אדבר בשבחו של הרב קנייבסקי. הוא לא צריך אישור ממני.

אבל בצמתים מרכזיים של הרבנות-אני רוצה רב ששם ליבו אל דיברת הקץ המגולה. רב ללא השקפה חרדית. או לפחות רב ראשי שישמע גם את הרבנים החרדים וגם את הציונים? רב שהוא בובה של ההשקפה החרדית-לא. אם אני חושב שהדרך החרדית היא מוטעית, אני לא רוצה שהיא תשלוט ברבנות. יחד עם זאת אני גם לא חושב שזה סוף העולם, ושזה אומר שאנחנו בדרך לאבדון (כמו שדיברו כמה אנשים על אפשרות בחירתו של רב מסויים). ושבעז"ה הרב הראשי יצליח בתפקידו.

גם הרב סתיו לא היה פונהעין הקורא
עבר עריכה על ידי עין הקורא בתאריך י"א באלול תשע"ג 23:41
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך י"א באלול תשע"ג 20:56

לרב אריאל והרב דרוקמן.
אני בספק אם הוא היה פונה למישהו.

הוא דיין בעצמו. ובטח שהיה פונה, הוא הצהיר על כך.דתי לאומי
זה מה שמפריע לך??חשבשבת

לי מפריע שצריך לנהוג לפי השו"ע

ומה לעשות בשו"ע לא כתובה מדינת ישראל ואין אף סעיף שדן בה.

אם כל עניינה של הרבנות יהיה רק שהוא אוהב המדינה- ושומדבר מעבר- או קצת מעבר

אבל המדינה היא הקו המנחה- אז אבדנו

מדינת ישראל-כתובה בתנ"ך!בחורצ'יק

המצווה והמצוות לרשת ליישב ולכבוש את הארץ אלו מצוות מהתורה עצמה!

מדינה זו מצווה מהתורהדתי לאומי

מה דעתך לפתוח תנ"ך ככה קצת לראות מה היה פה לפני 2,000 שנה, לפני שהתורה הצטמצמה להדלקת נרות והלכות בורר? 

עזוב אותך, החב"דניקים עדיין בגלותאלעד

אין מה לדבר איתם על מעבר לד' אמות של הלכה

טובה הגלות שלנו -מתחילת הגאולה שלכם....+mp8
^^לגמרי.יזהר
לייק חשבשבת

אם זה גורם לכם לראות רק רע כל היוםאלעד

ודי לעבור על כמה שירשורים בנושא כדי להיווכח בזה-

אז טובה אתחלתא דגאולא מלאה במכשולים ומניעות,

מאשר גלות קדושה ו"טהורה" שתקועה כבר 20 שנה.

20 שנה?בחורצ'יק

מסכימה עם אלעד!!!דוסית גאה!
טוב להודות לה'בחורצ'יק
עבר עריכה על ידי בחורצ'יק בתאריך ט"ו באלול תשע"ג 13:59

טוב להודות לה' על התחלת הגאולה ואע"פ שהייתה צרופה במלחמות,כי כידוע-אולי לא לכם- בגמ' כשנזכרות המילים 'אתחלתא דגאולה' הן נזכרות בדיוק בעניין הזה,"מלחמה נמי אתחלתא דגאולה היא" (מגילה יז: ), מאשר לכפור בטובתו של מקום .

החבדניקים מביאים את הד אמות של הלכה לכל מקוםמושיקו

ומשום מה בתורה כתוב המקום ה' יבחר ה' - לא כתוב איפה הוא בחר..

לא כתוב איפה הוא בחר?אלעד

אנחנו עומדים בחומש דברים, כזכור לך.

נסה למצוא עמודה אחת בספר התורה, בה לא מוזכרת ארץ ישראל.

מאיפה הבאת את השטות הזו??

אכן ארץ ישראל היא ארץ קדושהמושיקו

אבל בתורה ומצוות הם מעליה, מי שיכול לקיים אותם יותר בהידור בחו"ל מאשר בארץ והוא נמצא בחו"ל ואם הוא יעלה לארץ תהיה לו ירידה קשה למצוא היתר ע"פ תורה לעליה לארץ..

זה המקור (עם עריכה)אדם עלול לגור בארץ אבל להביא את חו"ל עם כל חסרנותיה לארץ ישראל

בפרשת השבוע קובעת התורה את המקום שבו יקריבו בני-ישראל את קרבנותיהם לפני ה': "והיה המקום אשר יבחר ה' אלוקיכם בו לשכן שמו שם, שמה תביאו". מהו ה"מקום" הזה? מפרש רש"י: "בנו לכם בית-הבחירה בירושלים".

ב'ספר החיים' (לאחיו של המהר"ל) נשאלת שאלה: מדוע אין התורה אומרת במפורש שהכוונה היא לירושלים, אלא נאמר סתם "המקום אשר יבחר ה' אלוקיכם בו"? התשובה המובאת שם היא, שאמנם מקום הקרבת הקרבנות כפשוטם של דברים הוא בירושלים, אך כל מקום שיהודי מתפלל בו לקב"ה נהפך ל"מקום אשר יבחר ה'". והקשר לירושלים הוא, שבכל מקום בעולם מתפללים לעבר ירושלים.

לא דירת-קבע

ברוח זו מפרש הספר הזה גם את מאמר חז"ל "כל הדר בחוץ-לארץ כאילו אין לו (א-לוה)". הדגש הוא על "דר", במשמעות של דירת-קבע. כל מי שחי בחוץ-לארץ והוא מרגיש שחייו שם הם מגורי-קבע, עד שאינו חושב על הגאולה, אכן זה מצב לא-חיובי.

אבל אם יהודי חי בחוץ-לארץ משום שהוא צריך להיות שם כדי לתקן את ה"מפני חטאינו" שגרם ל"גלינו מארצנו", וגם בהיותו שם הוא מייחל לביאות המשיח ולגאולה האמיתית והשלמה, ומוכן לוותר מיד על כל ה'חלב' ו'דבש' שבחוץ-לארץ (למי שמדמה שיש לו זאת שם), וגם עכשיו הוא פונה בשעת התפילה לעבר ארץ-ישראל – הרי בכל מקום שבו הוא נמצא ומתפלל שם לקב"ה נחשב ל"מקום אשר יבחר ה'".

עלייה בקדושה

באותה מידה יכול להיות מצב הפוך, שיהודי עולה לארץ-ישראל ומביא איתו אליה את אוויר חוץ-לארץ. מבחינה גשמית היא עלה מחוץ-לארץ לארץ-ישראל, אבל מבחינה רוחנית ונפשית – הוא הביא עמו לארץ-ישראל את אווירת חוץ-לארץ, עד שגם בהיותו בארץ-ישראל הוא שרוי למעשה באוויר חוץ-לארץ.

ארץ-ישראל היא "פלטין של מלך". האוויר בארץ-ישראל טהור הוא. כשיהודי עולה לארץ-ישראל עליו לטהר את עצמו ולהימצא במצב הרוחני המתאים ל"פלטין של מלך". לא די בקניית כרטיס-טיסה, אלא יש צורך לתקן את ה"מפני חטאינו" ולוודא שהעלייה לארץ תהיה גם עלייה רוחנית, עלייה בקדושה.

גאולה בתוך דקות

הציפייה לביאת המשיח אינה בבחינת 'הלכתא למשיחא' [=הלכה לימות המשיח, עניין לא-עכשווי], אלא גם על-פי ההלכה היא דבר ממשי ומציאותי ביותר. יש דעה הסוברת שכוהן אסור בשתיית יין, משום שבמהרה ייבנה בית-המקדש, ואם יהיה שיכור לא יוכל לעבוד בבית-המקדש.

הפגת שכרות יכולה להיעשות בשתי דרכים: א) שינה; ב) שהייה "כדי הליכת מיל". כמה הוא השיעור של "הליכת מיל"? מקובל לחשב זאת לשמונה-עשרה דקות. הדעה המירבית קובעת שהשיעור הוא עשרים וארבע דקות. נמצא אפוא שיהודי צריך להאמין כי ביאת המשיח ובניין בית-המקדש יכולים להתרחש בתוך פחות מעשרים וארבע דקות!

(מאת הרבי מליובאוויטש, מתוך גליון שיחת השבוע, מעובד על-פי לקוטי שיחות כרך ב, עמ' 617)

אבל אתם יורדים ועולים כל הזמןאלעד

לא דברתי על מי שנולד בחו"ל, נעבעך, ומעולם לא זכה להגיע לארץ הקדש.

וגם כלפיו מופנית אצבע מאשימה מגדולי הפוסקים לאורך הדורות.

אבל שים לב למה שפוסק הרמב"ם (ע"פ הגמרא):

"לעולם ידור אדם בארץ ישראל, אפילו בעיר שרובה גויים, ואל ידור בחוץ לארץ ואפילו בעיר שרובה ישראל. שכל היוצא לחוצה לארץ כאילו עובד עבודה זרה"

איפה אותו יהודי יתחזק ויתעלה יותר? בחו"ל בעיר שרובה ישראל ויש בה בתי מדרשות ומוסדות תורניים. או בעיר בא"י שגרים בה חילונים וגויים והיא שטופה פריצות וכיו"ב? ובכ"ז הרמב"ם קבע שטוב לו ליהודי לדור כאן מאשר בחו"ל, ולא עוד אלא שכל הדר שם כאילו עובד ע"ז! על כל המשתמע מכך.

לכל אחד יש את שליחותו בעולםמושיקו

וצריך לעשות בכל מקום ארץ ישראל

ואם יהודי חי בחו"ל כנראה שההשגחה העליונה הביאה אותו בשביל עבודה מוסיימת שהוא צריך לעשות שם והוא צריך לחפש מהי

ואם הוא צריך להגיע ע"פ ההשכחה העליונה לארץ ישראל הוא יגיע ברצונו או שלא מרצונו.

העבודה היא לעזור לחפש מהי העבודה שלשמה הוא הגיע לא לבלבל אותו 

ההשגחה העליונה דורשת השתדלותאלעד

ולא רפיון.

ואין צל צילו של ספק שבדור שלנו דור הגאולה (בין ע"ם הדת"לים ובין ע"פ חב"ד) עיקר הגאולה תלויה בתומ"צ בארץ הקדש, בתחיית האומה על ארצה, כפי שמבואר בפירוש באלפי מקומות בתנ"ך ובחז"ל, והדברים פשוטים.

החמור בדבריך בעיניי, שמהם משמע כאילו אין שום משמעות להתאמצות ומסירות נפש של היהודי,

ואם ה"מציאות" אליה הוא "כפוף" וכלפיה הוא נכנע גלגלה אותו למשל למקום בו אין תפילין מצויות, לא רק שהוא לא צריך להשתדל כדי להחלץ מהצרה אלא הוא יכול להרווח בנחת ולקבל את זה כלכתחילא.

יש עד גבול מסוייםמושיקו

וכל דבר בענינו 

אין היתר לחלל שבת בשביל להשיג תפילין..

נכוןאלעד

אבל יש חובה מיד במוצאי שבת להתעשת ולהתרוצץ ולחפש תפילין בנרות.

ואנחנו לא רואים שזה קורה.

[ואגב הדוגמא שהבאת- דווקא מותר. תפילין אינן מוקצה לחלק מהדעות]

או ללכת לרבני ומאורי הדורמושיקו

שלמדו את כל המקורות ויודעים לומר בדיוק מה צריך לעשות.

לפעמים הפיתרון הוא להשאיל לתפילין..

אפילו את זה לא עושיםאלעד

יושבים בחוצה לארץ בתוך הטומאה

מתרצים את ישיבתם שם במיני תירוצים והסברים מצטדקים,

ועוד מלהגים על משיח וגאולה!

אנא קרא את השאלה והתשובה מפי רבי יהודה הלוי, ותחכים.

כג אָמַר הַכּוּזָרִי: אִם כֵּן אַתָּה מִתְרַשֵּׁל בְּחוֹבַת תּוֹרָתְךָ, שֶׁאֵין אַתָּה שָׂם פְּעָמֶיךָ אֶל הַמָּקוֹם הַזֶּה, וְתַעֲשֵׂהוּ בֵּית חַיֶּיךָ וּמוֹתְךָ, וְאַתָּה אוֹמֵר: "רַחֵם עַל צִיּוֹן כִּי הִיא בֵּית חַיֵּינוּ", וְתַאֲמִין כִּי הַשְּׁכִינָה חוֹזֶרֶת אֵלֶיהָ. וְאִלּוּ לֹא הָיְתָה לָהּ מַעֲלָה אֶלָּא הַתְמָדַת הַשְּׁכִינָה בָּהּ בְּמֶשֶׁך תְּשַׁע מֵאוֹת שָׁנָה, הָיְתָה לַנְּפָשׁוֹת מְנוּחָה וְהִזְדַּכְּכוּת בָּהּ, כַּאֲשֶׁר יֶאֱרַע לָנוּ בִּמְקוֹמוֹת הַחֲסִידִים וְהַנְּבִיאִים, קַל וָחֹמֶר בָּהּ, שֶׁהִיא שַׁעַר הַשָּׁמַיִם. וּכְבָר הִסְכִּימוּ הָאֻמּוֹת עַל זֶה, הַנּוֹצְרִים אוֹמְרִים שֶׁהַנְּפָשׁוֹת נִקְבָּצוֹת אֵלֶיהָ וּמִמֶּנָּה מַעֲלִים אוֹתָן אֶל הַשָּׁמַיִם, וְהַמֻּסְלְמִים אוֹמְרִים כִּי הִיא מְקוֹם הָעֲלִיָּה, וּמִשָּׁם הָעֳלוּ הַנְּבִיאִים אֶל הַשָּׁמַיִם, וְשֶׁהִיא מְקוֹם תְּחִיַּת הַמֵּתִים, וְהִיא לַכֹּל מָקוֹם שֶׁפּוֹנִים אֵלָיו בִּתְפִלָּה וְחוֹגְגִים אֵלָיו. וְהִנֵּה הִשְׁתַּחֲוָיָתְךָ וּכְרִיעָתְךָ נֶגְדָּהּ אוֹ צְבִיעוּת אוֹ עֲבוֹדָה בְּלִי כַּוָּנָה. וּכְבָר הָיוּ אֲבוֹתֵיכֶם הָרִאשׁוֹנִים בּוֹחֲרִים לָדוּר בָּהּ יוֹתֵר מִמְּקוֹמוֹת מוֹלַדְתָּם, וּבוֹחֲרִים הַגֵּרוּת בָּהּ יוֹתֵר מֵהָאֶזְרָחוּת בִּמְקוֹמוֹתָם. זֶה אַף שֶׁלֹּא שָׁכְנָה בָּהּ אָז שְׁכִינָה גְּלוּיָה, אֶלָּא הָיְתָה מְלֵאָה זוּהֲמָה וַעֲבוֹדַת אֱלִילִים, וְהֵם לֹא יִחֲלוּ אֶלָּא לִדְבֹּק בָּהּ, וְלֹא יָצְאוּ מִמֶּנָּה בְּעִתּוֹת הַיֹּקֶר וְהָרָעָב אֶלָּא בְּצִוּוּי מֵאֵת ה', וְאַחַר כָּך הָיוּ מִשְׁתּוֹקְקִים שֶׁיִּשְּׂאוּ עַצְמוֹתֵיהֶם אֵלֶיהָ.
כד אָמַר הֶחָבֵר: הוֹכַחְתַּנִי מֶלֶך כּוּזָר, וְהַחֵטְא הַזֶּה הוּא אֲשֶׁר מְנָעָנוּ מֵהַשְׁלָמַת יִעוּד ה' בְּבַיִת שֵׁנִי, בְּאָמְרוֹ "רָנִּי וְשִׂמְחִי בַּת צִיּוֹן" וְגוֹ', שֶׁהֲרֵי כְּבָר הָיָה הָעִנְיָן הָאֱלֹהִי מְזֻמָּן לָשׁוּב אֵלֶיהָ כְּבָרִאשׁוֹנָה אִלּוּ נַעֲנוּ כֻּלָּם לַעֲלוֹת בְּנֶפֶשׁ חֲפֵצָה, אֲבָל נַעֲנוּ מִקְצָתָם וְנִשְׁאֲרוּ רֻבָּם וְנִכְבְּדֵיהֶם בְּבָבֶל, מְרֻצִּים בֶּחָסוּת וּבָעַבְדוּת וּבִלְבַד שֶׁלֹּא יִפָּרְדוּ מִמִּשְׁכְּנוֹתֵיהֶם וּמִמַּעֲמָדָם. וְאוּלַי עֲלֵיהֶם אָמַר שְׁלֹמֹה בְּדֶרֶך חִידָה: "אֲנִי יְשֵׁנָה וְלִבִּי עֵר", כִּנָּה אֵת הַגָּלוּת בְּשֵׁנָה וְאֵת הִשָּׁאֵר הַנְּבוּאָה בֵּינֵיהֶם בְּעֵרוּת הַלֵּב. "קוֹל דּוֹדִי דוֹפֵק", קְרִיאַת ה' לָהֶם לָשׁוּב. "שֶׁרֹאשִׁי נִמְלָא טָל", כִּנּוּי לַשְּׁכִינָה הַיּוֹצֵאת מִצֵּל הַמִּקְדָּשׁ, וְאָמַר: "פָּשַׁטְתִּי אֶת כֻּתָּנְתִּי", כִּנּוּי לְעַצְלוּתָם מֵהֵעָנוֹת לָשׁוּב. וְאָמַר: "דּוֹדִי שָׁלַח יָדוֹ מִן הַחֹר", עַל הַפְצָרַת עֶזְרָא וּנְחֶמְיָה וְהַנְּבִיאִים עֲלֵיהֶם הַשָּׁלוֹם בָּהֶם, עַד שֶׁנַּעֲנוּ קְצָתָם הֵעָנוּת שֶׁאֵינָה מַסְפֶּקֶת, וְנִתַּן לָהֶם כְּפִי כַּוָּנַת לִבָּם, וּבָאוּ הָעִנְיָנִים מְקֻצָּרִים מִפְּנֵי קִצּוּרָם, כִּי הָעִנְיָן הָאֱלֹהִי אֵינֶנּוּ עוֹלֶה בְּיַד אִישׁ אֶלָּא כְּפִי הִזְדַּמְּנוּתוֹ לוֹ, אִם מְעַט מְעַט וְאִם הַרְבֵּה הַרְבֵּה. וְאִלּוּ הָיִינוּ מִזְדַּמְּנִים לִקְרַאת אֱלֹהֵי אֲבוֹתֵינוּ בְּלֵב שָׁלֵם, הָיִינוּ נֶעֱזָרִים מִמֶּנּוּ כְּמַה שֶּׁנֶּעֶזְרוּ אֲבוֹתֵינוּ בְּמִצְרַיִם. וְאֵין דִּבּוּרֵנוּ "הִשְׁתַּחֲווּ לְהַר קָדְשׁוֹ", וְ"הִשְׁתַּחֲווּ לַהֲדוֹם רַגְלָיו", וְ"הַמַּחֲזִיר שְׁכִינָתוֹ לְצִיּוֹן", וְזוּלַת זֶה, אֶלָּא כְּצִפְצוּף הַזַּרְזִיר וְהַתֻּכִּי, אֵינֶנּוּ יוֹדְעִים מַה שֶּׁאָנוּ אוֹמְרִים בָּזֶה וּבְזוּלָתוֹ, כַּאֲשֶׁר אָמַרְתָּ נְגִיד כּוּזָר.

אנחנו לא מצטדקיםחשבשבת

מבטיחהלך שכל אלו ש"יושבים בכל מיני מקומות בחול" מתים לגור בארץ

אבל יודעים מה ישיבתם שם עושה- הם מצילי נפשות,

והעובדה שגם בנ"ע וגם ברסלב אימצו את השיטה(גם הם יוצאים לשליחות בחול)- זה הדרך היום לקרב את ישראל הנמאים בגולה לאביהם שבשמים, לא אם ישבו בארץ ויתנהגו כרגיל.- וכל אלו שבחול יחשבו כגויים אפיקורסים שאין להם חלק באלוקי ישראל

בנוגע לא"י- יש הבדל עצום בין ארץ ישראל למדינת ישראל,

ואנחנו יודעים בדיוק על איזה בסיס עקום מדינת ישראל נבנתה- אותו בסיס עקום הוביל לכמה מאורעות מעניינים:

חטית יןלדי תימן,

פרשת ילדי טהרן

הסכם השלום עם מצרים,

החזרת סיני

אינטיפאדה- והסכם אוסלו

פיגועים על בסיס קבוע

קורבנות שלום

השמדת מאות עולי צפון אפריקה- וכבר אמר בן גוריון- שהעלו מיליון יהודים מאפריקה ורובם ככולם חילוניים ע"י החינוך שניתן להם-(וזה היתה עיקר גאוותו.

ןזו רק רשימה חלקית

ובנינו אתה יודע שיש מחלוקת על עניינה של המדינה לעומ"ז על השו"ע לבנתיים לא שמעתי שיש מחלוקת- אז נראלי רב ששומר ומקפיד על שו"ע כמו שצצריך עדיף מרב שמקשיב למדינה ולחוקיה מעלהתורה והשו"ע

כן כן ויכוח חסר תוחלת- אבל אל תאשים אנשים מצילים נפשות בכל מיני חורים נידחי (שאגב מגיעים לשם גם חובשי כיפות סרוגות- שח"ו לא יורדים מהארץ), הם עושים עבודת קודש,

וזה החידוש של חסידות חב"ד-שיהודי בכל מקום נמצא בגלל שה' רוצה שהוא יהיה שם- והוא צריך להביא ולהפיץ שם את האור האלוקי

כדאי לצאת קצת מהריבוע- ולהאמין שיש אנשים שמקיימים רצון ה' גם אם אתה מקיים וחושב אחרת

אז את מתמקדת בשלוחים ושוכחת את כל השאראלעד

כאשר את יודעת היטב שלא להם התכוונתי. כך בורחים מוויכוח ענייני.

אני יכול למנות לך עוולות גדולות הרבה יותר שנעשו ע"י מלכי ישראל או החשמונאים למשל,

ובכ"ז כולם מהללים ומשבחים את עצם קיום המדינה

[כן כן, אפילו הרמב"ם]

כך שלהביא רשימה של דברים שליליים (מישהו אמר קודם http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t569732#6325094 ?) היא חוכמה ממש ממש קטנה, וודאי כאשר משווים אותה לכל הטוב שהמדינה גרמה לנו וליהדות כולה, שאותה את, הפלא ופלא, לא טורחת להזכיר.

ולגבי השו"ע- הייתי קצת מתבייש במקומך להשמיע טענה זו, לאור כל אלו שדווקא כן חולקים עליו, בייחוד כאשר אחד מהם שכלפיו אתם משתחווים בהכנעה חלק עליו עד כדי כך שכתב לעצמו ולחסידיו שו"ע משלו. להזכיר לך במי המדובר?

יש כאלו שמביאים את הטומאה של חול לכאןמושיקו

עדיף להיות כאלו?

לשיטתם- השהיה בא"י מטהרת כל שרץ+mp8

שמעתי את זה מאנשים תורניים ביותר.

ויכוח עקר על תפיסות עולם מנוגדות.

- עד שיבוא אליהו.אלעד

אמן.

עדיין לא הבנתי איך ולמה יוצא וויכוח כזהעוד מישהיאחרונה

בס"ד

איך יכול להיות שנוצר וויכוח שמשתמע ממנו כאילו  בחב"ד אין חשיבות לארץ ישראל, בה בשעה שהרבי מזכיר בלי סוף את קדושתה, וכל כך הרבה שיחות של הרבי (אם לא כולן) מסתיימות בתפילה לעלות לבית המקדש, בארץ ישראל, ולירושליים, מעבר לאינספור מקומות בהם הרבי מזכיר את קדושת הארץ.

נכון שהרבי לא פסק שכל היהודים חייבים מייד לעלות לארץ ישראל, כי בפרטיות לכל אחד יש את השליחות שלו במקום שבו הוא חי. (לא רק השלליחים שמקימים בית חב"ד רשמי, אלא כמו כל בית חב"די ממוצע שהינו מיני בית חב"ד, שמארח בשבתות, וכ')

לכל יהודי יש את מסלול חייו,  חלקינו זכינו שהשליחות שלנו בארץ בין אם נולדנו כאן בין אם עלינו לכאן, ויש גם יהודים שלפחות כרגע יש להם שליחות במקום אחר בעולם.

זה לא סותר את קדושת הארץ, את החשיבות העליונה של שמירה על שלימות הארץ, ואת זה שסעיפי שולחן ערוך שכולנו מחוייבים אליו לא מבטלים זה את זה...

יש את  קדושת הארץ, ואין דבר שיכול לבטל את זה, ויש עוד הרבה מצוות.

ואם זה נראה כמו "תחרות", מה עדיף שו"ע או שלימות הארץ

אז כאמור שלימות השו"ע תלויה בשלימות הארץ , כי לשמור על הארץ זו הלכה מפורשת בשו"ע, ועוד יותר להפך. הקפדה על השו"ע שומרת על הארץ ויושביה.

טוב. פרקתי. יהי רצון שנזכה להתגלות משיח, לבניין בית המקדש בארץ ירשראל, בירושליים, יחד עם כל עם ישראל.

בסך הכל כולנו רוצים את אותו הדבר, שתהייה שנה של גאולה. אמיתית ושלמה

אבל יש בשו"ע הלכות הקשורות בשלימות הארץעוד מישהי

בס"ד

ודווקא חבדניקים אמורים לדעת אותם בע"פ, שאסור למסור שעל לגוי, ועל כך שאפילו אם גויים באים על עסקי קש ותבן צריך לצאת למלחמה וכ'...

אז אני לא רואה עניין להיכנס למדינה או לא מדינה, כן הייתי רוצה לראות רב שאכפת לו מארץ ישראל, משלמותה, ומשלומם של כל היהודים בכלל ואלו שגרים בהתנחלויות בפרט. (מספיק אכפת כדי לעשות מה שביכולתם כדי למנוע את גירושם מבתיהם וכ')

אני כנראה לעולם לא אלמד לשרשר למקום שאליו התכוונתיעוד מישהי

בס"ד

כתבתי כתגובה למי שכתב שמדינה ישראל לא כתובה בתורה...

לצערנו יש רבנים חרדים מושחתיםמושיקו

זה אומר שזה יכול לקרות לכל אחד

אתה מדבר מבורות ואי ידיעה.~מישי~
תמשיכו עם המגזריות הזופייגליניזית

זה מצחיק ממש לקרוא את זהצוחק

ואני מתעב את זהמרדכי
בס"ד

וזאת הסיבה שכתבתי "חרדים" וכו'
מה הבעיה במגזריות?בחורצ'יק

מה הבעיה ב'מגזריות'?  והנה מאמר בעניין.

זו הבעיה במגזריות: והנה מאמר בעניין:פייגליניזית

(חברה כתבה, תגובה בדיוק לאותם הדברים)

זהות יהודית

ישנו הבדל גדול מאוד בין זהות יהודית לבין זהות מגזרית.

יהודי שאמר "קצת הרב קוק וקצת רבי נחמן, קצת חב"ד, וקצת קרליבך", או לחילופין "אני לא מגזרי"-

לא מקביל, לא שווה, לא חופף במאומה, ליהודי שאמר "אין לי זהות, ואני אזרח העולם".

אמר ד"ר זאב מגן:

"איזה הגיון עומד מאחורי תמיכתם של אינטלקטואלים ישראלים יהודים ב"פסיפס התרבות הלאומי", כאשר בה בעת הם מתעלמים מן הצורך לקיים את חלקם, כלומר- לשבץ ולצבוע את האבנים המיוחדות והייחודיות שלהם במסגרת הפסיפס.?"

ואני מקבילה לדברים אלה את דברי הרב: "..זה בדיוק כמו שפסיפס מרהיב נוצר בזכות העובדה שכל צבע מבליט את יחודו. ביטול גוונו הייעודי של כל צבע כביכול למען "אחדות הצבעים" תותיר אותנו עם כתם אחיד חסר אמירה ונטול משמעות."

הדברים אכן נשמעים דומים ואף זהים. שניהם שוללים את הפסיפס התרבותי כאשר פעילי הפסיפס אינם נשמעים לתרבותם הם.

ההבדל הוא שד"ר מגן דיבר על היהדות. והרב מדבר על המגזריות.

הזהות היהודית האמיתית והאותנטית ביותר, היא פשוט המילה יהודי.

ההגדרות דתי, או חרדי, או דתי לאומי, או אפילו חילוני--- הם הם ביטול הזהות היהודית.

בהמשך כותב ד"ר זאב מגן: "תולדות האנושות מציגות לנו אין ספור המחשות והוכחות לעיקרון הפשוט והבהיר כשמש, הכמעט מדעי אפילו, שלפיו אומה, אשר מאבדת את הדפוסים והביטויים הייחודים של תרבותה- הקטנים עם הגדולים- רוצה לאמר: אומה שמאבדת את סיבת קיומה כיחידה לאומית נפרדת ומלוכדת – אכן תאבד את קיומה.

ומאידך גיסא, עם שחי, נושם, לומד אוהב ומתאבק בעפר תרבותו- יחיה לעד."

וכאן מקבילים לכאורה דברי הרב: "יש ערך גדול בפתיחות לדעות אחרות, אך לשם כך אתה נדרש גם לדעות משלך".

אכן, מקביל וזהה להפליא. אך שוב- ההבדל המהותי העמוק מיני ים- הוא אצל הזהות היהודית, האם הזהות שלך היא יהודית, שאתה מזדהה עם העם שלך, עם העבר, ההווה והעתיד, או שאתה נכנס לבועה מגזרית נטולת זהות יהודית בסיסית.

"יחד שבטי ישראל" כמובן שלא מתאים לכאן, כי המגזריות המחולקת המפרדת והמפזרת- כיום, אינה שווה לשנים עשר השבטים, אשר חלקו כבוד זה לזה, ותפקיד שבטם היה ברור ומעורך.

הזהות היהודית היא לא בחלוקה לקבוצות קטנונית ותחרותית, הזהות היהודית מצויה

בייחודינו. שלל בניו של הקב"ה, עם ישראל, אשר שרד את כל גלות 2000 השנה כשתורתו בידו,

ויבנה כולו את ביתו של השם במהרה בימינו.

(מתוך מאמרו של ד"ר זאב מגן, "על ג'ון לנון ואהבה"

ודבריו של הרב יונה גודמן משבוע שעבר)

ראי גם את תגובתי למרדכי..בחורצ'יק
זה יותר טפשי ממצחיק..לדבר יפה
אייי.. צריכים סנהדרין דחוף!!!דוסית גאה!

מה הסיפור הזה על סיורים בתוך כפרים ערבים????סיעתא דשמייא1

גם אני לא מבין איך ישראלים עושים סיורים בארץ ישראלאיתן גיל

שיקנו לעצמם סירות, ויתחילו לשייט בין חיפה ללרנקה.

ולפטריוטים אמיתיים מומלץ להקיף את אפריקה ולהתקרב עד כמעט חופי אוסטרליה

אתה עושה מהעניין צחוק? אנחנו לא….סיעתא דשמייא1

בתקופת טרום מדינה. על הערבים זה לא עושה רושם כמו פעם. יש דרכים אחרותלחשבאת ארץ ישראל.

מרגל שכמוך באמת מעדיף את סיר הבשר בגלותהסטורי

על נוכחות של יהודים בארץ ישראל

כן בטח…סיעתא דשמייא1

… אתה מאוד מתפעל ממה שסמוטריץ עושה ביהודה ושומרו. אתה פשות חושב שזה יאייד את הערבים שחיים שמה. תבעירו אש ואחר כך תגלגלו עיניים ותבכו שיש אינטיפדה, קורבנות ורעש גדול בעולם. יש דרכים אחרות לישב את ארץ ישראל.

כשיעקב אבינו התכונן למפגש עם אחיו עישב הוא הלך בשלשה דרכים: התכונן למלחמה, שלח מתנות, והתפלל. הרב קוק מלמד אותנו שזאת הדרך להצלחה . לדגול רק בדרך אחת זה מביא רק לכשלון.

לא זה מה שיאדה את הערבים, למרות שזה ראויהסטורי

במקביל הממשלה הבאה תצטרך תוכנית לעודד את הערבים להגר. מניח שבאוסטרליה הנאורה ישמחו לעזור להם להתיישב במקום בלי יהודים ברברים שכמותנו.

מספיק לפזר פנטזיות. עדין אני שואל…סיעתא דשמייא1

מה התכלית בסיורים בתוך כפרים ערבים?

אם אין תשובה אז כנראה אין תכלית….סיעתא דשמייא1

… ושני קורבנות וכמה פצועים הלכו ככה סתם ללא תכלית.

או שלא כולם שורצים בפורום כל הזמן...הסטורי

ברור שיורד נמושה כמוך לא מבין מה התכלית להיות בארץ ישראל, יכלנו כולנו להשאר בגלות כמוך ואז היו רוצחים אותנו בלי תכלית.

מי שמצדיק רצח של יהודים, כי הם נמצאים בארץ ישראל, באמת עבר צד על מלא...

תמשיכו לסלף. כאשר שורפים…סיעתא דשמייא1

… מכוניות של ערבים בכפרים בבקעת הירדן אז מסכנים אותי אישית בביקורי בארץ כאשר אני נוסע על כביש 90 מבית שאן לכותל המערבי!!!!!.

אז לכן אני רוצה לדעת מה התכלית אזאם אין לכם תשובה כנראה שאין תכלית, יש רק השמצות וגלגול עיניים.

תמשיך להעליל עלילות דם...הסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך י"ב באב תשפ"ו 18:28

אף אחד לא מסכן אותך.

להפך - כביש הבקעה (כמו כבישים רבים ברחבי יהודה ושומרון) הרבה יותר בטוח היום מלפני שנה וק"ו מלפני חמש שנים - בזכות חוות רבות ורועי צאן יהודים שתופסים את המרחב ומרחיקים את המחבלים מהכביש. תבדוק מספרי הרוגים/פצועים מהמפלצות הערביות ביו"ש השנה מול שנים קודמות - תראה שככל שאנחנו שולטים וחופשיים במרחב, הטרור יורד.

הערבים מצד עצמם, רוצחים יהודים תמיד, עם תירוצים שאוטו-אנטישמים כמוך קונים ובלעדיהם. עם זה שנמצאים במרחבי השומרון ובלי, עם זה שאנשים מבארי קונים להם ממתקים ומסיעים אותם בהתנדבות ובלי - לרצון ולמאמצים שלהם לרצוח, ממש לא משנה מה נעשה.

ליכולת שלהם - משנה בהחלט. העובדה שנקודת החיכוך עברה מהכבישים הראשיים ומהישובים עצמם, לגבול השטח שהפולשים הערבים מחזיקים - אומרת שהתקדמנו הרבה באחיזה בשטח.

תן מקומות מדויקים, כדי שנבין בדיוק איפה הם מסייריםאיתן גיל

אם הם מסיירים בכפרים ערבים בכווית או בדלתא של הנילוס, ולא הזמינו אותנו להצטרף, אז זה באמת לא בסדר.

מה התכלית???? אולי תענה? אנשים נהרגו בגלל זהסיעתא דשמייא1

אנשים נהרגו רק כי ערבים רוצחים יהודים מעצםפ.א.

היותם יהודים

לא בגלל שום סיבה מיוחדת.

זה גם קורה בכל פעם שמזדמן לערבי עם אמצעי חבלה ונשק לפגוע ביהודים, מבלי שיהודים נכנסים לכפרים בשומרון.

להרחיק עדותך זה ממש לא תשובה…סיעתא דשמייא1

… אני מתעקש לדעת מה התכלית במקרה הזה של סיור בכפר ערבי כאילו אנחנו מדינה שבדרך שמנסה להפחיד ערבים וגורמת להם לנטוש כפרים שלמים.

מוסלמים רוצים להרוג יהודים גם בבונדי ביץ.

את התשובות לשאלה ספציפית זו צריך לשאול אתפ.א.

האחראיים לסיור

לא כאן בבפורום

רק שצריך גם לזכור שגם ב-48' הערבים בלוד וברמלה וביפו ובצפת ובמג'דל ( אשקלון) פתחו באש על יהודים ששנסעו או הלכו בקרבתם.

אם מכל מקום בו הערבים פוגעים בנו נפסיק להגיע, אפשר לסיים בזה את חיינו כאן

זה לא כפר ערבי, זו ארץ ישראלהסטורי

נכון. אבל מה התכלית??סיעתא דשמייא1

1. ללמוד את השטח, עם כל המעלות הנספחות.פתית שלג
  1. לנרמל את השהות שלנו מחוץ לגדרות. מולנו ומול האויב.

2. להשליט יותר תחושת ביטחון במרחב.

וכל זה בלי שהם נכנסו לכפר בכלל. כמו שאפשר לראות בסרטונים.

אגב, לאחרונה היה איזה נער יקר מהשומרון שיצא בפרויקט מיוחד לתקוע אלפי דגלים לאורך הכבישים ביו"ש. כ"כ הרבה אנשים תמכו ועזרו וחיזקו והתחזקו, מתוך יו"ש ומבחוץ.

מצד שני אם ח"ו היה מתרחש אירוע טראגי בפאתי אחד הכפרים גם הוא היה הופך בן רגע בעיני ההמון מגיבור לאשם.

בנוסף, היום יש מאות אלפי דונמים שאפשר לטייל בהם בזכות אנשים מיוחדים שהלכו לפני המחנה ופרצו את הדרך. מעיינות, מצפים, נחלים וכו'.

אני חושב שצריך להיות מעט יותר ישרים ולקבוע מה לגיטימי וחשוב ומה להיפך, בלי קשר לאירועים טראגיים.

גם בשטח הזה בעז"ה בקרוב יהיה אפשר ללכת בבטחה עם המשפחה.

מה השאלה?! זכותי וחובתי להסתובב חופשיהסטורי

בבית שלי

אנשים נהרגו בגלל פרובוקציות של קפלןאיתן גילאחרונה

ככל שמועד הבחירות מתקרב, הם מתדלקים יותר ויותר את הישמעאלים להתגרות בבעלי הבית היהודים. הפתרון הוא לנהל את ענייני הבטחון תחת טרור עובדתי עד שתוכשר הקרקע להעלות על מטוסים גם את הפורעים הישמעאלים וגם את הפרובוקטורים האנרכיסטים מקונצרן הטרור קפלן.

ד' אמות בארץ ישראלרקאני

מה הסיפור הזה על שקרים?נקדימון

מה הסיפור הזהרקאני

על חטיפת נשק ורצח???

השאלה האמיתית היאפתית שלג

למה להתייחס לאויב שרוצה להשמיד אותנו כאל מעין תופעת טבע מובנית שצריך להתאים את עצמנו לחיות לצידה

ואחר כך עוד מתלוננים שחסרים לוחמיםכְּקֶדֶם

מי ירצה להתגייס לצבא כזה אומלל

מרחק 2 מטר מהמחבלים ופוחדים לירות כי יכנסו לכלא

צריך להיות מאוד מאוד טיפשקפיץ

ומעוור לחלוטין מאג'נדה

כדי להאמין שהם לא ירו כי "הוראות פתיחה באש" או שקר אחר שתנסה למכור כאן

מעדיף להיות מאד מאד טיפשכְּקֶדֶם

מאשר שמאלן כמוך.

מעניין אותי למה את חושבת שהם לא ירו?פתית שלג

אני בטוח שהם לא נצמדו לפרוטוקול. אבל במידה רבה או עיקרית זה מגיע מהוראות הפתיחה באש.

מידת איום שלא משחקת עליהם ממש.

-אבל הם יירו באוויר!!

-מה אכפת לך שהם יירו באוויר, מה אתה ציפור?

עדיף לכתוב לגופם של דברים ולא לגופם של כותביםהסטורי

במיוחד כשהפוסל...

כל מי ש(כנאאה בניגוד אליך) מודע למציאות,

כל מי שיודע שרבש"ץ יצהר הודח כי הוא "מדי התקפי" (כלומר ירה באויר בסיטואציה דומה), כל מי שמכיר לוחמי הגמ"ר שהודחו,

כל מי ששמע שרבש"צים רבים בגזרה קיבלו שיחות נזיפה, שמילואמניקים קיבלו תדרוכים ארוכים על הגזרה שהתמקדו בסכנה מהיהודים

כל מי שראה את הסרטונים מהאירוע שבו היהודים מותקפים ולא מגיבים באש עד שיש נפגעים - מבין שמשהו רע מאוד עובר על המערכת.

יש כמה 'לא טיפשים', שלא מכירים את הגזרה והמציאות בכלל, אבל כיוון ש'רק מי שמאוד מאוד טיפש' - אז הם מביעים עמדות נחרצות על בסיס 0 הכרות.

אז הוא לא ירה באווירקפיץ

ולא ירה בכלל, ולא הודח, וקיבל לוויה צבאית יפה במקום להיות מודח

כן. נשמעת תוצאה הרבה יותר טובה. אני בטוחה שכולם חושבים ככה

הסרקזים לא ישנה את המציאותהסטורי

כמובן שאם היו יודעים שזה מה שיקרה, אז כל אדם יודע את מה שהביא להקמת 'חוננו' - עדיף עו"ד גרוע מחזן טוב.

אבל, הסיבה שלא החיילים ולא האזרחים שהיו שם, לא ירו לפני הרצח - היא הוראות הפתיחה באש ההזויות והמחירים ששילמו אלו שכן ירו בסיטואציות דומות.

יש שיר מתחילת שנות התשעיםמשה

פול חייל שלי פול

בחור שלי עדין

אם לא תיפול היום

מחר תעמוד לדין

המפקד שלך

משפט ועוד משפט

אליו לא נשלחה

מילת עידוד אחת

הרשו לו להרשות לך

עבור האגו

לירות קליעים של פלסטיק

ולשחק בלגו

למען הטפשים (כי 'חכמים' כמוך לא יאמינו) מעתיקהסטורי

מהערוץ של אלחנן גרונר:

*חייל הגמ"ר שהודח כותב לי:*

"בעיקבות הארועים הכואבים בימים האחרונים אני רוצה לשתף בארוע שקרה לי לפני כשנה בהיותי חייל הגמר בסוסיא.

בזמן סיור בערב שבת אני רואה עשן מכיוון אתר סוסיא וקופץ למקום. מתברר שיש כמה מוקדי הצתה ביער אורנים הסמוך כ100 מטר מהבתים של המתישבים במקום.

כשאני מגיע לנקודה חבר'ה מהאתר כבר עובדים על כיבוי ההצתות. במקביל אני שומע עימות וצעקות בעיברית וערבית בלולים הקרובים. אני עולה בקשר מול המפקד שלי ומקבל הוראה לצמצם למקום על מנת להגן על האזרחים שבמקום.

כשאני מגיע אני רואה יהודים תחת מטר של אבנים כאשר הערבים מצמצים לכיוונם. ברגע שכמה ערבים מתקרבים לטווח קצר ממנו אני מבצע נוהל מעצר חשוד שמסתיים בירי באוויר.

ב"ה זה גרם להם להתרחק.

זה מצב מאוד מסוכן שבשניה היה יכול להיגמר בחטיפת נשק ופגיעה בנו.

כאות הערכה על התפעול של הארוע זימנו אותי לחקירת מצ"ח, נעצרתי בכלא צבאי ונשלל ממני הזכות להחזיק נשק ולהגן על הישוב.

זאת הצורת חשיבה שגורמת לאויבינו להרים הראש ולשפוך את דמינו!

שנזכה במהרה לראות בעינינו מלכות דוד בתפארתה ויחד עם מלך המשיח נעשה נקמות גדולות!"

טרלולמשה

מה הקשרקפיץ

מי שחוטפים לו את הנשק צריך לירות

ואם הוא מבלבל במוח על זה שהוא "מפחד" לא צריך להיות לו נשק

הוא יותר פושע שמסכן את הציבור, מ"גיבור" שמגן עליו

ובעיקר, אין לכם מושג מה זה "הוראות פתיחה באש" ומה הפקודות, אם אתה טוען שבאירוע כזה יש קשר אליהן, או שהייתה לו סיבה לפחד ש"יעצרו אותו" (עדיף להיות מת?)

שאר האמירות על שאני לא מכירה את הגזרה והמציאות לא נכונות. טכנית. הן לא נכונות.

אבל אתה יכול להאמין במה שתרצה, ובאירוע הבא לעמוד ולשחק מטקות עם המחבל כי מה אכפת לך, זה לא שאתה יודע מה אמורים לעשות

השאלה היא לא על השלב שחוטפים את הנשקהסטורי

אז כבר מאוחר מידי, צריך לירות הרבה קודם.

אבל כשמי שיורה, מוזמן לחקירות, מוחרם לו הנשק, מודח - חושבים יותר מידי לפני שיורים.

....כְּקֶדֶםאחרונה
עבר עריכה על ידי כְּקֶדֶם בתאריך י"ג באב תשפ"ו 1:31

את כולה

זה ברור שהמצב מטורלל לגמריקורא נלהב לשעבר

אבל צריך להיות עם עמוד שדרה ולעשות את הדבר הנכון גם במחיר שלילת נשק מעצר וכו'.

אתה לא יכול בגלל הוראות מטומטמות לעמוד מול סיטואציה מסוכנת ולא לפעול, ובטח לא לפעול בצורה מסוכנת של פיזור התקהלות פיזית עם גוף הנשק.

---קורא נלהב לשעבר

העברתי את ההודעה למקום

בגלל זה כתבתיקורא נלהב לשעבר

כאן לא פופולארי לומר את זה, וגם זה יכול להתפס - אקטואליה וחדשות

שההוראות 'סירסו' את החשיבה הבריאה וזה אסון

היה - לא תהיה?מרדכי

בס"ד

עשרים ואחת שנים חלפו מאז אותו הקיץ הנוראי בו מדינת ישראל גירשה מבתיהם אלפי יהודים בגוש קטיף ובצפון השומרון. 21 שנים עברו מאז פונו יישובים, בתים נהרסו, קהילות ובתי כנסת נעקרו, ואת המחיר על כך אנחנו משלמים עד עצם היום הזה. אלא שהשנים שחלפו מאז הוכיחו כי ההתנתקות לא הייתה רק אירוע מדיני וביטחוני דרמטי, אלא גם רעידת אדמה פוליטית ששינתה את מפת הימין הישראלי ואת יחסי הכוחות בתוכו.

עד ההתנתקות הייתה הציונות הדתית מזוהה במידה רבה עם המפד"ל, בעוד האיחוד הלאומי ייצג קו לאומי ניצי יותר. החשש לאחר הגירוש ששרון, ולאחריו אולמרט, ימשיכו בפינוי יישובים נוספים הביא להבנה כי פיצול פוליטי בין מפלגות קרובות אידאולוגית הוא מותרות שהמחנה אינו יכול להרשות לעצמו. כך נולד החיבור בין המפד"ל לאיחוד הלאומי, שהוליד בהמשך את מפלגת הבית היהודי. מתוך המחנה שנאבק נגד הגירוש צמחו בהמשך נפתלי בנט ואיילת שקד, שהצליחו לפנות לקהלים רחבים יותר ולהכניס את עצמן אל לב המיינסטרים הפוליטי. במשך שנים היו מזוהים השניים עם המחנה הלאומי ועם ההתנגדות לעקירת ההתיישבות, אך בהמשך, כידוע, הם בחרו בדרך פוליטית אחרת, שהובילה אותם בסופו של דבר גם להקמת ממשלה עם מפלגות מהשמאל וממפלגה ערבית.

המסלול הזה מספר משהו חשוב על הפוליטיקה הישראלית. ההתנתקות לא רק פיצלה את המפה הפוליטית, אלא גם יצרה דור שלם של אנשי ימין שהפנימו כי כדי להשפיע על מדיניות המדינה לא מספיק להיות צודקים אידאולוגית - צריך גם לנצח בבחירות. מכאן נולדו ניסיונות שונים להרחיב את המחנה הלאומי, לפנות אל המרכז ולבנות גשרים בין הציונות הדתית לבין ציבור חילוני ומסורתי, לצד הברית הפוליטית עם הציבור החרדי שהפכה לאחד מעמודי התווך של הימין לאורך השנים. ברית, שבשנים האחרונות נראתה כמעט מובנת מאליה, ועומדת בשנים האחרונות למבחן משמעותי סביב סוגיית הגיוס, חלוקת הנטל והיחסים בין הציבור החרדי לציונות הדתית והליכוד.

ובתוך כל התהליכים הללו השתנתה גם מפלגת הליכוד עצמה. נתניהו, שהוביל את המפלגה מאז 1996 כמעט ללא תחרות, ראה לאורך השנים דמויות בכירות שנפלטו ממנה או עזבו אותה, בהם נסיכי הליכוד כמו בני בגין, דן מרידור ולימור לבנות, ומנגד קלט אל שורותיה שורה של דמויות חדשות ששינו את פני המפלגה. הליכוד של 2026 אינו הליכוד שלפני ההתנתקות, וגם נתניהו עצמו, שהצביע בהתחלה בעד הגירוש, עבר מסע פוליטי ארוך מאז אותם ימים. המפלגה הפכה למפלגת שלטון רחבה יותר, עם הרחבת ההתיישבות ועם קו לאומי מובהק יותר, אך גם עם יכולת למשוך מצביעים שאינם מגיעים בהכרח מהגרעין האידאולוגי המקורי שלה.

עשרים ואחת שנים אחרי ההתנתקות, נדמה שההיסטוריה עצמה החלה לנוע בכיוון ההפוך. חוק ההתנתקות בוטל, היישוביים חומש ושא-נור עלו בשנה האחרונה אל הקרקע, ובקרוב צפויים לשוב גם היישובים גנים וכדים, לצד נקודות נוספות ביהודה ושומרון. אחרי שנים שבהן עצם המחשבה על חזרה לצפון השומרון נחשבה כמעט דמיונית, המציאות השתנתה, ומה שנראה בעבר בלתי אפשרי הפך שוב לאפשרי ובהתיישבות וחלקים במערכת הפוליטית כבר מדברים על חזרה לגוש קטיף, לכל הפחות בתוחמת הצפונית.

אבל דווקא כאן נמצאת גם הסכנה הגדולה. מי שסבור שהשינויים של הקדנציה האחרונה הפכו את המציאות לבלתי הפיכה, טועה טעות מרה. ממשלה אחת יכולה בתוך זמן קצר לעצור בנייה, להקפיא התיישבות, להחזיר מדיניות של נסיגות ולבטל הישגים שנבנו במשך שנים. בחמש דקות פוליטיות אפשר להרוס את מה שלקח עשרות שנים לבנות. לא משנה כמה יסבירו בנט וליברמן שהם לא יתנו יד לזה, בסוף סמוטריץ' ובן גביר הם ההוכחה של האופוזיציה שגם שרים יכולים להכתיב מדיניות ולשנות דברים גם מעל גבו של ראש הממשלה.

הבחירות הקרובות הן לכן הרבה יותר משאלה של זהות ראש הממשלה או חלוקת התיקים. הן יכריעו גם לאיזה כיוון תלך מדינת ישראל בשאלות היסוד של ההתיישבות, הריבונות והאחיזה בארץ ישראל. כאשר במפלגת הדמוקרטים נבחרה רשימה שמובילה קו ברור של פינוי יישובים וגירוש יהודים מבתיהם ביהודה ושומרון, איש אינו יכול לומר שהאפשרות הזאת ירדה מהשולחן. אם למשהו זה לא עדיין לא מספיק ברור, מספיק לראות את תגובותיהם של חברי המפלגה לפיגוע הקשה בשומרון ביום שישי האחרון, כדי להבין איזו מדיניות הם מתכוונים להוביל פה. זה הסיפור של הבחירות הקרובות.

נקודות קודמות:

https://www.inn.co.il/forum/t1438623#157692808

https://www.inn.co.il/forum/t1436540#15739204

https://www.inn.co.il/forum/t1437710#15756300

https://www.inn.co.il/forum/t1438623#15769280

היום כמעט ואין שמאל מדיני בישראלadvfbאחרונה

גם אם יש ביטויים שערוריתיים ביחס לפיגוע ולאוכ' המתיישבים ביו"ש, זה מיעוט קטן. 10 מנדטים מתוך 120. זה לא מספיק כדי לגרש יהודים. השינוי מאז הגירוש הוא שאת הגירוש מפלגת הימין הגדולה עשתה, היום יש שוליים סהרוריים, שגם אם יש להם כוח לא מבוטל, הוא לא עד כדי כך יכול להשפיע.

כן מסכים שהם יכולים לבטל ב5 דקות את ההישגים של סמוטריץ' והממשלה בהתיישבות, אבל מפה ועד לפנות ישובים יש עוד דרך ארוכה.

כמו כן, ככל שהשנים עוברות יש פחות ופחות לגטימציה ציבורית לגרש יהודים מביתם. מההיבט הזה, נראה שהימין למד לקח ויישם את מדיניות ההסברה כפי שהסברת יפה.

חוץ מזה, בעיני הנושא המרכזי זה המערכה הבינלאומית מול איראן ושלוחותיה ולצערנו, אולי בקרוב, גם מול טורקיה. ההתיישבות חשובה מאוד, אבל היא לא נושא היחיד.

תבדקו באתר של המפלגה ותראו שסיכמו להתעלם מקיומםסביר11

🎪🎪מבחינת פילבר וערוץ 14 מפלגת זהות לא קיימת למרות שהיא עוברת את אחוז החסימה בסקר של מנו גבע ועומדים להצטרף אליה כמה מפורסמים ,אתם תראו

בדקתימרדכי

בס"ד

(הסקר משבוע שעבר. אתמול לא פורסם סקר בגלל תשעה באב)

זה מה שאמרתי:סביר11

גם 14 מהנדסי תודעה לפי מה שנראה שסוכם כפי שכתבתי

אמרת שמבחינתם היא לא קיימתמרדכי

בס"ד

בפועל, הם סוקרים אותה.

פייגלין עבר את בני גנץ!משה

יפה.

אבל זה כמובן לא מספיק.

אגב, הערב ירד ל- 1.3% בסקר של 14מרדכי

מנדט וחצי. כמובן רחוק מלהיכנסמשהאחרונה

לא פופולארי לומר את זה, וגם זה יכול להתפסקורא נלהב לשעבר

ההאשמות הקורבן, אז אומר מראש שזה ממש לא הכוונה אלא להאיר נקודה מסויימת חשובה מאד בעיני.

ברור שמה שבכלל הביא לסיטואציה המטורפת הזאת שמתקהלים עשרות פלסטינים וזורקים אבנים זה ההוראות פתיחה באש.

אבל גם הרבש"צ טעה. בהתקהלות כזאת צריך לפתוח באש לכיוון הרגליים או מרכז מסה או לפחות ירי באוויר אבל בטח לא לבוא להרחיק פיזית עם הנשק.

לצערי זה מראה שאפילו על רבשצ"ים מנוסים ההוראות פתיחה באש משפיעים על החשיבה התת מודעת שלהם ולצערנו זה עולה לנו בדם..

ממש חזרנו לתפיסה שלפני שמחת תורה תשפד!קורא נלהב לשעבר

החשש שמטריד את צה"ל

שום סיור לא גורם להם להחליט לרצוח, הם לא צריכים תירוצים לזה הם גדלים ומתחנכים.

הסיבה היחידה שהם מעזים להרים ראש, זה כי ראש שמתרומם ומאיים לא סופג כדור למצח!! בגלל חוקי פתיחה באש מעוותים להחריד, עוד בהחלט יחזירו אותנו לסיוט של שומר החומות שגם התאפשר מאותה סיבה!

למה שמאלני נאמן בוחר ברשימה שתבטל הסכמי אוסלוhamedinai

מאז הסכמי אוסלו הביטחון שלנו נשחק. ההתנתקות ואסון ה-7.10 הם תולדה ישירה של הדרך הזו, ומהווים אות קלון ובושה מתמדת לשמאל.

ביטול ההסכמים תהיה הזדמנות פז להשתחרר מהחרפה הזו.

לכן, שמאלני אמיתי ונבון בוחר במפלגה בעלת הסיכוי הגבוה ביותר לבטל את אוסלו ולתקן את הנזק.

אולי יעניין אותך