~~~~ סיכום שנת תשע"ג ~~~~מרדכי
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך ג' בתשרי תשע"ד 20:45

בס"ד

בכל שנה מלאים העיתונים בסיכום של השנה שהייתה ובבחירת איש השנה בנושאים השונים, אבל לא בפורום אקטואליה וחדשות, כי פה אתם אלה שכותבים את הסיכום השנתי שלכם, מה היה אירוע השנה ומי הם אנשי השנה שלכם.

על מנת שכולנו נוכל להיזכר מה היה לנו כאן השנה, הרי לפנכם הרשימה של (חלק מ)האירועים של מה שהיה (כמובן שאתם יכולים להוסיף את מה ששכחתי):

תשרי:

נאום פצצה - בנאום על בימת האו"ם הציג נתניהו תרשים של פצצה ובו הוא הראה מה הם הקווים האדומים של ישראל בנוגע לפצצה האירנית. 

ישראל יוצאת לבחירות - נתניהו מכריז במסיבת עיתונאים שהוא מפרק את הממשלה ושישראל יוצאת לבחירות חדשות.

מזל"ט לבנוני בשמי ישראל - מטוס ללא טייס שהגיע מכיוון לבנון טס במשך כחצי שעה בשמי ישראל וצילם עד שהוא הופל על ידי חיל האוויר. על פי החשד מדובר בכלי ששירת את חיזבאללה ונאסף לשלוח מודיעין.

נקמה באילת - אדם חטף את אקדחו של הקצין ביטחון במלון לאונרדו קלאב באילת וירה לכל עבר. האדם, עובד לשעבר במלון שפוטר בא לנקום את פיטוריו ורצח את הבוס שלו לשעבר. לאחר מכן הוא הסתגר באחד מחדרי המלון עד שלוחמי לוט"ר חיסלו אותו.

חשוון:

כחלון עוזב את הפוליטיקה - לאחר ההכרזה של נתניהו על יציאה לבחירות מודיע משה כחלון, מי שכיהן כשר התקשורת, שהוא לא יתמודד מטעם הליכוד ולבסוף לאחר שמועות שהוא מקים מפלגה חדשה הוא הודיע שהוא עוזב את הפוליטיקה. 

אובמה ממשיך בנשיאות - לאחר מאבק קשה ניצח ברק אובמה את המועמד הרפוליקני מיט רומני על תפקיד נשיאות ארה"ב ובכך הוא התחיל את הקדנציה השנייה שלו בתפקיד הנשיא. 

הבית היהודי יוצאים לדרך חדשה - לראשונה בתולדות המפלגה נערך פריימריז שיקבע את הרשימה ואת יושב הראש שלה. בתחילה בחרו המתפקדים את היו"ר שם זכה נפתלי בנט ובשבוע שלאחר מכן נבחרה שאר הרשימה.

כסליו:

מבצע עמוד ענן- ישראל מחסלת את אחמד ג'עבר, בכיר בחמאס, ובזאת יוצאת למבצע בעזה הנקרא 'עמוד ענן' שנערך שמונה ימים שבמהלכו ירו הפלסטינים טילים שהגיעו בין היתר לירושלים וגוש דן ולת"א. המבצע נגמר לאחר הסכמת הפסקת אש בין 2 הצדדים ללא כניסה קרקעית של צה"ל לתוך שטחי עזה. במהלך הלחימה נהרגו 2 חיילים ו-4 אזרחים ו-250 נפצעו (מצד ישראל)

הרבנית נריה הולכת לעולמה - הרבנית רחל נריה, אישתו של אבי הכיפות הסרוגות ומי שהקים את בני עקיבא, הרב נריה זצוק"ל, הלכה במהלך השנה לעולמה  

טבת:

מערכת הבחירות בעיצומה - מועד הבחירות מתקרב מה שגורם למפלגות להגביר את הקמפיינים שלהם ולתקוף את המתמודדים האחרים. 

דו"ח הרפז - מבקר המדינה מפרסם את דו"ח הרפז שהציג את הייחסים הלא טובים בין אהוד ברק לגבי אשכנזי וחשף את קבלת ההחלטות בישראל. 

שבט:

ישראל בוחרת - ישראל יוצאת לבחור את הכנסת ה-19. 

E1 לערבים - לראשונה ישראל פינתה 2 ניסיונות התיישבות של ערבים והקמת מאחז באזור E1.  

אדר:

נחשף ה-X הנעלם - פרשת האסיר X שליימים התגלה ששמו הוא בן זייגר, התפוצצה על ידי חכ"ים ועוררה מהומה גדולה. זייגר היה פעיל מוסד שנעצר ונכלא לאחר שתכנן להעביר מידע לעיתון. לאחר כמה שנות בכלא הוא שם קץ לחייו ונקבר באופן סודי.  

גבורות לרב דרוקמן - ראש ישיבת הר עציון ויו"ר מרכז בני עקיבא חגג השנה את יום הולדתו ה-80.

מכת ארבה - נחילי ארבה שהגיעו ממצרים תקפו את ישראל ואת החקלאות המקומית בדרום.

ישראל מתנצלת - נתניהו מתנצל בפני ארדואן והעם הטורקי על תוצאות המשט של ספינת המרמרה. בין השניים סוכם על חידוש הייחסים בין המדינות 

ניסן:

הממשלה יוצאת לדרך- על הדקה ה 99 מצליח נתניהו להרכיב ממשלה ובכך הוא מתחיל את הקדנציה השלישית שלו בתור ראש ממשלה.

הטרור חוזר - ארבעה בני אדם, נפצעו בתאונת דרכים בין משאית לרכב פרטי סמוך לאריאל שבשומרון, גורם התאונה היא אבן שנזרקה על הרכב וגרמה לאיבוד השליטה עליו. בפיגוע נפצעה קשה, אדל, ילדה קטנה בת 4 (כתבה בנושא). פחות משבוע לאחר מכן שוב אירוע טרור שבו נפצע קל ישראלי בן 70 כשערבי ירה בו ברגלו בצומת קדומים (לכתבה בנושא).

אובמה בישראל - נשיא ארה"ב הגיע לביקור ראשון של שלושה ימים, בישראל כשהוא בתפקיד הנשיא.

אסון במרתון - מרתון תל אביב השנתי גבה מחיר קשה: הרוג אחד ו80 פצועים מתוכם שישה קשה. בעקבות כך הוחלט שמעכשיו המרתון התקיים אך ורק בחורף.

בטל המיקוד - אם כניסתו לתפקיד שר החינוך הודיע השר שבכוונתו לבטל את המיקוד שלפני הבגרויות והחומר יוגדר מראש כבר בתחילת השנה.

אייר:

יהודי נרצח בתפוח - אביתר בורובסקי, בן 31 ואב לחמישה ילדים נדקר בצומת תפוח על ידי מחבל. לאחר מכן פתח המחבל בירי לעבר כוח מג"ב באזור ובתגובה הם ירו עליו ותפסו אותו והוא יושב כיום בכלא. האירוע גרם לתגובה יהודית קשה באזורים נכבדים בארץ. 

הרב יעקב יוסף הלך לבית עולמו - לאחר מחלה ארוכה, עבר הרב יעקב יוסף זצוק"ל קריסת מערכות שגרמה כעבור כמה שעות ללכתו לגנזי מרומים ואלפים ליוו את הרב בדרכו האחרונה.

המועמד של הרב דרוקמן - בעיצומם של מערכת הבחירות לרבנות הציע הרב דרוקמן למפלגת הבית היהודי שהם יקדמו חוק שיאפשר את ריצתו של הרב אריאל לתפקיד הרב וכך יהיה רב ציוני דתי וגדול בתורה. הודעה זאת דרמה לכך שהרב איגרא והרב שפירא שרצו גם הם לתפקיד הודיעו שהם מסירים את מעמדותם לתפקיד. 

סיוון:

הבחירות לרבנות עולות שלב - דילים נסגרים ומופרים, חוקים מוצעים ונופלים ומתחילים לדבר ללא סוף כל הייחס בין הפוליטיקה לרבנים.

חוק הרב עמר יורד - החוקים שהיו צריכים לגרום לכך שרב ראשי יוכל להתמודד בפעם השניה על תפקיד הרב הראשי והגבהת גיל ההתמודדות, ירד לאחר שלא הסתמן לו רוב בכנסת ובכך נמנעה התמודדותם של הרב עמר והרב אריאל לתפקיד הרבנים הראשיים.

חוטובלי-אלון - לאחר שכל העניים היו נושאות מתי חברת הכנסת המגזרית, ציפי חוטובלי, תתחתן, נישאה חוטובלי באירוע גדול לעו"ד אור אלון.

תמוז: 

שכר הלימוד יורד - בשורה משמחת הגיעו להורי התלמידים בישיבות ובאולפנות לאחר שבבית היהודי הודיעו שהחל משנת הלימודים הבאה (תשע"ד) ירד.

90 לפרס - נשיא המדינה, שמעון פרס חגג השנה באירוע חגיגי וגדול ביותר את יום הולדתו ה-90. הגיעו לברך: ביל קלינטון ועוד.

ת"א הדתית - בית המשפט העליון כפה על עיריית תל אביב למנוע את העבודות של חנויות ועסקים בשבת.

הרב נויבירט הלך לבית עולמו - מחבר הספר ההלכתי 'שמירת שבת כהלכתה', הרב יהושע נויבירט הלך לבית עולמו כשהוא בן 85. אלפים ליוו את הרב בדרכו האחרונה בהלוויה שיצאה מביתו בבית וגן בירושלים.

אירן בוחרת - נשיא חדש לאירן, חסן רוחמיאני שהחליף לאחר בחירתם של 150 מיליון איראנים את אחמיניג'אד. בישראל לא מברכים.

אב: 

תוספת זמן - לאחר ויכוחים רבים הכנסת אישרה סופית את הארכת שעון הקיץ בעוד כחודש.

מכת השכחה - בתוך כמה ימים נהרגו ל"ע שלושה ילדים שנכחו ברכבם.

הבחירות לרבנות - לאחר חודשים ארוכים, מתקיימים הבחירות לרבנות ושלוש שעות של הצבעה מכריעות שהרבנים הראשיים הם הרב דוד לאו והראשון לציון הרב יצחק יוסף. 

מו"מ בין ישראל לפסלטינים - שיחות השלום בין ישראל לפלסטינים בטיווחו של ג'ון קרי מתחילים לאחר שישראל שחררה 104 מחבלים בתור מחווה לתחילת המשא ומתן.

חוק המשילות עובר בכנסת - בימים האחרונים לפני צאת הממשלה לפגרת הקיץ הצביעו בכנסת בעד הגברת המשילות של הממשלה. בין הדברים שעברו: העלאת אחוז החסימה וחקיקה מחדש של עניין הצבעות אי אמון. כמו כן באותם ימים עבר התקציב לשנתיים הקרובות, וחוק משאל העם

מחפשים נגיד - לאחר שנתניהו ושר האוצר לפיד מינו יעקב פרנקל לנגיד שיחליף את את סטנלי פישר, הוא הודיע על פרישתו. לאחר מכן ניסו למנות את פרופסור ליאו ליידרמן, אך כעבור יומיים גם הוא הודיע שהוא לא מעוניין בתפקיד. 

אלול:
מעצר אלים ביצהר - בשעות הערב פרצו כוחות משטרה לביתו של בועז אלברט, תושב יצהר שהפר צו הרחקה, ועצרו אותו תוך כדי שימוש באקדח טייזר. גינויים לאירוע נשמעו מכל קצוות הקשת הפוליטית, והוקפא השימוש באקדח.

הבחירות המוניציפאליות - הבחירות לרבנות נגמרו והבחירות המקומיות עלו שלב. רשימות נסגרו, מועמדים נבחרו והפרסומות החלו. 

לאטמה יורדת מהאוויר - לאחר כמה שנות של שידור ירדה 'מהדורת השבט' של לאטמה מהאוויר בעקבות חוסר בתקציב ובעיות עם ערוץ 1.

המהפכה חוזרת למצריים - שוב אירועי מהפכה במצריים שגובים את חייהם של מאות מתושבי המדינה. הנשיא מודח בזמן שמובראק (הנשיא שהודך במהפכה הקודמת) משתחרר מהכלא ושלטון האחים המוסלמים קורס.

כימיה בסוריה - לראשונה מכל שנות הלחימה בין המתנגדים לשלטון אסד, היה שימוש בנשק כימי. אסד מכחיש והעולם מתחיל להילחץ ממה שקורא שם. 

לחץ הפוליו - לאחר שבמקומות רבים התגלה נגיף הפוליו אצל ילדים, החליט משרד הבריאות למאת במצע הנקרא 2 טיפות שבו יחסנו את הילדים כנגד הנגיף. בתחילה החיסון היה אמור להיות רק בדרום הארץ אך מהרה הוא התפשט לכל הארץ.

כימיה בסוריה - לאחר כמה וכמה שנות מלחמה החליט העולם להתערב בנעשה במלחמת האזרחים שבסוריה בעקבות עליית המדרגה שהתרחשה שם בעקבות השימוש בנשק כימי.

"תכלה שנה וקללותיה תחל שנה וברכותיה"

אדר - הרב פרומן זצ''לממשיך לצעוד

אלול - בטל המיצבי''ם

עוגיפלצתיער"ב שיחי

אני לא מופתע ששחברנו מרדכי שכל להוסיף את הרב פרומן זצ"ל ולדעתו חתונת חוטובלי ואלון יותר חשובה מסיבה כ"כ פשוטה.. מרדכי מתנגד בתוקף לחשיבה המדינית של הרב פרומן זצ"ל..

אני לא חושב שהוא מתנגד לחשיבתו המדינית,ה' מלכנו

אני חושב שהוא מתנגד לטירוף שלצעקה במסגדים אללה אכבר כאשר הוא עטור בתפילין וטלית.

שכוייח על ההשקעהמושיקו
סיכום השנה ואנשי השנה שלי:מרדכי
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך ג' בתשרי תשע"ד 20:20

בס"ד

שנת תשע"ג תזכר, לפחות אצלי, כשנת הבחירות.

זה התחיל בחודש תשרי בזמן שראש הממשלה (דאז וכיום) בנימין נתניהו הכריז על כך שהוא מפרק את ממשלתו וישראל יוצאת למערכת בחירות. שהתקיימה כ-4 חודשים לאחר מכן. מייד בתום מערכת הבחירות עם יודע התוצאות של הבחירות הארציות החלו להתכונן ולדבר על הבחירות לרבנות הראשית שהתקיימו כ-5 חודשים לאחר מכן. לא נשמנו אפילו לא לשנייה ומיד בתום הבחירות לרבנות החלו להתכונן ברחבי הארץ לבחירות המוניציפאליות בערים השונות ובמעוצת האזוריות. מערכת בחירות שעדיין בעיצומה לקראת הבחירות שהתקיימו בעז"ה בשנה הבאה (חשוון תשע"ד).

הדבר שבלט במיוחד בכל המערכות הבחירות זה הקרע הענק שיש בין הציבור הדתי לאומי לבין הציבור החרדי.

זה התחיל כבר בעיצומם של מערכת הבחירות כבש"ס וביהדות התורה תקפו את הבית היהודי בשלל כינויים ואלה לא נותרו חייבים והחזירו. זה המשיך לאחר הבחירות בכניסה לממשלה שהחרדים נותרו מחוץ לממשלה והבית היהודי נכנסו ביחד עם בני בריתם מיש עתיד דבר שגרם לעוד יותר מהומות ועוד התבטאויות, והקרע התרחב.

הכנסת הוקמה, הממשלה יצאה לדרך ואיתה גם מערכת הבחירות לרבנות הראשית. בשלב מסוים במערכת זה היה נראה שהנה הגענו אל המנוחה ואל הנחלה וישנו הסכם בין הציבורים על ריצה מאוחדת - הרב אריאל לתפקיד הרב הראשי האשכנזי והרב עמר לכהונה נוספת בתור הראשון לציון. אך כנראה שהסיטרא אחרא בעם ישראל לא רוצה אחדות ותוך שבועות כבר לא נשאר זכר לרעיון הזה שהתפרק בעקבות כמה וכמה סיבות והקרב התחדש. הציבור הדתי לאומי לא רצה שהחרדים יישאו ברבנות עשר שנים נוספות ואילו החרדים רצו להשאיר את השליטה "בידיים שלהם". ושוב התקפות ושוב מלחמות ושב התבטאויות מיותרות משני הצדדים.

לא הספקנו להתאושש מהבחירות האלה וכבר נצבעה הארץ בשלטים חדשים, הפעם לבחירות המקומיות. גם פה ניתן היה (ועדיין) לראות התכותתות בין המגזרים. אם זה בבית שמש שם הדיחו את עליזה בלוך לטובת אלי כהן על מנת שהלחם באבוטבול (ש"ס) ואם זה בירושלים שם מתקיים קרב האם משה לאון הוא נציג הכיפות הסרוגות האם הוא נציגו של אריה דרעי בירושלים. גם במערכת הבחירות הזאת אנו רואים את ההשתלחויות של אלו באלו. פרסומות מופיעות שבהם רואים למה לאון הוא איש של דרעי ומנגד יוצאים כנגד מתמודדת חרדייה ברשימת הבית היהודי.

הקרע בא לצערנו במהלך השנה לידי ביטוי גם במישורים נוספים:

במהלך השנה שמענו התבטאויות כואבות כמו ההתבטאויות של חברי כנסת מש"ס ויהדות התורה כנגד ההתיישבות וכאלה מהציבור הדתי לאומי כנגד עולם התורה החרדי והתלמידים ה"פרזיטים" שרק עוקצים את המדינה והתבטאויות דומות שלא עשו טוב לאף אחד אלא רק להפך,עשו אך ורק רע.

אחת הבעיות המרכזיות שראינו, לעניות דעתי, זה שהפוליטקאים והעסקנים בציבורים השונים הם ליבו את האש (לפעמים גם שלא ברצונם) ובמקום שתשמר האחדות וההליכה המשותפת (ולא בכנסת, אלא בכללי) נוצר קרע גדול מאוד.

אבל ברצוני לסיים דווקא באווירה אופטימית, כי במהלך השנה הזאת ראינו גם רגע אחדות שבו נראה פרצופו היפה של עם ישראל המאוחד, אך חבל שזה היה בגלל הנסיבות הללו, וכוונתי היא למבצע עמוד ענן שהתרחש בחודש כסליו. רבים כבר אמרו שעם ישראל יודע להתאחד בשעותיו הקשות ולפעמים זה טוב שבאה מלחמה או אירוע רע שמזכיר לנו שאנחנו עם אחד ובסופו של דבר כל ישראל ערבים זה לזה.

כולי תקווה ותפילה ששנת תשע"ד תהיה שנה של אחדות לאומית בין הציבור הדתי לאומי לציבור החרדי וכמובן גם לציבור החילוני. מאסנו במלחמות הפנימיות ומאסנו בגידופים ובהשמצות ההדדיות. בסופו של דבר גם לנו וגם לציבור החרדי יש אינטרסים משותפים של שמירה על הארץ, שמירה על הישיבות (גם שלנו וגם שלהם ועל עולם התורה בכלל), ושמירה על צביונה הדתי של ישראל. 

שזנכה בעז"ה שתתקיים האמרה "הנה מה טוב ומה נעים שבט אחים גם יחד" ושנהיה כולנו יחד, כל שבטי ישראל , כאיש אחד בלב אחד. ואני מודיע כבר מעכשיו שבעז"ה בלנ"ד איש השנה שלי לשנת תשע"ד יהיה האיש שיחבר את הקרע העגום הזה ויעשה את האחדות אליה אנחנו מייחלים.

תהא שנת ערבותדתית. אמן.

• אנשי השנה שלי:

בפוליטיקה: ח"כ מוטי יוגב.

את ח"כ מוטי יוגב אני מכיר כבר שנים רבות. ההכרות הראשונית הייתה כמדומני לקראת סוף כיתה ח' שראיינתי אותה ביחד עם עוד כמה חברים לכיתה במסגרת אירוע סוף חטיבת הביניים. המפגשים איתו אחר כך כבר היו פחות נעימים, המפגשים נהפכו להיות יותר של יריבות משני צדדי המתרס שאני בצד המפגין והוא מצד השומר של השקט מטעם מועצת יש"ע או גורמים אחרים. ואכן בהתחלה לא הייתי מעוניין שהוא יבחר לבית היהודי, אך כיום אני אומר בלב שלם שאני שמח שהוא נבחר! לאורך כל הדרך ח"כ יוגב שמר על עקרונותיו ואמר את האמת בלי להתייפייף ועוד כמה אירועים ודברים שבעניי היו מאוד טובים.

ביהדות: אברכים.

כבר תקופה ארוכה שבעקבות כל התקציב והקיצוצים שאברכים רבים אינם מקבלים מלגות וכסף, אך כל זה לא מפריע להם להמשיך ולקיים את "טוב לי תורת פיך מאלפי זהב וכסף" ובכל בוקר הם מגיעים לבית המדרש להמשיך בלימוד התורה ובשבילי הם אנשי השנה האמיתיים ומהם צריך ללמוד!

במערכת המשפט: עו"ד איתמר בן-גביר.

איתמר, שמכיר היטב את מערכת המשפט בה הוא הועמד לדין פעמים רבות כ"כ, החליט שהדרך הטובה ביותר זה להכנס פנימה ואכן לאחר מאבקים רבים הוא קיבל את התואר עו"ד והוא החל לייצג במשפטים רבים וזקופה לו הצלחה רבה. איתמר מהר מאוד למד את המשחקים והצליח לזכות אנשים רבים שנעצרו על לא עוול בכפם וחשף את פניהם של מערכת המשפט, של המשטרה וכדומה.

בהתיישבות: תנועת נחלה.

במשך השנה האחרונה קיימו בתנועת נחלה 2 שבותו גדולות מאוד של נוער ומשפחות, אחת במאחז עוז ציון הסמוך לגבעת אסף והשניה בE1 הסמוכה למבשרת אדומים. תנועת נחלה הראתה שיש ציבור גדול שאוהב ותומך בבניין הארץ ובהתיישבות בו. כמו כן היא הראתה שהיא תאבק עד הסוף והם קיימו את השבתות למרות ההתנגדות הנחרצת של המשטרה, של מערכת הביטחון של חלק מהפוליטקאים ועוד.

בפורומים: פורום אקטואליה וחדשות!!!.

וההסבר מיותר

שנה טובה!!!

וואו, יפה מאוד. והכי חשוב- הר"ת לשנת תשע"דחיה וקיימת

שנכתב ונחתם לחיים טובים ולשלום

תהא שנת עזות דקדושה!!המצב חסה
בשביל מה אתה צריך עזות דקדושה. צריך קדושה נטו.המדינאי
בשביל אנשים שמפחדים להתנהג בדרכה של התורההמצב חסה
כי זה מה שהרב קוק זצ"ל אומר..ה' מלכנו
קיצוץ בקצבאות ילדיםהמדינאי
סיכום ואנשי השנה-התשע"גבחורצ'יק
עבר עריכה על ידי בחורצ'יק בתאריך ה' בתשרי תשע"ד 14:33

סיכום השנה

שנת בחירות. והתרחקות שני הציבורים,הציוני-דתי,והחרדי ,התרחקות שאולי ברובה הובילה רק להעלאת המחשבות והדעות על הציבור הציוני-דתי,ע"י הציבור החרדי. וכן איך שככל הניראה ה"מקורבים" לגר"ע יוסף,שיסו אותו כלפי כל מי שהעז לפעול בניגוד לדעתם\רצונם\אינטרסם,דבר שהתבטא כמובן גם במתקפות נגד 'הבית היהודי',הרב סתיו שליט"א וכ'ו..מי יודע אם לא כל הצער הזה שכמובן על ידו משסים,לא גרם לגר"ע לחוש שלא בטוב השנה,עד שאושפז לאחרונה שלוש פעמים תוך 8 ימים!! רפואה שלימה כמובן לגר"ע יוסף שליט"א.

כמובן גם ההישג הגדול והתבוסה הגדולה,ההישג בבחירות לכנסת,12 מנדטים למפלגה הדתית לאומית 'הבית היהודי' לאחר כ"כ הרבה זמן שכוחה של הציונות הדתית היה חלש בפוליטיקה.החל משהו חדש והתחיל טוב עם איחוד השורות בציונות הדתית,והישג מרשים בבחירות,ונקווה שהמשהו החדש הזה יהיה משהו טוב.וגם התבוסה הגדולה ברבנות הראשית,עם הפסדנו.

רבים קיוו שייבחרו רבנים שיחזירו את הגדלות והעוצמה,לרבנות הראשית לישראל. אך לצערנו לא נבחרו רבנים ציונים-דתיים אלא רבנים חרדים.  נקווה שבפעם הבאה.

השנה גם כמו שהזכיר מרדכי-ויישר כח לו על ההשקעה -נפטרו אישים גדולים הרבנים הרב מנחם פרומן זצ"ל,הרב יעקב יוסף זצ"ל,הרב נויברט זצ"ל והרבנית רחל נריה ע"ה.וכן הרמטכ"ל השר אמנון לקין שחק והשופט מנחם אלון ועוד-זכרונם לברכה.

הרב יעקב יוסף הרב נויבירט השופט מנחם אלון הרב מנחם פרומן הרמטכ"ל אמנון לפקין שחק  זכר צדיקים לברכה

אנשי השנה

הרב דוד סתיו שליט"א והרב שמואל אליהו שליט"א

הרב דוד  סתיו שליט"א אשר רצה להוביל ולשנות ברבנות הראשית ולהשיב לה כוחה ועוצמתה,וכן אע"פ שלא ניצח,עורר עניין העם ברבנות,ונקווה שע"י זה הרבנים הראשיים החדשים ומפעיליהם-יזהרו מלהתנהג בצורה בלתי הוגנת.ראוייה לשבח התנהלותו של הרב סתיו שלא תקף את תוקפיו מחרפיו ומגדפיו,אלא פעל גם להוסיף אהבה בעם,ועם זאת המשיך להתמודד לתפקיד,כדי להביא ברכה,הטוב ביותר בבחירות לרבנות היה אילו היה נבחר לצד הגאון הרב שמואל אליהו שליט"א שגם רץ ממקום למקום,מברך מחזק ומלמד תורה לעם היושב בציון וכמו שאמר הרב דב ביגון שליט"א עליו "מי שמתבונן בפועלו של הרב שמואל שליט"א הוא כמו שמואל הנביא" .  והיו יחד משנים מתקנים ומביאים ברכה דרך הרבנות הראשית לישראל,אך לצערנו בפעם הזאת לא  הצלחנו.ונקווה שבפעם הבאה.

הגאונים הרבנים הרב שמואל אליהו שליט"א והרב דוד סתיו שליט"א.

אנשי/אירועי השנה שלי..שלומי20104
פוליטקה:
איש השנה:
יוני שטבון.
יוני שטבון ללא ספק איש שפיו ולבו שווים, נאמן לדרכו ודרך רבותיו בלי להתבייש בזה, אומר את זה בצורה ברורה בלי להתיפיף או להתנצל, ללא ספק איש השנה שלי.
תגלית השנה:
איילת שקד.
בלי יותר מדיי הסברים מבחינתי לראות ימין חילוני כזה בריא ואמיתי הספיק לי.
אכזבת השנה:
משה פיגלין.
לצערי אחרי שנים של קמפיין של להשפיע מבפנים ולפעול מתוך המפלגות הגדולות הראה לנו איך אפשר להיות במפלגת שלטון ולהיות פחות רלוונטי אפילו מקדימה(ואולי אפילו עוצמה לישראל).
אחרי שנים של הטפה נגד מגזריות הראה לנו איך אפשר להיות סופר סופר מגזרי(אם לא חושבים בדיוק כמוני שוברים את הכלים) אפילו בתוך המפלגה הגדולה.

תרבות:
זמר השנה:
אהרון רזאל.
אחרי שכבר חשבנו שנעלם יצא השנה גם בסנגל שהגיע לכל הרשתות והושמע המון פעמים("מה עשית היום") וגם באלבום+ סבב הופעות "קבעתי את מושבי" שהוא גם..
שיר השנה:
"קבעתי את מושבי"
שיר מחאה אמיתי!
שיר שצועק אמת, סליחה על היומרנות אבל זה נראה לי אחד השירים החשובים ביותר שנכתבו בהרבה שנים האחרונות.

(בתחום הספרות לא מצאתי אף דבר מיוחד שאני יכול להגדיר כחידוש השנה.)

אירוע השנה:
כמובן הבחירות.

סאגת השנה:
הבחירות לרבנות הראשית.

אנשע השנה שלי:yedidiaz9

פוליטיקה:

מיכאל בן ארי

יוני שטבון

מוטי יוגב

אכזבת השנה:

נפתלי בנט

איילת שקד

זמר השנה:

איך לא, שלומי שבת , שרית חדד ואופיר בן שטרית.

שיר השנה:

אין עוד מלבדו של שלומי שבת

אנשי השנה שלי:יער"ב שיחי

בפוליטיקה:

אנשי השנה- נפתלי בנט איחד את הציונות הדתית עם המון כוונות טובות, לצערי הציבור עם ציפיות גדולות מידי. זהבה גלאון כן, כן קראתם נכון! אולי אנו לא מסכימים פוליטית אבל היא החזירה את השמאל האידאולוגי למפה הפוליטית, וטוב שכך.

אכזבת השנה- מיכאל בן ארי ואריה אלדד, לצערי חוץ מלהעיר את צפון תל אביב ב5 בבוקר עם קולות מואזין ולתקוף את הערבים לא עשו משהו מיוחד, יאיר לפיד- התחיל כתקווה גדולה וסיים כבדיחה גדולה [עם דיאט ספרייט ויין אדום]

בתרבות:

במוזיקה-

עידן רייכל:

עידן עמדי:

עידן חביב:

עילי בוטנר וילדי החוץ: [לא דוס קול באישהלא דוס]

בספרות- מקום בעולם, חילי טרופר. דרך אחרת, חגי בן ארצי.

בעולם התוני:

דמות רוחנית- הרב מנחם פרומן זצ"ל, אדם שכל מעשיו היו לשם שמיים עם אהבת הבריות.

בספרות התורנית- והיא שיחתי-על דרך לימוד התנ"ך בין הכותבים: הרב אהרון ליכטנשטיין, הרב יעקב מדן, הרב יואל בן נון, הרב אמנון בזק, הרב רא"ם הכהן והרב יובל שרלו. ספר המסביר בצורה שיטטית ומדויקת את שיטת לימוד התנ"ך הנלמדת בישיבת הר עציון [הגוש], מכון הרצוג ומקומות נוספים ללא התלהמות. 

שנה טובה!!

עולם הפוך אני רואה, אתה משבח שונאת ישראלאש קודש.

ומבזה אוהבי ישראל, כנראה שמשהו הפוך אצלך בראש.

אם אתה קורא..יער"ב שיחי

לכל מי שחושב שונה ממך "משהו הפוך בראש" אז לך יש "משהו הפוך בראש".. שיבושם לך.

להעריך אישה שכל מגמתה הוא להזיק למדינהאש קודש.

לפרק את ההתיישבות ושנאה הדת

ומאידך לזלזל באנשים שמונעים מאהבת ישראל ופועלים למען א"י ועם ישראל זה עיוות וכסילות

לא תשנה את העובדה הזו

מה שאתה אומר הוא עיוות וכסילות.יער"ב שיחי

א. הנושא הוא הצלחה וכשילון פוליטי בשנה האחרונה, משהו שאמור להיות דיי אובייקטיבי , מי שהצליח פוליטית זה מה לעשות מרצ הם הכפילו את כוחם, הם מעבירים המון חוקים חברתיים בניגוד לחכי"ם לשעבר היקרים אלדד ובן ארי שעפו מהכנסת.

ב. אתה קורע לה "שונאת ישראל" משמע אתה לא פחות גרוע ממנה. אתה שונא אותה היא שונאת אותך. "ובא לציון גואל".

ג. אתה חולק על דעתה הפוליטית בנושאי התיישבות, זכותך אבל לקרוא לכל מי שחושב כמוך בנושאי התיישבות "שונא/עוכר ישראל" זו טיפשות וזו כסילות. לדעתה אתה זה שמביא לחורבן המדינה היהודית ולא היא.

ד. היא אינה שונאת דת היא שונאת את הקשר שבין הדת למדינה. ואני בטוח שאם תמשיך לקרוא לה שונאת ישראל אז היחס הזה לא ישתנה בקרוב.

ה. להגיד שאני מזלזל ב"מיכאל בן ארי ואריה אלדד אוהבי העם והארץ וכו' וכו'" זה שקר, כי שוב, אמרתי משהו שהוא דיי אוביקטיבי, אתה מוזמן להראות לי איזה עבודה פרלמנטרית ענפה השניים האלה עשו? רמז: לא הרבה. [בניגוד לסיעת מרצ] אז להגיד שזלזלתי בהם כשאמרתי את האמת זו עיוות וכסילות ועל זה נאמר "עולם הפוך אני רואה". אדרבה אם הם היו מראים פעילות פוליטית ענפה שמצליחה הם לא היו זוכים לככב בקטגוריה הנ"ל.

אולי אתה צודק שאתה אומר שהם הצליחובחורצ'יק
עבר עריכה על ידי בחורצ'יק בתאריך י"ב בתשרי תשע"ד 11:12

לשיטתם, יכול להיות שהם יושבים ומרוצים שהם העבירו חוקים או קיבלו הרבה קולות וכ'ו.

אבל כשאתה נותן לה\ם תואר של 'איש השנה' זה אומר בדר"כ שהם אנשים (מרצ בכללותה או היו"ר במקרה זה)ראויים לציון והערכה,                      ומאוד 'לגיטימי' לחשוב שיו"ר מרצ והמפלגה הזו - אינם ראויים להערכה,

משום שזה לא ניראה רק כאילו הם 'חולקים בנושאי ההתיישבות' , אלא ניראה עד כדי כך כאילו שכל פעולה בוחנים אם היא לטובת מדינת ישראל-הם נגד.וכל חוק או מעשה נגד מדינת ישראל או הצבא-הם בעד..  לפעמים זה ממש מטריף.. למשל כמו השמאל שהלכו לכפר שיצאו ממנו המפלצות המרצחות (עוורתא) ,שרצחו את בני משפחת פוגל הי"ד זצוק"ל - במה מתמקדים שונאי ישראל? בלגנות ולהשמיץ את צה"ל שכביכול כדי לעצור את הרוצחים המחבלים ימ"ש וכ'ו,עשו בלאגן ונכנסו ברעש..

לא יודע אם  אותם שמאלנים הם דווקא ממפלגת מרצ (ולא יהיה הזוי אם באמת הם שייכים למרצ)  אבל זה אותו שמאל אנטי-ישראלי.

וגם מרצ להם פעולות (פחות ב"ה) ורצונות (יותר )  לפעול נגד המדינה וחיי הדת בה,

ולהלן מס' דוגמאות:

היו"ר אמרה פעם (לא מזמן) שצריך לבטל את הרבנות הראשית (יש מקור לכתבה של רשת ב')..מיותר לציין את הסכנה הגדולה שבדבר..

וכן גם (סליחה שאני מצטט כי היא לא ראוייה לציטוט אבל כדי להביא דוגמאות) אמרה  שההתנחלויות הן המערב הפרוע,וכן בדבריה אמרה-ואפשר לשים לב מה כואב לה,"ההתנחלות היהודית בחברון" "מסתבר שחברת הכנסת ופעילת זכויות האדם אורית סטרוק החליטה לייבא את הסטנדרטים המופרעים של ההתנחלות היהודית בחברון אל תוך הכנסת" "נכון שסטרוק התרגלה שבמערב הפרוע שממנו היא מגיעה המתנחלים הם מעל החוק, ושהשטחים הם מגרש משחקים פרטי שיהודים יכולים לעשות בו ככל העולה על רוחם, אבל כאן, בתוך הגבולות, לחוק יש משמעות ואפילו היגיון". (מקור)

וכן על ההסדר עם סא"ל שלום אייזנר (קטע מכתבה בערוץ 7)

"קצין שהיכה בברוטליות פעיל פרו-פלסטיני מדנמרק, ללא סיבה, אינו יכול להמשיך ולשאת בדרגת סגן אלוף עוד שנה וחצי", . (מקור) למרות שזהו שקר גמור. זה לא היה ללא סיבה כשהאנטישמי חטף את המגיע לו (מינ') משום שהתומך טרור הכה את הסגן אלוף-שבר את אצבעותיו במקל. (מקור)
זהו השמאל-זוהי מר"צ ויושבת ראשה.

(הוספתי את ההדגשות וקו תחתון-ואינן בכתבות)

מה אתה מוכיח?יער"ב שיחי

זכותך לחשוב שהם לא ראויים לקבל הערכה על עשרות החוקים החברתיים שהם העבירו [והם העבירו אתה מוזמן להיכנס לויקיפדיה/ארכיון הכנסת ולראות את רשימת החוקים המשפיעים גם עליך] אבל זכותי לחשוב שהם כן ראויים לקבל את הערכה הזו. אם תשים לב, אני היחיד ששם אותה בקטגוריית איש השנה אחרים בחרו בפוליטיקאים אחרים וזו זכותם. אני לא מבין מה חידשת. 

ובקשר לדוגמאות האחרות- זהבה גלאון בעד ביטול הרבנות הראשית מפני שזה מוסד המנציח את הקשר שבין הדת והמדינה. אני כמובן חולק עליה אבל שוב, היא לא נגד הדת היא נגד הקשר שבין הדת למדינה. אז שוב מה חידשת?

ושאר הדברים אינם באמת קשורים לעניין אבל בכל זאת אענה לך עליהם:

הפעילים השמאלנים שנכנסו לכפר ערוותא  לא ממרצ. [ולא נתחיל את הוויכוח עכשיו על מה שקרה שם, כי זה לא קשור, ניצלו"ש?]

שאר המקרים שהבאת הן דבריה על התיישבות בחברון והן דבריה על סא"ל אייזנר לא באמת רלוונטים לנושא מפני שזה ביטוי מיני רבים למחלוקת בינך לבינה על כל הנושא המדיני וההתיישבותי . באותו האופן היא יכולה להגיד :"ההתיישבות ביו"ש זו פעולה נגד המדינה". ועם כל הכבוד היא גם זעקה על העובדה שהתעללו בבועז אלברט, אבל את זה שכחת לציין?

ואתה מחזק את דבריי כשאתה משתמש בביטויים הפוגעניים שלך נגדה "שונאת ישראל/ לא ראויה לציטוט" כי כנראה יחסה אל הדת ואל התיישבות לא ישתנו בקרוב אם תמשיך כך.

ואם לא אמשיך כך היא תיהפך לאוהבת המתיישבים והארץ?בחורצ'יק

ושוב, אין זו נראית מחלוקת .אלא פשוט כן שונאת ישראל,ונכון לא רק היא יש עוד לצערנו אמנם לא רבים ב"ה אבל יש,שמנצלים כל במה להשמיץ ולתקוף את המדינה,את המשטרה,את צה"ל.ואולי היא הרשתה לעצמה לומר משהו שהוא 'לטובת' "המתנחל מהמערב הפרוע" כדי להשמיץ את המשטרה ולומר:"יש לנו משטרה אלימה וברוטלית".(מקור)

דוגמאות "לאנשים שמנצלים כל במהיער"ב שיחי

להשמיץ ולתקוף את המדינה, את המשטרה ואת צה"ל" אתה יכול למצוא כאן בפורום הזה ובפורום "ארץ מולדת" , שלא מעט פעמים אחרי שמופיעה המילה "צבא/משטרה" המילה שתופיעה אחריה זה "ימ"ש".

אני מאמין שאם נדבר לכל חלקי העם בכבוד ונפתח שיח אז היחס שלה אל המתיישבים והדת ישתנה, אז התשובה לשאלה בכותרת שלך היא "כן".

אולי יותר טוב שנתייחס יפה לחרדים, חלקם יתגייסוהמדינאי

וגם אם לא יתגייסו, לא הפסדנו את מצוות אהבת ישראל. ואולי אם נציק להם פחות עם הצבא הם יהיו יותר חופשיים לעבוד, כי הם נאלצים לא לעבוד בגלל גזירת גיוס.

החצי המשפט הראשון-הבנתי..החצי השני..ניראה חסרבחורצ'יק

הגיון בעליל.

"ואולי אם נציק להם פחות עם הצבא הם יהיו יותר חופשיים לעבוד, כי הם נאלצים לא לעבוד בגלל גזירת גיוס."

???

הסברהמדינאי

חלק מהחרדים מרגישים שהצבא במתכונתו הנוכחית (שירת נשים, נשים מפקדות וכן הלאה) לא מתאים לחרדיות שלהם, וגם אם יש כאלו שכבר למדו מספיק ורוצים לצאת לעבוד, הם לא יכולים בגלל שיצטרכו להתגייס, לכן הם גם לא עובדים וממשיכים להיות בני ישיבה. רצו כבר כמה פעמים לעגן בחוק שאחרי גיל מסויים הם יכולים ללכת לעבוד גם בלי להתגייס, ואז המשק היה מרוויח, אבל אלו שכל כך אוהבים להציק לחרדים לא הסכימו והקימו צעקה נגד זה.

ובאמת תראה שכשאשר הייתי רואהבחורצ'יק

שהיו משמיצים הייתי מתקן\מעיר\מגיב-אך לא הרבה כי אין בזה כ"כ תועלת.. אבל יש מס' דוגמאות..דוגמא אחת מלפני כמה ימים בצורה קצת עקיפה

ועוד 54321

דווקא מה שאתה אומר זה כסילותיזהר
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך י"ב בתשרי תשע"ד 14:35

האיצטלה ה"אובייקטיבית" שלך פאטתית. ההתבטאות "וטוב שכך" לא בדיוק מסתדרת עם הרושם שאתה מנסה ליצור, כמו גם הבחירה הממוקדת שלך באנשים משני הצדדים (ה'מאכזבים', וה'מצליחים') מתוך אלפי אנשי הציבור מהתחומים השונים שהצליחו או איכזבו השנה, וכך גם בספרות ובמוסיקה. למשל: שכחת בין המצליחים הגדולים של השנה את אסד.

לסיכום ניתן לומר שאתה אובייקטיבי בערך כמו העיתון לאנשים שחושבים שהם חושבים.

אני מוחה על הירידה לפסים אישיים.מנהלים לתשומת ליבכיער"ב שיחי

ההתבטאות "הטוב שכך" הופנתה לחלק "שמאל אידאולוגי" אמיתי ולא שמפלגות שמתביישות להיות שמאל וקוראות לעצמן מרכז, לדוגמאת קדימה, יש עתיד והתנועה. שמאל שנשען על יסודות אידאולגים. אני חולק על רוב הדברים שהשמאל הזה מייצג אבל השמאל הזה הוא ערכי בהרבה תחומים שאתה ואני יכולים ללמוד מהם.

ההשוואה בין זהבה גלאון לאסד היא מקוממת כי בעוד אסד רוצח את בני עמו בצורה רודנית [לכל תרועת הרבה מהאנשים פה, אבל את זה נשאיר למקום אחר, ניצלו"ש] וכל מטרתו היא להישאר על כסא מלכותו אשר בדמשק הבירה, זהבה גלאון מנסה לקדם את המדינה בדרכה [שוב, אני חולק על דרך זו] בלי שימוש באלימות ומקבלת לגיטמציה [6 מנדטים] מאנשים שהם גם חלק מהעם שלך. אז כן מגיע לה שאפו.

ומה דעתך על שאפו להיטלר?יזהר

הוא היה אידיאולוג טהור. הייתה לו אמונה ברורה ושלמה בדרכו, ומטרתו הייתה לנקות את העולם מהגזעים הנחותים, ותיקון העולם ע"י השלטת הגזע הארי עליו.

אם אתה משווא את זהבה גלאון להיטלר מצבך רע.יער"ב שיחי

שוב, זהבה גלאון פועלת ללא אלימות ואינה פועלת משנאת האדם  [גם אם תמשיכו להציג אותה ככזאת זה לא יהפוך אותה לכזאת, בניגוד ליחס "האוהב" שאתם מפגינים לה].

דבר לעניין.יזהר

גם היטלר לא פעל באלימות. הוא הפעיל אחרים. גלאון לא אלימה, אבל היא תומכת בפינויים אלימים, חוקים דרקוניים ושאר מרעין בישין, חלקם אלימים.

גם היטלר לא פעל משנאה. הייתה לו אידאולוגיה שכלית צלולה. הוא כתב על זה ספר שלם.

אתה לא יכול לפתור את עצמך באמירת "מצבך רע" מבלי לענות לעניין.

אני אנסה להסביר לאטיזהר

כדי שתבינו מהר:

אני ניסיתי להמחיש לאדון יער"ב שיחי הנכבד, שהטיעון שאומר שאם אדם פועל מאידיאולוגיה טהורה בלי אינטרסים אישיים ונמוכים הוא ראוי להערכה, לכבוד, ל"איש השנה" ול"שאפו", ולא משנה מהי אותה אידיאלוגיה - הוא טיעון חלש ולא מבוסס, והיטלר יוכיח. זה הכל.

אז אני אסביר שוב כדי שאדון יזהר יביןיער"ב שיחי

זה תלוי לאן האידאולוגיה הזו מובילה ומי תומך באותה אידאולוגיה:

מרצ תומכים באידאולגיה שבסופו של דבר רוצה להביא את מדינת ישראל למצבה המיטבי לדעתך והיא חושבת שזה גם טוב בשבילך יזהר [היא דוגלת בשתי מדינות לשני "עמים" העם היהודי והעם הקורא עצמו בלסטיני] כדי שתוכל לחיות במדינה יהודית.

מרצ גם מקבלת לגיטמצייה מהעם שלך [6! מנדטים] אז כן מגיע לה שאפו

לא כל מי שמונע מאידאולוגיה טהורה זכאי לתשואות.

ואם בטעות הדברים הובנו כך [אני חושב שלא אבל נגיד...] אז הבהרתי עכשיו את עמדתי.

נו.. וכך גם היטלר!יזהר

הוא רצה להביא את העולם למצב המיטבי לדעתו.

אתה אומר שמר"צ רוצים את טובת העם היהודי ולא רק את טובת העולם? זהו אכן הבדל משמעותי, אבל לגמרי לא מספיק.

עד כאן לשיטתך. אני סבור שאתה טועה ונאיבי. גברת גלאון אינה מעוניינת כלל וכלל בטובתי, ומבחינתה שאני אמות. הדם שלי הרבה פחות חשוב מדם של ערבי פלסטיני, למשל.

מר"צ קיבלה 6 מנדטים מאזרחי ישראל. כמה מתוכם הם מעם שלי? לא יודע. נגיד 5 מנדטים. אני מניח שפחות מזה. בכל מקרה, כלל נקוט בידינו: קשר רשעים אינו מן המניין. זה קצת לא פוטיקלי קורקט, אבל רשעים לא נחשבים לספירה ע"פ היהדות. ולעניין זה - זה כלל לא משנה אם הם תינוקות שנשבו או לא.

אתה יודע מה ההבדל?יער"ב שיחי

שאני אומר משהו מוכח ואתה אומר דברים שהם לא נכונים אז בוא ונציג לך עובדות:

א. האנשים המצביעים למרצ  הינם בד"כ יהודים מהקיבוצים של השמאל או רוצה עובדות? בבקשה:

קיבוץ דן: http://www.votes-19.gov.il/cityresults?cityID=303

קיבוץ ברעם: http://www.votes-19.gov.il/cityresults?cityID=667

קיבוץ מצר: http://www.votes-19.gov.il/cityresults?cityID=648

אתה מוזמן ללכת בעצמך לאתר תוצאות הבחירות ולראות שרוב הקיבוצים החילונים: מרצ היא במקום הראשון או השני: http://www.votes-19.gov.il/nationalresults

ב. הערבים לא מצביעים מרצ, רוצה עובדות? בבקשה:

נצרת: http://www.votes-19.gov.il/cityresults?cityID=7300

אום אל פאחם: http://www.votes-19.gov.il/cityresults?cityID=2710

דריג'את: http://www.votes-19.gov.il/cityresults?cityID=1349

אתה  מוזמן להיכנס לקישור לעיל ולבדוק בעצמך... [תתפלא לדעת שבלא מעט יישובים דרוזים מצביעים הרבה הליכוד ביתנו או התנועה ]

ג. להמשיך להגיד שגלאון רוצה בטובת הפלסטינים ומעוניינת במותך הוא שקר ולא יהפוך אותה לכזה אלא הופך אותך לפטטי, 1. היא מעולם לא קראה למוות באף יהודי 2. כשבועז אלברט הוכה ע"י שוטרים היא גם יצאה לזעוק על זה. המציאות מוכיחה הפוך ממה שאתה אומר.

ד. מבחינתך כל אידאולוג יכול להיות מושווא להיטלר. גם אנו [אתה ואני] שלדעתנו אנו רוצים להביא את העולם לטוב המוחלט שזו התורה שהיא דבר ה' יכולים ח"ו להיות מושווים להיטלר. להמשיך ולהשוות כל אידאולוג להיטלר זה פשע שלא יקדם את העולם לשום מקום.

ה. ברור שהאידאולוגיה של מר"צ הרוצה להביא את העם היהודי למקום יותר טוב הוא הבדל. היא בניגוד להיטלר מתנגדת לאלימות בכל צורה שהיא כנגד יהודים וערבים. אני חושב שיותר קל להשוות להיטלר אנשים מסוימים שמעוניינים לזרוק את הערבים או לים או לירדן בכוח [הקרוב ביותר מהשניים] להיטלר מאשר אותה.

ו. אין בשום מה שאמרתי כל הסכמה לדעות של מרצ בעניין המדיני/התיישבותי, אני חושב שהאידאולוגיה שלהם שגויה. אבל רצונה הוא טוב [שיהיה גם לך טוב, גם אם קשה לך לראות את זה]. כולכם התמקדתם ברע של מרצ [שהם בעד שתי מדינות לשני עמים שזה אגב לא שונה מהעבודה, יש עתיד, התנועה ורה"מ נתניהו] ולא שמים לב לגישה החברתית שלהם ולחוקים החברתיים שלהם המשפיעים גם עליכם.

את 'החוקים החברתיים' עצמם צריך לבדוק..בחורצ'יק
אז ככה:יזהראחרונה

א-ב. אולי אתה צודק. זה לא באמת משמעותי לדיון.

ג. אני לא אתחיל לסרוק את היסטוריית הרשת. בוא נתמקד בויקיפדיה. ציטוטים שם השקפות ועניינים בהם בתכל'ס היא מעדיפה חיי ערבים (או אפילו איכות חייהם) על פני חיי יהודים, לעתים באופן ישיר, ולעתים במשתמע וברוח הדברים:

- בתקופת האינתיפאדה השנייה הייתה אחת מהמתנגדות הבולטות לסיכולים הממוקדים, בטענה שהם מהווים הוצאה להורג ללא משפט, המנוגדת לחוק ולזכויות האדם האלמנטריות שיש גם לפושעים. בניגוד לרוב חבריה בסיעת מרצ שהביעו התנגדות תקיפה לסרבנות בתקופת האינתיפאדה השנייה, גילתה (יחד עם רומן ברונפמן) סימפטיה לסרבנות.‏[17]

- התנגדה למבצע עופרת יצוקה[20] ולאחר הגשת דו"ח גולדסטון קראה לפתיחת חקירה ישראלית בנושא הדו"ח.‏[21]. כמו כן, התנגדה למבצע עמוד ענן.

ומתוך הקישורים שם:

- "אי אפשר לדבר על שינוי בסדרי עדיפויות, וגם לחבק מתנחלים וחרדים, כשהתקציבים הולכים אליהם. אנחנו מדברים על מיליארדים שהולכים כל שנה לשטחים. אני חושבת שזה קשור."

- "אני חושבת שהעובדה שהמקום החמישי שלנו משוריין לערבי תעזור לנו להחזיר את המצביעים שלנו שברבות השנים נדדו למפלגות הערביות, לאחר שהרגישו שאין להם ייצוג במרצ."

ד. אתה באמת לא קולט מה אני מנסה להגיד? אני לא טוען שאידאולוגיה זה בהכרח רע, אלא שזו אינה חסינות. כלומר: אדם יכול להיות האיש הכי רע בעולם למרות שהוא אידיאולוג טהור. ממילא יש לבחון את הדברים לגופם ולראות מהי בדיוק האידיאולוגיה, והאם היא נכונה או מוטעית או אף מרושעת ונוראית.

ה. כיון אתה מתקשה אני מבקש ממך לזנוח את ההשוואה להיטלר. לגופם של דברים: "רצון להביא את העם היהודי למקום טוב יותר" זו סיסמא נחמדה ויחסית מופשטת. כשיוצקים לתוכה תוכן חיובי - היא טובה מאוד. וכשיוצקים לתוכה את התוכן של מר"צ, היא נוראה ואיומה מהרבה בחינות. אחר כך זאת אשוב ואומר שאני בכלל לא בטוח שאנשי מר"צ עצמם יסכימו להגדרה הזאת, במיוחד את ננגיד אותה ל"רצון להביא את העם הפלשתיני למקום טוב יותר"

ו. אני מתנגד גם לגישה החברתית שלהם, אבל זה באמת כסף קטן לעומת רצונם בהשמדת העם היהודי כיהודי.

נמאס לי כבר מכל האדיוטים השימושייםקעלעברימבאר

בפייסבוק.

סתמו ת'פה!

כרגע סמוטריץ מנסה להלך בין הטיפות ולבחור ברע במיעוטו . הוא לא תמך בחוק לימוד תורה מרצונו אלא כי לא היתה לו ברירה כי החרדים הכניסו אותו בכוח לברוך הזה.

אז סתמו ת'פה ותנו לו לעבוד פוליטית כמו שהוא יודע!

אלא אם כן אתם רוצים להיות אידיוטים שימושיים מכשירים בידי בנט וחבריו לפיד וגולן כדי להפיל את הימין

(לא מדבר על מילואימניקים עייפים שאין דנים את האדם בכעסו. רק שידעו שבממשלת בנט לא יגייסו אף חרדי)

סמוטריץ' המתפכח הראשון בציונות הדתיתאיתן גיל

האיש הזה שגרר את הציונות הדתית לעברי פי פחת,המבין את הטעות שעשה ולקח כמה צעדים אחורה.

מה שדחף אותו להבין זה בג"ץ שבפסק דין שערורייתי הוציא את כל ראשי ישיבות ההסדר להודיע שאין יותר גיוסים לשריון,

וזה בדיוק מה שטוענים ראשי הישיבות החרדים בחדרי חדרים ובריש גלי: צה"ל הפך מזמן לצז"ל (=צבא זימה לאומי), וככזה- לא נוכל להסכים לחוק גיוס בכל נוסח שהוא. 

לא קשור. זה נראה שאו שהחרדיםקעלעברימבאר
כפו עליו את החוק, אחרת לא ילכו עם ביבי בקדנציה הבאה. או שביבי כפה עליו לתמוך בחוק
קשקוש, כרגילהסטורי
סמוטריץ' כפי ש @קעלעברימבאר הגדיר יפה - הולך כל הקדנציה בנושא  בין הטיפות.

הוא ממש לא צריך שהעסקנים מגיל 15 גפני ודרעי ילמדו אותו על הערך של לימוד תורה, הוא גדל על זה וגידל על זה. הוא דאג לישיבות בהחלט, גם לישיבות החרדיות. אם השרים והח"כים החרדים, לא היו תוקעים מקלות בגלגלי הרפורמה המשפטית. אם החרדים היו נוהגים בקצת תבונה - היו מסכימים למתווה הגיוס של אדלשטיין, שלא היה פוגע בשערה של מי שבאמת לומד, והיו חוסכים את כל הסאגה הנוכחית.

מתברר שזה היה במצע של סמוטריץ'נקדימון

בבחירות האחרונות, ופשוט כולנו שכחנו.

המפלגה פרסמה את זה בפייסבוק היום.

אמנם קצת שונה המצב היום ממה שהיה בבחירות... ובהחלט נכון לציין שהם סירבו לאשר חוק שמשווה לומדים לחיילים. ניסו לעקר את העוקץ של הקרדום לחפור בה שהחרדים רצו. לא בטוח שזה באמת דווה משהו, אבל אלה העובדות על כל פנים...

העובדות לא מעניינותהסטורי
את איתן גיל, רק האובססיה לסמוטריץ'.

הבחירות האחרונות היו לפני המלחמה והעומס עלקעלעברימבאר

המילואימניקים

אתה סוג של גאון...נקדימון
לא הבנתי כל כך מה רצית לומר.קעלעברימבאר
בכל מקרה מן הסתם המצע היה מתעדכן אם הבחירות היו חלות לפני שנה וחצי נגיד
אם היית מתעכב לרגע על כל התגובה שלינקדימוןאחרונה
היית מבין שאין שום צורך בתגובות שלך על זה
כל השנים...סיעתא דשמייא1

....העולם קיבל בשוויון נפש את ההתיישבות היהודית בעמק הירדן ויהודה.

מרגע שמתיישבים החלו לרקוד בסבסטיה ולשיר "עוצו עיצה ותופר" בניגוד למדיניות הממשלה דאז,

ובהמשך, חילופי שלטון ותגבור ההתיישבות בגב ההר, עם חיכוך מתגבר עם האוכלוסיה הערבית

העולם מתעורר לחרמות ונידויים. מעניין מה חושבים תושבי עמק הירדן, ישובים כמו פצאל, על המצב.

לא עמק הירדן אלא בקעת הירדןזיויק
ולא ככ מסכים איתך, מה שעשה את ההבדל זה אוסלו
לאחושב. נהפוך הוא…סיעתא דשמייא1

… אוסלו יכל להצליח (אולי) אם היינו נצמדים בעניין ההתישבות לתוכנית אלון..

בכלל לו לא היינו מפנים את סיני לא היינו מגיעים לאוסלו. אגב לא פינינו אף ישוב באוסלו והתפטרנו מלדאוג ליותר ממיליון ערבים . נכון שזה גרר טרור אבל אף ממשלה כולל ממשלת הימין על מלא לא נסתה לבטל את ההסכם. אז קצת מחשבה הגיונית ובלי פוזיציה בבקשה.

שוב אתה מעלה את הגרה הזאת?! שמענו אותך מרגל!הסטורי

'העולם' היה נגד הקמת המדינה

'העולם' היה נגד השלטון שלנו בירושלים

'העולם' היה נגד כל התיישבות חדשה

לא חשוב מה יאמרו הגוים - חשוב מה יעשו היהודים (הנאמנים, לא הנפולת של נמושות כמוך)!

היא הנותנת…סיעתא דשמייא1

כשעושים את זה בחכמה למרות שהעולם לא מקבל זה עובר בלי חרמות ובלי נידויים ממדינות המערב. כן היה החרם הערבי לגבי מוצרי יבוא אבל היצוא הישראלי לא נפגע ורק גדל. במקום להכפיש ולזהם כדאי שתנסה להיות ענייני. חבל שגידולים כמו תמרים איכותיים תוצרת בקעת הירדן לדוגמא לא יהיו על מדפי סופרמרקטים בעולם רק בגלל מדיניות התיישבותית שגוייה שמושכת תשומת לב עולמית לא חיובית.

אגב גם מדיניות של פוליטיקה של משרות ותקציבים בקרן קיימת לישראל הביאה לירידה בתרומות לקרן שגם זה שינוי לרעה לצערי.

אתה אמיתי?! חרם הנפט מוכר לך? האמברגו על מכוניותהסטורי

שאילץ את ישראל לייצר סוסיתות שבעלי חיים אכלו, מוכר לך? העובדה שבמלחמת יום כיפור, אף מדינה אירופאית לא הסכימה שהמטוסים האמריקאים עם הציוד בשבילנו יתדלקו אצלה ידועה לך?

תמיד היו חרמות, תמיד היו גינויים, סנקציות אלו ואחרות, "העולם כולו נגדנו לא נורא נסתדר" לא נכתב היום.

הועברת לדף אחר

רק יהודון גלותי כמוך, מאשים את היהודים בזה שהגויים הצבועים אנטישמיים. קראנו בפרשה האחרונה על נמושות כמוך. האנטישמיות האירופאית של כל הדורות, של מסעי הצלב, של האינקווזיציה, של פרעות ת"ח-ת"ט ושאר הפוגרומים עד השואה, בסה"כ לובשת היום, כשאנחנו חזקים ואי אפשר פשוט להוביל אותנו למשרפות, תחפושת של 'סנקציות על קיצונים'.

אמרתי חרם ערבי….סיעתא דשמייא1
… אבל זה לא פגע ביצוא הישראלי. להפך הצלחנו ליצר פירות , ירקות, פרחים מגוש קטיף, עוזי, טכנולוגיות למיניהם ועוד. אנחנו מוחרמים היום בעיקר ביצוא. 
אה, עגבניות ועוזי, כאילו היום לא עומדים בתור לקנותהסטורי

מאיתנו את שיאי הטכנולגיה והנשק:

צרפת מודה: ישראל לא צריכה אותנו, היא מטילה עלינו אמברגו - סרוגים

לך תוציא דיבה במקום אחר, אצלינו המרגלים כמוך כבר מתו במגיפה.

סיימנו להיות יהודונים גלותיים שמאשימים את עצמם, ברשעה של האירופאים. 

אם נכמרו רחמיך על הרוצחים והאנסים הישמעאליםאיתן גיל

תציע להם קורת גג באוסטרליה המפנקת.

כל רוצח וכל אנס יורשה לקחת איתו חצי קילומטר של מנהרת תופת.

מי שמרחם בעקיפין על מרצחים…סיעתא דשמייא1

… זה אנשי ימין שפוגעים בצורה עוורת בערבים

ומשניאים אותנו בכל העולם, פוגעים ביצוא שלנו ומרחיבים את מעגל האלימות. מילא אם זה היה מרחיב את גבולות ארץ ישראל ניחא אבל במבחן התוצאה אנחנו רק בנסיגה. הגליל והנגב עם רוב ערבי,ביהודה ושומרון יש ערבוביה כלומר אין תכנון של שטח יהודי מובהק. צעירים מנסים להפחיד ערבים כדי לנקות שטח כאילו אנחנו בשנת 48 ששם עשינו את זה בהצלחה ללא מצלמות וטיק טוק. ידידי המציאות כואבת.

הייתי רוצה לפתוח רדיו מחר בבוקראיתן גיל

ולשמוע שכל החברים שלך הישמעאלים עלו על מטוסים ונחתו באוסטרליה ( גם אירופה זה טוב), אבל זה לא יהיה, ולכן מעט מעט אגרשנו מפניך.

ערבי ימ"ש שמפחד להיות כאן, זה בסדר גמור. חבל שיש כאלה שלא מפחדים להיות כאן.

הם לא חברים שלי. זה אתה שרוצה לגור..סיעתא דשמייא1
… בתוכם בכוח.
הם מהגרים מערב הסעודיתאיתן גיל

ואני נולדתי כאן.

גם הם לא מתים להיות כאן, אבל חשוב להם יותר שאני לא אהיה כאן.

ב- 48 זה נגמר בנכבה, ונכבה נוספת היא עניין של זמן.

טוב. גם אתה כדאי…סיעתא דשמייא1
שתלמד פרקי רבי אליעזר כדי שתבין את מהלך העניינים.
מכיר פרקי דמגוגיה של נפולת של נמושות ושל יורדיםאיתן גילאחרונה
זה עוד לא היה..סיעתא דשמייא1

"אין כניסה לישראלים: בגלל מדיניות הממשלה הטיסה מישראל לא הורשתה לנחות

טיסה מישראל לבירת סלובניה, נאלצה לסטות ממסלולה לאחר שנתקלה בסירוב מצד השלטונות לאפשר את הנחיתה. הסיבה - החלטה פוליטית. כל הפרטים על התקרית החריגה"

מעניין אם יש ביביסט בטיסה .

סלובניה היא היורשת הטבעית של גרמניה הנאציתאיתן גיל
אין כניסה ליהודים ולכלבים.
טוב בשביל זה…סיעתא דשמייא1
… שאלתי אם יש ביביסטים במטוס שרוצים לתת פרנסה לתיירות הסלובנית האנטישמית.
לא הייתי באוסטרליה ובסלובניה, ולא אסע לשםאיתן גיל
שיחנקו.
ובאירופה האנטישמית?סיעתא דשמייא1
באירופה הייתי, ולא כטיילן. תסתפק בזה.איתן גיל
זה לא 'בגלל מדיניות הממשלה'הסטורי
האירופאים אנטישמים אלף שנה, הם לא צריכים את התירוצים שלך.

היום לא מצטלם טוב לשרוף בתי כנסת על המתפללים בתוכם, להעלות למוקד בתהלוכות או-טו-דה-פה או להוביל לתאי גזים - אז בטענות פסדו-מוסריות, הנכדים של הנאצים מטילים סנקציות על ישראל.

עברנו את פרעה, נעבור גם את זה בלי הטובות שלהם ובלי ההטפות הצבועות שלך.

הערבים צריכים להפסיק להתחכך בנו, זה כזה פשוטנקדימון
רוצים להישאר בינינו בשלווה? תחיו את חייכם בשקט. תרעו צאן, תמסקו זיתים, תבנו באופן חוקי ואדריכלי, תניפו דגל ישראל. זה כזה פשוט.
תלמד פרקי רבי אליעזר ותבין….סיעתא דשמייא1
…שאתה חי בסרט.
תלמד הלכה ותבין...נקדימון

...שאתה נוצרי.

כל המשים ליבואריק מהדרום
כל המשים על לבו שיעסוק בתורה ולא יעשה מלאכה ויתפרנס מן הצדקה, הרי זה חילל את השם וביזה את התורה וכיבה מאור הדת וגרם רעה לעצמו ונטל חייו מן העולם הבא, לפי שאסור ליהנות מדברי תורה בעולם הזה. אמרו חכמים, 'כל הנהנה מדברי תורה נטל חייו מן העולם'. ועוד ציוו ואמרו, 'אל תעשם עטרה להתגדל בהן ולא קרדום לחפור בהן'. ועוד ציוו ואמרו, 'אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות', 'וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון'. וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות.
רק שבמדינת ישראל, במשך עשרות שנים, כדי לקבל פטורפ.א.

מהשירות הצבאי (תורתו אומנותו), הקביעות וההנהגות הללו נשארו בגדר המלצה בלבד …

אבל ביהדות החרדית באירופה, בארה"ב, בדרום אפריקה, באוסטרליה- כיוון ששם לא קיים הצורך להתחמק משירות צבאי, ואין תמיכה ממשלתית ופטורים והנחות וקצבאות נדיבות בזכות העסקנים הפוליטיים, גם לא קיים מוסד ה"אברכות" במתכונת המוכרת בישראל.

שם הגברים הנשואים עובדים ומתפרנסים ואפילו רבים מהם הם בעלי הון רב.  

אולי מספיק להביא ראיה מאירופה וארה"בקול אומר קרא

באמת שם הם לא מצליחים לגדל אברכים ברמה שיש כאן בארץ חוץ ממקומות כמו ליקווד ששם מוסד האברכים הוא בדיוק כמו פה

וכן תפסיקו לזלזל ולשפוך את כל מה שאתם שומעים מהחילונים כל היום אל תנסו אפילו להשוות בין התורה במושגים והשאיפות שלכם למה שהחרדים מצפים מעצמם אל תשווה אותם לחרדי מאמריקה כי כן הם שואפים להיות הרבה יותר מזה

תסתובב במקומות כמו מודיעין עילית תראה אלפי אברכים שמה שמעניין אותם בעולם הוא גדרים במוקצה או בבונה בכלים שלומדים תורה מהבוקר עד הלילה כן בדיוק ככה וברור לך שעם כל המימרות שלך המספר שעות שלך ביום אחרי יום עבודה לא ישוו לזה והם מקריבים מעצמם המון בשביל זה והאשה שלהם עובדת והם מחליטים להסתפק בזה כדי לחיות חיי תורה

אתה מדבר על אנשים טהורים שעולם המושגים שלהם רחוק כרחוק מזרח ממערב מהעולם שלך

ומי מתפרנס מן הצדקה מה זה הקשקוש הזה למה מישהו מהם ביקש ממך משהו אם אתה מדבר על הכמה מאות שקלים שהם מקבלים מלגה מהמדינה מחודש זה זכות קיום למדינה ואף אחד לא שואל אותך כמו שלא שואלים אותם על מימון להבימה.

כתבתי קצת חריף אבל פשוט כואב לי לאיפה חלקים בציונות הדתית נגררים זה לא ישפיע על שום חרדי כהוא זה הם כ"כ בטוחים בצדקת דרכם אבל אתה ממבט לאחור תתבייש בעצמך איך דיברת על לומדי תורה

נו בסדר... אבל לפחות תשים סימני פיסוק פה ושםנקדימון
לפחות הסיסמאות וההבלים ייראו טוב יותר
לכן עולם התורה פורח במדינת ישראל ולא שםפתית שלגאחרונה

גדולי הדור הבא צומחים פה בארץ הקודש. יש הזדמנות שווה לכולם לעמול בתורה ולהיות ת"ח.

זאת נקודת זכות ענקית של מדינת ישראל.

יחד עם זה יש גם בעיות שצריך לפתור

טראמפ החדש: יריתם מספיק, חיזרו למשא ומתןאיתן גיל

אירן בתגובה: מי סופר אותך? ג'יננ'י טיפש, וגס רוח. 

עוד מאירן: צוחק מי שצוחק אחרון.

טראמפ החדש: שוב תימרנתי את איתן גילנקדימון
🤣🤣🤣הסטורי
אנחנו חוטפים, ואותך זה מצחיק.איתן גיל
המצחיק זה שהאירנים הם אלו שחוטפים, ואתה חגגת כאןהסטורי
בשמם
דבר איתי על הג'ינג'י ולא על האירניםאיתן גיל
אנחנו תוקפים, ואותך זה מעציבנקדימון

זה עכברנות המקלדת שמוציאה ממך כל כך הרבה עין רעה וחצי הכוס הריקה, או שגם במציאות אתה כזה?

אנחנו חוטפים ומגיבים.איתן גיל

טראמפ החדש לא מצטרף.

כבר לא סופר אותנו.

אתה מפטפט את עצמך לדעתנקדימון

בלי לדעת

אתה אחלהאיתן גיל

ד"ש מאוסטרליה הרחוקה.

טראמפ החדש: ישראל ואירן חייבות להפסיק מיד את היריאיתן גיל

פעם הוא היה איתנו ועכשו הוא מהאו"ם

הוא ממשיך לעשות בך פסיכולוגית מה שבא לונקדימון
ואתה ממשיך כמו עלה נידף ברוח, כלומר כמו ברק רביד. זה פשוט בדיחה
נתניהו וטראמפ, בתיאום מלא, משחקים מול אירן אתהסטורי
השוטר הטוב והשוטר הרע.

משום מה אתה נבהל מכל הצהרה, בלי להבין שההצהרות הן חלק מהמשחק.

ולכן שפך עליו מטר של קללות וניבולי פהאיתן גיל

שבשום מגרש כדורגל לא יעזו להשמיע אותם.

"מטר"נקדימון

מכל נמחה עושים פיל.

יש יותר ממטרי ברכות מאשר טפטופי התעיה של "ניבולי פה"

לטראמפ יש פה גדול וזה לא חדשהסטורי
לא צריך להתייחס לדיבורים שלו, אלא למעשים. למעשה הוא עושה על אירן מצור ובעוד שהם וכל העולם קונים את ההצגה שהזמן עומד לרשותם והוא לחוץ על הסכם - למעשה הוא לא מסכים להסכם שלא מפרק את יכולתיהם הצבאיות, מה שיביא לסופו של המשטר.

בנתיים, כחלק מההצגה, הוא כביכול מרסן אותנו, חוץ ממתי ש"ביבי לא הקשיב לו" וצה"ל היכה הלילה והבוקר באירן היטב. מה שיזרז אותם להגיע להסכם שהוא רוצה או לקרוס.

פשוט מדהים שאנשים שמבינים דבר או שניים, עוד קונים את ההצגות על 'פערים בין נתניהו לטראמפ'.

תכלס באמת בדיחה מה שהולך כאןכְּקֶדֶם
עצוב. ואנשים עוד ממשיכים לאהוד את הגאוותן הפחדן הזה
מי שבאמת מדמיין, שנתניהו וטראמפ לא מתואמיםהסטוריאחרונה
עד הצעד האחרון - כולל ההפצצות של צה"ל שלשום, שהיו הכנה להפצצות האמריקאיות אתמול (ואולי גם הלילה) - יש לי קרקע זמינה לבניה על המאדים למכור לו...
לא נראה שפייגלין צודק:קעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך י"ט בסיוון תשפ"ו 19:19

פייגלין לערוץ 7: זהות מחזירה לגוש הימין קולות שזלגו לליברמן ולבנט | ערוץ 7

שמעתי על הרבה לייטים שלא יצביעו לבנט בגלל שבעיניהם הוא שקרן, ויצביעו לסמוטריץ בלית ברירה, לא כי אוהבים את סמוטריץ.

יש מצב שפייגלין ישתה לסמוטריץ את המצביעים. ואם גם פייגלין וגם סמוטריץ לא יעברו את אחוז החסימה, הלך על גוש הימין

נכון חלקיתמתוך סקרנות
ככה או ככה, כפיה לא תעזור.
במקוםרועישםטוב

במקום פעם אחת ולתמיד לגמור את הסיפור (להפציץ את כל מה שקשור לחשמל, מים והתשתיות הכי בסיסיות ככה שפשוט טכנית

לא יהיה אפשר לגור שם), עוד פעם כמה טילים לפה, כמה טילים לשם. הכל מטומטם לחלוטין.

כי ביביshaulreznik

צעד קדימה, שני צעדים אחורה, "תחזיקו אותי חזק". תמצית המדיניות של הגאון האסטרטגי עם האנגלית המוצחצחת (שיש לכל ילד שלומד בחו"ל מגיל 8).

תחליטו: ביבי או טראמפנקדימון
הדילוגים האלה בין ביבי שולט בטראמפ לבין טראמפ שולט בביבי; ביבי האשם או טראמפ האשם. אתם נראים כל כך מבוהלים ועלובים עם התנודות ברוח האלה. רחמיי...
שניהם הרע במיעוטוshaulreznik

נתניהו הוא זגזגן, טראמפ הוא זגזגן חולה נפש.

תתעסקו בשלושת רבעי הכוס המלאהנקדימון
במקום להתגולל בקיא של העין הרעה, ולחפש איפה אתם עליונים על האחר.
בקושי שמינית כוסshaulreznik

הישגים: זיני וגופמן, מבצע הביפרים, פגיעה בתוכנית הגרעין האיראנית

הפסדים: הרפורמה המשפטית בוטלה, היועמ"שית לא פוטרה וממשיכה להשתולל, שירות קרבי לחיילות הולך ומתרחב, חמאס מתעצם, חיזבאללה משתקמת, איראן משתקמת.

אני עדיין ממליץ להפסיק להתגולל בקיא של העין הרעהנקדימון

צריך להיות טיפש או רשע כדי לכתוב את הרשימות הפגומות שהצגת כאן.

אני לא מתכוון להיכנס למלחמת רשימות, וגם לא לתקן את הפגמים בשלך.

פשוט תנסו להתבגר מעבר לעכברנות המקלדת הזו...

אם היו כותבים לך בפאתוס דומה בימי ממשלת בנט-לפידshaulreznik

היית משתכנע או שהיית מצביע על הצלחות וכשלים?

קודם הייתי מצביע על העובדותנקדימון
וברשימות שלך מכעט ואין כאלה
תכל'ס.. במקום לשחק משחקי קופסאנקדימון
אנחנו מתעסקים עם החיים האמיתיים. הגיע הזמן לחזור למשחקי קופסא, שם הכל קל ונגמר בקלות מדהימה.
כנראה שניהול מדינה ומלחמה אינו דומה למשחקי מחשבפ.א.
זה שאתה לא מבין לא הופך את זה למטומטםקורא נלהב לשעבראחרונה

יש שיקולים רחבים.

-'מדיניות הכלה' של 'טיפטופים וסבבים'- באמת על הפנים.

-מדיניות אחראית בשביל לאפשר לטראמפ למצות את המו"מ עם איראן שתפרד מהגרעין?- שווה לתת צ'אנס.

להזכירכם לכן גם מראש מבצע שאגת ארי הופסק בשביל לאפשר את המו"מ הזה. כי כנראה קשה מאד להגיע לכל האורניום המועשר.

כמובן תוך המשך הלחימה הנוכחית מול חיזבאללה

"שאגת הארי" "ארי שאמרת נעשה שועל"סיעתא דשמייא1
שהשועל שברח לאדמה טמאה, ישתוק לפחותהסטורי
המרגל שימות במדבר האוסטרלינקדימוןאחרונה
ניתוח מקורי וקצר של מה שקרה ביומיים האחרוניםסביר11

אולי יעניין אותך