טוב חבריםעעעע

שאלתי פה כבר את השאלה הזאת פעם אבל לא באמת קיבלתי תשובה..

מישהו יכול להסביר לי, באמת, לא בהתרסה, מה העיניין של הגבעות?

הריי זה לא באמת מיישב את הארץ! כל יומיים יש פינויים וזה לא באמת מחזיק את המקום.. (אני מדברת על גבעות של רווקים..)

ונגיד שזה כן מיישב את הארץ בזה שיש שם חבר'ה, אז יש עוד נקודה שאותה אני ממש לא מבינה- למה בנות הולכות לגבעות..? הם באמת חושבות שבזה שהם בגבעה הם תופסות את המקום ובזכות זה שהם שם ערבים לא יכולים לעלות לשם? הרי גם אם יהיו אלף בנות על גבעה, 10 ערבים גומרים שם תסיפור.. ואני לא מדברת על בעיות צניעות (גם מצד פינויים וגם מצד זה  שבת אמורה להיות או ברשות הוריה או ברשות בעלה).

תודה רבה צדיקים! אשריכם לגמרי!

לילה טוב..

פינוי בגבעה חוסך פינוי בישוב מסודרמושיקו

זה החזית שמגינה על העורף

אתה באמת חושבעעעע

שלמדינה יש בעיה לפנות גם את הגבעה וגם את היישוב שליד? ברגע שהמדינה תרצה לא יעזור אם סביב יישוב יהיו 1000 גבעות או לא יהיו גבעות בכלל.. המדינה הרבה יותר חזקה.. זה שהצבא לא מפנה עכשיו את כל יו"ש זה כי הוא לא רואה בזה עיניין/ אין לו סמכות לזה/ אנערף מה.. ברגע שירצו יעשו את זה בלי להתחשב בכמה גבעות יש מסביב..

עיין ערך גוש קטיף-היו שם כל כך הרבה יישובים, וזה לא שינה כלום ברגע שרצו לפנות..

אבל למדינה אין זמן לרצות לפנות את הישוביוני
כי הגבעות גונבות לה את הזמן הזה!!
(ע״ע חסימת כבישים)

וגם שזה לא קשור רק לממשלה, הרי ארגוני השמאל לא ינוחו יום אחד אז עדיף שהמשפטנים שלהם ירוצו על הגבעות ולא ילכו לישובים.
עד כאן בתור אחד שלא בנה גיבעה מימיו.
כל נוער גבעות ששאלתי אמר שהוא עושה את ההשתדלות שלו ובונה את הארץ, זה שהמדינה מפרקת זה עניין אחר, אבל הוא תמיד בונה.
וכן, זה מחזיק את המקום. כל גבעה שאפילו רק נותנים לה שם זה מחזיק אותה

*״המדינה הרבה יותר חזקה״? התורה יותר חזקה! הם עושים את זה בכח התורה!!
ועיין ערך בועז אלברטמושיקו

עשו כזה רעש בגללו - דבר שמנע תוכניות אחרות

ממאי נפשך?אריאל דל"ת

לפי דברייך גם לבנות יישוב של 100000 משפחות לא יעזור, כי ברגע שהמדינה תחליט לפנות היא תפנה..

יש מקרים- כמו בגאולת ציון- שהמשטרה הייתה צריכה 8 סאוונות, 3 אוטובוסים, 10 ג'יפים, ועוד.. בסה"כ כ250 כוחות..

בשביל לפנות יישוב כמו עלי- צריך לשלוח נהגי אוטובוס שיעשו שאטלים לכותל. הם כבר יריבו על התור.

מאמר יפה של הרב מאיר גולדמינץ-ישר כחעמיחי
א)ישר כח לרב מאיר גולדמינץ ויוסף חיים צפדיה על האתר,
http://www.amisraelchay.co.il מומלץ לבקר מדיי פעם

ב)אם יהיה לי כח אנסח תשובה משלי בהמשך

מה התועלת במאחז שנהרס שוב ושוב?
עיקר הנקודה זה הריבונות, שתהיה הארץ ביד ישראל, וההתיישבות נועדה כדי ליצור את אותה ריבונות.את זה המאחזים יוצרים במקומם בגדול!צריך רק לבקר, בעוז ציון, רמת מגרון, שבות עמי, גאולת ציון, גבעת אגוז, מצפה אביחי, מעוז אסתר, נצח בנימין, הסרוגה, וכו' כדי לחוש את המציאות שכמה בחורים בודדים מחזיקים גבעה שלמה באחיזה יהודית.
15:06 (04/04/13) מאיר גולדמינץ
לכבוד הרב... שלום רב!

הרב שאל, מה התועלת בהקמת מאחזים אלו, כאשר ידוע כמעט בוודאות, שהם עתידים לההרס, ("מאחזים מאחזים, עד מתי אתם מכלים ממונם של ישראל") ומדוע יש להתעקש להקימם דוקא במקום "בעייתי" "משפטית", גם אם אנו חולקים על עמדה משפטית זו.

לפני שאתן תשובה רצינית, אגע בנקודה שהיא לדעתי שולית, ואעפ"כ יש לה ערך אמיתי רב.

וזאת אומר,

כי כל המאחזים המוחרבים ונהרסים חדשות לבקרים, הינם מגינים על המאחזים הוותיקים יותר, שב"ה כבר הפכו לישובים של ממש.

כידוע,

לצערנו הרב, לחלק ממערכות הממשלה יש תאוות הרס, והם צריכים להפעיל אותה מידי פעם, וגם תחושת "מחוייבות" בין לאומית להריסה מידי פעם.

היכולת שלהם לממש אותה ברמת מגרון ובעוז ציון, חוסכת את חורבן אחיה, עדי עד, חוות גלעד וסנה יעקב.

כך אנו סופגים את ה"אש", ומצילים בכך מקומות אחרים. (כמובן שאין לשכוח את המקומות שבג"ץ מכריח את הממשלה להרוס. וד"ל)

הדוגמא הטריה ביותר, שלכבוד ביקורו של אובמה, החריבה ממשלת ישראל את עוז ציון ורמת מגרון. את מה היו מחריבים אם מקומות אלו לא היו קיימים?

אזכיר, כי ישנה התחייבות בין לאומית להחריב את כל המקומות שנבנו אחרי 2001, וב"ה, ישנה רשימה ארוכה של מקומות שעדין קיימים.

קיומם של מקומות אלו, נזקף לזכותם של המאחזים החדשים.

דרך אגב,

אע"פ שאני לכשעצמי סובר שצריך להתיישב דוקא באדמות פלסטיניות פרטיות, כמבואר במאמרי המצורף "בתים אשר לא בנית"", מ"מ זו דעתי ברמה העקרונית ההכרזתית. יחס עם זאת, ברמה הפרקטית אכן אני מודה שעדיף לחפש מקומות שיותר "קל" מהבחינות השונות.

דוקא בגבעת אגוז וביד יאיר אין שום בעיה "משפטית". ובמקומות אלו אין ישוב מסודר, בגלל חוסר רצון של המערכת.

עד כאן לתשובה הלא עקרונית. כעת ניגש לגופם של דברים. לשם כך, אקדים את יסודי הדברים הידועים לכולם, ואין לי אלא להזכיר אותם כרקע.

מצוות ירושת ארץ ישראל עניינה "שלא נעזבנה ביד זולתנו מן האומות ולא לשממה", והיא מצוות הריבונות של כלל ישראל על ארץ ישראל.

(יש גם מצווה פרטית של "וישבתם בה" על כל אדם פרטי, אך אינני עוסק כעת בה, אלא במצווה הלאומית של "וירישתם אותה")

על פי גדרי מצווה זו, בפשטות אין חובה שיגורו יהודים בכל דונם מאדמת המולדת, אלא על פי הבנתי, העיקר זה הריבונות. שתהיה ריבונות ישראל בכל מקום בארץ ישראל.

(כמובן, שכדאי שכל הארץ תהיה מפותחת בשדות וכרמים, ולא תהיה שממה, ואכמ"ל)

עיקר מצוות ההתנחלות ביש"ע עניינה קיום מצוות "וירישתם אותה". כלומר, ההתיישבות נועדה ליצור ולשמר את שלטון ישראל על אותם חבלי ארץ שאחיזתם רפויה בידנו, ולטעת מציאות שהם ישארו תמיד ברשותנו.

(אזכיר את דבריו הכואבים של הרב, כי לעיתים יש תחושה שאצל חלק מהפעילים למען ההתיישבות ביו"ש, העיקר הוא לשמור על ההתיישבות ולפתח אותה, ומעט נשכחת המטרה – השמירה על ארץ ישראל.)

המציאות היא,

שישנם חלקים בארץ ישראל שבהם הריבונות קיימת בצורה כמעט מלאה (מחדרה ועד גדרה),

ישנם חלקים שבהם יש שלטון ישראל "כאדם העושה בתוך שלו", בפועל, גם אם היא טרם הוכרזה בחוק (הישובים ביו"ש),

ישנם חלקים שבהם הריבונות מעורערת, והשלטון קיים "בתאוריה", אך כמעט ואינו מיושם בפועל (השטחים הפתוחים ביו"ש, ולבושתנו, גם חלקים מהנגב והגליל),

ישנם מקומות שאמנם יש להם זיקה למדינת ישראל, אך השלטיון הישראלי קיים שם במידה מועטת מאוד (שטחי הרש"פ),

וישנם מקומות שהם נתונים ברשות זרים בצורה מוחלטת (עבר הירדן)

תוספת של מתנחלים בתוך ישובי יו"ש, בהחלט מחזקת את ההתיישבות ומייצבת אותה שלא יוכלו להחריב אותה, אך מבחינת האחיזה בארץ, משמעוטה פחותה.

כמעט ואין בכך עוד שטח מארץ ישראל המוחזק ביהודים.

עיקר עניינה הוא לשמר את הקיים, שאותם מקומות התיישבות הנתונים כעת לשלטון ישראל, אכן ימשיכו במדרגתם.

הדרך להרחבת הריבונות וישומה בפועל, היא ע"י המאחזים.

כבר אציין, שזו לא הדרך היחידה. גם טיולים השטח עושים זאת וכו', וכמובן, הטיולים הינם אמצעי חשוב מאוד לחבר את ליבו של עם ישראל למקום, אך ב"למעשה" – בשטח - טיול הינו אחיזה זמנית, ומאחז הינו אחיזה קבועה.

הקמת מאחז בכל נקודה שהיא, מממשת שלטון ישראל על אותה נקודה. בעקבות המאחז, הרי שהנקודה הזו מיושבת ביהודים, ואם הגבעה במצבה הקודם הייתה במעמד של "ריבונות תאורטית, אך ללא ישום בפועל", (כמו רוב השטח הפתוח, שהערבים עושים בו כבתוך שלהם, והיהודים מפחדים להסתובב ללא אבטחה), כעת הגבעה יוצרת במקום מציאות של שלטון יהודי ממומש על עוד רכס בארץ.

הפינויים וההריסות אמנם פוגעות, אך עדיין הנקודה המרכזית נשמרת (אם לא נוטשים את המקום כמו ביד יאיר, אלא חוזרים ושבים אליו).

גם אחרי הפינוי, עדיין באותה גבעה מסתובבים יהודים בהרגשת בעלות, והערבים כמעט ואינם מגיעים אליה.

וכאמור, עיקר הנקודה זה הריבונות, שתהיה הארץ ביד ישראל, וההתיישבות נועדה כדי ליצור את אותה ריבונות.

את זה המאחזים יוצרים במקומם בגדול!

צריך רק לבקר, בעוז ציון, רמת מגרון, שבות עמי, גאולת ציון, גבעת אגוז, מצפה אביחי, מעוז אסתר, נצח בנימין, הסרוגה, וכו' כדי לחוש את המציאות שכמה בחורים בודדים מחזיקים גבעה שלמה באחיזה יהודית. ויד יאיר תוכיח, שבעת שהמקום נחרב ולא יכולנו לשוב אליו, לא רק יד יאיר נפלה, אלא אובדן מימוש השליטה על שטח רחב מאוד שמדולב ומזרחה.

דרך אגב,

מבחינת העלות הממונית, הרבה יותר זול לבנות מאה בתי עץ במאחזים, מאשר לעשות הפגנה אחת של מועצת יש"ע.

נ.ב. מצורף מאמר נחמד שכתבתי בעניין "דירת ארעי" – ה"סוכות" שלנו במאחזים, שיש גורמים שדואגים להגדיר אותם כלא יותר מ"דירות ארעי".

בברכה

מאיר גולדמינץ

ובקשר לבנות..עעעע
אני מתכוונתעעעע

מה העיניין שלהם בגבעות?

לא איך שומרים על צניעות שם..

אותו עניין של בן בגבעות. מה ההבדל?צחקן
פידחת דג מחיר
שאלה של ייאוש! אנחנו צריכים לעשות את ההשתדלות שלנועצור בית

ליישב את הארץ כמה שיותר!

ברגע שמתיישבים במקם כמו הגבעותאש להבה

זה מונע בעלות ערבית. וזה גם מראה את הנחישות והרצון.

אבל ת'כלס, זה מוכיח כמה אנחנו מוכנים למסור את הנפש, לא משנה כמה יפנו..

א.אנחנו עושים השתדלות,השאר זה ה' יתברך.די"מ

ב.אי אפשר היום לעשות הרבה דברים חשובים:לגרש את הערבים,ליישב את הארץ,לבנות בית המקדש,להקים מלכות על פי התורה,

אז אנחנו עושים השתדלות,כמו שאני לא מאמין שמי שמצית רכב בכפר חושב שערבים בגלל זה יעזבו את הארץ מי שגר בצריף(אם לא מערה....)ברמת מגרון לא חושב שהוא הקים יישוב,אבל הוא מזכיר לאן צריך לשאוף וברגע שה' יזכה אותנו להגיע לשלב שנוכל לעשות את זה כמו שצריך לא נשכח את המטרה,כי אם נישקע בעצמנו (וכן,גם ללמוד בישיבה כל הזמן זה לשכוח בעצמך,ברוחניות אולי אבל עדיין זה בעצמך)נשכח שעלינו מוטל לגרש את הערבים לכבוש וליישב את הארץ לבנות את בית המקדש ולהקים פה מלכות.

סליחה שזה בלי אנטרים לא היה לי כוח,אם בא לכם תערכו....

רק לגבי משהו אחד...גלוק17
לק"י

אני לא יודעת איזה בנות את מכירה..
אבל אלף בנות שגרות על גבעה מול 10 ערבים זה אומר שבקושי ישאר שריד הערבים... אולי אבק..
את??מישהי=)אחרונה
חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

שנים שאני חולם להקים מיזם כזה..יו0י

אולי יעניין אותך