רק אני מרגישה מאוד חריף את הקשר בין חנוכה לבין כל רדיפת התורה היום?
רק אני מרגישה מאוד חריף את הקשר בין חנוכה לבין כל רדיפת התורה היום?
הסיטרא אחרא לא אכפת לה שיקיימו מצוות וילמדו תורה - רק שזה יהיה בדרכם שלהם
ואידך זיל גמור

כמה הבדלים:
העניין הוא לא עצם הלימוד תורה אלא כמות הכסף שנותנת המדינה, לימוד התורה ביחס לשירות הצבאי. לא רוצים שיפסיקו ללמוד תורה, אלא לא חשבון המדינה/השילוב בשוק העבודה וכו'..
וצריך לשאול למה יש את היחס הזה שהוקצן לאחרונה? האם הציבור הכללי שונא את הציבור החרדי סתם? לדעתי לא..
הרעיונות שאני מציע הן: הקנאות שהציבור החרדי מגלה לעניינים מסוימים, הסיאוב הפוליטי שנובע בעיקר ממפלגת ש"ס הן בתחום הדתי והן בתחום בכנסת [שימוש במעמד לטובות אישיות]. הגדשת הסאה בעניינים שציינתי לעיל [צבא/כלכלה וכו']
מצד שני כמובן שהציבור הכללי לא חף מפשע והוא צריך להיות פרקטי ולא לשבור את הכלים, וגם חוסר הבנת ערך לימוד התורה.
אבל להגיד שרק צד אחד הוא הסובל על "לא עוול בכפו" והצד השני הוא "רשע-חינם" זה סתם להיפטר מאחריות לשנות את המצב הנתון.. ולהפיל הכל על הצד השני..
היונים גזרו עונש מוות על מי שילמד תורה והיום מדובר רק על מאסר
אבל מה שאתה כתבת לא נכון
דבר ראשון- ללכת לצבא ולצאת לעבודה זה בדיוק להפסיק ללמוד תורה
אם אתה מדבר על אנשים שלומדים היום 10 שעות ביום בממוצע
למה זה לא נקרא להפסיק ללמוד תורה לומר להם - תמשיכו עוד 3 שנים אחרי הצבא
וגם אז רק שעה - שעתיים ביום ובמשך היום תצאו לעבוד?
האם זה לא נקרא להפסיק?
אם זה לא להפסיק אז מה זה להפסיק???
ולמה לאיים עליהם במאסר זה לא מזכיר את מה שהיונים עשו בזמנו ??(בגרסא יותר מרוככת בכל אופן זה יהודים...)
לגבי התקצוב - התקצוב של האברכים הוא מזערי - 250 ש"ח לחודש
המדינה מממנת את כל הזונות והחד הוריות , את כל התרבות והפנאי את התקשורת ועוד כל מיני שטויות
בסכומים הרבה יותר משמעותיים!! הרבה יותר!!!!
אם המדינה לא היתה משלמת שום דבר לאף אחד - אז נכון למה שתתן לאברך מלגה. צודק.
אבל אם המדינה מעבירה לכל כך הרבה אנשים כל כך הרבה כספים אז למה שלא תהיה מלגה מינימלית לאברכים?
יש מספיק משלמי מיסים שזה בהחלט מעניין אותם!!
אני ממליץ לך לפני הכל ללמוד את ההקדמה של הרב מלמד להלכות חנוכה בספרו פניני הלכה ואני מקווה שעייניך על מעשי ה' יתפקחו מעט.
אם יש לך מה לכתוב אז תכתוב
אם מה שכתבתי נראה לך לא נכון אז תסביר למה
שרשורים בנוסח- "אתה מדבר שטויות נקודה" יש כאן לאלפים ואין בזה שום טעם
לא מצליח לתפוס בשכל שלי כ"כ הרבה בורות, ובעיקר כפיות טובה כלפי שמייא.
מצטער אם הסגנון שלי מעט בוטה.
קשה לי לשמוע השוואות בין הנאצים לעמלק, קשה לי לשמוע השוואות בין המתיוונים לשמאלנים, קשה לי לשמוע השוואות בין גירוש ספרד לגירוש ימית, וכו' וכו'.
קשה לך? בעיה. אבל זה לא אומר שאין בזה מן האמת, ואולי אפילו הרבה אמת...
לא תמיד מה ש"כיף" לנו לשמוע הוא מה שנכון, הרבה פעמים אפילו להיפך...
יש לנו מדינה נהדרת ומלאה בדברים טובים
יש לנו במדינה הזאת המון אנשים מצויינים שמה לעשות לא נמצאים בממשלה
גם בממשלה עצמה ובכנסת יש המון חברי כנסת רצינים וראויים
נכון להרגע הכוח נמצא אצל כמה אנשים ספציפיים שהם רודפי דת במוצהר
וזה עצוב שיש לנו כאן בארץ יהודים שעושים דברים כאלו ונלחמים כל כך חזק בתורה
עצוב מאוד .
ומה לעשות - הם מתנהגים כמו המתיונים. זו עובדה.
נשמע יותר טוב???
ועכשיו אתה יכול לענות לגופו של עניין (להודעה הקודמת שלי)?
יש הבדל בין להפסיק ללמוד תורה לצמיתות לבין להפסיק ללמוד תורה בשביל להגן על המדינה שאתה חי בה במשך שנתיים [אם איני טועה על זה מדובר]. לאחר השנתיים תחזור ללמוד תורה. כמו כן חשוב שתעבוד בשביל שתלמד תורה כדי לפרנס את עצמך וכדי לקדם את המדינה שאתה חי בה מבחינה כלכלית. השאלה היא לא על עצם הלימוד תורה אלא על היחס שבין לימוד התורה לשאר הדברים [צבא/כלכלה] בניגוד לתקופת בית שני שהגזירה הייתה לא ללמוד תורה נקודה. אל תעבוד, תשב כל היום רגל על רגל בבית אבל העיקר שאל תלמד תורה, וזה הבדל של שמיים וארץ.
כמובן שיש בעיתיות באנשים מסוימים שלא אוהבים [בלשון המעטה] את לימוד התורה, לכשלעצמו, כמו יאיר לפיד, ואנו צריכים לשאול את עצמנו למה?
תשובתי מורכבת. קודם כל הוא שהאנשים האלה לא רואים את הרלוונטיות של ההלכה לימים האלו וזה הרבה חילונים ולכן הם לא שומרים תורה ומצוות.
כמו כן שחילוני ממוצא רואה חרדי שלומד תורה והוא אינו ואינו עושה צבא/לא לומד מקצועות כללים שיעזרו לו להשתלב בשוק העבודה והוא גם לא מבין את חשיבות התורה שזה כשל לדעתי שלנו [ולכן כמה תנועת המוסר שבלמה את התדרדרות] כמובן שהוא יתעצבן.
ועכשיו אני מגיע לתגובה שלך: מאחורי הההשוואה שכתבת מסתתר הדבר הבא: שונאי התורה [או החילונים] הם המתיוונים, החרדים הם החשמונאים [במובן הרעיוני] "הרעים" ו"הטובים".. הרעים צריכים להשתנות והטובים הם אנשים ללא רבב שכל מעשיהם נכונים. אז זהו שלא. המציאות מורכבת. אין כאן טובים ואין כאן רעים. יש כאן אנשים שלא מבינים את חשיבות התורה ומצד השני של המתרס יש אנשים שלא מסבירים את חשיבותה. [וטיעונים כמו "התורה שמרה על עם ישראל בגלות" כבר לא רלוונטים כי יש אנשים שלא אכפת להם שיהיה עם ישראל לפי ההלכה] ויותר מזאת, האנשים שאינם מבינים את חשיבות התורה כל פעם שהם נפגשים איתה זה בד"כ התנהגות קיצונית של זרם מסוים, הסתגרות אל פני החברה וכו' מה שציינתי לעיל.
להמשיך בהשוואות דמגוגיות לא תקדם אותנו לשום מקום אלא רק תדרדר אותנו.
למעשה השילוב הזה מאוד לא פשוט:
http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t594935#6608841
מאז ומעולם היו שבט יששכר שלמד תורה בתמיכתו של זבולון
ואם אינני טועה שבט נפתלי למדו ללא תמיכה וכן הלווים למדו תורה ונתמכו בידי העם (מתנות כהונה ולויה)
גם פרעה במצרים הבין שאי אפשר לשעבד את כולם והלויים היו פטורים
(אופס... להבדיל בין טומאה וטהרה. שום יהודי הוא לא פרעה והצבא זה לא שעבוד מצרים )
אני אישית עדיין חושבת שיש מקום להשוואה בין החשמונאים לבין היום
אבל בהחלט נכון שההשוואה הזאת לא מקדמת אותנו לשום מקום
ולגבי ההסברה - אכן ההסברה התורנית גרועה ביותר
עדיף לתת לכל ארגוני הקרוב וההסברה למיניהם לעבוד ולהתפלל שיצליחו
זה הסכם, אם צד אחד לא מסכים, זה לא הסכם. את לא יכולה לכפות על זבולון לתמוך בך בלימוד התורה.

זה לא פותר את הבעיה, וא"א לזרוק לאוויר "הסכם יששכר וזבולון" סתם ככה
מה שרציתי להדגיש על עצם המושג של אברך. (על התמיכה - בהמשך)
מאז ומעולם היו שבטים שישבו ועסקו רק בתורה ולא עבדו
יששכר היה עם תמיכה , נפתלי בלי תמיכה והלויים עם מתנות כהונה
המושג של להשקיע את עצמו בתורה הוא מושג עתיק מאוד
זה לא איזה המצאה מודרנית של איזה אנשים שבאו מן הגלות והמציאו כללים
לגבי התמיכה- צר לי מאוד !!!
אם מישהו חושב שהכסף שמגיע לאברכים יכול להצדיק את המושג יששכר זבולון
יש לו טעות קשה ביותר .
חישובים שעשתה ועדת שקד מראה שאם יקצצו את כל אבל כל התקציבים שמועברים לחרדים
כולל: ישיבות, אברכים, משכנתאות, דיור במחיר למשתכן, אבטחת הכנסה ולא זוכרת מה עוד
זה לא מגיע למילארד שקלים בודד- כאשר תקציב המדינה עומד על 300 מליארד שקלים
והחרדים הם בערך 10% מהמדינה
ואילו ההכנסות מהמיסוי של החרדים גבוהות בהרבה :
ראשית בערך מחצית מהם עובדים
וכולם בלי יוצא מן הכלל משלמים מע"מ ומיסים עקיפים ולא שמענו על שום פטור ממע"מ לחרדים
איך אמר לי מישהו שעובד איתי?! עם המס הכנסה שאני עם המשכורת הדפוקה שלי משלם בחודש,
אני מכסה את כל הדתות שמקבלים כל הבנים והחתנים שלי גם יחד
ליוונים לא היה אכפת שנלמד תורה. מה שהיה אכפת להם -שלא נלמד את "תורתך"- תורת ה'. לימוד התורה כ"סתם"- כמו שלומדים מתמטיקה או פילוספיה ולא כדי לקיים מצווה.
המטרה היא בדיוק כמו אז : "להשכיחם תורתך ולהעבירם מחוקי רצונך"
שילכו לצבא ויצאו לעבוד ויפסיקו להיות דוסים מעצבנים כאלו אלא יהיו כמו כולם
כי אם לא ילכו לצבא ולא ילכו לעבוד אז עוד 20 שנה יהיה כאן רב דתי-חרדי
ואם כן סיכוי סביר שהם יתבוללו בחילונים (שד' ישמור, אבל זה התוכנית)
צאי כבר מהתסביך הגלותי שלך,
אף אחד לא רוצה להשכיחך מחוקי תורתך, רוצים שציבור שלם יפסיק לחיות על חשבון ציבור אחר. המטרה היא ממש לא כמו אז, מצבנו היום טוב פי מאה מאז, וימשיך בעז"ה להיות כך.
התעייפתי מלהגיב על הטענות האלו
לפחות תפנימי שזה לא נובע מתוך רצון "להעביר על הדת". (יכול להיות שיש מיעוט סהרורי בשלהי החברה שזה מה שהם רוצים) אלא מתוך הבנה אמיתית בחשיבות שינוי המצב הנוכחי למען עתידה של מדינת ישראל.
בס"ד
למה דבר ראשון לפגוע בחרדים ובלומדי התורה?
למה אנחנו יכולים לממן מהכיס שלנו את החשמל בעזה אבל לא יכולים לממן את החשמל בישיבת פונובי'ץ?
למה על זה שממנים הצגות בבימה שמאשימות את ישראל בכיבוש אנחנו יכולים לממן מהכסף הציבורי שלנו ואנו לא יכולים לממן עוד אברך שמשקיע את חייו בלימוד התורה?
במצב מתוקן אז זה היה צריך להיות הפוך. דבר ראשון לבטל את החשמל לעזה, אותו חשמל שחוזר אלינו בתור טרור שאנחנו הם אלה שמתקצבים אותו וזה בא ופוגע בנו. רק לפני פחות מחודש פורסם שהחוב של הרשות הפלסטינית הוא כמליארד ש"ח, אבל זה לא מזיז לאף אחד, אלא העיקר זה לפגוע דבר ראשון בחרדים.
אחרי שנפסיק לממן את החשמל לעזה ועוד דברים שפוגעים בנו, אז אפשר לדבר על להפסיק לממן את עולם התורה, אבל שזה יהיה הדבר האחרון שבו פוגעים.
כמובן שאני אישית נגד כל פגיעה כלכלית בעולם התורה ובישיבות (החרדיות והדתיות כאחד) וגם לאחר שהפסיקו לממן את הטרור ועוד דברים, אסור לפגוע בעולם הישיבות ויש על הציבור את המחוייבות להעמיד את עולם התורה (גם על פי ההלכה!), אלא שכל האמור כאן הוא להציג את האבסורד של הפגיעה דבר ראשון בעולם התורה ועל השאר כלל לא פוצחים פה.
כמבואר ברמב"ם.
העוולות האחרות מרתיחות אותי ואם הייתי ראש ממשלה, או אם הקואלציה הייתה מורכבת מ61 מנדטים של הבית היהודי, המצב היה נראה אחרת
מרדכיבס"ד
הגר"ד ליאור שליט"א:
שאלה:
כידוע הרמב"ם בחוכמתו התנגד לתלמוד תורה כמקצוע מכיוון שהוא ידע שדבר זה עלול להוריד את קרן הדת. מאידך, בזמן הזה ישנו היתר לקבלת שכר תמורת תלמוד תורה מטעמים שונים. כיצד ניתן לדעת הרב לפתור פרדוכס זה?
תשובה:
הרמב"ם אכן כותב שפרנסה מן הצדקה מורידה את קרן הדת, אך בימינו כמו שיש מלגות ללימודים אקדמיים - בגלל רצון הציבור לכך, כך יש גם "מלגות" של הציבור הדתי ללומדי התורה, בכדי שבחורי הישיבה יעלו במעלות הקודש על ידי לימוד רצוף של יום שלם של תורה ואחר כך בבא הזמן אותם בחורים יוכלו לתרום בחזרה לציבור ויהיו רבנים ומורי הוראה וכו'. ואין זה דומה למה שהרמב"ם מדבר עליו משום שהרמב"ם מדבר על לומדי תורה שהציבור לא מביא להם כסף מיוזמתו, ואז לומדי התורה היו מסתובבים ומבקשים תרומות; אך בימינו הציבור בא אל הבחורים ואומר להם שיישבו וילמדו והציבור ידאג להם. (מקור)
הרב זלמן מלמד:
"הדבר תלוי בכוונת הלומד אם הוא לומד לשם קבלת מלגה יש בזה צד איסור. כדברי הרמב"ם בהלכות ת"ת פ"ג הל' י'. ואולם אם הוא נאלץ לקבל מלגה כדי ללמוד תורה והוא לומד לשם התורה כדי שאור התורה ודבר ד' יאיר בעולם נראה לי שאין בזה איסור אלא מצוה והדברים האלו מסורים ללב".
לגבי הסיפא של דבריך-
לא מעניין אותי מה היה קורה אילו ואילו, מעניין אותי איך הדיבור שלך על לומדי התורה כאילו הם הנזק הכי גדול כרגע וכאילו הם אלה ששוחקים לך את הכיס. איפה הימים שהיו יודעים להעריך את מי שיושב ולומד כל היום? שנזכה! (גם ללמוד כל היום וגם להעריך)
לומדי התורה הם לא הנזק הכי גדול כרגע. חס וחלילה. לא צריך לנפח דברים מפרופרציות, ולהוציא לי מילים מהפה. אני מסכים שהעיסוק בעניין עולה על מידותיו. בכל מקרה אם בזה עסקינן- אז המצב שבו חברה שלמה בלי יוצא מן הכלל רשומה כתלמידים או אברכים ולא עובדת, הוא מצב לא בריא ולא נכון בעייני.
זה לא מפחית בעייני את מי שבאמת מוסר נפשו על לימוד התורה (יחד עם הביקורת שיש לי על מי שלומד תורה מבלי להכיר במעשי ה' שמתרחשים מול עינינו ולא רואה שום שינוי בין לימוד התורה בעיירה בפולין לבין לימוד התורה במדינת ישראל. אבל להוציא גלות של אלפיים שנה תוך 65 שנה? לא קל), אבל זה לא מבטל את הנתון שהמצב היום הוא לא מתוקן בעליל.
בס"ד
תצא לרחוב בירושלים ותפתח את העיניים ותראה חרדים עובדים, חרדים משרתים בצבא.
נכון, הרוב עדיין לומד, וזה נצרך שילמדו, אבל יש כאלה, שמתרבים כל הזמן(!!) שיוצאים לעבודה וכן משרתים.
מה שבטוח שכל העיסוק בהם והשנאה כלפיהם רק מרחיקה את זה ותצמצם את זה ורק תזיק ולא תועיל כלל.
ואנחנו מדברים על הרוב.
לא לגבי הצבא אלא לגבי העבודה
ואם המדינה לא תנסה לגרום מהלכים בכפיה זה רק ילך ויתגבר
גם לגבי הלימוד ואפילו לגבי הצבא
שנכון להיום יש בערך 1500 חרדים בשנה שמתגייסים
חבל לדבר בצורה כזאת
מרדכינלחמים בשם "הדמוקרטיה" [שאגב, הראשונים שהמציאו את המושג דמוקרטיה היו יוונים...]
אולי זה הקשר?
בס"ד
כיהודים עלינו לשמור מצוות, קלה כחמורה. איבוד לדעת של הזהות היהודית והרצון לזנות ולשכוח את התורה הוא שמד רוחני. נורא מכעיס! עוד אני מתפלפל עם בני ביתי על כשרות, ההם כבר איבדו צלם יהודי ברקבון שלהם...
שיקנו לעצמם סירות, ויתחילו לשייט בין חיפה ללרנקה.
ולפטריוטים אמיתיים מומלץ להקיף את אפריקה ולהתקרב עד כמעט חופי אוסטרליה
בתקופת טרום מדינה. על הערבים זה לא עושה רושם כמו פעם. יש דרכים אחרותלחשבאת ארץ ישראל.
על נוכחות של יהודים בארץ ישראל
… אתה מאוד מתפעל ממה שסמוטריץ עושה ביהודה ושומרו. אתה פשות חושב שזה יאייד את הערבים שחיים שמה. תבעירו אש ואחר כך תגלגלו עיניים ותבכו שיש אינטיפדה, קורבנות ורעש גדול בעולם. יש דרכים אחרות לישב את ארץ ישראל.
כשיעקב אבינו התכונן למפגש עם אחיו עישב הוא הלך בשלשה דרכים: התכונן למלחמה, שלח מתנות, והתפלל. הרב קוק מלמד אותנו שזאת הדרך להצלחה . לדגול רק בדרך אחת זה מביא רק לכשלון.
במקביל הממשלה הבאה תצטרך תוכנית לעודד את הערבים להגר. מניח שבאוסטרליה הנאורה ישמחו לעזור להם להתיישב במקום בלי יהודים ברברים שכמותנו.
מה התכלית בסיורים בתוך כפרים ערבים?
… ושני קורבנות וכמה פצועים הלכו ככה סתם ללא תכלית.
ברור שיורד נמושה כמוך לא מבין מה התכלית להיות בארץ ישראל, יכלנו כולנו להשאר בגלות כמוך ואז היו רוצחים אותנו בלי תכלית.
מי שמצדיק רצח של יהודים, כי הם נמצאים בארץ ישראל, באמת עבר צד על מלא...
… מכוניות של ערבים בכפרים בבקעת הירדן אז מסכנים אותי אישית בביקורי בארץ כאשר אני נוסע על כביש 90 מבית שאן לכותל המערבי!!!!!.
אז לכן אני רוצה לדעת מה התכלית אזאם אין לכם תשובה כנראה שאין תכלית, יש רק השמצות וגלגול עיניים.
אף אחד לא מסכן אותך.
להפך - כביש הבקעה (כמו כבישים רבים ברחבי יהודה ושומרון) הרבה יותר בטוח היום מלפני שנה וק"ו מלפני חמש שנים - בזכות חוות רבות ורועי צאן יהודים שתופסים את המרחב ומרחיקים את המחבלים מהכביש. תבדוק מספרי הרוגים/פצועים מהמפלצות הערביות ביו"ש השנה מול שנים קודמות - תראה שככל שאנחנו שולטים וחופשיים במרחב, הטרור יורד.
הערבים מצד עצמם, רוצחים יהודים תמיד, עם תירוצים שאוטו-אנטישמים כמוך קונים ובלעדיהם. עם זה שנמצאים במרחבי השומרון ובלי, עם זה שאנשים מבארי קונים להם ממתקים ומסיעים אותם בהתנדבות ובלי - לרצון ולמאמצים שלהם לרצוח, ממש לא משנה מה נעשה.
ליכולת שלהם - משנה בהחלט. העובדה שנקודת החיכוך עברה מהכבישים הראשיים ומהישובים עצמם, לגבול השטח שהפולשים הערבים מחזיקים - אומרת שהתקדמנו הרבה באחיזה בשטח.
אם הם מסיירים בכפרים ערבים בכווית או בדלתא של הנילוס, ולא הזמינו אותנו להצטרף, אז זה באמת לא בסדר.
היותם יהודים
לא בגלל שום סיבה מיוחדת.
זה גם קורה בכל פעם שמזדמן לערבי עם אמצעי חבלה ונשק לפגוע ביהודים, מבלי שיהודים נכנסים לכפרים בשומרון.
… אני מתעקש לדעת מה התכלית במקרה הזה של סיור בכפר ערבי כאילו אנחנו מדינה שבדרך שמנסה להפחיד ערבים וגורמת להם לנטוש כפרים שלמים.
מוסלמים רוצים להרוג יהודים גם בבונדי ביץ.
האחראיים לסיור
לא כאן בבפורום
רק שצריך גם לזכור שגם ב-48' הערבים בלוד וברמלה וביפו ובצפת ובמג'דל ( אשקלון) פתחו באש על יהודים ששנסעו או הלכו בקרבתם.
אם מכל מקום בו הערבים פוגעים בנו נפסיק להגיע, אפשר לסיים בזה את חיינו כאן
על חטיפת נשק ורצח???
מי ירצה להתגייס לצבא כזה אומלל
מרחק 2 מטר מהמחבלים ופוחדים לירות כי יכנסו לכלא
ומעוור לחלוטין מאג'נדה
כדי להאמין שהם לא ירו כי "הוראות פתיחה באש" או שקר אחר שתנסה למכור כאן
מאשר שמאלן כמוך.
אני בטוח שהם לא נצמדו לפרוטוקול. אבל במידה רבה או עיקרית זה מגיע מהוראות הפתיחה באש.
מידת איום שלא משחקת עליהם ממש.
-אבל הם יירו באוויר!!
-מה אכפת לך שהם יירו באוויר, מה אתה ציפור?
במיוחד כשהפוסל...
כל מי ש(כנאאה בניגוד אליך) מודע למציאות,
כל מי שיודע שרבש"ץ יצהר הודח כי הוא "מדי התקפי" (כלומר ירה באויר בסיטואציה דומה), כל מי שמכיר לוחמי הגמ"ר שהודחו,
כל מי ששמע שרבש"צים רבים בגזרה קיבלו שיחות נזיפה, שמילואמניקים קיבלו תדרוכים ארוכים על הגזרה שהתמקדו בסכנה מהיהודים
כל מי שראה את הסרטונים מהאירוע שבו היהודים מותקפים ולא מגיבים באש עד שיש נפגעים - מבין שמשהו רע מאוד עובר על המערכת.
יש כמה 'לא טיפשים', שלא מכירים את הגזרה והמציאות בכלל, אבל כיוון ש'רק מי שמאוד מאוד טיפש' - אז הם מביעים עמדות נחרצות על בסיס 0 הכרות.
ולא ירה בכלל, ולא הודח, וקיבל לוויה צבאית יפה במקום להיות מודח
כן. נשמעת תוצאה הרבה יותר טובה. אני בטוחה שכולם חושבים ככה
כמובן שאם היו יודעים שזה מה שיקרה, אז כל אדם יודע את מה שהביא להקמת 'חוננו' - עדיף עו"ד גרוע מחזן טוב.
אבל, הסיבה שלא החיילים ולא האזרחים שהיו שם, לא ירו לפני הרצח - היא הוראות הפתיחה באש ההזויות והמחירים ששילמו אלו שכן ירו בסיטואציות דומות.
פול חייל שלי פול
בחור שלי עדין
אם לא תיפול היום
מחר תעמוד לדין
המפקד שלך
משפט ועוד משפט
אליו לא נשלחה
מילת עידוד אחת
הרשו לו להרשות לך
עבור האגו
לירות קליעים של פלסטיק
ולשחק בלגו
מהערוץ של אלחנן גרונר:
*חייל הגמ"ר שהודח כותב לי:*
"בעיקבות הארועים הכואבים בימים האחרונים אני רוצה לשתף בארוע שקרה לי לפני כשנה בהיותי חייל הגמר בסוסיא.
בזמן סיור בערב שבת אני רואה עשן מכיוון אתר סוסיא וקופץ למקום. מתברר שיש כמה מוקדי הצתה ביער אורנים הסמוך כ100 מטר מהבתים של המתישבים במקום.
כשאני מגיע לנקודה חבר'ה מהאתר כבר עובדים על כיבוי ההצתות. במקביל אני שומע עימות וצעקות בעיברית וערבית בלולים הקרובים. אני עולה בקשר מול המפקד שלי ומקבל הוראה לצמצם למקום על מנת להגן על האזרחים שבמקום.
כשאני מגיע אני רואה יהודים תחת מטר של אבנים כאשר הערבים מצמצים לכיוונם. ברגע שכמה ערבים מתקרבים לטווח קצר ממנו אני מבצע נוהל מעצר חשוד שמסתיים בירי באוויר.
ב"ה זה גרם להם להתרחק.
זה מצב מאוד מסוכן שבשניה היה יכול להיגמר בחטיפת נשק ופגיעה בנו.
כאות הערכה על התפעול של הארוע זימנו אותי לחקירת מצ"ח, נעצרתי בכלא צבאי ונשלל ממני הזכות להחזיק נשק ולהגן על הישוב.
זאת הצורת חשיבה שגורמת לאויבינו להרים הראש ולשפוך את דמינו!
שנזכה במהרה לראות בעינינו מלכות דוד בתפארתה ויחד עם מלך המשיח נעשה נקמות גדולות!"
מי שחוטפים לו את הנשק צריך לירות
ואם הוא מבלבל במוח על זה שהוא "מפחד" לא צריך להיות לו נשק
הוא יותר פושע שמסכן את הציבור, מ"גיבור" שמגן עליו
ובעיקר, אין לכם מושג מה זה "הוראות פתיחה באש" ומה הפקודות, אם אתה טוען שבאירוע כזה יש קשר אליהן, או שהייתה לו סיבה לפחד ש"יעצרו אותו" (עדיף להיות מת?)
שאר האמירות על שאני לא מכירה את הגזרה והמציאות לא נכונות. טכנית. הן לא נכונות.
אבל אתה יכול להאמין במה שתרצה, ובאירוע הבא לעמוד ולשחק מטקות עם המחבל כי מה אכפת לך, זה לא שאתה יודע מה אמורים לעשות
אז כבר מאוחר מידי, צריך לירות הרבה קודם.
אבל כשמי שיורה, מוזמן לחקירות, מוחרם לו הנשק, מודח - חושבים יותר מידי לפני שיורים.
אבל צריך להיות עם עמוד שדרה ולעשות את הדבר הנכון גם במחיר שלילת נשק מעצר וכו'.
אתה לא יכול בגלל הוראות מטומטמות לעמוד מול סיטואציה מסוכנת ולא לפעול, ובטח לא לפעול בצורה מסוכנת של פיזור התקהלות פיזית עם גוף הנשק.
העברתי את ההודעה למקום
כאן לא פופולארי לומר את זה, וגם זה יכול להתפס - אקטואליה וחדשות
שההוראות 'סירסו' את החשיבה הבריאה וזה אסון
🎪🎪מבחינת פילבר וערוץ 14 מפלגת זהות לא קיימת למרות שהיא עוברת את אחוז החסימה בסקר של מנו גבע ועומדים להצטרף אליה כמה מפורסמים ,אתם תראו
גם 14 מהנדסי תודעה לפי מה שנראה שסוכם כפי שכתבתי
בס"ד
בפועל, הם סוקרים אותה.
יפה.
אבל זה כמובן לא מספיק.
ההאשמות הקורבן, אז אומר מראש שזה ממש לא הכוונה אלא להאיר נקודה מסויימת חשובה מאד בעיני.
ברור שמה שבכלל הביא לסיטואציה המטורפת הזאת שמתקהלים עשרות פלסטינים וזורקים אבנים זה ההוראות פתיחה באש.
אבל גם הרבש"צ טעה. בהתקהלות כזאת צריך לפתוח באש לכיוון הרגליים או מרכז מסה או לפחות ירי באוויר אבל בטח לא לבוא להרחיק פיזית עם הנשק.
לצערי זה מראה שאפילו על רבשצ"ים מנוסים ההוראות פתיחה באש משפיעים על החשיבה התת מודעת שלהם ולצערנו זה עולה לנו בדם..
שום סיור לא גורם להם להחליט לרצוח, הם לא צריכים תירוצים לזה הם גדלים ומתחנכים.
הסיבה היחידה שהם מעזים להרים ראש, זה כי ראש שמתרומם ומאיים לא סופג כדור למצח!! בגלל חוקי פתיחה באש מעוותים להחריד, עוד בהחלט יחזירו אותנו לסיוט של שומר החומות שגם התאפשר מאותה סיבה!
מאז הסכמי אוסלו הביטחון שלנו נשחק. ההתנתקות ואסון ה-7.10 הם תולדה ישירה של הדרך הזו, ומהווים אות קלון ובושה מתמדת לשמאל.
ביטול ההסכמים תהיה הזדמנות פז להשתחרר מהחרפה הזו.
לכן, שמאלני אמיתי ונבון בוחר במפלגה בעלת הסיכוי הגבוה ביותר לבטל את אוסלו ולתקן את הנזק.
בס"ד
עשרים ואחת שנים חלפו מאז אותו הקיץ הנוראי בו מדינת ישראל גירשה מבתיהם אלפי יהודים בגוש קטיף ובצפון השומרון. 21 שנים עברו מאז פונו יישובים, בתים נהרסו, קהילות ובתי כנסת נעקרו, ואת המחיר על כך אנחנו משלמים עד עצם היום הזה. אלא שהשנים שחלפו מאז הוכיחו כי ההתנתקות לא הייתה רק אירוע מדיני וביטחוני דרמטי, אלא גם רעידת אדמה פוליטית ששינתה את מפת הימין הישראלי ואת יחסי הכוחות בתוכו.
עד ההתנתקות הייתה הציונות הדתית מזוהה במידה רבה עם המפד"ל, בעוד האיחוד הלאומי ייצג קו לאומי ניצי יותר. החשש לאחר הגירוש ששרון, ולאחריו אולמרט, ימשיכו בפינוי יישובים נוספים הביא להבנה כי פיצול פוליטי בין מפלגות קרובות אידאולוגית הוא מותרות שהמחנה אינו יכול להרשות לעצמו. כך נולד החיבור בין המפד"ל לאיחוד הלאומי, שהוליד בהמשך את מפלגת הבית היהודי. מתוך המחנה שנאבק נגד הגירוש צמחו בהמשך נפתלי בנט ואיילת שקד, שהצליחו לפנות לקהלים רחבים יותר ולהכניס את עצמן אל לב המיינסטרים הפוליטי. במשך שנים היו מזוהים השניים עם המחנה הלאומי ועם ההתנגדות לעקירת ההתיישבות, אך בהמשך, כידוע, הם בחרו בדרך פוליטית אחרת, שהובילה אותם בסופו של דבר גם להקמת ממשלה עם מפלגות מהשמאל וממפלגה ערבית.
המסלול הזה מספר משהו חשוב על הפוליטיקה הישראלית. ההתנתקות לא רק פיצלה את המפה הפוליטית, אלא גם יצרה דור שלם של אנשי ימין שהפנימו כי כדי להשפיע על מדיניות המדינה לא מספיק להיות צודקים אידאולוגית - צריך גם לנצח בבחירות. מכאן נולדו ניסיונות שונים להרחיב את המחנה הלאומי, לפנות אל המרכז ולבנות גשרים בין הציונות הדתית לבין ציבור חילוני ומסורתי, לצד הברית הפוליטית עם הציבור החרדי שהפכה לאחד מעמודי התווך של הימין לאורך השנים. ברית, שבשנים האחרונות נראתה כמעט מובנת מאליה, ועומדת בשנים האחרונות למבחן משמעותי סביב סוגיית הגיוס, חלוקת הנטל והיחסים בין הציבור החרדי לציונות הדתית והליכוד.
ובתוך כל התהליכים הללו השתנתה גם מפלגת הליכוד עצמה. נתניהו, שהוביל את המפלגה מאז 1996 כמעט ללא תחרות, ראה לאורך השנים דמויות בכירות שנפלטו ממנה או עזבו אותה, בהם נסיכי הליכוד כמו בני בגין, דן מרידור ולימור לבנות, ומנגד קלט אל שורותיה שורה של דמויות חדשות ששינו את פני המפלגה. הליכוד של 2026 אינו הליכוד שלפני ההתנתקות, וגם נתניהו עצמו, שהצביע בהתחלה בעד הגירוש, עבר מסע פוליטי ארוך מאז אותם ימים. המפלגה הפכה למפלגת שלטון רחבה יותר, עם הרחבת ההתיישבות ועם קו לאומי מובהק יותר, אך גם עם יכולת למשוך מצביעים שאינם מגיעים בהכרח מהגרעין האידאולוגי המקורי שלה.
עשרים ואחת שנים אחרי ההתנתקות, נדמה שההיסטוריה עצמה החלה לנוע בכיוון ההפוך. חוק ההתנתקות בוטל, היישוביים חומש ושא-נור עלו בשנה האחרונה אל הקרקע, ובקרוב צפויים לשוב גם היישובים גנים וכדים, לצד נקודות נוספות ביהודה ושומרון. אחרי שנים שבהן עצם המחשבה על חזרה לצפון השומרון נחשבה כמעט דמיונית, המציאות השתנתה, ומה שנראה בעבר בלתי אפשרי הפך שוב לאפשרי ובהתיישבות וחלקים במערכת הפוליטית כבר מדברים על חזרה לגוש קטיף, לכל הפחות בתוחמת הצפונית.
אבל דווקא כאן נמצאת גם הסכנה הגדולה. מי שסבור שהשינויים של הקדנציה האחרונה הפכו את המציאות לבלתי הפיכה, טועה טעות מרה. ממשלה אחת יכולה בתוך זמן קצר לעצור בנייה, להקפיא התיישבות, להחזיר מדיניות של נסיגות ולבטל הישגים שנבנו במשך שנים. בחמש דקות פוליטיות אפשר להרוס את מה שלקח עשרות שנים לבנות. לא משנה כמה יסבירו בנט וליברמן שהם לא יתנו יד לזה, בסוף סמוטריץ' ובן גביר הם ההוכחה של האופוזיציה שגם שרים יכולים להכתיב מדיניות ולשנות דברים גם מעל גבו של ראש הממשלה.
הבחירות הקרובות הן לכן הרבה יותר משאלה של זהות ראש הממשלה או חלוקת התיקים. הן יכריעו גם לאיזה כיוון תלך מדינת ישראל בשאלות היסוד של ההתיישבות, הריבונות והאחיזה בארץ ישראל. כאשר במפלגת הדמוקרטים נבחרה רשימה שמובילה קו ברור של פינוי יישובים וגירוש יהודים מבתיהם ביהודה ושומרון, איש אינו יכול לומר שהאפשרות הזאת ירדה מהשולחן. אם למשהו זה לא עדיין לא מספיק ברור, מספיק לראות את תגובותיהם של חברי המפלגה לפיגוע הקשה בשומרון ביום שישי האחרון, כדי להבין איזו מדיניות הם מתכוונים להוביל פה. זה הסיפור של הבחירות הקרובות.
נקודות קודמות:
https://www.inn.co.il/forum/t1438623#157692808
https://www.inn.co.il/forum/t1436540#15739204