פתרון הכי פשוט: בנות הבייתה, חרדים לצבא.המדינאי

אם היו מציעים כזה פתרון, כל הצדדים היו יוצאים נשכרים. כל כך הרבה הורים מודאגים משלום בנותיהם בצבא. יודעי דבר בין הבנות אכן לא מתגייסות. מובילת המחאה מלפני שנתיים, גם היא לא התגייסה. כי כל כך הרבה בנות מנוצלות מינית בצבא. שום חוק אינו יכול לעמוד בפני אתגרים ביולוגיים.

אם היו אומרים לחרדים: אתם תתגייסו ובכך תצילו בנות יהודיות מלהיטמא בצבא, רובם ככולם היו מתגייסים בריצה.

נו נו...חיה וקיימת

הכל טוב ויפה ונכון מלבד המשפט האחרון... (בריצה?? רק בהוראת הרבנים)

יש לחרדים עוד בעיות רוחניות עם הצבא חוץ מבנות...אם היית

ולכן הם לא "ירוצו" למסור את נפשם הרוחנית בשביל שבת כלשהי תחטא קצת פחות. קודם כל הם ידאגו לנפשם הרוחנית שלהם ואחר כך לשל אחרים.

ברור שזה מהלך חיובימינימאוס

להוציא את הבנות מהצבא

האם החרדים יבואו במקומן ? לא בטוח

יש בעיות כשרות, שבת וכל העניין של המתמידים שבכל מקרה לא יבואו

אפשר לנסות, אולי זה יצליח, יותר מאשר מאסריםהמדינאי
חח..ממש לא..דוסית גאה!

זו לא הבעיה העיקרית..

העניין הוא שרובם מאמינים שתפקידם הוא ללמוד תורה ולא לשרת בצבא.

הם פשוט לא מאמינים בערך של שירות צבאי...

יש מעט שהיו רוצים להתגייס והם נמנעים מהסיבות שהוזכרו כאן-בנות, שבת כשרות וכו'..

בזה חלוקות הדעותמינימאוס

ברור שכאשר הצבא יתנהל לגמרי על פי ההלכה (חלומות באספמיה אבל לו יצוייר)

יתגייסו הרבה יותר חרדים

השאלה רק כמה ובאיזה גיל

אני שואלת באמת כדי להבין-דוסית גאה!

לא נראה לך שהסדר ההגיוני הוא שקודם החרדים יתגייסו בהמוניהם ואז הצבא "יתנרמל"?

אין שום סיכוי שהצבא ישנה את עצמו כל עוד לא "יכריחו" אותו.. ברגע שיהיו הרבה שומרי מצוות הצביון ישתנה מאליו, לא?!

לי לא. כי תמיד קיים הסיכון שכמו בימי קום המדינהאם היית

יקרה קודם כל ההפך....

במיוחד שמי השולט ומי הנשלט בכאלו מסגרות... ולמי יש יותר כוח ביד לכפות על מי...

וגם אם בסוף זה יקרה ויהיו "רק" כמה מאות קרבנות (רוחניים) - זה הרבה יותר מדי.

זה לא יקרהמינימאוס

נכון להיום מתוך 1500 כאלו שמתגייסים בשנה אומרים שאפילו ביחידות חרדיות הצבא לא עומד בהסכמים וכו'

אם הצבא רוצה לקלוט חרדים, אז כן, הוא צריך להשתנותמרדכי
בס"ד

תראי כמה דתיים מתגייסים ובכל זאת המצב לא משתנה ועדיין יש בעיות של שירת נשים, כשרות ועוד. ואם הצבא רוצה שהחרדים התגייסו הוא צריך ליצור מסגרת שמתאימה להם. נכון, גם אז לא כולם התגייסו, אבל טוב שכך! כי גם חייבים אנשים שיגדלו בתורה (ולא רק במגזר החרדי!!) וגם כי אין מקום לכל החרדים בצה"ל ולא יהיה מה לעשות איתם.
איזה בעיות כשרות יש בצבאקוד אבל פתוח

הצבא יותר מחמיר מהרבה בד"צים למינהם

ה"בעיה" שלהם זה ביטול תורה

אתה חיב"ס, מצב הכשרות והמטבחים בצבא על הפנים..-משה ר-

בבדצים שונים המצב יותר גרוע..הרועה
אבל בהחלט יש בעיות כשרות לחרדים בצבא.
בדצים פיקטיביים אתה מתכוון?עוגי פלצת

ועל החרדים אל תקשה, כל אחד אוכל רק בבדצ שלו

ולא בבדצים האחרים ממילא.

בצבא אין רק בעיות כשרות, אלא אף בעיות סניטריות.

חפש בגוגל על ג'וקים שמוצאים שם במטבחים.

לא רקהרועה
קשה מאוד לאכול היום בחוץ גם בבדצים טובים, בסופו של דבר מי שנמצא בשטח (או לא נמצא..) זה המשגיח.
אמת, ובכל זאת אני ממתין לאחד שיותר נוח לו לאכולעוגי פלצת

במטבח צבאי מאשר בכל מסעדה שמושגחת ע"י אחד הבד"צים המוכרים.

(משיקולים הלכתיים נטו)

יש מטבחים בצבא שאני אוכל בהם בעיניים עצומותהרועה

כמו באזרחות זה תלוי ביראת שמים של המשגיח-משה ר-

ראיתי משגיחים מטעם הרבנות שמקפידים על קלה כבחמורה ומחזיקים את המטבח בצורה קפדנית מאד ושמעתי כמה וכמה סיפורים על משגיחים של הבד"צ שעיגלו פינות ולא היו נוכחים כמעט במטבח..

המצב בצבא עם משגיח טוב הוא עדיףהרועה

ראיתי כבר שסוגרים מטבח על בעיות כשרות וכולם אכלו מנות קרב עד שדברים שונו.

לא ממש נכון..היה לי ויכוח עם חסיד והוא אמרנענע בחסה

שאם היו נותנים להם את הכשרות שהם צריכים/רוצים, לא היה בכלל בנות שהם נפגשים 

וכל שאר הדברים שהם רוצים/צריכים הם היו מתגייסים..

אבל כנראה שהצבא לא עומד בהסכמים האלה ולא נותן את התנאים אז הם לא מתגייסים..

קיצור, כשיהיה את התנאים שמתאימים להם בצבא הם יתגייסו..

חסידים זה משהו אחר מליטאיםמינימאוס

הרבה מהחסידים יוצאים לעבוד בכל מקרה

מה שאין כן ליטאים שנשארים בכולל הרבה שנים 

והטפשים עכשיו שלחו בחור חרדי לכלאמשה

כלא צבאי זה מקום לא נחמד בכלל, בטח לא לשומר תורה ומצוות.

עכשיו הטראומה שיש לו תגרום לכך שהוא והחברים שלו בחיים לא יתגייסו.

זה לא נכון...google

זה לא קשור ....עובדה-בנח"ל החרדי אין בנות והרבנים של החרדים אוסרים להתגיס גם לשם....

א. לא בטוח שזה ממש "סטרילי" מבנות. ב. יש עודנענע בחסה

דברים שמפריעים להם חוץ מבנות(כשרות לדוג')

אין בנות=אין בנות....מה לא מובן....google

http://www.kikarhashabat.co.il/2895.html - כשרות...

"סטרילי מבנות"- אז נלך לפי השיטה שלך עד הסוף..אם אתה לא מדבר אתם,לא נוגע בהם,אין יחוד-אז מה הבעייה??זה כמו שאתה רואה בחורה ברחוב...

גם שם יש בעיות. פחות, אבל ישמרדכי
אז בא נשמע...google

רציני אני לא בא להקניט או משו...גם אני רוצה לדעת אם יש....

אינלי כ"כ מושג מה באמת הולך בצבא כי אני עדייןנענע בחסה

לא שם אבל לפי מה שהבנתי עדיין יש לחרדים בעיות..

(נראלי שלחרדים יש בעיה לראות בנות אפילו אם לא מדברים ואין שום קשר..)

חח מה???מה זה השטויות האלה?אבודה!

בנות מועילות בצבא פי אלף מאשר אם חרדים יתגיסו לצבא!!!!!
אם אין בנות אין צבא, ואין דבר כזה שבגלל שיש ניצול מיני והתקפות מיניות יעיפו את הבנות מהצבא, זה לא הגיוני שבגלל שקצינים מפגרים חושבים שהם יכולים לעשות כל מה שבא להם ולהרוס לחיילות תמימות את החיים יעיפו את הבנות מהצבא זה כמו שאם אתה הולך לבית ספר וכל יום שאתה רוצה לאכול, מישהו לוקח לך את האוכל, אז מה? אתה פשוט לא תאכל אפעם? מבין?
ותאמין לי שגם אם יעיפו את כל הבנות מהצבא החרדים עדיין לא יתגיסו. ההשתמטות שלהם(שאגב לפי דעתי מסיבה מאוד מוצדקת) לא נובעת מקירבה לבנות, יש להם גדוד משלהם (נצח יהודה) ואין שם בנות, אז זה בכלל לא הקטע!!!!

הפריע לי משהו אחדמופים

שירות בצבא זה "צורך" של הבנות?

ברור שאם מישהו נפגע ממישהו אחר אנחנו נגן על הקרבן ולא על התוקף, אבל כאן ההגנה היא להעיף את הבנות מהצבא.

אנחנו רוצים לשמור עליכן, ואין לכן שום תועלת מהצבא, אז אנחנו פוטרים אתכן מדבר קשה.

זה יותר דומה לתורן שצריך לנקות את החצר, שאם מציקים לו שם אנחנו אומרים לו שאנחנו פוטרים אתו מהתורנות שלו.

א. כן, יש בנות שרוצות לשרת בצבא. ב.ההגנה והפתרוןנענע בחסה

לדעתי היא לטפל במטרידים ולא להעיף את הבנות מהצבא..

ב. יש תפקידים שלדעתי בנות יתר טובות בהם מאשר בנים, למשל רל"שיות ותפקידים מנהליים כאלה ואחרים..

זה שאין רוצות זה לא אומר שזה בסדרמרדכי
בס"ד

גם מבחינה בריאותית (לקרביות) ובמיוחד מבחינה הלכתית.
הקרביות נוטלות על עצמן סיכון גבוההאבודה!

של פגיעה בריאותית, וזה רק מראה כמה הדבר חשוב להם!
ומבחינה הלכתית? מה לא בסדר?

ולי חשוב להיות בהריון!!! זה אומר שאני יכול?מרדכי
בס"ד

לא, הגוף שלי לא מתאים לזה וכך גם היכולות, אז אני לא יכול להיות בהריון גם אם אני מאוד רוצה. ואעיד על עצמי שיש לי עבר בריאותי עם כמה ניתוחים שבגללם היכולות שלי גם לא מתאימים לשירות קרבי, אז אני לא יכול להיות קרבי (ואני גם אמור לקבל פטור כך שגם להיות חייל אני לא מתאים). מה לעשות שכך הקב"ה ברא אותי? אז אני פחות מצטיין בדבר אחד שלכן אותו אני לא אעשה ויותר מצטיין בדבר אחר, זה טבע העולם.

לגבי ההלכה-
רוב הרבנים (למעט ארגון מסוים) אוסרים ללכת לצבא בעיקר מבחינת הצניעות אך יש טעמים נוספים. את מוזמנת לחפש באתר ישיבה ולהווכח בעצמך בטעמים ובסיבות.

נ"ב-
כמובן שה"בהריון" זאת רק דוגמא.
טבע העולם ..אבודה!

שלפעמים יש בנות שיש להם גוף שיותר מתאים לקרבי מאשר בנים מסוימים...

ויש גם לפעמים בנים שבהריון (בעעע..)מרדכי
בס"ד

אבל הטבע הוא עדיין טבע גם אם יש יוצאי דופן.
האם הורידו כל מיני דרישות בקרבי כדי שיתאים לבנות?מינימאוס

או שזה סתם שמועה?

לא שמעתי על זההרועה
אבל יש שמועות עיקשות על אחוזי פגיעה גבוהים יותר
בעולם שבו מתעקשים לומרמינימאוס

שאין הבדל בין גברים לנשים

מן הסתם יהיו כאלו שיתכחשו לשמועות האלו

רק שתדעו...אם היית

שיש המון נשים אנטי פמיניסטיות גם חילוניות שמאלניות שלא מסכימות עם זה שגבר ואישה אמורים להשתוות.

אבל אלו שפועלות בקול רם הם הפמיניסטיות.

לא מזמן דיברנו בעבודה (חילוניות חרדיות ודתיות) על כך שחופשת הלידה קצרה מדי . אחד הגברים התערב והוא אמר שהפמיניסטיות אומרות שחופשת לידה ארוכה מדי היא רעה לנשים - בגלל שמעסיקים יפחדו להעסיק אותן.

כולם הגיבו בבבעעעע..

אבל דווקא השמאלנית הגיבה - קודם שהגברים יהיו בהריון ויניקו ויקבלו קצת הורמונים של אישה אחרי לידה - ואז נמשיך לדון על המשך שוויון הזכויות בעבודה.

אלי הגיעה השמועה הזאת, אבל אני לא יכול לאמת אותהמרדכי
כן..זה צורך של הבנות!!אבודה!

חאלס אנחנו לא במאה ה18, בנות רוצות לתרום בצבא בדיוק כמו כולם ובדיוק כמו שהיה במחתרות!
וכן אם יש תקיפות מיניות צריך לפעול כדי שזה לא יהיה וממש לא להוציא את הבנות מהצבא, זה בושה אפילו לחשוב על זה..
זה מזכיר לי את הסיפור של הילדים מהקיבוץ(לא זוכרת איזה) שאנסו את חברה שלהם ואח"כ היה מצב לא נעים בקיבוץ אז העיפו את המשפחה של הבת!!
ומצטרפת לדברי נענע בחסה

ה"מאה ה-18" אבל ההלכה היא אותה הלכה!מרדכי
אבל הדור הוא דור אחר, וגם ההלכה משתנהאבודה!
הדור השתנה זה נכון, אז אולי גם נחלל שבת?מרדכי
מה אתה בכלל משווה?????google

אתה משווה חילול שבת שחייבים עליה כרת לזה שבנות מתגיסות???תגיד מה אתה נורמלי??חילול שבת זה אחד העברות ה-כ-י חמורות בתורה...ובנות בצבא....פסדר זה אולי לא מתאים כלכך אבל זה לא עברה,מה אתה בכלל משווה את זה ...דבר בכבוד לבנות שמתגיסות לצבא שלנו ששומר...כן ..גם עליך...ותאמין לי הם תורמות למדינה יותר ממכם הם תורמות מהבריאות שלהם,מהזמן שלהם...ויכול להיות (לא עלינו) שגם לא יחזרו הביתה...אתם אפ' הגברים לא מתגיסים - ואל תמציאו לי תירוצים "אנחנו לא מתגיסים בגלל שיש בצה"ל בנות"..כי זה תירוץ מעפן!!!כי גם למסלולים שאין בנות אתם לא מתגיסים....

לפי החז"א גיוס בנות חמור יותר מחילול שבת.חיה וקיימת

(יהרג ואל יעבור, פסק לאחיניתו לקפוץ מהמרפסת אם יבואו לגייסה)

לא הגזים קצת???google

אני בטוח שהוא לא התכוון לזה...הוא בטח אמר את זה כאילו הוא חזק נגד זה,שניה,בא ניכנס לראש שלו.....למה??? גילוי עריות??(מי שעושה מעשים...בצבא אז הוא הולך לנראלי 30 ימי מחבוש,אז אם את אומרת שללכת לצבא זה גילוי עריות -אז גם ללכת ברחוב זה גילוי עריות.....שפיכות דמים??לא!!!עבודה זרה???לא!!!יופי...אנחנו בשעת שמד???לא!!יופי...וחוץ מזה תראי לי רבנים אחרים שהסכימו איתו ברצינות שזה יהרג ועל יעבור...וגם מה אז את אומרת שכאילו אם מישהיא מתגיסת אז זהו...כרת??? (הרי אמרנו שלפי החז"א זה יותר חמור מחילול שבת...) את יודעת שלא!!! אז תעשי לי טובה....לילה טוב!!

לא הגזים, זה מה שהוא אמר והוא התכוון לזה בכלחיה וקיימת

הרצינות, גם אם זה לא מוצא חן בעינך.

לילה מצויין.

מעניין אותי לדעת עם יש רבנים שתמכו במה שאמר....google
החז"א, לידיעתך היה גדול הדור. הוא לא צריך תומכים!!חיה וקיימת

וכי הרב עובדיה יוסף חיפש אישורים על כל שהוא הוציא? או הרב אלישיב או הרב שטיינמן? (להבדיל בין חיים לחיים)

אז מה זה אומר????google

שאין מחלוקות בין גדולי דור???מה אין מחלוקות ביו הרב עובדיה ובין הרב אלישיב???

אז שאלתי אם היה מישו אחר שהורה כך....או שהיה מישו שהתנגד לזה....

וחוץ מזה נגיד זה היה ככה אז מה זה אומר?שעכשיו החז"א  יבוא לה' ויגיד לו...טוב ה' תתן לה כרת בגלל שהיא התגיסה???(את טוענת שזה יותר חמור משבת...)

לילה טוב...

לא רק החזו"א דיבר כךמופים

גם הרב צבי פסח פראנק (שהיה פחות "חרדי" במובנים ציבוריים)

וגם הרבנות הראשית...

למעשה לא היה בזה מחלוקת מעולם!

תשמע חבוב,דוסית גאה!

זה עובדה שהרב המוחלט של הרבנים בא"י אוסרים על בנות שירות צבאי.

אל תתוכח עם עובדות.

אהבתי את ה"חבוב"....google

אני יודע שרוב הרבנים לא מרשים,אבל תראו לי רב שהתכוון ברצינות שאם אומרים לבת להתגיס או למות אז שהיא תבחור למות....ושזה יותר חמור מחילול שבת....(יהרג ואל יעבור-כמו שדוסית אמיתית טוענת...)

מממ...מרדכי
בס"ד

ישנם רבנים, דווקא בציבור חובש הכיפות הסרוגות, שאמרו שעדיף לעמוד מול כיתת יורים ולא לשמוע שירת נשים. אז אני מחזיר את השאלה אליך מה יותר חמור שמצדיק למסור את הנפש עליו - שירת נשים או גיוס נשים?
רק תגידי לנו,ה' מלכנו

מי התיר?

תחכימי אותנו קצת..

לא משנה מה הוא יגיד אתם לא תקבלו אותו כרבדתי לאומי

וממילא תבזו אותו ותהפכו לאפיקורסים. אז חבל, לא?

(אני יודע שרוב הרבנים אוסרים, לא חולק על זה.)

בלי שיחות מוסר,ה' מלכנו

תן שמות של רבנים המתירים שירות נשים,

ולא איזה רב שהקים עלון, אלא רב בעל שם מוכר.

מי דיבר על שירת נשים?דתי לאומי
שירות נשים בצבאה' מלכנו
אז אמרתי כבר, כנראה לא מספיק ברורדתי לאומי

אני רק "הערתי מהצד" שזה לא משנה איזה רב הוא יגיד, הוא מיד יהיה בעינכם רפורמי, לא רב ועוד שטויות של חסרי ביטחון בדרכם.

אני לא אמרתי ששיש היתר, לא אמרתי שיש רבנים שמתירים. רק הערתי מהצד, שזה לא באמת משנה איזה שם הוא יגיד, אתם לא תקבלו אותו כרב, על פי ה"רבומטר" שהמצאתם לעצמכם (ותסלחו לי על ההכללה)

התורה וההלכה קודמות אצלי לתרומה למדינה!מרדכי
בס"ד

ומה ההבדל בין גיוס נשים לבין שבת בייחס לשינוי הדורות? והאם מצווה שהיא "פחות חשובה" זה אומר שמותר לשנות אותה בגלל הדור?
ברור!!!google

אין שאלה שהתורה קודמת למדינה.....ולא אמרתי שהתורה צריכה להשתנות במהלך הדורות....רק אמרתי שאי אפשר להשוות בין שבת לגיוס בנות.....

לילה טוב....

מה הקשר לחילול שבת???אבודה!
זה קשה לשמור שבת והרי הדור השתנה, לא?מרדכי
רציתי להוסיף בנושאונסי

ב"ה

לגבי גיוס נשים, ברחבי העולם:

http://en.wikipedia.org/wiki/Consc‎ription

הטרדות מיניות יש בכל מקוםהרועה
אם נקח את הגישה הזאת נאלץ לגדל כל ילדה בבידוד אפילו מבנות אחרות.
וגם כל ילד. וגם לפרק את מוסד המשפחה.ונסי

מילדים פחות איכפת לנו..הרועה
אנחנו שומרים רק על בנות.

לא רלוונטי (בין אם טוב ובין אם לא) - יידחה בבג"צמי האיש? הח"ח!

נדרש כאן ידע משפטי. אין בישראל שום חוקים שמתייחסים לגופו המגדרי של אדם (פרט כמובן לחוקי מעמד אישי). גיוס לכל שירות שהוא, במדים או אזרחי, גם כן איננו יכול להיעשות במסגרת שונה לפי מגדר בפעולה של הרשות המחוקקת. הדבר היחיד שניתן לעשותו, ואכן נעשה, הוא במסגרת הרשות המבצעת שמפעילה מסלול שירות שונה לגברים ולנשים (ושמאושרת תקציבית במסגרת חוק ההסדרים במשק שגם הפיקוח שהוא מטיל על משרד הבטחון הנו מוגבל). לכן אי-אפשר לפטור כליל נשים משירות כל עוד שהשירות הוא חובה המוטלת על כל בן ובת 18 בישראל לפי החוק. וזה בדיוק כפי שלפי החוק הקיים אי-אפשר לפטור חרדים, ערבים, אזרחים בני שוהים בלתי-חוקיים וכדומה משירות. היות שהרשות המבצעת בכל-זאת העניקה פטורים מסוג זה בעבר, בג"צ קבע שהם מנוגדים לחוק והציב תאריך יעד להשגת שיוויון מלא בגיוס - תאריך שהולך ומתקרב בצעדי ענק נכון לכתיבת שורות אלו (יום 1 בינואר 2014). בנוסף, בג"צ גם הזהיר כי שום חוק פרט לכזה שמשיג שיוויון מלא לא יקבל את אישורו, להוציא מליבם של המחוקקים אפשרות כזו.
אם אתה מדבר על פתרון, אני מבקש להביע את דעתי ולעניותה, אין כל אפשרות להוסיף ולקיים את גיוס החובה. צה"ל ייאלץ לעשות בעתיד את מה שהיה חייב להיערך לעשותו כבר בעבר, דהיינו לעבור לשירות מקצועי או לכל הפחות שירות מבוסס-התנדבות.
אני מסכים איתך לגמרי בנקודה העיקרית, דהיינו שלא יהיה גיוס חובה שיוויוני, והיות שכך אזי נותר רק לחזור על ניסוח שפירסמתי אתמול: "ביטול מוחלט של גיוס החובה הוא הכיוון והוא העתיד. בית המשפט אמר את דברו. לא יהיה בישראל גיוס בלתי-שוויוני. והיות שאין דרך לגייס בכפייה לא את הציבור החרדי, לא את המגזר הלא-יהודי ולא את רוב הנשים בישראל (שאחוז השירות בקרבן הוא כ - 50 בלבד), יבוטלו בעתיד הנראה לעין כל חוקי הגיוס". שים לב שאנחנו מבינים שלא יהיה גיוס חובה בלתי-שיוויוני (בגלל החוק ובגלל בג"צ) וגם לא יהיה גיוס חובה שיוויוני (בגלל המציאות). מכאן שלא יהיה בעתיד גיוס חובה כלל.

זה בחיים לא יקרה.DvorW

שום צד לא יסכים להתפשר: לא החילוני ולא החרדי.

מניין לך המסקנה הסופית..?ב.מהארץ השלימה
גם אתה יודע שזה לא יקרה...אתה יכול לחיות באשליה...google

אם אתה רוצה...אבל כולם יודעים שבחיים לא יהיה חוק כזה...

יש דרך הרבה יותר קלה לגייס חרדים הרועה

להכריח אותם ללמוד תורה שטן

אם כמות ימי החופש בישיבות הייתה זהה לצבא והיו אוכפים את ההגעה הסדירה לישיבה, היו הרבה יותר חרדים שמתגייסים.

תמיד חלמתי על זה מופים

תתאר לך שיהיה משמעת צבאית בישיבה.

(אגב גם בישיבת הסדר, אין סיבה לעשות הפליות...)

איך בחורים היו מתקדמים יותר...

וסתם לעצם דבריך - זה יגרום רק שיהיה יותר תורה בעם ישראל מצד אחד, ויותר בחורים מתוסכלים מצד שני. לצבא זה לא יגרום להם ללכת! בוודאות!

אם זה תקופה קצרה של ביקורות אז לא...קוד אבל פתוח

אבל אם זה יהיה קבוע למה שלא ככה מי שבאמת ילמד ישאר ומי שלא לא ירצה להיות שלא משחררים אותו כמעט..

יכול להיות דווקא אחלה פיתרון..

ברור שגם ישיבות הסדרהרועה
פתאום כל המשברים יעלמו

למרות שבישיבות הסדר זה פחות נדרש, לרוב מי שבוחר ללמוד שם רוצה באמת ללמוד (קצת סוד הנסירה כזה..).

אני בטוח שזה יגרום ליותר תורה, מצד שני זה יגרום להוא שרשום בישיבה כי זאת הדרך הקלה לא לעשות צבא למצוא פתרון חדש, במיוחד אם יבוטלו בין הזמנים והחופשים וינתנו ימי חופשה שאפשר לנצל.
ואם בת רוצה לעשות צבא תגיד לה לאשוקו =)
עבר עריכה על ידי שוקו =) בתאריך ז' בטבת תשע"ד 22:53

לחילוניות במיוחד זו האפשרות לשרת את המדינה 

שחרדי ילמד להתמודד עם עצם המציאות שיש בנות בעולם, לא נוח לו בהחלט לא הבעיה שלנו אבל הוא לא יכול לצאת נקי מכל כיוון, או שתעשה צבא כמו כולם או שתיכנס לכלא הם אזרחי המדינה הזו גם ו3 שנים מתוך 120 לתרום מהחיים שלך בשביל הארץ זה הגיוני מאוד, הם לומדים תורה ויודעים כמה הארץ חשובה לא? 

בנוסף המדינה לא צריכה להתכופף לתנאים הבלתי הגיוניים שלהם הם צריכים ללמוד להתאים את עצמם לחוקי המדינה

בדיוק כמו שאדם דתי שנמצא בצבא מוצא פתרונות ומלמדים אותו לאורח חיים דתי נכון בצבא הם ילמדו גם

מדרכי - זה שאם תיקח בת ממוצעת מול ממוצע הבן יהיה חזק פיזית יותר מהבת לא אומר שהיא לא יכולה להגיע לכושר הרבה יותר גבוה משל הבן, וזה מה שקורה ביחידות קרביות זה שהיא בת לא הופך אותה לחלשה יותר או לאחת שלא יכולה להתמודד עם זה. 

אין שום מקור בהלכה שאומר שאסור לראות בנות, זה שהם החליטו ככה זה כבר כל המוסיף גורע וזה בעיה שלהם. 

וכמו שאבודה אמרה, הפיתרון בפגיעות מיניות זה לא להעיף את הבנות אלא את זה שעושים את זה ולצאת למלחמה חמורה נגד זה, אתה יודע שמחקרים הוכיחו ש100% מהבנות הוטרדו? [הוטרדו זה יכול להיות רק מבט בוחן ועמוק/לעקוב אחרי מישהי וכו'] אז מה אולי נבודד את כל הבנות למקום אחד בעולם? זה פשוט מדהים החוסר הגיון של הרעיון שהוצע פה. 

אולי שחילונים ילמדו שיש חרדים בעולם?מינימאוס

ואם זה לא נוח להם זה לא בעיה שלנו?

אם עבודה זה גם לשרת את המדינה,מה שכל היום נואמים לחרדים,  אז למה לא מספיק שנשים חילוניות יעבדו?

אנחנו הארץ עם אחוז שרות הנשים הגבוה ביותר. לאיזה צורך???

אם מחקרים הוכיחו ש 100% מהבנות הוטרדו מה שממש לא קורה בסביבה אזרחית,

אז כנראה מקומן של הבנות הוא לא איפה שהן נמצאות!!

חילונים לא כופים על אחרים את סגנון החיים שלהם.שוקו =)

מה הקשר עבודה של נשים חילוניות? שהחרדים יעבדו גם מה קרה? 

שילמדו תורה ויעבדו. 

אז איפה מקומן של הבנות בכלא? צריך להילחם בהטרדות לא בבנות איזה גיבובי שטויות

ואם ארצה לשרת את המדינה להיות ח"כ או שדרן חדשותהמדינאי
עבר עריכה על ידי המדינאי בתאריך ח' בטבת תשע"ד 12:31

האם יתנו לי סתם ככה. יש כללים. לא כל אחד יכול להגיע לכל דבר.

אותו דבר גם בנושא שירות בנות.

זה לא פוגע כלל בכבודם של הבנות. אם גבר ירצה להיות גננת (גנן (?) יש כזה דבר?) בגן ילדים, לשרת את העם, כי הוא אוהב מאוד ילדים... אני כמעט בטוח שיעיפו אותו לכל הרוחות, כי לפי הסטטיסטיקה 95 אחוז או יותר של הפוגעים בילדים הם גברים. מה הגבר הזה אשם, שהוא לא פוגע בילדים, ושמו עליו אות קלון בגלל אחרים. אלו הם החיים.

לבנות יש מה שאין כלל לגברים: שהם מביאים לעולם את הדור הבא של יהודים. זה יותר חשוב מאשר להחזיק רובה לחסל רשעים.

בין אוספי הזבל מעולם לא  ראיתי אישה, ואני לא חושב שאירגוני זכויות נשים יתקוטטו על שוויון להחזיק שם נשים.

ולהחזיק רובה ולירות במחבלים זה על אותו משקל כמו לפנות זבל: זו אמנם פעולה מוכרחת, שאי אפשר בלעדי זה, אבל הרבה יותר מכובד זה לגדל ילדים, וזה שווה זהב  (אם בכלל אפשר להעריך את השווי) ולא זבל!

אם יגידו ליהלומן, עזוב את היהלומים ותלך לפנות זבל, הוא ירגיש שזו פגיעה בכבודו, ובטח שלא ילך להתקוטט עבור הזכות הנפלאה הזו.

יש כללים גם לצבא למקרה ששכחתשוקו =)
עבר עריכה על ידי שוקו =) בתאריך ח' בטבת תשע"ד 17:12

ולא כל בת יכולה לשרת בקרבי/בצה"ל/בכל תפקיד שהיא רוצה בדיוק כמו גבר 

יש כללים והכללים שלנו אומרים שלנשים מותר להיות בצבא ולך מותר להיות ח"כ

ואם אתה רוצה להיות ח"כ אז תלך בכיוון של זה, תעשה מה שצריך לעשות ואם תתאים אולי תהיה

מה לעשות שלבנים יש יצר חזק גם בלי סטטיסטיקה אפשר להניח את מה שאמרת + שרוב ההטרדות נעשו ע"י גברים אז מה? נפסול כל אחד על סמך המין שלו? הטרדות יש בצבא ויש בכל מקום, אז פשוט נבודד את העולם לחצי גברים חצי נשים נשמע לי הפתרון הכי טוב לבעיה שלכם. 

נשמה, 

כל פעם מצחיק אותי התירוץ סליחה על המילה - האידיוטי הזה של "בנות משרתות את המדינה בזה שהם מביאות ילדים" אז כמה עובדות:

1. גם לגבר יש חלק בהבאת הילד לעולם - אז שגם הוא לא יעשה שום דבר במקום לגדל ילדים מה אתה אומר?

2. זה שאשה מתישהו - מתי שהיא תרצה, תביא ילדים לא אומר שבגלל זה היא לא תשרת בצבא מה הקשר בכלל בין צבא לילדים? שתעשה צבא תעשה אח"כ מה שבא לה תתחתן ותביא ילדים איפה הקשר? מישהו אמר שחייב ילדים דווקא בגילאי 18-21?

ובעבודת הנקיון יש רוב נשים זה שיש פה רוב, ובזבל רוב גברים - זו נורמה חברתית וזה מאוד שונה מהצבא ואין מה להשוות.

אה וד"א? להחזיק נשק ביד ולהגן על המדינה שלך זה לא זבל איפה ההשוואה שלך למען ה'? 

יהלומים = ילדים, זבל = להגן על המדינה?

היהלומים יכולים לבוא יותר מאוחר ואנחנו ב"ה חיים במציאות שלרוב האנשים לא מתאים להבא ילדים בגיל כ"כ צעיר וברוב האנשים אני כוללת גם את החברה החילונית ונשים חילוניות כן.

לא בטוח....google

בדבר אחד אני חולק עליך ...גברים יכולים להגיע לכושר הרבה יותר גבוה מבנות,הגוף של הבנות לא בנוי להיות שרירי וחטוב,הגוף של הבנות צריך להיות מותאם לצרכים של הבנות...וחוץ מזה עם בנות עושות הרבה כושר ומנסות "לחקות" את הבנים אז זה לא טוב לגוף של הבנות וזה יכול לגרום לצניחת בסיס רחם אבל אני בטוח שאם הבנות רוצים להיות ככה אז הם יכולות (אנלא אומר שזה לא ביכולת -אני אומר שזה לא בריא)....אבל כל זה לא אומר שאין לבנות יתרונות על הבנים....בשאר הדברים אני מסכים אתך 110000000000 אחוז......רק הקטע הזה של הכושר לא כלכך....

תקרא שוב את מה שאמרתישוקו =)

אם תיקח גבר ממוצע מול אשה ממוצעת הגבר פיזית יהיה יותר חזק

זה לא אומר שנשים לא יכולות להגיע לרמה יותר גבוהה מגבר ממוצע

כולכם ביחד לא תוכלו לנצח את אלופת העולם בג'ודו למשל [דרך אגב - היא ישראלית], כי אף אחד מכם לא ברמה שלה, לא בכושר שלה ואם היא תהיה ביחידה קרבית היא תכניס את כולכם לכיס הקטן. 

נכון שאם נשווה אליה את אלוף העולם בג'ודו הוא יהיה יותר חזק אבל זה לא סותר את העניין שהיא יותר חזקה מרובכם

ועל אותו עיקרון נשים יכולות להגיע גם לכושר גבוה מאוד ויכולות לשרת ביחידה קרבית.

גוף של בנות כמו כל גוף למען הבריאות שלנו צריך להיות שרירי וחטוב ואין בזה שום בעיה

מה זה הצרכים של הבנות? שאני אדע מה כל כך מונע אותי מלפתח כושר.

אתה יודע באיזו רמת כושר מטורפת צריך להיות בשביל להגיע למצב של צניחת בסיס רחם?

רוב הבנות הקרביות לא ברמה כזאת אל תדאג, לא צריך להיות ברמה כזאת בשביל להיות בקרבי 

יכול להיות שאתה צודק + טעות קטנהמנימאוס

בשביל צניחת בסיס רחם לא צריך לעבוד מידי קשה

נשים מגיעות לזה בלי להיות בקרבי

נכון, אבל נשים שמגיעות לזה בלי להיות בקרבישוקו =)

זה בד"כ נובע מהריונות קשים או הריונות תכופים 

[בנוסף גם עודף משקל, שיעול כרוני ועצירות כרונית] 

נשים שזה כן נובע אצלם מפעילות גופנית זה אחרי הרבה זמן של סחיבת משאות כבדים/פעילות אינטנסיבית וכו', 

אבל אני לא חושבת ששנתיים שלוש בצבא יכולות לגרום לזה באופו כ"כ קיצוני וכ"כ גורף כי אם זה באמת היה ככה זו היתה תופעה נפוצה שכולנו היינו מכירים ולא היה עידוד של גיוס בנות לקרבי

ובואו נודה באמת? על כמה בנות באמת באמת מישהו שמע? אחת ב...? מישהו מכיר מישהי כזו? לא. כי זה כמעט לא קורה

ואם נסכם את העניין זה לא באמת תרוץ טוב ללמה בנות לא צריכות לעשות קרבי או צבא בכללי 

נכון. הסיבה האמיתית היא שזה ממש לא צנועמינימאוס

ואם אני לא טועה נשיאת נשק לאשה זה גם איסור "לא ילבש" (תקנו אותי אם זה לא נכון ככה זכור לי)

אנחנו רוצים נצחון לא כשלון שלא נגיע ל "ושב מאחריך"

למה , למה אנחנו, בדיוק אנחנו היהודים, צריכים להיות הצבא עם הכי הרבה נשים??? למה??

את אכן צודקת (בנוגע ל'לא ילבש')מרדכי
בס"ד

עוד להרחבה - פניני הלכה מאת הרב אליעזר מלמד שליט"א, חלק העם והארץ בפרק 'מהלכות צבא ומלחמה' סימן י"א:
http://ph.yhb.org.il/06-04-11/

איזה סיעתא דישמיא שבדיוק אתמול ראיתי את זה
הסיבה האמיתית היא שזה אסור מבחינת ההלכהשוקו =)

את כל התרוצים שלכם רק דתיות [אולי] יקבלו

לא צנוע ואסור זה לא סיבה לחילוניות לא להתגייס

ובנות זה לא רע ואם נשים את הפן הדתי בצד זה טוב שיש גם בנות בצבא.

ת'אמת לא איכפת לי שהחילוניות מתגיסות...google

עדיף שהם יתגיסו...הבעייה זה שהדתיות הולכים לשם ואז הם מתחילים להתדרדר וכו'......

הבעיה בדתיות בצבא זהשוקו =)

שגם אם כבר התגייסה דתיה במקום לתת לה כלים להתמודדות נכונה במסגרת צבאית וחילונית לא עושים את זה וזה הגורם העיקרי של ההדרדרות 

אם היא כבר החליטה להיכנס והיא לא תעשה שרות לאומי לפחות תנו לה כלים להתמודד עם זה

ברגע שנותנים כלים, אז גם נותנים לזה לגיטימציהמרדכי

בס"ד

וכאן מתחילה הבעיה!

ולצערנו היום יש כמה וכמה ארגונים פתוחים שמעודדים את זה וקוראים לבנות דתיות לשרת בצבא, אותם ארגונים שחברים בהם מחללי שבת ואז עושים מ\ה סיפור שלם בפרהסיה.

ואני חוזר על מה שאמרתי כבר -

הבעיה היא לא רק שיש דתיות בצבא, אלא בכללי שיש בנות בצבא!

הגמרא במסכת קידושין (דף ב' ע"ב) אומרת: "דבמלחמה קאי, דדרכו של איש לעשות מלחמה ואין דרכה של אישה לעשות מלחמה". ובמסכת יבמות (דף ס"ה ע"ב) כתוב: "ואין אישה דרכה לכבוש". העיקר להיות יותר חכמים מהתנאים והאמוראים וכל תלמידי החכמים.

בקיצור אתה אומרשוקו =)

שעדיף לתת לבנות ללכת ולהתקלקל 

מאשר לתת להן ללכת ולצאת בסדר. 

למה? כדי שלא ייקרה עוד. אתה שומע את מה שאתה מוציא מהפה שלך בכלל?

לא, מראש לא צריך לתת לכל הבנות את הכלים האלה אבל מי שכבר סגרה צבא והולכת לצבא לה ספציפית צריך לתת ועוד איך. 

ודרך אגב גם בש"ל יש הרבה מפגשים וחיכוכים עם החברה החילונית

ש"ל זו לא בועה סגורה במיוחד מי שעובדת לדוגמא במשרדים ממשלתיים גם לה לא יזיק קצת ידע בסיס וכלים לעניינים כאלה. 

זה שיש בנות בצבא זה לא בעייתי בינתיים הנימוקים שלכם הם או דתיים או לא רלווטנים. 

מדרכי העולם השתנה קצת מאז שהגמרא נכתבה צאו מהסרט 

יש דברים שנכתבו על סמך אופי אנושי שלא ישתנה ויש דברים שנכתבו בהתאם לתקופה שזה בהחלט משתנה

פעם אם גבר היה נשאר לנקות את הבית מסדר ועוזר זה היה נורא מוזר, היום זה לגיטימי

פעם אשה לא הייתה יוצאת לעבוד אלא נמצאת בבית והולכת גג לשוק ולשאוב מים היום נשים ב"ה גם עובדות!

לא כל דבר מתאים להיום ואתה לא מסתמך רק על דברים שכתובים בגמרא בשביל לא להחליט החלטות מטומטמות ולעוות את מה שחז"ל אמרו, אתה צריך להביא את זה לרב ושהוא יסביר לך ואיתו צריך להתייעץ לא על סמך ההבנה שלך.

[וכמובן שלרב נורמאלי, לא לכל אחד שקורא לעצמו רב לאחד שרוב הציבור מכיר בו כאחד כזה]

ובאמת ישנם גם רבנים שאומרים לא ללכת לש"למרדכי

בס"ד

וגם הרבנים שמתירים, אומרים לבנות לבדוק היטב היטב לאן הן הולכות ולאיזה מסגרות הן מגיעות. 

ואני חושב שהבאתי מספיק רבנים שאומרים שנשים אינן צריכות להתגייס! (הגר"ד ליאור, הרב אליעזר מלמד, הרב יעקב אריאל, הרב דוד חי הכהן, הרב שמואל אליהו [שהולך בדרכי אביו, הראשל"צ הרב מרדכי אליהו שליט"א] שכולם ללא ספק הם רבנים גדולים ומהגדולים שבהם) להפך - את זאת שצריכה להביא רבנים שמתרים להתגייס (ובאותו כלל כמו שלך, שיהיה רב נורמאלי ולא אחד שמתיר לעצמו להרים את הפקק של החשמל בשבת!)

אהבתי את המשפט האחרון..דוסית גאה!

תכל'ס...

טוב בואו נסגור את עצמנו בבועה וזהושוקו =)

ולא אמרתי שזה בסדר להתגייס, אמרתי שלא כולם מסכימים עם זה

קריאה סלקטיבית.

ותרגיע את עצמך כשהתכוונתי לרבנים נורמאלים התכוונתי לרבנים שכתבת ולא לאיזה 'רב' שאומר שצריך לקפוץ ממרפסות.

אל תרד לכאלה דיבורים לא מכבד אותך תרגע.

אנו מחכים לרשימת הרבנים שכן מתירים...מרדכי
קריאה סלקטיבית.שוקו =)

כשאני אומרת כולם אני לא מתכוונת לאו דווקא לרבנים.

יש הרבה אנשים שעושים דברים בלי להסכים עם רבנים בהכל

לא אומרת שזה בסדר אבל יש.

אני רוצה לראות משהי שהרבנים הללו מתירים להמרדכי

אתה פשוט לא מבין או עושה דווקא?שוקו =)

לא אמרתי שיש כאלה שמתירים, לפחות לא רב גדול

אלא פשוט שיש כאלה [אנשים רגילים] שעושים דברים על דעת עצמם [=בלי רב].

אז אני לא מבין-מרדכי

בס"ד

אם הן לא מקשיבות לרבנים, אז למה שהרבנים יתנו להן ייעוץ והכוונה? 

אם הרבנים אומרים שזה אסור אז זה אסור, ואם מישהי לא מקשיבה להם שלא תבוא בתלונות.

למה דווקא רבנים?שוקו =)

מורות בבי"ס/ארגונים

אם מישהי כבר הולכת עדיף שתצא דתיה מאשר חילוניה בלי התחשבנויות היא לא הקשיבה היא כן הקשיבה.

בסדר הלכה לפחות שתצא בסדר.

זה ממש קטנוניות להגיד "היא לא הקשיבה מגיע לה"

ובמה מתבטא זה שהיא דתיה שצריך לשמור עליה?מרדכי

בס"ד

הרי להלכה היא גם כך כבר לא מקשיבה.

תשמע במציאות של היוםשוקו =)

לא משנה אם זה בסדר או לא בסדר

2000 בנות אולפנה [ואני לא מדברת בכלל על דתיות שלא לומדות באולפנות אלא באולפניות, ותיכונים דתיים אחרים] מתגייסות לצה"ל, שומרות על אורח חיים דתי והכל 

לא עדיף שלפחות היא תדע איך להתמודד עם דברים? 

אז היא לא הקשיבה גם אתה לא עושה הכל 100% ויש דברים שאתה יותר מחפף ואבל תבלבל לי את המוח ותגיד לי שאתה משתדל ב ה כ ל 

עדיף שהן ייצאו משם דתיות מאשר חילוניות 

בתור אחת שכן נוגעת בעניין יותר ממך וכן יש לי חברות שמתגייסות / מתכוונות להתגייס מכל מיני שיקולים זה שהן הלכו לצבא לא אומר שזהו לא רוצות להקשיב יותר ומתריסות בהכל, מה זה השטויות האלה?! 

יש בנות שהמשפחה [הדתיה] שלהן תומכת בזה, מעודדת אותן, שבשבילן זה התקדמות בכל מיני תחומים בהמשך החיים אז הן הולכות לצבא 

לא אומרת שזה בסדר אבל זו המציאות אז זה לא עושה אותן למפלצות שלא מקשיבות או לא רוצות לקיים אורח חיים דתי יותר. 

אז עדיף אם כבר להגיע מוכנה מאשר לקבל סטירה לפנים ולהדרדר בשניות.

יש פתרון אחר ויחיד לבעיה הזאת וזה לא להתגייס!מרדכי
אבל אנחנו לא במציאות חיים כזאת!!!!!!!!!!!שוקו =)

ולא כולם מוכנות לעשות את זה

אין אתה פשוט חי בסרט ואני חוזרת על עצמי כל פעם. 

אז אני מניחה שגמרנו את השיחה הזאת

לילה טוב

לפחות אני חי בסרט ביחד עם הרב שמואל אליהו שליט"אמרדכי

בס"ד

ועוד הרבה רבנים, ב"ה חברה טובה

אני לא חושבת שהרב שמואל היה אומרשוקו =)

שעדיף לבנות לצאת מהצבא חילוניות מאשר דתיות רק כי הם עברו על משהו אבל בסדר תהנה. 

גם אני לא אמרתי את זה...מרדכיאחרונה
להזכירך יש גם חיילים דתייםמרדכי
להזכירך יש את נצח יהודה...google

יותר קל לבת להתדרדר מבן...ככה לפחות נראה לי.....

גם בנצח יהודה יש לא מעט בעיותמרדכי
בס"ד

נכון, הרבה פחות מבגדודים אחרים, אבל עדיין יש וזה מעקב חרדים רבים להתגייס.
מה הקשר לא ילבש??לא הבנתי...google

מי אמר שלבת אסור להסתובב עם נשק??מה אסור לבנות להגן על עצמם??

כנ"ל נשמע לי שובניסטי ואידיוטי לחלוטין.שוקו =)

נחמד לדעת שנשק זה בגד הטמטום. 

עייני בתגובתי ל gavriel_b..דוסית גאה!

וחבל לזלזל כל עוד לא בדקת את הדברים לעומק..

את יודעת למה יעל הרגה את סיסרא ביתד ולא בחרב?מרדכי

בס"ד

עכשיו את יודעת... כי חרב זה כלי נשק של גברים.

לאחר עריכה: (ועכשיו ראיתי שגם דוסית גאה הביאה את הגמרא הזאת בנזיר נ"ט ע"א שהיא זאת שאומרת את זה, את מיזמנת לעיין בהרחבה בתגובתה)

של גברים כי הפכתם את זה לשל גבריםשוקו =)

גיבובי שטויות.

חולצה בעיקרון זה גם של גברים -_-

שאשה תלבש שמלה! למה לא?

אבל חולצה גם נשים לובשות לכן זה גם בגד אשה.

ובטח שעל נשק שזה אפילו לא בגד, כמה כבר אפשר להמציא דברים? כל המוסיף גורע. 

ההשוואה לא נכונה.דוסית גאה!

וכדאי לך לשמור על הלשון כי מדובר בהלכה פסוקה.

את לא מבינה יותר טוב מהפוסקים.

תעייני קצת במקורות שציינתי.

על אותו עיקרון.שוקו =)

אז ההלכה מונעת מנשים להגן על עצמן. 

הלכה פסוקה בשביל מי, מי מקבל אותה, זה לא שולחן ערוך. 

יש הרבה רבנים הרבה דעות, רוצה לקבל את הפסיקה הזאת קבלי אותה.

בשבילכם:שוקו =)

אולם מבואר בלשון הרמב"ם ובדברי הפוסקים, שכל דבר שנהגו גם הנשים ללובשו, אף על פי שהוא לבוש של אנשים, אין איסור לנשים ללובשו. וכן להיפך, דבר שנהגו הנשים לעשותו, ולאחר מכן נהגו גם האנשים לעשותו, אין בו איסור כלל. 

ודוגמא לדבר, הוא דין הסתכלות במראה. שבדברי רבותינו מבואר, שאסור לאיש להסתכל במראה כדי להתייפות. ובזמנינו גם אנשים נוהגים להסתכל במראה, ולפיכך להלכה אין איסור בזה בזמנינו, כיון שנשתנתה המציאות, ואין זה מנהג של נשים בלבד. 

ומעתה בנדון כלי נשק, אף על פי שבדרך כלל כלי נשק עשויים עבור אנשים יותר מעבור נשים, מכל מקום, במקום שיש צורך חיוני בדבר, כגון ביישובי הספר וכדומה, שיש חשש של סכנת נפשות מפחד המרצחים המחבלים ששמו להם למטרה להרוג נפשות ולזרוע הרס וחורבן במדינת ישראל, מותר גם לנשים להתאמן ולישא נשק להגן על עצמן ועל תלמידי בתי הספר שבהשגחתן, מחשש פעולה זדונית של המחבלים, אשר לא ישאו פנים לזקן ונער לא יחונו. שאין לך דבר העומד בפני פקוח נפש. 

קיצור, תבדקו אתם יותר לפני שאתם יוצאים בהצהרות. 

מקור:

http://www.halachayomit.co.il/DisplayRead.asp?readID=2857

ועוד אחד:

http://www.kipa.co.il/ask/show/105466-%D7%A0%D7%A9%D7%99%D7%90%D7%AA-%D7%A0%D7%A9%D7%A7-%D7%9C%D7%90%D7%99%D7%A9%D7%94

יופי תודה על הציטוט שהבאת!דוסית גאה!

שמוכיח שרק כשיש צורך אמיתי וסכנת נפשות התירו, אבל אסור לאשה להכניס את עצמה למצב כזה מלכתכילה..

ופה שוב נכנסים לעניין נשים בצבאשוקו =)

שחוץ מפן דתי אין סיבה למה לא, לפחות לא לחילונית. 

ובמצב של היום ובמדינה שאנו חיים בה, רצוי מאוד שיהיה לך נשק כלשהו גם אם את לא בצבא

נכווןן!!!google
ודרך אגב... מרדכי... זה לא נראלי קשור שיעל לקחה את היתד ותקעה לססרא בראש... כי גם בזמן ממלכת יוון יהודית חתכה לאליפורני את הראש עם חרב!!!
יש! לא בשביל החילוניות אלא בשביל הדתיים שבה!!מרדכי
אשה לא צריכה לסמוך על מישהו.שוקו =)

היא לא צריכה לסמוך על בן זוגה שיגן עליה ולא על אף אחד

יש לה זכות להגן על עצמה

ובמציאות אתה יודע מה, לא רק של הארץ אלא של העולם שיש אנסים בכל חור וחצי ולא רק ברובע המוסלמי -_- כן שתלך עם נשק אף אחד לא ימות, לפחות לא היא. 

ובסדר בשביל הדתיות הסיבה הדתית [אסור פשוט להתגייס] זו הסיבה היחידה לזה שזה לא בסדר

אבל כל השאר? ממש לא

וגם זה לרק לדתיים שמקבלים את זה. 

ואני יכול להביא לך מנגד -מרדכי
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך י"ח בטבת תשע"ד 17:57

בס"ד

שאלה:
האם מותר וצנוע הדבר שאשה תשא נשק?

תשובה: (הגר"ד ליאור)
מוזכר שלא ראוי לאשה לשאת נשק, אבל אם יש צורך לשם הגנה עצמית, כשבעלה לא בבית, או בנסיעה בדרך, יש מקום להתיר נשק קטן (אקדח) בעקבות המצב הנוכחי, אבל נשק ארוך לא. גם לא במסגרת משמר אזרחי, כי זה לא תואם את גדרי הצניעות של בת ישראל.

שאלה:
האם מותר לאשה לשאת עליה נשק לצרכי הגנה עצמית?
האם יהיה הבדל בין נשיאת רובה לאקדח?
האם יש להקל במקום סכנה מובהק (הרובע המוסלמי למשל)?
מה הבעיה בכלל (אם יש), "לא ילבש"? צניעות?

תודה רבה!

תשובה: (הרב אליעזר מלמד)
מותר לאשה לשאת כלי נשק, בין אקדח בין רובה לצורך הגנה, במקום שיש לחוש לסכנה. וכך כתב בשו"ת אגרות משה אורח חיים ח"ד עה, ג.

שאלה:
שמעתי שעל הבנות אשר רוצות להתגייס לצבא חל איסור להחזיק נשק. מדוע?

תשובה: (הרב דוד חי הכהן)
נאמר בתורה לא יהיה כלי גבר על אישה ותרגם האונקלוס שכידוע דבריו הם מפי ר' יהושע בן חנינא ור' אליעזר הגדול, שאין לאישה לשאת כלי נשק עליה כי זהו דרכם של הגברים. וכך פירשו איסור זה רש"י והרמב"ן והרמב"ם שמטרת החלפת הבגדים או התפקידים בין איש לאישה עינינה להביא לתערובת של אנשים ונשים כדי להגיע לפריצות באיסורי עריות. יש מפרשים שזו הסיבה שיעל הרגה את סיסרא במקבת ולא בחרב כדי להימנע מאיסור נשיאת נשק.
אמנם יש לדעת כי במקרה סכנה שיש בהם פיקוח נפש, כמו אישה שנוסעת בדרכים מסוכנות או גרה בישוב ספר, כיון שפיקוח נפש דוחה את כל המצוות כולן חוץ משלושה במקרים הנ"ל מותר לה להשתמש בנשק לשם הצלת נפשות.
בדרך כלל בנות המתגייסות לצבא אינן עושות זאת כיון שהם גרות בישובי ספר אלא מתוך סיבות חברתיות או רצון לעזור לעם, וידוע כי ישנם דרכים רבות של התנדבות (כגון: שרות לאומי) לעזור לעם ישראל שאינן כרוכות בשום איסור, ועל כן רוב גדולי ישראל בימינו אסרו על בנות להתגייס לצבא כדי שלא יגיעו למכשולים וכן כדי שלא יכשילו אחרים.
ויהי רצון שנזכה לימים בהם תמלא הארץ דעה ואותם הימים לא נצטרך גם אנו הגברים להחזיק בכלי נשק כדברה הנביא: "וכיתתו חרבותם לאיתים, וחניתותיהם למזמרות".

שאלה:
מהם המקורות לפסיקה שלאשה אסור לשרת בצבא? האם ישנם היתרים הלכתיים לאשה לשרת בצבא במסגרות שונות כגון תרבות תורנית ומדרשות?

תשובה: (הרב יעקב אריאל)
"לא יהיה כלי גבר על אישה" התפרש ע"י חז"ל כנשיאת נשק. שימוש בנשק לצורך הגנה מותר אולם נשיאת נשק כהופעה חיילית אסורה ויש הסבורים שגם מדים בכלל. הלבוש השונה בא לבטא תיפקוד שונה של האיש ושל האישה. האישה-האם מביאה חיים לעולם ונשק קוטע אותם. מלחמה אינו תפקיד נשי-אמהי. ואכן רובן ככולן של החיילות אינן בדרג המסתער. א"כ לשם מה לחייל אותן?
האוירה הצבאית גסה ומחוספסת (עייני רמב"ן על הפסוק והיה מחניך קדוש) ותערובת של חיילים וחיילות אינה תורמת לטיהורה... כפיפות של חיילות למפקדים גורמת להטרדות ובעיות אחרות. והצבא אינו מסגרת וולונטרית שניתן לנוטשה.
תערובת של חיילים וחיילות בתנאי שדה פוגעת קשות בצניעות ובתפקוד של החיילים.

במדרשות ובתרבות תורנית יש פחות בעיות אך לא כולן נפתרות. מה גם שהצבא רשאי לנייד חיילת מתפקיד לתפקיד לפי צרכיו. ויש בשרות זה מתן לגיטימציה לעצם גיוסן של נשים שהוא מנוגד להלכה.

---
מכאן אנחנו רואים שאכן יהיה מותר לאישה לשאת נשק בעת של פיקוח נפש, באותה מידה שיהיה מותר לחייל להתחפש לאישה ולשים עליו בגדי נשים אם זה יהיה לצורך פעולה מבצעית. אבל בכללי נשיאת נשק לאישה זה אסור! 
ההלכה לא מונעת מנשים להגן על עצמן,דוסית גאה!

תקראי היטב את ההלכה ביחוה דעת..

ואת מסכימה איתי שא"א לזלזל בהלכה מסויימת גם את לא מקיימת אותה?!

אני מזלזלת בכם, אם אתם מסתמכים על דבריםשוקו =)

שנכתבו פעם בלי לבדוק את ההשלכות על ימינו. 

>>דוסית גאה!

גמ' נזיר (נט.); תרגום יונתן על ספר שופטים פרק ה. ואפשר לעיין גם בשו"ת יחוה דעת חלק ה (סימן נה) ובשו"ת תורה לשמה (סימן ריד).

(מצא את המקורות: "שום וחניכה"- http://www.inn.co.il/Forum/lmf_Profile.aspx/97034 )

כל המשים ליבואריק מהדרום
כל המשים על לבו שיעסוק בתורה ולא יעשה מלאכה ויתפרנס מן הצדקה, הרי זה חילל את השם וביזה את התורה וכיבה מאור הדת וגרם רעה לעצמו ונטל חייו מן העולם הבא, לפי שאסור ליהנות מדברי תורה בעולם הזה. אמרו חכמים, 'כל הנהנה מדברי תורה נטל חייו מן העולם'. ועוד ציוו ואמרו, 'אל תעשם עטרה להתגדל בהן ולא קרדום לחפור בהן'. ועוד ציוו ואמרו, 'אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות', 'וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון'. וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות.
רק שבמדינת ישראל, במשך עשרות שנים, כדי לקבל פטורפ.א.

מהשירות הצבאי (תורתו אומנותו), הקביעות וההנהגות הללו נשארו בגדר המלצה בלבד …

אבל ביהדות החרדית באירופה, בארה"ב, בדרום אפריקה, באוסטרליה- כיוון ששם לא קיים הצורך להתחמק משירות צבאי, ואין תמיכה ממשלתית ופטורים והנחות וקצבאות נדיבות בזכות העסקנים הפוליטיים, גם לא קיים מוסד ה"אברכות" במתכונת המוכרת בישראל.

שם הגברים הנשואים עובדים ומתפרנסים ואפילו רבים מהם הם בעלי הון רב.  

אולי מספיק להביא ראיה מאירופה וארה"בקול אומר קרא

באמת שם הם לא מצליחים לגדל אברכים ברמה שיש כאן בארץ חוץ ממקומות כמו ליקווד ששם מוסד האברכים הוא בדיוק כמו פה

וכן תפסיקו לזלזל ולשפוך את כל מה שאתם שומעים מהחילונים כל היום אל תנסו אפילו להשוות בין התורה במושגים והשאיפות שלכם למה שהחרדים מצפים מעצמם אל תשווה אותם לחרדי מאמריקה כי כן הם שואפים להיות הרבה יותר מזה

תסתובב במקומות כמו מודיעין עילית תראה אלפי אברכים שמה שמעניין אותם בעולם הוא גדרים במוקצה או בבונה בכלים שלומדים תורה מהבוקר עד הלילה כן בדיוק ככה וברור לך שעם כל המימרות שלך המספר שעות שלך ביום אחרי יום עבודה לא ישוו לזה והם מקריבים מעצמם המון בשביל זה והאשה שלהם עובדת והם מחליטים להסתפק בזה כדי לחיות חיי תורה

אתה מדבר על אנשים טהורים שעולם המושגים שלהם רחוק כרחוק מזרח ממערב מהעולם שלך

ומי מתפרנס מן הצדקה מה זה הקשקוש הזה למה מישהו מהם ביקש ממך משהו אם אתה מדבר על הכמה מאות שקלים שהם מקבלים מלגה מהמדינה מחודש זה זכות קיום למדינה ואף אחד לא שואל אותך כמו שלא שואלים אותם על מימון להבימה.

כתבתי קצת חריף אבל פשוט כואב לי לאיפה חלקים בציונות הדתית נגררים זה לא ישפיע על שום חרדי כהוא זה הם כ"כ בטוחים בצדקת דרכם אבל אתה ממבט לאחור תתבייש בעצמך איך דיברת על לומדי תורה

נו בסדר... אבל לפחות תשים סימני פיסוק פה ושםנקדימון
לפחות הסיסמאות וההבלים ייראו טוב יותר
כמה מאותאריק מהדרום
לפי עולם קטן 9500 בחודש.
אזoo

לא ממש כדאי להסתמך על מה שכתוב שם

טכנית אברך לא מקבל מהמדינה שקל אחד ישירות תמורת אברכותו

גם את המלגה של כמה מאות השקלים

המדינה משלמת לכולל עצמו ולא לאברך באופן ישיר

שאר ה'הטבות' לא נובעות ישירות מהאברכות

אלא מהמצב הכלכלי

ויש אברכים שמצבם הכלכלי טוב (נניח האישה מרוויחה סכום של 2-3 משכורות) ואז אין להם שום הטבה

נכון שהרבה אברכים נמצאים במצב כלכלי שניתן לקבל בו הרבה הטבות

כמו כל אדם אחר שנמצא מסיבותיו שלו במצב כזה

לא שאני מעודדת אברכות

אבל זו לא הסיבה הגרועה ביותר להיות במצב נזקק

אני אישית יותר מוטרדת מאנשים/ תהליכים שמבזבזים הרבה יותר כספי ציבור

(נניח האבטלה הגלויה והחוסר יעילות במשרדי הממשלה)

מאשר אנשים שבוחרים להיות נזקקים ומקבלים כמה גרושים ממדיניות הרווחה של מדינת ישראל 

עזבי איזה סוג נזקקים את מעדיפהנקדימון
האמירה שמדובר ב"גרושים" היא פתטית.

אחרת למה החרדים כל כך מזדעקים על "הגזירות הכלכליות"?

תשובה: כי זה לא גרושים כמו שהם אוהבים להגיד כשהם במצב רוח מתקרבן (במצב רוח אחר הם יטענו שמגיע להם כמו כולם...).

כל אחדoo

וההגדרה שלו לגרושים

בא נעזוב את ההגדרות בצד ונכתוב את ה'הטבות'

הנחה בארנונה

הנחה במעונות

אולי יש עוד ואני לא זוכרת/ יודעת

מוזמן להוסיף

בכל מקרה ההנחות הללו מיועדות לנזקקים

צריך להיות עני כדי לקבל אותם

זה לא 'משתלם' כלכלית להיות עני כדי לקבל אותם

למה הם מזדעקים?

1. כי זה כסף שחסרונו יכול להחסיר אוכל ותנאים בסיסיים ממשפחות שלמות

כי הם גם ככה עניים עם מלא ילדים

2. כי הם מדברים בשפה שכמעט כולם מדברים פה

'אנחנו מסכנים/ צודקים/ מופלים

אחרים רוצים לפגוע/ לקחת לנו'

בשביל זה צריך לבטל את מדינת הרווחהמשה

(ואת המיסים שמוטלים כדי לממן אותה).

את מדינת הרווחה לא המציאו החרדים. הם רק אימצו אותה.

האמת הפשוטה היא שלא מדובר בגרושיםנקדימון
עבר עריכה על ידי נקדימון בתאריך כ"ו בסיוון תשפ"ו 12:20

לא צריך להתפתל כל כך אלא פשוט לומר את האמת. מדובר בסכומי כסף בעלי משמעות. נקודה.

מי שעני יכול לדאוג לא להיות עני. גם זו עובדה.

הנחות בארנונה הן דבר שנשלט בידי הרשות המקומית, ובערים החרדיות אברך מקבל הנחת ארנונה דרמטית ולא משנה כמה כסף אישתו מכניסה.  גם זו עובדה.

כש'קול אומר' מדבר על גרושים ואז מתהפך ומדבר על מה שמגיע לכולם, הוא משקר לעצמו ולנו. 

לא באמת אכפת לי איך החרדים מסובבים את זהנקדימון
בפועל, ואני מדבר מידיעה קרובה מאוד, גם כשהאישה מכניסה הון עתק משק הבית עדיין מקבל את ההנחה.
יכול להיותoo

שנחשפת לאיזושהי רמאות

זה לא הופך את הסיטואציה לעובדה קיימת גורפת

העובדה הקיימת היא הפוכה ממה שכתבת 

רמאות אחת? הלוואינקדימון

תרבות השקר בנוגע לכספים אצל החרדים היא מדהימה. וכמובן שיש ספרי "הלכה" שנכתבו להצדיק את זה.

לא ארחיב עוד מטעמים של אאוטינג.

אז בעצםoo
עזבנו את ההטבות שהחרדים מקבלים והתחלנו לדבר על הרמאות שלהם?
אני מניח שבגלל שאתה כינית את מה שכתבתי אוסף סיסמותקול אומר קרא

אתה בודק את מה שאתה מדבר עליו

ואני מציע לך לא לצטט מאנטישמיות בעולם שום נתון ממה שכתבת לא נכון אפילו בשביל הארנונה הם מקבלים אותה הנחה כמו כל מי שהיה במצב הכלכלי שלהם

מזל שלא קראת לי "נאצי"נקדימוןאחרונה
ואני יודע בדיוק על מה אני מדבר. יודע יותר מידי.
ההנחה הכי גדולה היא במעונותברגוע

למי שיש כמה ילדים קטנים מדובר באלפי שקלים כל חודש (לכן הם רוצים להעביר חוק דווקא על המעונות).

והמטרה שם היא בעיקר לעודד תעסוקה של שני ההורים, סתם עני שבוחר לא לעבוד לא יקבל את ההנחה הזאת, חוץ מאברכים.

(אני לא בעד לשלול מכל האברכים את ההנחה, אני כן חושב שמגיל מסויים צריך לתת את זה רק לבודדים שיש להם פוטנציאל להיות ת"ח גדולים)

ההנחה במעונותoo

אצל אברך היא עבור האישה שעובדת

או עבור משפחות שמוגדרות משפחות רווחה

אין קריטריון של עידוד עבודה ל2 בני הזוג

יכול להיות שאתה או אחרים רוצים קריטריון כזה

אבל הוא בהכרח יבוא ע"ח נשים שרוצות לעבוד גם אם הבעל שלהם אברך 

מציע לך לבדוק את העובדותברגוע

במשפחות שרק האשה עובדת והבעל מובטל אין את ההנחה.

עד עכשיו משפחות אברכים קיבלו כי הגדירו אותם כמו סטודנטים.

כיoo

הוא לומד כמו סטודנט

הוא לא מובטל 

לא..ברגוע

מטרת החוק היא לעודד תעסוקה, לא למידה.

טונדט שלומד מקצוע יתחיל כנראה לעבוד בסיום התואר, לכן נותנים לו כבר עכשיו עזרה, בשונה מאברכים שלפעמים נשארים בכולל עד 120.

כן לעודדoo

והוא אכן עודד ומעודד חרדיות לצאת לעבוד ולהפחית את העוני במגזר החרדי

לעודד את 2 ההורים זו פרשנות שלך/ של אחרים

יש קריטריונים בחוק

לא פרשנות ורצונות של אנשים

כשרוצים לשנות אותם

צריך לקחת בחשבון את ההשפעה האמיתית שתהיה

(יש נשים שיפסיקו לעבוד בגלל זה ומשפחות שיהיו יותר נזקקות)

קשה לי להתווכח על עובדותברגוע

החוק נועד לעודד את שני ההורים לעבוד.

אם הבעל לא עובד/לומד מקצוע הם לא יקבלו הנחה, זאת עובדה.

חחח מה?ברגוע

עד עכשיו נתנו לאברכים כי זה עוזר לנשים לצאת לעבוד? את מאמינה לשטות הזאת?

דווקא אם הבעל בבית זה הכי עוזר לאשה לצאת לעבוד, לא? אז למה אם הבעל מובטל הם לא יקבלו את ההנחה? (אם את עדיין לא מאמינה לזה את יכולה לשאול אותו ישירות לגבי בעל מובטל)

לא הבנתי מה מצחיקoo

אברך לא נמצא בבית

הוא בכולל

בלימודים של מכסת שעות כלשהי

בעל מובטל הוא לכאורה בבית

אני לא צריכה AI כדי להבין את ההבדל ביניהם 

אבל הוא לא חייב להיות בכולל, זאת בחירה שלוברגוע

(גם אברך שקיבל פטור מהצבא מקבל את ההטבה)

אם הוא היה מטייל כל היום הוא גם לא היה בבית.

זאת ההוכחה הכי טובה לזה שמדובר בהטבה מיוחדת ללומדי תורה.

why not both?משה

עיקר התקציב של המגזר החרדי הוא באמת בגלל שהם עניים בממוצע ובוחרים להיות כאלה. אבל זה יותר מורכב מזה. בעיקר כי חלק מתקציבי "העוני" הם לעוני רשותי או שכונתי ולא רק לעוני של משפחה בודדת.

גרתי בעבר באברכיה של בית אל. קיבלנו כל מיני דברים בגלל שהיישוב נחשב עני עקב כמות אברכים יחסית גדולה. הם אמנם אברכים זמניים שיוצאים לעבוד אחר כך, ובכל זאת.

מדיניות רווחהoo

מיועדת למניעת קטסטרופה

של פשע/ אלימות/ רעב

אני רואה אותה כנכונה

בלי קשר לסיבה של העוני

גם כעוני קבוצתי/ שכונתי

כשמנסים לעשות שינוי ע"י פגיעה במדיניות הרווחה פר סיבה

יש יותר סיכון מאשר סיכוי

עזוב את החרדים

למדינה זה לא משתלם

יש דברים שכן הוכחו כעוזרים

כמו התאמת שוק העבודה/ יחידות בצבא לחרדים

הכשרות מותאמות

מלגות ללימודים ועוד

מדיניות רווחה בגדול היא אסוןמשה

כי היא מעבירה את האחריות מהאדם הבודד, וגרוע מכך - מטילה מיסים כבדים (היי) על מי שעובד ומתגמלת בטלה.

לא צריך להיות רעב במדינה שבה אין מיסוי כל כך מטורף על נדל"ן. מחירי הדירות ירדו במקרה הזה בערך בחצי.  וגם מחירי אוכל שמרוגלץ למות.

לפי גימיניoo

תקציב משרד הרווחה 2 אחוזים מכלל התקציב

נניח שיש תקציב רווחה גם בשאר משרדי הממשלה

לכמה אחוזים מגיעים?

אתה בטוח שהמיסים שלך (ושלי) הולכים לשם?

אני בספק גדול

גם תקציב השב"ס וחלק מהמשטרה

לוקח אחריות במקום אחרים

נראה לי רווחה עדיף 

תקציב הרווחה זה לא רק זהמשה

זה גם ביטוח לאומי, שאני משלם כמעט 16% מהמשכורת על זה. וגם הסבסוד הפסיכי של חינוך בארץ (שמוצדק בחלקו אבל לא לגמרי) ועוד מלא.

אפרופו חינוךoo

החינוך החרדי מתוקצב 40% או פחות

מחינוך רגיל

כלומר

אני משלמת פעמיים

גם מיסים

וגם על חינוך הילדים על החסר שהמדינה לא משלמת 

נכון.משה

אבל זה מספיק בשביל מעגל של כמעט 30% מהגברים החרדים שעובדים במערכת החינוך החרדית. כלומר מתוך הגברים שעובדים, חלק מהם הם בעצם נתמכי ממשלה ברמה זו או אחרת.

ועם חינוך גרוע מבחינה כלכלית שלא עומד בדרישות של מסכת אבות, שלא לדבר על עוד דרישות ממערכת חינוכית מודרנית.

דווקאoo

הגברים שעובדים שם הם עם פחות סיכוי להתמך

ואם הם נתמכים זה בגלל כמות הילדים

למערכת החינוך החרדית יש את הבעיות שלה

וגם לדתית

וגם לחילונית

האלטרנטיבות לא בשיא

וחינוך החרדי

בניקוי העניין הכלכלי ופערי הידע המתודולוגים

הוא לא רע

ושיפור שלו לא יכול להעשות ע"י תקצוב דלוח

אלא ע"י עזרה מספקת למי שרוצה לעשות שינוי 

לכן עולם התורה פורח במדינת ישראל ולא שםפתית שלג

גדולי הדור הבא צומחים פה בארץ הקודש. יש הזדמנות שווה לכולם לעמול בתורה ולהיות ת"ח.

זאת נקודת זכות ענקית של מדינת ישראל.

יחד עם זה יש גם בעיות שצריך לפתור

נמאס לי כבר מכל האדיוטים השימושייםקעלעברימבאר

בפייסבוק.

סתמו ת'פה!

כרגע סמוטריץ מנסה להלך בין הטיפות ולבחור ברע במיעוטו . הוא לא תמך בחוק לימוד תורה מרצונו אלא כי לא היתה לו ברירה כי החרדים הכניסו אותו בכוח לברוך הזה.

אז סתמו ת'פה ותנו לו לעבוד פוליטית כמו שהוא יודע!

אלא אם כן אתם רוצים להיות אידיוטים שימושיים מכשירים בידי בנט וחבריו לפיד וגולן כדי להפיל את הימין

(לא מדבר על מילואימניקים עייפים שאין דנים את האדם בכעסו. רק שידעו שבממשלת בנט לא יגייסו אף חרדי)

סמוטריץ' המתפכח הראשון בציונות הדתיתאיתן גיל

האיש הזה שגרר את הציונות הדתית לעברי פי פחת,המבין את הטעות שעשה ולקח כמה צעדים אחורה.

מה שדחף אותו להבין זה בג"ץ שבפסק דין שערורייתי הוציא את כל ראשי ישיבות ההסדר להודיע שאין יותר גיוסים לשריון,

וזה בדיוק מה שטוענים ראשי הישיבות החרדים בחדרי חדרים ובריש גלי: צה"ל הפך מזמן לצז"ל (=צבא זימה לאומי), וככזה- לא נוכל להסכים לחוק גיוס בכל נוסח שהוא. 

לא קשור. זה נראה שאו שהחרדיםקעלעברימבאר
כפו עליו את החוק, אחרת לא ילכו עם ביבי בקדנציה הבאה. או שביבי כפה עליו לתמוך בחוק
קשקוש, כרגילהסטורי
סמוטריץ' כפי ש @קעלעברימבאר הגדיר יפה - הולך כל הקדנציה בנושא  בין הטיפות.

הוא ממש לא צריך שהעסקנים מגיל 15 גפני ודרעי ילמדו אותו על הערך של לימוד תורה, הוא גדל על זה וגידל על זה. הוא דאג לישיבות בהחלט, גם לישיבות החרדיות. אם השרים והח"כים החרדים, לא היו תוקעים מקלות בגלגלי הרפורמה המשפטית. אם החרדים היו נוהגים בקצת תבונה - היו מסכימים למתווה הגיוס של אדלשטיין, שלא היה פוגע בשערה של מי שבאמת לומד, והיו חוסכים את כל הסאגה הנוכחית.

קשקוש בריבועאיתן גיל

הוא גדל בבית תורני, אבל לימוד תורה מעולם לא עניין אותו. מצע שמצע... לפני הבחירות הבטיח לתקן את מערכת המשפט, אבל דקה אחר כך דרש את משרד הבטחון בזכות 14 מנדטים! שניכס לעצמו. מורו ורבו הנוכל קיבל את משרד הבטחון- אז גם לו מגיע. כך אמר. נתניהו התעקש שלא לתת לו את משרד הבטחון, והוא התעקש בחזרה ובמשך חודשיים תמימים לא קמה ממשלה חדשה, בדיוק הזמן שנדרש לקפלן להתארגן, ולשרוף את המדינה, ולהביא עלינו את טבח שמחת תורה.

סופו של יום שיצא עם חצי תאוותו בידו. קיבל את משרד האוצר, וגם מעמד במשרד הבטחון, השר לענייני אנטנות. 

כאמור, לימוד תורה מעולם לא עניין אותו. נכון שחתם על הסכם קואליציוני שעוסק בין היתר בחוק הגיוס, אז מה. גם מורו ורבו חתם בע- 20 על התחייבות שלא לשבת בקואליציה עם לפיד.

עכשו כשעתידו הפוליטי לוט בערפל, וכשהבייס שלו מזנב בו מכל עבר, וחרב איש ברעהו, מפייגלין עד וינטר, הוא אכן מתפכח. נקודת המוצא העדכנית שלו היא שגפני ודרעי מובטחים בכנסת הבאה והוא לא, וגם אדלשטיין לא. 

התלמיד המסור של הנוכל ניסה ללכת בין הטיפות, ונרטב על לשד עצמותיו. 

איך זה שיתמוך בחוק יבטיחקעלעברימבאר
את עתידו בכנסת הבאה?

להפך, החוק יגרום לו לאבד לפחות מנדט שלם לטובת בנט

תמיכה בחוק גיוס ולימוד תורה יביא לו מנדט של יהדו"תאיתן גיל

וזה יכניס אותו, אולי, לכנסת הבאה.

בינתיים אני קורא על פיצול מסתמן במפלגת הציונות הדתית, ויש מצב שיקחו לו את המותג.

ועל זה נאמר: כרה בור ויחפרהו...

לא אזיל דמעה אם את הכנסת הבאה הוא יראה מהבית.

מנדט ממי בדיוק? משס? ג? למה שיצביעו לו?קעלעברימבאר
המנדטים שברחו לו והוא זקוק להחזיר אותם זה ממדטים שברחו לבנט וקצת לפייגלין
חסידויות שהצביעו לסמוטריץ' בהוראת רבםאיתן גיל

והתאכזבו, לא יצביעו למי שנסע בשבת למשימת "תיווך" ברוסיה.

שכח מזה.

א פרופו חסידויות שהצביעו לסמוטריץ' בהוראת רבם. נוצרו שם משברי אמון חמורים ביותר, כי עד אז היה מקובל לחשוב שאלה דברי אלוקים חיים, והרבי לעולם לא טועה. 

חסידיות שהצביעו לסמוטריץ'הסטורי
הן החסידיות שמבינות היטב כמה נזק גרמה ההתעקשות של גור על 'הכל או לא כלום' (כמו שחרדים רבים וטובים מבינים זאת) - ולכן לא סאגת הגיוס היא מה שתמנע מהם.
אין לך מושג על מה אתה מדברהסטורי

הוא (בשונה מגפני ודרעי...) שקד על תלמודו שנים רבות וגם בשנותיו בפוליטיקה קבע עיתים משמעותיות לתורה.

תשאל כל ראש ישיבה שמכיר אותו, עד כמה הוא דאג לישיבות. תשאל את המוני ההורים, שבזכותו יש להם עליית הנוער ויכולים להחזיק עם התשלומים לישיבות התכוניות/אולפנות. תשאל את הרב דודקביץ', את הרב חיים גנץ ואחרים שהוא מתייעץ איתם כל הזמן - כל מה שכתבת בהודעה הזאת, זה קשקוש מקושקש.

נ.ב.

נושא אחד שאכן יש בו ביקורת מוצדקת, זה הפקרת מינויי הרבנים לש"ס. אמנם אפשר ללמד זכות שכחלק מקואליציה, צריך לוותר במקומות מסויימים, אבל עדיין יש כאן פספוס.

מתי הוא ארגן שעורי תורה?איתן גיל

ואולי למצעד הבהמות הוא קורא שיעורי תורה...

לגבי מינוי רבנים, אם לא היה תוחב שם את אפו, הרב המוערך מיכה הלוי היה מוכתר לרב ראשי.

סמוטריץ' דואג לבצלאל, ובצלאל דואג לסמוטריץ'.

אני קורא שמפלגת הציונות בדרך לפיצול. להזכירך, זה האיש מאחורי הקלעים, שישב בחדר בעת שמורו ורבו הנוכל הודיע על פיצול הבית היהודי. סדנא דארעא חד הוא. מ.ש.ל.

דחילאקהסטורי
הוא לא זה שצריך לארגן שיעור.

תשאל כל ראש ישיבה, האם כשר אוצר הוא דאג לישיבות. תשאל באיגוד ישיבות ההסדר, באיגוד הישיבות הגבוהות, במועצת המכינות. בישיבות התיכוניות והאולפנות שנכנסו לעליית הנוער, אחרי שנים שלא היתה כניסה.

כנראה שתופתע מהתשובה (אנחנו לא)...

הוא צריך לדאוג לענייני המגזר ויהדותאיתן גיל

זהו.

ושני אלה רחוקים ממנו מרחק שנות אור.

לשחק במגרש של הגדולים זה מסקרן מאוד, אבל לא בשביל זה שלחו אותו לכנסת. 

יתכבד לשבת בביתו שבעה נקיים, ואחר כך לעשות קאם באק.

שילמד ממורו ורבו הנוכלאיתן גיל
שויתר על התמודדות בסיבוב הקודם, ועכשו חזר בשינוי אדרת 
שמענוהסטורי

מי שלא קרא את המצע ולא שמע את התכניות לביטחון, להתיישבות ולתיקון מערכת המשפט - בעיה שלו.

מי שקרא ושמע לפני הבחירות, ידע בדיוק את מי הוא שולח ולשם מה.

גם אני שמעתי, והאמנתי לו, והתוצאות לנגד עינינואיתן גיל

הוא יכול להמשיך לעבוד על 100 אלף חסידים שוטים שנשארו לו, לשיטת מקורביו. 

עלי הוא כבר לא יעבוד.

הצ'יזבט הקבועהסטורי
מאז שהוא בפוליטיקה, אתה מספר שהצבעת לו והתאכזבת.

השאלה היחידה היא למה שנאמין לך שהצבעת שוב, למי שתקפת כל הקדנציה הקודמת, כולל במהלך מערכת הבחירות ולמה הצבעת למי שהצהיר מעל כל במה שהוא הולך לתקן את הדברים שלשיטתך הוא לא אמור להתעסק בהם.

אין מה לומר, כרל"ס, אתה העתק מושלם של הרל"בים - תמיד מתגעגע למפד"ל של פעם, כמו שהם מתגעגעים לליכוד של פעם, מתגעגעים לנתניהו של פעם, כאילו שלא תקפו אותו גם 'פעם' וכאילו שלא תקפו את בגין באותן שיטות.

תביא לי ציטוט שתקפתי אותו לפני הבחירות הקודמותאיתן גיל

ואחר כך תתנצל.

החיפוש בכ.א. שלך נתקע אי שם במהלך תשפ"דהסטוריאחרונה

@משה צריך עזרה לעמוד באתגר, איך אני מגיע להודעות שלו מתחילת חשוון תשפ"ג וקודם לכן?

תודה רבה

נ.ב.

איתן, זה לא משנה, גם אם נניח אני כבר סנילי (אני לא...) והמצאתי שתקפת אותו, אין לך מה להתלונן על זה שהוא עוסק בתחומים שהבהיר במהלך מערכת הבחירות שבהם יעסוק. לזה הצבעת (נניח שנאמין לך) - זה מה שקבלת!

לעיונך למה הצבעת:

https://zionutdatit.org.il/%D7%9E%D7%A6%D7%A2-%D7%94%D7%9E%D7%A4%D7%9C%D7%92%D7%94/

מתברר שזה היה במצע של סמוטריץ'נקדימון

בבחירות האחרונות, ופשוט כולנו שכחנו.

המפלגה פרסמה את זה בפייסבוק היום.

אמנם קצת שונה המצב היום ממה שהיה בבחירות... ובהחלט נכון לציין שהם סירבו לאשר חוק שמשווה לומדים לחיילים. ניסו לעקר את העוקץ של הקרדום לחפור בה שהחרדים רצו. לא בטוח שזה באמת דווה משהו, אבל אלה העובדות על כל פנים...

העובדות לא מעניינותהסטורי
את איתן גיל, רק האובססיה לסמוטריץ'.

הבחירות האחרונות היו לפני המלחמה והעומס עלקעלעברימבאר

המילואימניקים

אתה סוג של גאון...נקדימון
לא הבנתי כל כך מה רצית לומר.קעלעברימבאר
בכל מקרה מן הסתם המצע היה מתעדכן אם הבחירות היו חלות לפני שנה וחצי נגיד
אם היית מתעכב לרגע על כל התגובה שלינקדימון
היית מבין שאין שום צורך בתגובות שלך על זה
מהלך מתוכנן?פתית שלג

במפלגת הציונות הדתית חוששים מפיצול 

סמוטריץ' הבין שהוא צריך להחזיק את הנתח הפחות אמוני-תורני,

וזאת הזמנות מעולה להתפצל, להעשיר בקצת ימין מתון חילוני-ליברלי, לנהל קמפיינים נפרדים

ולהתאחד רגע לפני הבחירות

אגבפתית שלג

לאו דוקא פניה לציבור הפחות אמוני-תורני,

אלא גם בתוך הציבור האמוני-תורני יש גישות שונות לסוגיה הרגישה הזאת של בני הישיבות,

והוא מבין שיוכל להיות סביב זה היי גדול.

בקיצור לכאורה הוא רק יכול להרוויח מזה.

המשבר אמיתימרדכי

בס"ד

אבל אני לא חושב שיהיה פיצול מהמפלגה ולו רק בגלל שאני לא רואה את וולדיגר משלימה להם לצלע השלישית. האחרים פחות רלוונטים לנושא הזה.

וואלהפתית שלג

אוהד טל לא רלוונטי?

לאמרדכי

בס"ד

הוא נאמן מאוד לבצלאל, וגם אחד התוקפים העיקריים של ח"כ סולומון מאז אתמול.

לדוגמה מהדקות האחרונות:

הביקורת במפלגה על ח"כ סולומון נמשכת

המשבר אמיתי וגם המורכבות אמיתיתהסטורי
לדוגמא בהקשר אחר, אחרי ההתנתקות חבר תיאר לי איך הפערים הכי קטנים בין פעילים שונים בישוב שלו, הפכו לנקעים עמוקים שאפילו גרמו לאנשים לעזוב.

גם בנושא הייחס בין תורה לצבא - יש פערים בין השיטות השונות בתוך בתי המדרש הציונים דתיים. כלומר כולם מסכימים שהשירות הוא מצווה ושמי שלא שוקד על תלמודו חייב להתגייס, אבל בייחס ללומדים יש אסכולות שונות שבכותרת אפשר לחלק אותן לשלוש: "ישיבות גבוהות", "הסדר לכתחילא" (אם כי כמובן חלק מראשי ישיבות ההסדר מעודדים את מי שבנוי לכך ללכת לישיבה גבוהה) ו"הקיבוץ הדתי" ככותרת. כמובן כל אחת מהשיטות מתחלקת לעוד תתי זרמים וניואנסים.

עד המלחמה, הדיונים היו כמעט תיאורתיים, בוודאי כשזה הגיע לשאלות החוקיות. די פיהקו וחוץ מכמה מאמרים טרחניים במקור ראשון, אף אחד לא חשב שעל הנושא הזה צריך לזעזע את הקואליציה.

המלחמה, ההרוגים, הפצועים, העומס הבלתי מסתיים שלא פוסחים גם על יושבי בתי המדרש - הביאה שהנושא בוער ומאוד קשה לעגל את הפינה. הציבור חם מאוד וגם מי שמבין בשכל שחוק או העדרו לא ישנה במציאות, העקרון מאוד בוער בו. במציאות, נוסח חוק שהרב מידן טוען בתוקף שהוא חילול ד', יכול להיות נוסח שהרב יצחק בן שחר לדוגמא (לא שמעתי אותו ספציפית במלחמה, אבל מכיר את הדרכותיו בעבר והוא רבו העיקרי של סמוטריץ') - יכול לראות בו לכתחילא.

טוויסט בעלילהמרדכיאחרונה
בס"ד

אני מקווה שזה בסדר להביא מאתר המתחרה, אבל אריה יואלי מביא מציאות שלפיה **ייתכן** ומסםיק שני ח"כים לפירישה מהסיעה

התרגיל להגדלת התקציב למפלגה עלול להתהפך על הציונות הדתית - סרוגים

כל השנים...סיעתא דשמייא1

....העולם קיבל בשוויון נפש את ההתיישבות היהודית בעמק הירדן ויהודה.

מרגע שמתיישבים החלו לרקוד בסבסטיה ולשיר "עוצו עיצה ותופר" בניגוד למדיניות הממשלה דאז,

ובהמשך, חילופי שלטון ותגבור ההתיישבות בגב ההר, עם חיכוך מתגבר עם האוכלוסיה הערבית

העולם מתעורר לחרמות ונידויים. מעניין מה חושבים תושבי עמק הירדן, ישובים כמו פצאל, על המצב.

לא עמק הירדן אלא בקעת הירדןזיויק
ולא ככ מסכים איתך, מה שעשה את ההבדל זה אוסלו
לאחושב. נהפוך הוא…סיעתא דשמייא1

… אוסלו יכל להצליח (אולי) אם היינו נצמדים בעניין ההתישבות לתוכנית אלון..

בכלל לו לא היינו מפנים את סיני לא היינו מגיעים לאוסלו. אגב לא פינינו אף ישוב באוסלו והתפטרנו מלדאוג ליותר ממיליון ערבים . נכון שזה גרר טרור אבל אף ממשלה כולל ממשלת הימין על מלא לא נסתה לבטל את ההסכם. אז קצת מחשבה הגיונית ובלי פוזיציה בבקשה.

שוב אתה מעלה את הגרה הזאת?! שמענו אותך מרגל!הסטורי

'העולם' היה נגד הקמת המדינה

'העולם' היה נגד השלטון שלנו בירושלים

'העולם' היה נגד כל התיישבות חדשה

לא חשוב מה יאמרו הגוים - חשוב מה יעשו היהודים (הנאמנים, לא הנפולת של נמושות כמוך)!

היא הנותנת…סיעתא דשמייא1

כשעושים את זה בחכמה למרות שהעולם לא מקבל זה עובר בלי חרמות ובלי נידויים ממדינות המערב. כן היה החרם הערבי לגבי מוצרי יבוא אבל היצוא הישראלי לא נפגע ורק גדל. במקום להכפיש ולזהם כדאי שתנסה להיות ענייני. חבל שגידולים כמו תמרים איכותיים תוצרת בקעת הירדן לדוגמא לא יהיו על מדפי סופרמרקטים בעולם רק בגלל מדיניות התיישבותית שגוייה שמושכת תשומת לב עולמית לא חיובית.

אגב גם מדיניות של פוליטיקה של משרות ותקציבים בקרן קיימת לישראל הביאה לירידה בתרומות לקרן שגם זה שינוי לרעה לצערי.

אתה אמיתי?! חרם הנפט מוכר לך? האמברגו על מכוניותהסטורי

שאילץ את ישראל לייצר סוסיתות שבעלי חיים אכלו, מוכר לך? העובדה שבמלחמת יום כיפור, אף מדינה אירופאית לא הסכימה שהמטוסים האמריקאים עם הציוד בשבילנו יתדלקו אצלה ידועה לך?

תמיד היו חרמות, תמיד היו גינויים, סנקציות אלו ואחרות, "העולם כולו נגדנו לא נורא נסתדר" לא נכתב היום.

הועברת לדף אחר

רק יהודון גלותי כמוך, מאשים את היהודים בזה שהגויים הצבועים אנטישמיים. קראנו בפרשה האחרונה על נמושות כמוך. האנטישמיות האירופאית של כל הדורות, של מסעי הצלב, של האינקווזיציה, של פרעות ת"ח-ת"ט ושאר הפוגרומים עד השואה, בסה"כ לובשת היום, כשאנחנו חזקים ואי אפשר פשוט להוביל אותנו למשרפות, תחפושת של 'סנקציות על קיצונים'.

אמרתי חרם ערבי….סיעתא דשמייא1
… אבל זה לא פגע ביצוא הישראלי. להפך הצלחנו ליצר פירות , ירקות, פרחים מגוש קטיף, עוזי, טכנולוגיות למיניהם ועוד. אנחנו מוחרמים היום בעיקר ביצוא. 
אה, עגבניות ועוזי, כאילו היום לא עומדים בתור לקנותהסטורי

מאיתנו את שיאי הטכנולגיה והנשק:

צרפת מודה: ישראל לא צריכה אותנו, היא מטילה עלינו אמברגו - סרוגים

לך תוציא דיבה במקום אחר, אצלינו המרגלים כמוך כבר מתו במגיפה.

סיימנו להיות יהודונים גלותיים שמאשימים את עצמם, ברשעה של האירופאים. 

כן. בדיוק.משהאחרונה

אגב האמריקאים הסכימו לעזור לנו ביום כיפור רק בגלל שמדינת ישראל איימה בלהפיל פצצת אטום על קהיר ועל דמשק.

אם נכמרו רחמיך על הרוצחים והאנסים הישמעאליםאיתן גיל

תציע להם קורת גג באוסטרליה המפנקת.

כל רוצח וכל אנס יורשה לקחת איתו חצי קילומטר של מנהרת תופת.

מי שמרחם בעקיפין על מרצחים…סיעתא דשמייא1

… זה אנשי ימין שפוגעים בצורה עוורת בערבים

ומשניאים אותנו בכל העולם, פוגעים ביצוא שלנו ומרחיבים את מעגל האלימות. מילא אם זה היה מרחיב את גבולות ארץ ישראל ניחא אבל במבחן התוצאה אנחנו רק בנסיגה. הגליל והנגב עם רוב ערבי,ביהודה ושומרון יש ערבוביה כלומר אין תכנון של שטח יהודי מובהק. צעירים מנסים להפחיד ערבים כדי לנקות שטח כאילו אנחנו בשנת 48 ששם עשינו את זה בהצלחה ללא מצלמות וטיק טוק. ידידי המציאות כואבת.

הייתי רוצה לפתוח רדיו מחר בבוקראיתן גיל

ולשמוע שכל החברים שלך הישמעאלים עלו על מטוסים ונחתו באוסטרליה ( גם אירופה זה טוב), אבל זה לא יהיה, ולכן מעט מעט אגרשנו מפניך.

ערבי ימ"ש שמפחד להיות כאן, זה בסדר גמור. חבל שיש כאלה שלא מפחדים להיות כאן.

הם לא חברים שלי. זה אתה שרוצה לגור..סיעתא דשמייא1
… בתוכם בכוח.
הם מהגרים מערב הסעודיתאיתן גיל

ואני נולדתי כאן.

גם הם לא מתים להיות כאן, אבל חשוב להם יותר שאני לא אהיה כאן.

ב- 48 זה נגמר בנכבה, ונכבה נוספת היא עניין של זמן.

טוב. גם אתה כדאי…סיעתא דשמייא1
שתלמד פרקי רבי אליעזר כדי שתבין את מהלך העניינים.
מכיר פרקי דמגוגיה של נפולת של נמושות ושל יורדיםאיתן גיל
זה עוד לא היה..סיעתא דשמייא1

"אין כניסה לישראלים: בגלל מדיניות הממשלה הטיסה מישראל לא הורשתה לנחות

טיסה מישראל לבירת סלובניה, נאלצה לסטות ממסלולה לאחר שנתקלה בסירוב מצד השלטונות לאפשר את הנחיתה. הסיבה - החלטה פוליטית. כל הפרטים על התקרית החריגה"

מעניין אם יש ביביסט בטיסה .

סלובניה היא היורשת הטבעית של גרמניה הנאציתאיתן גיל
אין כניסה ליהודים ולכלבים.
טוב בשביל זה…סיעתא דשמייא1
… שאלתי אם יש ביביסטים במטוס שרוצים לתת פרנסה לתיירות הסלובנית האנטישמית.
לא הייתי באוסטרליה ובסלובניה, ולא אסע לשםאיתן גיל
שיחנקו.
ובאירופה האנטישמית?סיעתא דשמייא1
באירופה הייתי, ולא כטיילן. תסתפק בזה.איתן גיל
זה לא 'בגלל מדיניות הממשלה'הסטורי
האירופאים אנטישמים אלף שנה, הם לא צריכים את התירוצים שלך.

היום לא מצטלם טוב לשרוף בתי כנסת על המתפללים בתוכם, להעלות למוקד בתהלוכות או-טו-דה-פה או להוביל לתאי גזים - אז בטענות פסדו-מוסריות, הנכדים של הנאצים מטילים סנקציות על ישראל.

עברנו את פרעה, נעבור גם את זה בלי הטובות שלהם ובלי ההטפות הצבועות שלך.

הערבים צריכים להפסיק להתחכך בנו, זה כזה פשוטנקדימון
רוצים להישאר בינינו בשלווה? תחיו את חייכם בשקט. תרעו צאן, תמסקו זיתים, תבנו באופן חוקי ואדריכלי, תניפו דגל ישראל. זה כזה פשוט.
תלמד פרקי רבי אליעזר ותבין….סיעתא דשמייא1
…שאתה חי בסרט.
תלמד הלכה ותבין...נקדימון

...שאתה נוצרי.

טראמפ החדש: יריתם מספיק, חיזרו למשא ומתןאיתן גיל

אירן בתגובה: מי סופר אותך? ג'יננ'י טיפש, וגס רוח. 

עוד מאירן: צוחק מי שצוחק אחרון.

טראמפ החדש: שוב תימרנתי את איתן גילנקדימון
🤣🤣🤣הסטורי
אנחנו חוטפים, ואותך זה מצחיק.איתן גיל
המצחיק זה שהאירנים הם אלו שחוטפים, ואתה חגגת כאןהסטורי
בשמם
דבר איתי על הג'ינג'י ולא על האירניםאיתן גיל
אנחנו תוקפים, ואותך זה מעציבנקדימון

זה עכברנות המקלדת שמוציאה ממך כל כך הרבה עין רעה וחצי הכוס הריקה, או שגם במציאות אתה כזה?

אנחנו חוטפים ומגיבים.איתן גיל

טראמפ החדש לא מצטרף.

כבר לא סופר אותנו.

אתה מפטפט את עצמך לדעתנקדימון

בלי לדעת

אתה אחלהאיתן גיל

ד"ש מאוסטרליה הרחוקה.

טראמפ החדש: ישראל ואירן חייבות להפסיק מיד את היריאיתן גיל

פעם הוא היה איתנו ועכשו הוא מהאו"ם

הוא ממשיך לעשות בך פסיכולוגית מה שבא לונקדימון
ואתה ממשיך כמו עלה נידף ברוח, כלומר כמו ברק רביד. זה פשוט בדיחה
נתניהו וטראמפ, בתיאום מלא, משחקים מול אירן אתהסטורי
השוטר הטוב והשוטר הרע.

משום מה אתה נבהל מכל הצהרה, בלי להבין שההצהרות הן חלק מהמשחק.

ולכן שפך עליו מטר של קללות וניבולי פהאיתן גיל

שבשום מגרש כדורגל לא יעזו להשמיע אותם.

"מטר"נקדימון

מכל נמחה עושים פיל.

יש יותר ממטרי ברכות מאשר טפטופי התעיה של "ניבולי פה"

לטראמפ יש פה גדול וזה לא חדשהסטורי
לא צריך להתייחס לדיבורים שלו, אלא למעשים. למעשה הוא עושה על אירן מצור ובעוד שהם וכל העולם קונים את ההצגה שהזמן עומד לרשותם והוא לחוץ על הסכם - למעשה הוא לא מסכים להסכם שלא מפרק את יכולתיהם הצבאיות, מה שיביא לסופו של המשטר.

בנתיים, כחלק מההצגה, הוא כביכול מרסן אותנו, חוץ ממתי ש"ביבי לא הקשיב לו" וצה"ל היכה הלילה והבוקר באירן היטב. מה שיזרז אותם להגיע להסכם שהוא רוצה או לקרוס.

פשוט מדהים שאנשים שמבינים דבר או שניים, עוד קונים את ההצגות על 'פערים בין נתניהו לטראמפ'.

תכלס באמת בדיחה מה שהולך כאןכְּקֶדֶם
עצוב. ואנשים עוד ממשיכים לאהוד את הגאוותן הפחדן הזה
מי שבאמת מדמיין, שנתניהו וטראמפ לא מתואמיםהסטוריאחרונה
עד הצעד האחרון - כולל ההפצצות של צה"ל שלשום, שהיו הכנה להפצצות האמריקאיות אתמול (ואולי גם הלילה) - יש לי קרקע זמינה לבניה על המאדים למכור לו...
מתמיכת סמוטריץ בחוק לימוד תורה לומדים 2 דברים:קעלעברימבאר

א. שסמוטריץ יתאחד בבחירות עם בן גביר.

ב. שיש ברית חשאית בין לפיד לחרדים.

אחרת אי אפשר להסביר.

כי סמוטריץ מתנדנד על אחוז החסימה. תמיכתו בחוק הנל תגרום לו מן הסתם לאבד מנדט שלם לטובת בנט, לפי הכעס שיש בחוגי הצ"ד על סמוטריץ על החוק.

עצם זה שתמך בחוק הזה לפני בחירות, כאשר אילו היה מתנגד לחוק היה מרוויח 2 מנדטים מבנט, מראה שהוא הולך עם בן גביר ולא חושש מאחוז החסימה.

מאחר שתמיכתו בחוק תגרום לגוש הימין-ביבי לאבד לפחות מנדט אחד לטובת בנט, עצם זה שסמוטריץ וביבי אולצו על ידי החרדים לתמוך בחוק , מראה שלחרדים יש קלף חזק לאיים עליו. הקלף היחיד הוא איום אמיתי ללכת עם לפיד. מכאן שיש ברית חשאית של החרדים עם לפיד.

כי איום החרדים על ביבי שלא יתמכו בזיכויו במשפט, הוא איום חסר שיניים אם אין ברית עם לפיד, כי לחרדים בהעדר ברית עם לפיד אין ברירה אלא לתמוך בביבי

לא נראה שפייגלין צודק:קעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך י"ט בסיוון תשפ"ו 19:19

פייגלין לערוץ 7: זהות מחזירה לגוש הימין קולות שזלגו לליברמן ולבנט | ערוץ 7

שמעתי על הרבה לייטים שלא יצביעו לבנט בגלל שבעיניהם הוא שקרן, ויצביעו לסמוטריץ בלית ברירה, לא כי אוהבים את סמוטריץ.

יש מצב שפייגלין ישתה לסמוטריץ את המצביעים. ואם גם פייגלין וגם סמוטריץ לא יעברו את אחוז החסימה, הלך על גוש הימין

מי שירצה יוכל להרשם לנישואין ברבנותמתוך סקרנות

ואז יפתור לעצמו בקלות את הבעיה של יוחסין.

במקוםרועישםטוב

במקום פעם אחת ולתמיד לגמור את הסיפור (להפציץ את כל מה שקשור לחשמל, מים והתשתיות הכי בסיסיות ככה שפשוט טכנית

לא יהיה אפשר לגור שם), עוד פעם כמה טילים לפה, כמה טילים לשם. הכל מטומטם לחלוטין.

כי ביביshaulreznik

צעד קדימה, שני צעדים אחורה, "תחזיקו אותי חזק". תמצית המדיניות של הגאון האסטרטגי עם האנגלית המוצחצחת (שיש לכל ילד שלומד בחו"ל מגיל 8).

תחליטו: ביבי או טראמפנקדימון
הדילוגים האלה בין ביבי שולט בטראמפ לבין טראמפ שולט בביבי; ביבי האשם או טראמפ האשם. אתם נראים כל כך מבוהלים ועלובים עם התנודות ברוח האלה. רחמיי...
שניהם הרע במיעוטוshaulreznik

נתניהו הוא זגזגן, טראמפ הוא זגזגן חולה נפש.

תתעסקו בשלושת רבעי הכוס המלאהנקדימון
במקום להתגולל בקיא של העין הרעה, ולחפש איפה אתם עליונים על האחר.
בקושי שמינית כוסshaulreznik

הישגים: זיני וגופמן, מבצע הביפרים, פגיעה בתוכנית הגרעין האיראנית

הפסדים: הרפורמה המשפטית בוטלה, היועמ"שית לא פוטרה וממשיכה להשתולל, שירות קרבי לחיילות הולך ומתרחב, חמאס מתעצם, חיזבאללה משתקמת, איראן משתקמת.

אני עדיין ממליץ להפסיק להתגולל בקיא של העין הרעהנקדימון

צריך להיות טיפש או רשע כדי לכתוב את הרשימות הפגומות שהצגת כאן.

אני לא מתכוון להיכנס למלחמת רשימות, וגם לא לתקן את הפגמים בשלך.

פשוט תנסו להתבגר מעבר לעכברנות המקלדת הזו...

אם היו כותבים לך בפאתוס דומה בימי ממשלת בנט-לפידshaulreznik

היית משתכנע או שהיית מצביע על הצלחות וכשלים?

קודם הייתי מצביע על העובדותנקדימון
וברשימות שלך מכעט ואין כאלה
תכל'ס.. במקום לשחק משחקי קופסאנקדימון
אנחנו מתעסקים עם החיים האמיתיים. הגיע הזמן לחזור למשחקי קופסא, שם הכל קל ונגמר בקלות מדהימה.
כנראה שניהול מדינה ומלחמה אינו דומה למשחקי מחשבפ.א.
זה שאתה לא מבין לא הופך את זה למטומטםקורא נלהב לשעבראחרונה

יש שיקולים רחבים.

-'מדיניות הכלה' של 'טיפטופים וסבבים'- באמת על הפנים.

-מדיניות אחראית בשביל לאפשר לטראמפ למצות את המו"מ עם איראן שתפרד מהגרעין?- שווה לתת צ'אנס.

להזכירכם לכן גם מראש מבצע שאגת ארי הופסק בשביל לאפשר את המו"מ הזה. כי כנראה קשה מאד להגיע לכל האורניום המועשר.

כמובן תוך המשך הלחימה הנוכחית מול חיזבאללה

אולי יעניין אותך