פתרון הכי פשוט: בנות הבייתה, חרדים לצבא.המדינאי

אם היו מציעים כזה פתרון, כל הצדדים היו יוצאים נשכרים. כל כך הרבה הורים מודאגים משלום בנותיהם בצבא. יודעי דבר בין הבנות אכן לא מתגייסות. מובילת המחאה מלפני שנתיים, גם היא לא התגייסה. כי כל כך הרבה בנות מנוצלות מינית בצבא. שום חוק אינו יכול לעמוד בפני אתגרים ביולוגיים.

אם היו אומרים לחרדים: אתם תתגייסו ובכך תצילו בנות יהודיות מלהיטמא בצבא, רובם ככולם היו מתגייסים בריצה.

נו נו...חיה וקיימת

הכל טוב ויפה ונכון מלבד המשפט האחרון... (בריצה?? רק בהוראת הרבנים)

יש לחרדים עוד בעיות רוחניות עם הצבא חוץ מבנות...אם היית

ולכן הם לא "ירוצו" למסור את נפשם הרוחנית בשביל שבת כלשהי תחטא קצת פחות. קודם כל הם ידאגו לנפשם הרוחנית שלהם ואחר כך לשל אחרים.

ברור שזה מהלך חיובימינימאוס

להוציא את הבנות מהצבא

האם החרדים יבואו במקומן ? לא בטוח

יש בעיות כשרות, שבת וכל העניין של המתמידים שבכל מקרה לא יבואו

אפשר לנסות, אולי זה יצליח, יותר מאשר מאסריםהמדינאי
חח..ממש לא..דוסית גאה!

זו לא הבעיה העיקרית..

העניין הוא שרובם מאמינים שתפקידם הוא ללמוד תורה ולא לשרת בצבא.

הם פשוט לא מאמינים בערך של שירות צבאי...

יש מעט שהיו רוצים להתגייס והם נמנעים מהסיבות שהוזכרו כאן-בנות, שבת כשרות וכו'..

בזה חלוקות הדעותמינימאוס

ברור שכאשר הצבא יתנהל לגמרי על פי ההלכה (חלומות באספמיה אבל לו יצוייר)

יתגייסו הרבה יותר חרדים

השאלה רק כמה ובאיזה גיל

אני שואלת באמת כדי להבין-דוסית גאה!

לא נראה לך שהסדר ההגיוני הוא שקודם החרדים יתגייסו בהמוניהם ואז הצבא "יתנרמל"?

אין שום סיכוי שהצבא ישנה את עצמו כל עוד לא "יכריחו" אותו.. ברגע שיהיו הרבה שומרי מצוות הצביון ישתנה מאליו, לא?!

לי לא. כי תמיד קיים הסיכון שכמו בימי קום המדינהאם היית

יקרה קודם כל ההפך....

במיוחד שמי השולט ומי הנשלט בכאלו מסגרות... ולמי יש יותר כוח ביד לכפות על מי...

וגם אם בסוף זה יקרה ויהיו "רק" כמה מאות קרבנות (רוחניים) - זה הרבה יותר מדי.

זה לא יקרהמינימאוס

נכון להיום מתוך 1500 כאלו שמתגייסים בשנה אומרים שאפילו ביחידות חרדיות הצבא לא עומד בהסכמים וכו'

אם הצבא רוצה לקלוט חרדים, אז כן, הוא צריך להשתנותמרדכי
בס"ד

תראי כמה דתיים מתגייסים ובכל זאת המצב לא משתנה ועדיין יש בעיות של שירת נשים, כשרות ועוד. ואם הצבא רוצה שהחרדים התגייסו הוא צריך ליצור מסגרת שמתאימה להם. נכון, גם אז לא כולם התגייסו, אבל טוב שכך! כי גם חייבים אנשים שיגדלו בתורה (ולא רק במגזר החרדי!!) וגם כי אין מקום לכל החרדים בצה"ל ולא יהיה מה לעשות איתם.
איזה בעיות כשרות יש בצבאקוד אבל פתוח

הצבא יותר מחמיר מהרבה בד"צים למינהם

ה"בעיה" שלהם זה ביטול תורה

אתה חיב"ס, מצב הכשרות והמטבחים בצבא על הפנים..-משה ר-

בבדצים שונים המצב יותר גרוע..הרועה
אבל בהחלט יש בעיות כשרות לחרדים בצבא.
בדצים פיקטיביים אתה מתכוון?עוגי פלצת

ועל החרדים אל תקשה, כל אחד אוכל רק בבדצ שלו

ולא בבדצים האחרים ממילא.

בצבא אין רק בעיות כשרות, אלא אף בעיות סניטריות.

חפש בגוגל על ג'וקים שמוצאים שם במטבחים.

לא רקהרועה
קשה מאוד לאכול היום בחוץ גם בבדצים טובים, בסופו של דבר מי שנמצא בשטח (או לא נמצא..) זה המשגיח.
אמת, ובכל זאת אני ממתין לאחד שיותר נוח לו לאכולעוגי פלצת

במטבח צבאי מאשר בכל מסעדה שמושגחת ע"י אחד הבד"צים המוכרים.

(משיקולים הלכתיים נטו)

יש מטבחים בצבא שאני אוכל בהם בעיניים עצומותהרועה

כמו באזרחות זה תלוי ביראת שמים של המשגיח-משה ר-

ראיתי משגיחים מטעם הרבנות שמקפידים על קלה כבחמורה ומחזיקים את המטבח בצורה קפדנית מאד ושמעתי כמה וכמה סיפורים על משגיחים של הבד"צ שעיגלו פינות ולא היו נוכחים כמעט במטבח..

המצב בצבא עם משגיח טוב הוא עדיףהרועה

ראיתי כבר שסוגרים מטבח על בעיות כשרות וכולם אכלו מנות קרב עד שדברים שונו.

לא ממש נכון..היה לי ויכוח עם חסיד והוא אמרנענע בחסה

שאם היו נותנים להם את הכשרות שהם צריכים/רוצים, לא היה בכלל בנות שהם נפגשים 

וכל שאר הדברים שהם רוצים/צריכים הם היו מתגייסים..

אבל כנראה שהצבא לא עומד בהסכמים האלה ולא נותן את התנאים אז הם לא מתגייסים..

קיצור, כשיהיה את התנאים שמתאימים להם בצבא הם יתגייסו..

חסידים זה משהו אחר מליטאיםמינימאוס

הרבה מהחסידים יוצאים לעבוד בכל מקרה

מה שאין כן ליטאים שנשארים בכולל הרבה שנים 

והטפשים עכשיו שלחו בחור חרדי לכלאמשה

כלא צבאי זה מקום לא נחמד בכלל, בטח לא לשומר תורה ומצוות.

עכשיו הטראומה שיש לו תגרום לכך שהוא והחברים שלו בחיים לא יתגייסו.

זה לא נכון...google

זה לא קשור ....עובדה-בנח"ל החרדי אין בנות והרבנים של החרדים אוסרים להתגיס גם לשם....

א. לא בטוח שזה ממש "סטרילי" מבנות. ב. יש עודנענע בחסה

דברים שמפריעים להם חוץ מבנות(כשרות לדוג')

אין בנות=אין בנות....מה לא מובן....google

http://www.kikarhashabat.co.il/2895.html - כשרות...

"סטרילי מבנות"- אז נלך לפי השיטה שלך עד הסוף..אם אתה לא מדבר אתם,לא נוגע בהם,אין יחוד-אז מה הבעייה??זה כמו שאתה רואה בחורה ברחוב...

גם שם יש בעיות. פחות, אבל ישמרדכי
אז בא נשמע...google

רציני אני לא בא להקניט או משו...גם אני רוצה לדעת אם יש....

אינלי כ"כ מושג מה באמת הולך בצבא כי אני עדייןנענע בחסה

לא שם אבל לפי מה שהבנתי עדיין יש לחרדים בעיות..

(נראלי שלחרדים יש בעיה לראות בנות אפילו אם לא מדברים ואין שום קשר..)

חח מה???מה זה השטויות האלה?אבודה!

בנות מועילות בצבא פי אלף מאשר אם חרדים יתגיסו לצבא!!!!!
אם אין בנות אין צבא, ואין דבר כזה שבגלל שיש ניצול מיני והתקפות מיניות יעיפו את הבנות מהצבא, זה לא הגיוני שבגלל שקצינים מפגרים חושבים שהם יכולים לעשות כל מה שבא להם ולהרוס לחיילות תמימות את החיים יעיפו את הבנות מהצבא זה כמו שאם אתה הולך לבית ספר וכל יום שאתה רוצה לאכול, מישהו לוקח לך את האוכל, אז מה? אתה פשוט לא תאכל אפעם? מבין?
ותאמין לי שגם אם יעיפו את כל הבנות מהצבא החרדים עדיין לא יתגיסו. ההשתמטות שלהם(שאגב לפי דעתי מסיבה מאוד מוצדקת) לא נובעת מקירבה לבנות, יש להם גדוד משלהם (נצח יהודה) ואין שם בנות, אז זה בכלל לא הקטע!!!!

הפריע לי משהו אחדמופים

שירות בצבא זה "צורך" של הבנות?

ברור שאם מישהו נפגע ממישהו אחר אנחנו נגן על הקרבן ולא על התוקף, אבל כאן ההגנה היא להעיף את הבנות מהצבא.

אנחנו רוצים לשמור עליכן, ואין לכן שום תועלת מהצבא, אז אנחנו פוטרים אתכן מדבר קשה.

זה יותר דומה לתורן שצריך לנקות את החצר, שאם מציקים לו שם אנחנו אומרים לו שאנחנו פוטרים אתו מהתורנות שלו.

א. כן, יש בנות שרוצות לשרת בצבא. ב.ההגנה והפתרוןנענע בחסה

לדעתי היא לטפל במטרידים ולא להעיף את הבנות מהצבא..

ב. יש תפקידים שלדעתי בנות יתר טובות בהם מאשר בנים, למשל רל"שיות ותפקידים מנהליים כאלה ואחרים..

זה שאין רוצות זה לא אומר שזה בסדרמרדכי
בס"ד

גם מבחינה בריאותית (לקרביות) ובמיוחד מבחינה הלכתית.
הקרביות נוטלות על עצמן סיכון גבוההאבודה!

של פגיעה בריאותית, וזה רק מראה כמה הדבר חשוב להם!
ומבחינה הלכתית? מה לא בסדר?

ולי חשוב להיות בהריון!!! זה אומר שאני יכול?מרדכי
בס"ד

לא, הגוף שלי לא מתאים לזה וכך גם היכולות, אז אני לא יכול להיות בהריון גם אם אני מאוד רוצה. ואעיד על עצמי שיש לי עבר בריאותי עם כמה ניתוחים שבגללם היכולות שלי גם לא מתאימים לשירות קרבי, אז אני לא יכול להיות קרבי (ואני גם אמור לקבל פטור כך שגם להיות חייל אני לא מתאים). מה לעשות שכך הקב"ה ברא אותי? אז אני פחות מצטיין בדבר אחד שלכן אותו אני לא אעשה ויותר מצטיין בדבר אחר, זה טבע העולם.

לגבי ההלכה-
רוב הרבנים (למעט ארגון מסוים) אוסרים ללכת לצבא בעיקר מבחינת הצניעות אך יש טעמים נוספים. את מוזמנת לחפש באתר ישיבה ולהווכח בעצמך בטעמים ובסיבות.

נ"ב-
כמובן שה"בהריון" זאת רק דוגמא.
טבע העולם ..אבודה!

שלפעמים יש בנות שיש להם גוף שיותר מתאים לקרבי מאשר בנים מסוימים...

ויש גם לפעמים בנים שבהריון (בעעע..)מרדכי
בס"ד

אבל הטבע הוא עדיין טבע גם אם יש יוצאי דופן.
האם הורידו כל מיני דרישות בקרבי כדי שיתאים לבנות?מינימאוס

או שזה סתם שמועה?

לא שמעתי על זההרועה
אבל יש שמועות עיקשות על אחוזי פגיעה גבוהים יותר
בעולם שבו מתעקשים לומרמינימאוס

שאין הבדל בין גברים לנשים

מן הסתם יהיו כאלו שיתכחשו לשמועות האלו

רק שתדעו...אם היית

שיש המון נשים אנטי פמיניסטיות גם חילוניות שמאלניות שלא מסכימות עם זה שגבר ואישה אמורים להשתוות.

אבל אלו שפועלות בקול רם הם הפמיניסטיות.

לא מזמן דיברנו בעבודה (חילוניות חרדיות ודתיות) על כך שחופשת הלידה קצרה מדי . אחד הגברים התערב והוא אמר שהפמיניסטיות אומרות שחופשת לידה ארוכה מדי היא רעה לנשים - בגלל שמעסיקים יפחדו להעסיק אותן.

כולם הגיבו בבבעעעע..

אבל דווקא השמאלנית הגיבה - קודם שהגברים יהיו בהריון ויניקו ויקבלו קצת הורמונים של אישה אחרי לידה - ואז נמשיך לדון על המשך שוויון הזכויות בעבודה.

אלי הגיעה השמועה הזאת, אבל אני לא יכול לאמת אותהמרדכי
כן..זה צורך של הבנות!!אבודה!

חאלס אנחנו לא במאה ה18, בנות רוצות לתרום בצבא בדיוק כמו כולם ובדיוק כמו שהיה במחתרות!
וכן אם יש תקיפות מיניות צריך לפעול כדי שזה לא יהיה וממש לא להוציא את הבנות מהצבא, זה בושה אפילו לחשוב על זה..
זה מזכיר לי את הסיפור של הילדים מהקיבוץ(לא זוכרת איזה) שאנסו את חברה שלהם ואח"כ היה מצב לא נעים בקיבוץ אז העיפו את המשפחה של הבת!!
ומצטרפת לדברי נענע בחסה

ה"מאה ה-18" אבל ההלכה היא אותה הלכה!מרדכי
אבל הדור הוא דור אחר, וגם ההלכה משתנהאבודה!
הדור השתנה זה נכון, אז אולי גם נחלל שבת?מרדכי
מה אתה בכלל משווה?????google

אתה משווה חילול שבת שחייבים עליה כרת לזה שבנות מתגיסות???תגיד מה אתה נורמלי??חילול שבת זה אחד העברות ה-כ-י חמורות בתורה...ובנות בצבא....פסדר זה אולי לא מתאים כלכך אבל זה לא עברה,מה אתה בכלל משווה את זה ...דבר בכבוד לבנות שמתגיסות לצבא שלנו ששומר...כן ..גם עליך...ותאמין לי הם תורמות למדינה יותר ממכם הם תורמות מהבריאות שלהם,מהזמן שלהם...ויכול להיות (לא עלינו) שגם לא יחזרו הביתה...אתם אפ' הגברים לא מתגיסים - ואל תמציאו לי תירוצים "אנחנו לא מתגיסים בגלל שיש בצה"ל בנות"..כי זה תירוץ מעפן!!!כי גם למסלולים שאין בנות אתם לא מתגיסים....

לפי החז"א גיוס בנות חמור יותר מחילול שבת.חיה וקיימת

(יהרג ואל יעבור, פסק לאחיניתו לקפוץ מהמרפסת אם יבואו לגייסה)

לא הגזים קצת???google

אני בטוח שהוא לא התכוון לזה...הוא בטח אמר את זה כאילו הוא חזק נגד זה,שניה,בא ניכנס לראש שלו.....למה??? גילוי עריות??(מי שעושה מעשים...בצבא אז הוא הולך לנראלי 30 ימי מחבוש,אז אם את אומרת שללכת לצבא זה גילוי עריות -אז גם ללכת ברחוב זה גילוי עריות.....שפיכות דמים??לא!!!עבודה זרה???לא!!!יופי...אנחנו בשעת שמד???לא!!יופי...וחוץ מזה תראי לי רבנים אחרים שהסכימו איתו ברצינות שזה יהרג ועל יעבור...וגם מה אז את אומרת שכאילו אם מישהיא מתגיסת אז זהו...כרת??? (הרי אמרנו שלפי החז"א זה יותר חמור מחילול שבת...) את יודעת שלא!!! אז תעשי לי טובה....לילה טוב!!

לא הגזים, זה מה שהוא אמר והוא התכוון לזה בכלחיה וקיימת

הרצינות, גם אם זה לא מוצא חן בעינך.

לילה מצויין.

מעניין אותי לדעת עם יש רבנים שתמכו במה שאמר....google
החז"א, לידיעתך היה גדול הדור. הוא לא צריך תומכים!!חיה וקיימת

וכי הרב עובדיה יוסף חיפש אישורים על כל שהוא הוציא? או הרב אלישיב או הרב שטיינמן? (להבדיל בין חיים לחיים)

אז מה זה אומר????google

שאין מחלוקות בין גדולי דור???מה אין מחלוקות ביו הרב עובדיה ובין הרב אלישיב???

אז שאלתי אם היה מישו אחר שהורה כך....או שהיה מישו שהתנגד לזה....

וחוץ מזה נגיד זה היה ככה אז מה זה אומר?שעכשיו החז"א  יבוא לה' ויגיד לו...טוב ה' תתן לה כרת בגלל שהיא התגיסה???(את טוענת שזה יותר חמור משבת...)

לילה טוב...

לא רק החזו"א דיבר כךמופים

גם הרב צבי פסח פראנק (שהיה פחות "חרדי" במובנים ציבוריים)

וגם הרבנות הראשית...

למעשה לא היה בזה מחלוקת מעולם!

תשמע חבוב,דוסית גאה!

זה עובדה שהרב המוחלט של הרבנים בא"י אוסרים על בנות שירות צבאי.

אל תתוכח עם עובדות.

אהבתי את ה"חבוב"....google

אני יודע שרוב הרבנים לא מרשים,אבל תראו לי רב שהתכוון ברצינות שאם אומרים לבת להתגיס או למות אז שהיא תבחור למות....ושזה יותר חמור מחילול שבת....(יהרג ואל יעבור-כמו שדוסית אמיתית טוענת...)

מממ...מרדכי
בס"ד

ישנם רבנים, דווקא בציבור חובש הכיפות הסרוגות, שאמרו שעדיף לעמוד מול כיתת יורים ולא לשמוע שירת נשים. אז אני מחזיר את השאלה אליך מה יותר חמור שמצדיק למסור את הנפש עליו - שירת נשים או גיוס נשים?
רק תגידי לנו,ה' מלכנו

מי התיר?

תחכימי אותנו קצת..

לא משנה מה הוא יגיד אתם לא תקבלו אותו כרבדתי לאומי

וממילא תבזו אותו ותהפכו לאפיקורסים. אז חבל, לא?

(אני יודע שרוב הרבנים אוסרים, לא חולק על זה.)

בלי שיחות מוסר,ה' מלכנו

תן שמות של רבנים המתירים שירות נשים,

ולא איזה רב שהקים עלון, אלא רב בעל שם מוכר.

מי דיבר על שירת נשים?דתי לאומי
שירות נשים בצבאה' מלכנו
אז אמרתי כבר, כנראה לא מספיק ברורדתי לאומי

אני רק "הערתי מהצד" שזה לא משנה איזה רב הוא יגיד, הוא מיד יהיה בעינכם רפורמי, לא רב ועוד שטויות של חסרי ביטחון בדרכם.

אני לא אמרתי ששיש היתר, לא אמרתי שיש רבנים שמתירים. רק הערתי מהצד, שזה לא באמת משנה איזה שם הוא יגיד, אתם לא תקבלו אותו כרב, על פי ה"רבומטר" שהמצאתם לעצמכם (ותסלחו לי על ההכללה)

התורה וההלכה קודמות אצלי לתרומה למדינה!מרדכי
בס"ד

ומה ההבדל בין גיוס נשים לבין שבת בייחס לשינוי הדורות? והאם מצווה שהיא "פחות חשובה" זה אומר שמותר לשנות אותה בגלל הדור?
ברור!!!google

אין שאלה שהתורה קודמת למדינה.....ולא אמרתי שהתורה צריכה להשתנות במהלך הדורות....רק אמרתי שאי אפשר להשוות בין שבת לגיוס בנות.....

לילה טוב....

מה הקשר לחילול שבת???אבודה!
זה קשה לשמור שבת והרי הדור השתנה, לא?מרדכי
רציתי להוסיף בנושאונסי

ב"ה

לגבי גיוס נשים, ברחבי העולם:

http://en.wikipedia.org/wiki/Consc‎ription

הטרדות מיניות יש בכל מקוםהרועה
אם נקח את הגישה הזאת נאלץ לגדל כל ילדה בבידוד אפילו מבנות אחרות.
וגם כל ילד. וגם לפרק את מוסד המשפחה.ונסי

מילדים פחות איכפת לנו..הרועה
אנחנו שומרים רק על בנות.

לא רלוונטי (בין אם טוב ובין אם לא) - יידחה בבג"צמי האיש? הח"ח!

נדרש כאן ידע משפטי. אין בישראל שום חוקים שמתייחסים לגופו המגדרי של אדם (פרט כמובן לחוקי מעמד אישי). גיוס לכל שירות שהוא, במדים או אזרחי, גם כן איננו יכול להיעשות במסגרת שונה לפי מגדר בפעולה של הרשות המחוקקת. הדבר היחיד שניתן לעשותו, ואכן נעשה, הוא במסגרת הרשות המבצעת שמפעילה מסלול שירות שונה לגברים ולנשים (ושמאושרת תקציבית במסגרת חוק ההסדרים במשק שגם הפיקוח שהוא מטיל על משרד הבטחון הנו מוגבל). לכן אי-אפשר לפטור כליל נשים משירות כל עוד שהשירות הוא חובה המוטלת על כל בן ובת 18 בישראל לפי החוק. וזה בדיוק כפי שלפי החוק הקיים אי-אפשר לפטור חרדים, ערבים, אזרחים בני שוהים בלתי-חוקיים וכדומה משירות. היות שהרשות המבצעת בכל-זאת העניקה פטורים מסוג זה בעבר, בג"צ קבע שהם מנוגדים לחוק והציב תאריך יעד להשגת שיוויון מלא בגיוס - תאריך שהולך ומתקרב בצעדי ענק נכון לכתיבת שורות אלו (יום 1 בינואר 2014). בנוסף, בג"צ גם הזהיר כי שום חוק פרט לכזה שמשיג שיוויון מלא לא יקבל את אישורו, להוציא מליבם של המחוקקים אפשרות כזו.
אם אתה מדבר על פתרון, אני מבקש להביע את דעתי ולעניותה, אין כל אפשרות להוסיף ולקיים את גיוס החובה. צה"ל ייאלץ לעשות בעתיד את מה שהיה חייב להיערך לעשותו כבר בעבר, דהיינו לעבור לשירות מקצועי או לכל הפחות שירות מבוסס-התנדבות.
אני מסכים איתך לגמרי בנקודה העיקרית, דהיינו שלא יהיה גיוס חובה שיוויוני, והיות שכך אזי נותר רק לחזור על ניסוח שפירסמתי אתמול: "ביטול מוחלט של גיוס החובה הוא הכיוון והוא העתיד. בית המשפט אמר את דברו. לא יהיה בישראל גיוס בלתי-שוויוני. והיות שאין דרך לגייס בכפייה לא את הציבור החרדי, לא את המגזר הלא-יהודי ולא את רוב הנשים בישראל (שאחוז השירות בקרבן הוא כ - 50 בלבד), יבוטלו בעתיד הנראה לעין כל חוקי הגיוס". שים לב שאנחנו מבינים שלא יהיה גיוס חובה בלתי-שיוויוני (בגלל החוק ובגלל בג"צ) וגם לא יהיה גיוס חובה שיוויוני (בגלל המציאות). מכאן שלא יהיה בעתיד גיוס חובה כלל.

זה בחיים לא יקרה.DvorW

שום צד לא יסכים להתפשר: לא החילוני ולא החרדי.

מניין לך המסקנה הסופית..?ב.מהארץ השלימה
גם אתה יודע שזה לא יקרה...אתה יכול לחיות באשליה...google

אם אתה רוצה...אבל כולם יודעים שבחיים לא יהיה חוק כזה...

יש דרך הרבה יותר קלה לגייס חרדים הרועה

להכריח אותם ללמוד תורה שטן

אם כמות ימי החופש בישיבות הייתה זהה לצבא והיו אוכפים את ההגעה הסדירה לישיבה, היו הרבה יותר חרדים שמתגייסים.

תמיד חלמתי על זה מופים

תתאר לך שיהיה משמעת צבאית בישיבה.

(אגב גם בישיבת הסדר, אין סיבה לעשות הפליות...)

איך בחורים היו מתקדמים יותר...

וסתם לעצם דבריך - זה יגרום רק שיהיה יותר תורה בעם ישראל מצד אחד, ויותר בחורים מתוסכלים מצד שני. לצבא זה לא יגרום להם ללכת! בוודאות!

אם זה תקופה קצרה של ביקורות אז לא...קוד אבל פתוח

אבל אם זה יהיה קבוע למה שלא ככה מי שבאמת ילמד ישאר ומי שלא לא ירצה להיות שלא משחררים אותו כמעט..

יכול להיות דווקא אחלה פיתרון..

ברור שגם ישיבות הסדרהרועה
פתאום כל המשברים יעלמו

למרות שבישיבות הסדר זה פחות נדרש, לרוב מי שבוחר ללמוד שם רוצה באמת ללמוד (קצת סוד הנסירה כזה..).

אני בטוח שזה יגרום ליותר תורה, מצד שני זה יגרום להוא שרשום בישיבה כי זאת הדרך הקלה לא לעשות צבא למצוא פתרון חדש, במיוחד אם יבוטלו בין הזמנים והחופשים וינתנו ימי חופשה שאפשר לנצל.
ואם בת רוצה לעשות צבא תגיד לה לאשוקו =)
עבר עריכה על ידי שוקו =) בתאריך ז' בטבת תשע"ד 22:53

לחילוניות במיוחד זו האפשרות לשרת את המדינה 

שחרדי ילמד להתמודד עם עצם המציאות שיש בנות בעולם, לא נוח לו בהחלט לא הבעיה שלנו אבל הוא לא יכול לצאת נקי מכל כיוון, או שתעשה צבא כמו כולם או שתיכנס לכלא הם אזרחי המדינה הזו גם ו3 שנים מתוך 120 לתרום מהחיים שלך בשביל הארץ זה הגיוני מאוד, הם לומדים תורה ויודעים כמה הארץ חשובה לא? 

בנוסף המדינה לא צריכה להתכופף לתנאים הבלתי הגיוניים שלהם הם צריכים ללמוד להתאים את עצמם לחוקי המדינה

בדיוק כמו שאדם דתי שנמצא בצבא מוצא פתרונות ומלמדים אותו לאורח חיים דתי נכון בצבא הם ילמדו גם

מדרכי - זה שאם תיקח בת ממוצעת מול ממוצע הבן יהיה חזק פיזית יותר מהבת לא אומר שהיא לא יכולה להגיע לכושר הרבה יותר גבוה משל הבן, וזה מה שקורה ביחידות קרביות זה שהיא בת לא הופך אותה לחלשה יותר או לאחת שלא יכולה להתמודד עם זה. 

אין שום מקור בהלכה שאומר שאסור לראות בנות, זה שהם החליטו ככה זה כבר כל המוסיף גורע וזה בעיה שלהם. 

וכמו שאבודה אמרה, הפיתרון בפגיעות מיניות זה לא להעיף את הבנות אלא את זה שעושים את זה ולצאת למלחמה חמורה נגד זה, אתה יודע שמחקרים הוכיחו ש100% מהבנות הוטרדו? [הוטרדו זה יכול להיות רק מבט בוחן ועמוק/לעקוב אחרי מישהי וכו'] אז מה אולי נבודד את כל הבנות למקום אחד בעולם? זה פשוט מדהים החוסר הגיון של הרעיון שהוצע פה. 

אולי שחילונים ילמדו שיש חרדים בעולם?מינימאוס

ואם זה לא נוח להם זה לא בעיה שלנו?

אם עבודה זה גם לשרת את המדינה,מה שכל היום נואמים לחרדים,  אז למה לא מספיק שנשים חילוניות יעבדו?

אנחנו הארץ עם אחוז שרות הנשים הגבוה ביותר. לאיזה צורך???

אם מחקרים הוכיחו ש 100% מהבנות הוטרדו מה שממש לא קורה בסביבה אזרחית,

אז כנראה מקומן של הבנות הוא לא איפה שהן נמצאות!!

חילונים לא כופים על אחרים את סגנון החיים שלהם.שוקו =)

מה הקשר עבודה של נשים חילוניות? שהחרדים יעבדו גם מה קרה? 

שילמדו תורה ויעבדו. 

אז איפה מקומן של הבנות בכלא? צריך להילחם בהטרדות לא בבנות איזה גיבובי שטויות

ואם ארצה לשרת את המדינה להיות ח"כ או שדרן חדשותהמדינאי
עבר עריכה על ידי המדינאי בתאריך ח' בטבת תשע"ד 12:31

האם יתנו לי סתם ככה. יש כללים. לא כל אחד יכול להגיע לכל דבר.

אותו דבר גם בנושא שירות בנות.

זה לא פוגע כלל בכבודם של הבנות. אם גבר ירצה להיות גננת (גנן (?) יש כזה דבר?) בגן ילדים, לשרת את העם, כי הוא אוהב מאוד ילדים... אני כמעט בטוח שיעיפו אותו לכל הרוחות, כי לפי הסטטיסטיקה 95 אחוז או יותר של הפוגעים בילדים הם גברים. מה הגבר הזה אשם, שהוא לא פוגע בילדים, ושמו עליו אות קלון בגלל אחרים. אלו הם החיים.

לבנות יש מה שאין כלל לגברים: שהם מביאים לעולם את הדור הבא של יהודים. זה יותר חשוב מאשר להחזיק רובה לחסל רשעים.

בין אוספי הזבל מעולם לא  ראיתי אישה, ואני לא חושב שאירגוני זכויות נשים יתקוטטו על שוויון להחזיק שם נשים.

ולהחזיק רובה ולירות במחבלים זה על אותו משקל כמו לפנות זבל: זו אמנם פעולה מוכרחת, שאי אפשר בלעדי זה, אבל הרבה יותר מכובד זה לגדל ילדים, וזה שווה זהב  (אם בכלל אפשר להעריך את השווי) ולא זבל!

אם יגידו ליהלומן, עזוב את היהלומים ותלך לפנות זבל, הוא ירגיש שזו פגיעה בכבודו, ובטח שלא ילך להתקוטט עבור הזכות הנפלאה הזו.

יש כללים גם לצבא למקרה ששכחתשוקו =)
עבר עריכה על ידי שוקו =) בתאריך ח' בטבת תשע"ד 17:12

ולא כל בת יכולה לשרת בקרבי/בצה"ל/בכל תפקיד שהיא רוצה בדיוק כמו גבר 

יש כללים והכללים שלנו אומרים שלנשים מותר להיות בצבא ולך מותר להיות ח"כ

ואם אתה רוצה להיות ח"כ אז תלך בכיוון של זה, תעשה מה שצריך לעשות ואם תתאים אולי תהיה

מה לעשות שלבנים יש יצר חזק גם בלי סטטיסטיקה אפשר להניח את מה שאמרת + שרוב ההטרדות נעשו ע"י גברים אז מה? נפסול כל אחד על סמך המין שלו? הטרדות יש בצבא ויש בכל מקום, אז פשוט נבודד את העולם לחצי גברים חצי נשים נשמע לי הפתרון הכי טוב לבעיה שלכם. 

נשמה, 

כל פעם מצחיק אותי התירוץ סליחה על המילה - האידיוטי הזה של "בנות משרתות את המדינה בזה שהם מביאות ילדים" אז כמה עובדות:

1. גם לגבר יש חלק בהבאת הילד לעולם - אז שגם הוא לא יעשה שום דבר במקום לגדל ילדים מה אתה אומר?

2. זה שאשה מתישהו - מתי שהיא תרצה, תביא ילדים לא אומר שבגלל זה היא לא תשרת בצבא מה הקשר בכלל בין צבא לילדים? שתעשה צבא תעשה אח"כ מה שבא לה תתחתן ותביא ילדים איפה הקשר? מישהו אמר שחייב ילדים דווקא בגילאי 18-21?

ובעבודת הנקיון יש רוב נשים זה שיש פה רוב, ובזבל רוב גברים - זו נורמה חברתית וזה מאוד שונה מהצבא ואין מה להשוות.

אה וד"א? להחזיק נשק ביד ולהגן על המדינה שלך זה לא זבל איפה ההשוואה שלך למען ה'? 

יהלומים = ילדים, זבל = להגן על המדינה?

היהלומים יכולים לבוא יותר מאוחר ואנחנו ב"ה חיים במציאות שלרוב האנשים לא מתאים להבא ילדים בגיל כ"כ צעיר וברוב האנשים אני כוללת גם את החברה החילונית ונשים חילוניות כן.

לא בטוח....google

בדבר אחד אני חולק עליך ...גברים יכולים להגיע לכושר הרבה יותר גבוה מבנות,הגוף של הבנות לא בנוי להיות שרירי וחטוב,הגוף של הבנות צריך להיות מותאם לצרכים של הבנות...וחוץ מזה עם בנות עושות הרבה כושר ומנסות "לחקות" את הבנים אז זה לא טוב לגוף של הבנות וזה יכול לגרום לצניחת בסיס רחם אבל אני בטוח שאם הבנות רוצים להיות ככה אז הם יכולות (אנלא אומר שזה לא ביכולת -אני אומר שזה לא בריא)....אבל כל זה לא אומר שאין לבנות יתרונות על הבנים....בשאר הדברים אני מסכים אתך 110000000000 אחוז......רק הקטע הזה של הכושר לא כלכך....

תקרא שוב את מה שאמרתישוקו =)

אם תיקח גבר ממוצע מול אשה ממוצעת הגבר פיזית יהיה יותר חזק

זה לא אומר שנשים לא יכולות להגיע לרמה יותר גבוהה מגבר ממוצע

כולכם ביחד לא תוכלו לנצח את אלופת העולם בג'ודו למשל [דרך אגב - היא ישראלית], כי אף אחד מכם לא ברמה שלה, לא בכושר שלה ואם היא תהיה ביחידה קרבית היא תכניס את כולכם לכיס הקטן. 

נכון שאם נשווה אליה את אלוף העולם בג'ודו הוא יהיה יותר חזק אבל זה לא סותר את העניין שהיא יותר חזקה מרובכם

ועל אותו עיקרון נשים יכולות להגיע גם לכושר גבוה מאוד ויכולות לשרת ביחידה קרבית.

גוף של בנות כמו כל גוף למען הבריאות שלנו צריך להיות שרירי וחטוב ואין בזה שום בעיה

מה זה הצרכים של הבנות? שאני אדע מה כל כך מונע אותי מלפתח כושר.

אתה יודע באיזו רמת כושר מטורפת צריך להיות בשביל להגיע למצב של צניחת בסיס רחם?

רוב הבנות הקרביות לא ברמה כזאת אל תדאג, לא צריך להיות ברמה כזאת בשביל להיות בקרבי 

יכול להיות שאתה צודק + טעות קטנהמנימאוס

בשביל צניחת בסיס רחם לא צריך לעבוד מידי קשה

נשים מגיעות לזה בלי להיות בקרבי

נכון, אבל נשים שמגיעות לזה בלי להיות בקרבישוקו =)

זה בד"כ נובע מהריונות קשים או הריונות תכופים 

[בנוסף גם עודף משקל, שיעול כרוני ועצירות כרונית] 

נשים שזה כן נובע אצלם מפעילות גופנית זה אחרי הרבה זמן של סחיבת משאות כבדים/פעילות אינטנסיבית וכו', 

אבל אני לא חושבת ששנתיים שלוש בצבא יכולות לגרום לזה באופו כ"כ קיצוני וכ"כ גורף כי אם זה באמת היה ככה זו היתה תופעה נפוצה שכולנו היינו מכירים ולא היה עידוד של גיוס בנות לקרבי

ובואו נודה באמת? על כמה בנות באמת באמת מישהו שמע? אחת ב...? מישהו מכיר מישהי כזו? לא. כי זה כמעט לא קורה

ואם נסכם את העניין זה לא באמת תרוץ טוב ללמה בנות לא צריכות לעשות קרבי או צבא בכללי 

נכון. הסיבה האמיתית היא שזה ממש לא צנועמינימאוס

ואם אני לא טועה נשיאת נשק לאשה זה גם איסור "לא ילבש" (תקנו אותי אם זה לא נכון ככה זכור לי)

אנחנו רוצים נצחון לא כשלון שלא נגיע ל "ושב מאחריך"

למה , למה אנחנו, בדיוק אנחנו היהודים, צריכים להיות הצבא עם הכי הרבה נשים??? למה??

את אכן צודקת (בנוגע ל'לא ילבש')מרדכי
בס"ד

עוד להרחבה - פניני הלכה מאת הרב אליעזר מלמד שליט"א, חלק העם והארץ בפרק 'מהלכות צבא ומלחמה' סימן י"א:
http://ph.yhb.org.il/06-04-11/

איזה סיעתא דישמיא שבדיוק אתמול ראיתי את זה
הסיבה האמיתית היא שזה אסור מבחינת ההלכהשוקו =)

את כל התרוצים שלכם רק דתיות [אולי] יקבלו

לא צנוע ואסור זה לא סיבה לחילוניות לא להתגייס

ובנות זה לא רע ואם נשים את הפן הדתי בצד זה טוב שיש גם בנות בצבא.

ת'אמת לא איכפת לי שהחילוניות מתגיסות...google

עדיף שהם יתגיסו...הבעייה זה שהדתיות הולכים לשם ואז הם מתחילים להתדרדר וכו'......

הבעיה בדתיות בצבא זהשוקו =)

שגם אם כבר התגייסה דתיה במקום לתת לה כלים להתמודדות נכונה במסגרת צבאית וחילונית לא עושים את זה וזה הגורם העיקרי של ההדרדרות 

אם היא כבר החליטה להיכנס והיא לא תעשה שרות לאומי לפחות תנו לה כלים להתמודד עם זה

ברגע שנותנים כלים, אז גם נותנים לזה לגיטימציהמרדכי

בס"ד

וכאן מתחילה הבעיה!

ולצערנו היום יש כמה וכמה ארגונים פתוחים שמעודדים את זה וקוראים לבנות דתיות לשרת בצבא, אותם ארגונים שחברים בהם מחללי שבת ואז עושים מ\ה סיפור שלם בפרהסיה.

ואני חוזר על מה שאמרתי כבר -

הבעיה היא לא רק שיש דתיות בצבא, אלא בכללי שיש בנות בצבא!

הגמרא במסכת קידושין (דף ב' ע"ב) אומרת: "דבמלחמה קאי, דדרכו של איש לעשות מלחמה ואין דרכה של אישה לעשות מלחמה". ובמסכת יבמות (דף ס"ה ע"ב) כתוב: "ואין אישה דרכה לכבוש". העיקר להיות יותר חכמים מהתנאים והאמוראים וכל תלמידי החכמים.

בקיצור אתה אומרשוקו =)

שעדיף לתת לבנות ללכת ולהתקלקל 

מאשר לתת להן ללכת ולצאת בסדר. 

למה? כדי שלא ייקרה עוד. אתה שומע את מה שאתה מוציא מהפה שלך בכלל?

לא, מראש לא צריך לתת לכל הבנות את הכלים האלה אבל מי שכבר סגרה צבא והולכת לצבא לה ספציפית צריך לתת ועוד איך. 

ודרך אגב גם בש"ל יש הרבה מפגשים וחיכוכים עם החברה החילונית

ש"ל זו לא בועה סגורה במיוחד מי שעובדת לדוגמא במשרדים ממשלתיים גם לה לא יזיק קצת ידע בסיס וכלים לעניינים כאלה. 

זה שיש בנות בצבא זה לא בעייתי בינתיים הנימוקים שלכם הם או דתיים או לא רלווטנים. 

מדרכי העולם השתנה קצת מאז שהגמרא נכתבה צאו מהסרט 

יש דברים שנכתבו על סמך אופי אנושי שלא ישתנה ויש דברים שנכתבו בהתאם לתקופה שזה בהחלט משתנה

פעם אם גבר היה נשאר לנקות את הבית מסדר ועוזר זה היה נורא מוזר, היום זה לגיטימי

פעם אשה לא הייתה יוצאת לעבוד אלא נמצאת בבית והולכת גג לשוק ולשאוב מים היום נשים ב"ה גם עובדות!

לא כל דבר מתאים להיום ואתה לא מסתמך רק על דברים שכתובים בגמרא בשביל לא להחליט החלטות מטומטמות ולעוות את מה שחז"ל אמרו, אתה צריך להביא את זה לרב ושהוא יסביר לך ואיתו צריך להתייעץ לא על סמך ההבנה שלך.

[וכמובן שלרב נורמאלי, לא לכל אחד שקורא לעצמו רב לאחד שרוב הציבור מכיר בו כאחד כזה]

ובאמת ישנם גם רבנים שאומרים לא ללכת לש"למרדכי

בס"ד

וגם הרבנים שמתירים, אומרים לבנות לבדוק היטב היטב לאן הן הולכות ולאיזה מסגרות הן מגיעות. 

ואני חושב שהבאתי מספיק רבנים שאומרים שנשים אינן צריכות להתגייס! (הגר"ד ליאור, הרב אליעזר מלמד, הרב יעקב אריאל, הרב דוד חי הכהן, הרב שמואל אליהו [שהולך בדרכי אביו, הראשל"צ הרב מרדכי אליהו שליט"א] שכולם ללא ספק הם רבנים גדולים ומהגדולים שבהם) להפך - את זאת שצריכה להביא רבנים שמתרים להתגייס (ובאותו כלל כמו שלך, שיהיה רב נורמאלי ולא אחד שמתיר לעצמו להרים את הפקק של החשמל בשבת!)

אהבתי את המשפט האחרון..דוסית גאה!

תכל'ס...

טוב בואו נסגור את עצמנו בבועה וזהושוקו =)

ולא אמרתי שזה בסדר להתגייס, אמרתי שלא כולם מסכימים עם זה

קריאה סלקטיבית.

ותרגיע את עצמך כשהתכוונתי לרבנים נורמאלים התכוונתי לרבנים שכתבת ולא לאיזה 'רב' שאומר שצריך לקפוץ ממרפסות.

אל תרד לכאלה דיבורים לא מכבד אותך תרגע.

אנו מחכים לרשימת הרבנים שכן מתירים...מרדכי
קריאה סלקטיבית.שוקו =)

כשאני אומרת כולם אני לא מתכוונת לאו דווקא לרבנים.

יש הרבה אנשים שעושים דברים בלי להסכים עם רבנים בהכל

לא אומרת שזה בסדר אבל יש.

אני רוצה לראות משהי שהרבנים הללו מתירים להמרדכי

אתה פשוט לא מבין או עושה דווקא?שוקו =)

לא אמרתי שיש כאלה שמתירים, לפחות לא רב גדול

אלא פשוט שיש כאלה [אנשים רגילים] שעושים דברים על דעת עצמם [=בלי רב].

אז אני לא מבין-מרדכי

בס"ד

אם הן לא מקשיבות לרבנים, אז למה שהרבנים יתנו להן ייעוץ והכוונה? 

אם הרבנים אומרים שזה אסור אז זה אסור, ואם מישהי לא מקשיבה להם שלא תבוא בתלונות.

למה דווקא רבנים?שוקו =)

מורות בבי"ס/ארגונים

אם מישהי כבר הולכת עדיף שתצא דתיה מאשר חילוניה בלי התחשבנויות היא לא הקשיבה היא כן הקשיבה.

בסדר הלכה לפחות שתצא בסדר.

זה ממש קטנוניות להגיד "היא לא הקשיבה מגיע לה"

ובמה מתבטא זה שהיא דתיה שצריך לשמור עליה?מרדכי

בס"ד

הרי להלכה היא גם כך כבר לא מקשיבה.

תשמע במציאות של היוםשוקו =)

לא משנה אם זה בסדר או לא בסדר

2000 בנות אולפנה [ואני לא מדברת בכלל על דתיות שלא לומדות באולפנות אלא באולפניות, ותיכונים דתיים אחרים] מתגייסות לצה"ל, שומרות על אורח חיים דתי והכל 

לא עדיף שלפחות היא תדע איך להתמודד עם דברים? 

אז היא לא הקשיבה גם אתה לא עושה הכל 100% ויש דברים שאתה יותר מחפף ואבל תבלבל לי את המוח ותגיד לי שאתה משתדל ב ה כ ל 

עדיף שהן ייצאו משם דתיות מאשר חילוניות 

בתור אחת שכן נוגעת בעניין יותר ממך וכן יש לי חברות שמתגייסות / מתכוונות להתגייס מכל מיני שיקולים זה שהן הלכו לצבא לא אומר שזהו לא רוצות להקשיב יותר ומתריסות בהכל, מה זה השטויות האלה?! 

יש בנות שהמשפחה [הדתיה] שלהן תומכת בזה, מעודדת אותן, שבשבילן זה התקדמות בכל מיני תחומים בהמשך החיים אז הן הולכות לצבא 

לא אומרת שזה בסדר אבל זו המציאות אז זה לא עושה אותן למפלצות שלא מקשיבות או לא רוצות לקיים אורח חיים דתי יותר. 

אז עדיף אם כבר להגיע מוכנה מאשר לקבל סטירה לפנים ולהדרדר בשניות.

יש פתרון אחר ויחיד לבעיה הזאת וזה לא להתגייס!מרדכי
אבל אנחנו לא במציאות חיים כזאת!!!!!!!!!!!שוקו =)

ולא כולם מוכנות לעשות את זה

אין אתה פשוט חי בסרט ואני חוזרת על עצמי כל פעם. 

אז אני מניחה שגמרנו את השיחה הזאת

לילה טוב

לפחות אני חי בסרט ביחד עם הרב שמואל אליהו שליט"אמרדכי

בס"ד

ועוד הרבה רבנים, ב"ה חברה טובה

אני לא חושבת שהרב שמואל היה אומרשוקו =)

שעדיף לבנות לצאת מהצבא חילוניות מאשר דתיות רק כי הם עברו על משהו אבל בסדר תהנה. 

גם אני לא אמרתי את זה...מרדכיאחרונה
להזכירך יש גם חיילים דתייםמרדכי
להזכירך יש את נצח יהודה...google

יותר קל לבת להתדרדר מבן...ככה לפחות נראה לי.....

גם בנצח יהודה יש לא מעט בעיותמרדכי
בס"ד

נכון, הרבה פחות מבגדודים אחרים, אבל עדיין יש וזה מעקב חרדים רבים להתגייס.
מה הקשר לא ילבש??לא הבנתי...google

מי אמר שלבת אסור להסתובב עם נשק??מה אסור לבנות להגן על עצמם??

כנ"ל נשמע לי שובניסטי ואידיוטי לחלוטין.שוקו =)

נחמד לדעת שנשק זה בגד הטמטום. 

עייני בתגובתי ל gavriel_b..דוסית גאה!

וחבל לזלזל כל עוד לא בדקת את הדברים לעומק..

את יודעת למה יעל הרגה את סיסרא ביתד ולא בחרב?מרדכי

בס"ד

עכשיו את יודעת... כי חרב זה כלי נשק של גברים.

לאחר עריכה: (ועכשיו ראיתי שגם דוסית גאה הביאה את הגמרא הזאת בנזיר נ"ט ע"א שהיא זאת שאומרת את זה, את מיזמנת לעיין בהרחבה בתגובתה)

של גברים כי הפכתם את זה לשל גבריםשוקו =)

גיבובי שטויות.

חולצה בעיקרון זה גם של גברים -_-

שאשה תלבש שמלה! למה לא?

אבל חולצה גם נשים לובשות לכן זה גם בגד אשה.

ובטח שעל נשק שזה אפילו לא בגד, כמה כבר אפשר להמציא דברים? כל המוסיף גורע. 

ההשוואה לא נכונה.דוסית גאה!

וכדאי לך לשמור על הלשון כי מדובר בהלכה פסוקה.

את לא מבינה יותר טוב מהפוסקים.

תעייני קצת במקורות שציינתי.

על אותו עיקרון.שוקו =)

אז ההלכה מונעת מנשים להגן על עצמן. 

הלכה פסוקה בשביל מי, מי מקבל אותה, זה לא שולחן ערוך. 

יש הרבה רבנים הרבה דעות, רוצה לקבל את הפסיקה הזאת קבלי אותה.

בשבילכם:שוקו =)

אולם מבואר בלשון הרמב"ם ובדברי הפוסקים, שכל דבר שנהגו גם הנשים ללובשו, אף על פי שהוא לבוש של אנשים, אין איסור לנשים ללובשו. וכן להיפך, דבר שנהגו הנשים לעשותו, ולאחר מכן נהגו גם האנשים לעשותו, אין בו איסור כלל. 

ודוגמא לדבר, הוא דין הסתכלות במראה. שבדברי רבותינו מבואר, שאסור לאיש להסתכל במראה כדי להתייפות. ובזמנינו גם אנשים נוהגים להסתכל במראה, ולפיכך להלכה אין איסור בזה בזמנינו, כיון שנשתנתה המציאות, ואין זה מנהג של נשים בלבד. 

ומעתה בנדון כלי נשק, אף על פי שבדרך כלל כלי נשק עשויים עבור אנשים יותר מעבור נשים, מכל מקום, במקום שיש צורך חיוני בדבר, כגון ביישובי הספר וכדומה, שיש חשש של סכנת נפשות מפחד המרצחים המחבלים ששמו להם למטרה להרוג נפשות ולזרוע הרס וחורבן במדינת ישראל, מותר גם לנשים להתאמן ולישא נשק להגן על עצמן ועל תלמידי בתי הספר שבהשגחתן, מחשש פעולה זדונית של המחבלים, אשר לא ישאו פנים לזקן ונער לא יחונו. שאין לך דבר העומד בפני פקוח נפש. 

קיצור, תבדקו אתם יותר לפני שאתם יוצאים בהצהרות. 

מקור:

http://www.halachayomit.co.il/DisplayRead.asp?readID=2857

ועוד אחד:

http://www.kipa.co.il/ask/show/105466-%D7%A0%D7%A9%D7%99%D7%90%D7%AA-%D7%A0%D7%A9%D7%A7-%D7%9C%D7%90%D7%99%D7%A9%D7%94

יופי תודה על הציטוט שהבאת!דוסית גאה!

שמוכיח שרק כשיש צורך אמיתי וסכנת נפשות התירו, אבל אסור לאשה להכניס את עצמה למצב כזה מלכתכילה..

ופה שוב נכנסים לעניין נשים בצבאשוקו =)

שחוץ מפן דתי אין סיבה למה לא, לפחות לא לחילונית. 

ובמצב של היום ובמדינה שאנו חיים בה, רצוי מאוד שיהיה לך נשק כלשהו גם אם את לא בצבא

נכווןן!!!google
ודרך אגב... מרדכי... זה לא נראלי קשור שיעל לקחה את היתד ותקעה לססרא בראש... כי גם בזמן ממלכת יוון יהודית חתכה לאליפורני את הראש עם חרב!!!
יש! לא בשביל החילוניות אלא בשביל הדתיים שבה!!מרדכי
אשה לא צריכה לסמוך על מישהו.שוקו =)

היא לא צריכה לסמוך על בן זוגה שיגן עליה ולא על אף אחד

יש לה זכות להגן על עצמה

ובמציאות אתה יודע מה, לא רק של הארץ אלא של העולם שיש אנסים בכל חור וחצי ולא רק ברובע המוסלמי -_- כן שתלך עם נשק אף אחד לא ימות, לפחות לא היא. 

ובסדר בשביל הדתיות הסיבה הדתית [אסור פשוט להתגייס] זו הסיבה היחידה לזה שזה לא בסדר

אבל כל השאר? ממש לא

וגם זה לרק לדתיים שמקבלים את זה. 

ואני יכול להביא לך מנגד -מרדכי
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך י"ח בטבת תשע"ד 17:57

בס"ד

שאלה:
האם מותר וצנוע הדבר שאשה תשא נשק?

תשובה: (הגר"ד ליאור)
מוזכר שלא ראוי לאשה לשאת נשק, אבל אם יש צורך לשם הגנה עצמית, כשבעלה לא בבית, או בנסיעה בדרך, יש מקום להתיר נשק קטן (אקדח) בעקבות המצב הנוכחי, אבל נשק ארוך לא. גם לא במסגרת משמר אזרחי, כי זה לא תואם את גדרי הצניעות של בת ישראל.

שאלה:
האם מותר לאשה לשאת עליה נשק לצרכי הגנה עצמית?
האם יהיה הבדל בין נשיאת רובה לאקדח?
האם יש להקל במקום סכנה מובהק (הרובע המוסלמי למשל)?
מה הבעיה בכלל (אם יש), "לא ילבש"? צניעות?

תודה רבה!

תשובה: (הרב אליעזר מלמד)
מותר לאשה לשאת כלי נשק, בין אקדח בין רובה לצורך הגנה, במקום שיש לחוש לסכנה. וכך כתב בשו"ת אגרות משה אורח חיים ח"ד עה, ג.

שאלה:
שמעתי שעל הבנות אשר רוצות להתגייס לצבא חל איסור להחזיק נשק. מדוע?

תשובה: (הרב דוד חי הכהן)
נאמר בתורה לא יהיה כלי גבר על אישה ותרגם האונקלוס שכידוע דבריו הם מפי ר' יהושע בן חנינא ור' אליעזר הגדול, שאין לאישה לשאת כלי נשק עליה כי זהו דרכם של הגברים. וכך פירשו איסור זה רש"י והרמב"ן והרמב"ם שמטרת החלפת הבגדים או התפקידים בין איש לאישה עינינה להביא לתערובת של אנשים ונשים כדי להגיע לפריצות באיסורי עריות. יש מפרשים שזו הסיבה שיעל הרגה את סיסרא במקבת ולא בחרב כדי להימנע מאיסור נשיאת נשק.
אמנם יש לדעת כי במקרה סכנה שיש בהם פיקוח נפש, כמו אישה שנוסעת בדרכים מסוכנות או גרה בישוב ספר, כיון שפיקוח נפש דוחה את כל המצוות כולן חוץ משלושה במקרים הנ"ל מותר לה להשתמש בנשק לשם הצלת נפשות.
בדרך כלל בנות המתגייסות לצבא אינן עושות זאת כיון שהם גרות בישובי ספר אלא מתוך סיבות חברתיות או רצון לעזור לעם, וידוע כי ישנם דרכים רבות של התנדבות (כגון: שרות לאומי) לעזור לעם ישראל שאינן כרוכות בשום איסור, ועל כן רוב גדולי ישראל בימינו אסרו על בנות להתגייס לצבא כדי שלא יגיעו למכשולים וכן כדי שלא יכשילו אחרים.
ויהי רצון שנזכה לימים בהם תמלא הארץ דעה ואותם הימים לא נצטרך גם אנו הגברים להחזיק בכלי נשק כדברה הנביא: "וכיתתו חרבותם לאיתים, וחניתותיהם למזמרות".

שאלה:
מהם המקורות לפסיקה שלאשה אסור לשרת בצבא? האם ישנם היתרים הלכתיים לאשה לשרת בצבא במסגרות שונות כגון תרבות תורנית ומדרשות?

תשובה: (הרב יעקב אריאל)
"לא יהיה כלי גבר על אישה" התפרש ע"י חז"ל כנשיאת נשק. שימוש בנשק לצורך הגנה מותר אולם נשיאת נשק כהופעה חיילית אסורה ויש הסבורים שגם מדים בכלל. הלבוש השונה בא לבטא תיפקוד שונה של האיש ושל האישה. האישה-האם מביאה חיים לעולם ונשק קוטע אותם. מלחמה אינו תפקיד נשי-אמהי. ואכן רובן ככולן של החיילות אינן בדרג המסתער. א"כ לשם מה לחייל אותן?
האוירה הצבאית גסה ומחוספסת (עייני רמב"ן על הפסוק והיה מחניך קדוש) ותערובת של חיילים וחיילות אינה תורמת לטיהורה... כפיפות של חיילות למפקדים גורמת להטרדות ובעיות אחרות. והצבא אינו מסגרת וולונטרית שניתן לנוטשה.
תערובת של חיילים וחיילות בתנאי שדה פוגעת קשות בצניעות ובתפקוד של החיילים.

במדרשות ובתרבות תורנית יש פחות בעיות אך לא כולן נפתרות. מה גם שהצבא רשאי לנייד חיילת מתפקיד לתפקיד לפי צרכיו. ויש בשרות זה מתן לגיטימציה לעצם גיוסן של נשים שהוא מנוגד להלכה.

---
מכאן אנחנו רואים שאכן יהיה מותר לאישה לשאת נשק בעת של פיקוח נפש, באותה מידה שיהיה מותר לחייל להתחפש לאישה ולשים עליו בגדי נשים אם זה יהיה לצורך פעולה מבצעית. אבל בכללי נשיאת נשק לאישה זה אסור! 
ההלכה לא מונעת מנשים להגן על עצמן,דוסית גאה!

תקראי היטב את ההלכה ביחוה דעת..

ואת מסכימה איתי שא"א לזלזל בהלכה מסויימת גם את לא מקיימת אותה?!

אני מזלזלת בכם, אם אתם מסתמכים על דבריםשוקו =)

שנכתבו פעם בלי לבדוק את ההשלכות על ימינו. 

>>דוסית גאה!

גמ' נזיר (נט.); תרגום יונתן על ספר שופטים פרק ה. ואפשר לעיין גם בשו"ת יחוה דעת חלק ה (סימן נה) ובשו"ת תורה לשמה (סימן ריד).

(מצא את המקורות: "שום וחניכה"- http://www.inn.co.il/Forum/lmf_Profile.aspx/97034 )

עקב המצב הבטחוניאריק מהדרום

הכתרת רב פורים בטהרן מתעכבת.

עמכם הסליחה

חחחח אהבתימבקש אמונה
איך הוא יגיע?קעלעברימבאר
בלימוזינה, מסוק, טיל, או רקטה?
כבר אמר הגשששלג דאשתקד
"אם את הכלה ננחית במטוס, את הרב ננחית בטיל טומהוק" (סליחה על הציטוט הלא מדויק, היין משפיע 😵)
ואין כלה אלא כנסת ישראל,קעלעברימבאר
כנסת ישראל נחתת לאשרא בארעא.

ואין רב אלא משה, המשדך בין ישראל לה'.

טיל גמטריא 49  

49, כנגד מ"ט שערי טומאהשלג דאשתקדאחרונה
המן?משה
אני לא חשבתי שצריך להסביר את הבדיחה הזואריק מהדרום

לא הבנתיקעלעברימבאר
בעיקרוןשלג דאשתקד

מינוי הרב פורים ומשנה למלך (רגע, מי זה המלך הנוכחי של איראן? ולמשך כמה ימים? 🤔).

זה היה באזור פסח...

גם כיפת ברזל זה פיתוח של ארה"במרדכי
כמעט בגללך נכנסתי לאתר המתועב וואלה😅קעלעברימבאר
ברגע האחרון הצלחתי לצאת לפני שהוא עלה
כל התרברבות של טראמפ היא הרי אמת לאמיתה...הסטוריאחרונה
יום שאחרי. הרשות הפלסטינית או ביטול הסכמי אוסלו?hamedinai

אלו שכותבים בזהירות רבה את המשפט:  

"חמאס ממשיך לשלוט בעזה גם אחרי יותר משנתיים של מלחמה, כי נתניהו סירב להתכונן ליום שאחרי"  

– יודעים בדיוק למה הם מתכוונים ב"יום שאחרי", גם אם הם נמנעים מלכתוב את זה במפורש. הכוונה היא העברת השליטה ל**רשות הפלסטינית** (או למנגנון "מתון" כלשהו שייראה כמו הרשות).

אבל זה בדיוק מה שלא עובד – וזה כבר הוכח באופן הכי דרמטי שיש:

ב-2006–2007 חמאס עלה לשלטון בעזה **דווקא תחת** הרשות הפלסטינית של אבו מאזן. אחרי ניצחון בבחירות, הם פשוט השתלטו בכוח על כל המוסדות בעזה תוך ימים ספורים (יוני 2007), רצחו, גירשו והשפילו את אנשי פת"ח – והרשות לא הצליחה למנוע את זה. אז מה בדיוק מציעים? שהחיילים יילחמו, ימותו, יכבשו מחדש את עזה – ואז יעבירו את השלטון חזרה לאותה רשות שכבר הוכיחה שהיא לא מסוגלת לעצור את חמאס מלהשתלט?

וזה לא נגמר בעזה. גם ב**יהודה ושומרון**, שם הרשות "שולטת" לכאורה מאז אוסלו, המצב מדבר בעד עצמו:  

מאז 7 באוקטובר 2023 ועד 2025–2026, צה"ל נאלץ ללכוד **אלפי** מחבלים (בשיאים דווח על כ-4,000–7,000 ומעלה במצטבר, כולל מאות מחבלי חמאס), ולחסל מאות נוספים. הרשות הפלסטינית לא מנעה את ההתארגנות הזו, לא לכדה אותם ולא סיכלה אותם – את כל העבודה עשה צה"ל. הדבר היחיד שהרשות עושה באופן עקבי זה לשלם משכורות למחבלים ש**כן** נתפסים ונכלאים (תשלומי "דמי כלא").

אותו דבר בלבנון: יש שם "ממשלה" רשמית, אבל זה לא מונע מחיזבאללה לשלוט בפועל, להתחמש, לבנות מנהרות ולהפוך את המדינה כולה לבסיס טרור.

המסקנה היחידה ש**עבדה** בעבר היא חזרה למצב שלפני הסכמי אוסלו – שליטה ביטחונית ישראלית מלאה בשטח, ללא מסירת שליטה לגורם פלסטיני שתמיד מסיים כפלטפורמה להתחזקות טרור. זה לא פשוט היום – העולם התרגל למציאות אחרת, יש התחייבויות בינלאומיות, לחצים ותלות כלכלית – אבל זה אפשרי עם מאמץ נחוש, אילוצים דיפלומטיים ובעיקר עקביות.

ואולי דווקא השמאל – שרבים ממנו הביאו והגנו על הסכמי אוסלו – יכול לתרום כאן יותר מכולם. במקום להמשיך להגן על "הפתרון" שנכשל באופן מוחלט, אפשר להצטרף לתיקון הטעות ההיסטורית הזו. זה גם ישחרר אותם מהכתם המוסרי והפוליטי שהם נושאים מאז שנות ה-90. זה משתלם לכולם – גם להם.

מה דעתכם?

דעתינו שעד שלא יעברו להצבת המטרות של כיבוש מוחלטהסטוריאחרונה
גירוש כל מי שלא מעוניין לחיות כפרט נטול שאיפות לאומיות בכלל, תחת שלטונינו ותוך הזדהות מוחלטת עם מדינת ישראל.

והקמת התיישבות בכל הרצועה - לא נסיים את הסיפור שם.

נושא כואב שכדאי לשלוט בו:סביר11
מה הקשר לפורום?קפיץאחרונה
בנפול רשעים רינהאיתן גיל

נתניהו קורץ מחומר של מנהיגים נועזים, ואת זה לא יקחו ממנו. 

לצד זה יאמר שחיסול ראשי הטרור היא מכה קלה בכנף של הטרור.

נאסראללה חוסל וחיזבללה עדיין בועט.

סינוואר חוסל וחמאס עדיין בועט.

חמינאי חוסל ובתוך יום ימונה לו מחליף זמני צעיר יותר, וקיצוני יותר. 

ההערכה שההמונים יצאו לרחובות עם הוודע דבר חיסולו- לא התבדתה.

ואין לנו על מי לסמוך אלא על אבינו שבשמיים

לא חושב שאתה צודקconet

חמאס עדין פועל מכח האנרציה של המלחמה

חזבאללה לא מתקרב למה שהיה פעם

ובאיראן הכל יתפרק שם גם המחליף שלו לא יחזיק מעמד

די לחמיצות, חיזבאלה ממש לא בועטהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך י"ב באדר תשפ"ו 9:54

כמעט חצי יובל אירן בנו אותו בשביל הרגע הזה. כל השנים שהתלבטו על תקיפה באירן, אחד החסמים היה שגם אם יש לנו מספיק מטוסים לגל ראשון, רגע אחרי כל המטוסים ישועבדו למלחמה שבהכרח תיפתח מלבנון.

כמעט שנה וחצי שחיזבאלה מפרפר, צה"ל תוקף אותו יום יום והוא לא מעז להגיב. בעם כלביא הם הסתפקו בהודעות לתקשורת וכעת חיסלנו את מנהיג אירן ונם שלחו כטב"מ אחד.

חיזבאללה פצוע קשה אבל לא מת, כמוהו חמאס.איתן גיל

לגבי אירן, העולם שותק, אבל בעוד שבוע אירופה תתהפך עלינו בהכוונת קפלן שר"י

תרגע. האינטרס של ארהב והסונים הוא למוטט את אירןקעלעברימבאר
האינטרס שלהם הוא להגיע להסדרה דיפלומטיתאיתן גיל
הוא לא בועט. ואנחנו ממשיכים להכות בו.הסטורי
מאז 'הפסקת האש' עם לבנון, אנחנו מכים בחיזבאלה יום יום והם לא מעיזים להגיב. בתקווה שהפעם נתניהו וטראמפ, שיצאו באמת למלחמה הירואית וראויים לכל שבח על כך, יחזיקו מעמד עד הניצחון על אירן, חיזבאלה ימות סופית. אין לו תקציב ולא הכוונה בלי אירן.

לגבי חמאס העניין יותר מורכב. ההחלטה האסטרטגית של ממשלת ישראל (בעקבות לחץ ציבורי כבד מאוד ובכל זאת מי שהוא הממשלה הסמכות והאריות אצלו) היתה להחזיר את החטופים, למרות שזה אמר להשאיר את חמאס כשאנחנו מסובכים בין-לאומית עם היכולת להפר זאת.

אני עדיין מתפלל ומקווה שנתניהו ינצל אחת מאין ספור ההפרות של חמאס ויכריז על חזרה ללחימה עד חיסול החמאס. בנתיים לא נראה שזה המהלך שהוא מתכנן. (הלוואי שזה עוד תרגיל הטעיה. מי יודע)

מול חמאס זו התשהconet

לפי מה שאני מבין יש המון הגירה של עזתים לחול מסיבות רפואיות וכל מיני

אבל זה לא מספיק אנחנו צריכים שיהגרו בכמויות מסחריות אחרת הם מולידים יותר מאלה שעוזבים

מקווה שיפולו עליהם איזה כמה טילים איראניים שם בחוץ שנמצאים בו כל הפליטים

אין ספק שבלי החמצן האירני הוא ימות סופיתאיתן גיל

לכל היותר יתנהל כתנועה רעיונית, שלא בדיוק מחובבי ציון...

לגבי חמאס, יותר משהוא פרוקסי של אירן, הוא פרוקסי של קטאר, החברה של משפחת טראמפ. נתניהו מבין את זה יותר טוב מכולנו, וידיו כבולות באמת.

בפגישתו האחרונה עם טראמפ הושגו הבנות לגבי האיום האירני, אבל באשר להמשך הטיפול בחאמס הוא יצא מהפגישה בלא כלום.

איזה כיף להאשים את טראמפ...הסטורי
נתניהו קיבל מטראמפ אור ירוק לפתוח על חמאס את שערי הגיהנום ולגרום לעזתים להגר - הוא העדיף עסקת חטופים שנותנת חמצן לחמאס ואחריה עוד אחת כזאת.

אני לא אומר זאת כרגע ממקום מאשים, היתה כאן בחירה קשה בין שתי חלופות שכל אחת מהם היא חשובה מצד עצמה, אך עם מחיר כבד בצידה.

לדעתי (וכנראה לדעת רוב חברי הפורום) זאת היתה האופציה הלא נכונה, אבל קשה להכחיש שהאווירה הציבורית נטתה אליה. אבל זו היתה הבחירה של נתניהו.

אני חושב שזה נכון...משה
קיבל אור ירוק לפעול נגד אירןאיתן גיל
אבל לא נגד חמאס- בטרם שיקום הרצועה. 
אתה מתחיל את ההסטוריה מהנקודה הנוחה לךהסטורי

עם כניסתו לתפקיד טראמפ הודיע לחמאס שאנחנו יכולים לפתוח עליהם את שערי הגיהנום, הוא גם דיבר על הגירת עזתים. אם היינו פותחים עליהם את שערי הגיהנום - טראמפ היה תומך לחלוטין.

נתניהו העדיף עסקת חטופים. גם כשחודשה הלחימה (מרכבות גדעון א וב) היא היתה כולה מכוונת ללחץ עד שחמאס יסכים לעסקה (ממליץ לחפש את הפרקים של עקיבא ביגמן על המבצעים).

טראמפ, שכפי שרואים שוב ושוב מתואם איתו בכל פסיק (וכל הטענות על 'פערים' הם רק הצגות לתקשורת שכל מיני קונים שוב ושוב את אותה 'סחורה'), נתן לנתניהו בדיוק את מה שהוא רצה.

מה לעשות שחמאס אינם טפשים ואפילו שהם נאלצו לוותר על רוב דרישותיהם, שבזמן ביידן הם לא העלו על דעתם, אבל בהחלט שמרו על הישרדותם. כעת זה ההסכם שנתניהו רצה וטראמפ ערב לו.

לבוא לערב שאתה גררת לסיפור בתלונות - זו עזות מצח.

(חשוב להדגיש, נתניהו עצמו לא בא בתלונות. אני משוכנע שהוא רוצה תיאורתית בהשמדת חמאס, אבל לא באמת רוצה בכיבוש וישוב הרצועה. רק חסידיו, שמנסים להאמין בו יותר ממה שהוא מאמין בעצמו - מספרים לעצמם שטראמפ הוא הבעיה).

זה לא פשטני כדבריך- עשית סלטאיתן גיל

עמדת נתניהו מהרגע הראשון היתה לפרק את חמאס ולהחליפו בממשל צבאי ישראל, אלא שהוא נתקל בשני מחסומים לא פשוטים:

א. היהודונים של טראמפ הוזהרו מפני ההשלכות הכלכליות שיהיו עליהם אם חמאס תחת הגדרת כיסוי חדשה: "ממשלת טכנוקרטים" יחדל מלהיות סוס טרויאני של קטאר בחצר האחורית של ישראל. טראמפ אכן מקשיב לנתניהו, אבל על היהודונים שלו הוא סומך יותר.  

ב. צמרת צה"ל, כאיש אחד, הטילה וטו על עצם הרעיון להחיל ממשל צבאי על עזה.

בנסיבות האמורות בחר נתניהו להשהות את הכרעת חמאס, וללכת בכל הכח על שחרור כל החטופים, וכך היה. וכמאמר השקלישאה: מוטב ציפור אחת ביד, וכו'

בתוך כך זימן את עצמו נתניהו לפגישה נוספת עם טראמפ שבה עלתה תכנית מגירה למוטט את משטר האייטולות, אולי כחלופה לפירוק חמאס שתקוע כאמור.

במאמר מוסגר יאמר שטראמפ נעתר, כי ליהודונים שלו אין אינטרסים כלכליים באירן- לכאורה.

סוף דבר, דוקטרינת נתניהו גורסת שאם משהו תקוע, זה הזמן ללכת על משהו גדול אחר. כך למשל הסכמי אברהם יצאו לדרך במקום תכנית המאה של טראמפ ש"חברים טובים" טרפדו.  

לא נכוןהסטורי
נתניהו לרגע לא נתן הוראה לכבוש את עזה ולהקים ממשל צבאי. גם באיזורים שכבר התישבנו ויושבים בהם שנתיים. נתניהו מאוד נזהר לא להכריז שנשאר לשלוט בהם ומאוד נזהר שמאף החלטת קבינט לא ישתמע כך.

אי אפשר להאשים את טראמפ, במה שלא הוכרז כמטרה רשמית ולא כהוראה לצבא, עוד בזמן ביידן.

טראמפ אפשר לפתוח על עזה את שערי הגיהנום ולתת לתושביה להגר. נתניהו המהם, אבל מנהלת ההגירה לא הוקמה עד רגע זה (זה עניין פנים ישראלי, לא תלוי באנשי טראמפ בכלל) ובמקום שערי הגיהנום, הפעילו לחצים כשכל הזמן היה ברור שהמטרה היא עסקת חטופים במחירים יחסית סבירים.

זה מה שנתניהו רצה וזה מה שהוא קיבל.

נו באמת.איתן גיל

הסדר הוא תמיד הפוך וטוב שכך.

גורמי הבטחון עוקבים אחרי פצצות מתקתקות, וכשסוגרים על מישהו, מבקשים אישור מראש הממשלה, שמאשר או לא מאשר לפי העניין, ולפי שיקול דעתו.

כך גם לגבי כיבוש עזה, ראש הממשלה הציע בחדרים סגורים להערך לביצוע, ושמע את ששמע, אז הוא נסוג.

טוב, אז חיזבאלה בכוחותיו האחרונים העז להתערבהסטורי
בעז"ה ובהשתדלותינו הביא על עצמו את קיצו.

כבר חוסל ראש סיעת חיזבאלה בפרלמנט. משום מה ל'מדיניים' מהפרלמנט נתנו חסינות בסיבוב של לפני שנה וחצי. אז כעת הסרנו את הכפפות גם בעניין הזה.

בדיוק כךאיתן גיל

פעם נרתעו מלפגוע בהנהגות פוליטיות של גופי טרור, אז לא עוד.

כולם בני מוות.

חיזבאללה עדיין בועט וגם חוטף. @הסטורי תתנצלאיתן גיל
הודתי כבר אתמולהסטורי
אמןאיתן גילאחרונה
ההבדל הוא שאצלם שליש מהעם לא רצה לעשות הפיכה.קעלעברימבאר
באיראן שליש רוצים הפיכה, ועוד שליש יזרמו לכאן או לכאן.   רק שליש נאמנים למשטר.

וגם נגד איראן יש קונצנזוס של ארהב אירופה והסונים למוטט את השלטון. ורוסיה וסין לא מתערבות כבר

התבדתה כמובןאיתן גיל
למה לחגוג את מות חמינאי???????אריק מהדרום

הייתם מתפללים עליו שיחזור בתשובה!!!

יתמו חטאים מן הארץ!  חטאים ולא חוטאים!!!!

🥳🥳🥳🥳🤠🤠🤠🤠

עוד חודש אפטר פארטי במצרים.

נו מתי ההפיכה באיראן? למה העם שם לא יוצא לרחובות?קעלעברימבאר
כבר בוקר או עוד לילה שם?
כי משמרות המהפכה עדיין חזקים מאודפ.א.

אנחנו רק ביום הראשון של מלחמה, שתימשך זמן.  לא רק כמה ימים אלא הרבה יותר

המנגנונים השלטוניים באירן לא קורסים בגלל סילוקו של המנהיג. צריך הרבה מעבר כדי לגרום לשלטון לקרוס. 

למה העם לא יוצא לרחובות?קעלעברימבאר

לפני חודש יצאו 40 אלף

מהידיעה כי משמרות המהפכה ישובו וירצחו בדם קרפ.א.

כמו בסבב הקודם.

כמות הנרצחים שהיו אז, עולה על 40,000.

ומפגינים היו הרבה יותר מהמספר הזה.  

פורסם עכשיו:

שליש מהאיראנים מתים מאושר על חיסול חמינאיקעלעברימבאר
אז חבל שלקח לטראמפ חודש לקבל את ההחלטה…רוני 1234
ועוד עודד אותם לצאת ונהרגו בהמוניהם סתם… בהנחה שהוא בא לעזור להם כל רגע
לא לקח חודש לקבל החלטההסטורי
לקח חודש לארגן את הכוחות, הגיוני.
סבלנותברגוע
אין לי סבלנות. אני רוצה ביד או טו לנוח מאויביהםקעלעברימבאר
גם אניברגוע

אבל אם הם יצאו עכשיו לרחובות יהרגו אותם.

איראן זאת מדינה מאוד גדולה ולוקח זמן להחליש את השלטון שם.

שום שלב בגאולה לא מתקדם בלי סבלנותהסטורי
הדרשה של ר' חיא על גאולה קמעה קמעה, מתבססת על מהלך מגילת אסתר. 
אבלנחלת

זה כבר המון זמן קמעה קמעה, אין כבר כוח, ומה עוד, שאנו הישראלים, לא מצטיינים במידת סבלנות יתירה...נו כמה זמן הקמעה קמעה הזה, עוד מעט יסתיימו ששת אלפי

שנה של העולם הזה, מתי המשיח בדיוק מתכוון לבוא, ביום האחרון? זה לא הוגן. גם אנחנו רוצים לקבל את פניו (נקנה בגדים חדשים, ננקה את הבית, נעשה סולחה עם

השכן ש....הכל! רק שיגיע כבר!). האמת, זה גם די מפחיד. לא כל כך מוכנה רוחנית עדיין ושמעתי שכשיגיע, האדם ישאר במדרגה שלו, ולא יכול להשתנות הרבה;

אוי לי מיוצרי אוי לי מיצרי....

זו המציאות, בניגוד לדמיונות של כל מיני אנשיםהסטורי

אין רגע שבו מגיע משום מקום משיח על חמור לבן. יש גאולת ישראל שנמשכת והולכת. אנחנו מקדמים אותה יותר ויותר במעשינו הגאוליים - עליה לארץ, התיישבות, חיזוק עם ישראל, חיזוק מדינת ישראל, עד שנגיע לשלב שבו נראה בעליל שהשיא של תחיית החול, הוא תחיית הקודש.

אבל יש רגע שבו ממליכים מלך מבית דוד,קעלעברימבאראחרונה
או הרגע הזה שאותו מלך נחה עליו רוח הקודש. או רגע בניין המקדש. או רגע תחיית המתים
כי טראמפ אמר להם שיחכו ויתכוננונקדימון
וגם נתניהו אמר להם שיכינו את עצמם.

קודם כל, צריך לתת לנו לעבוד. ורק כשהשטח יהיה מספיק פנוי וחלש, העם יוכל ויצטרך לצאת ותפוס את המדינה. כרגע זה סתם יהיה טבח המוני וחבל על החיים.

התפקיד שלהם יגיע בעיתו ובזמנו. בנתיים טראמפ אמר להם שדווקא יישארו בבתים. שלא יפריעו, לא יסכנו את עצמם, ולא חלילה יגרמו לשינוי תוכניות מבצעיות כדי למנוע פגיעה באזרחים תמימים באמת.

רק התחלנו. הם עוד יצאו לרחובות בעז"ה.

מעניין מה יקרה אם שבר טיל גדול ייפול בטעות על כיפתקעלעברימבאר
הסלע
מדינת ישראל תתקן על חשבונינו...הסטורי
השאלה אם איראן לא תטען שעשינו זאת בכוונה, ואזקעלעברימבאר
הם יקראו לכל ערביי הארץ להתקומם בשם אל אקצא, ואז הם ינסו להתקומם, ואז נוכל לגרש מכאן את כל הרשעים שנגד המדינה
בעז"ההסטורי
אמןןןרקאניאחרונה
וואלה אני כל הזמן שואלשלג דאשתקד
מה יקרה אם איזה טיל ענק יכסח את מכה או אל-מדינה...
הם לא נראה לי יכוונו בכלל לאזור מכה.קעלעברימבאר
באסלאם יש מסורת שמכה מחוץ לתחום המלחמתי
נכון, אבל השיעים מאוד מתוסכליםהסטורי
(והאמת שגם רוב הסונים) מזה שבית סעוד, אוכף על מכה את הגרסה ה'וואהבית' שזה תת זרם בסונה. עד מלחמת העולם הראשונה, זה לא היה ככה.

יום אחד (והיום שבו האייתולות יבינו שזה סופם עלול להיות היום הזה) זה עלול להתפרץ.

לא עד כדי פגיעה במכה.קעלעברימבאר
האם היה בהיסטוריה אחרי מוחמד אי פעם מלחמה במכה שהביאה לפגיעה בה?
השאלה כמה יש שליטה על זהשלג דאשתקד
הרי שאריות של טילים/יירוטים/מטוסים יכולים להגיע לכל מקום
הם פשוט לא יירו לחיגאז, אלא לריאדקעלעברימבאר
אני לא מבין גדולשלג דאשתקד

אבל לכאורה טיל עודה כברת דרך עד שהוא מגיע מאיראן לישראל. על הדרך מגיע מולו המיירט ומפיל אותו באיזשהו מקום.

אם הם יורים לכל שטח ישראל, זה יכול ליפול בכל מקום בטווח הזה, לכל אורך הדרך.

צריך לבדוק במפה אם מכה היא בדרך (עד כמה שזכור לי, אל-מדינה יותר דרומית מישראל).

בכל מקרה אם זה מעניין אולי אשאל בהזדמנות את ידידיי מומחי הטילים..

אל מדינה דרומית כמה מאות קילומטרים מישראלקעלעברימבאר
בדיוק הסתכלתי במפה...שלג דאשתקד

גם מכה וגם מדינה מאוד דרומיות.

לא נורא, מה שלא יעשו השיעים - יעשה המהדי שלנו, "כי יום נקם בליבי".

אסלאם הוא לא עבודה זרה, ואין ענייןקעלעברימבאר

להרוס את מוסדותיו, אלא לתקנם שיכירו בכך שהאמת היא רק אצל עם ישראל.

הרב קוק טוען שעם ישראל יעלה ויזכך את הדתות ולא בהכרח יגרום לכלייתם.

איך אומר הרב שרקי ? לעתיד לבוא מגיעים האומות אל המשיח,ומניחים על הדלפק את הדתות שלהם, והוא כבר יתקן אותם. יסיר מהדתות את החלקים הרעים , ישפץ וישאיר את החלקים הטובים

סבבהשלג דאשתקד
אנחנו מחכים לנקמה על האכזריות וההרג שהיו בסעודיה בראשית האסלאם. "גדולה נקמה".
זה לא מחייב פגיעה בכעבה.קעלעברימבאר
אגב, גם את כיפת הסלע אפשר להעביר בשלמותה מחוץ להר הבית, כדי שתהיה בית תפילה או התכנסות לגויים שיעלו בחג הסוכות לרגל לעבוד את ה אלוקי ישראל בעתיד
או על אל אקצה.משה

אבל זה נכון שהמדינה תתקן על חשבון מס רכוש.

"לפעמים צריך להוריד את הכיפה" (הסלע)קעלעברימבאר
מקווה שלא יעצרו אותי במחלקה היהודית😅
מי שברך אבותינו הוא יברך את הממשלה והעומד בראשהאיתן גיל
ואת חיילי צה"ל
ואת האזרחיםשלג דאשתקד
ואת ממשלת ארה"בנקדימון
והעומד בראשה, ואת חייליהם.

שמעתי בשם הרב שמואל אליהו שנכון בהחלט להכליל את צבא ארהב והעומד בראשם בתפילות שלנו להצלחה ולניצחון.

למה ארהב? אנחנו לא בגלות. אפשר לומר "ייתן ה'קעלעברימבאר

את ישראל ואת עוזריהם מהעמים מצליחים" אבל להתפלל בשלום מלכות גויית זה רק חידוש של ירמיהו מגלות החרש והמסגר "וישלח ירמיהו לאנשי הגולה לאמר התפללו לשלום העיר אשר הגלתי אתכם שמה כי בשלומה יהיה לכם שלום", עצם זה שירמיהו היה צריך לחדש זאת סימן שזה לא היה לפני, גם כשצבא מצרים עזר ליהודה. כשם שתפילה מתפללים "רופא חולי עמו ישראל" ובמילא זה כולל את כל החולים בעולם, למעט רשעים שמותם עדיף לעולם.

בארץ ישראל במדינה, לא מתפללים תפילה לשלום המלכות הגויית.

וצריך לזכור שעדיין ארהב מייצגת את מלכות רומי הרשעה שהגלתנו לבין האומות, ושרפה את היכלינו. ואת הפרוגרס. נכון שחצי ממנה טוב וטראמפ ידיד ישראל ונגד הפרוגרס, ולא במקרה ה' השתמש בו כשליח להגן על ישראל דווקא חצי שנה אחרי שחוקק חוק שיש רק 2 מגדרים, בעוד הפרוגרסיבים בארהב בעד איראן כמו קאמלה האריס. אבל "חסד לאומים חטאת" וכל מה שעושים הקולקטיבים הגויים, אינם עושים אלא לטובת עצמם, בסוף יש לארהבה אינטרס להשמדת איראן לא פחות מאיתנו, והיא עושה זאת במחיר מזערי כאשר אנחנו סופגים את רוב ההרס. ואל תבטחו בנדיבים. והנביאים מוכיחים אותנו על בטחוננו במצרים ויחזקאל רואה בזה ממש ניאוף ובגידה בה' לסמוך על האומות שיצילו את ישראל.

להיעזר ריאלית כן, לסמוך בקטע הנפשי, לא.

אני לא קורא מגילות של הבליםנקדימון
תחסוך ממני את הלהג הריק שלך. לפחות בפורים תקיים "ונהפוך הוא".
אשריך צדיק❤️🙂 תקרא דברי גדולי הדורקעלעברימבאר
לא דברים שלי❤️❤️❤️❤️
מוחה נמרצות!נחלתאחרונה

על לקרוא לדברי קעלע....... להג! אני על כל פנים מאוד אוהבת ומתעניינת

בתגובות שלו; ברור שכולם פה צדיקים ויראי שמים, אבל אצל קעלע......הוא מיוחד.

וגם ענוו! באמת!

אם על תגובות שלי היו אומרים "להג" - הייתי נעלבת או כועסת או משהו.

(למרות שאין לי ספק שלפעמים חושבים כאן כך ושותקים מתוך נימוס....)

ישר כוח!

(יש רק בעיה אחת: השם ....מילא. לא הכל מושלם).

ברוראיתן גיל

מישהו סיפר פעם על תחזית לבצורת בשנה הבאה, והנוכחים זלזלו, ואז הוא תיקן את עצמו לבצורת בשנה הבאה- בארצות הברית, וכולם נכנסו ללחץ.

ככה זה כשאנחנו תלויים בארצות הברית...

גם דוד ושלמה עשו בריתותנקדימון
לא צריך להיות לא טיפש ולא יהיר. כל מדינה צריכה חברים, ונגד כל קואליציה וציר רשע צריך קואליציה חזקה וציר של צדק.

גם נגד גרמניה הנאצית ומדינות הציר התאספו בעלות הברית לשתף פעולה ולהכריע.

החברים שלנו באו לעזור לנו, בוודאי שארצה בהצלחתם ואתפלל עליהם. מה גם שהם כיום מדינה של צדק ומוסר תחת טראמפ; כמדינה.

בריתות- כן, תלות- לאאיתן גיל
ברית עם מעצמת-עלנקדימון
כאשר אחרי הכל אתה רק ישראל, בהכרח יהיה בה גם אלמנט של תלות. ועדיין, כמלול מה שאנחנו רואים כרגע זה ברית ולא תלות. התמיכה של הממשל היא תמיכה שיש בה גם מהות אוונגליסטית, ולא רק אינטרסים רגילים.

ובאמת, אני לא מצליח להבין את מי שמסרבים לראות ברית בקשר הנוכחי בין ישראל לארהב. אם זה לא ברית, מה כן יהיה ברית? 

איזה חמוד אתה נקדימוס. סליחה שגרמתי לךקעלעברימבאר
לצחוק גם כשלא רצית❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂

אולי יעניין אותך