לילה טוב עולם, לילה עצוב וקשה
-משה ר-
לילה טוב.אלעזר300
(הייתי רוצה לשאול למה עצוב.
|תמיכה| אם אפשר)
לילה טובהרועה
הבוקר לא רחוק
לילה טוב ושיהיה טובריבוזום
(לוקחת בחזרה כל אוף סתמי שלא במקום, כשלאנשים אחרים יש קשיים רציניים
)
לילה. לא טוב בכללט'
(ולצרות הקטנות - לא מצליחה לפתוח אף יישום בפלאפון ולמרות ההודעה שקופצת כל דקה - הזכרון ריק לחלוטין!! וזה מעצבן)
למצביעי בנט, מותר עדיין לומר "אמרנו לכם"?איש השקים
על מה הקשקוש הפעם?אריק מהדרום
שחרור רוצחיםהרועה
לא משהו מיוחדאיש השקים
שכוייחאריק מהדרום
והקשר למצביעי הבית היהודי הוא?
בוא ננסה לחשובאיש השקים
איפה הקשר? לא יודע
אז בחרנו בהם איך זה קשור אלינו? ממ..
טוב, אם היה לי כח לריב איתך אולי הייתי עושה את זהאריק מהדרום
אז ננסה לחשוב, אתה אפילו לא הצבעת לבית היהודי, מה גורם לך לחשוב שהנציגים שאני שלחתי לכנסת ירקדו לפי החליל שלך ולפי הקוים האדומים שלך? יש לנו קוים אדומים ואפילו מוצהרים כבר ולצאת מהממשלה אפשר רק פעם אחת אז באנחה שלא נכשלת לחלוטין באזרחות ויש לך שמץ של מושג איך דמוקרטיה עובדת (היינו, שלמצביעי מפלגה אחת אין הרבה השפעה על נציגי מפלגה אחרת בדרך כלל) תרשה לי להתעלם מהשטות שכתבת, לא אוסיף לכתוב, אתה מוזמן להמשיך לתקוף אותי כרצונך כי אני מיציתי את הדיון.
זה בדיוק מה שאמרתיאיש השקים
גם לא קיצוץ לישיבות
גם לא פינוי יישובים
המפדל החדשה, העיקר שאתם בסדר עם זה
לא מפתיע. הם אמרו את זה מראשנפשי ישובב
בבית היהודי שזה לא קו אדום בשבילם, שחרור מחבלים, כדי לצאת מהממשלה
לא מפתיע, כל פעם כואב מחדש. בייחוד כשאנחנו באותה ס(ט)ירה, מי שבחר בהם ומי שלא.
התבטאות כזאת מראש לא שמעתי, אלא אחרת:ותן טל
שהקו האדום שלהם לחלוטין יהיה פינוי יישובים.
בנתיים בכמעט שנה הזאת לא פינו שום יישוב ככה שזה לא עמד למבחן המציאות מה שאמרו. אם חלילה יהיה איום פינוי יישובים - אזי נוכל לראות האם הבית היהודי נאמנים למה שאמרו או שלא.
אני מאמין שהבית היהודי הם המפלגה עם הכי הרבה שכל בממשלה, הכי אידיאולוגית, שתדע לצאת בזמן הכי נכון - בלי לשבור את הכלים מוקדם מידי, ואולי אפילו לעודד את ח"כי ושרי הליכוד להתפצל בזמן אמת.
כל החכמים בלילה שמצפים על כל פיפס מהבית היהודי לצאת מהממשלה, שוכחים שאחרי זה פשוט מה שיקרה זה שהבודה יכנסו, מצבם של הישיבות רק יהיה גרוע יותר, על זוגות חד מיניים ותמיכה של המדינה בחוק נישואים אזרחיים כמובן שאין על מה לדבר - זה יעבור תוך שבוע. וכמובן - יהיה משא ומתן, אף אחד לא יוכל לנסות אפילו לעצור את השעיטה המטורפת לקראת וויתורים איומים וכו'...
פייגלין זה נחמד וטוב ויפה - אבל נטול כל כוח ממשי. אלדד ובן ארי - בחוץ. אתם לא רוצים לסמוך על בנט - בבקשה, אל תסמכו. לכו לשלי יחימוביץ לבכות על הכתפיים שלה.
לפעמים הבכיינות נמאסת קצת. במיוחד כשזה מגיע מכאלו שבחרו מפלגה אחרת בזמן הבחירות. מילא בוחרי הבית היהודי אם מרגישים שרומו - להם מותר להתבכיין. לאחרים - לא. תתמודדו עם מה שבחרתם. אם ל-נ-ו היו 19 מנדטים וללפיד 12- אנחנו היינו בעמדת הכוח, לבני לא הייתה שרת המשפטים ולא הייתה בקואליציה וגם לפיד - ומי שהיה נכנס לקואליציה עם נתניהו לא משנה מה היה רוצה, זה החרדים ואנחנו כשותף בכיר - והיה קצת יותר קל לטרפד דברים כאלו...
ואם בן ארי ואלדד היו מתגברים על הגאווה ונשארים עם תקומה, והיו נכנסים לבית היהודי עקב כך (על אפו וחמתו של אורבך - זה לא משנה עכשיו, לא הוא הקובע) ועקב כך ועקב האיחוד הגדול שהיו רואים בשורותינו, היינו מצליחים להכניס גם את הרב אמסלם לבית היהודי - ואם כל בכייניי ופחדני הליכוד היו עם שכל על הכתפיים ומתאמצים בזמן הבחירות להציג למה הם טובים והשמאל לא - ולא למה לא לבחור בבית היהודי - אין ספק שתיאורטית היה סיכוי גבוה שלנו באמת היה יותר מנדטים מלפיד וזה היה משנה את התמונה...
מי שחי בסרט שבן ארי ואלדד יצליחו לשנות את השלטון בישראל לבד - שיהנה וימשיך לחיות בסרט עם הפופקורן שלו. לי ברור שאם יש אלטרנטיבה לשלטון, זה רק דרך פלטפורמת הבית היהודי - שבעזרת ה' תורחב, עד שנצליח להגיע לעמדת מפלגת שלטון מתוך נקודת ראייה דתית (ויצוצו עכשיו כל הציניקנים ויגידו בנט?דתי? ובכן - אין לי עניין לענות לכם)
אז תחשבו שאתם ממשיכים לחטוף סטירות - בסדר. סך הכל כל מפלגה פחות או יותר בנתיים מקיימת מה שהבטיחה לבוחרים שלה ערב הבחירות (מלבד אולי הליכוד...) - ואין לי שום טענות כלפי התנועה, או יד עתיד - הם מקדמים את האג'נדות שעליהן הכריזו מראש, הם לא שיקרו. וגם הבית היהודי לא שיקרה. היא לא עשתה בנתיים משהו שאמרה שלא תעשה - אז עזבו את המפלגה בשקט.
הבית הגויי הוא אסון בעל תחום אפשרי.יונתן 1
כאשר הוא בקואליציה ועקב פעילות
של אותה קואליציה: מ״ומ מדיני,
שחרור מרצחים ועוד, ועל התחום
הדתי אין מה להאריך.
ה׳ יצילנו מהם.
אז אל תבחר במפלגה הזאת בבחירות הבאות.ותן טל
יש לך שפע של מפלגות להצביע אליהן - אתה חופשי להצביע לכל מפלגה שתבחר, וכמובן, גם חופשי לא להצביע בכלל 
(אגב, מסקרן אותי באופן אישי - יש מפלגה כלשהי שכן תואמת את כל דעותיך, והיא גם ריאלית (קרי - תעבור את אחוז החסימה בבחירות באות, כי אם לא - הצבעה אליה משולה פחות או יותר כמו אי הצבעה)? אשמח לשמוע מהי ולבחון אותה, אולי גם אני ממש אתפעל ממנה ואבחר בה בבחירות הבאות. אני אומר ברצינות - אשמח לשמוע אלטרנטיבות).
אתה יוצא מנקודת הנחה שחייבים להצביע.יונתן 1
בכל דבר אני שלם עם עמדותיו.
נכון שלא היה לו כמעט סיכוי להכנס,
ובמקרה הטוב היה מקבל מקסימום
3 מנדטים, אך גם לא היה מועיל -
לפחות לא היה מזיק.
לא יצאתי מתוך נקודת הנחה כזאת. כתבתי שאפשר לאותן טל
להצביע. זה חלק מהדמוקרטיה בישראל.
למרות שאני חושב שזה זכות שדי כדאי וצריך לממש אותה - ההצבעה בבחירות - ואם לא ממשים אותה (וזה ההבדל לדעתי בין מי שהצביע למפלגה שלא עוברת את אחוז החסימה, לבין מי שלא הצביע בכלל - למרות שבתכל'ס התוצאה של שניהם אותה תוצאה) - אז אי אפשר להתלונן על המצב במדינה. לא בחרת לקחת אחריות על החיים שלך ולהצביע - אל תתלונן (אני לא מדבר עכשיו עליך כי אתה אומר שכן הצבעת - אני מתכוון, אדם שלא הצביע ומתלונן על איך הכנסת מתפקדת וכו'...).
למען האמת בן ארי דווקא היה הבחירה הכמעט הכי טובה מבין כל המפלגות שלא עברו את אחוז החסימה - היה סיכוי גדול שיעבור את אחוז החסימה, ואכן מי שהצביע לו אני מניח הצביע לא מתוך ידיעה שהוא לא יעבור את אחוז החסימה אלא מתוך תקווה שכן (בניגוד למפלגות קיקיוניות אחרות שקיבלו כמה אלפי קולות בלבד).
ולכן מי שהצביע לו - שאפו, למרות שאני אישית חושב שצריך מפלגה שיכולה להזיז משהו. לי אישית כאב שבסוף לא הצלחנו להתאחד כל הימין הדתי יחד
.
החלום שלי הוא שכל נציגי הימין הדתי בכנסת - גם מהליכוד - יהיו במפלגה אחת עם אוריינטציה דתית אבל שיכולה להכיל בתוכה גם חילונים. לחלוטין לא ליכוד ב'. אלא הבית היהודי א'.
זאת, לדעתי, מפלגה בעלת פוטנציאל לשלטון ולשינוי מגמות.
רק אני ריאלי ויודע שחזון אחרית הימים הזה כנראה לא יתרחש במאתיים שנים הבאות 
החיים לא מושלמים, אכן
הרבה יותר מאשמח לדעתנפשי ישובב
מה אנחנו יכולים לעשות עכשו ולהשפיע עם כל מה שקורה פה. (בודאי גם תפילות, לא התכוונתי מהצד הזה אלא עשיה ממש, אפילו לא מחאה, עשיה של קואליציה. מקווה שהובנתי)
תקרא לזה איך שאתה רוצה, אבל לא ראיתי פה התבכיינות לשמה. כאב? בטח שכן, חובה ורצוי ומצוי עד מאד..
אסור.ותן טל
וסתם בשביל ההנאה שלי, נשאל אותך שאלה תיאורטית - אתה חייב לענות את אחת מהתשובות, תשובה אחרת או מתחמקת לא תתקבל:
היה ונניח אתה חייב או לשחרר 104 אסירים רוצחים, או להקפיא באופן מוחלט את הבנייה ביהודה ושומרון וירושלים ש"מעבר לקו הירוק" למשך תשעה חודשים. באיזה אופצייה היית בוחר?
לא להתחמק. לא לקשר את זה למצב עכשיו - תענה לי נטו על השאלה הזאת, לפי המצפון האידיאולוגי שלך, מה היית עושה...
(אני יודע - זה שאלות נוסח שואה - אמא, אם את יכולה לתת תעודת חיים רק לילד אחד שלך, לאיזה ילד היית נותנת את התעודה? - אבל זה שאלה מתבקשת ונצרכת).
עיינו פה:חיה וקיימת
שאלה תאורתית אליךאש קודש.
מה אתה מעדיף ותענה בכנות.
א) שכמה אנשים יפוצצו אותך מכות עד זוב דם ואשפוז.
ב) שישרפו לך את הבית עם כל הזכורונות ולא יישאר שם מאומה.
אלה בערך האופציות שהעלית
עכשיו אולי תבין כמה זה מעצבן התשובות האלה.
ב. שישרפו לי את הבית עם כל הזכרונות ולא יישאר שםותן טל
מאומה. (בהנחה שהתכוונת שבאופציה הזאת אין נפגעים בני אדם...).
כן, זה מעצבן - אבל ניתן לענות על השאלה אפילו אם היא מעצבנת. אפשרות בחירה תמיד יש.
אגיד לך גם עוד משהו בסוד? כמו שכתבתי למעלה - שאלות קריטיות יותר עמדו גם בפני הורים בזמן השואה, נגיד - היה כסף מספיק כדי לשחד משפחה גויה אחת שתחביא את בן של היהודים אצלה עד אחרי המלחמה, אבל זה מספיק בדיוק לבן אח, ויש לאבא ואמא היהודים שני בנים בני שלוש ועשר - אז איזה בן להציל, בן השלוש או בן העשר?
זה שאלה קורעת לב אך התשובה האמיתית לכך, כנראה, הייתה - זה שיהיו לו תיאורטית הכי הרבה סיכויים לשרוד, הוא זה שההורים יחביאו אצל הגויים וישלמו להם את הכסף (אני לא נכנס לשאלה למי יש את הסיכויים לשרוד - אלא רק מסביר את העניין).
שאלות מעצבנות וכואבות מאוד ת-מ-י-ד עמדו בפני העם שלנו.
עכשיו אתה מוכן בעצמך לענות גם על השאלה שלי אחרי שעניתי על שלך?

אם אתה השאלה שלך היא להתפשר על א״י או על חיי אדםאש קודש.
ששניהם איסורים גדולים כנראה שאתה לא אדם תורני.
אמממ...קושיה גדולה...ותן טל
כנראה שלדבריך הרב עובדיה לא היה אדם תורני.
הרב עובדיה במפורש, גם לאחר שחזר בו ממה שהסכים להסכמי אוסלו, מהחזרה ומהנימוק שלה מובן, שהוא טוען שאם באמת היה אפשרות שיגיע שלום אמת לאחר חתימה על הסכם שבין השאר יגרום לפינוי יישובים ומסירה מחלקי יו"A - הרי שמותר לדעתו הלכתית לעשות את זה. כן כן. לא נטייח את האמת - זאת הייתה דעתו של הרב עובדיה יוסף זצ"ל, ומה שחזר בו היה רק בגלל שאמר שהבין שלא יגיע מזה שלום אמת לכן הכל בטל ומבוטל מבחינתו - אבל עקרונית, אם זה היה מביא שלום אמת, הרי שמותר היה "להתפשר על א"י" - לפי הרב עובדיה.
האם מישהו פה טוען שהרב עובדיה לא אדם תורני?
ודבר נוסף - אני לא הבעתי בשאלה הזאת עמדה ולא אמרתי מה התשובה שלי - האם עדיין השאלה הזאת אומרת משהו עליי?
אני רק הצבתי שאלה שמי שרוצה שיענה.
אבל אכן, אני באמת לא אדם תורני כמו שאני הייתי רוצה להיות - בזה אתה צדק בלי שום ספק! אני צריך להתקדם עוד המון המון המון כדי להתחיל אפילו על לחלום להיות במדריגה שאני רוצה להיות בה. שאזכה!
. שנזכה כולנו!!!
והכי חשוב לזכור, חברים, שחלילה לא נתפלג - כל ישראל אחים!
כמה שזה לא נראה לכם כעת - אני אוהב את כולכם, את כולנו, את כל עם ישראל, ובאמת כמה שזה נשמע נדוש ו"בנטי" כזה - אתם אכן אחים ואחיות שלי. בכנות ממש.
אחים יכולים להתווכח ולריב ולהיות ברוגז אחד עם השני המון המון זמן - אני יודע את זה על בשרי - אבל בסוף, הם תמיד יישארו אחים, אה?
.
זו שאלה מטומטמת והזויה.יונתן 1
ברור שכפי שאמר פייגלין, בנייה לכאורה
(כי כאמור היא לא תבוצע בכלל) תמורת
שחרור מרצחים היא מעשה שפל שאין
כדוגמתו.
רק גלותיים עד עומק נשמתם חושבים שעלינו
לאמץ את תכתיבי הכלב השחור כאילו היו ח״ו
תורה מסיני.
תשתדל לדבר יותר עדין, למה אתה כ"כ תוקפן???חיה וקיימת
תקרא את שלושת התגובות האחרונות שלך, הם מאוד עצבניות.
לא דיברתי כעת על מציאות.ותן טל
לא מעניין אותי מה המציאות עכשיו ולא מעניין אותי מה אני או מישהו אחר חושבים על המציאות עכשיו - בסך הכל שאלתי שאלה לגבי מציאות תיאורטית שמתרחשת במדינת ישראל שנמצאת בכוכב אחר, וכל התנאים במדינה שם הם כמו היום אצלנו, ואתה חי שם וצריך לקבל החלטה כזאת או כזאת, חייב באופן מוחלט לקבל החלטה, אין אפשרות אחרת - מה היית מחליט.
אתה לא יכול להגיד על שאלה כזאת שהיא מטומטמת והזויה - היא לא לפי כללי המשחק שלך אלא לפי שלי.
לכאורה, גם שאלה כמו שנתתי אז בהקשר לשואה, את איזה בן היית מציל - גם היא הזויה, אבל היא הייתה קיימת ועמדו בפניה.
לכן - אין פה קשר לשאלה הזויה, אלא זו שאלה תיאורטית שבנתיים לאף אחד אין רצון ואומץ לענות עליה.
השאלה הזאת מטופשת ולא קשורה לנושא הדיון.יונתן 1
ובכן, אין טעם להתדיין איתך.ותן טל
אנא, בבקשה, ענה לפי מה ששאלתי. לא טענתי שזה קשור לדיון, אמרתי מראש שזה שאלה "סתם להנאה שלי". לא התיימרתי פה להציג תשובה לדיון שנערך פה אלא בסך הכל שאלתי לאיש השקים שאלה פשוטה. אתה לא רוצה לענות עליה - תפדאל, אבל בבקשה אל תפזר פה נאצות...
אין עניין כאן של "שאלה מטופשת" - כי היא לחלוטין לא מטופשת, אם, לדוגמה הזויה לחלוטין, אתה ראש הממשלה וחייב לחתום על אחד מהצווים הנ"ל, ועומד מולך אדם עם נשק שלוף ומורה לך לחתום על אחד מהצווים הנ"ל, או עקירה או שיחרור רוצחים - או שהוא הורג אותך... (ונניח שלא מדובר כאן במלחמה שאז זה שעת שמד, ובהנחה שלא מעורב כאן גילוי עריות, עבודה זרה, וגם לא שפיכות דמים - ושחרור רוצחים מהכלא זה לא שפיכות דמים ישירות, לכן זה כנראה לא נכלל בהגדרה הזאת למרות שזה אכן מכעיס ומקומם).
זה שאלה שתיאורטית היא אפשרית - ואני בחרתי להציב אותה. לא נוח לך - בבקשה, דלג, אני לא אכעס
לא הבנתי מה כל כך נורא בשאלה שלךמופים
אולי אני קר מדי לא ודע.
לעצם השאלה ברור שעדיף הקפאה. מה הספק?
מה יקרה אם לא יבנו בתים, זה סך הכל סבל לעם.
שיחרור רוצחים זה ממש פיקוח נפש.
בקיצור לא מבין מה הדרמה הגדולה
זו בדיוק הבעיהאיש השקיםאחרונה
מכניסים לעצמינו לראש שאין ברירה אחרת.
אם היו שואלים אותך על איזה הורה אתה מוותר מה היית אומר?
היית יורה בשואל נכון?
יופי
|פורץ לפורום לו לא|. הבית היהודי הצביעו נגד השחרורלהבה ירוקה
זה כטובל ושרץ בידו, הם שותפים מלאים לפשע.יונתן 1
האמת שיש פה בעיה בסיסית, בעיני השלטוןמשה
נתניהו באמת מאמין שהוא עושה את מה שטוב למדינת ישראל.
הוא מבחינתו כנראה לא מאמין ב"הסכמים" האלה, אבל לא מאמין שיש דרך אחרת מלבדם ולכן מנסה ל"האכיל" את הדרקון ולשרוד עוד יום בשלטון במינימום נזקים.
גם החיבה של ציפורה שפיצר (ציפי ליבני, בשמה האמיתי) ל"שיחות" - מוסיפה את שלה.
האמריקאים רוצים משהו? אז נאכיל אותם במחבלים מבוגרים ונתפלל שהם לא יזיקו יותר מדי, וגם נמרח את זה כדי למצות למקסימום את היכולת לשרוד עוד כמה ימים על בסיס ה"שיחות" ונזרוק עצם לימין עם קצת בניה על הנייר.
לאף אחד אין כוח לדיון, אז איש ברגשותיו יישן?ברוךש
מה יש לדון? מישהו לא מסכים שזה לילה קשה?שלום ש
לאוהבי תקשורת: "ישראל היום" קלע לטעמךברוךש
לקוח מהפייס של אמיר שיבי:
"אנא ילדים, עזרו לעורך ישראל היום למצוא כותרת מקורית לקראת הפעימה הרביעית של שחרור האסירים"
חחחחחחחחחחחחחחחחחחנחשון מהרחברון
איזה מעניין!נחלת
יש אלפי סוגי פסיכוזות, למה דווקא זו מעניינת?פשוט אני..
היו לו שני חלומות בנושא המוות,
לי היו הרבה יותר...
באמת לא הצלחתי להבין מה מיוחד
אבל אלו היו חלונות שעושה רושם שממשנחלת
מתארים חווית מוות קליני, כפי שכתוב בחז"ל וכפי שאנשים
שעברו חוויה כזו מתארים.
מאוד מרגש לדעתי. קצת עוזר (לי לפחות) לזכור שיש
משהו מעבר לכל טרדות היום היום, העולם הזה שמרגיש
כל כך מוחשי ואמיתי....המתיקות הזו שהוא מדבר עליה...
יש משהו טוב לצפות לו. לא? (כמובן שמעדיפה לא
לחשוב על בית הדין שם למעלה, כי זה די מצמרר,
אבל לפחות אחר כך....)
ואם גם לך היו או יש חלומות מסוג זה, נשמח לשמוע!
להפךפשוט אני..
אם לפני 400 שנים מישהו היה חולם על מכשיר קטן שנמצא בכף ידו, עם גישה לאינטרנט ואפשרות לראות נטפליקס - זה היה וואו.
אם מישהו חולם היום על זה שיש לו סמארטפון ביד, אין בזה כלום.
כלומר את מתלהבת מזה שהוא חולם על דברים שכבר תוארו ונכתבו בעבר לטענתך, למרות שאין בזה שום דבר מיוחד או מפעים.
מסכימהנעמי28
וגם החוויה של מוות קליני תמיד מלווה עם תיאור אנושי וגופני כל כך.
הנשמה "ראתה אור" הנשמה שמעה קול" "עלתה למעלה" "מלאכים לבנים עם זקנים לבנים"
כל מיני תיאורים שכפופים לחושי הגוף שרק מצביעים על כך שזאת חוויה מוחית ולא על טבעית.
ומנגד המדע שיודע להסביר שבמצבים של חוסר חמצן במוח ומוות קליני יש פעילות מוחית חריגה ואיבוד של תחושת זמן ומרחב.
עשו ניסוי בבית חולים בארה"ב עוד בשנות ה 70די שרוט
הם החליטו לתלות מדף עם מסר עליו אבל שהכיתוב מופנה כלפי מעלה כך שאם הנשמה תרחף למעלה ורואה כל מה שקורה בחדר היא תהיה מסוגלת לקרוא את המסר שכתוב על המדף.
עד היום לא דווח על אף אחד שהצליח לראות מה כתוב שם עד היום.
במחקר הזהנעמי28
לא הצליחו בכלל לשחזר מוות קליני,
אז הוא לא מפריך כלום ולא מאמת כלום,
הוא פשוט לא רלוונטי.
הרמבן בשער הגילוליםנקדימון
לאור זה, בוודאי שמוות קליני יהיה חוויה מעורבת מתיאורים של גוף ושל נשמה.
ובלי קשר אפשר לקרוא גם כאן וכאן:
חוויות סף מוות - האם קיים "הסבר מדעי"?
קראתי ואקרא בעיון מאוחר יותרנעמי28
אני לא חוקרת כמוהו ולא בקיאה בנושא אבל כמה נקודות העלו לי סימני שאלה.
הראשונה והעיקרית היא שאי אפשר בצורה לוגית טהורה להוכיח קיום של משהו על טבעי ע"י חורים במדע.
וכל חוקר יודע את זה.
זה שהוא הפריך השערות מדעיות לא מוכיח שום דבר, אולי משאיר מקום להשערות אחרות אבל זה לא יכול לשמש כהוכחה לכלום .
במיוחד במקרים שהם לא דיון פילוסופי אלא ככל הנראה רק עניין של זמן ומחקר עד שהם יתגלו.
(ואני בטוחה שמדענים יחלקו על הטענות שהוא הביא, כי אז מה אם לא כל היפוקסיה מביאה למוות קליני, האם זה מוכיח שבמצבים מסוימים בשילוב מסוים היא לא גורמת לזה? ואז מה אם לא הצליחו לשחזר מוות מוחי בצורה יזומה עם סמי הזיה, זה מוכיח משהו?)
אחת הטענות שלו שהזיכרון של מוות קליני מאוד חד וזה מוזר שהוא מתרחש במצב מוחי כזה?
מי אמר? אולי דווקא במצבים כאלה המוח חד מאוד?
יש כל כך מעט מקרים וגם הם מפוקפקים מדי שכל תשובה החלטית לכל כיוון בנושא הזה היא מפוקפקת בעיניי.
לכן מוות קליני מעולם לא היתה הוכחה בשבילי לקיום או אי קיום של נשמה או משהו על טבעי בכל מצב אמוני שהייתי בו.
הוא לא בא להוכיח על ידי חורים במדענקדימון
הוא בא לפנות את הדרך לסבירות שהוא רוצה להביא מהעדויות שהוא סוקר במאמר השני.
ויש לו עוד כמה פוסטים בפייסבוק על הנושא. אפשר לחפש בדף שלו את המילים "סף מוות".
לגבי הדיון הפילוסופי זה לא ממש מדויק (לפחות אצלו). באופן כללי הוא אנטי-מטריאליסט ויש לו מאמרים גם על זה.
החומר, בהגדרה, לא יכול להיות חזות הכל - וממילא בעולם שלו יש מקום להסברים נוספים. לזה הוא חותר למעשה.
האם המוח קולט את התודעה או יוצר אותה? הוא עצמו בכלל יאמר לך שהוא מחזיק באידאליזם (גם על זה הוא כתב)
והתודעה בכלל היא זו שמייצרת את המוח ואת המציאות באופן כללי. המפגש בין התודעות הוא החוויה הקולקטיבית שלנו.
כדתיים, אנחנו בכל מקרה יוצאים מנקודת המוצא של התורה ושל המסורת. זו הקטגוריה השלישית של מקורות הידע: עדות.
אגב, בהקשר למה שהזכרתי מהרמבן, בדיוק נזכרתי שהרב שטיינזלץ זצ"ל כתב בספרו "נשמה" שה"אני" של האדם הוא כעין
תופעה לעצמה. נקודת המפגש בין הגוף לנשמה היא שיוצרת את ה"אני" וכשמתרחש מוות אז אותו "אני" נפרד לחלקיו.
אני מניח שהוא מבסס את זה באופן די ברור על משל הפיסח והעיוור שמופיע בגמרא. תובנה מעניינת שעולה מכאן מהדהדת לי
בדמיון מרוחק את תפיסה הבודהיסטית על כך שכל "אני" (או "עצמי") הוא למעשה אשליה (אני'צה ואנאטה).
בוודאי שקיום או אי קיוםנעמי28
של נשמה הוא דיון פילוסופי ענק.
העניין הוא, שהוא ימשיך להתקיים גם אם המדע יביא הסבר מדעי וחותך למוות קליני.
יש כמות מועטת של מידע והשערות שבעיקר מתבססות על סיפורים מפוקפקים וחורים במחקר מדעי (שלא מתאפשר כל כך כי איך אפשר לחקור תופעה שכמעט לא קורית ושאי אפשר לשחזר אותה בצורה יזומה?)
לכן- כל העניין של מוות קליני
כרגע לא רלוונטי לדיון הפילוסופי .
ומי שבוחר להאמין בגללו או לא להאמין בגללו לדעתי טועה מאוד.
מסוג הדבריםנעמי28
סתם לידיעהאריק מהדרוםאחרונה
לא מדובר בסרטון הזה בכלל על חווית סף המוות בכלל.
מדובר על משהו חמור יותר שיתכן ואסור מבחינת היהדות ומיתתו בחנק, צריך עיון.
מתי יעשו שטיבלך מוסלמי?קעלעברימבאר
נחנך בית תפילה מוסלמי נוסף בכביש 6
נגיד בשביל אחד שלא קם מהמואזין וקם רק ב9.30 שיהי לו מניין.
חוץ מזה שצריך להקים שם שני בתי תפילה- אחד שהמוסלמי יתפלל בו, והשני שכף רגלו לא תדרוך שם.
חוץ מזה למה הם לא עושים מסגדי חצר כמו בקורונה?
הם לא צריכים שטיבלךנפשי תערוג
כי אין להם צורך במניין.
מזרוחניקיםקעלעברימבאר
קהילת סלוניקינפשי תערוג
מעניין כמה יבינו את הבדיחה...
בקרב הגברים די בטוח שיהיו
מעניין אותי אצל הנשים
חח אנחנו מסלוניקי באמת, והבדיחה שגורה אצלינו בביתל המשוגע היחידי
קהילת סלוניםקעלעברימבאראחרונה
אם הייתם פותחים פורום חדש, מה היה הנושא?זיויק
השאלות של זיויקנקדימון
101 דברים שימושיים לעשות בגרוויטציה 0די שרוט
תתחילפשוט אני..אחרונה
זקן הודי אמר פעם כך (בסרטון שראיתי)נקדימון
מרגיש שאין עם מי לדברכתום כואב
ממש כפשוטו, יש פעמים שאני מרגיש חרדות או סוג של דכדוך ולא מוצא אוזן קשבת אז אני כותב לgpt
זה פשוט מצב ח^א
איש מקצוע?זיויק
❤️❤️אריק מהדרום
למה אתה צריך "מישהו" בשביל העצמי שלך?משה
דכדוך וחרדה זה סיבה לעשות עבודה אבל זה לא מוריד את הערך שלך או משהו כזה.
❤️נעמי28אחרונה
כדאי למצוא מטפל
זה בהחלט מקל שיש את מי לשתף אבל לא פותר בכלל את הבעיה
הילד/ה שבתוככםזיויק
האם הילד/ה שבתוככם עדיין קיימ/ת?
אתם בדיאלוג?
הרמוניה?
מתח?
תהליך?
מה תדעו לספר עליו/עליה?
בהנחה שהתבגרתם כבר 😆
הילדה שבתוכי באה לעיתים רחוקותLavender
לכל מיני שטויות מצחיקות
דוגמא?זיויק
יאווו כתבתי שיר על זה...אברהם יאיר שטרן
רוצה לקרוא?
ברורזיויק
ילדה קטנהאברהם יאיר שטרן
זו הסקיצה השניה או השלישית (אשמח להערות והארות... לשיפור)
ילדה קטנה שבתוכי
אל תעלבי אל תיפגעי
אני צריך אותך כמו מים
בואי נשב בחוץ מול זריחת השמיים
אני צריך אותך אותך כמו שאת צריכה אותי
ואם בלילה תבכי תייבבי
אבוא ואתן לך חיבוק אמיתי
חיי חסרי כל אור בלעדייך
וחייך מסוכנים מאד בלעדיי
אני צריך את ליבך שתהיי מנועי
את צריכה את ראשי שאכוון את דרכך
נכתב בעת חיכוך נפש ונשמה. רוח וגשם. שכל ולב.
יפהזיויק
בתוכי? הוא כוליכְּקֶדֶם
גם נכון, אבל לי יש פיצול אישיות...אברהם יאיר שטרן
באמת, לרוב שולט עלי אדם ממין זכר שופע ביטחון עצמי ליצן חסר תקנה, אבל יודע להיות רציני, לפעמים בדיכאון (משתדל שלא יראו את זה), חבר טוב ואוהב מאוד. מחפש כל הזמן, ופילוסוף בלתי פשרן... הייתי קורא לאישיות שלו טיגריס, בודד פראי בלתי ניתן לאילוף, אבל כשמישהו נכנס לו ללב אז הוא בפנים. נקודה.
ולפעמים לוקחת עלי שליטה ילדה קטנה חסרת ביטחון, שבקושי מעזה לספר בדיחות כי אולי מישהו יצחק עליה... רוצה רק את הפינה שלה ושקט... אוהבת לקרוא, יכולה להתרכז ב3 דברים ביחד (ובגלל הפיצול קשב שלה גם לחשוב על שני דברים בו זמנית ממש...). לאישיות זו הייתי קורא תמנון. חכמה, ביישנית עושה הרבה...
ברוך תהיהכְּקֶדֶם
וכן למר אחי! הגם כבודו בכותבים?אברהם יאיר שטרן
בוודאיכְּקֶדֶם
נו נו, ב"האברהם יאיר שטרן
בטח קיימתoo
אם כי היא גדלה לאורך השנים
תחושות/ חוויות/ פצעי ילדות
מופעים בעיקר בסיטואציות עם הילדים
ויש את התחושות של הילדה היותר גדולה שזה בעצם גרסה צעירה יותר של עצמי
איתם אני בעיקר בתהליך
לקחת את הכאבים/ טעויות/ הצלחות ללמידה ולא לתת להם לנהל אותי
מדהיםזיויק
תודה
לא בטוח.חתול זמניאחרונה
יש בי צד חצי־ילדי, מצד זה שאני לא לוקח שום דבר ברצינות אמיתית.
לגבי הילד הפנימי האמיתי, קיים משהו עמום מתחת ליותר מדי שכבות.
ולמה התמונה הזאת בפרשה?קעלעברימבאר

אתה ממש פנסיונר שגילה את נפלאות הAI.אריק מהדרום
לא יודע. משום מה עד היום ציור באיי.איי לאקעלעברימבאראחרונה
למה התמונה רומזת בחוקת?קעלעברימבאר

וזו?קעלעברימבאר

ואני לתומי חשבתישלג דאשתקד
חחחחחח. אבל זה היה על "במסילה נעלה"קעלעברימבאר
יפה, לא חשבתי על הפרט הזהשלג דאשתקד
תמונה בפרשת שלחקעלעברימבאר

תמונה 9 בפרשהקעלעברימבאר

תמונה בפרשה 10קעלעברימבאר

למה התמונה רומזת בפרשה?קעלעברימבאר

למה תמונה זו רומזת בפרשת קורח?קעלעברימבאר

ויקחו איש מחתתו ויתנו עליהם אש... 250 מחתותפ.א.
מחתה לפי דעתי זו מחבת... 🥘 לא חבית...🛢️פ.א.
ריקועי פחים ציפוי למזבח!קעלעברימבאר
קרח בן יצהרקעלעברימבאר

למה תמונה זו רומזת?קעלעברימבאר

יותר טוב:קעלעברימבאר

ועוד יותר טובקעלעברימבאר

איזה רמז זה הציור רומז לפרשה?קעלעברימבאר
ועוד אחד?קעלעברימבאר
ומהפרשה שעברה?קעלעברימבאר
י - יהושע בן נון, לידו כלב בן יפונהפ.א.
וה-4 לא ברור
בפרשה הם היו בחברון.
לא בקרית ארבע.
הענק "ארבע"קעלעברימבאר
קרית ארבע זה השם השני של חברוןף לפי התורה והנך
אתה מערבב פרשות אחרות … שאלת על פרשה מסוימתפ.א.
אם הם ראו אתקעלעברימבאר
3 ילידי הענק, הם לא ראו את אבא שלהם?
חוץ מזה שאין פאנצ עם אחימן ששי ותלמיקעלעברימבאר
חוץ מלצייר את תלמי יווני עם תלמים
ואת ששי 6קעלעברימבאר
הבאת לי רעיוןקעלעברימבאר
און בן פלת - אבל מה עושה כאן הכפייה האדומה?פ.א.
ביקשתי שיצייר מתג עם כפיה, מהקעלעברימבאר
יכולתי כבר לבקש? ג'לביה?
יפה!קעלעברימבאר
אתה צודק שהלכו עם כובעים ולא כאפיותקעלעברימבאר
כמו שרואים מציורי יהודים בלכיש מבית ראשון, מנינוה.
כאפיה זה כנראה רק למדבר ערב שם השמש חזקה יותר ולא רוצים להשרף בעורף
אממממקעלעברימבאר
@משה אולי תרצה להשתמש בזה
ולמה רומז בהציור:קעלעברימבאר

אשמח לרעיונות לקניית מתנה לאחי ליום ההולדת🙏Lavender
בגיל 20+
הכיוון יותר סמלי, עד 100 ש"ח.
מה שהוא אוהב כמובן. אפשרנחלת
כרטיס למופע שהוא אוהב, ספר מסוג האהוב עליו, ארוחה עם
חבר , מנוי על משהו (אבל זה יותר מהסכום המדובר, בגד
עניבה (אם הוא משתמש), כיפה מיוחדת וכד')
תודה, נתת לי כיוון!Lavender
אהבתי את הרעיון של מופע שהוא אוהב
נראה לי שאזמין כרטיסים לשנינו
תודה💖
אחלה מתנהנעמי28
משהו שנוגע לתחומי עניין שלו. את יודעת הכי טובפתית שלג
זאת הבעיה, שלא עולה לי משהו שקשור לתחומיLavender
העניין שלו
סוללה ניידת? שטויות של USB? הוא בקטע?משה
אהממ לא נראה לי שהוא בקטעLavender
זה הבעיה עם בנים,
לבנות הכי קל לקנות מתנות
אז איפה התחביבים שלו?משה
בטח שיש דברים שמעניינים בנים. הוא רגיל? הוא חנון?
יש לו תחביבים, אבל לא עולה לי משהו שאפשרLavender
לקנות לו בהקשר הזה
הוא די רגיל, טיפה חנון...
עכשיו שאת אומרת,חתול זמני
מה אמורים לקנות לבנות?
מוסיף לרשימהפתית שלג
מעבדת AI
ארון תקשורת לAI
שרת אחסון לAI
חולצה, מגבת, ספר (עכשיו שבוע הספר), סידור עם הקדשהפ.א.
שנה שעברה קניתי לו חולצותLavender
ספר דווקא אחלה רעיון רק הילד בצבא ואין לו זמן לקרוא
תודה על הרעיונות🙏
פק"ל מתקפל, מטען נייד, פנס איכותיל המשוגע היחידי
ספר עם פתק החלפה.
רעיונות חמודים!Lavender
תודה, זה מה שעלה לי לראש שאני הייתי שמחל המשוגע היחידי
אבל זה באמת לפי האדם...
יומןחתול זמני
חתול נייד
כיסוי חלות שבת
חתול נייד זה מצויןנקדימון
כן.חתול זמניאחרונה
אבל קשה יותר להזיז אותו.
אם הוא בייניש (אבל לאו דווקא)נקדימון
כוס תרמית טובה (כלומר גם מחזיקה חום כראוי וגם קלה לשטיפה), סטנדר, כרית לגב לכיסא של הישיבה, אוזניות אוטמות רעש, ספר שהוא רוצה כבר הרבה זמן, מחזיק טלפון שמתחבר לזרוע (בשביל ריצות.. אם הוא בייניש שעושה כושר), חבילה של ממתקים מיוחדים ולא שגרתיים (כל מיני יקרים כאלה), מכונת תספורת/גילוח (אם אין לו משלו), טוסטר או כלי מטבח כלשהו מיוחד (אם זה יועיל במקום שהוא גר), אולר.
אפשר גם פשוט להשתתף איתו, כלומר לתת לו ממש את הכסף, כדי שיקנה משהו ספציפי שהוא ממילא מתכנן לקנות (ואז הוא בעצם ישלם פחות.. כן? אין הכוונה שיקנה משהו בדיוק ב100 שח אלא שזה יקל עליו כשהוא קונה משהו ב200 נניח). אמנם קצת פחות מרגישים את המתנה שבדבר, אבל זה גם אפשרי. אנחנו עשינו את זה במשפחה כמה פעמים (בודדות אמנם) כש"נתקענו" בלי מתנה.
אפשר אולי גם לשבת בבית קפה, אם זה מתאים לכם וזורם. אפשר אולי פק"ל קטן, אם זה הסגנון שלו. אפשר לקנות עוגה בוטיקית אם חוגגים במשפחה בבית.