זה נחמד אם היו עושים את זה..
מצד שני היה את מועצת פש"ע..
(לרימונים - הצתת ניידת משטרה בהפגנת תלמידי באשדוד נגד גיוס אחד מתלמידיהם בכח)
זה נחמד אם היו עושים את זה..
מצד שני היה את מועצת פש"ע..
(לרימונים - הצתת ניידת משטרה בהפגנת תלמידי באשדוד נגד גיוס אחד מתלמידיהם בכח)
שהמדינה הזאת צריכה תחליף ושבירתה היא תקנתה.
בזמן שאתה הייתה ממלכתי והקשבת למועצת פשע ולרבנים מטעם, ניידות נשרפו צמיגים נוקבו כבישים נחסמו וכו׳ ועדיין המציאות של הגירוש חיה בועטת ומתפוצצת..
וכמובן שאני לא בעד אלימות כנגד כל אדם.
לפחות לא בשלב הזה.
מי שהלך להפגנה זה פלג ליטאי שהוא למרבים רבע מהליטאים+נטורי קרתא
וחסידי גור קצת קרובים לדעתם, אבל לא לגמרי.
רוב החרדים עדיין מנסים לדבר, למזער נזקים, לא להתלהם, לדחות את רוע הגזירה, וכאלה דברים
אף על פי שעלול לבוא יום (והוא נראה די קרוב) שישברו את כל הכלים, ואז כולם יצאו למאבק.
ואז לא יהיה 2000 איש ברחובות, אלא עשרות אלפים.
נלחמים על האינטרסים של עצמם.
מבחינתם מגוש קטיף היה מקום של ציוניים המתגרים באומות,
והדאגה הכי גדולה שהיתה להם (אמיתי!! ראיתי באחד העיתונם החרדיים) אם תהיה חסה של חסלט אחרי הגירוש- או לא.
נו, באמת, בשביל עוד קצת טירחה של האישה בלבדוק את החסה- צריכים לצאת להפגנות???
הציבור כאב מאד!
יש כאלה שהרגישו רגשות נקמה בגלל שזאת היתה הפעם הראשונה שהמפד"ל נכנסה עם שינוי ועשו לנו צרות,
אבלעדין מי שאני מכיר כאב מאד מאד.
אני אישית פשוט לא עקבתי אחרי החדשות, כי ממילא אין מה לעשות, וסתם יכאב לי הלב.
סתם הרב עובדיה איחל לשרון למות? סתם הוא אמר עליו שהוא רשע אכזר?
כשזורקים את אח שלך מהבית אתה לא מסתפק בכאב-
אתה הופך את העולם!!!
וכאן זה פשוט לא היה.
כל תירוץ מטופש כזה או אחר לא מתקבל.
ומי שהרגיש נקמה במצב כזה- עדיף שאחסוך ממנו את מילותי.
אתה עדין עושה רק מה שאתה יכול, לא מה שאתה לא יכול!
ומי שלא עושה את זה פשוט לא משליט את השכל על הרגש.
רק בנושא של הגיוס זה לא נכון, כי
א. זה יהרג ואל יעבור, כך שנילחם עד הסוף
ב. זה לא מעשה חד פעמי כמו בגירוש ששברו וזהו, זה מעשה מתמשך שאי אפשר לכפות אותנו אליו. מקסימום ישימו בכלא
ג. בגירוש גם אם היינו מנצחים זה לא היה עוזר באמת, הרי צה"ל יצא מהרצועה, ובלי צה"ל המתיישבים לא יכלו להישאר, זה היה מסוכן מדי, ולהכריח את צה"ל להישאר אי אפשר היה, כך שבמלחמה אז לא היה אפשרות לנצח
איכשהו כל פעם שזה קשור לאינטרסים חרדים זה הופך להיות מה שאתה לא יכול ![]()
מתי עשיתם משהו בשביל אינטרס חרדי?
אתם תהיו שם בהפגנות?
ואני לא מדבר על יכולת. בכלל אכפת לכם?
אני באותה תקופה באמת כאבתי, ובאמת היה אכפת לי. זה שאני חושב שלא יכלתי לעזור, זה לא מוריד מהאכפתיות
באמת אכפת לכם? אתם באמת מרגישים אחים שלנו?
ואני שואל ממש בכנות, כי ההרגשה שאני מקבל היא של שינאה וניכור, וזה כואב מאד
הציבור החרדי לרגע לא משלה את עצמו שרוב העם איתו.
מה שאין כן בציבור הדת"לי, שהרגיש בשר מבשרה של החברה הישראלית,
נתן, ותרם והשתלב-
וחטף ממנה אגרוף בפרצוף.
נכון שהחרד"לים מזדהים איתנו, אבל הם ממש לא הרוב.
ויש לי הרגשה חזקה (גם מניסוח של אנשים כאן) שהרוב לא רק שלא ילחם למעננו, אלא ילחם נגדנו.
רבני החרד"ל כבר מזמן הולכים לכיוון החרדי, ובגלל הזרם החרד"לי פחות עובד ומתגייס משמעותית מהציונות הדתית.
לכן הם אוטומטית מזדהים עם החרדים. יש להם אותם מאפיינים ופגיעה בחרדים תפגע גם בהם.
כל השאר, מזדהים עם הדרישות הצודקות שסוף סוף הציב הציבור במדינת ישראל מול המגזר שחושב שהכל מגיע לו
מישהו שמאד אכפת לו מאיתנו
א. א"א לראות בענין כיון שעדיין אין כפיה
ב. לא שייך מה חזית כיוון שברור שיש הבדל כיוון שהחילוני לא ילמד במקום החרדי
(ולכן כיוון שיש שתי משימות אז החילוני במידה מסוימת בחר שהוא נוטל חלק באחת
אז לחרדי נשארה השניה) ולגבי מלחמת מצוה זה דיון הלכתי שאתה לא ממש מוסמך להכריע בו
ג. זו מהות הדמקורטיה (לכל קבוצה יש כח כגודלה וכמס' שאיפותיה)
ה. מגוחך
ב. הקשר שאם ישנה הנחה שצריך לימוד תורה והדרך לעשות זאת היא ע"י
שחלק לא ישרתו אז אין בעיה שהחילוני ילך לצבא כי החרדי היה הולך אילו החילוני היה מחליפו בתפקידו
(לגבי האם ההנחה נכונה יש מקורות מדרשיים על קבוצת לומדים לגבי דוד המלך
וגם אם זה לא ברור שאכן כך זה ודאי לא מופקע (כעין שבט לוי ודברי הרמב"ם בסוף שמיטה ויובל)
החילוני משרת בכפיה אבל הוא בוחר בדרך הצבא ולא בדרך לימוד (בגלל שהוא כופר בדרך הלימוד
אבל זה לא רלוונטי)
ג. רצון העם זה כולל גם רצון של 20% חרדים ולכן א"א לומר שרצון העם השתנה
אם באמת בפועל יחוקק חוק אז אכן רצון העם ישתנה (זה כמובן לא מענין את כל מי שלא מאמין בדמוקרטיה - חרדים)
ה. כן, במיוחד שאני מאמין שמדינה שתתנהל ע"פ ההלכה תזכה לעזרת שמים
שדמוקרטיה הוא אחד מיסודות התורה/האמונה שעלי להאמין בהם, מדוע אני צריך להאמין בדמוקרטיה הכופרת בתורה ומציגה את השקר כערך עליון?
בדמוקרטיה, האדם הוא מעל אלוקים, כל אחד הוא אלוקים בעצם-זו שיטה שכל כולה נגד התורה וברוך ה' שזכיתי להיות עובד ה' כופר הדמוקרטיה.
א. מי שרואה בלימוד תורה כשירות של העם למה שילמד אח"כ?
ואם אתה לא רואה כך זו בעיה שלך ואין לך תלונה מוסרית כלפיהם.
ודין מלחמת מצוה הוא ממש לא פשוט כמו שאתה מציג אותו
וודאי כאן שיש לחרדים קובלנה על החילונים שהרי "אין פורענות באה לעולם אלא בשל עמי הארץ"
ב. זה לא רלוונטי, דמוקרטיה זה לא שהרוב מחליט אלא שלכל אוכלוסיה יש כמות של כח
וכמות של רצונות כיוון שלחרדים יש מעט עקרונות יש להם יחסית הרבה כח לגביהם
ג. כמה? באחוזים הרבה יותר פוליטקאים (גם אם רק חילונים) נכנסים ושם יש הרבה "איתרוג"
אתה חושב שהציבור הדתי לאומי נמצא במאבק? כמה אנשים? באיזה זרמים?
המיינסטרים כמו שאני מכיר לא נמצא שם..
ברור שרבנים נלחמים - אבל מי שצריך לעזור להם הם נציגיהם (או מי שטוען שהוא כזה) בכנסת וכו.
וזה הבעיה..
נגד ההרס נגד הפגיעה בעולם התורה למשל.
ואז המשטרה תקרוס (כבר היה מקרה שניסו לעשות הפגנות מקבילות ללא תיאום והמשטרה הפכה עולמות שאחת ההפגנות תתבטל כי לא היה להם מספיק כ"א)
ירק גוש קטיף? זה מה שהיה אכפת????
קשקוש.
עייני בכתבות המופיעות היום באתרים החרדים ותראי.
כשזה לא איכפת לו- הוא מצקצק בלשון ומעביר עוד דף בעיתון.....
כמו שמופים כתב.
למה לא עושים? כי הציבור שומר את כוחו לדברים יותר חשובים לו, למשל, הגיוס.
א"א להפגין על כל דבר, מפגינים על מה שיותר חשוב.
בשבילי, התורה חשובה יותר מהכל.
כשזורקים יהודים על עולליהם, טפיהם ועל נפטריהם מביתם וממולדתם-
זה סבבה.
זה עדיין לא חשוב מספיק בשביל לצאת מהכורסה המרופדת ולחטוף מכת"ז בשביל זה.
וגם בשבילי התורה חשובה יותר מכל.
וחוק הגיוס יש לו השלכות לגבי בדיוק כמו לגבייך.
אני לא משתייכת לציבור הדת"לי- אם זה מה שאתה חושב או מתכוון.
ועדיין-
לא מבינה איך אפשר היה להעביר את הגירוש בניכור כזה.
לאחד זו התורה לשנו זו הארץ.
אני יפגין יותר על התורה ופחות על הארץ
את יותר על הארץ ופחות על התורה.
זה הכל.
אם היו זורקים מהבית כמה אלפי אנשים יר"ש במרכז תל אביב,
הורסים להם את הבית, פוגעים להם בפרנסה וזורקים אותם למלון/ אכסניית נוער לזמן בלתי מוגבל-
זה היה מזיז לך?
או שכל עוד הם לא מבני ברק זה לא נורא בעינייך???
אני בכלל לא מדברת על עצם העניין של מסירת חלקים מארץ הקודש-
מדברת על הפן האנושי, היהודי, הבסיסי, של שותפות גורל עם יהודי אחר שעובר כזו טרגדיה,
שאת זה לא היה!!!
ושום תירוץ כאן לא מתקבל על הדעת!!
מועצת פש"ע..
שסירסה את המאבק מתחילתו.
מי לא עבד איתה עשה מעשים כאלו ואפילו יותר חמורים..
חרדים ודת"לים כאחד
בכינו איתכם, היום אנחנו שואלים למה....
למה לא עזרנו לכם?
אני רוצה שתתיחסו כאן כולכם, לנושא גזירת הגיוס,
נכון שיש תהום השקפתית ביננו, ומה שאצלכם מצווה אצלינו עבירה,
אבל כציבור ערכי ומאמין מי כמוכם שמבין מה זה "ציפור נפש" ומי כמוכם שמבין מה זה פגיעה בציפור נפש ובאמונה,
ומה פירוש של דורסנות השלטון, אז כן ציפינו שתגנו עלינו ולכה"פ לא תהיו שותפים
בממשלה שמבחינתינו רוצה להרוג אותנו, כן, להרוג אותנו,
לכם זה נחמד שניהפך להיות כמוכם, נשרת בצבא ונזכה במצוות, אבל אתם יודעים טוב מאוד
שזה ישנה אותנו, וזה יפגע לנו בציפור נפשינו אז איך אתם לא נלחמים עבורינו?
בשלמא החילונים, לא מבינים מה זה ציפור הנפש של ציבור מאמין אצלם הנושא הגשמי הוא העיקר,
אבל אתם הרי גם נרדפים. אז איך יתכן ששנאתכם לציבור החרדי כ"כ גדולה
שאתם שותפים לחילונים בגזירת הגיוס, ואני לא מדבר על ההנהגה הפוליטית
שלכם, זה מגיע מלמטה, אני קורא את העלונים שלכם ומזעזע איך אתם נהנים ממה שעושים לנו
מסבירים שם שצריך לעשות את זה בתהליך, אתם לא מתביישים, רוצים שאנחנו נעשה תהליכים שיעזרו
לכם לצאת מאמונתכם בא"י ולהשתלב בציבור הנורמטיבי במדינת ישראל?! זה נשמע לכם נורמלי התנהגות כזו של ציבור דתי?
אתם הייתם צריכים לקום ולזעוק כנגד כל הענין הזה,
ואם זה היה איכפת לכם ההנהגה למעלה גם היתה מבינה,
האם אתם רוצים שנהיה בשלטון ונשתתף בפעולות שיעזרו לכם להשתנות??? מה קורה לכם?
והכי מצחיק שהדוברים שלכם מסבירים שזה רק עוד 4 שנים ובלה בלה בלה
אז בואו נעשה עיסקה, נחתום על הסכם עם הפלשטינים שמפנים אותכם בעוד 4 שנים מהבית, מה דעתכם?
זה הסיבה שלא היינו איתכם, ידענו גם ידענו מי אתם!
מעולם אבל מעולם לא השתתפתם
בשום מלחמה שלנו בנושאים יהדותה של המדינה, תמיד אבל תמיד עזרתם לחילונים,
אתם אוהבים את החילונים ושונאים את החרדים,
חשבתם פעם על זה? מהפן היהודי אתם בעצם שמאלנים
לנו בניגוד אליכם, אין שנאה כלפיכם. לכן בכינו איתכם, אבל לעזור לכם לא יכלנו
אל תשכחו שתקופה קצרה קודם ישבתם יחד עם לפיד שקיצץ לנו קיצוצים שעד היום אנחנו
מרגישים, אל תשכחו שזבולון אורלב ישב בממשלה עד שכבר היה מאוחר מידי ורק אז פרש,
סליחה על הבוטות,אני ממש לא אוהב הגדרות ובכלל לא בטוח שאני נכנס להגדרה שלך הציבור "הסרוג"
אבל ההבדל בין הסרוגים (אפילו אלה שאני ממש נגדם ולא מסכים איתם כגון בנט ושות') שהם מעולם לא הפכו את התורה למשהו ששיך לחרדים ולכם אם רוצים לדפוק את החרדים נדפוק את עולם התורה,ממש לא!
החרדים לעומת זאת כשבנט רק הלך על לפיד פורוש "הימני" של האגודה רץ להתראיין איך הם יתנקמו בסרוגים וידפקו את ארץ ישראל,
אז יש לי משהו לחדש לכם,ארץ ישראל זה מצווה מהתורה ועניין של היהודים שומרי תורה ומצוות מאז ומעולם ובכלל לא קשור לסוג כיפה שיש להם על הראש,אם תפגעו בארץ ישראל אתם תפגעו בה' (כמו שמי שפוגע בלומדי תורה פוגע בה' ולא ב"חרדים")
והשטויות שכתבת על זה ש"מעולם הסרוגים לא פעלו בענייני דת" ממש לא נכונות המפד"ל פעם נאבקו על שמירת שבת במרחב הציבורי איסור מכירת חמץ ועוד.
ואם כבר מדברים על דברים ש"מעולם לא" אז מעולם בכל תולדות היהדות לא עניין כזה שאנשים יושבים ולומדים עד סוף חייהם וכך גם הילדים שלהם ומקבלים על זה כסף.
כל המחלוקות על האם מותר לעשות את התורה "קרדום לחפור בה" (שהרמב"ם אומר שאסור!) זה על מי שמלמד תורה!(דהיינו מלמד ר"מ בישיבה וכד') וגם אז ההיתר לקבל כסף הוא רק בשביל לחיות ("שכר פועל בטל") כולל זה המצאה של הדורות האחרונים ובכלל לא קשורה לדרך הנכונה לחיות על פי התורה אלא על הפחד של הציבור החרדי מהצבא.
אני לא מתכוון לפתוח כאן בויכוח אידיאולוגי בלתי נגמר
דיברתי על לואיליות של שני ציבורים שנרדפים ע"י השלטון הדורסני,
ובפרט ובעיקר בנושאים אמוניים שאמורה להיות הבנה משותפת
כלשהיא ובוודאי שאסור שתהיה שותפות והבנה לדורסנות
כשדרכו עליכם אנחנו בכינו וזאת על אף שנציגיכם נדבקו לכיסאות
עד שכבר היה מאוחר ועל הדרך היו שותפים בממשלה שדפקה אותנו עד העצם
ודאי ובוודאי שלא היינו שותפים לעקירה ולהיפך כאבנו עד בכי
אתם שותפים בפועל, יש "צדיקים" בינכם שמבקשים לעשות זאת בתהליך
ויש שאומרים שלא תהיה כפיה רק שלילת זכויות... לאן הגעתם?
בכנות, בפעם הבאה שיפנו אותכם, לא נוכל לבכות
עכשיו אחרי שהבהרנו את זה,
זה שבכיתם לא עזר לאף אחד.
אני לא יודע למי אתה קורה "נציגי" אני בבחירות האחרונות שמתי פתק "נץ" בקלפי וגם זה היה בלב כבד שאני בכלל מצביע,ובן ארי היה בכל ההצבעות בכנסת הקודמת עם החרדים.
"לא הייתם שותפים לעקירה"? אולי כל אחד באופן אישי אבל חברי הכסנת החרדים היו שותפים לעקירה.
בן ארי הגון עם החרדים כי הוא מבין שגם אם דעתו שונה מאיתנו אסור לשת"פ עם השלטון הדורסני ואסור לכפות לו בכוח ולא בצורה אחרת תהליכים לשינוי אמונתו של השני,
אתה יודע בנט ושות' הם לא כל המגזר הדתי לאומי.
ודרך הקרדיט על הסטטוס קוו במדינה מגיע למפד"ל לא לחרדים.
הרי אתם כל כך קרובים אלינו, יש הבדל קטן מאד בעקרונות
הציבור שלנו בכלל לא מכיר אותכם
אני אישית גרתי במקום שחרד"לים נפוצים, אז אני יודע, אבל הציבור בכללותו לא שמע עליכם.
וזה חבל כי הלייטים הרבה יותר רעשנים.
אני רחוק מהחרדים כמו שאני רחוק מהדתיים לאומיים ואני קרוב לחרדים כמו שאני קרוב לדתיים לאומיים.
(אפילו אם תנסה להגדיר אותי לפי הכיפה זה יהיה קשה,כי בערך חצי מחיי הייתי עם כיפה שחורה וחצי עם סרוגה ואנני עכשיו עם כיפה לא שחורה ולא סרוגה....בקיצור ברוך הק קשה להכניס אותי למגירה.....)
אני מתכוין שלחרדים העיקר בחיים זה לעשות רצונו יתברך
בשביל זה הם חיים, וזה עיקר הערכים שלהם
והם בזים לערכי המערב
אם אתה מזדהה, אתה יותר קרוב לחרדים מללייטים
וכיפה עמניינת אותי כקליפת השום, הקב"ה לא ישאל אותך כשתגיע לשם איזה כיפה היה לך, אלא מה עשית.
זה הכוונה שלך כשאתה אומר חרדים?
אני חושב שאפילו אלעזר שטרן חושב שהעיקר בחיים שלו זה לעשות רצונו יתברך רק שיש לו הגדרה מאוד שונה לזה מלי ולך.
100%
מצאת מי להביא!
אתה לא שם לב כמה אנשים עסוקים ב"ערכים" "הומניים" וכל הזמן מנסים למצוא איך להתיר ולהתיר כדי להתקרב לחילוני ולגוי המערבי כמה שיותר
כל השיג והשיח של אנשים כאלה הוא מערבי
והם באים לבית כנסת ועושים קידוש, אבל זה לא החיים שלהם
ויש להם שינאה אמיתית לאנשים ששומרים מצוות כמו סבא שלהם
ראיתי בעיני ושמעתי באזני, ויש כאלה גם כאן בפורום
(דרך אגב גם לחרדים יש את הבעייה הזאת לכיוון אחר)
אבל הם בטוחים שמה שהם עושים זה רצון ה'.ברור לי שכן.
זה שהם טועים זה עניין אחר.
לי ברור שהם לא מרגישים בכלל קרובים לתורה, לא לומדים אותה, והיא לא מרכז התעניינותם
יש כמה טקסים שהם עושים, אבל זה לא עיקר החיים שלהם
הם בהרגשה הפנימית בדיוק כמו חילונים, אלא שהם שומרים מצוות ברמה מסוימת
יש לי שאלה בשבילך,
מה אתה חושב שאלעזר שטרן חושב?שהוא מאמין בה' אבל בכוונה לא מקשיב לו?או אולי שהוא בכלל לא מאמין בה' אבל בכל זאת טורח לשים כיפה לשמור ולהתפלל?
העניין שאתה מחבר את המחויבות להלכה לעשיית רצון ה' ואתה צודק ואני מסכים איתך.
אבל הוא לא,הוא בעצם כמו הרפורמים,עושים רצון ה' אבל עובדים על עצמם שזה לא מחייב לקיים את ההלכה.
והם טועים נכון אבל עדיין זה מה שהם חושבים.
ואני מדבר על מה שהוא מרגיש.
הוא לא חי את התורה, היא לא הערך של חייו, אין לו נקיפות מצפון בנוגע אליה, והוא לא מתייחס אליה במשך היום. נכון גם הרפורמים לא. הם סתם עושים פולקלור מדי פעם, כדי להרגיש מסורת.
הוא לא גרוע כמוהם, אבל במפורש מרכז חייו לא התורה.
זה לא משהו שקשור לשכל, אדם יכול לדעת מה ההלכה באמת ולא לחיות אותה
אבל אני חושב שגם לא מעט מהחרדים הם ככה.
לחיות את התורה זה לשבת בכולל כל היום,אלא לשאוף לקיים את כולה ולעשות השתדלות לזה,אני לא רואה הרבה חרדים שעושים את זה.
אבל אתה עכשיו נכנס ל"מה התורה אומרת"
ועל זה יתכן שיש ויכוח בינינו.
אבל לא חסר מחלוקות גם בתוך החרדים. האם חסיד ברסלב מאמין במה שבריסקר מאמין?
יש ויכוחים, אבל יש הסכמה שהתורה היא העיקר, ואנחנו מנסים לעבוד את ה' כל אחד בדרכו.
כיון שהתרשמתי שגם החרד"לים כאלה, כואבלי שהם נשארים בתוך הדת"לים, והחרדים לא שומעים עליהם, לא שומעים על הרבנים שלהם, ולמעשה אין שום דיאלוג בינינו
עיקר הבעייה בעניין הזה היא אצל החרדים.
מי שמחפש להישאר רק עם 2/3 מהמצוות במקום לשאוף לקיים את כל המצוות,מי שנשאר תקוע בגלות (נפשית) ולא מתקדם הלאה ל"ממלכת כהנים וגוי קדוש" הוא לא קשור לתורה זה שהוא יושב כל היום בכולל ולומד תורה (ומקבל על זה כסף כשמעולם לא הבנתי מאיפה ההמצאה הזאת) לא גורם לו להיות יותר קשור לתורה אולי להפך.
ובכוונה לא אענה לך
מה שאתה אומר שאנחנו לא מקבלים את הרבנים שלכם נכון חלקית
אבל החרדים הם לא מקשה אחת.
אתה מדבר עכשיו על הליטאים, לא על הספרדים ולא העל החסידים.
ובכל מקרה, אצלינו ההתייחסות לרב נובעת מכמה תורה הוא יודע, ודאי שלא נתייחס לאיזה אדם דרשן, שיודע לומר וורטים על פרשת שבוע, ופתח ישיבה תיכונית ועשה מבחן ברבנות בתור רב.
הוא יודע תורה פחות ממני אישית, למה שאתייחס אליו בכלל?
יש רבנים רציניים אצלכם, והם באמת חרד"ליים, אל תצפה שיתייחסו אליהם באותה יראת כבוד כמו הרבנים שלהם, אבל יתייחסו בכבוד במפורש, כמו כל רב של קהילה אחרת.
אבל לא מכירים אותם. יש נתק מוחלט!
אצלכם צועקים רק הרבנים המתירים, לא הרבנים האוסרים
חבל!
החרדיים והוא ממש לא נחשב שם.
וזה ממש לא נכון שהתייחסות לרב נובעת מכמה תורה הוא יודע,למה לא תצליח למצוא "משפט כהן" ברוב הספריות בישיבות חרדיות?או "שו"ת דבר חברון"?
גם אני כתבתי שלא מכירים אותם.
אני יודע!
על זה אני מדבר. שקולו של הרב ליאור לא נשמע.
שומעים רק רבנים שמתירים ומתירים, או שמדברים על הרדבים שנוגעים אליכם.
מתי שמעתי לאחרונה על פסק הלכה של הרב ליאור שלא נוגע להתיישבות\סירוב פקודה\ החזרת שטחים\מכירת בתים לערבים וכו'?
רציתי להראות שזה לא בעייה להגיע לפסקים של הרב ליאור ומי שמונע מהחרדים לדעת זה החרדים עצמם.
אנחנו לא צריכים לייחצן את הרבנים שלנו,אם באמת מעניין מאותכם התורה אתם מוזמנים לעשות בדיוק כמונו וללמוד את הספרים של הרבנים שלנו כמו שאנחנו לומדים את שלכם.
אבל חבל!
כי אנחנו בכל זאת הרוב, וחבל מאד הנתק הזה.
ולדעתי זה ממש טעות, כי לנו זה לא מזיק, אבל לכם זה יזיק בדורות הבאים. הילדים שלכם חיים עם לייטים, החרדים מתרחקים מהם, והם צריכים לפלס את דרכם בעולם התורה בינם לבין עצמם.
וזה לא כל כך מסובך. צריך בסך הכל לשנות הגדרה.
אתם צריכים לומר "אנחנו חרדים חסידים, בחסידות "הרב קוק"
"
כי לא נכנס לשתי הקטוגוריות.
אבל ברור שמי שמפסיד מזה זה החרדים,הם מפסידים תורה שהם לא לומדים הדחרדל"ים כן לומדים את הספרות התורנית החרדית אז הם לא מפסידים כלום.
יש הפסד, והוא יותר גדול ממה שנראה לך.
יש לי חבר חרדל"י שהילדים שלו גדלו, ולא היה לו לאן לשלוח אותם, אז הוא שלח אותם לש"ס.
עם ילדים מסורתיים.
אתה חושב שזה אידאלי?
התורה כל כך גדולה, שאנחנו לא מפסידים ממה שלא נראה תורה של רב מסוים.
הלואי שנגיע למה שיש אצלינו
והכי טוב זה חינוך ביתי.
ברור שאתם מפסידים,תקרא פסקים של הרב ליאור תבין מה זה פוסק!
פוסק לא פחדן שלא מפחד לחדש ומחפש את האמת,אצל החרדים אין את זה כל כך.כל הזמן מחמירים ומחירים במקום לחפש את האמת.
פחדנות=יראת שמים
נכון שרב שיש לו כתפיים יכול להקל, אם הוא בטוח בעצמו מאד
אבל אי אפשר להאשים בפחדנות רב מחמיר. זה מה שהוא צריך לעשות.
כשרב מיקל מדי, יש תמיד פחד שאולי הוא מיקל בגלל שלא אכפת לו כל כך ולא שהוא יודע איה אחריות מוטלת עליו, והוא בטוח בעצמו ומיקל
גם הרב עובדיה יודע להקל, אבל הוא לא כל הזמן מיקל
(לא מכיר את הפסקים של הרב ליאור, אני רק מתייחס למה שניפנת בזה שהוא מיקל)
אני לא מדבר על רב שכל הזמן מקל רק בשביל להקל ברור שזה בעייה.
הרב ליאור הוא ממש לא ככה.
בעניין הזה הוא בהחלט דומה לרב עובדיה.
ואני ישמח אם תכיר לי רב חרדי ליטאי כזה.
ואיזה רב היום יש כזה?
במפורש מתייחסים אליו כאחד מגדולי הפוסקים.
היום מדברים על הרב גרוס שהוא רב מיקל יחסית
הולכים לפי הפסקים שלו....
מה החרדי הממוצע יחשוב על מי שלא מקפיד על חלב נוכרי נגיד?
הרב גרוס לא שמעתי עליו אשמח לשמוע,
אבל זה לא רק להקל נגיד תכלת,כמה מהרבנים החרדים בדקו את העניין?הר הבית? ועוד ועוד.
(יש כמובן כן,את הרב ברנד והרב אלבוים ואני מניח שעוד)
של המנחת יצחק, של הרב משה שטרנבוך על הר הבית.
מי אמר שלא בדקו?
על תכלת יש הוראה של הרב בן ציון
אבל למה הרבנים שלנו אמורים לדון בכל נושא שאתה מעלה?
אל תשכח שיש ויכוח. עמוק, נוקב, ויסודי!
אני לא מתכחש לוכיוח, אני רק אומר שהוא לא משמעותי כל כך, וחבל להפריד אותנו בגלל זה.
זה לא כמו אדם שלא אכפת לו מהתורה, שאז יש הבדל תהומי בינינו, ואני במפורש לא רוצה קשר איתו.
(לגבי חלב נוכרי גם בר עובדיה מתיר, וגם ר"מ פיינשטיין סובר שעדיף להחמיר, וחרדי מצוי יסתכל עליך כאחד שלא עושה "חומרא מקובלת")
והר הבית באמת זה דוגמא פחות טובה.
אבל תכלת מה הבעייה?למה כמעט ואין ר5בנים חרדיים שבדקו את העניין?
למה אלה שלא מפחדים ללא ללכת כמו כולם (הרב ברנד,זילברמן) כן הולכים?
מישהו מזילברמן אמר לי פעם שאחד הרבנים שם אמר לו על הר הבית שבאמת אין בעייה אבל הם עדיין רוצים להיחשב חרדים,אבל תכלת זה חובה אז אי אפשר לעגל פינות.
אמרתי לך זה לא בן אדם שלא אכפת לא מהתורה הוא רק לא מרגיש מחוייב להלכה ומסביר את התורה איך שבא לו,גם אצל החרדים זה ככה רק לכיוון שונה.
והאמת שגם לי הנושא לא כל כך ברור.
אז מה?
זה בכלל לא קשור לחרדיות! בחסידות רוז'ין הולכים עם תכלת, יש פלג בברסלב שהולך, אבל אני מניח שכן למדו את הנושא.
זה קשור לפחד מחידושים.
וראזין זה דוגמא לעד כמה זה נכון.
היום ברור לכל שהתכלת ראדזין זה לא התכלת והחוקרים שאיתם האדמו"ר מראדזין עבד איתם על הנושא עבדו עליו.
ובכל זאת הם ממשיכים כי הם לא רוצים לחדש ולחפש את האמת האדמו"ר מראדזין לא היה הולך עם "תכלת ראדזין" כי ברור שזה לא התכלת והוא בשונה מהם חיפש את האמת.
מופיע כבר בחתם סופר ובמהרם שיק
אתה מודע לנושא התורני העצום שאתה מדבר עליו?
זה כל כך פשוט בעיניך?
יש בעיה בחידושים. היום פחות מפעם, אבל גם היום.
יש בעיה של זליגה של נורמות מערביות לתוך היהדות. הפחד מלהתייחס לחוקרים הוא קשור מאד לזה.
דרך הסקת המסקנות של חוקרים הרבה פעמים מאד בעייתי מבחינה הלכתית, וצריך לדעת לשקול את זה.
מעניין שאתה כל כך בטוח בעצמך!
לא על זה אני מדבר אני מדבר על דברים שהם בדיוק ההפך
אין לי כח להגיב ...פשוט תראה מה יש לו להגיב על ה"בכייה" שלכם... http://www.kikarhashabat.co.il/%D7%90%D7%AA%D7%9D-%D7%A2%D7%95%D7%93-%D7%AA%D7%95%D7%93%D7%95-%D7%9C%D7%91%D7%99%D7%AA-%D7%94%D7%99%D7%94%D7%95%D7%93%D7%99.html
ואם יש שם אנשים ששמחו לאידכם - אני מודע לזה שיש כאלה
אבל הציבור בכללותו לא היה כזה.
מהכירות אישית...
אבל אני יצטט מהמאמר.... "אבל מכאן אני רוצה להתייחס לטענה הצבועה שעולה שוב ושוב במאמרים ובשיחות ומרתיחה את דמי. "היינו איתכם בגוש קטיף, שמרנו על הישובים שלכם ועכשיו אנחנו לא נעשה זאת. אתם גומלים לנו רעה תחת טובה. סליחה? החרדים היו עם ה'סרוגים' בגירוש יהודי גוש קטיף? ההיה או חלמתי חלום. מה נראה לכם שהזיכרון חלש? עם עובדות אי אפשר להתווכח. טלו בבקשה את התמונות מההפגנות מהתפילות ההמוניות, חפשו בזכוכית מגדלת חרדי אחד לרפואה לבוש שחורים אחד, יוק! אין!!! כמה חרדים בודדים, אני ועוד מספר עיתונאים חרדים שבאו לסקר את הגירוש, זה הכל.
פה ושם כמה קבוצות שבאו לבקר בגוש מתוך סקרנות. כמה דפקו העקורים המסכנים על דלתותיהם של גדולי ישראל שיקראו לתלמידיהם לפחות לבוא לתפילות, לא להפגנות, שיארגו תפילות בישיבות אבל הם נדחו ברשעות ובגסות על ידי הגבאים שלא נתנו להם אפילו להיכנס!!!!! , שאלו נא את עסקניהם הם לא יסלחו ולא ישכחו!!. ובגוש קטיף האסון אכן התרחש, שם הסכנה הייתה מוחשית . לא איזה חשש שאולי, שמא. אבל רוב הציבור החרדי התעלם. הסתובבתי אז בחוצות בני ברק, ירושלים, כל הריכוזים החרדים, זה בקושי עניין מישהו. לפחות אל תטען את הטענה השקרית הזאת ותנסה לשכנע אותנו באמיתותה. נכון שאחרי מעשה חברי כנסת חרדים טיפלו בתוצאות, יצוינו לשבח בעיקר ח"כ מאיר פרוש ומשה גפני שדאגו שהעקורים יקבלו תקציבים שיפצו קצת על האסון הגדול שארע להם, אבל מכאן ועד "היינו איתכם ועכשיו לא", הטחו עיניכם. מה נראה לכם שהציבור שכח?" (אהרון גרנות)...
זה חייב להיות הדדי .מספיק כל הזמן לצאת באמירות לחרדים וכשהם צריכים אותנואיפא אנחנו?(על זה ענינו?)
תראי לעיל מה שכתבתי לגבי היחס של החרדים לגיוס...אבל אנחנו לא כמוהם...אנחנו מנסים לעזור להם ולתורה -אפילו שאם זה היה הפוך הם לא היו עוזרים לנו...ותאמיני ...הנציגים שלנו בממשלה דיי מתאמצים בשבילם....
....העולם קיבל בשוויון נפש את ההתיישבות היהודית בעמק הירדן ויהודה.
מרגע שמתיישבים החלו לרקוד בסבסטיה ולשיר "עוצו עיצה ותופר" בניגוד למדיניות הממשלה דאז,
ובהמשך, חילופי שלטון ותגבור ההתיישבות בגב ההר, עם חיכוך מתגבר עם האוכלוסיה הערבית
העולם מתעורר לחרמות ונידויים. מעניין מה חושבים תושבי עמק הירדן, ישובים כמו פצאל, על המצב.
… אוסלו יכל להצליח (אולי) אם היינו נצמדים בעניין ההתישבות לתוכנית אלון..
בכלל לו לא היינו מפנים את סיני לא היינו מגיעים לאוסלו. אגב לא פינינו אף ישוב באוסלו והתפטרנו מלדאוג ליותר ממיליון ערבים . נכון שזה גרר טרור אבל אף ממשלה כולל ממשלת הימין על מלא לא נסתה לבטל את ההסכם. אז קצת מחשבה הגיונית ובלי פוזיציה בבקשה.
'העולם' היה נגד הקמת המדינה
'העולם' היה נגד השלטון שלנו בירושלים
'העולם' היה נגד כל התיישבות חדשה
לא חשוב מה יאמרו הגוים - חשוב מה יעשו היהודים (הנאמנים, לא הנפולת של נמושות כמוך)!
כשעושים את זה בחכמה למרות שהעולם לא מקבל זה עובר בלי חרמות ובלי נידויים ממדינות המערב. כן היה החרם הערבי לגבי מוצרי יבוא אבל היצוא הישראלי לא נפגע ורק גדל. במקום להכפיש ולזהם כדאי שתנסה להיות ענייני. חבל שגידולים כמו תמרים איכותיים תוצרת בקעת הירדן לדוגמא לא יהיו על מדפי סופרמרקטים בעולם רק בגלל מדיניות התיישבותית שגוייה שמושכת תשומת לב עולמית לא חיובית.
אגב גם מדיניות של פוליטיקה של משרות ותקציבים בקרן קיימת לישראל הביאה לירידה בתרומות לקרן שגם זה שינוי לרעה לצערי.
שאילץ את ישראל לייצר סוסיתות שבעלי חיים אכלו, מוכר לך? העובדה שבמלחמת יום כיפור, אף מדינה אירופאית לא הסכימה שהמטוסים האמריקאים עם הציוד בשבילנו יתדלקו אצלה ידועה לך?
תמיד היו חרמות, תמיד היו גינויים, סנקציות אלו ואחרות, "העולם כולו נגדנו לא נורא נסתדר" לא נכתב היום.
רק יהודון גלותי כמוך, מאשים את היהודים בזה שהגויים הצבועים אנטישמיים. קראנו בפרשה האחרונה על נמושות כמוך. האנטישמיות האירופאית של כל הדורות, של מסעי הצלב, של האינקווזיציה, של פרעות ת"ח-ת"ט ושאר הפוגרומים עד השואה, בסה"כ לובשת היום, כשאנחנו חזקים ואי אפשר פשוט להוביל אותנו למשרפות, תחפושת של 'סנקציות על קיצונים'.
תציע להם קורת גג באוסטרליה המפנקת.
כל רוצח וכל אנס יורשה לקחת איתו חצי קילומטר של מנהרת תופת.
פייגלין לערוץ 7: זהות מחזירה לגוש הימין קולות שזלגו לליברמן ולבנט | ערוץ 7
שמעתי על הרבה לייטים שלא יצביעו לבנט בגלל שבעיניהם הוא שקרן, ויצביעו לסמוטריץ בלית ברירה, לא כי אוהבים את סמוטריץ.
יש מצב שפייגלין ישתה לסמוטריץ את המצביעים. ואם גם פייגלין וגם סמוטריץ לא יעברו את אחוז החסימה, הלך על גוש הימין
האם אתה בעד שוק חופשי שיאפשר לכל להתחתן ולהתגרש איפה שבא לו?
זה ירבה מאוד ממזרויות וספיקות וכל אדם שיחזור בתשובה או ירצה להתחתן עם מישהי "ללא ספר יוחסין", יעבור גהינום.
במקום פעם אחת ולתמיד לגמור את הסיפור (להפציץ את כל מה שקשור לחשמל, מים והתשתיות הכי בסיסיות ככה שפשוט טכנית
לא יהיה אפשר לגור שם), עוד פעם כמה טילים לפה, כמה טילים לשם. הכל מטומטם לחלוטין.
צעד קדימה, שני צעדים אחורה, "תחזיקו אותי חזק". תמצית המדיניות של הגאון האסטרטגי עם האנגלית המוצחצחת (שיש לכל ילד שלומד בחו"ל מגיל 8).
נתניהו הוא זגזגן, טראמפ הוא זגזגן חולה נפש.
הישגים: זיני וגופמן, מבצע הביפרים, פגיעה בתוכנית הגרעין האיראנית
הפסדים: הרפורמה המשפטית בוטלה, היועמ"שית לא פוטרה וממשיכה להשתולל, שירות קרבי לחיילות הולך ומתרחב, חמאס מתעצם, חיזבאללה משתקמת, איראן משתקמת.
צריך להיות טיפש או רשע כדי לכתוב את הרשימות הפגומות שהצגת כאן.
אני לא מתכוון להיכנס למלחמת רשימות, וגם לא לתקן את הפגמים בשלך.
פשוט תנסו להתבגר מעבר לעכברנות המקלדת הזו...
היית משתכנע או שהיית מצביע על הצלחות וכשלים?
יש שיקולים רחבים.
-'מדיניות הכלה' של 'טיפטופים וסבבים'- באמת על הפנים.
-מדיניות אחראית בשביל לאפשר לטראמפ למצות את המו"מ עם איראן שתפרד מהגרעין?- שווה לתת צ'אנס.
להזכירכם לכן גם מראש מבצע שאגת ארי הופסק בשביל לאפשר את המו"מ הזה. כי כנראה קשה מאד להגיע לכל האורניום המועשר.
כמובן תוך המשך הלחימה הנוכחית מול חיזבאללה
אירן בתגובה: מי סופר אותך? ג'יננ'י טיפש, וגס רוח.
עוד מאירן: צוחק מי שצוחק אחרון.
זה עכברנות המקלדת שמוציאה ממך כל כך הרבה עין רעה וחצי הכוס הריקה, או שגם במציאות אתה כזה?
טראמפ החדש לא מצטרף.
כבר לא סופר אותנו.
בלי לדעת
ד"ש מאוסטרליה הרחוקה.
פעם הוא היה איתנו ועכשו הוא מהאו"ם
משום מה אתה נבהל מכל הצהרה, בלי להבין שההצהרות הן חלק מהמשחק.
שבשום מגרש כדורגל לא יעזו להשמיע אותם.
מכל נמחה עושים פיל.
יש יותר ממטרי ברכות מאשר טפטופי התעיה של "ניבולי פה"
בנתיים, כחלק מההצגה, הוא כביכול מרסן אותנו, חוץ ממתי ש"ביבי לא הקשיב לו" וצה"ל היכה הלילה והבוקר באירן היטב. מה שיזרז אותם להגיע להסכם שהוא רוצה או לקרוס.
פשוט מדהים שאנשים שמבינים דבר או שניים, עוד קונים את ההצגות על 'פערים בין נתניהו לטראמפ'.
הפרעות שנעשו אתמול בביתו וברכושו של השופט סולברג, שמצטרפות לאלו שנעשו לאחרונה בביתם של קצין משטרה צבאית ראשי ושל ראש אגף התנועה, הם תופעה חדשה במלחמה החרדית נגד מדינת ישראל ואזרחיה. החברה החרדית עברה מלהפגין ולמחות נגד מוסדות, רעיונות וארגונים, למחאות אישיות נגד שופטים וקצינים. בכל המקרים לא מדובר בקומץ או ביוזמה מקומית, אלא בארגון מערכתי - הסעות מאורגנות, ממוסדות עם כסף והיררכיה. לא אפול מהכסא אם יתגלה מחר שאת האוטובוס שהביא את הפורעים לביתו של סולברג, שילם באופן זה או אחר משלם המסים הישראלי.
החברה החרדית היא החברה האלימה ביותר בישראל. אלימות היא לא רק מכות והתעללות, אונס או ונדליזם (שגם מכל אלה יש בה בשפע). אלימות היא כתיבת התסריט לחייו של הזולת. אדם שאינו יכול לכתוב את מהלך חייו בעצמו, ואחרים שולטים בו, כופים עליו ושוללים את חירותו, הוא אדם שחי תחת אלימות. ובישראל אין אף קבוצה שמפעילה באופן כל כך אגרסיבי, כפייה אלימה על הפרטים החיים בתוכה. מוסדות וארגונים ששוללים את חירותם של חבריהם ובעלי כוח שמחליטים בשביל אחרים, איך ייראו החיים שלהם. הסיבה שרובנו לא מודעים לכך היא שרוב האלימות החרדית הופנתה עד היום רק כלפי חרדים. רק לאחרונה היא החלה לזלוג גם לשאר החברה הישראלית.
האדם החרדי הממוצע בישראל אינו אדון לעצמו. הוא אינו רשאי לבחור היכן יגור והיכן יעבוד, איפה ילמדו ילדיו, עם מי יתחתן או כמה ילדים יוולדו לו. הוא לא יכול לבחור האם לשמור מצוות, וגם לא באמת יכול להחליט אם להתגייס לצבא. המחירים האישיים שתגבה ממנו החברה החרדית ומוסדותיה אם יחליט איזושהי החלטה על דעת עצמו, הם בלתי נתפסים. הוא יהיה חשוף לחרם ונידוי, ילדיו יסולקו ממוסדות הלימודים, משפחתו עלולה לנתק איתו קשר, וכל הקרובים לו עשויים שלא להצליח להשתדך. הוא תלוי במוסדות הקהילתיים כדי לשרוד, פיזית וכלכלית, שכן הוא חסר השכלה ויכולת לרכוש מקצוע, להתפרנס או לקבל הלוואה, ויש לו בדרך כלל ב"ה הרבה ילדים שעליו לדאוג להם.
כמו כל ראש ארגון פשע, גם דרעי וגולדקנופף, או הרבנים לנדו והירש, לא צריכים לאיים הרבה. הם פשוט "יודעים איפה אתה גר" ו"איפה לומדים הילדים שלך". המנגנון כל כך אלים, והתלות כל כך גדולה, שהפרט החרדי חי בתודעה (הדי מוצדקת) שרק הם יכולים להציל אותו. והם צודקים - במשך שנים רבות זה היה הדיל - אתם תשלטו בחיי, אבל גם תדאגו לכל מחסורי.
אלא שבחודשים האחרונים משהו השתנה. זה לא חובת הגיוס (הלא חדשה) וגם לא הסנקציות (הבאמת אפסיות ושוליות). גם מעצר העריקים הוא לא סיפור דרמטי - מדובר במעצר של בודדי בודדים לשעות או ימים ספורים. לא במאסר עולם בצינוק באלקטרז. הסיפור הוא שלראשונה אי פעם, מדינת ישראל הפסיקה להתייחס לחברה החרדית כקבוצה והתחילה להתייחס לאזרחים החרדים כפרטים. עד היום מי שהתנהל מול הצבא היה הישיבות, העסקנים, הפוליטיקאים וה"רבנים". הבחור החרדי היה תלוי לגמרי בכל אלו, אבל חופשי לחלוטין ממוסדות המדינה.
כשהמדינה מתחילה להתייחס אל האדם החרדי כפרט בודד - הן בזכויות ובמענקים שהיא מרעיפה עליו והן בחובות או בסנקציות שהיא מטילה עליו, היא משחררת אותו במידה רבה מהלפיתה של העסקנים והפוליטיקאים החרדים. אם הם לא יכולים להגן עליו ממאסר, ולא יכולים לשלוט בכסף שהוא יקבל, אז מי צריך אותם? למה לו להישמע להם?
הסנקציות המדוברות לא פוגעות ב"לומדי תורה" (שחלקם כזכור בכלל נופשים בתאילנד), הן פוגעות בארגון הפשע החרדי שמדינת ישראל טיפחה פה במשך שנים. קצפם של הפוליטיקאים והרבנים החרדים לא יוצא על שלילת החירות של האברכים החרדים. הוא יוצא על כך שהמדינה מעזה להתייחס לחרדים כפרטים ולא כקבוצה מאורגנת, וכך לפרק את השליטה של הפוליטיקאים החרדים וראשי הישיבות באנשיהם.
המאבק האישי בשופטים ובקצינים, נובע בדיוק מכך - אתם מתייחסים אלינו כפרטים ולא כמוסד, גם אנחנו נתייחס אליכם כפרטים ולא כמוסדות. לא עוד איומים על פירוק הממשלה או על הפרת המשמעת הקואליציונית, אלא איומים על חייה של אשת השופט, או הטלת אימה על בניו של הקצין.
לכן גם ברור לי כשמש בחצי השמים שלא מדובר ביוזמה פרטית של כמה בחורים חרדים אלא במערך מאורגן וממוסד, שמגיע בהכוונה ברורה מלמעלה. למרות הגינויים הרפים של הפוליטיקאים החרדים, האלימות הזו היא לגמרי בצלמם ובדמותם. הם לא יכולים להרשות לעצמם שלאדם החרדי תהיה זהות פרטית. "הפסקת האש" שהם שואפים לה היא כזו שתחזיר את הדיון לרמת המוסדות - אנחנו נחזור להפגין מול בית המשפט ולא מול בתי השופטים, ואתם תחזרו להטיל סנקציות על הישיבות אבל לא על המשתמטים.
בדיוק בגלל זה אסור להיכנע לטרור. לא רק למען מדינת ישראל, בטחונה וכלכלתה. לא רק למען תורת ישראל שהייתה לביזה ולמרמס. אלא גם למען אחינו החרדים - לא הקהילות והמפלגות המתועבות, אלא האנשים והנשים, שחיים תחת הדיכוי המחריד הזה, שטיפחנו ויצרנו פה בעשרות שנים של הזנחה. מדינה מתוקנת מתנהלת מול כל אזרח בנפרד, לא מול אוטונומיות, חמולות או חסידויות. גם אם אזרח מסכים או אפילו מבקש שתדבר עם השכן שלו עליו או שהרב שלו יחליט במקומו, במדינה מתוקנת פשוט אין אופציה כזו.
משפחת סולברג הגיבורה ושכניה היקרים בגוש עציון, ספגו אמש את הנזק האגבי של פיצוץ שחייב היה להתפוצץ. למרות הקושי - אסור להתבלבל ואסור להרפות. אם נמשיך להזניח, המחיר בעוד שנה או שנתיים יהיה גבוה הרבה יותר.
שאמרה: "אין מחאה אפקטיבית ללא הפרעת הסדר הציבורי"
אני רוצה לראות טקסטים זהים על קפלן והשמאל הדיקטטורי.
אני רוצה לראות טקסטים זהים על הערבים והבדואים בישראל.
אחר כך שישוב ללהג את הגיגיו.
טרמפיסט שמצא סיפור להיתלות בו.
שכשזה נקורה לאנשי שלומך וחברים שלך וביישוב שלך. זה הרבה יותר מטריד את הגושניקים מאשר כשזה קורה במרכז הרחוק (למרות שהרב עופרן לא משם, אבל האווירה הכללית)
אדם שיודע לכתוב על כל במה גבוהה ותחת כל עץ רענן יכול לספק טקסטים נוספים. אל תעשה מעצמך דביל, בבקשה.
אבל היי, תראה יולדת !! והנה עוד אחת !! ועוד אחת !! כביש מלא ביולדות !! ב"ה כולן נתקבצו לכביש אחד, אפילו הגברים שם יולדים !!
אבל אם תבדוק בפייסבוק כל הליברלים ורוב הגושניקים זועקים על זה, חלקם תושבי אלון שבות או גוש עציון, ומשם זה עובר הלאה לכל אנשי שלומם. כשזה קורה לחבר שלך או בשכונה שלך זה מקבל עוצמה שונה מאשר זה קורה רחוק.
של זה אצל הליברלים
הרב מידן (שהיה שם אתמול בערב) אמר היום בראיון שהדיבורים על "חורבן" כששברו כמה חלונות ועציצים, הם מוגזמים.
הרב חיים נבון הבהיר שהפשע של החרדים חמור, אבל לא יותר הפשעים שנעשו בקפלן:
כתה מפורשות שהאשמים בכל פרעות החרדים הם קפלן שנירמלו זאת . ושזאת צביעות שמזדעזים ממעשי החרדים ולא ממעשי קפלן
חיים מפיו של הנכד בבשר וברוח של ישעיהו ליבוביץ שר"י. ותנועת הקיבוץ הדתי בוודאי אינה ראיה לכלום ושום דבר. שוליים אזוטריים בציונות הדתית. לא בטוח שאפילו הם עצמם יסכימו שיכלילו אותם אצלנו...
איזה הגזמות פרועות, הכללות, מניפולציה ומה לא?
יש חברה חרדית, שחיה את חייה לפי אמונתה, הם סגורים ו'מקימים חומות' זאת השיטה חינוכית שלהם לשמור על החברה שלהם ברוח שלהם. מי ששם מרוצה ושם מבחירה מי שלא, לא חייב להיות שם.
יש מי שלא מוצא חן בעיניו הסגירות הזאת, זכותו ואני מבין אותו. אבל החברה החרדית מאמינה באורח חיים כמו שהיא מקיימת אותו- עם אילוצים חברתיים, נורמות חברתיות, חומות וכו'. שוב אפשר לא לאהוב ולהסכים עם זה אבל זה אמונתם והם לא כופים אותה על אף אחד אלא נכנסים תחתיה.
ומי שלא רוצה יש דתיים, חרדי מודרני, קהילות יותר פתוחות וכמובן מסורתי חילוני וכו'.
כאילו, לקחת את הפחד מהאחר, חרדים במקרה הזה, ולבנות עליו תאוריות קונספירציה הזויות
שהציקו לח"כים של הקואליציה בתקופת הרפורמה המשפטית. זו נבלה וזו טריפה.
גם לפני מחאות קפלן.
למי שאולי שכח, מחאות הנכים וחסימת כבישים וצמתים מרכזיים היו כאן הרבה לפני מחאות קפלן. למשל ב-2018.
זה נוהג שהלך והתפתח במדינת ישראל כבר מזה זמן. לא רק בממשלה הנוכחית של נתניהו.

בשני המקרים, הביקורת הציבורית והממשלתית נגדם השתמשה באותם טיעונים: פגיעה בציבור הרחב שאינו אשם, יצירת פקקי ענק, פגיעה במשק ובכלכלה, והגדרת הפעולות כ"אנרכיה" או "הפרעה חמורה לסדר הציבורי".
במחאת הנכים, המשטרה נתקלה בקושי מוסרי ותדמיתי עצום. פינוי בכוח של אנשים בכיסאות גלגלים או עם מוגבלויות פיזיות קשות מצטלם רע מאוד ומעורר אנטגוניזם ציבורי. המשטרה נטתה להכיל את החסימות הללו זמן רב יחסית.
מחאת הנכים השתמשה בהפרעה לסדר הציבורי כזעקה אחרונה של קבוצה שחשה שקופה ומורעבת על ידי המערכת - מחאת קפלן השתמשה באותן טקטיקות ככלי לחץ מסיבי של קבוצה חזקה ומשפיעה במשק, המרגישה שכללי המשחק המשטריים משתנים לרעתה.
וכיום, התפרעות החרדים כנגד הגיוס לצבא, אכן דומים מאוד למחאת קפלן - מצד קבוצת אוכלוסייה מאוד גדולה המרגישה שכללי המשחק המשטריים משתנים לרעתה.
לא על חסימות כבישים. ואת זה החרדים בהחלט למדו מהקפלניסטים.
מידע ולמצוא שחרדים אלופים במהומות אלימות אישיות בנושאים שרגישים מבחינתם. גם כנגד בעלי תפקידים במגזר החרדי ולא רק כנגד אלו שאינם חרדיים.
הרבה לפני מחאות קפלן.
המאבק נגד מה שנתפס בציבור החרדי כ"חילול קברים" (באתרי ארכיאולוגיה, תשתיות או בנייה) הוא אחד הנושאים הטעונים והוותיקים ביותר, והוא הוביל לא פעם למחאות קשות, ונדליזם והפגנות ממוקדות מול בתיהם של בכירים – הן פוליטיקאים והן אנשי עסקים ויזמים.
הנה כמה מהדוגמאות הבולטות, החל מאירועים שהתרחשו לאחרונה ועד למאבקי עבר:
1. המתקפה על בית מנכ"ל חברת "אאורה", יעקב אטרקצ'י (מאי ויוני 2025)
אחד המאבקים הסוערים והאלימים ביותר שנרשמו לאחרונה התרחש סביב פרויקט פינוי-בינוי גדול של חברת הנדל"ן "אאורה" בעיר יהוד, שם התגלה אתר קבורה עתיק (כ-300 קברים) שרשות העתיקות הגדירה ככזה שלא ניתן להוכיח שהם יהודים, בעוד החרדים טענו שמדובר בקברי ימי בית שני.
המחאה מול הבית: לאחר שבעלי החברה, יעקב אטרקצ'י, סירב להפסיק את העבודות, פעילי מחאה קיצוניים העתיקו את המאבק לביתו הפרטי. כמאה מפגינים הגיעו לביתו, תקפו אותו במקלות ואבנים, השליכו שקיות צואה על שער הבית, ריססו כתובות נאצה ואף ביצעו עליו טקס "פולסא דנורא". בנוסף, בוצע ונדליזם והשחתה של קברי הוריו של המנכ"ל בבית עלמין אחר.
באתר עצמו: המהומות כללו פריצות המוניות לאתר הבנייה והצתת טרקטור וציוד מכני הנדסי.
2. הכתובות וההפגנות נגד ראש עיריית טבריה, זוהר עובד (2012)
סביב בניית מלון בוטיק ברחוב אלחדיף בטבריה (פרויקט שהיה שייך לבניו של ראש העיר דאז, זוהר עובד), טענו אנשי "אתרא קדישא" כי העבודות מתבצעות על גבי קברים עתיקים.
הפגיעה האישית: לצד הפגנות יומיומיות באתר, המפגינים הפנו אש ישירה כלפי ראש העיר. המהומות גלשו לריסוס כתובות גרפיטי קשות על בניין העירייה וסמוך לנכסי המשפחה, בהן כונה ראש העיר "החופר קברים". המשטרה נאלצה לעצור שוב ושוב מפגינים שהפרו צווי הרחקה והגיעו להטריד את מעגל המשפחה.
3. המאבק ההיסטורי על חפירות קברי בית שערים וטבריה (שנות ה-50 וה-90)
נושא חילול הקברים ליווה את המדינה משנותיה הראשונות, וכבר אז בכירי הממסד סומנו בבתיהם:
חפירות טבריה (1955–1958): במהלך בניית מלון "גני חמת" בטבריה על שטח קברים עתיק, נערכו הפגנות ענק בכל הארץ. פעילי נטורי קרתא והעדה החרדית הגיעו להפגין בקביעות מול בתיהם של שרים ובכירי ממשלה בירושלים ובתל אביב, כשהם מאשימים את הממשלה ב"אפיקורסות וחילול כבוד המת".
חפירות ירושלים ובית שערים (1993) - פינוי של מאות שקי עצמות ממערות קבורה עורר גל הפגנות חסר תקדים בירושלים. המפגינים לא הסתפקו ברחובות, אלא ניסו להגיע פיזית אל בתיהם של ארכאולוגים בכירים ברשות העתיקות ושל פוליטיקאים שאישרו את העבודות, כדי לייצר מורא אישי
4. מתחם גולובנציץ בבית שמש (2013)
אחד המאבקים המרתקים ביותר, משום שהוא הפנה את האלימות וההפגנות מול בתיהם של **בכירים חרדים עצמם**. בפרויקט בנייה ענק בבית שמש של היזמים החרדים אריה גולובנציץ ואברהם סלונים, נטען כי יש קברים בשטח.
אנשי "אתרא קדישא" ניהלו מלחמת חורמה. הם הגיעו לבתי היזמים החרדים, השמיצו אותם בבתי הכנסת שלהם, ואף הפגינו בצורה אגרסיבית מול ביתו של ראב"ד העדה החרדית, הרב משה שטרנבוך, לאחר שזה פסק הלכתית כי מותר לבנות במקום (היות ולא הוכח שמדובר בקברי יהודים).

התחילה האנרכיה לחגוג. אה, וגם ביבי (וכמובן שניהם אשמים בהתחממו תבגלובלית, עאובדה שזה קרה במשמרת של ביבי)
ברור שהקפלניסטים קיבלו השראה מזה.
מזל לשלא הלכת לאלטלנה
או לפחות מ-
קעלעברימבאראחרונהתיאוריית "מלכודת הדבש" הכפולה: איך איראן והיועמ"שית נפלו באותו פח (ובאותו היום)
יש צירופי מקרים, ויש תוכניות שפשוט נראות טוב מדי בשביל להיות מקריות. באותו היום ממש, התפתחו לנגד עינינו שתי קונספירציות פוליטיות-ביטחוניות שונות לחלוטין, אבל אם צוללים פנימה, הן מבוססות על אותה טקטיקה בדיוק: בימוי חולשה מדומה כדי לגרור את היריב לטעות פטאלית.
הנה ההקבלה המטורפת בין השתיים:
קונספירציה 1: המלכודת האמריקאית-ישראלית לאיראן
* ההצגה: הנשיא טראמפ מביים "ברוגז" ומריבה פומבית מתוקשרת עם ראש הממשלה נתניהו.
* הפיתיון: איראן מפרשת את הסדק לכאורה ביחסים כחולשה ישראלית וכחוסר גיבוי אמריקאי.
* התוצאה: האיראנים מתפתים להתגרות בישראל, מורידים את הכפפות - ואז חוטפים מנה אחת אפיים מישראל, שהייתה מוכנה ומגובה לחלוטין מאחורי הקלעים.
קונספירציה 2: המלכודת הפרלמנטרית שעשתה טלי גוטליב ליועמ"שית
*ההצגה: שר הביטחון נותן אור ירוק ומאפשר להעמיד לדין את חברת הכנסת טלי גוטליב.
* הפיתיון: המהלך הזה מחייב את העברת התיק דרך ועדת הכנסת - מה שפותח לה במכוון במה פומבית וחסינה.
* התוצאה: גוטליב מנצלת את הבמה הזו בדיוק כפי שתוכנן, "שופכת" את כל המידע והטענות שיש לה על השולחן, ומאלצת את היועמ"שית להתמודד איתן ישירות ופומבית.
השורה התחתונה:
בין אם מדובר באסטרטגיה גיאופוליטית מול איראן ובין אם במשחקי כוחות בכנסת - בשני המקרים המערכת כביכול "הפקירה" חזית מסוימת, רק כדי לגרום לצד השני לרוץ קדימה בעיניים עצומות אל תוך המארב.
צירוף מקרים שיצאו באותו יום? אולי. אבל הדמיון המחשבתי בין שני המהלכים פשוט מרתק.