בחירות חדשות או שחרור מחבלים - מה עדיף?מרדכי

בס"ד

ליברמן אמר היום בניו-יורק שהוא מעדיף בחירות מחדש על פני שחרור מחבלים.

מה דעתכם בנושא? 

כדאי לפרט, לנמק ולהסביר 

וסתם בשביל כמה נתונים, הנה הסקר האחרון (שמצאתי) מטעם ערוץ הכנסת שאמור להמחיש את תוצאות הבחירות הבאות:

(הסקר פורסם בכ"ז אדר א' השנה)

חשוב לזכור שליברמן מדבר על בחירות מחדש ולא מפלגה שנכנסת במקום מפלגה שיוצאת וכל הקלפים פתוחים.

כמובן שבחירותמושיקו

אם ראש הממשלה לא יכול לעמוד בלחץ - שיתפטר (הרבי מליובאוויטש)

כמובן שבחירות. חוץ מהעובדה שהממשלה הנוכחית זוועתיתשוקולד לבן

ואם היא תתחלף יהיה קצת סיכוי לנס (שיהיה פחות גרוע), שחרור מחבלים לא עדיף בשום אופן, וזה לא אופציה שצריך להגיע אליה

(אני מבינה שזה בצחוק, אבל בכל זאת..)

דווקא זה לא בצחוקמרדכי

בס"ד

מעניין אותי מאוד לדעת האם דעתם של כל הטוענים שהבית היהודי צריכים להשאר בממשלה במצב הנוכחי כי הם עדיין משפיעים בממשלה, תשתנה בעקבות בחירות כלליות ולא שינויים בהרכב הקואליציה (שכמובן יקרו גם במצב של בחירות חדשות, אלא שאז כאמור כל האופציות פתוחות מחדש גם לשחקנים חדשים וגם לישנים וכמובן בפרמטרים שונים ולא כפי המצב היום).

בבחירות חדשות לדעתיעוגי פלצת
בוז'י בפנים ובנט בחוץ

האמנם לא תהיה קואליציה שתדחוף יותר לויתורים
ומחוות חד צדדיות? שאלה טובה

אני לא מעוניין לבנות בזה על אגודה ושס
בבחירות הקרובות תתכן התקרבות של החרדים לבית היהודיאלעד

וזה כשלעצמו מצדיק בעיניי כל מהלך.

אפילו אם הם יהיו מאוחדים באופוזיציה..

איך אתה רואה את זה קורה-משה ר-

אחרי כל הבלאגן בחודשים האחרונים?מבולבל

יאיר לפיד מאחד את כולםמושיקו

במלחמתו..

הלוואי. ....חרדי מקורי
אם הוא לא עשה עד עכשיו הוא יעשה את זהמושיקו

אל דאגה..

הוא משניא עליו עוד ועוד אזרחים ב'דאגתו' למעמד הביניים..

בכביש צריך להיות חכם לא צודק

רק בכבישיהודה סעדה

כולה פרסומת של רכב עשו מזה משפט חז"ל.

ההלוואי הולך על היתאחדוחרדי מקורי
עד כמה שלפיד מנסה, זה יכול עדיין לא להצליח...
בבחירות הקרובות יתכן פילוג מבורך בבית היהודי.יזהר

אחרי שהתגלה הפרצוץ האמיתי של קליפת בנט, רבים מרבני הציבור הדתי לאומי וקהל מרעיתם מתפקחים.

ראה הפרסומים האחרונים על הרב טאו ושבי חברון.

הבאת את הדוגמא הגרועה ביותראלעד
מד שאירע שם נבע נטו מכניעה לאיום של הרב טאו, שכזכור לא קרא להצביע נץ או התקומה אלא לש"ס בבחירות הקודמות ולג' בבחירות הנוכחיות.
לא שמענו על אירועים דומים, אלא להיפך, אם כבר..

אם כבר התפכחות, אזי אני רואה אותה לצד השני. רבים מבני הציונות הדתית, מהחר"דלים ועד הלייטים ישרו פינות והנמיכו להבות והבינו שיש להם סוף כל סוף יצוג של קבוצה מנהיגותית בכנסת, קבוצה בעלת כמה גוונים שקל יחסית להזדהות לפחות עם חלק ממנה.
הציבור התבגר, ב"ה
בבחירות הנוכחיות הרב טאו דווקא לא אמר למי להצביעשוקולד לבן

(ואני יודעת את זה ממקור אישי)

אז לא להמציא הצהרות..

(מה שכן, הוא יצא נגד בנט ולא שינה את דעתו מאז, אולי אפילו חיזק בעקבות היחס של הממשלה לתורה)

וזה לא עניין של התבגרות אלא של ערכים

אישי או לא אישי- הוא קרא להצביע ג'אלעד
את הערך שמייצגים אלו שמתנגדים עקרונית לבנט לא צריך להסביר. אבל לטעון שיש תזוזה החוצה ואכזבה המונית מהמפלגה זה כבר שקר שנובע ממשאלת לב בלבד ואינה מבוססת על שום נתון.
וכאשר היא יוצאת מפי מי שמעולם לא חשב להצביע לה, היא רק מאשרת את מה שטענתי. מזכיר את אלו שבשצף קצף מאיימים לבטל את המנוי לעיתון שמעולם לא היו מנויים עליו, ועוד דואגים לבקשו מהשכן ולעיין בו באדיקות.
עד כמה שידוע לי אתה מתבלבל עם הבחירות הקודמותשוקולד לבן

אז הוא אמר להצביע ג'.

בבחירות שהיו עכשיו הוא לא אמר למי הוא מצביע, אפילו לא למשפחה הקרובה. (אולי אחרי, אבל בטח לא לפני הבחירות)

עם שאר דבריך אני דווקא מסכימה..

זו אכן לא דוגמא טובה להתפקחותיזהר

אבל זו דוגמא טובה למשהו שצף ועולה ומתחיל להתפוצץ.

הציבור הדתי לאומי שבנט לא מייצג אותו בשום צורה שהיא הולך ועולה, הולך ומתחדד.

אני מניח שרק הבחירות הקרובות יוכיחוותן טל

האם למה שאתה אומר בתיאוריה, יש גם אחיזה בקרקע המציאות, בתוצאות הפוליטיות. אם הבית היהודי יתפצל/יאבד באופן ניכר מכוחו, סביר יהיה להניח שצדקת, אבל אם לא יהיה פיצול ולא תהיה החלשה משמעותית בכוח הבית היהודי, אלא הישארות פחות או יותר באותה רמה ואולי אפילו עלייה - יסתבר בדיעבד שלא קראת נכון את המפה, או שהציבור הרבה יותר מטומטם ממך וממשיך לטעות כל הזמן (גם אפשרות). 

בכל מקרה, רק המציאות תגיד מה תהיה המציאות. חכה לעוד שלוש שנים וחצי, או פחות, אם הבחירות יוקדמו, ואז נדבר.

הציבור אכן מאוד מטומטםיזהר

אבל נשאיר את זה לדיון אחר.

או שאולי אתה זה שנוסע נגד כיוון התנועהותן טל

כמו בבדיחה הידועה.

להניח שדווקא כל הציבור כולו מטומטם ורק אתה ועוד אחד או שניים החכמים, זה...איך נגיד...מסקנה מעניינת. צריך לעכל אותה קצת. תן לי איזה 50-60 שנה, ואחזור אליך עם תשובה

אני דווקא מסכים איתויהושפט
זה לא רק אני.יזהראחרונה

ויש כאן תורה שלמה.

אבל באמת שאין לי זמן וכוח לפתח את זה כעת. אולי בהזדמנות אחרת.

צלילים צורמים נשמעים כל הזמןיקוט
הבית היהודי רץ לבחירות על דגל שומר הסף של הליכוד. בפועל התברר שנתניהו נאלץ לשמור על בנט לבל יפתח את הפה שלו וידבר שטויות. בנט כבר חטף כרטיס צהוב.
מתוצאות המשא ומתן עם הפלסתינים רואים שנתניהו אכן שומר על ארץ ישראל בניגוד לבנט שעסוק עשרים וארבע שעות ביממה בקטטות עם החרדים ועם הליכוד ועם ליבני ו... עם מי לא. בנט ניסה להצליח במקום שפייגלין נכשל. נכון לעכשו בנט גרוע מפייגלין.
בהתחלה חשבתי שאתה מרכיב משקפיים שחורותאלעד

כעת אני מבין שהן פשוט הפוכות.

נתניהו שומר על א"י ובנט דווקא לא?

נתניהו לא רב עם שום מפלגה ובנט דווקא כן?

אחינו איפה אתה חי?

ואיפה הכרטיס הצהוב? בנתיים ליברמן ולפיד מדאיגים אותו הרבה הרבה יותר

וואי זה מגניבפייגליניזית

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t625674#7024960

בדיוק אותו הניסוח, חבר'ה, בטוח שניכם יהודים. בטוח!

??אלעד

התואילי להסביר, הפעם?

שתי עיניים של ליברמן תמורת עין של בנט או להיפך...יקוט
יהדות התורה עלתה בבחירות הבאות במנדט נוסף ו... נשארה בחוץ... בנט עולה בסקר הזה במנדט נוסף ומצד שני ''האח'' מפסיד ששה מנדטים ובתוצאה הסופית הבית היהודי ישלם את המחיר ויצפה על אוסלו ג' מספסלי האופוזיציה. כבר עכשו ברור שבקואליציה הבאה ליבני לא תשב איתו והחרדים בוודאי לא ישבו איתו. במצב זה אני לא רואה איך נתניהו מקים את הממשלה הבאה. האפשרות שנראית לי כמוצא מן הסבך, איחוד בין הבית היהודי והליכוד. ברם, לאור יחסי נתניהו- בנט יתכן שהאיחוד יהיה תמורת ראשו הפוליטי של בנט.
ליברמן שועל פוליטי ותיק שולח איום ממשי אל בנט. שחרור מחבלים שפלים או ראשך הפוליטי.
דווקא לא.ותן טל

אני אסביר את דעתי: לעת עתה נסתמך על הסקר הזה למרות שהכל מאוד לוט בערפל, אבל נניח לרגע שהסקר הזה ישקף במידה רבה את המציאות - אז תיאורטית, תתיכנה שתי אפשרויות כלליות של הקמת ממשלה - בהנחה שלי אישית, שלאחר נפילת ממשלה כזאת, על רקע מדיני, יש עתיד והתנועה לא יוכלו יותר "לשקר  את הבוחרים שלהם" וללכת עם נתניהו.

לכן, על פי הסקר הזה תהיינה אפשריות רק שתי קואליציות שבשתיהן החרדים מהווים את הכף המכרעת - קואליציית ימין חרדים - ליכודביתינו-בית יהודי-חרדים (את עוצמה לעת עתה אני לא מחשיב, כאמור, כיוון שאינם עוברים את אחוז החסימה) = בערך 61 חברי כנסת (בהסתמך על זה שרוב הקולות של עוצמה, שנפלו, הכוח יגיע בכל זאת ליד מפלגות הימין בדמות מנדטים נוספים להם. ובכל מקרה, בגלל אי שלמות הסקר צריך להיות גמישים...

האפשרות השנייה, היא קואליציית שמאל -חרדים - הגיוני שבלי הערבים, כיוון שהערבים אם אני לא טועה בדרך קבע אינם מוכנים להכנס לממשלה הציונית - ככה שיצא: עבודה-לפיד-מרץ-תנועה חרדים = בערך 61/62 חברי כנסת. כלומר - במקרה כזה הכל ינוע סביב 12-14 המנדטים של החרדים, בהנחה באמת שש"ס תנצח כל כך בכוחה, ואם לא - אז אפילו 15-18 מנדטים לחרדים.

בכל מקרה זאת תהיה ממשלה שהחרדים יוכלו לסחוט היטב, והשאלה היא את מי הם יעדיפו אז... זאת השאלה בלבד...

אבל אני בכלל סבור שאם והיה ובאמת התנועה ויש עתיד יפרשו מהממשלה כעת, החרדים ישמחו מאוד להיכנס בלי להגיע לעתיד הלוט בערפל של בחירות חדשות - תמורת הבטחה של נתניהו להשהיית הסנקציות, להיתרים מפליגים יותר, לתקציבים מיוחדים לישיבות וכו'. בסופו של דבר האינטרס של החרדים הוא כלכלי-חברתי פנים מגזרי - ואת זה די קל יהיה לנתניהו לספק להם את הסחורה, בעיקר אם גם הבית היהודי יהיה בקואליציה. עניינים מדיניים זה כבר משהו אחר.

אבל במקרה שוב שאמת של קואליציית ימין חרדים, תעלה שוב השאלה מי "ישלוט" בשיבר הדתי של מדינת ישראל.

המון שאלות לא פתורות, שנוכל לענות עליהן רק בתום הכנסת והממשלה הנוכחית, יהיה סיומה מתי שיהיה...

ועכשיו: מצנע (התנועה) מאיים בפרישת המפלגה מהממשלהמרדכי

בס"ד

תאריך החלטה: סוף ניסן (זה יוצא בערך כמו סוף החודש הלועזי, כך שזה לא משנה איזה סוף חודש)

ח"כ מצנע: אין לנו מה לחפש בממשלת נתניהו

ח"כ עמרם מצנע (התנועה) אומר על רקע פיצוץ המשא ומתן המדיני כי מפלגתו צריכה לפרוש מהממשלה.

"אין לנו מה לחפש בממשלת נתניהו", אמר מצנע לחדשות 2, "צריך לתת עד סוף החודש ואז לעזוב"

(מקור)

אנא ממכם חברי התנועה, פחות דיבורים יותר מעשים, תעשו סיבוב פרסה ותפנו את התנועה מהכביש.

יאללה! כמה שיותר מהר!!!חיה וקיימת

שילכו כבר!

חבל שהגיעו.

איך מרצ 10?בחורצ'יק

ואסור שהעבודה תרכיב קואליציה.אבל אם הליכוד ירכיב יחד עם הבית היהודי ש"ס ג' ועוצמה זה 61 (לפי הסקר) וזה אולי ישפר את הממשלה.

אבל אולי החרדים ירצו לנקום בביבי ויקימו יחד עם השמאל בראשות העבודה.רח"ל.

כמו שש"ס 7. שקר הסקר.חיה וקיימת

דווקא לגבי השאר זה הגיוניבחורצ'יק

ירידה דרסטית ללפיד,ירידה להתנועה (די מפתיע ומראה שהסקר לא כ-זה מוטה..) ןגם ירידה לש"ס,לאחר שבוחרים רבים מאוכזבים והציבור לא חש את ההתחייבות הגדולה לגר"ע  אז הגיוני שהיא תרד.

הייתי הולכת על 9. ירידה של שני מנדטים.חיה וקיימת

שוב,בהנחה שעוצמה 3 מנדטים בסקר - היא לא עוברת אתותן טל

אחוז החסימה, שכזכור עלה עם חוק המשילות...

ככה שצריך למחוק את המנדטים שלה מהסקר, ושל המפלגה הערבית הנוספת, ולחלק 6 מנדטים אלו למפלגות אחרות על פי הסקר...

הסקר הזה מעוות ולא הגיוני, בהתחשב בעובדה שמפלגה שלותן טל

3 מנדטים כבר לא תיכנס לכנסת עקב העלאת אחוז החסימה לרף 4 המנדטים. ככה שאת עוצמה ואת המפלגה הערבית של 3 מנדטים צריך למחוק ולחלק את המנדטים שלהם לאחרים...

כמה דברים-מרדכי
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך ז' בניסן תשע"ד 06:40
בס"

א. הסקר נערך לפני זה (לא סתם ציינתי תאריך).

ב. מוצג שם גם מפלגת קדימה עם 0 מנדטים.

ג. הסקר נועד להציג כמה מנדטים תקבל כל מפלגה בלי קשר לאחוז החסימה.

לאור זה אני לא מבין למה הוא מעוות ולא הגיוני? או שזה סתם היה תירוץ להכריז "עוצמה לישראל לא עוברת את אחוז החסימה".
קודם כל - לא שמתי לב לתאריך, סליחה...ותן טל

(אולי היה עדיף לשים אותו בתחילת ההודעה...אתה מנהל, אתה יכול עוד לערוך... )

דבר שני - זה העניין בכל מקרה, כי כאשר עושים סקר, אם אינך יודע - מטרתו היא להציג את מפת 120 המנדטים. מפלגה שמקבלת מנדט אחד, לדוגמה - היא מפלגה שלא עברה את אחוז החסימה כבר אז, ולכן המנדט שלה הוא לא מנדט, הוא נזרק לפח ומישהו אחר זוכה בו. לכן תמונה כמו זאת, אם נניח שבאמת אחוז החסימה נכון לסקר היה שצריך 4 מנדטים (והוא לא, לפי התאריך, כעת אני יודע, אבל רק בשביל הדוגמה) - אזי להציב בתוך מפת 120 המנדטים שתי מפלגות שלא עוברות את אחוז החסימה, היה מעשה לא נכון מבחינת הסיקור - כיוון שהן למעשה ל-א מקבלות מנדטים. בתיאורייה הם קיבלו מנדטים - אבל הם שווים בדיוק כמו החצי מנדט שקיבלה כל מפלגה קטנה אחרת - זו גם זו, הקולות נזרקו לפח. במקרה כזה, 6 מנדטים אלו היו מגיעים למפלגות אחרות - ועל פי זה היה צריך להציג בסקר.

לכן אמרתי שהסקר מעוות ולא הגיוני - התבססתי על אחוז החסימה דהיום בלי לשים לב לתאריך...

אבל כך זה כל הסקרים מאז ומתמידמרדכי

בס"ד

לא זכור לי סקר שלא הציג את המפלגות שלא עברו את אחוז החסימה אלא פילג את הקולות שלהם בין השאר.

אז אתה לא קורא סקרים...ותן טל

כל סקר, במפורש - מציג ר-ק את המפלגות שעברו את אחוז החסימה, או לפחות - במפת 120 המנדטים מציג רק את המפלגות הרלוונטיות. הוא יכול בנוסף לציין ש"עוצמה לישראל מקבלת שני מנדטים ולא עוברת את אחוז החסימה" - אבל הוא לא יכול להציג אותה בתוך הכנסת. זה לא נכון. תבדוק אותי...זה עובדה. כל הסקרים מציגים מפה של 120 מנדטים שיכולים בסופו של דבר לשבת בכנסת. אם 2 מנדטים שמפלגה מסוימת מקבלת לא יכולים בסוף לשבת בכנסת - הם לא מציגים אותם. אלא הקולות שלהם נמחקים, והשיקלול המחודש מגלה את התוצאה החדשה.

לסיכום - ר-ק מפלגות שעוברות את אחוז החסימה בסיום הסקר, נכנסות למפת 120 המנדטים.

עשיתי חיפוש קצר שקצת סותר את דבריך:מרדכי

בס"ד

סקר מאגר מוחות עבור מעריב:

הליכוד ביתנו - 37
העבודה - 15
הבית היהודי - 14
ש"ס - 12
יש עתיד - 8
מרצ - 7
יהדות התורה - 6
התנועה - 5
חד"ש - 4
בל"ד - 3
רע"מ-תע"ל - 3
קדימה - 3
עוצמה לישראל - 2
עם שלם - 1

סקר מאגר מוחות עבור רשת ב:

הליכוד ביתנו 37
העבודה 16
הבית היהודי 13
שס 11
יש עתיד 9 
מרץ 6 
יהדות התורה 6
התנועה 5
חדש 4
עוצמה לישראל 3
קדימה 3
רעם תעל 3
בלד 3
עם שלם 1

זה לא כ"כ משנה מרדכיאלעד

עם ישראל ברובו עדרי ונוהה אחר מפלגות אוויר,

נוהג פעם אחר פעם לבחור בסלב התורן.

לדאבוני, מי שיגניב את העם אחרון יזכה בכמות מנדטים שיכולה לבדה לעבור את אחוז החסימה.

זה יכול להיות בנט, זה יוכל להיות לפיד הבא או אפילו בוז'י הרצוג

ימים יגידו

ברור, לא אמרתי לרגע שלאמרדכי
אז הסקר עצמו הוא מוזר ולא הגיוני. יכול להיות שהיוותן טל

כאלו - אבל בגדול סקר אמור בסופו של דבר להגיד כמה מפלגות יהיו בכנסת וכמה מנדטים יהיה לכל אחד מהם. אתה יכול להבין את זה גם מהיגיון, לא?

מה ההיגיון להכניס ב120 המנדטים מפלגה שיש לה מנדט אחד? אז למה לא להכניס גם מפלגה עם חצי מנדט? מה ההבדל בין מפלגה עם מנדט לבין מפלגה עם חצי מנדט,, לצורך הסקר? זאת גם זאת לא ייכנסו לכנסת, ועל כן הם לא רלוונטיים לסקר. הסקר לא בא להגיד כמה יצביעו לכל מפלגה שיש, אחרת הוא היה כותב גם מפלגות שיקבלו 900 קולות בלבד...

אתה מבין מה שאני אומר?

לכן סקר שמכניס ב120 המנדטים מפלגה שלא עוברת את אחוז החסימה - צריך לעשות בדק בית בתוך עצמו. אלא אם כן מטרת הסקר במוצהר לא הייתה חיזוי מבנה הכנסת בבחירות הקרובות נכון לזמן הבדיקה, אלא סקירת המצביעים כולם - אבל אז לא מובן למה לא יכתבו גםפ כאלו שמקבלים רבע מנדט, עשירית מנדט וכו'...

לסקר אין רגליםיקוט
ש''ס מאבדת ארבעה מנדטים שהולכים אל מרץ ומפלגת העבודה. לאור האוריינטציה הפרו ימנית של מצביעי ש''ס, לא הגיוני אמרנו?
כך או כך בהתאם לתוצאות האחרות לא נראית שום אפשרות ריאלית להרכיב קואליציה. על פניו סיכוייה של מפלגת העבודה טובים יותר מאלה של הליכוד בהתחשב בהתקרבות הפוליטית שבין החרדים ומפלגת העבודה.
נראה לי תמוההמרדכי

בס"ד

למה שבעצם המנדטים של ש"ס ילכו לשמאל? 

אם כבר הפוך, שילכו לימין. הרי דרעי הוביל את המפלגה שמאלה והוא דחק את הימין שבה (אלי ישי ודומיו) לצד, אז למה שבעצם, לדבריך, הקולות שלה ילכו שמאלה, אם כבר הם יעזבו את ש"ס לטובת מפלגה ימנית יותר. 

וכך גם הרבה אנשים שמגדירים את עצמם 'ציונים דתיים' אבל כל השנים הצביעו ש"ס (בעיקר מהסיבה שהם היו תלמידי הרב עובדיה זצוק"ל) ועכשיו אחרי הסטייה הגדולה שמאלה אני מתאר לעצמי שהם יעברו למפלגות היותר ימניות.

קשה לי להאמין שתהיה זליגה כ"כ גדולה (של 4 מנדטים|) לטובתם של מרץ והעבודה. בכל זאת חשוב לזכור שהציבור החרדי הוא לא שמאלני, גם אם לפעמים העסקנים והפוליטיקאים שלהם חותרים לשם, וחשוב לזכור שמרץ היא מפלגה שלא מחבבת במיוחד (בלשון המעטה) את החרדים וכך גם העבודה (ומי שמחפש תזכורת לכך יכול להזכר בפרסומות שלהם במפלגה המשותפת שרצה בירושלים שכל מטרתה הייתה אך ורק נגד החרדים, והמפלגה הזאת זכתה לתמיכת המפלגות שהריצו אותה מהכנסת). יכול להיות שיהיו כאלה שכן יזלגו לשמאל, אבל ממש לא 4 מנדטים שש"ס מאבדת (ע"פ הסקר הנ"ל). 

קרא שוב מה שכתבתי.יקוט
לא הגיוני שהמנדטים הנושרים מש''ס ילכו שמאלה ולכן אין לי אמון בסקר שהובא כאן.
ואני אומר שצירוף המנדטים של הליכוד והציונות הדתית והחרדים מגיע ליותר משישים ואחד מנדטים. הבעיה היא שהריב המשולש בין הבית היהודי והליכוד והחרדים והריב של החרדים עם הליכוד על רקע אחר יוצרים מצב פוליטי עם יתרון מסויים למפלגת העבודה.
נחיה ונראה.
עכשיו הבנתי את כוונתך. סליחהמרדכי
כדאי בחירות בכל אופןהמדינאי
ושחרור מחבלים רע בין אם יש בחירות ובין אם אין.
מעניין מה יקרה אם שבר טיל גדול ייפול בטעות על כיפתקעלעברימבאר
הסלע
מדינת ישראל תתקן על חשבונינו...הסטורי
השאלה אם איראן לא תטען שעשינו זאת בכוונה, ואזקעלעברימבאר
הם יקראו לכל ערביי הארץ להתקומם בשם אל אקצא, ואז הם ינסו להתקומם, ואז נוכל לגרש מכאן את כל הרשעים שנגד המדינה
בעז"ההסטורי
אמןןןרקאניאחרונה
וואלה אני כל הזמן שואלשלג דאשתקד
מה יקרה אם איזה טיל ענק יכסח את מכה או אל-מדינה...
הם לא נראה לי יכוונו בכלל לאזור מכה.קעלעברימבאר
באסלאם יש מסורת שמכה מחוץ לתחום המלחמתי
נכון, אבל השיעים מאוד מתוסכליםהסטורי
(והאמת שגם רוב הסונים) מזה שבית סעוד, אוכף על מכה את הגרסה ה'וואהבית' שזה תת זרם בסונה. עד מלחמת העולם הראשונה, זה לא היה ככה.

יום אחד (והיום שבו האייתולות יבינו שזה סופם עלול להיות היום הזה) זה עלול להתפרץ.

לא עד כדי פגיעה במכה.קעלעברימבאר
האם היה בהיסטוריה אחרי מוחמד אי פעם מלחמה במכה שהביאה לפגיעה בה?
השאלה כמה יש שליטה על זהשלג דאשתקד
הרי שאריות של טילים/יירוטים/מטוסים יכולים להגיע לכל מקום
הם פשוט לא יירו לחיגאז, אלא לריאדקעלעברימבאר
אני לא מבין גדולשלג דאשתקד

אבל לכאורה טיל עודה כברת דרך עד שהוא מגיע מאיראן לישראל. על הדרך מגיע מולו המיירט ומפיל אותו באיזשהו מקום.

אם הם יורים לכל שטח ישראל, זה יכול ליפול בכל מקום בטווח הזה, לכל אורך הדרך.

צריך לבדוק במפה אם מכה היא בדרך (עד כמה שזכור לי, אל-מדינה יותר דרומית מישראל).

בכל מקרה אם זה מעניין אולי אשאל בהזדמנות את ידידיי מומחי הטילים..

אל מדינה דרומית כמה מאות קילומטרים מישראלקעלעברימבאר
בדיוק הסתכלתי במפה...שלג דאשתקד

גם מכה וגם מדינה מאוד דרומיות.

לא נורא, מה שלא יעשו השיעים - יעשה המהדי שלנו, "כי יום נקם בליבי".

אסלאם הוא לא עבודה זרה, ואין ענייןקעלעברימבאר

להרוס את מוסדותיו, אלא לתקנם שיכירו בכך שהאמת היא רק אצל עם ישראל.

הרב קוק טוען שעם ישראל יעלה ויזכך את הדתות ולא בהכרח יגרום לכלייתם.

איך אומר הרב שרקי ? לעתיד לבוא מגיעים האומות אל המשיח,ומניחים על הדלפק את הדתות שלהם, והוא כבר יתקן אותם. יסיר מהדתות את החלקים הרעים , ישפץ וישאיר את החלקים הטובים

סבבהשלג דאשתקד
אנחנו מחכים לנקמה על האכזריות וההרג שהיו בסעודיה בראשית האסלאם. "גדולה נקמה".
זה לא מחייב פגיעה בכעבה.קעלעברימבאר
אגב, גם את כיפת הסלע אפשר להעביר בשלמותה מחוץ להר הבית, כדי שתהיה בית תפילה או התכנסות לגויים שיעלו בחג הסוכות לרגל לעבוד את ה אלוקי ישראל בעתיד
או על אל אקצה.משה

אבל זה נכון שהמדינה תתקן על חשבון מס רכוש.

"לפעמים צריך להוריד את הכיפה" (הסלע)קעלעברימבאר
מקווה שלא יעצרו אותי במחלקה היהודית😅
בנפול רשעים רינהאיתן גיל

נתניהו קורץ מחומר של מנהיגים נועזים, ואת זה לא יקחו ממנו. 

לצד זה יאמר שחיסול ראשי הטרור היא מכה קלה בכנף של הטרור.

נאסראללה חוסל וחיזבללה עדיין בועט.

סינוואר חוסל וחמאס עדיין בועט.

חמינאי חוסל ובתוך יום ימונה לו מחליף זמני צעיר יותר, וקיצוני יותר. 

ההערכה שההמונים יצאו לרחובות עם הוודע דבר חיסולו- לא התבדתה.

ואין לנו על מי לסמוך אלא על אבינו שבשמיים

לא חושב שאתה צודקconet

חמאס עדין פועל מכח האנרציה של המלחמה

חזבאללה לא מתקרב למה שהיה פעם

ובאיראן הכל יתפרק שם גם המחליף שלו לא יחזיק מעמד

די לחמיצות, חיזבאלה ממש לא בועטהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך י"ב באדר תשפ"ו 9:54

כמעט חצי יובל אירן בנו אותו בשביל הרגע הזה. כל השנים שהתלבטו על תקיפה באירן, אחד החסמים היה שגם אם יש לנו מספיק מטוסים לגל ראשון, רגע אחרי כל המטוסים ישועבדו למלחמה שבהכרח תיפתח מלבנון.

כמעט שנה וחצי שחיזבאלה מפרפר, צה"ל תוקף אותו יום יום והוא לא מעז להגיב. בעם כלביא הם הסתפקו בהודעות לתקשורת וכעת חיסלנו את מנהיג אירן ונם שלחו כטב"מ אחד.

חיזבאללה פצוע קשה אבל לא מת, כמוהו חמאס.איתן גיל

לגבי אירן, העולם שותק, אבל בעוד שבוע אירופה תתהפך עלינו בהכוונת קפלן שר"י

תרגע. האינטרס של ארהב והסונים הוא למוטט את אירןקעלעברימבאר
האינטרס שלהם הוא להגיע להסדרה דיפלומטיתאיתן גיל
הוא לא בועט. ואנחנו ממשיכים להכות בו.הסטורי
מאז 'הפסקת האש' עם לבנון, אנחנו מכים בחיזבאלה יום יום והם לא מעיזים להגיב. בתקווה שהפעם נתניהו וטראמפ, שיצאו באמת למלחמה הירואית וראויים לכל שבח על כך, יחזיקו מעמד עד הניצחון על אירן, חיזבאלה ימות סופית. אין לו תקציב ולא הכוונה בלי אירן.

לגבי חמאס העניין יותר מורכב. ההחלטה האסטרטגית של ממשלת ישראל (בעקבות לחץ ציבורי כבד מאוד ובכל זאת מי שהוא הממשלה הסמכות והאריות אצלו) היתה להחזיר את החטופים, למרות שזה אמר להשאיר את חמאס כשאנחנו מסובכים בין-לאומית עם היכולת להפר זאת.

אני עדיין מתפלל ומקווה שנתניהו ינצל אחת מאין ספור ההפרות של חמאס ויכריז על חזרה ללחימה עד חיסול החמאס. בנתיים לא נראה שזה המהלך שהוא מתכנן. (הלוואי שזה עוד תרגיל הטעיה. מי יודע)

מול חמאס זו התשהconet

לפי מה שאני מבין יש המון הגירה של עזתים לחול מסיבות רפואיות וכל מיני

אבל זה לא מספיק אנחנו צריכים שיהגרו בכמויות מסחריות אחרת הם מולידים יותר מאלה שעוזבים

מקווה שיפולו עליהם איזה כמה טילים איראניים שם בחוץ שנמצאים בו כל הפליטים

אין ספק שבלי החמצן האירני הוא ימות סופיתאיתן גיל

לכל היותר יתנהל כתנועה רעיונית, שלא בדיוק מחובבי ציון...

לגבי חמאס, יותר משהוא פרוקסי של אירן, הוא פרוקסי של קטאר, החברה של משפחת טראמפ. נתניהו מבין את זה יותר טוב מכולנו, וידיו כבולות באמת.

בפגישתו האחרונה עם טראמפ הושגו הבנות לגבי האיום האירני, אבל באשר להמשך הטיפול בחאמס הוא יצא מהפגישה בלא כלום.

איזה כיף להאשים את טראמפ...הסטורי
נתניהו קיבל מטראמפ אור ירוק לפתוח על חמאס את שערי הגיהנום ולגרום לעזתים להגר - הוא העדיף עסקת חטופים שנותנת חמצן לחמאס ואחריה עוד אחת כזאת.

אני לא אומר זאת כרגע ממקום מאשים, היתה כאן בחירה קשה בין שתי חלופות שכל אחת מהם היא חשובה מצד עצמה, אך עם מחיר כבד בצידה.

לדעתי (וכנראה לדעת רוב חברי הפורום) זאת היתה האופציה הלא נכונה, אבל קשה להכחיש שהאווירה הציבורית נטתה אליה. אבל זו היתה הבחירה של נתניהו.

אני חושב שזה נכון...משה
קיבל אור ירוק לפעול נגד אירןאיתן גיל
אבל לא נגד חמאס- בטרם שיקום הרצועה. 
אתה מתחיל את ההסטוריה מהנקודה הנוחה לךהסטורי

עם כניסתו לתפקיד טראמפ הודיע לחמאס שאנחנו יכולים לפתוח עליהם את שערי הגיהנום, הוא גם דיבר על הגירת עזתים. אם היינו פותחים עליהם את שערי הגיהנום - טראמפ היה תומך לחלוטין.

נתניהו העדיף עסקת חטופים. גם כשחודשה הלחימה (מרכבות גדעון א וב) היא היתה כולה מכוונת ללחץ עד שחמאס יסכים לעסקה (ממליץ לחפש את הפרקים של עקיבא ביגמן על המבצעים).

טראמפ, שכפי שרואים שוב ושוב מתואם איתו בכל פסיק (וכל הטענות על 'פערים' הם רק הצגות לתקשורת שכל מיני קונים שוב ושוב את אותה 'סחורה'), נתן לנתניהו בדיוק את מה שהוא רצה.

מה לעשות שחמאס אינם טפשים ואפילו שהם נאלצו לוותר על רוב דרישותיהם, שבזמן ביידן הם לא העלו על דעתם, אבל בהחלט שמרו על הישרדותם. כעת זה ההסכם שנתניהו רצה וטראמפ ערב לו.

לבוא לערב שאתה גררת לסיפור בתלונות - זו עזות מצח.

(חשוב להדגיש, נתניהו עצמו לא בא בתלונות. אני משוכנע שהוא רוצה תיאורתית בהשמדת חמאס, אבל לא באמת רוצה בכיבוש וישוב הרצועה. רק חסידיו, שמנסים להאמין בו יותר ממה שהוא מאמין בעצמו - מספרים לעצמם שטראמפ הוא הבעיה).

זה לא פשטני כדבריך- עשית סלטאיתן גיל

עמדת נתניהו מהרגע הראשון היתה לפרק את חמאס ולהחליפו בממשל צבאי ישראל, אלא שהוא נתקל בשני מחסומים לא פשוטים:

א. היהודונים של טראמפ הוזהרו מפני ההשלכות הכלכליות שיהיו עליהם אם חמאס תחת הגדרת כיסוי חדשה: "ממשלת טכנוקרטים" יחדל מלהיות סוס טרויאני של קטאר בחצר האחורית של ישראל. טראמפ אכן מקשיב לנתניהו, אבל על היהודונים שלו הוא סומך יותר.  

ב. צמרת צה"ל, כאיש אחד, הטילה וטו על עצם הרעיון להחיל ממשל צבאי על עזה.

בנסיבות האמורות בחר נתניהו להשהות את הכרעת חמאס, וללכת בכל הכח על שחרור כל החטופים, וכך היה. וכמאמר השקלישאה: מוטב ציפור אחת ביד, וכו'

בתוך כך זימן את עצמו נתניהו לפגישה נוספת עם טראמפ שבה עלתה תכנית מגירה למוטט את משטר האייטולות, אולי כחלופה לפירוק חמאס שתקוע כאמור.

במאמר מוסגר יאמר שטראמפ נעתר, כי ליהודונים שלו אין אינטרסים כלכליים באירן- לכאורה.

סוף דבר, דוקטרינת נתניהו גורסת שאם משהו תקוע, זה הזמן ללכת על משהו גדול אחר. כך למשל הסכמי אברהם יצאו לדרך במקום תכנית המאה של טראמפ ש"חברים טובים" טרפדו.  

לא נכוןהסטורי
נתניהו לרגע לא נתן הוראה לכבוש את עזה ולהקים ממשל צבאי. גם באיזורים שכבר התישבנו ויושבים בהם שנתיים. נתניהו מאוד נזהר לא להכריז שנשאר לשלוט בהם ומאוד נזהר שמאף החלטת קבינט לא ישתמע כך.

אי אפשר להאשים את טראמפ, במה שלא הוכרז כמטרה רשמית ולא כהוראה לצבא, עוד בזמן ביידן.

טראמפ אפשר לפתוח על עזה את שערי הגיהנום ולתת לתושביה להגר. נתניהו המהם, אבל מנהלת ההגירה לא הוקמה עד רגע זה (זה עניין פנים ישראלי, לא תלוי באנשי טראמפ בכלל) ובמקום שערי הגיהנום, הפעילו לחצים כשכל הזמן היה ברור שהמטרה היא עסקת חטופים במחירים יחסית סבירים.

זה מה שנתניהו רצה וזה מה שהוא קיבל.

נו באמת.איתן גיל

הסדר הוא תמיד הפוך וטוב שכך.

גורמי הבטחון עוקבים אחרי פצצות מתקתקות, וכשסוגרים על מישהו, מבקשים אישור מראש הממשלה, שמאשר או לא מאשר לפי העניין, ולפי שיקול דעתו.

כך גם לגבי כיבוש עזה, ראש הממשלה הציע בחדרים סגורים להערך לביצוע, ושמע את ששמע, אז הוא נסוג.

טוב, אז חיזבאלה בכוחותיו האחרונים העז להתערבהסטורי
בעז"ה ובהשתדלותינו הביא על עצמו את קיצו.

כבר חוסל ראש סיעת חיזבאלה בפרלמנט. משום מה ל'מדיניים' מהפרלמנט נתנו חסינות בסיבוב של לפני שנה וחצי. אז כעת הסרנו את הכפפות גם בעניין הזה.

בדיוק כךאיתן גילאחרונה

פעם נרתעו מלפגוע בהנהגות פוליטיות של גופי טרור, אז לא עוד.

כולם בני מוות.

ההבדל הוא שאצלם שליש מהעם לא רצה לעשות הפיכה.קעלעברימבאר
באיראן שליש רוצים הפיכה, ועוד שליש יזרמו לכאן או לכאן.   רק שליש נאמנים למשטר.

וגם נגד איראן יש קונצנזוס של ארהב אירופה והסונים למוטט את השלטון. ורוסיה וסין לא מתערבות כבר

התבדתה כמובןאיתן גיל
למה לחגוג את מות חמינאי???????אריק מהדרום

הייתם מתפללים עליו שיחזור בתשובה!!!

יתמו חטאים מן הארץ!  חטאים ולא חוטאים!!!!

🥳🥳🥳🥳🤠🤠🤠🤠

עוד חודש אפטר פארטי במצרים.

נו מתי ההפיכה באיראן? למה העם שם לא יוצא לרחובות?קעלעברימבאר
כבר בוקר או עוד לילה שם?
כי משמרות המהפכה עדיין חזקים מאודפ.א.

אנחנו רק ביום הראשון של מלחמה, שתימשך זמן.  לא רק כמה ימים אלא הרבה יותר

המנגנונים השלטוניים באירן לא קורסים בגלל סילוקו של המנהיג. צריך הרבה מעבר כדי לגרום לשלטון לקרוס. 

למה העם לא יוצא לרחובות?קעלעברימבאר

לפני חודש יצאו 40 אלף

מהידיעה כי משמרות המהפכה ישובו וירצחו בדם קרפ.א.

כמו בסבב הקודם.

כמות הנרצחים שהיו אז, עולה על 40,000.

ומפגינים היו הרבה יותר מהמספר הזה.  

פורסם עכשיו:

שליש מהאיראנים מתים מאושר על חיסול חמינאיקעלעברימבאר
אז חבל שלקח לטראמפ חודש לקבל את ההחלטה…רוני 1234
ועוד עודד אותם לצאת ונהרגו בהמוניהם סתם… בהנחה שהוא בא לעזור להם כל רגע
לא לקח חודש לקבל החלטההסטורי
לקח חודש לארגן את הכוחות, הגיוני.
סבלנותברגוע
אין לי סבלנות. אני רוצה ביד או טו לנוח מאויביהםקעלעברימבאר
גם אניברגוע

אבל אם הם יצאו עכשיו לרחובות יהרגו אותם.

איראן זאת מדינה מאוד גדולה ולוקח זמן להחליש את השלטון שם.

שום שלב בגאולה לא מתקדם בלי סבלנותהסטורי
הדרשה של ר' חיא על גאולה קמעה קמעה, מתבססת על מהלך מגילת אסתר. 
כי טראמפ אמר להם שיחכו ויתכוננונקדימון
וגם נתניהו אמר להם שיכינו את עצמם.

קודם כל, צריך לתת לנו לעבוד. ורק כשהשטח יהיה מספיק פנוי וחלש, העם יוכל ויצטרך לצאת ותפוס את המדינה. כרגע זה סתם יהיה טבח המוני וחבל על החיים.

התפקיד שלהם יגיע בעיתו ובזמנו. בנתיים טראמפ אמר להם שדווקא יישארו בבתים. שלא יפריעו, לא יסכנו את עצמם, ולא חלילה יגרמו לשינוי תוכניות מבצעיות כדי למנוע פגיעה באזרחים תמימים באמת.

רק התחלנו. הם עוד יצאו לרחובות בעז"ה.

יפהקעלעברימבאראחרונה
איך אתם אוהבים את אוזני חמינאי שלכם?נקדימון

שוקולד או פרג?

אולי נהפוך לשירשור הממים הגדול של חמינאינקדימון

יצרתם מם? שלחו לכם אחד? שתפו איתנו

אמנם אל יתהלל חוגר כמפתח ואכמ"ל, אבל על הטוב הזה אי אפשר שלא להודות - ובעז"ה נהפוך הוא וישלטו היהודים המה בשונאיהם

פרג אופיום (לעמונים)קעלעברימבאר
לא לא אוזני חמנאינפשי תערוג
למה לא צלעות או סטייק?
הכי טוב ספינג' בסיג'קעלעברימבאר
יסתיים בשחמט?נקדימון

מי זו המלכה? שרה?קעלעברימבאר
לא יפה לביבי לגנוב כתר של ספר תורה😅קעלעברימבאראחרונה
מי שברך אבותינו הוא יברך את הממשלה והעומד בראשהאיתן גיל
ואת חיילי צה"ל
ואת האזרחיםשלג דאשתקד
ואת ממשלת ארה"בנקדימון
והעומד בראשה, ואת חייליהם.

שמעתי בשם הרב שמואל אליהו שנכון בהחלט להכליל את צבא ארהב והעומד בראשם בתפילות שלנו להצלחה ולניצחון.

למה ארהב? אנחנו לא בגלות. אפשר לומר "ייתן ה'קעלעברימבאר

את ישראל ואת עוזריהם מהעמים מצליחים" אבל להתפלל בשלום מלכות גויית זה רק חידוש של ירמיהו מגלות החרש והמסגר "וישלח ירמיהו לאנשי הגולה לאמר התפללו לשלום העיר אשר הגלתי אתכם שמה כי בשלומה יהיה לכם שלום", עצם זה שירמיהו היה צריך לחדש זאת סימן שזה לא היה לפני, גם כשצבא מצרים עזר ליהודה. כשם שתפילה מתפללים "רופא חולי עמו ישראל" ובמילא זה כולל את כל החולים בעולם, למעט רשעים שמותם עדיף לעולם.

בארץ ישראל במדינה, לא מתפללים תפילה לשלום המלכות הגויית.

וצריך לזכור שעדיין ארהב מייצגת את מלכות רומי הרשעה שהגלתנו לבין האומות, ושרפה את היכלינו. ואת הפרוגרס. נכון שחצי ממנה טוב וטראמפ ידיד ישראל ונגד הפרוגרס, ולא במקרה ה' השתמש בו כשליח להגן על ישראל דווקא חצי שנה אחרי שחוקק חוק שיש רק 2 מגדרים, בעוד הפרוגרסיבים בארהב בעד איראן כמו קאמלה האריס. אבל "חסד לאומים חטאת" וכל מה שעושים הקולקטיבים הגויים, אינם עושים אלא לטובת עצמם, בסוף יש לארהבה אינטרס להשמדת איראן לא פחות מאיתנו, והיא עושה זאת במחיר מזערי כאשר אנחנו סופגים את רוב ההרס. ואל תבטחו בנדיבים. והנביאים מוכיחים אותנו על בטחוננו במצרים ויחזקאל רואה בזה ממש ניאוף ובגידה בה' לסמוך על האומות שיצילו את ישראל.

להיעזר ריאלית כן, לסמוך בקטע הנפשי, לא.

ברוראיתן גילאחרונה

מישהו סיפר פעם על תחזית לבצורת בשנה הבאה, והנוכחים זלזלו, ואז הוא תיקן את עצמו לבצורת בשנה הבאה- בארצות הברית, וכולם נכנסו ללחץ.

ככה זה כשאנחנו תלויים בארצות הברית...

חילול השם לשמו!!!!סיעתא דשמייא1

חשד לטרור יהודי ביו"ש: רעולי פנים הציתו בתים ומכוניות של פלסטינים

אז הצלחתם להפחיד כמה ערבושים אבל טנפתם את שם השם.

פשוט קיצוניים חסרי גבולותאבא מבסוט

"ישמח צדיק כי חזה נקם פעמיו ירחץ בדם הרשע ויאמר אדם אך פרי להצדיק אך יש אלוהים שופטים בארץ " יהודי קיצוני בשם דוד המלך.

"לא תחיה כל נשמה" הקב"ה לפי פרוש האור החיים הקדוש זה לכל הדורות.

להיזהר עם היום שאחריhamedinai

אני זוכר היטב איך, אחרי התפרקות ברית המועצות ב-1991 והתחלת המגעים החשאיים שהובילו להסכמי אוסלו, אחד ממובילי הדעה הבולטים בשמאל הישראלי (בגוון מסוים, כמו יוסי ביילין או חוגים קרובים אליו) ניסח רעיון דומה מאוד:  "עם קריסת ברית המועצות נעלמה המטרייה הסובייטית שהגנה על ארגוני הטרור הפלסטיניים ועל מדינות ערב העוינות. עכשיו, כשהאיום הגיאופוליטי הגדול ירד, אפשר לקחת סיכונים שלא העזנו לקחת בעבר, כשברה"מ עוד עמדה מאחורי הצד השני."

ואכן, הממשלה דאז – בראשות יצחק רבין ושמעון פרס – לקחה את הסיכונים האלה: הכרה באש"ף, החזרת ערפאת מעונש גלות, מסירת שליטה בשטחים, יצירת הרשות הפלסטינית – הכול מתוך תפיסה ש"חלון ההזדמנויות" נפתח בגלל השינוי העולמי הדרמטי. התוצאה? במקום שלום יציב, נכנסנו לסבב סיכונים חדש ומסוכן בהרבה: גל טרור מתאבדים, האינתיפאדה השנייה, אלפי הרוגים ופצועים, ופגיעה עמוקה באמון הציבורי.

הלקח ההיסטורי ברור: נפילת אויב אסטרטגי גדול (ברה"מ אז, איראן אולי מחר) לא בהכרח מביאה שלום אוטומטי. לפעמים היא יוצרת ואקום, כאוס, התחזקות כוחות קיצוניים אחרים, או – מה שחמור יותר – פיתוי פנימי לרוץ להסדרים מהירים מדי, מתוך אופוריה זמנית של "עכשיו או לעולם לא".

אם מחר יקרוס משטר האייתוללות באיראן (בין אם במלחמה, בהתפכחות פנימית או בהתפרקות), סביר מאוד שחלקים ניכרים מהשמאל והמרכז-שמאל יראו בכך "חלון הזדמנויות" דומה ל-1991–1993. הם ילחצו בכל הכוח על מהלכים מדיניים דרמטיים מול הפלסטינים – ויתורים טריטוריאליים גדולים, חזרה לגבולות 67' עם התאמות מינימליות, פתרונות יצירתיים לירושלים ולפליטים – מתוך ההיגיון: "האיום האיראני ירד, חיזבאללה וחמאס ייחלשו, עכשיו אפשר לקחת סיכונים שלא העזנו לקחת קודם".

אבל המציאות כנראה תהיה מורכבת ומסוכנת יותר:

ככל הנראה, טורקיה צועדת בדיוק לאותו כיוון שאיראן הלכה אליו – ממדינה עם יחסים טובים יחסית לישראל (בעבר, לפני עידן ארדואן, היו שיתופי פעולה צבאיים, מודיעיניים וכלכליים משמעותיים) למדינה עם רטוריקה אנטי-ישראלית חריפה, תמיכה בחמאס, השפעה גוברת בסוריה, קטאר וגורמים איסלאמיסטיים, וניסיון לבנות "ציר סוני" (neo-Ottomanism) שמקיף ומאיים על ישראל. טורקיה, עם צבא גדול בהרבה (השני בגודלו בנאט"ו), תעשייה ביטחונית מתקדמת, והשפעה רחבה יותר בסביבה הסונית, עלולה להפוך לאויב קשה ומסוכן יותר מאיראן – לא דרך פרוקסי שיעיים בלבד, אלא דרך השפעה ישירה, צבאית ודיפלומטית רחבה יותר.

ועוד נקודה קריטית: גם איראן וגם טורקיה מלמדות אותנו שאסור לסגת מאף שטח חיוני. כי גם אם מוסרים אותו לישות שהיא "בסדר" כיום (או נראית כזו), אי אפשר לדעת מה יהיה בעוד חודש, שנה או עשור. הנה איראן: לפני 1979, תחת השאה, הייתה מדינה ידידותית לישראל – שיתוף פעולה אסטרטגי, מכירות נפט, טיסות ישירות, אפילו פיתוח משותף של נשק. ותוך זמן קצר, אחרי המהפכה האיסלאמית, הפכה לאויב מושבע. אותו דבר עם טורקיה עכשיו: יחסים היו טובים יחסית בעבר, אבל תחת ארדואן הם התדרדרו דרמטית – והאיום גובר.

שטח שנמסר – עובר לאויב לעולם ועד, ואין חזרה אמיתית ממנו. הנה רואים את זה בעזה: למרות שכבשנו חלקים ממנה מחדש אחרי 7 באוקטובר, קשה ביותר (עד בלתי אפשרי בפועל) לחזור להתיישבות יהודית כמו לפני ההתנתקות ב-2005 או אוסלו. המחיר הפוליטי, הבינלאומי והביטחוני גבוה מדי, והשטח נשאר בסופו של דבר תחת שליטה או השפעה עוינת.

לכן: להיזהר ליום שאחרי. לא רק מפני "פנטזיות השמאל", אלא מפני שההיסטוריה מלמדת אותנו שקריסת אויב גדול יכולה להביא לא רק הזדמנות – אלא גם לסיכונים חדשים, גדולים ומתוחכמים יותר, כולל עליית אויבים חדשים חזקים יותר. צריך ערנות, איפוק אסטרטגי, ולא לרוץ שוב לאותה מלכודת של אופוריה מדינית שכבר שילמנו עליה מחיר כבד בעבר.

היום הוא 2026 – והלקח מאוסלו, מאיראן ומטורקיה עדיין צורב. אל תתנו לו להישכח.

המומחיותרועישםטוב

המומחיות מספר 1 של צה"ל זה לאתר ולחסל כינוסי מחבלים (הכיזבלה, חמאס, איראן בעם כלביא, חותים) 

ועדיין הגאווה של חמינאי המטומטם לא נתנה לו לראות את הדבר הפשוט הזה ועשה את הכינוס 

ולכן מתתתת

אומרים שהיה גורם הפתעהשלג דאשתקד

והאמת, לרגע לא האמנתי שהם יורידו את חמינאי (ועדיין אני מתקשה להאמין שזה קרה...).

יש הבדל גדול בין להטריד פוליטיקאים או אנשי צבא (=טרוריסטים), ללהוריד שייך לשוב מצאצאי מוחמד ימ"ש

לא תרצה קודם לחזור בך מכמה שרשורי עבר?מרדכי
לא הבנת...שלג דאשתקד

הוא משחק "קפלניזם" (המשחק הומצא כשהודו רק לטראמפ על שחרור החטופים).

כשהוא רואה הצלחה, הוא מזהה אותה כשילוב של חוכמת הצבא (שמשום מה ברור שכולו כולל אך ורק שמאלנים) וטיפשות האויב.

^^^^הסטוריאחרונה

אולי יעניין אותך