מצטער. זה לא לגנאי, זה פשוט מציאות.
את רואה את זה כ"דאגה מיותרת". תסבירי לי למה זה יותר מיותר מאשר להעביר רכבת לפסגת זאב? למה לפסגת זאב מגיעה רכבת, ואילו לשכונות גדולות לא פחות בצפון מזרח ירושלים, השכונות הערביות - לא מגיע? תני לי הסבר הגיוני, שלא נגוע במה שאת חושבת על ה"ערבים הבוגדניים האלה". למה להעביר בשכונה ערבית זה "מיותר", "בכוח לתת להם זכויות" ואילו למי שגר בפסגת זאב/נווה יעקב - זה לא מיותר ולא "בכוח לתת להם זכויות"?
זה ממש לא טיפשי, אלא, כמו שאמרתי, את נגועה מידי.
לי לא כואב שיש רכבת בשכונות הערביות - זה הגיוני. אם אני לא רוצה, לא אסע בקטע הזה - וזה מה שאני עושה הרבה פעמים, גם בגלל שזה ממש מקצר לי את הדרך - אבל זה שלי אישית זה נוח, לא אומר שלא מגיע להם בכלל.
(אגב, שמעתי טענה שאני באמת צריך לבדוק אותה - שלמרות שהערבים בכל השטח המוניציפאלי של ירושלים מגיעים כמעט ל40 אחוז משטח העיר - עדיין התקציב שמגיע לצורכם מהעירייה, הוא כ10 אחוז מהתקציב העירוני. ולזה עוד את קוראת "לדאוג להם בכוח" - נכון? בהנחה שזה נכון...אני עוד צריך לאמת את זה, בעז"ה.)
להצהיר נאמנות - אז בואי נכריח כל אדם בארץ כשהוא מקבל תעודת זהות, להכריז על נאמנות - כולל נטורי כרתא, וחרדים, כולל כולם, כל היהודים, הערבים ובני המיעוטים - וברגע שמישהו עובר על הנאמנות הזאת, תישלל אזרחותו. הולך?
את באופן מובנה כבר מורידה את הערבי רמה לרמת תת אדם, וככזה שוללת ממנו הכל, ו"מוכנה" ברוב טובך להעניק לו משהו, אם יצהיר נאמנות, וכו' וכו' וכו'.
במדינה דמוקרטית - את שווה בדיוק כמו הערבי שגר כאן מקום המדינה, כמו שאמרתי, זאת לא מדינת הלכה. ולכן - אם הוא נדרש להצהיר נאמנות, גם את תידרשי, וכל חרדי ו/או נטורי כרתא...
חוק הנאמנות, יש לציין, לא עבר עדיין בכנסת...
אה, ואגב - אני ממש לא מתנצל על אחיזתי בארץ, אבל במקביל אני חי במציאות. זה שאני מוכן לתת לערבי זכויות כי הוא כבר גר כאן ואני יודע שזאת המציאות - לא אומר שאני מתנצל על זה שאני גר כאן. כי אם ככה - האם את טוענת שהרב צבי יהודה התנצל על זה שהוא גר כאן? בזה שהוא התנגד לנטילת אדמות פרטיות של ערבים - בארץ? (והוא התנגד לזה, כמו שאמרתי כבר "אין לנו מריבה עם מוחמד הפרטי" - נסוב על עניין זה. למרות שלכאורה אין לזה ביסוס הלכתי שיש להם משהו פרטי - בכל זאת הוא התנגד לנטילת אדמות של ערבים. האם זה אומר שהרב צבי יהודה, בנו של הרב קוק, התנצל על אחיזתנו בארץ חמדת אבות?