שאלה טיפשיתמופים

הערבים הרסו לגמרי את תשתיות הרכבת הקלה במזרח העיר

הם לא דופקים בעצם את עצמם?

מי מכם השתמש פעם ברכבת הקלה במזרח העיר?

הרי זה מיועד לערבים

כשהם הורסים את זה - פשוט לא יהיה להם רכבת

מה הם הרויחו?

להיפך, עכשיו יותר טוב, במשך כמה חודשים לא יהיו ערבים ברכבת ונוכל ליסוע בנחת בלי לפחד ממחבלים, ובלי הטרדות לבנות

בקיצור, נראה לי מעשה טיפשי!

אולי גם את עצמם אבל בעיקר אותנויהודי!!

הם גרמו נזק שנאמד במליוני ש"ח, והם ניתקו את פסגת זאב מהרכבת.

ועדיין יהיו ערבים ברכבת משער שכם וצפונה.

פסגת זאב השתמשו עד עכשיו ברכבת?מופים

לא יותר נחמד להם ליסוע עכשיו באוטובוס בלי לעבור בין הערבים?

הסתכלתי עכשיו במסלול

המסלול של הרכבת הוא ממש "מזרח תיכון חדש", מערבבים את הערבים וביהודים, כנראה בכוונה

וכסף זה לא העיקר כאן. מי שבונה רכבת בכוונה אצל ערבים שיהיה"גשר לשולם" שלא יתפלא אם בעיתות מלחמה הגשר שהוא בנה יתמוטט

מה היה רע אם היו בונים רכבת רק בחלק היהודי של העיר? הרי ממילא ברוב העיר אין רכבת

(ויש לי עוד בבטן על רכבת הקלקלה הזאת, שבגללה צריך כל היום להחליף מאוטובוס לרכבת, והיא אף פעם לא מזהה את הרב קו שלי עצבני, אבל עזבו)

הרכבת ממש נוחהדי"מ

|לא סובל אוטבוסים|

מה לעשות שבאוטובוס הנסיעה יכולה להיות שעה וחצילבי ובשרי

עד למרכז העיר?

ולגבי מה שאמרת על ה"גשר לשלום":

אפשר להסתכל על זה ככה ואפשר לומר שטוב שהרכבת עוברת שם,

השטח הזה לא סגור ומסוגר לערבים בלבד, גם יהודים עוברים שם בחופשיות

דבר שלא נראה לי שקרה בסדר גודל כזה, לפני שהרכבת עברה שם, תקנו אותי אם אני טועה.

כן. זה תלוי לאן אתה רוצה להגיע.ותן טל

לתחנות יקותיאל אדם והקניון - ולסביבה שלהם - יהיה לך יותר מהר ברכבת. לתחנות צפונה משם - כלומר, סיירת דוכיפת ותחנת חיל האוויר האחרונה - אכן, לרדת בתחנת גבעת התחמושת מהרכבת ולתפוס משם אוטובוס לכיוון נווה יעקב, זה מהר יותר. 

אנידי"מ

וכל מי שנוסע לפסגת זאב (ובנימין-שומרון)

^^^שיר ידידת

אני מקווה שיסללו פסים חדשים עוקפי ערבים. זה גם יחסוך זמן.

לא!נולאית

בס"ד

הרי ברור להם שמיד ארגוני השמאל יזעקו שזה לא הוגן שהערבים נאלצים להיות בלי רכבת,

וזה לא אשמתם 'שהמדינה הגזענית והציונית מונעת מהם את חופש הביטוי ולכן לא הייתה להם ברירה אלא להרוס את הרכבת'...

ואז יפעילו לחץ על עיריית ירושלים

והופ!

תחנת רכבת חדשה!

הפתרון שלי...yam 150

הם הרסו לעצמם את התחנה- שיסבלו!
אני הייתי מציע לטובת הביטחון של כולנו פשוט לבטל את התחנה ולבנות במקום חומה משני הצדדים כך שיהיה יותר בטוח ליהודים שנוסעים ברכבת באזור שועפט וערבים שרוצים לנסוע ילכו לתחנה אחרת...     

אבל זה דופק גם יהודים.די"מ

מה שבאמת צריך לעשות זה תוואי חדש שלא יעבור בשכונות הערביות.

מצד שני...אדם כל שהוא

הם מגיבים על חטיפה ורצח של נער ערבי, שכנראה נעשתה בידי ערבים. אז למה שלא יפגעו בתחבורה לשכונות הערביות?

>>דוסית גאה!

א. הם דופקים הרבה יהודים- חלק ניכר מתושבי צפון ירושלים ובנימין נוהגים לעלות על הרכבת מהפסגה, ועכשיו א"א. פסגת זאב זו שכונה ענקית, ויש לתושבים שלה כולה 4 קווי אוטובוס שמחברים אותם למרכז העיר..זה כלום!! אני מאוד מקווה בשבילם שיעלו את התדירות של הקווים..)

ב. תמיד בבקרים יש פקק זוועתי בעוזי נרקיס. כשהרכבת התחילה לפעול הוא התמתן קצת, עכשיו המצב יחמיר. (בחודשיים של החופש הגדול אולי זה יהיה סביר, אבל אח"כ...)

ג. זה לא מה שימנע הטרדות, הערבים ממשיכים לנסוע בסיטונאות..(אל תשכח שהתחנות גבעת התחמושת, שמעון הצדיק, שבטי ישראל ושער שכם נמצאות גם ליד שכונות ערביות).

ד. זה בוכטה כסף לתקן את כל זה.

יש לי שאלה-

שועפט ובית חנינא נמצאות בכלל בצפון ירושלים, למה מכנים אותן מזרח העיר?

ועוד משו-

באחת הכתבות רשמתי בציניות תודה למטופשים שהתעקשו שתוואי הרכבת יעבור בשכונות ערביות, והגיבו לי שזה נעשה בכוונה כדי למנוע את חלוקת העיר. מה דעתכם?

אני בספק.שיר ידידת

ראית יהודים אי פעם יורדים ומסתובבים ברחובות בית חנינא?

לא נראה לי שהסיבה היא למנוע את חלוקת העיר.  יותר הגיוני שזה בא ממניעים של "זכויות אדם ואזרח" של הערבים.

ואת לא רוצה שיהיו להם את "זכויות האדם והאזרח"האלו?ותן טל

מצטער שאני לא מתיישר לפי הקו כאן - אבל ניתן בהחלט להיות ימני גם בלי לרצות "לדפוק" את הערבים כל הזמן. כן, עובדה מוכחת היא שבתחומי ירושלים גרים אחוזים מאוד גבוהים גם של ערבים - והם חלק מהעיר, חלקם עם תעודות זהות כחולות וחלקם בחרו שלו - אבל הם חלק מהעיר. ככאלו, כן, המדינה צריכה להתייחס אליהם כמו אל אזרחים שווי זכויות (וחובות, אבל זה כבר דיון נפרד לחלוטין) כמוך וכמוני. אם, נניח, היו עושים קווי אוטובוס בכל השכונות הערביות והחילוניות של ירושלים אבל לא היו עושים אוטובוסים בתחנות החרדיות - הרי ברור שהיית מזדעקת ישר, נכון? אז כנ"ל גם לגבי ערבים - כן כן.

אי אפשר לרצות את כל הקופה - גם לתמוה על השמאלנים המסריחים האלו שרוצים לחלק את הארץ, אבל גם בד השנייה להגיד לערבים - כן, אתם לא תהיו במדינה משלכם ואתם גם תחיו בתת תנאים ובלי שום שוויון זכויות אדם ואזרח כמו התושבים היהודים - אתם אפסים ואתם לא תקבלו כלום!  - ככה אי אפשר. זה יהיה באמת כיבוש במלוא מובן המילה, כיבוש מכוער שלא יכול להתבצע במדינה כמו היום - אני מאמין שגם במדינת הלכה זה לא היה בדיוק כמו שאת חולמת, אבל גם אם כן - את הרי יודעת שאת לא במדינת הלכה, נכון להיות, והמצב הוא שזאת מדינה שמתיימרת לפעול על פי הדמוקרטיה ובמציאות הקיימת זה הדרך הכי טובה לפעול - וכמדינה דמוקרטית, כן, היא צריכה להעניק גם לערבים שבה את השירותים שלה.

ואם יש רכבת בירושלים, מאוד הגיוני שתעבור לפחוץ בחלק מהשכונות הערביות - בהתחשב בגודל העצום של הציבור הערבי בישראל.

בהקשר זה ולכל מי ששונא את הערבים ורוצה רק לדפוק את כולם - הייתי ממליץ לקרוא מאמרי דעה וטורים של אורי אליצור הי"ד, שבהצעה תקדימית מציע אכן לאזרח את כל תושבי יו"A- מי שירצה יקבל תעודת זהות ומי שלא לא - וככה, לא שתי מדינות אלא מדינה אחת, ולהתמודד גם מבחינה דמוגרפית. אני לא אומר ישירות שזה הרעיון היחיד - אבל אי אפשר תמיד להתלונן ובפועל לא להיא רעיון מעשי שיכול להתקבל, ולהשאיר את הכדור רק במגרש של השמאל, שטוען "לימין אין אלטרנטיבה". 

לא מעניין אותי איך זה מסתדר עם אידולגיה ימניתדי"מ
אלא איך זה מסתדר עם התורה.
ואנחנו לא במדינת הלכה וזה אכן בעייה.
ואם כבר הזכרת את אורי אליצור הוא לפחות לא שיקר והודה שזה לא מסתדר עם התורה אבל אין מה לעשות....
אז גם למדינה לא מעניין מה אתה חושב...ותן טל

זה הכל. אתה מתפלא למה זה ככה - פשוט, כי אתה לא שם על המדינה, אז אין סיבה שהמדינה תשים עליך. המדינה לא עובדת על פי ההלכה לגמרי כיום, נכון - וכזאת היא, אתה יכול לחיות איתה או לא איתה - אבל לתמוה למה זה ככה, זה יהיה די טיפשי ממך לתמוה. את התשובה למה זה ככה, עניתי. אתה יכול לא לשמוח איתה, זה זכותך - אבל זאת העובדה.

כשנהיה במדינת הלכה, נדבר אז לגבי מה קורה אז...

ב"הצלחה!

אני לא מתפלא.די"מ

אני מתפלא עליך איך אתה בתור יהודי שמור תור מצוות מגבה אותם.

מה הקשר למגבה? ומה הקשר ליהודי שומר תורה ומצוות?ותן טל

קודם כל - סתם בשביל ההנאה -אשמח שתראה לי איפה בהלכה כתוב שאסור לבנות קו רכבת לערבים בארץ ישראל.

דבר שני - זה ממש לא קשור למגבה. זה קשור לעניין שהמציאות היא לא המציאות האידיאולית - ובכל זאת אנחנו חיים בה. אפשר לנסות לפעול לאט לאט ובחוכמה לשיני המציאות - בשכל כמובן, כי שבירת הכלים היא ממש לא הדרך הנכונה לדעתי - וזה, בגדול, לפי מה שאני מבין, מה שאתה רוצה לעשות. מבחינתך שברגע זה נחזור למנדט הבריטי ואז תנסה שוב להקים רק מדינת הלכה על כל המשתמע מכך. להצליח בזה גם לא תצליח, וגם - מראש לא תגיע למצב שבו יש סיכוי, כי המדינה קיימת - ואתה חייב לחיות איתה, או לקחת את הרגליים וללכת.

אז כן, במדינה כיום - הגם שאני לא אוהב את זה שבעיר הכי קדושה שלנו יש מאות אלפי ערבים, אני מודע לכך שבמציאות כיום, כן, הם צריכים לקבל את הזכויות שאחרים מקבלים, וחלק מזה זה גם תחבורה ציבורית הולמת. 

קודם כל-אסור להם להיות,וודאי שאסור לנו לחזקדי"מ

את אחיזתם כאן ("לא תחנם")

דבר שני-לא אני רוצה להפיל אותה ולהקים מדינת הלכה.

למה הם צריכים לקבל זכויות?אין להם זכות להיות כאן בכלל

מאיפה לך שאין להם זכות להיות כאן?ותן טל

אשמח שתראה לי מקור הלכתי ששום גוי, לעולמים, אסור לו לגור בארץ ישראל.

יותר מזה, אשמח שתסביר לי את שלושת השבועות - גם לטענה שאומרת שמקבלת האומות כיום אותנו, הם התבטלו - איך זה מסתדר עם דבריך. דבר שלישי - כאמור, אתה שוב ושוב מניח שהמדינה כיום היא מדינת הלכה. היא לא. אין מה לעשות. כשהיא תהיה - תוכל להגיד מה שאתה אומר והסנהדרין תחליט, לא אתה. 

ולמה הם צריכים לקבל זכויות כיום? קודם כל בגלל ההיגיון והמציאות הקיימת כיום, ותראה עוד במה שכתבתי לשיר ידידת בהמשך - לא יהיו להם זכוות, אזי באופן ישיר יהיו כאן גם מהומות דמים, וגם מדינות העולם כולם, ללא יוצא מין הכלל, לא יוכלו יותר להמשיך לתמוך במדינת ישראל ולקיים איתם יחסים, אנחנו נהפוך להיות מוחרמים מכל העולם כולל הכל, ואז נתמוטט - אפילו רק כלכלית בלבד - תוך זמן קצר ביותר.

אני מקווה שלפחות היגיון פיננסי יש לך כדי להבין שכיום שום מדינה בעולם - ועל אחת כמה וכמה מדינה קטנה כמו ישראל - לא יכולה לשרוד עם חרם מצד כ-ל אומות העולם. אפילו איראן הענקית, עתירת הנפט, נחנקה באופן רציני מהסנקציות שנכרחו עליה, ואם הם היו ממשיכים עוד כמה שנים גם הייתה כנראה מתמוטטת לגמרי - וזה, בין היתר, הסיבה שהם הסכימו מעט לרדת מהעץ, כי הבינו שאי אפשר להיות מוחרמים לעולם. ואנחנו - בכלל לא בסדר הגודל של איראן. בלי העולם, אנחנו נתמוטט הרבה לפניהם.

הם גויים ולא גרי תושב וגר תושב לא נוהג כיום.די"מ

אני סובר ששלושת השבועות זה אגדתא וודאי שזה לא יכול לסתור מצוות מפורשות.

אני אמרתי שהמדינה היא מדינת הלכה?חס וחלילה,היא לא ולכן אני רוצה להפיל אותה.

כל ה"הגיון" הזה לא מעניין אותי.

יש ה' ואנחנו סומכים עליו "הן עם לבדד ישכון וגויים לא יתחשב".

אוקי. וזאת הסיבה שאני שמח שאתה לא בשלטון ותן טל

אנשים כמוך, לצערי אני נאלץ להגיד זאת - הם הם האנשים הכי מסוכנים לעם ישראל שעלולים להחריב את עם ישראל. למזלנו, לא אתה השולט בעם היום. אני סומך על נתניהו הרבה יותר מעליך, זה בטוח, ואני מודה לה' כל יום שהתקוות שלך להפיל את המדינה ולא להתחשב בכלל בגויים לא מתקיימות.

אני אישית מאמין ובטוח ש"ונשמרתם מאוד לנפשותיכם" של כלל עם ישראל קודם לעניין הזה של גר תושב, הגם שגם הוא חשוב.

ולדבריך - אלפיים שנה העם היה חוטא ובוגד בעם שלו, וסבא רבא שלך הוא עבריין שלא עלה  לארץ ישראל ולא גירש מכאן בכוח את כולם (בהנחה הריאלית שאתם לא דור 7000 בארץ ). אוקיי. לפחות עכשיו אני מבין אותך, קצת יותר.

היגיון זה לא דבר רע וכדאי שתשתמש בו לפעמים לפני שתירצח בפרעות הבאות של הערבים  - במנדט הבריטי/כאוס במדינה ללא שלטון -  שאתה כל כך אוהב... <צ>

סלח לי אבל המשפט האחרון שלך היה הטימטום בהתגלממותו, וזרק לאלפי עזאזלים את כל "ונשמרתם מאוד לנפשותיכם", את כל השכל היהודי - שילך לעזאזל, יש לנו "אלוקים". סלח לי, אלוקים לא רצה להקים את המדינה בדרך שלך - עובדה שסבא רבא שלך לא עלה לכאן והקים מדינת הלכה אלא בן גוריון עלה לכאן והקים מדינה חילונית ברובה. אם אתה לא סבור שה' גרם את הנס הזה - הבעיה היא אצלך, לא אצלי. (ובאמת ששוב איני מבין מה למעשה מבדיל בינך לבין חרדי מצוי).

כל טוב

המטרה של מדינת ישראל צריכה להיות עידוד הגירה שלשיר ידידת

לא יהודים אל מחוץ לארץ.

כרגע כל דיבור על זכויות אדם ואזרח של ערבים הוא מגוחך כי מדובר באוכלוסייה עוינת. לאוכלוסיית אויב אין את אותם זכויות אדם ואזרח כמו לאוכלוסיית המדינה וזה מה שמדינת ישראל לא מצליחה להבין.

נקודת המוצא שלי היא שארץ ישראל שייכת לעם היהודי וכך גם מדינת ישראל.

הערבים? מי שלא תומך בטרור- ישתתף בתוכנית הגירה מסודרת עם תנאים טובים.

מי שתומך בטרור- ייחשב כאויב לכל דבר ומדינת ישראל תטפל בו ככזה.

(ופעם שניה שאני מזכירה אותו- זו התוכנית של פייגלין   שלדעתי בכיוון הכי נכון של מדינה יהודית ולו יש את הפוטנציאל להוביל את המדינה למקום טוב יותר. אני ממליצה לך לקרוא את ספרו "מלחמת החלומות").

ותן טל, די להיתמם,דוסית גאה!

אין לי בעיה שבני מיעוטים יקבלו זכויות מסוימות במדינה, כל עוד הם מקבלים את הריבונות שלנו!!

אין שום סיבה בעולם שינתנו זכויות למי שלא מכיר בנו בכלל.. ורוב הערבים כאלה, גם אלו עם "תז כחולות"..די לעצום עיניים.

לתת זכויות לערבים גם כשזה בא על חשבון אזרחים יהודים?? אנחנו צריכים לחטוף אבנים, הטרדות ומכות כי צריך לתת להם זכויות?? מי קודם למי תגיד לי?

ודי עם ההשוואה הדוחה בין ערבים לחרדים, הערבים ברובם מתנגדים אלינו, ואף פועלים נגדנו, וחרדים לא!

זה לא קשור. זכויות נותנים, וגם חובות צריכים לתת..ותן טל

אבל הם לא קשורים זה לזה, לרוב - כלומר, על החובות, יש קנסות למי שלא עומד בהם - אבל זה לא סותר את הזכויות שצריכות להינתן.

נכון, את צודקת - הם חייבים לעמוד בחוקים, הפגנות, צריכות להיות במסגרת הדמוקרטיה בלי זריקות אבנים וכו' וכו' - אבל זה לא אומר שאם הם עוברים עבירות, שוללים להם את כל הזכויות אוטומטית.

אני מניח שגם את בשכל יודעת שרוב רובם של אזרחי ישראל הערבים, לפחות כלפי חוץ מבחינת ה"דמוקרטיה" - לא זורקים אבנים כל הזמן, ורוב מוחלט של הזמן חיים את החיים שלהם פשוט, רוצים להביא לחם הביתה. אני לא תמים.

וכן, ברמה כלשהיא, כן מותר לעשות השוואה - הרי אם את אומרת "הם צריכים לקבל את הריבונות שלנו" - אני מכיר הרבה חרדים שמקבלים פחות את הריבונות של המדינה מאשר כמה ערבים שאני מכיר - אז נכון, רובם של אותם חרדים לא זורקים אבנים, אבל אולי לא מצייתים לכל חוק, משתמטים בכוונה מהצבא בכל מיני תואנות (לא רק תורתו אומנותו), חלקם מעלים מס וכו' וכו' - אז מה, זה אומר שעכשיו נשלול מהם את הזכויות והאוטובוסים לא יגיעו לשכונות שלהם?

ממש לא.

למי שלא מכיר במדינה אבל לא מבצע פעולות אלימות נגדה - לא מכיר בינו לבין עצמו - האם גם לו לדעתך לא מגיעות הזכויות? (והאם ממאות אלפי הערבים שחיים בירושלים כיום את יכולה להיות בטוחה ש51 אחוז מהם לפחות מבצע פעולות אלימות נגד המשטר ולא מכיר בו בצורה אלימה?) - ולמה שזה לא יכול, אם כן, גם על חרדים רבים מאוד שאומנם לא מכירים במדינת ישראל, אבל לא מבצעים פעילות אלימה בעקבות זאת. (ויותר מזה - האם ממתפרעי העדה החרדית ששורפים פחי אשפה ודגלים וכו' - צריך לשלול את כל הזכויות?)

יש זכויות, יש חובות - אזרחים מקבלים את הזכויות וצריכים לעמוד בחובות, ומי שלא עומד בחובות צריך לקבל את העונש הקבוע בחוק - לא מה ש"את חושבת".

לגבי הרכבת הקלה - כמה פעמים מאז שהתחילה הרכבת לפעול היה מקרה כמו בימים האחרונים? הרי את יודעת שזה חריג. אז תגידי שהרבה פעמים הם מטרידים, ונראים או נשמעים מאיימים - האם אין מטרידנים יהודיים גם בדווידקה?, והאם אין ערסים יהודים שאת מפחדת לנסוע איתם באותה רכבת בשעות הלילה, נגיד? צריך טיפה פרופורציות.

אני בעד שיקבלו את העונשים הקבועים בחוק למתפרעים - אבל זה לא קשור לרכבת הקלה ולזה ש"למה היא עוברת בשכונות הערביות" - היא עוברת בשכונות הערביות כי זה הגיוני מבחינת השיוויון.

אני באמת מצטער שאני מציב שאלות קשות ומלאות כנות, בלי להתייפייף - וממש, אבל ממש בלי תמימות. אני רואה מה זה תמימות - ואני ממש לא תמים, אני בסך הכל חושב מאוזן משני הצדדים, ואין בזה שום בעיה - זה מה שאדם הגון צריך לעשות.

ההבדל ביננו נעוץ בעובדהדוסית גאה!

שאתה מתייחס לערבים כאילו הם מיעוט ככל המעוטים שמגיע לו לקבל זכויות ומחוייב בחובות כמו כולם,

אבל אני מתייחסת אליהם כאל אוייב..ולאוייב לא מגיע זכויות ולא נעליים.

גם אם לא רובם פועלים נגדינו במוצהר, רובם לא מכירים בנו ולא נאמנים. גם אם על פני השטח הם תמימים ש"בסך הכל מעוניינים להביא לחם הביתה", הם לא נאמנים ומסוגלים לסייע לפעילויות נגדנו ברגע שישתלם להם.

זה שאזרח פשוט פה עובר על חוק כזה או אחר זה משהו אחד, אבל אצל רוב הערבים זה משהו שיטתי. כשיהודי מטריד הוא עושה את זה לשם הטרדה, וזה פשע שצריך להלחם בו, אבל כשערבי עושה מעשה כזה זה לרב נובע מהרצון להחליש אותנו..כנל כשהוא מתחיל עם בחורות יהודיות, גונב וכו'.

(הרב שמעון מפסגת זאב דיבר עם איזה ערבי שעבד באחד הסופרים בשכונה והכלב אמר לנו שזו עוד דרך לנצחו אותנו, גם ע"י זה שיבוללו יהודיות..)

בזמן הזה אגיד לך מה שהרב צבי יהודה אמר בזמנו...ותן טל

זה מופיע בחתימה של איזה מישהו מהאתר: " אין לנו בעיה עם מוחמד הפרטי". (למעשה הבנתי שזה יותר: "אין לנו דבר נגד אחמד ומוחמד הפרטיים") להכריז על כולם באופן אוטומטי כאויב - זה לא נראה לי מה שעשה הרב צבי יהודה, לפי המימרא הזאת. המציאות היא כזאת - כל עוד מישהו לא פועל נגדך - נגדך אישית, נגד מישהו שאת רואה, או נגד המדינה באופן כללי - באלימות וכו' - הוא אזרח שווה זכויות, גם אם את מאמינה בכל ליבך שהוא מקלל את המדינה מבוקר עד ערב בליבו. זה לא משנה.

העובדה היא שכיום רוב מוחלט של הערבים הם ההיפך ממה שאת אומרת - אולי לא אוהבי ישראל גדולים, אבל גם לא פורעי חוק באופן קבוע ופועלים באלימות נגד מדינת ישראל. 

מה שבליבו של איש - גם אם את חושבת שאת יודעת אותו, הוא לא עילה לשלול ממנו זכויות לגיטימיות. 

ואת סתרת את עצמך, אגב...הרי קודם כתבת שאין לך בעיה שבני מיעוטים יקבלו זכויות במדינה" - אבל עכשיו את כבר מצהירה שמבחינתך כ-ל הערבים הם אויב ולא מגיעים להם אף זכויות.

אז אני מבין שאת מבחינתך רוצה שאף ערבי לא יקבל שום דבר מהמדינה, לא יהיו להם תשתיות, לא מבני ציבור, לא כלום. שיחיו כאן כמו נוודים.

אני מעט יותר חושב לטווח ארוך ממך ויודע שמצב כזה - יוביל לא לאינטיפאדה, אלא למהומות דמים מצד כל ערביי הארץ שיגיעו לסף של כוח הסיבולת שלהם, ובנוסף, לחרם מצד כל אומות העולם על מדינת ישראל - ואף מדינה בעולם, וקל וחומר מדינה קטנה כמו ישראל, לא יכולה לשרוד אם כל מדינות העולם תעשינה עליהם חרם.

אני רוצה את מדינת ישראל קיימת - ולכן כן, אני בהחלט מאמין שהערבים שחיים בה צריכים לקבל זכויות. אם את רוצה אחרת, בבקשה, התכבדי ותסבירי לי איך מדינת ישראל תשרוד אז, מכל הבחינות - גם הפוליטיות עולמיות כמובן...)

זה בחתימה של טוביה2 ולא נראה לי שתאהב את הפרושדי"מ

שהוא נתן.

http://www.inn.co.il/Forum/lmf_Profile.aspx/54864

אין לנו מריבה עם מוחמד הפרטי (מורנו הרצי"ה)

כלומר כאשר אנו נלחמים בערבי זה לא כי זה אישי אנחנו רוצים לפגוע בכל הערבים

איך מתי וכמה זו רק שאלה של נוחות

בכוונה לא התייחסתי לפירוש.ותן טל

כי את הפירוש, כמובן, לא הרב צבי יהודה כתב.

הרב צבי יהודה כתב דבר מפורש מאוד וצריך גם לזכור מה היה ההקשר הכולל שלו כדי להבין עוד יותר לעומק למה הוא התכוון...

פחחח...מרדכי

בס"ד

אבל אם נביא עכשיו את הציטוט של הרב צבי יהודה שצריך למסור את הנפש על ארץ ישראל אז ישר יקפצו שזה לא הפשט וח"ו שהרב התכוון שבאמת אנשים ימסרו את הנפש שלהם למען המאבק על הארץ. והדוגמאות עוד רבות.

קודם כל - אתה הבאת משהו ואני ישר קפצתי?ותן טל

דבר שני - וודאי שצריך למסור את הנפש על ארץ ישראל. ודודה שלי אף עשתה את זה בגוש קטיף. ילדיה היתומים יעידו על כך שאכן אנחנו משפחה שמוסרת את הנפש על ארץ ישראל. אז אל תגיד שאני קופץ, טוב? זה קצת מעליב...

והפחחח... - גם הוא, נכתב ללא יותר מידי מחשבה מאחוריו ודי פוגעני, כאשר בסך הכל אני מביא ציטוט של הרב צבי יהודה ומזכיר שיש הקשר מאחוריו - שלא כמו טוביה 2 (וההקשר, כאמור בהודעה אחרת - התנגדות של הרב צבי יהודה "לחמוס" אדמה פרטית של ערבי - כן כן, במה שנמצא בשטחי ארץ ישראל ההיסטורית")

לא כתבתי עליך ספציפי אלא כתבתי אנשים בכללימרדכי

אוקיי, אז רק הערה:ותן טל

למיטב זכרוני, כשאני העלתי בעבר טענה כזאת כלפיך, שאני לא כותב אישי למי שאני מגיב לו אלא על "אנשים בכללי", כדבריך - לא התרשמת מזה במיוחד...(ויותר כמובן לא ארחיב כאן)

רק נקודה למחשבה...זה הכל

כל טוב ולילה טוב

איזה עיוות של דבריו.די"מ
הוא אמר שכשבאים להתיישב צריך להתיישב על אדמות מדינה שלא יחשבו שיש לנו מלחמה עם אותו מוחמד או מוסטפה פרטי.

יכול להיות שהוא היה נגד בכל מקרה המשפט הזה לא קשור.
בוא נגיד ככה- העיוות של טוביה 2 יותר גדול מהעיוותותן טל

שאני אולי עשיתי מדבריו. אז אני לא חוזר בי, במחילה. מה גם שבמכתב הנוסף שהבאתי רואים במפורש שהרב מזדעזע מהצקות - הצקות, לא רציחה או שפיכת דם - שמציקים יהודים לערבי ברחוב. הצקות.

אז אתה מדבר איתי על רצח בשועפאט? וואלה, מעניין באמת מה הרב צבי יהודה היה אומר על כך...בטח הוא היה סבור שזה מאבק לאומי...<צ>

אתה יכול בבקשה להביא את הציטוט המלא?דוסית גאה!

את המשך המשפט?

תודה!

לצערי משום מה גוגל לא נפתח לי ביומיים האחרוניםותן טל

- עושה לי צרות צרורות אז לחפש ניסוח מדוייק לגמרי ושלם לגמרי, יהיה לי קצת קשה כעת - אבל את יכולה בעצמך לגגל קצת ולמצוא אני מניח די מהר את כל העניין - את רק תרוויחי מזה

גיגלתי ולא מצאתי..דוסית גאה!
הנה, הצלחתי למצוא מקור בכל זאת:ותן טל

העתקה:

לפני שנים מועטות סערה המדינה בפרשת היישוב אלון-מורה, שהתנחל על אדמות הכפר רוג'ייב. כזכור הורה בג"צ לפנות את המקום משום שהקרקעות נחשבו לפרטיות [של הערבים]. רבים מאתנו זוכרים את הישיבה הארוכה שקיימו מנהיגי "גוש אמונים" בבית הרב צבי יהודה. הרב הביע התנגדות עקרונית ללקיחת אדמות פרטיות מערבים כשעיקר טענתו: אין לנו דבר נגד אחמד ומוחמד הפרטיים. אנו מנהלים מאבק לאומי. מנהיגי "גוש אמונים" שוכנעו וקִבלו את ההחלטה הקשה ביותר בתולדות התנועה: לפנות את אלון-מורה שסִמלה, יותר מכל סמל אחר, את נחישות המאבק למען התנחלות בכל רחבי ארץ ישראל... גישה מוסרית זכה היא שקבעה את כללי ההתנהגות בבעיה זו... 
[האורות לא כבו!, הרב דוד סתו, נקודה, ח' אדר תשמ"ה]

ועוד משהו שראיתי בסמוך, עוד מכתב שמעיד על דרכו של הרב צבי יהודה, ולצורך זה תזכרו ששנים לא רבות לפני זה היו כבר פרעות תרפ"ט - כך שקשה לתרץ ש"הרב חשב שהם לא מסוכנים בכללי, ואם היה יודע מה שאנחנו יודעים היום היה מורה אחרת". אז הנה, מכתב של הרב:

הרב צבי יהודה הכהן קוק

מעשה נערים מבייש ומצער בע"ה, ו' בניסן התש"ז

לכבוד המנהל והמורים של בית הספר פה עיר קודשנו תיבנה ותיכונן!
הנני מחויב להעיר את כבודו על העניין דלהלן: היום בשעות שלפני הצהריים, בעברי על פני בית הספר והלאה לרחוב יפו - בן יהודה, ראיתי כי מתוך חבורת ילדים יוצאי בית הספר פגעו איזה מהם, פעמים ופעם, פגיעה שבגוף והתגרות גסה בערבים רוכלי-רחוב שעברו אז שם. פעמים - יחד בשני הערבים אחד צעיר ואחד זקן, שהיו משותפים בעניינם כנראה, התחל בצעיר והמשך בזקן בגסות מיוחדת. זה היה מרחק קטן מן שער החצר של בית הספר. אחר כך שוב בצעיר אחד, במדרכת רחוב יפו לצד תחילת רחוב בן יהודה. נצטערתי ונתביישתי מאוד למראה עיני זה. מתוך מרוצת הילדים והשתובבותם לא עלה בידי להשיגם ולהעירם על כך. איני יודע מי הם הילדים האלה, מי הוריהם ומוריהם. יודע אני רק זה, שהם היו יוצאי בית הספר. לא כולם, לא כל חבורת הילדים יוצאי בית הספר, עסקו באותה פגיעת-התגרות מגונה, אלא איזה מהם. וכמדומני שגם מי מהם מחה נגד זה. אף על פי כן מציאות העובדה הזאת, שהכאיבתני והעליבתני, כאמור, מחייבת אותי להעירכם על הצורך בשימת-לב חינוכית יתירה ומיוחדת לביטול אפשרויות שכאלה, גם מצד עצמה של תורת היהדות ומוסרה וגם מצד הערך המעשי היישובי והמדיני של משמרת דרכי שלום ויחסי שכנים. 
בכל כבוד ויקר ובתוחלת קידוש השם לישע עמו ונחלתו

יופי, "מאבק לאומי", זה מה שחיפשתי...דוסית גאה!

איזה מאבק לאומי אנחנו עושים עם הערבים? נותנים להם זכויות עוד ועוד, ומאפשרים להם לסכן ולפגוע בחיי יהודים...

המאבק הלאומי הוא לא זה.ותן טל

שוב את מסרבת להתייחס לדברי של הרב צבי יהודה ולהקשר עצמו, מחפשת מתחת למדרכה תירוצים...נו, די כבר.

הרי אם לא לתת להם זכויות, אז מה הבעיה - להמה הוא התנגד להתיישב על אדמות של ערבים פרטיים? הרי הם בוגדים ואסור לתת להם זכויות, אז אדרבא, שנתיישב בעיקר באדמות פרטיות...

בקיצור - תנסי לעקור את דברי הרב מתוכנם, אני לא הולך עם זה. תסבירי לי מה הרב רצה, לשיטתך, ואז אשמח להתייחס לדברייך בטוב טעם ודעת.

כשאמרתי בני מיעוטים לא התכוונתי ספציפית לערביםדוסית גאה!

אני רוצה שנבין שאנחנו לא אמורים לחזק את האויבים שלנו, ולתת להם אחיזה בארץ.

ותן טל-כשנעשה את רצון ה', ונירש את הארץ בלי להתנצל, אנחנו ניראה ניסים.

לפני מלחמת ששת הימים כולם חשבו שנסיים בצלילה בים, אבל ה' רצה אחרת. כל הבעיות נעוצות בעובדה שאנחנו מתנצלים על קיומינו בארץ..ולא מבינים שלשם כך חזרנו.

בוא נתחיל מזה שכאשר יש הוכחות על ערבי שפעל נגדינו מעיפים אותו מהארץ, ולא מכניסים אותו לבית מלון ומשחחרים אותו אחרי חצי שנה. דבר שני- מי שרוצה זכויות כמו כולם שיצהיר נאמנות. וברגע שהוא מפר אותה שוללים ממנו גם את הזכויות.

לא, אני לא חושבת שממחר מפסיקים את כל השירותים שניתנים לערבים, אבל מה שבטוח שצריך לשנות את ההתנהלות שלנו כלפי המגזר הבוגדני הזה.

והדאגה מיותרת להעביר בכוונה את הרכבת בשכונות ערביות ובכוח לתת להם זכויות זה מעשה טיפשי.

את יותר מידי נגועה מכדי לראות את זה "נקי" יותר...ותן טל

מצטער. זה לא לגנאי, זה פשוט מציאות.

את רואה את זה כ"דאגה מיותרת". תסבירי לי למה זה יותר מיותר מאשר להעביר רכבת לפסגת זאב? למה לפסגת זאב מגיעה רכבת, ואילו לשכונות גדולות לא פחות בצפון מזרח ירושלים, השכונות הערביות - לא מגיע? תני לי הסבר הגיוני, שלא נגוע במה שאת חושבת על ה"ערבים הבוגדניים האלה". למה להעביר בשכונה ערבית זה "מיותר", "בכוח לתת להם זכויות" ואילו למי שגר בפסגת זאב/נווה יעקב - זה לא מיותר ולא "בכוח לתת להם זכויות"?

זה ממש לא טיפשי, אלא, כמו שאמרתי, את נגועה מידי.

לי לא כואב שיש רכבת בשכונות הערביות - זה הגיוני. אם אני לא רוצה, לא אסע בקטע הזה - וזה מה שאני עושה הרבה פעמים, גם בגלל שזה ממש מקצר לי את הדרך - אבל זה שלי אישית זה נוח, לא אומר שלא מגיע להם בכלל.

(אגב, שמעתי טענה שאני באמת צריך לבדוק אותה - שלמרות שהערבים בכל השטח המוניציפאלי של ירושלים מגיעים כמעט ל40 אחוז משטח העיר - עדיין התקציב שמגיע לצורכם מהעירייה, הוא כ10 אחוז מהתקציב העירוני. ולזה עוד את קוראת "לדאוג להם בכוח" - נכון? בהנחה שזה נכון...אני עוד צריך לאמת את זה, בעז"ה.)

להצהיר נאמנות - אז בואי נכריח כל אדם בארץ כשהוא מקבל תעודת זהות, להכריז על נאמנות - כולל נטורי כרתא, וחרדים, כולל כולם, כל היהודים, הערבים ובני המיעוטים - וברגע שמישהו עובר על הנאמנות הזאת, תישלל אזרחותו. הולך?

את באופן מובנה כבר מורידה את הערבי רמה לרמת תת אדם, וככזה שוללת ממנו הכל, ו"מוכנה" ברוב טובך להעניק לו משהו, אם יצהיר נאמנות, וכו' וכו' וכו'.

במדינה דמוקרטית - את שווה בדיוק כמו הערבי שגר כאן מקום המדינה, כמו שאמרתי, זאת לא מדינת הלכה. ולכן - אם הוא נדרש להצהיר נאמנות, גם את תידרשי, וכל חרדי ו/או נטורי כרתא...

חוק הנאמנות, יש לציין, לא עבר עדיין בכנסת...

אה, ואגב - אני ממש לא מתנצל על אחיזתי בארץ, אבל במקביל אני חי במציאות. זה שאני מוכן לתת לערבי זכויות כי הוא כבר גר כאן ואני יודע שזאת המציאות - לא אומר שאני מתנצל על זה שאני גר כאן. כי אם ככה - האם את טוענת שהרב צבי יהודה התנצל על זה שהוא גר כאן? בזה שהוא התנגד לנטילת אדמות פרטיות של ערבים - בארץ? (והוא התנגד לזה, כמו שאמרתי כבר "אין לנו מריבה עם מוחמד הפרטי" - נסוב על עניין זה. למרות שלכאורה אין לזה ביסוס הלכתי שיש להם משהו פרטי - בכל זאת הוא התנגד לנטילת אדמות של ערבים. האם זה אומר שהרב צבי יהודה, בנו של הרב קוק, התנצל על אחיזתנו בארץ חמדת אבות?

ואולי אתה עיוור מידי? וזו המציאות?דוסית גאה!

החרדים והנטורי קרתא לא פוגעים בחיי יהודים!! כשיש כ"כ הרבה אחוזים מהמגזר הערבי שעושים את זה, זה אומר משו??!!!!

לפי הבנתי הרציה התכוון לזה שאנחנו בתור אנשים פרטיים לא אמורים להתנכל לערבים כפרטים, והמדינה והממשלה הם אלה שצריכים לפעול נגדם..

אני לא מורידה שום ערבי לתת רמה, זה הם שמורידים את עצמם במעשים שלהם.

למה אתה כ"כ דואג לזכויות של הערבים? ליהודים לא מגיע לחיות פה בשלווה? המדינה הזו קמה כמדינה יהודית, היא מיועדת לעם היהודי, ובדיוק מהסיבה הזו הדאגה הראשונה של הממשלה צריכה להיות שיהודים לא יפגעו ויחיו בה בשלווה, ואח"כ לבני מיעוטים פה. ואם יש פה מיעוט שגורם לנו לסכנות צריך להעיף אותו, לא להעניק לו זכויות.

אדון ותן טל, אשמח להתייחסות...דוסית גאה!

התייחסות תועיל למישהו? לי/לך/למישהו אחר?ותן טל

כי באיזה שהוא שלב אני מרגיש שאני קצת מגיע למיצוי וכל פעם חוזר על אותו דבר בניסוח אחר, כנ"ל את - ולזה כבר באמת אין לי כוח, במיוחד שבשלב כלשהו כבר ברור לי שאין עם מי לדבר ושבכל מקרה את לא תשתכנעי ממילה ממה שאני אומר כמו גם שאני לא אשתכנע ממילה ממה שאת אומרת - אז אני באמת תוהה האם יש טעם להמשיך. זה הכל.

(אבל בקצרצרה: לא ראית את ההקשר. העובדה היא שהרציה לא הסכים לגזול אדמות פרטיות של ערבים. לגבי המדינה - זה כמובן משהו אחר, אבל זה עדיין בגדר מה שאמרתי - מי שמוסמך לבצע שינויים כלשהם זה ישות ריבונית ולא פרט. לכן - לחסל את המחבלים או להעמידם לדין, זה המדינה תבצע, אבל באופן כוללני להחליט שממחר לכל הערבים במדינה אין קצבת ביטוח לאומי, אין ביטוח בריאות חינם, אין קצבאות ילדים, אין זכאות למשכנתא ראשונה, אין ואין ואין - זה דבר לא סכביר שממש לא נראה לי שאפילו את מאמינה שהרציה רצה. בטח ובטח לאור המכתב הנוסף שהוספתי לך...)

יא עיוני,דוסית גאה!

גוש אמונים הייתה יוזמה פרטית אזרחית, ולכן  הרציה התנגד שהיא תתלבש על "אדמות פרטיות", אבל בתור מדינה ברור שהוא ציפה שנכבוש כל מטר וכל שעל.. וממש לא התכוון להעניק זכויות לערבים פה ולבסס את אחיזתם בארץ..

אני לא יודעת להגיד במאה אחוז מה הרציה היה אומר על כל ההתנהלות של הממשלה בימינו כלפי הערבים, אבל אני מאמינה שהוא היה רואה באומה הערבית אויב, ולכן אנו כאומה צריכים לשלול מאויבנו זכויות, זה לא משנה אם יש להם אזרחות ישראלית או לא... לא להעניק להם כסף ולתת להם את האפשרות להעמיק את אחיזתם בארץ.

למה לא מגיע להם?מרדכי

בס"ד

מהסיבה שהם לא צריכים להיות פה!

מהסיבה שירושלים היא בירת עם ישראל ולא הבירה של הערבים כמו שהם מנסים להציג בעצם שהייתם פה.

אתה שוב, כמו די"מ, נכנס עם הנחת מוצא שלא שייכתותן טל

לדיון שלי אישית. אמרתי מראש שהדיון הזה הוא במצב שבו, כן, המצב הוא לא המצב האידיאלי, ואין מדינת הלכה.

במדינה דמקרטית, כן, מגיע להם.

במציאות של היום, כשאני רוצה לחיות בארץ הזאת ויודע שנכון להיום במציאות הפוליטית העולמית כיום אם אני אדכא את הערבים כמו שאתה חולם שידכאו אותם - אנחנו לא נוכל לחיות בארץ הזאת כי העולם יחנוק אותנו, "בצורה מופשטת". לא סומכים על הנס, חביבי. וכן - אם הרב צבי יהודה הורה לא לגזול אדמה של ערבי פרטי - מי אני שאחלוק עליו? איך אתה מסביר את דבריו? הרי לדבריך - אין להם שום זכויות, אין לו לערבי הזה שום אדמה פרטית וזכותי לגזול (בעצם לא לגזול, הרי זה לא גזל, כי זה לא שלו) מהערבי את האדמה ולבנות את אלון מורא עליה.

להזכירך, אלון מורא בתחילת דרכה התפנתה מכמה מקומות שהייתה בהם - הרבה בגלל האמירה הזאת של הרב צבי יהודה, שאין לנו מריבה עם מוחמד הפרטי.

לא מעניין אותי מדינה דמוקרטיתמרדכי

בס"ד

אני קיבלתי תורה בהר סיני וזה מה שמנחה אותי, לא חוקי שנכתבו בגלל אנשים כאלה ואחרים.

איפה שזה לא סותר את התורה - בסדר, דינא דמלכותא דינא, אבל ברגע שזה סותר את התורה אני תופס את הצד שלה במשוואה.

עוד לפני הרב צבי יהודה יש לנו את הרמב"ם והשולחן ערוך שמנחים אותנו איך להתנהג עם הגויים פה בארץ ומה מעמדם (כמו לדוגמה שאסור להם להחזיק ברכוש ובבעלות). גם לגבי 'גר ותושב' שהראי"ה זצוק"ל כן אומר (בניגוד לאחרונים אחרים כמו החזון איש) שזה חל היום, הוא אומר שזה לא חל בזמן שהאוכלוסייה עויינת, שזה דבר שאי אפשר להגיד שהיום זה לא המצב פה בארץ (ואם זה לא מספיק ברור אז רק צריך לפתוח חדשות ולראות מה קורה בדרום, בירושלים, בצפון, ביו"ש, בעכו, במשולש ועוד).

לגבי אלון מורה-

להזכירך הרב צבי יהודה היה מהראשונים שעלו לשם ושם הרב אמר שהוא מוכן שירו בו והוא לא ירד מעצמו.

כך שזה סותר את זה שאלון מורה התפנתה בגלל הרב צבי יהודה.

כמו שכבר אמרתי, אז זה לא הדיון שלי. זה נושא לדיוןותן טל

אחר.

אגב, אם תורה מסיני היא מה שמנחה אותך אז אתה אמור גם להתרות בבכל יהודי שמחלל שבת, להקים בית דין ולרצוח כל יהודי שלא עמד בתנאים - ואתה לא עושה את זה כיום. מעניין למה. וגם אתה כיום לא בונה את בית המקדש, למרות שאתה חייב. מעניין למה. אתה גם לא מביא קורבנות אחרי כל מעשה חטא שאתה עושה. מעניין למה.

אז אם לא הבנת - אני לא מדבר תיאוריה, אני מדבר מעשית. לכן כל הדיון הפילוסופי שלך, לא קשור לדיון שאני המשכתי איתו - כי אני מדבר על היום, אני מדבר על מה שקיים ולא על מה שאני רוצה שיהיה בעזרת ה' בעתיד קיים. זה, כאמור, נושא לדיון אחר. נכון לעכשיו יש מציאות ואתה חייב לחיות איתה. האלטרנטיבה שלך היא לחיות באירופה, אולי בתוך תא גזים, או שכל העולם יחרים אותך ומדינת ישראל תתפורר, ואז שוב חזרנו חלילה, פיזור של עם ישראל באומות וכו' וכו'. נכון לעכשיו, במציאות של היום - אנחנו עומדים יפה מאוד וקיימים ומתקדמים בקצב שכנראה, ה' רצה שנתקדם. אחרת הוא ישר היה בונה לנו את בית המקדש בתש"ח. אם אתה רוצה להחריב את המדינה, את צה"ל, אוטומטית להקים מדינת הלכה -  אתה יודע שזה לא ילך או שאתה, במחילה, מטומטם. זה הכל. אז אם אני דן במציאות, דבר איתי במציאות. כשנדון בשאיפות, בחלומות, בעתיד הורוד שבעזרת ה' יהיה לנו - אז נדון בזה. גם בנוגע לשם יש לי הרבה מה להגיד, אל דאגה

זה בגלל שעיוותו את דבריו של הרצי"הדי"מ
הרצי"ה חס ושלום לא התכוון שיש לגוי בעלות על קרקע בא"י.
אלא שאנחנו רוצים שהמאבק יסע אופי לאומי ולא פרטי ולכן לא להתיישב על אדמות פרטיות.
‏(אולי בגלל זה אנשים מציתים דווקא מסגדים למרות שהם ריקים באמצע הלילה)

אני שמעתי את זה בשם הרב בדיחי אפשר לשאול אותו.
זה בגלל שעיוותו את דבריו של הרצי"הדי"מ
הרצי"ה חס ושלום לא התכוון שיש לגוי בעלות על קרקע בא"י.
אלא שאנחנו רוצים שהמאבק יסע אופי לאומי ולא פרטי ולכן לא להתיישב על אדמות פרטיות.
(אולי בגלל זה אנשים מציתים דווקא מסגדים למרות שהם ריקים באמצע הלילה)

אני שמעתי את זה בשם הרב בדיחי אפשר לשאול אותו.
שאלה לי אלייךנולאית
בס"ד

האם הערבים היו חס וחלילה משתלטים על המדינה ומקימים עוד מדינה ערסית כאן,
איך אתה בדיוק חושב שתחיה כאן
(אם תהיה מהניצולים) כמו מלך?
כמו-בן-אדם-שווה-זכויות?

תתייחס לאויב(כן כן בדיוק מה שקראת) כמו שהוא מתייחס אלייך.

מתי בפעם האחרונה עיינת בחומר לימוד סטנדרטי או ראית תוכנית ילדים ערבית, כי אם עמק קצת
תקלוט שהם שונאים אותנו, מקטון ועד גדול, שנאת מוות.

ולא, עוד שקל לא יגרום להם לאהוב אותך, גם לא "הערבי הטוב" מהעבודה. (שאגב הרבה בנות שנפלו עם ערבים השתמשו בתירוץ הזה, תקרא קצת סיפורים מיד לאחים או להב"ה)
מדינת ישראל נותנת להם? הם לוקחים.
כמו שאמרו כאן איפושהו בפורום(אקטואליה/ארץ מולדת/נוער וגיל ההתבגרות)
והסיבה היחידה שיש ערבים בעד ישראל לא נובעת מאהבת מורדכי
אלא רק מהנאת טובה שיוצאת להם מזה יחד עם השנאה אלינו.

הם לא שווים את זה.

כרגע אפשר להתייחס אליהם כאורחים לא רצויים, שצריך להוציא אותם כמה שיותר מהר מהארץ והמדינה.

ומה שמצחיק (ועצוב) שהם אומרים את כל זה בעצמם, החומרים השונים(עיתונים, חומרי לימוד, הקלטות שירים/הצגות/ראיונות/דרשות ועוד) לא מוסתרים או מדוברים בחדרי חדרים הם נגישים לכול ומופצים בלי פחד ובושה.

אבל כמובן..... זה לא אפשרי....

והשנאה לישראל?
היא לא נובעת מ"הכיבוש"
עובדה שארה"ב מכונה השטן הגדול וישראל מכונה השטן הקטן.
הערבים המוסלמים נלחמים ב-עולם! מלחמת דת.
לאסלאם את כל העולם. תחפש ..
הם שונאים את ישראל רק כתירוץ להפוך את המדינה הזאת ממדינה יהודית בעליל למדינה ערבית מוסלמית.
הרי בצרפת אין להם בעיה להשתלט,
כי המדינה לא מדינה אתנית- דתית ואילו ישראל היא... סוג של.
לערבי מוסלמי הרבה יותר קשה לאסלאם אותה.
אז הוא מפרק אותה מבפנים, ןמפרק את היסודות הקיומיים כדי שמדינת ישראל תשאר מדינה אתנית דתית
ותהפוך למדינה ערבית או למדינת כל אזרחיה-שהיא כמו כל מדינה אחרת בעולם ואז יהיה לו לגיטימציה להיות אזרח וגור פה....

אנשים באירופה רק עכשיו מתעוררים.

הם כל כך פחדו מלהיות גזענים אחרי מלחמת העולם השנייה עד שגם כשהמוסלמים שטפו את אירופה והתחילו לשנות אותה הם בחרו לסתום רק כדי שלא יאשימו אותם בגזענות.
ועכשיו? בעיה גדולה.

וישראל היא לא מדינת כל אזרחיה
היא מדינה שנועדה לעם ישראל בילבד.
הן מהצד החילוני, מדינה שתשמור על היהודים, תהיה עיר מקלט, תעזור ותגן על היהודים בעולם.
והן מהחזון האלוקי, לחזור לארץ ישראל, לארץ המובטחת ירושה,
לחזור מהגולה אל הארץ שאלפיים שנה התפללנו אליה, ולעבוד את ה' ושהגאולה תבוא ונבנה את בית המקדש.

הערבים לא משתלבים בכול זה בכלל,
ובשונה מהדרוזים- שכל עוד ישראל חזקה ושומרת על הברית איתם הם נאמנים.
על הערבים אי אפשר לסמוך.
לך תנסה לשכור איזה דירה בעיר ערבית, תגיד לי מה הייתה החוויה.
לא.זה אומר שעיוותת את דבריו של הרצי"הדי"מ
כמו שכתבתי למעלה - טוביה 2 הוא זה שעיוות את דבריו.ותן טל

מעניין שעל זה אתה לא אומר מילה...

אני, אם כבר, הבאתי להם את הפירוש הכי קרוב למציאות השכלית והשפתית-תחבירית, שניתן להביא למשפט בהקשרו הכולל, בלי לדעת צפונות לב הרב, כמו ש,אולי, אם אתה אומר, הרב בדיחי יודע. אני לא חוזר בי. במיוחד לאור המכתב הנוסף שהבאתי שמוכיח בכל מקרה מה דעתו של  הרצי"ה על כך, על הצקות - הצקות, לא רציחה - לערבי. אז תעשה לי טובה.

את דעת הרצי"ה על פגיעה בערבים אני יודע.די"מ
ולא עליה דיברתי אלא אך ורק על עניין האדמות ושחס ושלום לא ישתמע כאילו הרצי"ה חשב שיש אדמה בארץ ששייכת לאיזה מוחמד.

זה מאד ברור מהקשר שבו נאמרו הדברים.

בקשר לטוביה2 הוא לא כתב פה וזה החתימה שלו ונראה לי שאם תשאל אותו הוא לא יגיד שזה כוונת הרצי"ה
סבבה. ספציפית בעניין הלכתי לגבי האדמותותן טל

לא באתי להיות חוקר כליות ולב או לדדעת במפורש מה הרב פוסק בעניין זה או אחר. במובן האידיאלי די ברור לי שגם הרב ידע וקיווה וייחל שכל אדמת ארץ ישראל תהיה של היהודים, מסתמא - ושארץ ישראל לא נמכרת, לפי ההלכה. מה שנאמר כאן ומה שהבאתי כציטוט וחיזוק לדבריי הוא לא במובן הפרקטי הלכתי ש"יש קניין לגוי בארץ", כמובן שלא זאת הייתה המטרה - אלא להראות שהרב צבי יהודה לא ראה בפגיעה פרטית עניין וראה בכך בעיתיות גדולה, כמו שהראתי גם במכתב הנוסף המצורף...

מה?נולאיתאחרונה
ותן טל, אתה רוצה לדאוג לערבים?מופים

אני בעד

אבל למה ברכבת אחת?

תארגן להם קו שיסיע אותם לאיפה שהם צריכים, 

לערבב את הרכבת של הערבים עם יהודים זה מתכון בטוח להטרדות, להתבוללות, לפיגועים וכו'

אלא אם כן יש לך אג'נדה מלכתחילה שבוא נתערבב, ובוא נחיה ביחד באהבה ואחווה שלום ורעות, ואז אל תתפלא אם זה יתפוצץ להם בפרצוף (כמו כל דבר ששמאלנים הזויים עושים)

נכון לעכשיו יש מסילה אחת בלבד לרכבת.ותן טל

כל הקמת קו לוקחת שנים, כמו שזכור לרע (זה בעיקר בגלל הבירוקרטיה והסחבת הבלתי נגמרת במדינה, אבל זה כבר לא קשור דווקא לערבים, אפשר להירגע ) - כיום באופן אישי אני רואה מידי יום את העבודות על הרחבת הקו הקיים עד נווה יעקב - וזה המון זמן. אז לפצל קו קיים לשני קוים, למעשה, הקמת קטע ארוך חדש לחלוטין - זה הזוי. חוץ מזה - תמיד יש ערבים שצריכים להגיע מתחנה מרכזית לבית חנינא - מה תעשה אז? או שאתה מתכוון - תעשו שתי מסילות רכבת מקבילות, אחת לערבים ואחת ליהודים? הרי אתה יודע שזה לא ילך ולא יקרה לעולם במדינה שיש בה בית משפט. יותר מזה - הרי גם כיום, וגם בעבר - אין שום איסור על ערבים לעלות לכל קו אגד עירוני בירושלים, כמו שאני זוכר - והם גם עולים, כמו שאני יודע - אז מה ההבדל בין זה לבין הרכבת?

זה לא "לערבב" - זה כורח המציאות. לגבי התבוללות - דוקא בנוגע לרכבת אני די בספק - כי התבוללות צריכה משהו ארוך טווח, כמו למשל, עבודה משותפת ברמי לוי... לגבי הטרדות - כמו שכבר אמרתי, נכון, יש הטרדות, אבל צריך לזכור שיש גם הטרדות של יהודים, ובלי קשר - כל הטרדה היא עבירה פלילית שבלי קשר צריכים לעצור אותה, ולמצות את הדין עם מבצע ההטרדה... בלי קשר אם הוא יהודי או ערבי.

זה לא ש"אני רוצה לדאוג לערבים" - זה לא קשור למה שאני אישית רוצה או לא רוצה, אלא קשור למה שקיים במדינה שלנו כיום, בהיגיון הנוכחי של המדינה, שכדי לשנות אותו אתה חייב לשנות את כל המדינה עצמה - וזה לא יקרה בזמן הקרוב, כנראה...

אם אתה רוצה את דעתי האישית - אני הייתי מאוד שמח שכל הערבים יהיו בני דודינו בערב הסעודית, בירדן, בלבנון, סוריה ועוד הרבה מדינות מוסלמיות מסביבנו - הייתי מאוד שמח שבמדינה יהיו רק יהודים. רק שמה לעשות והגענו למדינה הזאת אחרי 2000 שנים שלא היינו כאן ובנתיים הגיעו לכאן כמה אנשים - לא משנה כרגע באיזה שלב בדיוק הם הגיעו, העובדה היא שהם כאן, ובמצב הפוליטי העולמי כיום בלתי אפשרי להוציא אותם בכוח, כמו, למשל, בזמן יהושוע בן נון - אנחנו לא במציאות כזאת. אז בנתיים אני חי במציאות... בעז"V יגיע המשיח ונראה מה יהיה אז.

אני כמה פעמים ירדתי בתחנה של בית חנינא.די"מ
‏(יש שם לא רחוק בית שגרים בו יהודים)
באמת? אני מקווה שהם בסדר עכשיו עם האינתיפאדהשיר ידידת

שהפכה ללא שקטה...

ממה שידוע לי הסיבה היא אכן זהמרדכי
בס"ד

או לפחות במילים דומות של ניסיון לשלב דו קיום בעיר.
בעע...
הסיבה היחידה שהרכבת עוברת בשכונות הערביותדי"מ
זה שהחברה (נראה לי צרפתית) שבנתה את הרכבת התעקשה שזה יעבור גם בשכונות הערביות.
החברה רצתה מסיבות עסקיות או מסיבות אידיאולוגיות?אדם כל שהוא
אידאולוגיות לפי מה שהבנתי.די"מ
אני.גאהלהיותיהודיה

הטרדות יהיו בכל מקרה. לא חסרים ערבים גם באזורים אחרים בעיר..

אז עכשיו ראיתי תמונותמופים

http://n2.inn.co.il/News/News.aspx/279456

כמעט לא נהרסו הפסים, אלא רק התחנות

כך שעז"ה עוד מעט יחדשו את הרכבת לפסגת זאב, ורק לערבים לא יהיה תחנה...

אפשר למיטב הבנתי לעצור בתחנה גם ללא תחנה...ותן טל

אז לקנות כרטיסים לא יוכלו שם, וגם לשבת כנראה שלא - אבל שהרכבת תעצור שם,, לא נראה לי שטכנית תהיה בעיה, לא? אם היא יכולה לנסוע על כל הפסים - היא יכולה גם לעצור התחנות ההרוסות...

(אגב, אני שמעתי משהו על זה ששפכו מלט על הפסים בנקודה כלשהיא? זה נכון?)

כן נדפקנו.שיבת ציון

זה מלא כסף לתקן את זה אז סיטיפס תעלה ת'מחירים ומה אכפת לערבים הם גם ככה לא משלמים

סיטיפס לא יכולה לעלות מחירים. זה משר התחבורה קובעותן טל

אולי בשיתוף איתה ועם אגד וכלל חברות התחבורה - אבל סתם ככה בגלל דבר נקודתי כזה, אין סיכוי שמשרד התחבורה יתן להעלות מחירים. רוב העלאות המחירים שנעשות משנה לשנה, זה ככל הנראה מהתייקרות הדלק, החשמל למקומות כאלו וכו' וכו'... לא מתחנה או שתיים שנהרסו, עם כל המחיר שזה עולה - כי בסופו של דבר, אלוו דברים יחסית יציבים שעולם בהתחלה וזה לא עלות מתמשכת שמכבידה על ההוצאות - בניגוד לדלק וחשמל שייקור שלהם מכביד באופן ישיר לאורך זמן רב, תמיד למעשה...

שפכו מלט שרפו את הגומי של המסילה.די"מ
זה ממש לא רק התחנות.
מעניין מה יקרה אם שבר טיל גדול ייפול בטעות על כיפתקעלעברימבאר
הסלע
מדינת ישראל תתקן על חשבונינו...הסטורי
השאלה אם איראן לא תטען שעשינו זאת בכוונה, ואזקעלעברימבאר
הם יקראו לכל ערביי הארץ להתקומם בשם אל אקצא, ואז הם ינסו להתקומם, ואז נוכל לגרש מכאן את כל הרשעים שנגד המדינה
בעז"ההסטורי
אמןןןרקאניאחרונה
וואלה אני כל הזמן שואלשלג דאשתקד
מה יקרה אם איזה טיל ענק יכסח את מכה או אל-מדינה...
הם לא נראה לי יכוונו בכלל לאזור מכה.קעלעברימבאר
באסלאם יש מסורת שמכה מחוץ לתחום המלחמתי
נכון, אבל השיעים מאוד מתוסכליםהסטורי
(והאמת שגם רוב הסונים) מזה שבית סעוד, אוכף על מכה את הגרסה ה'וואהבית' שזה תת זרם בסונה. עד מלחמת העולם הראשונה, זה לא היה ככה.

יום אחד (והיום שבו האייתולות יבינו שזה סופם עלול להיות היום הזה) זה עלול להתפרץ.

לא עד כדי פגיעה במכה.קעלעברימבאר
האם היה בהיסטוריה אחרי מוחמד אי פעם מלחמה במכה שהביאה לפגיעה בה?
השאלה כמה יש שליטה על זהשלג דאשתקד
הרי שאריות של טילים/יירוטים/מטוסים יכולים להגיע לכל מקום
הם פשוט לא יירו לחיגאז, אלא לריאדקעלעברימבאר
אני לא מבין גדולשלג דאשתקד

אבל לכאורה טיל עודה כברת דרך עד שהוא מגיע מאיראן לישראל. על הדרך מגיע מולו המיירט ומפיל אותו באיזשהו מקום.

אם הם יורים לכל שטח ישראל, זה יכול ליפול בכל מקום בטווח הזה, לכל אורך הדרך.

צריך לבדוק במפה אם מכה היא בדרך (עד כמה שזכור לי, אל-מדינה יותר דרומית מישראל).

בכל מקרה אם זה מעניין אולי אשאל בהזדמנות את ידידיי מומחי הטילים..

אל מדינה דרומית כמה מאות קילומטרים מישראלקעלעברימבאר
בדיוק הסתכלתי במפה...שלג דאשתקד

גם מכה וגם מדינה מאוד דרומיות.

לא נורא, מה שלא יעשו השיעים - יעשה המהדי שלנו, "כי יום נקם בליבי".

אסלאם הוא לא עבודה זרה, ואין ענייןקעלעברימבאר

להרוס את מוסדותיו, אלא לתקנם שיכירו בכך שהאמת היא רק אצל עם ישראל.

הרב קוק טוען שעם ישראל יעלה ויזכך את הדתות ולא בהכרח יגרום לכלייתם.

איך אומר הרב שרקי ? לעתיד לבוא מגיעים האומות אל המשיח,ומניחים על הדלפק את הדתות שלהם, והוא כבר יתקן אותם. יסיר מהדתות את החלקים הרעים , ישפץ וישאיר את החלקים הטובים

סבבהשלג דאשתקד
אנחנו מחכים לנקמה על האכזריות וההרג שהיו בסעודיה בראשית האסלאם. "גדולה נקמה".
זה לא מחייב פגיעה בכעבה.קעלעברימבאר
אגב, גם את כיפת הסלע אפשר להעביר בשלמותה מחוץ להר הבית, כדי שתהיה בית תפילה או התכנסות לגויים שיעלו בחג הסוכות לרגל לעבוד את ה אלוקי ישראל בעתיד
או על אל אקצה.משה

אבל זה נכון שהמדינה תתקן על חשבון מס רכוש.

"לפעמים צריך להוריד את הכיפה" (הסלע)קעלעברימבאר
מקווה שלא יעצרו אותי במחלקה היהודית😅
בנפול רשעים רינהאיתן גיל

נתניהו קורץ מחומר של מנהיגים נועזים, ואת זה לא יקחו ממנו. 

לצד זה יאמר שחיסול ראשי הטרור היא מכה קלה בכנף של הטרור.

נאסראללה חוסל וחיזבללה עדיין בועט.

סינוואר חוסל וחמאס עדיין בועט.

חמינאי חוסל ובתוך יום ימונה לו מחליף זמני צעיר יותר, וקיצוני יותר. 

ההערכה שההמונים יצאו לרחובות עם הוודע דבר חיסולו- לא התבדתה.

ואין לנו על מי לסמוך אלא על אבינו שבשמיים

לא חושב שאתה צודקconet

חמאס עדין פועל מכח האנרציה של המלחמה

חזבאללה לא מתקרב למה שהיה פעם

ובאיראן הכל יתפרק שם גם המחליף שלו לא יחזיק מעמד

די לחמיצות, חיזבאלה ממש לא בועטהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך י"ב באדר תשפ"ו 9:54

כמעט חצי יובל אירן בנו אותו בשביל הרגע הזה. כל השנים שהתלבטו על תקיפה באירן, אחד החסמים היה שגם אם יש לנו מספיק מטוסים לגל ראשון, רגע אחרי כל המטוסים ישועבדו למלחמה שבהכרח תיפתח מלבנון.

כמעט שנה וחצי שחיזבאלה מפרפר, צה"ל תוקף אותו יום יום והוא לא מעז להגיב. בעם כלביא הם הסתפקו בהודעות לתקשורת וכעת חיסלנו את מנהיג אירן ונם שלחו כטב"מ אחד.

חיזבאללה פצוע קשה אבל לא מת, כמוהו חמאס.איתן גיל

לגבי אירן, העולם שותק, אבל בעוד שבוע אירופה תתהפך עלינו בהכוונת קפלן שר"י

תרגע. האינטרס של ארהב והסונים הוא למוטט את אירןקעלעברימבאר
האינטרס שלהם הוא להגיע להסדרה דיפלומטיתאיתן גיל
הוא לא בועט. ואנחנו ממשיכים להכות בו.הסטורי
מאז 'הפסקת האש' עם לבנון, אנחנו מכים בחיזבאלה יום יום והם לא מעיזים להגיב. בתקווה שהפעם נתניהו וטראמפ, שיצאו באמת למלחמה הירואית וראויים לכל שבח על כך, יחזיקו מעמד עד הניצחון על אירן, חיזבאלה ימות סופית. אין לו תקציב ולא הכוונה בלי אירן.

לגבי חמאס העניין יותר מורכב. ההחלטה האסטרטגית של ממשלת ישראל (בעקבות לחץ ציבורי כבד מאוד ובכל זאת מי שהוא הממשלה הסמכות והאריות אצלו) היתה להחזיר את החטופים, למרות שזה אמר להשאיר את חמאס כשאנחנו מסובכים בין-לאומית עם היכולת להפר זאת.

אני עדיין מתפלל ומקווה שנתניהו ינצל אחת מאין ספור ההפרות של חמאס ויכריז על חזרה ללחימה עד חיסול החמאס. בנתיים לא נראה שזה המהלך שהוא מתכנן. (הלוואי שזה עוד תרגיל הטעיה. מי יודע)

מול חמאס זו התשהconet

לפי מה שאני מבין יש המון הגירה של עזתים לחול מסיבות רפואיות וכל מיני

אבל זה לא מספיק אנחנו צריכים שיהגרו בכמויות מסחריות אחרת הם מולידים יותר מאלה שעוזבים

מקווה שיפולו עליהם איזה כמה טילים איראניים שם בחוץ שנמצאים בו כל הפליטים

אין ספק שבלי החמצן האירני הוא ימות סופיתאיתן גיל

לכל היותר יתנהל כתנועה רעיונית, שלא בדיוק מחובבי ציון...

לגבי חמאס, יותר משהוא פרוקסי של אירן, הוא פרוקסי של קטאר, החברה של משפחת טראמפ. נתניהו מבין את זה יותר טוב מכולנו, וידיו כבולות באמת.

בפגישתו האחרונה עם טראמפ הושגו הבנות לגבי האיום האירני, אבל באשר להמשך הטיפול בחאמס הוא יצא מהפגישה בלא כלום.

איזה כיף להאשים את טראמפ...הסטורי
נתניהו קיבל מטראמפ אור ירוק לפתוח על חמאס את שערי הגיהנום ולגרום לעזתים להגר - הוא העדיף עסקת חטופים שנותנת חמצן לחמאס ואחריה עוד אחת כזאת.

אני לא אומר זאת כרגע ממקום מאשים, היתה כאן בחירה קשה בין שתי חלופות שכל אחת מהם היא חשובה מצד עצמה, אך עם מחיר כבד בצידה.

לדעתי (וכנראה לדעת רוב חברי הפורום) זאת היתה האופציה הלא נכונה, אבל קשה להכחיש שהאווירה הציבורית נטתה אליה. אבל זו היתה הבחירה של נתניהו.

אני חושב שזה נכון...משה
קיבל אור ירוק לפעול נגד אירןאיתן גיל
אבל לא נגד חמאס- בטרם שיקום הרצועה. 
אתה מתחיל את ההסטוריה מהנקודה הנוחה לךהסטורי

עם כניסתו לתפקיד טראמפ הודיע לחמאס שאנחנו יכולים לפתוח עליהם את שערי הגיהנום, הוא גם דיבר על הגירת עזתים. אם היינו פותחים עליהם את שערי הגיהנום - טראמפ היה תומך לחלוטין.

נתניהו העדיף עסקת חטופים. גם כשחודשה הלחימה (מרכבות גדעון א וב) היא היתה כולה מכוונת ללחץ עד שחמאס יסכים לעסקה (ממליץ לחפש את הפרקים של עקיבא ביגמן על המבצעים).

טראמפ, שכפי שרואים שוב ושוב מתואם איתו בכל פסיק (וכל הטענות על 'פערים' הם רק הצגות לתקשורת שכל מיני קונים שוב ושוב את אותה 'סחורה'), נתן לנתניהו בדיוק את מה שהוא רצה.

מה לעשות שחמאס אינם טפשים ואפילו שהם נאלצו לוותר על רוב דרישותיהם, שבזמן ביידן הם לא העלו על דעתם, אבל בהחלט שמרו על הישרדותם. כעת זה ההסכם שנתניהו רצה וטראמפ ערב לו.

לבוא לערב שאתה גררת לסיפור בתלונות - זו עזות מצח.

(חשוב להדגיש, נתניהו עצמו לא בא בתלונות. אני משוכנע שהוא רוצה תיאורתית בהשמדת חמאס, אבל לא באמת רוצה בכיבוש וישוב הרצועה. רק חסידיו, שמנסים להאמין בו יותר ממה שהוא מאמין בעצמו - מספרים לעצמם שטראמפ הוא הבעיה).

זה לא פשטני כדבריך- עשית סלטאיתן גיל

עמדת נתניהו מהרגע הראשון היתה לפרק את חמאס ולהחליפו בממשל צבאי ישראל, אלא שהוא נתקל בשני מחסומים לא פשוטים:

א. היהודונים של טראמפ הוזהרו מפני ההשלכות הכלכליות שיהיו עליהם אם חמאס תחת הגדרת כיסוי חדשה: "ממשלת טכנוקרטים" יחדל מלהיות סוס טרויאני של קטאר בחצר האחורית של ישראל. טראמפ אכן מקשיב לנתניהו, אבל על היהודונים שלו הוא סומך יותר.  

ב. צמרת צה"ל, כאיש אחד, הטילה וטו על עצם הרעיון להחיל ממשל צבאי על עזה.

בנסיבות האמורות בחר נתניהו להשהות את הכרעת חמאס, וללכת בכל הכח על שחרור כל החטופים, וכך היה. וכמאמר השקלישאה: מוטב ציפור אחת ביד, וכו'

בתוך כך זימן את עצמו נתניהו לפגישה נוספת עם טראמפ שבה עלתה תכנית מגירה למוטט את משטר האייטולות, אולי כחלופה לפירוק חמאס שתקוע כאמור.

במאמר מוסגר יאמר שטראמפ נעתר, כי ליהודונים שלו אין אינטרסים כלכליים באירן- לכאורה.

סוף דבר, דוקטרינת נתניהו גורסת שאם משהו תקוע, זה הזמן ללכת על משהו גדול אחר. כך למשל הסכמי אברהם יצאו לדרך במקום תכנית המאה של טראמפ ש"חברים טובים" טרפדו.  

לא נכוןהסטורי
נתניהו לרגע לא נתן הוראה לכבוש את עזה ולהקים ממשל צבאי. גם באיזורים שכבר התישבנו ויושבים בהם שנתיים. נתניהו מאוד נזהר לא להכריז שנשאר לשלוט בהם ומאוד נזהר שמאף החלטת קבינט לא ישתמע כך.

אי אפשר להאשים את טראמפ, במה שלא הוכרז כמטרה רשמית ולא כהוראה לצבא, עוד בזמן ביידן.

טראמפ אפשר לפתוח על עזה את שערי הגיהנום ולתת לתושביה להגר. נתניהו המהם, אבל מנהלת ההגירה לא הוקמה עד רגע זה (זה עניין פנים ישראלי, לא תלוי באנשי טראמפ בכלל) ובמקום שערי הגיהנום, הפעילו לחצים כשכל הזמן היה ברור שהמטרה היא עסקת חטופים במחירים יחסית סבירים.

זה מה שנתניהו רצה וזה מה שהוא קיבל.

נו באמת.איתן גיל

הסדר הוא תמיד הפוך וטוב שכך.

גורמי הבטחון עוקבים אחרי פצצות מתקתקות, וכשסוגרים על מישהו, מבקשים אישור מראש הממשלה, שמאשר או לא מאשר לפי העניין, ולפי שיקול דעתו.

כך גם לגבי כיבוש עזה, ראש הממשלה הציע בחדרים סגורים להערך לביצוע, ושמע את ששמע, אז הוא נסוג.

טוב, אז חיזבאלה בכוחותיו האחרונים העז להתערבהסטורי
בעז"ה ובהשתדלותינו הביא על עצמו את קיצו.

כבר חוסל ראש סיעת חיזבאלה בפרלמנט. משום מה ל'מדיניים' מהפרלמנט נתנו חסינות בסיבוב של לפני שנה וחצי. אז כעת הסרנו את הכפפות גם בעניין הזה.

בדיוק כךאיתן גילאחרונה

פעם נרתעו מלפגוע בהנהגות פוליטיות של גופי טרור, אז לא עוד.

כולם בני מוות.

ההבדל הוא שאצלם שליש מהעם לא רצה לעשות הפיכה.קעלעברימבאר
באיראן שליש רוצים הפיכה, ועוד שליש יזרמו לכאן או לכאן.   רק שליש נאמנים למשטר.

וגם נגד איראן יש קונצנזוס של ארהב אירופה והסונים למוטט את השלטון. ורוסיה וסין לא מתערבות כבר

התבדתה כמובןאיתן גיל
למה לחגוג את מות חמינאי???????אריק מהדרום

הייתם מתפללים עליו שיחזור בתשובה!!!

יתמו חטאים מן הארץ!  חטאים ולא חוטאים!!!!

🥳🥳🥳🥳🤠🤠🤠🤠

עוד חודש אפטר פארטי במצרים.

מי שברך אבותינו הוא יברך את הממשלה והעומד בראשהאיתן גיל
ואת חיילי צה"ל
ואת האזרחיםשלג דאשתקד
ואת ממשלת ארה"בנקדימון
והעומד בראשה, ואת חייליהם.

שמעתי בשם הרב שמואל אליהו שנכון בהחלט להכליל את צבא ארהב והעומד בראשם בתפילות שלנו להצלחה ולניצחון.

למה ארהב? אנחנו לא בגלות. אפשר לומר "ייתן ה'קעלעברימבאר

את ישראל ואת עוזריהם מהעמים מצליחים" אבל להתפלל בשלום מלכות גויית זה רק חידוש של ירמיהו מגלות החרש והמסגר "וישלח ירמיהו לאנשי הגולה לאמר התפללו לשלום העיר אשר הגלתי אתכם שמה כי בשלומה יהיה לכם שלום", עצם זה שירמיהו היה צריך לחדש זאת סימן שזה לא היה לפני, גם כשצבא מצרים עזר ליהודה. כשם שתפילה מתפללים "רופא חולי עמו ישראל" ובמילא זה כולל את כל החולים בעולם, למעט רשעים שמותם עדיף לעולם.

בארץ ישראל במדינה, לא מתפללים תפילה לשלום המלכות הגויית.

וצריך לזכור שעדיין ארהב מייצגת את מלכות רומי הרשעה שהגלתנו לבין האומות, ושרפה את היכלינו. ואת הפרוגרס. נכון שחצי ממנה טוב וטראמפ ידיד ישראל ונגד הפרוגרס, ולא במקרה ה' השתמש בו כשליח להגן על ישראל דווקא חצי שנה אחרי שחוקק חוק שיש רק 2 מגדרים, בעוד הפרוגרסיבים בארהב בעד איראן כמו קאמלה האריס. אבל "חסד לאומים חטאת" וכל מה שעושים הקולקטיבים הגויים, אינם עושים אלא לטובת עצמם, בסוף יש לארהבה אינטרס להשמדת איראן לא פחות מאיתנו, והיא עושה זאת במחיר מזערי כאשר אנחנו סופגים את רוב ההרס. ואל תבטחו בנדיבים. והנביאים מוכיחים אותנו על בטחוננו במצרים ויחזקאל רואה בזה ממש ניאוף ובגידה בה' לסמוך על האומות שיצילו את ישראל.

להיעזר ריאלית כן, לסמוך בקטע הנפשי, לא.

אני לא קורא מגילות של הבליםנקדימון
תחסוך ממני את הלהג הריק שלך. לפחות בפורים תקיים "ונהפוך הוא".
אשריך צדיק❤️🙂 תקרא דברי גדולי הדורקעלעברימבאראחרונה
לא דברים שלי❤️❤️❤️❤️
ברוראיתן גיל

מישהו סיפר פעם על תחזית לבצורת בשנה הבאה, והנוכחים זלזלו, ואז הוא תיקן את עצמו לבצורת בשנה הבאה- בארצות הברית, וכולם נכנסו ללחץ.

ככה זה כשאנחנו תלויים בארצות הברית...

גם דוד ושלמה עשו בריתותנקדימון
לא צריך להיות לא טיפש ולא יהיר. כל מדינה צריכה חברים, ונגד כל קואליציה וציר רשע צריך קואליציה חזקה וציר של צדק.

גם נגד גרמניה הנאצית ומדינות הציר התאספו בעלות הברית לשתף פעולה ולהכריע.

החברים שלנו באו לעזור לנו, בוודאי שארצה בהצלחתם ואתפלל עליהם. מה גם שהם כיום מדינה של צדק ומוסר תחת טראמפ; כמדינה.

איזה חמוד אתה נקדימוס. סליחה שגרמתי לךקעלעברימבאר
לצחוק גם כשלא רצית❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂
נו מתי ההפיכה באיראן? למה העם שם לא יוצא לרחובות?קעלעברימבאר
כבר בוקר או עוד לילה שם?
כי משמרות המהפכה עדיין חזקים מאודפ.א.

אנחנו רק ביום הראשון של מלחמה, שתימשך זמן.  לא רק כמה ימים אלא הרבה יותר

המנגנונים השלטוניים באירן לא קורסים בגלל סילוקו של המנהיג. צריך הרבה מעבר כדי לגרום לשלטון לקרוס. 

למה העם לא יוצא לרחובות?קעלעברימבאר

לפני חודש יצאו 40 אלף

מהידיעה כי משמרות המהפכה ישובו וירצחו בדם קרפ.א.

כמו בסבב הקודם.

כמות הנרצחים שהיו אז, עולה על 40,000.

ומפגינים היו הרבה יותר מהמספר הזה.  

פורסם עכשיו:

שליש מהאיראנים מתים מאושר על חיסול חמינאיקעלעברימבאר
אז חבל שלקח לטראמפ חודש לקבל את ההחלטה…רוני 1234
ועוד עודד אותם לצאת ונהרגו בהמוניהם סתם… בהנחה שהוא בא לעזור להם כל רגע
לא לקח חודש לקבל החלטההסטורי
לקח חודש לארגן את הכוחות, הגיוני.
סבלנותברגוע
אין לי סבלנות. אני רוצה ביד או טו לנוח מאויביהםקעלעברימבאר
גם אניברגוע

אבל אם הם יצאו עכשיו לרחובות יהרגו אותם.

איראן זאת מדינה מאוד גדולה ולוקח זמן להחליש את השלטון שם.

שום שלב בגאולה לא מתקדם בלי סבלנותהסטורי
הדרשה של ר' חיא על גאולה קמעה קמעה, מתבססת על מהלך מגילת אסתר. 
כי טראמפ אמר להם שיחכו ויתכוננונקדימון
וגם נתניהו אמר להם שיכינו את עצמם.

קודם כל, צריך לתת לנו לעבוד. ורק כשהשטח יהיה מספיק פנוי וחלש, העם יוכל ויצטרך לצאת ותפוס את המדינה. כרגע זה סתם יהיה טבח המוני וחבל על החיים.

התפקיד שלהם יגיע בעיתו ובזמנו. בנתיים טראמפ אמר להם שדווקא יישארו בבתים. שלא יפריעו, לא יסכנו את עצמם, ולא חלילה יגרמו לשינוי תוכניות מבצעיות כדי למנוע פגיעה באזרחים תמימים באמת.

רק התחלנו. הם עוד יצאו לרחובות בעז"ה.

יפהקעלעברימבאראחרונה
איך אתם אוהבים את אוזני חמינאי שלכם?נקדימון

שוקולד או פרג?

אולי נהפוך לשירשור הממים הגדול של חמינאינקדימון

יצרתם מם? שלחו לכם אחד? שתפו איתנו

אמנם אל יתהלל חוגר כמפתח ואכמ"ל, אבל על הטוב הזה אי אפשר שלא להודות - ובעז"ה נהפוך הוא וישלטו היהודים המה בשונאיהם

פרג אופיום (לעמונים)קעלעברימבאר
לא לא אוזני חמנאינפשי תערוג
למה לא צלעות או סטייק?
הכי טוב ספינג' בסיג'קעלעברימבאר
יסתיים בשחמט?נקדימון

מי זו המלכה? שרה?קעלעברימבאר
לא יפה לביבי לגנוב כתר של ספר תורה😅קעלעברימבאראחרונה
חילול השם לשמו!!!!סיעתא דשמייא1

חשד לטרור יהודי ביו"ש: רעולי פנים הציתו בתים ומכוניות של פלסטינים

אז הצלחתם להפחיד כמה ערבושים אבל טנפתם את שם השם.

מה דוד תעלה לארץ ישראל עזוב אותך שטויותקעלעברימבאר
אל תקשיב ליצר אל תקשה לבבך כמריבה כיום מסה במדבר עזוב אל תקשיב לצפוני. תעלה לארץ זרוק תשכל פשוט תעלה עכשיו מייד תנצל את אור הגאולה שעולה בימים אלו.

סורו סורו צאו מתוכה היברו נושאי כלי ה'!!!!!!

להיזהר עם היום שאחריhamedinai

אני זוכר היטב איך, אחרי התפרקות ברית המועצות ב-1991 והתחלת המגעים החשאיים שהובילו להסכמי אוסלו, אחד ממובילי הדעה הבולטים בשמאל הישראלי (בגוון מסוים, כמו יוסי ביילין או חוגים קרובים אליו) ניסח רעיון דומה מאוד:  "עם קריסת ברית המועצות נעלמה המטרייה הסובייטית שהגנה על ארגוני הטרור הפלסטיניים ועל מדינות ערב העוינות. עכשיו, כשהאיום הגיאופוליטי הגדול ירד, אפשר לקחת סיכונים שלא העזנו לקחת בעבר, כשברה"מ עוד עמדה מאחורי הצד השני."

ואכן, הממשלה דאז – בראשות יצחק רבין ושמעון פרס – לקחה את הסיכונים האלה: הכרה באש"ף, החזרת ערפאת מעונש גלות, מסירת שליטה בשטחים, יצירת הרשות הפלסטינית – הכול מתוך תפיסה ש"חלון ההזדמנויות" נפתח בגלל השינוי העולמי הדרמטי. התוצאה? במקום שלום יציב, נכנסנו לסבב סיכונים חדש ומסוכן בהרבה: גל טרור מתאבדים, האינתיפאדה השנייה, אלפי הרוגים ופצועים, ופגיעה עמוקה באמון הציבורי.

הלקח ההיסטורי ברור: נפילת אויב אסטרטגי גדול (ברה"מ אז, איראן אולי מחר) לא בהכרח מביאה שלום אוטומטי. לפעמים היא יוצרת ואקום, כאוס, התחזקות כוחות קיצוניים אחרים, או – מה שחמור יותר – פיתוי פנימי לרוץ להסדרים מהירים מדי, מתוך אופוריה זמנית של "עכשיו או לעולם לא".

אם מחר יקרוס משטר האייתוללות באיראן (בין אם במלחמה, בהתפכחות פנימית או בהתפרקות), סביר מאוד שחלקים ניכרים מהשמאל והמרכז-שמאל יראו בכך "חלון הזדמנויות" דומה ל-1991–1993. הם ילחצו בכל הכוח על מהלכים מדיניים דרמטיים מול הפלסטינים – ויתורים טריטוריאליים גדולים, חזרה לגבולות 67' עם התאמות מינימליות, פתרונות יצירתיים לירושלים ולפליטים – מתוך ההיגיון: "האיום האיראני ירד, חיזבאללה וחמאס ייחלשו, עכשיו אפשר לקחת סיכונים שלא העזנו לקחת קודם".

אבל המציאות כנראה תהיה מורכבת ומסוכנת יותר:

ככל הנראה, טורקיה צועדת בדיוק לאותו כיוון שאיראן הלכה אליו – ממדינה עם יחסים טובים יחסית לישראל (בעבר, לפני עידן ארדואן, היו שיתופי פעולה צבאיים, מודיעיניים וכלכליים משמעותיים) למדינה עם רטוריקה אנטי-ישראלית חריפה, תמיכה בחמאס, השפעה גוברת בסוריה, קטאר וגורמים איסלאמיסטיים, וניסיון לבנות "ציר סוני" (neo-Ottomanism) שמקיף ומאיים על ישראל. טורקיה, עם צבא גדול בהרבה (השני בגודלו בנאט"ו), תעשייה ביטחונית מתקדמת, והשפעה רחבה יותר בסביבה הסונית, עלולה להפוך לאויב קשה ומסוכן יותר מאיראן – לא דרך פרוקסי שיעיים בלבד, אלא דרך השפעה ישירה, צבאית ודיפלומטית רחבה יותר.

ועוד נקודה קריטית: גם איראן וגם טורקיה מלמדות אותנו שאסור לסגת מאף שטח חיוני. כי גם אם מוסרים אותו לישות שהיא "בסדר" כיום (או נראית כזו), אי אפשר לדעת מה יהיה בעוד חודש, שנה או עשור. הנה איראן: לפני 1979, תחת השאה, הייתה מדינה ידידותית לישראל – שיתוף פעולה אסטרטגי, מכירות נפט, טיסות ישירות, אפילו פיתוח משותף של נשק. ותוך זמן קצר, אחרי המהפכה האיסלאמית, הפכה לאויב מושבע. אותו דבר עם טורקיה עכשיו: יחסים היו טובים יחסית בעבר, אבל תחת ארדואן הם התדרדרו דרמטית – והאיום גובר.

שטח שנמסר – עובר לאויב לעולם ועד, ואין חזרה אמיתית ממנו. הנה רואים את זה בעזה: למרות שכבשנו חלקים ממנה מחדש אחרי 7 באוקטובר, קשה ביותר (עד בלתי אפשרי בפועל) לחזור להתיישבות יהודית כמו לפני ההתנתקות ב-2005 או אוסלו. המחיר הפוליטי, הבינלאומי והביטחוני גבוה מדי, והשטח נשאר בסופו של דבר תחת שליטה או השפעה עוינת.

לכן: להיזהר ליום שאחרי. לא רק מפני "פנטזיות השמאל", אלא מפני שההיסטוריה מלמדת אותנו שקריסת אויב גדול יכולה להביא לא רק הזדמנות – אלא גם לסיכונים חדשים, גדולים ומתוחכמים יותר, כולל עליית אויבים חדשים חזקים יותר. צריך ערנות, איפוק אסטרטגי, ולא לרוץ שוב לאותה מלכודת של אופוריה מדינית שכבר שילמנו עליה מחיר כבד בעבר.

היום הוא 2026 – והלקח מאוסלו, מאיראן ומטורקיה עדיין צורב. אל תתנו לו להישכח.

המומחיותרועישםטוב

המומחיות מספר 1 של צה"ל זה לאתר ולחסל כינוסי מחבלים (הכיזבלה, חמאס, איראן בעם כלביא, חותים) 

ועדיין הגאווה של חמינאי המטומטם לא נתנה לו לראות את הדבר הפשוט הזה ועשה את הכינוס 

ולכן מתתתת

אומרים שהיה גורם הפתעהשלג דאשתקד

והאמת, לרגע לא האמנתי שהם יורידו את חמינאי (ועדיין אני מתקשה להאמין שזה קרה...).

יש הבדל גדול בין להטריד פוליטיקאים או אנשי צבא (=טרוריסטים), ללהוריד שייך לשוב מצאצאי מוחמד ימ"ש

לא תרצה קודם לחזור בך מכמה שרשורי עבר?מרדכי
לא הבנת...שלג דאשתקד

הוא משחק "קפלניזם" (המשחק הומצא כשהודו רק לטראמפ על שחרור החטופים).

כשהוא רואה הצלחה, הוא מזהה אותה כשילוב של חוכמת הצבא (שמשום מה ברור שכולו כולל אך ורק שמאלנים) וטיפשות האויב.

^^^^הסטוריאחרונה

אולי יעניין אותך