יהודי רוצח! יהודי!!!!חיה וקיימת

מה קורה לעם שלנו??

נכון הכאב הוא כאב, אבל אנחנו לא כמוהם, הידיים שייכות להם, הם חיות בר, הם רוצחים, לא אנחנו!!

כואב לי הרצח הזה, כואב

לא בגלל איזה ערבי שמת, ממש לא בגללו, יהודים הרגו!! ידיים יהודיות שפכו דם כנקמה.

הם לא פושעים או עברניים כמו רוצחים אחרים (יהודים), הם בסה"כ רצו לנקום דם, אבל זו הדרך? כך מתנהג יהודי?

לאן הידרדרנו???

פנחס בן אלעזר בן אהרן הכהן השיב את חמתימושיקו

בקנאו את קנאתי.

למה שידים יהודיות לא ישפכו דם כנקמה?

מה לא יהודי בזה?

יהודים - צאו מהגלות...

אז למה אתה לא עושה אתזה? שקרן ומוג לב.ותן טל

זה מה שיש לי להגיד לך, כמו ליוניסמייל, ותקרא מה שכתוב שם - זה מופנה גם לכאן.

תפסיקו לשקר, להתפחדן, ללתחמן, ולעולם, לעולם לא  להודות שההלכה ל-א תומכת בכם, גם אם תחפשו מתחת לבלטות.

אני מקווה שאתה כלל לא משווה את עצמך לפנחס, ועוד יותר מזה - ברור לך שזה דמגוגיה, כי קודם כל אני יכול להביא לך המוני פירושים שמסבירים למה בדיוק פנחס ולא אחרים, וכו' וכו', וחוץ מזה המון מקורות של אחרים שניסו ככה ופעלו לא נכון,

לא רק ביהודים, גם בגויים.

אז תסתמו, זה הכל - הגלות היא לא בנו, היא בשקרים שלכם שגורמים חילול ה' נורא בעם ישראל וביזיון ההלכה.

בגלל חולי נפש כמוך.המצב חסה

אתה מבזה אדם שאומר את האמת.

תתבייש.

שמייעטו כמוך בישראל.

אני החולה נפש או אדם ששורף אחר חי?ותן טל

בלי ששום רב התיר לו את זה?

אני לא מבזה - אני מציב לו מראה מול הפרצוף - למה הוא לא מבצע נקמה בישראל. ואותה מראה תציב גם מול עיניך. אתה צבוע...

מחקו לי את התגובה המצב חסה
אתה מוזמן לשלוח לי שיחזור מהראש שלה לאישי.ותן טלאחרונה

מה שלא ראוי ונסבל להיות כאן, אני מוכן לסבול באישי ולהתייחס אליו גם באישי, אלא אם כן מדובר על משהו שנוגד את ההלכה היהודית, כמובן

לדעתי זו לא השיטהמושיקו

אבל ללכת לגנות כזה דבר?

אחרי שהערבים לקחו מקרה שנעשה בגלל רצח יהודים  כתירוץ לרצח עוד יהודים ולנזקים במאות מיליונים?

והמשכיל בעת הזו ידום אבל בטוח לא יגנה...

אגב בא נאמר שא היו הורגים מישהו אחר, הנרצח היה זורק אבנים ובקבוקי תבערה? כנראה שכן..

יהודי עשה עבירה חמורה? בוודאי שצריך לגנות.ותן טל

במיוחד כשמדובר בעבירה שגם גורמת נזק עצום לעולם ההלכה, למעמד הרבנים, ליהודים הדתיים בכלל.

אתה דמגוג עם המשפט האחרון. זה הכל. אני מקווה שאתה מבין את זה.

שום רב לא מסכים איתך, אני מחכה עדיין שמישהו יביא לי כאן פסק אחד שאומר ככה. אין.

אז לפי הרב יעקב יוסף זה מותר ולכתחילהמושיקו

מחבל צריך להרוג.

מי? הצבא והמשטרה.

אם בדיעבד מישהו אחר הרג את המחבל  - לכתחילה זה לא צריך לקרות.

מי שגורם נזק עצום לעולם ההלכה הוא מי שלא הולך לפי סימן שכ"ט בשו"ע.

כולל הממשלה כולל מפקדי המשטרה הבכירים שלא אכפו את החוק.

ולדוגמא: יעלון הציע להכשיר ישוב כתגובה לרצח שלושת הנערים - היו אי אלו שהתנגדו - אלו ושכמותם עוררו את מי שעשה מה שעשה.

לא אף אחד אחר.

וההוכחה שהמעשה הזה הוריד את רף הזעם אצל הרבה אנשים שהרגישו -שהמשטרה הצבא והממשלה לא עושים כלום ומישהו קם  נקם - אמנם לא בצורה נכונה אבל נקם.

גם אותם רבים ואני בתוכם שאם הם היו במקום היו עוצרים אותם בכל דרך - פלטו אנחת רווחה

אני חושבת שמה שהוריד את רף הזעםלב אמיץ

הוא לא מעשה הנקם הזה שנעשה (אם נעשה - אני רוצה לקוות שלא בידי יהודים). כאילו מישהו קם ועשה את העבודה עבור כולנו. וכולנו אסירי תודה לו.

זה בכלל לא זה. זה הפוך: סף הזעם ירד כי רוב הציבור מרגיש שבמעשה הזה איבדנו משהו מהלגיטימציה שלנו לפעול פעולת נקם ממלכתית או ריבונית.  גם ככה האמונה בצידקת דרכנו מעורערת מאוד. כל מעשה כזה גורם לרבים להיאנח אנחת יאוש ולהרגיש עוד פחות צודקים.

במקום לעסוק בלחץ ציבורי על הממשלה וצה"ל לפעול ובעוצמה כולם עסוקים בגינויים.

ערכתי. חשבתי ששירשרתי לא נכון.לב אמיץ
הנער הערבי משועפאט הוא מחבל שצריך להרוג?ותן טל

מי שגורם נזק עצום לעולם ההלכה זה מי שמנסה להכשיר מעשי רצח מתועבים שנעשים סתם ואין שום רב שמתיר ומראה פסקי הלכה לגביהם.

אם אתה כל כך בטוח בעצמך, אני מוכן להיפגש איתך באופן אישי ושתראה לי פסק חתום של רב כלשהו, כולל מקורות, שמותר לרצוח נער ערבי משועפאט על ידי חטיפתו מהרחוב, דקירתו ושריפתו באש. אתה לא תמצא רב כזה, אפילו לא הרב יוסף - אז פשוט, קצת ענווה, קצת...

אנשים אתם מוציאים אותי מדעתי!יוני
מה רע בזה?
מה לא יהודי בלרצוח בתור נקמה?

תפסיקו לשלוף דברים מהבטן!
אתה שולף דברים מהבטן!!ותן טל

בשם הקיצוניות המעוותת שנכנסה בכם כל העולם שלכם התעוות, כן כן, אני מדבר על אלו שמצדיקים סתם ככה לחטוף נער ערבי, ולשרוף אותו למוות - גם אם זה לא מה שנעשה כאן, מי שחושב שזה מוצדק וזה מה שצריך להיעשות, הוא פושע גם מבחינת ההלכה, והוא מחלל ה' הכי גדול שיש ובושה שהוא יוצא מציבור כמו שלנו - מה שיוצא מהבטן זה הזעם שלו שלא מגובה ב-ש-ו-ם מקור הלכתי. כי אתה פחדםן, זה מה שאתה - אתה יודע שאין לך מקור הלכתי, אבל אתה מתחבא מאחורי אמירה "נראה לך שאני אביא לך מקור הלכתי כאן, יעצרו אותי..." - זה סתם פחדנות והסתתרות מאחורי תירוצים כשבתכל'ס אתה יודע שמי שמדבר מהבטן זה אתה, מי שפועל מהורמונים של נערים מטומטמים וחסרי מעצורים שלא יודעים לשים גבולות לעצמם, ואחרי זה גם כל החיים יצטערו על זה, זה אנשים שחושבים כמוך - ואין להם שום הצדקה הלכתית, שום רב שיגבה אותם - אפילו לא הרב גינזבורג או הרב שפירא, או אננל'ידע איזה רב.

אתה שקרן, וכל הפחדנים כמוך שמסתתרים מאחורי אמירות מתלהמות מצד אחד אבל שמצד שני אומרות "חלילה אנחנו לא קוראים לדברים כאלו" - כולכם הפחדנים והשקרנים שמוציאים שם רע על עם ישראל, מחללים את כבודו, וכל זה בשם הלכה שלא הייתה ולא נבראה - רק במוחכם הקודח שלא מקבל אף רב כמרות הלכתית כי שום רב לעולם לא יגיד לכם מה שאתם רוצים באמת לשמוע, כי לא מעניינת אותכם ההלכה, מעניינת אותכם הבטן שלכם וההורמונים.

וכן, עכשיו ממש התפרצתי כי הטימטום והחוסר גבולות והחילול ה' הנורא שדיבורים כאלו מייצרים בעם - קורעים את העם ואת ההלכה, ומבזים אותה בשער בת רבים.

אין לך מקור הלכתי אחד, אחד עכושי, שאומר שמותר לך ללכת לשרוף נער ערבי משועפאט!!!אחד!!!אתה שקרן ומוג לב, זה מה שאתה!!!

אתה שקרן ומוג לב.בת-אל-חי

תביא מקור שאסור.

לא לא חביביתי. מי שצריך להביא מקור הוא זה שמתיר.ותן טל

לא תרצח חל על כל בני האדם בעולם - אסור לרצוח שום אדם. ברגע שאתה רוצה להתיר רצח - אתה זה שצריך להביא מקור שמותר.

אז לא לשחק אותה תמימים וטיפשים - תרדו מהעץ הגבוה שלכם וזהו.

"תביא מקור שאסור" - במחילה, היה משפט מטומטם ביותר. לא אני זה שצריך להביא מקור. מי שרוצה להתיר רצח נער ערבי כלשהו על ידי דקירתו ושריפתו בחיים - הוא זה שצריך למצוא למה יהיה מותר לו.

"לא תרצח" מדבר רק על יהודים.בת-אל-חי
טעות שלך. לא תרצח זה מצווה משבע מצוות בני נוח.ותן טל

וככזו - היא מצווה אוניברסאלית שחלה על כ-ל העולם, כולל היהודים, בנוגע לכ-ל נרצח בעולם, כולל היהודים. חוץ מאשר במקרים מסוימים שבהם התורה מתירה, עמלק, וכו' וכו'...

לא לדבר מהבטן, בבקשה. אני מקווה שלא חשבת פתאום שאין לך מצווה לא לרצוח פיליפיני ואם בא לך ליטול לו את החיים אז מבחינת התורה זה סבבה אגוזים...תגידי לי שלא סברת ככה, בבקשה...

"לא תרצח" זה מעשרת הדיברות.בת-אל-חי

האיסור להרוג גוי נובע מ"שופך דם האדם".

אבל שכחנו שדוד המלך היה רוצח שעשה לבני עמון שואה.

אויש נו. בסדר, אם זה קריטי לך המינוח.ותן טל

בכל מקרה התוצאה היא אותה תוצאה - אסור לרצוח. נקודה.

דוד המלך, להזכירך - היה מלך. לא צריך להוסיף עוד מילה.

דוד המלך נלחם בגויים עוד לפני שהיה מלך.בת-אל-חי
איפה כתוב?ותן טל

(להזכירך שמואל משח אותו למלך שנים לפני שקיבל הכרה רשמית בכך - אך מבחינת ההלכה הוא כבר נחשב כמלך...)

המשיחה לא הפכה אותו למלך.בת-אל-חי

לפי דברי חז"ל כשבא דוד להרוג את נבל, אז אביגיל הסבירה לו שהוא עוד לא מלך ולכן אסור לו להרוג את נבל...

יהודה המכבי נלחם והרס ושרף כפרים שלמים-משה ר-

במלחמותיו וזאת מבלי שהומלך כדת.

סיסרתם את האם אמא של התורה בנסיון שלכם להראות נאורים ויפה נפש, התורה מקדשת את הנקמה וכך גם קב"ה והנה קמים אנשים שמנסים להיות מוסריים יותר ממנו, לזאת יקרא עזות פנים!

אז למה אתה לא קם ונוקם???בוגד!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ותן טל
עבר עריכה על ידי אלעד בתאריך ט' בתמוז תשע"ד 15:08

[נערך: ביטויים מזלזלים ופוגעניים]

די כבר עם הצביעות, כאשר אתם לעולם לא מוכנים לקחת את האחריות על עצמכם.

אתם ******, ****** ו*******. אם אתה כל כך מקדש את הנקמה ושמח ממנה - מוזר לי למה כבר מזמן לא עשית את זה.

אם אתה מאמין כל כך שזה אמיתי - אני עדיין לא ראיתי רב אחד בזמננו שיענה כן על שאלה: " האם מותר לי לחטוף נער ערבי משועפאט ולדקור אותו ולשרוף אותו חי" - ושהרב ענה שמותר. אז די עם השקרים. כן, כל הרבנים פחדנים וכולם בוגדים, נכון?

אגב - גם אריה אלדד, נציגך (כמעט) בכנסת - גינה את הרצח, ואמר שהוא מזדהה עם דברי הרב לבנון ושאם יתברר שהרוצחים הם יהודים, מקומם בכלא עד יומם האחרון או לחלופין, גזר דין מוות. שמעתי אותו אומר את זה היום, באוזניים שלי! אה, אז עכשיו גם הנציגים שלך הם בוגדים שמרחמים על אכזרים, נכון?

אתה הצדיק היחיד בסדום, ברכותיי.

זה תשובה לא נכונה.אתה מקים את כל מה שאתהאורה.

יודע שנכון?

למה אתה לא מצליח תמיד בכיבוד הורים? למה אתה כועס לפעמים? מתגאה?

אתה יודע שזה אסור. אתה יודע שנכון לכבד הורים..אז..

זה לא דרך נכונה לענות.

אתה פשוט **** ו****** ברמות מפחידות-משה ר-
עבר עריכה על ידי אלעד בתאריך ט' בתמוז תשע"ד 15:07

[נערך: ביטויים אישיים ופוגעניים]

אני לא אעשה את זה כי יש הרבה מה לפעול ומה לעשות למען עם ישראל וכניסה לכלא לא תועיל פה..

ענית לעצמך, כל הרבנים פוחדים מהממסד ולכן אף רב לא יקום ויכריז שהוא מסכים עם זה, לא נוח לך לשמוע את זה אתה מוזמן לקפוץ לי בזיגזג, אני לא קונה את הדמגוגיה שלך ואת המתקפות הזעם שלך כמו שאתה עושה כלפי כולם פה..

ולא מעניין אותי מה אלדד אמר, הוא גם אמר שאסור לתת חנינה ליהודים אחריםן שהרגו ערבים כמו מחתרת בת עין, אז אמר, הטיפשות שלך היא שאתה חושב שאם אני מצביע למשהו או תומך במשהו אז אני אלך אחריו באש ובמים, זה בדיוק ההבדל ביני לבינך מרוב שאתה מקדש את הממסד, אתה כבר עיוור למציאות ככה שכל מה שיגידו לך אתה תשתולל בחמת זעם ותירק אש.

אני אם יש משהו שאני לא מסכים איתו וזה לא משנה מי זה, אני אחלוק עליו ואני אברר את הדברים ולא אלך כמו טמבל אחריו..

הצלחת להרגיז אותי ממש גם היום וגם אתמול בפורום צמ"ע וכנראה אני לא היחיד, כנראה שההפסקה מהפורום עשתה לך רע עוד יותר מבעבר.

סתם מעניין שזה שפגע כאן בכבודם של רבים רבים רביםותן טל

הוא דווקא לא אני אלא אתה בכינויים הפוגעניים שלך כלפי ציבור ענק ענק של יהודים שומרי תורה ומצוות, ובתוכם מאות ואלפי רבנים שהתורה שהם יודעים היא קצת יותר משלך.

אתה מאשים פה האשמה חמורה את 99.9999999 אחוז מהרבנים בעם - את זה לא אני עושה, אלא אתה. אתה ממציא הלכות ומתרץ לעצמך תירוצים ששום רב לא יגיד את זה כי הוא מפחד. בבקשה - אם שום רב לא מתיר את זה איך אתה יכול להתיר את זה לעצמך - אם אתה אפילו פעם אחת בחייך לא עברת על כל השולחן ערוך, על כל התלמוד בבלי, לאורך ולרוחב? (לא לתפוס במילה - זה רק לצורך המחשה).

הזעם והיריקה על כל מי שחושב אחרת ממך - הגיע בימים האחרונים דווקא לא ממש מהכיוון שלי.

הצלחתי להרגיז כמה אנשים פה? נכון, כמובן - כי קשה להם להאמין שיש ימניים שלא אומרים בדיוק כמוהם ושמעיזים חס וחלילה לגנות רצח של ערבי ששום רב לא חתם על זה. 

לילה טוב.

אגב, אני קורא עכשיו שוב את הדברים שכתבת כאן וצוחקותן טל

משעשוע - נראה שרוב מוחלט ממה שכתבת כאן, כאילו הפנת אותו כלפי עצמך, מין מוסר עצמי כזה, בלי להיות מודע לכך, על דברים שלך.

כנראה שצדקו חכמים כשאמרו "כל הפוסל, במומו פוסל".

לילה טוב. בשבילך, באמת, אני לא אעשה יותר בהודעות אליך סמיילים, כי אתה לא אוהב את זה שאני אח שלך למרות הכל ועושה לך סמיילים, זה נראה לך צבוע שאני יכול להיות אדם מורכב שגם לא מסכים איתך וגם רואה בך אח לעם היהודי לכל דבר, בוודאי לא אחד שצריך לשלוח לעזה עם המחבלים.

שדרותי, אל תאבד כיווןפייגליניזית

אין כאן שום נסיון להראות יפה נפש ודי כבר עם האמירות המטלטלות הללו שאינן מעוגנות בתורה בשום מקום שהוא. די.

האיסור להרוג גוי הוא מסברה.די"מ
אני מבין שאנו מבני נח.המצב חסה
עבר עריכה על ידי המצב חסה בתאריך ט' בתמוז תשע"ד 10:20

אולי גם אנו נהרגים על אבר מן החי?

ואולי בן נח שהרג אינו חייב מיתה?

אתה מדבר כמו נוצרי אדוק.

אתה מדבר כמו אדם שההלכה לא מעניינת אותו.ותן טל

עד כה לא הבאת לי פסק אחד של רב אחד אפילו שמתיר לרצוח ולשרוף נער ערבי מהרחוב בשועפאט. שקרנים ומוגי לב.

הרב יעקב יוסףהמצב חסה
הרב יעקב יוסף זצ"ל, דבר ראשון לא חי היום.ותן טל

איך הוא יכול להתיר את הרצח של הנער הערבי משועפאט - אם הוא לא חי היום? ועל המקרה הזה שאלתי.

דבר שני - בבקשה, אפילו באופן כללי, תראה לי מקרה שבו הוא אומר במפורש שמבחינת ההלכה מותר לי כיהודי ללכת ברחוב, לחטוף ערבי אקראי, ולהרוג אותו. תראה לי איפה הוא כתב את זה בהלכה, ועל מה הוא מסתמך. קדימה...רק לזרוק שם זה לא חוכמה גדולה. אני בנתיים לא מאמין שזה נכון, עד שלא אראה בעיניים שלי פסק שלו בנוגע לדבר כזה, דומה...

אתה יכול לקפוץ לייוני
לא שלפתי דברים מהבטן, רק שאלתי שאלה!

אז שוב, מה לא יהודי בלרצוח בתור נקמה? (וכן, אני מצפה לדיון הלכתי!)
תביא מקור הלכתי.ותן טל

עד שאתה לא מביא לי רב אחד ופסק אחד אקטואלי לימינו (להסתמך על שמשון ופנחס זאת איוולת, כמובן) - שמתירים את הרצח של הנער בשועפאט - אתה מוחזק בעיני כצבוע, כשקרן וכמיתמם, ואין עניין בדיון עם אדם שלא מוכן לעמוד מאחורי המילים שלו. אחרי שתמצא רב שמתיר ופסק שמותר היה לרצוח - אענה לך לשאלתך.

שוב, אתה יכול לקפוץ לי!יוני
לא אמרתי את דעתי בעניין!
רק שאלתי שאלה
ובמקום לענות אתה מכנה אותי בשמות

מה לא יהודי בלרצוח בתור נקמה?
אם לא תענה לי תשובה הלכתית (ועדיף בצורה מכובדת ומיושבת) אז אעלה לפה פסק הלכה בדין רודף (ואני לא כל כך רוצה להעלות אותו לפה אבל רק לידיעתך שיש תקדימים הלכתיים בנוגע להסתה נגד יהודי שרצח גוי!) שנראה אותך פותח את הפה אחכ...
ברור את מילותיך!
אני מחכה ראשית כל למקור שלך.ותן טל

אתה מוזמן להעלות. אני לא רוצה משהו מעורפל או לא קשור - אני רוצה לדעת מה ההיתר לקחת נער ערבי כיום משועפאט, לחטוף אותו מהרחוב, קבוצת יהודים פרטית, לדקור אותו ברחב ולשרוף אותתו בחיים. אין לי עניין לדון בשאלות הרות גורל אחרות, תענה לי על זה, תראה לי מקור הלכתי אקטואלי שמדבר על זה ושמתיר את זה ואז אוכל לענות לך.

אתה כמובן לא חייב, אני לא רוצה לקפוץ לך וגם אתה לא חייב לקפוץ לי - אתה עושה מה שאתה רוצה וחושב, וככה גם אני. 

כל טוב ולילה טוב.

אני לא רוצה להכנס לדיון הזה ואני בכוונה לא עונהיוני
ככה-

יוני- ״מה לא יהודי בלרצוח בתור נקמה?״

ותן טל- ״קיצוני״ ״מעוות״ ״פחדן״ ״מתרץ תירוצים״ ״שקרן״ ״מוציא שם רע על ע״י״ ״מחלל את כבוד ע״י״ ״ממציא הלכה״ ״מוח קודח״ ״פורק עול״ ״פעול לפי תחושות בטן והורמונים״ ״מטומטם״ ״חסר גבולות״ ״מחלל השם״ ״קורע את ע״י״ ״קורע את ההלכה״ ״מבזה ברבים את ההלכה״ ״מוג לב״...

וזה אחרי שביקשתי יפה לא לשלוף דברים מהבטן!
נו נו נו! זה לא יפה!

בקיצור, סתם ניצלשת את התגובה שלי לפרוק את התסכולים שלך וכנראה בגלל שאתה לא מצליח לענות לשאלה הפשוטה שלי נכנסת ללחץ והתקפת אותי עם שלל כינויים- זה לא בוגר בכלל.

שאלתי שאלה (את כלל הפורום, לא אותך אישית) ואתה מוזמן לענות עליה

(אבל כנראה שלא תענה לי כי כמו שכבר הבהרת: ״אין לי עניין לדון בשאלות הרות גורל אחרות״ ככה שמהתחלה סתם חיפשת לתקוף אותי (אולי לא אישית, סתם לפרוק עצבים ואני פשוט עמדתי פה..) כי הייתה לך אפשרות לשרשר לפותח השרשור אם אתה לא מעוניין לדון בשאלה ששאלתי)
אתה לא רוצה להכנס לדיון הזה???אז למה אתה נכנס?ותן טל

למה שאלת - הרי אתה לא רוצה להכנס לדיון הזה????

צביעות, אין מילה אחרת. תגיד - אני רוצה להכנס לדיון הזה חד צדדית בלבד, רק מהצד שלי לצד השני, אבל חלילה שאכנס לדיון הזה מהצד שלי.

אז לא, אני לא קונה את המשחק הצבוע הזה. אם לא היית רוצה להכנס לדיון הזה - לא היית שואל "מה לא יהודי בלעשות נקמה". נכנסת לדיון - בבקשה, קודם כל אתה בעצמך תגיד מה כן יהודי בלרצוח ערבי אקראי מהרחוב.

ואם אתה לא נכנס לדיון הזה - אז אתה צבוע אם אתה כן מנסה להכניס אחרים לדיון, כאשר לך אין שום אחריות כנגד.

כל טוב לך.

(נ.ב: לא שלפתי דברים מהבטן, אלא מהשכל. ככה אני עושה בדרך כלל. שיהיה לך ב"הצלחה. זה שתחזור על אותם "בקשות" ו"אמירות" 0- לא ישנו את העובדה שיש פה צביעות מאוד גדולה ביחס שלך ושל כותבים אחרים לכל העניין הזה...)

במקום לסתום אתה ממשיךיוני
תחפש מישהו אחר לריב איתו!

לא נכנסתי לדיון הזה, הדברים כתובים פה בפורום מול העיניים, על מי אתה עובד?!
שאלתי שאלה ואתה עונה לי בשאלה
שלא קשורה למה ששאלתי.
בהתחלה לא הבנתי מה הקשר שאתה כותב שאני פחדן אבל כל הפוסל במומו פוסל וזה נשמע כאילו אתה מפחד מהשאלה ששאלתי.
בטח שהשאלה קשורה לשאלה.ותן טל

אל תשחק אותה תמים (אגב, להגיד "המקום לסתום אתה ממשיך" - לא חייב להיות דווקא עליי...הוא יכול הלתאים גם לך. אז עדיף שפשוט לא נשתמש בטרמינולוגיה הזאת, שנינו...זה לא מוציא אותך יותר "גבר"...) - אל תשחק אותה תמים - השאלה שלך נגעה ישירות למקרה של הנער הערבי - ולכן אני עניתי בשאלה שקשורה ישירות לנושא - אכן, זה לא יהודי לרצוח נער ערבי משועפאט על ידי חטיפתו ודקירתו ושריפתו בעינויים - אתה רוצה להוכיח לי שזה יהודי? תוכיח! זה היה השאלה ששאלתי אותך - איפה אתה רואה שהמקרה הזה הוא כן מקרה שמותר לפי היהדות ושהוא "מעשה יהודי"?

על זה מדברים כאן, על הנושא הזה - לא על המונח נקמה באופן כללי. כל אחד כאן יגיד לך שבהחלט הצבא צריך לנקום, בגדרים שלו ובשכל - ברור שנקמה של צבא לא תהיה לקחת נער ערבי אקראי מהרחוב ולשרוף אותו - אל תהיה פתטי. נקמה שמדברים - זה את בתי המחבלים להרוס, את משפחותיהם להגלות לחו"ל, כאשר יתפסו את המחבלים להוציא אותם להורג, את הסייענים לתפוס חיים או מתים, ולהגלות גם אותם לחו"ל, להרוס גם להם את הבתים, וכו' וכו'...

ה"נקמה" לכאורה שמתנגדים לה כאן - זה שאדם פרטי קם על דעת עצמו, כשאין דעת תורה שתומכת בו  -ועד עכשיו אף אחד מכל אותם מתיימרים להגיד שזה בסדר הלכתית, לא הצליח/העז להביא לי כאן מקור עם רב מהיום שמתיר לרצוח נער ערבי מירושלים, נער אקראי - על מקרה כזה של קימה פרטית לביצוע מעשה הרג, לזה מתנגדים.

הרב לבנון ורבנים רבים בציונות הדתית שטורחים לגנות בפיהם את המעשה, יודעים יותר הלכה ממך. בנתיים לחלופין לא שמענו רב אחד שמשבח את המעשה ומראה בהלכה למה זה היה מותר.

בסוף, אם באמת אותם יהודים רצחו את הנער הערבי - בטח נגלה שלפחות אחד מהם אם לא שלושת המעורבים הישירים, הם חולי נפש ומשוגעים בנפשם כמו אותו ג'ק טייטל שהיה בעבר...

אני מרגיש צורך להמשיך ולהגיב לךיוני
ציטוט מההודעה הפותחת בשרשור- ״מה קורה לעם שלנו??״
״כואב לי הרצח הזה, כואב
לא בגלל איזה ערבי שמת, ממש לא בגללו, יהודים הרגו!! ידיים יהודיות שפכו דם כנקמה.״
״הם בסה"כ רצו לנקום דם, אבל זו הדרך? כך מתנהג יהודי?
לאן הידרדרנו???״

שוב ציטוט מהתגובה שלי- ״מה לא יהודי בלרצוח בתור נקמה?״

ושוב אתה אומר שזה לא נושא השרשור. הבנת הנקרא?!

אני לא מדבר על נקמה, ואני לא מדבר על הרצח בירושלים.
אני שואל שאלה פשוטה!
כל אותם יהודים שמגנים את הרוצחים/ הנוקמים או איך שלא תכנה אותם, למה אתם עושים את זה? יש לכם בסיס הלכתי או שמרגיש לכם שזה לא יהודי??

(ושוב! אני השתדלתי לא כתוב בשרשורים בנושא המקרה הספציפי הזה ואותו נער ערבי מירושלים לא מעניין אותי. אני לא עושה כלום, לא אומר כלום ולא יוצא בהצהרות.. אבל אתם שמגנים את אותם רוצחים ומצהירים שזה מעשה לא יהודי- תסבירו בבקשה מה לא יהודי בלרצוח בתור נקמה.)

[תחסוך לעצמך ואל תבקש שוב תשובה לשאלתך]
אתה באמת לא מבין אותי?ותן טל

יש לך בסיס הלכתי שזה כן מוסרי???למה למען ה' פתאום אני זה שצריך להוכיח שזה לא יהודי - במקום שאתה תצטרך להיות זה שמוכיח שזה כ-ן יהודי???

עולם הפוך ראיתי...בקצב הזה, בהודעה הבאה תתחיל לשאול אותי האם יש לי בסיס הלכתי לכך שאסור לבני סלע לאנוס ילדים. במקום שאתה תוכיח אחרת, אם בא לך, אתה הופך את העולם.

ברירת המחדל היא שרצח, כל רצח שהוא, זה דבר שאסור, לגבי כל עם בעולם. זאת ברירת המחדל. לכן, כדי להתיר רצח - צריך מקור הלכתי מספיק, ומי שרוצה להתיר רצח כלשהו הוא זה שצריך להסביר למה זה יהודי.

אז בבקשה...אני עדיין לא שמעתי רב שאומר שזה יהודי, לחטוף נער משועפאט ולשרוף אותו בחיים. במקום זה שמעתי את גדולי הדור מהציבור שלנו שיוצאים חוצץ נגד רצח הערבי, מטעמים הלכתיים. (שמעתי = קראתי. לא להתקטנן האם שמעתי אותם באוזניי...). 

אתה עדיין מתעקש שהשאךלה שאני החזרתי לך לא קשורה? היא הכי קשורה שבעולם! היא בסך הכל מחזירה את העולם למצב ישר, שבו לא הנרצח צריך להוכיח שזה לא בסדר, אלא הרוצח צריך להוכיח שזה בסדר.

[אה, אגב, מעניין למה אתה לא הולך לשאול את משפחות שער, פרנקל ויפרח, למה הם חושבים שזה לא מוסרי מצד הערבים לרצוח את הילדים שלהם - שהם צריכים להוכיח שזה לא מוסרי... <צ>]

עריכה: [נ.ב: תחסוך לעצמך, אל תנסה שוב להמשיך בהתפלמסות הזאת, אתה בכל מקרה לא תענה לשאלה שלי, אני אדע שזאת צביעות ואדע שאני צודק, וחוזר חלילה. אז נעצור את ההתפלמסות כאן ועכשיו. לילה טוב]

אני חושב שהוא, בלי להעליב,יהודה סעדה

פשוט לא שאל אותך, הוא שאל את פותח השרשור מה לא יהודי בלעשות כך, לא עניינו אותו שאלותיך/דעותיך בעניין, למרות שהם במקום. הוא רוצה תשובה מהפותח אז בבקשה עזוב אותו במנוחה, חבל על הכעס והעצבים.

לא נכון. הוא הפנה את השאלה ל"אנשים"ותן טל

"תפסיקו לשלוף דברים מהבטן" וכו'. לא צריך להמציא דברים שלא היו - אני בטוח שגם הוא יודע ומסכים להגיד שהוא שאל באופן כללי, את כל אותם "אנשים ששולפים דברים מהבטן ואומרים שנקמה זה לא יהודי", לדבריו... - ממש לא רק את פותח השרשור.

ומאיךך שהתפתח לאחר מכן השרשור בתגובות שלי ושלו ברור שהוא הפנה את השאלה גם לאחרים, אחרת לא היה מגיב לי ופשוט היה אומר שהשאלה היא רק לפותח השרשור.

זה יפה שאתה מנסה להגן עליו - אבל תבחן את העובדות לפני זה ותיווכח שהטענה שהבאת כעת, אין לה שום בסיס..

קראתי, ואני עדיין חושביהודה סעדה

שהוא כיוון את שאלתן לפותח השרשור, זה מן סגנון דיבור כזה.

זה שהוא לא אמר שהוא מכוון לפותח שהשרשור, זה כנראה מפני שהצלחת לעצבן אותו, כמו חברי פורום אחרים.

אגב, אני שמח שהתגובה הזאת לפחות לא גרמה לי להתעצבן עליך, היא הייתה כתובה בטוב טעם ובמתינות, המשך כך ואני בטוח שנוכל להגיע לדיונים פורים(אני אשמח אם גם תקצר את התגובות שלך, זה פשוט קשה לקרוא תגובה ארוכה כל פעם, למרות שאני אחד שקורא הרבה בדרך כלל.חיוך).

אתה חייב רק להגיד לי דבר אחד...ותן טל

יש לך קשר לדודו סעדה, מנהל בשבע? פשוט זה סתם קופץ לי כל פעם שאני רואה את הניק שלך, הוא קופץ לי, דודו סעדה...ותהיתי אם יש ביניכם קשר משפחתי. סתם בשביל הקטע.

מעבר לזה - טוב, רק הוא יכול להגיד למה הוא התכוון באמת. בכל מקרה הוא כתב את זה בפורום והגיוני שאנשים רבים יענו לו...

לגבי קיצור התגובות - עבודה קשה. בעזרת ה', נשתפר בעתיד. אני רק צריך ללמוד שגם אם אני פרפקציוניסט אני יכול לתמצת הודעה בלי לגרוע מאיכותה. זה לא קל ללמוד את זה, שתדע..

כל מי ששומע את השם שלי חושב כךיהודה סעדה

אז לא, אין לי שום קשר משפחתי אליו, וגם לא ליהודה סעדו, אם חשבת כך(ובודאי שחשבת כך)

בהצלחה בקיצור התגובות, בכל מקרה.חיוך

דווקא על יהודה סעדו לא חשבתי.ותן טל

לא נראה לי שסעדו וסעדה זה אותו דבר. מעט קרוב באותיות, אבל ממש לא אותו שם משפחה

אבל תודה על היידוע, גם בנוגע לדודו, וגם בנוגע לסעדו

למה הרצח הזה מזעזע יותר מרצח בין יהודים?שמואלג
בלי להיכנס אם מותר, והאם נכון מה שהם עשו. וודאי זה לא השיג את המטרה שמי ש"מתיר" להם "ציפה".

אבל עדיין זה רצח של ערבי, מישהו שאיננו מבני עמנו מת, אנחנו אמורים פחות להתייחס לזה...

ומניע של נקמה, בהנחה שזה המניע, הוא וודאי יותר טוב ממניע של רצח בין פושעים
תגובות פה - כצאן בלי רועה. מאוד מסוכןhamedinai
עבר עריכה על ידי hamedinai בתאריך ט' בתמוז תשע"ד 08:07

במיוחד שכל העולם רואה ואפשר חס וחלילה לחשוב שזו עמדתם של היהודים.

יש המסתמכים על מקורות בתנ"ך, וזה אסור. אלו הקראים שהולכים רק לפי התנ"ך, והוציאו אותם מכלל ישראל. אבל אנו יש לנו את התורה שבעל פה והחכמים שבכל דור עד לנשיא דורנו הרבי.

הרבי תמיד דרש והורה שבכל נושא בטחוני חייבים להישמע אך ורק לכוחות הביטחון בין אם זה בארץ ישראל ובין אם זה בחו"ל.

אפילו כשהיה פוגרום בשכונת הרבי בסוף שנת תשנ"א, הרבי הורה לכל חסידיו לנהוג באיפוק ובלי שום מלחמות, ואך ורק לעבוד מול כוחות המשטרה והביטחון. והבטיח שלא יצטרכו למלחמות, גם לא למאבקים-מלחמות של השגת פרנסה של לחם מלשון מלחמה.

אחי וידידי היקרים, אם אתם רוצים לעשות משהו טוב למען עם ישראל, תלמדו תורה, תלמדו תורה לאחרים, כי התורה זה עמוד קיומנו.

ואם אתם בכל זאת רוצים לעשות משהו גם בשטח, הכוח של היום זה תעמולה. נא להפיץ את הסיסמאות שלי על "ארץ ישראל לעם ישראל", ועוד לפני זה "ערב (הסעודית) של הערבים". הפצת סיסמאות אלו זה חוקי בהחלט.

יום טוב לכולם.

בנוסף לזה: בזבוזי כוחות אדירים ביותרhamedinai
עבר עריכה על ידי hamedinai בתאריך ט' בתמוז תשע"ד 08:55

אם נתבונן כמה כוחות טובים הלכו לנו והתבזבזו על פעולות טפשיות, שבנוסף לנזקים שהם בצעו גם החסירו במעשים הטובים שהם היו יכולים לעשות.

ברוך גולדשטיין: אם לא היה עושה את מה שהוא עשה, הוא היה יכול להיות רופא טוב עם לב חנון שמרפא הרבה אנשים, וגם עצם נוכחותו בחברון תרמה ליישוב היהודי.

יגאל עמיר: לפני שבצע את הרצח הוא היה מארגן ביקורים ליישובי יהודה ושומרון, מאז הרצח כל זה נקטע. בנוסף לזה הוא היה יכול להוליד ולהקים משפחה ענקית שהיו מתיישבים בארץ ישראל ועוד ועוד פעולות טובות ונעלות שכל אלו מתבזבזות, וגם כל המשפחה שלו שכל כך סבלו, ואח שלו, שגם הוא היה יכול להקים משפחה למופת. ממש כואב הלב על בזבוזי משאבים האלו בנוסף לצער של המשפחות.

ועכשיו גם 6 החשודים, אני מאוד מקווה שהם לא עשו כלום, אבל אם כן, הם ישבו בכלא ויבזבזו את עצמם.

בנוסף לזה, כל מי שיושב בכלא יש עליו סוהרים שופטים ועורכי דין, שכל אלו הם בזבוזים אדירים שהיה אפשר להשקיע בדברים טובים ומועילים לבניין ארץ ישראל.

מי שרוצח ילדים הוא שפלפרח-בר
תפסיקו לכבס את זה במילים של אידיאולגיה - רצח ילדים הוא קו אדום ! במידה ויהודים עשו זאת הם לא השיגו כלום ואפילו הפוך הם גרמו נזק אדיר.
אתם קוראים לעצמכם דתים ? מי שמסכים עם התנהגות כזו הוא לא דתי והוא לא יכול להיות לעולם.
ולא אני לא שמאלנית - רחוק מזה
מקוה מאוד שאלו לא יהודים, יש סתירות מהותיותhamedinai

יש סתירות מהותיות בעובדות.

תוך 50 דקות מצאו כבר את הגופה חרוכה. 50 דקות כולל גם נסיעה תוך היער וכן הלאה. אם כן, הגופה הייתה אמורה להיות בוערת, וגם מסביב היה אמור להיות אש. רק אם הביאו איזשהו אש מיוחד של גז בישול. כל זה לא היה שם.

לי נראה שהגופה החרוכה הייתה שם מזמן, והם החליטו לדווח ב4 לפנות בוקר בגלל שהרגישו שעוד מעט עולים על זה.

כנראה שהנער היה חולה בתסמונת או איזושהי בעייה אחרת. ככה הוא נראה על הפנים שלו. ואצלם יש המון מקרים שהם הורגים ילדים חולים שלהם, והמשטרה אין בכוחה לעשות כלום בזה.

בגלל הרגישות שבדבר, והלחץ וההסתה שהגיעה מכל העולם, למשטרה לא הייתה ברירה אלא לתפוס איזהשהם יהודים חפים לגמרי ולקוות שבסוף האמת איכשהו תצא לאור. אבל לא נראה לי שהערבים והשמאלנים יתנו ליהודים האלו לצאת. אצלם הם כבר גמורים. האמת לא מעניינת אותם כלל.  צריכים לקוות לנס.

אוי לנו כמה אנחנו בגלות.

ואם זה יהודים, אז מה?!המצב חסה
אז הם בושה לעם היהודיפרח-בר
אז אבוי לנו שהגענו למצב כזה. זה מה.אלעד

הקנאים הגדולים ביותר בעם ישראל

פעלו מתוך ציווי אלוקי (אליהו ומשה לדוגמא) או מתוך שאלת רב (פנחס ודוד לדוגמא)

אבל לחטוף איזה "מוחמד פרטי" ולשרוף אותו חי?

אני לחלוטין לא מצטער על ערבי אחד פחות, והלוואי והיתה שלייתו נהפכת על פניו עוד בשעת לידתו,

אבל מכאן למעשה המזעזע הדרך עוברת לענ"ד במחוזות לא יהודיים בעליל.

את מי פנחס שאל?המצב חסה
זה קו אדום שאת הצבת, לא אלוקים.בת-אל-חי

"כי לא מחשבותי מחשבותיכם" (ישעיהו נ"ה)

כל אחד חושב שהוא מוסרי יותר מאלוקים.

באמת ? אני הצבתי?פרח-בר
את נותנת יד לרצח ילדים . ממש מזכיר את התושבים בעזה שזורקים סוכריות שיש פיגוע - ככה אתם נראים. גועל נפש
דמגוגיה.בת-אל-חי

הערבים ששמחים אחרי פיגוע, הרבה יותר בריאים בנפשם מהרבה יהודים.

טוב עם רדיקלים קיצונים אי אפשר להתווכחפרח-בר
תמשיכי להאמין שמי שעשה את זה ממש עשה מצווה.... מעניין אם את תגיעי לבקר אותו בכלא אחרי שהוא יבלה שם כל חייו ובצדק.
אתם שוכחים שאתם יהודים וליהודי מאמין אסור לעשות דברים כאלה!
כולי תקווה שיתברר בסופו של דבר שזה לא נכון באמת מתפללת לזה...
זה ממש כיף להיות בצד ה"מתון"יהודה סעדה

כל פעם שאין לך מה לומר אתה אומר:"י'קיצוני, אי אפשר להתוכח איתך" ובכך נחתם הדיון, פשוט נפלא.

נשמע כאילו את כתב מערוץ 2אורה.

חבל.

אני מתפלל שזה לא יהודיםשמואלג
אבל למפרע גם אם יתברר שזה יהודים אני לא רואה סיבה להיות כ"כ מזועזע.

למה לי לבכות על ילד (מה היה גילו?) שבסבירות גבוהה מיחל למותי, וגם אם לא הוא לא מעמי.

כשאסיים להזדעזע מאויבי שרוצחים בעמי, ומבני עמי שרוצחים בבני עמי החפים מפשע, ומבני עמי שרוצחים פושעים אחרים מבני עמי, אולי אז אתפנה להזדעזע מרצח של בני עמי את שאינם בני עמי.
רק סבירות גבוהה?מושיקו

נניח שמישהו אחר היה מת בתאונה למשל, האם הנער הזה היה יוצא לזרוק אבנים (שהרגו ויכולות להרוג) על יהודים ?האם הוא היה שורף תחנות רכבת? עם כל חבריו..

להיות שמח לא צריך.

להיות עצוב - גם לא

זאת חשיבה ילדותית . "כשאסיים להזדעזע מ.."ותן טל

האם באמת יש זמן שבו "מסיימים להזדעזע מרצח כזה וכזה" ומתפנים "להזדעזע מרצח אחר"?

זאת חשיבה ילדותית של מוח שלא מסוגל להכיל במקביל מורכבויות ודברים רבים.

זה חשיבה של ילד שבטוח שהנסיעה מתל אביב לראשון לציון לוקחת שנים, כי הוא ער בה, ואילו נסיעה מבאר שבע לקרית שמונה עוברת צ'יק צ'ק, כי הוא ישן בה, וכי מרחקים אצלו לא מקבלים אותה משמעות כמו מבוגר.

זאת חשיבה ילדותית שלא מבינה שכן, אפשר במקביל להזדעזע מכל סוגי הרצח שלא צריכים להיות באשר הם. אין מניעה שיכאב לך יותר על רצח של יהודים, כמובן - הרי הם גם בני עמך, וגם, כיהודים דתיים אנחנו יודעים ליהודי יש חלקים בנשמה שאין לגוי, ולכן כואב לנו יותר שמסתלק יהודי מהעולם - כמובן - אבל זה לא אומר שאנחנו צריכים להיותא אדישים למקרי רצח של גויים - ובטח ובטח לא כאשר מדובר ביהודי שעובר עבירה דאורייתא בכך שהוא רוצח, ואתה אומר "נו שוין, זה לא מזעזע אותי".

זאת צביעות, וילדותיות, סלח לי. אותם רוצחים - אין רב אחד ששאלו אותו לפני זה ושפסק להם עם כתפיים הלכתיות שמותר להם לחטוף ולרצוח - ואתה כיהודי שומר תורה ומצוות אמור להזדעזע מכך שיהודי משתמש בהלכה, עוקר אותה ממקומה, כדי לבצע נקם אישי. 

אתה מדמגג את זה לרמה של "למה לבכות על ילד ש...וש..." - אבל זאת דמגוגיה, כי:א. אתה צריך לכאוב את המצב שבו בן עמך עובר עבירה חמורה, מחלל את ה', ומשתמש לכאורה בהלכה כדי לתרץ מעשים מזעזעים שלו. ב. לא מבקשים ממך כאן לבכות על הילד - אלא ההיגיון דורש שתגנה את המעשה עצמו. שלא תקבל אותו כלגיטימי. אתה לא צריך "להיות עצוב" ממותו" - לא זה מה שמצפים ממך, אלא רק שלא תהיה שותף במחשבה לאותם טרוריסטים יהודים שמקומם בכלא עד יומם האחרון.

אני לא מגנה רצח מחבליםמושיקו

אני אומר שליהודי אסור  להיות אכזרי.

ואם הוא צריך להרוג מחבל הוא צריך לעשות למרות שקשה לו - לא צריך לרוץ לזה.

מקרה שהרגו מחבל בצורה אכזרית - צריך לגנות את האכזריות.

המעשה נעשה על רקע זה שאין צבא ושלטון בישראל שמגן על יהודים ואת זה צריך לגנות.

כי שמפקירים שטח מגיעים מופקרים.

וצריך לגנות את המפקירים יותר מן המפוקרים.

בנוסף שאני לא מגנה משהו שעדיין לא הוכח כנכון - לפחות בבית משפט

אתה זה שהגדרת את האדם כמחבל. הוא לא.ותן טל

עם כל כמה שאתה לא אוהב את ההתנהגות שלו - יש הגדרה, גם הלכתית, למחבל. ההלכה מתירה לך לחטוף נערים מהרחוב, להחליט שהם מחבלים והלרוג אותם? אם תראה אדם ברחוב שמנסה לרצוח יהודי - או אפילו ערבי אגב, אבל לרצוח יהודי לצורך העניין - ותהרוג אותו - זה בסדר לגמרי. החוק אפילו יהיה איתך במקרה שבאמת זאת הייתה הברירה להציל את האחר... (כמו במרכז הרב, שאדם פרטי הרג את המחבל, וכו' וכו')

מי שתומך ושמח בחטיפת רצח יהודים הוא מחבלמושיקו

תמונת הנער הנרצח שמח בחטיפת הנערים

תראה לי רב שפסק שהוא מחבל ודינו מיתה.ותן טל

ואם ככה, בבקשה, להערכתי יש עוד עשרות ומאות אלפים שעשו את זה - אתה מוזמן אתה וחבריך לקום ולהתחיל לרסס אנשים ברחובות.

אה, שכחתי - לדבר דיבורים בעלמא זה מאוד קל כשאתה לא צריך לקחת אחריות עליהם ולהראות שאתה מתכוון אליהם ברצינות. הכי קל כשאחרים עושים לך את העבודה ואתה בלי ליטול שום אחריות ניצב מהצד צוחק.

תעשה לי טובה. הוא מחבל - אז בבקשה, צא לרחוב. יש עוד הרבה כמוהו.

אני ציטטתי דעה של רבמושיקו

אני לא פוסק כמותו לכן אני לא ילך לעשות את זה.

איפה ציטטת? אפשר בבקשה שוב כאן?ותן טל

כנראה במקום אחרמושיקו

הרב יעקב יוסף פוסק שרוב הערבים בארץ חייבחם מיתה כי הם או מחבלים או עוזרים למחבלים.

שעתי את זה באחד השיעורים שלו.

ועל אחת כמה וכמה אחד שהוא בוודאות מחבל כפי שהוכח למפרע.

זה הסיכום של החלק הזה בשיעור

שאלת תם - למה הרב יעקב יוסף עצמו לא הרג אתותן טל

המחבלים האלו? ולמה כל שומעי השיעור לא יצאו משם ישירות לרחובות בית חנינא כדי לבצע את הפסק שלו?

אשמח להבין כי אני באמת מבולבל...

(דבר נוסף, לשמוע משהו בשיעור זה לא מספיק חזק - בדבר כל כך כבד אתה חייב להראות לי משהו כתוב שחור על גבי לבן, כולל המקורות ההלכתיים לכך...)

דבר שלישי - אני לא מאמין שאתה באמת חושב שאפשר להתיר רצח לפרע??? כדי שזה יהיה מותר, גם לשיטתך - צריך לדעת מלכתחילה שהמנער הוא כזה וכזה, ואז, לשיטתך לפי מה שאמרת, זה יהיה מותר - אבל הרי די ברור שמה שידוע כעת לא היה ידוע קודם - אלא רק, כמו שאמרת, למפרע.

דבר אחרון - האם כל נער שעושה סימון שלוש אצבעות נחשב אוטומטית למחבל? מה מגדיר אדם כמחבל? ומי הוא זה שמחליט את זה? האם גם את זה הרב יעקב יוסף, לשיטתך, מחליט?

אבל הכי חשובה לי, שאלת התם שבכותרת ובשורה הראשונה בתוכן - אשמח לשמוע מה אתה אומר על זה.

(אה, ודבר אחרון באמת - אם אתה לא פוסק לפיו, מה הקטע שאתה מסתמך עליו בדברים שונים שאתה אומר? אתה לא הולך על פיו - כלומר, ככל הנראה הרב שאתה הולך על פיו לא מתיר את זה ואוסר את זה - אז אתה צריך לגנות עבירה על ההלכה לפי הרב שלך - מה הקר שרב אחר שאתה לא הולך על פיו, מתיר?)

למה הרב ליאור לא חוסם כבישיםיהודה סעדה

למרות שהוא מורה לעשות כן?

למה הוא לא נכנס לבתים בגירוש כדי להתנגד פיזית?

זה שלא עושים, לא אומר שלא תומכים/מורים לעשות.

מחבל הוא מי שזורק אבנים - שיכולות להרוגמושיקו

המינימום זה מורידים ולא מעלין.

בלי לעורר איבה

מעניין שבררת בצורה קפדנית על מה לענות.ותן טל

זאת הייתה השאלה הפחות חשובה משלל השאלות שהבאתי בהודעה. 

בין היתר מהעובדה שאני לא פוסק על פיך מיהו מחבל שראוי להרוג ומי לא, אלא על פי רבותיי שלי - וגם, כמובן, בגלל העובדה שבמציאות, במקרה הזה, ברור שלא היה "ידע מוקדם ומקדים" על הנער המסויים הזה שהוא עושה ככה וככה. אתה יודע שהוא זרק אבנים? מישהו יודע?

אז גם לשיטה זאת, זה לא מוצדק כי אין מידע - וכי הנער הזה לא נברר מלכתחילה, אלא פשוט ניסו לחטוף ולרצוח מישהו, ואותו הצךליחו.

עד מתי להגן על עוברי עבירות?

אבל כאמור - על השאלות הקשות באמת הנוספות בהודעה למעלה, בחרת לא לענות - וזה יותר מכל מעיד על חשיבותן, ומתוך השתיקה שלך, עולה המסר הברור...

אני לא מתיר רצח למפרעמושיקו

ואני לא הולך לעשות את זה  - גם כי הרב יעקב יוסף ודומיו לא הרבנים שלי.

אבל מי שהרג ערבי שהתברר למפרע שהוא מחבל (ורוב הערבים ככה)לאו דווקא שהוא עובר עבירה.

מה הגדר ההלכתי - זה כבר נושא אחר להתפלפל בו

ולא משנה אם זה ברוך מרזל שדרס שבוים בלבנון 

או מישהו שהרג נער ערבי בירושלים כנקמה (שבזמנו רפול נתן לו חנינה על כך)

מרוב שמאלנים מסביבנו נהינו יותר מידי יפי נפש..

אדם יהודי שהתכוון לחטוא ולאכול חזיר, ואכלותן טל

ואז בסוף גילה לצערו שבטעות מה שהוא אכל היה בשר טלה שנשחט כהלכה ובושל על ידי יהודי - האם הוא פטור לגמרי?

מסתבר שלא. התורה מצריכה אותו סליחה וכפרה על כך, בגלל המחשבה והרצון והפעולה הממשית לעשות חטא.

זה בנוגע לתחילת דבריך.

דבר שני - כמובן ששוב התחמקת מלענות על מה ששאלתי. לא הוספת הרבה בהודעה הזאת, אז אם אתה לא רוצה לענות על מה שאני באמת שואל, אין צורך שתמשיך לענות על מה שאני לא ממש שואל...כמובן שאם אתה רוצה ונהנה לכתוב את זה, אז בכיף, אני לא אמנע ממך - רק אני מבהיר שזה לא מה שאני מבקש, ואם אתה כותב בשבילי, אז אני כבר לא צריך...אלא אם כן יש לך משהו חדש להגיד בנוגע לשאלות האחרות ששאלתי.

לגבי "יפי נפש" - צריך להיזהר שחלילה לא נחליט מעתה שכל מה שהוא , חלילה, נראה מעט שמאלני - הוא "יפי נפש שאסור חלילה לחטוא בו, ומי שעושה אותו, הוא בעייתי". צריך להתייחס לכל דבר לעניין ולגופו - וכן, תתפלא, יש גם דברים ששמאלנים אומרים שהם צודקים! כן, לא להאמין - אבל השמאלנים לא תמיד טועים ולא כל דבר קשור לימין ולשמאל - והעובדה היא הגינוי הרחב מימין לחטיפה הזאת. כן, גם רבנים רבים. וכן, כבר עידכנו אותי שיש רבנים שלא רוצים לחתום על גינוי לרצח - אבל זה כמובן לא אומר שהם מעודדים את הרצח, אלא רק שמסיבות כלשהו, על גינוי רשמי, הם לא מוכנים לחתום - (כי אם היו תומכים, לכאורה, היו צריכים להראות את זה בפומבי...) - ולעומת זאת, ישנם רבים וטובים, גם רבנים וגם ראשי התיישבות וכו', שמוחים על הרצח הזה, גם מימין - הכי ימניים שאפשר. שמאלנים הם לא, תהיה רגוע...

ברור שמי שנתכוון לאכול חזיר ואכל בשר כשרדי"מ

לא עבר איסור.

קראת מה כתבתי?ותן טל

הוא לא ביצע את האיסור בפועל - אבל הוא צריך כפרה וסליחה, זה מה שאמרתי:

באשה שהפר לה בעלה והיא לא ידעה הכתוב מדבר שהיא צריכה

כפרה וסליחה. וכשהיה מגיע רבי עקיבא אצל פסוק זה – היה בוכה:

ומה מי שנתכוון לעלות בידו בשר חזיר ועלה בידו בשר טלה –

טעון כפרה וסליחה, המתכוון לעלות בידו בשר חזיר ועלה בידו בשר חזיר

על אחת כמה וכמה (נזיר כ"ג א')

דיברתי לגבי הרגמושיקו

תפתח את דברי ימי ישראל כדי לראות עד כמה היד היתה קלה על ההדק (בשונאי ישראל - לא מדובר על סנהדרין רצחנית..).

היום על הרג רוצח ומחבל חושבים כמה וכמה פעמים

"כשאני אסיים" זה מטפורה לשמואלג
כנראה אין לי לב רגיש מספיק להזדעזע מדברים חמורים יותר מזה.

ובגלל שאני מניח שעוד כמה פה לא באמת מזעזעים מדברים חמורים יותר.
אז כנראה ההזדעזעות פה היא צביעות.

ומי אמר לי שהשתמש בהלכה בשביל זה?
אולי זה סתם היה רגש?
אני מבטיח לךותן טל

שאני אישית הרבה הרבה יותר מזועזע מדברים אחרים. נגיד, מלעלות לקבר של דודה שלי שנרצחה בגוש קטיף, כל שנה מחדש. נגיד, זה שרחוב אחד מתחתיי, בתקופת מלחמת לבנון הראשונה, נרצחו כ18 בני אדם בביתם על ידי כנופיים מחבלים. נגיד, שבבית הקודם שלי, עד שעזבנו אותו לפחות, היה תקוע "למזכרת" רסיס מקטיושה שנפלה במרחק מטרים בודדים מהבית שלנו וריסקה לנו את כל החלונות ובמזל לא היינו בבית באותו זמן (אחותי נולדה).

אז אחרי כל זה - יש לי אישור שלך להזדעזע גם מכך שיהודי פועל נגד ההלכה ומחלל את ה' בצורה נוראה וגורם נזק עצום לעם ישראל, למדינת ישראל, להלכה היהודית וכו' וכו' - עכשיו מותר לי? 

להיזהר מאוד ממסיתים "מטעם" מסוגו של אבישי רביבhamedinai

לא לשחק לידיים שלהם חס וחלילה.

הם רוצים שכל הימניים ייראו כמשוגעים. 

ה' ישמרנו ויצילנויהודה סעדה

מדוע אתם נוהגים כתקשורת, וחורצים את דינם של החשודים היהודיים לחובה? כבר הוכח שיהודים רצחו? הרבה הרבה יותר סביר שזה ערבים. ככה לקטרג על יהודים? שמרו על פיכם, זכרו שמוות וחיים ביד הלשון.

הם בינתיים שחזרו כבר את המעשהדתי לאומי

למרות שגם זה לא חורץ סופית את דינם וכבר היו מקרים מעולם אבל זה בהחלט צעד נוסף בכיוון הרע.

איפה הם שחזרו?בשועפט?מושיקו
אז גם אתה תודה לייהודה סעדה

שלא ראוי לצעוק שזה יהודים כל עוד לא הוכח סופית שזה הם?

זה לא משנה, משנה הלך הרוח.ותן טל

מה שקרה או לא
"
{קרה - את זה המשטרה תחקור ובית המשפט ימצה את הדין עם הנאשמים. מה שמזדעקים עליו כאן ובכלל הוא שאנשים שונים בפורום - מצדיקים ושמחים וצוהלים על מעשה כזה ולא מבינים כמה הוא חמור ונגד ההלכה. אני לא ראיתי פסק של הרב שפירא ששואלים אותו "האם מותר לי לחטוף ערבי מהרחוב ולדקור אותו ולשרוף אותו חי" ושהוא משיב "כן, מותר".תעשו לי טובה.

עדיין לא ציטטה מקורות הלכתיים שאוסריםהרועה
להגיד שהיום לא עושים ככה כי <...> זה לגיטימי ואני בדעה הזאת, אבל להגיד שהיהדות מתנגדת לדברים כאלה? תוכיח.
אני לא צריך לצטט מקורות שאוסרים.ותן טל

אסור להרוג שום אדם בעולם, לא יהודי ולא גוי - זה מצב שלא קשור למצב שעכשיו, זה מצב נתון. אני מקווה שאתה לא מתווכח בנושא וטוען שמותר לי להרוג כל סיני/תאילנדי/אפריקאי שבא לי? כן?

בהנחה שגם אתה מבין שברירת המחדל היא שאסור להרוג אנשים בעולם גם אם הם לא יהודים - אזי חוזרת הטענה שלי - אני לא צריך להוכיח שזה אסור, זה נקודת המוצא, זה ברירת המחדל, ומי שרוצה להתיר את זה צריך להוכיח שזה מותר.

מי שרוצה להוכיח שמותר להרוג ערבי כזה או אחר - צריך להסביר למה במקרה שלו בשונה מסתם סיני, מותר, ואיפה בהלכה זה מותר.

דבר נוסף - אתה מוזמן להסתכל בכל מה שאמרו הרבנים הסובבים שמגנים את הרצח הזה. לי, כתם, זה נראה שהם אוסרים - לא? אותם שמעתי - או קראתי יותר נכון - אבל את הצד השני עדיין לא שמעתי...

הטענה שלך פה די ברורהיוני
זה שערבי מוסלמי נמצא בארץ לא אומר שהוא מחבל.
כל גוי בחזקת כשר כל עוד לא הוכח אחרת.

למישהו יש סולם בשביל להוריד אותו מהעץ?
איזה עץ? אני לא אוהב לטפס על עצים.ותן טל

אני שמן מידי.

האם אתה טוען שכל הגויים הם בחזקת מחבלים עד שיוכח אחרת? הרי אם ככה - חובה על כל אחד מאיתנו לצאת לרחובות ולהרוג כל גוי שנצא בארץ אלא אם כן יציג בפנינו תעודת יושר מטעם הבד"צ שהוא כשר.

יש לי סולם בבית הורי. אתה צריך?

הרב גינזבורג תמך בקדוש ברוך גולדשטיין הי"דדי"מ

וישב על זה בכלא.(ואולי בגלל זה לא שומעים רבנים שתומכים...)

אתה חושב שפה זה שונה מברוך ויש סיבה שהוא יתנגד?

דבר ראשון, לא ידעתי לגבי מה שאמרת...ותן טל

דבר שני - עדיין, רק לתמוך זה לא מספיק, אני רוצה לראות התרה הלכתית, בדבר חמור כזה - עם מקורות הלכתיים.

ודבר נוסף אני לא מבין - אם זה מותר ונצרך הלכתית, למה אותם רבנים עצמם לא עושים את זה? הרי זה מצווה וזה מצווה חובה! זה לא "אם בא לך תקיים את זה". ומה - כלא הוא מה שמרתיע רב כמו הרב גינזבורג? מה - אם היו אומרים לו שאם ישמור שבת, יישב בכלא - האם היה מפסיק פתאום לשמור שבת או היה מפסיק לפרסם ספרים על שמירת שבת והכלכות שבת? (אני לא יודע אם הוא באמת מפרסם, זה רק בשביל ההדגמה).

באמת שאני לא מצליח להבין את הצד הזה..יותר מידי סתירות פנימיות.

כל מה שיגידו לך יהיה לך תירוץיוני
למה הרב לא יוצא ועושה?? אתה רציניייי?!

חחחחחחחחח...
כן, אני רציני. למה?ותן טל

למה אתה צוחק? אני שואל שאלה הלכתית. אם צריך לעשות את זה - קדימה. לא?

או שיש פה צביעות?

ברור תירוץ, ברור...

[נ.ב: זה שאני משחק אותה לפעמים תמים - זה כמובן אומר שאני יודע יפה מאוד מה תענה אתה או דומיך, ולמה לא עונים מה שלא עונים, ומה אתם חושבים...אתה לא צריך לנסות להסביר לי עכשיו כמו מטומטם...אני רק מציג את חוסר הסימטריה, את הצביעות ואת חוסר היושרה שיש באמירות כאלו]

אתה פשוט מעורר רחמים..דוסית גאה!

הטיעונים שלך לא שווים אגורה שחוקה...

וואלה? חוץ מלשלוף סיסמאות יש לך טיעוןותן טל

רציני? בינתיים לא שמעתי תשובה אחת רצינית לרוב מוחלט של השאלות הקשות שהעלתי. זה שנמענים מלענות - זה לא אומר שהטיעונים שלי לא שווים אגורה שחוקה, זה רק מעיד משהו על אלו שלא עונים, ומעיד על כך שאלו באמת שאלות קשות וחזקות. זה הכל.

אבל הכי קל להגחיך, "אתה מעורר רחמים, הטיעונים שלך לא שווים אגורה שחוקה" - ולא להגיד כלום בעצם.

לא קונה את זה, מחילה.

הרב דב ליאוריהודה סעדה

תומך בחסימת כבישים- הוא פעם חסם? האם מי מהרבנים המתירים חסם אי פעם?(אגב, חברי שאל אותו שוב לאחרונה על זה בקשר למשא ומתן והרב אמר שאפשר לעשות זאת שוב).

כמה רבנים בגירוש שאמרו להתנגד פסיבית באו וישבו עם המתנחלים בבתים?

זה שהם לא עושים, לא אומר שהם לא תומכים.

יש הבדל -ותן טל

בין לא לעשות דבר "זוטר", לבין להורות משהו "גדול" ולא לעשות אותו בעצמך - כי זה מעיד דבר רציני בהחלט...

דבר נוסף - "לחסום כבישים" - אולי זה מכשיר מצווה, אולי זה אמצעי כדי להגן על מצוות - אבל לא נראה לי שזה נכנס לגדר של מצווה עצמה ממש - אין שום מצווה לחסום כבישים בהפגנות, אלא, שרב כזה או אחר פוסק שזה מותר כדי לקדם מצוות ארץ ישראל, לדוגמא - אזי, זה לא מחייב אותו גם לעשות את זה, כדי להראות שזה בסדר. אבל, אם ניקח רגע משהו שהוא לא נקמה כדי להסביר טוב - אם רב כלשהו נותן הכשר מסויים, נניח על בשר ועוף - ובעצמו נמנע לחלוטין מלאכול את הכשרות הזאת - בדבר הזה, יש בעייתיות גדולה מאוד - אנשים לא מבינים - אם הרב נותן את הכשרות וזה כשר, מדוע הוא לא אוכל? משמע שזה לא מספיק כשר... - אתה מבין?

רב יכול כמובן להחמיר בדיני כשרות בתוך ביתו פנימה - אבל כאשר הוא מורה הלכה לרבים, כאשר הוא במעמד איש ציבור, הוא חייב לנהוג בצורה שהציבור יראה שהוא עומד מאחורי מה שהוא אומר - ואם הוא נתן את הכשרות לאוכל הזה - כן, הוא צריך להראות שהוא מספיק סומך על הכשרות הזאת שהוא בעצמו נותן - ולאכול ממנה וכך אנשים שרואים את זה, יודעים שזאת באמת כשרות שאפשר לאכול ממנה. הרי אם הרב נותן הכשרות בעצמו לא סומך על הכשרות הזאת - כיצד הוא יכול לתת אותה? אומנם יש עניינים של החמרות והקלות, אבל רב כאיש ציבור, כאמור - גם כאשר הוא מחמיר או מקל, הוא צריך לעמוד מאחורי התעודה שלו...

זה ההבדל הדק, שצריך להיות מספיק מתבונן בעומק העניין, בין מקרה כמו חסימת כבישים - לבין מקרה כמו כשרות, או להבדיל - וכאן אנחנו מגיעים לעניין - נקמה. הרי נקמה של רצח, זה מצווה - אי אפשר להשוות בין רצח ערבי כנקמה, לבין חסימת כביש - אני מקווה שאתה מבין לבד למה. הנקמה, זה לא "מעשה שמותר לך לעשות אם זה יעזור לארץ ישראל" - הנקמה של הרצח, אם היא מותרת - היא חובה - חובה עליך לנקום את דם היהודים ולרצוח את אויביהם - ניסוח למשל לפסק (כתבתי פשטני כמובן, אבל אני מניח שאתה מבין...). זה לא " אם בא לך תחסום כביש, או תעשה גרפיטי, או תהרוג ערבי - אחד מהשלושה שבא לך". זה בכלל לא עומד באותה דרגה.

הרצח, אם הוא מותר הלכתית - הוא מצווה בעצמו, ולא "מכשיר מצווה". ואם זה מצווה - אם הרב בעצמו שפוסק שזה מותר ומצווה, לא עושה את זה - זה מעלה תהיות עליו - האם הוא לא עושה את זה כי הוא פוחד מהכלא אבל אחרים לעודד אין לו בעיה כי זה הם שייכנסו לכלא ולא הוא? האם הוא פוסק שמותר - אבל מותר רק לפשוטי העם ולרבנים אסור? האם הוא פוסק שמותר ומצווה - אבל זה מצווה רק למיש אין לו הרבה מה להפסיד אם יישב בכלא, ואילו אני הרב, אדם חשוב שצריך ללמד תורה, אני לא אעשה את זה?

בקיצור - זה מעלה ספקות בנוגע לאמינות הפסיקה, מעלה תהיות בנוגע לצביעות שאולי קיימת כאן - ולכן, רב שפוסק דבר חמור שכזה, צריך לעמוד מאחורי הפסק שלו ולהראות שהוא מתכוון אליו, על ידי כך שיהווה דוגמא לאחרים.

(אגב, כמובן שהיו רבנים שאמרו שצריך להתנגד בגירוש בצורה כזאת או אחרת, ובאו בעצמם לגוש ועשו את זה. זה חשוב).

רק עכשיו ראיתי.די"מ

לא כל דבר שהוא מותר בהכרח כדאי לאו דווקא מסיבות הלכתיות נטו.

אם אתה רוצה תפנה אליי באישי ואני יתן לך את המייל של המשמש של הרב יצחק לשלוח לו שאלה.

בשביל זה אתה צריך להראות לי משהו מוצק ולא אמירהותן טל

מעורפלת - אם אתה רוצה להוכיח שהמשפט הראשון שלך הוא בעל היתכנות הלכתית, תוכיח - סתם ככה לא משמע הגיוני מה שאתה אומר - במיוחד כשמדובר בדבר קריטי, חמור כל כך ובלתי הפיך, כמו הרג. הרג זה אחד הדברים הקשים ביותר בתורה. וכדי שזה יהיה "רק מותר אבל לא כדאי" - צריך סברה ומקור רציני ביותר, כי זה ממש אבל ממש לא דבר שמתקבל על הדעת. או שאני צריך לרצוח או שלא. עמלק, בהנחה שיש לידי נביא שאומר לי שהוא עמלקי גמור - כן, אני מחוייב להרוג אותו, זה לא נתון לשיקול דעתי, התורה חייבה להרוג את כל העמלקים. מחבל שבא להרוג אדם שנמצא לידי, או אותי - אין לי שיקול דעת, אני חייב להרוג אותו. פתאום אתה בא להגיד שיש מקרה שבו, "אני יכול, לא חייב, ואולי לפעמים לא כדאי למרות שזה מותר לכאורה" - להרוג אדם אחר? לא פשוט, לא פשוט...יש לך הסבר הלכתי לכך?

(לגבי הרב יצחק והמייל - משום מה יש לי חשד קל שאם אני, אדם שהוא לא מכיר, אשלח לו מייל עם השאלה הזאת - הוא די יחשוד או יניח שאני עלול להפליל אותו ו/או שאני מהשב"כ וכו' - ולא יענה לי מה שאתה חושב שהוא אומר, וכו'...

אלא - אדם שהוא מכיר, אדם שהוא סומך עליו, אדם שהוא יודע שהוא לא שב"כניק ולא "מסגירן", שיבוא אליו בפגישה אישית וישאל אותו את השאלה הזאת - לאדם כזה, אם הרב אומר מה שאתה אומר שהוא אומר - לאדם כזה הרב יענה כמו שאתה חושב. ככה אני אישית סבור. ולכן לא אטרח לשלוח לרב שאלה. אבל תודה על ההצעה).

[דבר נוסף, ואני אומר אותו באמת לא בציניות - אני מודה לך על כך שאתה לוקח אותי ברצינות ועונה כעניין לדבריי, ולא פוטר אותי בצורות מזלזלות כמו שאחרים עושים כאן, ומשתדל כמה שאתה יכול, לכל הפחות, להגיב כמו שצריך, לעניין - גם אם זה לא משהו שאני מאמין בו ומסכים איתו...אתי אישית זה שימח... ]

הרג גוי זה לא כמו רצח יהודי.די"מ

אני לא רואה הרג גוי כעברה כל כך חמורה.

ושוב נקמה זה עניין שלנו כלפי ה'.האם ה' רוצה שאני ישב בכלא כל החיים על הריגת ערבי?לא נראה לי.הוא יעדיף שאני יסתפק במשהו יותר קטן,במיוחד שגם ככה אני לא יכול לעשות את זה כמו שצריך.

בקשר לשלוח שאלה לרב יצחק אתה יכול לשלוח לי ואני ישלח בשם "חבר שלי".

למה נקמה זה עניין שלך מול ה' ושבת לא?ותן טל

אני אסביר את השאלה: נניח שיוצא חוק שמי ששומר שבת, נכנס לכלא לכל החיים (היפותטי, אבל בו נניח) -  האם ה' רוצה שתשב כל החיים בכלא על שמירת שבת? האם זה אומר שתפסיק לשמור שבת?

האם שבת זה עניין שלך מול ה' או לא?

האם שבת שונה מנקמה? במה? אשמח להבין. אם נקמה היא מצווה שצריך לעשות - הרי היא כמו שבת, שצריך לשמור. לא ככה? ואז - ככה אני מבין את זה - כמו שאני מניח שאתה תסכים לשבת בכלא כל החיים על שמירת שבת -  ככה אתה אמור גם להסכים לשבת בכלא כל החיים על ביצוע מצוות הנקמה.

אם לא הבנתי אותך נכון אשמח שתתקן אותי.

לגבי השאלה - שמעתי את הרעיון, אחשוב עליו ואם ארצה, בעזרת ה' אשלח לך את השאלה באישי...תודה

זה לא נכון להשוות לשבת.די"מ

נגיד שיצא פסק שאסור לאכול בשר "חלק" ואתה פוסק לפי הרמ"א שאין עם זה שום בעייה,אז צריך למסור על זה את הנפש?

אני לא אומר לא לעשות נקמה בכלל,אבל לעשות דברים פחות "רציניים"

עוד לא עיינתי בנושאיהודה סעדה

של מכשיר מצווה ומצווה, אז קשה לי לענות לך עליו.

לעניין הרב המכשיר-גם זה לא נכון, ידוע שהרב אליהו זצ"ל היה אוכל רק מה שאשתו הכינה לו, למרות שהוא בודאי גם תמך בכשרויות אחרות, אז מה שאמרת שצריך לאכול מהכשרות שהכשיר-לא נראה לי נכון בעיניי.

כמובן שלא אמרתי שלא היו רבנים בכלל שלא באו לשבת עם המגורשים(ראש הישיבה בבית שאן עשה את זה-אתה אמור לדעת) רק אמרתי שלא כולם.

אשמח אם תעדכן אותי שפספסתי מלענות על משהו ממה שכתבת.

קודם כל הוא פרסם.אולי אני יוכל לסרוק ולהעלותדי"מ
עבר עריכה על ידי די"מ בתאריך י"א בתמוז תשע"ד 15:44

וכבר העלתי לנוג"ה את החלק על נקמה.

למה הרב עובדיה לא רק לכנסת?אם זה כזה חשוב למה להשאיר את זה לדרעי?
זה לא קשור

לרוץ לכנסת זה לא מצווה, זה אמצעי להגיע למצוותותן טל

ולכן יש שליח בזה שעושה את זה בשביל הרב עובדיה. במובן מסויים הרב עובדיה בזמנו בהחלט היה בכנסת - הרי כל דבר שדרעי וישי עשו, היה בהוראתו. הם לא יכלו לזוז פיפס בלי שהוא החליט, פחות או יותר.

אבל נחזיר בשאלה - למה הרב עובדיה לא שלח את אריה דרעי לשמור שבת במקומו? או לא לדבר לשון הרע במקומו? או להניח תפילין במקומו? או לכבד הורים במקומו?

מוזר...למה הוא לא עשה את זה?

מבין את הטיעון שלי כעת או שאני אנסח שוב במילים בהירות יותר?

(נ.ב: אשמח אם באמת תוכל להעלות לכאן, את כל המאמר/פסק הסרוק - אני לא ממש נכנס לנוג"ה ביום יום ולהתחיל לחפש זה סתם מסובך - עדיף כבר כאן, שכולם גם יוכלו לחזות בזה בעצמם. תודה לך )

צודק זה לא דוגמא טובה.די"מ

ומה עם מה שיהודה סעדה כתב?

אם אני יוכל להיות על המחשב עם הסורק בזה תלוי בעז"ה אשתדל.

תודה (לגבי השורה השנייה בתוכן)ותן טל
באמצע לסרוק...די"מ
לעם לא קרה כלום.פייגליניזית

דבילית רות קלדרון שאמרה "אמונתי נשרפה יחד איתם", כי תינוק הוא זה שמכל מקרה בונה תילי תילים של אמונות, הדבר הכי ילדותי זה להשעין את האמונה על מקרה זה או אחר. עם ישראל נשאר כשהיה, ו"לא תרצח" נשאר כשהיה, קיצוניים תמיד יהיו לכאן ולכאן, אוטופי להשתגע ממה שהיה, (גם משום שהיו דברים מעולם)  וגם משום שהעם מוקיע אותו. 

יהודי שהורג גוי לא עובר על לא תרצח.די"מ
גם במקרים בהם זה אסור לפי כולם.
יהודי טיפש, זה בטח עבירה על כל התורה כולה.hamedinai

מה שכותבים באינטרנט, קוראים, אפשר לקרוא בכל העולם.

זו חפרפרת נגד כל עם ישראל כולו, לכתוב בסגנון כזה.

"ורחמיו על כל מעשיו", נאמר.

ויהודי חרטטן זה רק דרבנן.די"מ
גמרא מפורשת אומרת שהאיסור להרוג גוי זה לא בגלל "לא תרצח" אלא בגלל "ליכא מדי לגוי אסור ולישראל שרי"
אז לפני שאתה אומר לי לא לכתוב דברים כאלה באינטרנט תגיד לפרויקט השו"ת שיורידו את מסכת סנהדרין...
גוי כן מחבל לאמושיקו
חבר'ה אם אפשר כבוד בדיון!!עמ"י צריך עכשיו רחמיאומייי!

שמים ולא עוד שנאה בנינו....

מעניין מה יקרה אם שבר טיל גדול ייפול בטעות על כיפתקעלעברימבאר
הסלע
מדינת ישראל תתקן על חשבונינו...הסטורי
השאלה אם איראן לא תטען שעשינו זאת בכוונה, ואזקעלעברימבאר
הם יקראו לכל ערביי הארץ להתקומם בשם אל אקצא, ואז הם ינסו להתקומם, ואז נוכל לגרש מכאן את כל הרשעים שנגד המדינה
בעז"ההסטורי
אמןןןרקאניאחרונה
וואלה אני כל הזמן שואלשלג דאשתקד
מה יקרה אם איזה טיל ענק יכסח את מכה או אל-מדינה...
הם לא נראה לי יכוונו בכלל לאזור מכה.קעלעברימבאר
באסלאם יש מסורת שמכה מחוץ לתחום המלחמתי
נכון, אבל השיעים מאוד מתוסכליםהסטורי
(והאמת שגם רוב הסונים) מזה שבית סעוד, אוכף על מכה את הגרסה ה'וואהבית' שזה תת זרם בסונה. עד מלחמת העולם הראשונה, זה לא היה ככה.

יום אחד (והיום שבו האייתולות יבינו שזה סופם עלול להיות היום הזה) זה עלול להתפרץ.

לא עד כדי פגיעה במכה.קעלעברימבאר
האם היה בהיסטוריה אחרי מוחמד אי פעם מלחמה במכה שהביאה לפגיעה בה?
השאלה כמה יש שליטה על זהשלג דאשתקד
הרי שאריות של טילים/יירוטים/מטוסים יכולים להגיע לכל מקום
הם פשוט לא יירו לחיגאז, אלא לריאדקעלעברימבאר
אני לא מבין גדולשלג דאשתקד

אבל לכאורה טיל עודה כברת דרך עד שהוא מגיע מאיראן לישראל. על הדרך מגיע מולו המיירט ומפיל אותו באיזשהו מקום.

אם הם יורים לכל שטח ישראל, זה יכול ליפול בכל מקום בטווח הזה, לכל אורך הדרך.

צריך לבדוק במפה אם מכה היא בדרך (עד כמה שזכור לי, אל-מדינה יותר דרומית מישראל).

בכל מקרה אם זה מעניין אולי אשאל בהזדמנות את ידידיי מומחי הטילים..

אל מדינה דרומית כמה מאות קילומטרים מישראלקעלעברימבאר
בדיוק הסתכלתי במפה...שלג דאשתקד

גם מכה וגם מדינה מאוד דרומיות.

לא נורא, מה שלא יעשו השיעים - יעשה המהדי שלנו, "כי יום נקם בליבי".

אסלאם הוא לא עבודה זרה, ואין ענייןקעלעברימבאר

להרוס את מוסדותיו, אלא לתקנם שיכירו בכך שהאמת היא רק אצל עם ישראל.

הרב קוק טוען שעם ישראל יעלה ויזכך את הדתות ולא בהכרח יגרום לכלייתם.

איך אומר הרב שרקי ? לעתיד לבוא מגיעים האומות אל המשיח,ומניחים על הדלפק את הדתות שלהם, והוא כבר יתקן אותם. יסיר מהדתות את החלקים הרעים , ישפץ וישאיר את החלקים הטובים

סבבהשלג דאשתקד
אנחנו מחכים לנקמה על האכזריות וההרג שהיו בסעודיה בראשית האסלאם. "גדולה נקמה".
זה לא מחייב פגיעה בכעבה.קעלעברימבאר
אגב, גם את כיפת הסלע אפשר להעביר בשלמותה מחוץ להר הבית, כדי שתהיה בית תפילה או התכנסות לגויים שיעלו בחג הסוכות לרגל לעבוד את ה אלוקי ישראל בעתיד
או על אל אקצה.משה

אבל זה נכון שהמדינה תתקן על חשבון מס רכוש.

"לפעמים צריך להוריד את הכיפה" (הסלע)קעלעברימבאר
מקווה שלא יעצרו אותי במחלקה היהודית😅
בנפול רשעים רינהאיתן גיל

נתניהו קורץ מחומר של מנהיגים נועזים, ואת זה לא יקחו ממנו. 

לצד זה יאמר שחיסול ראשי הטרור היא מכה קלה בכנף של הטרור.

נאסראללה חוסל וחיזבללה עדיין בועט.

סינוואר חוסל וחמאס עדיין בועט.

חמינאי חוסל ובתוך יום ימונה לו מחליף זמני צעיר יותר, וקיצוני יותר. 

ההערכה שההמונים יצאו לרחובות עם הוודע דבר חיסולו- לא התבדתה.

ואין לנו על מי לסמוך אלא על אבינו שבשמיים

לא חושב שאתה צודקconet

חמאס עדין פועל מכח האנרציה של המלחמה

חזבאללה לא מתקרב למה שהיה פעם

ובאיראן הכל יתפרק שם גם המחליף שלו לא יחזיק מעמד

די לחמיצות, חיזבאלה ממש לא בועטהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך י"ב באדר תשפ"ו 9:54

כמעט חצי יובל אירן בנו אותו בשביל הרגע הזה. כל השנים שהתלבטו על תקיפה באירן, אחד החסמים היה שגם אם יש לנו מספיק מטוסים לגל ראשון, רגע אחרי כל המטוסים ישועבדו למלחמה שבהכרח תיפתח מלבנון.

כמעט שנה וחצי שחיזבאלה מפרפר, צה"ל תוקף אותו יום יום והוא לא מעז להגיב. בעם כלביא הם הסתפקו בהודעות לתקשורת וכעת חיסלנו את מנהיג אירן ונם שלחו כטב"מ אחד.

חיזבאללה פצוע קשה אבל לא מת, כמוהו חמאס.איתן גיל

לגבי אירן, העולם שותק, אבל בעוד שבוע אירופה תתהפך עלינו בהכוונת קפלן שר"י

תרגע. האינטרס של ארהב והסונים הוא למוטט את אירןקעלעברימבאר
האינטרס שלהם הוא להגיע להסדרה דיפלומטיתאיתן גיל
הוא לא בועט. ואנחנו ממשיכים להכות בו.הסטורי
מאז 'הפסקת האש' עם לבנון, אנחנו מכים בחיזבאלה יום יום והם לא מעיזים להגיב. בתקווה שהפעם נתניהו וטראמפ, שיצאו באמת למלחמה הירואית וראויים לכל שבח על כך, יחזיקו מעמד עד הניצחון על אירן, חיזבאלה ימות סופית. אין לו תקציב ולא הכוונה בלי אירן.

לגבי חמאס העניין יותר מורכב. ההחלטה האסטרטגית של ממשלת ישראל (בעקבות לחץ ציבורי כבד מאוד ובכל זאת מי שהוא הממשלה הסמכות והאריות אצלו) היתה להחזיר את החטופים, למרות שזה אמר להשאיר את חמאס כשאנחנו מסובכים בין-לאומית עם היכולת להפר זאת.

אני עדיין מתפלל ומקווה שנתניהו ינצל אחת מאין ספור ההפרות של חמאס ויכריז על חזרה ללחימה עד חיסול החמאס. בנתיים לא נראה שזה המהלך שהוא מתכנן. (הלוואי שזה עוד תרגיל הטעיה. מי יודע)

מול חמאס זו התשהconet

לפי מה שאני מבין יש המון הגירה של עזתים לחול מסיבות רפואיות וכל מיני

אבל זה לא מספיק אנחנו צריכים שיהגרו בכמויות מסחריות אחרת הם מולידים יותר מאלה שעוזבים

מקווה שיפולו עליהם איזה כמה טילים איראניים שם בחוץ שנמצאים בו כל הפליטים

אין ספק שבלי החמצן האירני הוא ימות סופיתאיתן גיל

לכל היותר יתנהל כתנועה רעיונית, שלא בדיוק מחובבי ציון...

לגבי חמאס, יותר משהוא פרוקסי של אירן, הוא פרוקסי של קטאר, החברה של משפחת טראמפ. נתניהו מבין את זה יותר טוב מכולנו, וידיו כבולות באמת.

בפגישתו האחרונה עם טראמפ הושגו הבנות לגבי האיום האירני, אבל באשר להמשך הטיפול בחאמס הוא יצא מהפגישה בלא כלום.

איזה כיף להאשים את טראמפ...הסטורי
נתניהו קיבל מטראמפ אור ירוק לפתוח על חמאס את שערי הגיהנום ולגרום לעזתים להגר - הוא העדיף עסקת חטופים שנותנת חמצן לחמאס ואחריה עוד אחת כזאת.

אני לא אומר זאת כרגע ממקום מאשים, היתה כאן בחירה קשה בין שתי חלופות שכל אחת מהם היא חשובה מצד עצמה, אך עם מחיר כבד בצידה.

לדעתי (וכנראה לדעת רוב חברי הפורום) זאת היתה האופציה הלא נכונה, אבל קשה להכחיש שהאווירה הציבורית נטתה אליה. אבל זו היתה הבחירה של נתניהו.

אני חושב שזה נכון...משה
קיבל אור ירוק לפעול נגד אירןאיתן גיל
אבל לא נגד חמאס- בטרם שיקום הרצועה. 
אתה מתחיל את ההסטוריה מהנקודה הנוחה לךהסטורי

עם כניסתו לתפקיד טראמפ הודיע לחמאס שאנחנו יכולים לפתוח עליהם את שערי הגיהנום, הוא גם דיבר על הגירת עזתים. אם היינו פותחים עליהם את שערי הגיהנום - טראמפ היה תומך לחלוטין.

נתניהו העדיף עסקת חטופים. גם כשחודשה הלחימה (מרכבות גדעון א וב) היא היתה כולה מכוונת ללחץ עד שחמאס יסכים לעסקה (ממליץ לחפש את הפרקים של עקיבא ביגמן על המבצעים).

טראמפ, שכפי שרואים שוב ושוב מתואם איתו בכל פסיק (וכל הטענות על 'פערים' הם רק הצגות לתקשורת שכל מיני קונים שוב ושוב את אותה 'סחורה'), נתן לנתניהו בדיוק את מה שהוא רצה.

מה לעשות שחמאס אינם טפשים ואפילו שהם נאלצו לוותר על רוב דרישותיהם, שבזמן ביידן הם לא העלו על דעתם, אבל בהחלט שמרו על הישרדותם. כעת זה ההסכם שנתניהו רצה וטראמפ ערב לו.

לבוא לערב שאתה גררת לסיפור בתלונות - זו עזות מצח.

(חשוב להדגיש, נתניהו עצמו לא בא בתלונות. אני משוכנע שהוא רוצה תיאורתית בהשמדת חמאס, אבל לא באמת רוצה בכיבוש וישוב הרצועה. רק חסידיו, שמנסים להאמין בו יותר ממה שהוא מאמין בעצמו - מספרים לעצמם שטראמפ הוא הבעיה).

זה לא פשטני כדבריך- עשית סלטאיתן גיל

עמדת נתניהו מהרגע הראשון היתה לפרק את חמאס ולהחליפו בממשל צבאי ישראל, אלא שהוא נתקל בשני מחסומים לא פשוטים:

א. היהודונים של טראמפ הוזהרו מפני ההשלכות הכלכליות שיהיו עליהם אם חמאס תחת הגדרת כיסוי חדשה: "ממשלת טכנוקרטים" יחדל מלהיות סוס טרויאני של קטאר בחצר האחורית של ישראל. טראמפ אכן מקשיב לנתניהו, אבל על היהודונים שלו הוא סומך יותר.  

ב. צמרת צה"ל, כאיש אחד, הטילה וטו על עצם הרעיון להחיל ממשל צבאי על עזה.

בנסיבות האמורות בחר נתניהו להשהות את הכרעת חמאס, וללכת בכל הכח על שחרור כל החטופים, וכך היה. וכמאמר השקלישאה: מוטב ציפור אחת ביד, וכו'

בתוך כך זימן את עצמו נתניהו לפגישה נוספת עם טראמפ שבה עלתה תכנית מגירה למוטט את משטר האייטולות, אולי כחלופה לפירוק חמאס שתקוע כאמור.

במאמר מוסגר יאמר שטראמפ נעתר, כי ליהודונים שלו אין אינטרסים כלכליים באירן- לכאורה.

סוף דבר, דוקטרינת נתניהו גורסת שאם משהו תקוע, זה הזמן ללכת על משהו גדול אחר. כך למשל הסכמי אברהם יצאו לדרך במקום תכנית המאה של טראמפ ש"חברים טובים" טרפדו.  

לא נכוןהסטורי
נתניהו לרגע לא נתן הוראה לכבוש את עזה ולהקים ממשל צבאי. גם באיזורים שכבר התישבנו ויושבים בהם שנתיים. נתניהו מאוד נזהר לא להכריז שנשאר לשלוט בהם ומאוד נזהר שמאף החלטת קבינט לא ישתמע כך.

אי אפשר להאשים את טראמפ, במה שלא הוכרז כמטרה רשמית ולא כהוראה לצבא, עוד בזמן ביידן.

טראמפ אפשר לפתוח על עזה את שערי הגיהנום ולתת לתושביה להגר. נתניהו המהם, אבל מנהלת ההגירה לא הוקמה עד רגע זה (זה עניין פנים ישראלי, לא תלוי באנשי טראמפ בכלל) ובמקום שערי הגיהנום, הפעילו לחצים כשכל הזמן היה ברור שהמטרה היא עסקת חטופים במחירים יחסית סבירים.

זה מה שנתניהו רצה וזה מה שהוא קיבל.

נו באמת.איתן גיל

הסדר הוא תמיד הפוך וטוב שכך.

גורמי הבטחון עוקבים אחרי פצצות מתקתקות, וכשסוגרים על מישהו, מבקשים אישור מראש הממשלה, שמאשר או לא מאשר לפי העניין, ולפי שיקול דעתו.

כך גם לגבי כיבוש עזה, ראש הממשלה הציע בחדרים סגורים להערך לביצוע, ושמע את ששמע, אז הוא נסוג.

טוב, אז חיזבאלה בכוחותיו האחרונים העז להתערבהסטורי
בעז"ה ובהשתדלותינו הביא על עצמו את קיצו.

כבר חוסל ראש סיעת חיזבאלה בפרלמנט. משום מה ל'מדיניים' מהפרלמנט נתנו חסינות בסיבוב של לפני שנה וחצי. אז כעת הסרנו את הכפפות גם בעניין הזה.

בדיוק כךאיתן גילאחרונה

פעם נרתעו מלפגוע בהנהגות פוליטיות של גופי טרור, אז לא עוד.

כולם בני מוות.

ההבדל הוא שאצלם שליש מהעם לא רצה לעשות הפיכה.קעלעברימבאר
באיראן שליש רוצים הפיכה, ועוד שליש יזרמו לכאן או לכאן.   רק שליש נאמנים למשטר.

וגם נגד איראן יש קונצנזוס של ארהב אירופה והסונים למוטט את השלטון. ורוסיה וסין לא מתערבות כבר

התבדתה כמובןאיתן גיל
למה לחגוג את מות חמינאי???????אריק מהדרום

הייתם מתפללים עליו שיחזור בתשובה!!!

יתמו חטאים מן הארץ!  חטאים ולא חוטאים!!!!

🥳🥳🥳🥳🤠🤠🤠🤠

עוד חודש אפטר פארטי במצרים.

נו מתי ההפיכה באיראן? למה העם שם לא יוצא לרחובות?קעלעברימבאר
כבר בוקר או עוד לילה שם?
כי משמרות המהפכה עדיין חזקים מאודפ.א.

אנחנו רק ביום הראשון של מלחמה, שתימשך זמן.  לא רק כמה ימים אלא הרבה יותר

המנגנונים השלטוניים באירן לא קורסים בגלל סילוקו של המנהיג. צריך הרבה מעבר כדי לגרום לשלטון לקרוס. 

למה העם לא יוצא לרחובות?קעלעברימבאר

לפני חודש יצאו 40 אלף

מהידיעה כי משמרות המהפכה ישובו וירצחו בדם קרפ.א.

כמו בסבב הקודם.

כמות הנרצחים שהיו אז, עולה על 40,000.

ומפגינים היו הרבה יותר מהמספר הזה.  

פורסם עכשיו:

שליש מהאיראנים מתים מאושר על חיסול חמינאיקעלעברימבאר
אז חבל שלקח לטראמפ חודש לקבל את ההחלטה…רוני 1234
ועוד עודד אותם לצאת ונהרגו בהמוניהם סתם… בהנחה שהוא בא לעזור להם כל רגע
לא לקח חודש לקבל החלטההסטורי
לקח חודש לארגן את הכוחות, הגיוני.
סבלנותברגוע
אין לי סבלנות. אני רוצה ביד או טו לנוח מאויביהםקעלעברימבאר
גם אניברגוע

אבל אם הם יצאו עכשיו לרחובות יהרגו אותם.

איראן זאת מדינה מאוד גדולה ולוקח זמן להחליש את השלטון שם.

שום שלב בגאולה לא מתקדם בלי סבלנותהסטורי
הדרשה של ר' חיא על גאולה קמעה קמעה, מתבססת על מהלך מגילת אסתר. 
כי טראמפ אמר להם שיחכו ויתכוננונקדימון
וגם נתניהו אמר להם שיכינו את עצמם.

קודם כל, צריך לתת לנו לעבוד. ורק כשהשטח יהיה מספיק פנוי וחלש, העם יוכל ויצטרך לצאת ותפוס את המדינה. כרגע זה סתם יהיה טבח המוני וחבל על החיים.

התפקיד שלהם יגיע בעיתו ובזמנו. בנתיים טראמפ אמר להם שדווקא יישארו בבתים. שלא יפריעו, לא יסכנו את עצמם, ולא חלילה יגרמו לשינוי תוכניות מבצעיות כדי למנוע פגיעה באזרחים תמימים באמת.

רק התחלנו. הם עוד יצאו לרחובות בעז"ה.

יפהקעלעברימבאראחרונה
מי שברך אבותינו הוא יברך את הממשלה והעומד בראשהאיתן גיל
ואת חיילי צה"ל
ואת האזרחיםשלג דאשתקד
ואת ממשלת ארה"בנקדימון
והעומד בראשה, ואת חייליהם.

שמעתי בשם הרב שמואל אליהו שנכון בהחלט להכליל את צבא ארהב והעומד בראשם בתפילות שלנו להצלחה ולניצחון.

למה ארהב? אנחנו לא בגלות. אפשר לומר "ייתן ה'קעלעברימבאר

את ישראל ואת עוזריהם מהעמים מצליחים" אבל להתפלל בשלום מלכות גויית זה רק חידוש של ירמיהו מגלות החרש והמסגר "וישלח ירמיהו לאנשי הגולה לאמר התפללו לשלום העיר אשר הגלתי אתכם שמה כי בשלומה יהיה לכם שלום", עצם זה שירמיהו היה צריך לחדש זאת סימן שזה לא היה לפני, גם כשצבא מצרים עזר ליהודה. כשם שתפילה מתפללים "רופא חולי עמו ישראל" ובמילא זה כולל את כל החולים בעולם, למעט רשעים שמותם עדיף לעולם.

בארץ ישראל במדינה, לא מתפללים תפילה לשלום המלכות הגויית.

וצריך לזכור שעדיין ארהב מייצגת את מלכות רומי הרשעה שהגלתנו לבין האומות, ושרפה את היכלינו. ואת הפרוגרס. נכון שחצי ממנה טוב וטראמפ ידיד ישראל ונגד הפרוגרס, ולא במקרה ה' השתמש בו כשליח להגן על ישראל דווקא חצי שנה אחרי שחוקק חוק שיש רק 2 מגדרים, בעוד הפרוגרסיבים בארהב בעד איראן כמו קאמלה האריס. אבל "חסד לאומים חטאת" וכל מה שעושים הקולקטיבים הגויים, אינם עושים אלא לטובת עצמם, בסוף יש לארהבה אינטרס להשמדת איראן לא פחות מאיתנו, והיא עושה זאת במחיר מזערי כאשר אנחנו סופגים את רוב ההרס. ואל תבטחו בנדיבים. והנביאים מוכיחים אותנו על בטחוננו במצרים ויחזקאל רואה בזה ממש ניאוף ובגידה בה' לסמוך על האומות שיצילו את ישראל.

להיעזר ריאלית כן, לסמוך בקטע הנפשי, לא.

ברוראיתן גיל

מישהו סיפר פעם על תחזית לבצורת בשנה הבאה, והנוכחים זלזלו, ואז הוא תיקן את עצמו לבצורת בשנה הבאה- בארצות הברית, וכולם נכנסו ללחץ.

ככה זה כשאנחנו תלויים בארצות הברית...

איזה חמוד אתה נקדימוס. סליחה שגרמתי לךקעלעברימבאראחרונה
לצחוק גם כשלא רצית❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂
איך אתם אוהבים את אוזני חמינאי שלכם?נקדימון

שוקולד או פרג?

אולי נהפוך לשירשור הממים הגדול של חמינאינקדימון

יצרתם מם? שלחו לכם אחד? שתפו איתנו

אמנם אל יתהלל חוגר כמפתח ואכמ"ל, אבל על הטוב הזה אי אפשר שלא להודות - ובעז"ה נהפוך הוא וישלטו היהודים המה בשונאיהם

פרג אופיום (לעמונים)קעלעברימבאר
לא לא אוזני חמנאינפשי תערוג
למה לא צלעות או סטייק?
הכי טוב ספינג' בסיג'קעלעברימבאר
יסתיים בשחמט?נקדימון

מי זו המלכה? שרה?קעלעברימבאר
לא יפה לביבי לגנוב כתר של ספר תורה😅קעלעברימבאראחרונה
חילול השם לשמו!!!!סיעתא דשמייא1

חשד לטרור יהודי ביו"ש: רעולי פנים הציתו בתים ומכוניות של פלסטינים

אז הצלחתם להפחיד כמה ערבושים אבל טנפתם את שם השם.

מה דוד תעלה לארץ ישראל עזוב אותך שטויותקעלעברימבאר
אל תקשיב ליצר אל תקשה לבבך כמריבה כיום מסה במדבר עזוב אל תקשיב לצפוני. תעלה לארץ זרוק תשכל פשוט תעלה עכשיו מייד תנצל את אור הגאולה שעולה בימים אלו.

סורו סורו צאו מתוכה היברו נושאי כלי ה'!!!!!!

להיזהר עם היום שאחריhamedinai

אני זוכר היטב איך, אחרי התפרקות ברית המועצות ב-1991 והתחלת המגעים החשאיים שהובילו להסכמי אוסלו, אחד ממובילי הדעה הבולטים בשמאל הישראלי (בגוון מסוים, כמו יוסי ביילין או חוגים קרובים אליו) ניסח רעיון דומה מאוד:  "עם קריסת ברית המועצות נעלמה המטרייה הסובייטית שהגנה על ארגוני הטרור הפלסטיניים ועל מדינות ערב העוינות. עכשיו, כשהאיום הגיאופוליטי הגדול ירד, אפשר לקחת סיכונים שלא העזנו לקחת בעבר, כשברה"מ עוד עמדה מאחורי הצד השני."

ואכן, הממשלה דאז – בראשות יצחק רבין ושמעון פרס – לקחה את הסיכונים האלה: הכרה באש"ף, החזרת ערפאת מעונש גלות, מסירת שליטה בשטחים, יצירת הרשות הפלסטינית – הכול מתוך תפיסה ש"חלון ההזדמנויות" נפתח בגלל השינוי העולמי הדרמטי. התוצאה? במקום שלום יציב, נכנסנו לסבב סיכונים חדש ומסוכן בהרבה: גל טרור מתאבדים, האינתיפאדה השנייה, אלפי הרוגים ופצועים, ופגיעה עמוקה באמון הציבורי.

הלקח ההיסטורי ברור: נפילת אויב אסטרטגי גדול (ברה"מ אז, איראן אולי מחר) לא בהכרח מביאה שלום אוטומטי. לפעמים היא יוצרת ואקום, כאוס, התחזקות כוחות קיצוניים אחרים, או – מה שחמור יותר – פיתוי פנימי לרוץ להסדרים מהירים מדי, מתוך אופוריה זמנית של "עכשיו או לעולם לא".

אם מחר יקרוס משטר האייתוללות באיראן (בין אם במלחמה, בהתפכחות פנימית או בהתפרקות), סביר מאוד שחלקים ניכרים מהשמאל והמרכז-שמאל יראו בכך "חלון הזדמנויות" דומה ל-1991–1993. הם ילחצו בכל הכוח על מהלכים מדיניים דרמטיים מול הפלסטינים – ויתורים טריטוריאליים גדולים, חזרה לגבולות 67' עם התאמות מינימליות, פתרונות יצירתיים לירושלים ולפליטים – מתוך ההיגיון: "האיום האיראני ירד, חיזבאללה וחמאס ייחלשו, עכשיו אפשר לקחת סיכונים שלא העזנו לקחת קודם".

אבל המציאות כנראה תהיה מורכבת ומסוכנת יותר:

ככל הנראה, טורקיה צועדת בדיוק לאותו כיוון שאיראן הלכה אליו – ממדינה עם יחסים טובים יחסית לישראל (בעבר, לפני עידן ארדואן, היו שיתופי פעולה צבאיים, מודיעיניים וכלכליים משמעותיים) למדינה עם רטוריקה אנטי-ישראלית חריפה, תמיכה בחמאס, השפעה גוברת בסוריה, קטאר וגורמים איסלאמיסטיים, וניסיון לבנות "ציר סוני" (neo-Ottomanism) שמקיף ומאיים על ישראל. טורקיה, עם צבא גדול בהרבה (השני בגודלו בנאט"ו), תעשייה ביטחונית מתקדמת, והשפעה רחבה יותר בסביבה הסונית, עלולה להפוך לאויב קשה ומסוכן יותר מאיראן – לא דרך פרוקסי שיעיים בלבד, אלא דרך השפעה ישירה, צבאית ודיפלומטית רחבה יותר.

ועוד נקודה קריטית: גם איראן וגם טורקיה מלמדות אותנו שאסור לסגת מאף שטח חיוני. כי גם אם מוסרים אותו לישות שהיא "בסדר" כיום (או נראית כזו), אי אפשר לדעת מה יהיה בעוד חודש, שנה או עשור. הנה איראן: לפני 1979, תחת השאה, הייתה מדינה ידידותית לישראל – שיתוף פעולה אסטרטגי, מכירות נפט, טיסות ישירות, אפילו פיתוח משותף של נשק. ותוך זמן קצר, אחרי המהפכה האיסלאמית, הפכה לאויב מושבע. אותו דבר עם טורקיה עכשיו: יחסים היו טובים יחסית בעבר, אבל תחת ארדואן הם התדרדרו דרמטית – והאיום גובר.

שטח שנמסר – עובר לאויב לעולם ועד, ואין חזרה אמיתית ממנו. הנה רואים את זה בעזה: למרות שכבשנו חלקים ממנה מחדש אחרי 7 באוקטובר, קשה ביותר (עד בלתי אפשרי בפועל) לחזור להתיישבות יהודית כמו לפני ההתנתקות ב-2005 או אוסלו. המחיר הפוליטי, הבינלאומי והביטחוני גבוה מדי, והשטח נשאר בסופו של דבר תחת שליטה או השפעה עוינת.

לכן: להיזהר ליום שאחרי. לא רק מפני "פנטזיות השמאל", אלא מפני שההיסטוריה מלמדת אותנו שקריסת אויב גדול יכולה להביא לא רק הזדמנות – אלא גם לסיכונים חדשים, גדולים ומתוחכמים יותר, כולל עליית אויבים חדשים חזקים יותר. צריך ערנות, איפוק אסטרטגי, ולא לרוץ שוב לאותה מלכודת של אופוריה מדינית שכבר שילמנו עליה מחיר כבד בעבר.

היום הוא 2026 – והלקח מאוסלו, מאיראן ומטורקיה עדיין צורב. אל תתנו לו להישכח.

המומחיותרועישםטוב

המומחיות מספר 1 של צה"ל זה לאתר ולחסל כינוסי מחבלים (הכיזבלה, חמאס, איראן בעם כלביא, חותים) 

ועדיין הגאווה של חמינאי המטומטם לא נתנה לו לראות את הדבר הפשוט הזה ועשה את הכינוס 

ולכן מתתתת

אומרים שהיה גורם הפתעהשלג דאשתקד

והאמת, לרגע לא האמנתי שהם יורידו את חמינאי (ועדיין אני מתקשה להאמין שזה קרה...).

יש הבדל גדול בין להטריד פוליטיקאים או אנשי צבא (=טרוריסטים), ללהוריד שייך לשוב מצאצאי מוחמד ימ"ש

לא תרצה קודם לחזור בך מכמה שרשורי עבר?מרדכי
לא הבנת...שלג דאשתקד

הוא משחק "קפלניזם" (המשחק הומצא כשהודו רק לטראמפ על שחרור החטופים).

כשהוא רואה הצלחה, הוא מזהה אותה כשילוב של חוכמת הצבא (שמשום מה ברור שכולו כולל אך ורק שמאלנים) וטיפשות האויב.

^^^^הסטוריאחרונה

אולי יעניין אותך