קיימים במערכת שני פורומים מרתקים ומומלצים בחום:
חצי מהשרשורים בעמוד הראשון של צמ"ע מוזמנים לעבור לכאן והחצי השני בכייף יכול לעבור דירה לכאן.
קיימים במערכת שני פורומים מרתקים ומומלצים בחום:
חצי מהשרשורים בעמוד הראשון של צמ"ע מוזמנים לעבור לכאן והחצי השני בכייף יכול לעבור דירה לכאן.
והטענה הידוע של מצב וזה, תמתנו!
(ואם יהיה צורך נעזור לזה להתבצע)
יש נושאים "כבדים" אנשים לא תמיד רוצים להיחשף אליהם במידה רבה.
זאת אחת הסיבות להפרדת הפורומים.
וכדי שלכולם יהיה נעים צריך מידה מסויימת של איזון...
באמת לא היה מקום בכלל בשום פורום אחר לנשאים ששם.
העניין הוא שיש הרבה שבורחים מלהגיב שם כי הם רואים שהדעות שלהם לא בדיוק ישמעו שם, וכו'...(ונראה לי לזה רמזה הכותבת מעלה) כי יש שם "תחושת בעלות" של כל מיני חבר'ה, שאם מישהו שמגיב קצת פחות פאנטי מהם שם, הם מתנהגים כאילו...
ואני חלילה לא אומר שמות. רק מציין עובדה, שאני יודע שיש כאלו שמעדיפים לא להגיב שם.
אז הרישא של דבריך לא נכונה לפחות חלקית.
בנוגע לסיפא - אף אחד לא מאשים אותך, זה דינמיקה של פורום שאותה מאוד קשה לשנות (ואתה זוכר מה אמרתי לך לגבי אפשרות לפתוח פורום נוסף "מתון" יותר שיהיה סגור אולי...) - אתה באמת עושה עבודה טובה, אבל בפועל, יש אנשים רבים שלא מגיבים שם כשיש להם דעה לגבי נושאים שונים, או שמגיבים מעט מאוד ולא רוצים להיכנס "עמוק" - בגלל כל הסיבות הנ"ל. זה לא אומר שהם מרגישים צורך לפנות אליך או משהו כזה, כדי "להתלונן" - כי הם מרגישים, אולי, שזה טבע הפורום ושהם לא בדיוק יכולים "להלחם" בו.
לגבי הביצה והתרנגולת - רק צריך להגדיר מה הביצה ומה התרנגולת
כל טוב ויום טוב.
אין לי בעיה עם אנשים שלא בדעה שלי. אני רק רוצה יחס מסויים, כלשהו, של איזון כדי ששני הצדדים יוכלו להשמיע את דעתם. בפורומים הקיימים היום, אר"מ ואו"ח, לצערי, זה לא בדיוק המצב, בין היתר, נכון, כי המתונים יותר מדירים את רגליהם משם - אבל יש סיבה לכך.
דבר שני, מעניין שהפכת אותי באחת לשמאלני, וכו'... - הדעות שלי, תתפלאי לשמוע - הם דעות של הרבה מאוד דתיים - שהם גם מתנחלים!!!
מפליא אותך?
הדעות שלי ממש לא שמאלניות (אבל מגניב איך תוך פחות מ24 שעות הפכו גם את די"מ וגם אותי לשמאלנים
) - אלא ימין, שחושב שמותר לו להיות ימין שלא תומך בתג מחיר. כואב לך על זה?
בערוץ 7 אמור להיות מקום גם לימין הזה. זה מה שאני חושב. ונראה לי שהמפעילים של הערוץ בעיקרון מסכימים איתי - כולל המנהלים שאינם "בעלי הערוץ" אבל אחראים על הפורומים האלה... - הבעיה מתחילה בדינמיקה שנוצרת בפורום אותה קצת קשה לשנות, ולפיה, כל מי שלא מתיישר לפי דעה כזאת או אחרת, מוצא את עצמו מותקף על בסיס יומיומי ובאופן כללי, לא מוצא את עצמו במקום הזה.
אז מה שאני חשבתי עליו, בלית ברירה, בגלל העובדה שיהיה קשה מאוד ליישם את מה שמרדכי מנסה ליישם בפורום הפתוח (ותאמיני לי שדיברתי איתו ה-מ-ו-ן זמן על כך, ובגדול הוא מסכים איתי לגבי השאיפה מה הפורום צריך להיות) - לפתוח פורום נ-ו-ס-ף, ואני מדגיש - לא במקום, אלא נוסף, שהוא יהיה פורום סגור אליו יוכנסו אנשים, בהתחלה בלי הרבה מידי סינון אלא רק אלו שייראו כמתבטאים ה"אלימים וירטואלית" לצד כזה או אחר, הם לא יוכנסו או יוכנסו לתקופת מבחן - ובפורום סגור כזה, יהיה הרבה יותר קל לשלוט על התכנים ובמקרה הצורך להוציא אנשים ש"משתלטים" על השיח ולא נותנים מקום לדעות יותר מתונות - כך שהם יוכלולהמשיך לבטא את דעתם, אבל בפורום הפתוח - והפורום הסגור יישאר מקום נעים יותר שבו אפשר להשמיע ג-ם דעות ימין קיצוני, וג-ם דעות ימין מתון, ומאוד ייתכן שג-ם דעות שמאל, בלי ש"ירצחו וירטואלית" את המגיב (הייתה בעבר מגיבה באתר שהייתה מתנסחת יפה, בלי התלהמות, עם טיעונים שיש להם בשר ואפשר להגיב להם, אבל הייתה, אפעס, מעט שמאלה בדעותיה - ובואי נגיד בלשון המעטה שלא ממש נתנו לה מקום לדבר, עם כל הדרכים למנוע זאת בפורום אינטרנטי - דבר כזה, לא הייתי רוצה שיקרה בפורום סגור מעין זה שאני חולם עליו).
הבעיה היא שהחלום, לא ממש הגיע למציאות עדיין, הפורום הזה לא נפתח מכל מיני סיבות.
הפורום, לא נועד להיות פורום לנוער הגבעות פרופר. אלא לכל אוהבי ארץ ישראל ועם ישראל, תהיה דעתם אשר תהיה.
זה מקום דמוקרטי, נכון - ולכן לא אמרתי שיהיה צריך להרחיק את הצעקנים וכו', מהפורום הפתוח. בסך הכל הצעתי בשיחות סגורות (וכעת זה גלש מעט כאן לפומביות) לפתוח פורום נוסף שיהווה מקום גם לאחרים.
יש בכך משהו רע?
גם זכותי לא לחשוב כמוך ולא לראות את זה כמו שאת רואה.
אם את רוצה לחשוב שהתחושות הקשות שלי ושל עוד כמה אנשים ונשים משיטוטים בפורום, הוא מהתנשאות - זה בעיה רק שלך, לא שלנו. את לא יכולה לקבוע לנו למה אנחנו מרגישים כך. ואני עוד מדגיש - אני מהבודדים שעוד כן ממשיכים פה ושם להגיב שם - יש כאלו שהתייאשו כבר מזמן או מראש לא נכנסו לשם אחרי שוטטות קצרה בפורומים האלו.
זה די צביעות להאשים את מי שאומר שהוא מרגיש לא טוב, שהוא אשם בכך/שזה לא נכון שהוא מרגיש ככה. את לא יכולה לקבוע לי מה אני מרגיש, עם כל הכבוד.
וכמו שכבר הסברתי בהחלט כמה וכמה פעמים כאן, אבל החלטת לא "לשים" על זה - אין לי בעיה עם לשמוע ולקרוא דעות שנוגדות את דעתי, ואפילו דעות שמתנגחות איתי הרבה פעמים - תשאלי את די"מ כמה פעמים עשינו את זה. אבל אני ודי"מ, לא באים ממקום שיש כמה וכמה מגיבים, לצערי, שבאים ממנו. עם די"מ, אני מתווכח ומתדיין בענייניות, הוא לא חושב שיש לפסול את הדעה שלי - למרות שהוא לחלוטין לא מסכים איתה.
יש אנשים בפורום שאומרים חד וחלק שצריכים להעיף אנשים עם דעות כמו שלי מהפורום -זה המצב. אם את רוצה לעצום עיניים, תעצמי - אני אומר את האמת.
אם היה יותר איזון, אם מראש אנשים היו מקבלים יותר את זה שיש אנשים בעלי דעות שונות משלהם שאפילו יודעים להתנסח עם טיעונים רציניים ולא מתלהמים נטו - אז באמת לא הייתה ל שום בעייה עם הפורום. אין לי בעיה עם הדעות - כמו שיש לי בעייה עם דרך התגובה של אנשים כאן, ועם העובדה שמציאותית, אין סיכוי לאיזון בפורום הזה במצבו הנוכחי.
אבל מסתבר שבאמת כואב לך כשמישהו מעיז לחשוב אפילו על רעיון לפתוח פורום נוסף, מקביל, שיהיה סגור, ויכיל אנשים מכל הזרמים והדעות ויתן יותר מקום, סבלנות וסובלנות גם לדעות אחרות. מעניין מה כל כך מפחיד אותך ברעיון שיהיה פורום כזה.
שיהיה לך כל טוב. אם לא תכתבי משהו חדש שלא הגבתי עליו עדיין - כבר לא באמת אראה צורך לענות לך ולא אמשיך מעבר לכך.
ערב טוב.
/להחליט על דעת עצמך מה אני חושב/אומר/עושה.
ועכשיו את זאת שמתלוננת כאן?
סבבה.
את מוזמנת להגיד מה ממה שאמרתי לא נכון, ומה את ב-א-מ-ת חושבת עלי. אני חושב שהבנת הנקרא אני דווקא יודע סביר + 

ותן טלאתה רוצה פורום "עם הדעה שלך בילבד ושחופרים רידיקליים לא יוכלו להפריע לך"
פששש ותן טל... לא הייתי מאמינה עלייך
דרך אגב, ערוץ 7 זה אתר של דתיים ומתנחלים
מה ציפית?
אם אתה מעוניין להיות רק עם אנשים עם הדעות שלך אתה מוזמן לחפש את דרכך
באתרים שמלאנים
אז מה שאתם בוחנים זה פורום לדעות 'ותן טל' בילבד? נולאית
הטענות שלך מגוחכות בזה שאתה טוען
שלא נותנים לדעות 'שלך' להישמע ואתה מרגיש מותקף.
זה בגלל שאני מרגישה שאתה מתנשא.
אולי נפתח קבוצה שיש בה 'רק' מי שהוא 'ימין קיצוני' ולא ניתן לשאר האנשים 'להשתלט' על השיח ולענות ולחפור בדיונים?
גם מתייחסת אליי בצורה מאוד לא מחמיאה ופוגענית אישית, על גבי הפורום - וגם מסלפת דברים שלי, אומרת דברים בשמי שאני לא אמרתי, מכניסה מילים לפה שלי.
ואחרי הכל עוד טוענת שאני הוא זה שמתייחס לא יפה?
או-קיי.
ורוב בני האדם, מה לעשות - במקם שהם מרגישים שלא רוצים אותם - לא נשארים שם, גם אם תטען לפניהם בלהט אידיאולוגי - למה? תשארו וככה תהפכו בסוף הדרך את המקום למקום שיותר יכיל אתכם!
זה לא הכי עובד, מה לעשות...מקום מקבל דינמיקה משלו לאחר זמן מה וקשה מאוד לשנות אותה, אולי רק באירועי קיצון חיצוניים או פנימיים (אחד מהם זכור היטב לרבים מפה - פרשת גבעת האולפנה והמפנה שחל בפורומים שם, בעקבות הכל...).
לכן, בפועל, ראוי למצוא מקום שיתאים גם לאלו שהיו רוצים דיונים בנוסח אר"מ ואו"ח, אבל בלי כל ההתכסחות שהולכת שם על כל אחד שמעז לצייץ ולהגיד שהוא חושב שתג מחיר פוגע בהתיישבות (וזה רק דוגמה).
שמואלגנא לא לגלוש לפסים אשיים.
קשה לך עם זה שיש עוד אנשים שחושבים כמוני בפורום? כואב לך שמישהו חלילה מעיז אפילו לחשוב על פורום שיתן מקום גם לדעות היותר מתונות? באמת כואב לך על כך??? לאיזה רמה אפשר לרדת, לאיזה? ועוד ערב תשעה באב 
אני לא רוצה למנוע מאף אחד להביע את דעתו (אלא אם כן המנהלים מחליטים שהוא טרול ואין מקומו בפורום, ואז אדאג שכאשר הוא מגיב שלא כמו שהמנהלים רוצים, להודיע להם על כך...) - אבל מצפה גם ממנו לכבד את דעתי ולתת לה מקום.
כואב לך על כך???את רצינית???
[אני מניח שאתה מדבר על תקופת אחרי החטיפה ומוחד אבו חדיר].
אני בהחלט אומר את דעתי, אבל אני גם טורח להסביר אותה ולנמק אותה בטיעונים הגיוניים. אין לי בעייה אם עושנים לי בטיעונים הגיוניים ומתווכחים בנועם - הבעייה מתחילה כשאנשים סתם מתלהמים וטוענים שאני עוכר ישראל ושאני לא צריך להיות בפורום כי אני רק רוצה לפגוע באנשים יקרים וכו' וכו'... ואתה יודע על מה אני מדבר.
עם די"מ היו לי הרבה ויכוחים ב-ד-י-ו-ק על אותם נושאים, ומשנינו זה לא הגיע לרמה כזאת.
וזה רק בנוגע להתבטאויות, כי בנוגע לאיזון הפנימי בפורום שלא קיים - זה כבר לא שייך לגבי מה שאני אישית מגיב ועונים לי, זה כללי יותר - שזה ההרגשה שיש לאנשים כשהם מעיינים בפורום.
[אגב, מעניין שעל התקשורת השמאלנית והחד צדדית שרק תוקפת את הימנים וכו' -על זה שיוצאים נגד זה ומתלוננים על זה, אין לך בעייה - אבל כאשר קורה מקרה קצת הפוך, שבו אני מעיר שיש הטיה יותר מידי בפורומים שגורמת לאנשים להתרחק מהם - פתאום זה לא מדויק, וגם לנו יש חלק, וכו' וכו'. רק אומר. והלוואי שלא תיקח את זה כפגיעה אישית]
לא מזיקה לאף אחד.
כולה - פורום וירטואלי, אף אחד לא מכיר אותך, אף אחד לא זורק אבנים באמת.
שיתעצבנו! שיכתבו נגד! אז מה? עושה את זה מענין..
(תגובה לכל מי שמעלי)
את יכולה לומר את זה גם בעולם האמיתי
אבל יש לנו רגשות, וזה לא בסדר לפגוע בהם
וזה לא מוסרי ולא ראוי להתנהג בצורה משתלחת ומעליבה
ואין הבדל אם אתה אומר לו את זה בפרצוף, או שולח לו סמס או כותב לו את זה בפורום, גם אם אתה לא יודע מי הוא והוא לא יודי מי אתה

זה הרבה מעבר לדיונים של אר"מ..
אלו בעיקר פריקות עקב המצב.
אז אני מגיבה פה.
מצטרפת לחלוטין ל"ותן טל".
אני לא נכנסת לאר"מ- אפילו לא רק לקרא. אין לי כוח להתעצבן, אין לי כוח לראות את זה אפילו.
בעברי הקצת רחוק- הייתי נכנסת לשם, עד שנמאס לי.
אין שם מקום לדיעות אחרות, ולמרות שיש שם הנעלה חזקה- עדיין, לא רואה מה יש לי לעשות שם מעבר ללחטוף תגובות מגעילות.
אין שם הקשבה, לא משנה מה אני אגיד- יצאו נגדי.
פה לפחות יש קצת יותר מרחב, יש פה אנשים שגם יודעים להקשיב.
אין לי שום בעיה עם אנשים שחושבים אחרת ממני, אני אוהבת את כולם באותה מידה.
אבל אני לא יכולה לנהל דיון בלי שיש דיון- עם הקשבה ושיח.
(למרות שלאחרונה גם פה אני מרגישה קצת זליגה למקום כזה, אבל ב"ה הרבה פחות..)
כשדיון לגופו של עניין הופך לדיון לגופו של אדם- אז נמאס.
אני משתדלת תמיד לדבר בכבוד, להתיחס לגופו של ענין ולא לצאת מנק' הנחה סטיגמטית לפיה אם הוא חשב בעבר X אז גם עכשיו אני יודעת מראש מה הוא יחשוב.
עוד לא מצאתי כאן אדם שלא הסכמתי עם חלק מדבריו לפחות. שלא מצאתי איתו גם משהו במשותף.
מותר להתוכח, מותר להתדיין, מותר גם לא להסכים.
חובה לשמור על תרבות דיון.
וגם, זה מה שמעסיק כרגע את כולם,
זה הנושא המדובר בכל מיני ווריאציות,
וזה הרב יותר נעים לשוחח על זה עם ניקים מוכרים-
מאשר שם.
(וברור שלא יתחילו לכתוב שם כל החבר'ה של כאן. זה שיח שונה לחלוטין...)
אגב- בזמנים יותר רגועים אני חושבת שיותר ראוי להעביר את רוב השרשורים הללו לשם,
אבל המצב לא רגיל כרגע, ואני חושבת שזה בא לידי ביטוי גם בכך..
ובאמת שאני לא באידואולגיה של נער גבעות...
היה לי דיונים חופרים ממש נחמדים שם
אני אישית חושב שאר"מ זה פורום מרתק מאד
בס"ד
והוא שכאן זה פורום חברתי.
אנו דנים במגוון נושאים.
יש הרבה שיתוף ברגשות חוויות והגיגים, לעתים קרובות תמיכה אחד בשני,
ובאופן כללי נוצרה תחושה ידידות בן חברי הפורום.
לכן גם כשדנים על דברים שיש בהם חילוקי דיעות קיצוניים,
זוכרים את תחושת הידידות, ויודעים להכיל את השוני.
לעומת זאת בפורום שכל כולו עמדות פוליטיות וכ',
טבעי שאנשים יותר מתייחסים לאג'נדות מאשר לאנשים,
כי בעצם שם ניתן מקום בעיקר לדעות השונות, ולא לאישיות כמכלול.
בייחוד שיש שם הרבה ניקים שלא כותבים פה או בלנ"ו וכ'.. (אופס אמרתי את שם הפורום האסור...?)
אני לא חושבת שזה צריך להיות ככה, אני מאמינה שצריך לכבד כל אחד,
גם אם דעתו שונה באופן קיצוני,
אך יכולה להבין למה לחלק מהניקים בפורומים ההם הרבה פחות נעים מאשר פה.
אני אמנם ימנית קיצונית, ולכן מעולם לא הותקפתי על רקע דעותיי,
אך גם לי לא נעים כשזה מגיע לפסים אישיים.
גם אם היו תוקפים שמאלן אמתי, משלום עכשיו.
(קל וחומר הניקים שמסתובבים פה..)
אולי ניתן כקבוצה לנדוד לשם, ולהתחיל שם שיח אחר, ומכבד יותר,
אך אם זה לא קורה בעיתות כאלו כשאקטואליה היא לא משהו לחובבי חדשות,
אלא שגרת החיים של כולנו לעניות דעתי יש מקום לכתוב על הדברים גם בפורום הזה,
כפריקה ושיתוף, ולא רק בפורומים מולדת ואקטואליה שהם בעלי אופי אחר במהותו.
והכי חשוב בכל הפורומים, וגם במציאות- שנרבה באהבת ישראל כנה ואמתית!
משיח נאו בפומ!כל שרשור, והפורום שמתאים לו.
זה לא פורום נישה, אלא פורום רחב וכללי. פורום נישה - הגיוני שהמנהלים יצפו שכל ההודעות שתהיינה בו, יעסקו רק בנושא הספציפי של הפורום - בפורום מד"א, אם אני אגיע פתאום עם שאלה בנושא ספורט - יגידו לי, סליחה, אבל יש פורום ספורט. ובפורום ארץ מולדת, אם אתחיל לשאול שאלות על רבי נחמן מברסלב - יגידו לי שעם כל הכבוד, זה לא המקום לשאול את זה, ושיש פורום מיוחד לברסלב.
אבל כאן זה לא פורום סקטוריאלי - זה פורום על - זה פורום שאמור לאגד נושאים רבים שמעניינים את הצעירים מעל 20 - בכל תחום שהוא, לכאורה - ובאמת כמו שכבר אמרו מעליי, הרי כמעט לכל שרשור בפורום הזה ניתן למצוא פורום נישה שמתאים לו ו"לשלוח" אותו לשם.
ולכן, לדעתי, זה לא נכון לעשות את זה בפורום כזה. זה פורום שמדברים בו על מה שמעניין, על ענייני השעה, על מה שמעסיק ובוער בלב האנשים - ונוצרת בו דינמיקה של אנשים שהיא היא הגורמת לאנשים לפרסם כאן דבר כזה או אחר. הרי אף אחד כמעט, לדעתי, לא יפרסם כאן שאלה כבדת משקל בנוגע להריון - כי הוא יודע שזה לא בדיוק המקום, ולזה באמת יתאים הרבה יותר פורום הריון ולידה שגם הוא פורום פתוח - ושם הדינמיקה מתאימה לשאלות על הריון.
אבל כאן - אנשים בין היתר מרגישים שהדינמיקה של הפורום מאפשרת להם להעלות דברים שבוערים להם - והגיוני שדברים רבים שיבערו עכשיו יהיו סביב הנושא המדיני-צבאי.
לגבי כמויות השרשורים - זה אולי נקודת תורפה מסויימת והגיוני שאם יש הצפה של נושא מסויים, זה יפריע קצת או הרבה, בעין של המנהלים או עוד כמה - אבל חשוב לזכור גם שמדובר בתקופות, לרוב, וגם - שבסופו של דבר, לא מדובר באדם אחד שמציף את הפורום בנושא אחד בלבד - אלא יש פה מקבץ של הרבה חברי פורום קבועים יותר וקבועים פחות, שכל אחד בתורו מציף משהו שחשוב לו - ואכן, רבים מהשרשורים מתקשרים זה לזה בסוף לאותו נושא על - אבל אין פה יד מכוונת.
אז אדרבא - אם מפריע לאנשים שהכל בעמוד הראשון "עמוס פוליטיקה/צבא/מדינה" - אז שיקומו ויעשו מעשה ויפתחו שרשור בנושא אחר - אף אחד לא מונע מהם לעשות זאת.
מקווה שהבהרתי עצמי טוב. כל טוב ולילה טוב 
מה הלאה בחיים?
תנסו להרוויח יותר?
תשבו במנוחה על התורה ועל העבודה?
תשקיעו במשהו טוב לעם ישראל?
בעו"ס, היינו לימוד תורה.
עד אז אגבש דעה עם בעלי, בטח נשקיע בלחיות היטב בכדי למות היטב
חשוב לא להתרגש
כשמאה מיליון דולר נופלים אל כיסי.
בנוסף לא מצאתי עדיין מי שילמד אותי את הדברים מפיו, ועליי ללמוד לפני שאצא לשדה.
היי חזרתי לכאן אחרי שנה שלא הייתי פה🙂↔️
ובאופן אירוני הסיסמה הייתה שמורה לי אבל לא היה לי מושג מה השם משתמש😅 (די מצחיק שאדם לא זוכר איך קוראים לו אבל כן זוכר של אחרים)
כמובן שאין איך לאפס שם משתמש..
קיצור יש למישהו רעיון איך למצוא?
או שאולי אני פשוט יתחיל מחדש ותכירו את אני של עכשיו🙂
גם הפורום כיום אינו מה שהיה לפני שנה,
די דעך.
הרבה ניקים ותיקים התחלפו בניקים אחרים. כנראה הרוב לא יזהו את הניק הותיק, גם אם היית יודע אותו.
אם מישהו מטייל ומוצא פסל מלפני 3000 שנה, האם הוא צריך לנתץ אותו או למסור אותו לרשות העתיקות?
ברור שבכך יש איסור חמורארץ השוקולדהערתי ברצינות אם הציניות פוספסה כדי שלא תצא תקלה
'באתי עדיך - האם הכרתני? הנני היהודי, ריב לנו לעולמים...'
"כי את מזבחותם תתצון, ואת מצבותם תשברון
ואת אשריהם תכרותון."
יהודי כלל לא רשאי להחזיק בפסלים
מבחינה ממונית הפסל לא שווה כלום
ונחשוב כאפר, כי צריך לשרוף אותו.
מותר להחזיק דברים שלא שווים כלום.
ולא בטוח שאיסורי הנאה אכן לא שווים כלום.
ובכל זאת אסור להחזיק פסל
תציץ בפניני הלכה לגבי דין של ביטול עבודה זרה, ובחלוקה שבין בעלות יהודית לבעלות של גוי.
כאן הלכה ה - ביטול עבודה זרה של גוי | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א וכאן הלכה ו - עבודה זרה של ישראל אינה בטלה לעולם | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א
על פניו נראה שלא בטל מזה דין עבודה זרה, אם כי זה יהיה גם תלוי בשאלה האם הפסל נמצא באזור שהיה יהודי או לא. עכשיו באמת תהיה השאלה האם בכלל זה משהו שבידך לאבד או שאתה צריך לתת את זה למדינה. זו שאלה מעניינת מאוד.
צריך שאלת רב על כזה דבר. לא לנחש בעצמנו.
אם זו שאלה רק לעיון - יש על זה מאמר בתחומין לו. המסקנה שלו לא לנתץ, כי עבודה זרה שאף אחד לא עובד היום בטלה מאליה. וגם אם יש חשש שהפסל היה של ישראל, זה ספק ספיקא - כי אולי הישראל לא השתמש בו לפולחן. ראה גם כאן:
הלכה ח - תיירות | פרק יב - בתי פולחן וסמלים | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א
זו אמירה מאוד מוזרה.
לאיזה עוד שימוש ישראלים החזיקו פסלי עבודה זרה? בזמן שעבודה זרה שולטת בכיפה, קשה לומר שהיו מי שהחזיקו דבר כזה רק לנוי.
שרוב הפסלונים של הישראלים לא שימשו לפולחן אלא למסחר או דברים אחרים
(יש על זה הרחבה במאמר אחר בתחומין יג. בלי קשר למאמר - אני שמעתי מארכיאולוגית שמתישהו הארכיאולוגים הגיעו למסקנה שהיו פסלונים שפשוט שימשו למשחק ילדים)
אם יש 9 חנויות כשרות ואחת טרפה ונמצא בשר ביניהם, ושרלוק הולמס אומר שיש ממצאים מיקרוסקופים שזה טרפה, מה הדין?
התרפים שמיכל שמה במיטה של דוד.
או האריות בכסא שלמה.
גם בארכאולוגיה יש כזה דבר פסלים שהם בבירור לנוי. אני לא יודע לגבי הארץ, אבל בבבל היו הרבה כאלה בארמונות
(ואם התכוונת למה שהארכיאולוגית סיפרה לי בנוגע לצלמיות משחק - דומני שהיא התכוונה אפילו לא רק אצל יהודים, אלא בכלל)
וכן, המעשה הנכון הוא לפתוח הפניות 👍
תרגישו התחדשות? או שגרה משעממת?
מה עושה את ההבדל?
אה.. וחודש טוב! 😊
אולי היום בניגוד לילדות אני אצליח לטפל בו ויגדל לו קצת שיער
נעשה לו קוקיות, שיהיה בת
איך אומרים ראש דשא או ראשת?😉
"ראש אולפנה או ראשת אולפנה?"
"ראש עיר או ראשת עיר?"
כן ראשת זה חארטה..
מחבבת שגרה
היא לא חייבת להיות משעממת
בשבט יש יומולדת לעץ שלנו בגינה
שגדל בספונטניות מתוך דשא סינתטי
לא שזכרתי את זה
אבל האייפון בחר להציג תמונה שלו הראשונה להיום
יש הזדמנות לעשות סעודה רביעית, להוסיף אלפא ביתא פסוקי ברכה ופיוטים וכו'. הלוואי שאזכה לחצי ממה שאני מדבר בחצי מהפעמים. אבל לפחות יש משמעותית יותר זמן ויותר נחת לזה מאשר בקיץ. (וגם בקיץ זה ברכה כי יש הזדמנות יותר בנחת משמעותית בשישי להשלים שמו"ת ושיר השירים וכו' וכולי האי הלוואי
)
שהעברת נושא. זה מאוד חכם. יישר כוח!
חודש טוב!
לגבי מה עושים במוצ"ש ארוך. זה היה כמו מים קרים על נפש עייפה אחרי הדיונים של חרדים -דת"ל.