תמיד מסקרן אותי משהו שנתקלתי בו...
איזה קול מועדף עליכם?
קול גברי או נשי ולמה...?
תמיד מסקרן אותי משהו שנתקלתי בו...
איזה קול מועדף עליכם?
קול גברי או נשי ולמה...?
נראה לי אפשר לפתוח מועדון למי שסובלת מבחילות כל ההיריון![]()
מוזר מאוד לפני שנכנסתי לפה רציתי לשאול איזה שיר אתם שומעים עכשיו
בכל מקרה..גם וגם ..
עד לפני שנה לא שמעתי בכלל שירים של בנות
היום אני שומע קצת ...מחו"ל
אבל לא אכפת לי גם בנים גם בנות..זה לא משנה אין לי העדפה מיוחדת
אם כבר נכנסת לזה.. לפי מה שאני יודע
מותר לשמוע שיר של אישה אם לא ראיתה אותה במציאות למרות שבתמונה כן
יש על מה למוך, אבל לא צריך לנפנף שמקפידים על הבדיעבד שבדיעבד
אתה תהיה הגבר היחיד שיכול לשמוע את האלבומים שלה ולהיות בהופעות שלה
לא רק הבעל יכול לשמוע
יש גם את האבא והאחים (ולדעתי גם לאחיינים מותר)
אשמח אם תביא לי מקור לזה, זה יהיה חידוש בשבילי 
והיא זמרת כך שהוא רגיל לשמוע אותה
כתבתי על זה מאמר שלם
(המקור הכי מפורש נמצא בס"ק ל"ז)
בבקשה
אף אחד לא אמר שזה לכתחילה אפילו שאני סוברת שמי שלא שומע זה בדיעבד (...) אבל עזוב את זה, אף אחד כאן לא התגאה בשום דבר, לא צריך להיות כל כך נחיתיים
לא צריך להתבייש בכך שאתה נוהג כדברי הפוסקים.
וגם לדעה היותר מחמירה (שניה מתוך שלוש),
ניתן לשמוע קול אישה שאינו מכירה ואינו יודע איך היא נראית.
וניתן להניח שגם מהעונים יש כאלה שמחמירים כדעה הזו,
ועדיין מקשיבים.
אבל זה לא גלאט, ואדם צריך לגעת שהוא עושה משהו דחוק, ושכשהוא יעלה ברמה הוא יפסיק עם זה
לפי שיטתך גם בשר שהוא לא גלאט הוא בעצם גלאט כי יש מי שמתיר
הרמ"א פוסק שמותר לכתחילה בשר שנמצאה בו סירכא בריאה, השו"ע אוסר. להלכה - מותר לסמוך על המקל אך זה לא "גלאט".
משמעות המילה "גלאט" היא חלק - ללא שאלות ופקפוק, וזה בדיוק ההיפך ממה שאמרת.
אבל הרמב"ם כותב שבאמת לכאורה זה צריך להיות מותר אך הוא לא מכיר קהילה שנוהגת כך,כיום אנחנו יודעים שנהגו בכל קהילות אשכנז שמותר.
המילה "גלאט" משמעה שאין בזה פיקפוק, לא שיש מתירים
האם זה מוריד מערכו של הראשון? זה כמו ההבדל בין צדיק לחסיד, ברור שהחסיד הוא ברמה יותר גבוהה שהוא מקפיד על מידת חסידות, אפילו שגם צדיק הוא בסדר. האם זה מוריד את ערך הצדיק? הוא אכן פחות בערכו מחסידף אבל הוא בסדר
כח דהיתרא עדיף לא קשור כלל לענין - כשהגמרא אומרת את זה היא בסך הכל התכוונה לומר שיותר יש חידוש כשרב מתיר מאשר כשרב אוסר, כי לאסור הרב צריך גם כשהוא לא יודע להכריע או לא בטוח מה להכריע, ולהתיר הוא צריך להיות בטוח בעצמו, אז יותר חשוב למשנה לחדש שיש מישהו שמתיר כי זה חידוש גדול
זה לא אומר שחלילה צריך לחפש איפה להקל
והגישה הזאת של לנסות לצאת ידי חובת כל הדעות כשאפשר, גם אם עיקר ההלכה שמותר, מופיעה בפוסקים בלי סוף. ואתן דוגמא ממשהו שלמדתי לאחרונה - מחצית השקל סי' קל"ב ריש הסימן "ונהי דקיימא לן דאף יחיד אומרה, מ"מ היכי דאפשר לצאת אליבא דכולי עלמא עדיף"
ולמה לכתוב על דברי "שטויות"? אתה חולק - תכתוב שאתה לא מסכים! דברי חכמים בנחת נשמעים
אם אתה מכיר, תביא קישור לדבריו.
עד כה שמעתי רבנים שאומרים שמעיקר הדין זה מותר (רק אם הוא לא ראה אותה אף פעם ולא יודע איך קוראים לה)
אבל לכתחילה עדיף שלא. ראית רב גדול שאומר שאין עם זה שום בעייה כלל? או שתמיד בסוף דבריו של רב שמקל נכתב שמוטב להחמיר ולא לשמוע שירת נשים?
אני רוצה שתביא לי רב שאומר שאין עם זה שום בעייה הלכתית כלל וזה מותר לכתחילה גם לתלמידי חכמים ובני ישיבות. כי כל עוד יש הסתייגות בסוף נוסח "אבל המחמיר תבוא עליו הברכה", זה כבר אומר שזה לא כל כך לכתחילה ובטח שלא גלאט.
אם אתה מכיר רבנים גדולים שמתירים לכתחילה לשמוע שירת נשים, תכתוב מי הם ותביא קישור לדבריהם.
אתה לא יכול לדבר בשם רבנים אלמונים.
ולא יכולה להיות לך טענה על מי שעושה את זה.
אני חושב שאין עניין לחפש סתם חומרות, אלא אם כן יש סיבה טובה.
ואם זה מותר ולא גורם להרהור אני לא רואה סיבה להחמיר.
אמנם רבנים רבים לא מסכימים עם הגישה שלי אך יש כאלה שכן
יש הרבה פעמים שההלכה היא "מותר אבל לא רצוי" או "מותר אבל רצוי להחמיר". זה אומר שבתכל'ס זה מותר, אבל מי שהוא ירא שמיים באמת עדיף שימנע.
זה לא הכל "שחור לבן". יש דברים שמותרים אך לא רצויים.
בגמ' בברכות בממירות גבי איסור שמיעת קול באשה ערווה סוברים הגאונים שדין זה נאמר בהקשר הגמרא הוי אוחר -אך ורק לגבי מתי שאדם קורא קריאת שמע - במקרה זה שלא ישמע קול אשה.
וכן שיטת שאר הגאונים
כן , רב האי ומתיר לשמוע כשזה לא בזמן קריאת שמע.
גם הרמבם שאסר- אסר מטעם אחר ולא מהסוגיה דנן.
ויש שחילקו בין נשואה ששם יש מחלוקת לבין פנויה שמותר לכתחילא
ש גם שיטות אחרות ומי שהחילט כנראה הנהיג אותם בעם ישראל
אבל תכלס
ראשונים לא אסרו ומי אני שנאסור?
יש גמרא מפורשת [סוטה מח.] שבמקהלת נשים וגברים יחד חייבים לבטל את זה כי הגברים מקשיבים לנשים
ולא מדובר שם על ק"ש בכלל אלא על פריצות (כן מפורש בגמ' "פריצותא"!)
כך שגם אם הסוגיא של "קול באשה ערווה" מדברת על ק"ש, זה לא אומר שאין גמרות אחרות שאוסרות את זה!
אתה צודק שכך הבין הרמבם וכן הביא בהלכותיו... אבל עיין בגאונים שם שמתעלמים מסוגיא זו שהזכרת ותפרש איך שבא לך למה...
אין שום תשובה של גאון שמתירה לשמוע נשים שלא בק"ש
יש כמה וכמה פוסקים שפירשו את הסוגיא לגבי ק"ש של קול באשה ערוה, זה לא אומר שמותר לשמוע אשה שאינה אשתך\אחותך כשאתה לא קורא ק"ש.
תצטרך פשוט להראות לי תשובה כזאת, כי אין כזאת!
זה שאלה הלכתית וצריך להגיע לבכרעה.
אם הרב שלי פוסק שמותר (אין לי מושג לא יצא לי לשאול אותו על זה) וזה לא גורם לי להרהור אני ישמע.
אני לא מחפש חומרות,אני מחפש מה ההלכה.
זה לא חלק לפי הדעה השניה.
כי יש לדון מה פירוש לא מכירה, כי אם רואה תמונתה ויודע פרטים עליה זה יכל להיות שכ נקרא מכירה או שלא
מה שבטוח ברגע שמישהו מהצד רואה את זה הוא לא יודע את החילוקי דעות בין הפוסקים ולמרות שעל פי רוב הוא מלמד זכות לאצריך לנפנף בזה כי אז יכול הרואה לשמוע קול אשה כפשוטה - דבר שעל פי כל הפוסקים אסור.
אבל אם יודעים איך היא נראית, אז לא שומעים יותר.
ב. "לא צריך לנפנף בזה" אין כאן נפנוף... נשאלה שאלה וענו תשובות
אולי בעיני מי שמורגל להחמיר כדעה הראשונה זה ייראה כנפנוף,
הפתרון הוא להתרגל לכך שיש בהלכה זו כמה דעות כך שזה לא ייראה
יוצא דופן.
עכ"פ אתה חוזר בך מהניסוח של בדיעבד שבדיעבד...
מושיקוהדבר הבעיתי לדעתי היא לא ההלכה אלא השרשור על זה.
מי שישמא לבריאות אבל שידע על בסיס מה הוא מסתמך ודאג שכל מי שהו מהווה עבורו דוגמא שידע גם הוא
סגנון השירים שנשים שרות הוא די שונה מסגנון השירים של גברים, לפחות אצל זמרות חרדיות.

(כרגע עולה לי רק היהודים- שיש להם זמרת אבל בטוח יש עוד..)
עוגי פלצתעדין ויפה ויפה יותר, אבל נראלי מעדיפה קול גברי גם שהוא טיפה פחות נקי..
מה שמתאים.
בד"כ אני יותר אוהב את הביצוע הראשון ששמעתי.
לא משנה אם זה המקורי או לא.
ביצוע של יוני רועה שכתב והלחין את השיר:
הוא גבר, מה הבעייה?
ולגבי ירון כהן (הנקרא כיום דנה אינטרנשיונל), מאוד רצוי לא לשמוע את שירתו. בלי קשר בכלל ל"שירת אישה", לא רצוי להאזין לזמרים עם אורח חיים כזה.
חוץ מזה שהקול שלו עוות לקול נשי, לכן הגיוני לא לשמוע אותו, כי זה אותו אפקט כמו שירת נשים.
שמעתי פעם על זמר דתי אחד שאם שומעים את השירים שלו בטוחים שזאת זמרת ולכן רשתות הרדיו הדתיות סירבו להשמיע אותו ברדיו למרות שהוא גבר.
יש הרבה גברים עם קול גבוה, אין עם זה בעייה. אבל כשזה כל כך קיצוני שזה נשמע ממש ממש כמו קול של אישה, אני לא רואה הרבה הבדלים בין זה לשירת אישה.
(יש לי אשה, יש לי אחיות, יש לי אמא, יש לי בנות)
ראי בגמרא ברכות (נז: ): שלשה משיבין דעתו של אדם, אלו הן: קול ומראה וריח.
ופירש רש"י: קול. של מיני זמר או קול ערב של אשה.
וכן בגמרא נדה (לא: ):
מפני מה אשה קולה ערב ואין איש קולו ערב?
זה ממקום שנברא וזו ממקום שנבראת,
שנאמר: " (השמיעיני את קולך) כי קולֵךְ ערב ומראֵךְ נאוה".
וקוצ'ינית, אחר בקשתך סליחתך, אל תשמיעי את קולך כאן!
או שהכנראה נראה ממה שאתה מכיר את עצמך ולא ממה שראית בגמרא.. אולי?
בגדול לא אכפת לי
בס"ד ובהשתדלותי
קול נשי פשוט יותר יפה - בד"כ יותר זך וצלול
חליל הרועיםהוא עוד אהב את השירים שלה עוד מימיו במצרים. בכל מקרה, פעם הראו לו תמונה שלה ומאז הוא הפסיק לשמוע אותה.
נ.ב. ״הרב עובדיה יוסף עצמו נזקק לשאלה זו כבר בספרו הראשון (יביע אומר ח"א, סי' ו): "בדין קול זמר של אשה בגרמפון או ברדיו, אם יש בו משום קול באשה ערוה, וצריך להזהר שלא לשמעו בעת קריאת שמע ותפלה", ופסק שם להתיר אם אינו מכיר את הזמרת והוסיף שם שאם מכיר תמונתה יהיה אסור. אמנם ביביע אומר ח"ט סי' ק"ח חזר בו ופסק שאם ראה תמונתה, עדיין אינו חשוב כמכירה, אלא "כשראה אותה בחיים חיותה במלא קומתה".״
העיתונים החילוניים בכיף יבלפו עובדות כדי להשחיר את פניהם של הרבנים.
ולפי מה ששמעתי גם אלה שטוענים שהוא שמע מכחישים שהוא שמע בזמן הלימוד (מה שמובא בכתבה) והם גם מודים שלאחר שראה תמונתה פעם אחת לא שמע אותה יותר.
הרבה נאחזים בהיתר של "אם לא מכיר אותה", אבל שוכחים שמספיק לראות תמונה שלה או לדעת איך קוראים לה וכבר אי אפשר להשתמש בהיתר הזה. וביננו, לרוב מי ששומע זמרת ראה פעם אחת לפחות את תמונתה או שמע את שמה.
מופיםאיפה ראית כזה תנאי?
(וחרשתי על הנושא...)
סתם.
וכי עלה על דעתך שלא חשבתי על זה?מופיםאני יודע שזה לא ממש יכול לשמש כהוכחה, אבל לגבי התמונה שמעתי כמה וכמה.
יודע מה, עזוב את השם. מי באמת יכול להגיד שהוא שומע זמרת שמעולם לא ראה את תמונתה?
תמונה של אום כולתום - ושבאמת קרה משהו לאותו אדם. מופים, יש לך מקור לזה? שנדע כמה קשה היא קיללתם של צדיקים?
לא עברת בחנות וראית אלבום שלה עם תמונה?
היא לא כל כך אנונימית, אתה יודע. היא זמרת די מפורסמת, איך לא ראית עד היום אף פעם תמונה שלה? מוזר לי.
בבתים שאני מסתובב בהם חלילה שיהיה אלבום שלה
חנויות מוזיקה שאני נכנס אליהם (לעיתים נדירות ) לא מחזיקים אותה
מה נשאר? לראות את זה ברחוב או באיזה קניון
במקומות האלה יש שמירת העיניים כללית, כיון שזה מקומות חילוניים, אז אני עם עיניים בריצפה
אז ברוך ה', ישתבח שמו, לא ראיתי עדיין תמונה שלה
הפחד שלי זה שכאן בערוץ 7 יראו תמונה שלה בשביל איזה כתבה מטופשת עליה
על כל פנים זה בהחלט יכול לקרות...
בור ועם הארץ. חחח סתם...נועם ה
או"ם שמום
או"ם כלום
או"ם כולת'ום
תלוי בתקופות. מה פשר השאלה?
הרבה יותר חשובה לי המוזיקה עצמה והטקסט מאשר אם זה בן או בת.
יש לא מעט שירים שיש להם ביצוע גם גברי וגם נשי- ושניהם יפים.
(נניח יש כמה שירים גם בביצוע של ריטה וגם בביצוע של עברי לידר- וכל אחד יש לו יופי ועומק אחר..)
אבל בהחלט יש זמרים או זמרות שיותר כיף לשמוע- הם שרים מהנשמה יותר, יותר קל להתחבר.
תאורטית לפחות
קודם כל כהקדמה אכתוב שמה שיצא לאחי שברר זאת להלכה ושכח גם אני נוהג להלכה, יש איסור לשמוע קול אישה כ'כול אישה דווקה' (נניח אם יש ברדיו תוכנית ושמים שם כאלה שירים אני לא אכבה אבל אני גם לא אקנה או אפעיל דיסק של זמרת) או בשעת תפילה או לימוד,
באופן כללי זה לגמרי תלוי בשיר ובאסטואציות שהוא מעורר
למשל פגישה לאין קץ
אין ספק שהביצוע של חוה אלברשטיין עולה על כל ביצוע אחר...
אז אשמע אותה..
הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?
אמרתי לו אוקי מה…
אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.
קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה
עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄
מצווה שניה.
סתם שאלה שעלתה לי הרגע.
טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼♂️
חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …
🤡
אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח
ארץ השוקולדאחרונהזה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?
שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום
כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,
למרות שהוא לא קרוב משפחה,
ולא חבר קרוב,
ולא בוס,
אלא ''רק'' מנחה ומנטור.
מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,
ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.
נוחי בשלום,
פרופסור עדה יונת.
אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...
היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.
היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.
יהי זכרה ברוך.
לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית
בפועל היתה רק אחת
לא היו גונבים ממנה את הגילוי
אמר לו פפוס מי הביאך לכאן אמר ליה אשריך רבי עקיבא שנתפסת על דברי תורה אוי לו לפפוס שנתפס על דברים בטלים
מעגל דמים ללא קץ או עוצמת נצח: התודעה היהודית שתכריע את האויב
החרות הפצועה של מדינת ישראל, המנסה לבנות את ביתה הלאומי ללא זיקה עמוקה לשורשיה ולקודש, גובה מאיתנו מחיר דמים יומיומי וכואב. אנו מוצאים את עצמנו במרדף אינסופי של "כיבוי שריפות" מול פני רוע משתנים: פעם אלו בלוני תבערה ועפיפונים המכלים את שדותינו, פעם נחילים של כטב"מים ורחפני נפץ המאיימים על ערינו, ופעם מטחי רקטות, מנהרות ופיגועי טרור מגוונים. אנו ניצבים מול מציאות שבה אין לנו רגע של שקט; מציאות שבה אנו לא מפסיקים לכבות דליקות פיזיות וביטחוניות, מבלי לראות את האופק או את הקץ.
בכל פעם שאנו גוברים על איום אחד, מיד צומח איום אחר במקומו. הניסיונות לפתור את הבעיה בכלים טקטיים, טכנולוגיים או צבאיים בלבד דומים לטיפול בסימפטום ולא במחלה עצמה. אנו משיגים שקט זמני, אך נכשלים פעם אחר פעם מלגמור את הסיפור עד הסוף ולעקור את האיום מן השורש — משום שהשורש האמיתי הוא רוחני במהותו.
אירועים אלו אינם יד המקרה. הטרור הבלתי פוסק, על כל סוגיו וטכנולוגיותיו, הוא תזכורת רוחנית וקיומית רבת עוצמה. האויבים מציקים לנו, אך מלמעלה מכוונים אותנו בניסי ניסים — באמצעות מסרים שמימיים שאין לנו ברירה אלא להקשיב להם — להבין שאיננו יכולים להסתמך על כוחנו ועוצם ידינו בלבד. המציאות דוחקת בנו לחזור "מלא על מלא" לשורשינו העוצמתיים, המוצקים והקדושים.
הטרור והלחימה האינסופית ייפסקו רק מכוח נחישותנו המוחצת, שתנבע מתוך זהות יהודית מבוררת. ברגע שנתחבר לשורש הנשמה המשותפת של עם ישראל, יתקיים בנו: "כל המקום אשר תדרך כף רגלכם בו לכם יהיה" (דברים יא). נחישותנו הרוחנית והמעשית תנפץ את אשליות האויב, כהבטחת התורה: "ונתתי שלום בארץ... ורדפתם את איביכם ונפלו לפניכם לחרב" (ויקרא כו). אז, מתוך עוצמה פנימית בלתי ניתנת לערעור, יסתיים מעגל כיבוי השריפות ויראו כולם את ניצחוננו המוחלט: "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך" (דברים כח).ל
קטן מידי.
תעבור למצב מחשב
ואז הגדלה/הקטנה על ידי צביטה
החל מלפני כחודש שהחלפנו את הckeditor הנוראינב tiptap.
עכשיו הכל מובן.